Gewond bij aanrijding N248

Schagerbrug, donderdag 15 november 2012

Stoffelijk overschot aangetroffen in duinen

Hargen aan Zee, donderdag 15 november 2012
Donderdag is een stoffelijk overschot aangetroffen in de Schoorlse Duinen nabij Hargen aan Zee.Naar de identiteit en de doodsoorzaak van de betrokkene wordt nader onderzoek verricht.De politie gaat evenwel uit van een misdrijf. Het onderzoek zal vermoedelijk een paar dagen in beslag nemen.

Getuigen ernstige mishandeling gezocht

Alkmaar - Zaterdagochtend 10 november vond rond 03.30 uur op de Noorderkade ter hoogte van de Mediamarkt een ernstige mishandeling plaats. Een 20-jarige man uit Heerhugowaard was samen met twee vrienden uit geweest. Zij waren onderweg naar hun auto. Zij raakten in gesprek met twee meiden. Op het moment dat zij van plan waren weer door te lopen werden zij aangesproken door een groep van circa zes mannen. Deze gaven aan aan de drie vrienden dat zij op moesten rotten. De drie liepen door maar de groep kwam hen achterna. Zij werden in elkaar geslagen. De 20-jarige man liep hierbij het meeste letsel op: twee blauwe ogen, een gekneusde hand en boven ieder oog een snee. Hij moest ter behandeling naar het ziekenhuis. Bekend is dat er een aantal mensen de mishandeling heeft gezien. De politie wil graag met deze getuigen in contact komen. Specifiek zou zij de meiden willen spreken die vlak voor de mishandeling met de drie vrienden hebben gepraat. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Busje van de weg Anna Paulowna

Anna Paulowna, donderdag 15 november 2012

Gewonden bij ongeval

Purmerend, woensdag 14 november 2012
Woensdagavond zijn drie personen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto’s op de Jaagweg in Purmerend.Even voor 19.00 uur reed een 45-jarige automobilist uit Purmerend over de Jaagweg in de richting van Amsterdam. Een 45-jarige plaatsgenoot stond in dezelfde richting stil om linksaf te slaan met zijn auto. Dit werd te laat gezien waardoor eerstgenoemde automobilist tegen de achterkant van de linksafslaande auto botste. De linksafslaande automobilist en zijn 44-jarige vrouwelijke inzittende (ook uit Purmerend) zijn met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw moest uit het voertuig worden gesneden door de brandweer. De 45-jarige man die achterop botste is ook naar het ziekenhuis vervoerd met nekklachten. De rijbaan richting Amsterdam is enige tijd afgesloten geweest wegens bergingswerkzaamheden.

Snorfietser met wapen en hennep

Bergen, woensdag 14 november 2012
Een 17-jarige jongen uit Schoorl werd woensdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden tijdens een verkeerscontrole aan de Kogendijk. De snorfiets van de man werd technisch gecontroleerd. Hiervoor werd de buddyseat geopend en trof de agent een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aan en een plastic zak met meerdere kleine gripzakjes met hennep. De jongen werd aangehouden en het wapen en de zakjes hennep werden in beslag genomen.

Brand bij tafeltennisvereniging

Castricum, woensdag 14 november 2012
Woensdagavond werd rond 19.15 uur geprobeerd brand te stichten bij het pand van de tafeltennisvereniging aan de Van Speykkade.
De achterdeur was zwart geblakerd aan de onderzijde en er werden lucifers gevonden. In het pand was een redelijke rookontwikkeling. De brand was echter wel uit. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben woensdagavond op of in de omgeving van de Van Speijkkade. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Casticum op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Met valse kentekenplaten zonder rijbewijs

Middenmeer, woensdag 14 november 2012
Een 35-jarige automobilist uit Wieringerwerf werd woensdagmiddag rond 13.00 uur aangehouden op de Verlengde Breestraat. Agenten zagen de man, van wie bekend is dat hij regelmatig zonder rijbewijs rijdt, rijden op de Westerterpweg. Hij werd staande gehouden bij de afslag Middenmeer. De man gaf direct toe dat hij zonder rijbewijs reed  en dat de kentekenplaten die op de auto zaten niet erop hoorden. De kentekenplaten bleken gestolen te zijn. De man werd aangehouden. De kentekenplaten werden in beslag genomen. De auto is uit het verkeer genomen.

