Dodelijke aanrijding

Wieringenwerf, zondag 15 juli 2012
Een 35-jarige vrouw uit Wieringenwerf is zondagmiddag bij een aanrijding om het leven gekomen. Rond 14.15 uur reed een personenauto met daarin twee Poolse mannen over de N240 (medemblikkerweg) toen zij, door nog onbekende oorzaak, met hun voertuig in de berm terecht kwamen en daarna de verkeerde weghelft op reden. Hier reed net de 35-jarige vrouw. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen en vloog van de weg, tegen een boom. De twee Poolse mannen zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zij zijn aangehouden en er wordt onderzocht of er alcohol in het spel is. Verkeersondersteuning van de politie heeft de aanrijding opgenomen. Hierdoor is de weg de hele middag afgesloten.

Duikster vermist op de Noordzee

Egmond aan zee, zondag 15 juli 2012 - Om 13.50 uur ving het Kustwachtcentrum Den Helder een gesprek op, op marifoon kanaal 16 dat een schip op zoek was naar een drenkeling. Na contact met het betreffende schip bleek dat rond 13.25 uur een duikster werd vermist die met meerdere personen wilde gaan duiken op een wrak op de Noordzee op ongeveer 32 kilometer west van Egmond aan Zee. Volgens het begeleidende schip miste de betreffende persoon de veiligheidslijn om af te dalen en dreef weg, waarna men haar uit het oog verloor. Door het Kustwachtcentrum zijn de reddingboten van de stations IJmuiden en Egmond aan .. Lees meer

Scooterbestuurder ernstig gewond

Wieringerwaard, zaterdag 14 juli 2012 - Twee 17-jarige mannen uit Den Dolder en Winkel zijn zaterdagavond op de Waardpolderhoofweg in Wieringerwaard bij een eenzijdig ongeval betrokken geraakt. Rond 23.40 uur werd de meldkamer gealarmeerd. Agenten snelden ter plaatsen en troffen de twee mannen aan. Ze reden op een bromfiets en zijn door onbekende oorzaak ten val gekomen. De man uit Winkel had een helm op en is.... Lees meer

Met auto de gracht in

Den Helder, zaterdag 14 juli 2012 - Een 25-jarige man uit Den Helder en zijn vriendin kregen zaterdagavond de schrik van hun leven toen zij met hun auto de Bassinggracht in Den Helder in reden. Rond 23.30 uur reed het duo ruziënd in de richting van de Bassinggracht. In de bocht maakte de 25-jarige man naar.... Lees meer

Zonder rijbewijs

Hoogkarspel, zaterdag 14 juli 2012
Een 25-jarige man uit medemblik is zaterdagmiddag rond 12.30 uur betrokken geraakt bij een aanrijding op de N302 ter hoogte van de afslag Hoogkarspel. Het betrof een kop-staart aanrijding waarbij niemand gewond raakte. Omdat de 25-jarige bestuurder niet in het bezit bleek te zijn van een rijbewijs is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte moest direct een boete van 350 euro betalen omdat hij geen vaste woon- of verblijfplaats heeft.

Kinderen uit zee gered

Egmond aan zee, zaterdag 14 juli 2012 - De Egmondse reddingsbrigade en de KNRM hebben zaterdagavond zeven kinderen uit zee gered. Rond 19.10 uur werd alarm geslagen. Een groep van 12 kinderen, in de leeftijd tussen de 10 en 13 jaar, ging zwemmen tijdens een (particulier) feestje dat werd gehouden op het strand van Egmond aan Zee. De kinderen zijn vermoedelijk terecht gekomen in een mui waardoor zij in zee werden getrokken. Vijf kinderen wisten op eigen kracht het strand te bereiken, de overige zeven moesten gered worden. De Egmondse reddingsbrigade en de KNRM rukte met een boot en ... Lees meer

Rijbewijs ingevorderd om alcohol

Den helder, zaterdag 14 juli 2012
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 52-jarige man uit Den Helder aangehouden voor rijden onder invloed. Rond 00.30 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Jan verfailleweg in Den Helder. Agenten snelden ter plaatsen en zagen een personenauto bovenop een rotonde staan. De bestuurder bleek ongedeerd, maar hij had dusdanig veel alcohol gedronken dat zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op de vlucht

Alkmaar, zaterdag 14 juli 2012
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 41-jarige man uit De Rijp aangehouden omdat hij met alcohol op zijn bromfiets bestuurder, een alcoholcontrole probeerde te ontvluchten en vervolgens ook nog een aanrijding veroorzaakte. Rond 03.00 uur hielden agenten op de Schermerdijk in Alkmaar een alcoholcontrole. De 41-jarige verdachte werd door een motoragent naar de controleplaats gedirigeerd. De verdachte voldeed niet aan dit bevel en reed een andere kant op. Toen de motorrijder achter hem aanreed kwamen de twee in botsing en viel de man uit De Rijp op de grond. Hij is met arm letsel naar een ziekenhuis gebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld. De verkeersondersteuning van de politie heeft het ongeval onderzocht. Uit de blaastest bleek dat de verdachte te veel alcohol had gedronken. De afdeling Verkeersondersteuning van de politie maakt proces-verbaal op.

