Internetfraude

Regio, vrijdag 15 juni 2012
Bij de politie heeft zich een man gemeld die via de melding op zijn computer een zogenaamde boete van de politie kreeg. Het gaat hier om computerfraude. De man ontving een mededeling dat hij wegens een strafbare handeling, zoals het downloaden van muziek, een boete kreeg van honderd euro. Als de man niet zou betalen, dan zouden de bestanden op zijn computer worden gewist. Wat het slachtoffer ook probeerde op zijn computer, iedere keer kreeg hij weer dezelfde melding in beeld. Volgens dezelfde melding kon hij de boete voldoen via Ukash. Dit kan bij verschillende tabakszaken en tankstations. Nadat de man had betaald, kon hij weer werken op zijn computer. Hoewel de melding vergezeld ging van een logo van de politie, gaat het hier om computerfraude. De meldingen zijn niet afkomstig van de politie. Ook een in de melding genoemd e-mailadres is niet bij de politie in gebruik. De politie maakt bij het uitschrijven van bekeuringen geen gebruik van internet. Ook worden geen boetes via die weg geïnd. De politie adviseert dan ook om niet op de melding in te gaan, maar een en ander te melden bij de politie via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Daarnaast is de kans groot dat u schadelijke programma’s in uw computer hebt gekregen. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met een computerdeskundige die uw computer weer kan herstellen.

Na een week kapot

Bergen, vrijdag 15 juni 2012 - Het zit allemaal niet mee met de Rekervlotbrug. Vorige week vrijdag werd de brug eindelijk geopend. Met een vertraging van vijftien maanden was er voor fietsers eindelijk een snellere verbinding naar de Bergense kust. Na een week ligt de brug er echter weer uit. Door een ... Lees meer

Greep uit kassa

Castricum, vrijdag 15 juni 2012
Drie mannen en een vrouw met Pools uiterlijk hebben vrijdagmiddag omstreeks 12:40 uur geld weggenomen uit de kassa van Kompas Outdoor World aan de Burgemeester Mooijstraat in Castricum. De mannen zijn ongeveer 1.70 meter lang waarvan één een zwarte jack droeg en de ander een lichtbruine jas. De één heeft zwart haar, de ander is kalend. Van de vrouw is alleen bekend dat zij donker haar heeft. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Man komt om bij ongeval met rooimachine

Benningbroek,  donderdag 14 juni 2012
Een 50-jarige man uit Benningbroek overleed donderdagmiddag rond 12.30 uur toen hij op het land aan het werk was met een rooimachine aan de Oosterstraat. Vermoedelijk is de man verstrikt geraakt in de machine.

Gaslekkage door graafwerkzaamheden

Wijdenes, donderdag 14 juni 2012 - Door werkzaamheden ontstond er donderdagavond een gaslek bij een woning aan het Wuiver in Wijdenes. De bewoner was aan het graven en rook ineens gas. Vanwege ... Lees meer

Brommerdieven opgepakt

Den Oever, donderdag 14 juni 2012
Donderdagochtend rond 04.00 uur werden een 15 en 16-jarige jongen uit Den Oever aangehouden. De jongens worden verdacht van het stelen van een brommer van een 18-jarige Groningse. De vrouw kwam er rond 03.15 uur achter dat haar brommer niet meer bij het station van Den Oever stond. Ze vertelde dit tegen haar baas en zijn collega die naar aanleiding van haar verhaal een zoekslag maakten in Den Oever. De mannen zagen de twee jongens op de brommer rijden en reden ze klem op het haventerrein. Ze zetten de jongens in de auto en belden de politie. De politie hield de jongens aan en bracht ze over naar het politiebureau.

Mannen bieden gestolen auto te koop aan

Hoorn, donderdag 14 juni 2012
Een 17-jarige en een 16-jarige Poolse man zijn woensdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Scheldeweg. Zij boden bij een autosloopbedrijf in Blokker een vrij nieuwe auto aan voor een laag bedrag. De mannen waren niet in het bezit van een kentekenbewijs van de auto. De eigenaar van het sloopbedrijf vertrouwde het niet en belde de politie. De auto met de mannen erin werd aangetroffen of de Scheldeweg. Bij het natrekken van het chassisnummer bleek de auto begin juni gestolen te zijn in Zuid-Holland. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Val van dak: twee mannen gewond

Huisduinen, donderdag 14 juni 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 13.20 uur raakten twee mannen gewond nadat zij van een dak waren gevallen van een pand aan de Badhuisstraat in Huisduinen. De 61-jarige bewoner van het huis was op het dak bezig om een hoogte van ongeveer 6 meter. Plotseling gleed de man weg en gleed over het dak naar beneden. Hier botste hij tegen zijn 32-jarige zoon uit Den Helder, die op zo’n 3,5 meter in de dakgoot stond. Beide mannen vielen naar beneden en kwamen in de tuin terecht. De vader liep vermoedelijk een heup- en een beenfractuur op. De zoon brak een enkel. Beide mannen zijn voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Fietsster naar ziekenhuis na aanrijding

Castricum, donderdag 14 juni 2012
Een 18-jarige fietsster uit Castricum raakte woensdagochtend om 09.15 uur gewond bij een aanrijding met een 79-jarige automobilist uit Limmen op de Ruiterweg. Vermoedelijk verleende de automobilist geen voorrang aan de fietsster. Zij kwam op haarhoofd terecht bij haar val en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Woninginbraken: twee verdachten aangehouden

Den Helder, donderdag 14 juni 2012
Op donderdagmiddag kreeg de politie melding dat twee personen verdachten rondliepen bij flatgebouwen aan de Schout en Schepenenstraat in Den Helder. Toen de politie omstreeks 14.45 uur ter plaatse kwam, werden zij gezien door de verdachten, die er meteen vandoor gingen. Bij een zoektocht werden de verdachten teruggevonden. Zij probeerde zich in de struiken tussen twee flats te verstoppen. Op de plaats waar de twee verdachten zich hadden verstopt lag gereedschap om deuren te kunnen openen (een flipper en een hengel). De verdachten bleken spullen (waaronder autosleutels) bij zich te hebben die gestolen waren op drie adressen op de Schout en Schepenenstraat, waar eerder die middag was ingebroken. In de directe omgeving werd bovendien een personenauto teruggevonden die op een van de adressen was gestolen. In de auto bleken ook nog gestolen goederen uit de drie panden te liggen. De buit bestond voornamelijk uit geld, laptops en GSM’s. De verdachten, een 62-jarige man uit Heerhugowaard en een 30-jarige Amsterdammer zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn in verzekering gesteld.

