Jongedame aangehouden na spugen op politieauto

Heerhugowaard, woensdag 29 februari 2012
Een surveillerende politieman heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur een 16-jarig meisje uit Heerhugowaard aangehouden die het nodig vond om een passerende politieauto te bespugen. Het meisje liep samen met drie anderen langs de Vork en toen een politievoertuig het meisje passeerde, spuugde zij op de linkerbuitenspiegel. De inwoonster van Heerhugowaard is hierop aangehouden en is overgebracht naar een politiebureau waar proces-verbaal is opgemaakt.

Auto belandt in tuin bedrijf

Medemblik, woensdag 29 februari 2012
Een 23-jarige automobilist uit Hoorn belandde woensdagochtend rond 03.05 uur met zijn auto in de tuin van een bedrijf aan de Almereweg. De bestuurder wilde de rotonde nemen maar schoot rechtdoor, schoot over een sloot en belandde in de tuin. De bestuurder gaf aan dat zijn remmen niet werkten. Hij liep verder geen letsel op. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Politie zoekt dievegge

Alkmaar, woensdag 29 februari 2012
De politie is op zoek naar twee hindoestaanse vrouwen, vermoedelijk moeder en kind, die in een winkel in Alkmaar een tas hebben gestolen. De diefstal vond woensdag plaats om 13:27 uur in winkel Ici Paris aan de Langestraat. Het kind is ongeveer 7 jaar oud. Beide zien eruit als Roma, hebben lang donker haar en dragen wijde kleding. De looprichting is onbekend. Getuigen kunnen bellen met de politie 0900-8844.

Geld buitgemaakt bij plofkraak

Midwoud, woensdag 29 februari 2012 - Bewoners rond het parkeerterrein aan de Korteling in Midwoud werden woensdagochtend omstreeks kwart over drie opgeschrikt door een enorme knal. Onbekenden bleken een plofkraak te hebben gepleegd op een vrijstaande geldautomaat van de Rabobank. Met een gestolen geprepareerde Volkswagen Golf werd eerst de toegangsdeur geramd. Daarna werd met gas de automaat opgeblazen. De daders namen op één .... Lees meer

Inbreker aangehouden

Alkmaar, dinsdag 28 februari 2012
Een 28-jarige man uit Alkmaar is dinsdagavond rond 22.20 uur aangehouden op de Kwakelkade. De politie kreeg een melding dat er bij een bedrijf in tuinbenodigdhedenop de Zeswielen iemand over het hek geklommen was. Ter plaatse bleek dat er bij het bedrijf was ingebroken. Er was onder andere LED-verlichting weg en kleingeld. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. Agenten troffen op de Kwakelkade de 28-jarige man aan. Hij voldeed aan het eerder opgegeven signalement. De man bekende de inbraak. Hij werd aangehouden.

Pas op voor oplichters

Dinsdag 28 februari 2012 - De politie waarschuwt inwoners van de Duinstreek voor oplichters die aanbieden om klusjes in en om het huis uit te voeren. De oplichters bieden hun diensten vaak aan de deur aan. Mensen denken goedkoop uit te zijn door hun huis te laten schilderen, het daklood te laten vervangen, of de ... Lees meer

Auto uit de bocht door drank

Heerhugowaard, dinsdag 28 februari 2012
Aan de Rijn vloog omstreeks 04.30 uur een 23-jarige automobilist uit Heerhugowaard uit de bocht met zijn auto. De man kwam er zonder kleerscheuren vanaf. Hij verklaarde de bocht te hard te hebben genomen, waardoor hij uit de bocht vloog, dwars door een tuin aan de Rijn ging, een schutting aan stukken reed en uiteindelijk achterstevoren op een grasveld aan de Amstel tot stilstand kwam. De man bleek gedronken te hebben, hij blies 700 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Looddieven aangehouden

