Politie waarschuwt voor babbeltruc

Alkmaar, vrijdag 30 november 2012
De politie waarschuwt voor een vrouw die zich uitgeeft als adviseur voor brandvoorzieningen. Op vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur werd een 87-jarige vrouw in de hal van haar flat aan de Van der Veldelaan in Alkmaar aangesproken door een vrouw. Zij stelde zich voor als adviseur voor brandvoorzieningen en werd binnengelaten in de flat van de bejaarde dame. Tijdens het gesprek met het slachtoffer stelde de vrouw voor dat de bewoonster even een kopje thee zou zetten. Toen de vrouw, die slecht ter been is en met een rolator loopt, naar de keuken ging, sloeg de vrouw haar slag en stal geld dat in een enveloppe in een kast lag.
De verdachte is een blanke vrouw van ongeveer 40 jaar oud en met een lengte van 1,60 meter. Ze had licht blond kort haar en droeg een rood/bruin leren jasje en vermoedelijk een rok. De vrouw had een zwart koffertje bij zich.

Aanrijding: rugwervel gebroken

Limmen, vrijdag 30 november 2012 - Op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 61-jarige vrouw uit Limmen ernstig gewond bij een aanrijding op de kruising van de Visweg en de Rijksweg in haar woonplaats.De vrouw reed over het fietspad van de Rijksweg in de richting Heiloo. Ter hoogte van de Visweg sloeg zij linksaf de .... Lees meer

Hacker aangehouden

Heerhugowaard, vrijdag 30 november 2012
De recherche van de politie Noord-Holland Noord heeft vandaag een 23-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het hacken van de website van de gemeente Heerhugowaard op woensdag 28 november jl. De man is ingesloten en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Brand woning snel onder controle in Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost, vrijdag 30 november 2012 - Vrijdagochtend rond 10.00 uur werd er brand ontdekt op het dak van een woning aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. Twee eenheden van de politie, de brandweer van Wervershoof en Enkhuizen werden opgetrommeld en snel ter plaatse. De brand was ... Lees meer

Fietser gewond

Grootebroek, vrijdag 30 november 2012
Omstreeks 13.30 uur raakte op de Dirk Essenlaan een fietser gewond bij een aanrijding met een auto. Het 13-jarige meisje op de fiets kwam uit de richting van de Tuin en ging richting de fietseroversteekplaats op de Dirk Essenlaan. Vanaf het spoor kwam een auto aanrijden die haar niet meer kon ontwijken. Het meisje is naar het ziekenhuis vervoerd.

Auto op zijkant na aanrijding vrachtwagen

Alkmaar, donderdag 29 november 2012 - Een personenauto is op de N9 in Alkmaar in de berm op zijn zijkant beland na een aanrijding met een vrachtwagen. Het ongeval vond plaats tussen de Kennemerstraatweg en het verkeersplein Kooimeer. Een vrachtwagenchauffeur reed op de linkerrijstrook richting het verkeersplein en wilde naar de rechterrijstrook. Daarbij zag hij de auto met vier inzittenden over het hoofd. De auto werd geraakt en begon te slingeren, om vervolgens op ... Lees meer

Fietsers aangereden, getuigen gezocht

Alkmaar - Maandag 26 november jl. vond rond 13.00 uur een aanrijding plaats op de Nyenburgh. Een 11-jarige jongen fietste ter hoogte van de Spar toen zijn fiets aan de achterkant werd geraakt. Hij verloor hierdoor zijn evenwicht en viel. Hij had behoorlijke pijn aan zijn knie maar wist desondanks naar school te fietsen. Daar bleek dat de kniewond gehecht moest worden. De auto die de jongen aanreed is doorgereden. De politie is op zoek naar getuigen va het ongeval. Zij kunnen zich melden bij de politie in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Alkmaar - Zaterdagochtend 21 november jl. werd een 13-jarige fietsster uit Alkmaar rond 11.15 uur op de Helderse weg aangereden door een auto. Zij stak ter hoogte van de Viaanse molen de weg over en zag een zwarte personenauto aankomen. De fietsster had de indruk dat de bestuurder remde. Dit deed hij echter niet waardoor het meisje op de motorkap terecht kwam. De bestuurder van de auto reed door. De fietsster had pijnlijke ribben en pijn aan haar nek en had verder gelukkig geen letsel. Haar fiets had lichte schade.  De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval of naar mensen die meer informatie hebben over de zwarte personenauto. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigen gezocht van mogelijk ongeval

