Man aangehouden na brandstichting

Alkmaar, zondag 31 augustus 2008
Een 51-jarige man uit Alkmaar is rond 1.00 uur aangehouden op de Drechterwaard. Hij wordt verdacht van het stichten van een aantal autobranden op de Lekerwaard. Zij maakten direct een zoekslag in de omgeving en troffen de verdachte aan op de Drechterwaard. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor. De schade aan twee voertuigen bleef beperkt, de derde auto liep echter aanzienlijke schade op ( foto ).

Man gewond na schot pistool

Oudkarspel, zondag 31 augustus 2008

Een 27-jarige man uit Heerhugowaard is rond 3.00 uur gewond geraakt bij een ruzie met een 30-jarige man uit Nieuwe Niedorp. Daarbij liep het slachtoffer een verwonding op in zijn maag die is veroorzaakt door een luchtdruk- of gewoon pistool. Dit wordt nader onderzocht.
Het slachtoffer verbleef op een camping in Oudkarspel. Hij kreeg ruzie met de verdachte over te hard rijden op het terrein. Dit mondde uit in een vechtpartij waarbij over en weer wapens werden gebruikt, onder andere een honkbalknuppel. Vervolgens is er ook geschoten met een onbekend wapen, wellicht een luchtdrukpistool. Het is nog niet bekend of de man uit Nieuwe Niedorp schoot of dat er nog een derde persoon betrokken is geraakt bij de ruzie. De recherche onderzoekt de zaak. Het slachtoffer is opgenomen in het ziekenhuis.

Vrouw overlijdt door ongeval

Wervershoof, zaterdag 30 augustus 2008
Een 77-jarige vrouw uit ’s Gravenzande is overleden bij een aanrijding op de Markerwaardweg. De auto waarin zij zat werd bestuurd door haar 76-jarige man. Hij reed rond 16.00 uur over de Droge Wijmersweg in westelijke richting. Op de kruising met de Markerwaardweg zag hij een voor hem van rechts komende motorrijder over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder, een 47-jarige man uit Andijk, raakte zwaar gewond bij deze aanrijding. Ook de bestuurder van de personenauto is met letsel naar het ziekenhuis vervoerd. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd.

Man aangehouden wegens geweldpleging met steekwapen

Alkmaar, zaterdag 30 augustus 2008

Een 25-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden op verdenking van het neersteken van een 42-jarige man, eveneens zonder vaste woonplaats. De twee kregen ruzie in een opvangcentrum aan de Jan de Heemstraat, waarbij de verdachte het slachtoffer stak met het steekwapen. De aanleiding van de ruzie is nog niet bekend. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte kon mee naar het bureau waar nader onderzoek zal worden gedaan.

Drie doden door ongevallen met landbouwvoertuigen

Door ongevallen met landbouwvoertuigen zijn dit weekend drie doden gevallen. In de Noordoostpolder, Woldendorp en  Heusden vielen slachtoffers door ongevallen met onder andere een combine en twee tractoren. Een vrouw uit Duitsland overleed zaterdagmiddag nabij het Groningse Woldendorp doordat ze van haar fiets viel net toen een tractorbestuurder uit Winschoten haar op een landweg wilde inhalen. Ze kwam onder de aanhanger van het landbouwvoertuig terecht en overleed ter plekke. In het Brabantse Heusden kwam zaterdag een 40-jarige man uit Kerkwijk door nog onbekende oorzaak onder het achterwiel van zijn tractor terecht. Een voorbijganger zag de man liggen en alarmeerde familie van het slachtoffer, maar zij konden niets meer voor hem betekenen. In de Noordoostpolder raakte een 28-jarige man uit Rutten zaterdagavond bekneld in een combine, een maaimachine, tijdens werkzaamheden. Ook hij overleed ter plekke.

Een bestuurder van een graafmachine kon zaterdag aan de dood ontsnappen toen hij met zijn machine te water raakte. Dit gebeurde in Avenhorn langs de N243 (foto).

 


Vrouw gewond bij aanrijding

Hoorn, vrijdag 29 augustus 2008
Een 27-jarige vrouw uit Hoorn is rond 14.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Lageweg. Zij reed over het fietspad van de Verlengde Lageweg en verleende op het kruispunt met de Rijnweg geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto. Hierop ontstond tussen hen een aanrijding. De vrouw is met pijn aan haar nek opgenomen in het ziekenhuis.


Man gewond bij aanrijding

Den Helder, vrijdag 29 augustus 2008
Een 23-jarige man uit Den Helder is rond 17.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Gravenstraat. Een 22-jarige automobilist reed over de Gravenstraat en verleende op de kruising met de Parallelweg geen voorrang aan de snorfietser. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de snorfietser viel. Hij had verwondingen aan zijn gezicht. 


Rijden door wandelgebied

Den Helder, donderdag 28 augustus 2008

Een 18-jarige man uit Den Helder is donderdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Spoorstraat. De jongen die op een scooter reed werd aangesproken door een politiebiker omdat hij door wandelgebied reed. De man gaf echter extra gas en reed over een deel van de politiefiets heen. Hierbij sloeg zijn scooter echter af. De agent hield de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Raam vernield door vuurwerkbom

Den Helder, donderdag 28 augustus 2008
Een 16-jarige jongen uit Den Helder is donderdagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Ambonstraat. De jongen was aangehouden door een burger. Deze 38-jarige man liep over de Lombokstraat en zag eerst een flits en hoorde vervolgens een luide knal. Hij liep in de richting van de knal en zag drie jongens wegrennen. De man ging achter de jongens aan. Deze splitsten zich op een gegeven moment op, waardoor hij maar alleen de 16-jarige jongen aan kon houden. Hij werd overgedragen aan de politie. Later bleek dat de drie jongens een vuurwerkbom hadden afgestoken. Door het vuurwerk sneuvelde het raam van een dependance van een school.
Het onderzoek naar de andere twee jongens loopt nog.


Spookrijdende fietster

Medemblik, donderdag 28 augustus 2008

Een 75-jarige fietster uit Medemblik raakte donderdagmiddag rond 17.20 uur gewond op de Randweg. De vrouw reed over de rotonde in de richting van de Almereweg, maar nam de rotonde linksom in plaats van rechtsom. Een 23-jarige automobilist uit Medemblik kon hierdoor een aanrijding met de fietster niet ontwijken waardoor er een aanrijding ontstond. De fietster brak hierbij haar pols en liep een hoofdwond op.

Fietser gewond

Alkmaar, donderdag 28 augustus 2008

Een 52-jarige fietser uit Krommenie raakte donderdagmiddag rond 15.40 uur gewond bij een aanrijding op de Westdijk. Een 12-jarige fietster uit Graft reed met een groepje vrienden naast elkaar over het fietspad. Uit de richting van Purmerend kwam de 52-jarige man op een wielrenfiets, samen met een andere man. Het meisje, dat op de verkeerde weghelft reed, kwam in aanrijding met de man uit Krommenie. deze sloeg hierbij over de kop en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hij werd met breuken en wonden aan zijn hoofd overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Auto in sloot na aanrijding

Zijdewind, donderdag 28 augustus 2008

Een 86-jarige automobilist uit Lutjewinkel belandde donderdagmiddag rond 16.40 uur met zijn auto in de sloot na een aanrijding op de Provinciale weg. De man kwam van de Moerbeek en verleende op het kruispunt met de Provinciale weg geen voorrang aan de van links komende 63-jarige automobilist uit Den Helder die op de voorrangsweg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de 86-jarige man met zijn auto in de sloot terecht kwam. De man werd ter observatie overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Auto tegen boom

Oostwoud, donderdag 28 augustus 2008

Een 47-jarige vrouw en haar 3-jarige dochtertje raakten donderdagmiddag rond 15.15 uur gewond bij een aanrijding op de Heemraad Witweg. De automobiliste reed over deze weg waar halverwege na een bocht vers grint op het asfalt was gestort. De vrouw verloor hierdoor de macht over het stuur en botste met haar auto tegen een boom. Zij moest door de brandweer uit haar voertuig worden bevrijd. Moeder en kind moesten worden overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Het meisje had een gebroken neus en een hersenschudding. Haar moeder had verwondingen aan haar kaak en tanden.

