Gestolen auto

Medemblik, zondag 30 september 2012
Een 16-jarige jongen uit Medemblik werd zondagavond rond 18.00 uur aangehouden in zijn woning. Agenten zagen rond 17.30 uur een auto rijden op het Koggenland. Vanwege het rijgedrag van de bestuurder gaven de agenten de auto een stopteken. Dit werd echter genegeerd. De bestuurder bleef met grote snelheid doorrijden doorrijden door het centrum van Medemblik en bracht hiermee het overig verkeer in gevaar. Ondertussen bleek dat het kenteken van de auto als gestolen gesignaleerd stond. Op de Waterborg stopte de auto en stapte de bijrijder uit. Hij rende weg en werd uit het oog verloren. Een melder gaf echter aan dat de jongen bij een woning naar binnen was gegaan. De politie ging door de onafgesloten achterdeur de woning binnen. De jongen bleek zich onder het bed in zijn slaapkamer verstopt te hebben. Hij werd aangehouden. Naar de bestuurder van het gestolen voertuig wordt nog verder onderzoek gedaan. De auto is inmiddels wel aangetroffen. Deze stond bij een tankstation aan Westerdijk en is in beslag genomen.

Caravan in brand

De Koog, zondag 30 september 2012
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur bleek er een caravan in brand te staan op parkeerplaats van een camping aan de Badweg in De Koog. In de caravan is geen gas meer aanwezig en ook is het niet aangesloten op de elektra. Brandstichting wordt daarom niet uitgesloten. De caravan brandde geheel uit.

Alcohol en verkeer

Andijk, zondag 30 september 2012
Op zondagmorgen omstreeks 00.25 uur controleerde de politie op de Proefpolder in Andijk een 28-jarige Pool in een personenauto. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. De man, die onvast ter been was en bloeddoorlopen ogen had, werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier weigerde hij echter op normale wijze mee te werken aan het onderzoek waardoor er geen geldige meetwaarde kwam. De man kreeg een proces-verbaal wegens het weigeren van een ademanalyse. Dit wordt aangemerkt als misdrijf.

Bergen, zaterdag 29 september 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.50 uur controleerde de politie op de Kanaaldijk in Bergen een 17-jarig meisje uit Bergen op een snorfiets. Het meisje had alcohol gebruikt en blies 395 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor haar geldende maximum van 90 ug/l (beginnend bestuurder). Het meisje kreeg een bekeuring en moest haar rijbewijs inleveren.

Bergen, zaterdag 29 september 2012
In de nacht van zaterdag op zondag, hield de politie tussen 21.45 en 00.30 uur een alcoholcontrole op verschillende plaatsen in Bergen en op de Vennewatersweg in Heiloo. In totaal moesten 825 bestuurders een ademtest afleggen. In totaal bleken zes bestuurders teveel te hebben gedronken. Zij bliezen waarde tussen de 230 en 475 ug/l. Tijdens de controle bleek een fietser tegen een geparkeerd staande auto te zijn gereden. Hij blies maar liefst 985 ug/l. Dat is vierenhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De zeven overtreders kregen een bekeuring.

Alkmaarder rijdt in Noordhollands kanaal

Alkmaar, zaterdag 29 september 2012 - Een automobilist uit Alkmaar, net in het bezit van zijn rijbewijs, is zaterdagavond het Noord-Hollands kanaal gereden. De man reed op de Koelmalaan richting het Zeglis en zag op het eind de bocht naar rechts te laat. Met een klap belandde de auto in het kanaal. Zijn passagier kon het voertuig zelfstandig verlaten. De bestuurder moest door de passagier worden geholpen. Ooggetuigen ... Lees meer

Voetganger onder motor

Heiloo, zaterdag 29 september 2012
Op zaterdagavond omstreeks 21.15 uur liep een 40-jarige Alkmaarder een enkelfractuur op bij een verkeersongeval op de Kennemerstraatweg in Heiloo. Het slachtoffer stak lopend de weg over en zag daarbij een motor over het hoofd die over de Kennemerstraatweg aan kwam rijden. De motor werd bestuurd door een 52-jarige man uit Zoeterwoude. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer letsel opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Snorfietser tegen hekwerk

Sint Pancras, zaterdag 29 september 2012
Op zaterdagavond omstreeks 23.50 uur raakte een man uit Sint Pancras gewond bij een eenzijdig ongeval op de Twuyverweg in Sint Pancras. De man reed op een snorfiets en raakte op de Twuyverweg door onbekende oorzaak naast de rijbaan. Naast de weg botste hij tegen een gietijzeren hekwerk waarvan de punten zijn mond en nek ernstig verwondden. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch centrum Alkmaar.

Gestolen auto

De Goorn, zaterdag 29 september 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie melding dat een man zou proberen in te breken in auto in de omgeving van de Trilgras in De Goorn. Onderweg naar de Trilgras zag de politie een auto met buitenlands kenteken wegrijden. Toen de politie er achteraan ging, stopte de bestuurder plotseling, sprong uit de auto en rende de landerijen in. De politie ging er rennend achteraan, maar raakte de verdachte toch kwijt. Een zoektocht in de omgeving, waarbij ondermeer een politiehond en een helikopter werden ingezet, had geen succes. De auto waarin de verdachte reed, bleek van diefstal afkomstig te zijn. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Autobrand in Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 29 september 2012 - Aan de Terborchlaan in Alkmaar is zaterdagavond een auto volledig uitgebrand. De Volvo stationwagen stond geparkeerd aan de achterzijde van ijsbaan De Meent ... Lees meer

Drie helers aangehouden

Zwaag, vrijdag 28 september 2012
Op vrijdagmiddag hield de politie drie mannen aan op verdenking van diefstal van bromfietsen en mogelijke verduistering van een auto. Omstreeks 14.15 uur zag de politie een busje wegrijden vanaf de Brandnetel in Zwaag. Bij controle blijkt het om een huurbusje te gaan die een dag eerder al teruggebracht had moeten worden. In de bus stonden twee afgesloten bromscooters. Volgens een van de inzittenden van de bus hadden zij de bromfietsen meegekregen voor reparatie. Niemand had echter de sleuteltjes van de scooters. De drie inzittenden, mannen van 20, 20 en 26 jaar en afkomstig uit Hoorn en Zwaag, werden aangehouden op verdenking van diefstal of heling van de bromfietsen en verduistering van de bus. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. De auto en de bromfietsen zijn in beslag genomen.