Winkel, donderdag 29 november 2012
Een 37-jarige man uit Den Helder raakte omstreeks 17.50 uur gewond nabij een fietspad aan de Oude Provincialeweg. De politie trof de gewonde man aan in de berm. De man kon weinig vertellen van de toedracht. Hij moest met beenletsel naar het ziekenhuis worden vervoerd. Rondom de man werden onderdelen van een bromfiets aangetroffen. Dit doet vermoeden dat een aanrijding heeft plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen die rond 17.50 uur iets gezien hebben van een ongeval of aanrijding op de Oude Provincialeweg. Zij kunnen contact opnemen met de Verkeersongevallen Analyse, via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.

Straatroof: verdachte aangehouden

Alkmaar, donderdag 29 november 2012
Een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd omstreeks 21.40 uur aangehouden, verdacht van het plegen van een straatroof op de Lyceumstraat. Hij viel een man aan die op straat liep die hij probeerde te dwingen geld af te geven. Het slachtoffer achtervolgde samen met getuigen de dader die richting de Nieuwlandersingel vluchtte. Daar ontstond een opstootje tussen de verdachte enerzijds en het slachtoffer en getuigen anderzijds. Ter plaatse gekomen agenten boeiden de agressieve verdachte en sloten hem in. De politie onderzoekt de straatroof.

Vrouw gewond bij ongeval in Hem

Hem, donderdag 29 november 2012 - Een fietsster is donderdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de kruising Elbaweg / Markerwaardweg in Hem. De vrouw reed met haar fiets de Markerwaardweg op vanaf de Elbaweg en kwam ten val door vermoedelijk het gladde rode asfalt. Omstanders ... Lees meer

Brand in woning

Den Helder, donderdag 29 november 2012
Donderdagochtend ontstond rond 03.45 uur brand in een woning aan de Stakman Bossestraat. De melder zag een roodachtige gloed vandaan komen onder de hal bij de voordeur. Er bleek brand te zijn in de hal bij de voordeur. De bewoner van de benedenverdieping werd gewekt. De 35-jarige man werd overgebracht naar het Gemini in verband met rookinhalering. De brandweer vond twee brandplekken. Er wordt onderzoek gedaan of er sprake is geweest van brandstichting.

Vrouw beroofd van tas

Alkmaar, donderdag 29 november 2012
Een 41-jarige vrouw uit Bergen werd donderdagochtend rond 01.30 uur op de Wognumsebuurt beroofd van haar tas. De vrouw kwam net uit de trein en zag een man heen en weer lopen. Op het moment dat zij haar fiets open maakte werd haar tas door de man van haar schouder getrokken. Het slachtoffer rende nog achter de man aan richting de Bergerweg. Hij ontkwam echter.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Zuid-Scharwoude, woensdag 28 november 2012 - Een motorrijder raakte woensdagmiddag gewond bij een frontale aanrijding met een busje. De bestuurder van het busje reed op de Voorburggracht en wilde linksaf slaan richting zijn woning. Daarbij zag hij een tegemoetkomende motor over het hoofd. Een frontale aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. Tijdens de hulpverlening, het ... Lees meer

Vrouw overvallen in garage

Hoorn, woensdag 28 november 2012
In de vroege ochtend van woensdag 28 november, om 06.25 uur, hebben twee mannen een overval gepleegd op een vrouw aan het Neptunushof in Hoorn. De vrouw kwam terug van haar werk en reed haar auto de garage in toen zij twee mannen zag staan. Ze pakten haar vast en sommeerden haar geld af te geven. De mannen zijn er vervolgens met onbekende buit vandoor gegaan. De vrouw is niet gewond geraakt. Bij de politie is het volgende signalement bekend: twee donker getinte mannen, vermoedelijk spraken ze Antilliaans, 175 en 185 lang, donker gekleed en ze droegen gewatteerde jassen met capuchon. De mannen zijn er lopend vandoor gegaan en het is niet bekend in welke richting. De politie onderzoekt de zaak. Forensische opsporing verricht sporenonderzoek en agenten zijn gestart met een buurtonderzoek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via: 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via: 0800-7000.

