Motorrijdster gewond bij ongeluk in Stompetoren

Stompetoren, maandag 29 juni 2015

Een motorrijdster raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Noordervaart in Stompetoren. De vrouw uit Hoorn kreeg geen vrije doorgang van een automobilist die vanaf de Zuidervaart de Noordervaart opreed. De motor schampte de auto waarna de vrouw viel. Haar motor kwam in de berm, net voor een sloot, tot stilstand. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar motor werd door een berger opgehaald.

Fietser gewond bij ongeluk in Hoogwoud

Hoogwoud, maandag 29 juni 2015

Op de N241 bij Hoogwoud is maandagmiddag een fietser gewond geraakt bij een ongeluk. Het slachtoffer werd bij het oversteken geschampt door een auto. De fietser is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De opgeroepen traumahelikopter is niet ter plaatse geweest. De automobilist kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Rijbewijs ingenomen na rijden onder invloed

Alkmaar, maandag 29 juni 2015

Na een eenzijdig ongeval op de Mr. P.J. Troelstrakade is maandagavond het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige snorfietser in verband met het overschrijden van de toegestane hoeveelheid alcohol. De snorfietser reed op de Mr. P.J. Troelstrakade toen hij in de bocht de macht over het stuur verloor. Hij kwam tot stilstand tegen een paal en liep hierbij armletsel op. Een blaastest wees uit dat de man ruimschoots de toegestane hoeveelheid alcohol had overschreden, namelijk 740 ugl. Dat is meer dan drie keer zo veel als wettelijk is toegestaan (220 ugl). Hierop is het rijbewijs ingevorderd.

Getuigenoproep na vechtpartij in Alkmaar

Alkmaar, zondag 28 juni 2015

Een 21-jarige man uit Zuid-Scharwoude is in de nacht van zaterdag op zondag rond 03.00 uur gewond geraakt bij een vechtpartij op het Fnidsen in Alkmaar. De politie zoekt getuigen van het incident. Bij de vechtpartij waren meerdere personen betrokken. De politie heeft een 23-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. Zijn rol bij de vechtpartij zal worden onderzocht. Omdat er bij de vechtpartij meerdere personen betrokken waren zoekt de politie getuigen. Het slachtoffer raakte bij de mishandeling licht gewond. De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling. Mensen met informatie worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Anoniem informatie doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Brand in woning Limmen

Limmen, zondag 28 juni 2015

In een woning aan de Rijksweg in Limmen heeft zondagmorgen brand gewoed. De brandweer heeft het vuur snel kunnen blussen. Vervolgens hebben de brandweermannen de woning geventileerd. Wat er in brand heeft gestaan en hoe groot de schade is, is nog onduidelijk. Niemand raakte gewond.

Kees Zwaan

Auto te water in Warmenhuizen

Warmenhuizen, zondag 28 juni 2015

Een automobilist raakte zondagochtend te water langs de Dergmeerweg in Warmenhuizen. De man was van zijn werk op weg naar huis en viel tijdens het rijden in slaap. De auto raakte van de weg, reed net tussen twee bomen door en kwam in een sloot tot stilstand. De man kon ongedeerd uit zijn auto stappen. Een boer heeft met zijn traktor de fors beschadigde auto uit de sloot gesleept. De bestuurder werd ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. 

Agenten vinden wapen na opvallend rijgedrag

Avenhorn, zaterdag 27 juni 2015

De politie heeft zaterdagavond rond 22.10 uur een 23-jarige man uit Lutjebroek aangehouden. De man viel op vanwege zijn rijgedrag op de A7 ter hoogte van Purmerend. De bestuurder viel op doordat hij met hoge snelheid een ander voertuig rechts inhaalde. Agenten hebben de automobilist korte tijd later bij Avenhorn een stopteken gegeven. Agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag en controleerden het voertuig. Hierbij werd een vuurwapen gevonden. Dit wapen is door agenten in beslag genomen. De bestuurder is aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Fietser gewond na val op fietsenrek

Alkmaar, zaterdag 27 juni 2015

Op het Scharlo in Alkmaar is zaterdagavond een fietser gewond geraakt bij een val. De man fietste tegen een stoeprand en viel op een fietsenrek. De opgeroepen traumahelikopter hoefde niet ter plaatse gekomen. Het slachtoffer werd met spoed per ambulance overgebracht naar het MCA.

