Tuinhuisje in brand

Alkmaar, dinsdag 31 juli 2012 - Achter school De Vlindertuin aan de Slochterwaard in Alkmaar werd dinsdagmiddag brand ontdekt. Er bleek een tuinhuisje in brand te staan. Van het huisje bleef weinig over. De oorzaak ... Lees meer

Vol gas achteruit

Nieuwe Niedorp, dinsdag 31 juli 2012 - Op de Trambaan in Nieuwe Niedorp vond dinsdagochtend omstreeks 10 uur een ongeval plaats waarbij geen gewonden vielen. Een oude vrouw stapte in haar auto en reed achteruit. Een getuige zag de vrouw volgas achteruit rijden. Een vrouw die haar auto net had geparkeerd moest lijdzaam toezien ... Lees meer

Fietsers botsen tegen elkaar

Hoorn, maandag 30 juli 2012
Een 64-jarige fietser uit Hoorn en een 60-jarige fietsster uit Hoorn werden maandagavond naar het ziekenhuis overgebracht na een aanrijdng op de Pakhuisstraat. De 64-jarige man kwam met zijn fiets vanaf de Draafsingel en sloeg linksaf de Pakhuisstraat op. Hij sneed de bocht af en kwam daardoor in botsing met de 60-jarige fietsster die hier met haar man fietste. De 64-jarige man en de 60-jarige vrouw kwamen ten val. De vrouw had last van haar rug en de man kon zijn benen niet bewegen. Beiden werden overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Auto over de kop

Wieringerwerf, maandag 30 juli 2012
Een 45-jarige automobilist uit Wieringerwerf kwam maandagmiddag rond 14.00 uur op zijn kop in een bermsloot terecht op de Medemblikkerweg. De man kwam met zijn auto in de berm terecht. Hij stuurde tegen en schoot hierdoor over de weg. Hij kwam daar op zijn kop in de bermsloot terecht. De bestuurder had last van zijn nek en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Geen straf voor schipper pont Westeinde

Breezand, maandag 30 juli 2012
De pontvrouw van het veer bii Westeinde had de veiligheidshekjes op de pont moeten sluiten. Door deze nalatigheid heeft zij zich schuldig gemaakt aan het overtreden van de regels voor de binnenvaart. In juli vorig jaar raakte een automobilist te water toen hij met het veer wilde overvaren. De schipper van de pont heeft nog geprobeerd het slachtoffer te redden, maar tevergeefs. De gevolgen van dit tragische ongeval zijn behalve voor de nabestaanden, ook voor de pontvrouw traumatisch geweest, zo bleek op de zitting. De officier van justitie had om een boete van duizend euro gevraagd. Op de strafzitting stond niet ter beoordeling of er sprake was van dood door schuld. Dit werd de pontvrouw niet verweten. Hoewel de vrouw schuldig is bevonden aan het overtreden van de regels, krijgt zij daarvoor geen straf opgelegd. De Alkmaarse kantonrechter oordeelt dat zij met dertig uur hechtenis in een politiecel en de traumatische gevolgen van dit tragische ongeval al genoeg is gestraft. De pachter van de pont werd vrijgesproken omdat hij niet de schipper was van het veer en in die hoedanigheid dus het reglement voor de binnenvaart niet heeft kunnen overtreden.

Diefstal bliksemafleiders

Alkmaar, maandag 30 juli 2012
Twee mannen uit Alkmaar zijn maandagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Fabritiusstraat. Een getuige hoorde een hoop herrie bij de steigers die bij een school staan. Agenten vonden er doorgeknipte bliksemafleiders en een rugzak met gereedschap erin. Aan de voorzijde van het pand hoorden de agenten een doffe klap. Zij zagen een man weglopen richting de rotonde. De 38-jarige man werd aangehouden. Een politiehond vond de tweede verdachte, een 33-jarige man, in de bosjes. Ook hij werd aangehouden. Beide mannen werden overgebracht naar het politiebureau.

92-jarige vrouw overvallen in woning

Enkhuizen, maandag 30 juli 2012
Een 92-jarige vrouw is maandagochtend rond 08.45 uur in haar woning aan de Kastanjelaan overvallen door een man. De overvaller stond opeens in de woning en gaf de vrouw een aantal klappen op haar hoofd met een voorwerp. Hij ging er vandoor met geld en sierraden. De vrouw wist een buurman te alarmeren. Het slachtoffer had een verwonding aan haar hoofd en werd naar het ziekenhuis overgebracht.

Greep uit kassa bij supermarkt

Enkhuizen, maandag 30 juli 2012
Maandagochtend rond 10.45 uur deed een man een greep in de kassa bij een supermarkt op de Westerstraat. De man stond te wachten in de rij en greep in de kassa toen de kassamedewerker de lade opende om af te rekenen met een klant voor hem. De man rende hierna de winkel uit. Onbekend is hoeveel geld er weg is genomen.

Drankrijders

Hoorn, zondag 29 juli 2012
Tijdens een alcoholcontrole aan de J.D. Pollstraat in Hoorn wilde een 30-jarige automobilist uit Purmerend er vandoor gaan. De man bleek teveel te hebben gedronken en had geen rijbewijs bij zich. Nadat hij uit zijn auto was gekomen wilde hij niet aangehouden worden en probeerde er vandoor te gaan. Voor hij zijn auto kon bereiken kon hij worden tegenhouden door de politie waarbij hij zich hevig verzette. De man bleek een alcoholpromillage van 1,25 in zijn bloed te hebben.

Anna Paulowna, zaterdag 28 juli 2012
Zaterdagmiddag is een 27-jarige Pool aangehouden nadat hij weg was gelopen bij een ongeval dat hij zelf had veroorzaakt. De man reed rond 14.45 uur met hoge snelheid over de Zuiderweg en verloor de macht over het stuur in een bocht. Hierbij raakte hij een 68-jarige man uit Anna Paulowna die daar met zijn vrouw aan het fietsen was. Viel hierbij in de sloot raakte gewond aan zijn been. De auto belandde ondersteboven in een sloot waarna de man er hardlopend vandoor ging. Even later kon de man alsnog worden aangehouden aan het Jaagpad waar hij in natte kleding rondliep. Hij bleek onder invloed achter het stuur te hebben gezeten: hij blies 1,45 promille.