Auto belandt in voortuin

Heerhugowaard, vrijdag 13 juli 2012
Een 23-jarige automobilist uit Heerhugowaard belandde vrijdagochtend rond 00.15 uur op de Seringenlaan met zijn auto in een voortuin. De man wilde remmen, maar het gas bleef hangen. De bestuurder raakte de controle over de auto kwijt en belandde in de voortuin van een woning. De schade in de tuin bleef beperkt. Twee geparkeerde auto’s raakten wel beschadigd. De bestuurder moest blazen, maar bleek niet gedronken te hebben. Het kenteken van het voertuig werd ingevorderd.

Kittens gedumpt in kliko: getuigen gezocht

Alkmaar, vrijdag 13 juli 2012
Zaterdagavond 7 juli werden in een klikobak op de Westfalenstraat drie kittens gevonden. Deze waren hier gedumpt. De katjes waren pas een paar dagen oud. Een van hen was al dood, een tweede overleed later die nacht. Het derde katje maakt het goed. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over het dumpen van de drie kittens. Getuigen kunnen contact opnemen met de dierenpolitie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Zwemmer in nood

Egmond aan zee. donderdag 12 juli 2012 - De reddingsbrigade van Egmond aan Zee heeft donderdag aan het begin van de avond een drenkeling uit zee gehaald. De man was ondanks de rode vlag toch gaan zwemmen ... Lees meer

Woningbrand door blikseminslag

Winkel, donderdag 12 juli 2012

Gestolen fiets en scooter

Hoorn, woensdag 11 juli 2012
Een 31-jarige man uit Hoorn is woensdagmiddag rond 15.45 uur aangehouden op de Nieuwe Steen. Agenten zagen de man op een damesfiets voorbijkomen. Hij werd gecontroleerd. De fiets waarop hij reed bleek gestolen te zijn begin juni in Abbekerk. De verdachte werd aangehouden voor heling.

Hoorn, woensdag 11 juli 2012
Op de Spitsbergenstraat werd woensdagmiddag om 14.40 uur een 32-jarige man uit Hoorn aangehouden. Agenten zagen op deze straat een scooter staan zonder kappen en kentekenplaten. Bij deze scooter stond de 32-jarige man. De scooter bleek gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Fietsster gewond bij botsing

Alkmaar, woensdag 11 juli 2012
Een 65-jarige fietsster uit Oudorp raakte woensdagmiddag om 16.00 uur gewond bij een botsing op het Mallegatsplein. Een 58-jarige automobiliste uit Hoogwoud was aan het keren bij de parkeergarage en zag bij het wegrijden de fietsster over het hoofd. De fietsster kwam ten val. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek een gebroken knieschijf te hebben opgelopen.

Jonge automobilist bestraft voor veroorzaken dodelijk ongeval in Zwaag

Alkmaar, woensdag 11 juli 2012
Een 20-jarige man is door de rechtbank Alkmaar veroordeeld tot een werkstraf van 180 uur en de ontzegging van de rijbevoegdheid gedurende één jaar voor het veroorzaken van een auto-ongeluk met dodelijke afloop. Op 11 februari 2011 vloog hij op de Wogmergouw in Zwaag met zijn auto uit de bocht en belandde hij tegen een boom. Zijn medepassagier, de 17-jarige Rob Hulst, overleed hierdoor een uur later in het ziekenhuis. De rechtbank heeft uit de stukken kunnen vaststellen dat de bestuurder heeft gereden met een snelheid van ongeveer 70 km/u. De rechtbank oordeelt dat deze snelheid, gelet op de omstandigheden ter plaatse en in het bijzonder het natte wegdek, onverantwoord was. De jonge automobilist wordt verweten dat hij aanmerkelijk onvoorzichtig heeft gereden doordat hij zijn rijgedrag niet heeft aangepast aan de weersomstandigheden en zijn onervarenheid. De bestuurder had pas sinds tien maanden zijn rijbewijs.  Met betrekking tot de strafoplegging benadrukt de rechtbank dat zij beseft dat geen enkele straf, recht doet aan het onherstelbaar leed dat de nabestaanden vermoedelijk hun leven lang nog ervaren. De rechtbank oordeelt dat de opgelegde straf in overeenstemming is met de ernst van het verwijt dat de jongenman wordt gemaakt en zijn persoonlijke omstandigheden.

