100-jarige valt

Bergen, dinsdag 31 maart 2015

Een honderd jaar oude kastanjeboom bezweek dinsdagavond door de harde wind. De dikke boom stond aan het van Reenenpark in Bergen en bleek flink rot aan de onderkant. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en de weg vrijgemaakt.

Video 

Politie zoekt getuigen aanrijding N242

Alkmaar, dinsdag 31 maart 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een verkeersongeval dat plaats vond op de N242 in Alkmaar op zondagavond. De politie zoekt met name getuigen die iets kunnen verklaren over een personenauto, die na het ongeval werd geparkeerd bij zwembad de Hoornse Vaart. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Omstreeks 22.10 uur kreeg de politie melding van een ongeval op de N242. Ter plaatse bleek een 48-jarige vrouw uit Alkmaar bekneld te zitten in haar personenauto. Nadat de vrouw uit haar auto was geholpen, werd zij voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Hier bleek zij ernstig gewond te zijn. De vrouw had ondermeer een gebroken arm en gebroken nekwervels. Zij moest worden geopereerd. Volgens getuigen reed de vrouw over de N242 en werd zij van achteren aangereden door vermoedelijk een Volkswagen Golf. Door de klap is de auto van het slachtoffer op de oprit van de Ommering terecht gekomen. De bestuurder van de Volkswagen reed na het ongeval door, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De identiteit van de dader werd niet bekend. Later in de nacht, rond 02.00 uur, werd een Volkswagen met schade van een ongeval teruggevonden op het parkeerterrein van zwembad de Hoornse Vaart aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar. Deze auto is daar vermoedelijk tussen 22.10 en 02.00 uur neergezet.

Storm

Regio, dinsdag 31 maart 2015

Politie zoekt getuigen mishandeling

Noord-Scharwoude, maandag 30 maart 2015

Op maandag deed een 17-jarig meisje uit Oudkarspel aangifte van mishandeling. Het incident zou hebben plaatsgevonden in de nacht van zaterdag op zondag, tussen 00.10 en 00.30 uur op de Oostelijke Randweg in Noord-Scharwoude. Politie verzoekt eventuele getuigen om zich te melden op tel.nr. 0900-8844. Het meisje fietste rond die tijd langs de Oostelijke Randweg ter hoogte van de rotonde bij de Langebalkweg. Hier werd zij door een jongeman aan haar arm van haar fiets getrokken. Zij kwam ten val op het wegdek. Hier werd zij door nog twee andere jongemannen geschopt. Na enkele momenten vertrokken de daders op de fiets richting Langebalkbrug. De verdachten zijn jongens van rond de 18 jaar met een licht getint uiterlijk. Zij droegen donkere jassen met bontkragen en donkere broeken.

Wapens

Alkmaar, maandag 30 maart 2015
Op maandagmorgen nam de politie een boksbeugel in beslag bij een controle op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. Omstreeks 10.00 uur controleerde de politie een personenauto. In de auto zag de politie een boksbeugel liggen. De bestuurder, een 26-jarige Roemeen, gaf aan dat het wapen van hem was. Hij werd aangehouden en kreeg later een boete van 210 euro, die hij contant betaalde.

Heerhugowaard, maandag 30 maart 2015
Op maandagavond hield de politie een 17-jarige jongen uit Oterleek aan wegens verboden wapenbezit. Omstreeks 20.50 uur controleerde de politie een 45-km voertuig op de Saturnuslaan in Heerhugowaard. Hierin zag de politie een mogelijk vuurwapen liggen. De politie hield de jongen aan en nam het vuurwapen in beslag. Bij onderzoek bleek het te gaan om een omgebouwd alarmpistool. De politie stelt een technisch onderzoek in naar het wapen.

