Gouden ketting weg na wisseltruc

Schagen, donderdag 15 maart 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 12.25 uur werd een 56-jarige vrouw uit Schagen beroofd van haar gouden halsketting. De vrouw, die slecht ter been is, kwam met haar boodschappen bij haar woning aan het Christoffelhof. Hier werd zij benaderd door een vrouw, die haar de weg naar het centrum vroeg. Toen het slachtoffer dit had uitgelegd, wilde de vrouw haar een ketting geven. Hoewel het slachtoffer hier niet in geïnteresseerd was, deed de vrouw de ketting toch om de hals van het slachtoffer. Toen het slachtoffer nog een keer aangaf geen interesse te hebben, pakte de vrouw de ketting weer terug. Hierbij heeft zij vermoedelijk tegelijk de gouden ketting van het slachtoffer mee afgedaan. De Schagense kwam pas later tot de ontdekking dat haar ketting was gestolen. De verdachte is een vrouw met een getint uiterlijk, leeftijd tussen 26 en 35 jaar, met een lengte van 1.60-1-70 meter en een mager/tenger postuur. Zij had zwart krullend haar tot over de schouders en droeg een vest en een zwarte trui en een zwarte broek. In haar aanwezigheid was nog een tweede vrouw, die aan dezelfde omschrijving voldoet. Deze vrouw droeg overwegend donkere kleding.

Door rood: gebroken enkel

Oudorp, donderdag 15 maart 2012
Op donderdagavond omstreeks 20.10 uur stak een 82-jarige man uit Oudorp op een bromfiets de kruising Saturnusstraat-Nieuwe Schermerweg in zijn woonplaats over. Hierbij negeerde hij vermoedelijk het rode stoplicht. De man werd op de kruising aangereden door de bestuurder van een Volkswagen Polo, die na het ongeval hard wegreed. Het slachtoffer liep een gebroken enkel op en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Op de plaats van het ongeval bleven onderdelen van de Volkswagen polo achter, waaronder het kenteken. De auto werd later teruggevonden in Alkmaar. Van de bestuurder ontbreekt nog ieder spoor.

Verkopers gestolen AED aangehouden

Hoorn, donderdag 15 maart 2012
Op donderdagavond hield de politie twee mannen van 18 en 19 jaar oud uit Hoorn aan op verdenking van heling van een AED-apparaat. Op internet werd door een medewerkster van de gemeente Hoorn een defibrillator aangetroffen die daar te koop werd aangeboden. Uit de gegevens van het apparaat bleek, dat deze van diefstal afkomstig was. In overleg met de politie werd een afspraak gemaakt met de verkopers. Toen zij met het apparaat op kwamen dagen, werden zij direct aangehouden. De AED werd in beslag genomen. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de AED. Omdat op deze plaats bij een eventuele noodsituatie (hartfalen) wordt misgegrepen, moet het apparaat zo snel mogelijk worden teruggeplaatst of vervangen.

Auto in sloot

Bergen, donderdag 15 maart 2012 - Een automobilist, rijdende op de Groeneweg in Bergen, kwam donderdagavond met de schrik vrij bij een eenzijdig ongeval. De man reed vanaf de Bergerweg richting Bergen ... Lees meer

Bromfietser rijdt in op politieman

Heerhugowaard, donderdag 15 maart 2012
Op donderdagavond omstreeks 21.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Abe Bonnemaweg in Heerhugowaard. Een bromfietser, die geen helm droeg, zag de controle en probeerde er vandoor te gaan. Een motorrijder van de politie zette aanvankelijk de achtervolging in, maar nadat de bromfietser een meisje dat als passagier meereed had afgezet, ging hij zich zo verkeersgevaarlijk gedragen, dat achtervolging te gevaarlijk werd voor de bromfietser en andere weggebruikers. De motoragent richtte zich daarom op de passagiere. Toen de bromfietser dit zag, keerde hij om en reed enkele malen op de politieman in. Deze moest opzij springen, waardoor het meisje de kans kreeg te ontkomen. Zij werd echter even later in een tuin bij een woning aangetroffen. Het meisje (15 jaar, afkomstig uit Heerhugowaard) werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bestuurder van de bromfiets werd door de politie herkend. Het gaat vermoedelijk om een 34-jarige man uit Heiloo. Hij kon nog niet worden aangehouden. De man kan in ieder geval een aantal bekeuringen  tegemoet zien voor verkeersovertredingen. Ook zal de herkomst van de bromfiets worden onderzocht.

Man uit te water geraakte brommobiel gered

Wervershoof, donderdag 15 maart 2012 - Op donderdagmiddag omstreeks 17.20 uur raakten vijf voertuigen betrokken bij een verkeersongeval op het Zijdwerk in Wervershoof. Een 50-jarige man uit Westwoud raakte gewond. Het slachtoffer reed in een 45km autootje over het Zijdwerk. Hier wilde hij linksaf een oprit ... Lees meer

Beenletsel na aanrijding

Medemblik, donderdag 15 maart 2012
Een 36-jarige motorrijdster uit Bovenkarspel liep donderdagochtend rond 05.45 uur ernstig beenletsel op na een aanrijding op de Markerwaardweg. Een 33-jarige automobilist uit Wervershoof reed over de Droge Wijmersweg en verleende geen voorrang aan de motorrijdster die over de Markerwaardweg reed. Er ontstond een aanrijding, waarbij de motorrijdster ernstig beenletsel opliep. Zij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Uitslaande brand in centrum Alkmaar

Alkmaar, donderdag 15 maart 2012 - In het centrum van Alkmaar is donderdagochtend brand uitgebroken. De brand woed in een oude pand aan de Huigbrouwerstraat. De brandweer heeft het sein grote brand ... Lees meer

Met drank op tegen paaltje

Alkmaar, woensdag 14 maart 2012
Een 50-jarige automobiliste uit Alkmaar reed woensdagavond rond 23.30 uur met drank op tegen een paaltje. Dit gebeurde op de Muiderwaard bij de wegversmalling. De vrouw moest blazen en blies 745 ug/l. Dit is ruim vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs kon niet worden ingevorderd omdat zij reed met een ongeldig verklaard rijbewijs. Zij krijgt hiervoor een proces-verbaal en voor rijden onder invloed.