Man ernstig gewond bij bedrijfsongeval in Hoogkarspel

Hoogkarspel, woensdag 11 juli 2012 - Een man is woensdagmiddag rond 13.30 uur ernstig gewond geraakt nadat hij van een aanhanger viel die gekoppeld zat aan een trekker bij een bloembollenbedrijf aan De Gouw in Hoogkarspel. De man raakte bij de val ernstig gewond. Nadat ambulancemedewerkers en politie het slachtoffer gestabiliseerd ... Lees meer

Aanhoudingen voor diefstal scooter

Alkmaar, woensdag 11 juli 2012
Twee 16-jarige jongens uit Heerhugowaard zijn woensdagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Roerdompstraat. Een bewoonster van de Burgemeester Bosstraat hoorde een brommer heen en weer rijden en zag toen zij uit het raam keek twee jongens bij haar scooter staan. De bewoonster ging samen met haar vriend naar buiten. De jongens werden door hen staande gehouden. Een van de jongens ging er vandoor op de scooter. De politie kwam, deze nam de jongen van de bewoners over. Ook de andere jongen met de scooter werd aangehouden. De twee jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Motorrijder overleden na ongeval

Barsingerhorn, woensdag 11 juli 2012 - Een 46-jarige motorrijder uit Abbekerk overleed woensdagochtend in het ziekenhuis als gevolg van een ongeval. De man reed rond 06.45 uur op de Kreil ter hoogte van Barsingerweg. Hij ging in een bocht onderuit en kwam tegen een tegemoet komende auto terecht. De motorrijder liep zwaar ... Lees meer

Dode pony aangetroffen in greppel

Schagen, dinsdag 10 juli 2012
In een greppel valkbij het Meerslootpad werd maandagochtend 9 juli jl. door de dierenpolitie een dode pony aangetroffen. De politie had van diverse mensen meldingen gehad dat er een dood dier lag. Onder een hoeveelheid afval werd een dode pony aangetroffen. De eigenaar gaf aan dat het dier gevochten had met een hengst, in de sloot belande en daar verdronk. Vanwege de stankoverlast had hij het dier in de greppel gelegd onder het afval. Het dier had aangeboden dienen te worden bij een destructiebedrijf. De eigenaar krijgt een proces-verbaal voor het zich niet op de juiste wijze ontdoen van dode dieren.

Jongetje vast in hek

Castricum, dinsdag 10 juli 2012 - Een jongetje is dinsdagavond aan het Kinnehin in Castricum vast komen te zitten met zijn voet in een hek. De brandweer moest er aan te pas komen om de jongen te bevrijden. Met een spreider is de opening in het hek groter gemaakt, zodat de voet .... Lees meer

Met 167 km/u over de Schagerweg

Zuid-Scharwoude, dinsdag 10 juli 2012
Bij een snelheidscontrole dinsdag tussen 16.30 tot 21.00 uur op de Schagerweg werden in totaal 3681 bestuurders gecontroleerd. 828 reden harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 167 km/u. Deze bestuurder kan door de overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u een beschikking van Justitie thuis verwachten. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Twee mannen aangehouden na vechtpartij

Wormer, dinsdag 10 juli 2012 - De politie heeft dinsdagmiddag twee mannen van 35 en 26 jaar uit Wormer aangehouden na een vechtpartij waarbij ook is gestoken. Rond 15.30 uur ontving de politie een melding over een vechtpartij met wapens. Agenten snelden ter plaatsen en troffen beide ... Lees meer

Rijden zonder rijbewijs

Den Helder, maandag 9 juli 2012
Op de Waddenzeestraat zag de politie omstreeks 13.00 uur een automobilist rijden met een opvallende rijstijl. De auto maakte schokkende bewegingen. De automobilist reageerde niet op het stopteken van de politie. Op de Texelstroomlaan sloeg de automobilist linksaf de Geulstraat in. Omdat hij nog steeds niet stopte, waarschuwde de politie hem met optische signalen en daarna ook geluidssignalen. Uiteindelijk minderde de auto vaart en stopte op de Geulstraat. De 18-jarige bestuurder uit Den Helder gaf aan niet over een rijbewijs te beschikken en kon ook geen identiteitsbewijs overhandigen. Hij is aangehouden wegens het rijden zonder rijbewijs. Tegen hem werd hiervoor proces-verbaal opgemaakt, evenals voor het niet direct kunnen tonen van een identiteitsbewijs.