Berkhout, dinsdag 28 februari 2012
Bij een bouwplaats aan de Gouwkamp hield de politie omstreeks 01.00 uur een 17-jarige jongen uit Zwaag en een 18-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van diefstal van lood. De politie zag het tweetal in een auto bij de bouwplaats zitten. Zij konden niet vertellen wat zij daar op dat moment deden. Bij een controle in de auto trof de politie in de achterbak van de auto verschillende rollen lood aan. Hierop werd het tweetal aangehouden op verdenking van diefstal. De twee verklaarden dat er nog een derde man bij betrokken was en dat die nog op het bouwterrein was. De politie heeft het terrein met behulp van een politiehond afgezocht, maar de derde verdachte niet meer aangetroffen. Wel werd bij deze controle duidelijk dat de toegangsdeuren van een loods op het terrein waren opengebroken.

Auto tegen boom, mishandeling en inbraak

Alkmaar, maandag 27 februari 2012
Omstreeks 22.00 uur werd een inbraak gemeld aan de Korvetstraat. Direct daarna kwam er bij de politie een melding binnen dat er een auto tegen een boom was gereden op de kruising Laan van Darmstadt en de Vogelweg. De bestuurder zou de auto achtergelaten hebben. Ongeveer tegelijkertijd werd er ook melding van mishandeling gedaan aan de Korvetstraat. De politie trof de bestuurder van de auto aan bij zijn woning aan de Korvetstraat, waar kort daarvoor was ingebroken. De 34-jarige Alkmaarder werd ter plaatse aangehouden wegens mishandeling van zijn 17-jarige ex-partner. De ex-partner en een 27-jarige vrouw uit Rotterdam werden ook aangehouden. Zij worden verdacht van de inbraak in de woning. De vrouw gaf aan haar bezittingen uit de woning te willen halen, omdat ze uit elkaar waren. Een ruit van de woning was vernield om binnen te komen. De politie onderzoekt alle zaken en het verband ertussen.

Diefstal telefoon

Alkmaar, maandag 27 februari 2012
Rond 02.45 uur meldde een 21-jarige man uit Bergen dat hij beroofd was van zijn mobiele telefoon in de Appelsteeg, ter hoogte van het Waagplein. Zijn 21-jarige vriend, afkomstig uit Alkmaar, had bij de beroving enkele klappen gehad. Samen met beide mannen zocht de politie in de directe omgeving naar de vier mannen van ongeveer 20 jaar die verantwoordelijk zouden zijn. Zij werden niet aangetroffen. De mobiele telefoon kon ook niet getraceerd worden. Voor het doen van aangifte en het geven van een getuigenverklaring nam de politie het tweetal mee naar het bureau. Beide mannen waren onder invloed van alcohol en begonnen zich vervelend te gedragen. De Alkmaarder had ook geen zin meer om een getuigenverklaring te geven en wilde naar huis. De eigenaar van de telefoon sloot zich daarbij aan en verliet het bureau zonder aangifte te doen.

Drankrijder ondersteboven in sloot

Alkmaar, maandag 27 februari 2012
Een 36-jarige automobilist uit Alkmaar belandde maandagochtend rond 04.15 uur met zijn voertuig op de kop in de sloot langs de Martin Luther Kingweg. De man stond naast de auto toen de politie arriveerde. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 425 ug/l. De toegestane hoeveelheid is 220 ug/l. De bestuurder krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed.

Aanhouding na betalen met vals geld

Noord-Scharwoude, zondag 26 februari 2012
Een 21-jarige man uit Noord-Scharwoude werd zondagmiddag rond 17.40 uur aangehouden nadat hij bij een videotheek had betaald met enkele valse 100 eurobiljetten. De man kon worden aangehouden op de Dorpsstraat. Bij zijn insluiting bleek hij wiet bij zich te hebben. De man is in verzekering gesteld.

Jongen probeert vrouw te beroven

Heerhugowaard, zondag 26 februari 2012
Op de Umbriellaan probeerde een jongen zondagavond rond 23.05 uur een 59-jarige vrouw uit Heerhugowaard te beroven. De vrouw kwam vanaf het station en liep de jongen tegemoet. Deze had in zijn hand iets wat op een vuurwapen leek. De jongen ging voor de vrouw staan en richtte het vuurwapen op haar. De jongen wilde de portemonnee van de vrouw. Toen de 55-jarige vrouw duidelijk te kennen gaf dat zij haar portemonnee niet af zou geven rende de jongen weg in de richting van de Titanialaan.

