Zoekactie na vondst scooter

Bergen, vrijdag 15 mei 2015

Hulpdiensten hebben vrijdagochtend een zoekactie gestart na de vondst van een scooter in het water langs de Van Blaaderenweg in Bergen. Brandweer, brandweerduikers uit Velsen en Purmerend, een ambulance, politie en een traumahelikopter werden ingezet. Brandweerlieden met waadpakken zochten in het watertje naar mogelijke slachtoffers. De traumahelikopter landde op een speelveldje aan de Van Blaaderenweg. Er werd uiteindelijk niemand aangetroffen. De scooter van het merk Peugeot had geen kenteken. Mogelijk is de scooter van diefstal afkomstig. De politie doet onderzoek naar de eigenaar.

Jongen met wapen

Julianadorp, donderdag 14 mei 2015

Op donderdagavond kreeg de politie een melding dat een jongeman met een vuurwapen liep te zwaaien op de Van Foreestweg in Julianadorp. De bemanning van een politiehelikopter kreeg de man in de gaten en zag dat hij het wapen doorlaadde. De gewaarschuwde politiepatrouille nam met deze informatie geen enkel risico. Toen ze de man zagen, trokken zij hun wapens. De jongen moest, terwijl hij onder schot gehouden werd, languit op de grond gaan liggen. Uiteindelijk bleek het te gaan om een 14-jarige jongen uit Hippolytushoef, die een balletjespistool bij zich had. Gelukkig volgde hij de instructies van de politie goed op. De jongen kwam er vanaf met een waarschuwing. Het balletjespistool is hij kwijt.

Verdachte aangehouden van gewapende overval

Heerhugowaard, donderdag 14 mei 2015

De politie hield donderdagmiddag een 35-jarige man uit Zwaag aan op verdenking van betrokkenheid bij een gewapende overval. De verdachte bedreigde een medewerker met een vuurwapen en vroeg om geld. De Zwagenaar ging er uiteindelijk vandoor in een auto. Agenten kregen melding van de overval aan de Oostdijk bij een logement. Meerdere politie-eenheden snelden ter plaatse en zochten de directe omgeving af. Een politievoertuig reed uiteindelijk achter de verdachte aan en deze kreeg een stopteken. Dit negeerde hij. Op het Keern kon de politie de verdachte tot stoppen forceren en vervolgens arresteren. Hij is na verhoor door de Hulpofficier van Justitie in verzekering gesteld.

Hennepkwekerij

Heiloo, donderdag 14 mei 2015

Op donderdag deed de politie onderzoek in een woning aan de Hoogeweg in Heiloo op verdenking van het aanwezig hebben van een hennepkwekerij. In de woning vond de politie vier ruimtes waarin bij elkaar 159 hennepplanten stonden. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren e.d.) in beslag. Bij controle bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. In de woning hield de politie twee mannen aan. Het gaat om een 59-jarige man uit Heiloo en een 24-jarige man uit Haarlem. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Een beginnend bestuurder met alcohol op

’t Veld, donderdag 14 mei 2015

De politie hield donderdagavond, tussen 19.00 uur en 21.15 uur, een snelheidscontrole aan de Hartweg in ‘t Veld. De maximum toegestane snelheid daar is 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 122 km/u van een beginnend bestuurder die ook nog alcohol had gedronken. Ruim acht keer de toegestane hoeveelheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Aanrijding Noordervaart in Stompetoren

Stompetoren, woensdag 13 mei 2015

Door een voorrangsfout ontstond woensdagavond een aanrijding tussen twee auto’s op de kruising Noordervaart / Zuidervaart in Stompetoren. De op de Noordervaart rijdende automobilist kon ondanks hard remmen de overstekende automobilist niet meer ontwijken.  Na de botsing botste de auto tegen een lichtmast. Niemand raakte bij de aanrijding gewond.

