Berovingen

Heerhugowaard, zaterdag 15 december 2012
Rond 23.00 uur is een 17-jarige jongen uit Sint Pancras op de Cromhoutstraat in Heerhugowaard beroofd van zijn portemonnee. Een voor hem onbekende man bedreigde hem met een baksteen en ging er te voet vandoor. De politie heeft de omgeving afgezocht en de verdachte niet meer aangetroffen. Het gaat om een blanke jonge man van 1.80 meter lang. Hij heeft blond haar en droeg een zwarte trainingsbroek met witte streep op de zijkanten.

Julianadorp, vrijdag 14 december 2012
Rond 23.30 uur is bij het skatepark aan het Vogelzand een pizzabezorger beroofd van zijn geld en sieraden. De daders vroegen de man pizza’s te bezorgen op deze locatie. Hier aangekomen werd hij bedreigd met een op een vuurwapen lijkend voorwerp. Nadat hij zijn geld en spullen had afgegeven, ging het drietal er te voet vandoor.

Limmen, vrijdag 14  december 2012
Drie jongens van 15 en 16 jaar uit Castricum zijn beroofd van hun geld toen zij vrijdag rond 23.55 uur ter hoogte van de Hoogeweg in Limmen richting Castricum fietsten. Een groep van drie onbekende jongens kwam hen tegemoet lopen. Ze dwongen hen te stoppen en bedreigden hen. Ze moesten hun waardevolle spullen afstaan. De daders zijn drie jongens van 17 / 18 jaar oud. In ieder geval twee van hen hadden een getinte huidskleur.

Woninginbreker aangehouden

Koedijk, zaterdag 15 december 2012
Agenten hebben op zaterdag rond 5.30 uur een woninginbreker aangehouden in Koedijk. De politie kreeg kort daarvoor de melding dat op de Boszool in Koedijk vanuit de woning een schreeuw van een bewoner was gehoord. Agenten zagen twee dieven wegvluchten toen ze bij de woning aankwamen en konden na een achtervolging door de wijk en met behulp van een helicopter een van hen aanhouden. De politiehond vond de 21-jarige man uit Alkmaar in een klikobak. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De politie zoekt nog naar de andere inbreker.

Drankrijders

Zwaag, zaterdag 15 december 2012
Op de Lange Akker in Zwaag ontstond een aanrijding tussen twee personenauto’s. Daarbij vielen geen geworden. De betrokkenen wilden de aanrijding zelf afhandelen, tot een van hen merkte dat de tegenpartij onder invloed van alcohol was. De politie kwam erbij en nam een ademanalyse af. Daaruit bleek dat de 44-jarige bestuurder uit Zwaag ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Den Helder, zaterdag 15 december 2012
Rond 23.00 uur is op de Rijksweg in Den Helder een 49-jarige man uit Wormer aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. De man reed opvallend slecht en het voertuig had veel schade. Al snel bleek dat hij eerder die avond was aangehouden bij een alcoholcontrole in Den Helder. en zijn rijbewijs was ingevorderd. De man had bijna vier keer teveel gedronken. Hij krijgt wederom een proces-verbaal.

Autodieven aangehouden

Wijdewormer, zaterdag 15 december 2012
Op zaterdag rond 3.30 uur hebben agenten op de Noorderweg in Wijdewormer een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 21-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. Zij worden verdacht van het rijden in een gestolen auto. Agenten zagen op de A7 ter hoogte van Hoorn dit gestolen voertuig rijden en wilden de bestuurder aangehouden. De dieven negeerden het stopteken. Bij de aanhouding bleek dat de bestuurder onder invloed was van drugs, van hem is bloed afgenomen. Het voertuig bleek in Amstelveen te zijn gestolen. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn overgebracht naar Amstelveen waar het onderzoek naar hen wordt voortgezet.