Woning vol rook

Westerland, zondag 26 februari 2012 - De brandweer spoeden zich zondagochtend naar een woning aan de Westerlanderweg voor een binnenbrand. Omdat het een rietgedekte woning betrof werd er opgeschaald naar middelbrand. De woning bleek vol rook te staan. De rook was afkomstig van de open haard ... Lees meer

Houtdief aangehouden

Broek op Langedijk, zondag 26 februari 2012
Op de Zomersloot liepen rond 5.00 uur twee verdachte personen met tassen rond. Een getuige zag dit en belde het alarmnummer 1-1-2 van de politie. Agenten konden een van hen, een 17-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude aanhouden. Hij had een tas vol met haardhout bij zich dat uit de achtertuin van de woning was weggenomen. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen aanrijding gezocht

Heiloo, zaterdag 25 februari 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 2.10 uur een voertuig op de Haesackerlaan zo hard tegen een geparkeerde auto aangereden dat die meters naar voren schoof en tegen een geparkeerde bus aanreed. Beide voertuigen raakten daarbij flink beschadigd. De verdachte ging er hard vandoor. Agenten maakten nog een zoekslag in de omgeving, maar het voertuig is niet meer gevonden. Vermoedelijk ging het om een donkerkleurige auto die wegreed richting Vennewatersweg/Kennemerstraatweg. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo (0900 – 8844)

Putdekseldieven aangehouden dankzij melding burger

Medemblik, zaterdag 25 februari 2012
Rond 9.40 uur zijn op de A7 ter hoogte van Middenmeer twee mannen van 43 en 47 jaar uit Zaandam aangehouden. Zij worden verdacht van het stelen van putdekels. Een getuige zag dat de mannen op de A7 ter hoogte van Medemblik een pudeksel/rooster weghaalde en alarmeerde direct de politie via het alarmnummer 1-1-2. Agenten reden naar strategische plekken en zagen kort daarop het voertuig rijden.  Een van de inzittenden gooide op dat moment iets uit de auto. Dit bleek later een zakje met lege bierblikjes te zijn. De mannen hadden acht putdeksels in hun achterbak. Daarvoor krijgen zijn een proces-verbaal. Daarnaast kregen zij een bon wegens het weggooien van afval en ook een omdat het voertuig onverzekerd was.

Dodelijk verkeersongeval in Oudesluis

Oudesluis, zaterdag 25 februari 2012 - Op de Lagedijk in Oudesluis vond zaterdagmiddag een verkeersongeval plaats tussen een auto en een brommobiel. Bij het ongeval kwam de bestuurster van de brommobiel om het leven. De bestuurder van de personenauto en een passagier, beide Poolse medewerkers van een uitzendbureau, werden overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van ... Lees meer

Politie houdt vernielster ruitenwissers aan

Bergen, zaterdag 29 februari 2012
Een 62-jarige vrouw uit Bergen is rond 19.30 uur aangehouden omdat zij wordt verdacht van het vernielen van ruitenwissers. De vrouw liet een spoor van vernielingen na. Op de Zijl werden de ruitenwissers van minimaal zeven voertuigen vernield, op de Wetering waren dat er nog eens vijf. Het ging steeds om de ruitenwissers van de achterruit. Slachtoffers worden verzocht aangifte te doen van de vernieling. Het is nog niet bekend waarom de vrouw tot deze daad kwam. Zij is in verzekering gesteld en zij krijgt een proces-verbaal.

Met drank op achter het stuur

Enkhuizen, vrijdag 24 februari 2012
Een 20-jarige automobilist Uit Enkhuizen raakte vrijdagochtend rond 01.15 uur zijn rijbewijs kwijt. De man werd staande gehouden op de Lindenlaan en moest blazen. Hij blies 665 ug/l. De man, een beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan.