Kat klem

Hoorn, donderdag 28 augustus 2008

Een kat in het nauw maakt niet alleen rare sprongen, maar kan ook voor heel wat opschudding zorgen. Een kat had besloten een rustplaats te zoeken onder de motorkap van een personenauto die geparkeerd stond op de Reiger in Hoorn. Het beest wilde er niet onderuit komen en het leek ergens aan vast te zitten. Toen omstanders met een stok probeerden het beest weg te jagen, lukte dit niet. De dierenambulance en de brandweer werden ingeschakeld. Ook de politie werd ter plaatse geroepen. Toen de politie bij de onheilsplek was aangekomen, had de kat juist besloten onder de motorkap weg te komen en er vandoor te gaan.

Oplichter actief

Regio, donderdag 28 augustus 2008

De politie waarschuwt voor een oplichter die actief is in onze regio. Het gaat daarbij om een man die zich uitgeeft als bezorger van de post. Hij belt aan bij mensen met het verhaal dat er een poststuk voor hen is waar strafporto voor betaald moet worden. Hoewel het maar om een klein bedrag gaat, kan dit bedrag volgens de man niet contant betaald worden. Er moet worden gepind op een draagbaar apparaat dat de man bij zich heeft. De oplichter weet op deze manier het rekeningnummer en de pincode te bemachtigen, waarmee hij geld van de rekening van de gedupeerden kan halen.
Navraag bij de post leert dat zij geen gebruik maken van draagbare pinapparaten. Bovendien kunnen medewerkers van de post zich altijd als zodanig legitimeren.

Man komt om bij bedrijfsongeval

Den Helder, woensdag 27 augustus 2008

Op woensdag 27 augustus overleed een 40-jarige man uit Langedijk als gevolg van een bedrijfsongeval op de Pastoor Koopmanweg in Den Helder. De man was aan het metselen op een bouwplaats en viel vanaf een hoogte van ongeveer 6 meter naar beneden. Na het ongeval werd hij direct overgebracht naar het ziekenhuis. Hier is hij later op de dag overleden.
De Arbeidsinspectie doet een onderzoek naar de omstandigheden waaronder het ongeval plaats vond. Het werk werd stilgelegd.

Aanrijdingen met letsel

Alkmaar, woensdag 27 augustus 2008
Op woensdagavond omstreeks 18.40 uur raakte een 71-jarige vrouw uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Stationweg in haar woonplaats. De vrouw kwam juist met haar fiets uit de fietsenstalling en stak de rijbaan van de Stationsweg over. Hierbij liet zij een 49-jarige Alkmaarder in een personenauto, die over de Stationsweg reed, niet voorgaan. De vrouw werd aangereden en zij kwam onder anderen met haar hoofd tegen de auto aan. Hierdoor liep zij een hersenschudding op waarvoor zij werd opgenomen in het Medisch Centrum in Alkmaar.

Egmond-Binnen, woensdag 27 augustus 2008
Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 59-jarige man uit Sint Maartensvlotbrug gewond bij een aanrijding op de kruising Sint Adelbertusweg – Herenweg in Egmond Binnen. De man reed op een fiets over het fietspad langs de Herenweg. Bij de kruising met het Sint Adelbertusweg verleende hij geen voorrang aan een personenauto die van rechts kwam. De auto werd bestuurd door een 30-jarige man uit Limmen. De fietser liep bij de aanrijding letsel op aan zijn onderbeen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Twisk, woensdag 27 augustus 2008
Op woensdagavond omstreeks 19.30 uur raakte een 55-jarige man uit Hoogwoud gewond bij een eenzijdig ongeval op de Bennemeersweg in Twisk. De man reed in een personenauto. Mogelijk door zijn snelheid verloor de man de macht over het stuur. Hij raakte in de berm, probeerde nog terug te sturen, maar botste vervolgens tegen een boom. Hierbij raakte de auto in brand. Omstanders wisten de auto echter te blussen nog voor de brandweer ter plaatse kwam. De man liep verwondingen aan zijn gezicht op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier bleek hij alcohol te hebben gebruikt. De man moest een bloedproef afleggen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol onderzocht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Voorrangsfout

Stompetoren, woensdag 27 augustus 2008
Bij een ongeval op de Noordervaart N243 / Zuidervaart is woensdagmiddag een 57-jarige man uit Hoogkarspel gewond geraakt. Een 19-jarige vrouw uit Sprundel wilde vanaf de Zuidervaart in Stompetoren de Noordervaart opdraaien richting Alkmaar. Daarbij zag zij een automobilist komende uit Alkmaar over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij de auto van het slachtoffer op de kop belandde. De gealarmeerde brandweer bleek achteraf niet nodig. Het verkeer werd tijdelijk omgeleid via de stille kant. De Verkeersdienst van de politie heeft onderzoek gedaan. De lading van de bestelauto van K.I. Samen ( kunstmatige inseminatie ) bleef zover bekend keurig afgesloten in een ton.

Fietster ten val door kat

Breezand, woensdag 27 augustus 2008

Een 21-jarige fietster uit Breezand raakte woensdagochtend rond 09.33 uur gewond op de Burgemeester Lovinkstraat. De fietster moest uitwijken voor een overstekende kat en kwam door de uitwijkmanoeuvre ten val. Hierbij liep zij kneuzingen en een hersenschudding op. Zij werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder.

Autobrand

Noord-Scharwoude, woensdag 27 augustus 2008
In de nacht van dinsdag op woensdag om 03:00 uur is op een parkeerterrein van het Geestmerambacht in Noord-Scharwoude een bedrijfsauto uitgebrand. Opvallend was een matras wat onder de wagen werd aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat men eerst het matras in brand heeft gestoken en het vervolgens onder de wagen hebben geschoven. De auto behoorde tot een bedrijf uit Obdam wat onder meer inbraak en brandmeldinstallaties monteert en onderhoud. Zowel de auto als de lading ging geheel verloren.

Taxichauffeuse overvallen

Den Helder, dinsdag 27 augustus 2008

Een 55-jarige taxichauffeuse uit Wieringen is dinsdag rond middernacht overvallen bij Station Zuid. Omstreeks 23.45 uur stond de chauffeuse met enkele collega’s bij het Centraal Station. Twee jongens die uit de richting van de Boerhavestraat kwamen aanlopen, spraken de chauffeurs aan. Zij wilden naar Station Zuid. De twee jongens namen plaats in de taxi van de vrouw en zij reed naar Station Zuid. De chauffeuse stopte voor dit station en werd op dat moment vastgegrepen door de twee jongens. Zij pakten haar portefeuille en gingen ervandoor. De daders zijn 14 à 15 jaar oud, zijn ongeveer 1.70 lang en hebben een donkere huidskleur.

