Fietsster gewond in Heerhugowaard

Heerhugowaard, woensdag 15 juli 2015

Een 14-jarig meisje uit Obdam raakte woensdagavond gewond bij een verkeersongeval op de Westfrieslandsingel in Heerhugowaard. Het meisje fietste over een brug en stak zonder uit te kijken de weg over richting de Neslaan. Een automobiliste uit Heerhugowaard kon een aanrijding niet voorkomen. De fietsster kwam hard op de voorruit van de auto terecht. Ze liep een hersenschudding op en een verwonding aan haar been. Ze werd overgebracht naar het mca. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht.

Autovernieler aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 14 juli 2015

Dinsdag is een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het vernielen van twee auto’s in de omgeving van de J.I. van der Aaplantsoen. De man liep over straat en schopte om onduidelijke redenen deuken in beide voertuigen. Een voorbijganger zag de man bezig en waarschuwde de politie. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau.

Auto’s te water na aanrijding

Burgerbrug, dinsdag 14 juli 2015

Op de Grote Sloot in Burgerbrug vond dinsdagavond een aanrijding plaats tussen twee auto’s. Een automobiliste reed vanaf een erf van een woning de weg op. Ze zag daarbij een auto over het hoofd. De bestuurder van deze auto kon een aanrijding niet meer voorkomen. Na de botsing belandde beide auto in het water. De net twee weken oude auto van de man belandde op een boot. Beide konden met wat hulp uit de auto’s komen. De bestuurster is overgebracht naar het ziekenhuis.

Nieuwe auto’s voor huisartsenpost

Alkmaar, dinsdag 14 juli 2015

Dinsdagochtend heeft Meditaxi / huisartsenpost Alkmaar drie nieuwe Volvo’s XC60 in gebruik genomen. Deze auto’s zullen gebruik worden voor het (spoed) visite rijden van de huisartsen vanaf de huisartsenpost alkmaar.

foto’s: habrofotografie / hans brouwers

Vechtpartij en wapen

Den Helder, maandag 13 juli 2015

Op maandagmiddag hield de politie een 25-jarige man uit Den Helder aan wegens het voorhanden hebben van een vuurwapen. Omstreeks 16.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij op de Goudenregenstraat in Den Helder. Een grote groep mensen (volgens de melder ongeveer twintig) zouden ruzie met elkaar hebben. Daarbij zouden ook wapens gezien zijn. Een auto, die vanaf de plaats van het incident wegreed, kon door de politie worden gecontroleerd. In de auto zag de politie een vuurwapen liggen. De politie nam het vuurwapen in beslag. De bestuurder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van het wapen en naar de vermeende vechtpartij. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Frontale aanrijding N9

’t Zand, maandag 13 juli 2015

Op de N9 ter hoogte van ’t Zand vond maandagochtend om half acht een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een automobilist, rijdende richting Den Helder, kwam door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een tegenligger. De man raakte gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De aangereden autombiliste raakte ernstig gewond en zat bekneld in haar auto. De brandweer heeft haar uit het wrak bevrijd. Voor het ernstig gewonde slachtoffer kwam ook een traumateam per helikopter ter plaatse. De vrouw werd per ambulance met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Een trauma-arts reed mee. De Verkeers Ongevallen Analisten hebben sporenonderzoek verricht. De N9 was enige tijd afgesloten. Het verkeer werd via de parallelweg omgeleid.

Video 

Aanhoudingen na mishandeling

Alkmaar, zondag 12 juli 2015

Zondagochtend zijn een 28 en 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 24-jarig plaatsgenoot. Rond 3.45 uur kreeg het slachtoffer ruzie met de verdachten aan de Langestraat. De woordenwisseling mondde uit in een mishandeling waarbij het slachtoffer meerdere keren is geslagen en geschopt door de verdachte en zijn vriend. Het slachtoffer is met gezichtsletsel naar het ziekenhuis overgebracht, beide verdachten zijn ingesloten in het politiebureau.

Kettingbotsing in Bakkum

Bakkum, zondag 12 juli 2015

Op de Herenweg N512 in Bakkum heeft zondagmiddag een kettingbotsing plaatsgevonden. Het verkeer stopte voor een afslaande auto naar restaurant het Ruiterhuys. Een achterop komende automobilist had dit te laat in de gaten en botste tegen twee voorliggers. Personeel van de ambulancedienst heeft de inzittenden van alle drie de voertuigen gecontroleerd op verwondingen. De bestuurder van de achterste auto is na controle ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde voertuigen afgesleept. Het ongeval trok veel bekijks omwonenden. Ook Henny Huisman kwam even kijken naar de afhandeling van het ongeval die tegenover zijn huis heeft plaatsgevonden.