Vrouw gewond geraakt bij aanrijding

Hoorn, vrijdag 14 december 2012
Een 49-jarige vrouw uit Hoorn is op vrijdag rond 17.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. Zij stak op de Van Dedemsraat over bij de voetgangersoversteekplaats richting het centrum. Op dat moment kwam vanuit de richting het Keern een 55-jarige man uit Hoorn aanrijden. Beiden verklaarden het groene licht te hebben. De politie stelt een onderzoek in. De vrouw is met letsel aan haar been overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto in sloot

Bergen, vrijdag 14 december 2012 - In Bergen aan de Van Blaaderenweg is vrijdagavond een auto aangetroffen die met de voorkant in een sloot stond geparkeerd. De bestuurder van de auto viel nergens ... Lees meer

Aandacht voor babbeltruc met kerstwensen

Alkmaar, december 2012
Het loopt weer tegen de kerst. De tijd voor krantenbezorgers om een kaartje en kerstwensen af te geven. Helaas ook de tijd voor oplichters en andere criminelen om hun slag te slaan. En zoals gebruikelijk bij oplichting zijn ook hier vaak de ouderen onder ons die daarvan het slachtoffer worden. Op woensdagmiddag omstreeks 17.15 uur kwam bij een 89-jarige vrouw aan het Kwerenpad in Alkmaar een jongen aan de deur met een kerswens van een Weekblad. De vrouw vroeg de jongen even binnen te komen zodat zij wat geld kon pakken. Tegelijk met de krantenbezorger kwam ook een tweede jongen binnen. Toen beide jongens met wat kleingeld en een handdruk weer weg waren gegaan, bleken een sieradendoosje en een notebook verdwenen te zijn. De politie adviseert geen vreemden binnen te laten. Leg wat kleingeld klaar zodat u bekende krantenbezorgers direct bij de voordeur iets kunt geven. Eventuele getuigen of slachtoffers worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Brandweer haalt gewonde poes uit boom

Alkmaar, vrijdag 14 december 2012 - De brandweer heeft vrijdagochtend met een hoogwerker een gewonde poes uit een boom gehaald. De poes wist donderdagavond uit een woning op de zesde verdieping van een flat aan de Melis Stokelaan te ..... Lees meer

Bromfietser weigert ademanalyse

Alkmaar, vrijdag 14 december 2012
Op vrijdagmorgen werd het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige man uit Schoorl. Omstreeks 00.30 uur zag de politie de man op een bromfiets rijden op de Frieseweg. De bromfiets slingerde hevig en gebruikte de hele breedte van de weg. De politie probeerde de man te laten stoppen. Dit lukte pas na verschillende pogingen. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Omdat hij werkelijk naar de drank stonk, moest hij meewerken aan een ademanalyse. Dit weigerde hij echter. Omdat het weigeren van een ademanalyse wordt aangemerkt als misdrijf, wordt er tegen de man proces-verbaal opgemaakt. Zijn (bromfiets)rijbewijs werd ingevorderd. Een passagier, die achterop de bromfiets meereed, kreeg een bekeuring omdat hij geen helm op had.

Auto uit bocht en tegen boom

Bergen, donderdag 13 december 2012 - Een man is donderdagmiddag op de Zeeweg in Bergen tegen een boom gereden. Het ongeval gebeurde nadat de auto door gladheid uit de bocht vloog. De auto botste tegen een boom en kwam op de zijkant tot stilstand. De bestuurder ... Lees meer

21-jarige bestuurder met tien keer te veel alcohol

Alkmaar, donderdag 13 december 2012
Op donderdagmorgen omstreeks 02.50 uur controleerde de politie een automobilist op de Dirk Duivelsweg in Alkmaar. Op camerabeelden was te zien dat de man op een parkeerterrein tegen een muurtje was gereden. De man, een 21-jarige Pool, bleek te veel alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 885 ug/l, zo'n 2 promille. Gezien zijn leeftijd en omdat onduidelijk is of de man wel over een geldig rijbewijs beschikt, gelden voor hem de regels voor een beginnend bestuurder. Dat betekent dat hij niet meer dan 90 ug/l (0,2 promille) alcohol in zijn adem mag hebben. De man blies dus tien maal het voor hem geldende maximum. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Mocht hij een rijbewijs hebben, dan wordt dat ingenomen.

Inbraak woning auto weg

Heerhugowaard, donderdag 13 december 2012
In de nacht van woensdag op donderdag werd er ingebroken in een woning aan de Tijger in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een raam aan de achterzijde van het pand. Het slot van het raam werd geopend door gaatjes in het raamkozijn te boren. Uit de woning werden in ieder geval een computer, een tablet en een flatscreentelevisie gestolen. Ook ging de dief er vandoor met de autosleutels en de auto, een grijze Seat Ibiza met in het kenteken de lettercombinatie JD-FH.