Verslapen door alcohol

Alkmaar, maandag 9 juli 2012
De politie zag omstreeks 09.30 uur een auto met te hoge snelheid over de Nollenweg rijden. De bestuurder reed hier ongeveer 30 km per uur sneller dan toegestaan (70 km/uur). Ook haalde hij diverse malen andere auto’s in, zonder richting aan te geven. Op de Schagerweg herhaalde hij deze toeren. De 23-jarige beginnend bestuurder uit Heerhugowaard werd staande gehouden. De man verklaarde dat hij zich had verslapen en daardoor hard reed om naar zijn werk te gaan. Hij had zich om 07.00 uur op zijn werk moeten melden. Omdat het vermoeden bestond dat de man zich wellicht had verslapen omdat hij alcohol had genuttigd, moest hij een blaastest afnemen. Hij bleek inderdaad te hebben gedronken. Op het bureau bllies hij 185 Ug/l op het ademanalyseapparaat. Hij kan een boete van 340 euro verwachten voor het rijden onder invloed, het bedrag voor de snelheidsovertreding is nog niet bekend. Voor het niet aangeven van richting kreeg hij een waarschuwing. Als de man zich op tijd naar zijn werk had begeven, was zijn alcoholpromillage hoger geweest en was hij bij de aanhouding vermoedelijk zijn rijbewijs kwijt geweest, als beginnend bestuurder.

Vrachtschip vast bij Zaanbrug

Wormer, maandag 9 juli 2012 - Een vrachtschip is maandagmorgen omstreeks kwart over negen klem komen te zitten bij de Zaanbrug in Wormer. Na een tiental minuten kwam het schip weer los ... Lees meer

Vrouw gewond na aanrijding

Alkmaar, zondag 8 juli 2012
Aan de Laan van Straatsburg raakte om 15.45 uur een oudere dame (leeftijd en woonplaats onbekend) gewond aan haar gezicht toen zij op haar fiets werd aangereden door een 51-jarige automobilist uit Alkmaar. De vrouw brak haar oogkas, jukbeen, neus en pols. De oorzaak van het ongeval wordt onderzocht.

Garage vol water

Enkhuizen, zondag 8 juli 2012 - Rond 14.30 uur werd de hulp van de brandweer ingeroepen nadat een garage onder een woning aan het Wilhelminaplantsoen in Enkhuizen vol water was komen te staan. Door de hevige regenval en ... Lees meer

Aanhouding na vernielingen

Abbekerk, zondag 8 juli 2012
De politie hield omstreeks 23.00 uur een 15-jarige jongen uit Medemblik aan op de Reigerweg, wegens het plegen van vernielingen. Getuigen meldden dat de jongen bij het busstation aan de A7 ter hoogte van Abbekerk fietsen vernielde en een achterrruit van een auto kapot had gemaakt aan de Essenlaan. Toen de politie ter plaatse was, vluchtte de jongen in eerste instantie een weiland in. Op aanroepen van de politie kwam de jongen even later toch teruglopen. Hij is aangehouden. De politie trof op de Essenlaan echter geen beschadigde auto aan. De politie verzoekt de eigenaar van de auto met kapotte achterruit aangifte te doen.

Dieven aangehouden

Castricum, zaterdag 7 juli 2012
Bewoners van de wijk rondom de Mient hebben zaterdag rond 15.00 uur ter hoogte van de fietsenmaker op de Mient een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken bij een woning op de Mient.  De bewoner overliep de inbreker, die sprong vanuit de eerste verdieping uit het raam en liet op zijn vlucht een horloge en sieraden vallen in de tuin en steeg. De bewoner ging achter de dief aan waarbij hij werd geholpen door omstanders. De verdachte is overgedragen aan de politie en in verzekering gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 7 juli 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie rond 5.40 uur een 34-jarige man uit Hoorn aangehouden voor het station. Hij wordt verdacht van het inbreken in in ieder geval twee voertuigen die geparkeerd stonden op de Commandeur Ravenstraat. De man had een laptop en mp3 speler bij zich. Deze spullen zijn in beslag genomen. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij is in verzekering gesteld.

Drankrijders

Alkmaar, zaterdag 7 juli 2012
Een 36-jarige man uit Alkmaar is rond 13.15 uur aangehouden op de Mauritskade. De man was hier betrokken bij een aanrijding met een auto en viel daarbij van zijn bromfiets. Volgens getuigen botste hij kort daarvoor overal tegenaan. De man weigerde een blaastest, daarop is hij aangehouden. Een rijbewijs had hij niet meer, dat was vorige maand al ingevorderd.