Foto’s Mark van der Horst

Auto rolt in sloot

Stompetoren, zaterdag 27 juni 2015

Een man uit Barneveld die in Stompetoren op verjaardagsbezoek was kreeg zaterdagavond een vervelende verrassing. Zijn auto bleek in een sloot te liggen. Waarschijnlijk had de man de handrem niet goed aangetrokken en is de auto langzaam de sloot aan de Noordervaart ingerold. Een berger moest de auto weer op het droge trekken. Op wat schade aan de achterkant en waterschade na kwam de auto er goed vanaf. De auto werd eerst ontdaan van het ergste vuil en daarna naar een autowasplaats gereden.

Hulpdiensten rukken uit voor drenkeling in Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 27 juni 2015

Hulpdiensten zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag groots uitgerukt voor een drenkeling in Alkmaar. Omstreeks 3 uur ziet een politieman vanuit het politiebureau aan het Mallegatsplein een man op de Kanaalkade die in het Noord-Hollands kanaal lijkt te vallen. De agent neemt poolshoogte maar treft niemand meer aan. Ondertussen zijn de hulpdiensten, waaronder brandweer, duikers, twee ambulances en een traumateam, al onderweg. Tijdens de zoekactie komt een man in een rubberbootje nietsvermoedend aanvaren. Toen bleek dat men op zoek was naar deze man en dat hij niets mankeerde werd de actie afgeblazen.

Man steekt fietser na verkeersconflict

Middelie, vrijdag 26 juni 2015

Een 33-jarige automobilist uit Middelie is vrijdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op het Klein Westerbuiten in Edam. Een 49-jarige man uit Middelie fietste met zijn vrouw over de Buitengouw toen zij werden ingehaald door de 33-jarige automobilist. De fietsers werden door hem afgesneden en door de inhaalmanoeuvre van de 33-jarige man moest ook een tegemoetkomende auto remmen. De auto’s kwamen tot stilstand en de 49-jarige fietser ging naar de 33-jarige automobilist toe om hem aan te spreken op zijn rijgedrag. Hierdoor onstond een handgemeen waarbij de 33-jarige verdachte de fietser in zijn hand en elleboog stak met een mes. De man ging er hierna vandoor in de richting van Edam. Hij kon even later worden aangehouden. In zijn auto werd naast het mes nog een boksbeugel aangetroffen. De fietser werd bij de huisartsenpraktijk in Middelie behandeld aan zijn verwondingen.

Brandweerman redt aap van dak

Oudorp, donderdag 25 juni 2015

De Alkmaarse brandweer kreeg donderdagmiddag een melding binnen van een dier in nood bij de oude brandweerkazerne van Oudorp aan de Herenweg. Het bleek te gaan om een aapje wat op het dak vast zat. Brandweerman Ben Velt (59) mocht het speelgoedbeest redden met een redvoertuig. Het is voor Ben de laatste keer in een redvoertuig. Na 38 jaar lang brandweerman te zijn geweest stopt Ben. De eerste 8 jaar brandweerman bij defensie, daarna 30 jaar brandweerman in Alkmaar. Een aantal jaren was Ben korpscommandant van Oudorp. Donderdag heeft hij zijn laatste 24 uurs dienst. Deze zullen niet zomaar voorbij gaan als het aan zijn collega’s ligt. Ben heeft al heel wat moeten verduren sinds zijn dienst begon. Van taart, een versierde stoel tot een dicht geplakte kledingkast. Na de reddingsoperatie in Oudorp werd Ben nog getrakteerd op een paar waterstralen. Het aapje werd aan een kind gegeven.