Auto met aanhangwagen botst tegen boom

Alkmaar, maandag 25 augustus 2008

Een 65-jarige automobilist uit Zaandijk moest maandagmiddag ter observatie naar het ziekenhuis worden gebracht nadat hij op de Westdijk (N244) met zijn auto met aanhangwagen tegen een boom botste. De man reed rond 17.30 uur uit de richting van Purmerend en kwam door onbekende oorzaak op de verkeersheuvel terecht en reed twee dwangpijlen omver. Hij raakte hierdoor op de rijbaan voor tegemoet komend verkeer en reed met zijn auto tegen een boom in de berm.Zijn auto was total loss.De bestuurder werd ter observatie overgebracht naar het MCA in Alkmaar

Spoor van vernielingen

Alkmaar, maandag 25 augustus 2008

In de nacht van zondag op maandag werd een spoor van vernielingen aangericht aan auto’s op de Westerstraat in Alkmaar. Van een fors aantal auto’s werden banden lek gestoken. Door een aangever wordt gesproken over een aantal van ongeveer tien auto’s. Tot op heden heeft slechts een eigenaar aangifte gedaan.
De politie vraagt eventuele getuigen zich te melden. Ook worden slachtoffers verzocht aangifte te doen.

Met drank op onderuit

Alkmaar, zondag 24 augustus 2008

Op zondagavond omstreeks 23.15 uur reed een 19-jarige Heerhugowaarder op een snorfiets over de Zeswielen in Alkmaar. Hier verloor hij de macht over het stuur en kwam ten val. Bij zijn val liep hij verwondingen aan zijn gezicht op. Hij moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De man bleek ook alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 615 ug/l, bijna zeven maal het voor hem geldende maximum van 90 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Het gaat hier om een beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto tegen boom: drie zwaargewonden

Heerhugowaard, zondag 24 augustus 2008
Een 19-jarige Poolse automobilist en zijn twee Poolse inzittenden raakten zondagmiddag 24 augustus rond 13.30 uur gewond nadat zij met hun voertuig tegen een boom terecht kwamen. Op de Oostdijk moest de Poolse automobilist uitwijken voor twee fietsers. Door de uitwijkmanoeuvre en de vermoedelijk hoge snelheid, verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tegen een boom terecht. De drie inzittenden raakten hierbij ernstig gewond. Zij zijn wel buiten levensgevaar. De bestuurder is overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De twee inzittenden zijn overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

 


Autobrand

Koedijk, zondag 24 augustus 2008
Een bewoner aan de Kromdel in Koedijk werd zondagmorgen om 03:30 uur ruw gewekt door een luide knal. Zijn auto, die voor de deur stond geparkeerd, stond in brand. De auto kan als verloren worden beschouwd. Een ernaast geparkeerde motor liep schade op, evenals een zonnescherm van de woning. De oorzaak van de brand is onbekend.

 


Rijbewijs kwijt na doorrijden

Heerhugowaard, zondag 24 augustus 2008

Een 28-jarige vrouw uit Heerhugowaard werd zondag rond 03.30 uur aangehouden in haar woning nadat zij op de Middenweg tegen een geparkeerde auto was aangereden. De 21-jarige eigenaar van de auto kwam juist aanlopen toen hij de verdachte uit het parkeervak zag wegrijden en tegen de voorzijde van zijn auto kwam. De bestuurster reed door, maar kon even later in haar woning worden aangehouden door de politie. Zij bleek teveel gedronken te hebben en kon zich ook niets meer van het ongeval herinneren. Zij blies 555 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Invorderingen rijbewijs

Abbekerk, zaterdag 23 augustus 2008

Een 22-jarige beginnend bestuurder uit Midwoud werd zaterdag om 01:45 uur met zijn auto aangehouden op het Zuideinde. Agenten hielden de man aan vanwege zijn gevaarlijke weggedrag en vorderden om deze reden zijn rijbewijs in. De agenten zagen de man met hoge snelheid de Dorpstraat op rijden. Op deze weg, met veel onoverzichtelijke bochten en kruisingen waren vanwege de kermis veel mensen op straat. In de 30 km zone reed de man zo’n 90 à 100 km per uur. Hij werd aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek de beginnend bestuurder teveel gedronken te hebben. Hij blies 290 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l toegestaan.

Gewond, rijbewijs kwijt en snorfiets ontvreemd

Alkmaar, zaterdag 23 augustus 2008
Een 16-jarige snorfietster uit Sint Pancras had zaterdagavond rond 23.45 uur driedubbele pech. Het meisje reed over de Drechterwaard en viel hier met haar snorfiets, vermoedelijk vanwege de alcohol die zij genuttigd had. Bij haar val brak zij haar sleutelbeen en liep aangezichtsletsel op. De beginnend bestuurster moest blazen en blies 505 ug/l. Dit is ruim vijfmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Haar bromfietsrijbewijs werd ingevorderd. Na het ongeval is haar snorfiets weggenomen door een tot nu toe onbekend gebleven jongen. Het voertuig is nog steeds vermist. het meisje werd overgebracht aar het MCA in Alkmaar.


Werkplaats meubelmakerij door brand verwoest

Stompetoren, zaterdag 23 augustus 2008
Een grote brand heeft zaterdagavond een grote werkplaats van meubelmakerij van den Kommer in Stompetoren verwoest. Iets na 23:00 uur werden familieleden gealarmeerd vanwege een inbraakalarm. Tijdens het aanrijden naar de werkplaats aan de Noordervaart zag men op grote afstand al een rode gloed en men vreesde voor het ergste. Eigenaar Piet-Jan van den Kommer, ontwerper en bouwer van interieurs,  was juist op de terugweg van een vakantie in Italië. De 3 jaar oude werkplaats stond vol met hout, op maat gemaakte meubelen en machines. Mede dankzij het ontbreken van wind konden bijgebouwen en de stolpboerderij behouden worden. Er werken 12 werknemers bij het bedrijf.
Van den Kommer geniet landelijke bekendheid wat betreft het ontwerpen en vervaardigen van interieurs. Een vakman die zijn inspiratie vooral haalt uit eerlijke en pure materialen. Hij maakt gebruik van vele  materialen, zoals hout, zink, staal, natuursteen en beton. Menig huiskamer, keuken, badkamer, terras, bar en werkplek komen van zijn hand.
De werkplaats ging volledig verloren. Over de oorzaak van de brand kon men nog geen mededelingen doen.

Fietser geschept door auto

Alkmaar, vrijdag 22 augustus 2008
Een 13-jarige fietser is vrijdagmorgen in Alkmaar gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een auto. De fietser stak tussen ijsbaan De Meent en het Sportpaleis de Hoeverweg over. Een uit Egmond komende 29-jarige automobiliste uit Apeldoorn kon hem niet meer ontwijken. Het slachtoffer kwam via de motorkap, het voorraam en het dak hard op het wegdek terecht. Een traumateam uit Amsterdam werd opgeroepen voor assistentie. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het mca.

 


Auto in de sloot

Grootebroek, vrijdag 22 augustus 2008

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.20 uur raakte een 24-jarige man uit Lelystad gewond bij een eenzijdig ongeval op de Drechterlandseweg te Grootebroek. Volgens getuigen haalde de man juist voor een kruising in de Drechterlandseweg enkele personenauto’s in. Toen hij na de kruising terug wilde sturen naar zijn eigen weghelft bleek er een vluchtheuvel tussen beide rijbanen te zijn aangebracht. De man reed tegen de vluchtheuvel aan, raakte daardoor de macht over het stuur kwijt, reed de berm in, botste hier tegen een lantarenpaal en kwam vervolgens in de naast de weg gelegen sloot tot stilstand. De man kon op eigen kracht uit de auto komen. Hij moest wel voor onderzoek van nekklachten worden overgebracht naar het Westrfries Gasthuis in Hoorn. In de auto zat nog een passagier. Hij liep geen letsel op.