Onder invloed

Warmenhuizen, woensdag 28 november 2012
Een 69-jarige man uit Warmenhuizen is woensdagochtend zijn rijbewijs kwijtgeraakt. Hij reed onder invloed over de Dorpsstraat in zijn woonplaats en bleek 1,5 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en heeft een bekeuring gekregen.

Middenmeer, woensdag 28 november 2012
Rond middernacht is een 41-jarige man uit Schagen aangehouden langs de Schagerweg in Middenmeer. De man was onder invloed van alcohol, hij had 1,1 promille in zijn bloed. Daarnaast bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Taxibusje in brand

Alkmaar, woensdag 28 november 2012 - In het Hoefplan aan de Tooroplaan werd woensdagochtend omstreeks half vier brand ontdekt aan de achterkant van een taxibusje. Dankzij de snelle ontdekking en de snel aanwezige brandweer kon het voertuig grotendeels ... Lees meer

Brommerdief aangehouden

Alkmaar, dinsdag 27 november 2012
Dinsdagavond rond 19.30 uur is een 33-jarige Alkmaarder aangehouden die een bromfiets had gestolen. De man werd op heterdaad betrapt toen hij op de Laat het voertuig wegnam en werd hierop aangesproken door de eigenaar. De verdachte liet de bromfiets achter en ging er vervolgens vandoor. Na een korte achtervolging werd hij door de politie aangehouden op de Korte Vondelstraat.

Auto tegen boom

Limmen, dinsdag 27 november 2012 - Op de Zanddijk is dinsdagavond een automobiliste tegen een boom gereden. De vrouw werd door omstanders uit haar auto gehaald. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis .... Lees meer

Overval woning Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 27 november 2012
Afgelopen nacht is een 22-jarige Alkmaarder in zijn woning aan de Herenstraat overvallen. Rond 3.15 uur stonden twee onbekende mannen in zijn huis die hem bedreigden. Het tweetal had ingebroken en stond plotseling voor het slachtoffer. Zij hebben een telefoon van de man afgenomen en zijn er vervolgens vandoor gegaan.

Busje te water

Noord-Scharwoude, maandag 26 november 2012 - Een 35-jarige automobilist uit Noord-Scharwoude is maandagavond met zijn busje in een sloot beland. Hij verloor tegen 22.00 uur de macht over het stuur op de kruising van de Industriestraat met de Juliana van Stolbergstraat en belandde in het water. De man was op eigen kracht ... Lees meer

Fietsster gewond

Alkmaar, maandag 26 november 2012
Een 46-jarige fietsster uit Alkmaar werd maandagochtend rond 08.45 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een ongeval op de Zuiderzeeweg. Een 41-jarige automobilist reed, net als de fietsster, over deze weg. De fietsster kruiste voor de auto langs om linksaf de Laan van Darmstadt in te rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster heupletsel opliep. Zij werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Automobiliste gewond bij ongeval Westwoud

Westwoud, maandag 26 november 2012 - Een automobiliste is maandag gewond geraakt bij een ongeval op de Noorderboekertweg. De vrouw kwam met haar auto vanaf de Oudijk en reed de Noorderboekertweg op. Door vermoedelijk het gladde rode afvalt gleed de auto van ... Lees meer

Uitslaande brand in centrum Schoorl

Schoorl, maandag 26 november 2012 - In een woning aan de Roode Leeuw ontstond maandagochtend rond 04.15 uur brand.Volgens de bewoner ontstond er brand bij de wasmachine op de bovenste verdieping. Hij probeerde de brand te blussen maar slaagde hier niet in. De man liep hierdoor wel brandwonden... Lees meer

Straat afgesloten vanwege loszittende steiger

Alkmaar, zondag 25 november 2012 - De Elegaststraat in Alkmaar werd zondagmiddag tijdens de storm afgesloten. Een steiger die rondom een flat stond kwam door de harde wind los te zitten en dreigde ... Lees meer

Vlaggenmast dreigt op auto's te vallen

Egmond aan zee, zondag 25 november 2012 - Door de harde wind is zondagmorgen een bout van een vlaggenmast aan de boulevard in Egmond aan Zee gebroken. Hierdoor dreigde de vlaggenmast op 2 geparkeerde ... Lees meer

Uit de bocht gevlogen

Alkmaar, zondag 25 november 2012
Een 64-jarige automobilist uit Alkmaar vloog zondagavond rond 21.15 uur op de Nollenweg met zijn auto uit de bocht.Hierdoor belande hij tegen een lantaarnpaal. De bestuurder werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd bloed afgenomen van de man om te onderzoeken of er alcohol in het spel was.

