Motorrijder ernstig gewond

Berkhout, woensdag 15 april 2015

De afdeling Verkeerongevalsanalyse heeft een onderzoek ingesteld naar een aanrijding die woensdagmiddag plaatsvond op de A7 ter hoogte van Berkhout. Om 16.25 uur kwam een melding binnen dat een auto een aanrijding had gehad met een motorrijder. De motorrijder, afkomstig uit Grootebroek, bleek ernstig gewond en werd naar het ziekenhuis vervoerd. De verkeersongevalsanalisten hebben een onderzoek ingesteld naar de exacte toedracht van de aanrijding. Hiervoor zijn o.a. de motor en de betrokken auto in beslag genomen.

Aanrijding N243 Stompetoren

Stompetoren, woensdag 15 april 2015

Al 30 jaar geen rijbewijs

Egmond aan den Hoef, woensdag 15 april 2015

Op woensdagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op de Egmonderstraatweg. Tijdens de controle moest een 56-jarige vrouw uit Zaandam haar rijbewijs laten zien. De automobiliste moest bekennen dat zij geen rijbewijs had. De politie had gezien dat twee passagiers achterin de auto geen gordel droegen. De vrouw verklaarde al dertig jaar rond te rijden zonder dat zij eerder op haar rijbewijs was gecontroleerd.

Motorrijder gewond

Sint Maarten, dinsdag 14 april 2015

Een motorrijder is dinsdagavond gewond geraakt bij een eenzijdig ongeluk op de Westfriesedijk in Sint Maarten. Het slachtoffer verloor in een bocht de macht over het stuur en reed van de dijk af. De motorrijder kon op eigen kracht de dijk weer op komen. Hij is met vermoedelijk letsel aan zijn enkel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto-inbrekers aangehouden

Alkmaar, maandag 13 april 2015

De politie heeft na een zoekactie twee mannen aangehouden op de Nollenweg in Alkmaar. Het tweetal was betrapt tijdens de inbraak in een auto in Schermerhorn. De eigenaar van dit voertuig was achter het tweetal aangegaan. Op de Nollenweg kwamen de verdachten met hun auto in botsing met een vluchtheuvel, daarbij liep het voertuig vier lekke banden op. Het voertuig werd achtergelaten en het tweetal ging er vandoor richting de Beverkoog. Na een korte zoekactie troffen agenten de twee mannen in de bosjes aan. Het gaat om een 23-jarige man uit Velsen-Noord en een 32-jarige man uit Beverwijk. Het tweetal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De 43-jarige eigenaar van de auto heeft aangifte gedaan van diefstal.

Zonder rijbewijs, onverzekerd en opgevoerd

Hoorn, maandag 13 april 2015

De politie heeft maandagmiddag een 22-jarige man uit Hoorn aan de kant gezet op de Messing in Hoorn omdat hij zonder rijbewijs, onverzekerd en op een opgevoerde snorscooter had gereden. De snorscooter, die overigens geen eigendom van de 22-jarige man was, werd in beslag genomen en er werd een WOK-melding gedaan door de politie. Tegen de 22-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Drankrijder raakt rijbewijs kwijt

Alkmaar, maandag 13 april 2015

De politie heeft maandagavond een drankrijder kunnen aanhouden die tegen een geparkeerde auto was aangereden en vervolgens was weggereden. De drankrijder, een 47-jarige Alkmaarder, was rond 23:30 uur bij de Winkelwaard tegen een auto aangereden. Een getuige achtervolgde de man. Bij het Beneluxplein parkeerde de drankrijder zijn auto en werd aangehouden door de politie. De schade die de man had veroorzaakt bleek  nihil. De drankrijder werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalysetest. Hieruit bleek dat de man zo ernstig onder invloed van alcohol verkeerde, dat de politie direct zijn rijbewijs invorderde. Dat is hij voorlopig kwijt.

Dodelijk ongeval N248

Schagerbrug, maandag 13 april 2015

Een 45-jarige automobiliste uit Spanbroek overleed maandagmiddag na een ongeval op de N248 tussen Groote Sloot en De Stolpen rond 15.45 uur. De automobiliste kwam door onbekende oorzaak op de andere weghelft terecht en botste daar frontaal tegen een vrachtwagen die daar reed. De auto van de 45-jarige vrouw kwam door de harde klap in de berm terecht. De bestuurster overleed ter plaatse.