Vrachtwagen te water

Heerhugowaard, donderdag 13 december 2012 - Een vrachtwagen is donderdagochtend te water geraakt langs de N241. De chauffeur reed richting het verlaat toen er plots iets aan zijn vrachtwagen kapot ging. Hij verloor .. Lees meer

Oproep politie: mensen betaal uw boetes

De politie gaat de komende weken huisbezoeken brengen aan gesignaleerde personen en mensen die nog boetes hebben openstaan. Alle mensen die nog een straf open hebben staan (gevangenisstraf of door de rechter opgelegde boetes), worden bij deze uitgenodigd om hun boete zo spoedig mogelijk alsnog te betalen. Doen zij dit niet, dan komt de politie de boetes binnenkort innen. Indien niet betaald kan worden, zullen in enkele gevallen de betrokken personen worden meegenomen en zullen zij in vervangende hechtenis worden gezet.

Zestig kilometer te snel: rijbewijs kwijt

Schagen, woensdag 12 december 2012
Op woensdagmorgen omstreeks 11.20 uur werd een 53-jarige vrouw uit Wieringerwaard bekeurd op de Kanaalweg in Schagen. De vrouw reed in een personenauto met een snelheid van 140 km per uur, terwijl ter plaatse een snelheid is toegestaan van 80 km per uur. Omdat de vrouw meer dan vijftig kilometer te snel reed, kreeg zij een bekeuring en moest zij haar rijbewijs inleveren.

Automobiliste rijdt door hek en botst op elektrahuisje

Wormerveer, woensdag 12 december 2012 - Bij een aanrijding op de Zaandijkerweg is woensdagochtend een 43-jarige vrouw uit Wormer gewond geraakt. De automobiliste was rechtdoor gereden in een bocht en door een hekwerk gereden waarna de auto tot stilstand kwam tegen een elektriciteitshuisje. De vrouw is voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto moest worden afgesleept. De politie ... Lees meer

Diefstal mobiele telefoon uit kantoorpand

Alkmaar, dinsdag 11 december 2012
De meldkamer van de politie heeft op dinsdag een Burgernetactie gestart in verband met de diefstal van een mobiele telefoon van een medewerkster uit een kantoorpand aan de Geestersingel in Alkmaar. De dader van de diefstal kwam het kantoor binnen en door middel van afleiding en een babbeltruc wist de man een mobiele telefoon weg te nemen De man verliet vervolgens het pand en is in onbekende richting weggelopen. De politie heeft samen met de Burgernetdeelnemers uitgekeken naar de dader van deze diefstal. Tijdens de zoekactie werd door een politie-eenheid in de omgeving een man aangehouden die aan het opgegeven signalement voldeed. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij opgerold

Grootebroek, dinsdag 11 december 2012
Omstreeks 04.00 uur zag de politie op de Industrieweg water over de weg stromen. Onderzoek wees uit dat dit water van de eerste verdieping van een bedrijfspand naar beneden stroomde, de weg op. De gehele begane grond van het pand stond blank. Verschillende plafondplaten waren al gevallen. Omdat er geen eigenaar te achterhalen was, heeft de politie de toegangsdeur van het pand opengebroken, om zo de wateroverlast te stoppen. Er bleken draden buiten de meterkast om te lopen. Het energiebedrijf heeft direct de spanning van de meterkast gehaald. Terwijl de politie en het energiebedrijf bezig waren, kwam er een 39-jarige man uit Wervershoof aanlopen die vertelde de begane grond van het pand te huren. De man bleek nog een boete open te hebben staan van 570 euro en kon zich niet legitimeren. Omdat ondertussen op de bovenverdieping van het pand een hennepkwekerij werd aangetroffen, is hij aangehouden. De hennepkwekerij zal in de loop van de dag worden ontmanteld.

Auto in greppel

Oudkarspel, dinsdag 11 december 2012 - In de nacht van maandag op dinsdag werd in een greppel langs de Westelijke randweg in Oudkarspel een auto ondersteboven in een greppel ontdekt. De bestuurder van de auto was nergens te bekennen. De politie heeft de eigenaar van de auto .... Lees meer

Diefstal telefoon

Alkmaar, maandag 10 december 2012
Tussen 11.10 uur en 11.15 uur werd een 24-jarige man uit Heerhugowaard op de Schermerdijk bestolen van zijn telefoon. De man fietste op de Schermerdijk toen hij werd ingehaald door twee jongens op een scooter. De passagier op de scooter griste de telefoon uit zijn hand. De scooter waarop de jongens reden was geel en niet voorzien van een kentekenplaat. De bestuurder van de scooter droeg een bruin Gucci-petje met aan de zijkant een rode en groene streep. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