Fietser ernstig gewond, veroorzaker rijdt door

Oosterblokker, woensdag 14 maart 2012
Een 57-jarige automobilist uit Lutjebroek is woensdagmiddag rond 16.30 uur aangehouden in zijn woning nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. Hij had op de Boekert een 79-jarige fietser uit Zwaag aangereden. Het slachtoffer viel door de aanrijding met zijn hoofd tegen een paaltje. Hij werd met neurologisch letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Amsterdam. De veroorzaker van het ongeval was doorgereden. Hij kon na verklaringen van getuigen worden achterhaald. Zijn bus die op de oprit stond bij zijn woning had schade aan de voorzijde. De automobilist werd aangehouden en is in verzekering gesteld. 

Beroofd van tas: getuigen gezocht

Alkmaar, woensdag 14 maart 2012
Een fietsster werd woensdagavond rond 21.10 uur op de Frieseweg beroofd van haar tas. De vrouw fietste net over de brug toen er een scooter langs kwam rijden met twee jongens erop. In het voorbijgaan werd haar tas gepakt. De scooter ging er vandoor in de richting van de Schermerweg. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u woensdagavond op of in de omgeving van de Frieseweg de scooter zien rijden met de jongens? Of heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietsster gewond na aanrijding

Castricum, dinsdag 13 maart 2012
Op dinsdagmiddag rond 15.15 uur raakte een 73-jarige fietsster uit Castricum gewond bij een aanrijding met een auto. Een 45-jarige vrouw uit Heerhugowaard reed met haar auto vanaf de Prinses Beatrixstraat via de rotonde de C.F. Smeetslaan op. Vanaf de Dorpsstraat fietste de 73-jarige Castricumse over de rotonde richting de Alkmaarderstraatweg. Toen de autobestuurster de rotonde verliet zag zij de fietsster over het hoofd. De vrouw viel via de motorkap op straat en raakte hierdoor lichtgewond aan haar hoofd en been. Ter controle werd zij overgebracht naar het ziekenhuis.

Competitie tussen regio’s in Ambulance Control

Maak in de game Ambulance Control de ambulancemeldkamer van je eigen regio de beste van het land. Red levens door verstandig om te gaan met capaciteit. Stuur je wel of geen ambulance? Ervaar zelf de druk in een 112-meldkamer op AmbulanceControl.nl en maak kans op een slipcursus.
 
De ambulanceregio’s kunnen het nu tegen elkaar opnemen in het online spel Ambulance Control, met behulp van hun inwoners. Spelers van de game kunnen op AmbulanceControl.nl voor hun eigen regio uitkomen, door zich in het spel te registreren met postcode. Met hun score in het spel dragen ze bij aan de high score van hun eigen regio. De regiocompetitie is een nieuw element in deze populaire game, die inzicht biedt in de werkwijze van ambulancezorg. Ook maken spelers kans op een slipcursus. Ambulance Control is sinds december al meer dan 70.000 keer gespeeld en kreeg onder meer aandacht in Hart van Nederland.

Ambulance Control is een initiatief van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord om meer begrip te kweken voor de werkwijze van ambulancezorg. De game laat spelers ervaren dat het aantal ambulances niet oneindig is en dat de meldkamer daarom prioriteiten moet stellen: ambulances kunnen alleen worden ingezet als de situatie levensbedreigend is. De game is geen trainingsimulatie, maar een laagdrempelig spel dat op simpele wijze de boodschap overbrengt dat ambulancezorg met schaarste werkt en dat de meldkamer vragen stelt aan de melder om de urgentie te bepalen. Het spel is vlak voor Oud en Nieuw gelanceerd en werd heel goed ontvangen. Op internetfora en op twitter werd er veel over bericht. Spelers twitterden dat ze Ambulance Control ‘erg spannend’, ‘cool’, ‘verslavend’ en ‘leuk en leerzaam’ vinden. Zie hier een item in Hart van Nederland over het spel. De game is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Ambulancezorg Nederland ondersteunt het initiatief.

Dronken automobiliste schampt auto’s

Den Helder, maandag 12 maart 2012
Een 48-jarige automobiliste uit Alkmaar raakte maandagmiddag zijn rijbewijs kwijt. Agenten reden rond 14.30 uur langs een aanrijding op de Tuinstraat, Het bleek dat de 48-jarige vrouw twee auto’s had geschampt. Zij was sterk onder invloed van alcohol. De vrouw blies 1100 ug/l. Dit is vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l voor gevorderde bestuurders. Haar rijbewijs werd ingenomen.

Fietsster in Den Helder verongelukt

Den Helder, maandag 12 maart 2012
Een 71-jarige vrouw uit Den Helder is om het leven gekomen toen zij op haar fiets op een vrachtwagen botste. De aanrijding vond omstreeks 08.50 uur plaats op de Handelsweg in Den Helder. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen. Mogelijk haalde de vrouw een geparkeerde vrachtwagen in en botste ze daarbij tegen een vrachtwagen die uit tegenovergestelde richting kwam rijden. Deze vrachtwagen werd bestuurd door een 42-jarige man uit Gorredijk. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Autobrand Broek op Langedijk

Broek op Langedijk, maandag 12 maart 2012 - Een Volkswagen Golf brandde in de nacht van zondag op maandag omstreeks kwart voor drie geheel uit. De auto stond geparkeerd aan de Tjalk in Broek op Langedijk. Een ernaast geparkeerde Fiat Panda kon tijdig worden weggereden. Deze auto ... Lees meer

Poging beroving

Uitgeest, zondag 11 maart 2012
De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een poging tot beroving door vermoedelijk 3 daders op de Limmerweg in Uitgeest. Rond 00.45 uur kwam de melding binnen dat er een mogelijke straatroof had plaatsgevonden op de Bonkenburg. Dit bleek later niet de Bonkenburg, maar de Limmerweg te zijn. Vermoedelijk 3 daders, jongemannen, probeerden op de Limmerweg rond 00.45 uur twee jongens onder bedreiging te beroven van hun bezittingen. Kort na deze poging tot beroving kon de politie een verdachte in de nabije omgeving aanhouden. De verdachte is een 18-jarige jongen uit Heemskerk. Hij is ingesloten voor nader onderzoek. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van deze poging tot beroving. Getuigen worden vriendelijk verzocht zich te melden bij de recherche van basisteam IJmond-Noord via 0900-8844. Weet u iets maar wilt u volstrekt anoniem blijven? Dan graag bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Woninginbraken

Hoorn, zondag 11 maart 2012
Tussen zaterdag 18.00 uur en 1.20 uur is ingebroken bij een woning aan de Grutto. De daders kwamen binnen via een raam en gingen er vandoor met een computer, televisie, sieraden en fototoestel.

