Vier gewonden bij ongeval A7

Wieringerwerf, vrijdag 31 augustus 2012 - Bij een aanrijding tussen twee voertuigen zijn op vrijdag rond 17.45 uur vier personen gewond geraakt. Een 45- jarige man uit Houten reed ter hoogte van Wieringerwerf over de A7 richting de Afsluitdijk Hij kwam vermoedelijk bij een inhaalmanoeuvre in botsing met het voertuig dat bestuurd werd door een 55-jarige man uit Harlingen. Beide voertuigen sloegen over de kop. De man uit Harlingen zat bekneld en kon door hulpverleners bevrijd worden uit zijn benarde positie. Beide bestuurders en twee ..... Lees meer

Brand in schuur

De Waal, vrijdag 31 augustus 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur werd door een voorbijganger brand ontdekt in een in aanbouw zijnde schuur aan de Kadijksweg in De Waal. De vrijstaande schuur stond vol met hooi. De brand leverde geen gevaar op voor mens, dier of andere bebouwing. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te blussen. De Kadijksweg werd afgezet voor het verkeer. De oorzaak van de brand is vermoedelijk hooibroei.

Rijden onder invloed

Benningbroek, donderdag 30 augustus 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur zag de politie een automobilist rijden op de A7 in Benningbroek. De bestuurder had behoorlijk de snelheid erin. Hij reed 160 terwijl hij steeds kort op een voorganger zat (bumperkleven). Plotseling stuurde hij van de linkerrijstrook naar rechts, via de rechter rijstrook naar de afrit naar de Broerdijk onder Midwoud. Hierbij sneed hij een weggebruiker die op de rechter rijstrook reed. Op de Broerdijk bleef hij hard rijden, nu met een snelheid van ongeveer 100 km per uur. Toen de politie de auto aan de kant had gezet, bleek de 25-jarige uit Midwoud afkomstige bestuurder niet meer in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was ingevorderd. Ook stond er tegen de man nog een geldboete open van ruim 650 euro. De man gaf aan eerder in de week softdrugs gebruikt te hebben. Hij moest bloed afstaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

’t Zand, donderdag 30 augustus 2012
Op donderdagavond omstreeks 18.20 uur raakte een 51-jarige Pool licht gewond bij een verkeersongeval op de Korte Bosweg in ’t Zand. De man reed op een fiets en achter hem reed een personenauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Anna Paulowna. De automobilist gaf aan dat de fietser plotseling naar links uitweek. Hij kon de man niet meer ontwijken en reed de fietser aan. Deze kwam ten val en liep lichte verwondingen op. Bij controle bleek de fietser alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. De test lukte echter niet. De verdachte gaf aan te kleine longen te hebben. Vervolgens weigerde hij mee te werken aan een bloedproef op religieuze gronden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het weigeren van een ademanalyse / bloedproef. 

Poging inbraak en beroving

Zuid-Scharwoude, donderdag 30 augustus 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 13.00 uur lag de bewoonster van een pand aan de Boomgaard in Zuid-Scharwoude even op de bovenverdieping van haar woning te slapen toen zij plotseling geluiden hoorde. Zij zag op het dakterras van haar woning een man zitten die bezig was een raam te forceren. Toen de man de vrouw hoorde, ging hij er vandoor. Het betrof een man met een getint uiterlijk. Hij had een lengte van ongeveer 1,80 meter en kortgeknipt zwart haar (overal even lang). De man had een opvallende knik in zijn neus. Hij droeg een blauw jack met rode accenten en een blauwe broek.

Heerhugowaard, donderdag 29 augustus 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 17.15 uur reed een 67-jarige vrouw uit Heerhugowaard op een fiets over de Kastanjelaan in haar woonplaats. Toen zij af wilde stappen om de stoep op te gaan, werd zij van achteren opzettelijk aangereden door een man op een fiets. De man probeerde in het voorbijgaan haar tas onder de snelbinders van de bagagedrager vandaan te trekken. Doordat de vrouw het hengsel van de tas om haar zadel had geslagen (om diefstal te voorkomen) lukte dit niet. De verdachte fietste vervolgens snel weg in de richting Wilgenlaan. De verdachte droeg een lichtgrijs jack en een capuchon over zijn hoofd. Hij reed op een donkerkleurige fiets. Het slachtoffer kwam door de aanrijding ten val en verzwikte haar enkel. Zij moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging tot straatroof. De politie in Heerhugowaard is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Grote zoekactie voor de kust van Callantsoog

Callantsoog, donderdag 30 augustus 2012
Het Kustwachtcentrum Den Helder ontving om 14.15 uur de melding van de reddingsbrigade Callantsoog dat een kitesurfer in problemen zou zijn voor de kust van Callantsoog. De melder had de surfer hoog op zien springen en daarna niet meer gezien. Door het Kustwachtcentrum zijn de reddingboten van de stations Petten, Callantsoog en Den Helder van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) gealarmeerd. Verder zijn vier boten van de Reddingsbrigades Callantsoog, de offshore reddingshelikopter en het Kustwachtvliegtuig ingezet. Op het strand rijdt een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM.
Gezamenlijk hebben zij een zoekactie uitgevoerd tussen Petten en Den Helder. Om 17.00 uur is de zoekactie beëindigd. Er is niets aangetroffen en ook op strand zijn geen kleding of andere spullen gevonden. Er is tot op heden ook geen vermissing gemeld bij de politie of andere instanties.

