Molenaar bestolen van wielen

Heerhugowaard, zaterdag 14 februari 2015

Onbekenden hebben, vermoedelijk in de nacht van vrijdag op zaterdag, twee wielen gestolen van een auto die langs de N242 stond geparkeerd. De molenaar van Molen D aan de Oosterdijk in Broek op Langedijk zet altijd zijn auto op een parkeerhaven langs de Westerweg, tegenover de Volkswagen dealer. Vanaf daar neemt de man een bootje naar zijn molen die alleen via het water te bereiken is. Zaterdag trof de man zijn auto aan op bakstenen. Twee wielen bleken te zijn ontvreemd. De molenaar heeft wel vaker te maken gehad met diefstal. Zo zijn de wieldoppen al gestolen en kwam hij een keer niet van zijn plaats omdat er een achterwiel ontbrak. Zijn vorige wagen raakte door vandalisme total loss. Alle ruiten waren toen ingeslagen en men had op de auto gelopen. 

Motorclubhuis Rogues verwoest door brand

Opmeer, vrijdag 13 februari 2015

Een uitslaande brand heeft in de nacht van donderdag op vrijdag het motorclubhuis van Rogues verwoest. Even na middernacht werd de brand aan de Veken in Opmeer ontdekt. De brandweer zette groot in. Een paar motoren konden naar buiten worden gereden. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht. Begin deze maand verwoestte een grote brand het onderkomen van motorclub Expendables in Obdam. Politieonderzoek wees toen uit dat het om brandstichting ging. 

VIDEO

Fietsster gewond bij aanrijding met bus op N243

Stompetoren, donderdag 12 februari 2015

Een vrouw raakte donderdagochtend omstreeks half negen gewond bij een aanrijding op de N243 in Stompetoren. De vrouw reed op een elektrische fiets en stak de Noordervaart over richting de Zuidervaart. Ze gaf daarbij geen voorrang aan een bus van Connexxion die onderweg was naar het centraal station in Alkmaar. De vrouw werd door de bus geraakt en raakte daarbij gewond. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De buspassagiers konden overstappen in een andere bus. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. Medewerkers van de Provincie zorgden voor een veilig werkgebied voor hulpverleners en voor een soepele verkeersdoorstroming.

Forse frontale aanrijding op N243

Avenhorn, dinsdag 10 februari 2015

Een forse aanrijding tussen twee auto’s op de N243 bij Avenhorn dinsdagavond leverde wonderwel geen ernstig  gewonden op. De aanrijding ontstond waarschijnlijk toen een van de auto’s een auto inhaalde. Op de N243 geldt een inhaalverbod. Een man uit Zwaag kon de tegenligger niet ontwijken. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. Een van de auto’s belandde door de klap bijna in de sloot.  De inzittenden werden door de ambulancedienst bij het ongeluk nagekeken. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben het ongeval in onderzoek.

Man overleden na mogelijke poging inbraak

Wervershoof, dinsdag 10 februari 2015

In de omgeving van bungalowpark de Vlietlanden is dinsdagavond rond 23.30 uur een man overleden. De man hield zich verdacht op bij een vakantiewoning op het bungalowpark en werd door andere bewoners van het park opgemerkt. De man sloeg op de vlucht, waarbij hij door een meertje op het terrein ging en uiteindelijk een weiland in vluchtte. Een aantal bewoners volgde hem en zij troffen de man in dat weiland aan in een sloot. De man is ter plaatse door de politie en personeel van de traumahelikopter behandeld. Hij is echter overleden. Uit onderzoek door een schouwarts in het ziekenhuis blijkt dat de man aan onderkoeling is overleden. Op dit moment doet de politie onderzoek naar de identiteit van de man.

Auto tegen boom op N242 in Heerhugowaard

Heerhugowaard, maandag 9 februari 2015

Een automobilist is in de nacht van zondag op maandag omstreeks half drie tijdens het rijden in slaap gevallen. De man raakte op de N242 van de weg en botste tegen een boom. Hij raakte niet gewond. Zijn auto kwam er minder goed vanaf. Deze moest door een berger worden afgesleept.