Drie aanhoudingen op verdenking inbraak

Alkmaar, zondag 29 maart 2015

Zondagavond omstreeks middernacht zijn drie verdachten aangehouden op verdenking inbraak in een bedrijfspand aan de Ivoorstraat. Drie mannen uit Weesp van 23 en 21 jaar hielden zich verdacht op rond bedrijfspanden en een sportcomplex. Toen de agenten melding kregen van inbraak in een bedrijfspand in dezelfde straat zijn de drie mannen aangehouden. Zij hadden ook inbrekerswerktuig bij zich. Wat er is buit gemaakt is nog onbekend. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Automobiliste aangereden op de N242

Alkmaar, zondag 29 maart 2015

Een automobiliste raakte zondagavond omstreeks kwart over tien gewond bij een verkeersongeval op de N242 in Alkmaar. De vrouw reed vanaf de A9 op de N242 richting Heerhugowaard. Voorbij het voetbalstadion werd zij van achteren aangereden door een donkere Volkswagen Golf. De automobiliste verloor de controle over haar voertuig, reed van een talud en sloeg drie keer over de kop. De vrouw raakte gewond. De veroorzaker van het ongeval bekommerde zich niet over het slachtoffer en ging ervandoor. Getuigen hadden zijn kenteken verkeerd genoteerd. De brandweer kwam ter plaatse om het slachtoffer uit het wrak te bevrijden. De vrouw werd overgebracht naar het MCA. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht. De N242 richting Heerhugowaard was tijdens de hulpverlening en onderzoek enige tijd afgesloten. De Volkswagen Golf cabriolet werd later aangetroffen bij de Hoornse Vaart. De auto had forse schade aan de voorkant. Getuigen van het ongeval die nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen, 0900-8844. 

Aanhouding voor bezit softdrugs en wapen

Oudkarspel, zondag 29 maart 2015

Zondagavond rond 18:45 uur is een 22-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden voor het bezit van hennep en een boksbeugel. Agenten zagen een auto rijden over de Praam die de toegestane snelheid overschreed en besloten de bestuurder staande te houden en te controleren. De auto rook naar hennep en de agenten besloten de 22-jarige te fouilleren. Tijdens het doorzoeken van de auto werd een boksbeugel en rond 200 gram aan hennep verdeeld over kleine zakjes aangetroffen. De man is aangehouden en de politie heeft een onderzoek ingesteld.

Aanrijding op de N242

Heerhugowaard, zondag 29 maart 2015

Op de N242 in Heerhugowaard vond zaterdagmiddag iets na twaalven een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. De aanrijding vond plaats voor de verkeerslichten bij de Kamerlingh Onnesweg. De automobiliste die achterop haar voorganger botste bleek zwanger. Zij werd voor controle overgebracht naar het MCA. Haar auto werd door een berger meegenomen.

Man slaat politieagent

Alkmaar, zaterdag 29 maart 2015

De politie heeft zaterdagavond rond 23.30 uur een 29-jarige Oudorper aangehouden voor mishandeling van een politieagent. De Oudorper werd gecontroleerd toen hij met zijn auto op Torenburg reed. Na de staandehouding door surveillerende agenten nam de verdachte vrijwel direct een agressieve houding aan tegenover de politie en hij wilde zijn rij- en kentekenbewijs niet laten zien. De verdachte sloeg één van de agenten in het gezicht. Na het nodige duw- en trekwerk kon de verdachte worden ingerekend. Uiteindelijk bleek dat hij zijn auto bestuurde, terwijl zijn rijbewijs al was ingevorderd. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Politie zoekt getuigen autobrand in Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 28 maart 2015

In de nacht van vrijdag op zaterdag bleek een geparkeerde Suzuki aan de Wiardi Beckmanstraat in Alkmaar in brand te staan. Buurtbewoners ontdekten de brand en waarschuwden de brandweer. De brandweer had de brand snel onder controle. De schade aan de auto is groot. De politie vermoedt brandstichting. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, 0900-8844. 