' Woningbrand ' Koedijk

Koedijk, maandag 10 december 2012 - Politie en brandweer spoeden zich maandagmiddag naar een woningbrand aan de Kanaaldijk in Koedijk. Ter plaatse bleek het te gaan om een buitenbrand. De bewoner ... Lees meer

Door hek gereden

Schellinkhout, maandag 10 december 2012
Op de Dorpsweg reed omstreeks 17.30 uur een 52-jarige automobilist uit Schellinkhout tegen een vuilnisbak en vervolgens dwars door een hek, tegen een boom. De man was bij aankomst van de politie al zelf uit de auto gestapt en gaf aan ongedeerd te zijn. Hij vertelde dat hij uit moest wijken voor een hond of kat en daardoor van de weg raakte. Voor controle is de man toch meegenomen naar het ziekenhuis.

Skimmers aangehouden

Anna Paulowna, zondag 9 december 2012
Omstreeks 13.30 uur werd door een oplettende klant skimapparatuur aangetroffen op de betaalautomaat van een onbemand tankstation op de Kerkweg in Anna Paulowna. De klant heeft de skimapparatuur afgegeven bij de politie. Met behulp van camerabeelden kon de politie zien in welke auto de twee mannen reden die de skimapparatuur plaatsten. Omstreeks 20.00 uur zag de eigenaar van het tankstation de auto opnieuw langzaam langs het tankstation rijden, waarbij de mannen veel aandacht hadden voor het apparaat waar zij eerder de skimapparatuur plaatsten. De eigenaar van het tankstation waarschuwde de politie en volgde in de tussentijd de auto van de mannen. Op zijn aanwijzingen kon de politie de beide mannen enkele minuten later in Slootdorp aanhouden wegens poging tot skimmen. Het gaat om Roemeense mannen van 29 en 30 jaar oud.

Rijbewijs beschonken bromfietster ingevorderd

Alkmaar, zondag 9 december 2012
Agenten hebben rond 3.00 uur een beschonken bromfietster van 41 jaar uit Alkmaar aangehouden. Ze lag met haar bromfiets op de Schagerweg in Alkmaar met naast haar een fles whiskey in stukken. Haar rijbewijs is ingevorderd en tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto tegen boom

Oosterblokker, zondag 9 december 2012 - Een automobilist is zondagmiddag rond 13.00 uur tegen een boom gereden op de Zuiderderdracht in Oosterblokker. De automobilist werd ter plaatse ... Lees meer

Stormschade

Heiloo, zondag 9 december 2012 - Door de harde wind is er zondagavond een grote zijtak van een boom aan de Bayershofweg gewaaid. Een aantal takken zijn op de weg terechtgekomen en de brandweer heeft deze verwijderd. De dienst .... Lees meer

Bromfietser gewond

Oudeschild, zaterdag 8 december 2012
Een 55-jarige man uit Den Burg is opgenomen in het ziekenhuis na een val van zijn brommer. De man reed op zaterdag rond 14.10 uur over de IJsdijk van Oudeschild richting Oosterend toen hij werd ingehaald door een toeterende auto. De man schrok daar zo van dat hij de controle over het stuur verloor en in de berm tegen een paal viel. De man is met letsel aan zijn ribben opgenomen in het ziekenhuis.

Paard glijdt uit in trailer

Alkmaar, zaterdag 8 december 2012 - Een Fries paard is zaterdagavond uitgegleden in een trailer op de N9. Ter hoogte van de Bergerweg gleed het paard uit en viel. Door een niet los te krijgen tussenschot ... Lees meer

Gevaarlijk rijgedrag

Heerhugowaard, zaterdag 8 december 2012
De politie werd rond 22.30 uur gebeld door een automobiliste die zag dat het het voertuig dat voor haar op de A9 ter hoogte van Alkmaar reed, de hele weg nodig had. Ook botste het voertuig tegen de vangrail. In Heerhugowaard konden agenten de 26-jarige automobilist uit Ijmuiden op de Reuzenpandasingel aanhouden. Uit de ademanalyse bleek dat hij niet had gedronken. Hij verklaarde geen drugs te hebben gebruikt. Wat er wel met hem aan de hand was moet onderzoek uitwijzen. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Boerderijbrand

Westwoud, zaterdag 8 december 2012 - Een uitslaande brand heeft zaterdagochtend rond 10.45 uur een boerderij volledig in de as gelegd aan de Binnenwijzend in Westwoud. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen meters hoog uit ... Lees meer