Zoekactie bij de Grote vliet in Wervershoof

Wervershoof, donderdag 14 juni 2012 - Donderdagochtend rond 10.00 uur werd er een omgeslagen bootje aangetroffen in het water nabij de Grote Vliet in Wervershoof. Omdat er voor slachtoffers werd gevreesd werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Duikers van de brandweer Hoorn en Heerhugowaard hebben de hele omgeving afgezocht. Na een ... Lees meer

Mannen bieden gestolen auto te koop aan

Hoorn, woensdag 13 juni 2012
Een 17-jarige en een 16-jarige Poolse man zijn woensdagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Scheldeweg. Zij boden bij een autosloopbedrijf in Blokker een vrij nieuwe auto aan voor een laag bedrag. De mannen waren niet in het bezit van een kentekenbewijs van de auto. De eigenaar van het sloopbedrijf vertrouwde het niet en belde de politie. De auto met de mannen erin werd aangetroffen of de Scheldeweg. Bij het natrekken van het chassisnummer bleek de auto begin juni gestolen te zijn in Zuid-Holland. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Inbreker aangehouden: gestolen auto teruggevonden

Egmond aan Zee, woensdag 13 juni 2012
Op woensdagmorgen kon de politie een 40-jarige Alkmaarder aanhouden op verdenking van inbraak in een opslagruimte van een winkel aan de Voorstraat in Egmond aan Zee. Een getuige had het licht van een zaklantaren gezien in de afgesloten schuur die als opslag dient voor een winkel. Hij waarschuwde de politie, die een raampje van de opslag open zag staan. Bij onderzoek in het schuurtje trof de politie de verdachte, die geen kans had gehad uit het schuurtje te ontsnappen. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. In de directe omgeving, op de Bakkerstraat in Egmond aan Zee vond de politie een niet afgesloten auto aan, waarbij de sleutels nog in het contact zaten. Bij navraag bleek de auto als gestolen gesignaleerd te staan. De politie onderzoekt of de auto door de verdachte gebruikt is.

Fietsendief aangehouden

Alkmaar, woensdag 13 juni 2012
Woensdagmiddag om 14.00 uur werd aan de Helderseweg een 53-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het stelen van een fiets. Een getuige had gezien dat de man een tijd op verdachte wijze naar een damesfiets keek en er daarna op wegreed. Vervolgens kwam hij lopend terug en haalde een andere fiets van het slot en reed daarop weg richting de Kanaalkade. De politie kreeg de melding en maakte een zoekslag. De man kon aangehouden worden op de Helderseweg en werd overgebracht naar het politiebureau.

Veel schade bij aanrijding Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude, woensdag 13 juni 2012 - Woensdagmiddag omstreeks kwart voor zes vond er op de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude een aanrijding plaats tussen drie voertuigen. Een automobilist wilde linksaf richting de Loopakker en moest wachten op een tegenligger. Hij werd van achteren ... Lees meer

Tasje weggenomen met medicijnen

Egmond aan zee, woensdag 13 juni 2012
Rond 11 uur vanmorgen is op de Voorstraat een tasje weggenomen. Het betreft een orjanje kleurig tasje met de opdruk Jill Sanders. In het tasje zaten medicijnen oa enkele epipennen en een strip met Oxycotin pillen. Bij onjuist gebruik kan dit gevaar opleveren. U wordt verzocht uit te kijken naar de medicijnen of het tasje.

Man aangehouden na mishandeling

Alkmaar, dinsdag 12 juni 2012
Een 42-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagochtend rond 10.45 uur aangehouden op het politiebureau, waar hij zich meldde. Hij wordt ervan verdacht rond 08.15 uur op de Kwartelstraat een 61-jarige man uit Nijmegen te hebben mishandeld. De 61-jarige man had zijn busje voor het pad van de 42-jarige man geparkeerd zodat hij een meisje met een rolstoel in het voertuig kon zetten. De 42-jarige man gaf aan dat hij wilde dat de chauffeur wegging met zijn busje en gaf hem een duw en vervolgens meerdere tikken tegen zijn hoofd. De 61-jarige man verdedigde zichzelf en sloeg terug. De 61-jarige man had zichtbaar letsel aan zijn gezicht. Hij had een gebroken neus, een blauw jukbeen en mistte kronen uit zijn gebit. De 42-jarige man had ook geprobeerd op hem in te rijden. De verdachte meldde zich later op het politiebureau. Hij werd aangehouden voor mishandeling.

Man gewond bij vechtpartij

Alkmaar, dinsdag 12 juni 2012
Op dinsdagmiddag raakte een 31-jarige man uit Alkmaar gewond bij een vechtpartij in de Vrouwenstraat in Alkmaar. Omstreeks 14.40 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in de Vrouwenstraat. Ter plaatse troffen politiemensen het slachtoffer aan me ernstige verwondingen in het gezicht. Hij werd ondersteund door enkele voorbijgangers. Het slachtoffer moest voor behandeling van zijn verwondingen worden overgebracht naar het ziekenhuis. Op basis van een door omstanders opgegeven signalement kon korte tijd later een verdachte worden aangehouden. Het gaat om een 22-jarige Alkmaarder. Hij werd voor onderzoek en verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man is inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar het geweldsincident en stelt eventuele andere aanhoudingen niet uit.