Scooterbestuurster gewond op N243

Stompetoren, woensdag 14 november 2012

Gewond na opzettelijke aanrijding

Schagen, dinsdag 13 november 2012
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.45 uur raakte een 70-jarige man uit Schagen gewond bij een vermoedelijk opzettelijke aanrijding op de Sportlaan in zijn woonplaats. De man reed op een fiets en kreeg op de Sportlaan woorden met een automobilist. Hij was echter weer doorgefietst, maar werd gevolgd door de automobilist die klaarblijkelijk opzettelijk achter tegen de fiets aanreed. De fietser kwam hierdoor ten val. De bestuurder van de auto reed daarop achteruit, keerde en reed weg. Op basis van een getuigenverklaring kon de bestuurder van de auto worden achterhaald. Hij kon korte tijd later worden aangehouden. De man, een 32-jarige man uit Schagen, is inmiddels in verzekering gesteld. Zijn auto werd in beslag genomen. Ook werd zijn rijbewijs ingenomen.

Lekke benzinetank

Wormerveer, dinsdag 13 november 2012 - De brandweer is dinsdag aan het begin van de middag opgeroepen voor een lekke benzinetank van een personenauto bij de Tinq aan de Wandelweg in Wormerveer. De bestuurster van de auto was aan het tanken en ontdekte een flinke plas benzine onder de auto. De brandweer heeft absorberende korrels ... Lees meer

Verdachte brandstichting Texel aangehouden

Den Burg, maandag 12 november 2012
Een 21-jarige man uit Emmeloord is maandagmiddag is zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de brand die op zaterdag 1 september uitbrak op de Bernhardlaan. Op zaterdagochtend 1 september brak rond 5.00 uur brand uit bij een auto en caravan die geparkeerd stonden op de hoek Bernhardlaan/Schilderend bij de rotonde in Den Burg. De mensen die boven in een aangrenzend pand wonen werden gewaarschuwd het pand te verlaten. De eerste dagen na de brand werden vijf verdachten aangehouden. Drie van hen zijn geen verdachte meer. De andere twee zijn nog in afwachting van verder onderzoek. De 21-jarige man is in verzekering gesteld en zal deze week worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Onderzocht wordt of hij betrokken is bij andere brandstichtingen op Texel.

Drankrijder belandt onderaan dijk

Hoorn, maandag 12 november 2012
Een 63-jarige automobilist uit Hoorn raakte maandagavond zijn rijbewijs kwijt. De politie kreeg rond 22.15 uur een melding van een ongeval op de Westerdijk. Agenten troffen onderaan de dijk een auto langs het water. De bestuurder werd achter het stuur aangetroffen. Hij moest blazen en bleek gedronken te hebben. Hij blies 845 ug/l. Dit bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Medewerker afvalenergiecentrale HVC overleden

Alkmaar, maandag 12 november 2012 - De 25-jarige man die vorige week dinsdag een val maakte van ongeveer 2 meter is in het ziekenhuis overleden. De man was tijdens ontstoppingswerkzaamheden van het bordes bij de ontslakker gevallen. Hij kwam bij deze val van circa 2 meter op zijn .... Lees meer

Aanrijding op N241

't Veld. zondag 11 november 2012 - Op het kruispunt Rijderstraat met de N242 botsten zondagochtend omstreeks 10 uur twee auto's op elkaar. Een automobiliste wilde vanaf de Rijdersstraat de N241 oprijden. Waarschijnlijk zag zij door de laaghangende zon een op de N241 rijdende automobilist over het hoofd. Deze probeerde nog de ... Lees meer