Gestolen auto

Alkmaar, vrijdag 28 september 2012
Op vrijdagavond omstreeks 21.00 uur zag de politie een auto rijden op de Wognumsebuurt in Alkmaar. Bij controle van het kenteken bleek dat de auto in augustus was gestolen uit Alkmaar. De politie volgde de auto die stopte bij het station. Hier werd een vrouwelijke passagier uitgelaten. Even later hield de politie de bestuurder aan. Het ging om een 28-jarige man uit Alkmaar. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in beslag genomen. De vrouwelijke passagier is opgeroepen voor het afleggen van een verklaring.

Drie Poolse mannen gewond na mishandeling

Hauwert, vrijdag 28 september 2012
Drie Poolse mannen van 29, 31 en 33 jaar zijn vrijdagochtend rond 02.00 uur ernstig mishandeld in een caravan op een camping aan de Tuinstraat. De drie mannen zaten in de caravan toen er op de deur werd geklopt. Een van hen ging naar de deur om open te doen. Toen de 31-jarige man hoorde dat er iets mis was met de 29-jarige man ging liep hij op zijn beurt richting de deur. Hij trof de 29-jarige man op de grond aan. Op het moment dat de 31-jarige man naar buiten liep werd hij zelf met een ketting op zijn hoofd geslagen. Hij liep hierbij een hoofdwond op. Ook de 33-jarige man liep een hoofdwond op. Onbekend is nog hoe hij hieraan gekomen is. De 29-jarige man bleek in zijn nek te zijn gestoken. Hij is overgebracht naar het Westfries Gasthuis en verblijft op de intensive care. Hij is aanspreekbaar en buiten levensgevaar. Ook de andere twee Poolse mannen moesten ter behandeling naar het ziekenhuis worden overgebracht. De politie doet onderzoek naar de mishandeling. 

Twee maanden cel voor dodelijk verkeersongeval

Alkmaar, vrijdag 28 september 2012
De rechtbank in Alkmaar heeft de 29-jarige Roman S. bij verstek veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van twee maanden voor aanmerkelijke schuld aan een aanrijding waarbij een bestuurster van een Microcar om het leven is gekomen. Tevens is de verdachte een ontzegging van de rijbevoegdheid voor de duur van een jaar opgelegd. De aanrijding had plaats op 25 februari 2012 op de Lagedijk tussen Oude Sluis en Anna Paulowna. De rechtbank acht bewezen dat de aanrijding is veroorzaakt doordat de man als bestuurder van een personenauto ongeveer 110 kilometer per uur heeft gereden, 30 kilometer meer dan ter plaatse toegestaan en harder dan op die bochtige weg verantwoord was. Als gevolg daarvan is de man in een slip geraakt en op de verkeerde weghelft terecht gekomen. Daarnaast is de rechtbank van oordeel dat de man, met de radio aan in gesprek met zijn passagier, zijn aandacht onvoldoende bij de weg en zijn medeweggebruikers heeft gehad. De straf is lager dan de eis van de officier van justitie die zijn eis heeft gebaseerd op een hogere graad van schuld, te weten grove schuld. De rechtbank heeft in aanmerking genomen dat de man, die in Nederland werkzaam was en hier niet eerder is veroordeeld voor enig strafbaar feit, door onvoldoende verantwoordelijkheid te nemen voor de veiligheid van zijn medeweggebruikster onherstelbaar leed heeft veroorzaakt voor haar nabestaanden.

Camperbrand

Enkhuizen, donderdag 27 september 2012 - Een camper vatte donderdagmiddag rond 17.50 uur vlam op de Zijlweg N302 in Enkhuizen. De camper reed over de N302 toen plotseling een hoop rook onder de motorkap vandaan kwam. De bestuurder van de camper zette het voertuig meteen aan de kant en belde 112. Er was nog geprobeerd ... Lees meer

Met 166 km/u over Schagerweg

Zuid-Scharwoude, donderdag 27 september 2012
Op de Schagerweg werd donderdag van 15.30 tot 19.00 gecontroleerd op snelheid. Op deze weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 166 km/u. Vanwege overschrijding van de snelheid met meer dan 50 km/u. kan deze bestuurder een beschikking van Justitie op de deurmat verwachten. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Frontale aanrijding op de N9

Bergen, donderdag 27 september 2012 - Donderdagmiddag rond 15.40 uur vond een frontale botsing plaats op de N9 ter hoogte van Bergen. Een 55-jarige man uit Heiloo reed richting Alkmaar toen hij door nog onbekende oorzaak op de andere weghelft .... Lees meer

Man overboord van zeiljacht op het IJsselmeer

Den Oever, donderdag 27 september 2012
Om 12.00 uur kwam op het Kustwachtcentrum Den Helder een melding binnen van een persoon die vanaf de parkeerplaats bij het monument op de Afsluitdijk een jacht zag drijven met daarachter aan een lijn vermoedelijk een lichaam. Direct is door de Kustwacht de reddingboot van station Den Oever van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd en een reddinghelikopter van Vliegbasis Leeuwarden. Twee politievaartuigen zijn ook ter plaatse gegaan, alsmede de reddingboot van station Hindeloopen. Om 12.20 uur was de reddingboot van Den Oever ter plaatse en heeft de persoon uit het water gehaald. Deze bleek te zijn overleden. Uit aan boord gevonden papieren en een logboek bleek dat het jacht deelnam aan een solo zeilrace op het IJsselmeer. Het is bevestigd dat alle deelnemende jachten slechts 1 persoon aan boord hebben. Het lichaam en het jacht zijn overgebracht naar Den Oever, waar ambulance en politie de verdere afhandeling en het onderzoek zullen doen. De politie gaat voorlopig uit van een noodlottig ongeval waarbij een 60-jarige man uit Leiden om het leven is gekomen.
.