Scooterbestuurster onderuit

Warmenhuizen, vrijdag 24 februari 2012 - Een scooterbestuurster raakte in de nacht van donderdag op vrijdag gewond bij een eenzijdig ongeval. De bestuurster reed omstreeks kwart over twee op de Kanaalweg in Warmenhuizen richting Schoorldam. Door onbekende oorzaak ... Lees meer

Identiteit van scheepsbemanning IJsselmeer bekend

Den Oever, vrijdag 24 februari 2012 - Op donderdag 23 februari 2012 heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) op het IJsselmeer het lichaam van een 48-jarige inwoner van Texel geborgen. De Texelaar behoorde tot de bemanning van een werkscheepje dat afgelopen woensdag op het IJsselmeer in de problemen raakte en zonk. Naar het tweede bemanningslid, een 47-jarige inwoner uit Zevenbergen, wordt nog gezocht. De oorzaak van het scheepsongeval wordt door de Waterpolitie onderzocht. Woensdagavond rond 19.30 uur ontving het Kustwachtcentrum een melding van een vaartuig in moeilijkheden. Hierna is een grote zoekactie gestart, waarbij meerdere vaartuigen van de Waterpolitie .. Lees meer

Automobiliste gewond na aanrijding

Lambertschaag, donderdag 23 februari 2012
Een 58-jarige automobiliste ut Hoorn werd donderdagmiddag rond 17.00 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Dijkweg. De vrouw kwam uit de richting van Medemblik over de N239 gereden en zag op de kruising met de toerit naar de A7 de auto van een 57-jarige automobilist uit Opperdoes over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De 58-jarige bestuurster klaagde over pijn op de borst. Zij werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Beide voertuigen werden afgesleept door een takelbedrijf.

Overval op speelautomatenhal

Castricum, donderdag 23 februari 2012
Donderdagavond vond er een overval op een speelautomatenhal plaats aan de Burgemeester Mooijstraat. Rond 22.35 uur kwamen er twee mannen de zaak binnen. De medewerkster werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en werd gedwongen geld af te geven. Hierna gingen de overvallers er met de buit vandoor. Buiten bleek nog een andere man op de uitkijk te staan. De drie gingen er vandoor in een donkerkleurige personenauto. Voor haar onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die nog geen contact hebben gehad met de politie. Heeft op of in de omgeving van de Burgemeester Mooijstraat iets verdachts gezien voor of rond bovengenoemd tijdstip? Heeft u informatie over de donkerkleurige auto of andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Koekenpandief aangehouden

Alkmaar, donderdag 23 februari 2012
Een man is donderdagochtend aangehouden in verband met winkeldiefstal. De man stal bij de Blokker aan de van Ostadelaan in Alkmaar een koekenpan. De politie startte een Burgernetactie op om de verdachte op te kunnen sporen. De man werd tijdens de zoekactie lopend aangetroffen door een surveillerende agent. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De gestolen pan werd bij hem aangetroffen.

Bejaarden onder invloed moeten rijbewijs inleveren

Heerhugowaard, woensdag 22 februari 2012
Een 76-jarige automobilist uit Heerhugowaard raakte woensdagavond rond 20.35 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Middenweg tegen een paal parkeerde. De man had een flinke verwonding aan zijn neus, waarvoor hij ter behandeling naar het ziekenhuis moest. Hij blies 795 ug/l. De toegestane hoeveelheid is 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Venhuizen, woensdag 22 februari 2012
Woensdagavond rond 22.40 uur werd het rijbewijs van een 72-jarige vrouw uit Andijk ingenomen. De politie zag de vrouw slingerend over de provinciale weg rijden. De vrouw raakte bij de kruising met de Raadhuislaan een vluchtheuvel en reed vervolgens het fietspad op. Toen zij daarna achteruit reed raakte zij de politieauto die haar volgde. De vrouw werd staande gehouden en werd op alcohol getest. Zij blies 590 ugl en moest haar rijbewijs inleveren.

