Dronken bestuurder rijdt voortuin in

Castricum, dinsdag 15 mei 2012
De politie kreeg in de nacht van maandag op dinsdag rond 05.25 uur een melding van een eenzijdig ongeval in de Torenstraat. Een man was op de rotonde de macht over zijn voertuig kwijt geraakt en de voortuin van een woning ingereden. De bestuurder, een 40-jarige Castricummer, bleek teveel te hebben gedronken. Hij blies ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. De verdachte, tevens beginnend bestuurder, moest zijn rijbewijs inleveren. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanhoudingen na brandstichting

Den Helder, dinsdag 15 mei 2012
De politie hield dinsdagmorgen rond 09.00 uur twee mannen aan op verdenking van brandstichting in een woning aan het Koggeschip. De hulpdiensten kregen omstreeks 08.40 uur een melding van een kleine binnenbrand in de woning. De brandweer had het vuur snel onder controle. De beiden verdachten, een 34-jarige man uit Den Helder en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, bevonden zich in de directe nabijheid van de woning. Zij zijn aangehouden en ingesloten. Hun betrokkenheid bij de brand wordt onderzocht.

Gewond bij ongeval

Enkhuizen, maandag 14 mei 2012
Maandagmiddag rond 15.45 uur kreeg de politie een melding van een ongeval op Westeinde. Een 77-jarige fietser uit Hoogkarspel was door vooralsnog onduidelijke reden gevallen en had letsel aan zijn hoofd.
Een 29-jarige Alkmaarse vrachtwagenchauffeur had de man ingehaald en zag in zijn spiegel dat de fietser was gevallen. Het is niet duidelijk of hij de fietser heeft geraakt. De 77-jarige man is voor behandeling van zijn letsel naar een ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeval. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec via 0900-8844.

Ramkraak Lars brillen

Heiloo, maandag 14 mei 2012
Bij brillenwinkel Lars aan de Stationsweg in Heiloo heeft een nog onbekende man een ramkraak gepleegd. Donderdagochtend 10 mei 2012 om kwart voor vier werd met een auto twee keer achteruit op de pui van winkel ingereden. Na 90 seconden binnen te zijn geweest ging de man er met 171 zonnebrillen en 42 monturen er met de auto vandoor. Van de ramkraak zijn bewakingsbeelden gemaakt. Deze kunt u hier bekijken.

Dodelijk ongeval N241

Haringhuizen, zondag 13 mei 2012 - Een 26-jarige man uit Schagen en een 24-jarige vrouw uit Middenmeer raakten zondagavond dodelijk gewond bij een ongeval op de N241 ter hoogte van Haringhuizen. Het ongeval ontstond toen de 26-jarige man uit Schagen met zijn voertuig in de berm terecht kwam. Hij stuurde tegen en kwam hierdoor op de andere weghelft terecht. Hier reed juist een 82-jarige automobilist uit Schagen. Er ontstond een aanrijding. De 26-jarige man en 24-jarige vrouw raakten zo ernstig gewond dat zij ter plaatse ..... Lees meer

Woningbrand in Venhuizen

Venhuizen, zondag 13 mei 2012 - In een woning aan de Zanglijster is zondagochtend brand uitgebroken. De bewoner van de woning werd omstreeks half acht wakker van geknetter. De tv bleek in brand te staan. De brand verspreidde zich razendsnel in de woning. De man kon tijdig de woning verlaten. Hij had wel veel rook ... Lees meer

Getuigen gezocht mishandeling

Heiloo, zaterdag 12 mei 2012
De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in een verkeerssituatie tussen twee automobilisten op de Kennemerstraatweg op zaterdag 12 mei jl. Één van hen, een 25-jarige man, raakte hierbij gewond aan zijn scheenbenen en aan zijn gezicht. Beide automobilisten stonden die middag omstreeks 15.30 uur achter elkaar te wachten voor het rode verkeerslicht even voorbij de Willibrordusstichting. De 25-jarige man zat in het achterste voertuig. Op een gegeven moment stapte de voorste bestuurder uit en trok het portier open van het achterste voertuig. Deze bestuurder was om nog onduidelijke reden boos op de 25-jarige automobilist. De 25-jarige man wilde uitstappen omdat de situatie dreigend werd maar op dat moment sloeg de man het portier weer dicht. Hierdoor kwam deze hard tegen de schenen en het hoofd van de 25-jarige bestuurder aan. De neus van de 25-jarige man is mogelijk gebroken. De voorste automobilist is weggereden. De politie heeft het volgende signalement van de man: Fors postuur, donkerblond/bruin lang haar, lengte rond de 1.90m, netjes gekleed en hij reed in een donkerkleurige personenauto, mogelijk een Volvo. De politie is op zoek naar deze bestuurder. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo via 0900-8844.