Twee aanhoudingen overval stomerij

Hoorn, donderdag 30 augustus 2012
Een 19-jarige man uit Hoorn en een 31-jarige man uit Zwaag zijn dinsdagochtend in hun woning aangehouden. Zij worden ervan verdacht op dinsdag 24 april jl. een overval te hebben gepleegd op een stomerij aan de Gedempte Turfhaven. Rond 08.30 uur op dinsdagochtend 24 april jl. opende een medewerkster de deur van de winkel. Toen zij zich omdraaide stond er een man in de deuropening. Hij gaf aan dat het om een overval ging. De medewerkster gaf hem geld, waarna de man er vandoor ging. Op bewakingsbeelden was te zien dat er nog een tweede man bij de overval betrokken was. Het overvallenteam kon de twee mannen na onderzoek aanhouden. De verdachten worden vrijdag 31 augustus voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Drankrijder zonder rijbewijs

Medemblik, donderdag 30 augustus 2012
Een 29-jarige automobilist uit Wervershoof werd donderdagochtend rond 01.15 uur aangehouden op de Oosterhaven. Agenten zagen de man de Kaasmarkt op rijden zonder verlichting. De bestuurder werd aangesproken door het geopende autoraam. De man reed echter door. Op de Oosterhaven werd hij alsnog staande gehouden. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 685 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. De man gaf aan dat hij niet in het bezit is van een rijbewijs en 's middags moest opkomen voor rijexamen. Hij krijgt proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

Inbraak in winkel

Tuitjenhorn, woensdag 29 augustus 2012
Op woensdagmorgen, omstreeks 03.40 uur, werd er ingebroken in een supermarkt aan de Dorpsstraat in Tuitjenhorn. De daders vernielden een raam naast de toegangsdeur en gingen het pand binnen. Hier braken zij de sigarettenbalie open en gingen er met bijna alle sigaretten vandoor.

Fietsster gewond na botsing

Castricum, woensdag 29 augustus 2012
Een 60-jarige fietsster uit Wormer raakte woensdagmiddag rond 17.00 uur gwond bij een botsing op de Provincialeweg. De vrouw reed op het fietspad richting Uitgeest en reed mogelijk te ver. Zij keerde met haar fiets maar kwam hierbij in botsing met een 17-jarige bromfietsster uit Heerhugowaard. De 60-jarige fietsster liep een gecompliceerde beenbreuk op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar, waar zij werd geopereerd. De 17-jarige bromfietsster werd ter plaatse nagekeken door ambulance personeel en bleek verder niets te mankeren.

Brand in woning

Alkmaar, woensdag 29 augustus 2012 - Bewoners van een woning aan de Mercuriusstraat ontdekten woensdagochtend brand in de woonkamer. In afwachting van de brandweer probeerden de bewoners zelf de brand te blussen. De brand is vermoedelijk ontstaan ... Lees meer

Fietsster gewond

Den Burg, woensdag 29 augustus 2012
Een 57-jarige fietsster uit Den Burg raakte woensdagmiddag rond 16.00 uur gewond bij een botsing op de Witte Kruislaan. De fietsster verleende geen voorrang aan de van rechts komende 41-jarige fietsster uit Den Burg. Beiden kwamen ten val. De 57-jarige vrouw liep hierbij vermoedelijk een beenbreuk op. Zij werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Diefstal boot: verdachte aangehouden

Alkmaar, dinsdag 28 augustus 2012
Op dinsdagmiddag hield de politie een 46-jarige Alkmaarder nadat hij op heterdaad was betrapt bij de diefstal van of vanaf een boot in de Geestersingel in zijn woonplaats. Een getuige zag dat omstreeks 13.00 uur een man aan boord was van een sloep die afgemeerd ligt in het water naast de Geestersingel. Toen de getuige de eigenaar had gewaarschuwd was de verdachte er net vandoor. Hij kon echter door de eigenaar worden achterhaald en aan de gewaarschuwde politie worden overgedragen. Op de boot bleek het dekkleed kapotgesneden te zijn. Ook het afdekzeil van de buitenboordmotor was kapotgesneden. Onduidelijk is of het de verdachte om de boot of bijvoorbeeld de motor te doen was. De verdachte verklaarde zelf dronken te zijn geweest en een slaapplaats te hebben gezocht.

Kinderen aan de drugs

Den Helder, dinsdag 28 augustus 2012
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.15 uur trof de politie twee minderjarige kinderen aan op het Bernhardplein in Den Helder. De kinderen, een 14-jarige jongen en een 15-jarig meisje uit Den Helder, waren bezig met het draaien van een joint toen de politie hen aansprak. De kinderen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De jongen bleek nog drie zakjes hennep bij zich te hebben. Het meisje verklaarde wekelijks twee of drie joints te roken. De jongen haalde wel een gemiddelde van twee op een dag. De politie nam de drugs in beslag. De ouders van de kinderen zijn in kennis gesteld.