Auto rijdt door na aanrijding met fietser

Grootebroek, zaterdag 8 december 2012
Een 64-jarige vrouw uit Grootebroek is zaterdag hard ten val gekomen met haar fiets na een aanrijding met een automobilist. Die reed door na de aanrijding. De vrouw reed rond 11.30 uur op de Meidoornlaan richting de Esdoornlaan in Grootebroek. Op de kruising met de Beukenlaan kwam voor haar van links een auto. Die minderde vaart waarop de vrouw de kruising overstak. De auto ging toch weer rijden en raakte de vrouw. Zij viel en hield een pijnlijke arm en knie over aan het ongeval. De bestuurder van de doorgereden auto wordt verzocht zich te melden bij de politie in Grootebroek.

Autobrand Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 8 december 2012 - Op de Bestevaerstraat in Alkmaar ontstond zaterdagmorgen rond 6.35 uur een autobrand na een motorstoring. De auto ... Lees meer

Verwaarloosde schapen in beslag genomen

Oudeschild,  zaterdag 8 december 2012
Zaterdag rond 17.00 uur heeft de dierenpolitie achttien zieke en verzwakte schapen weggehaald bij een boerderij aan de Middellandseweg in Oudeschild. Bij een hercontrole van de dieren bleek dat er weer zieke dieren waren. Ook lagen er vier dode schapen bij de boerderij. De zieke en verzwakte dieren worden elders verzorgd. Daarnaast is besloten dat de overgebleven schapen dagelijks gevoerd en verzorgd gaan worden door een ander bedrijf. Tegen de 60-jarige boer is proces-verbaal opgemaakt.

Slijterij in Castricum overvallen

Castricum, zaterdag 8 december 2012 - De politie kreeg zaterdagmiddag omstreeks 17.50 uur een melding van een gewapende overval bij een slijterij aan de Stationsweg in Castricum. Een onbekend gebleven dader bedreigde de medewerkers met een wapen. De dader was ongeveer 25 jaar oud, 1.70 meter lang. Hij droeg een zwarte jas en zwarte pet en sprak Engels. Tijdens deze ... Lees meer

Busje glijdt tegen bus

Egmond aan de Hoef, vrijdag 7 december 2012 - Een aannemersbusje is vrijdagochtend op de N512 in Egmond aan de Hoef tegen een bus gebotst. De bestuurder van het busje verloor door de gladheid de controle over het stuur. Het busje gleed via de middenberm tegen een bus van Connexxion aan. De chauffeur van het aannemersbusje werd met ... Lees meer

Dode man aangetroffen

Hoorn, donderdag 6 december 2012
Donderdag is aan het einde van de middag een dode man aangetroffen in een woning aan de Watermolen in Hoorn. Het betreft de 58-jarige bewoner van het pand. De politie gaat er vanuit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen en is op zoek naar getuigen die de afgelopen dagen en weken in de omgeving van de Watermolen verdachte voertuigen of personen hebben gezien. U kunt contact opnemen met de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000.

Glad ; vrachtwagens scharen en auto's raken van de weg

Heerhugowaard / Warmenhuizen, donderdag 6 december 2012 - Door de gladheid zijn er donderdagochtend in de regio verschillende voertuigen van de weg geraakt. Een automobilist raakte op de Kanaalweg in Warmenhuizen van de weg. De auto gleed van een talud in belandde in een sloot. De bestuurder kon zelf het voertuig verlaten en werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. In Heerhugowaard op de N242 ter hoogte van het spoorviaduct schaarde een vrachtwagen vol met pakketjes. De vrachtwagen kwam aan de voor - en achterkant vast te zitten in berm en blokkeerde daarmee de N242. Het verkeer werd omgeleid. Zo'n 150 meter daarvoor, op het kruispunt Westerweg / Westtangent, schaarde een tweede vrachtwagen. Ook deze kwam ... Lees meer

Jongeren komen met smoes huis binnen

Alkmaar, woensdag 5 december 2012
Vier jongens zijn woensdagavond rond 20.30 uur met een smoes een huis binnengekomen en pasjes gestolen. De jongens, ongeveer 16 a 17 jaar oud in donkere kleding, belden aan bij een 81-jarige bewoners aan de Steijnstraat. Zij vroegen de man om een glaasje water omdat een van hen zich niet lekker voelde. Terwijl de man water haalde, liepen de jongens achter hem aan het huis in. De man wilde dat ze weggingen, maar ze doorzochten het huis en gingen even later weg met bankpasjes. Kort daarna, rond 21.00 uur, kwam eenzelfde melding van een 84-jarige vrouw aan de Willem de Zwijgerlaan. Ook daar stond een groepje jongeren voor de deur die om water vroegen omdat een van hen zich niet lekker voelde. Een 25-jarige buurman zag het gebeuren, vertrouwde het niet en is naar de groep toegelopen. Op dat moment ging het groepje jongeren er vandoor zonder binnen te zijn geweest.