Wenslampion zorgt voor brandje in duin

Castricum, zaterdag 12 mei 2012
Zaterdagochtend ontstond rond 01.25 uur een brandje in het duingebied bij Castricum. Op een feest bij het strandpaviljoen hadden gasten een wenslampion opgelaten. Deze kwam in het duin terecht waardoor brand ontstond. De brand bleef beperkt doordat het vrij nat is in het duingebied. Toen de brandweer arriveerde was een goed deel van de brand uit. De rest van het vuur kon dan ook snel worden gedoofd.

Schoorsteenbrand rooms-katholieke kerk

Oudeschild, zaterdag 12 mei 2012 - Zaterdagavond rond zeven uur werd de brandweer opgeroepen voor een schoorsteenbrand. In de schoorsteen van de rooms-katholieke kerk was vermoedelijk een vogelnest in de brand gevlogen. De brandweer heeft ... Lees meer

Ramkraak bij juwelier

Wieringerwerf, zaterdag 12 mei 2012
Zaterdagochtend vond rond 02.30 uur een ramkraak plaats bij een juwelier aan de G.P. Molierestraat. Een man ramde een deur van het pand met een auto en ging door de geforceerde deur de juwelier binnen. Uit de vitrines werden sieraden weggenomen. De man verliet met zijn buit het pand en ging er met de auto vandoor. Niet alleen de deur van de juwelier werd vernield,  maar ook delen van de pui werden vernield.

Twee mannen Olympiaweg hadden ruzie

Wervershoof, vrijdag 11 mei 2012
Een ruzie blijkt de oorzaak te zijn van het ernstige hoofdletsel wat een 49-jarige man donderdagavond opliep op de Olympiaweg. De 49-jarige man uit Wervershoof was op bezoek bij de bewoner. Zij kregen ruzie. Hierbij verwonde de 49-jarige man de bewoner. De bewoner werd hierdoor zo boos dat hij een voorwerp pakte en daarmee meerdere malen hard sloeg op het hoofd van de 49-jarige man. Deze liep hierbij hoofdletsel op. De man werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU -ziekenhuis in Amsterdam. Hij verkeerd nog steeds in levensgevaar. De 42-jarige man moest naar het MCA in Alkmaar worden vervoerd. Hij werd aangehouden voor poging tot doodslag. Hij is in verzekering gesteld en zal maandag worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Koperdief aangehouden

Zwaag, vrijdag 11 mei 2012
Op vrijdagmorgen hield de politie een 38-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van diefstal van koper. De politie kreeg omstreeks 05.15 uur een melding dat een man op de Oude Veiling in Zwaag zou fietsen met koperen kabels in zijn fietstas. De kabels zouden afkomstig zijn van een bedrijf aan De Oude Veiling. Ter plaatse trof de politie de man op zijn fiets aan. Naast kabels bleek hij ook een kniptang bij zich te hebben. De man is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Man ernstig gewond na slag op hoofd

Wervershoof, donderdag 10 mei 2012
Een 49-jarige man raakte donderdagavond rond 23.00 uur ernstig gewond in een woning aan de Olympiaweg. De man werd door de 42-jarige bewoner op zijn hoofd geslagen. Hij liep hierdoor hoofdletsel op. Ook de bewoner liep letsel op. De 49-jarige man werd in kritieke toestand overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Ook de 42-jarige moest naar het ziekenhuis. Hij werd naar het MCA in Alkmaar vervoerd, maar werd wel aangehouden. Wat er precies in de woning is voorgevallen wordt nog onderzocht. Bekend is dat de twee elkaar kennen.