Aanhouding na poging woningoverval

Hoorn, maandag 13 april 2015

Maandagochtend werd geprobeerd een woning aan de Koepoortsweg te overvallen. Rond 08.30 uur werd er aangebeld. De bewoonster deed de deur open waarop er een man de woning binnendrong. Hij drukte de vrouw tegen de grond maar vluchtte toen haar dochter de deur naar de woonkamer opendeed. De politie hield even later een 33-jarige man aan op het Dampten. Hij voldeed aan het signalement. Zijn betrokkenheid bij deze overvalpoging wordt onderzocht. De politie wil graag getuigen spreken die maandagochtend iets gezien hebben op of in de omgeving van de Koepoortsweg wat met de overval te maken kan hebben. Zij kunnen contact opnemen met het overvallenteam op 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Fietser (15) overleden na aanrijding

Julianadorp, maandag 13 april 2015

Een 15-jarige fietser uit Julianadorp is maandag overleden na een verkeersongeval op de Van Foreestweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis en is daar in de middag overleden aan zijn verwondingen. De fietser zou plotseling de weg op zijn gereden, een bestuurder van een taxibusje kon de fietser niet meer ontwijken. De jongen na de botsing in een sloot. Omstanders hielden het hoofd van het slachtoffer boven water. Een politieagent heeft samen met een aantal omstanders het slachtoffer uit het water gehaald. De taxichauffeur raakte niet gewond. Ook zijn passagiers kwamen met de schrik vrij. De weg was tot 12:00 uur afgesloten in verband met onderzoek naar de precieze toedracht. Het taxibusje werd in beslag genomen ivm technisch onderzoek.

Motorrijder moet rijbewijs inleveren

’t Zand, maandag 13 april 2015

Maandagochtend, omstreeks 09:30 uur, heeft de politie op de Keinsmerweg het rijbewijs ingevorderd van een motorrijder. De bestuurder, een 35-jarige man uit Alkmaar, had de 80km-limiet fors overschreden. Hij haalde snelheden van 160 tot 170 km per uur. De motorrijder haalde op de N9 in Den Helder een agent in die in zijn privé-auto reed. In ’t Zand kon de agent de hardrijder staande houden. Tegen de Alkmaarder is proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie handelt de zaak verder af. De motorrijder moet rekening houden met een rijontzegging van meerdere maanden.

Woningbrand aan de Hiemerwaard in Alkmaar

Alkmaar, maandag 13 april 2015

In een woning aan de Hiemerwaard in Alkmaar is maandagmiddag brand uitgebroken. De brandweer wist snel een einde aan de brand te maken. Het vuur werd ontdekt door een buurvrouw, de bewoners van het pand zelf waren niet aanwezig. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Aanhoudingen na beroving

Berkhout, zondag 12 april 2015

Een 19-jarige man uit Hoorn is in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer geworden van een beroving. De politie kon in de omgeving drie jongens, uit Hoorn, Enkhuizen en Heerhugowaard van 16 en 17 jaar, aanhouden op verdenking van betrokkenheid bij deze straatroof. De man fietste richting de Berkhouterweg en vlak voor het tunneltje de Kleine Wijzend liep er een groep jongens die de weg blokkeerde voor de fietser. Hij werd belaagd door een aantal van deze jongens en zijn portemonnee en fiets werden afgepakt. Aan de hand van de signalementen kon de politie drie verdachten aanhouden in de directe omgeving. De zaak wordt verder onderzocht.

Vrachtwagen verliest lading in polder

Camperduin, donderdag 9 april 2015

Een vrachtwagenchauffeur uit Friesland die 22 betonnen stelconplaten bij een boerderij in Camperduin moest afleveren strandde donderdagavond in de polder. De chauffeur had van de klant gehoord dat de weg naar de boerderij smal was, maar wel te berijden. Het bleek echter lastiger dan gedacht. Op de Hazeweg kon de vrachtwagen niet in 1 keer een bocht om. De chauffeur reed iets achteruit. De aanhanger met de zware betonnen platen zakte weg in de berm en kantelde. 15 platen belandde in een sloot en een weiland. Een berger kwam met twee wagens ter plaatse om de vrachtwagen op het asfalt te trekken. De aanhanger raakte beschadigd. De chauffeur heeft de 7 overgebleven onbeschadigde platen alsnog afgeleverd.

Aanrijding N506

Venhuizen, donderdag 9 april 2015

Donderdagavond rond 18.30 uur vond er een botsing plaats op de Provincialeweg N506 bij de afslag Westwoud. Door en voorrangsfout waren hier twee auto’s op elkaar geklapt. Politie-eenheden en de ambulancedienst werden gealarmeerd en snel ter plaatse. De schade aan de beide voertuigen was groot. De betrokkenen konden ter plaatse behandeld worden door de ambulancedienst. Beide voertuigen zijn even later afgesleept.