Schuurtje volledig afgebrand in Breezand

Breezand, zondag 8 februari 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een brand die zondagochtend rond 05.00 uur heeft gewoed in een schuur van een woning aan de Burgemeester Lovinkstraat. Door adequaat optreden van de brandweer was de brand snel onder controle en kon het overslaan van de brand naar de woning worden voorkomen. Het schuurtje is volledig afgebrand. Het is nog onbekend hoe de brand heeft kunnen ontstaan, vandaar dat de politie een buurtonderzoek zal houden en op zoek is naar getuigen.

Auto in sloot Warmenhuizen

Warmenhuizen, zondag 7 februari 2015

In de nacht van zaterdag op zondag zagen getuigen twee personen uit een sloot langs de Sportlaan in Warmenhuizen kruipen. De twee zaten even daarvoor in een auto. De bestuurder had een stoep geraakt en belandde daarna in het water. Nadat de getuigen werden verzocht geen politie erbij te halen gingen de twee ervandoor. De politie heeft een zoekslag gemaakt. De auto liep forse schade op en werd door een berger uit de sloot getakeld.

15-jarige betaald met vals geld

Den Helder, zaterdag 7 februari 2015

Zaterdagavond rond 21.00 uur is er een 15-jarige jongen uit Den Helder aangehouden voor het uitgeven van vals geld. Eerder op de avond had de verdachte iets gekocht in een winkel aan de Marsdiepstraat. Toen de verdachte de winkel al had verlaten kwam de winkelier erachter dat het briefje van vijftig waar hij mee had betaald vals was. Tot verbazing van de winkelier liep de jongen een uur later weer zijn winkel in. De man heeft de jongen gevraagd te wachten tot de politie kwam. Agenten hebben de jongen aangehouden en stellen een onderzoek in.

Crossmotordieven aangehouden

Heiloo,  zaterdag 7 februari 2015

Dankzij snel politieoptreden zijn twee dieven van een crossmotor in Heiloo vrijdagnacht niet ver gekomen. In een schuur aan de het Maalwater werd rond 03.00 uur ingebroken. Daarbij werd een crossmotor buitgemaakt. Agenten die afkwamen op de inbraakmelding zagen op de Kennemerstraatweg de twee verdachten op de crossmotor rijden. De agenten reden in een onopvallend dienstvoertuig. Met flinke snelheid reden de verdachten richting Alkmaar. Ter hoogte van het Kooimeer kreeg het tweetal door dat ze achtervolgd werden. Ze gingen het industrieterrein op en reden zich uiteindelijk klem op een onverhard pad, waar ze niet verder konden vanwege een sloot. Een van de verdachte sprong de sloot in en de andere man verstopte zich achter een hek. Deze man, een 20-jarige inwoner van Starnmeer, kon vrij snel worden aangehouden. De andere verdachte, een 23-jarige man uit Spijkerboor, werd na een zoekactie met behulp van een politiehond aangetroffen in een rietkraag bij de Topaasweg. Beide mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor onderzoek. De crossmotor zal worden teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.

Burgers helpen bij aanhouding

Heerhugowaard, vrijdag 6 februari 2015

Na een mishandeling vrijdagavond rond 23.15 uur in Heerhugowaard heeft de politie met behulp van burgers een 52-jarige Heerhugowaarder aangehouden. Op het fietspad van de Zuiderwijkring had de verdachte een 49-jarige fietser uit Heerhugowaard een klap in het gezicht gegeven. Het slachtoffer kwam ten val en raakte enige tijd bewusteloos. Buurtbewoners hebben de man geholpen in afwachting van de ambulance. Andere omstanders zijn achter de verdachte aangelopen en hebben een burgerarrest gepleegd. Ze hebben de man onder controle gehouden en overgedragen aan de politie. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling.

