Vrouw overleden na ongeval Berkmeerdijk

Obdam, woensdag 15 augustus 2012 - Een 23-jarige vrouw uit Kolhorn is in het ziekenhuis overleden als gevolg van een ongeval. Dit vond woensdagavond rond 21.50 uur plaats op de Berkmeerdijk. De auto met de 23-jarige vrouw en een 20-jarige vrouw uit Winkel begon te slipppen en schoot over de weg. Het voertuig kwam op zijn kop in het water terecht. Politiemensen wisten met behulp van de brandweer de slachtoffers uit de auto te halen. Beide vrouwen werden gereanimeerd en werden in kritieke toestand... Lees meer

Dankzij Burgernet 2-jarig jongetje snel gevonden

Heerhugowaard, woensdag 15 augustus 2012
De Burgernetactie werd woensdagmorgen gestart in verband met de vermissing van een tweejarig jongetje vanuit de Tuin van Freyr in Heerhugowaard. De politie startte een zoekactie naar het jongetje waarbij ook de hulp van de Burgernetdeelnemers in de omgeving werd gevraagd. Binnen vijf minuten na het starten van de zoekactie nam een oplettende burger, die tevens lid is van Burgernet, via 112 contact op met de politie dat zij het jongetje had aangetroffen op de Corona in Heerhugowaard. Het jongetje kon hierdoor even later met zijn moeder worden herenigd.

Woningen aan Omval ontruimd vanwege gaslek

Alkmaar, woensdag 15 augustus 2012 - Bij werkzaamheden aan de Omval in Alkmaar is woensdagochtend omstreeks half tien een gasleiding geraakt. Twee woningen werden vanwege explosiegevaar ontruimd. Omdat het zou gaan om een grote gasleiding werd de brandweer gewaarschuwd. De brandweer heeft in de omgeving metingen ..... Lees meer

Alcohol en verkeer

Castricum, woensdag 15 augustus 2012
Een 21-jarige automobilist uit Castricum moest woensdagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 02.15 uur werd aangehouden op de Dorpsstraat. De man moest blazen en blies 655 ug/l. De toegestane hoeveelheid alcohol voor beginnend bestuurders is 90 ug/l.

Schagerbrug, woensdag 15 augustus 2012
Een 45-jarige automobilist uit Breda raakte woensdagochtend rond 02.00 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd staande gehouden op de Stolperweg. De man blies 940 ug/l. Dit is vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Berkhout, dinsdag 14 augustus 2012
Een 45-jarige man uit IJmuiden werd dinsdagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Kleine Wijzend. Een getuige meldde dat de man op de N243 bij Avenhorn tegen een lantaarnpaal was gereden. Agenten troffen de auto aan bij de verkeerslichten naar de A7 en hielden hem staande na de eerst volgende afslag. De man reed slingerend en toen hij bij het tankstation uitstapte bleek hij erg onvast ter been te zijn. Hij moest blazen maar dit lukte niet. De man was zo dronken dat hij op de grond viel. Op het bureau blies hij 905 ug/l. vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Berkhout, dinsdag 14 augustus 2012
Een 53-jarige automobilist uit Alkmaar werd dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op de A7. Agenten zagen de man bij Avenhorn op de Provinciale weg over een doorgetrokken streep inhalen. Hij kreeg een stopteken maar ging er met hoge snelheid vandoor de A7 op. De man reed zich vast bij afslag Hoorn en werd hier alsnog staande gehouden. Hij bleek te rijden terwijl zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Ook bleek hij te hebben gedronken. De man blies 595 ug/l. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs, rijden onder invloed en het niet voldoen aan het stopteken.

Beschoten met luchtdrukwapen

Anna Paulowna, dinsdag 14 augustus 2012
Een 19-jarige man uit Anna Paulowna werd dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Molenvaart. Een 26-jarige man uit Anna Paulowna fietste op de parkeerplaats van de Burg. Warneslaan toen hij zag dat de 19-jarige man achter hem aan fietste. Hij hoorde een paar tikken en voelde pijn aan zijn rug. De man vluchtte een tuin in en belde 112. Agenten troffen de 19-jarige man, die voldeed aan het signalement, fietsend aan op de Molenvaart. Hij had een luchtdrukwapen bij zich. Dit werd in beslag genomen en de man werd aangehouden. De 26-jarige man raakte verder niet gewond.