Wesley Boots


Handgranaat gevonden op terrein Dijk en Duin

Castricum, woensdag 8 april 2015
 
Een cliënt van Dijk en Duin in Castricum heeft woensdagavond langs de Oude Parklaan een explosief aangetroffen. Het betrof een oude handgranaat van Franse makelij. De politie schakelde de Explosieven Opruiming Dienst in. Deze bracht het explosief naar het duingebied van Castricum alwaar het onschadelijk werd gemaakt. 
Kees Zwaan

Automobilist (22) vliegt uit de bocht op de Voetakkers in Venhuizen

Venhuizen, woensdag 8 april 2015

Woensdag rond 23.50 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Voetakkers in Venhuizen. Een 22-jarige automobilist uit Grootebroek was hier met zijn auto uit de bocht gevlogen en een greppel tot stilstand gekomen. De jongeman was zelf uit het wrak geklommen en is naar het ziekenhuis gebracht. De zwaar beschadigde auto is even later door een bergingsbedrijf afgesleept.

Wesley Boots


Politie zoekt getuigen brand Heiloo

Heiloo, dinsdag 7 april 2015

De politie is op zoek naar getuigen van de brand die maandagavond rond 22.30 uur heeft gewoed in een kerk aan de Noordergeeststraat. De politie heeft een onderzoek gestart. Forensische opsporing zal ter plaatse onderzoek doen. Heeft u iets gezien wat mogelijk in relatie kan staan tot de brand? Belt u dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem ? 0800-7000.


Grote brand verwoest kerk in Heiloo

Heiloo, maandag 6 april 2015

Een grote uitslaande brand heeft maandagavond een kerk aan de Noordergeeststraat verwoest. Volgens de Veiligheidsregio betrof het een leegstaande kerk. De brandweer schaalde op naar grote brand en kwam met meerdere brandweerwagens ter plaatse. Een deel van de kerk stortte in. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Kees Zwaan


Aanhouding mishandeling taxichauffeur

’t Zand, maandag 6 april 2015

Een 48-jarige man uit Den Helder is in de nacht van zondag op maandag rond 01.15 uur aangehouden op de N9 bij ’T Zand voor mishandeling. Agenten zagen op de Rijksweg een taxi stoppen met de alarmlichten aan. De taxi kwam naast de politieauto staan. De taxichauffeur gaf aan dat zijn klant die achterin de auto zat hem had geprobeerd te mishandelen. De chauffeur liep geen letsel op. Hij wilde aangifte doen. Zijn 48-jarige passagier werd aangehouden.

Auto slaat over de kop

Zuid-Scharwoude, zondag 5 april 2015

Een auto is zondagmiddag over de kop geslagen op de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude. De bestuurder van de auto zag een paaltje over het hoofd en werd gelanceerd. De auto kwam hierdoor op zijn dak terecht. De inzittenden werden door omwonenden uit de auto geholpen. Ze mankeerden niks.

Foto : Simon Lont


Drankrijder rijdt tegen hectometerpaaltjes

Den Helder, zondag 5 april 2015

Een 46-jarige man uit Den Helder is zondagavond rond 18.00 uur aangehouden op de Rijksweg ter hoogte van het kruispunt Kooypunt. Een agent in vrije tijd meldde dat de man slingerend over de weg reed en hierbij diverse hectometerpaaltjes raakte. Een politiemotorrijder wist de slingerende automobilist voor de verkeerslichten bij Kooypunt te stoppen. De bestuurder moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij werd aangehouden en probeerde bij zijn aanhouding de agent te bijten. Toen een politieauto hem overbracht naar het politiebureau probeerde hij een portierraan er uit te schoppen. De man is in verzekering gesteld. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die de man zondagavond tegen 18.00 uur hebben zien rijden over de N9. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Den Helder op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding na steekincident

Heerhugowaard, zondag 5 april 2015

In de nacht van zaterdag op zondag is een 41-jarige man aangehouden na een steekincident. Rond 01.50 uur kreeg de politie een melding dat er ruzie was aan de Kopermolen. Ter plaatse bleek het slachtoffer een steekwond te hebben en de verdachte te zijn gevlucht. De politie is vervolgens een zoekactie gestart naar de verdachte. De politiehelikopter trof de man aan in een tuin van een woning aan de Neslaan. Hier is de 41-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Tijdens zijn fouillering troffen agenten een mes aan. Het slachtoffer is voor zijn verwonding behandeld in het ziekenhuis.
De politie is een onderzoek gestart.