Auto botst achterop vrachtwagen

Heerhugowaard, woensdag 13 mei 2015

Bij een botsing op de Krusemanlaan in Heerhugowaard is woensdagmiddag een kind gewond geraakt. Een automobiliste reed ter hoogte van het Reigersdaal achterop een langzaam rijdende vrachtwagen. De vrachtwagen reed langzaam in verband met een rouwstoet. De vrouw had dit te laat in de gaten en botste achterop. In de auto zaten drie kinderen waarvan er één gewond raakte. De auto raakte zwaar beschadigd.


Dieren uit huis gehaald

Hippolytushoef, woensdag 13 mei 2015

De politie heeft op woensdag 13 mei in samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dieren (LID) in totaal zestien dieren uit een woning gehaald aan de Hendsweel in Hippolytushoef. De politie kreeg al eerder meldingen over de woning, dat er verwaarloosde dieren rond zouden lopen. De politie sprak de 31- en 32-jarige bewoonster en bewoner aan op de situatie. Doel was om de leefomstandigheden van de dieren te verbeteren en de bewoners daarbij behulpzaam te zijn. Bij controle op 13 mei bleek dat er twee honden, tien katten en vier kittens rondliepen die nog steeds sterk vervuild waren. Ook bleken de dieren onvoldoende medische zorg te hebben gekregen. De dieren werden uit de woning gehaald en in bewaring genomen. Zij zijn ondergebracht op een plaats waar goede medische verzorging is. De eigenaren kunnen een bestuurlijke boete tegemoet zien.

Auto tegen boom

Westwoud, woensdag 13 mei 2015

Op de Dr. Wijtemalaan in Westwoud is woensdagochtend een auto op een boom gebotst. De bestuurster raakte daarbij ernstig gewond. Voor het slachtoffer kwam een traumahelikopter ter plaatse gekomen. De vrouw werd met spoed naar een ziekenhuis gebracht.

Conducteur geslagen

Schagen, woensdag 13 mei 2015

Een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zit vast omdat hij woensdagavond een conducteur heeft geslagen. Agenten kregen melding door van de meldkamer om te gaan naar het station in Schagen waar een man was aangehouden door buitengewoon opsporingsambtenaren (conducteurs) van de NS. De medewerkers wilden het kaartje van de man controleren maar deze had hij niet bij zich. Hij begon te spugen en te schreeuwen. Er werd een proces-verbaal opgemaakt en de man moest de trein verlaten bij station Schagen. Hij viel een van de conducteurs aan. Een van de conducteurs was geslagen door de verdachte. De man was zichtbaar onder invloed van alcohol en is door agenten meegenomen naar het politiebureau.

Net herstelde auto in brand

Alkmaar, woensdag 13 mei 2015

Een korte felle brand heeft woensdag een auto fors beschadigd. De auto stond bij een garage in verband met het herstellen van voorschade. Aan het eind van de middag was de auto klaar en kon worden opgehaald. Een vrouw zette de auto op een parkeerplek aan de Albatrosweg. Daarna vatte de auto vlam. Een buurtbewoner probeerde tevergeefs met een schuimblusser de brand te blussen. De brandweer moest er aan te pas komen. De auto liep door de brand forse schade op en kan weer terug naar de garage.


Scooterrijders negeren stoptekens

Alkmaar, dinsdag 12 mei 2015
Een politieagent is dinsdagmiddag rond 16.00 uur op de Baansingel gewond geraakt aan zijn hand en knie. Een 31-jarige Alkmaarse scooterbestuurder negeerde het stopteken dat de agent hem gaf en reed hem vervolgens aan. De agent kwam hierbij lelijk ten val. De Alkmaarder is vervolgens door bikers van de politie aangehouden op de Coornhertkade. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Alkmaar, dinsdag 12 mei 2015
Dinsdagavond rond 20.30 uur heeft de politie een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden voor het rijden zonder geldig rijbewijs, het bezit van pepperspray, het negeren van een stopteken en te hard rijden. Agenten zagen dat de jongen te hard op zijn scooter reed op de Slochterwaard en besloten hem te controleren. De jongen negeerde echter het stopteken en ging er over het trottoir vandoor. Hier raakte hij in botsing met een agent op de fiets, waardoor beide ten val kwamen. De verdachte kon vervolgens worden aangehouden. Tijdens zijn fouillering bleek de verdachte een busje pepperspray op zak te hebben.