Brand in tv

Heiloo, zondag 11 november 2012 - Door kortsluiting in een televisie is zondagmorgen in een woning aan de Kennemerstraatweg in Heiloo brand ontstaan. De brand werd snel ontdekt en daardoor is de ... Lees meer

Fietsster gewond na aanrijding

Medemblik, zondag 10 november 2012
Een 15-jarige fietsster uit Zwaagdijk -Oost raakte zondagochtend rond 01.00 uur gewond bij een aanrijding op de Markerwaardweg. Een 52-jarige automobiliste uit Medemblik reed in de richting van Medemblik. Zij zag een fietsster heer tegemoet komen fietsen op haar weghelft. De vrouw week uit voor de fietsster. Op dat moment week de fietsster echter ook uit naar dezelfde kant. Er ontstond een aanrijding. De fietsster werd met onbekend letsel naar het Westfries Gasthuis vervoerd.

Automobilist gewond na ongeval

De Waal, zaterdag 10 november 2012 - Een 41-jarige automobilist uit De Cocksdorp raakte zaterdagavond rond 21.15 uur gewond. De man kwam uit de richting van de Hoofdweg en reed in de richting van de Bargen. In de laatste bocht op de Zaandammerdijk verloor hij de macht over het stuur en reed rechtdoor de dijkwal in. Zijn auto werd ... Lees meer

Poging woningoverval en beroving

Hoorn, zaterdag 10 november 2012
Zaterdagavond probeerde een man een woning aan de Sitiusstraat te overvallen. Rond 19.15 uur werd er aangebeld. De 32-jarige bewoner deed open en er stapte direct een man de woning binnen. De bewoner gaf aan dat de man weg moest gaan waarop deze een mes trok. Er ontstond een worsteling. De bewoner zag ook een tweede man staan die kennelijk op de uitkijk stond. Samen met zijn vriendin wist de bewoner de overvaller naar buiten te werken. De 32-jarige man liep schaafwonden en krassen in zijn gezicht op al gevolg van de worsteling.

Hoorn, vrijdag 9 november 2012
Vrijdagavond tussen 22.00 en 22.15 uur probeerden twee mannen op de Brederodegracht een 16-jarige jongen uit Zwaag van zijn scooter te beroven. Ter hoogte van Betsy Perk kwamen de twee op de jongen uit Zwaag en zijn vriend afgerend. Ze werden gedwongen te stoppen en vervolgens bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De mannen wilden de papieren van de scooter hebben. Het slachtoffer had deze niet bij zich. Hij werd gefouilleerd. Toen bleek dat hij de papieren inderdaad niet bij zich had mochten de jongens gaan.

Automobilist te water N249

Van Ewijcksluis, vrijdag 9 november 2012

Mannen gestoken met mes

Alkmaar, vrijdag 9 november 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 02.40 uur werd een 26-jarige man op het Waagplein in Alkmaar gestoken met een mes. De man liep daarbij slechts lichte verwondingen op. Het slachtoffer had eerder in de nacht ruzie gehad in een café aan de Houttil. Horecaportiers waren tussenbeiden gekomen en hadden de betrokkenen weggestuurd. Het slachtoffer was weggelopen en had ergens wat gegeten. Toen hij terugliep naar het Waagplein werd hij door een man met een mes in zijn borst gestoken. Het mes ketste echter af op het borstbeen. Het slachtoffer kon wegvluchten naar een café. Hij liep licht letsel op.De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Alkmaar, vrijdag 9 november 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 08.15 uur hield de politie een 48-jarige man aan in een woning aan de Vennewaard in Alkmaar. De man huurde een kamer in de woning en had al langere tijd problemen met een andere kamerhuurder, een 46-jarige man. Vanmorgen kregen beide mannen ruzie, die ontaarde in een vechtpartij. De 48-jarige verdachte trok daarbij een mes en stak het slachtoffer in zijn hand en schouder. Het slachtoffer wist daarna de verdachte in bedwang te houden totdat de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. De politie stelt een onderzoek in naar het incident.