Boot maakt water

Alkmaar, woensdag 22 februari 2012 - De brandweer probeert op woensdagmiddag op het Zeglis een boot te redden. De boot maakte water. De eigenaar kon het water niet zelf wegpompen en schakelde ... Lees meer

Grote brand in school

Warmenhuizen, woensdag 22 februari 2012 - Een grote uitslaande brand heeft een deel van basisschool de Doorbraak ( voorheen Sint Vincentius ) aan de Doorbraak in Warmenhuizen verwoest. De brand werd in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks ... Lees meer

Rijden met alcohol

Heerhugowaard, dinsdag 21 februari 2012
Omstreeks 20.00 uur werd een 39-jarige man uit Alkmaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie kreeg kort daarvoor een melding van een getuige die de man slingerend over de N241 zag rijden. Een tweede melding kwam vanaf de Rustenburgerweg. Ter plaatse bleek dat deze getuige de man al aan de kant had gezet. Een ademproef wees uit dat de man teveel had gedronken, hij blies 785 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Poging overval snackbar

Alkmaar, dinsdag 21 februari 2012 - Twee mannen hebben dinsdagavond omstreeks 21:45 uur Bobby Snacks aan de Kanaaldijk geprobeerd te overvallen. De twee mannen, beiden blank (een van hen was groot en de ander klein) kwamen binnen met mogelijk een vuurwapen. Beiden waren donker gekleed. De 39-jarige eigenaresse van de snackbar .... Lees meer

Scooter in brand

Heerhugowaard, dinsdag 21 februari 2012
Dinsdagochtend stond rond 04.50 uur een scooter in brand in een steeg aan de Wilgenlaan. De scooter stond tegen een gevel waardoor hier schade aan ontstond. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen. Naast de scooter stond een auto geparkeerd die lichte schade opliep aan de achterbumper en aan het achterlicht.

Aangehouden met spullen voor dieseldiefstal

Den Helder, dinsdag 21 februari 2012
Een 27-jarige Poolse man werd dinsdagochtend rond 04.45 uur aangehouden op de Oosteroeverweg. Agenten zagen de man rijden bij van Ewijcksluis en hielden hem staande. De bestuurder werd gevraagd of er in zijn auto mocht worden gekeken. In de kofferbak lagen meerdere jerrycans waarin resten van rode diesel zaten. Ook lag er een stuk slang in. Achter de bestuurdersstoel werden nog enkele gereedschappen aangetroffen.

Vader slaat zwangere dochter met tosti-apparaat

Castricum, maandag 20 februari 2012
Een 54-jarige man uit Castricum werd maandagmiddag rond 17.00 uur aangehouden in zijn woning. De man zou zijn zwangere dochter in haar buik en op haar benen hebben geslagen met een tosti-apparaat. De vrouw was misselijk en had overgeven. De man werd aangehouden en is in verzekering gesteld.

Aanrijding Egmond aan zee

Egmond aan zee, maandag 20 februari 2012 - Op de Sportlaan in Egmond aan Zee is maandagavond omstreeks 23:00 uur een personenauto in botsing gekomen met een bestelbus. De Ierse bestuurder van de bestelbus reed, vermoedelijk vanwege zijn alcoholgebruik, op de linker rijbaan. De tegemoet komende auto kon hij niet meer ontwijken. De aanrijding ... Lees meer

Hennep en wapen in woning gewonde man

Hoorn, maandag 20 februari 2012
Een 29-jarige man uit Hoorn is maandagavond rond 22.15 uur aangehouden in zijn woning aan de Lijndraaier. De politie kreeg rond 21.45 uur een melding van een bewoner die op straat een ruzie hoorde en daarna een knal. Voor een woning werd bloed aangetroffen. Er werd aangebeld en de 29-jarige bewoner deed open. Hij bleek een hoofdwond te hebben. De agenten liepen met de man naar binnen en troffen een vuurwapen aan. Bij verdere doorzoeking van de woning werd hennep aangetroffen. De bewoner en zijn 27-jarige vriendin, die ook in de woning aanwezig was, werden aangehouden. De 29-jarige man moest ter behandeling van zijn hoofdwond naar het ziekenhuis en daarna overgebracht naar het politiebureau. Buiten waar de schermutseling had plaatsgevonden, werd een wapenhuls aangetroffen. Onbekend is of er is geschoten. Dit wordt onderzocht. Bij de auto van de 29-jarige man werden hennepresten aangetroffen. De auto is in beslag genomen.