Bromfietsbestuurder gewond bij aanrijding

Waarland, donderdag 10 mei 2012 - Een bestuurder van een snorbrommer raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Middenkoogweg. Het slachtoffer werd per ambulance met spoed overgebracht ... Lees meer

Bromfietser gewond na botsing met fietsster

Alkmaar, donderdag 10 mei 2012
Een 26-jarige bromfietser uit Egmond aan den Hoef raakte donderdagmiddag rond 12.20 uur gewond aan zijn gezicht na een botsing met de fietser op de Bergerweg. De 52-jarige Franse fietsster reed over het fietspad in de richting van Bergen. Ter hoogte van de camping wilde zij linksaf slaan richting de camping. Op dat moment werd zij net ingehaald door de bromfietser. Er ontstond een aanrijding, waarbij de bromfietser gewond raakte aan zijn gezicht en hand. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Snelheidscontrole

Schoorl, woensdag 9 mei 2012
Woensdag werd er van 16.45 tot 20.45 uur gecontroleerd op snelheid op de Voorweg. Van de 999 passanten reden er 167 te hard. Eén bestuurder reed 101 km/u terwijl op deze weg 50 km/u is toegestaan. Door de overschrijding met 51 km/u krijgt deze bestuurder een beschikking thuis van Justitie. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Sint Maartensvlotbrug, woensdag 9 mei 2012
Op de Rijksweg werd woensdagavond van 20.10 tot 22.05 uur gecontroleerd op snelheid. Van de 572 gecontroleerde bestuurders reden er 34 te snel. De hoogst gemeten snelheid was 141 km/u. Dit is 61 km/u te hard over deze weg waar 80 km/u is toegestaan. Justitie bepaald de hoogte van de boete voor deze bestuurder en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Man steekt hond

Den Helder, woensdag 9 mei 2012
Een 40-jarige man uit Den Helder werd woensdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden in zijn woning. De man kwam iets brengen bij zijn ex-vriendin. Zij kregen ruzie. De hond van de vrouw beschermde zijn baasje door te gaan grommen en blaffen in de richting van de man. Hierop ging de man naar de keuken en pakte een mes. Hiermee stak hij het dier. De vrouw belde meteen naar politie. De hond werd met de dierenambulance naar de dierenarts gebracht. Hij had een steekwond in zijn wang en een wond aan zijn luchtpijp. De politie hield de 40-jarige man in zijn woning aan.

Automobilist van de weg

Alkmaar, dinsdag 8 mei 2012 - Op de Van Ostadelaan in Alkmaar raakte dinsdagavond een jonge automobilist van de weg. Mogelijk door het natte wegdek verloor de man de controle over zijn voertuig. Na een verkeerspaal omver te hebben gereden botste de auto tegen een lantaarnpaal. De lantaarnpaal belandde vervolgens ... Lees meer

Auto ondersteboven op parkeerdak Singelgarage

Alkmaar, dinsdag 8 mei 2012 - Een automobilist belandde dinsdagavond met zijn auto ondersteboven op het dak van de Singelgarage. De man reed op de Kennemerstraatweg richting Geestersingel. Ter hoogte van de Molen van Piet werd een stoeprand geraakt en verloor de bestuurder de controle over zijn voertuig. De auto ... Lees meer

Tweede verdachte overval Dekamarkt Zwaag aangehouden

Zwaag, dinsdag 8 mei 2012
Een 22-jarige man uit Zwaag is dinsdagochtend rond 05.15 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht op vrijdag 13 januari jl. een overval te hebben gepleegd op de Dekamarkt aan de Opgang in Zwaag. Twee medewerkers van de supermarkt wilden op deze 13 januari even voor 22.00 uur de zaak afsluiten. Zij werden opgewacht door twee mannen met een vuurwapen. De medewerkers werden hiermee bedreigd en mee naar binnen genomen. De overvallers wilden geld en vluchtten nadat dit hen was overhandigd. Bij hun vlucht ging het alarm echter af. De politie kon na een korte achtervolging een 24-jarige man uit Hoorn in de bosjes bij de Opgang aanhouden. Op de plek waar hij zich had verscholen werd een vuurwapen aangetroffen. Ook de buit van de overvallers bleef op hun vluchtweg achter. De andere overvaller vluchtte de wijk in. Het overvallenteam kwam de 22-jarige man na onderzoek op het spoor en kon hem dinsdagochtend aanhouden. De 24-jarige verdachte zit nog in voorlopige hechtenis. Hij moet binnenkort voor de rechter verschijnen.