Berkhout, vrijdag 27 juli 2012
Een 25-jarige automobilist was vrijdagavond in een sloot gereden aan de Bobeldijk in Berkhout en was vervolgens weggelopen. Een politieagent zag een nat spoor een erf op lopen waarna de automobilist gezien werd. Deze ging er hardlopend vandoor in zijn natte kleding in de richting van Hoorn. Een paar honderd meter verderop werd de man aangehouden waarna bleek dat hij onder invloed was van alcohol: hij blies 1,45 promille.

Messen op zak

Den Helder, zaterdag 28 juli 2012
Zaterdagochtend is een man aangehouden die met een mes door een horecagelegenheid aan de Koningstraat in Den Helder liep. De 29-jarige man uit Den Helder werd rond 3.45 uur met het mes gezien waarna hij werd aangehouden door personeel en vervolgens overgedragen aan de politie. Hij bleek naast het mes ook hasj bij zich te hebben.

Hoorn, zaterdag 28 juli 2012
Zaterdagavond zijn bij een feestje aan de Sirius twee mannen (25 en 33 uit Hoorn) aangehouden na een ruzie. Rond 21.00 uur liep het feestje uit de hand en kregen verschillende personen het met elkaar aan de stok. De 25-jarige man trok een mes en bedreigde hiermee andere feestgangers, terwijl de 33-jarige man een kopstoot had gegeven aan een 26-jarige vrouw uit Hoorn. De politie kwam met een aantal auto’s en een politiehond ter plaatse. Na de aanhouding van de twee mannen werd het rustig in de buurt.

Diverse auto’s vernield

Den Helder, zaterdag 28 juli 2012
Zaterdag zijn vernielingen gepleegd aan een tiental auto’s aan het Molenplein in Den Helder. Er zijn onder andere spiegels verbogen en ruitenwissers losgetrokken. De politie onderzoekt de vernielingen.

Alkmaarder aangetroffen in kanaal

Koedijk, vrijdag 27 juli 2012
Op vrijdagmorgen werd door een voorbijganger het levenloze lichaam aangetroffen van een 62-jarige man uit Alkmaar in het Noord-Hollandskanaal in Koedijk. De man was woensdagavond op zijn fiets langs het kanaal gefietst naar zijn woning. Hier was hij echter niet aangekomen. De familie van het slachtoffer informeerde de politie die donderdag het kanaal afzocht, maar de man niet aantrof. Op vrijdagmorgen werd het lichaam gevonden door een voorbijganger. Er is geen sprake van een misdrijf.

Alcohol en verkeer

Bergen, vrijdag 27 juli 2012
Op vrijdagmorgen, juist na middernacht, reed een 38-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Hoflaan in Bergen. Hier raakte hij de macht over het stuur kwijt, begon te slingeren, botste tegen twee geparkeerd staande auto’s aan en kwam uiteindelijk tot stilstand in de voortuin van een woning. Een van de aangereden auto’s raakte totaal vernield. De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 580 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Enkhuizen, vrijdag 27 juli 2012
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.15 uur zag de politie dat een man aanstalte maakte om weg te rijden in een personenauto op de Vogelkerslaan in Enkhuizen. Omdat de man alcohol had gebruikt kreeg hij een rijverbod. Hij mocht voor een periode van twaalf uur niet rijden. Even later zag de politie de man toch in de auto zitten en achteruit rijden. Hierop werd hij nogmaals gecontroleerd en moest hij blazen. De man blies 540 ug/l. Dat is tweeënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden tijdens een ontzegging en het rijden onder invloed.

Zwaagdijk, donderdag 26 juli 2012
Op donderdagavond omstreeks 20.15 uur controleerde de politie een 47-jarige man uit Hoorn op een bromscooter op de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. De man werd gecontroleerd omdat hij 63 km per uur reed, terwijl ter plaatse niet sneller dan 30 km per uur gereden mag worden. Toen de man werd gecontroleerd, probeerde hij onopvallend twee wikkels met harddrugs in de berm te laten vallen.
Bij verdere controle bleek de man niet meer over een rijbewijs te beschikken. Dit was door het CBR ongeldig verklaard. Bovendien stond er nog een hechtenis van 14 dagen tegen hem open. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier werd bloed van de verdachte afgenomen omdat het vermoeden bestond dat de man onder invloed van drugs of medicijnen verkeerde. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs of medicijnen.

Mannen op heterdaad aangehouden na overval Scapino

Alkmaar, vrijdag 27 juli 2012
Een 21-jarige en een 24-jarige man, allebei afkomstig uit Alkmaar, zijn vrijdagochtend om 10.00 uur aangehouden op de Zanderslootlaan in Heiloo voor een overval op de Scapino aan het Vijvertje. Rond 09.50 uur kwam er een melding dat twee mannen de winkel waren binnengekomen met een vuurwapen. Zij bedreigden de twee aanwezige medewerkers. Nadat zij geld hadden buit gemaakt gingen ze er vandoor. Op de Kennemerstraatweg zag een agent twee mannen op een scooter rijden. Zij voldeden aan het signalement van de overvallers en de scooter waar zij op reden bleek gestolen te zijn. De twee werden gevolgd. Zij verdwenen met de scooter in het Heilooërbos en kwamen hier lopend uit. Een agent hield ze aan. De twee bleken de buit van de overval bij zich te hebben en ook het gebruikte vuurwapen. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Man ernstig gewond bij aanrijding in Castricum

Castricum, vrijdag 27 juli 2012 - Op vrijdagmorgen omstreeks 07.45 uur raakte een 71-jarige man uit Castricum ernstig gewond bij een ongeval op de Vinkebaan in zijn woonplaats. Een 40-jarirge Castricummer, stond met zijn bedrijfsauto stil voor de spoorbomen op de Vinkebaan. Doordat er problemen waren met een trein op het station Castricum bleven de spoorbomen gesloten. De bestuurder besloot hierop achteruit te rijden en te keren. Hij had echter niet gezien dat het slachtoffer, dat aanvankelijk rechts van zijn auto stond, met zijn rollator achter de wagen langs liep. De auto botste tegen het slachtoffer die onder de auto terecht ... Lees meer

Brandstichting Muiderwaard

Alkmaar, vrijdag 27 juli 2012 - In een met hekken afgesloten berging bij een wooncomplex aan de Muiderwaard in Alkmaar heeft vrijdagochtend brand gewoed. Omstreeks kwart voor vier werd de brand ontdekt. Een bromfiets en een quad bleken in brand te staan. De metershoge vlammen bereikten ook de bovenliggende appartementen. Bewoners konden tijdig hun woning verlaten. Een aantal bewoners met ademhalingsproblemen werden door ambulancepersoneel ... Lees meer