Hoorn, vrijdag 6 juli 2012
Op vrijdagavond rond 21.30 uur is een 52-jarige man uit Hoorn aangehouden. Zijn voertuig is gevonden op de Rondeelstraat. De eigenaar zat voor de deur van zijn woning en ontkende dat hij er zelf in had gereden. Dit in tegenstelling tot getuigenverklaringen. De man weigerde op het politiebureau mee te werken aan de ademanalyse. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Brand bij Agrarisch bedrijf aan de Haling in Enkhuizen

Enkhuizen, zaterdag 7 juli 2012 - In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.40 uur is er brand ontstaan in een schuur aan de Haling in Enkhuizen. De brandweer zette na verkenning meteen een binnenaanval in waarna de brand in de schuur snel onder controle was. Wat er precies heeft vlam gevat in de schuur is nog onbekend. De ... Lees meer

Zes gewonden ongeval N244

Alkmaar, vrijdag 6 juli 2012 - Bij een ernstig ongeval op de N244 in Alkmaar zijn vrijdagavond zes gewonden gevallen. Een automobilist belandde door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft en botste frontaal op een tegenligger. Een aantal personen raakten ... Lees meer

Man gewond na ongeval op het Markermeer bij Enkhuizen

Enkhuizen, vrijdag 6 juli 2012 - Een man is vrijdagmiddag rond 14.30 uur gewond geraakt op het Markermeer bij Enkhuizen nadat hij door de mast van zijn boot geraakt was. De hulpdiensten werden met spoed gealarmeerd en waren snel ter plaatse bij het ongeval. De reddingsbrigade van Enkhuizen heeft het slachtoffer ... Lees meer

Blikseminslag

Schagen, vrijdag 6 juli 2012

Autobrand A9

Heiloo, donderdag 5 juli 2012 - Op de A9 tussen Limmen en Heiloo heeft donderdagavond een auto in de brand gestaan. Volgens een omstander heeft de auto eerst een enige tijd met pech op de vluchtstrook gestaan. De brandweer heeft de brand kunnen blussen ... Lees meer

Twee aanhoudingen voor steekincident Hoogstraat

Den Helder, donderdag 5 juli 2012
Een 18-jarige en een 17-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn woensdagavond aangehouden nadat zij zich op verzoek van de politie op het bureau in Den Helder hadden gemeld. De jongens worden verdacht van betrokkenheid bij het steekincident dat dinsdagavond 3 juli plaatsvond op de Hoogstraat. Hierbij raakte een 21-jarige jongen uit Huisduinen gewond. Hij moest ter behandeling van zijn verwonding naar het ziekenhuis. Naar verwachting mag hij vandaag naar huis. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de achtergrond van het steekincident.

Aanrijding N506

Schellinkhout, donderdag 5 juli 2012 - Bij een aanrijding tussen vijf auto’s op de Lageweg N506 ter hoogte van Schellinkhout zijn donderdagmiddag rond 14.50 uur vier mensen gewond geraakt. Een busje remde en vier achterop komende auto’s konden niet meer remmen, botsten tegen elkaar en tegen het busje. Ambulances en eenheden van de ... Lees meer

Botsing N241

Haringhuizen, woensdag 4 juli 2012 - Woensdagavond ontstond op de Provinciale weg bij Zijdewind een aanrijding tussen twee auto’s. Een 26-jarige Poolse automobilist stond te wachten op tegemoet komend verkeer om linksaf te slaan de Tolkerdijk op. Een achterop komende auto met vier inzittenden zag de stilstaande auto te laat en probeerde uit te wijken. De 20-jarige bestuurster uit Wieringerwaard kon echter een botsing met de Poolse auto niet voorkomen. De vier inzittenden van de ... Lees meer

Dieseldiefstal

Wieringerwerf, woensdag 4 juli 2012
Een 19-jarige man uit Amsterdam en een 21-jarige man uit Roemenië woensdagochtend aangehouden op de Havenweg. De politie kreeg een melding dat er twee mannen bezig waren diesel te stelen uit een vrachtauto die naast een huis geparkeerd stond. De omgeving werd afgezet. De mannen verstopten zich en werden aangetroffen achter en deels onder een aanhanger. Zij werden aangehouden. Er werden onder andere meerdere jerrycans en een hevelslang in beslag genomen.

Man gestoken na vechtpartij

Den Helder, dinsdag 3 juli 2012
Een  21-jarige man uit Huisduinen raakte dinsdagavond gewond na een vechtpartij op de Hoogstraat. De politie kreeg rond 20.30 uur een melding dat er een vechtpartij was tussen een tiental jongeren. Bij aankomst bleek de 21-jarige man gestoken te zijn. Hij was een woning binnengegaan waar hij werd opgevangen. De man moest naar het ziekenhuis ter behandeling. Hij liep een steekwond op in zijn rug en moest een nacht ter observatie blijven. De straat werd voor onderzoek een aantal uren afgezet. De politie doet verder onderzoek naar het steekincident.