Gestolen tuinset op verkoopsite aangeboden

Wieringerwerf, woensdag 24 juni 2015

De politie hield woensdagavond een 28-jarige vrouw uit Bovenkarspel aan wegens heling van een tuinset. De bewoners van de Oosterkwelweg kwamen er zondag 21 juni achter dat er spullen uit hun schuur waren weggenomen omdat de schuifdeur openstond. Er was onder andere een tuinset weggenomen. Viavia kwamen de bewoners erachter dat de tuinset op een verkoopsite stond. Ze maakten een afspraak met de verkoper en na bezichtiging bleek het om de gestolen set te gaan. Ze alarmeerden de politie die de vrouw aanhield voor verhoor.

Getuigen gezocht van diefstal telefoon

Alkmaar, woensdag 24 juni 2015

Een 12-jarige Alkmaarder is woensdagmiddag slachtoffer geworden van diefstal. Hij was samen met zijn vrienden aan het voetballen aan de Jan van Scorelkade. Hij sprak een aantal keer met twee jongens die ook in het park waren. Een van de twee jongens schoot de bal in het water en pakte even later de telefoon af van de Alkmaarder en liep weg. De verdachte bedreigde de jongen ook nog. Het volgende signalement van de verdachte is bekend bij de politie:

    Licht getinte man
    Ongeveer 15 – 16 jaar oud
    Normaal postuur
    Droeg een pet achterstevoren met cijfers erop
    Hij droeg een blauw vest met drie strepen
    Had zwarte sportschoenen aan met een wit logo

Heeft u meer informatie? Neemt u dan contact op met de politie via: 0900-8844. Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000.

Man gewond bij mishandeling in Alkmaar

Alkmaar, woensdag 24 juni 2015

Een 23-jarige man uit Alkmaar is in de nacht van dinsdag op woensdag gewond geraakt bij een mishandeling in de omgeving van de Laat in Alkmaar. Rond 02.30 uur werd het slachtoffer door een onbekend gebleven man aangesproken. Kort daarna werd de man belaagd met een scherp voorwerp. Na de mishandeling werd de fiets van de Alkmaarder weggenomen. Het slachtoffer raakte gewond en is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De man heeft inmiddels aangifte gedaan. De fiets van het slachtoffer is korte tijd in de omgeving, op de Laat, aangetroffen. Ondanks een zoekactie naar de verdachte is deze niet aangetroffen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Informatie doorgeven kan ook anoniem via 0800-7000. Van de verdachte is het volgende signalement: normaal postuur, vermoedelijk Oost Europees, blank, 1.75 – 1.80 meter en tussen de 23 – 27 jaar. De belager had bruinkleurig kort haar en droeg donkerkleurige kleding. Mensen met informatie over de verdachte worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Hennepplantage ontmanteld, 2 verdachten aangehouden

Alkmaar, woensdag 24 juni 2015

De politie heeft woensdagmiddag in een bedrijfspand aan de Boterstraat een hennepplantage aangetroffen en ontruimd. Twee verdachten, een 46-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Maarssen, werden hierbij aangehouden. Binnen werden geen planten maar wel ruim 430 gebruikte plantenpotten aangetroffen. Deze potten zijn samen met het overige materiaal van de hennepkwekerij in beslag genomen. De stroom voor de hennepplantage bleek illegaal afgetapt. Het duo is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Rijbewijs kwijt na botsing met verkeerslicht

Egmond aan den Hoef, dinsdag 23 juni 2015

Een heer op leeftijd raakte dinsdagmiddag omstreeks half drie zijn rijbewijs kwijt. De man uit Egmond reed in zijn auto over de Nieuwe Egmonderstraatweg en vergiste zich vermoedelijk in het gas en rempedaal. De auto kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De politie nam het rijbewijs van de man in. Zijn zwaar beschadigde auto werd door een berger afgesleept.