Alkmaar, zondag 11 maart 2012
Tussen middernacht en 5.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Tjalkstraat. De dieven kwamen binnen door te hengelen via de brievenbus. Zij gingen er vandoor met een handtas en de autosleutels met bijbehorende auto. Het gaat om een rode Renault Megane met het kenteken NP-SP-52.

Hoorn, zondag 11 maart 2012
Tussen zaterdag 19.45 uur en zondag 00.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Vijzelstraat. De dieven kwamen binnen via een deur aan de achterzijde van het huis. Zij gingen er vandoor met een telefoon, sieraden en geld.

Heerhugowaard, zaterdag 10 maart 2012
Rond 22.00 uur is ingebroken bij een woning aan de West-Frieslandsingel. Een oplettende getuige zag een verdachte man uit de woning komen. Die kwam binnen via een raam aan de bovenzijde en ging er vandoor met twee computers. De verdachte is een blanke, kale brede man van ongeveer 1.75 meter lang. Hij reed met gedoofde lichten weg in een blauwe Citroën.

Heerhugowaard, zaterdag 10 maart 2012
Tussen 20.15 en 00.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Waterradmolen. De dieven kwamen binnen via de voordeur, zij verwijderden het slot. Zij gingen er vandoor met twee computers, een televisie en sieraden.

Heerhugowaard, zaterdag 10 maart 2012
Tussen zaterdag 19.45 en zondag 2.15 uur is ingebroken bij een woning aan de Bergkristal. De dieven kwamen binnen via een bovenraam aan de achterzijde van het huis. Zij gingen er vandoor met onder andere gitaren, een navigatiesysteem en een fototoestel.

Heerhugowaard, zaterdag 10 maart 2012
Rond 23.30 uur is ingebroken bij een woning aan het Verlaat. Getuigen zagen dat hier inbrekers actief waren en belden het alarmnummer 1-1-2 van de politie. Agenten zochten de omgeving af met behulp van een helicopter en ook politiehonden. Een getuige heeft rond 23.00 uur twee jongens rond de woning zien lopen. Ze reden weg in een donkergekleurde BMW. De dieven gingen er met onbekende buit vandoor. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard.

Warmenhuizen, vrijdag 9 maart 2012
Tussen 18.00 en  20.30 uur is ingebroken in een woning aan de Dorpsstraat. De daders kwamen binnen via de schuifpui en gingen er vandoor met sieraden en een muntenverzameling.

Hoorn, vrijdag 9 maart 2012
Tussen vrijdag 18.00 uur en zaterdag 8.00 uur is ingebroken bij een woning aan de Oliemolen. De daders kwamen binnen via een raam en gingen er vandoor met sieraden. Getuigen hebben een rode auto van het type Volkswagen Polo of Fiat Uno gezien. Andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn (0900 – 8844)

Bergen, vrijdag 9 maart 2012
Rond 20.20 uur is ingebroken bij een woning aan de Doorntjes. De daders kwamen binnen via een schuifpui aan de achterzijde van het huis en gingen er vandoor met sieraden.  De bewoner heeft vlak voor zijn vertrek drie verdachte personen in de buurt van zijn woning gezien. Het gaat om Noord-Afrikaanse mannen in de leeftijd van 18-25 jaar. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Bergen (0900 – 8844).

Akersloot, vrijdag 9 maart 2012
Overdag of in de avond is ingebroken bij een woning aan de Koningsweg. De daders kwamen binnen door het ingooien van een raam aan de achterzijde van het huis. Zij gingen er vandoor met nog onbekende buit.

Drank in het verkeer

Hoorn, zondag 11 maart 2012
Rond 5.00 uur zagen agenten op de Koepoortsweg een auto met hoge snelheid rijden. Op de Lijndraaier hielden ze de bestuurder aan. De bestuurder, een 23-jarige man uit Zwaag, bleek ruim vijf keer keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Drugs gevonden bij brand

Alkmaar, zaterdag 10 maart 2012 - Bij de brand op het terrein van een jachtwerf aan de Schermerweg is er een flinke hoeveelheid drugs gevonden. De drugs lagen verpakt in een container die naast de brandende voertuigen stond. De politie heeft een onderzoek ... Lees meer

Brand bij jachtwerf

Alkmaar, zaterdag 10 maart 2012 - Op het terrein van een jachtwerf aan de Schermerweg in Alkmaar heeft zaterdagochtend een flinke brand gewoed. De brand werd omstreeks tien voor vijf ontdekt. Achter een loods bleek een busje en een personenauto in brand te ... Lees meer

Paarden aan de wandel

Den Helder, zaterdag 10 maart 2012
Rond 1.20 uur zijn bij de Doggersvaart ter hoogte van de Brikstraat twee paarden gevangen. Mogelijk kwamen de dieren bij het Mariëndal vandaan en hebben vandalen de hekken open gezet. De dieren zijn de volgende ochtend weer opgehaald door hun eigenaar. De politie onderzoekt wie de hekken heeft open gezet.

Spannende momenten voor automobiliste op de Zuiderdijk

Venhuizen, zaterdag 10 maart 2012 - Een automobiliste gleed zaterdagochtend rond 08.40 uur weg met haar auto op de Zuiderdijk in Venhuizen. De auto bleef gelukkig net aan in de natte dijk hangen waardoor de auto niet verder van de dijk af rolde. De politie en de brandweer van Venhuizen werden met spoed gealarmeerd en waren snel ter plaatse. Marijn Pauw, een ... Lees meer

Getuigen straatroof gezocht

Wognum, zaterdag 10 maart 2012
Rond 1.10 uur is op de Kerkstraat een 20-jarige vrouw uit Wognum beroofd. Zij werd bedreigd met een vuurwapen en moest haar handtas afstaan. De vrouw fietste samen met een vriend net voorbij de kruising met de Sportlaan toen een onbekend persoon voor haar bleef staan. Hij richtte een vuurwapen op haar en dwong haar haar tas af te geven. De jongen rende weg in de richting van de Korte Regel, daar stond  een donkerblauwe personenauto hem vermoedelijk op te wachten, mogelijk een Ford Fiesta. De verdachte droeg een petje, een donkere jas tot op de heupen en een knalgroene trainingsbroek. Eventuele getuigen van deze beroving worden verzocht contact op te nemen met de politie in Grootebroek (0900 – 8844).