Geld buit gemaakt bij plofkraak geldautomaat

Heerhugowaard, vrijdag 9 november 2012 - Onbekenden hebben in de nacht van donderdag op vrijdag een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de ABN-AMRO. Daarbij is geld buit gemaakt. Omstreeks kwart over drie schrokken omwonenden aan de Raadhuisstraat wakker van een explosie. Een donkere Seat reed weg richting de Middenweg. Daar werd de auto in brand gestoken. Met de auto .... Lees meer

Vrouw ernstig gewond bij ongeval in bloembollenbedrijf

Enkhuizen, vrijdag 9 oktober 2012 - Vrijdagmiddag rond 13.30 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Haling in Enkhuizen bij een bloembollenbedrijf. Ter plaatse bleek er een vrouw met haar been bekneld te zijn geraakt in een machine. Nadat de vrouw uit de machine was gehaald werd zij met spoed ... Lees meer

Onder invloed tegen een muurtje

Hoorn, vrijdag 9 november 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 04.00 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto tegen een muurtje tot stilstand was gekomen op de Geesterweg in Akersloot. Achter het stuur van de auto zat een 41-jarige man uit Haarlem. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man verklaarde tijdens het rijden misselijk te zijn geworden en op de A9 tegen een paaltje te zijn gereden. Hij was doorgereden en had op de Geestweg een stenen muurtje geraakt. Hij vertelde naast alcohol ook medicijnen gebruikt te hebben. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hier werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol en medicijnen. De politie nam het rijbewijs van de man in.

Drie auto's in brand in Alkmaar

Alkmaar, vrijdag 9 november 2012 - Een brandende auto heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor behoorlijk wat schade gezorgd. Omstreeks kwart voor twee werd de brandende auto aangetroffen op een parkeerterrein aan de Annie M.G. Schmidtstraat in Alkmaar. De hevige brand zette twee naast geparkeerde auto's ook in brand. Een vierde auto ... Lees meer

Politie zoekt getuigen aanrijding

Hoorn, donderdag 8 november 2012
Op donderdagmorgen 8 november omstreeks 08.10 uur raakte een 39-jarige man uit Hoorn ernstig gewond bij een mogelijke aanrijding op de kruising Maasweg-Dinkelweg in Hoorn. De man reed op een fiets en kreeg een bijna botsing op de kruising met een andere fietser. Het slachtoffer reed snel achter de tegenpartij. Even verderop bleek het slachtoffer te zijn gevallen. Bij zijn val liep hij een schedelbasisfractuur op. Hij moest voor behandeling over worden gebracht naar het ziekenhuis. Uit het onderzoek is niet duidelijk geworden of het slachtoffer een aanrijding heeft gehad met een andere fietser, of dat er sprake is geweest van een conflict waarbij hij eventueel is geslagen of gestompt. De politie roept de eventuele tegenpartij op zich te melden. Ook vraagt de politie getuigen van de aanrijding of het conflict om zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Motor in botsing met bedrijfsbusje

Uitgeest, donderdag 8 november 2012
Omstreeks 18.00 uur botste op de A9 een bedrijfsbusje op een motor. De 31-jarige motorrijdster uit Castricum viel hierbij op het wegdek. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De 24-jarige bestuurder van de bedrijfsauto uit Landsmeer raakte niet gewond. Beide voertuigen werden weggesleept.