Berovingen in Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 14 augustus 2012
Een 87-jarige vrouw uit Alkmaar werd dinsdagmiddag op de Bloemaertlaan even voor 15.00 uur beroofd van haar ketting. De vrouw liep vanuit de richting van de Ostadelaan in de richting van de Vliegerstraat toen er een jongen achter haar aan liep. De jongen trok de gouden ketting die zij om had van haar nek en ging er vandoor door het fietstunneltje bij de Jan de Heemstraat in de richting van de Westerweg. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Bloemaertlaan dinsdagmiddag rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alkmaar, dinsdag 14 augustus 2012
Een 43-jarige man uit België werd dinsdagavond rond 23.30 uur beroofd van zijn auto. Het slachtoffer werd in het internetcafé op het Stationsplein aangesproken door vier mannen. Zij vroegen de man hen naar de camping te brengen. De man wilde hen wel helpen. Ze stapten in de auto van de Belg en reden naar de camping toe. Hier stapten de mannen uit, waarbij een van hen bij de Belgische man kwam staan. Hij werd met een mes bedreigd en moest zijn autopapieren afgeven. Nadat hij deze had overhandigd reden de mannen weg in zijn auto. Het slachtoffer wist een taxi te regelen die hem naar het station in Alkmaar bracht. Terug in Alkmaar ging hij naar de politie. Op dit moment is nog onbekend welke camping het is geweest, waar hij de mannen heen heeft gebracht. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die hebben gezien dat het slachtoffer aan werd gesproken door de mannen in het internetcafé of die de bedreiging bij de camping hebben gezien. Ook mensen die andere informatie die belangrijk kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Zeven jaar cel voor overvaller McDonald’s

Alkmaar, dinsdag 14 augustus 2012
De rechtbank in Alkmaar heeft de 29-jarige Carlos A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar voor het plegen van vier overvallen, een mishandeling en wapenbezit. In oktober en november 2011 pleegde A. gewapende overvallen op vestigingen van McDonald’s in Alkmaar en Schagen en op snackbars aan de Muiderwaard en Europaboulevard in Alkmaar. De buit bedroeg ruim € 2150,-. De rechtbank heeft voor het bewijs gebruikt dat A. tijdens zijn aanhouding een jas droeg die identiek is aan die van de dader van de overvallen en dat een bij een overval aangetroffen schoenspoor afkomstig is van zijn linkerschoen. Verder is tijdens een doorzoeking van de woning van verdachte geld aangetroffen, dat naar het oordeel van de rechtbank afkomstig is van de overvallen en wijzen de gegevens van zijn mobiele telefoon op zijn betrokkenheid.  Aan de vestigingen van de McDonald’s in Alkmaar en Schagen wordt een gedeelte van het onder A. in beslag genomen geld teruggeven. De McDonald’s vestigingen hadden ook nog beveiligingskosten gevorderd, maar daarvan vindt de rechtbank dat onvoldoende vast staat dat die kosten toe te rekenen zijn aan A. Aan de personeelsleden van McDonald’s moet A. schadevergoedingen betalen van € 1000,- en € 750,-.

36 maanden cel voor verkrachting

Alkmaar, dinsdag 14 augustus 2012
De rechtbank in Alkmaar heeft de 28-jarige Ismail K. veroordeeld tot 36 maanden gevangenisstraf voor de verkrachting van een 17-jarig meisje op 4 september 2011 in Hoorn. Het meisje werd in de vroege ochtend van haar fiets gerukt, met een neppistool tegen het hoofd geslagen en ook werd een stroomstootwapen tegen haar nek gehouden. Daardoor durfde zij zich niet meer te verzetten. Een getuige zag de man bezig met het meisje en belde de politie. Omwonenden hoorden geroep van het meisje. De gealarmeerde politie zag de man vluchten maar kon hem na een korte achtervolging aanhouden. Bij de strafoplegging heeft de rechtbank rekening gehouden met de ernst van het misdrijf, het feit dat K. wapens heeft gebruikt en de jonge leeftijd van het meisje. K. moet aan het slachtoffer € 4.000,- smartengeld betalen.

K. is vrijgesproken van een verkrachting die een maand daarvoor is gepleegd in Blokker. Naast de aangifte van het slachtoffer bevindt zich forensische DNA-rapportage in het dossier. Van het in deze zaak aangetroffen DNA-mengprofiel is niet uit te sluiten dat dit DNA-mengprofiel niet van K. afkomstig is, maar van een aan hem verwante of niet-verwante man.

File op N9 door aanrijding Burgerbrug

Burgerbrug, dinsdag 14 augustus 2012 - Op de N9 ontstond dinsdag een lange file door een aanrijding in Burgerbrug. Een automobilist botste ter hoogte van de vlotbrug achterop zijn voorganger. De bestuurder van de aangereden auto werd ter plaatse nagekeken door het ambulancepersoneel. De andere bestuurder had nek- en rugklachten. De brandweer ... Lees meer

Leswagen tegen vangrail door grasmaaier

Alkmaar, dinsdag 14 augustus 2012 - Het meisje wat dinsdagochtend autorijles had in Alkmaar zal haar rijles niet snel meer vergeten. Op de N242 ter hoogte van het AFAS stadion lag een deel van een grasmaaier. Een vrachtwagenchauffeur kon het onderdeel niet ontwijken en reed er overheen. Het onderdeel vloog vervolgens tegen de voorruit van de leswagen aan. De leerlinge schrok hiervan en stuurde uit schrikreactie ... Lees meer