Grote brand bij recyclingbedrijf Van Gelder

Velsen-Noord, zaterdag 10 maart 2012 - Bij het bedrijf Van Gelder Recycling Groep aan de Corverslaan in Velsen-Noord woedt een hevige brand. De brandweer spreekt van een grote brand met flinke rookontwikkeling. Uit metingen van de brandweer blijkt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Bij rookontwikkeling geldt het advies: blijf ... Lees meer

Inbrekers aangehouden

Dirkshorn, zaterdag 10 maart 2012
Op de N245 ter hoogte van Warmenhuizen heeft de politie een 22-jarige man en een 17-jarige jongen uit Roemenie aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van een inbraak rond 4.30 uur bij een bedrijf aan de Cornelis de Vriesweg. Een oplettende getuige belde het alarmnummer van de politie toen zij zag dat er mensen bezig waren met een inbraak. Agenten reden in de door de getuige aangegeven richting en konden de verdachte mannen aanhouden. In het voertuig lagen vermoedelijk van diefstal afkomstige ijzerwaren en velgen. Het voertuig van de mannen is in beslag genomen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en zij zijn in verzekering gesteld.

Auto te water na stuurcorrectie

Obdam, vrijdag 9 maart 2012 - Een automobilist raakte vrijdagavond op de Berkmeerdijk in Obdam te water. Het voertuig kwam ter hoogte van de Groenedijk met de wielen in de berm terecht. Na een ... Lees meer

Diefstal uit auto

Hoorn, vrijdag 9 maart 2012
De politie is op zoek naar een man die vrijdagavond om 18:08 uur een tas met inhoud heeft gestolen uit een auto. De auto stond geparkeerd aan de Eikstraat in Hoorn. Het betreft een getinte man met donker haar met een vermoedelijk bebloede hand. De man draagt een zwarte vest met capuchon en is weggefietst op een rode fiets richting Draafsingel. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie.

Politie houdt mannen aan na beroving met vuurwapen

Den Helder, vrijdag 9 maart 2012
Tussen 17.30 en 18.00 uur heeft een arrestatieteam van de politie in de Koningstraat en de Molenstraat twee broers van 34 en 36 jaar uit Den Helder aangehouden. Zij worden verdacht van het beroven van een 41-jarige man uit Den Helder. Hij was op de avond van 22 februari bij de mannen in een woning op de Koningsstraat toen hij onder bedreiging van een vuurwapen zijn geld en telefoon moest afgeven. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld, tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding vier voertuigen N242

Alkmaar, vrijdag 9 maart 2012 - Op de N242 ter hoogte van de Leeghwaterbrug vond vrijdagmiddag een aanrijding plaats tussen vier voertuigen. Het ambulancepersoneel heeft ter plaatse de betrokkenen nagekeken. Niemand hoefde mee naar het ... Lees meer

Aanhoudingen na twee berovingen

Heerhugowaard, vrijdag 9 maart 2012
Met de aanhouding deze week van vier jongeren uit Heerhugowaard in de leeftijd van 15, 15, 16, 18 heeft de politie van Noord-Holland Noord twee berovingen opgelost. Deze waren gepleegd op 27 november 2011 en 13 december 2011. De eerste beroving vond plaats op het Raadhuisplein te Heerhugowaard waar de verdachten een groep jongens insloten en een jongen onder bedreiging zijn mobiele telefoon moest afgeven. Ook werd deze jongen hierna nog geslagen. Van een andere jongen werd de fiets meegenomen die later bij het station Heerhugowaard werd aangetroffen. De tweede beroving vond door leden van dezelfde groep plaats op de Middenweg te Heerhugowaard. Ook hier reden de verdachten een op de fiets rijdende jongen klem waarna ze, onder verbale bedreiging, zijn portemonnee uit zijn jaszak haalden. De verdachten zijn allen na verhoor heengezonden. Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto in sloot

Slootdorp, vrijdag 9 maart 2012
Vrijdagochtend rond 9.45 uur is een auto in een sloot langs de Schelpenbolweg in Slootdorp beland. Bij een inhaalmanoeuvre kon de 66-jarige automobiliste uit Wieringerwerf haar auto niet onder controle houden waarna ze in de sloot belandde. Zij is samen met haar 27-jarige zoon, die naast haar zat, ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. Zij konden op eigen kracht uit hun auto klimmen.

Aanrijding in Andijk

Andijk, vrijdag 9 maart 2012 - Twee automobilisten kwamen vrijdagochtend rond 11.50 uur in botsing op de kruising Dijkgraaf Grootweg / Geerling in Andijk. Een automobilist stak vanaf de Geerling de Dijkgraafweg over en zag een automobilist over het hoofd waarna de twee in botsing kwamen. De politie en ambulancedienst kwamen ... Lees meer

Aanhoudingen na twee berovingen

Heerhugowaard, vrijdag 9 maart 2012
Met de aanhouding deze week van vier jongeren uit Heerhugowaard in de leeftijd van 15, 15, 16, 18 heeft de politie van Noord-Holland Noord twee berovingen opgelost. Deze waren gepleegd op 27 november 2011 en 13 december 2011. De eerste beroving vond plaats op het Raadhuisplein te Heerhugowaard waar de verdachten een groep jongens insloten en een jongen onder bedreiging zijn mobiele telefoon moest afgeven. Ook werd deze jongen hierna nog geslagen. Van een andere jongen werd de fiets meegenomen die later bij het station Heerhugowaard werd aangetroffen. De tweede beroving vond door leden van dezelfde groep plaats op de Middenweg te Heerhugowaard. Ook hier reden de verdachten een op de fiets rijdende jongen klem waarna ze, onder verbale bedreiging, zijn portemonnee uit zijn jaszak haalden. De verdachten zijn allen na verhoor heengezonden. Tegen de vier verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Autobrand De Ruiterstraat

Alkmaar, vrijdag 9 maart 2012

Twee ongevallen op zelfde weg

Julianadorp, donderdag 8 maart 2012
Donderdagmiddag en –avond hebben twee ongevallen plaatsgevonden aan het Langevliet in Julianadorp. Rond 15.30 uur zag een automobilist een fietser over het hoofd op de kruising met de Parkstraat. De automobilist sloeg linksaf, maar zag daarbij de fietser over het hoofd die uit tegengestelde richting kwam. De fietster is ter observatie naar het ziekenhuis gegaan, maar kon al snel weer naar huis. Omstreeks 19.15 uur was er een kop-staartbotsing tussen een auto en een bromfiets op ongeveer dezelfde plek. Een automobilist remde te laat en reed tegen een bromfietster aan die gewond raakte aan een voet.