Bromfietser te water op de Noorder Boerenvaart

Enkhuizen, woensdag 5 december 2012 - Een bromfietser is woensdagavond te water geraakt op de Noorder Boerenvaart in Enkhuizen. Even na 23.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor het ongeval. De bromfietser is vermoedelijk door de gladheid te water geraakt. Hulpdiensten werden opgeroepen en kwamen massaal .... Lees meer

Auto’s tegen elkaar

Zuidschermer, woensdag 5 december 2012
Twee automobilisten zijn woensdag aan het einde van de dag tegen elkaar aangereden aan de Zuiddijk, parallel aan de N244, vlakbij de Koogpolderbrug. De automobilisten reden elkaar tegemoet, maar reden te dicht naar het midden van de weg waardoor ze elkaar raakten. Bij beide automobilisten klapten de airbags uit. Beide chauffeurs zijn naar het ziekenhuis vervoerd: een 65-jarige man uit Heerhugowaard met hoofdletsel en een 21-jarige man uit Stompetoren met borst- en beenklachten.

Aangehouden na inbraak bij supermarkt

Grootschermer, woensdag 5 december 2012
Een 27-jarige en een 28-jarige man uit Wormerveer zijn woensdagochtend rond 04.00 uur aangehouden op het Haviksdijkje. De politie kreeg een melding van een inbraak bij een supermarkt op het Noordeinde. Er waren twee mannen gezien met een auto. Het kenteken van de auto werd doorgegeven. Toen agenten aanrijdend waren hoorden zij dat de auto wegreed van het Noordeinde in de richting van Wormerveer. De auto van de verdachten werd aangetroffen op het Haviksdijkje. De twee mannen hadden zich op het erf verstopt. Zij konden allebei worden aangehouden. In de auto werden meerdere lege kratten, een aantal fustvaten en een steekkarretje aangetroffen.

Aangehouden na mishandeling buschauffeur

Heerhugowaard, dinsdag 4 december 2012
Een 55-jarige man uit Heerhugowaard is dinsdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Smaragd. De man had een conflict gekregen met een buschauffeur nadat hij er wat van had gezegd dat de bus te laat was. Hij gaf de chauffeur een klap. De buschauffeur belde de politie. Deze hield de man aan voor mishandeling. Hij is in verzekering gesteld.

Drie maal door rood

Hoorn, dinsdag 4 december 2012
Een 48-jarige automobiliste uit Menaldum kreeg dinsdagavond drie bekeuringen van 220 euro nadat zij drie keer binnen zeer korte tijd door rood was gereden. Een motoragent zag de vrouw op het Keern vanuit het centrum rijden. Zonder snelheid te minderen reed zij door het eerste rode verkeerslicht. Vervolgens manoeuvreerde zij naar de linkerrijstrook om onder de dalende slagbomen van de spoorwegovergang door te rijden. Hierna reed zij ook door de rode verkeerslichten bij de kruising met de van Dedemstraat/Dampten. De agent gaf haar een stopteken. Na herhaaldelijk claxoneren stopte zij. Zij kreeg drie bekeuringen voor door rood rijden en wordt voorgedragen voor een Educatieve Maatregel Gedrag van het CBR. Dit is een cursus van 810 euro die door de cursist zelf bekostigd moet worden.

Aanhoudingen na woningoverval mede door Burgernet

Heiloo, maandag 3 december 2012 - Maandagmiddag vond er rond 13.20 uur een overval plaats op een woning aan het Hoekstuk. De politie kreeg rond die tijd een melding dat een oudere man in zijn woning was overvallen door twee vrouwen en twee mannen met vermoedelijk de Roemeense identiteit. Er werd geld en apparatuur buitgemaakt. Meteen na de overval werd er een Burgernetactie opgestart waarbij burgers werd gevraagd uit te kijken naar de twee mannen en twee vrouwen. Een inwoonster van Heiloo meldde dat zij die ochtend de vier in een auto had zien arriveren. De politie startte een zoekactie op basis van deze melding .... Lees meer