Hennepkwekerij

Hem, dinsdag 3 juli 2012
In een woning aan de Hemmerbuurt werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden geen planten meer in het pand, alleen de volledige inrichting was wel aanwezig. Alle apparatuur werd in beslag genomen. Na onderzoek kon worden vastgesteld dat er circa 178 planten hadden gestaan. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. De 35-jarige huurder was in de woning aanwezig. Hij werd aangehouden.

Auto over de kop

Oudendijk, dinsdag 3 juli 2012
Op de A7 in Oudendijk sloeg omstreeks 09.00 uur een auto over de kop. De 52-jarige bestuurder uit Middenmeer was tijdens het rijden in slaap gevallen. De man wist zelf uit zijn auto te klimmen. Hij is met een ambulance naar een ziekenhuis vervoerd. Zijn auto is weggesleept.

Aanhoudingen na inbraak

Alkmaar, dinsdag 3 juli 2012
Op de Heilooërdijk hield de politie omstreeks 01.00 uur twee verdachten van een woninginbraak aan aan. De politie kreeg kort daarvoor een melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Wilhelminalaan. De verdachten waren er op een fiets vandoor gegaan. Op de Heilooërdijk zag de politie de twee rijden in de richting van de Vondelstraat. Bij het zien van de politie gooiden ze iets weg in de berm. Later bleek dit een computerscherm te zijn, dat bij de inbraak uit de woning was gestolen. Daarnaast werd bij beiden inbrekerswerktuig aangetroffen. De mannen, een 34-jarige man en een 45-jarige man uit Alkmaar zijn aangehouden. 

Twee jongens aangehouden voor straatroven

Bovenkarspel, dinsdag 3 juli 2012
Twee jongens van 16 en 19 jaar, beiden afkomstig uit Bovenkarspel, zijn aangehouden voor een aantal straatroven. De berovingen vonden plaats in de periode van half mei tot de derde week van juni. De 19-jarige jongen werd bij de laatste beroving op 21 juni jl. aangehouden toen hij op de Bourgondieweg een 58-jarige vrouw uit Grootebroek beroofde van haar tas. Bij doorzoeking van de kamer van de jongen werden spullen aangetroffen die van andere straatroven afkomstig waren. Na onderzoek kon de 16-jarige jongen worden aangehouden. Met deze twee aanhoudingen denkt de politie in totaal zes straatroven in Grootebroek en Bovenkarpsel te hebben opgelost. De politie doet nog onderzoek naar de betrokkenheid van eventuele andere verdachten.

Omstanders halen automobilist uit water

Stompetoren, dinsdag 3 juli 2012 - Omstanders hebben dinsdagochtend een automobilist uit het water weten te krijgen. De automobilist reed op de N243 richting Alkmaar. Mogelijk werd de man tijdens het rijden onwel en belandde ter hoogte van de Zuidervaart in de ... Lees meer

Aanhouding na asociaal rijgedrag

Schagen, maandag 2 juli 2012
Op de Gedempte Gracht hield de politie om 20.30 uur een 27-jarige man uit Winkel aan wegens asociaal rijgedrag. Bij de politie kwamen kort daarvoor meldingen binnen over een man die hard met zijn auto op voetgangers afreed en vervolgens vlakbij remde, waardoor hij slippend op korte afstand van de voetgangers tot stilstand kwam. Omdat de man onder invloed leek, werd hem een ademanalyse afgenomen. De uitslag hiervan was 0 ug/l. Omdat het vermoeden bestond dat de man drugs had gebruikt werd een bloedproef afgenomen. Omdat hij medewerking hieraan weigerde werd hij om 21.15 uur aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De bloedproef is hem later alsnog afgenomen.

Twee motorongevallen op de A9

Heiloo, maandag 2 juli 2012 - Op de A9 ter hoogte van Heiloo vond maandagmiddag een aanrijding plaats tussen een motor en een auto. De motorrijder raakte hierbij gewond. Een motoragent die onderweg ... Lees meer

Aanhouding heling na dronken fietsrit

Hoorn, maandag 2 juli 2012
Op de Baanstraat reed een 34-jarige man uit Hoorn omstreeks 21.45 uur met een fiets tegen een bestelauto aan. De man bleek onder invloed van alcohol, hij blies 935 ug/l. De fiets waar hij op reed bleek in 2009 te zijn gestolen. De man is aangehouden wegens heling en krijgt een afzonderlijk proces-verbaal voor het rijden onder invloed.