Verkeersruzie

Grootebroek, maandag 27 augustus 2012
Omstreeks 17.15 uur ontstond er ruzie tussen twee automobilisten op de Industrieweg. Een 19-jarige automobilist uit Enkhuizen gaf aan dat de andere automobilist zeer dicht achter hem reed. Op de rotonde met de Kastanjelaan nam de man die eerst achter hem reed de rotonde tegen het verkeer in. Vervolgens blokkeerde hij de weg voor de automobilist uit Enkhuizen. Deze deed zijn deur op slot. De andere man stapte uit en begon te schelden. De man trapte vervolgens een deuk in de zijkant van de auto van de man uit Enkhuizen. De politie is op zoek naar de man die de automobilist bedreigde en de auto beschadigde. De man reed in een donkerblauwe Peugeot met Nederlands kenteken. Hij is blank en heeft lang/warrig rossig haar en een licht/beginnend baardje. Hij droeg een blauw shirt met V-hals en een spijkerbroek en Timberlands bergschoenen. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844.

Gevlucht na aanrijding

Den Helder, maandag 27 augustus 2012
Op de kruising van de Texelstroomlaan en de Flevostraat vond omstreeks 20.40 uur een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfietser. De auto en de bromfiets raakten bij de botsing zwaar beschadigd. De 66-jarige automobilist uit Julianadorp verklaarde dat hij over de Texelstroomstraat reed en ter hoogte van de Flevostraat voorsorteerde om links af te slaan. Vanuit de andere richting kwam een scooter met hoge snelheid om hem af. Hij kon een aanrijding voorkomen door snel naar rechts te sturen. Vlak daarna kwam er echter nog een scooter met hoge snelheid aan. De bestuurder van deze scooter keek achter zich, waardoor hij de auto niet zag. Hij botste met hoge snelheid op de auto en kwam ten val. Getuigen van het ongeval meldden dat twee jongens die betrokken waren bij de aanrijding waren weggerend. Een van de jongens zou bij de aanrijding gewond zijn geraakt aan zijn been. De politie heeft in de omgeving gezocht naar het tweetal. Een van hen, een 19-jarige man uit Den Helder werd al snel in de Dommelstraat aangehouden. Hij bleek gewond aan zijn been en armen. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfiets die hij bestuurde staat als gesloopt geregistreerd en werd dus bereden zonder verzekering. In een tuin aan de Dommelstraat werd ook de tweede scooter aangetroffen, die daar was achtergelaten. Deze bleek als gestolen geregistreerd te staan. De politie onderzoekt de identiteit van de tweede scooterrijder.

Gevangenisstraffen voor gewapende overvallen in Den Helder

De rechtbank Alkmaar heeft vandaag vier verdachten wegens overvallen in Den Helder veroordeeld tot gevangenisstraffen. Wegens gebrek aan bewijs is een vijfde verdachte vrijgesproken. De rechtbank heeft de 20-jarige hoofdverdachte Ferry de R. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaren voor het plegen van een gewapende overval op de McDonald’s, Snackcorner en Domino’s Pizza, gepleegd in de periode van 22 tot en met 25 oktober 2011. Hij is daarbij met een bivakmuts op de horecagelegenheden binnengelopen en heeft onder dreiging van een op een vuurwapen gelijkend voorwerp de medewerkers gedwongen tot afgifte van een geldbedrag. Ten aanzien van de overval op de McDonald’s en de Domino's Pizza acht de rechtbank bewezen dat De R. deze overvallen samen met drie andere mannen heeft gepleegd. De rechtbank heeft op basis van het dossier vastgesteld dat deze mannen het plan hebben opgevat om de overvallen te plegen. Zij hebben De R. door middel van geweld en bedreiging met geweld hiertoe aangezet en hebben hem naar de McDonald’s en de Domino's Pizza gebracht en daar op hem gewacht. Na afloop van de overval zijn zij met De R. teruggereden naar een woning in Den Helder en hebben zij de buit verdeeld. De rechtbank heeft bij één van de mannen tevens bewezen verklaard dat hij zijn ex-vriendin heeft bedreigd met een mes en een op een vuurwapen gelijkend voorwerp voorhanden heeft gehad. Hij is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 49 maanden. De andere mannen zijn veroordeeld tot gevangenisstraffen van respectievelijk vier jaren en 42 maanden. De rechtbank is bij één van de mannen tot de oplegging van een lagere straf gekomen gelet op onder andere zijn geringere rol bij de overvallen. Het in beslag genomen geld wordt aan de Domino’s Pizza teruggeven. Daarnaast moeten de verdachten ook het kasverschil van de McDonald’s en de Domino's Pizza terugbetalen. Verder moeten zij de beveiligingskosten van de McDonald’s terugbetalen, die zijn gemaakt als gevolg van de angst die door de overval bij de medewerkers is ontstaan.