Rijbewijs kwijt

Sint Maartensvlotbrug, maandag 13 augustus 2012
Op maandagmorgen omstreeks 04.40 uur zag de politie een auto rijden over de Rijksweg in Sint Maartensvlotbrug. De auto reed met een snelheid van 138 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller dan 80 gereden mag worden. Omdat de bestuurder, een 23-jarige Alkmaarder, meer dan 50 km te snel reed, kreeg hij een bekeuring en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Lutjewinkel, maandag 13 augustus 2012
Op maandagmorgen omstreeks 10.00 uur zag de politie een personenauto rijden in de omgeving Lutjewinkel. De bestuurder haalde de onopvallende politieauto in over een doorgetrokken streep en ging er vandoor met een snelheid van ruim 130 km per uur. Toen hij de Mientweg op reed, waar in verband met werkzaamheden een tijdelijke maximum snelheid geldt van 30 km per uur, reed hij onverminderd hard door met ongeveer 130 km per uur. De bestuurder,  een 54-jarige man uit Lutjewinkel, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. 

Alkmaar, zondag 12 augustus 2012
Op zondagavond omstreeks 20.10 uur hield de politie op de Omval in Alkmaar een 22-jarige man (met onbekend adres) aan op verdenking van het rijden onder invloed van drugs en het voorhanden hebben van drugs. De man reed in een personenauto. Bij controle bleek de bestuurder geen alcohol te hebben gehad. Wel rook de auto sterk naar hash en trof de politie 22 zakjes softdrugs en een doosje met bruin poeder, vermoedelijk heroïne in de auto aan. Van de bestuurder is bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook wordt er een onderzoek ingesteld naar de rijvaardigheid/geschiktheid om een voertuig te besturen van de verdachte. De drugs werden in beslag genomen.

Drank en pepperspray

Alkmaar, maandag 13 augustus 2012
Op maandagmorgen omstreeks 01.15 uur controleerde de politie een auto op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. In de auto zat een 44-jarige Alkmaarder die onder invloed van alcohol verkeerde. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij blies 485 ug/l. Omdat voor iemand zonder rijbewijs de regels van beginnend bestuurder, mocht de man niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vijf maal het wettelijk maximum. De man bleek bovendien een busje pepperspray bij zich te hebben. Dit geldt als een verboden wapen. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Brandweer rukt uit voor vuurkorf

Schoorl, maandag 13 augustus 2012 - Tussen de Heereweg en de Oorsprongweg in Schoorl werd maandagavond een flinke rookwolk waar genomen. De gewaarschuwde brandweer ging op onderzoek uit. Een in de buurt zijnde politiehelikopter kwam ter ... Lees meer

Bewoner gewond na inbraak

Alkmaar, maandag 13 augustus 2012
Op maandagmorgen omstreeks 07.20 uur meldde de 37-jarige bewoner van een pand aan de Elgerweg in Alkmaar dat hij gewond was geraakt door een inbraak in zijn woning. De man was wakker geworden van geluiden in zijn woning. Hij dacht dat het om de werkster ging, maar toen hij ging kijken, stond hij oog-in-oog met een inbreker die hem met een scherp voorwerp in de liesstreek prikte. Het slachtoffer liep daarbij lichte verwondingen op. De inbreker ging er op een fiets vandoor met gestolen goederen in een tas. Toen hij door een steegje reed en tegen een afvalcontainer botste, liet hij de fiets en de tas achter. Deze zijn door de politie in beslag genomen. Van de inbreker ontbreekt nog ieder spoor.

Auto tegen boom in Bergen

Bergen, zondag 12 augustus 2012 - Op zondagavond omstreeks 18.30 uur raakte een 67-jarige vrouw uit Heiloo gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Herenweg in Bergen. De vrouw reed op de Herenweg, begon plotseling te slingeren en botste in de linkerberm tegen een boom. De auto draaide hierdoor en kwam achteruit in de berm tot stilstand. De vrouw liep een gebroken pols en verder nog onbekend letsel op. Zij werd voor behandeling overgebracht ... Lees meer

Steekpartij in vakantiewoning

Dirkshorn, zondag 12 augustus 2012
Op zondagmiddag omstreeks 17.30 uur ontstond er ruzie in een vakantiewoning in een vakantiepark in Dirkshorn. In de woning waren twee uit Polen afkomstige mannen die een woordenwisseling hadden waarbij een 42-jarige man een 26-jarige man met een mes stak. Als reactie hierop was de 42-jarige man in elkaar geslagen. Beide mannen zijn gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Zij verkeren niet in levensgevaar. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Beroofd van GSM