Drie verdachten inbraak aangehouden

Kolhorn, woensdag 26 september 2012
Op woensdagavond hield de politie drie mannen aan op verdenking van inbraak. Het ging om drie Alkmaarders van 28, 31 en 34 jaar oud. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding, dat er mogelijk zou worden ingebroken in een woning aan de Westfriesedijk in Kolhorn. In het dorp trof de politie op straat een van de verdachten aan. Hij verklaarde dat hij was afgezet door de bestuurder van een personenauto, die ook in het dorp reed. Bij de woning waar zou worden ingebroken zag de politie dat er binnen met een zaklantaarn werd geschenen. In de woning werd een inbreker ( 31-jarige man) aangetroffen. Hij werd aangehouden. Ook de andere verdachten konden worden aangehouden. Alle drie de mannen zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld en worden vrijdag voorgeleid. Uit onderzoek bleek dat de daders de woning binnen waren gekomen door de voordeur te forceren. Het hele pand werd overhoop gehaald en diverse goederen stonden klaar om meegenomen te worden. In de auto van een van de verdachten werden (vermoedelijk) gestolen voorwerpen aangetroffen.

Auto te water in Oterleek

Oterleek, woensdag 26 september 2012

Aanrijding met letsel

Schagen, woensdag 26 september 2012
Op woensdagmiddag omstreeks 13.45 uur raakte een 16-jarige jongen uit Waarland gewond bij een verkeersongeval op de Zuiderweg in Schagen. Een 30-jarige vrouw uit Alkmaar reed in een personenauto over de Zuiderweg en wilde linksaf slaan. Hierbij had zij het tegemoetkomende slachtoffer op zijn bromfiets over het hoofd gezien. De bromfietser liep bij het ongeval een open beenbreuk op en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Gestolen fiets en wapen

Hoorn, woensdag 26 september 2012
Op woensdagmiddag omstreeks 17.40 uur hield de politie een 16-jarige jongen uit Hoorn aan op de Moerbalk in zijn woonplaats. Bij controle bleek de jongen op een gestolen fiets te rijden. Toen hij werd aangehouden gooide hij nog snel een voorwerp weg. Dit bleek een ploertendoder te zijn, een soort slagwapen. De fiets en het wapen werden in beslag genomen. De jongen werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Brand in woning Imkerstraat

Alkmaar, woensdag 26 september 2012

Snelle motorrijder op cursus

Hoorn, dinsdag 25 september 2012
Op dinsdag hield een politieman op een onopvallende motorfiets een verkeerscontrole in Westfriesland, rondom Hoorn. Hierbij werd gelet op de zwaardere overtredingen. In totaal werden er elf bekeuringen uitgeschreven, voornamelijk wegens het niet handsfree bellen. Een motorrijder kreeg er maar liefst drie. Hij reed over de Braken onder De Goorn-Spierdijk – Obdam. Hierbij reed hij over een doorgetrokken streep, trok door naar 122 km per uur (waar 80 was toegestaan) en negeerde hij een inhaalverbod. Bovendien reed hij met deze snelheid dicht op zijn voorganger, soms met een afstand van nog geen meter. De motorrijder wordt aangemeld voor een verplichte verkeerscursus.

Tientallen kilo’s hennep

Hoorn, dinsdag 25 september 2012
Op dinsdagmiddag deed de politie onderzoek in twee panden aan de Kleine Havensteeg in Hoorn. Hierbij werd een grote partij hennep en geld aangetroffen. De politie hield zes personen aan. De verdachten zijn mannen tussen de 39 en 53 jaar oud, afkomstig uit Blokker en Hoorn. De zaak kwam aan het licht toen de gemeente Hoorn, in samenwerking met de politie en Liander, een onderzoek in twee panden instelde naar de brandveiligheid. Tijdens de controle werd in een van de panden hennep aantroffen. Een nader onderzoek werd ingesteld waarbij de politie niet alleen tientallen kilo’s hennep aantrof, maar ook een grote hoeveelheid geld. Drugs en geld werden in beslag genomen. In beide panden waren zes mannen aanwezig. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Vermoedelijk werden vanuit de panden enkele coffeeshops bevoorraad. Afpakken is een gezamenlijk initiatief van drie politieregio’s (Kennemerland, Noord-Holland Noord en Zaanstreek-Waterland), het OM in Haarlem/Alkmaar en de Koninklijke Marechaussee op Schiphol. Gezamenlijk willen zij door slimmer en effectiever samen te werken meer crimineel verkregen vermogen ontnemen. Nadrukkelijk wordt bij onderzoeken contact gezocht met diverse partners (Belastingdienst, het UWV e.a.). Ook het betrekken van burgers speelt een grote rol bij een succesvolle aanpak.

Motorrijder gewond bij aanrijding

't Veld, dinsdag 25 september 2012 - Op de N241 bij 't Veld vond dinsdagavond een aanrijding plaats tussen een auto en een motor. Bij de aanrijding is de motorrijder gewond geraakt. Een automobiliste wilde vanaf de Rijdersstraat de N241 op. Daarbij zag zij de motorrijder over het... Lees meer

Bloedproef

Den Helder, woensdag 26 september 2012
Op woensdagavond moest een 27-jarige man uit Den Helder zijn rijbewijs inleveren toen hij werd gecontroleerd op de Koningsdwarsstraat in zijn woonplaats. De man zat in zijn auto met draaiende motor een jointje te roken toen een politiebiker voorbij kwam. De man moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. De man bleek op 25 mei 2012 ook al eens gepakt te zijn toen hij met alcohol op achter het stuur zat. Hij blies toen 560 ug/l.