Auto slaat om na aanrijding met wegafzetting

Opmeer, maandag 27 augustus 2012
Een 39-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp sloeg maandagochtend rond 05.15 uur over de kop op de A.C de Graafweg. De man had twee vrachtwagens ingehaald en was hierbij tegen een tijdelijke wegafzetting van wegwerkzaamheden gereden. De auto van de man sloeg om en gleed zo’n vijftien meter op het dak door. De auto bleek weer op zijn wielen te zijn gezet en de man was doorgereden. De auto werd aangetroffen bij een bedrijf in Wognum en bleek total loss te zijn. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Hij krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs.

Gemeente Zaanstad pakt fietsenoverlast aan

Wormerveer, maandag 27 augustus 2012 - De gemeente Zaanstad pakt sinds vandaag de overlast van rondslingerende fietsen rond het NS station Wormerveer aan. Deze week hangen handhavers van de gemeente Zaanstad een waarschuwingslabel aan verkeerde gestalde fietsen, brommers en scooters. Vanaf volgende week zullen .... Lees meer

Man aangehouden voor benzinediefstal

Heerhugowaard, zondag 26 augustus 2012
Een 40-jarige man uit Heerhugowaard werd zondagmiddag rond 13.30 uur aangehouden op de Handelstraat. Agenten zagen de man op deze straat gehurkt achter een auto zitten. Achter deze auto stond een andere auto, waarin de man inmiddels had plaatsgenomen. De auto rook erg naar benzine. In de auto bleken onder andere twee jerrycans, een tankdop van de andere auto en een rubberen slang te liggen. De 40-jarige man werd aangehouden voor benzinediefstal.

Grote tak blokkeert voetgangersbrug

Heiloo, zaterdag 25 augustus 2012 - Als gevolg van het stormachtige weer begaf zaterdagavond een grote tak het aan de Oudburgerlaan in Heiloo. De tak kwam terecht op de naastgelegen voetgangersbrug. De ... Lees meer

Auto in de berm

Middenmeer, zaterdag 25 augustus 2012
Op zaterdagmorgen omstreeks 05.20 uur kreeg de politie een melding dat een personenauto op zijn kant in de berm van de A7 onder Middenmeer zou liggen. Ter plaatse trof de politie de auto en de bestuurder, een 49-jarige man uit Sneek. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier werd bloed van hem afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Bij het ongeval raakte ook een broer van de bestuurder, die als passagier mee reed, gewond. Ook hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Prullenbak in brand in café

Wervershoof, zaterdag 25 augustus 2012 - Zaterdagochtend rond 07.10 uur werden de brandweerkorpsen van Wervershoof en Andijk gealarmeerd voor een brand bij café ’t Fortuin aan de Dorpsstraat in Wervershoof. Brandweerlieden gingen het pand in en ontdekte na enige tijd zoeken de brand. Er bleek een prullenbak in brand te hebben gestaan ... Lees meer

Fietsster gewond bij aanrijding

Alkmaar, zaterdag 25 augustus 2012
Op zaterdagavond raakte een 18-jarige vrouw gewond bij een aanrijding op de Laan van Bath in haar woonplaats Alkmaar. Een 49-jarige vrouw uit Anna Paulowna reed in een personenauto over de Laan van Bath vanuit de richting Vronemeer in de richting Spilstraat. Zij remde af voor een groep jongeren die de weg op fietsen over wilde steken. Daarna reed zij door de rotonde in de weg op. Hierbij had zij het slachtoffer dat daar fietste over het hoofd gezien. De Alkmaarse werd aangereden, sloeg tegen het voorraam van de auto en kwam ten val op het wegdek. Zij werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Vernieling raam

Alkmaar, vrijdag 24 augustus 2012
Op vrijdagavond omstreeks 23.00 uur hoorden politiemedewerkers vanaf het politiebureau aan het Mallegatsplein glasgerinkel van de andere zijde van het kanaal, de Noorderkade. Ter plaatse bleek een raam vernield te zijn van een slooppand, het voormalige bandencentrum. De politie trof bij het pand een 30-jarige man en een 24-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Polen. Beide verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij verklaarden niets met de vernieling te maken te hebben gehad, maar op het geluid van het glasgerinkel af te zijn gekomen. Bij controle bleek tegen de man nog een geldboete open te staan van 435 euro. Bovendien bleek hij tot ongewenst vreemdeling te zijn verklaard. De man werd hierop ingesloten. De vrouw werd heengezonden.

Motorrijder in de fout

Hoorn, vrijdag 24 augustus 2012
Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur zag een onopvallende politiesurveillance een motorrijder rijden op de Braken in de richting Avenhorn. Van daaruit ging de man richting Hoorn. In tien minuten tijd maakte de motorrijder een aantal verkeersovertredingen: inhalen bij een inhaalverbod, rijden over een doorgetrokken streep, diverse malen geen richting aangeven, invoegen zonder voorrang te verlenen, kleven (minder dan 5 meter achter een voorganger), te hoge snelheid (122 ipv 80 km per uur) en slingerend wegrijden tussen twee rijen auto’s die optrokken bij een verkeerslicht. De motorrijder, een 27-jarige man uit Hoorn, kreeg voor een totaalbedrag van 480 euro aan boetes. Bovendien wordt hij aangemeld voor een verplichte verkeerscursus die hij op eigen kosten (900 euro) zal moeten volgen.