Kitesurfers in problemen

Egmond aan zee, maandag 11 mei 2015

De hulpdiensten zijn maandagavond massaal uitgerukt in verband met twee in de problemen geraakte kitesurfers voor de kust van Egmond aan Zee. Een kitesurfer wist op eigen kracht het strand te bereiken, de ander is door de KNRM uit het water gevist en aan wal gebracht. Ambulancepersoneel heeft de mannen gecontroleerd op verwondingen, zij bleken niets te mankeren. Waardoor de surfers in de problemen zijn geraakt is nog onbekend. De gealarmeerde traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen.

Kees Zwaan

Tweetal aangehouden met gereedschappen

Slootdorp, zondag 10 mei 2015

De politie heeft zondagochtend omstreeks 05.30 uur een 39-jarige man en een 23 jarige vrouw, beide uit Wieringerwerf, aangehouden. Zij stonden met hun auto stil op de Wieringerrandweg en dat trok de aandacht van surveillerende agenten. Na controle bleken zij diverse spullen in hun auto te hebben, die van diefstal afkomstig zijn. De agenten troffen onder meer gereedschap aan dat gesignaleerd staat. De verdachten zijn ingesloten.

Auto in greppel N9

Bergen, zondag 10 mei 2014

Op de N9 bij Bergen is zondagochtend een auto van de weg geraakt. De auto knalde hard in een greppel. De bestuurder werd ter plaatse nagekeken. Hij raakte niet gewond. De auto raakte total loss. De bestuurder werd aangehouden. Op het bureau moet de man een tweede alcoholtest ondergaan.

Schade bij aanrijding in Heiloo

Heiloo, zondag 10 mei 2015

Zondag heeft aan het eind van de ochtend een ongeval plaatsgevonden op de kruising Stationsweg/Kennemerstraat in Heiloo. Meerdere auto’s zijn beschadigd geraakt, niemand raakte gewond. De bestuurder van een gele Mini botste, door een nog onbekende oorzaak, achterop zijn voorganger. De Mini rolde vervolgens tegen een geparkeerde auto. De bestuurder van de Mini is nagekeken door ambulancepersoneel. De inzittenden van het andere voertuig, waaronder een aantal kinderen, zijn met de schrik vrijgekomen. Een bergingsbedrijf heeft de beschadigde Mini afgesleept.

Kees Zwaan


Racefietser slaat over de kop na uitwijkmanoeuvre in Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost, zondag 10 mei 2015

Op zondagmiddag is een racefietser na een uitwijkmanoeuvre over de kop geslagen op de kruising Tolweg met de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost. De man fietste richting Wervershoof over het fietspad van de Zwaagdijk en moest uitwijken voor een busje om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor sloeg de man met zijn racefiets over de kop. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en hebben de man behandeld. Vervolgens is hij door de politie naar zijn woning in Zwaag gebracht.

Wesley Boots


Brand verwoest schuur

Heerhugowaard, zondag 10 mei 2015

In een schuur bij een woning aan de Keizerfazant in Heerhugowaard heeft zondag een brand gewoed. In de schuur / garage stond een auto. De oorzaak van de brand is onbekend.

Vuurwapen in beslag genomen

Hoorn, zondag 10 mei 2015

De politie heeft zondagavond laat een 48-jarige man aangehouden in verband met vuurwapenbezit. Een getuige belde de politie om te melden dat er op de Hogerbeetsstraat een man met een vuurwapen liep. De gewaarschuwde agenten zochten in de omgeving naar de man en troffen de verdachte aan in het park. De man had geen vuurwapen bij zich maar het wapen werd na een korte zoekactie alsnog in de directe omgeving aangetroffen. De man is ingesloten voor verhoor.

Hulpdiensten rukken uit voor laars

Koedijk, zaterdag 9 mei 2015

Hulpdiensten zijn zaterdagavond massaal uitgerukt voor een mogelijke drenkeling. Iemand had aan de Nauertogt in Koedijk een laars ondersteboven in het water zien drijven. Ambulance, politie, brandweer, duikers en een traumahelikopter spoedden zich ter plaatse. Al gauw bleek het alleen om de laars te gaan. Er werd geen persoon aangetroffen.

Bus in brand

Alkmaar, zaterdag 9 mei 2015

Bij Connexxion aan de Helderseweg in Alkmaar heeft zaterdagavond een bus in brand gestaan. De bus was bij de remise neergezet met motorproblemen. Ineens vatte de bus aan de achterkant vlam. Medewerkers probeerden de brand te blussen met brandblussers. De brandweer moest er aan te pas komen om de brand te blussen. De bus liep zware schade op.

Brandstichting aan de Lombardijeweg

Alkmaar, zaterdag 9 mei 2015

Bij een brand in een papiercontainer aan de Lombardijeweg is er in de nacht van vrijdag op zaterdag schade ontstaan aan een woning. De bewoners konden op tijd het huis verlaten, waardoor er geen gewonden zijn gevallen. De bak stond onder een afdak nabij de woning. De politie ontdekte de brand omdat ze ook een melding hadden gekregen van brand in containers aan de Macedoniestraat. De brand daar werd door buurtbewoners geblust. De politie vraagt getuigen van de containerbranden zich te melden. 

Gewonden bij mishandeling

Alkmaar, donderdag 7 mei 2015

Op donderdagavond raakte twee mannen gewond bij een mishandeling op de Sint Sebastiaanstraat in Alkmaar. Omstreeks 23.00 uur liepen een 27-jarige man uit Goes en een 22-jarige man uit Yerseke met twee vrienden via de Sint Sebastiaanstraat in de richting van de Kanaalkade. Over de Kanaalkade kwam met hoge snelheid een personenauto aanrijden. De bestuurder sloeg af de Sint Sebastiaanstraat op. Door de snelheid van de auto hadden de vier mannen geen tijd om opzij te stappen. De bestuurder van de auto stopte, waarna er drie personen uit de auto stapten. Twee van hen liepen op de mannen af. De man uit Yerseke kreeg een kopstoot, maar liep geen ernstig letsel op. De man uit Goes werd ook mishandeld. Hij was korte tijd buiten bewustzijn en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Na de mishandeling stapten de mannen weer in de auto en reden met hoge snelheid weg. De politie is op zoek naar personen die getuige zijn geweest van de mishandeling. De daders zijn drie blanke mannen, waarvan er een gekleed ging in een vestje van de Hells Angels. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar op tel.nr. 0900-8844. Belt u liever anoniem, bel dan Meld Misdaad Anoniem op tel.nr. 0800-7000.

Jongen aangereden en automobilist doorgereden

Alkmaar, donderdag 7 mei 2015

Een 17-jarige jongen uit Egmond-Binnen is donderdagmiddag aangereden op de Kanaalweg. De jongen was aan het skaten op een zijweggetje, ter hoogte van de A9 bij een bruggetje, toen er een automobilist achter hem kwam rijden. De jongen werd geraakt door de auto en kwam op de motorkap terecht. Een van zijn voeten kwam onder een autoband terecht waardoor hij op de grond viel. De automobilist reed door. Het slachtoffer bleek twee botjes in zijn voet gebroken te hebben. De doorrijder reed in een rode personenauto. Doorrijden na een ongeval is strafbaar. De politie roept getuigen op zich te melden (0900-8844).

Auto vol met gestolen kleding

Alkmaar, donderdag 7 mei 2015

De politie hield donderdagavond twee vrouwen van 40 en 43 jaar uit respectievelijk Almere en zonder vaste woon- of verblijfplaats aan wegens kledingdiefstal. De politie kreeg een melding dat twee vrouwen mogelijk bezig waren met diefstal op het Doelenveld. Een getuige zag de vrouwen meerdere malen tassen legen in een auto. De auto lag helemaal vol met gestolen kleding. Het tweetal is aangehouden. Dankzij deze getuige kon het duo worden opgespoord. Ze zitten vast. De politie doet verder onderzoek.

Rijbewijs kwijt

Alkmaar, woensdag 6 mei 2015

Op woensdagmorgen nam de politie het rijbewijs in van een motorrijder die was gesnapt tijdens een snelheidscontrole op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. Tussen 10.30 en 12.00 uur hield de politie een snelheidscontrole met een uit de hand te bedienen snelheidsmeter (lasergun). In totaal reden dertien bestuurders sneller dan de toegestane 50 km per uur. In verband met de CAO-acties van de politie werden bestuurders, die tot dertig kilometer te snel reden, alleen gewaarschuwd. Dit waren er twaalf. De laatste bestuurder reed op een motorfiets met een snelheid van 109 km per uur. Omdat hij meer dan 50 km te snel reed, kreeg hij niet alleen een bekeuring, maar moest hij ook zijn rijbewijs inleveren.

Dieseldief aangehouden bij gemeentewerf

Wieringerwerf, woensdag 6 mei 2015

Op woensdagavond hield de politie een 25-jarige man uit Polen aan op verdenking van diefstal van diesel op de gemeentewerf aan de Medemblikkerweg in Wieringerwerf. Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie melding van een getuige die een man over het hek van de gemeentewerf had zien klimmen. De politie kwam ter plaatse maar trof niemand meer aan op het terrein. Bij een zoekslag in de omgeving werd de verdachte aangetroffen. Hij rook sterk naar dieselolie. Een politiehond werd ingezet. Het dier volgde een spoor vanaf de verdachte naar de gemeentewerf. Hier bleek diesel uit een tracktor gestolen te zijn. De diesel was overgeheveld naar een jerrycan. De politie hield de verdachte aan. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Beschonken fietser botst op auto

Den Helder, woensdag 6 mei 2015

Op woensdagavond vond er een aanrijding plaats op de Molenstraat in Den Helder. Een van de betrokkenen, een 53-jarige man uit Den Helder bleek alcohol te hebben gebruikt. Omstreeks 19.20 uur reed de man op een fiets over de Spoorstraat in de richting van de Westgracht. De fietser nam vermoedelijk de bocht te ruim en kwam in botsing met een tegenligger, een personenauto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Den Helder. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. De auto liep lichte schade op. Bij controle bleek de fietser onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies 660 ug/l. Dat is drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

Nepagenten stelen fiets van vrouw

Alkmaar, woensdag 6 mei 2015

Afgelopen zaterdag is een 18-jarige vrouw uit Alkmaar van haar fiets beroofd aan de Rekerdijk. De vrouw fietste ter hoogte van het tunneltje, zij kwam uit de richting van de Koedijkerstraat. Op genoemde plek stond een witte auto met witte en rode strepen, net iets kleiner dan een busje. Er stonden twee mannen die deden alsof zij agenten waren. Zij hielden de vrouw tegen, namen de fiets in beslag en stopten deze in de auto. Vervolgens reden de mannen weg. De mannen waren als politieman verkleed in een blauwe broek en witte blouse (leek op oude uniform). Het signalement van de eerste man: blank, donkerblond kort haar, brildragend, 1.80-1.85 meter. De andere man was ongeveer even lang met donkerbruin kort haar. De politie vraagt getuigen die deze mannen en hun auto hebben gezien om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Twee verdachten aangehouden na mishandeling

Hoorn, dinsdag 5 mei 2015

De politie heeft twee verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling op het Kerkplein. Hierbij is een verkeersregelaar gewond geraakt en met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Rond 14.00 uur kwam bij de politie de melding binnen van een mishandeling nabij het Kerkplein, waarbij een persoon gewond was geraakt. De politie is ter plaatse gegaan en heeft twee verdachten aangehouden. Beide verdachten, een 31-jarige inwoner van Hoorn en een 29-jarige man uit Zwaag zijn na hun aanhouding overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van de mishandeling.

Getuigenoproep poging straatroof

Heerhugowaard, maandag 4 mei 2015

De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van een poging beroving maandagavond op de Icaruslaan. Een 17-jarige fietser uit van Heerhugowaard werd maandagavond voor 22.00 uur door een onbekende man tot stoppen gedwongen op de Icaruslaan. Deze onbekende man bedreigde en duwde de 17-jarige fietser, waardoor hij ten val kwam. Ook kreeg de fietser een klap van de man. Vervolgens fietste de dader weg in de richting van het tankstation. De politie is op zoek naar getuigen van deze poging straatroof. Er zou een persoon getuige zijn geweest, die op een fiets heeft gereden met een voordrager. De politie komt graag in contact met deze getuige en met mogelijk overige getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heerhugowaard via 0900-8844.

Handrem vergeten, cementwagen in kanaal

Akersloot, maandag 4 mei 2015

Snorfietser aangehouden op N244

Purmerend, zondag 3 mei 2015

Een 16-jarige snorfietser uit Middenbeemster is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.15 uur aangehouden op de Provinciale weg N244. Een agent zag de jongen met zijn snorfiets rijden op deze weg ter hoogte van Purmerend en hield hem staande. Toen de agent hem aansprak op het rijden op een voor brom- en snorfietsers verboden weg bleek de snorfietser onder invloed van alcohol te zijn. De jongen probeerde er vandoor te gaan. De agent probeerde te dit te verhinderen door de snorfietser zijn sleutels af te laten geven. Hierop bedreigde de jongen de agent en ontstond er een worsteling waarbij hij de agent bij de keel greep. Andere agenten kwamen ter plaatse en brachten de 16-jarige jongen over naar het politiebureau. Hier weigerde hij een ademanalyse. Hij is aangehouden voor rijden onder invloed, bedreiging, mishandeling en het plegen van verzet.

Getuigenoproep brand auto en garagebox

Schagen, zondag 3 mei 2015

In de nacht van zaterdag op zondag brak rond 03.00 uur brand uit op de Mezenhof in een garagebox en een daarnaast geparkeerd staande auto. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De auto en de garagebox brandde aan de binnenkant uit. Voor haar onderzoek is de politie op zoek naar getuigen die op of in de omgeving van de Mezenhof in de nacht van zaterdag op zondag iets gezien hebben wat met deze brand te maken kan hebben. Er kan contact worden opgenomen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man aangehouden na dreiging brandstichting

Alkmaar, zondag 3 mei 2015

Een 43-jarige man uit Alkmaar is zondagochtend aangehouden op de Vlietwaard. De hulpdiensten kregen rond 10.45 uur de melding dat de man een brandbare vloeistof in zijn woning had gesprenkeld. Hij dreigde dit aan te steken. Er waren op dat moment twee andere mensen in de woning aanwezig. Zij wisten weg te komen. Uit voorzorg werd het woonblok ontruimd. Tegen 12.00 uur kon de verdachte worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau.

Drankrijders betrapt

Bergen, zaterdag 2 mei 2015

Tijdens een alcoholcontrole op de Zeeweg heeft de politie zaterdagavond vijf drankrijders aangehouden. Behalve vier automobilisten werd ook een bromfietser die een slok op had, betrapt. Het meest gedronken had een 39-jarige man uit Alkmaar. De automobilist liep rond 23:00 uur tegen de lamp. De man had de alcohollimiet bijna tweeënhalf keer overschreden. Ondanks dat de man een rijverbod van meerdere uren had gekregen, zagen agenten hem nog geen twee uur later weer achter het stuur zitten. Tegen de man werd opnieuw proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden onder invloed, naast een proces-verbaal voor het rijden tijdens een rijverbod. De officier van justitie zal de zaak verder afhandelen. Een van de andere drankrijders wilde met een peuter op de achterbank naar huis rijden. De bestuurster had de alcohollimiet anderhalf maal overschreden en kreeg een boete en een rijverbod van enkele uren. Omdat haar man, die naast haar zat, ook had gedronken, moest het gezin op zoek naar vervangend vervoer. De controle vond plaats tussen 20:30 uur en duurde tot even na middernacht. Van in totaal 480 mensen werd een blaastest afgenomen.