Met 183 km/u over de Afsluitdijk

Den Oever, maandag 7 mei 2012
Een 27-jarige automobilist uit Sint Maarten raakte maandagavond zijn rijbewijs kwijt op de Afsluitdijk bij Den Oever. Hij reed met 183 km/u over deze weg terwijl hier een maximum snelheid geldt van 130 km/u. Door de overschrijding met meer dan 50 km/u werd het rijbewijs van de man ingevorderd. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald. Een 34-jarige automobilist uit Midwoud reed met 109 km/u over de sluizen terwijl hier 70 km/u is toegestaan. Hij kreeg een schikkingsvoorstel van 390 euro.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, zondag 6 mei 2012
Een  44-jarige bromfietser uit Sint Pancras raakte zondagavond rond 22,15 uur zijn bromfietsrijbewijs kwijt. Agenten zagen de man rijden op de Nieuwe Schermerweg en hielden hem staande. Hij moest blazen en blies 625 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Medemblik, zondag 6 mei 2012
Politieagenten zagen zondagochtend vroeg tijdens surveillance op de Nieuwstraat een auto rijden die hun aandacht trok vanwege het bijzonder verkeersgedrag. Toen zij de bestuurder wilden aanspreken en de auto keerden reageerde de bestuurder hierop door met hoge snelheid weg te rijden. Een onbekend gebleven bijrijder is uit de rijdende auto gesprongen. Er ontstond een achtervolging door Medemblik waar de snelheden regelmatig hoog opliepen en de bestuurder meerdere malen bijna verongelukte. Bij parkeerplaats de Muiter stopte de bestuurder. Het bleek te gaan om een 16-jarige jongen uit Medemblik. De jongen, die onder invloed van alcohol was, had de auto geleend van een familielid. De jongen is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar zijn moeder in kennis werd gesteld.

Berkhout, zaterdag 5 mei 2012
Politiemensen reageerden zaterdagavond omstreeks 22.20 uur op de melding dat er een auto slingerend zou rijden op de A7 vanaf Purmerend. De auto was eraf gegaan bij de parkeerplaats Berkhout. Oplettende automobilisten waren voor en achter de man gaan rijden met alarmlichten aan, aangezien de auto van links naar rechts over de weg schoof. De agenten zagen de betrokken auto en de bestuurder bleek een 32-jarige man uit Hoorn, wiens rijbewijs was ingevorderd als gevolg van rijden onder invloed. De man was het niet eens met de agenten en maakte een slaande beweging. Hierop werd hij aangehouden en overgebracht naar een politiebureau waar hij is ingesloten.

Grote brand in afvalberg

Middenmeer, zondag 6 mei 2012 - Bij afvalverwerker Holland Collect aan de Koggerandweg in Middenmeer woedt op dit moment een grote brand in een afvalberg. De brand werd zondagavond omstreeks half tien ontdekt. De brandweer heeft groot ingezet. Samen ... Lees meer

Tegen lantaarnpaal

Alkmaar, zondag 6 mei 2012 - Drie Polen zijn in de nacht van zaterdag op zondag tegen een lantaarnpaal gebotst. De bestuurder van de auto reed op de Noorderkade in Alkmaar en botste ter hoogte van de Frieseweg tegen een lichtmast. De drie werden door medisch personeel nagekeken. Niemand hoefde mee naar ... Lees meer

Bestuurder van bestelbus knalt tegen lantaarnpaal

Bovenkarspel, zaterdag 5 mei 2012 - Op de Florasingel ramde zaterdagavond een 29-jarige bestuurder uit Bovenkarspel met zijn bestelbus een lichtmast. De man verklaarde dat hij te hard had gereden en na een drempel op de weg de macht over het stuur was verloren. Getuigen vertelden ook dat de man met hoge snelheid had gereden. Door de aanrijding ontstond een kleine ravage. Een jongen op de fiets wist ternauwernood aan een aanrijding te voorkomen, door met zijn fiets de berm in te sturen. De brandweer heeft de weg weer schoongespoten in verband met gelekte diesel uit de bus. De weg is .... Lees meer

Koperdieven aangehouden

Hoorn, zaterdag 5 mei 2012
Medewerkers van een fabriek aan de Protonweg hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.30 uur twee mannen aangehouden op het dak van de fabriek. De twee waren bezig het koper van het dak weg te nemen. Korte tijd ervoor waren agenten bij de fabriek geweest omdat de medewerkers geluiden op het dak hadden gehoord. In de directe omgeving werden toen enkele rollen koperdraad aangetroffen maar geen verdachten. Een kwartier erna konden twee verdachten op het dak worden aangehouden en werd opnieuw de politie gebeld. Een zoekslag van agenten in de omgeving leverde nog een derde verdachte op, die zich bij een auto had verstopt. De drie, Alkmaarders van 22, 32 en 38 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Kop-staartbotsing op de Bobeldijk