Kees Zwaan

Beroving

Den Helder, zaterdag 11 juli 2015

Op zaterdagmorgen werd een 27-jarige man uit IJmuiden beroofd in de Koningstraat in Den Helder. De man was in een café aan de Koningstraat geweest. Hier had hij kennis gemaakt met een vrouw. Toen hij omstreeks 04.00 uur samen met de vrouw het café verliet, werd hij buiten aangesproken door drie mannen. Toen hij zijn aandacht op de vrouw richtte, werd hij vastgepakt, gestompt en geslagen. De verdachten gingen er vervolgens vandoor met het geld en de GSM van het slachtoffer.

Ongeval Heiloo

Heiloo, zaterdag 11 juli 2015

In de woonwijk Plan Oost in Heiloo is zaterdagmorgen een auto op zijn kant terechtgekomen na een aanrijding met een andere auto. Op de kruising Pijlemeeth met de Dokterslaan kwamen twee personenauto’s, door vermoedelijk een voorrangsfout, met elkaar in botsing. Een van de twee auto’s, een zilverkleurige opel, raakte hierbij op zijn kant. Ambulancepersoneel heeft beide bestuurders gecontroleerd op verwondingen, zij bleken niets te mankeren. Ook de twee honden die in de op zijn kant geraakte auto zaten zijn met de schrik vrijgekomen. Een bergingsbedrijf heeft de twee beschadigde voertuigen afgesleept. Het ongeval trok veel bekijks van de omwonenden.

Kees Zwaan

Man rijdt in op politiemensen

Den Helder, vrijdag 10 juli 2015

Op vrijdagavond hield de politie een 49-jarige man uit Den Helder aan wegens het inrijden op politiemensen. Omstreeks 21.15 uur was een politieman op een mountainbike in de Spoorstraat in Den Helder. Hij zag een zwarte personenauto met hoge snelheid vanuit de Prinsenstraat in de richting Breewaterstraat rijden. De politieman reed snel naar de Breewaterstraat en zag nog juist dat de bestuurder van de auto zijn voertuig had neergezet en uit de auto kwam. De politieman vroeg de bestuurder naar zijn papieren. De man stapte echter snel weer achter het stuur, startte de auto en probeerde achteruit weg te rijden. Hierbij ramde hij een lantaarnpaal die kapot tegen de grond viel. De bestuurder reed enkele malen voor en achteruit, waarbij de politieman opzij moest springen om niet aangereden te worden. Een poging van de politieman om de sleutels uit het contact ter trekken of de man uit de auto te halen mislukte. Het lukte de verdachte uiteindelijk de straat uit te rijden. Hij reed via de Californiestraat in de richting van de Keizerstraat. Vanuit tegengestelde richting kwam een gewaarschuwde politiepatrouille. Zij blokkeerden met hun auto de doorgang. De verdachte was echter niet van plan te stoppen en botste zonder snelheid te minderen tegen de politieauto. Hier kon de man worden aangehouden. De politie nam het rijbewijs van de man in. Zijn auto werd in beslag genomen.

Fietsster gewond na val in Schoorl

Schoorl, vrijdag 10 juli 2015

Een vrouw uit Schoorl raakte vrijdagmiddag gewond na een val in haar woonplaats. De vrouw fietste op de Molenweg en kwam door onbekende oorzaak ten val. Ze raakte daarbij gewond. Twee ambulances kwamen ter plaatse. Ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Deze hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. De vrouw werd met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Met gestolen bromfiets door het rood

Hoorn, vrijdag 10 juli 2015

Op vrijdagavond hield de politie een 17-jarige jongen uit Zwaag aan wegens heling of diefstal van een bromfiets. Omstreeks 23.35 uur zag de politie een bromfiets door het rode licht rijden op de kruising van de N506 en de Rijnweg. De politie reed achter de bromfiets aan en zag dat er geen kentekenplaat op de brommer zat. De bromfietser en het voertuig werden vervolgens gecontroleerd. Hierbij bleek dat de brommer op 18 april in Hoorn was gestolen. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Verkeersongeval met letsel

Alkmaar, donderdag 9 juli 2015

Op de kruising van de Laan van Bath met de Laan van Troyes vond donderdagmiddag rond 16.15 uur een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fietser. De fietser, een 12-jarige jongen uit Alkmaar, raakte hierbij gewond. De jongen is voor behandeling van ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog onbekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Schapen te water