Crossbrommer tegen paal

Westwoud, donderdag 21 augustus 2008

Op donderdagavond omstreeks 20.40 uur reed een 16-jarige jongen uit Hoogkarspel op de Binnenwijzend in Westwoud tegen een paal. De jongen zag te laat een personenauto die achteruit een inrit opreed. Deze auto werd bestuurd door een 35-jarige man uit Westwoud. De bromfiets raakte de auto, waarbij de bestuurder de macht over het stuur kwijt raakte. Hierop schoot hij van de rijbaan af en kwam tegen een paal tot stilstand. De jongen liep letsel aan rug en armen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Gebroken sleutelbeen

Alkmaar, donderdag 21 augustus 2008
Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur raakte een 19-jarige vrouw uit Ursem gewond bij een aanrijding op de kruising Koelmalaan-Lorreinenlaan in Alkmaar. De vrouw reed op een bromfiets op de Koelmalaan. Vanuit tegengestelde richting kwam een personenauto aangereden. De 46-jarige Alkmaarse bestuurder sloeg vlak voor de bromfietster linksaf de Lorreinenlaan in. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer een sleutelbeenfractuur opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.


Vernielingen auto

Heerhugowaard, donderdag 21 augustus 2008

Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard werd donderdag rond 00.15 uur aangehouden op de Travalje. Een 48-jarige bewoner hoorde gebonk op een raam en zag toen hij uit zijn slaapkamerraam keek een jongen bij een auto staan. de man ging naar buiten en sprak de jongen aan. Hij zag bij een rijtje geparkeerde auto’s meerdere autospiegels op de grond liggen. De bewoner hield de jongen aan en belde de politie. Deze nam de jongen over van de man. In totaal waren er vier auto’s waar de jongen de spiegels van had vernield.

Alcoholmobilist rijdt door na aanrijding

Den Helder, donderdag 21 augustus 2008

Een 22-jarige man uit Hilversum werd donderdag rond 03.15 uur aangehouden. De beginnend bestuurder was op het Koningsplein tegen een daar geparkeerde auto aangereden. Een getuige zag dit en zag de bestuurder een stuk verderop parkeren. Na een klein onderzoek vond de politie de bestuurder. Hij moest blazen en blies 655 ug/l. Dit is ruim zeven maal de toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders van 90 ug/l. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd.

Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

Alkmaar, woensdag 21 augustus 2008
Bij de Leeghwaterbrug werd woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur het verkeer richting Kooimeer gecontroleerd. 2151 Voertuigen passeerden de camera-auto. In totaal werden er 599 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 135 km/u. Tot 20.30 uur was de toegestane snelheid 80 km/u. Na dit tijdstip werd er gewerkt aan de vangrail en werd de maximum snelheid aangepast naar 50 km/u.


Gestolen fiets

Alkmaar, woensdag 20 augustus 2008

Op woensdagmorgen werd een 13-jarige jongen aangehouden op de Stationsweg in Alkmaar. De jongen reed op een z.g. mamafiets (breed stuur en lage instap). Bij controle bleek de fiets in november 2006 gestolen te zijn. De jongen verklaarde de fiets van zijn ouders gekregen te hebben. Het bleek dat de vader van de jongen de fiets voor slechts honderd euro van een onbekende had gekocht. De man, die momenteel in het buitenland verblijft, zal worden gehoord voor heling van de fiets.

Diefstal auto

Heiloo, woensdag 20 augustus 2008
In de nacht van dinsdag op woensdag, tussen 20.30 en 06.15 uur, werd een personenauto ontvreemd vanaf de Kennemerstraatweg in Heiloo. Het ging om een getunede versie van een Suzuki Swift 1.3 GTI. De witte auto was voorzien van kuipstoelen en gele schokbrekers. Ook aan de motor waren diverse aanpassingen gedaan. Op de voorruit zit een sticker met het opschrift DNRT (Dutch National Racingteam). De auto stond geparkeerd onder een hoes. Mogelijk is de dief speciaal voor deze auto op pad gegaan, de auto stond op Marktplaats te koop.


Aanrijding met letsel

Alkmaar, dinsdag 19 augustus 2008
Op dinsdagmiddag omstreeks 15.40 uur raakte een 16-jarige jongen uit Alkmaar gewond bij een aanrijding op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. De jongen reed op een scooter en was vanaf de Randersdijk een tijdelijk pad op richting Friesebrug gereden. Voor de brug stond een rij auto’s te wachten. De jongen reed met zijn scooter tussen de auto’s door de rijbaan van de Nieuwe Schermerweg op. Op de Nieuwe Schermerweg reed juist een politieauto, bestuurd door een 36-jarige politieman. De politieman was juist op weg naar een melding en voerde een zwaailicht. Toen de scooter tussen de auto’s door kwam, kon de politieman niet meer op tijd remmen. De jongen werd aangereden en liep onder anderen een hersenschudding en een gebroken dijbeen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.
De verkeerssituatie ter plaatse is door wegwerkzaamheden onoverzichtelijk. Een onderzoek wordt ingesteld naar de omstandigheden van het ongeval.


Vrouw (34) berooft en mishandeld pubers

Wervershoof, dinsdag 19 augustus 2008

Een 34-jarige vrouw uit Wervershoof werd dinsdag rond 00.45 uur aangehouden op de Dorpstraat. Zij had eerder op de kermis een zilveren ketting van de nek van een 17-jarige jongen uit Grootebroek getrokken. De jongen vroeg aan de vrouw of hij de ketting terug mocht hebben en kreeg een klap op zijn neus. Hierna liep de vrouw weg. De 17-jarige vriendin van de jongen kwam de vrouw even later op de kermis tegen en kreeg ook een klap in het gezicht toen zij opmerkte dat zij de vrouw van gezicht kende. Een andere getuige kreeg twee vuistslagen in het gezicht van dezelfde vrouw.

Agenten hielden de vrouw op aanwijzen van deze drie aan. Zij werd overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Kip, ik heb je

Scharwoude, maandag 18 augustus 2008

Een 63-jarige fietser uit Berkhout kwam maandagvond rond 19.00 uur ongelukkig ten val. De man probeerde op de IJsselmeerdijk drie kippen te ontwijken die over de weg liepen. Eén kip kon hij echter niet ontwijken. Hierdoor sloeg de man met zijn fiets over kop. Hij liep hierbij een hoofdwond op. De kip overleefde de aanrijding niet.

Aanrijding met letsel

Alkmaar, zondag 17 augustus 2008

Op zondagmiddag omstreeks 16.00 uur raakten twee personen gewond bij een aanrijding op de kruising Limmerhoek – Korte Vondelstraat in Alkmaar. Een 20-jarige man uit Akersloot reed op een bromfiets vanaf de Vondelstraat in de richting Bierkade. Toen hij linksaf de Laat op wilde rijden, liet hij een motorfiets die vanuit tegengestelde richting kwam, niet voorgaan. Beide bestuurders kwamen ten val. De bromfietser moest naar het Medisch Centrum Alkmaar in verband met een gebroken hand. De motorrijder, een 44-jarige man uit Heiloo, liep schaafwonden op.