Auto op zijn kant na aanrijding

Alkmaar, dinsdag 12 juni 2012 - Een auto belandde dinsdagmiddag rond 1 uur op zijn kant na een aanrijding op de Laan van Darmstadt in Alkmaar. De bestuurder van de auto wilde vanaf de Laan van Darmstadt rechtsaf de Vogelweg op en zette zijn richtingaanwijzer aan. Op het laatste moment veranderde de automobilist van gedachte en reed, met zijn knipperlicht nog aan, rechtdoor richting het winkelcentrum. Een automobiliste die vanaf de Vogelweg .. Lees meer

Poging beroving pinner

Hoorn, maandag 11 juni 2012
Maandagavond probeerden twee mannen een 49-jarige man uit Hoorn te beroven van zijn net gepinde geld. De man pinde rond 23.45 uur geld op de Gouw en zag de twee aan komen lopen. Een van hen had een mes in zijn hand. De 49-jarige man pakte zijn geld en begon te schreeuwen. Hij rende weg en wist op het knopje van zijn autoalarm te drukken. Dit schrok de mannen af. Zij gingen ervandoor in de richting van het Kerkplein. De 49-jarige man belde de politie.

Onweersbuien met kans op hagel

Regio, maandag 11 juni 2012 - Het KNMI waarschuwt maandag voor slecht weer in Nederland. Aan het begin van de avond zijn er in het hele land onweersbuien. De onweersbuien gaan mogelijk gepaard ... Lees meer

Gewond na val uit boom

Heiloo, maandag 11 juni 2012 - Op het speelveldje aan de Oosterzijweg in Heiloo is maandagmiddag omstreeks half zes een meisje gewond geraakt. Tijdens het spelen is zij uit een boom gevallen. Het meisje ... Lees meer

Beroofd van koptelefoon

Heerhugowaard, maandag 11 juni 2012
Een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard werd maandagmiddag rond 15.30 uur op de Rustenburgerweg beroofd van zijn koptelefoon. De jongen reed over het fietspad en had de koptelefoon om zijn nek hangen. Er kwam een scooter aan rijden die naast hem kwam rijden. De bestuurder rukte de koptelefoon van de nek van de jongen en ging er vandoor. De bestuurder van de scooter keerde om kwam het slachtoffer weer tegemoet rijden. Hij verdween in de richting van het winkelcentrum Middenwaard.

Twee gewonden bij aanrijding in Andijk

Andijk, maandag 11 juni 2012 - Rond 16.10 uur kwamen een personenauto en een busje in botsing op de kruising Kadijkweg / Gedeputeerde Laanweg Andijk. De bestuurster van de personenauto verleende geen voorrang aan het busje dat over de Gedeputeerde Laanweg reed en kwamen hierdoor in botsing. De bestuurster van de personenauto en de bestuurder van de bestelbus zijn beiden ... Lees meer

Gewond bij aanrijding

Oudkarspel, maandag 11 juni 2012
Aan de Oeverzegge vond omstreeks 08.45 uur een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een auto. Een 43-jarige automobiliste uit Oudkarspel stond voor de rotonde te wachten en dacht dat de rotonde vrij was, nadat ze een fietser voor had laten gaan. Toen ze de rotonde op wilde rijden, kwam er echter een 42-jarige bromfietser uit Alkmaar aanrijden van links. Bij de aanrijding raakte de bromfietser gewond. Hij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Dronken vrouw uit auto gehaald

Callantsoog, zondag 10 juni 2012
Omstreeks 22.30 uur is een 52-jarige vrouw uit Amsterdam op een parkeerplaats aan de Schoolstraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Een 36-jarige man uit Schagen zag dat de vrouw stomdronken in haar auto zat. Hij heeft haar uit de auto gehaald, zodat ze niet meer weg kon rijden. Na haar aanhouding blies de vrouw 705 ug/l. Haar rijbewijs is ingenomen.

Jongen beroofd van koptelefoon

Heerhugowaard, zondag 10 juni 2012
Omstreeks 18.30 uur werd een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard op de Krusemanlaan beroofd van zijn koptelefoon. Terwijl hij fietste werd zijn koptelefoon afgepakt door twee personen op een bromfiets. Later die avond, omstreeks 20.30 uur zag de politie op het Raadhuisplein in Heerhugowaard een jongen die voldeed aan het signalement van een van de jongens op de brommer. De 16-jarige jongen uit Obdam kon zich niet legitimeren, waarvoor hij werd aangehouden. Hij werd op het bureau vervolgens buiten heterdaad aangehouden op verdenking van het stelen van de koptelefoon.

Man aangehouden na vechtpartij

Alkmaar, zondag 10 juni 2012
Omstreeks 19.00 uur hield de politie een 33-jarige man uit Alkmaar aan op het Stationsplein. Medewerkers van de NS wilden de man controleren, omdat zij hem zagen met een fiets waarvan het slot was geforceerd. Toen de politie ter plaatse kwam, was de man juist in gevecht geraakt met een van de twee controleurs. De man reageerde niet op aanroepen van de politie om te stoppen met vechten. Hierop is de man uiteindelijk met pepperspray bespoten, waarna hij geboeid is afgevoerd.