Ongeval N245

Alkmaar, vrijdag 24 augustus 2012 - Op vrijdagavond omstreeks 22.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Schagerweg in Alkmaar waarbij een 26-jarige Heerhugowaarder ernstig gewond raakte. Het slachtoffer reed in een personenauto over de Schagerweg in de richting Schagen. Toen hij van de linker rijstrook plotseling naar de rechter rijstrook stuurde raakte hij met de achterzijde van zijn auto de linker voorzijde van een personenauto die op de rechter rijstrook reed. Deze auto werd bestuurd door een 32-jarige man uit Alkmaar. De auto van het slachtoffer begon hierdoor te draaien en botste tegen een paal. De auto raakte totaal vernield en de bestuurder kwam klem .... Lees meer

Inbraak in school

Alkmaar, vrijdag 24 augustus 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.25 uur werd een inbraak ontdekt in een schoolgebouw aan de Toscanestraat in Alkmaar. De daders waren de school binnengekomen door een raam van een klaslokaal te forceren. Vermoedelijk zijn de daders overlopen door een beveiliger, die twee mensen weg zag rennen in de richting Galiciestraat. In een lokaal bleef een laptop achter, die klaar lag om meegenomen te worden. Ook trof de politie op het dak van de school een tas aan, waarin onder andere een televisie zat.

Aanrijding met letsel

Grootebroek, vrijdag 24 augustus 2012
Op vrijdagavond omstreeks 20.50 uur raakte een 17-jarige jongen uit Grootebroek gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Overstort en de Stede Broecweg in zijn woonplaats. De jongen reed op een snorfiets over de Overstort en wilde de Stede Broecweg oversteken. Hier kwam echter een personenauto aangereden, bestuurd door een 28-jarige man uit Lutjebroek. Deze bestuurder zag bij de kruising een andere bromfietser staan. Hij remde aanvankelijk af, maar toen hij zag dat de bromfietser bleef staan, reed hij door. Plotseling zag hij het slachtoffer. Deze snorfietser bleef niet staan en stak de rijbaan van de Stede Broecweg over. De automobilist kon niet meer op tijd remmen en botste tegen het slachtoffer aan. De Grootebroeker liep bij de aanrijding vermoedelijk een beenbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanrijding Robbenkoog

Alkmaar, vrijdag 24 augustus 2012 - Een automobilist raakte vrijdagochtend gewond bij een verkeersongeval op de Robbenkoog in Alkmaar. De man stond op de Robbenkoog geparkeerd en draaide de weg op om een autogarage binnen te rijden. Daarbij zag hij een achteropkomende auto over het hoofd. De auto van de man werd vol in de flank geraakt. De brandweer kwam ter ... Lees meer

Beroving

Hoorn, vrijdag 24 augustus 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.15 uur werd een 26-jarige man uit Hoorn op de Noorderstraat in zijn woonplaats beroofd. Het slachtoffer liep bij het station, toen twee mannen op hem af kwamen lopen. Een van de mannen bedreigde het slachtoffer met een mogelijk vuurwapen en eiste geld. Nadat de straatrovers de portemonnee van het slachtoffer te pakken hadden gekregen, gingen zij er vandoor. In de portemonnee zaten contant geld en bankpasjes. De man met het wapen had een blanke huidskleur, tussen de 20 en 23 jaar oud en met een lengte van ongeveer 1,85 – 1.90 meter. Hij droeg een grijze capuchon en een zwart vest. De andere man had een getint uiterlijk. Ook hij was tussen de 20 en 23 jaar oud, maar had een lengte van 1,65 – 1,70 meter. Hij had een ringbaardje en kort kroezend haar. Hij was in het zwart gekleed en droeg opvallende rode halfhoge sportschoenen.

Brand bij de MacDonalds in Alkmaar

Alkmaar, vrijdag 24 augustus 2012 - Bij de MacDondalds aan de Robijnstraat in Alkmaar heeft vrijdagochtend een klein brandje gewoed. In een opslagruimte bleek afval in een container vlam te hebben ... Lees meer

Auto rijdt over arm

Westwoud, vrijdag 24 augustus 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 06.30 uur raakte een 59-jarige vrouw uit Hoogkarspel gewond bij een verkeersongeval op de Dr. Wijtemalaan in Westwoud. De vrouw reed op een fiets. Toen zij een verkeerde beweging maakte, gleed zij met de fiets onderuit en kwam ten val.  Op dat moment kwam juist een personenauto aangereden (in de richting Hoogkarspel). De bestuurder, een 52-jarige man uit Hobrede, kon niet meer op tijd remmen of uitwijken en reed vermoedelijk over de arm van de vrouw heen. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Fietser gewond

Heiloo, donderdag 23 augustus 2012
Op donderdagmiddag omstreeks 17.10 uur raakte een 35-jarige man uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de Kennemerstraatweg in Heiloo. De man reed vanuit de richting Limmen op de fiets over de Kennemerstraatweg. Hij was aan het bellen toen hij de weg over wilde steken. Bij het oversteken had hij een auto, die vanuit dezelfde richting kwam, niet aan zien komen. Toen hij overstak, was de automobilist, een 74-jarige man uit Heemskerk, al zo dicht genaderd dat deze een aanrijding niet kon voorkomen. De fietser werd geschept en viel tegen het voorraam van de auto en vervolgens op het wegdek. De fietser moest voor onderzoek worden overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Aanrijding N9 bij Julianadorp