Celstraffen voor gewapende overvallen

Alkmaar, donderdag 26 juli 2012
Een gevangenisstraf van vier jaar onvoorwaardelijk krijgt de man opgelegd die op 9 augustus vorig jaar samen met een ander de gewelddadige overval pleegde op het casino in Den Helder. Amper tien dagen later pleegt hij nog een overval op de Aldi in Den Helder. Bij beide overvallen werd het personeel onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen geld uit de kassa af te geven. Zijn compagnon bij de beroving van het casino krijgt een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De tijd die zij in voorarrest hebben gezeten mogen ze van hun celstraffen aftrekken. De overvaller van het casino en de Aldi heeft beide strafbare feiten bekend op de zitting. Zijn straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie. Het feit dat hij een vuurwapen heeft gebruikt en meerdere overvallen heeft gepleegd, wordt hem zwaar aangerekend. Uit de verklaring van de medewerkster van de supermarkt die werd bedreigd met het wapen, blijkt hoezeer de overval haar emotioneel en psychisch aangrijpt. De compagnon bij de overval op het casino heeft op de zitting gezegd dat hij gedwongen werd mee te werken aan de gewapende overval. Hij zou wel betrokken zijn, maar niet schuldig zijn aan medeplegen. Een medepleger staat gelijk aan de feitelijke dader als het gaat om de vraag of hij strafbaar heeft gehandeld. Hiervoor is nodig dat er sprake is geweest van een bewuste en nauwe samenwerking en een gezamenlijke uitvoering. De rechtbank is van oordeel dat dat het geval is geweest omdat beide mannen van te voren over de overval hebben gesproken. Ook wist hij dat er een wapen gebruikt zou worden en is hij op de bewakingsbeelden te zien bij de overval. De rechtbank heeft hem een andere straf opgelegd dan de eis van de officier van justitie omdat hij een zeer laag verstandelijk niveau heeft en makkelijk beïnvloedbaar is.

Tasjesroof

Hoorn, donderdag 26 juli 2012
Op donderdagavond omstreeks 18.15 uur werd een 31-jarige vrouw uit Hoorn van haar tas beroofd op de Dukaat in haar woonplaats. De vrouw fietste over de Dukaat toen er een scooter op haar af kwam rijden. Op de scooter zaten twee mannen waarvan een haar handtas van haar schouder trok. Het slachtoffer kwam hierdoor ten val. De deders gingen er hierop met de tas vandoor. Het gaat om twee mannen, waarvan er een een blank uiterlijk had. De andere had een donkere huidskleur. Een van hen droeg een donker shirt met witte letters. Zij reden op een bromscooter met een windscherm.

Containerbrand

Den Burg, donderdag 26 juli 2012 - Aan het Gerritlanderdijkje in Den Burg stond donderdagavond een container in brand. Mogelijk zijn de resten ... Lees meer

Politie zoekt zakkenroller

Bovenkarspel, donderdag 26 juli 2012
De politie is op zoek naar een mogelijke zakkenroller in de buurt van de Florasingel in Bovenkarspel. De man rijdt in een dure zilvergrijze auto. Deze heeft witte kentekenplaten met zwarte letters. Het betreft een lichtgetinte man met een opvallend bol gelaat. Hij draagt een donkere spijkerbroek en een lichte blouse. Bij aantreffen kunt u bellen met de politie 0900-8844.

Elf jongens aangehouden voor straatroof, diefstal en inbraak

Heerhugowaard / Obdam, donderdag 26 juli 2012
Elf jongens in de leeftijd van 16 tot en met 20 jaar zijn de afgelopen maanden aangehouden voor diefstal, straatroof en inbraak. Op 2 juni jl. werd een 20-jarige verdachte uit Maarssen in Hoorn aangehouden voor diefstal van een auto. Hij bleek op zijn telefoon meerdere foto’s te hebben staan van auto’s die gestolen waren bij een inbraak bij een garagebedrijf eind mei in Heerhugowaard. Bij zijn fouillering werden ook twee autosleutels aangetroffen afkomstig van twee van deze auto’s. Met zijn aanhouding kwam de politie in het onderzoek terecht op de andere verdachten. De groep hield zich ook bezig met diefstal van scooters in Duitsland. Ook twee straatroven waarbij koptelefoons werden gestolen werden opgelost met de aanhouding van deze groep. Een 19-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Obdam, zitten in bewaring. Een 19-jarige uit Nibbixwoud en een 20-jarige uit Maarssen moeten binnenkort voor de Raadkamer verschijnen. De andere verdachten, afkomstig uit Obdam en Heerhugowaard, zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden.

Brandstichting bij woning aan de Tuinstraat in Hoogkarspel

Hoogkarspel, donderdag 26 juli 2012 - In een pand aan de Tuinstraat werden bewoners donderdagochtend rond 02.10 uur wakker van een knal. Er bleek een brand te woeden aan de voorzijde van het pand, zowel binnen als buiten. De bewoners konden het vuur in de kiem smoren. Er bleek een raam te zijn ingegooid. Aan de voor- en achterzijde van de woning werden resten gevonden van een fles met een doek. In de fles zat een brandbare vloeistof. De eigenaar van het pand heeft aangifte gedaan van brandstichting. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien hebben rond bovengenoemd tijdstip ... Lees meer