Door dak gezakt bij inbraak

Bergen, donderdag 8 maart 2012
Donderdagavond rond 22.00 uur zijn inbrekers door het dak van een schuur gezakt aan de Bergerweg in Bergen. De mannen probeerden vermoedelijk via de schuur het aangrenzende woonhuis binnen te komen, maar zakten hierbij door het dak van de schuur. De bewoners waren niet thuis, maar buren hoorden de klap en zagen twee mannen wegrennen.

Doorrijden na ongeval

Castricum, donderdag 8 maart 2012
De politie van Noord-Holland Noord is op zoek naar getuigen van een ongeval aan het Raadhuisplein in Castricum op donderdag rond 21.00 uur. Een 51-jarige automobiliste uit Akersloot kwam uit de parkeergarage onder het gemeentehuis en wilde rechtsaf de Soomerwegh op rijden. Vanaf links kwam een andere automobilist die rechtsaf het Raadhuisplein op wilde, maar die reed hard. Hij ramde de auto van de Akerslootse aan de linkervoorkant en reed daarna snel weg de Soomerwegh op in de richting van het tankstation. De bestuurder is vermoedelijk een jongeman. De auto van de vrouw is met flinke schade afgevoerd. De politie zoekt getuigen van dit voorval, u kunt contact opnemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Vlotbrug bij Burgervlotbrug buiten gebruik

Burgervlotbrug, donderdag 8 maart 2012 - De vlotbrug over het Noordhollands Kanaal bij Burgervlotbrug is donderdagmiddag zwaar beschadigd geraakt. De brug werd geramd door een schip dat door een kapot roer stuurloos was. De vlotbrug zal lange tijd niet gebruikt kunnen worden. Automobilisten ... Lees meer

Mannen gewond na aanrijding

Wieringerwerf, woensdag 7 maart 2012
Op woensdagmiddag rond 13.15 uur raakten bij een aanrijding op de Zeugweg twee automobilisten gewond. Een 68-jarige man uit Wieringermeer wilde vanaf de Zeugweg de Oosterterpweg oversteken om bij één van de boerderijen aan het werk te gaan. Hierbij zag hij een 75-jarige man uit Opperdoes over het hoofd. De 75-jarige man kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte de auto van de 68-jarige aan de voorkant. Vervolgens belandde hij met zijn auto in de sloot. Beide bestuurders konden hun auto’s op eigen kracht verlaten. De 75-jarige man liep een behoorlijke hoofdwond op. De 68-jarige man had last van zijn nek. Beide mannen werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding brommer met fietser

Alkmaar, woensdag 7 maart 2012
Woensdagmiddag vond rond 14.30 uur een aanrijding plaats tussen een 14-jarige fietsster en 17-jarige bromfietser uit Alkmaar. De bromfietser en fietsster reden op het Molentochtpad. De bromfietser wilde ter hoogte van het Klaas Bootpad de fietsster inhalen. De fietsster wilde op dat moment linksaf het Klaas Bootpad inslaan maar gaf daarbij geen richting aan. De bromfietser had niet op het fietspad mogen rijden. De fietsster werd met een mogelijke botbreuk overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewapende overval Scapino

Alkmaar, woensdag 7 maart 2012 - Twee zwart geklede blanke mannen hebben woensdagmiddag een overval gepleegd op schoenenwinkel Scapino in de binnenstad van Alkmaar. De twee kwamen iets voor sluitingstijd de zaak aan het Vijvertje binnen. Zij bedreigden de twee medewerkers met een vuurwapen. De medewerkers moesten geld afgeven. Na de overval gingen ...... Lees meer

Fietser gewond bij aanrijding Wervershoof

Wervershoof, woensdag 7 maart 2012 - Een 13-jarige fietser uit Wervershoof werd woensdagochtend rond 08.20 uur naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijding op het Driehuizen. De fietser kwam vanuit de richting van het Kerkeland en wilde op het Driehuizen nog snel voor een auto langs oversteken. Er ontstond ... Lees meer

Hennepkwekerijen

Alkmaar, dinsdag 6 maart 2012
De politie heeft dinsdag om 17.57 uur in een woning op de Europaboulevard in Alkmaar een deels in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Agenten namen poolshoogte bij de woning nadat er een tip was binnengekomen. Ze ontdekten 238 hennepstekken in de woning. De softdrugs zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie onderzoekt de zaak.

Heiloo, dinsdag 6 maart 2012
Agenten hielden dinsdag om 13.49 uur een 40-jarige vrouw uit Haarlem en een 36-jarige man uit Heiloo aan in een woning aan de Bosanemoon in Heiloo. Een getuige zag enkele dagen ervoor dat het tweetal hennepplanten in twee auto’s aan het inladen waren en alarmeerde de politie. Agenten belden bij de desbetreffende woning aan en vertelde waarom ze kwamen. Op de zolder vond de politie een hennepplantage aan waar de planten net van geoogst waren. Er werd illegaal stroom afgetapt. De apparatuur werd in beslag genomen en worden vernietigd. De man en de vrouw zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Enkhuizen, maandag 4 maart 2012
In een woning aan de Tom Kranenburgstraat werd maandag op de zolderverdieping een hennepkwekerij aangetroffen met 100 planten. Er was sprake van het illegaal aftappen van stroom. De elektriciteitsmeter werd door Liander in beslag genomen. De bewoner wordt door de woningbouwcoöperatie uit zijn huis gezet. De gemeente gaat over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel vanwege het gevaar voor de omgeving. Dit houdt in dat de kosten voor ontmanteling worden verhaald op de verdachte.