Dubbel pech

Alkmaar, maandag 20 februari 2012 - Op de N242 in Alkmaar vond maandagavond een aanrijding plaats waarbij twee personen gewond raakten. Een automobilist kreeg ter hoogte van restaurant De Alkmaarse Poort pech met zijn auto. De auto kwam op de rechterrijstrook tot stilstand. De man stapte uit, ging achter de vangrail staan en belde om hulp. Niet veel later knalde er een auto achterop de gestrandde auto. De auto die achterop botste draaide om zijn as, raakte een andere personenauto en kwam tegen de ... Lees meer

Kop –staartbotsing

Den Helder, maandag 20 februari 2012
Maandagmiddag ontstond er rond 15.45 uur een kop-staartbotsing op de Texelstroomlaan. Een 20-jarige automobiliste uit Den Helder zag niet dat de auto voor haar afremde en botste bovenop de auto van de 65-jarige bestuurder uit Den Helder. Hierdoor botste deze weer op zijn voorgangster, een 83-jarige automobiliste uit Den Helder. De 20-jarige automobiliste werd overgebracht naar het ziekenhuis en moest ter observatie een nacht blijven.

Elektrische deken vat vlam

Zwaagdijk-Oost, maandag 20 februari 2012 - Een elektrische deken vatte maandagavond rond 19.40 uur vlam in een woning aan de Zwaagdijk. De gealarmeerde brandweer ging meteen de woning in om de brand te blussen. De dekens en matrassen die vlam hadden gevat werden ... Lees meer

Aanhouding na gijzelpoging 8-jarige

Alkmaar, zondag 19 februari 2012
Op het station van Alkmaar aan de Stationsweg werd omstreeks 20.30 uur een 43-jarige man uit Alkmaar aangehouden wegens een poging tot gijzeling. De man greep onder invloed van drank en vermoedelijk drugs plotseling een 8-jarige meisje uit Alkmaar vast en hield haar in een wurggreep. Haar 42-jarige moeder wist haar weg te trekken bij de man. Personeel van de NS zorgde vervolgens dat de man nergens meer naar toe kon, waarna de politie hem aanhield en overbracht naar het politiebureau. De 42-jarige vrouw heeft aangifte gedaan namens haar dochter.

Hennepkwekerij aangetroffen

Oudorp, maandag 20 februari 2012
Verhuurders van een woning aan de Vechtstraat werden onaangenaam verrast toen zij de woning binnen wilden gaan, nadat de huurder de woning had verlaten. De sloten bleken te zijn verwisseld. Na het verwijderen van een slot, troffen zij in de woning een grote ravage aan. In alle drie slappkamers was bovendien een hennepkwekerij ingericht. In de woonkamer vond de gelarmeerde politie vervolgens zakken met mogelijk harddrugs en/of versnijdingsmiddelen. Een bergingsbedrijf heeft de kwekerijen ontruimd. Liander constateerde diefstal van energie. In totaal werden ruim 300 planten in de woning aangetroffen. De woning is door de politie doorzocht op verdovende middelen. Er zijn diverse goederen aangetroffen waarvan het vermoeden bestaat dat ze verband houden met (handel in) (hard)drugs.