Racefietsster breekt been bij aanrijding

Alkmaar, maandag 2 juli 2012
Een 49-jarige racefietsster uit Limmen brak maandagochtend haar been bij een aanrijding op de Geesterweg. Dit gebeurde om 07.45 uur. Een 31-jarige automobilist uit Alkmaar kwam uit de richting van het Zevenhuizen en kwam in aanrijding met de fietsster die vanaf de rotonde van de Geestersingel kwam. De fietsster kwam ten val en brak haar been. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Vrouw beroofd

Alkmaar, maandag 2 juli 2012
Een 27-jarige vrouw uit Alkmaar is maandagochtend rond 04.00 uur op de Wielingenweg beroofd van haar jasje en sleutels. De vrouw fietste door Park Rekerhout toen er vier mannen achter haar aan fietsten. Op de Wielingenweg is zij vermoedelijk op haar achterhoofd geslagen. Toen ze bijkwam bleken haar jasje en sleutels weg te zijn. De vrouw liep een hersenschudding op en had een verwonding aan haar wang.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van Park Rekerhout of de Wielingenweg maandagochtend iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanrijding N245

Noord-Scharwoude, zondag 1 juli 2012 - Zondagavond ontstond er om 21.20 uur een aanrijding tussen twee auto’s op de Schagerweg. Een 31-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude kwam uit de richting van Koedijk. Vanuit de richting van Schagen kwam een 30-jarige automobilist uit Schagen. Vermoedelijk reed deze bestuurder door rood en kwam in aanrijding met de 31-jarige bestuurder uit Zuid-Scharwoude. De 31-jarige man, zijn 29-jarige passagier en ... Lees meer

Automobiliste botst achterop tractor

Schagen, zondag 1 juli 2012 - Een 75-jarige automobiliste uit Petten zag zondagavond rond 21.30 uur op de Kanaalweg een tractor met oplegger over het hoofd. De vrouw kwam vanaf de rotonde richting Schagerbrug. Een tractor met oplegger van een 48-jarige man kwam vanaf het land. Door de laagstaande zon zag de automobiliste de tractor .... Lees meer

Dieseldieven

Hoogkarspel, zondag 1 juli 2012
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag om 00.19 uur op het Westerwijzend in Hoogkarpsel drie mannen, van 27, 24 en 22 jaar, zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden wegens diefstal van diesel. Er kwam een melding binnen van iemand die twee onbekende personen met een capuchon op diesel uit een vrachtwagen had zien stelen. In de omgeving troffen agenten een auto aan met daarin drie Roemeense mannen. De agenten roken een sterke diesellucht uit de auto komen. De mannen waren op dat moment bezig met het vullen van een jerrycan en een plastic fles. Ze zijn aangehouden en in verzekering gesteld

Harddrugs in beslag genomen

Alkmaar, zondag 1 juli 2012
In de nacht van zaterdag op zondag om 00.07 uur heeft de politie bij de Laat in Alkmaar twee mannen, van 24 en 25 jaar, uit Heerhugowaard aangehouden. Een agent betrapte het tweetal op heterdaad bij het dealen van drugs in een auto. Ze besloten er vandoor te gaan en negeerden het stopteken van de politie. Na een korte zoektocht trof de politie de mannen aan op de Keetgracht. Een van de verdachten had een grote hoeveelheid geld bij zich en softdrugs. Ze hadden tijdens de vlucht diverse spullen in het water gegooid waaronder cocaïne, heroïne en mogelijk speed. De politie heeft de mannen opgepakt en onderzoekt de zaak.

Containerbrand

Heiloo, zondag 1 juli 2012 - Zondagmiddag omstreeks half zes is er door bewoners aan de Bayershoffweg brand ontdekt in een container met bouwafval. De brandweer werd ingeschakeld om het ... Lees meer

Scooter botst op auto in Callantsoog

Callantsoog, zondag 1 juli 2012 - Een scooterbestuurster botste zondagmiddag in Callantsoog achterop een auto. De automobilist reed op de Abbestederweg en wilde rechtsaf slaan richting de zandweg. De bestuurster van de scooter zag te laat dat de man .... Lees meer

Verkeersveiligheidscontroles : bijna 2700 overtreders

Noord-Holland, zondag 1 juli 2012
Evenals afgelopen donderdag, is ook vrijdag en zaterdag in de middag en avond door de verkeerspolitie van Noord-Holland flink gecontroleerd op hardrijders die over de A7, N99, N240, N242 en N248 reden. Meerdere rijbewijzen en auto’s zijn in beslag genomen. Ook krijgen bijna 2700 weggebruikers een boete thuisgestuurd, omdat zij te hard reden.

De verkeerspolitie van de Politie Noord-Holland voert extra verkeersveiligheidscontroles uit om de doorgang van de TT-bezoekers naar Assen in goede banen te leiden. Het motorfeest in Assen trekt ieder jaar tienduizenden motorliefhebbers uit heel Europa. Om deze grote verkeersstroom zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt intensief op gevaarlijke gedragingen, alcohol en snelheid gecontroleerd. Niet alleen voor de weggebruikers, maar ook voor de omwonenden van de doorgaande wegen. De stroom motorrijders gaat namelijk gepaard met veel lawaai, vooral in combinatie met hoge snelheden. Elk jaar komen hierover klachten van de omwonenden bij de politie binnen.