Automobilist zonder rijbewijs betrokken bij aanrijding

Den Helder, zaterdag 28 maart 2015

De politie heeft zaterdagmiddag omstreeks 14:00 uur een 68-jarige bestuurder uit Den Helder bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs. De man was betrokken bij een aanrijding op de Middenweg in zijn woonplaats, ter hoogte van de Balistraat. Twee fietsers werden tijdens het oversteken door de auto geraakt. De fietsers bleven vrijwel ongedeerd en kwamen er met wat kleurscheuren vanaf. Tegen de automobilist is proces-verbaal opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs. De betrokkenen hebben de schade-afhandeling onderling geregeld.

Auto op beweegbare paal

Alkmaar, zaterdag 28 maart 2015

Een vrouw is zaterdagmiddag met haar auto op een beweegbare paal aan het Ritsevoort gereden. De auto liep door de paal veel schade op. Door de klap werden de airbags geactiveerd. De vrouw werd voor controle naar het mca gebracht. De brandweer werd gewaarschuwd omdat de auto aan de achterkant begon te roken. Door sluiting begon de accu te smelten. De brandweer bluste het beginende brandje met schuim. De auto werd door een berger opgehaald.

Aangehouden na vernieling auto

Alkmaar, zaterdag 29 maart 2015

De politie heeft na een alerte melding twee mannen aangehouden op verdenking van vernieling van een personenauto. Rond 03.25 uur kwam op de meldkamer van politie een telefoontje binnen dat er een personenauto zou worden gesloopt in de Gravin Jacobastraat door 2 jongemannen. De politie is direct ter plaatse gegaan en zag twee jongemannen op een scooter tevergeefs proberen te ontkomen. Het tweetal werd door de politie klemgereden en direct aangehouden. De personenauto die vernield was, had o.a schade aan de rechterbuitenspiegel. Het tweetal, een 19-jarige man uit Broek op Langedijk en een 18-jarige jongeman uit Sint Pancras, is ingesloten op het politiebureau.

Stroomstoring Noord-Holland

Noord-Holland, vrijdag 27 maart 2015

Dronken bestuurder neemt hekwerk mee

Andijk, donderdag 26 maart 2015

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 00:46 uur een 44-jarige man uit Castricum aangehouden wegens het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van alcohol. Na een melding van een dronken bestuurder troffen de agenten op de Dijkweg een beschadigde auto aan. De bestuurder had een meterslang hek omver gereden dat nog deels onder het voertuig hing. De man kon niet meer op zijn benen staan en bleek ruim vijf maal zoveel alcohol in zijn bloed te hebben als wettelijk is toegestaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Weer motorrijder onderuit op verkeersplein Kooimeer

Alkmaar, donderdag 26 maart 2015

Weer is op het verkeersplein Kooimeer in Alkmaar een motorrijder onderuit gegaan. Donderdagavond iets na half elf raakte de motorrijder gewond bij het eenzijdig ongeval en werd overgebracht naar het mca. Zijn motor werd door een berger afgesleept. Het afgelopen jaar zijn meer dan 50 motorrijders op het verkeersplein onderuit gegaan. De oorzaak van deze ongevallen is voor Rijkswaterstaat (RWS) niet duidelijk. RWS heeft een aantal visuele inspecties en stroefheidsmetingen gedaan om te zien of er iets raars te ontdekken viel. Men constateerde veel reparatieplekken en slordig afgewerkte detectielussen. Er werden extra waarschuwingsborden met ‘slipgevaar’ geplaatst. Afgelopen maandag werden er camera’s geplaatst om te bezien of er iets bijzonders op te merken valt in het rijgedrag van motorrijders op het plein. Deze camera’s werden echter door nog onbekende reden weer weggehaald. Het ongeval van donderdagavond is dus dan ook niet vastgelegd. Motorrijders die op het plein onderuit zijn gegaan en zich nog nergens hebben gemeld worden verzocht dit alsnog te doen. Melden kan bij :