Vier jaar cel voor gewelddadige overval op supermarkt

Alkmaar, donderdag 26 juli 2012
Gewapend en met een bivakmuts op pleegde een 24-jarige man uit Hoorn samen met een nog onbekende verdachte een gewelddadige overval op de Dekamarkt in Zwaag. Tijdens deze overval op 13 januari dit jaar werden de assistent bedrijfsleider en een medewerker enige tijd gegijzeld in een auto. De rechtbank Alkmaar legt de overvaller, die direct werd gepakt na de overval, vier jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf op met aftrek van het voorarrest. De andere verdachte is nog voortvluchtig. Op vrijdagavond 13 januari 2012 sluit de assistent bedrijfsleider na 21.00 uur de supermarkt. Lopend naar zijn auto komen er twee mannen met bivakmutsen te voorschijn die hem onder schot houden. Hij wordt de auto ingeduwd en moet de kluiscode afgegeven terwijl de auto inmiddels rijdt. Die code heeft de assistent bedrijfsleider niet en hij wordt gedwongen een collega, die deze wel weet te liggen, naar de parkeerplaats te laten komen. Zodra zij op de parkeerplaats aankomt, wordt ze ook gedwongen de auto in te stappen. In de auto worden zij door de overvallers voortdurend bedreigd met de vuurwapens. Met zijn vieren gaan ze de supermarkt binnen waarna de overvallers de kluis leeghalen. De overvallers verlaten vervolgens de supermarkt weer, onder achterlating van de buit. Kort daarna worden ze door de politie achtervolgd. Eén overvaller weet te ontsnappen. De 24-jarige man uit Hoorn wordt gepakt terwijl hij zich in de omgeving verstopt. De overvaller heeft bekend samen met een ander, wiens naam hij niet wil geven, de overval te hebben gepleegd. Hij heeft ook nog aangevoerd dat er sprake zou zijn van een complot waarbij ook medewerkers van de Dekamarkt waren betrokken, maar die verklaring is door de rechtbank van tafel geveegd. Voor een dergelijk complot is geen enkele aanwijzing. De rechtbank rekent het de overvaller zwaar aan dat hij de slachtoffers angst heeft aangejaagd door met geweld en vuurwapens de overval te plegen. Daarbij komt dat hij de slachtoffers enige tijd van hun vrijheid heeft beroofd. Uit de verklaringen op de zitting blijkt hoe erg de slachtoffers getraumatiseerd zijn. De officier van justitie eiste vijf jaar en zes maanden celstraf, maar de rechtbank vindt vier jaar meer passend bij de strafbare feiten die zijn gepleegd, gelet op straffen die in min of meer vergelijkbare gevallen worden opgelegd.

Auto te water

Avenhorn, woensdag 25 juli 2012
Een 31-jarige Poolse automobilist kwam woensdagmiddag rond 15.00 uur op de Jaagweg met zijn auto in het water terecht. De bestuurder en zijn inzittende waren na het ongeval weggelopen. Agenten troffen de mannen aan op het fietspad naast de Jaagweg. De 31-jarige bestuurder was na een bocht met zijn voertuig in de berm terecht gekomen en kwam in het water terecht. De bestuurder werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Twee gewonden bij aanrijding N245

Noord-Scharwoude, woensdag 25 juli 2012 - Op woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur raakten twee personen gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de N504 en de N245 onder Noord-Scharwoude. Een 60-jarige vrouw uit Oudkarspel reed in een personenauto vanuit haar woonplaats op de kruising af. Zij wilde hier linksaf slaan in... Lees meer

Eenzijdig verkeersongeval met letsel

Wieringerwerf, woensdag 25 juli 2012
Op woensdagmorgen omstreeks 06.40 uur raakte een 33-jarige man uit Grootebroek gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Zuiderdijkweg in Wieringerwerf. De man reed in een personenauto richting Den Oever toen er plotseling een haas voor zijn auto kwam. De man week uit en kwam in de berm terecht. Hier raakte hij de macht over het stuur kwijt, schoot over de rijbaan en kwam aan de andere kant van de weg tegen een boom tot stilstand. De man klaagde over last aan zijn hand en schouder. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte totaal vernield.

Jongen fietst tegen oplegger

Den Helder, woensdag 25 juli 2012
Een 18-jarige fietser uit Den Helder raakte woensdagavond gewond toen hij rond 18.15 uur tegen een oplegger terechtkwam die op de Handelsweg geparkeerd stond. De jongen was tijdens het fietsen met zijn Blackberry bezig en lette daardoor niet op de weg voor zich. Hij reed hierdoor met zijn hoofd tegen een oplegger. De fietser kwam ten val en schoof met zijn fiets nog een aantal meter door. Hij liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Bromfietser in botsing met tractor

Heerhugowaard, woensdag 25 juli 2012 - Op woensdagmorgen omstreeks 11.30 uur raakte een 67-jarige man uit Heerhugowaard gewond bij een verkeersongeval op de A.C. de Graafweg onder Heerhugowaard. De man reed op een bromfiets over het fietspad. In dezelfde richting over de rijbaan reed een landbouwtractor met aanhangwagen. De tractorbestuurder stuurde zijn combinatie rechtsaf over het fietspad ... Lees meer

Gestolen scooters

Hoorn, woensdag 25 juli 2012
Een 20-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag om 16.30 uur aangehouden op het John Raedeckerhof. Agenten zagen de man op een scooter rijden. Bij controle van het voertuig bleek dat de kappen waren overgespoten. Het kenteken bleek als gestolen geregistreerd te staan. De man kon geen rijbewijs of kentekenbewijs overleggen. Hij werd aangehouden voor heling.

Hoorn, woensdag 25 juli 2012
Een 14-jarige jongen uit Hoorn werd woensdagavond aangehouden voor heling van een scooter. Hij was op de Watermolen uit de bocht gevlogen en tegen een geparkeerde auto belandt. Het kenteken wat op de scooter zat hoorde thuis op een Spartamet. Het framenummer van de scooter was weg gevijld en het voertuig was overgespoten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

Kraak op pinautomaat

Julianadorp, woensdag 25 juli 2012 - Op woensdagmorgen omstreeks 02.50 uur werd een pinautomaat aan de Schoolweg in Julianadorp gekraakt. De daders ginger er zonder buit vandoor. Wel is er aanzienlijke schade aan het gebouw en de automaat. De pinautomaat was bij een bankgebouw in winkelcentrum de Riepel. De daders hebben met een Volkswagen Golf een toegangsdeur in de muur van het gebouw vernield. Het pand en de geldautomaat liepen grote schade op. Ter plaatse bleef de auto waarmee de kraak werd gepleegd ... Lees meer

Groot alarm voor leeg bootje

Woensdag 25 juli 2012
Om 06.20 uur meldde de Verkeerscentrale Brandaris aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat het vissersvaartuig TS-6 een onbemand visbootje had aangetroffen in het Boomkensdiep, aan de westkant van Terschelling. In het bootje lagen laarzen, hengels en een viskoffer. Direct werden de reddingboten van de stations Terschelling en Vlieland van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en een Defensie helikopter van vliegbasis Leeuwarden gealarmeerd. Om 06.50 uur kwam het bericht dat vissers het bootje van strand hadden zien af drijven. Nadat de eigenaar was opgespoord, kwam de bevestiging dat er geen mensen aan boord hadden gezeten en dat het bootje was weg gedreven. Hierop kon de zoekactie worden afgeblazen. Een bergingsbedrijf heeft het bootje naar de haven van Terschelling gebracht.