Man aangehouden met gevonden hennep

Hoorn, maandag 20 februari 2012
Aan de Westfriese Parkweg hield de politie om 01.15 uur een 23-jarige man uit Opmeer aan wegens het bezit van hennep. De politie zette de automobilist aan de kant, omdat de kentekenplaat aan de voorkant van zijn auto ontbrak. Op de achterbank van de auto trof de politie een kogelwerend vest aan. De man beweerde het vest langs de kant van de weg te hebben gevonden. Op grond van de Wet Wapens en Munitie heeft de politie daarom ook in de kofferbak van de auto gekeken. Hieruit kwam een penetrante henneplucht. In een plastic tas vond de politie een hoeveelheid gruis, afkomstig van hennep. De man verklaarde de tas ook langs de kant van de weg te hebben gevonden. De Opmeerder is aanhouden op grond van de Opiumwet. Het kogelwerende vest en de hennep zijn in beslag genomen.

Boilerman aangehouden

Alkmaar, zaterdag 18 februari 2012
Een 40-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagmiddag rond 04.40 uur aangehouden op de Vasilistraat. Agenten zagen de man fietsen over de Kruissloot met een kinderfietsbuggy achter zijn fiets. Gezien het tijdstip vonden de agenten dit vreemd en wilden de man aanspreken. Bij het zien van de politie ging de man er echter vandoor. De fiets en de buggy werden aangetroffen bij een carport op de Vasilistraat. In de buggy zaten twee boilers. De agenten zagen dat de klikobak scheef stond. Hierachter bleek de man zich te verschuilen. Nadat hem gevraagd was zich kenbaar te maken, kwam de man tevoorschijn. Hij werd aangehouden Onderzocht wordt waar de boilers vandaan komen.

Grote brand bij schildersbedrijf

Broek op Langedijk, zaterdag 18 februari 2012 - In een bedrijfspand aan het Breede plat ontstond zaterdagavond rond 18.25 uur brand. De brand ontstond in een schildersbedrijf, maar ook het in het aaneengeschakelde gevestigde audiobedrijf ontstond brand. Vanwege de in het bedrijf aanwezige gevaarlijke stoffen liet de brandweer het pand gecontroleerd uitbranden. Er was sprake van rookontwikkeling. Deze was hinderlijk, maar niet gevaarlijk voor ... Lees meer

Ernstig ongeval Zeeweg in Heiloo

Heiloo, zaterdag 18 februari 2012 - Een 43-jarige automobilist uit Heiloo raakte zaterdagmiddag rond 14.50 uur gewond op de Heilooer Zeeweg nadat hij met zijn auto tegen een boom belandde. De man kwam uit de richting van Heiloo en kwam na de brug op de verkeerde weghelft terecht waar een tegenligger reed. Om een aanrijding te voorkomen week de man uit naar rechts en kwam in de greppel terecht. Hierdoor ging de auto meerdere malen in de rondte waardoor hij twee bomen raakte en bijna twee meisjes raakte die op het fietspad reden. De auto kwam tot stilstand tegen een boom. De bestuurder zat bekneld in ... Lees meer

Politieauto botst tegen boom

Bergen, zaterdag 18 februari 2012 - Een politieauto is zaterdagochtend op de Herenweg in Bergen tegen een boom gebotst. De agente was omstreeks half zeven onderweg naar het politiebureau in Bergen. Door vermoedelijk oververmoeidheid vloog de agente uit een bocht, schampte een boom, reed een lantaarnpaal uit de grond ... Lees meer

Aangehouden na inbraak in schuur

Sint Maarten, vrijdag 17 februari 2012
Een 42-jarige man uit Huizen werd vrijdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Westfriese Zeedijk. Een omwonende zag de man van een pad van een erf aan deze weg aflopen. Agenten troffen de verdachte rennend aan op de Westfriese Zeedijk. De man werd aangehouden. In de tas die hij bij zich had zat een bivakmuts. Ook werden er inbrekerswerktuigen aangetroffen. Uit de schuur werd gereedschap weggenomen

Inbrekers op heterdaad betrapt

Alkmaar, vrijdag 17 februari 2012
Op vrijdagochtend rond 03.10 uur hield de politie twee inbrekers aan. De mannen, 43 en 45 jaar uit Alkmaar, werden betrapt bij het inbreken in een winkel aan de Lindelaan. Omwonenden hoorden verdachte geluiden en meldden dit. Toen de politie ter plaatse kwam zat de 43- jarige man op het dak van de winkel, de andere vluchte weg en kon in de tuin van de buren worden aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