Berkhout, zaterdag 5 mei 2012 - Zaterdagmiddag rond 14.50 uur vond er een kop-staartbotsing plaats tussen twee personenauto’s op de Bobelijk in Berkhout. Een automobilist zag te laat dat voor hem een auto afremde en reed hier achterop. De ambulancedienst heeft .... Lees meer

Bromfietsers rijden op gestolen bromfiets

Heiloo, zaterdag 5 mei 2012
Politieagenten zagen tijdens surveillance op de Rijksweg in Limmen een bromfietser rijden op het fietspad, zowel hij als zijn passagier droegen geen helm. Toen zij de bestuurder wilden aanspreken en hem een stopteken gaven, reageerde deze daarop door zijn bromfiets te keren en ervan door te gaan. Een achtervolging ontstond, de bestuurder slingerde over de weg om te voorkomen dat de agenten hem in konden halen. Uiteindelijk heeft de bestuurder op de Hoogeweg zijn bromfiets achter gelaten en zijn de twee er verder te voet vandoor gegaan. In een tuin aan de Kapellaan werd een van de verdachten, een 14-jarige jongen uit Alkmaar, aangehouden. Bij de jongen werd een stilettomes aangetroffen, dit is in beslag genomen. De bromfiets waarop de jongens reden bleek als gestolen te boek te staan. Een oplettende getuige had gezien dat de twee sieraden hadden weggegooid, deze zijn eveneens in beslag genomen. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de sieraden. De andere verdachte is nog niet aangehouden, naar hem wordt nog gezocht. De 14-jarige jongen is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor.

Motorrijder zwaar gewond bij aanrijding

Westwoud, zaterdag 5 mei 2012 - Een 36-jarige motorrijder uit Enkhuizen is zaterdagochtend rond 10.00 uur zwaar gewond bij een aanrijding op de Provincialeweg N506. Een 42-jarige automobiliste uit Oudenbosch stak vanaf de Zittend de N506 over. Daarbij zag zij de motorrijder over het hoofd waarna een aanrijding volgde. Politie, drie ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. De motorrijder ... Lees meer

Politie houdt twee verdachten aan na onenigheid

Den Helder, vrijdag 4 mei 2012
Bij een woning aan Het Koggeschip ontstond vrijdagavond onenigheid tussen twee mannen en een vrouw. In eerste instantie liep dit uit op een handgemeen. Een 31-jarige man uit Schagen raakte gewond, doordat hij met een scherp voorwerp was gestoken door een in de woning aanwezige 33-jarige man uit Den Helder. Een 30-jarige vrouw was gewond geraakt als gevolg van het handgemeen. De 33-jarige man uit Den Helder werd direct aangehouden. De man uit Schagen is eerst naar een ziekenhuis vervoerd, maar werd na behandeling ook aangehouden. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor verhoor. De politie stelt een onderzoek in naar wat zich precies bij de woning heeft afgespeeld en de rol van eenieder. De oorzaak van de onenigheid ligt in de relationele sfeer.

Bezorger Schager Courant betrokken bij aanrijding

Waarland, vrijdag 4 mei 2012 - Een bezorger van de Schager Courant raakte vrijdagochtend betrokken bij een aanrijding in Waarland. Even voor zes uur reed de bezorger in zijn auto vanaf de Nieuwe Polderweg richting Waarlandseweg. Een van rechts komende bestuurder van een bestelbusje werd hierbij over het hoofd gezien waarna een aanrijding volgde. Het busje kwam ondersteboven ... Lees meer

Gestolen bromscooter

Alkmaar, vrijdag 4 mei 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.50 uur, hield de politie een 15-jarige jongen uit Alkmaar aan op verdenking van diefstal of heling van een bromscooter. De bromfiets was tijdens Koninginnedag in Alkmaar gestolen. De broer van de eigenaar van de scooter had later gehoord waar deze was en dat deze te koop werd aangeboden. De broer had een afspraak gemaakt met de verkoper. Toen deze op de afgesproken plaats op de Drechterwaard in Alkmaar aan kwam rijden en het inderdaad om de gestolen bromfiets bleek te gaan, belde de broer de politie. Deze kon de verdachte ter plaatse aanhouden. De jongen verklaarde de brommer namens een ander te verkopen.