Beets, donderdag 9 juli 2015

De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen verklaren over de verdrinking van een aantal schapen in de sloot langs een weiland aan de A7 in Beets. Op woensdagavond was de eigenaar van 32 schapen nog bij het weiland geweest waar de beesten stonden. Het weiland ligt aan de A7 en wordt rondom begrensd door sloten. Om te voorkomen dat de schapen in de sloot terecht komen, is rondom ook schrikdraad aangebracht. Toen de eigenaar van de dieren om donderdagavond weer bij het weiland kwam, bleken 28 schapen in de sloot te liggen. Hij kon nog vijf dieren levend op de kant krijgen, maar 23 schapen bleken al dood te zijn. Mogelijk zijn de dieren erg geschrokken van een verkeersongeval op de A7, maar het is ook mogelijk dat een hond achter de schapen aan heeft gezeten. De politie verzoekt eventuele getuigen om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Wegenwachter redt levens bij ongeval op A7 bij Oudendijk

Oudendijk, donderdag 9 juli 2015

ANWB wegenwachter Jeroen Haeck uit Amsterdam heeft in de nacht van woensdag op donderdag door snel te reageren het leven gered van twee personen en die van hemzelf. Jeroen was vanuit Amsterdam op weg naar een pechgeval in Den Helder als hij de opdracht krijgt eerst naar een pechgeval te gaan op de A7 bij Oudendijk. Daar op de vluchtstrook staat Rene Dorresteijn uit Purmerend. Hij kreeg op de A7 een lekke band. In eerste instantie wil hij doorrijden naar een veilige plek maar durft het toch niet aan. Hij zet zijn auto stil op de vluchtstrook, naast een ANWB praatpaal. Jeroen komt aan en parkeert zijn bus volgens de regels achter de pechwagen. Ook worden er pylonen op de weg geplaatst. Op het gedeelte waar de mannen staan is het aardedonker. ’s Nachts wordt hier de verlichting uitgezet. Ondanks dat de wegenwachter er geen goed gevoel bij heeft gaat hij aan de slag. Het reservewiel blijkt goed vast te zitten. Beide mannen staan achter de pechwagen als Jeroen ineens het geluid hoort van pylonen die omver worden gereden. Weg hier !! schreeuwt hij tegen Rene. Samen zoeken ze onmiddellijk de berm op. Daarna volgt een enorme klap. Een 26-jarige automobilist uit Zaandam blijkt achterop de bus van Jeroen te zijn geklapt. Auto-onderdelen en gereedschap uit de ANWB bus vliegen door de lucht. De veroorzaker had voor de botsing een vrachtwagen ingehaald. Na het inhalen gaat de man naar rechts en belandt op de vluchtstrook. De ANWB bus wordt vol op de achterkant geraakt, schiet de snelweg op en komt dwars op de rechterrijstrook tot stilstand. De veroorzaker belandt met zijn auto op zijn zijkant in een slootje. Jeroen twijfelt geen moment en schiet de man te hulp. De man blijkt met zijn hoofd onder water te zitten. In afwachting van de hulpdiensten houdt Jeroen de man boven water. Hulpdiensten, waaronder een traumateam uit Amsterdam, zijn snel ter plekke. De brandweer kwam ter plaatse om de bestuurder te bevrijden. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens de politie is er mogelijk drank in het spel. De A7 tussen Avenhorn en Purmerend was enkele uren afgesloten in verband met de hulpverlening, het onderzoek en de berging. Een veegmachine heeft de weg schoongeveegd. Beide voertuigen raakten total loss en werden door een berger afgevoerd. De man die pech had werd door een andere ANWB-er weer op weg geholpen.


Auto in sloot

Heiloo, woensdag 8 juli 2015

Bij een eenzijdig ongeval op de Vennewatersweg in Heiloo is woensdagavond een auto in de sloot terechtgekomen. De bestuurder reed vanaf Het Malevoort in de richting van de spoorwegovergang. In een bocht verloor de bestuurder, door een glad wegdek na een regenbui, de macht over het stuur en is via de berm in de naastgelegen sloot tot stilstand gekomen. Niemand raakte gewond. Het beschadigde voertuig is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Kees Zwaan

Aanhouding op verdenking heling

Enkhuizen, dinsdag 7 juli 2015

De politie heeft dinsdagavond rond 21.00 uur een 28-jarige verdachte aangehouden voor heling van een boot. Men kreeg een melding dat er vermoedelijk een gestolen boot bij de Vest zou liggen. Ter plaatse bleek het inderdaad om een gestolen boot te gaan. De verdachte, een 28-jarige man, was in de boot aanwezig maar wist te vluchten. Hij is later aangehouden aan de Oranjestraat. De boot was in de nacht van 3 op 4 juli gestolen in Hoogkarspel.