Ongevallen op de N9

Alkmaar, dinsdag 23 juni 2015

Op de N9 in Alkmaar vonden dinsdagochtend vlak achter elkaar twee aanrijdingen plaats. Omstreeks 06:20 uur botste een vrachtwagen ter hoogte van de Terborchlaan achterop een personenauto. De bestuurster daarvan raakte bij de botsing gewond. 20 minuten later was het raak op verkeersplein Kooimeer. Hier botste een auto met aanhangwagen achterop een auto. Bij deze aanrijding vielen geen gewonden. De schade was echter wel groot.

Auto te water in Schagen

Schagen, dinsdag 23 juni 2015

In een sloot langs de Nieuwedijk in Schagen is dinsdagochtend om 6 uur een auto aangetroffen. Hulpdiensten, waaronder duikers, werden opgeroepen. De brandweer heeft de auto gecontroleerd op inzittenden. Omdat er mogelijk slachtoffers in het water terecht waren gekomen werd ook de sloot uitgekamd. Er werden geen perdonen aangetroffen. Wel werd er op de dijk een remspoor van 30 meter aangetroffen. Mogelijk reed de bestuurder te hard en verloor in een bocht de controle over zijn voertuig, vloog van een talud en kwam in het water tot stilstand. Een berger heeft de auto geborgen.

Auto tegen wegversmalling

Zuid-Scharwoude, dinsdag 23 juni 2015

In de nacht van maandag op dinsdag werd er op de Voorburggracht in Zuid-Scharwoude een auto aangetroffen met veel schade. De bestuurder van de auto was tegen een wegversmalling gereden en liet zijn auto achter. De politie doet onderzoek naar de bestuurder van de auto.

Brand in dak van woning Oostdijk

Enkhuizen, maandag 22 juni 2015

In het dak van een woning aan de Oostdijk in Enkhuizen is maandagmiddag brand uitgebroken. Inmiddels heeft de brandweer de brand onder controle. Het dak van de woning raakte flink beschadigd.

Wesley Boots

Brand in fietsenstalling lege school

Castricum, zondag 21 juni 2015

Zondagavond heeft er brand gewoed in de fietsenstalling van een leegstaand schoolgebouw aan de Albert Schweitzerlaan in Castricum. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon uitbreiding voorkomen.
Men gaat uit van brandstichting.

Kees Zwaan

Kleine brand in natuurgebied bij Hargen

Hargen aan zee, zondag 21 juni 2015

In het natuurgebied bij Hargen heeft zondag korte tijd brand gewoed. Een man ontdekte de brand en waarschuwde meteen de brandweer. Zelf de vlammen doven bleek niet te doen. Hij kon de brandweer de juiste locatie doorgeven. De brandweer wist de brand snel te blussen. De schade beperkte zich door het snelle optreden van melder en brandweer tot een paar vierkante meter.

Man buiten bewustzijn na klap

Julianadorp, zondag 21 juni 2015

Een 19-jarige man uit Julianadorp is zondagavond slachtoffer geworden van zware mishandeling. De man was op een evenemententerrein in Julianadorp toen hij het bewustzijn verloor en bijkwam bij een EHBO-post. Hij had vermoedelijk een klap tegen zijn gezicht gekregen. Dankzij camerabeelden kon de verdachte worden opgespoord en aangehouden. Het ging om een 30-jarige man uit Callantsoog.

Auto te water, bestuurder vlucht

Venhuizen, zondag 21 juni 2015

Zondagochtend in alle vroegte is een automobilist te water gereden langs de Koggeweg in Venhuizen. Even voor 02.00 uur kreeg de politie de melding van het eenzijdige ongeval.  De bestuurder was er echter van doorgegaan. De politie heeft nog in de omgeving gezocht maar de bestuurder niet meer aangetroffen. De auto is even later door een bergingbedrijf afgesleept.