De politie heeft in samenwerking met de onopvallende videosurveillanten van Noord-Holland Noord, en Zaanstreek-Waterland op de A7, N99, N240, N242 en N248 bestuurders met gevaarlijk rijgedrag aan de kant gezet. De videosurveillanten legden beelden vast van weggebruikers die dubbele doorgetrokken strepen negeerden, een inhaalverbod negeerden, op hun voorganger kleefden, maar vooral omdat zij met hoge snelheden voorbij raasden. Deze wegmisbruikers werden in de gelegenheid gesteld om hun eigen gevaarlijke rijgedrag terug te zien in de videosurveillanceauto. De politie is tevreden over het gedrag van de motorrijders. Over het algemeen hielden zíj zich aan de toegestane snelheden.

De motorrijders van de politie werden tevens ingezet om de extreme hardrijders aan de kant te zetten. Zij kregen van de politiemedewerkers in de radarwagens de kentekens, merken type auto en de gemeten snelheid door en zetten vervolgens deze overtreders aan de kant. Dit gebeurde bij iedereen die meer dan 39 km/uur te hard reed en bij buitenlandse hardrijders. Radaropstellingen waren geplaatst op de A7, de N240, N99, de N242 en de N248.

Meerdere radaropstellingen op diverse plaatsen controleerden tienduizenden passanten. 

Tijdens de radarcontroles op de N242 werden in totaal tussen 15.00 uur en 21.30 uur ter hoogte van Middenmeer 609 van de 4247 passanten bekeurd. De hoogste snelheid was 126 km/uur, waar maximaal 80 km/uur toegestaan is. Tijdens de radarcontroles op de N240 werden in totaal tussen 15:30 uur en 21:30 uur reden er van de 1480 passanten 335 te hard. De hoogste snelheid was 158 km/uur, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Tussen 16:00 uur en 21:45 uur werden op de N248 bij Middenmeer 2799 passanten gecontroleerd met de radarapparatuur. Er reden 288 weggebruikers te hard. Hoogst gemeten snelheid 145 km/uur, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Tussen 16:00 uur en 22:00 uur werden op de N99 bij Hippolytushoef 2727 passanten gecontroleerd met de radarapparatuur. Er reden 300 weggebruikers te hard. Hoogst gemeten snelheid 145 km/uur, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Op de A7 werd van 16.00 uur tot 22.30 uur op diverse plaatsen in de richting van Den Oever meerdere radarcontroles gehouden. Ruim 1154 weggebruikers reden te snel. De hoogste snelheid was 182 km/u waar maximaal 130 km/uur is toegestaan.

Een 31-jarige Pool kreeg een boete van 629 euro, omdat hij twee keer te hard reed op de N240. De eerste keer rond 18:45 uur, toen reed hij 98 km/uur langs de radar, waar maximaal 80 km/uur is toegestaan. Rond 19:00 uur reed hij voor een tweede keer te hard langs dezelfde radar, nu met 121 km/uur. Hij kon door een motorrijder van de politie worden staande gehouden en moest beide overtredingen gelijk afrekenen. Omdat hij het bedrag niet kon betalen, moest hij zijn auto achterlaten. Een 34-jarige automobilist uit Opperdoes werd op de N240 tussen Medemblik en Wieringermeer staande gehouden omdat hij 73 km/uur te hard reed. Hij moest zijn rijbewijs inleveren, maar omdat hij deze niet bij zich had, moest hij zijn auto achterlaten. Op de Afsluitdijk werd een 45-jarige automobilist uit Sneek gelaserd met een snelheid van 209km/uur, waar maximaal 130 km/uur is toegestaan. Hij werd uiteindelijk door de onopvallende videosurveillanten op het einde van de Afsluitdijk staande gehouden, en moest zijn rijbewijs inleveren.

Ook werd een 41-jarige automobilist uit Sneek staande gehouden omdat hij gemiddeld 195 km/uur over de Afsluitdijk reed, waar maximaal 130 km/uur is toegestaan. Hij moest ook zijn rijbewijs inleveren. Op de A7 bij Den Oever, moest een 55-jarige automobilist uit Sneek zijn rijbewijs inleveren. Hij reed gemiddeld 191 km/uur, waar maximaal 130 uur/km is toegestaan.

Verder werden een Poolse, een Engelse, twee Duitse en een Libanese automobilist staande gehouden omdat ze te hard reden op respectievelijk N99, N242, en de A7. Zij moesten gelijk afrekenen, bedragen van € 161, € 390, € 248, € 372 en € 230. De politie hoopt met deze verkeerscontroles een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid en verkeersongevallen te voorkomen.