Ongeval A9

Heiloo, zondag 10 juni 2012 - Op de A9 ter hoogte van Heiloo richting Alkmaar vond zondagavond iets voor middernacht een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurderster van een personenauto raakte door nog onbekende oorzaak de controle over het stuur kwijt en .. Lees meer

Man beroofd van geld en ketting

Enkhuizen, zondag 10 juni 2012
Op zondagmorgen trof de politie een man aan op de Noorder Havendijk in Enkhuizen. De man verklaarde te zijn beroofd. Het slachtoffer, een 26-jarige Pool uit Heemskerk, verklaarde met een aantal landgenoten uit Heemskerk te zijn vertrokken. Toen zij in Enkhuizen waren aangekomen, moest het slachtoffer uitstappen. Hij werd bedreigd met een (mogelijk) vuurwapen en werd beroofd van een zware zilveren ketting en zijn portemonnee. Na de beroving werd hij achtergelaten in Enkhuizen. Bij controle bleek dat de auto waarin gereden werd, vermoedelijk korte tijd eerder was gestolen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt eventuele getuigen zich te melden bij de politie Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Wielrenners bedreigen scooterbestuurder na aanrijding

Egmond Binnen, zondag 10 juni 2012
Twee wielrenners hebben zondagmiddag een bestuurder van een snorscooter bedreigd na een aanrijding. Om uit de wind te blijven reden de twee wielrenners vlak achter de scooter. Op de Herenweg moest de scooterbestuurder remmen voor een paard. Eén van de wielrenners, die te dicht achter de scooter reed, botste achterop de scooterbestuurder en viel. Beide heren dreigden de bestuurder in elkaar te zullen slaan en beschuldigden de bestuurder van gevaarlijk rijgedrag. Dit kwam bij de bestuurder zo dreigend over dat deze snel door reed, de sportievelingen vloekend en tierend achterlatend. 

Diefstal oud ijzer

Heerhugowaard, zondag 10 juni 2012
Omstreeks 21.00 uur hield de politie twee mannen aan wegens diefstal van ijzer van een bedrijventerrein aan de Flemingstraat. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd, waardoor de politie vlak daarna op de Parallelweg in Berkhout het tweetal kon aanhouden. In de auto werd een hoeveelheid oud ijzer aangetroffen. De 48-jarige man uit Hoorn en een 31-jarige man zijn aangehouden.

Weer de fout in

Den Oever, zondag 10 juni 2012
Voor de tweede keer ging een 26-jarige man uit Hippolytushoef de fout in. Dit bleek bij een controle op zondagmorgen omstreeks 03.10 uur de Molgerdijk in Den Oever, waar hij werd betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man blies 615 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder betrof, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna zeven maal het voor hem geldende maximum. Bij controle leek hij in augustus 2011 al een 430 ug/l (vijf keer het maximum) te hebben geblazen. Hij moest nu voor de tweede keer zijn rijbewijs inleveren. De eerste keer dat hij was bekeurd voor het rijden onder invloed werd hij ondermeer veroordeeld voor het volgen van een verplichte verkeerscursus (EMA). Omdat hij deze cursus niet had betaald, werd zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Hij had zijn rijbewijs op 25 mei 2012 pas weer terug gekregen. Bij controle bleek zijn auto ook nog onverzekerd te zijn.

Jongen beroofd van GSM

Heerhugowaard, zaterdag 9 juni 2012
Op zaterdagavond, kort voor middernacht, werd een 13-jarige jongen uit Heerhugowaard beroofd van zijn GSM op de Westerveerstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer reed op de fiets over de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard. Met hem mee fietste een vriendje. Hier werden de jongens bijna aangereden door een jongen op de fiets die deel uitmaakte van een groepje jongens, die vervolgens achter beide jongens aanfietsten. Het slachtoffer reed naar de Westerveerstraat, zijn vriendje sloeg af naar de Valkooglaan. Het slachtoffer werd gevolgd door twee jongens uit het groepje. Plotseling werd het slachtoffer tegen zijn hoofd geslagen. Onder bedreiging dat hij zou worden gestoken met een mes, moest hij zijn telefoon afgeven. De verdachten gingen er vervolgens met de GSM vandoor. De daders zijn jongens van 16 a 17 jaar oud. De ene was een blonde jongen met krullend haar en een lengte van ongeveer 170 meter. Hij droeg een oranje Nike vest. De tweede verdachte had een getint uiterlijk en had een lengte van ongeveer 1.80 meter. Hij droeg een witte dikke winterjas. Deze verdachte had zwart kort krullend haar en een spleet tussen de voortanden. De politie in Heerhugowaard verzoekt getuigen zich te melden op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Grote boom geveld

Alkmaar, zaterdag 9 juni 2012 - De Arcadialaan in Alkmaar werd zaterdagmiddag even afgesloten vanwege een grote boom die door de harde wind dreigde om te vallen. Onder toeziend oog van buurtbewoners werd de gigantische boom geveld ... Lees meer

Auto gestolen bij inbraak

Heerhugowaard, zaterdag 9 juni 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 08.30 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Burghornlaan in Heerhugowaard. De daders kwamen het pand binnen door een raam aan de voorzijde van het pand te forceren. Door gaten in het kozijn te boren konden de sloten worden geopend. Uit de woning werden onder anderen de sleutels van een personenauto gestolen. Ook de auto werd weggenomen. Het gaat om een zilvergrijze Mercedes C200, met een letter/cijfercombinatie in het kenteken van -NST-5. De inbraak moet plaats hebben gevonden tussen vrijdagavond 22.30 uur en zaterdagmorgen 08.20 uur.

Helers motorscooter aangehouden

Hoorn, zaterdag 9 juni 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.50 uur zag de politie twee personen op een motorscooter rijden op de Berkhouterweg in Hoorn. Beide personen droegen geen helm, de motorscooter was niet voorzien van een kentekenplaat en had geen licht. Bij controle bleek de motorscooter gestolen te zijn in Duitsland. Onder de buddyseat lag inbrekersgereedschap. Beide mannen, in de leeftijd van 21 en 22 jaar en afkomstig uit Hoorn, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bovendien kregen zij bekeuringen voor de gepleegde verkeersovertredingen.

Motorrijder gewond

Sint Maartensbrug, zaterdag 9 juni 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.15 uur raakte een 24-jarige motorrijder uit Burgerbrug ernstig gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Sint Maartensweg in Sint Maartensbrug. De man reed op een motor van Sint Maarten naar Sint Maartensbrug. Door een vermoedelijke combinatie van een veel te hoge snelheid en de harde wind, raakte hij de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. De motor schoof eerst ongeveer 70 meter over het wegdek, waarna het tegen een betonnen paaltje in de berm botste. Hier bleef de bestuurder met ernstig beenletsel liggen. De motor schoof vervolgens nog eens 40 meter door voor het tot stilstand kwam. De bestuurder is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De motor is in beslag genomen.