Aanhouding na stelen laptop

Alkmaar, maandag 3 december 2012
Een 32-jarige man uit Alkmaar is maandagochtend rond 03.45 uur aangehouden op de Westerweg.Een 24-jarige man uit Alkmaar zat rond 01.00 uur op een bankje aan de Tooroplaan en was bezig op zijn laptop toen de 32-jarige man naast hem kwam zitten. De verdachte griste de laptop van de schoot van de 24-jarige man waarop deze achter zijn berover aan rende. Nadat de verdachte de 24-jarige man een slag in zijn gezicht had gegeven wist hij te ontkomen. De politie wist de identiteit van de verdachte te achterhalen en kon de man rond 03.45 uur aan te houden op de Westerweg.

Fietsster gewond bij aanrijding met scooter

Wormerveer, maandag 3 december 2012 - Een meisje is maandagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de Prins Clausbrug in Wormerveer. Het meisje fietste met 2 vriendinnen op het fietspad richting Wormer en is frontaal in botsing gekomen met een scooter. Het meisje ... Lees meer

Diefstal diesel

Castricum, maandag 3 december 2012
Een 42-jarige man uit Alkmaar is maandagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Castricummerwerf.De politie kreeg een melding dat er op deze weg een man aan deuren van daar geparkeerde auto’s aan het voelen was. Agenten zagen ter plaatse een aantal olievaten staan en roken diesel. Even verderop stond er bij een vrachtwagen een olievat bij de tank klaar om diesel over te hevelen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw ernstig gewond bij ongeval in Andijk

Andijk, maandag 3 december 2012 - Een 27-jarige automobiliste uit Andijk is maandagochtend rond 06.50 uur zwaar gewond geraakt nadat zij met haar auto onder een aanhanger van een trekker terecht kwam op de Gedupteerde laanweg in Andijk. De trekker reed vanaf een erf bij een bedrijf de weg op. De automobiliste kwam vanuit de richting van de Kleiakker gereden over de Gedeputeerde Laanweg en botste tegen de aanhanger en schoof hieronder.... Lees meer

Fietsster gewond na aanrijding

Den Helder, maandag 3 december 2012
Een 62-jarige fietsster uit Den Helder liep maandagochtend rond 07.50 uur beenletsel op bij een aanrijding op de Texelstroomlaan. Een 29-jarige automobilist uit Den Helder reed vanuit de Maastraat en trok bij de rotonde op om linksaf te slaan. Hij kwam hierbij in aanrijding met de fietsster. Het linkervoorwiel van de auto kwam op het been van fietsster terecht. Zij werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Frontale aanrijding

Alkmaar, zondag 2 december 2012 - Op de Laan van Athene ter hoogte van de Koevoetstraat vond zondagmiddag een frontal botsing plaats tussen twee auto's. Een getuige hoorde en zag een automobilist hard aan komen rijden. In een flauwe bocht verloor de bestuurder de controle over het stuur. De auto belandde op de verkeerde weghelft. Een ... Lees meer

Vuurwerk: ramen eruit

Obdam, zondag 2 december 2012
Op zondagmorgen omstreeks 00.00 uur kreeg de politie een melding dat er een auto in brand zou staan op de Bosstraat in Obdam. Ter plaatse bleek het niet om een brandende auto te gaan. Wel lagen de meeste ramen uit de auto. Vermoedelijk is een raam van de auto ingeslagen, waarna een zwaar stuk vuurwerk in de auto is gegooid. Bij de explosie, die in de ruime omgeving te horen was, raakte de auto ernstig beschadigd. Een getuige zag direct na de knal een jongen weglopen. De politie stelt een onderzoek in naar de aanleiding van de vernieling.

Auto tegen paal: bestuurder gewond

Zwaag, zondag 2 december 2012
Op zondagmorgen omstreeks 05.45 uur raakte een 20-jarige man uit Blokker gewond bij een eenzijdig ongeval op de Oostergouw in Zwaag. Ter plaatse bleek een personenauto vanaf de Provincialeweg in de richting van de IJsselstraat te zijn gegaan. Op de Oostergouw was de bestuurder de macht over het stuur verloren en tegen een paal aan geklap. De auto had forse schade en de bestuurder hing half uit de auto met verwondingen aan zijn gezicht. De brandweer werd gewaarschuwd om de man uit het wrak te halen. Even later kon hij toch op eigen kracht uit de auto komen. De man werd voor behandeling overgebracht naar het AMC in Amsterdam. De man rook naar het gebruik van alcohol. Van een bloedproef werd afgezien omdat de man bij aankomst in het ziekenhuis direct behandeld werd en verschillende medicijnen toegediend had gekregen.