Medische evacuatie vanaf eiland De Kreupel in IJsselmeer

Dinsdag 24 juli 2012
Om 14.35 uur meldde de havenmeester van het eiland ‘De Kreupel’, oostnoordoost van Medemblik, dat een man als gevolg van een val gewond was geraakt en dat hulp gewenst was. Hierop is door het Kustwachtcentrum een Defensie helikopter met arts ingezet en zijn ook de reddingboten van station Medemblik-Andijk gealarmeerd. De helikopter heeft de arts afgezet die de patiënt heeft onderzocht en gestabiliseerd. Daarop is de man aan boord gebracht van de helikopter en vervoerd naar het VU ziekenhuis in Amsterdam.

Met drank op tegen paaltjes

Rustenburg, dinsdag 24 juli 2012
Op dinsdagavond blies een 22-jarige man uit Heerhugowaard 395 ug/l, nadat hij op de Drechterlandsedijk in Rustenburg met zijn auto drie paaltjes had omgereden. Getuigen hadden gezien dat de bestuurder van een personenauto de paaltjes omreed en vervolgens met zijn auto probeerde weg te komen. Toen dat niet lukte, duwden inzittenden van de auto deze weg naar een parkeerplaats in de buurt. Hierbij lieten zij een duidelijk oliespoor achter. Vervolgens zijn zij in een andere auto gestapt die richting Oterleek wegreed. De gewaarschuwde politie trof de andere auto met hierin de verdachte als passagier aan. Bij controle bleek hij 395 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vier maal het voor hem geldende maximum. Hij verklaarde zelf na het ongeval nog bier te hebben gedronken. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. De politie nam zijn rijbewijs in.

Over de kop

Barsingerhorn, maandag 23 juli 2012
Een 27-jarige automobilist uit Schagen sloeg maandagmiddag met zijn auto over de kop op de Heerenweg. Hij was afgeleid door een aanhanger voor hem. De man botste tegen een geparkeerde auto en sloeg over de kop. Hij moest blazen en bleek gedronken te hebben. De man blies 700 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid. Zij kentekenbewijs en rijbewijs werden ingevorderd. De man liep geen letsel op.

Koperdieven verstopt in keukenkastje en kruipruimte

Hoorn, maandag 23 juli 2012
Twee 38-jarige mannen uit Beverwijk zijn maandagavond even voor middernacht aangehouden in een leegstaande woning aan de Astronautenweg. Een buurman hoorde lawaai vanuit woning en belde de politie. Bij de woning bleek een deur geheel te zijn verwijderd. In eerste instantie werd op de begane grond niets aangetroffen. Bij controle van de keuken bleek één van de verdachten zich in één van de kastjes te hebben verstopt. De andere verdachte werd aangetroffen onder het kruipluik bij de voordeur. Beide mannen werden aangehouden. Boven in de woning werden koperen buizen aangetroffen. Deze bleken te zijn losgehaald uit de badkamer.

Obstakels op de A7

Tussen 3 februari 2011 en 2 februari 2012 zijn er op de snelweg A7, globaal tussen Den Oever en Abbekerk, in totaal 11 auto's en 1 motorfiets tegen spullen aangebotst die op het wegdek lagen. Dat gebeurde steeds in het donker en tot nu toe bleef het wonder boven wonder bij materiële schade, maar gezien de grootte en de aard van de voorwerpen hadden de incidenten veel ernstiger en zelfs fataal kunnen aflopen. Van een aantal spullen is bekend dat ze ergens zijn gestolen. Er wordt dan ook vermoed dat de spullen met opzet op de A7 zijn neergelegd. Hieronder een lijst met de obstakels die op de weg zijn neergelegd: Lees meer

Rijbewijzen kwijt

Heerhugowaard, maandag 23 juli 2012
Een 61-jarige automobilist uit Oosthuizen moest maandagmiddag zijn rijbewijs inleveren toen hij om 16.00 uur werd aangehouden op de Jan Glijnisweg. De man reed op deze 50 km/u weg 104 km/u. Vanwege de overschrijding met meer dan 50 km/u raakte hij zijn rijbewijs kwijt. Voor deze bestuurder bepaald Justitie de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Obdam, maandag 23 juli 2012
Een 32-jarige motorrijder uit Zwaag reed maandagmiddag rond 15.00 uur met 151 km/u over de Braken. Op deze weg geldt een maximum snelheid. Door de overschrijding met meer dan 50 km/u moest de man zijn rijbewijs inleveren. Voor deze bestuurder bepaald Justitie de hoogte van de boete en de duur van de eventuele ontzegging van het rijbewijs. Ook kan het CBR overgaan tot het opleggen van een Educatieve Maatregel Gedrag (EMG). De kosten van deze cursus is 800 euro en moet door de overtreder zelf worden betaald.

Fietsster gewond na ongeval

Bergen, zondag 22 juli 2012 - Een 75-jarige fietsster uit Bergen raakte zondagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een ongeval op de Landweg. Een 16-jarige snorfietser uit Heiloo reed op deze weg in de richting van Bergen. De fietsster kwam vanuit een fietspad wat haaks ... Lees meer

Auto te water in Enkhuizen

Enkhuizen, zondag 22 juli 2012 - Twee mannen zijn zondag met hun auto een sloot ingereden langs de Provincilaeweg in Enkhuizen. De mannnen konden zelfstandig uit het voertuig komen en gingen er lopende er vandoor. De politie kon hen even vederop het ongeval aanhouden. Omdat niet duidelijk werd of en hoeveel mensen ... Lees meer

Plezierjacht in brand

Schoorldam, zondag 22 juli 2012

Jongeren raken te water in 't Zand

't Zand, zondag 22 juli 2012 - Drie jongeren raakten zondagochtend met hun auto te water in 't Zand. Door onbekende oorzaak verloor de bestuurder op de Groteweg de controle over het stuur. De auto belandde in een sloot. Omstanders hielpen de jongens uit de auto. Ze raakten niet gewond. Vrienden kwamen met een landbouwvoertuig ter plaatse om de auto uit de sloot te krijgen. Dit lukte ... Lees meer

Vier aanhoudingen

Wervershoof, zondag 22 juni 2012
In de nacht van zaterdag op zondag was het tussen 4.00 en 5.00 uur onrustig in de omgeving van De Hoek. Op straat was een groep van in totaal ongeveer 75 personen aanwezig. Verschillende personen kregen ruzie. Agenten konden met behulp van de aanwezige beveiligers twee vechtende mannen van 19 en 20 jaar uit Wervershoof aanhouden. Dit ondanks het tegenwerken van het aanwezige publiek. Zij gooiden met bier naar de agenten en trapten tegen het voertuig. Een 20-jarige man uit Wervershoof is later aangehouden omdat hij een autospiegel van het politievoertuig vernielde. Ook zijn 51-jarige vader werd aangehouden wegens het beledigen van een agent. Kort na deze aanhoudingen hebben agenten met behulp van een politiehond de groep uiteen gedreven. Daarna keerde de rust weer terug in het dorp.