Gestolen camper in kanaal gevonden

Koedijk, donderdag 3 mei 2012 - ' We hebben goed en slecht nieuws voor u'. Zo zal het telefonisch gesprek zijn begonnen tussen de politie en de eigenaar van een 29 jaar oude Volkswagen camper. Het busje werd in de nacht van 22 op 23 april gestolen vanaf de Anna van Saksenstraat in Noord-Scharwoude en gedumpt in het Noord-Hollands Kanaal. Men kwam het voertuig op het spoor na ... Lees meer

Aanrijding met letsel

Starnmeer, donderdag 3 mei 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 74-jarige man uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de Provincialeweg in Starnmeer. De man reed op een fiets. Hij kwam vanaf de Koogpolder en wilde de N246 oversteken. Hierbij zag hij een personenauto, bestuurd door een 55-jarige Amsterdammer, over het hoofd. Bij de botsing raakte de fietser aan de rechterzijde van zijn lichaam zwaar gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Fietser gewond bij aanrijding

Heiloo, donderdag 3 mei 2012 - Op de Ypesteinerlaan in Heiloo heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en fietser. De fietser stak de weg over bij een fietsoversteekplaats ... Lees meer

Vijf keer teveel

Hoorn, donderdag 3 mei 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur zag de politie een man in een personenauto rijden op een parkeerplaats aan het Visserseiland in Hoorn. De bestuurder werd herkend als een 56-jarige man uit Hoorn. Hij staat bekend als alcoholist waarvan het rijbewijs is ingevorderd. De man bleek ook deze keer alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 1190 ug/l. Dat is ruim vijf maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De verdachte kreeg een proces-verbaal. De man bleek in zijn auto te wonen. Hij gaf aan uit zijn woning te zijn gezet. De politie heeft de man aangemeld bij de hulpverlening.

Schuurtje in brand

Alkmaar, donderdag 3 mei 2012 - Bij een boerderij aan de Schermerdijk is donderdagochtend een schuurtje volledig uitgebrand. De brand werd omstreeks 01:40 uur ontdekt. De metershoge vlammen ... Lees meer

Brandweer rukt uit voor brand 'Drommedaris'

Enkhuizen, woensdag 2 mei 2012 - De brandweer werd woensdagavond rond 23.45 uur gealarmeerd voor een binnenbrand bij multifunctioneel centrum / theater de Drommedaris aan de Paktuinen in Enkhuizen. De melder zou brand hebben gezien op het dak van het ... Lees meer

Twee gewonden bij ongeval in Alkmaar

Alkmaar, woensdag 2 mei 2012 --- Bij een verkeersongeval op de Laan van Parijs raakten woensdagavond twee personen lichtgewond. De bestuurder van een personenauto verloor na een bocht de controle over zijn voertuig. Er werden twee stoepranden geraakt, waarna de auto over de brede middenberm schoot. Een lantaarnpaal en een boom werden daarbij op een haar na gemist. De auto schoot vervolgens over de andere rijbaan en reed in de berm tegen .. Lees meer

Buurvrouw aangehouden na diefstal fiets

Den Helder, dinsdag 1 mei 2012
De politie hield omstreeks 21.00 uur een 52-jarige vrouw uit Den Helder aan in de Zijlstraat wegens diefstal van een fiets. Haar buurvrouw belde de politie toen bleek dat de fiets van haar zoon voor haar deur was weggenomen en nu in de keuken van de 52-jarige buurvrouw stond. De 52-jarige vrouw was ondertussen in de buurt aan het vragen of iemand een slijptol te leen had om het slot open te maken. De vrouw, die mogelijk onder invloed van alcohol was, gaf bij de komst van de politie toe dat zij de fiets had gestolen.

Te dronken om te blazen

Middenmeer, dinsdag 1 mei 2012
Een 45-jarige man uit Eethen raakte dinsdagavond rond 23.00 uur zijn rijbewijs kwijt. Agenten zagen op de Brugstraat een auto rijden. De bestuurder kreeg een stopteken. De agenten probeerden een blaastest af te nemen van de man. Hij bleek echter te dronken om te kunnen blazen. De man kwam niet uit zijn woorden. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en overgebracht naar het bureau. Hij moest onderweg overgeven.  Ook op het politiebureau was hij niet in staat om te blazen. Er werd bloed van hem afgenomen door een arts. De man werd ter ontnuchtering ingesloten.