Julianadorp, donderdag 23 augustus 2012 - Bij een verkeersongeval op de kruising Schoolweg-N9 in Julianadorp is donderdagmiddag rond vijf uur een gewonde gevallen. Een 18-jarige man uit Wolvega reed in een auto over de Schoolweg. Bij de kruising met de N9 stopte hij, omdat hij niet precies wist hoe hij in Sint Maartenszee moest komen. Terwijl hij, met zijn 16-jarige vriendin uit Ter Idzard, naar de bewegwijzering stond te kijken, rolde de auto langzaam vooruit de kruising op. Op dat moment kwam van links over de N9 een personenauto aangereden, bestuurd door een 29-jarige man uit Koedijk. Hij kon niet meer op tijd stoppen en ... Lees meer

Motorrijders gewond

Enkhuizen, donderdag 23 augustus 2012
Een 36-jarige motorrijder uit Hoogkarspel werd donderdagochtend overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de Provinciale weg N506. De man haalde rond 07.50 uur een aantal auto’s in maar moest snel naar rechts voor de voorste auto doordat er een tegenligger aan kwam. Door deze manoeuvre verloor hij de macht over het stuur en sloeg een aantal keer over de kop en gleed door. Zijn arm was uit de kom. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Alkmaar, woensdag 22 augustus 2012
Een 34-jarige motorrijder uit Heerhugowaard raakte woensdagmiddag rond 17.20 uur gewond bij een ongeval op de Geestersingel. Een 45-jarige Duitse automobilist parkeerde hier uit en reed de rijbaan op. Hierbij zag hij de motorrijder die hem van achteren naderde over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij brak hierbij vermoedelijk zijn heup en sleutelbeen. De man werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Automobilist rolt van dijk

Oudesluis, donderdag 23 augustus 2012 - Een automobilist is woensdagavond op de Westfriesedijk in Oudesluis onderaan een dijk belandt. De man miste een bocht en rolde met zijn auto van de dijk. Hij raakte ... Lees meer

Inklimmer aangehouden

Alkmaar, woensdag 22 augustus 2012
Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is woensdagmiddag rond 14.45 uur aangehouden op de Geestersingel. Een 78-jarige bewoonster van de Broekerwaard deed open nadat de deurbel was gegaan. Er stond een jongen voor de deur. Hij vroeg om een glaasje water. De bewoonster gaf hem dit waarna hij om nog een glas water vroeg. Ondertussen kwam de buurvrouw thuis via de achterkant van haar woning. Zij zag hoe een jongen via het schuurdak van haar 78-jarige buurvrouw naar beneden klom. Zij waarschuwde de vrouw. Boven bleek de deur van de slaapkamer op slot te zijn gedraaid. De politie werd gebeld. Er werd gezocht in de omgeving. Aan de andere kant van het spoor zagen agenten twee jongens fietsen. Allebei voldeden aan het signalement. De jongens moesten stoppen maar fietsten door. Bij de Geestersingel probeerde de 17-jarige jongen er te voet vandoor te gaan. Hij werd echter door een omstander tegen gehouden. Hij werd aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. Naar hem wordt verder onderzoek gedaan. Uit de woning van de 78-jarige vrouw werd een toilettas weggenomen.

Fietsster gewond

Castricum, woensdag 22 augustus 2012
Een 70-jarige fietsster uit Heemskerk werd woensdagmiddag rond 14.30 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Mient. Een 25-jarige automobilist uit Castricum kwam vanuit de richting van de Ruiterweg toen ineens vanuit de linker zijstraat een fietser de weg overstak. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. De fietsster liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Grote zoekactie naar zwemmer

Egmond aan zee, woensdag 22 augustus 2012 - Groot alarm op het strand van Egmond aan zee woensdagmiddag. Er werd in zee iets gezien wat sterk leek op een in nood zijnde zwemmer. Er werd groot alarm geslagen. Naast de boten van de KNRM en de reddingsbrigade werd ook ... Lees meer

Inbrekers

Den Helder, woensdag 22 augustus 2012
Een 24-jarige man uit De Cocksdorp is zondagochtend rond 02.30 uur aangehouden in zijn woning. Bij een in woninginbraak op 13 juli jl. op de Ruyghweg in Den Helder werd DNA gevonden. Dit DNA matchte met de 24-jarige man. Er werd ingebroken in de woning via het bovenlicht bij het keukenraam. De bewoners waren op vakantie. Er werden sierraden en apparatuur uit het huis gestolen.