Grootebroek, maandag 4 maart 2012
In een bedrijf aan de Industrieweg werd maandag een hennepkwekerij ontdekt. Achter een kast werd een deur aangetroffen die toegang gaf tot een ruimte aan de achterzijde van het bedrijf. Er bleken circa 600 hennepplanten in de ruimte achter de deur te staan. Er wordt onderzoek gedaan naar de huurder van de ruimte.

Aanhouding heling telefoons Belcompany

Alkmaar, dinsdag 6 maart 2012
Een 40-jarige man uit Alkmaar is dinsdagmiddag rond 14.50 uur aangehouden in zijn woning. De politie had naar aanleiding van de Burgernetactie die er uit ging na de overval op de Belcompany aan de Europaboulevard, een tip binnengekregen. De tip werd onderzocht. De politie ging de woning van de man binnen en trof hier de telefoons aan, die buit waren gemaakt bij de overval. De man werd aangehouden voor heling. Het onderzoek naar de overval wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Mishandeling in Schagen

Schagen, dinsdag 6 maart 2012
Een 14-jarig meisje uit t ‘Veld is dinsdagmiddag om 14.39 uur op de Nieuwe Laagzijde in Schagen aangereden door een 20-jarige scooterrijder uit Barsingerhorn. Het meisje liep over de parkeerplaats terwijl de jongen recht op haar afkwam en haar omver reed. De scooter viel op de grond en de bestuurder struikelde. Hij liep naar het meisje en pakte haar bij de keel en duwde haar zo hard dat ze ten val kwam. Vervolgens pakte de man zijn scooter op en reed weg. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel behandeld aan haar verwondingen. Later die dag meldde de man zich bij de politie en vertelde wat er was voorgevallen. Hij is na verhoor heengezonden.

Iets te zwaar voor vlotbrug

't Zand, dinsdag 6 maart 2012 - Hij kon 9 ton hebben, maar woog zelf 50 ton. Toch haalde hij de overkant. Een vrachtwagenchauffeur had het ene bord wel gezien bij de vlotbrug in 't Zand. Negen ton, maximaal. De chauffeur, die onbekend was in de omgeving, dacht dat het per as was en denderde met zijn vrachtwagen met oplegger van 50 ton over de brug. Op de brug had de chauffeur in de gaten dat er iets niet goed ging. Toch wist hij, voordat de brug ... Lees meer

Automobiliste gewond

Berkhout, dinsdag 6 maart 2012
Een 81-jarige automobiliste uit Avenhorn is dinsdagavond om 18.10 uur gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval. De vrouw reed over de Lijsbeth Tijsweg in Berkhout en zag een obstakel waarmee de weg versmald werd over het hoofd. Ze reed erover heen waardoor haar auto beschadigde en er olie op het wegdek kwam te liggen. De vrouw is uit voorzorg door ambulancepersoneel onderzocht. 

Helers opgepakt

Heerhugowaard, dinsdag 6 maart 2012
Twee mannen, van 26 en 40 jaar, uit Heerhugowaard zijn dinsdagochtend om 10.45 uur aangehouden wegens heling. De politie controleerde, in samenwerking met de belastingdienst en diverse andere overheidsinstanties, een bedrijfspand aan de Galvanistraat in Heerhugowaard. Ze ontdekten daar een auto die in België als gestolen gesignaleerd stond. Ook bleek de herkomst van een aanhangwagen, die in dit pand stond, niet te achterhalen. De auto, de aanhangwagen en de administratie zijn in beslag genomen. De twee verdachten zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Onder invloed alcohol

Middenmeer, maandag 5 maart 2012
Op de Alkmaarseweg trof de politie omstreeks 19.30 uur een stilstaande auto met draaiende motor en alarmverlichting aan op een oprit van de Alkmaarseweg. Bij controle bleek de 29-jarige bestuurder uit Hyppolitushoef zwaar onder invloed van alcohol. Hij blies 620 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Belcompany overvallen

Alkmaar, maandag 5 maart 2012 - Een filiaal van de Belcompany aan de Europaboulevard in Alkmaar is maandagmiddag overvallen. Een man kwam even voor 18.00 uur binnen met een steekwapen in zijn hand. Hij bedreigde de twee medewerkers hiermee. Zij moesten telefoons aan de overvaller afgeven. Nadat hij deze had buitgemaakt, verliet hij de winkel in de richting van ... Lees meer

Vrachtwagen op zijn kant Provinciale Weg in Hoorn

Hoorn, maandag 5 maart 2012 - Een vrachtwagenchauffeur raakte maandagochtend omstreeks 7 uur gewond bij een ongeval op de Provinciale Weg in Hoorn. De chauffeur reed richting de A7 en nam de rotonde bij de Westfriese Parkweg te snel. De man verloor de controle over zijn wagen. De zandwagen kantelde en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De chauffeur werd, vermoedelijk met een gebroken sleutelbeen, overgebracht naar het Westfries Gasthuis ... Lees meer

Met 153 km/u over de Jaagweg

Avenhorn, zondag 4 maart 2012
Op de Jaagweg werd zondagavond van 18.00 en 20.50 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal werden er 1977 bestuurders gecontroleerd. Hiervan reden er 277 te hard. De hoogst gemeten snelheid was 153 km/u. Deze bestuurder kan een beschikking op de deurmat verwachten van Justitie wegens overschrijding van de maximum snelheid met meer dan 50 km/u. De maximum snelheid op deze weg is 80 km/u.

Grote brand potplantenkwekerij

Heerhugowaard, zondag 4 maart 2012 - Bij potplantenbedrijf Kuilboer aan de Oterlekerweg in Heerhugowaard brak zondagavond een grote brand uit. Door onbekende oorzaak ontstond er in de kassen brand. De brandweer gaf groot alarm. Verschillende brandweerkorpsen bestrijden het vuur. Bij de brand kwam zeer veel zwarte rook vrij. Een gedeelte van de Stad van de Zon in Heerhugowaard ondervond hinder .. Lees meer

Schoorsteenbrand Castricum

Castricum, zondag 4 maart 2012 - De brandweer werd zondagavond omstreeks 19:30 opgeroepen voor een schoorsteenbrand aan de Molenweide in Castricum. De brandweer had het vuur snel onder controle. Omdat de kans groot was dat het vuur weer zou oplaaien heeft ... Lees meer

Bromfietser naar ziekenhuis na aanrijding

Julianadorp, zondag 4 maart 2012
Op de Malzwin raakte zondagmiddag een 20-jarige bromfietser uit Julianadorp gewond. De bromfietser kwam van links en zag te laat de auto van een 37-jarige automobiliste uit Den Helder aankomen. Er ontstond een aanrijding, waarbij de bromfietser gewond raakte aan zijn been. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis met een mogelijke enkel- of beenbreuk.