Auto vast in brugleuning

Breezand, zaterdag 21 juli 2012

Brand in leegstaand pand Noorderkade

Alkmaar, zaterdag 21 juli 2012 - In een leegstaand pand aan de Noorderkade heeft zaterdagavond korte tijd brand gewoed. Aan de achterkant van het gebouw, waar voorheen Noorderkade bandenservice was gevestigd, brandde wat afval. Het afval lag tegen een toegangsdeur ... Lees meer

Meisje gewond bij ongeval

Grootebroek, zaterdag 21 juli 2012 - Bij een ongeval op de Wijzend in Grootebroek is zaterdagmiddag een meisje gewond geraakt. Ze zat samen met een jongen op de scooter. Door onbekende oorzaak kwamen ... Lees meer

Man gewond bij ongeval

Sint Maartensbrug, zaterdag 21 juli 2012
Een 18-jarige man uit Burgerbrug is rond 7.30 uur gewond geraakt na een aanrijding met een bestelbus. De man reed op zijn bromfiets over de Sint Maartensweg in de richting van Sint Maarten. Over de Grote Sloot in de richting van Schagerbrug reed een 45-jarige man uit Burgerbrug. Op het kruispunt Sint Maartensweg / Grote Sloot zag de bromfietser het busje over het hoofd. Hij is met een breuk in zijn been naar het ziekenhuis vervoerd.

Val uit boom

Castricum, vrijdag 20 juli 2012 - Vrijdagavond is er tegenover het NS-station van Castricum een meisje gewond geraakt. Volgens de politie was het slachtoffer uit een boom gevallen en 3 meter lager aan de oever van een vijver terecht gekomen. De ambulancedienst heeft in samenwerking met de brandweer het slachtoffer geplankt en naar boven getild. Het meisje is ... Lees meer

Tweede zoekactie vermissing Frank Temme afgerond

Den Oever, vrijdag 20 juli 2012
De tweede zoekactie in verband met de vermissing van de 23-jarige Frank Temme is vrijdagmiddag afgerond. Net als bij de eerdere zoekactie in Hargen aan Zee, werd door de door de politie samengewerkt met medewerkers van Defensie. Bij deze zoekactie in het Robbenoordbos, werd in totaal 2,5 vierkante kilometer doorzocht. De zoekactie heeft geen resultaat opgeleverd. Frank Temme werd voor het laatst gezien op woensdag 7 maart jl. toen hij ’s ochtends van zijn huis in Heerhugowaard vertrok. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor. De politie kreeg onlangs informatie in het onderzoek naar zijn vermissing. Deze informatie gaf aanleiding tot de zoekactie in het duingebied bij Hargen aan Zee en in het Robbenoordbos.Politie en Openbaar Ministerie vermoeden dat Frank Temme het slachtoffer is geworden van een misdrijf. De hoofdofficier van justitie van het Openbaar Ministerie Alkmaar heeft een beloning van €10.000,- uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader(s). Het onderzoek naar de vermissing wordt voortgezet.

Drankrijder belandt in tuin

Benningbroek, vrijdag 20 juli 2012
Een 29-jarige automobilist uit Midwoud raakte vrijdagochtend zijn rijbewijs kwijt. De man belandde rond 02.30 uur op de Oosterstraat met zijn auto in een tuin en kwam tot stilstand tegen een boom. De man moest blazen en bleek te hebben gedronken. Hij blies 745 ug/l. Dit is drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Naast de tuin, was ook het hek behoorlijk vernield.

Onderzoek gestart na brand basisschool

Enkhuizen, vrijdag 20 juli 2012 - De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand bij een school aan de Reigerweg in Enkhuizen. Mogelijk is er sprake van brandstichting. Op vrijdag 20 juli rond 3.30 uur brak brand uit in het schoolgebouw, dat niet meer in gebruik is. Om 5.00 uur was de brand onder controle ... Lees meer

Hennepplantage in pand kringloopwinkel

Egmond aan den Hoef, donderdag 19 juli 2012
De politie heeft op donderdagavond een 41-jarige man uit Egmond aan Zee aangehouden op verdenking van het bezit van een hennepplantage. De politie vond in een pand dat hij huurde op een bedrijfsterrein in Egmond aan den Hoef resten van spullen die duiden op een hennepplantage. In dit pand, waar een kringloopwinkel is gevestigd, woedde dinsdagavond een brand. De politie zoekt nog naar de oorzaak van de brand.

Bedreiging en vernieling autoruit

Heerhugowaard, donderdag 19 juli 2012
Een 21-jarige automobilist uit Heerhugowaard heeft donderdag aan het begin van de avond de achterruit van een andere auto ingeslagen. Om onbekende redenen reed de verdachte enige tijd dicht achter een 31-jarige plaatsgenoot. Bij een verkeersdrempel op de Zuidwijkring remde de 31-jarige man af en reed de 21-jarige tegen zijn achterkant op. Laatstgenoemde stapte agressief uit de auto, bedreigde de man en sloeg met zijn blote vuist de achterruit van de 31-jarige man in. De politie heeft kort daarna de verdachte aangehouden.