Hoorn, zondag 12 augustus 2012
Op zondagmorgen omstreeks 03.50 uur werd een 19-jarige man uit Hoorn beroofd op de Appelhaven in zijn woonplaats. Het slachtoffer stond op straat, direct naast de Grote Havensteeg, en was net met zijn telefoon bezig toen er twee mannen op hem af kwamen lopen. Een van de mannen gaf aan dat het slachtoffer zijn telefoon af moest geven. Om zijn eis kracht bij te zetten liet hij een mes zien dat hij bij zich had. Nadat de verdachte de telefoon had gepakt, gingen beide mannen er vandoor. De ene verdachte was een man van 20 tot 24 jaar oud, blanke huidskleur ene en normaal postuur. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een donkere jas en een capuchon over zijn hoofd. De tweede verdachte was tussen 20 en 25 jaar oud, en had een lengte van 1.80-1.85 meter. De man had een donkere huidskleur (negroïde) en een breed postuur. Hij droeg een zwart vest en een zwart baseballpetje. Hierover droeg hij een capuchon. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Den Helder, zaterdag 11 augustus 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.50 uur werd een 19-jarige vrouw uit Den Helder beroofd van haar telefoon. De vrouw fietste over de Koningsstraat toen er plotseling een man bij haar achter op de bagagedrager ging zitten. Omdat de vrouw daar niet van gediend was stopte zij. Op dat moment pakte de man de fiets af en ging ermee vandoor. Even verderop gooide hij de fiets op het wegdek en ging er vandoor met een GSM die in een tas aan het stuur had gezeten. Op basis van het opgegeven signalement werd de verdachte door de politie herkend. Het ging om een 32-jarige man uit Den Helder. Hij kon korte tijd later bij zijn woning worden aangehouden. Hij bleek de telefoon nog bij zich te hebben.

Zwaag, zaterdag 11 augustus 2012
Op zaterdagavond omstreeks 22.20 uur werd een 41-jarige man uit Hoorn beroofd van zijn GSM’s op De Lange Akker in Zwaag. Het slachtoffer zat in een portiek toen er twee mannen naar hem toe kwamen lopen. Een van de mannen zei tegen het slachtoffer dat hij nog vijftig euro van hem kreeg. Toen het slachtoffer zei dat hij hem geen geld schuldig was, werd hij door de man gegrepen, meegesleurd naar bosschages en meerdere malen geschopt. Ook de tweede overvaller schopte mee. Nadat de daders waren vertrokken, kwam het slachtoffer er achter dat hij twee telefoons miste.

Kitesurfer ernstig gewond na val op keien

Wervershoof, zondag 12 augustus 2012 - Een kitesurfer is zondagmiddag ernstig gewond geraakt nadat deze door een hevige windvlaag op de keien terecht kwam bij het IJsselmeer in Wervershoof. Hulpdiensten hadden de grootse moeite om per voertuig bij het slachtoffer te komen. Reddingsboten boden uitkomst en zetten hulpverleners ... Lees meer

Alcohol en verkeer

Egmond aan Zee, zondag 12 augustus
Op zondagmorgen omstreeks 03.00 uur vloog een 24-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef in haar auto uit de bocht op de Prins Hendrikstraat in Egmond aan Zee. Hierbij raakte zij meerdere paaltjes en ook een bord ‘Veilige oversteekplaats schoolzone’. De vrouw bleek alcohol te hebben gebruikt. Zij blies 590 ug/l. Aangezien het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies derhalve ruim zes maal het voor haar geldende maximum. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren. Zij verklaarde een jaar eerder op dezelfde weg, maar een bocht eerder, ook al een ongeluk te hebben gehad.
 

Wieringerwerf, zondag 12 augustus
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur stapte een 28-jarige man uit Wieringerwerf in zijn auto. Hij was na een avondje stappen thuis gekomen, maar vertrok om onbekende reden weer. Toen hij in de loop van de ochtend nog niet thuis was, werd er naar de man gezocht. Familie trof de man in zijn auto aan bij de kruising van de Oosterkwelweg en de Sluitgatweg in Wieringerwerf. Het slachtoffer was over de Oosterkwelweg aan komen rijden en had de bocht naar rechts genomen. Hierbij was hij met zijn auto naast de weg terecht gekomen en in de lengterichting in een nagenoeg droge sloot terecht gekomen. De man zat bekneld in zijn auto en had hoofdletsel opgelopen. De man is door de brandweer uit de auto gehaald en met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Hij heeft vermoedelijk een ernstige hersenkneuzing. Omdat de man de avond van tevoren alcohol had gebruikt is er een bloedproef gedaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.
 
Oudeschildt, zaterdag 11 augustus 2012
Op zaterdagavond omstreeks 23.45 uur raakte een 24-jarige man uit Den Burg gewond bij een eenzijdig ongeval op de IJsdijk in Oudeschildt. De man reed in een personenauto over de weg, waar een maximum snelheid geldt van 60 km per uur. Door onbekende oorzaak raakte hij op een brug in de weg de linker brugleuning. Niet alleen de brugleuning raakte beschadigd, maar ook de personenauto. Het hele motorblok brak uit de auto, die even verderop in de berm tot stilstand kwam. De bestuurder raakte gewond en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Omdat de man alcohol had gebruikt, is in het ziekenhuis bloed van hem afgenomen. Dit bloedmonster wordt in het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Met drank de sloot in