Foutje

Alkmaar, zondag 17 augustus 2008
Een vrouw  is zondagmorgen wonder boven wonder niet gewond geraakt nadat zij haar auto total loss had gereden. De automobiliste van in de 80 jaar wilde vanaf de parkeerplaats bij haar woning aan de Landman wegrijden. Na heel wat heen en weer te hebben gereden op de parkeerplaats, schoot ze ineens met volle vaart de weg op. Net na de bushalte reed ze de stoep op, om vervolgens een lantaarnpaal volledig uit de grond te rijden. Honderd meter verder reed de vrouw tussen twee bomen door het openbaar groen in. Hierna kwam ze tegen een hekwerkje tot stilstand. De vrouw werd door het ambulancepersoneel onderzocht. Ze  hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Er wordt onderzocht of het verstandig is om mevrouw haar rijbewijs te laten behouden.

Aanrijdingen met letsel

Schagen, zaterdag 16 augustus 2008
Op zaterdagmiddag omstreeks 16.20 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Vliedlaan en De Slenk in Schagen. Een 55-jarige man uit Schagen reed in een personenauto over de Vliedlaan. Plotseling werd hij van links aangereden door een bromfiets die vanaf de Slenk de weg op schoot. Op de bromfiets zaten  jongens van 15 en 16 (bestuurder) uit Callantsoog. Zij liepen bij de aanrijding botbeuken op en moesten voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Hoorn, zondag 17 augustus 2008
Op zondagmorgen omstreeks 03.15 uur raakten twee fietsers gewond op het fietspad naast de Lageweg in Hoorn. Een 43-jarige man uit Blokker botste frontaal op een 27-jarige man uit Hoorn die uit tegengestelde richting aan kwam fietsen. Beide personen hadden niet uiterst rechts gereden. De man uit Blokker liep een schouderblessure op en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Het andere slachtoffer liep een pijnlijk gezicht op. Hij hoefde niet behandeld te worden.

Aanrijding met letsel

Westwoud, zaterdag 16 augustus 2008

Op zaterdagmorgen, kort na middernacht, vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Oudijk in Westwoud. Een 25-jarige man uit Westwoud reed in een personenauto over de Oudijk. Bij hem in de auto zat een 30-jarige vrouw uit Hoorn. Op een weggedeelte waar juist nieuw grint was aangebracht verloor hij de macht over het stuur. De auto belandde naast de weg, botste tegen een boom en belandde vervolgens in de naast de weg gelegen sloot. Beide inzittenden konden uit de auto komen. De bestuurder werd met snijwonden overgebracht naar het ziekenhuis. De passagiere bleek ademhalingsproblemen te hebben. Zij werd ook overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Grote brand Alkmaar (grote brand, GRIP 2)

Alkmaar, zaterdag 16 augustus 2008
Zaterdagmiddag om 14:00 uur brak er brand uit in een oude fabriek aan de Schermerweg in Alkmaar.  Het asbesthoudende dak heeft geen vlam gevat. Omwonenden werden wel verzocht de ramen en deuren te sluiten. Volgens metingen van de brandweer zijn er geen giftige stoffen bij de brand vrijgekomen. Het pand stond op de nominatie om gesloopt te worden en werd tot voor kort bewoond door anti-krakers. De brand was even na vieren onder controle. Er vielen geen gewonden.

 


Bedreiging

Den Helder, vrijdag 15 augustus 2008

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.00 uur werden een 45-jarige man en zijn eveneens 45-jarige echtgenoten bedreigd op de Boerhaavestraat in Den Helder. Het paar liep op het trottoir toen vanuit tegengestelde richting een man op het trottoir aan kwam fietsen. Hoewel er genoeg ruimte was om te passeren, begon de fietser al van verre te schreeuwen. Toen de voetganger de man op de fiets tijdens het passeren een duw gaf onstond er een woordenwisseling waarbij de voetgangers werden bedreigd.
Een buurtbewoner kwam de slachtoffers te hulp en stuurde de fietser weg. Deze reageerde echter door een mes uit zijn zak te pakken en hiermee de slachtoffers te bedreigen. Kort daarop stapte hij weer op zijn fiets en reed weg.  De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Harddrugs

Alkmaar, vrijdag 15 augustus 2008
Op vrijdagmiddag omstreeks 14.10 uur zag de politie dat twee bekende drugsgebruikers vermoedelijk drugs wilden kopen bij een dealer in het park bij de Beatrixlaan in Alkmaar. Ter plaatse kon een 35-jarige Amsterdammer worden aangehouden. Hij probeerde aanvankelijk om weg te vluchten. Ook verzette hij zich bij de aanhouding waardoor ‘pepperspray’ ingezet moest worden. De man  bleek 3 bolletjes cocaïne bij zich te hebben en een plastic zakje waarin ruim 50 gram crack zat. De man werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.

Alkmaar, zaterdag 16 augustus 2008
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.40 uur zag de politie een personenauto rijden op de Molenbuurt in Alkmaar. Bij controle bleek de bestuurder, een 29-jarige Heerhugowaarder, alcohol te hebben gebruikt. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hierbij werd de man gefouilleerd. In de kleding van de man werd een zakje met harddrugs aangetroffen. Hierbij ging het om 11 wikkels met cocaïne en 33 bolletjes met crack.
De man blies overigens 570 ug/l. Dat is ruim tweeënhalf keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Tevens bleek dat hij de laatste vijf jaar al drie keer eerder met alcohol op achter het stuur was betrapt. De man kreeg ook hiervoor een proces-verbaal. Hij moest tevens zijn rijbewijs inleveren.

Dodelijk val uit boom

Heerhugowaard, vrijdag 15 augustus 2008

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur bleek een 8-jarige jongen uit Heerhugowaard uit een boom te zijn gevallen op de Hulstlaan in zijn woonplaats. Het jongetje was van een hoogte van ongeveer 6 meter op zijn hoofd op de stenen terechtgekomen. Het slachtoffertje werd met spoed overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier overleed hij in de loop van de avond aan zijn verwondingen.

Alcoholcontrole

Hoorn, vrijdag 15 augustus 2008
Op vrijdagmorgen omstreeks 02.45 uur zag de politie een personenauto rijden over Het Keern in Hoorn. De bestuurder van de auto reageerde niet op een stopteken. Ook toen de politie het zwaailicht van de politieauto aanzette, reed de man door. Uiteindelijk stopte hij kort voordat hij een kruising op kon rijden. De politieauto was toen naast hem tot stilstand gekomen en een van de politiemensen kon snel het portier van de auto van de verdachte openen en de sleutels uit het contact trekken.

De automobilist, een 27-jarige inwoner van Hoorn, bleek 580 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Omdat het hier een beginnend bestuurder betrof, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim vijf maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Bij controle bleek de man in zijn korte carrière als bestuurder al drie maal eerder gepakt te zijn met alcohol op achter het stuur. Zijn rijbewijs bleek al ongeldig te zijn verklaard.

Brandstichting op steenworp afstand van politiebureau

Alkmaar, vrijdag 15 augustus 2008
In de nacht van donderdag op vrijdag is op een steenworp afstand van het politiebureau in Alkmaar een caravan in vlammen opgegaan. De caravan stond op het terrein van een autobedrijf aan de Noorderstraat. Agenten die vanuit het bureau naar de brand spoedde, zagen meteen aan de metershoge vlammen dat er weinig te redden viel aan de caravan. De boom waar de caravan onder stond vatte ook vlam. De brandweer bluste de brand en kon schade aan andere voertuigen voorkomen. Ondanks dat de oorzaak van de brand bijna niet te achterhalen valt wordt brandstichting niet uitgesloten.