opleidingen@knmv.nl 
meldpunt-verkeer@mag-nl.org
redactie.ac@nhd.nl


Scooterrijdster gewond bij aanrijding Nieuwe Schermerweg

Alkmaar, donderdag 26 maart 2015

Een scooterrijdster werd donderdagmiddag op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar aangereden door een auto. De vrouw raakte daarbij gewond. De jonge vrouw reed vanaf het rijwielpad bij een verplicht invoegpunt de weg op. Daar werd zij aangereden door een auto. De scooter werd tientallen meters door de auto meegesleurd. De automobilist raakte niet gewond. Hij verklaarde 55 km per uur te hebben gereden. Getuigen die achter de man reden bevestigden dat. De weg tussen de Saturnusstraat en de Westerstraat was tot 14.00 uur afgesloten in verband met sporenonderzoek.

Diefstal personenauto

Alkmaar, donderdag 26 maart 2015

Op donderdagmiddag werd een personenauto ontvreemd vanaf het Europaplein in Alkmaar. Het ging om een personenauto die geparkeerd stond op een onbewaakt parkeerterrein. Het betrof een grijze Mercedes A140 met in het kenteken de lettercombinatie –NT-RX. De diefstal vond plaats tussen 15.00 en 16.00 uur.

Picasso vast op asfalt

Schagerbrug, donderdag 26 maart 2015

Een vrouw is donderdagavond omstreeks elf uur op de N248 met haar auto vast komen te zitten tussen twee bergen oud asfalt. Het asfalt lag op een oud gedeelte van de N248 opgeslagen. De vrouw reed vanaf de N9 richting Schagen. Door vermoedelijk een onjuist geplaatst afzetschild werd de verkeerssituatie verkeerd ingeschat. De automobiliste reed ter hoogte van de nieuwe rotonde rechtdoor, vloog over een berg keihard oud asfalt en belandde met de neus van de wagen in een tweede berg. De auto kwam hierdoor vast te zitten. Een opgeroepen traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen. De vrouw was aanspreekbaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten hebben het ongeval in onderzoek. De Citroën Picasso raakte total loss.

Man aangehouden met gestolen navigatiesysteem

Heerhugowaard, woensdag 25 maart 2015
De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag rond half één een 31-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. De man trok de aandacht van surveillerende agenten toen hij over de Hortensialaan fietste. Bij een controle bleek hij een navigatiesysteem bij zich te hebben, dat vermoedelijk van een diefstal uit Heemskerk afkomstig is. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Woningbrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, maandag 23 maart 2015

In een woning op de Coltermanlaan in Heerhugowaard brak maandagmiddag brand uit. Bij de brand kwam veel rook vrij. Meerdere eenheden werden opgeroepen om het vuur te bestrijden. De brand is vermoedelijk ontstaan in de keuken. Er vielen geen gewonden. De woning liep zware schade op.

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Zuid-Scharwoude, maandag 23 maart 2015

Een motorrijder raakte maandag om 16:40 uur gewond bij een verkeersongeval op de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude. Een automobilist, rijdende op de Westelijke Randweg, sloeg linksaf richting de Geestweg. Hij verleende daarbij geen voorrang aan een motorrijder die richting Noord-Scharwoude reed. Bij de botsing liep de motorrijder een beenbreuk op en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. In verband met dit onderzoek was de kruising tot 18:25 uur afgesloten voor het verkeer.

Man overleden na ongeval met tractor

Oterleek, zondag 22 maart 2015

Een 60-jarige man uit Oterleek is zondagmiddag met een tractor in een sloot belandt. Hij kwam daarbij onder het voertuig vast te zitten. Hulpdiensten rukten groot uit. Naast de brandweer kwam ook een traumateam ter plaatse. Alle hulp mocht niet baten, het slachtoffer overleed ter plaatse. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht.