Auto tegen paal na aanrijding

Egmond Binnen, maandag 6 juli 2015

Op de kruising van de Randweg en de Sint Adelbertusweg in Egmond-Binnen zijn maandagmiddag twee auto’s op elkaar gebotst.  Een van de auto’s kwam na de aanrijding tot stilstand tegen een paal. De voertuigen raakten fors beschadigd. Een berger heeft de auto’s weggesleept.

Kees Zwaan

Buren blussen containerbrand bij school

Schoorl, maandag 6 juli 2015

Door snel optreden van buren is maandagavond een brand bij een school beperkt gebleven. Bij de Teun de Jager aan de Molenweg werd een behoorlijke rookwolk gezien. Het bleek te gaan om een afvalcontainer die onder een afdak stond. In afwachting van de brandweer werd met emmers water het vuur bestreden. De inmiddels gebluste container werd onder het afdakje gereden. De brandweer bluste na.

Brand Simon Vestdijkstraat

Alkmaar, zondag 5 juli 2015

Bij een woning aan de Simon Vestdijkstraat in Alkmaar is zondagavond brand uitgebroken. Het gaat om een houtopslag tussen een schuur en een woning in. De brand werd op tijd ontdekt, maar één persoon had rook ingeademd en moest in de ambulance gecontroleerd worden.

Met auto vast in haag

Hoorn, zondag 5 juli 2015

Een automobilist parkeerde zondagmiddag zijn auto wel op heel bijzondere plek. De 22-jarige man kreeg bij Hoorn 80 een aanrijding met een auto. Er werd afgesproken om even verderop het schadeformulier in te vullen. De man reed echter met hoge snelheid over de Scheldeweg en verloor in een bocht de controle over het stuur. De auto kwam in de middenberm in een haag tot stilstand en kwam muurvast te zitten. Uit een gesprek wat volgde bleek dat de man bij een coffeeshop vandaan kwam. Hij gaf toe gedronken te hebben en niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Op de politie wachten deed de man niet omdat hij ‘nog moest eten’. De man liep weg. De politie heeft in de buurt een zoekslag gemaakt en doet onderzoek naar de bestuurder. De auto werd door een berger uit de heg getrokken. 

Jongetje overleden na ongeluk Aartswoud

Aartswoud, zaterdag 4 juli 2015

Op de Zuiderzeestraat in Aartswoud vond zaterdagmiddag een ernstig ongeval plaats tussen een auto en een fietsertje. Het jongetje uit Aartswoud raakte bij de aanrijding ernstig gewond en werd per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bezweek hij aan zijn verwondingen. De bestuurster van de auto raakte niet gewond. De politie onderzoekt de aanrijding.

Fietser te water

Limmen, vrijdag 3 juli 2015

Een fietser is vrijdag aan het eind van de avond te water geraakt langs de N203 in Limmen. Twee jongens op een scooter zagen het slachtoffer in het water liggen. Het tweetal heeft hem uit de sloot gevist en de hulpdiensten gewaarschuwd. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer gecontroleerd op verwondingen en vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Waarom de fietser te water is gereden is nog niet duidelijk.

Kees Zwaan      

Rijden onder invloed

Alkmaar, vrijdag 3 juli 2015

Een 58-jarige autobestuurder uit Heerhugowaard is in de nacht van donderdag op vrijdag tweemaal aangehouden op de Helderseweg. Hij had ruimschoots de toegestane hoeveelheid alcohol in het verkeer overschreden.
Rond 02:45 uur werd de man voor de eerste keer staande gehouden vanwege opmerkelijk rijgedrag. Bij een blaastest blies de man 1150 Ugl, dat is ruim vijf keer zoveel als wettelijk is toegestaan. De bestuurder is meegenomen naar het bureau, waar zijn rijbewijs is ingenomen en hem een rijverbod is opgelegd. Nadat de man was heengezonden, werd hij opnieuw gesignaleerd aan de Helderseweg. Agenten zagen de man instappen en wegrijden en wisten hem direct staande te houden. De man is wederom meegenomen naar het bureau. Zijn auto is in beslag genomen.

Medemblik, vrijdag 3 juli 2015
Een 68-jarige man uit Medemblik is in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.00 uur aangehouden op de Oostersingel. De man reed op zijn bromfiets onder invloed van alcohol. Bij een blaastest blies de man 730 Ugl, terwijl de wettelijke hoeveelheid is vastgesteld op 220 Ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. 