Boerderijbrand

Alkmaar, donderdag 19 juli 2012 - In een leegstaande boerderij aan de Schermerdijk heeft donderdagavond brand gewoed. Het is de derde keer dat er bij en in de boerderij brand is ontstaan. De brandweer had de brand na een uurtje onder controle. De voorzijde van de eerste verdieping raakte beschadigd door de brand. Bekend is dat er vlak voor de brand drie jongens wegrenden. De politie is op zoek naar getuigen die hierover meer informatie hebben. Ook getuigen die andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Op de naastgelegen N242 ontstond tijdens de brand ..... Lees meer

Getuigen gezocht na verkeersincident A7

Abbekerk, donderdag 19 juli 2012
De politie is op zoek naar getuigen van een poging doodslag die dinsdagmiddag rond 15.30 uur op de A7 op het weggedeelte van Medemblik- Middenmeer richting de Afsluitdijk ter hoogte van afslag Abbekerk plaatsvond. Tijdens het invoegen van de A8 naar de A7 werd de rode Peugeot 406, waarin het 28-jarige slachtoffer uit Harlingen reed, bijna door de bestuurder van een blauwe Volkswagen Caddy, met op de motorkap een logo van een bouwbedrijf, aangereden toen hij van rijstrook verwisselde. Daardoor ontstond er ruzie tussen beide bestuurders. De bestuurder van een blauwe Volkswagen Caddy probeerde vervolgens meerdere malen de auto van het slachtoffer van de weg te drukken. Hierdoor ontstonden er levengevaarlijke situaties waarbij er met hoge snelheden links en rechts werd ingehaald. De auto van het slachtoffer werd daarbij enkele keren in de linkermiddenberm gedrukt en waardoor deze tegen de vangrail botste, in de slip raakte en tot stilstand kwam. De auto raakte daarbij beschadigd. De identiteit bestuurder van de blauwe Volkswagen-Caddy is inmiddels bij de politie bekend. Toch wil de politie graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie hebben over dit ernstige misdrijf. Zij kunnen de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Tweede en derde verdachte aangehouden voor schietincident Arendsweg

Alkmaar, donderdag 19 juli 2012
De politie heeft een tweede en derde verdachte aangehouden voor het schietincident dat op 14 juni 2011 plaatsvond op de Arendsweg. Woensdagochtend 18 juli werd een 33-jarige man uit Alkmaar in zijn woning aangehouden. Een 32-jarige man uit Alkmaar werd de week ervoor in zijn woning aangehouden. Het slachtoffer was deze avond samen met zijn zoons met de auto aangekomen op een parkeerplaats van het Arendspad, toen drie mannen hem beroofden van zijn geld. Hierna ontstond een handgemeen en vluchtten de gewapende daders weg met een geldbedrag van de 48-jarige man. Het slachtoffer ging achter zijn berovers aan en werd hierbij door een van hen beschoten. Hij werd geraakt in zijn borst en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Hij was ernstig gewond, maar is inmiddels goed hersteld van zijn verwondingen. Begin juli werd een 48-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor het schietincident. Hij zit nog vast en moet vandaag voor de Raadkamer verschijnen.

Straf voor het veroorzaken van en doorrijden na een dodelijk ongeluk

Alkmaar, donderdag 19 juli 2012
Voor het veroorzaken van en doorrijden na een dodelijk ongeval, is een 57- jarige man uit Lutjebroek veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en een rijontzegging van twee jaar. De rechtbank vindt dat de bestuurder van de bestelbus onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden op de Boekert in Oosterblokker waardoor er een bejaarde man (79) is overleden. Dat hij vervolgens is doorgereden na het ongeval, vindt de rechtbank nog meer blijk geven van een gebrek aan verantwoordelijkheid. Door het ongeval is onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van het slachtoffer. Op 14 maart van dit jaar haalt de automobilist twee fietsers in op een rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terwijl er een tegenligger aankomt. Hierdoor moet hij abrupt terugsturen en raakt hij in botsing met het slachtoffer die daar fietst. De bejaarde man valt door de botsing met zijn hoofd op een paaltje waardoor hij hersenletsel oploopt. Het slachtoffer overlijdt twee dagen later aan zijn verwondingen in het ziekenhuis. De bestuurder van de bestelbus stelt op de zitting dat hij zich niet van enige betrokkenheid bij het ongeval bewust was. De rechtbank is van oordeel dat het niet anders kan zijn dan dat de automobilist wist dat hij een fietser had aangereden. Hij had immers een knal gehoord, zijn autospiegel was ingeklapt en hij zag de commotie op straat rondom het slachtoffer. Ook getuigen verklaren dat de bestuurder heeft moeten zien dat hij een ongeluk veroorzaakte. De bestuurder is weliswaar na het ongeluk gestopt en uitgestapt maar is vervolgens zonder dat hij zich kenbaar maakte of bekommerd heeft over het slachtoffer weer in zijn bestelbus gestapt. Aan de hand van getuigenverklaringen heeft de politie de man kort na het ongeval in zijn woning kunnen aanhouden. De man is niet eerder veroordeeld voor een verkeersdelict.

Deense viskotter op drift op de Noordzee

Den Helder, donderdag 19 juli 2012
Het Deense Redding Coördinatie Centrum, RCC Denmark, meldde rond 06.30 uur aan het Kustwachtcentrum Den Helder dat zij bericht hadden ontvangen van het Deense vissersschip ‘Michelle Jasmine’. Het schip kampt met machineproblemen op de Noordzee op ongeveer 120 kilometer noordwest van Den Helder. Een Deense sleepboot is vertrokken om het schip op te halen, maar is pas over 30 uur ter plaatse. Om te voorkomen dat het vissersschip te dicht in de buurt van een gasplatform komt, is het door het bevoorradingsschip ‘North Challenge’ weggesleept en op een veilige plaats ten anker gebracht. Het Kustwachtvaartuig ‘Ievoli Black’ is uit voorzorg onderweg naar de ‘Michelle Jasmine’

Kitesurfer gewond

Castricum, woensdag 19 juli 2012
Een 25-jarige kitesurfer uit Amsterdam raakte woensdagmiddag rond 14.45 uur gewond bij ongeval bij strandpaviljoen De Deining. De kitesurfer werd bij het opstijgen door de wind in de richting van het duin geworpen. Hij kwam tegen de trap van het stranpaviljoen terecht. Hij was aanspreekbaar maar was wel gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Brandlucht in centrum van Alkmaar

Alkmaar, woensdag 18 juli 2012 - Op de Laat in Alkmaar werd woensdagmiddag een sterke brandlucht geroken. De brandweer kwam ter plaatse met twee blusvoertuigen een een ladderwagen. Het vermoeden bestond dat de brandlucht van de Kapelkerk afkomstig was. Al gauw ... Lees meer

Gestolen brommers

Hoorn, woensdag 18 juli 2012
Een 20-jarige man uit Amsterdam is woensdagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Opgang. Agenten zagen ter hoogte van de Weegbree drie mannen rijden op een scooter. Bij het zien van de politie gooiden ze de scooter neer en gingen er vandoor in de richting van de Boterbloem. De 20-jarige man werd aangetroffen in de bosjes bij het kinderdagverblijf. De scooter die de mannen hadden achtergelaten bleek gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor diefstal. Naar de andere verdachten wordt nog onderzoek gedaan.