Gevallen fietser

Bovenkarspel, dinsdag 25 september 2012 - Een fietser raakte dinsdagmiddag rond 12.40 uur gewond nadat deze ten val was gekomen op De Gouw in Bovenkarspel. De fietser fietste ... Lees meer

Automobiliste te water

Groet, dinsdag 25 september 2012
Een automobiliste is dinsdagochtend omstreeks tien over acht te water geraakt op de Eerste Nieuweweg in Groet. De auto kwam in de linkerberm terecht, waarna de vrouw fors tegenstuurde. De auto schoot over de weg en belandde in een rechts gelegen slootje. Brandweer, politie en een ambulance werden gealarmeerd. De vrouw kwam met de schrik vrij. Haar auto werd afgesleept.

Vrouw in been gestoken

Alkmaar, maandag 24 september 2012
Een 65-jarige vrouw uit Alkmaar raakte maandagmiddag rond 17.30 uur gewond op de Wilhelminalaan. De vrouw fietste vanuit Overdie naar Heiloo. Ter hoogte van de Kennemerstraatweg/Heilooer Tolweg stond er een jongeman op een fiets naast haar bij de verkeerslichten. Na het oversteken fietste de jongen voor haar. Halverwege het Heilooerbos haalde de vrouw de jongen in. Net voor de tweede verkeerlichten kwam de jongen bij haar fietsen. De vrouw voelde opeens een klap op haar linkerbeen. De fietsster stapte af en zag een mes op de grond liggen. De jongen fietste weg. De vrouw bleek in haar been te zijn gestoken en werd later door haar man naar het MCA in Alkmaar gebracht. Daar bleek een slagader in haar bovenbeen te zijn geraakt. Zij moest een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. De verdachte is circa 25 à 30 jaar oud, heeft een gemiddelde lengte en zwart krullend haar. Hij droeg donkere kleding en reed op een zwarte damesfiets. Herkend u de jongen aan de hand van het signalement of bent u getuige geweest van bovenstaand voorval? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto van talud

Wognum, maandag 24 september 2012 - Tijdens een regenbui is maandagmiddag een auto van een talud gereden. De bestuurder van de auto nam vanaf de A7 de afrit richting Wognum. Door de hevige regenval begon de auto aan de achterkant te glijden. De auto schoot via de linkerweghelft een talud af ... Lees meer

Vrachtwagen op zijn kant

Venhuizen, maandag 24 september 2012 - Een 56-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nieuwe Niedorp werd maandagmiddag rond 12.30 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een eenzijdig ongeval op de Provinciale weg. De bestuurder reed op de N506 tussen Grootebroek en Enkhuizen toen hij onwel werd. Hij raakte rechts naast de weg met zijn vrachtwagen. De wagen kantelde en kwam op zijn linkerzijkant terecht. De vrachtwagen ... Lees meer

Mishandelingen

Alkmaar, zondag 23 september 2012
In een woning aan de Grevelingen werd omstreeks 15.30 uur een 65-jarige bewoner mishandeld. De bewoner zag kort daarvoor iemand aan de achterzijde van zijn woning, die een grote steen door het raam van de woonkamer gooide. Toen hij ook bij de voordeur iemand hoorde en de deur opende, werd hij aangevallen door een man. Hij werd meermalen geslagen en uit de woning gesleurd. De mannen stopten plotseling en gingen er vandoor in een blauwe auto. De auto werd op de A9 gezien en de mannen van 37 en 36 jaar uit Velsen werden op de Jan Pieterszoon Coenstraat in IJmuiden aangehouden op verdenking van zware mishandeling. De 65-jarige man liep onder meer een zware hersenschudding op. De mishandeling heeft mogelijk te maken met een eerdere relatie van de dochter van de bewoner.

Schaap gedood en gestolen

Schagen, zondag 23 september 2012
Op zondagochtend 16 september jl. werd er bij een kinderboerderij aan het Schoenmakerspad een schaap gedood en daarna gestolen. Het schaap liep op een weilandje bij de kruising Nes / Schoenmakerspad. Dit weiland maakt deel uit van het terrein van de kinderboerderij. Waarschijnlijk heeft men het schaap gedood en het dier op het weiland uit laten bloeden. Daarna is het meegenomen. Hiervoor heeft men het over het schrikdraad en het hekwerk heen moeten tillen.De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk informatie hebben over de doding en / of diefstal van het schaap. Getuigen kunnen zich melden bij de dierenpolitie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Met alcohol op snorfiets

Alkmaar, zondag 23 september 2012
Op de Geesterweg hield de politie omstreeks 18.15 uur een 64-jarige snorfietser uit Heiloo staande. De man stond met draaiende motor stil op het fietspad en wilde wegrijden toen hij de politie zag. Uit een ademanalyse bleek dat de man teveel had gedronken (940 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd, een rijontzegging van 9 maanden en een boete.

Automobilist ramt boom en auto

Alkmaar, zondag 23 september 2012 - Een automobilist is zondagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Vogelweg. De beginnend bestuurder raakte in een bocht de controle over zijn voertuig kwijt. Nadat een stoeprand ... Lees meer

Getuigen mishandeling gezocht

Alkmaar, zondag 23 september 2012
De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige waren van een mishandeling zondagavond aan de Walcherenstraat. Omstreeks 21.00 uur werd een 41-jarige vrouw uit Alkmaar op straat door twee mannen mishandeld. De vrouw was op bezoek geweest bij kennissen en wilde wegrijden in haar 45 km-voertuig, toen zij werd klemgereden door een blauwe Seat Cordoba. Een van de mannen trok haar portier open en eiste geld. De vrouw werd uit haar voertuig getrokken. Inmiddels was achter haar voertuig ook een witte Fiat Punto gestopt. Een getinte man die uitstapte eiste geld en zei anders haar familie iets aan te doen. De vrouw verzette zich, kwam ten val en werd in haar rug en nek geschopt. De vrouw liep verschillende blauwe plekken en kneuzingen op. Ze is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De politie onderzoekt de mishandeling en is opzoek naar getuigen. Mogelijk stopten de mannen met de mishandeling en poging tot beroving omdat er mensen aan kwamen lopen. Heeft u iets gezien, of herkent u de genoemde voertuigen, heeft u wellicht (gedeeltelijk) kentekens gezien? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Motordief vlucht weg op een schoen

Hoorn, zaterdag 22 september 2012
De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag om circa 03.35 uur, een 21-jarige man (woonplaats onbekend) aan op de Kruisstraat in Hoorn. Een man belde de politie omdat hij gezien had dat een onbekende bij hem in de buurt een motor probeerde te stelen. Ter plaatse zagen agenten in de directe omgeving een motor op zijn kant liggen en daarnaast een schoen. De motor was beschadigd. Op de Achterstraat troffen politiebikers de man aan met maar één schoen aan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man had nog een aantal openstaande boetes en een uit te zitten straf.