Enkhuizen, zaterdag 11 augustus 2012 - Op zaterdagmorgen omstreeks 06.00 uur belandde een 18-jarige jongen uit Enkhuizen met zijn auto in een sloot aan De Dolfijn in zijn woonplaats. De jongen bleek alcohol te hebben gebruikt. De verdachte verklaarde over De Dolfijn te hebben gereden toen de remmen van zijn automaat plotseling weigerden. De auto schoot door en kwam in de naast de weg gelegen sloot terecht. De bestuurder en een passagier konden op eigen gelegenheid weer op het droge komen. Bij controle bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Hij verklaarde de vorige ... Lees meer

Gewonde bij eenzijdig ongeval

Bergen aan Zee, zaterdag 11 augustus 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.00 uur raakte een 22-jarige Alkmaarder ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Zeeweg in Bergen aan Zee. De man reed op een bromscooter over het fietspad naast de Zeeweg in de richting Bergen. In een bocht raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hij kwam naast de rijbaan terecht en botste in de berm tegen een boom. Hij is met mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Kop staart aanrijding N99

Den Oever, vrijdag 10 augustus 2012 - Op de N99 in Den Oever vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Voor de rotonde botste een automobilist achterop zijn voorganger ... Lees meer

Politie zoekt getuigen aanrijding

Den Helder, vrijdag 10 augustus 2012
De politie is op zoek naar getuigen van een aanrijding waarbij een 43-jarige vrouw uit Den Helder gewond raakte. Het ongeval vond plaats op vrijdagavond omstreeks 18.50 uur op de Botterstraat in Den Helder.Het slachtoffer wilde de Botterstraat oversteken. Toen zij op de rijbaan liep kwam er vanuit de Schoenerstraat een kleine zwarte personenauto op haar afgereden. Bij het passeren raakte de auto de vrouw die daardoor hard op het wegdek viel. Mogelijk raakte zij daarbij enige tijd buiten bewustzijn. De bestuurder van de auto stopte niet bij het ongeval, maar reed door zonder zijn identiteit bekend te maken of zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hier werd zij een nacht ter observatie opgenomen. De politie verzoek de bestuurder van de auto of eventuele getuigen zich te melden. De politie in Den Helder is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

Schuurbrand in De Weere

De Weere, donderdag 9 augustus 2012 - In een schuur aan de Driestedenweg in De Weere brak donderdavond brand uit. De brandweer ... Lees meer

Forse celstraf voor verkrachting, gijzeling en poging wurging

Alkmaar, donderdag 9 augustus 2012
De rechtbank in Alkmaar heeft een 24-jarige man veroordeeld tot zeven jaar gevangenisstraf. In augustus 2011 heeft hij in korte tijd drie slachtoffers gemaakt door het plegen van drie ernstige misdrijven. Op 3 augustus stapt een jonge vrouw, nadat ze op een feestje is geweest, van haar fiets voor haar huis in Hoorn als zij plotseling wordt aangevallen door een man. Die knijpt haar keel dicht waardoor zij het bewustzijn verliest en hij steelt haar mobiele telefoon. Door het volgen van de gestolen telefoon, komt de politie de dader enige tijd daarna op het spoor. Twee weken later wordt een andere vrouw uit Hoorn, die op weg was naar haar werk als krantenbezorger, onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen diezelfde man mee te nemen in haar auto. Zij heeft bijna één uur met hem moeten rondrijden voordat hij uitstapt op station Zaandam. Ondermeer via de camerabeelden op dit station kan de identiteit van de man worden achterhaald. Enkele dagen nadien, op 20 augustus, loopt een 19-jarige vrouw na een cafébezoek in Hoorn ‘s nachts naar haar auto. Als zij op de parkeerplaats aankomt, duikt er een man op die een pistool tegen haar hoofd zet. Ze wordt gedwongen hem mee te nemen, wederom richting Zaandam. De jonge vrouw rijdt onder bedreiging met het wapen vervolgens naar Purmerend waar zij op een stille parkeerplaats door de man bruut wordt verkracht. Later blijkt het om dezelfde dader te gaan. Deze man die sinds mei 2011 bij zijn tante woonde in Hoorn, ontkent op de zitting alle betrokkenheid bij de gijzeling en poging tot wurging en heeft verklaard dat het seksueel contact met het laatste slachtoffer vrijwillig is geweest. De rechtbank vindt echter dat er voldoende bewijs is om de man te veroordelen en vindt de verklaringen van het slachtoffer van de verkrachting betrouwbaar en geloofwaardiger dan het verhaal van de man. De gevolgen voor de slachtoffers zijn erg traumatisch en rechtvaardigen samen met de feiten een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van lange duur. De vrouwen hebben doodangsten gehad en zijn lichamelijk en geestelijk zwaar beschadigd geraakt. Aan alle drie de vrouwen zijn schadevergoedingen toegekend van respectievelijk € 657, € 1.912,50 en € 7.550.