Gewonden bij ongeval Heerhugowaard

Heerhugowaard, zondag 22 maart 2015

Bij een ongeval op de G. Rietveldweg in Heerhugowaard zijn zondagmiddag drie gewonden gevallen. Het ongeval ontstond op het kruispunt met de W.M. Dudokweg na een voorrangsfout. Vijf ambulances kwamen ter plaatse. Een traumahelikopter hoefde niet ter plaatse te komen. Drie personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Aanhouding na diefstal snorfiets

Schagen/ Anna Paulowna, zondag 22 maart 2015

Zondagmiddag rond 15.30 uur heeft de politie een 18-jarige man uit Anna Paulowna aangehouden voor diefstal van een snorfiets op de Langestraat. De eigenaar van de scooter was even in een winkel en toen hij eruit kwam was zijn snorfiets verdwenen. Enkele minuten later zag hij de verdachte op zijn snorfiets langsrijden. Hij besloot de verdachte te achtervolgen. Ondertussen had hij de politie geïnformeerd en een duidelijk signalement doorgegeven. De achtervolging eindigde bij het station waar de verdachte de snorfiets op de grond gooide, het perron op liep en een trein in sprong richting Anna Paulowna. Politieagenten stonden de verdachte op te wachten en konden hem aanhouden op het station van Anna Paulowna.

77-jarige vrouw overleden bij verkeersongeval

Alkmaar, zaterdag 21 maart 2015

Een 77-jarige vrouw uit Alkmaar is zaterdag omstreeks 13.40 uur zeer ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw stak over met haar fiets bij de kruising Willem de Zwijgerlaan en de N.G. Piersonstraat in Alkmaar toen zij werd geschept door een automobiliste, een 86-jarige vrouw uit Alkmaar. Het slachtoffer is met hoofdletsel door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis vervoerd waar zij later op de dag aan haar verwondingen overleed. De automobiliste is aangehouden. De politie nam haar rijbewijs in en haar auto werd in beslag genomen. De afdeling Verkeersondersteuning doet onderzoek naar de toedracht. De weg was gedeeltelijk afgesloten voor verkeer. Getuigen worden verzocht contact op te nemen (0900-8844).

Zonsverduistering

Vrijdagmorgen was er in Nederland een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. Tijdens het maximum van de verduistering, om 10:37 uur, was de zon voor circa 80% bedekt door de maan. Helaas gooide de bewolking roet in het eten. Op een aantal plaatsen, zoals in Castricum, waren er enkele gaten in de bewolking en was de zonsverduistering redelijk goed te zien.

Kees Zwaan


Zes winkeldieven aangehouden

Schagen – Callantsoog, donderdag 19 maart 2015

De politie heeft woensdag en donderdag in totaal zes personen aangehouden wegens winkeldiefstal. In alle gevallen ging het om mannen in de leeftijd van 22 tot 51 jaar, afkomstig uit Roemenie. Op woensdagmiddag controleerde de politie drie mannen in een personenauto. In de auto bleken zij babyvoeding te hebben, afkomstig van een supermarkt aan de Kievitlaan in Schagen. Bij controle bleken hier elf verpakkingen babyvoeding te zijn gestolen. De politie hield drie mannen aan. De babyvoeding en de auto werden in beslag genomen. Op donderdag werd babyvoeding gestolen in een winkel aan de Schoolstraat in Callantsoog. Hier verdwenen veertien verpakkingen. In de auto van de verdachte trof de politie echter meer verpakkingen babyvoeding aan. De babyvoeding en de auto werden in beslag genomen. De verdachten zijn inmiddels in verzekering gesteld.
De politie verzoekt winkeliers, die slachtoffer zijn geworden van diefstal van babyvoeding om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Dodelijk verkeersongeval Nieuwe Schermerweg