Alkmaar, dinsdag 21 augustus 2012
Op dinsdagavond omstreeks 21.45 uur liep de 83-jarige bewoner van een pand aan de Frederik Hendriklaan in Alkmaar vanuit de woonkamer naar de 1e verdieping in zijn woning. Boven, in de badkamer, zag hij een vreemde man staan. De man greep het slachtoffer bij zijn kleren en eiste geld. Tegelijkertijd probeerde hij naar beneden en uit de woning te komen. De bewoner had dit in de gaten en opende de voordeur, zodat de dief weg kon komen. Hij vertrok zonder buit in de richting van de Prins Alexanderstraat. Niemand raakte gewond. Uit onderzoek bleek dat de verdachte was binnengekomen via het dak van de keuken van de buren en door het geopende slaapkamerraam op de 1e verdieping.

Bejaarde van tas beroofd

Alkmaar, dinsdag 21 augustus 2012
Op dinsdagmiddag omstreeks 17.25 uur werd een 91-jarige vrouw uit Alkmaar van haar tas beroofd op de Jongkindlaan in haar woonplaats. De vrouw liep met een rollator vanaf de Aert de Gelderlaan over het bruggetje in de richting Mesdaglaan toen twee mannen langsliepen en een tas van haar rollator wegpakten. De tas werd verderop op de Mesdaglaan teruggevonden. Uit de tas bleek geld te zijn gestolen.

Vrachtwagen met asfalt op de kop in sloot

Schagerbrug, dinsdag 21 augustus 2012 - Een vrachtwagen vol met asfalt belandde dinsdag op de kop in een sloot. De chauffeur reed op de Grote Sloot in Schagerbrug en moest uitwijken voor een tegemoet komende vrachtwagen. De rechter wielen kwamen in de berm, waarna de vrachtwagen wegzakte en op de kop in een slootje tot stilstand kwam. De onfortuinlijke ... Lees meer

Meer dan honderd kilometer te snel

Oudkarspel, dinsdag 21 augustus 2012
Op dinsdagmiddag omstreeks 13.20 uur controleerde de politie de snelheid van een motorrijder op de Provincialeweg onder Oudkarspel. De bestuurder, een 22-jarige Alkmaarder, werd geklokt met een snelheid van 182 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller dan 80 gereden mag worden. Omdat de man meer dan 50 km te hard reed, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De man verklaarde dat de weg voor en achter hem vrij was en hij er geen kwaad in zag.

Dodelijk ongeval N240

Wervershoof, maandag 20 augustus 2012 - Een 24-jarige fietser overleed maandagochtend na een ongeval op de Markerwaardweg. Een 60-jarige man uit Lutjebroek reed rond 11.50 uur met zijn busje over deze weg in de richting van Zwaagdijk. Na de kruising met de Droge Wijmersweg hoorde hij een klap. Toen hij uitstapte zag hij een ... Lees meer

Volkswagen Golf te water

Obdam, maandag 20 augustus 2012 - Een voorbijganger ontdekte maandagochtend een Volkswagen Golf cabriolet in een sloot langs de Lutkedijk in Obdam. De politie en een ambulance werden gewaarschuwd. De bestuurder ... Lees meer

Onder invloed

Wervershoof, maandag 20 augustus 2012
Een 25-jarige automobilist uit Westwoud werd maandagochtend rond 03.45 uur aangehouden op de Nijverheidsweg. De politie kreeg een melding dat er een automobilist tegen het hekwerk bij een autobedrijf aan de Handelsweg was gereden. De bestuurder was hierna weggereden in de richting van de dijk. Agenten zagen in de bocht bij de Handelskade een auto stilstaan. Bij het zien van de politieauto probeerde de bestuurder weg te rijden. Aangezien de auto een lekke band had en schade ging dit moeilijk. De man parkeerde zijn auto op de Nijverheidsstraat en probeerde weg te komen. Hij werd echter aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 825 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd en hij krijgt proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van ongeval.

Wervershoof, zondag 19 augustus 2012
Een 29-jarige bromfietser uit Hauwert moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij rond 11.30 uur werd aangehouden op Parallelweg. De man moest blazen en blies 1320 ug/l. Dit is zesmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man werd aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bovenkarspel, zondag 19 augustus 2012
Een 53-jarige man uit Midwoud werd zondagmiddag rond 16.00 uur met zijn boot aangehouden op de Florasingel. Agenten lieten de man blazen omdat er tientallen flesjes bier in zijn boot lagen. Hij blies 700 ug/l. De toegestane hoeveelheid is 160 ug/l. De man werd aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor varen onder invloed.

Bovenkarspel, zaterdag 18 augustus 2012
Zaterdagmiddag werd rond 17.45 uur op het water bij het Grootslag in Bovenkarspel een 26-jarige man uit Hoogkarspel aangehouden. Hij voer als schipper met twee andere mannen in de boot. Op het moment dat hij de politie zag liet hij een van de andere mannen de schippersplek overnemen. Hij moest toch blazen en blies 515 ug/l. Hij werd aangehouden voor varen onder invloed.