Wesley Boots

Twee gewonden bij ongeval N504

Noord-Scharwoude, zondag 21 juni 2015

Een auto en een bedrijfswagen zijn zondagavond met elkaar in botsing gekomen op de N504 is Noord-Scharwoude. Bij het ongeluk vielen twee gewonden. De botsing vond plaats op het kruispunt bij het tankstation. Vermoedelijk ontstond het ongeluk na een voorrangsfout.

Auto te water

Wieringerwaard, zondag 21 juni 2015

Een auto is zondag aan het einde van de middag te water geraakt aan de Barsingerweg in Wieringerwaard. De bestuurder is voor controle meegenomen door een ambulance naar het ziekenhuis. Het voertuig is total loss.

Ramen van 12 auto’s vernield

Alkmaar, zondag 21 juni 2015

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een onbekende zo’n 12 ramen van auto’s vernield en een raam van een woning aan de Louis Couperusstraat en de Herman Heijermansstraat. Een getuige zag iemand wegrennen en alarmeerde de politie. De politie zocht in de omgeving maar kon de verdachte niet meer traceren. De politie roept getuigen op om melding te maken via 0900-8844.

Vier ambulances uitgerukt voor botsing Heilooër Zeeweg

Egmond aan den Hoef, zondag 21 juni 2015

Twee auto’s zijn zondag op de Heilooër Zeeweg in Egmond aan den Hoef achter op elkaar gebotst. De hulpdiensten rukten hiervoor maar liefst uit met vier ambulances. Ook werd er een helikopter opgeroepen. Bij aankomst leken de verwondingen mee te vallen. Hierdoor hoefde de helikopter uiteindelijk niet ter plaatst te komen. Bij de botsing vielen drie gewonden. Zij zijn na een controle ter plaatse naar het ziekenhuis gebracht. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is nog onbekend.

Kees Zwaan

Vrouw raakt onwel na sussen opstootje

Schagen, zaterdag 20 juni 2015

Bij de meldkamer kwam zaterdagmiddag melding binnen van een opstootje aan de Nieuwstraat tussen twee groepen jongeren. Een vrouw wil het opstootje sussen maar raakte onwel en viel. De jongens renden vervolgens weg. De vrouw is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De meldkamer stuurde een Burgernetbericht aan de deelnemers in de omgeving Schagen om uit te kijken naar de verdachten. Een getuige meldde dat deze een aantal jongeren zag lopen die aan het signalement voldeden. Agenten hielden bij het Makado centrum de verdachten aan. Het gaat om twee 15-jarige jongens uit Heerhugowaard en een 14-jarige jongen uit Alkmaar. Ze hadden een mes in de bosjes gegooid die later door de politie in beslag is genomen. De verdachten zijn op last van justitie heengezonden.

Getuigen gezocht na doorrijden na ongeval

Alkmaar, zaterdag 20 juni 2015

De politie is op zoek naar een automobilist die zaterdagavond na een aanrijding op de Schoenmakerstraat is doorgereden. De aanrijding vond omstreeks 19:30 uur plaats. De aanrijding vond omstreeks 19:30 uur. Ter hoogte van een wegversmalling reden twee auto’s elkaar tegemoet. Omdat de bestuurders elkaar geen voorrang wilden verlenen, zette een van de twee, een 26-jarige man uit Alkmaar, zijn auto aan de kant en stapte uit. De tweede bestuurder gaf vervolgens gas en reed de Alkmaarder aan. De onbekend gebleven automobilist reed door in de richting van de Bakkerstraat/Laan van Brussel. Het slachtoffer raakte bij de aanrijding gewond en moest in het ziekenhuis worden behandeld aan zijn verwondingen. De onbekende automobilist die na de aanrijding is doorgereden, is een blanke man met korte blonde stekels van ongeveer 29/30 jaar van ongeveer 1.90 m. Hij droeg een blauw shirt. De verdachte reed in een blauwe Citroen met gele koplampen. Door de klap is de voorruit beschadigd. Herkent u de auto of de bestuurder, of bent u zelf de bestuurder, neem dan contact op met de politie in Alkmaar via 0900-8844. Wenst u liever anoniem melding te doen? Bel dan 0800-7000.