Twee auto’s gestolen na inbraken

Enkhuizen, vrijdag 6 februari 2015

Afgelopen nacht zijn na twee woninginbraken evenzoveel auto’s weggenomen. Dit gebeurde aan de Zuider Kadijk en het Kielzog. Bij beide woningen zijn de inbrekers vermoedelijk door de voordeur naar binnen gekomen en hebben de autosleutels weggenomen. Verder is er niets weggenomen uit de woningen. De gestolen auto’s zijn een rode BWM en een rode Volvo.

Fietsendief komt niet ver

Zwaag, vrijdag 6 februari 2015

Een 17-jarige inwoner van Enkhuizen is vrijdagavond niet ver gekomen met een fiets die hij zojuist had gestolen. Agenten zagen de jongen met de fiets lopen op de Ossenweide in Zwaag. De jongen hield de fiets aan de achterzijde omhoog. Bij het zien van de agenten ging de verdachte er vandoor. Na een korte achtervolging te voet gaf de verdachte het op. De Enkhuizenaar is aangehouden. De eigenaar van de fiets heeft aangifte gedaan van diefstal.

Man slachtoffer van straatroof in Hoorn

Hoorn, vrijdag 6 februari 2015

Een 25-jarige man uit Hoorn is vrijdagmiddag in zijn woonplaats het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer had rond 16.15 uur staan pinnen op het Nieuwland in Hoorn. Verderop in de straat werd de man bedreigd door twee mannen. Het slachtoffer heeft zijn portemonnee afgegeven. Daarna ging het tweetal er hardlopend vandoor. Bij de zoekactie naar de twee verdachten heeft de politie onder andere een helikopter en Burgernet ingezet. De politie zoekt getuigen in de omgeving Nieuwland, Koepoortsweg en Jeudje. Mogelijk hebben de verdachten zich voor de straatroof opgehouden in de buurt van de pinautomaat, of hebben mensen het tweetal zien rennen na de beroving. Het gaat om twee mannen van ongeveer 1.90 cm. De verdachten droegen beide een zwart bomberjack. Een van de mannen had een grijze muts op zijn hoofd en droeg een donkerblauwe spijkerbroek. De andere man een wat lichtere spijkerbroek aan. De politie komt graag in contact met getuigen via 0900-8844.

Vrouw valt flauw na betrappen inbrekers

Den Oever, woensdag 4 februari 2015

De politie zoekt getuigen van een inbraak in een woning aan de Oosterkruisweg in Den oever. Dinsdagnacht rond 00.10 uur betrapte de bewoonster twee inbrekers. De 69-jarige vrouw werd wakker van gestommel. Toen ze beneden kwam ontdekte ze de twee mannen in haar woning. Deze gingen er onmiddellijk vandoor. In paniek belde de vrouw haar buurman, deze schoot direct te hulp. De bewoonster was zo ontdaan van de inbraak dat ze flauw viel. Agenten waren snel ter plaatse, hebben hulp verleend en zijn ook direct een zoekactie in de omgeving gestart. Helaas werden de twee inbrekers niet meer aangetroffen. De vrouw wist ook geen duidelijk signalement te geven, behalve dat ze in het zwart gekleed waren. Mensen die iets gezien hebben of iets is opvallen worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Gewapende overval op Subway Middenwaard

Heerhugowaard, woensdag 4 februari 2015

Subway in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard is woensdagavond rond 19.10 uur overvallen. De politie is op zoek naar een gewapende man. De overvaller bedreigde een medewerker met een vuurwapen. Na de overval is hij lopend vertrokken in de richting van de Diamant. De politie heeft onder andere Burgernet ingezet om hem te zoeken. De dader droeg een zwart masker, een zwarte gewatteerde jas, donkere joggingbroek met daaronder een lichte onderbroek en had hij een blauwe Albert Heijn tas bij zich. De man is 1.70 m lang, heeft een normaal postuur en is licht getint.