Laveloos de snelweg op met fiets

Beverwijk, donderdag 14 augustus 2008

Een 34-jarige inwoonster van Castricum werd omstreeks 21.30 uur met haar fiets van de A9 geplukt, terwijl zij richting Alkmaar wilde gaan. De vrouw, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, maakte een verwarde indruk. Ademanalyse gaf een alcoholpromillage aan van 2,25. De vrouw is, voorzien van een proces-verbaal voor het onder invloed deelnemen aan het verkeer, door de agenten naar Castricum gebracht.

Bromfietser bekneld onder auto na schuiver

Uitgeest, donderdag 14 augustus 2008

Een 16-jarige bromfietser uit Uitgeest had omstreeks 16.20 uur op de Vrede zijn bromfiets niet onder controle en ging onderuit. De jongen gleed met zijn hoofd onder een auto, die daar geparkeerd stond en kwam met zijn helm klem te zitten. Hij is door brandweermensen bevrijd uit zijn benarde positie. Ambulancepersoneel heeft de onfortuinlijke bromfietser met onbekend letsel vervoerd naar het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk.

Auto in sloot

Schagerbrug, donderdag 14 augustus 2008

Een 38-jarige man uit Schagen belandde donderdagochtend rond 08.00 uur met zijn auto in de sloot. De automobilist reed over de Provinciale weg tussen de Grote Sloot en de Westerweg en moest uitwijken voor een vrachtwagen die in tegenovergestelde richting reed. De Schagenaar kwam met zijn wielen in de berm terecht en belandde in de sloot.

Blikseminslag kerk

Noord-scharwoude, donderdag 14 augustus 2008

In de nacht van woensdag op donderdag sloeg de bliksem in de Sint Jan de Doper aan de Dorpsstraat in Noord-Scharwoude. Door de enorme klap werden buurtbewoners wakker en gingen polshoogte nemen. Daarbij werd in de getroffen kerketoren licht waargenomen. Onmiddellijk werd de brandweer gealarmeerd. Deze bereidde zich op het ergste voor. Vanaf de grond kon men niet goed zien of er daadwerkelijk brand was. Een paar brandweermensen beklommen de 56 meter hoge toren om de schade op te nemen. De schade viel reuze mee, op de kerkklok na. Die bleek een beetje van slag. Om 02:24 bevonden de brandweerlieden zich in het gedeelte waar de kerkklok hangt en op wonderbaarlijke wijze luidde de bel 1 keer. Het is onduidelijk of dit tot gehoorschade heeft geleid.

Fietsers gewond

Heiloo, woensdag 13 augustus 2008
Een 34-jarige fietser uit Heiloo raakte dinsdagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een aanrijding op de Schoollaan. Een 43-jarige taxichauffeur uit Castricum reed over de kruising Schoollaan/Heerenweg en verleende geen voorrang aan de van rechts komende fietser. Er ontstond een aanrijding. De fietser liep hierbij een hoofdwond op en werd hiervoor overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Spierdijk, woensdag 13 augustus 2008
Een 20-jarige fietster uit Obdam liep woensdagmiddag rond 17.45 uur een hoofdwond op bij een aanrijding. De vrouw reed op het fietspad parallel aan het Braken en wilde de Spierdijkerweg oversteken. Zij verleende geen voorrang aan de van rechts komende 79-jarige automobilist uit Stompetoren die op de kruisende weg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietster een hoofdwond opliep.

Storm

Alkmaar, woensdag 13 augustus 2008
De harde wind, die woensdagmiddag over Noord-Holland raasde, heeft met name voor het verkeer voor veel overlast gezorgd. Op de Nollenweg in Alkmaar dreigde een boom op het wegdek te vallen. De brandweer heeft de boom met een hoogwerker geveld. Hiervoor werd de Nollenweg vanaf de Huiswaarderweg richting Heerhugowaard voor enige tijd afgesloten. Het treinverkeer ondervond geen hinder.
In Heerhugowaard viel op de Van Loonstraat een boom op een geparkeerde auto. Op de Dorpsstraat in Broek op Langedijk dreigde een boom op een woning te vallen. Ook elders in de regio werd de brandweer ingeschakeld om bomen en takken te verwijderen.

Fietster rijdt tegen aanhanger

Schagen, woensdag 13 augustus 2008
Een 18-jarige fietster uit Schagen raakte woensdagochtend rond 09.00 uur gewond op de Frans Halsstraat. Door de regen hield zij een paraplu voor haar hoofd waardoor haar zicht werd belemmerd. Hierdoor botste zij tegen een aanhanger die op de straat geparkeerd stond. Door de val raakte bij de fietster enkele tanden uit haar mond. Zij werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar.


Ongeval N242

Alkmaar, dinsdag 12 augustus 2008
Een 53-jarige automobilist uit Alkmaar belandde dinsdagmiddag rond 17.45 uur op zijn kop tegen een lantaarnpaal langs de N242. Een 37-jarige vrachtwagenchauffeur uit IJmuiden reed op de linkerrijstrook in de richting van Heerhugowaard en veranderde van rijbaan. Hierbij zag hij de auto van de 53-jarige Alkmaarder over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waardoor de auto in de berm raakte, over de kop sloeg en tegen een lantaarnpaal terecht kwam. De Alkmaarder werd ter controle overgebracht naar het MCA. Hij hield verder geen letsel aan de aanrijding over.

Meisje loopt beenletsel op

Zuid-Scharwoude, dinsdag 12 augustus 2008

Een 8-jarig meisje uit Zuid-Scharwoude liep dinsdagmiddag rond 16.30 uur beenletsel op bij een aanrijding op de Sportlaan. Een 75-jarige automobilist reed in de richting van de garageboxen die achter de Sportlaan liggen. Toen hij het pleintje tussen de boxen opreed rende opeens het meisje, dat op straat aan het spelen was, voor zijn auto langs. Zij liep tegen de linkervoorkant van de auto en kwam ten val. Zij liep beenletsel op en werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Vermoedelijk is haar enkel gekneusd of gebroken.

Bliksem zet strobalen in vuur en vlam

Oterleek, dinsdag 12 augustus 2008
Tijdens een korte hevige onweersbui dinsdagochtend is in Oterleek aan de Slingerdijk de bliksem ingeslagen in een stro-klamp. De klamp, bestaande uit bijna 300 balen stro, stond midden op het land van bloembollenbedrijf Nol en stond direct in brand.

De brandweer van Alkmaar was bezig met een oefening en zag de bliksem inslaan. Het was toen onduidelijk of het een boerderij betrof. Korpsen van Heerhugowaard en Ursem werden gealarmeerd. De brandweer besloot om niet te gaan blussen. Het uit laten branden bleek de beste oplossing.

In eerste instantie hadden werknemers en de eigenaar van het bedrijf niet in de gaten dat de klamp in brand stond. De blikseminslag was wel duidelijk te voelen en te horen. De schuur stond compleet te schudden, aldus eigenaar Nol. Pas toen de politie en de brandweer het terrein opreden zag hij wat de bliksem had aangericht. De geschatte schade bedraagt ruim 10.000 euro. Het stro zou in oktober worden gebruikt voor het toedekken van de bloembollengrond als bescherming van de vrieskou. Nol hoopt voor die tijd weer genoeg balen te hebben voor zijn bollen.

Tegen de avond zal de stro-klamp uit elkaar worden getrokken en begint men met nablussen. Het verkeer op de N242 ondervond minimale hinder. De wind stond richting  industrieterrein Beverkoog en Alkmaar noord. Restjes van de brand werden hier teruggevonden.