Boom over fietspad

Heerhugowaard, zondag 25 november 2012 - In plaats van de brandweer te bellen gingen deze vader en zoon zelf een omgevallen boom te lijf. De boom was door de harde wind op het fietspad langs de Westtangent ... Lees meer

Ongeval Texel

Marcel Winter

Autobrand Alkmaar

Alkmaar, zondag 25 november 2012 - In de nacht van zaterdag op zondag heeft aan de Vliestroom een auto in brand gestaan. De auto is geheel uitgebrand waardoor de eigenaar van de auto nog niet is achterhaald. Een andere auto liep ook brandschade op. Brandstichting .... Lees meer

Autobrand

Oosterblokker, zaterdag 24 november 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft aan de Noorderdracht een auto in brand gestaan. De eigenaar van de auto lag te slapen, toen hij gewekt werd door een knal. Hij keek uit het raam en zag dat zijn auto, die naast de woning stond, brandde. Hierop heeft hij een andere auto van het erf gehaald en met een tuinslang de zijkant van zijn woning natgehouden totdat de brandweer ter plaatse was. De brand is geblust en de technische recherche heeft een onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uitgesloten.Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Straatroof

Alkmaar, zaterdag 24 november 2012
Op de Pieter Langendijkstraat is zaterdagnacht een 25-jarige man uit Wieringerwerf slachtoffer geworden van straatroof. Het slachtoffer is aangesproken door drie mannen en vervolgens vastgegrepen en geslagen. De man is beroofd van zijn mobiele telefoon en portemonnee. Agenten zochten in de omgeving naar de daders, maar dat leverde geen directe resultaten op. De politie stelt een onderzoek in.

Slaapdronken

Schagen, zaterdag 24 november 2012
Een 42-jarige man uit Heiloo is zaterdag om 03.00 uur aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie kreeg een melding van een stilstaande auto midden op de Westerweg. De bestuurder zou slapen. Agenten ter plaatse wekten de man en namen een blaastest af. Hij bleek bijna vier keer de maximum toegestane hoeveelheid alcohol te hebben gedronken. Hij is aangehouden

Aanhoudingen voor belediging en verzet

Den Helder, zaterdag 24 november 2012
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn bij het Loopuytparkt drie mannen aangehouden wegens belediging en verzet.Een 18-jarige man uit Julianadorp had zichtbaar alcohol gedronken en beledigde surveillerende agenten. Zij hielden de man aan waarop twee vrienden van de verdachte, een 20-jarige man uit Julianadorp en een 18-jarige man uit Den Helder, zich met de zaak bemoeiden. Ook deze mannen zijn, na kort verzet, aangehouden. Om het toenemende publiek op afstand te houden is er een politiehond ingezet.

Aanhouding na aanrijding

De Weere, zaterdag 24 november 2012
Zaterdagochtend heeft er op de Ooster Boekelweg een aanrijding tussen een personenauto en twee fietsers plaatsgevonden. De fietsers reden in de richting van De Weere, toen er van achter een auto kwam aanrijden. De 21-jarige bestuurder uit Hoogwoud merkte de fietsers te laat op en reed een van hen aan. Het 16-jarige slachtoffer, eveneens uit Hoogwoud, liep onder andere een beenbreuk op en is overgebracht naar het ziekenhuis. De andere fietser, een 16-jarige jongen uit Opmeer, had slechts lichte verwondingen. De verdachte is aangehouden voor verhoor. Omdat hij verdacht wordt van mogelijk cannabis gebruik is er bloed bij hem afgenomen. De politie onderzoekt de zaak.

Achtervolging

Enkhuizen, zaterdag 24 november 2012
Zaterdagavond zien surveillerende agenten een auto rijden waarvan zij weten dat de bestuurder niet in het bezit is van een rijbewijs. Ze geven de bestuurder een stopteken, waarop hij er met hoge snelheid vandoor gaat. Na een achtervolging verlaat de bestuurder de auto, waarin meerdere personen zitten, en vlucht te voet verder. Twee geschrokken inzittenden, een 19 jarige-man uit Bovenkarspel en een 16-jarige jonge vrouw uit Enkhuizen, zijn inmiddels gehoord. Het voertuig is in beslag genomen.