Man beroofd van nieuwe smartphone

Alkmaar, woensdag 4 februari 2015

Een 20-jarige Alkmaarder is woensdagmiddag rond 17.30 uur op de Huibert Pootlaan beroofd van zijn gloednieuwe smartphone. Samen met een vriend was de Alkmaarder bezig zijn nieuwe smartphone in te stellen. Op de Huibert Pootlaan, ter hoogte van het speeltuintje werden de twee mannen aangesproken door een circa 20-jarige man op een scooter en plotseling griste die man de smartphone uit de hand van de Alkmaarder. De verdachte heeft kort zwart haar en hij droeg een zwarte jas en een donkere broek. De politie zoekt getuigen van deze beroving. Iets gezien? Bel dan met 0900-8844. Liever anoniem? Neem dan contact op met 0800-7000.

Automobiliste met twee kinderen belandt in tuin Lutjewinkel

Lutjewinkel, woensdag 4 februari 2015

Een vrouw uit Lutjewinkel belandde woensdagochtend met haar auto in een voortuin. De vrouw was met haar twee kinderen, een baby en een jongen van 4 jaar oud, onderweg naar de Europese school in Bergen. Op de Wateringskant ging het mis. Door de gladheid slipte de auto en raakte van de weg. De auto kwam op zijn zijkant tot stilstand. Via het dak kon de vrouw uit de komen. De kinderen werden eveneens via het dak uit de auto gehaald. Dankzij het gebruik van autogordels en goede kinderstoeltjes raakten niemand gewond. De auto liep zware schade op en werd afgevoerd. Het 4-jarige jongetje heeft een dag vrij gekregen.

Tuinhuisje door brand verwoest

Bergen, woensdag 4 februari 2015

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 1 uur werd er op een volktuincomplex aan de Kogendijk brand ontdekt. Er bleek een tuinhuis in brand te staan. Vanwege waterwinning gaf de brandweer het sein middelbrand. Toen er voldoende water was was de brand snel onder controle. Mogelijk is een kacheltje de oorzaak van de brand.

Drie gewonden bij aanrijding in Heiloo

Heiloo, dinsdag 3 februari 2015

Bij een verkeersongeval op het kruispunt Kennemerstraatweg / Kapellaan in Heiloo zijn dinsdagmiddag drie gewonden gevallen. Rond half één reed een taxi tegen een personenauto op, waarna de auto botste op een tegemoetkomende tractor. Drie personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeers Ongevallen Analisten hebben onderzoek gedaan. Voor het schoonmaken van het wegdek werd de brandweer ingeschakeld.

Brand in strandpaviljoen

Den Helder, dinsdag 3 februari 2015

Dinsdagmiddag rond 16.30 uur heeft er brand gewoed in een strandpaviljoen aan de Jan Verfailleweg. Het strandpaviljoen lijkt onherstelbaar beschadigd.  De forensische opsporing heeft onderzoek gedaan en daaruit kan worden geconcludeerd dat er geen aanwijzingen zijn voor brandstichting.

Cementwagen in sloot door gladheid

Spanbroek, dinsdag 3 februari 2015

Een vrachtwagen is dinsdagochtend door de gladheid in een sloot gegleden. De chauffeur reed op de Floris van Noordwijklaan, een zijstraat van de AC de Graafweg. Door de gladheid gleed de vrachtwagen rechtdoor en kwam, na een verkeersbord en lantaarnpaal omver te hebben gereden, op zijn kant in een sloot. De voorruit van de vrachtwagen klapte eruit waardoor de chauffeur zelfstandig uit het voertuig kon komen. ‘Ik had er anders nooit zonder hulp uit gekund’, aldus de geschrokken chauffeur. Een vrouw die haar hond uitliet was getuige van het ongeval. Zij belde meteen met de hulpdiensten. De chauffeur raakte licht gewond door glasscherven en door rondslingerde spullen. Hij werd door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken. De lading van de vrachtwagen, zo’n 25 ton aan cement, was bedoeld voor de nieuwbouwwijk Heerenweide.