Getuigenoproep diefstal Iphone

Heerhugowaard, donderdag 9 augustus 2012
Een  15-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude werd donderdagochtend rond 00.45 uur op het Stationsplein bestolen van zijn Iphone. De jongen fietste samen met een vriend in de richting van het station. Zij stonden bij de oversteekplaats toen een scooter met twee mannen erop bij hen kwam staan. Een van de mannen vroeg om een shaggie. De jongen wilde zijn shag aan de man overhandigen toen een derde man zijn Iphone uit zijn hand trok en weg rende. De vriend van de 15-jarige jongen fietste nog achter de man aan, maar raakte hem ter hoogte van het Horizon-college kwijt. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagochtend op of in de omgeving van het Stationsplein iets verdachts gezien of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Heerhugowaard op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsster gewond

Den Helder, donderdag 9 augustus 2012
Een 48-jarige fietsster uit Den Helder raakte donderdagochtend rond 08.15 uur gewond bij een aanrijding op de Schootenweg. Een 65-jarige automobiliste uit Den Helder verleende op de Kruising met de Heer Willem van Egmondstraat geen voorrang aan de van links komende fietsster. Er ontstond een aanrijding waarbij de 48-jarige fietsster gewond raakte. Zij werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis. Hier bleek dat zij een zware hersenschudding had en een gebroken pols. Zij moet een nacht ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Aanhouding voor mishandeling agent

Castricum, woensdag 8 augustus 2012
Een 51-jarige man uit Castricum werd woensdagmiddag rond 15.45 uur aangehouden op de Stationsweg. Een agent zag dat de man bij een aantal woningen naar binnen stond te kijken en sprak hem hierop aan. De man begon vervelend te doen tegen de agent en gaf hem eerst een kaakslag en vervolgens een schop tegen zijn dijbeen. Hierop hield de agent de man aan. Met behulp van andere agenten die inmiddels ter assistentie waren gekomen werd de man overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Diefstal benzine en gestolen fietsen

Den Helder, woensdag 8 augustus 2012
Op woensdagmorgen omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een tip van een getuige dat een man bezig was met benzinediefstal op een parkeerterrein aan de Vismarkt in Den Helder. De man had het benzineklepje van een auto open gebroken en hevelde benzine over in een jerrycan. De man zou zijn weggefietst. Op basis van het opgegeven signalement werd in de directe omgeving een 32-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij reed op een fiets en had een jerrycan benzine in zijn fietstas. Bij controle bleek bovendien de elektrische fiets waar hij op zat gestolen te zijn.  Vervolgens stelde de politie een onderzoek in in de woning van de verdachte. Hier werden nog drie gestolen fietsen aangetroffen. Alle fietsen bleken de afgelopen tijd te zijn gestolen in de wijk De Schoten in Den Helder. De bewoonster van het pand, een 40-jarige vrouw, werd eveneens aangehouden op verdenking van heling.

Discotheek De Jelleboog verwoest door brand

Den Burg, woensdag 8 augustus 2012 -- In de nacht van dinsdag op woensdag brak er brand uit in discotheek De Jelleboog in Den Burg. Al snel werd het sein grote brand gegeven. Diverse brandweerkorpsen uit Noord-Holland kwamen naar het eiland toe om de brand te bestrijden. Gebouwen en hotels in de buurt van de discotheek werden ... Lees meer

Twee verdachten poging beroving aangehouden

Den Helder, dinsdag 7 augustus 2012
Op dinsdagavond heeft de politie twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht een 57-jarige man uit Den Helder te hebben willen beroven in een café aan de Spoorstraat in Den Helder. Het slachtoffer kwam juist uit het toilet in het café toen hij door een van de mannen op zijn hoofd werd geslagen met een fles. Het slachtoffer kwam ten val en bemerkte dat een van de verdachten probeerde om de portemonnee uit zijn zak te halen. Toen dit niet lukte, gingen beide verdachten er vandoor. Hierbij liet een van hen zijn eigen portemonnee achter. Hierin zat een legitimatiebewijs. Op basis hiervan konden beide verdachten worden aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Rotterdammer en een 26-jarige Nieuwedieper. Beide verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het slachtoffer moest zich met verwondingen aan zijn hoofd onder doktersbehandeling laten stellen.

Auto in brand op de Heilooër Tolweg

Alkmaar, dinsdag 7 augustus 2012 - Een automobilist kreeg dinsdagmiddag een nare verrassing te verwerken. De man stond op de Heilooër Tolweg in Alkmaar voor het verkeerslicht te wachten toen plotseling ... Lees meer

Auto te water

Oosterblokker, maandag 6 augustus 2012
Op maandagmiddag omstreeks 14.25 uur raakte een 79-jarige vrouw uit Nieuw-Zeeland gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Noorderdracht in Oosterblokker. De vrouw reed in een personenauto over de Noorderdracht. Hoewel haar snelheid niet hoog lag, raakte de vrouw met haar auto in de berm en raakte daar een boom. Bij het terugsturen schoot zij over de weg en belandde aan de andere zijde in de sloot. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen. Zij is voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Vechtpartij: een gewonde, drie aanhoudingen