Alkmaar, donderdag 19 maart 2015

Op donderdagmiddag vond er een verkeersongeval plaats op de kruising van de Nieuwe Schermerweg en de Westerstraat in Alkmaar waarbij een 80-jarige man uit Oudorp dodelijk gewond raakte. Omstreeks 12.55 uur reed een 23-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Nieuwe Schermerweg. De auto kwam vanaf de kruising Saturnusstraat/Edisonweg. Bij de kruising met de Westerstraat wilde hij rechtdoor rijden. Vanuit de Westerstraat kwam het slachtoffer in een booster. Hij reed de kruising op en werd hier aangereden door de personenauto. De man kwam op het wegdek terecht en liep ernstige verwondingen op. Hij werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis, maar overleed hier aan de gevolgen van het ongeval. De automobilist liep geen letsel op. De politie heeft zijn rijbewijs ingenomen. De politie heeft een technisch onderzoek ingesteld. Hierbij is ondermeer gekeken naar de rijtechnische staat van de voertuigen en de snelheid van de personenauto.

Video 

Weer te hoge vrachtwagen tegen spoorviaduct N242

Heerhugowaard, donderdag 19 maart 2015

De N242 in Heerhugowaard is donderdagmiddag afgesloten in verband met een ongeval. Voor de tweede keer deze week is een vrachtwagen met een te hoge lading tegen het spoorviaduct over de Westerweg gebotst. Het treinverkeer heeft er geen last van. De lading viel na de botsing met het viaduct van de vrachtwagen en vernielde een hekwerk.

Brand door smeulende kabel in woning aan de Laat

Alkmaar, donderdag 19 maart 2015

In een woning boven een kapperszaak aan de Laat in Alkmaar ontstond donderdagmiddag brand. De brandweer heeft tijdens het blussen opgeschaald naar ‘middelbrand’. De brand werd veroorzaakt door een smeulende elektrokabel. De brandweer had de brand snel onder controle. De Laat was tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer en publiek. Niemand raakte gewond.

Diefstal motorscooter

Hoorn, woensdag 18 maart 2015

Op woensdagavond werd een 19-jarige man uit Hoorn beroofd van zijn motorscooter op de Grote Beer in zijn woonplaats. Omstreeks 23.40 uur zat de man op zijn scooter toen er een aantal mannen aan kwamen lopen. Een van de mannen greep de motorscooter beet. Omdat het slachtoffer net gas gaf, vielen het slachtoffer en de scooter. Ook werd het slachtoffer bedreigd. Twee mannen stapten op de scooter en gingen er mee vandoor. De anderen renden weg. De motorscooter is een rode Gilera Runner met in het kenteken de lettercombinatie MT-NP-. Eventuele getuigen van de straatroof worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Twee gewonden bij ongeluk N241

Schagen, dinsdag 17 maart 2015

Op de N241 bij Schagen zijn dinsdagavond twee personenauto’s betrokken geraakt bij een aanrijding. Het ongeluk gebeurde op het kruispunt met de Haringhuizerweg na een voorrangsfout. Bij het ongeluk zijn twee personen gewond geraakt. Zij zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. 

Noorderlicht boven Noord-Holland

Egmond aan zee, dinsdag 17 maart 2015

Dinsdagavond was er in Noord-Holland een bijzonder en zeldzaam schouwspel te zien. Vanaf 21.00 uur was het Noorderlicht (ook wel poollicht) goed waar te nemen. De noordelijke hemel kleurde prachtig groen en paars. Het noorderlicht ontstaat door een langdurige uitbarsting op de zon. Grote hoeveelheden geladen deeltjes worden het heelal in geslingerd en botsen met het magnetisch veld van de aarde. Met het noorderlicht tot gevolg.
Kees Zwaan

Automobilist te water

Hem, dinsdag 17 maart 2015

Een automobilist is dinsdagmiddag in een sloot gereden langs de Meeweg in Hem. De bestuurder werd tijdens het rijden onwel. Niemand raakte gewond. De auto is door een berger uit de sloot getakeld.