Zakkenrolsters aangehouden

Heiloo, zaterdag 9 juni 2012
Op zaterdagmiddag hield de politie twee vrouwen aan op verdenking van zakkenrollerij. Omstreeks 12.45 uur was een 81-jarige vrouw uit Heiloo in het winkelcentrum ’t Loo in haar woonplaats. Het slachtoffer was met haar rollator in een warenhuis. Haar handtas lag in het bagagerek van haar rollator. Toen zij cosmetica stond uit te zoeken, pakten twee vrouwen die achter haar stonden, de tas uit het rek en gingen ermee vandoor. Een personeel van het warenhuis ging achter de vrouwen aan en kreeg ze te pakken. Hij droeg ze later aan de politie over.  De verdachten, Bulgaarse vrouwen van 18 en 24 jaar oud, werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De gestolen tas is terug naar de eigenaresse.

Grote brand in Wognum

Wognum, zaterdag 9 juni 2012 - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks kwart voor drie brak er brand uit in een basisschool in Wognum. De school stond op de nominatie om gesloopt te worden. De ... Lees meer

Doorrijden na aanrijding: twee personen aangehouden

Den Burg, vrijdag 8 juni 2012
Op vrijdagmiddag hield de politie twee personen aan wegens het doorrijden na een aanrijding op de Pontweg in Den Burg.
Omstreeks 11.45 uur reed een 34-jarige vrouw uit Den Burg in een personenauto over de Pontweg. Bij de kruising met de Zuid Haffel wilde zij linksaf slaan. Op het moment dat zij stil stond, werd haar auto van achteren aangereden door een bestelbus. De bestuurder van de bus had nog krachtig geremd, maar botste met de rechter voorkant van de bus tegen de linker zijkant van de personenauto. Daarna was de bus doorgeschoven en had op een haar na fietsers geraakt die bij de kruising stonden te wachten om over te steken. De bestuurder van de bestelbus bleef niet op de plaats van het ongeval, maar reed er snel vandoor in de richting van de boot. Hier trof de gewaarschuwde politie de achtergelaten bus leeg aan. De bestuurder en een passagier, een 44-jarige man uit Hardinxveld-Giessendam en een 27-jarige man uit Giessenburg konden bij aankomst van de boot in Den Helder worden aangehouden.

Boom dreigt op huis te vallen Limmen

Limmen, vrijdag 8 juni 2012 - Een bewoner aan de Koningsdam ontdekte vrijdagavond een flinke scheur in één van de bomen in de straat. Omdat de wind de boom in de richting van de huizen zou blazen werd de brandweer ingeschakeld. De brandweer was snel ter plaatse en begon direct met het zekeren van de boom met een staalkabel. Tijdens het zekeren werd het nog even spannend, een ... Lees meer

Auto over de kop: bestuurder gewond

De Koog, vrijdag 8 juni 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur raakte een 41-jarige vrouw uit Den Helder gewond bij een verkeersongeval op de Pelikaanweg in De Koog. Een 42-jarige man uit Soest, die in een busje juist wat mensen had afgezet, voelde plotseling een harde klap aan de achterzijde van zijn auto. Hij bleek te zijn aangereden door een taxi. De achteras van de taxi bleek hierbij te zijn afgebroken. Deze hing op de trekhaak van het busje. De taxi sloeg over de kop en kwam tegen een geparkeerd staande auto tot stilstand. In de taxi zat de vrouw uit Den Helder. Zij is met rug- en nekklachten overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van het ongeval.

Brandweer zaagt boom om in Venhuizen

Venhuizen, vrijdag 8 juni 2012 - De brandweer van Venhuizen werd vrijdagavond rond 18.00 uur gealarmeerd voor een boom die dreigde om te vallen achter een woning aan De Buurt in ... Lees meer

Stormschade Breezand

Breezand, vrijdag 8 juni 2012

Meisje aangehouden voor diefstal met geweld

Heerhugowaard, vrijdag 8 juni 2012
Op vrijdagavond hield de politie een 15-jarig meisje uit Alkmaar aan wegens mishandeling en diefstal van een GSM op het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Het slachtoffer, een 15-jarig meisje uit Noord-Scharwoude meldde zich omstreeks 21.00 uur bij de politie. Zij verklaarde op de kermis de verdachte te zijn tegengekomen. Omdat zij eerder een conflict hadden gehad, zocht de verdachte de confrontatie. Hierbij werd het slachtoffer geslagen en geschopt. Hierbij had de verdachte ook haar GSM gestolen. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachte werd later in de avond aangetroffen op de kermis. Zij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarde de telefoon te hebben weggegooid.

Winkeldiefstal

Den Helder, vrijdag 8 juni 2012
Op vrijdagmiddag hield de politie twee mannen aan op verdenking van winkeldiefstal waarbij geweld werd gebruikt. Omstreeks 16.50 uur zag de bedrijfsleider van een supermarkt aan de Koningdwarsstraat in Den Helder twee mannen in zijn winkel die al eerder werden verdacht van winkeldiefstal. De werkwijze van de mannen was dat een van hen spullen ging afrekenen, terwijl de tweede met gestolen goederen direct door naar buiten liep. De bedrijfsleider hield deze tweede persoon tegen en vroeg hem de inhoud van zijn rugzak te laten zien. Hierin bleek drank en schoonheidsproducten te zitten. Toen de bedrijfsleider aangaf de politie te zullen waarschuwen, probeerde de verdachte zich los te rukken. Hierbij stompte hij de bedrijfsleider hard in zijn gezicht. Omstanders kwam het slachtoffer te hulp. De politie kon de verdachten, Nieuwediepers van 51 en 54 jaar oud, ter plaatse aanhouden. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Mishandeling: man breekt heup