Den Helder, maandag 6 augustus 2012
Op maandagmiddag omstreeks 15.30 uur vond er op de Middenweg in Den Helder een vechtpartij plaats waarbij de politie een 39-jarige en een 41-jarige vrouw en een 45-jarige man, allen uit Den Helder, aanhield. De 41-jarige vrouw en de 45-jarige man hadden al langer een conflict. Omstreeks 15.30 kwamen zij elkaar in de auto tegen op de Middenweg. Volgens de vrouw kwamen de 45-jarige man en zijn 39-jarige echtgenote uit hun auto, gewapend met knuppels. De man zou de 35-jarige vriend van de 41-jarige vrouw daarmee op zijn lijf en hoofd hebben geslagen. Het slachtoffer liep daarbij letsel op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. De man met de knuppel verklaarde echter dat hij was bedreigd door de vrouw met een taser (stroomstootwapen). Hij en zijn vrouw zouden zich hebben verdedigd met een knuppel. De politie hield de twee vrouwen en de 45-jarige man aan. De knuppels en de taser werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

Inbrekers op heterdaad aangehouden

Alkmaar, maandag 6 augustus 2012
Een 39-jarige en een 33-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar, zijn maandagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Juliana van Stolberghlaan en de Fontein Verschuirstraat. Een getuige meldde dat er in werd gebroken bij een woning op de Juliana vna Stolberghlaan. Agenten zagen toen zij de Fontein Verschuirstraat inliepen dat eenman zich verschuilde achter een bosje in een voortuin. Hij werd aangesproken waarop hij opstond en naar de agenten toeliep. In de bosjes bleek nog een andere man te zitten. Beiden werden aangehouden. De twee hadden geprobeerd in te breken bij een hoekwoning. De voordeur van het huis bleek zwaar beschadigd te zijn.

Bliksem zet bouwmaterialen in brand

Heiloo, maandag 6 augustus 2012 - Op het dak van een woning aan de Ronde Laan in Heiloo heeft maandagochtend een korte maar felle brand gewoed. Op het dak stonden bouwmaterialen voor nieuwe dakbedekking. Omstreeks vijf over half zeven sloeg de bliksem in de bouwmaterialen waarna er brand uitbrak. De bewoner heeft tijdig ... Lees meer

Gepiep uit woning

Egmond aan de Hoef, zondag 5 augustus 2012
Ongeruste buurtbewoners aan de Tiggellaan in Egmond aan den Hoef hebben zondagavond de brandweer ingeschakeld. Uit een woning was al enige tijd een luid gepiep te horen en het vermoeden bestond dat het om een brandalarm zou gaan. De brandweer constateerde dat het gepiep niet afkomstig was van een brandalarm maar van een magnetron of ander huishoudelijk apparaat. De brandweer was snel weer vertrokken waarna het wachten op de bewoners van het betreffende huis kon beginnen, alleen zij kunnen het gepiep een halt toeroepen.

Man in buik gestoken

Middenmeer, zondag 5 augustus 2012
Een 24-jarige man uit Middenmeer raakte zondagochtend rond 00.45 uur gewond op de Brugstraat. De man had een aantal mensen over de vloer die hij niet goed kende. Met een van hen ontstond een woordenwisseling waarna zij even naar buiten gingen om af te koelen. Buiten werd de 24-jarige man in zijn buik gestoken met een scherp voorwerp. Het slachtoffer ging samen met zijn vriendin naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De vriendin sprak daar een agent aan die toevallig in het ziekenhuis aanwezig was. Het slachtoffer werd zaterdagnacht geopereerd. Zijn toestand is stabiel. De politie doet onderzoek naar het steekincident.

Vijf aanhoudingen na vernieling politieauto

Schagen, zondag 5 augustus 2012
Vijf jongens in de leeftijd van 16 tot en met 25 jaar uit Heerhugowaard en Noord-Scharwoude zijn zondagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Handelstraat. Horecabeveiligers zagen een groepje jongeren rond een geparkeerde politieauto staan. Deze was hier geparkeerd door agenten vanwege een melding van openlijke geweldpleging aan de Markt. Er bleek een spiegel van de auto vernield te zijn en een deuk in de motorkap te zitten. Agenten namen de verdachten over van de horecabeveiligers. Een van de verdachten gaf een van de beveiligers een klap. Hij deed aangifte van mishandeling. De vijf jongens werden overgebracht naar het politiebureau.

Alcohol en verkeer

Enkhuizen, zondag 5 augustus 2012
Een 41-jarige automobiliste uit Enkhuizen is zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Vissersdijk. De Vissersdijk is een eenrichtingsweg en agenten zagen de vrouw vanaf de andere kant komen rijden. De bestuurster werd staande gehouden. Zij sprak met dubbele tong. Ze moest blazen en blies 750 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd. Tijdens het overbrengen van de vrouw naar het politiebureau uitte zij constant beledigingen naar de agenten. Hiervan werd aangifte gedaan.