Motorrijder gewond na ongeval op Westfrisiaweg

Hoorn, donderdag 8 november 2012
Donderdagochtend vond rond 08.30 uur een aanrijding plaats op de Westfrisiaweg. Een 45–jarige motorrijder uit Bovenkarspel raakte hierbij gewond. Een 26-jarige automobilist uit Sneek wilde keren op de weg. Op dit moment haalde de motorrijder juist een file in.  Hij kon niet voorkomen dat hij op de kerende auto botste. De auto kwam in de sloot terecht. De bestuurder en zijn bijrijdster konden zelf uit het voertuig komen en werden ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De motorrijder werd met in elk geval armbreuken overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was circa twee uur afgesloten.

Gestolen auto te water

Zwaag, donderdag 8 november 2012 - Op donderdagavond omstreeks 20.25 uur kreeg de politie melding dat een personenauto te water was geraakt in een sloot langs de Factorij in Zwaag. De bestuurder, een 20-jarige man uit Hoorn, was in een bocht in de weg naast de rijbaan gekomen en in de sloot beland. Hij wist zelf uit de auto ... Lees meer

Auto te water

Anna Paulowna, donderdag 8 november 2012
Donderdagochtend raakte rond 11.15 uur op de Veerweg een 31-jarige automobiliste uit Breezand met haar auto te water. Vermoedelijk heeft de bestuurster uit moeten wijken voor een tegenligger en kwam zij in de steile berm terecht. Zij gleed hierdoor via de berm in het water. De vrouw kon op eigen kracht uit het voertuig komen. Zij werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.

45 km voertuig in brand

Alkmaar, woensdag 7 november 2012 - Woensdagavond brandde rond 22.45 uur een 45 km voertuig aan de Lekerwaard uit. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Ook een deel van de schutting waar de auto naast stond liep schade op door de brand. De brandweer gaf om 22.50 ... Lees meer

Aanhouding met hulp van Burgernet

Castricum, woensdag 7 november 2012
Woensdagmiddag zijn twee mannen aangehouden in Castricum die verdacht worden van diefstal van een mobiele telefoon, eerder op de dag in een winkel in Alkmaar. Nadat het tweetal, 18 en 23 jaar uit Roemenie, de telefoon rond het middaguur had gestolen in een winkel aan de Hoogstraat, werd een Burgernetactie uitgezet. Een man die bij een kapper aan de Dorpsstraat in Castricum zat had het Burgernetbericht gehoord en zag twee mannen rondlopen die aan het signalement voldeden. Hij lichtte de politie in, waarna het duo om 13.30 uur kon worden aanhouden aan de Dorpsstraat.

Oplichtster actief

Heiloo, dinsdag 6 november 2012
Een 72-jarige vrouw uit Heiloo is dinsdagavond slachtoffer geworden van een oplichtster. Rond 21.45 uur werd bij haar thuis aan het Vrieswijk aangebeld door een vrouw die vertelde dat zij in de buurt woonde. De bewoonster liet de vrouw binnen die vervolgens vertelde dat haar auto stuk was en dat ze geld nodig had. De 72-jarige vrouw was overdonderd en gaf haar geld waarna de oplichtster er meteen weer vandoor ging. Op dat moment kwam het besef dat het verhaal niet klopte, maar de oplichtster was al verdwenen. De oplichtster betrof een blanke vrouw van circa 28 jaar oud, 1.65 meter lang, Nederlands sprekend, zwarte krulletjes, zwarte leren jas, broek en schoenen. Getuigen die rond genoemd tijdstip iets verdachts hebben gezien of aanslaan op het signalement worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief).

Fietster gewond na botsing

Heerhugowaard, dinsdag 6 november 2012
Een 40-jarige fietster uit Alkmaar is dinsdagavond gewond geraakt na een botsing met een 34-jarige bromfietser uit Warmenhuizen. De vrouw fietste rond 18.30 uur op het fietspad parallel aan de Westerweg (N242). Vanuit de richting Heerhugowaard kwam de bromfietser aangereden. Die werd vermoedelijk verblind door een tegemoetkomende auto en raakte op de verkeerde helft van het fietspad terecht. Hierbij botste hij frontaal op de fietster. Zij is met hoofdletsel naar het ziekenhuis vervoerd, de bromfietser is met de schrik vrijgekomen.