Getuigenoproep conflict Boterstraat

Alkmaar, zondag 5 april 2015

Een 17-jarige jongen uit Alkmaar liep zondagavond rond 22.15 uur een oppervlakkige steekwond op na een conflict op de Boterstraat. Het slachtoffer had ruzie met zin vriendin op de hoek van de Boterstraat/Laat toen er een aantal mannen aan kwam lopen die zich ermee begonnen te bemoeien. Er werd over en weer geduwd. Toen het slachtoffer richting het Waagplein liep zag zijn vriendin dat zijn shirt rood kleurde. De 17-jarige jongen bleek een steekwond te hebben opgelopen. Er werd even later een 28-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij had een schroevendraaier bij zich. Onderzocht wordt of hij betrokken is geweest bij het conflict. Bekend is dat een aantal mannen op de Boterstraat het slachtoffer en de mannen waarmee hij het conflict had uit elkaar haalden. De politie zou graag met deze mannen en met andere getuigen in contact komen. Getuigen kunnen bellen met de recherche in Alkmaar op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man valt in slaap en rijdt van N242 af

Heerhugowaard, zondag 5 april 2015

Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag om 04.10 uur in Heerhugowaard van de weg geraakt. De man reed op de N242 en was op weg naar huis. Op de afrit richting Westtangent viel de man door vermoeidheid in slaap. Hij raakte in de berm en reed van een talud. De auto kwam op zijn kant tot stilstand. Ambulancepersoneel heeft de bestuurder ter plaatse nagekeken. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Zijn auto kwam er minder goed vanaf. 

Twee aanhoudingen na mishandeling

Den Helder, zaterdag 4 april 2015

Zaterdagavond omstreeks 23.30 uur zijn er twee aanhoudingen verricht naar aanleiding van een mishandeling eerder op de avond. De politie kreeg een melding dat er een mishandeling had plaatsgevonden aan de Meeuwenstraat. Aan de hand van het signalement konden agenten twee verdachten aanhouden. De verdachten passeerden de agenten in hun auto en parkeerde deze aan de Schoenerstraat. Hier konden de 23 en 24-jarige mannen uit Julianadorp worden aangehouden. Tijdens het doorzoeken van de auto troffen agenten een vuurwapen aan. Deze is in beslag genomen. Het slachtoffer moest voor controle naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Schoorsteenbrand in woning aan Surmerhuizerweg

Sint Maarten, zaterdag 4 april 2015

In een woning aan de Surmerhuizerweg in Sint Maarten is zaterdagavond brand uitgebroken. Het vuur was snel onder controle. Twee personen raakten lichtgewond. De brand ontstond in de schoorsteen van de woonboerderij. Twee personen zijn nagekeken door het ambulancepersoneel. Zij hadden te veel rook ingeademd.

Mishandeling na opmerking over gedrag

Anna Paulowna, vrijdag 3 april 2015

Een 18-jarige man uit Anna Paulowna is vrijdagmiddag rond 14.15 uur mishandeld. Dit gebeurde nadat hij een aantal jongens in de trein had aangesproken op hun gedrag. Toen het slachtoffer buiten voor het station het groepje opnieuw tegen kwam, kreeg hij van één van de jongens een duw. De man viel op de grond en werd vervolgens geschopt en geslagen. Een omstander greep in en kwam tussen beide. Het slachtoffer is door het personeel van de ambulance nagekeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis. Wel is hij ter controle langs zijn huisarts gegaan. Op basis van getuigen is later een 16-jarige inwoner van Anna Paulowna aangehouden. Zijn rol bij het incident wordt op dit moment onderzocht. De politie zoekt getuigen van het incident. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

9 verdachten na ongeregeldheden Winterkermis

Anna Paulowna, woensdag 1 april 2015

Na de winterkermis in Anna Paulowna op 7 februari 2015 zijn er diverse vernielingen verricht in het dorp. Ook de nacht daarop zijn er soortgelijke strafbare feiten gepleegd. Een aantal jongeren, die vermoedelijk onder invloed van alcohol waren,  worden verdacht van het plegen van deze vernielingen.Door de politie is een onderzoek gestart en zijn in totaal zijn 18 aangiften in behandeling genomen. Dit betroffen uiteenlopende aangiften van graffiti, vernielingen en diefstal. Na onderzoek zijn er 4 verdachten aangehouden geweest en verhoord, de andere 5 zijn ontboden op het politiebureau voor verhoor. Tegen alle 9 verdachten is proces-verbaal opgemaakt ter zake openlijke geweldpleging. Het Openbaar Ministerie zal beslissen over een eventuele vervolging.