Verdachten opgespoord na diefstal auto

Heerhugowaard, zaterdag 20 juni 2015

De politie hield zaterdagochtend twee mannen van 20 en 21 jaar uit Oost-Europa aan die de auto en een telefoon van een vrouw hadden gestolen bij winkelcentrum Middenwaard. Een vrouw reed richting een spoorovergang, komende uit de richting van Broek op Langedijk, waar een auto met meerdere mannen stilstond terwijl de spoorbomen open waren. Er werden wat gebaren geuit over en weer en daarna gingen beide voertuigen weer met vervolg. Plotseling stopte het voertuig waar de mannen in zaten en stapten uit. De vrouw stapte ook uit en ze werd belaagd door twee mannen. Een andere man stapte in de auto van de vrouw en reed weg. Agenten zochten in de omgeving en signaleerden het voertuig op de kruising van de Middenweg en de Edenstraat. Deze stond daar geparkeerd, de telefoon van de vrouw was uit de auto weggenomen. Enkele uren later worden twee verdachten gesignaleerd in een vakantiepark in Hensbroek. Beide mannen zijn aangehouden en na verhoor in verzekering gesteld. De telefoon van het slachtoffer is teruggevonden. De politie doet verder onderzoek.

Straat afgezet na gaslek in Castricum

Castricum, vrijdag 19 juni 2015

Bij graafwerkzaamheden op de Anna van Saksenstraat in Castricum is vrijdagmiddag een gaslek ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en wist het lek te dichten.

Aanrijding N203

Castricum, vrijdag 19 juni 2015

Drie auto’s zijn vrijdagmiddag met elkaar in botsing gekomen op de Provincialeweg N203 in Castricum. Een van de auto’s trok een caravan voort. De ambulancedienst is ter plaatse geweest, maar niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Alle betrokken voertuigen werden opgehaald door een berger.

Busje botst achterop vrachtwagen in Andijk

Andijk, vrijdag 19 juni 2015

Een busje is vrijdagochtend achterop een vrachtwagen gebotst in Andijk. Bij het ongeval, dat plaatsvond op de Grootslagweg, raakte één persoon gewond. Het slachtoffer is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Het busje raakte total loss. De toedracht van de aanrijding is niet bekend.

Wesley Boots

Hennepplantage ontmanteld, 3 verdachten aangehouden

Broek op Langedijk, vrijdag 19 juni 2015

De politie heeft vrijdagmiddag in een woning aan de Klaversloot een hennepplantage aangetroffen en ontruimd. Drie verdachten, twee Alkmaarders van 39 en 45 jaar en een 40-jarige Haarlemmer, werden hierbij aangehouden. Twee van deze aangehouden verdachten zijn lid van een Outlaw Motor Gang. De hennepplantage met 538 hennepplanten werd ontmanteld en de planten werden vernietigd, evenals het overig materiaal van de hennepkwekerij. De stroom voor de hennepplantage bleek illegaal afgetapt en het energiebedrijf is ter plaatse gekomen voor de nodige maatregelen. Alle drie mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en werden ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brand bij bowling Waarland

Waarland, vrijdag 19 juni 2015

Twee aanhoudingen voor stelen wielen

Obdam, donderdag 18 juni 2015

In de nacht van woensdag op donderdag heeft de politie twee mannen van 22 en 23 jaar uit Julianadorp aangehouden voor diefstal van vier wielen. Rond 01.30 uur zagen agenten een auto de Weerestraat inrijden die zijn verlichting niet aan had. Agenten gaven de auto een stopteken om de bestuurder te attenderen op de verlichting. De bestuurder en zijn passagier bleken erg bezweet en nerveus. Bij nadere controle van het voertuig vonden agenten vier banden. Andere agenten vonden op dat moment een auto die geparkeerd stond aan de Kloet en op vier stapels met bakstenen stond. De banden bleken afkomstig van dit voertuig. Tijdens het doorzoeken van de auto vonden agenten ook softdrugs en enkele toebehoren. De twee verdachten zijn aangehouden en de banden zijn teruggegeven aan de eigenaar.