Bandendief aangehouden

Heerhugowaard, zaterdag 22 september 2012
De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag om 02.17 uur een 40-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden wegens poging diefstal. De politie kreeg van de meldkamer door dat ze naar het Tjaarlingermeer moesten omdat daar een auto vernield zou worden. Daar aangekomen stonden er drie mannen bij een auto die een band miste. Een van de mannen had de band van de auto afgehaald en de andere twee mannen wilden hem tegenhouden. De verdachte verklaarde dat een van de banden van zijn eigen auto lek was en deze wilde lenen. De man is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Ongeval fietser en auto

Heerhugowaard, zaterdag 22 september 2012
Zaterdagmiddag is een 4-jarig meisje op de fiets in botsing geraakt met een auto op de Valkkooglaan in Heerhugowaard. Het meisje kwam vanachter een andere auto de weg op en de automobilist kon haar niet meer uitwijken. Het meisje klapte tegen de linkervoorzijde van de auto. Ze kwam op haar gezicht terecht. Ambulancepersoneel heeft haar voor controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Handrem vergeten, auto rolt van dijk

Wijdenes, zaterdag 22 september 2012 - De eigenaar van een personenauto keek zaterdagochtend raar op toe hij zijn auto ineens zag wegrollen. De man had zijn auto geparkeerd op de Zuiderdijk in Wijdenes. Hij vergat echter zijn handrem aan te trekken. Zijn auto ... Lees meer

Straatrover gepakt

Alkmaar, zaterdag 22 september 2012
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag, om 03.25 uur, een 18-jarige man uit Alkmaar aangehouden die een leeftijdsgenoot had beroofd van zijn smartphone. Surveillerende agenten reden over de Zilverstraat en zagen een man uit het Kennemerpark komen rennen. Ter hoogte van de Emmabrug wenkte en schreeuwde een man naar de politie. Hij vertelde dat hij zojuist was mishandeld door een zestal personen en beroofd van zijn smartphone. De politie zocht de omgeving af en kon aan de hand van een signalement een verdachte aanhouden. De zaak wordt onderzocht.

Paard slaat op hol: twee gewonden

Enkhuizen, vrijdag 21 september 2012 - Op vrijdagmiddag raakten twee personen licht gewond toen een paard, dat voor een koets gespannen was, op hol sloeg. Een 90-jarige vrouw was in gezelschap van drie andere personen met een koets onderweg om haar verjaardag te vieren. Voor op de bok zat een koetsier. Het geheel werd nog ..... Lees meer

Verdachte bekent overval Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp, vrijdag 21 september 2012
De 21-jarige verdachte, afkomstig uit Dirkshorn, die op dinsdag 18 september in Wieringerwerf werd aangehouden toen hij daar een juwelier wilde overvallen, heeft inmiddels een bekentenis afgelegd voor een overval op een juwelier in Nieuwe Niedorp. Op zaterdag 15 september werd omstreeks 14.40 uur een juwelier aan het Hoefje in Nieuwe Niedorp overvallen. Een man kwam de winkel binnen en bedreigde het personeel met een (mogelijk) vuurwapen. De man ging er vandoor met geld en sieraden. Op dinsdag 18 september wilde de verdachte een juwelier aan de Patrijsstraat in Wieringerwerf overvallen. Hij bleek echter te vroeg te zijn. Toen de man vermomt met een bivakmuts naar de winkel liep, bleek deze nog niet geopend te zijn. Een oplettende getuige tipte de politie, die de man ter plaatse aan kon houden.

Inbreker aangehouden, hennepkwekerij aangetroffen

Zwaag, vrijdag 21 september 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.15 uur kreeg de politie melding, dat er zou worden ingebroken in een woning aan de Kostertuin in Zwaag. Volgens de melder, de bewoner, waren de inbrekers nog in het huis. De bewoner ging vervolgens naar beneden en trof hier drie mannen, die hem naar de grond werkten. Op dat moment kwam de politie, waarop de inbrekers de woning uit vluchtten. Een van de inbrekers stormde de woning uit en probeerde er via de schutting naar de tuin van de buren vandoor te gaan. De politie kreeg hem echter na enkele tientallen meters te pakken. Het ging om een 23-jarige man uit Zwaag. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere inbrekers. Korte tijd later bleek dat het niet om een ‘gewone’ inbraak ging, maar dat het de verdachten te doen was om een hennepkwekerij in een slaapkamer in het pand. Bij onderzoek werd de kwekerij aangetroffen. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. De 31-jarige bewoner is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Achtentwintig openstaande boetes

Westerland, vrijdag 21 september 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 06.00 uur controleerden medewerkers van de Douane op de N99 onder Westerland de bestuurder van een bestelauto. Reden voor de controle was de hoge snelheid waarmee gereden werd. Bij controle van de bestuurder, een 57-jarige Duitser, bleek dat tegen deze man nog 28 geldboetes open stonden met een totaalbedrag van 3380 euro. De man werd meegenomen naar het politiebureau. Hij gaf aan geen geld te hebben. Toen hij vervolgens werd ingesloten voor de vervangende hechtenis, kwamen er plotseling een aantal betaalpassen tevoorschijn. Hiermee werd het verschuldigde bedrag betaald.