Wesley Boots


Fietser gewond bij aanrijding in Obdam

Obdam, dinsdag 17 maart 2015

Een fietser is dinsdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Braken in Obdam. De fietser negeerde het rode verkeerslicht. De fiets kwam tussen de twee busje klem te zitten. De man werd met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek.

Man aangehouden voor tientallen valse ‘slecht nieuws-gesprekken’

Alkmaar, dinsdag 17 maart 2015
De politie heeft een 22-jarige man uit Alkmaar aangehouden, die ervan wordt verdacht tientallen mensen te hebben gebeld met de mededeling dat er een dierbare was overleden. Hij deed zich daarbij voor als politieagent. Op het moment dat de ‘nabestaanden’ – met alle emoties van dien – vervolgens mensen in hun omgeving gingen informeren, kwamen ze erachter dat het helemaal niet waar was. Logischerwijs veroorzaakte de nepagent op die manier veel verdriet en onrust.

Bij de politie kwamen in februari vanuit het hele land meldingen van geschrokken burgers, die waren gebeld door een politieagent die ‘slecht nieuws voor hen had’. Hij vertelde dat een vader, moeder, echtgenoot of soms zelfs een kind was overleden. Zij zouden zijn vermoord of zijn omgekomen bij een ernstig ongeval. Soms vertelde hij er zelfs bij dat een ander familielid verantwoordelijk was voor de dood van de naaste of raadde hij hen aan snel naar het ziekenhuis te gaan. De hevig geschrokken ‘nabestaanden’ kwamen er vervolgens kort daarna achter dat ze de dupe waren geworden van een misplaatste grap. In een aantal gevallen heeft dit zoveel impact gehad dat mensen er nog steeds last van hebben.

De politie waarschuwde herhaaldelijk voor de nepagent. Mensen werd op het hart gedrukt dat de politie slecht nieuws in principe altijd persoonlijk brengt. Een rechercheteam van de Eenheid Den Haag startte vervolgens een onderzoek naar de beller. Het team heeft inmiddels meer dan 50 aangiften in behandeling. Met behulp van onder meer telecomgegevens, wisten de rechercheurs zijn identiteit te achterhalen. De 22-jarige man uit Alkmaar werd maandagochtend 16 maart in zijn woning aangehouden. De man werd dezelfde dag nog overgebracht naar een politiebureau in Den Haag. Hij wordt de komende dagen verhoord, daaruit zal moeten blijken wat het motief van de man was. De man wordt woensdag voorgeleid voor de rechter-commissaris.

Plofkraak geldautomaat in Heiloo

Heiloo, dinsdag 17 maart 2015

Onbekenden hebben dinsdagochtend omstreeks kwart over vier een plofkraak gepleegd op een geldautomaat van de ABN-AMRO aan de Rosendaal in Heiloo. De daders gebruikten gas om de boel te laten ploffen. Met een gestolen Ford Escort werd de toegangsdeur geramd. Een muur raakte ontzet. De daders wisten niet binnen te komen. De Ford werd met draaiende motor achtergelaten. De brandweer kwam ter plaatse om metingen te verrichten. Er werd een zoekslag gemaakt om de daders te vinden. Daarbij werd een speurhond ingezet. De politie doet onderzoek en vraagt getuigen die iets gezien of gehoord hebben om contact op te nemen.

Video

Kees Zwaan


Twee mannen aangehouden na inbraak supermarkt

Alkmaar, maandag 16 maart 2015

De politie heeft de nacht van zondag op maandag rond 05.30 uur twee mannen van 29 en 30 jaar uit Den Haag aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een supermarkt aan de Frederik Hendriklaan. De mannen hadden geen duidelijke verklaring waarom ze zich in de buurt van de supermarkt ophielden. Aan de achterzijde van de supermarkt bleek een deur opengebroken te zijn. Er is onder meer geld gestolen.