Alkmaar, dinsdag 17 juli 2012
Een 13-jarige en een 16-jarige jarige jongen, allebei afkomstig uit Alkmaar, zijn dinsdagmiddag om 16.45 uur aangehouden op de Vondelstraat. De politie kreeg een melding dat de twee jongens een brommer aan het stelen waren. Zij werden aangesproken door een getuige die ook de politie belde. De brommer waar de jongens mee bezig waren bleek de avond ervoor gestolen te zijn. De jongens werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Ongeval Den Hoorn

Den Hoorn, woensdag 18 juli 2012 - Een busje met negen personen belandde woensdagavond rond 22.00 uur op de Westerweg in de sloot. De Duitse bestuurder kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht. Doordat hij probeerde te corrigeren slipte het voertuig en ... Lees meer

Bewoner overloopt inbrekers

Dirkshorn, woensdag 18 juli 2012
Woensdagmorgen overliep een 41-jarige bewoner van een vakantiehuisje aan Raadhuisstraat rond 05.30 uur twee inbrekers. De man hoorde gerommel aan de voordeur en ging poolshoogte nemen. Hij opende de deur en zag twee mannen staan. De bewoner gaf één van de mannen klappen en raakte verderop in de tuin met hen in een worsteling verwikkeld. De bewoner kreeg hier een harde klap tegen zijn hoofd en raakte even buiten bewustzijn. De mannen gingen er vandoor. Heeft u op of in de omgeving van de Raadhuisstraat woensdagochtend iets gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem op  0800-7000. 

Brand Egmond

Egmond aan Hoef, dinsdag 17 juli 2012

Man slaat met schep

Broek op Langedijk, dinsdag 17 juli 2012
Een 38-jarige man uit Rotterdam is dinsdagmiddag om 14.15 uur aangehouden op de Bijlestaal. De man werd boos op een 39-jarige man, bedreigde hem en wilde hem slaan met een schep. De 39-jarige man wist de klap af te weren, maar liep een snee op in zijn hand. Verder had hij schaafwonden omdat hij ten val kwam. De man moest naar een huisarts ter behandeling van zijn verwondingen. De 38-jarige man is aangehouden voor mishandeling en is inmiddels in verzekering gesteld.

Tractorbestuurder heeft zijn dag niet

Sint Maarten, dinsdag 17 juli 2012 - Wist hij in de ochtend nog een aanrijding te voorkomen, 's middags ging het weer fout. De Poolse loonwerker wist dinsdagochtend op de Valkkogerdijk in Sint Maarten een aanrijding met een taxibusje te voorkomen door uit te wijken. Zijn met bloembollen gevulde zware aanhanger zakte weg en kantelde bijna. Een collega en bergingsbedrijf wisten dit te voorkomen. 's Middags ging het echter weer fout. De man vertrok vanaf het land ... Lees meer

Getuigenoproep doorrijden na aanrijding

Alkmaar, dinsdag 17 juli 2012
Op maandag 2 juli werd op de Helderseweg rond 13.10 uur een 13-jarige fietsster uit Alkmaar aangereden door een auto. Het meisje stak bij de Vlielandbrug de verkeerslichten bij de Helderseweg over bij groen licht. Zij voelde dat zij werd aangereden door een auto. Dit was een bordeauxrode auto die vanuit de richting van Den Helder kwam. Het meisje kwam door de aanrijding ten val en liep naast schade aan haar fiets ook enkele schaafwonden en kneuzingen op. De bestuurster draaide haar raampje open en zei tegen de fietsster dat zij door rood was gereden en reed door. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Loonwerker voorkomt aanrijding

Sint Maarten, dinsdag 17 juli 2012 - Een Poolse loonwerker heeft dinsdagochtend een aanrijding weten te voorkomen met een taxibusje. De loonwerker reed met zijn tractor met aanhanger vol met bloembollen op de Valkkogerdijk in Sint Maarten. De bestuurster van een met kinderen gevuld taxibusje kwam in tegenovergestelde richting aanrijden. Zij hield onvoldoende rechts. De tractorbestuurder week uit .... Lees meer

Overval op café

Medemblik, maandag 16 juli 2012
Maandagavond werd café Rumours aan de Nieuwstraat overvallen. Rond 23.30 uur kwamen twee mannen met een vuurwapen het café binnen. De bezoekers moesten op de grond gaan liggen. De mannen eisten geld. Nadat hen dit was overhandigd gingen zij er vandoor.  De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Nieuwstraat maandagavond rond bovengenoemd tijdstip iets gezien wat van belang kan zijn voor het onderzoek? Neemt u dan contact op met het overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto te water

Sint Maarten, maandag 16 juli 2012
Een 18-jarige automobilist uit Tuitjenhorn raakte maandagavond rond 19.15 uur met zijn auto te water op de Tolkerdijk. Dit gebeurde ter hoogte van de Groenveldsedijk. De man raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam met zijn voertuig in het water terecht. De bestuurder en zijn twee inzittenden kwamen ongedeerd uit het voertuig. De auto werd afgesleept.

Man weer overvallen in Middenmeer

Middenmeer / Sneek, maandag 16 juli 2012
Twee mannen van 27 en 29 jaar zijn maandagochtend rond 02.30 uur aangehouden in Middenmeer. Een 21-jarige man werd na een achtervolging aangehouden in Sneek. De politie kreeg een melding dat er mogelijk een overval plaatsvond bij een woning op de Leeuwetand in Middenmeer. Agenten troffen de bewoner gekneveld aan beneden in de woonkamer. Hij vertelde zojuist overvallen te zijn door een aantal mannen. De omgeving van de woning werd afgezet. Twee verdachten bleken zich schuil te houden in de bosjes. Zij werden aangehouden. Een andere verdachte wist te ontkomen in een zwarte VW Golf. Deze auto werd achtervolgd tot over de Afsluitdijk. Ter hoogte van Sneek kon de 21-jarige verdachte worden aangehouden door medewerkers van regio Friesland. De 56-jarige bewoner werd op woensdag 27 juni jl. ook overvallen in zijn woning. Twee mannen die zich voordeden als medewerkers van een energiebedrijf drongen toen ’s middags zijn woning binnen. De politie onderzoekt wat het verband is tussen beide overvallen.