Auto te water in Oudesluis

Oudesluis, vrijdag 3 juli 2015

Op de Grote Sloot in Oudesluis is vrijdagmiddag een auto met 4 inzittenden te water geraakt. Vermoedelijk door een te hoge snelheid verloor de bestuurder van een VW Golf de controle over zijn voertuig en belandde in een sloot. De auto kwam aan land tot stilstand. Een afgebroken wile bleef achter in de sloot. De vier konden zelfstandig het wrak verlaten. Een persoon werd met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De andere drie werden voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Het rijbewijs van de bestuurder is door de politie ingenomen. De auto raakte total loss en werd door een berger opgehaald.

Blikseminslag Den Helder

Den Helder, donderdag 2 juli 2015

Een lichtflits en een enorme knal. Bewoners aan het P. Mulderplantsoen in Den Helder kregen donderdagavond de schrik van hun leven. Tijdens een hevige regen- en onweersbui sloeg de bliksem in een schoorsteen van een rijtjeswoning. Stukken van de schoorsteen vielen naar beneden. Twee woningen kwamen zonder elektriciteit te zitten. De brandweer kwam ter plaatse voor controle. Losliggende brokstukken werden van het dak gehaald. Liander en de woningbouwvereniging werden in kennis gesteld en kwamen de schade opnemen en herstellen.

Winkeldief aangehouden

Hoorn, donderdag 2 juli 2015

Donderdagmiddag rond 13.00 uur heeft de politie een 52-jarige winkeldief uit Hoorn aangehouden. De politie kreeg een melding dat er was gestolen uit een supermarkt aan de Groote Noord. Ondanks een zoekactie werd de verdachte niet meer aangetroffen. Aan de hand van het signalement kon de verdachte later op de dag alsnog worden aangehouden toen hij werd aangetroffen op de Roode Steen. Tijdens het fouilleren bleek de 52-jarige man een nepvuurwapen, harddrugs en meerdere messen op zak te hebben. Ook had de verdachte een elektrische mountainbike bij zich. De politie heeft onderzoek ingesteld.

Brand in school, politie zoekt getuigen

Noord-Scharwoude, donderdag 2 juli 2015

In de nacht van woensdag op donderdag ontstond er brand bij een school op de Tulpenstraat. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. Rond 02.15 uur kreeg de politie een melding van een brand bij de basisschool. Ter plaatse bleek de achterzijde van de school in brand te staan. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en of er mogelijk sprake is van brandstichting en komt daarin graag in contact met getuigen. Heeft u iets verdachts gezien op of nabij de Tulpenstraat in de nacht van woensdag op donderdag? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Busje vat vlam in Enkhuizen

Enkhuizen, woensdag 1 juli 2015

Een busje heeft woensdagmiddag vlam gevat aan de Kooizandweg in Enkhuizen. Niemand raakte gewond. Volgens een getuige wilde het busje niet starten. Toen de bestuurder de motorkap opende, zag hij vlammen. Achterin de bus zaten een vrouw en een kind die tijdig het busje konden verlaten. Brandblussers hielpen niet om het vuur te stoppen, de brandweer heeft dit uiteindelijk gedaan.

Rijbewijs ingevorderd wegens rijden onder invloed

Alkmaar, woensdag 1 juli 2015

Op woensdagavond rond 23.55 uur is het rijbewijs van een 43-jarige vrouw uit Alkmaar ingevorderd. De vrouw was onder invloed van alcohol. Surveillerende agenten zagen de vrouw op haar bromfiets rijden over de Frieseweg en vermoedden dat er alcohol in het spel was. Toen ze de vrouw staande hielden voor een blaastest, bleek dat ze de maximale hoeveelheid toegestane alcohol ruimschoots had overtreden. De vrouw blies 740 Ugl, terwijl het wettelijk toegestane maximum is vastgesteld op 220 Ugl. Haar rijbewijs is ingevorderd. Daarnaast is haar bromfiets in beslaggenomen, omdat het de derde keer in vijf jaar tijd betrof dat de vrouw was betrapt met teveel drank op in het verkeer.

Brandje op dakterras aan Wageweg

Alkmaar, woensdag 1 juli 2015

Op een dakterras aan de Wageweg in Alkmaar is woensdagochtend vroeg brand ontstaan. De brandweer werd rond 5.00 uur opgeroepen voor een klein brandje op het dakterras. Het vuur was snel geblust.