Fiets en auto te water na aanrijding

Enkhuizen, vrijdag 21 september 2012 - Bij een ongeval op het Handvastwater in Enkhuizen zijn vrijdagochtend rond 08.40 uur twee mensen gewond geraakt. Een fietsster en een automobiliste kwamen in botsing waarna beiden in sloot terecht kwamen. Omstanders schoten te hulp en haalden ... Lees meer

Straatroof

Bergen,  donderdag 20 september 2012
Op donderdagavond omstreeks 21.20 uur werd een 23-jarige man uit Bergen beroofd van zijn portemonnee op het Spoorlaantje in zijn woonplaats. Het slachtoffer liep op het Spoorlaantje toen twee mannen op hem af kwamen lopen. Een van de verdachten bedreigde het slachtoffer met een (mogelijk) vuurwapen en eiste geld. Nadat hij de portemonnee van het slachtoffer te pakken had gekregen, gingen beide verdachten er vandoor. Het slachtoffer liep geen letsel op. Een onderzoek in de omgeving door de politie leverde geen verdachte personen op.

Signalementen:

Verdachte 1: blanke man van ongeveer 18 a 19 jaar oud en een lengte van 1,80 meter. Hij had een Oost-Europees uiterlijk en was Engels sprekend. Hij droeg een zwart jack met daaronder een grijs vest met capuchon De capuchon droeg hij over zijn hoofd. Verder droeg hij een donkere trainingsbroek
Verdachte 2: blanke man van ongeveer 18 a 19 jaar oud en een lengte van 1,70 meter. Hij had ook een Oost-Europees uiterlijk. Hij droeg een donker trainingspak met een capuchon. Deze droeg hij over zijn hoofd.

De politie verzoekt eventuele getuigen van de straatroof zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief)

 

Twee aanhoudingen na gewelddadige diefstal

Alkmaar / Heiloo, donderdag 20 september 2012
Een 24-jarige man uit Castricum en een 21-jarige man uit Alkmaar zijn woensdagochtend in hun woning aangehouden. Zij worden ervan verdacht op donderdag 13 september jl. met geweld geld te hebben gestolen uit de kassa bij de Lidl aan het Geert Groteplein in Alkmaar. Twintig minuten later gebeurde hetzelfde bij de Albert Heijn aan de Rosendaal in Heiloo. Op deze donderdag kwam rond 20.00 uur een man bij de kassa bij de Lidl. Hij wilde afrekenen. Toen de caissière het artikel had gescand, wilde de man betalen. Op het moment dat de caissière de kassalade opendeed kwam de man naast haar staan. Hij prikte de vrouw met een scherp voorwerp in haar hand en ging er vervolgens met het geld vandoor. Het slachtoffer liep lichte verwondingen aan haar hand op. Twintig minuten later kwam er een melding dat een man een greep in de kassa had gedaan bij de Albert Heijn aan de Rosendaal in Heiloo. Ook in dit geval kwam de man bij de kassa en wilde dit betalen. Ook hier ging hij er met geld uit de kassa vandoor. De politie deed onderzoek naar de beide diefstallen en kon beide verdachten woensdagochtend aanhouden. De politie verdenkt een van deze verdachten ook van betrokkenheid bij meerdere diefstallen c.q. overvallen op supermarkten in Zaandam, Heemskerk en Beverwijk. Het onderzoek is in volle gang.

Auto in brand gestoken

Hem, donderdag 20 september 2012 - Een personenauto die geparkeerd stond aan De Blauwe Lely in Hem is donderdagochtend rond 06.30 uur volledig verwoest door brand. Buurtbewoners hoorden een autoalarm en keken naar buiten en zagen dat de personenauto in brand stond. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig volledig ... Lees meer

Mishandelingen

Den Helder, woensdag 19 september 2012
De politie hield omstreeks 20.30 uur een 40-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aan wegens het mishandelen van een vrouw. Getuigen waarschuwden de politie toen zij zagen dat de vrouw in een steeg achter de Hartenstraat tegen haar hoofd werd getrapt. Toen de politie arriveerde was de man met de vrouw vertrokken. Zij werden in de buurt aangetroffen. Het gezicht van de 37-jarige vrouw was bebloed en opgezet. De man is direct aangehouden. Hij verzette zich en is geboeid afgevoerd. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht.

De Rijp, woensdag 19 september 2012
De politie wil graag in contact komen met getuigen van de mishandeling van een 53-jarige man uit De Rijp op de Grote Dam. De man werd daar bij een viskraam hard in zijn gezicht geslagen omstreeks 23.00 uur. Hij liep hierbij onder meer een gebroken kaak op. Hoewel het eerder leek dat er een woordenwisseling aan de mishandeling vooraf ging, lijkt het er nu op dat de man uit het niets werd geslagen. De dader zou zijn weggerend richting de Kerkstraat/Rietbuurt. Er is geen eenduidig signalement gegeven van de dader. De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien en/of een signalement van de dader kunnen geven. Bellen kan met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Nibbixwoud, woensdag 19 september 2012
De politie hield omstreeks 19.30 uur een 21-jarige man uit Spanbroek aan. De 21-jarige reed met zijn auto op de Dorpsstraat omstreeks 18.30 uur een 20-jarige man uit Nibbixwoud op de fiets aan. De fietser werd vervolgens met pepperspray in zijn gezicht gespoten en hij zou zijn bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De man uit Spanbroek was vervolgens weer in zijn auto gestapt en weggereden in de richting van Wognum. Terwijl de politie ter plaatse aangifte opnam, zagen zij omstreeks 19.00 uur de auto van de Spanbroeker rijden op de Dorpsstraat. In zijn auto werd een busje pepperspray en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. Deze spullen zijn in beslag genomen, alsmede zijn auto. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Er is bloed bij de man afgenomen om te onderzoeken of hij onder invloed van drugs verkeerde. Tegen de man uit Spanbroek is aangifte gedaan wegens bedreiging met een vuurwapen, vernieling van een fiets, mishandeling met pepperspray en poging tot zware mishandeling door het opzettelijk veroorzaken van een aanrijding.