Politiewagen op de kop in sloot

Heerhugowaard, vrijdag 23 november 2012 - Twee agenten zijn vrijdagavond met de schrik vrijgekomen nadat zij met hun dienstauto ondersteboven in een sloot waren beland. Een motoragent had op de Middenweg in Heerhugowaard assistentie nodig bij een aanhouding van een verdachte op een gestolen brommer. De twee agenten spoeden zich naar hun collega. Op de Middenweg ter hoogte van Intratuin ging het mis. De politiewagen vloog uit de bocht en belandde .... Lees meer

Aanrijding A7

Berkhout, vrijdag 23 november 2012

Fietsster gewond bij aanrijding met auto

Venhuizen, vrijdag 23 november 2012 - Een personenauto en een fietsster kwamen vrijdagavond 18.15 uur in botsing op de kruising Provincialeweg N506 / Markerwaardweg in Venhuizen. De fietsster wilde de Provincialeweg oversteken en werd geschept door een auto. Nadat ... Lees meer

Gestolen snorfiets opgespoord

Heerhugowaard, vrijdag 23 november 2012
Op de Middenweg is vrijdagavond laat een 17-jarige jongen uit Obdam aangehouden wegens diefstal. Agenten zagen een snorfiets rijden die voldeed aan het signalement van een eerder die avond gestolen snorfiets. Na een achtervolging werd de bestuurder aangehouden. Hij had vijf schroeven bij zich die vermoedelijk gebruikt zijn om de snorfiets te kunnen stelen. Deze zijn in beslag genomen. De jongen kreeg tevens processen-verbaal voor onder andere het negeren van een stopteken en het niet volgen verplichte rijrichting.

Man aangehouden voor steken van vrouw in been

Castricum, donderdag 22 november 2012
Een 21-jarige man uit Castricum is donderdagochtend aangehouden in zijn woning. Hij wordt ervan verdacht op maandagmiddag 24 september jl. een 65-jarige vrouw uit Alkmaar op de Wilhelminalaan in Alkmaar in haar been te hebben gestoken.De vrouw fietste vanuit Overdie naar Heiloo. Ter hoogte van de Kennemerstraatweg/Heilooer Tolweg stond er een jongeman op een fiets naast haar bij de verkeerslichten. Na het oversteken fietste de jongen voor haar. Halverwege het Heilooerbos haalde de vrouw de jongen in. Net voor de tweede verkeerlichten kwam de jongen bij haar fietsen. De vrouw voelde opeens een klap op haar linkerbeen. De fietsster stapte af en zag een mes op de grond liggen. De jongen fietste weg. De vrouw bleek in haar been te zijn gestoken en werd later door haar man naar het MCA in Alkmaar gebracht. Daar bleek een slagader in haar bovenbeen te zijn geraakt. Zij moest een nacht in het ziekenhuis blijven ter observatie. De politie deed onderzoek naar de mishandeling en kwam de verdachte op het spoor Hij kon donderdagochtend in zijn woning worden aangehouden.

Verkeerscontrole Heiloo

Heiloo, donderdag 22 november 2012

Vijf euro en bier

Heerhugowaard, woensdag 21 november 2012
Op woensdagmorgen omstreeks 00.40 uur zag de 68-jarige bewoner van een pand aan de Venussingel in Heerhugowaard een man in zijn woonkamer. Dit nadat hij rinkelende bierflesjes hoorde in de keuken. Toen hij ging kijken, stond hij oog in oog met een man die er meteen vandoor ging. In zijn vlucht nam de verdachte flesjes bier en een portemonnee met vijf euro mee. In de achtertuin viel de vluchtende verdachte languit in de vijver. Hij wist echter overeind te krabbelen en rende de tuin uit. De gewaarschuwde politie volgende het waterspoor. Later werd een speurhond ingezet. Uiteindelijk liep het spoor dood in de omgeving van de Ronald Holstlaan. Onderweg werd een (lege) portemonnee teruggevonden. De verdachte is een man van ongeveer 20 tot 30 jaar oud, met een smal postuur en een lengte van 1,80 meter. Hij had een blank of licht getint uiterlijk en had een licht snorretje. De man droeg een donkere muts, en een donker gekleurde jas (heupmodel). Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844 (lokaal tarief).