Auto tegen verkeerslicht door beslagen voorruit

Heiloo, zondag 4 maart 2012 - Bij een ongeval op de Kennemerstraatweg in Heiloo is zondagavond een vrouw lichtgewond geraakt. De vrouw zat als passagier in een personenauto. De bestuurder van de auto probeerde tijdens het rijden de beslagen voorruit schoon te maken. Daarbij raakte de auto uit koers en botste tegen een ... Lees meer

Automobilist rijdt tegen geparkeerd busje

Den Helder, zondag 4 maart 2012
Zondagochtend even voor 8.00 uur is een 52-jarige automobilist uit ’t Zand gewond geraakt nadat hij met zijn auto tegen een geparkeerd busje aan de Rijksweg N250 in Den Helder was gereden. Het is niet bekend hoe de man de macht over het stuur is verloren. Hij is met onbekend letsel naar het Geminiziekenhuis in Den Helder overgebracht.

Zes aanhoudingen na mishandeling

Hoorn, zondag 4 maart 2012
Zondagochtend rond 5.30 uur zijn vier mannen en twee vrouwen aangehouden op verdenking van mishandeling van een 19-jarige man uit Purmerend. De verdachten en het slachtoffer waren op een feestje aan de Watersnip in Hoorn. Aan het einde van de nacht ontstond ruzie om een mobiele telefoon waarna de 19-jarige Purmerender naar huis ging. De zes verdachten gingen met de auto op zoek naar hem en aan de Noorderstraat in Hoorn zagen ze hem waarna ze hem mishandelden. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. De verdachten zijn later in een auto bij de woning aan de Watersnip aangehouden. Het betreft een 49-jarige vrouw uit Hoorn, een 22-jarige man uit Utrecht, een 22-jarige man uit Culemborg, een 25-jarige man uit Amsterdam, 21-jarige man uit Amsterdam en een 21-jarige vrouw uit Hoorn.

Fietser geschept in Limmen

Limmen, zondag 4 maart 2012 - Op de T-splitsing Schoolweg/Schoollaan in Limmen is zondagmiddag een fietser aangereden door een auto. De automobilist zag tijdens het afslaan de fietser over het hoofd ... Lees meer

Bedrijfswagen in brand

Alkmaar, zondag 4 maart 2012 - In de nacht van zaterdag op zondag bleek om 03:40 uur een bedrijfswagen in brand te staan. De wagen stond geparkeerd aan de Coornhertkade. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Een ernaast geparkeerd busje ... Lees meer

Rijden zonder rijbewijs

Alkmaar, zondag 4 maart 2012
Zondagochtend rond 10.00 uur heeft een 21-jarige Alkmaarder een bekeuring gekregen omdat hij in een auto reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man werd aangehouden aan de Noorderkade in Alkmaar.

Hoorn, zaterdag 3 maart 2012
Zaterdagochtend rond 1.45 uur is een 29-jarige man uit Spanbroek bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De politie van Noord-Holland Noord zagen dat de man tegen een stilstaande auto reed aan de Steenbokstraat in Hoorn en vroeg zodoende om zijn rijbewijs. De man moest de auto laten staan en op laten halen door iemand met een rijbewijs.

Heerhugowaard, vrijdag 2 maart 2012
Vrijdag aan het einde van de middag heeft de politie van Noord-Holland Noord een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard aangehouden op een gestolen bromfiets. De jongen werd gecontroleerd aan de Hondsdraf in Heerhugowaard omdat hij iemand achterop had zonder helm. Vervolgens bleek dat hij geen rijbewijs had en dat de bromfiets als gestolen stond gesignaleerd. De jongen heeft een bekeuring gekregen en de bromfiets is in beslag genomen.

Fietser gewond bij aanrijding op de Streekweg

Hoogkarspel, zaterdag 3 maart 2012 - Een fietser is zaterdagavond rond 20.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een auto op de Streekweg / Bovenakker in Hoogkarspel. Door nog onbekende oorzaak kwamen de fietser en de auto in botsing waarna de fietser ... Lees meer

Fietster gewond na botsing

Castricum, zaterdag 3 maart 2012
Zaterdagmiddag tegen 16.00 uur is een 57-jarige fietster uit Limmen gewond geraakt aan haar enkel nadat zij werd aangereden door een 78-jarige automobilist uit Castricum. De man reed met zijn auto de parkeerplaats bij winkelcentrum Geesterduin af en wilde rechtsaf de Geesterduinweg op slaan. Vanaf links kwam de vrouw aangefietst op de voorrangsweg, maar de automobilist zag haar over het hoofd. De vrouw is met een vermoedelijk gebroken enkel naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Stamppotloop Egmond-Binnen

Egmond binnen, zaterdag 3 maart 2012 - Een sliert van ongeveer 350 wandelaars trok zaterdagmiddag door de duinen ten zuidwesten van Egmond-Binnen. De Stamppotloop van 2012 is begonnen. De Stichting Muziektent Egmond-Binnen heeft in samenwerking met de PWN een wandelroute van ongeveer 8 kilometer uitgezet. Tijdens deze wandeling komen de deelnemers van de Stamppotloop langs plekken die tot vandaag voor velen onbekend zijn. Ook loopt de route door een stuk duingebied wat normaal is afgesloten voor publiek. Bij terugkomst in 'Het Wapen van Egmond-Binnen' krijgen de deelnemers een heus stamppotbuffet met onder andere hutspot, zuurkool en boerenkool ... Lees meer

Automobilist rijdt door na aanrijding

Egmond aan zee, vrijdag 2 maart 2012 - Op de Zeeweg in Egmond aan Zee heeft vrijdag aan het begin van de avond een aanrijding plaatsgevonden. De bestuurder van een rode auto, die in de richting van Egmond aan den Hoef reed, stopte voor het zebrapad om een voetganger over te laten steken. Een achterop komende auto zag te laat dat de auto stil stond en botste achterop. De veroorzaker reed na de aanrijding ... Lees meer