Aanrijding met letsel

Hoogkarspel, dinsdag 12 augustus 2008

Op dinsdagmorgen omstreeks 11.25 uur raakte een 75-jarige man uit Hoogkarspel gewond bij een eenzijdig ongeval op de Houterweg in zijn woonplaats. De man reed in een personenauto over de Houterweg. Vermoedelijk is hij even onwel geworden. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt, reed in de berm tegen een boom en belandde uiteindelijk met zijn auto in een sloot. De man liep nekletsel op en werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Kabouters bestaan

Castricum, dinsdag 12 augustus 2008

Op dinsdagmorgen omstreeks 05.00 uur trof de politie een grote groep dakloze tuinkabouters aan op de rotonde Soomerwegh-Zeeweg in Castricum. De in totaal 24 kleine mannetjes konden niet aangeven waar zij vandaan kwamen. Zij zijn tijdelijk opgevangen op het politiebureau. Wellicht mist iemand de tuinkabouters.

Motor uit de bocht

Sint Maarten, zondag 10 augustus 2008
Op zondagmiddag omstreeks 14.50 uur raakte een 37-jarige motorrijder uit De Goorn gewond bij een eenzijdig ongeval op de Westfriese Zeedijk onder Sint Maarten. Door nog onbekende oorzaak miste de bestuurder een bocht op het kronkelige weggetje. Om te voorkomen dat hij met zijn motor in de sloot onder de dijk terecht zou komen, sprong hij van zijn motor. Hij liep daarbij rugletsel op. Hij werd voor behandeling opgenomen op de Intensive Care van het Westfries Gasthuis in Hoorn. De motor ging door een hek en bleef halverwege het talud liggen.

Diefstal bootjes

Alkmaar-Broek op Langedijk, zondag 10 augustus 2008
In de nacht van zaterdag op zondag werden twee bootjes gestolen. Tussen zaterdagmiddag 17.00 uur en zondagmorgen 12.00 uur verdween een bootje vanuit het water van de Hoevervaart. Het ging om een Zodiac rubberboot met een Yamaha (grijs, 5pk) buitenboordmotor. De boot had aan de wal vastgelegen met een kabelslot. Vermoedelijk is dit slot doorgeknipt.

Tussen zaterdag 23.00 uur en zondagmorgen 08.00 uur werd een bootje ontvreemd vanuit het water langs de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk. Hier ging het om een grijze Zuzumar rubberboot met een 4 pk Suzuki buitenboordmotor (type DT4SK1). Ook in dit geval werd het slot, waarmee de boot vastlag, doorgeknipt. De eigenaar van de boot heeft ’s nachts omstreeks 02.15 uur een motortje gehoord. Mogelijk ging het om de buitenboordmotor van de rubberboot. Vermoedelijk kwamen de daders uit de omgeving Alkmaar aangevaren. Een getuige heeft omstreeks 02.00 uur twee rubberboten vanuit de richting Alkmaar in de richting Langedijk horen varen. Na ongeveer twee uur voeren vier rubberboten in tegengestelde richting.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie. Tel.nr. 0900-8844.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Alkmaar, zondag 10 augustus 2008

Getuigen zagen om 02.30 uur een automobilist op de Kanaalkade t.h.v. de Friese brug tegen een lantaarnpaal rijden. De bestuurder stapte vervolgens uit en liep weg. De politie kon hem op aanwijzing van de getuigen snel opsporen en aanhouden. De 18-jarige man uit Warmenhuizen bleek teveel te hebben gedronken. Ademanalyse wees 570 ug/l uit. Dat is ruim 4 keer de maximaal toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder (max. 125 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden voor het rijden onder invloed van alcohol en voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Pinautomaat opengebroken

Egmond aan de Hoef, zondag 10 augustus 2008
De bedrijfsleider van een supermarkt aan de Nieuwe Egmonderstraatweg heeft aangifte gedaan van inbraak. Rond 01.30 ging het inbraakalarm af, nadat een ruit van de winkel was ingeslagen. De pinautomaat in de winkel bleek opengebroken. De politie die enkele minuten later arriveerde vond op het parkeerterrein een aantal briefjes papiergeld, besmeurd met inkt. Er is direct een omgevings- en technisch sporenonderzoek gedaan. Het politieonderzoek wordt voortgezet.

_

Bestuurder wordt onwel en rijdt van talud N242

Nieuwe Niedorp, vrijdag 8 augustus 2008
Omstreeks 16.30 uur reed een 76-jarige bestuurder uit Amsterdam over de N242 in de richting van Alkmaar. Ter hoogte van Nieuwe Niedorp is hij vermoedelijk onwel geworden en bij het naderen van een viaduct over ’t Hoefje, via de vangrail het talud afgereden. Hij kwam daarbij in botsing met een 60-jarige automobilist uit Bergen die over ’t Hoefje reed.

De 76-jarige man had drie passagiers, zijn kleindochter en twee vriendinnen, allen in de leeftijd van 16 en 17 jaar en afkomstig uit de omgeving van Aardenhout. Zowel de bestuurder als de inzittenden liepen hierbij letsel op, vermoedelijk aan nek en rug, maar waren goed aanspreekbaar. Zij zijn vervoerd naar respectievelijk het Westfriesgasthuis in Hoorn en het MCA in Alkmaar. Allen konden na een nacht observatie huiswaarts keren.
De man uit Bergen bleef ongedeerd. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Brommerrijder gewond na onverantwoordelijk rijgedrag

Medemblik, vrijdag 8 augustus 2008

Een 16-jarige jongen uit Medemblik is om 21.30 uur met zijn brommer gevallen, nadat hij hard tegen een stoeprand van de brug op de Kaasmarkt aan reed. Hij raakte hierbij gewond aan beide armen en been. Hij is per ambulance naar het Westfriesgasthuis in Hoorn vervoerd. Getuigen verklaarden dat de jongen al enige tijd zonder licht en zonder helm hard heen en weer reed.

Ongeval Den Burg

Den Burg, vrijdag 8 augustus 2008
Vrijdagmiddag vond er een aanrijding plaats op de Pontweg in Den Burg tussen een fietser en een personenauto. De fietser raakte hierbij gewond en werd met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto  Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Hond meld zichzelf bij brandweer tijdens zoekactie

Alkmaar, vrijdag 8 augustus 2008
Vrijdagmorgen om 09:00 uur hoorde een bewoner aan de Marterkoog in Alkmaar het geblaf en gehuil van een hond. Een hond was tussen industrieterrein de Beverkoog en de N242 in de honderden meters brede rietstrook terecht gekomen. De bewoner probeerde de hond met koekjes en door hem te roepen uit het riet te lokken. De hond stelde deze pogingen niet op prijs en begon gevaarlijk te grommen.
Rond 13.00 hield het huilen ineens op. De buurtbewoners dachten dat de hond verdronken was. De dierenambulance werd erbij geroepen. Een medewerkster van de dierenambulance wilde het riet ingaan, maar dat werd sterk ontraden. Het was op dat moment nog niet bekend om wat voor soort hond het ging en of deze bijtgevaarlijk was.
Om 16.20 werd de hulp van de brandweer ingeroepen. 2 dappere brandweermensen in waadpakken gingen aan een veiligheidskoord het riet in.
Tijdens het zoeken meldde de brandweerman, die bij de voertuigen bleef, zich via de portofoon. De hond had zich zelf netjes bij hem gemeld.
De hond werd door het dierenambulancepersoneel gecontroleerd op de aanwezigheid van een chip. De hond had inderdaad een chip en op deze manier kon zijn baasje worden achterhaald. Deze was helaas niet aanwezig, derhalve werd de hond tijdelijk opgevangen in het asiel.