Schagen, vrijdag 8 juni 2012
Op vrijdagavond omstreeks 22.00 uur raakte een 51-jarige uit Schagen gewond toen hij werd mishandeld bij het fietstunneltje bij de Menisweg in zijn woonplaats. De man reed in een auto achter zijn 17-jarige zoon aan die op een bromscooter over het fietspad door het tunneltje wilde rijden. Hierbij passeerde hij twee jongens, die vermoedelijk een flesje naar hem gooiden. Vervolgens pakten de jongens de bromfietser beet en werkten hem naar de grond. De vader, die dit zag gebeuren, stapte uit zijn auto en kwam zijn zoon te hulp. Toen hij zijn zoon probeerde te ontzetten werd hij geslagen en geschopt en brak hier mogelijk een heup bij. Intussen kwam er een meisje langs die beide verdachten hielp en de zoon aanviel. Korte tijd later gingen de verdachten er vandoor. Het 51-jarige slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Gemini-ziekenhuis in Den Helder. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachten. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanrijding Heiloo

Heiloo, vrijdag 8 juni 2012 - Vrijdagmorgen heeft er op de Vennewatersweg in Heiloo een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. De fietser wilde ter hoogte van de Hoogeweg de weg oversteken en zag daarbij een auto over het ... Lees meer

Fietser zwaar gewond bij aanrijding

Akersloot, donderdag 7 juni 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 14.25 uur raakte een 83-jarige man uit Akersloot ernstig gewond bij een aanrijding op de Geesterweg in zijn woonplaats. De man reed op een fiets over de Sluisweg en wilde de kruising met de Geestweg oversteken. Vanuit de richting Akersloot kwam een personenauto. De bestuurster, een 27-jarige vrouw uit De Rijp, zag dat de fietser zonder uit te kijken overstak. Zij remde af en stopte. Vanuit tegengestelde richting kwam ook een auto. De bestuurster van deze auto, een 68-jarige vrouw uit Akersloot, zag de fietser te laat en kon niet meer op tijd remmen. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser werd geschept. Hij liep vermoedelijk een ingeklapte long, gebroken ribben, een gebroken heup en een gebroken elleboog op. Hij werd voor behandeling opgenomen in het Medisch Centrum in Alkmaar.

Man aangehouden voor schietincident Wever

Hoorn, donderdag 7 juni 2012
Een 33-jarige man uit Zwaag is donderdagavond rond 18.00 uur aangehouden in Soest in verband met het schietincident dat woensdagmiddag plaatsvond op de Wever. Een 40-jarige man raakte hierbij gewond. De politie kwam de verdachte na onderzoek op het spoor. Hij wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Wat de achtergrond is van het schietincident wordt onderzocht. Bij doorzoeking van de woning van de verdachte werd een hennepkwekerij aangetroffen met 128 planten. De 23-jarige vriendin van de verdachte werd aangehouden voor hennepteelt. De verwachting is dat zij vrijdag na haar na haar verhoor in vrijheid wordt gesteld.

Man op scootmobiel aangereden

Dirkshorn, donderdag 7 juni 2012 - Een 90-jarige man uit Noord-Scharwoude raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding in Dirkshorn. De man reed op een scootmobiel en stak vanaf de Woudmeerweg de Spetersweg over. Daarbij zag hij een van links komende vrachtwagen over het hoofd. De bestuurder van de vrachtwagen kon een ... Lees meer

Dieven aangehouden

Broek op Langedijk, donderdag 7 juni 2012
Donderdagochtend rond 04.30 uur kwam er een melding binnen dat er een buitenboordmotor werd gestolen aan de Schoener. Toen de politie ter plaatse kwam vonden zij twee mannen bij twee boten met daarin drie benzinetanks, een losse buitenboordmotor en verschillende soorten gereedschap. De mannen werden aangehouden op verdenking van diefstal van de benzinetanks en de buitenboordmotor.

Alkmaar, woensdag 6 juni 2012
Drie Litouwse mannen van 20, 21 en 24 jaar zijn woensdagmiddag rond 13.40 uur aangehouden op de Schermerweg. De mannen zaten in een geparkeerde auto met een Zwitsers kenteken op deze weg. Zij schrokken zichtbaar bij het zien van de politie. Het kenteken werd nagetrokken. Het voertuig bleek als gestolen te staan gesignaleerd. De drie mannen werden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Hoorn, woensdag 6 juni 2012
Woensdagmiddag rond 14.20 uur werd een 40-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto op de Blauwe Berg. Na een melding dat een man zich langdurig verdacht ophield tussen de auto kwam de politie ter plaatse. De man, die volledig voldeed aan het signalement, kon ter plaatse aangehouden worden.

Man beschoten in woning

Hoorn, woensdag 6 juni 2012
Woensdagmiddag werd rond 16.35 uur een 40-jarige man in zijn woning aan de Wever in Hoorn beschoten. De man raakte hierbij gewond en wist zelf het huis uit te lopen en bij buurtbewoners aan te bellen. Zij belden 112. Door de meldkamer politie werd ook een Burgernetactie gestart waarbij werd gevraagd uit te kijken naar de mogelijke dader, een man met blauwe pet en korte (sport)broek. Helaas heeft dit niet geleid tot aanhouding van de dader. De man werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis en werd dinsdagavond geopereerd. Zijn toestand is stabiel. Bij doorzoeking van de woning van het slachtoffer werd een zak met henneptoppen aangetroffen.

Fietser gewond bij aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 6 juni 2012
Woensdagmiddag rond 17.50 uur raakte een 72-jarige fietser uit Heerhugowaard op de Zuidtangent gewond bij een aanrijding met een 25-jarige autobestuurster, eveneens uit Heerhugowaard. De fietser reed over het fietspad op de rotonde. De automobiliste naderde de rotonde en zag daarbij de fietser over het hoofd. Ze kon hem niet meer ontwijken. De fietser raakte lichtgewond aan zijn hoofd en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor behandeling.