Zeven aanhoudingen onder voetbalsupporters

Alkmaar, vrijdag 17 februari 2012
Donderdag zijn er zeven aanhoudingen verricht onder supporters van de voetbalclubs AZ en Anderlecht. AZ speelde donderdagavond om 19.00 uur thuis tegen de Belgische club. Even na 17.30 uur was er op het Waagplein een vechtpartij tussen supporters van beide clubs. De aanwezige politie die ter plaatse was had de situatie snel onder controle. Er werden vijf Belgische supporters aangehouden en één Alkmaarder. Deze aanhoudingen waren voor mishandeling, baldadigheid, openbare dronkenschap en belediging. Ook werd er een groep van 25 Anderlecht-supporters overgebracht naar het politiebureau. Zij stonden bij het AZ-stadion en hadden geen kaarten voor de wedstrijd. Zij moesten hun identiteitsbewijs laten zien. Eén van het kon geen identiteitsbewijs tonen. Hij werd aangehouden en werd even later heengezonden met een boete.

Man beroofd op station

Heerhugowaard, vrijdag 17 februari 2012
Een 20-jarige man uit Huizen werd vrijdagavond tussen 23.30 en 23.40 op het station beroofd van zijn geld. De 20-jarige man zat op een bankje op het perron te wachten op zijn trein toen er een man aan kwam lopen. Deze kwam na een tijdje weer terug en kwam bij de man Uit Huizen staan. De man richtte een op een vuurwapen gelijkend voorwerp op de 20-jarige man en gaf aan dat hij geld wilde. Het slachtoffer wist het wapen weg te slaan en weg te rennen. Zijn berover kwam echter achter hem aan. Terug op het perron gaf de man uit Huizen de man geld. Hierna rende deze weg in de richting van de kiosk aan de voorzijde van het station

Botsing door voorrangsfout

Venhuizen, vrijdag 17 februari 2012 - Vrijdag rond het middaguur kwamen twee automobilisten in botsing op de kruising Burgemeester Janzijpweg / Lakemanweg in Venhuizen. Een automobilist gaf op het kruispunt geen voorrang aan een van rechts komende automobilist. De twee ... Lees meer

65-jarige Alkmaarder geeft 9-jarige jongen kopstoot

Alkmaar, donderdag 16 februari 2012
Donderdagmiddag rond 17.30 uur werd aan de Vondelstraat een 65-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Een 9-jarige jongen had meerdere keren bij hem belletje getrokken. Hij ging achter de jongen die naar zijn huis wegrende aan en belde aan. Toen de jongen opendeed greep de man hem bij de keel en gaf hem een kopstoot. De politie hield de man aan in zijn woning aan de Vondelstraat.

Twee auto’s uitgebrand

Hoorn, donderdag 16 februari 2012
Op de Diezeweg brandden donderdagochtend rond 01.40 uur twee auto’s uit. De auto’s stonden geparkeerd in parkeerhavens vlak voor een woning. Deze woning werd ontruimd. De brandweer had de brand snel onder controle. Maar kon niet voorkomen dat een andere auto ook behoorlijke brandschade opliep. Een vierde auto liep smeltschade op. Drie auto’s werden afgesleept door een takelbedrijf. De politie doet onderzoek of er mogelijk sprake is van brandstichting.

Teveel alcohol, rijbewijs kwijt

Anna Paulowna, donderdag 16 februari 2012
Donderdagavond rond 19.00 uur werd het rijbewijs van een 64-jarige man uit Anna Paulowna afgenomen. De man was betrokken bij een aanrijding met een ander voertuig op de kruising Molenvaart-Geerlingslaan. De man reed vervolgens richting de Verwachting. Daar reed hij voor het gemeentehuis rechtdoor in plaats van de weg te volgen. Hij reed het gras in en kwam in de slootkant tot stilstand. Bij de controle naar alcohol bleek dat hij meer dan drie keer teveel had gedronken. De man blies 730 ugl terwijl 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingenomen.