Plofkraak op geldautomaat

Julianadorp, zaterdag 28 februari 2015

Zaterdagochtend hebben onbekenden geprobeerd om een geldautomaat aan de Drooghe Bol op te blazen. Een omwonende hoorde rond 4.20 uur een harde klap en zag twee personen wegrijden op een scooter. De politie heeft de omgeving doorzocht, maar de verdachten zijn niet aangetroffen. Het is nog onduidelijk of er een bedrag is weggenomen.

Gewapende overval Lidl Koedijk

Koedijk, zaterdag 28 februari 2015

De politie zoekt getuigen van een overval op een supermarkt aan de Sakersstraat in Koedijk (gemeente Alkmaar). Rond 19.45 uur kwam er een man de Lidl binnen. Deze overvaller was in het bezit van een vuurwapen en ging er met een onbekend geldbedrag vandoor. Ondanks een grote zoekactie, waarbij gebruik is gemaakt van Burgernet en een politiehelikopter, is de verdachte niet gevonden. De politie is op zoek naar een specifieke getuige. Op het moment van de overval was de schuifdeuruitgang vanuit buiten naar binnen, vanwege sluitingstijd, al gesloten. Klanten die nog in de winkel waren konden wel van binnen naar buiten. Vermoedelijk is de overvaller naar binnen gegaan toen er een persoon naar buiten ging. De overvaller is dus hoogstwaarschijnlijk een belangrijke getuige gepasseerd en heeft enige tijd op de wacht gestaan. De politie komt graag met deze belangrijke getuige in contact. Bellen kan naar 0900-8844. Dit kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vier gewonden bij aanrijding N239 in Winkel

Winkel, vrijdag 27 februari 2015

Bij een verkeersongeval op de N239 in Winkel zijn vrijdagochtend om tien over half tien vier personen gewond geraakt. De bestuurder van een busje stak vanaf de Langereis de N239 over, richting Westfriesedijk. Daarbij gaf de bestuurder geen voorrang aan een automobilist die op de N239 richting Nieuwe Niedorp reed. Een botsing volgde waarna het busje een talud afreed. De bestuurder van het busje werd met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis. Ook de drie inzittenden van de personenauto raakten gewond en werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. Het voor het verkeer afgesloten kruispunt werd iets na twaalf uur weer vrijgegeven.

In de greppel door overstekende eenden

Oudkarspel, donderdag 26 februari 2015

Een automobiliste raakte donderdagavond met haar auto in een greppel in Oudkarspel. De vrouw reed op de Westelijke Randweg en week in een bocht uit voor overstekende eenden. De auto raakte van de weg, draaide 180 graden en kwam in een greppel tot stilstand. De bestuurster kwam, net als de eenden, met de schrik vrij. Een berger heeft de auto uit de greppel getakeld en afgevoerd.

Brandje in snackbar Schagen

Schagen, donderdag 26 februari 2015

In een snackbar aan het Noord in Schagen is donderdagmiddag brand uitgebroken. Hierbij kwam veel rook vrij. Niemand raakte gewond.

Auto botst tegen boom Stationsweg

Castricum, donderdag 26 februari 2015

Een auto is donderdagmiddag van de weg geraakt en tegen een boom tot stilstand gekomen op de Stationsweg in Castricum. De bestuurder is mogelijk onwel geworden. Het slachtoffer is overgebracht naar een ziekenhuis. Bij de hulpverlening is een traumateam, dat met een auto ter plaatse kwam, ingezet. De beschadigde auto is door een berger afgevoerd.

Kees Zwaan


Man in gestolen auto aangehouden

Alkmaar, donderdag 26 februari 2015

Agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag rond 03.30 ur een 26-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Dit omdat de man in een gestolen voertuig reed. Op de Martin Luther Kingweg werd de gestolen auto opgemerkt en aan de kant gezet. De Alkmaarder is aangehouden voor onderzoek.

Brand in schuur Wieringerwaard

Wieringerwaard, woensdag 25 februari 2015

In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half twee werd er brand ontdekt in een schuur aan de Slikkerdijk in Wieringerwaard. De brandweer schaalde op naar grote brand. Er waren geen personen aanwezig. De oorzaak van de brand wordt onderzocht.

Auto over de kop

Onderdijk, dinsdag 24 februari 2015

In Onderdijk is een automobilist dinsdagavond rond 23.30 uur meerdere keren over de kop geslagen. De bestuurder reed vanuit Medemblik over de Oosterdijk richting Onderdijk, verloor de macht over het stuur en sloeg diverse keren over de kop.  Diverse hulpdiensten werden gealarmeerd. De bestuurder kwamen er met lichte verwondingen vanaf. De auto is even later afgesleept.

Wesley Boots


Vijf auto’s gestolen in Heerhugowaard

Heerhugowaard, maandag 23 februari 2015

De politie onderzoekt de diefstal van vijf personenauto’s bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Heerhugowaard. De diefstal werd maandagochtend rond 09.30 uur ontdekt. De diefstal is gepleegd tussen zaterdag 21 februari 17.00 uur en maandag 23 februari 09.30 uur. De wagens stonden op een afgesloten terrein. Het bedrijf heeft aangifte gedaan van diefstal. De politie zoekt getuigen. Mensen met informatie worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Brandje in schuur achter woning in Berkhout

Berkhout, maandag 23 februari 2015

In een schuur achter een woning aan de Kerkebuurt in Berkhout is maandag aan het begin van de middag brand uitgebroken. Daarbij raakten de schuur en een auto beschadigd. Bij de brand werd door de brandweer opgeschaald naar ‘middelbrand’ maar het vuur was al snel onder controle.

De Fles ontruimd vanwege brand

Hoorn, zondag 22 februari 2015

In bar bistro De Fles aan de Kleine Noord in Hoorn heeft zondagavond brand gewoed. Het pand werd ontruimd en de brandweer schaalde op naar grote brand. De brand ontstond in de afzuigkap.

Auto in greppel

Heiloo, zondag 22 februari 2015

De bestuurster van een rode Citroën is zondagmiddag met de schrik vrijgekomen bij een eenzijdig ongeval op de Vennewatersweg in Heiloo. De vrouw raakte van de weg, botste tegen een lantaarnpaal en kwam vervolgens in een greppel tot stilstand. Het voertuig is zwaar beschadigd geraakt en is afgesleept door een bergingsbedrijf. Het verkeer op de Vennewatersweg heeft enige hinder ondervonden als gevolg van het ongeval.

Kees Zwaan


Gewonden bij ongeluk Provincialeweg

Hoorn, zondag 22 februari 2015

Op de kruising van de Provincialeweg en de Maelsonstraat in Hoorn zijn zondagavond zeker drie personen gewond geraakt. De weg was als gevolg van het ongeluk en het politieonderzoek afgesloten. 

Voor de vierde keer gepakt met drank

Den Helder, vrijdag 20 februari 2015

Een 26-jarige man uit Den Helder werd gepakt terwijl hij met drank op op een bromfiets reed. Dat was niet voor het eerst, want de man was al eerder bekeurd wegens rijden onder invloed in 2010, 2011 en 2012. Vrijdagmorgen (rond middernacht) zag de politie twee personen op een bromfiets rijden. De passagier droeg geen helm. Toen de politie de bromfiets aan de kant had gezet, bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 515 ug/l (1,2 %o). Dat is ruim twee maal het maximum van 220 ug/l. De passagier krijgt een bekeuring wegens het niet dragen van een helm, de bestuurder wegens rijden onder invloed. Bovendien wordt een onderzoek ingesteld naar zijn rijvaardigheid.

Twee gewonden bij aanrijding Warmenhuizen

Warmenhuizen, donderdag 19 februari 2015

Bij een verkeersongeval op de Oudewal in Warmenhuizen zijn donderdagavond twee personen gewond geraakt. Het ongeval vond plaats op het kruispunt met de Kanaalweg. Twee auto’s botsten hier op elkaar. Een bestuurder moest rechtstandig uit het voertuig gehaald worden. De brandweer maakte dit mogelijk door het autodak te verwijderen. Beide bestuurders zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewonde bij aanrijding auto en vrachtwagen N248

Kolhorn, donderdag 19 februari 2015

Op de N248 bij Kolhorn zijn donderdagochtend een auto en vrachtwagen betrokken geraakt bij een aanrijding. De auto eindigde na de aanrijding in de sloot. Een persoon raakte gewond. De automobiliste moest door de brandweer worden bevrijd uit haar voertuig. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De weg was afgesloten als gevolg van de hulpverlening, het politieonderzoek en berging.

Op t-splitsing rechtdoor

Dirkshorn, donderdag 19 februari 2015

Een 70-jarige automobilist uit Groet is donderdagmiddag op de Speketersweg in Dirkshorn tegen een paal gebotst. Een getuige zag de man hard remmen voor de t-splitsing met de Ambachtsdijk. De auto kwam tegen een paal tot stilstand. De man wilde na de botsing wegrijden maar een betonblok voorkwam dat. De gewaarschuwde politie liet een ambulance komen. De man werd ter plaatse nagekeken. Er zal een onderzoek volgen naar zijn rijgeschiktheid. Zijn beschadigde auto werd door een berger afgevoerd.

Meisje breekt sleutelbeen bij aanrijding met bus in Hoorn

Hoorn, donderdag 19 februari 2015

Een meisje raakte donderdagochtend om 9 uur gewond bij een aanrijding op de Dampten in Hoorn. Het meisje fietste aan de verkeerde kant van de weg en stak tussen een rij wachtenden auto’s de weg over. Ze zag daarbij een bus van Connexxion over het hoofd. De buschauffeur week uit maar kon daarmee een aanrijding niet voorkomen. De fietsster brak haar sleutelbeen en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. De weg was tot kwart voor elf afgesloten.

Beroving van tas

Den Helder, woensdag 18 februari 2015

Op woensdagavond werd een 66-jarige vrouw uit Den Helder beroofd van haar schoudertas op de Hortensiastraat in haar woonplaats. Omstreeks 18.15 uur liep de vrouw naar de ingang van een buurthuis aan de Hortensialaan. Toen zij de deur wilde openen werd zij van achteren beetgepakt en tegen de grond geduwd. Hierbij raakte zij met haar hoofd een aan de muur gemonteerde asbak. Ook liep zij verwondingen aan haar heup op. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De overvaller greep de schoudertas van de vrouw en ging er met de tas vandoor in de richting van de duinen. De tas werd korte tijd later op de vluchtroute teruggevonden. Een portemonnee met geld en pasjes, dat in de tas had gezeten, was verdwenen. De overvaller is een man die gekleed ging in donkere kleding. Hij had een capuchon over zijn hoofd.

Man gewond na val

Winkel, woensdag 18 februari 2015

Bij een bedrijf aan de Dorpsstraat in Winkel is woensdagmiddag een man gewond geraakt. De man stond op een stapel hout toen hij uitgleed en viel. Een traumateam kwam ter plaatse om medische bijstand te verlenen. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee gewonden bij kop- staart aanrijding op N504

Noord-Scharwoude, woensdag 18 februari 2015

Bij een kop-staart aanrijding tussen drie auto’s op de N504 in Noord-Scharwoude zijn woensdagmiddag twee personen gewond geraakt. De aanrijding vond plaats voor het kruispunt met de Westelijke Randweg. Twee personen werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De drie voertuigen moesten worden afgesleept. De N504 was tijdens de hulpverlening en berging afgesloten voor het verkeer.

Aantreffen hennepkwekerijen en – drogerijen

Hoorn, Hauwert, Enkhuizen en Zwaagdijk-Oost, dinsdag 17 februari 2015

Op zeven locaties in Hoorn, Hauwert, Enkhuizen en Zwaagdijk-Oost zijn dinsdag hennepkwekerijen en –drogerijen aangetroffen. In twee woningen aan de Nachtegaal in Hoorn is een kwekerij en een drogerij aangetroffen. In de drogerij werd voor ongeveer 11 kilogram aan henneptoppen en meerdere kilo’s hennepgruis aangetroffen. Hennepgruis wordt onder andere gebruikt voor het maken van henneppoeder. In de andere woning werd de kwekerij met ongeveer 50 planten aangetroffen. Uit het onderzoek van Liander blijkt dat er vermoedelijk meerdere oogsten zijn geweest. Eén bewoner, een 30-jarige man uit Hoorn, is aangehouden. In de woning aan de Cole Porterhof in Hoorn is voor ongeveer 12 kilo aan henneptoppen aangetroffen in zakken. Vermoedelijk wordt er hennep gedroogd in deze woning. In een woning aan de Lijndraaier in Hoorn zijn tevens henneptoppen aangetroffen, het betrof ongeveer 6 kilo. Een 26-jarige man uit Hoorn is aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen. In een schuur aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost werd een hennepkwekerij aangetroffen met bijna 300 planten ook was er sprake van diefstal van stroom. In een schuur van een woning aan de Hauwert in Hauwert werden hennepresten en toebehoren voor het drogen en kweken van hennep aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal van stroom. In een woning aan de Oosterdijk in Enkhuizen is in een woning toebehoren voor een hennepkwekerij en hennepgruis aangetroffen. Vermoedelijk heeft in de woning een kwekerij gezeten. Ook was er sprake van diefstal van stroom.

Vals geld

Noord-Holland, dinsdag 17 februari 2015

De afgelopen weken blijken in Noord-Holland met enige regelmaat weer valse geldbiljetten op te duiken. In enkele gevallen konden dankzij alert melden en reageren van winkelpersoneel verdachten worden aangehouden voor het uitgeven van vals geld, zoals bijvoorbeeld in Den Helder en in Purmerend. In andere gevallen echter niet en werden ondernemers de dupe. Ook zijn er gevallen bekend van mensen die via internet particulier spullen verkochten en die met vals geld betaald werden. In de meeste gevallen ging het dan om biljetten van € 50,–. Daarom verzoekt de politie in Noord-Holland om extra alert te zijn op de uitgifte van valse geldbiljetten.

Auto in greppel

’t Zand, maandag 16 februari 2015

Een vrouw uit Putten raakte maandagavond met haar auto in een greppel in ’t Zand. De vrouw was op weg naar Groote Keeten. Door de dichte mist nam de vrouw een inrit van een bedrijf aan de Groteweg. Toen ze door had dat de weg ophield was het te laat. Ze remde maar de auto gleed door en kwam in een greppel tot stilstand. De auto kon vrijwel ongeschonden uit de greppel worden gesleept. De dichte mist werd niet door het KNMI als weerwaarschuwing aangemerkt.

Brand in bouwkeet

Medemblik, maandag 16 februari 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een brand aan een bouwkeet aan de Vlietsingel in de nacht van zondag op maandag rond 02.00 uur. De politie kreeg een melding dat een bouwkeet in brand stond. De brandweer was snel de brand meester. De brand is aan de buitenkant van de keet begonnen en vermoedelijk is de brand aangestoken. Heeft u iets gezien? Belt u dan met 0900-8844. Of anoniem via 0800-7000.

Vrouw rijdt sloot in door dichte mist

Callantsoog, maandag 16 februari 2015

Op de kruising van de Westerweg en de Zijperdijk in Callantsoog is maandagochtend vrouw met haar auto de sloot ingereden. De bestuurster raakte niet gewond. Het ongeluk ontstond door de zeer dichte mist. Een berger heeft de auto uit het water getakeld.