Aanrijding tussen personenauto en shovel in Hoogkarspel

Hoogkarspel, dinsdag 6 november 2012 - Dinsdagavond rond 18.00 uur kwamen een shovel en een personenauto met elkaar in botsing op de Nieuweweg in Hoogkarspel. De bestuurder van de personenauto reed over de Nieuweweg in de richting van de Streekweg. Vanuit de richting van de Streekweg nadere een shovel, de bestuurder van de shovel ging aan de kant. Echter bleef de personenauto midden op de weg rijden waarna de personenauto tegen de shovel botste. Meteen na de aanrijding werden de hulpdiensten gealarmeerd ... Lees meer

Inbreker Elgerweg aangehouden

Alkmaar, dinsdag 6 november 2012
Een 29-jarige man uit Alkmaar is dinsdagochtend om 06.30 uur aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht op 13 augustus jl. te hebben ingebroken in een woning aan Elgerweg. De 37-jarige bewoner raakte toen gewond nadat hij oog in oog met de inbreker kwam te staan.De bewoner werd wakker rond 07.15 uur van geluiden in zijn woning. Hij dacht dat het de werkster was die binnenkwam maar kwam, toen hij ging kijken, oog in oog te staan met een inbreker. De inbreker stak hem met een scherp voorwerp in de liesstreek. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. De inbreker ging er op een fiets vandoor met gestolen goederen in een tas. Toen hij door een steegje reed en tegen een afvalcontainer botste, liet hij de fiets en de tas achter. Deze zijn door de politie in beslag genomen. De politie kwam de man na onderzoek op het spoor. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Vrouw beroofd van tas

Hoorn, dinsdag 6 november 2012
Dinsdagavond rond 20.15 uur is een 56-jarige vrouw uit Hoorn beroofd van haar tas. De vrouw liep over de Hanebalk in haar woonplaats en werd plotseling door twee mannen vastgepakt. Haar tas werd afgepakt waarna de mannen er lopend vandoor gingen in de richting van de Maasweg. Er is geen signalement van de daders. Wel vraagt de politie of getuigen van deze beroving contact willen opnemen via 0900-8844 (lokaal tarief).

Ongeval bij werkzaamheden in afvalenergiecentrale Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 6 november 2012 - Omstreeks 9.00 uur heeft bij de afvalenergiecentrale van HVC in Alkmaar een ernstig ongeval plaatsgevonden. Een medewerker is tijdens ontstoppingswerkzaamheden van het bordes bij de ontslakker gevallen. Hij kwam bij deze val van circa 2 meter op zijn hoofd terecht. De man, een stagiair van 25 jaar, is met een ambulance naar het .... Lees meer

Drankrijder rijdt tegen paaltje

Avenhorn, maandag 5 november 2012
Een 68-jarige automobilist uit Avenhorn raakte maandagavond rond 20.30 uur zijn rijbewijs kwijt. De man reed op de Julianastraat tegen een paaltje en reed door. Een getuige zag dit en gaf het kenteken door aan de politie. Agenten troffen de bestuurder thuis. Hij moest blazen en blies 590 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal voor doorrijden na een aanrijding.

Aanrijding Veenselangweg

Den Burg, maandag 5 november 2012
Maandagmiddag vond rond 15.45 uur een aanrijding plaats op de Veenselangweg. Een 69-jarige automobilist uit Den Burg gaf geen voorrang aan een 79-jarige automobiliste uit De Waal die over de Laagwaalderweg reed. Er ontstond een aanrijding. Beide bestuurders werden nagekeken door de ambulance. De 79-jarige bestuurster werd meegenomen voor extra onderzoek. De auto’s werden afgesleept door een takelbedrijf.