Dief steelt politiefiets

Alkmaar, vrijdag 2 maart 2012
Vrijdagmiddag is een 25-jarige Amsterdammer aangehouden die een politiefiets had gestolen. Twee politiemensen waren in de omgeving van de Wendelaarstraat en Heilooerdijk aan het werk en waren bezig met overlastgevende jongeren. Hierbij hadden zij hun fietsen tegen bij een winkel neergezet. Toen de agenten terugliepen naar hun fietsen, zagen ze de verdachte een dienstfiets pakken en wegrijden. Hij is onmiddellijk aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Meisje steekt vriend moeder in arm

Alkmaar, donderdag 1 maart 2012
Een 17-jarige meisje is donderdagavond rond 22.25 uur aangehouden op de Jan Greshoffstraat. Tijdens een ruzie had zij de 49-jarige vriend van haar moeder met een aardappelschilmesje in zijn bovenarm gestoken. De man liep hierdoor een verwonding op en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Het 17-jarige meisje werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vrijspraak dodelijk auto-ongeluk

Alkmaar, donderdag 1 maart 2012
De rechtbank Alkmaar heeft een jonge automobiliste vrijgesproken van het veroorzaken van een dodelijk auto-ongeluk op de Rijksweg N9 wegens gebrek aan bewijs. Op 3 mei 2010 reed de verdachte in haar auto richting Den Helder. Zij botste met haar auto tegen de achterkant van de auto van het slachtoffer aan, waardoor die op de andere weghelft terecht kwam. Daar kwam de auto vervolgens in botsing met een tegemoetkomende bestuurder. Het slachtoffer overleed ter plekke, de tegemoetkomende automobilist raakte zwaar gewond. De verdachte automobiliste raakte zelf ook gewond en verkeerde in shock. Beide overlevenden kunnen zich niets herinneren van het ongeluk.

Op de rechtszitting werd de verdachte verweten dat zij te hard zou hebben gereden en onvoldoende afstand heeft gehouden tot de auto van het slachtoffer die voor haar reed. Er zijn echter geen getuigen van het ongeval zodat alleen technisch onderzoek achteraf de oorzaak en toedracht van het ongeval kunnen verklaren. Belangrijk in dat onderzoek waren de airbaggegevens van de auto van het slachtoffer. Aan de hand van die gegevens is de snelheid van de auto herleid op het moment van het ongeval. Vervolgens zou op basis van die snelheid geconcludeerd kunnen worden dat de verdachte met een snelheid van 110 en 120 km/u heeft gereden, terwijl tachtig de toegestane snelheid is op de N9.

De gegevens uit het technisch onderzoek zijn volgens de rechtbank echter onvoldoende controleerbaar om met voldoende zekerheid te kunnen vaststellen dat de vrouw te hard heeft gereden en onvoldoende afstand heeft gehouden tot haar voorligger. Om die reden is de verdachte vrij gesproken. Er is niet aangegeven hoe de berekening van de snelheid van de auto van de verdachte tot stand is gekomen. Ook ontbrak het gewicht van beide auto’s in het verslag van het onderzoek en is geen rekening gehouden met het feit dat het regende en glad was.

Twee aanhoudingen voor overval casino

Den Helder, donderdag 1 maart 2012
Een 23-jarige man uit Hoorn en een 23-jarige man uit Hoofddorp zijn aangehouden voor de overval op het casino aan het Willemsoord op 9 augustus 2011. Dinsdagochtend 9 augustus pleegden twee mannen rond 00.20 uur een overval op het casino. De mannen namen plaats achter gokautomaten. Op een gegeven moment liep een van de mannen naar buiten. De ander kwam bij de bar staan en haalde een vuurwapen tevoorschijn. Achter de bar stonden twee medewerkers. Een van de medewerkers wist weg te komen en alarmeerde 112. Ondertussen moest de andere medewerker onder bedreiging het kasgeld afgeven. De politie deed onderzoek naar de overval en kwam de twee verdachten op het spoor. De 23-jarige man uit Hoofddorp werd op 20 januari jl. aangehouden in zijn woonplaats. Hij zat in voorlopige hechtenis voor 30 dagen en moet vandaag voor de Raadkamer verschijnen. De 23-jarige Hoornaar werd afgelopen dinsdag aangehouden in Amsterdam. Hij wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Scooter in brand

Enkhuizen, donderdag 1 maart 2012
In de nacht van woensdag op donderdag kwam er even na 03.30 uur een melding binnen dat er een scooter in brand stond op de Harpstraat. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. Desondanks brandde de scooter volledig uit. De oorzaak van de brand is niet duidelijk, maar brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie is benieuwd of er mensen zijn die getuigen zijn geweest of die voorafgaand aan de brand iets gezien of gehoord hebben. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Enkhuizen via het telefoonnummer 0900-8844. Informatie kan ook anoniem worden doorgegeven door te bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Mishandeling parkeercontroleur

Alkmaar, donderdag 1 maart 2012
Donderdagmiddag rond 15.30 uur werd op de Bisschop Bottemannestraat een 52-jarige Alkmaarder aangehouden wegens mishandeling van een parkeercontroleur. De medewerker van stadstoezicht en zijn collega’s hadden de man de afgelopen weken herhaaldelijk gewaarschuwd. Hij parkeerde zijn auto dichtbij zijn werkzaamheden in het vergunningsgebied op de Bisschop Bottemannstraat, terwijl hij daarvoor geen vergunning had. Dit keer schreef de parkeercontroleur een boete uit. Terwijl hij dat deed kwam de 52-jarige man naar hem toe, beledigde hem en sloeg het apparaat uit zijn hand. Toen de parkeercontroleur deze op wilde pakken sloeg de man hem in zijn gezicht. Hij liep hierdoor een verwonding op. De 52-jarige man stapte in zijn auto. Een collega van de parkeercontroleur had inmiddels de politie gewaarschuwd en hield de 52-jarige man aan. Daarop wilde de man de collega parkeercontroleur aanvallen maar werd in bedwang gehouden door zijn collega’s. Toen hij begreep dat de politie er aan kwam parkeerde hij zijn auto alsnog in de Rogier van de Weijdestraat waar gratis geparkeerd kan worden. De politie hield de man aan en bracht hem over naar het politiebureau.