Alcohol en verkeer

Grootebroek, woensdag 19 september 2012
Een getuige meldde omstreeks 23.30 uur dat zij achter een auto reed waarvan de bestuurder vermoedelijk gedronken had. De auto slingerde over de A7 en reed af en toe over de vluchtstrook. De politie heeft op basis van het kenteken het adres van de eigenaar achterhaald en is naar zijn woning gereden. Kort daarna kwam de auto de straat inrijden. Nadat de 37-jarige man uit Grootebroek de auto had geparkeerd, is hij staande gehouden. Hij weigerde echter medewerking te verlenen aan een blaastest. De man rook naar alcohol en sprak met dubbele tong. Hij is daarop aangehouden. Toen hij binnen in de woning zijn paspoort wilde halen, probeerde hij snel de deur dicht te doen om de politie buiten te sluiten. Dat mislukte. Op het bureau werkte de man uiteindelijk mee aan de ademanalyse. Hij blies 570 ug/l. Ondanks dat de politie hem zag rijden, zijn auto parkeren en uitstappen, ontkende hij in alle toonaarden te hebben gereden. Hij zou een chaufeur hebben. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heerhugowaard, woensdag 19 september 2012
Een 52-jarige man uit Hoorn werd op de Middenweg aangehouden wegens rijden onder invloed. Hij blies 375 ug/l. Hij bleek al eens eerder met een slok op achter het stuur te zijn gekropen. In 2008 blies hij bij een controle 850 ug/l. Hij had hiervoor nog een boete openstaan van 798 euro. Deze heeft hij nu betaald. Hij kreeg een rijontzegging van 3 uur.

Bromfietser met drugs aangehouden

Oudorp, woensdag 19 september 2012
Op de Nyenburgh hield de politie omstreeks 21.30 uur een 30-jarige Alkmaarder aan. De politie zag de man met hoge snelheid op een bromfiets rijden over de Melis Stokelaan in Alkmaar. De man haalde op de Vondelstraat diverse voertuigen rechts in. De politie is de bromfietser gevolgd door Oudorp. Ter hoogte van de Nyenburg parkeerde de bestuurder zijn bromfiets op de stoep en liep naar een auto, die daar geparkeerd stond. De bestuurder van de auto zat in de auto. De politie hield de bestuurder van de bromfiets ter plekke aan. Hij bleek zonder rijbewijs te rijden. Hiervoor en voor het rechts inhalen is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het vermoeden van de politie dat de man drugs had willen afleveren bij de bestuurder van de auto, bleek juist. De Alkmaarder was in het bezit van ongeveer 100 XTC-pillen. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Sint Pancras, werd aangehouden, nadat er zijn telefoon diverse berichten werden aangetroffen over de koop van XTC-pillen. Hij bekende pillen te hebben willen kopen. Hij is na verhoor heengezonden.

Valse papieren

Alkmaar, woensdag 19 september 2012
Op woensdag hield de politie een 26-jarige man aan met een vals paspoort en rijbewijs. De man, een Pakistaan, had zich ’s ochtends gelegitimeerd bij de Belastingdienst aan de Robonsbosweg  in Alkmaar met een Brits paspoort. Het ging echter overduidelijk om een vals paspoort. Bij controle bleek de man ook een rijbewijs te bezitten dat vals was. De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Grootebroek, dinsdag 18 september 2012
Op dinsdagavond omstreeks 22.00 uur trof de politie langs de Drechterlandseweg in Grootebroek een wandelaar aan. Het betrof een vermoedelijk 27-jarige Pool, die zichtbaar in de war was. De man gaf aan al drie jaar in Nederland te verblijven zonder vaste verblijfplaats. Bij controle van zijn paspoort rees het vermoeden dat deze vervalst was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleken tegen de man nog twee geldboetes open te staan van in totaal achthonderd euro. De politie stelt een onderzoek in naar het paspoort en de verblijfsstatus van de man.

Scooter aangereden door auto

Enkhuizen, woensdag 19 september 2012 - Een scooterrijder is woensdagmiddag rond 16.10 uur gewond geraakt na een aanrijding met een auto op De Zwaan in Enkhuizen. De automobilist verleende geen voorrang aan de van rechts komende scooter waarna ... Lees meer

Bromfietscontrole

Bergen, woensdag 19 september 2012
De politie hield op woensdagmorgen tussen 07.30 en 08.45 uur een bromfietscontrole op de Bergerweg in Bergen. In totaal werden vierentwintig brom- en snorfietsen gecontroleerd. Achttien hiervan bleken er te zijn opgevoerd (te hoge constructiesnelheid). Hiervan konden er drie zo hard dat het kentekenbewijs werd ingevorderd.

Kraanwagen in vangrail

Burgervlotbrug, woensdag 19 september 2012 - Een 36 ton wegende kraanwagen belandde woensdagochtend op de N9 in de vangrail. De bestuurder was vanuit Werkendam onderweg naar Den Helder. Bij Burgervlotbrug raakte hij, vermoedelijk door een te hoge snelheid en een nat wegdek, na een stuurcorrectie van de weg. De vangrail voorkwam ... Lees meer

Overval op personenauto

Den Oever, woensdag 19 september 2012
Op woensdagmorgen omstreeks 00.17 uur werd een 47-jarige vrouw uit Hippolytushoef overvallen op de A7 onder Den Oever. De vrouw reed in een personenauto over de A7 en nam de afrit naar Den Oever. Hier werd zij klemgereden door twee personenauto’s waarvan een voor haar en de andere achter haar ging staan. Uit de voorste auto kwamen twee mannen. Een van het liep naar de bijrijderskant, waar de 17-jarige dochter van de bestuurster zat. De overvaller sloeg het portiersraam in. De andere overvaller liep naar de bestuurderskant en bedreigde de bestuurster met een (mogelijk) vuurwapen. Het slachtoffer trapte het gas diep in, stuurde langs de auto die voor haar stond, en ging er vandoor. In Den Oever raakte zij de overvallers kwijt. De politie heeft een onderzoek ingesteld in de omgeving. Hierbij werden geen verdachten meer aangetroffen. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbraak bij sigarenwinkel

Medemblik, dinsdag 18 september 2012
Bij een sigarenwinkel aan de Kaasmarkt werd dinsdagochtend rond 03.30 uur ingebroken. Er werd een raam ingegooid waardoor de inbrekers naar binnen stapten. Er werden sigaretten buit gemaakt. Hierna vertrokken de inbrekers in een stationcar. Op dinsdag 21 augustus jl. werd er ook ingebroken bij deze sigarenwinkel.