Aanrijding tussen fietser en scooter

Hoorn, maandag 5 november 2012
Een 73-jarige scooterrijder uit Nibbixwoud raakte maandagmiddag rond 15.30 uur gewond op de Bobeldijkerweg. De scooterrijder raakte een 11-jarige fietser uit Zwaag aan de achterkant. De jongen op de fiets kwam ten val en kwam met zijn hoofd tegen een container terecht die hier aan de weg stond. Ook de scooterrijder kwam ten val. Hij liep aangezichtletsel op. De scooterbestuurder werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De fietser kon na controle door ambulancepersoneel naar huis.

Vrachtwagen in brand

Alkmaar, maandag 5 november 2012 - In de nacht van zondag op maandag bleek er in Alkmaar een vrachtwagen in brand te staan. De vrachtwagen stond geparkeerd aan de Gravin Jacobastraat. De brandweer ... Lees meer

Dronken man aangehouden bij Spoedeisende hulp

Alkmaar, maandag 5 november 2012
Omstreeks 07.00 uur werd een dronken 31-jarige man uit Heiloo aangehouden bij de Spoedeisende Hulp van het ziekenhuis aan de Metiusgracht. De man kwam eerder die ochtend op zijn fiets in aanrijding met twee andere fietsers, een man en een vrouw, op de Zanderslootweg in Heiloo. Omdat het regende werd besloten de schade te regelen bij het ziekenhuis. De man gedroeg zich agressief en rook bovendien sterk naar alcohol. Hij is aangehouden.

Drie auto's van de weg in Warmenhuizen

Warmenhuizen, zondag 4 november 2012 - Op de Warmenhuizerweg in Warmenhuizen raakte zondagochtend een automobiliste van de weg. De vrouw raakte tijdens het rijden afgeleid. De auto kwam met de wielen in de berm en belandde dwars in een greppel. Een automobilist die voorbijreed remde af. Een automobiliste zag dit te laat en botste ... Lees meer

Gewelddadige poging diefstal

Heerhugowaard, zondag 4 november 2012
Aan de Reuzenpandasingel werd omstreeks 23.55 uur een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard op zijn fiets door vijf jongens tegengehouden en van zijn fiets getrapt. De jongens in de leeftijd van 17/18 jaar eisten zijn geld. Een van zijn belagers gaf de rest aan ermee op te houden, waarna de groep de jongen met rust liet. De jongen raakte gewond aan zijn knie. Ook zijn fiets raakte beschadigd. De jongen is vooral emotioneel erg van slag door het gebeuren. De politie wil graag in contact komen met eventuele getuigen. Het vijftal dat de jongen dwong te stoppen droeg sportkleding, met petjes en capuchons. De jongen die het slachtoffer van zijn fiets trapte en hem zijn geld vroeg was ongeveer 1.90 meter lang, blank tot licht getint. Mensen die meer weten over deze groep, of die het voorval hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Heerhugowaard via 0900-8844.

Vier stacaravans door brand verwoest

Opmeer, zondag 4 november 2012 - In de nacht van zaterdag op zondag zijn er rond 04.15 uur vier caravans uitgebrand bij een recreatiepark aan De Dreef. Hierbij raakte niemand gewond. Een vijfde caravan raakte beschadigd. De brandweer kwam naar de .... Lees meer

Aanhouding na vechtpartij

Ursem, zondag 4 november 2012
De politie hield omstreeks 21.45 uur een 26-jarige man uit Wieringerwaard aan bij zijn woning aan de Sportlaan. Kort daarvoor had de man bij een woning aan de Ruijtersstraat in Ursem de broer van zijn ex-vriendin bedreigd en gestoken met een mes. De 29-jarige man uit Alkmaar raakte hierbij gewond aan zijn arm. Bij de vechtpartij die hierop volgde werd de 26-jarige verdachte enkele malen geslagen met een stofzuigerbuis en de steel van een hark. Hij liep hierbij onder andere een gebroken ellepijp en middenhandsbeentje op. Na zijn voorgeleiding is hij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Autobrand Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude, zondag 4 november 2012 - In de nacht van zaterdag op zondag is rond 04.00 uur een auto uitgebrand aan de Veilingweg. De brandweer is ter plaatse gekomen om de vlammen te doven. Of de auto ... Lees meer