Autobrand Schagerweg

Broek op Langedijk, zondag 2 december 2012

Vechtpartij

Alkmaar, zondag 2 december 2012
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Kanaalkade in Alkmaar. Ter plaatse trof de politie twee gewonden aan. Het ging om Alkmaarders van 43 en 46 jaar oud. Zij werden met onder anderen mogelijk een ingeklapte long, een afgebroken tand, een gebroken schouder en een gebroken neus voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Getuigen hadden de verdachten, drie mannen, de stad in zien rennen. Op basis van het opgegeven signalement werden de drie verdachten in de omgeving aangehouden. Het ging om een 28-jarige man uit Schagen, een 26-jarige man uit Schagen en een 24-jarige man uit Callantsoog. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de vechtpartij.

Auto van de weg door gladheid

Bergen , zaterdag 1 december 2012 - Op de Bergerweg tussen Alkmaar en Bergen raakte zaterdagochtend bij een verkeersongeval zes mensen gewond. Een auto met vier inzittenden raakte door een hevige plaatselijke hagelbui van de weg. De auto gleed over de weg, over... Lees meer

Passagier bromfiets gewond

Alkmaar, vrijdag 30 november 2012
Op vrijdagavond omstreeks 20.45 uur raakte een 18-jarige man uit Sint Pancras gewond bij een aanrijding op de rotonde in de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Een automobilist reed over de rotonde en sloeg af richting Hertog Aalbrechtweg. Eveneens op de rotonde reed een 17-jarige jongen op Sint Pancras op een bromfiets. Hij wilde afslaan richting Zeswielen. De auto botste tegen de bromfiets aan, die hierdoor ten val kwam. De bestuurder van de bromfiets liep geen letsel op. Zijn passagier wel. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door zonder zijn identiteit bekend te maken. Het ging om een zwarte Peugeot stationwagen. De auto moet door de aanrijding forse schade aan de voorzijde hebben.

Weigeren ademanalyse

Den Helder, zaterdag 1 december 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.50 uur controleerde de politie een 52-jarige Nieuwedieper in een personenauto op de Waddenzeestraat in zijn woonplaats. De man viel op doordat hij hevig over de rijbaan heen en weer slingerde. De man had alcohol gebruikt maar weigerde alle medewerking aan een onderzoek naar de hoeveelheid alcohol in zijn adem. Bij controle bleek de man een ongeldig verklaarde rijbewijs te hebben. Dit was ongeldig verklaard bij eerdere gevallen van het weigeren van een ademanalyse. Het weigeren van een ademanalyse is strafbaar en wordt aangemerkt als misdrijf. Tegen de man wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. De auto van de man werd overgedragen aan de Belastingdienst in verband met een belastingschuld.

Diefstal diesel uit vrachtwagen

Zwaagdijk-Oost, zaterdag 1 december 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag, tussen 21.30 en 03.50 uur werd dieselolie gestolen vanuit vrachtwagens die geparkeerd stonden op een bedrijfsterrein aan de Groothandelsmarkt in Zwaagdijk-Oost. Een beveiligingsmedewerker had drie verdachte personen bij de vrachtwagens gezien en belde de politie. Toen de verdachten wegreden in een personenauto, was hij er achteraan gereden. Bij de Veenakkers was de auto gestopt en was een van de inzittenden uitgestapt. De getuige bleef ter plaatse om de politie af te wachten. Bij onderzoek van de omgeving, waarbij een politiehond werd ingezet, werd de verdachte echter niet meer aangetroffen. Wel zag de politie de bedoelde auto rijden. De bestuurder probeerde echter te ontkomen toen hij een stopteken kreeg. Uiteindelijk zetten de verdachten de auto neer in Wervershoof en gingen er rennend vandoor. Een van de verdachten kon worden aangehouden. De tweede wist te ontkomen. De aangehouden man, een 19-jarige uit Wervershoof, werd overgebracht naar het politiebureau. Een tweede verdachte kon later op de dag worden aangehouden. Ook hier ging het om een 19-jarige man uit Wervershoof. Beiden zijn in verzekering gesteld. In de auto van de verdachten werden jerrycans met diesel aangetroffen, terwijl ter plaatse in Zwaagdijk-Oost een slang werd aangetroffen bij een van de vrachtwagens.