Automobiliste in greppel

Oudkarspel, woensdag 6 juni 2012 - Een vrouw uit Oudkarspel belandde woensdagochtend met haar auto in een greppel op de Westelijke Randweg. Door onbekende oorzaak raakte de auto in een slip en verloor de vrouw de controle over haar voertuig. Ze kwam in ... Lees meer

Bestelauto in brand

Oost-Graftdijk, dinsdag 5 juni 2012
Op dinsdagmiddag omstreeks 19.40 uur reed een 28-jarige man uit Enschede in een bestelauto over de Provincialeweg in Oost-Graftdijk. Eerst begonnen de lichtjes op het dashboard van de auto te knipperen, waarna de motor uitviel. Nadat de man de auto weer aan de praat had gekregen en door was gereden, kwam er rook onder de motorkap vandaan. Korte tijd later stond de auto in brand. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De bestuurder kwam met de schrik vrij.

Automobilist knalt tegen brugleuning in Enkhuizen

Enkhuizen, dinsdag 5 juni 2012 - Een 37 jaar oude Jeep Cherokee met daarin twee inzittenden is dinsdagavond rond 18.30 uur tegen een brugleuning geknald bij de McDonald’s aan de Dolfijn in Enkhuizen. De bijrijdster raakte door het ongeval gewond en kon ter plaatse worden behandeld door de ambulancedienst. De bestuurder, een 44-jarige man uit Hoorn, liep geen verwondingen op. Hij bleek wel alcohol te hebben gebruikt. De man blies 1150 ug/l. Dat ... Lees meer

Parachutist maakt harde landing

De Cocksdorp, dinsdag 5 juni 2012
Een 37-jarige man uit Arnhem is dinsdagmiddag omstreeks 12.20 uur gewond geraakt toen hij hard op de grond terecht kwam op de Postweg in De Cocksdorp. De man maakte een parachutesprong waarbij zijn (matras)parachute niet volledig opende. Vervolgens trok de man te vroeg zijn noodparachute open, waardoor beide parachutes in elkaar verstrengeld raakten. Al tollend viel de man in een graanveld. De man werd uit voorzorg per helikopter vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Ramkraak geldautomaat in De Goorn

De Goorn, dinsdag 5 juni 2012 - Onbekenden hebben dinsdagochtend een ramkraak gepleegd op een geldautomaat van de Rabobank aan de Kantbeugel in De Goorn. Buurtbewoners werden om half vier wakker van een luide knal. Met een gestolen Volkswagen Jetta werden toegangsdeuren vernield. Vervolgens werd van binnenuit de automaat opgeblazen. Een buurtbewoonster heeft 5 tot 6 mannen tijdens de kraak gezien. Een paar ervan stonden op de uitkijk. Na ... Lees meer

Zonder rijbewijs

Stompetoren, dinsdag 5 juni 2012
Een jonge bestuurder van een personenauto kreeg dinsdagochtend een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs. De automobilist reed op de rotonde op de N243 in Noord-Beemster tegen een stoeprand. De linker voorband liep daardoor leeg. De bestuurder reed door richting Alkmaar. Bij Stompetoren zat er geen rubber meer op de velg en moest de man noodgedwongen de auto aan de kant zetten. Hij wist niet hoe een band verwisseld moest worden en schakelde de ANWB in. Deze kwam, net als de politie, ter plaatse. Bij controle bleek de jongen niet over een rijbewijs te bezitten. Hij moest door zijn vader worden opgehaald. Die was niet blij, het was namelijk zijn auto.

Fietsster ter controle naar ziekenhuis

Medemblik, maandag 4 juni 2012
Een 59-jarige fietsster uit Medemblik werd maandagochtend rond 11.30 uur ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de Randweg. Een 75-jarige automobilist uit Medemblik wilde op de rotonde rechts afslaan. Hij zag hierbij de fietsster over het hoofd. Zij kwam ten val door de aanrijding en werd met schaafwonden en kneuzingen ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Brandweer blust na

Venhuizen, maandag 4 juni 2012 - De brandweer van Venhuizen werd maandagavond rond 19.10 uur opgeroepen om na te blussen aan de Zuiderdijk in Venhuizen. Een restant van één van de afgebrande boerderijen smeulde nog na. De oorzaak van de verwoeste brand is inmiddels bekend. De brand vrijdagmiddag werd veroorzaakt doordat ... Lees meer

Vierde verdachte aangehouden voor overval op pizzakoerier

Heerhugowaard / Zwaagdijk-Oost, maandag 4 juni 2012
Een 24-jarige man uit Hoorn werd maandagavond rond 21.15 uur aangehouden in Zwaagdijk-Oost. De man wordt er van verdacht op 27 oktober 2010 een pizzakoerier te hebben overvallen op de Van der Helstlaan. Een 43-jarige pizzakoerier moest op woensdagavond 27 oktober 2010 rond 21.00 uur hier bij een woning een bestelling afleveren. Hij belde aan en werd van achteren vastgegrepen. Hij werd door vier mannen op de grond gegooid, die hem van zijn portemonnee en autosleutels beroofden. Ook de bestelde pizza’s werden meegenomen. De vier gingen er lopend vandoor. De politie hield vorig jaar in mei drie verdachten aan voor deze zaak. Zij werden ook aangehouden voor drie overvallen op pizzakoeriers in Hoorn. Zij werden hiervoor veroordeeld. Het overvallenteam was nog op zoek naar de 24-jarige man. Hij werd maandagavond aangehouden voor de overval in Heerhugowaard.

Automobilist verlaat plaats ongeval

Sijbekarspel, zondag 3 juni 2012
Op de Westerstraat vond omstreeks 15.40 uur een eenzijdig ongeval plaats. Een auto raakte een boom langs de kant van de weg en schoof nog ongeveer 100 meter door. Getuigen zagen dat de bestuurder na het ongeval was weggegaan. Hij zou eerst nog hebben geprobeerd om zijn auto met behulp van vrienden met een heftruck te verplaatsen. Zijn auto was zwaar beschadigd. Op het adres waarop de auto stond geregistreerd, trof de politie de ouders van de 25-jarige bestuurder uit Benningbroek. De man zelf was daar niet aanwezig. De beschadigde auto is door de politie in beslag genomen.