Aanrijding in Barsingerhorn

Barsingerhorn, zondag 19 augustus 2012 - Op het Poolland in Barsingerhorn vond zondag iets na het middaguur een aanrijding plaats tussen een motor en een personenauto. Zowel de motorrijder als de passagier belandde ... Lees meer

Audi A8 te water

Noord-Scharwoude, zaterdag 18 augustus 2012 - In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks tien over half drie werd er in een sloot aan de Veilingweg een auto aangetroffen. Politie, ambulance, brandweer en duikers kwamen ter plaatse. De brandweer heeft samen met de duikers ... Lees meer

Parachutist maakt harde landing

Texel, zaterdag 18 augustus 2012 - Een parachutist uit Schijndel is zaterdagmiddag gewond geraakt, nadat hij op het vliegveld een harde landing had gemaakt. De man bij de landing een te lage draai, waarna de harde landing volgde. Omdat de parachutist even ... Lees meer

Met alcohol op ongeluk veroorzaakt

Alkmaar, vrijdag 17 augustus 2012
De politie heeft vrijdagavond 22.58 uur een 54-jarige man uit Alkmaar aangehouden die een ongeluk heeft veroorzaakt op de Kanaaldijk in Alkmaar. De man reed tegen een geparkeerde auto aan en reed vervolgens een betonnen paaltje en een verkeersbord omver. Twee agenten op mountainbikes waren snel ter plaatse en hielden de man, die zichbaar onder invloed van alcohol was, aan. Hij bleek vier keer zoveel alcohol gedronken te hebben dan toegestaan. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Drankrijder rijdt tegen hek en lantaarnpaal

Grootebroek, donderdag 16 augustus 2012
Een 22-jarige Poolse automobilist veroorzaakte donderdagmiddag rond 12.15 uur een verkeersongeval op de Dirk Essenlaan. De man stond met zijn auto schuin omhoog tegen een hek en was ook tegen een lantaarnpaal aangereden. De bestuurder moest blazen en blies 675 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De inzittende van de auto had een bebloed voorhoofd. Hij werd door de ambulance ter plaatse nagekeken maar mocht na controle weg.

Insluiping

Hippolytushoef, donderdag 16 augustus 2012
Bewoners van een woning in Hippolytushoef hebben donderdagochtend om 04:55 uur inbrekers betrapt. De bewoners werden wakker van een opengaande poortdeur. De buitenverlichting met bewegingsmelder ging branden. Vanuit de woning zag men een jongen met een zwarte hooded sweater voorzichtig de tuin in lopen. Een schreeuw uit het raam bleek voldoende om de jongen te verjagen. De bewoner ging naar buiten, alwaar hij een tweede verdachte tegen het lijf liep. Ook deze nam de benen. De politie kwam ter plaatse maar trof geen verdachten meer aan. Vermoedelijk gaat het, zoals de bewoner hen beschrijft, om gelegenheidsinbrekers. Deze slaan vooral hun slag als er ramen of deuren niet goed afgesloten zijn. 

Bergen, donderdag 16 augustus 2012
Donderdagavond vond er rond 20.30 uur een insluiping plaats bij een woning aan de Boslaan. Op de bovenverdieping stond een raam iets open om te luchten. De dader verschafte zichzelf toegang tot de woning door dit raam. Er werden sierraden gestolen.

Aanrijding met letsel

Wieringerwerf, donderdag 16 augustus 2012
Op donderdagmorgen omstreeks 02.45 uur raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval op de A7 onder Wieringerwerf. Een 25-jarige man uit Boazum (Frl) reed in een personenauto richting Den Oever. Voor hem reed een personenauto, bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Menaldum (Frl). De man had de auto voor hem niet gezien en botste er achterop. Door de klap schoot de vrouw met haar auto de berm in en kwam met de rechterzijkant tegen een boom tot stilstand. Zij liep verwondingen aan haar gezicht op. De auto van de man kwam honderd meter verder tegen de vangrail tot stilstand. Beide bestuurders werden voorbehandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De politie stelt een onderzoek in naar de achterlichten van de auto van de vrouw. Vraag is of deze ten tijde van het ongeval hebben gebrand.

Camper in brand

Bovenkarspel, donderdag 16 augustus 2012 - Donderdagochtend rond 02.30 uur werd er door buurtbewoners een brandende camper ontdekt aan de Zonnedauw in Bovenkarspel. Bij aankomst van de brandweer stond de voorkant van de camper volledig in brand. Zij hadden de brand snel onder controle. De brand is ontstaan bij het wiel van de camper. Vermoedelijk ... Lees meer

Alcohol en verkeer

Hoorn, donderdag 16 augustus 2012
De politie had op donderdagmorgen omstreeks 00.30 uur de grootste moeite om een 21-jarige man uit Blokker op een snorfiets te laten stoppen. De man stond bij de verkeerslichten op de kruising Provincialeweg-Keern en negeerde hier het rode licht. De politie gaf een een stopteken, maar de man reed door. Ook reageerde hij niet op zwaailicht en sirene. Pas toen de politie naast hem ging rijden en hem beetpakte, remde de man af. Om te voorkomen dat de man zou vallen werd hij ook weer losgelaten. Reden voor de man om er weer vandoor te gaan. Weer ging de politie naast hem rijden en pakte de man beet. Toen hij eindelijk stilstond, ging de man er lopend vandoor. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek hij alcohol gebruikt te hebben. De man blies 420 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve bijna vijf maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een bekeuring voor het rode licht, het negeren van het stopteken en het rijden onder invloed. Bovendien moest hij zijn rijbewijs inleveren.