Kraan gekanteld op De Hout in Hem

Hem, woensdag 21 november 2012 - Een kraan is woensdagochtend gekanteld op De Hout in Hem. Een bedrijf was bezig met zaagwerkzaamheden. De kraan moest de boom die gezaagd werd omduwen. Vermoedelijk werd de boom te lang vast gehouden waardoor de kraan meeging en deze kantelde. De chauffeur raakte door het ongeval ... Lees meer

Auto belandt in de sloot

Middenbeemster, woensdag 21 november 2012
Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag te water geraakt langs de N244 in de Middenbeemster. De bestuurder kwam uit de richting van De Rijp en verklaarde dat hij moest uitwijken voor een konijn waardoor hij van de weg raakte en vervolgens op zijn kop in de sloot belandde.De man wist zichzelf uit zijn auto te bevrijden en hield alleen een nat pak over aan het ongeval. Medewerkers van de ambulance hebben de verkleumde man nagekeken. De auto, die de bestuurder had geleend, raakte zwaar beschadigd en moest worden weggesleept. Een blaastest wees uit dat er geen drank in het spel was.

Zoekactie nabij brug op Wethouder Westdorppad Enkhuizen

Enkhuizen, dinsdag 20 november 2012 - Dinsdagavond rond 23.00 uur werden politie, brandweer en ambulancedienst gealarmeerd voor een fietser die te water zou zijn geraakt nabij de brug op het Wethouder Westdorppad in Enkhuizen. De melder had een plons gehoord bij de brug en had meteen de hulpdiensten gealarmeerd. Meteen nadat de hulpdiensten ter plaatse waren startte zij een zoekactie ... Lees meer

Autobrand

Egmond aan zee, dinsdag 20 november 2012 - In de Voorstraat in Egmond aan Zee is in de nacht van maandag op dinsdag een geparkeerde auto volledig uitgebrand. De brandweer heeft de brandende auto ... Lees meer

Man gewond bij eenzijdig ongeval

Alkmaar, maandag 19 november 2012 - Een man is maandagavond omstreeks half twaalf gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Helderseweg in Alkmaar. De man verloor bij de spoorwegovergang de controle over zijn voertuig. De auto raakte een signaleringspaal en een lantaarnpaal. Een wiel brak daarbij af. Honderd meter verderop kwam de auto tot stilstand. Het slachtoffer lag half naast de auto. De brandweer ... Lees meer

Op zijn kop in de sloot

Warmenhuizen, maandag 19 november 2012 - Een 24-jarige automobilist belande maandagochtend rond 08.15 uur met zijn auto op de kop in de sloot. De man gleed op de Huiskebuurtweg van de weg ... Lees meer

Drankrijder botst tegen boom

Zuidoostbeemster, zondag 18 november 2012
Op de Purmerenderweg in de Zuidoostbeemster moest een 36-jarige bestuurder uit Purmerend zondagavond door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. De man was tegen een boom gereden nadat hij even daarvoor een aanrijding had veroorzaakt en was doorgereden. Een 38-jarige man uit Oosthuizen was door de man van de weg gereden. De bestuurder uit Oosthuizen probeerde de drankrijder nog met lichtsignalen en toeteren te waarschuwen maar een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Na de aanrijding keerde de man uit Oosthuizen om, om de veroorzaker achterna te rijden. De man zag dat een aantal andere automobilisten op de Purmerenderweg een aanrijding met de slingerende auto nog maar net konden voorkomen. De Purmerender kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. De automobilist verklaarde te hebben gedronken waarna in het ziekenhuis bloed werd afgenomen door een arts. Het bloedonderzoek moet aantonen hoeveel drank er precies in het spel was. In verband met een sporenonderzoek door de politie was het gedeelte tussen de Volgerweg en de Kwadijkerweg zondagavond enige tijd afgesloten.