Inbraak met geweld

Hoorn, zaterdag 3 november 2012
Zaterdagmiddag rond 15.10 uur kreeg de politie een melding dat een 63-jarige bewoner van een woning aan de Crabstraat gewond was geraakt toen een man zijn woning binnen wilde dringen. De bewoner had de deur geopend voor de man, waarna er een worsteling ontstond. De gewond geraakte bewoner is vervolgens hulp van buren gaan halen, waarna de verdachte de woning binnenging. Enkele minuten later ging deze man er op een fiets vandoor. De politie zette direct een zoektocht op en ook via Burgernet werd mensen gevraagd naar de man uit te kijken. Dit heeft geresulteerd in een aanhouding van een man die aan het opgegeven signalement voldeed. De betrokkenheid van deze man wordt onderzocht. De bewoner is overgebracht naar een ziekenhuis en mocht na behandeling van zijn verwondingen huiswaarts keren.

Politie zoekt getuigen straatroof

Heerhugowaard, zaterdag 3 november 2012
Een 18-jarige man uit Heerhugowaard is in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 03.00 uur beroofd aan het Basserhof. De man werd hier aangesproken door twee andere mannen die om een vuurtje vroegen. Vrijwel direct hierna werd de inwoner van Heerhugowaard vastgegrepen, geslagen en beroofd van onder meer zijn telefoon. De twee verdachten gingen er vervolgens op zijn fiets vandoor. De politie komt er graag achter wie deze twee mannen zijn. Van hen is het volgende signalement bekend:

Dader 1
-Ongeveer 20 jaar
-Tussen de 1.80 en 1.85 meter lang
-Normaal postuur
-Kort zwart haar
-Donkere kleding
-Gele muts

Dader 2
-Jongen van rond de 20 jaar
-Ongeveer 1.78 meter lang
-Normaal postuur
-Kort zwart haar
-Droeg donkere kleding

Mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de straatroof of die denken te weten wie de verdachten zijn of hen hebben gezien, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard via het telefoonnummer 0900-8844.

Auto tegen boom

Slootdorp, vrijdag 2 november 2012 - Een automobiliste raakte vrijdagmiddag omstreeks drie uur gewond bij een aanrijding op de Nieuwesluizerweg in Slootdorp. De vrouw belandde met haar auto in de rechterberm, waarna ze fors tegenstuurde. De auto schoot de ... Lees meer

Poging plofkraak bij pinautomaat

Hippolytushoef, donderdag 1 november 2012
Donderdagochtend kwam rond 03.30 uur een melding van een opengebroken deur bij een pinautomaat aan de Beltstraat. Ter plekke bleek inderdaad de deur naar de kluisruimte achter de pinautomaat geforceerd te zijn. Vermoedelijk werden de daders gestoord want het gereedschap werd achtergelaten. Ook bleek er schade te zijn aan de pinautomaat zelf. Gedacht wordt aan een poging tot een plofkraak.

Zoekactie vermissing Frank Temme afgerond

Heerhugowaard/Hargen aan Zee, donderdag 1 november 2012 - De zoekactie in verband met de vermissing van de 23-jarige Frank Temme is donderdagmiddag afgerond. Bij deze actie, die woensdagochtend werd gestart, is door de politie samengewerkt met medewerkers van Defensie. Bij de zoekactie zijn een aantal dingen gevonden waarvan nog moet worden vastgesteld of ze verband hebben met dit onderzoek.Frank ... Lees meer