Sint Pancras, zaterdag 4 augustus 2012
Een 24-jarige automobilist uit Warmenhuizen werd zaterdagavond rond 21.40 uur aangehouden op de Vondellaan in Heerhugowaard. De man was op de Magnolialaan in Sint Pancras tegen een geparkeerde auto aangereden. Deze auto liep hierdoor schade op aan de voorzijde. De veroorzaker reed door. Even later kwam er een melding binnen bij de politie dat een man een auto aan het voortduwen was op de Vondellaan. Dit bleek de veroorzaker van het ongeval te zijn. De man moest blazen en bleek gedronken te hebben. Hij blies 715 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Getuigenoproep straatroof

Alkmaar, zaterdag 4 augustus 2012
Een 23-jarige vrouw uit Alkmaar werd zaterdagavond rond 22.15 uur op de Bestevaerstraat beroofd van haar tas. De vrouw fietste over deze straat toen er ter hoogte van het tankstation een zwarte VW Golf naast haar kwam rijden. Door de bijrijder werd haar tas van haar schouder gerukt. De auto ging er hierna vandoor. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die meer informatie hebben over de zwarte VW Golf of de beroving hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Twee gewonden bij ongeval N9

Alkmaar, vrijdag 3 augustus 2012 - Op de Steve Bikoweg (N9) ter hoogte van de Kogendijk in Alkmaar zijn vrijdagavond bij een ongeval twee gewonden gevallen. Een vrachtwagen botste achterop een duitse personenauto. De inzittenden van de auto raakten hierbij ... Lees meer

Diefstal koper

Alkmaar, donderdag 2 augustus 2012
Een 41-jarige man uit Alkmaar werd donderdagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Doelenstraat. De politie kreeg een melding dat er op het Canadaplein twee mannen vermoedelijk koper aan het stelen waren van een gebouw. Agenten zagen dat een man ergens van afsprong en vluchtte in de richting van de Gedempte Nieuwesloot. De 41-jarige man kon op de Doelenstraat worden aangehouden. Bij het gebouw werd gereedschap aangetroffen en koper. De spullen zijn in beslag genomen.

Busje wijkt uit en raakt te water

Schagen, donderdag 2 augustus 2012 - De chauffeur van een bestelbusje raakte donderdagmiddag met zijn bus te water op de Halerweg in Schagen. De man moest op de smalle weg uitwijken voor een tegenligger. De rechterwielen kwamen daarbij in de berm. De bus was niet meer te houden en belandde op zijn zij in het water. Omdat er 20 gasflessen ... Lees meer

Twee auto’s in brand

Enkhuizen, donderdag 2 augustus 2012
Op het Kruideel en in de Hoogstraat stonden donderdagochtend rond 02.30 uur twee auto’s in brand. Op het Kruideel stond de voorkant van een auto in brand. Bijna tegelijkertijd kwam er een melding binnen dat er ook op de Hoogstraat een auto brandde. Ook van deze auto stond de voorzijde in brand. Van allebei de auto’s branden de motorcompartimenten uit. Zij kunnen als total loss worden beschouwd.

Automobilist tegen boom

Zwaag, donderdag 2 augustus 2012 - Een automobilist heeft donderdagochtend een engeltje op zijn schouder gehad. De man verloor op De Corantijn, vermoedelijk door een te hoge snelheid en een glad wegdek, de controle over zijn voertuig. De auto botste tegen een boom en belandde vervolgens in een vijver. Bij aankomst van de politie ... Lees meer

Drankrijder zonder rijbewijs

Medemblik, woensdag 1 augustus 2012
Een 29-jarige automobilist uit Medemblik reed woensdagavond rond 22.40 uur met zijn auto tegen de gevel van een woning aan het Van Houweningepark. De man moest blazen en bleek gedronken te hebben. Hij blies 920 ug/l. Dit is ruim vier maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gevel van de woning raakte niet beschadigd.

Motorrijder onderuit

De Koog, woensdag 1 augustus 2012 - Op de Ruigendijk vond woensdagmiddag even na twaalf uur een ongeval plaats. Een motorrijder was onderuit gegaan. Hij werd met onbekende verwondingen .... Lees meer

Politie zoekt getuigen aanrijding

Alkmaar, woensdag 1 augustus 2012
Op woensdagmiddag 1 augustus omstreeks 17.00 uur raakte een 9-jarig jongetje gewond bij een aanrijding op de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar waarbij de tegenpartij, een automobiliste, is doorgereden. De politie in Alkmaar is op zoek naar die bestuurster en eventuele getuigen van het ongeval. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). De jongen kwam vanaf het zwembad en wilde bij een zebrapad de Hertog Aalbrechtweg oversteken. Juist op dat moment kwam een auto aangereden. Het jongetje probeerde nog te remmen, maar de remmen van zijn fiets werkten niet goed. Ook de bestuurster van de auto probeerde te remmen, maar botste toch tegen het fietsertje, die hierdoor ten val kwam. De bestuurster heeft nog wel vanuit de auto gevraagd hoe het met de jongen ging, maar reed vervolgens weg. Het jongetje moest zich later onder doktersbehandeling laten stellen met schaafwonden en kneuzingen. De politie verzoek de bestuurster zich te melden. Het gaat om een blanke vrouw, 24 tot 25 jaar oud, blond haar en een tenger postuur. Zij reed in een auto, gelijkend op een donkergroene Toyota hatchback. Ook informatie van getuigen is welkom.