Fietser gewond na aanrijding met vrachtwagen

Scharwoude, donderdag 18 juni 2015

Bij een aanrijding tussen een fietser en een vrachtwagen is donderdagochtend rond kwart over acht een 61-jarige man uit Avenhorn gewond geraakt. De fietser en de vrachtwagen kwamen uit tegenoverstelde richting. De 52-jarige vrachtwagen kon niet op tijd meer remmen toen de fietser door onbekende oorzaak voor de vrachtwagen terecht kwam. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het VU-ziekenhuis gebracht.

Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerijen

Stompetoren, woensdag 17 juni 2015

Woensdag rond 11.30 uur is een 42-jarige man uit Stompetoren aangehouden voor het vervaardigen van softdrugs. De politie kreeg een melding van wateroverlast bij een woning aan de Burg.J. Poschstraat. Ter plaatse bleek er in de woning waar het water vandaan kwam een hennepkwekerij te zijn met ongeveer 300 planten. Er was sprake van diefstal van stroom en vermoedelijk zijn er eerdere oogsten geweest. De bewoner was op dat moment niet thuis, maar hij kon een paar straten verderop worden aangehouden toen agenten hem zagen lopen. De 42-jarige man bleek ook nog een straf uit te moeten zitten. De woningcorporatie en de gemeente hebben de man uit de woning gezet. De planten zijn vernietigd en de toebehoren voor de hennepkweek zijn in beslag genomen.

Alkmaar, woensdag 17 juni 2015
Op de Hazenkoog is woensdagmiddag rond 12.15 uur een hennepkwekerij aangetroffen. Een 19-jarige man uit Koedijk is aangehouden. Agenten namen poolshoogte op de Hazenkoog, nadat er meldingen binnen waren gekomen van stankoverlast. Bijna 100 planten werden aangetroffen. De planten zijn geruimd en de verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor. Er was geen sprake van diefstal van stroom.

Aanrijding vier voertuigen op Bergerweg

Bergen, woensdag 17 juni 2015

Op de Bergerweg in Bergen vond woensdagmiddag een aanrijding plaats tussen vier voertuigen. Het verkeer op de Bergerweg stond door werkzaamheden stil. Een automobilist zag dit te laat en botste op zijn voorganger. De aangereden auto werd vervolgens tegen zijn voorgangers gedrukt. Een aantal betrokkenen raakten bij de botsing lichtgewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Twee auto’s moesten worden afgesleept.

Brand in garage Westwoud

Westwoud, dinsdag 16 juni 2015

In een garage achter een woning aan de Dr. Nuijenstraat in Westwoud heeft dinsdagochtend een felle brand gewoed. De brandweer kreeg om 03.00 uur de melding binnen en schaalde snel op naar middelbrand. De bewoners van de woning konden tijdig hun woning verlaten. De brandweer wist overslag naar de woning te voorkomen. In de garage stonden een boot, een camper en een busje. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. 

Wesley Boots

Motorrijder gewond op N241 Zijdewind

Zijdewind, dinsdag 16 juni 2015

Een motorrijder is dinsdagmiddag gewond geraakt op de N241 bij Zijdewind. Bij het verlaten van de rotonde raakte de man van de weg en kwam ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn motor werd door een berger opgehaald.

Auto in brand

Sijbekarspel, dinsdag 16 juni 2015

Op het Sneekerhof stond in de nacht van maandag op dinsdag rond 04.00 uur een auto in brand. Het is nog niet duidelijk of er sprake is van brandstichting. De politie roept getuigen op zich te melden. Heeft u informatie? Belt u dan met de politie via 0900-8844.