Rijden onder invloed drugs

Heerhugowaard, zondag 3 juni 2012
Aan de Westtangent haalde de politie omstreeks 17.00 uur een 19-jarige Engelsman van de weg die vermoedelijk onder invloed in zijn auto reed. Uit de ademanalyse bleek dat de man niet had gedronken. Omdat de man zeer versuft oogde, nog een restje van wat vermoedelijk een joint was in zijn hand had en er wiet in zijn auto lag, is bij hem bloed afgenomen. Drie uur na zijn aanhouding was hij nog dusdanig onder invloed dat hij niet verhoord kon worden. Hij is daarom ingesloten. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Autobrand

Den Helder, zondag 3 juni 2012
In de nacht van zaterdag op zondag is er op een parkeerterrein aan de Kuiperdwarsstraat een auto uitgebrand. De brand werd rond 03:53 ontdekt door een voorbijganger die direct de brandweer waarschuwde. Een auto die ernaast stond geparkeerd raakte ook beschadigd. De politie gaat uit van brandstichting en doet onderzoek.

Vrouw zwaargewond na val met fiets

Lutjebroek, zondag 3 juni 2012
Een 41-jarige vrouw uit Lutjebroek is ernstig gewond geraakt na een val met haar fiets. De vrouw reed even na enen ’s nachts met haar zoon over het fietspad van de Kadijkweg. Om onduidelijke reden verloor zij de macht over het stuur en kwam ten val tegen een brugleuning. Zij liep daarbij ernstig hoofdletsel op en werd door omstanders gereanimeerd toen de hulpdiensten arriveerden. De vrouw is in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht.
 
                           

Bromfietsdief in de kraag gevat

Haringhuizen, zaterdag 2 juni 2012
De politie heeft een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden wegens bromfietsdiefstal en bezit van harddrugs. Een agent zag bij de Witte Paal in Schagen twee jongens staan met twee snor-/bromfietsen waarvan de sloten waren uitgeboord. Toen hij ze aansprak gingen ze ervandoor. Een van hen vluchtte te voet het industrieterrein op en wist te ontkomen. De ander reed op de scooter richting Haringhuizen waar hij na een flinke achtervolging door sloten en tuinen, mede dankzij aanwijzingen van bewoners, op de Dorpsstraat in de kraag kon worden gevat. De jongeman had 17 zakjes met pillen, vermoedelijk XTC, op zak. Hij is in verzekering gesteld.

Gestolen geld in ondergoed

Alkmaar, zaterdag 2 juni 2012
De politie heeft zaterdagavond aan de Lindenlaan twee 47-jarige vrouwen uit Alkmaar aangehouden op verdenking van zakkenrollerij. Een 48-jarige Alkmaarder bemerkte in een horecagelegenheid dat zijn portemonnee was gerold. Hij had redelijke vermoedens dat het tweetal, dat aan de bar zat, hier iets mee te maken had en belde de politie. Bij fouillering bleek een van de vrouwen het vermiste geldbedrag, ruim 1.500 euro, in haar schoen en onderbroek te hebben verstopt. Beide verdachtes zijn ingesloten op het bureau voor verhoor.

Gestolen auto

Wervershoof, zaterdag 2 juni 2012
De politie heeft zaterdagavond na een korte achtervolging een 20-jarige man uit Maarssen aangehouden. Surveillerende agenten zagen op de Markerwaardweg een auto met hoge snelheid aan komen rijden. Bij het zien van de politie draaide de bestuurder abrupt om in de richting van Zwaagdijk. Even verderop reed de bestuurder de berm in, sprong uit de auto en nam de benen. Na een korte zoektocht kon de man worden aangehouden. De auto en de kentekenplaten bleken ruim een week geleden in Hoorn te zijn ontvreemd. De verdachte is ingesloten op het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.

Veroorzaker ongeval slaat op de vlucht

Enkhuizen, zaterdag 2 juni 2012 - Een automobilist is zaterdagmiddag rond 15.30 uur op de vlucht geslagen na een ongeval op de Gouw. De man reed met hoge snelheid over de Gouw en verloor de macht over het stuur en ramde een wegversmalling, boom en ... Lees meer

Winkeldieven aangehouden

Den Helder, zaterdag 2 juni 2012
De politie heeft zaterdagmiddag drie winkeldieven ingerekend. De mannen hadden in een supermarkt in Callantsoog flessen met sterke drank meegenomen zonder te betalen. De mannen gingen er per auto vandoor in de richting van Julianadorp. Supermarktpersoneel zette de achtervolging in en waarschuwde de politie. Op de Rijksweg in Den Helder hielden agenten de auto staande. De mannen, twee 19-jarige en een 33-jarig Litouwer, zijn in verzekering gesteld. De auto waarin ze reden is vermoedelijk ook van diefstal afkomstig. De politie doet nader onderzoek.

Grote brand Venhuizen

Venhuizen, vrijdag 1 juni 2012 - Een boerderij aan de Zuiderdijk in Venhuizen is vrijdagmiddag rond 15.00 uur volledig verwoest door een felle brand. Een tweede boerderij die ervoor staat probeert de brandweer te redden, maar vermoedelijk brand deze ook ... Lees meer

Dronken tegen de vlakte

Alkmaar, vrijdag 1 juni 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.20 uur moest een 18-jarige jongen uit Alkmaar voor behandeling van een hoofdwond worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De jongen had samen met vrienden alvast wat voorgedronken voordat zij gingen stappen. Toen hij bij een vriend achterop de fiets stapte was hij al zo dronken dat hij op een gegeven moment achterover van de fiets viel, met een hoofdwond als gevolg.