Drankrijder raakt rijbewijs kwi

Dirkshorn, zondag 18 november 2012
Een 42-jarige automobilist uit Dirkshorn raakte zondagmiddag rond 13.30 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Oosterdijk. Agenten herkenden de auto van man omdat deze afgelopen vrijdag bij Park de Horn in de sloot was gereden. De bestuurder werd staande gehouden en moest blazen. De man bleek gedronken te hebben en blies 775 ug/l. Dit ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Auto tegen boom

Middenbeemster, zondag 18 november 2012
Een jonge vrouw uit Middenbeemster is vanochtend op de Rijperweg zwaar gewond geraakt nadat zij ter hoogte van de kruising met de Bamestraweg met haar auto tegen een boom was gereden. Zij is door de brandweer uit het voertuig bevrijd en per ambulance met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw was wel bij bewustzijn. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Gevonden stoffelijk overschot is vermiste Frank Temme

Hargen aan Zee
Zaterdag 17 november is vast komen te staan dat het stoffelijk overschot, dat donderdag 15 november jl. in de Schoorlse duinen werd aangetroffen, van de sinds 7 maart jl. vermiste Frank Temme is. De identiteit van het lichaam werd vastgesteld tijdens de autopsie bij het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Donderdag werd tijdens een verkenning van het terrein in de duinen door politie en medewerkers van defensie een grondverstoring aangetroffen. Bij nader onderzoek bleek op deze locatie een lichaam begraven te liggen. Door medewerkers van het NFI is het lichaam geborgen, waarna het vrijdagavond vanuit de duinen kon worden overgebracht naar het NFI in Rijswijk. Hier vond zaterdag de autopsie plaats, waarbij werd vastgesteld dat het om de vermiste 23-jarige Frank Temme uit Heerhugowaard gaat. Hij is door een misdrijf om het leven gebracht. Op donderdagmiddag 15 november is een 23-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Frank Temme. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt woensdag 21 november a.s. voorgeleid aan de rechter-commissaris te Alkmaar. Het onderzoek naar de omstandigheden waaronder Frank Temme om het leven is gekomen is nog in volle gang. In verband hiermee kunnen verder geen mededelingen worden gedaan over dit onderzoek.

Brand bij FC Den Helder

Den Helder, zondag 18 november 2012

Stroomkabels gestolen

Blokker, zaterdag 17 november 2012
De politie heeft zaterdagmiddag een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden op verdenking van diefstal. Een bewoonster van de Westerblokker zag twee mannen bekabeling voor in aanbouw zijnde verkeerslichten losknippen, in een bestelbus laden en wegrijden richting Enkhuizen. De vrouw vertrouwde het niet, noteerde het kenteken en belde de politie. Agenten troffen het busje aan bij een pand aan de Gildenweg. Daar werden meerdere rollen – vermoedelijk van diefstal afkomstig – stroomkabels aangetroffen. Een 26-jarige man uit Hoorn werd aangehouden. Naar de tweede verdachte is nog gezocht, maar deze is niet meer aangetroffen. De verdachte is ingesloten op het bureau en zondagmiddag heengezonden. De politie doet nader onderzoek.

Auto geraakt door steen van viaduct

Alkmaar, zaterdag 17 november 2012 - Zaterdagavond is op de Nollenweg een auto beschadigd door een steen die vermoedelijk van een viaduct is gegooid. De bestuurder kwam met de schrik vrij maar er was wel een gat in de voorruit geslagen. Eerder die avond, rond 20.30 had een automobiliste melding bij de politie gedaan dat zij op de Heilooƫr Tolweg twee mannen had gezien die vanaf het viaduct een voorwerp op de rijbaan gooiden. Daarbij werd geen voertuig geraakt. De politie heeft de omgeving afgezocht maar geen verdachten aangetroffen. Ook zijn de viaducten rond Alkmaar scherp in de gaten .... Lees meer

Brandlucht in bedrijfspand Egmond

Egmond aan den Hoef, vrijdag 16 november 2012 Kees Zwaan

Licht niet op automatisch bij mist

De politie sprak gisteren een twintigtal automobilisten aan op de Provincialeweg in Castricum. De bestuurders voeren allen, ondanks de mist, geen voor- en achterverlichting of niet meer dan stadslicht.
In bijna alle gevallen bleek het te gaan om auto’s, waarin de lichtschakelaar op een automatische stand stond. Hierbij gaat het licht automatisch aan als het buiten te donker wordt. In het geval van mist overdag wordt het niet donker genoeg voor de automaat om aan te slaan. Gevolg: de auto blijft met gedoofde verlichting rijden. Het advies is dan ook om tijdens mist de verlichtingsschakelaar van de automatische stand af te halen en het licht handmatig aan te zetten.