Tuin in brand

Bovenkarspel, dinsdag 18 september 2012 - Een felle brand heeft dinsdagavond rond 19.30 uur een deel van een tuin verwoest aan het Traanbok in Bovenkarspel. De eigenaar was afval aan het verbranden. Toen ... Lees meer

Auto tegen boom

Opmeer, dinsdag 18 september 2012
Een 30-jarige automobilist uit Alkmaar kwam dinsdagochtend rond 02.00 uur met zijn auto tegen een boom terecht op de A.C. de Graafweg. De man kwam door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm terecht en reed tegen een boom. De automobilist werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept door een takelbedrijf.

Overval in kiem gesmoord door oplettende getuige

Wieringerwerf, dinsdag 18 september 2012
Dinsdagochtend werd op de Patrijsstraat een overval in de kiem gesmoord door een oplettende getuige. De vrouw zag rond 09.00 uur een man lopen in de richting van de juwelier. Onderweg zette hij een bivakmuts op. De getuige vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Omdat de juwelier nog niet open was liep de man terug naar zijn auto en zette de bivakmuts in de auto weer af. Agenten troffen de 21-jarige man in de auto aan. In zijn voertuig werden de bivakmuts en een vuurwapen aangetroffen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Motorrijders veel te hard over Kanaalweg

Schagen,  maandag 17 september 2012
Een 22-jarige motorrijder uit Hoorn en zijn 25-jarige vriendin uit Schagerbrug, moesten maandagmiddag hun rijbewijs inleveren. De man reed met een gecorrigeerde snelheid van 174 km/u over deze weg waar 80 km/u is toegestaan. Zijn vriendin reed op haar motor vlak achter hem en reed 169 km/u. Door de overschrijding met resp. 94 km/u en 89 km/u werd het rijbewijs van de twee motorrijders ingevorderd. Justitie bepaald de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Snorfietser naar ziekenhuis na ongeval

Castricum, maandag 17 september 2012
Een 47-jarige snorfietser uit Egmond aan den Hoef werd maandagmiddag naar het ziekenhuis overgebracht na een ongeval op de Beverwijksestraatweg. De snorfietser moest uitwijken voor een auto die richting Castricum reed en de Korendijk op wilde rijden. De snorfietser kwam door de uitwijkmanoeuvre in de greppel terecht en kwam ten val. Hij liep een hoofdwondje op en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis in Beverwijk.

Auto in sloot na aanrijding

Wervershoof, maandag 17 september 2012 - Een 50-jarige automobiliste uit Enkhuizen belandde maandagmiddag rond 15.45 uur met haar voertuig in het water op de Veenakkers. Een 45-jarige automobiliste uit Enkhuizen reed over de Veenakkers en wilde rechtdoor het Driehuizen oversteken. Waarschijnlijk zag zij hierbij de van rechts komende 50-jairge automobiliste over het hoofd. Deze belandde door de aanrijding ... Lees meer

Aanhouding na weggooien wapen

Den Helder, maandag 17 september 2012
Een 23-jarige jongen uit Den Helder werd maandagavond rond 22.00 uur aangehouden op het Julianaplein. De politie kreeg een melding dat er overlastgevende jeugd stond op het perron van het station. Agenten zagen toen zij aankwamen bij het station twee meisjes en een jongen staan. De jongen rende weg toen hij de politie aan zag komen. Hij rende in de richting van het Julianaplein en gooide onderweg iets in de bosjes. Hierna struikelde de jongen. Hij bleek een vuurwapen te hebben weggegooid. De jongen werd aangehouden voor wapenbezit.

Auto te water

Den Helder, maandag 17 september 2012
Een 41-jarige automobilist uit Den Helder raakte maandagochtend rond 07.45 uur met zij auto te water op de Doggersvaart. De man wilde vanuit de Karveelstraat linksaf de Doggersvaart op rijden. Door de laagstaande zon zag hij de auto van een 21-jarige man uit Medemblik over het hoofd die over de Doggersvaart reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de auto van de 41-jarige man in het water terecht kwam. De bestuurder werd door omstanders uit het voertuig gehaald. Hij werd door ambulancepersoneel onderzocht maar bleek niets te mankeren. Ook de andere automobilist werd onderzocht maar mocht weg. Zijn auto raakte aan de voorkant beschadigd.

Jongen ernstig gewond na val

Andijk, zondag 16 september 2012 - Een jongentje is zondagmiddag rond 13.40 uur ernstig gewond geraakt nadat hij uit een boom was gevallen bij een woning aan de Knokkel in Andijk. Het jongetje ging via een touw de boom in maar plots brak het touw en viel ... Lees meer

Brandjes houdt brandweer bezig

Heiloo, zondag 16 september 2012 - Diverse brandjes in de regio hebben de brandweer afgelopen nacht bezig gehouden. Zaterdagavond werd er bij de Waerdse tempel in Heerhugowaard een bankje in brand gestoken. Later in de nacht rukten de spuitgasten weer uit voor een buitenbrand aan de Middenweg en een brand in een aanhanger aan de Van Veenweg. Iets na half drie kreeg de Egmondse brandweer een melding binnen van een afvalbrandje bij sporthuis de Schulp ... Lees meer

Schuurtje in brand

Hem, zondag 16 september 2012 - In de nacht van zaterdag op zondag rond 01.40 uur is er brand ontstaan in een schuurtje met daarin fietsen aan de Prunusstraat in Hem. De brandweer van Venhuizen werd opgeroepen en bij aankomst stond het schuurtje volledig in brand. De brandweer zette meteen hoge druk in en de brand ... Lees meer