Brand bij garagebedrijf in Zwaag

Zwaag, zaterdag 2 mei 2015

Bij autodealer Van Der Maat aan de Factorij in Zwaag is zaterdagavond brand uitgebroken. De brandweer schaalde op naar grote brand. Er waren geen personen aanwezig in het pand. De brand is ontstaan in de werkplaats. Over de oorzaak en de omvang van de schade is nog niets bekend. 

Fietser rijdt sloot Frieseweg in

Alkmaar, zaterdag 2 mei 2015

Een fietser is zaterdag omstreeks kwart voor acht in Alkmaar te water geraakt. De man reed op de Frieseweg richting de Zeswielen en was in gedachten verzonken. Ter hoogte van speeltuinvereniging Ons Kinder Belang (OKB) schrok de fietser van een achteropkomende auto en raakte de stoeprand. De man raakte van de weg en belandde in een lager gelegen sloot. De brandweer moest er aan te pas komen om de onfortuinlijke fietser vanaf de overkant van de sloot naar de weg te brengen. De man werd in de ambulance nagekeken. Hij hield, op een nat pak na, niets over aan het ongeval en werd thuis gebracht. Zijn fiets werd door de brandweer uit de sloot gehaald en netjes schoongespoten.

Drie gewonden bij ongeval N242 Heerhugowaard

Heerhugowaard, zaterdag 2 mei 2015

Drie personen, een man en twee kinderen, zijn zaterdagmiddag gewond geraakt bij een ongeval op de N242 bij Heerhugowaard. Hun auto raakte van de weg en botste tegen een boom. Vermoedelijk was de bestuurder tijdens het rijden onwel geworden. In verband met de hulpverlening en berging werd de N242 tussen de Roskamsluis en de Pannekeetweg afgesloten.

16-jarige jongen uit Heerhugowaard ernstig gewond

Heerhugowaard, zaterdag 2 mei 2015

Een 16-jarige scooterbestuurder uit Heerhugowaard raakte in de nacht van vrijdag op zaterdag ernstig gewond bij een ongeval. Om half twee is een groep jeugd op het Coolplein vervelend aan het doen. Een motoragent ziet twee jongens op scooters wegrijden en geeft hen een stopteken. Een scooterbestuurder stopt, de ander schiet langs de agent heen en rijdt zonder helm verder. Volgens een getuige wordt er hard gereden, geslingerd, geslipt en worden bochten afgesneden. Op de brug naar winkelcentrum Middenwaard komt de bestuurder in botsing met een voetganger, komt ten val en raakt bewusteloos. Een traumateam uit Amsterdam kwam per helikopter ter plaatse om bijstand te verlenen. De jongen werd onder begeleiding van de trauma arts per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De jongen bleek deel te maken van een groep die eerder uit een bowling werd gezet na ruzie en vervelend gedrag. Een getuige wist te melden dat de jongen behoorlijk had gedronken. De politie doet hier onderzoek naar.

Gewonde na steekincident

Alkmaar, zaterdag 2 mei 2015

Zaterdag om vier uur krijgt de politie een melding van een ruzie tussen twee personen op de Spilstraat. De vechtpartij tussen twee mannen mondt uit in een steekincident waarbij een 42-jarige man uit Alkmaar geraakt wordt door een 39-jarige man uit Opmeer. De laatste wordt aangehouden en het slachtoffer in stabiele toestand naar het ziekenhuis overgebracht. Het steekwapen is in beslag genomen.