Vrouw gewond bij aanrijding in Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude, dinsdag 3 februari 2015

Een vrouw raakte dinsdag gewond bij een verkeersongeval op de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude. De vrouw fietste op het fietspad en kreeg geen voorrang van een automobilist die op de Geestweg reed. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Automobilist met harddrugs

Zuidschermer, maandag 2 februari 2015

Een 37-jarige automobilist uit Den Helder werd maandagavond aangehouden. De politie kreeg rond 22.30 uur een melding dat iemand een automobilist wakker had gemaakt die met zijn auto half op de Zuidervaart stond. Agenten troffen een auto half in de berm aan. De automobilist stond erbij. Bij controle bleek hij niet in bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Ook was de man onvast ter been en sprak verward.Hij werd meegenomen naar het politiebureau op verdenking van rijden onder invloed en voor het rijden zonder rijbewijs. Bij zijn fouillering werden harddrugs aangetroffen. Hij werd hierop ook aangehouden voor harddrugs bezit.

Man aangehouden voor verduistering quad

Enkhuizen / Alkmaar, maandag 2 februari 2015

Een 33-jarige man uit Heerhugowaard is maandag in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt verdacht van verduistering van een quad. Deze werd zondag 4 januari weggenomen van het Paludanushof in Enkhuizen. De eigenaar wilde de quad verkopen en had het voertuig op Marktplaats gezet. Een man kwam de quad bezichtigen en ging een proefrit ermee maken. Hij liet zijn auto met de sleutel in het contact als onderpand achter. De koper kwam echter niet terug met de quad. De achtergebleven auto bleek begin december gestolen te zijn bij een woninginbraak in Alkmaar. De politie kon de 33-jarige verdachte na onderzoek aanhouden. Hij wordt vrijdag voorgeleid bij de rechter-commissaris.

Overval woning Duiker

Grootebroek, maandag 2 februari 2015

Maandagavond vond een overval plaats op een woning aan de Duiker. Er werd tussen 23.45 en 00.15 uur aangeklopt. De bewoner deed de deur op een kier maar deze werd opengeduwd door twee gemaskerde mannen die hem op de grond duwden. De bewoner werd bedreigd met een wapen en de woning werd doorzocht. Er werd uiteindelijk niets meegenomen. Heeft u maandagavond iets gezien op of in de omgeving van de Duiker wat met deze overval te maken kan hebben? Neemt u dan contact op met het overvallenteam op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Aantal inbraken bedrijventerreinen

West-Friesland, maandag 2 februari 2015

De afgelopen weken zijn er ongeveer 15 bedrijfsinbraken geweest op bedrijfsterreinen in Opmeer, Hoogwoud, Nibbixwoud en Obdam. Opmerkelijk is dat de verdachten iedere keer gereedschappen buit maakten van één bepaald professioneel merk. Bij al deze inbraken zijn zogenaamde overheaddeuren opengebroken.

Auto’s van de weg in Nieuwe Niedorp ; 1 gewonde

Nieuwe Niedorp, zondag 1 februari 2015

Op de N242 in Nieuwe Niedorp zijn zondagochtend twee auto’s van de weg geraakt. Daarbij raakte een automobiliste gewond. De automobiliste werd door extreme gladheid verrast en gleed van de weg. De vrouw raakte gewond en in shock. Ze heeft volgens omstanders zeker 20 minuten verstijfd in haar auto gezeten. Niemand stopte omdat de auto van de vrouw door de bomen slecht te zien was. Een man die net van zijn werk kwam en onderweg naar Middenmeer raakte op hetzelfde punt van de weg, knalde tegen een boom en botste tegen de auto van de vrouw. Hij kwam met de schrik vrij. In afwachting van de hulpdiensten probeerden omstanders het overige verkeer te waarschuwen voor het stuk weg wat meer weg had van een ijsbaan. Een automobilist minderde wel vaart maar kwam alsnog in een slip terecht. Hij botste bijna tegen een politiewagen. De weg werd daarna aan beide kanten afgesloten. De vrouw is overgebracht naar het ziekenhuis. De twee auto’s zijn door een berger afgesleept.

Gebouw motorclub Obdam afgebrand

Obdam, zondag 1 februari 2015

Het onderkomen van motorclub Expendables in Obdam is zondagochtend vroeg verwoest door brand. De motorclub is gevestigd in een bedrijfsverzamelpand op een industrieterrein aan de Vaart. Rond 05.45 uur kwam de eerste melding binnen bij de brandweer. Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is nog onbekend.