Auto in de sloot

Slootdorp, vrijdag 8 augustus 2008

Een 29-jarige vrouw uit Kolhorn kwam vrijdagochtend rond 10.00 uur met haar auto in de sloot terecht. De automobiliste wilde op de Waardweg een auto met een aanhangwagen inhalen, maar kwam bij deze inhaalmanoeuvre met haar voorwiel in de berm. Zij verloor hierdoor de macht over het stuur en belandde op z’n kop in de sloot naast de rijbaan. de vrouw had nekklachten en werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Gestolen auto

Alkmaar, vrijdag 8 augustus 2008
Een 30-jarige man uit Alkmaar werd vrijdag rond 01.30 uur aangehouden op de Willem de Zwijgerlaan. De politie had een melding gekregen dat iemand had gepoogd in te breken in een huis op de Frederik Hendriklaan. Een bewoner had hier een man over de schutting zien klimmen en had een duidelijk signalement van de man.

Vlak hierna stopte op de K. van ’t Veerstraat voor een politieauto een auto waar twee personen uitsprongen. De mannen renden weg in de richting van de N.G. Piersonstraat. De auto bleek gestolen te zijn. Eén van de mannen werd aangetroffen op de Willem de Zwijgerlaan. Hij voldeed aan het signalement van de man die eerder had geprobeerd in te breken op de Frederik Hendriklaan. De politie is nog op zoek naar de andere verdachte.

Brand door bliksem

Sint Pancras, donderdag 7 augustus 2008
Twee nieuwe woningen aan de Middenmander in Sint Pancras stonden donderdagmorgen in brand door blikseminslag. Bewoners van nummer drie zaten net drie maanden in hun nieuwe woning. Niemand raakte gewond.

Aanhoudingen diefstal auto

Den Helder, donderdag 7 augustus 2008
Vier mannen uit Den Helder in de leeftijd van 20 tot en met 22 jaar zijn donderdag rond 01.15 uur aangehouden op de Langevliet. Een agent zag tijdens zijn surveillance een auto voorbijrijden waarvan bekend was dat deze bij een woninginbraak eerder deze week was ontvreemd. Een motorrijder volgde het voertuig maar verloor de auto uit het zicht. De auto werd op een stuk braakliggend terrein bij de Van Foreestweg leeg teruggevonden.

Een getuige gaf aan dat hij drie mannen had zien lopen ter hoogte van het benzinestation aan de Langevliet. Deze mannen konden worden aangehouden op het terrein naast de kunstgalerie. Zij werden herkend als de inzittenden van de auto die de agent gepasseerd waren. De vierde verdachte werd op aanwijzing van andere getuigen aangehouden bij het Loopuytpark.

Aanhoudingen lichtjesavond

Bergen, donderdag 7 augustus 2008
Tijdens de jaarlijkse lichtjesavond in Bergen hebben zich diverse geweldsincidenten voorgedaan waarbij aanhoudingen zijn verricht.

Een 20-jarige man uit Bergen, een 20-jarige man uit Alkmaar en een 21-jarige man uit Alkmaar werden rond 04.00 uur aangehouden op de Koninginneweg. De drie waren eerder betrokken geweest bij de mishandeling van een 17-jarige jongen uit Egmond aan den Hoef op de Jan Oldenburglaan. Het slachtoffer kreeg meerdere klappen tegen zijn slaap en werd tegen zijn hoofd geschopt. Agenten werden door getuigen aangesproken en konden aan de hand van de signalementen de drie verdachten aanhouden op de Koninginneweg. Zij werden overgebracht naar het bureau in Alkmaar.

Een 20-jarige Alkmaarder werd rond 04.15 uur aangehouden ter hoogte van de ijssalon op de Breelaan. Hij had een 19-jarig meisje in haar gezicht geslagen. Bij de ijssalon was het erg onrustig. Diverse mensen waren hier met stoelen aan het gooien en aan het vechten. De jongen kon op aanwijzen van een vriendin van het meisje worden aangehouden.

Een 19-jarige man uit Warmenhuizen werd rond 03.30 uur aangehouden op de Kerkstraat voor vernieling van een politieauto. Een getuige zag dat de man een ruitenwisser van de auto afbrak. Bij zijn aanhouding verzette de man zich hevig en spuugde een agent in zijn gezicht. Door deze aanhouding ontstond een hoop tumult, wat leidde tot nieuwe aanhoudingen. Een 20-jarige man uit Bergen gaf een klap tegen een dienstvoertuig. Ook hij werd aangehouden. Een andere 16-jarige Bergenaar werd aangehouden omdat hij een agent, die collega’s assistentie verleende, vastpakte en naar de grond probeerde te trekken. Er moest een andere agent aan te pas komen om de agent uit de greep van de jongen te bevrijden.

Een 23-jarige man uit Alkmaar werd aangehouden rond 03.30 uur op het Plein. Hij bemoeide zich met een aantal mensen die ruzie met elkaar hadden. Hij schopte tegen dranghekken en stompte een man met zijn vuist in het gezicht. Hierop werd de man aangehouden.

Een 20-jarige Alkmaarder werd rond 03.00 uur aangehouden op de Kleine Dorpsstraat voor belediging van een agent. De man schold de agent uit en gooide net voor zijn veiligheidsfouillering een zakje weg. In dit zakje zaten vermoedelijk verdovende middelen. De man vertoonde symptomen van harddrugsgebruik.

Buurman zet gang onder water

Alkmaar, woensdag 6 augustus 2008

Een 41-jarige man uit Alkmaar werd woensdagavond rond 22.15 uur aangehouden voor zijn woning aan de Van de Veldelaan. De man had het benauwd en zette de deur van zijn woning open. De deur van zijn woning viel echter dicht waardoor de man zichzelf buiten sloot. Hij ging hierop aan de slag met het schoonmaken van de vloer op de gang van de zesde verdieping waar hij woont. Hij zette de brandslang open, waardoor de hele gang onder water kwam te staan. Het water kwam ook onder deur door bij buren. De politie werd gebeld en deze hield de man ter plaatse aan voor vernieling. Hij bleek onder invloed van alcohol en cannabis te verkeren.

Beroofd van mountainbike

Hoorn, woensdag 6 augustus 2008

Een 29-jarige man uit Hoorn werd woensdagavond rond 18.30 uur met geweld van zijn fiets beroofd op Het Breed. De man fietste hier met zijn vriendin en twee kinderen. Hij reed op de Dubbele buurt langs een coffeeshop en werd hier aangeroepen door een man. Op de hoek van de Dubbele buurt en Het Breed stond de fietser even stil. De man kwam naar hem toegelopen en beweerde dat het zijn fiets was waar de 29-jarige man op fietste. De fietser vertelde dat de mountainbike al acht jaar in zijn bezit was. Voor hij het wist werd hij door de man overmeesterd en lag hij op de grond. Hij werd in zijn gezicht geslagen en tegen zijn rug en hoofd getrapt. De man ging ervandoor met de fiets. Een aantal getuigen zijn nog achter de verdachte aangerend. Deze ontkwam echter in de buurt van het Stationsplein. Het gaat om een man met een Marokkaans uiterlijk van circa 25 jaar oud. Hij had een wit T-shirt aan met opdruk en een korte grijze broek.

Burenruzie

Schagen, woensdag 6 augustus 2008

Een 27-jarige man uit Alkmaar werd woensdag rond 22.30 uur aangehouden. Bij een woning in Schagen was een tuinfeest aan de gang waar het nogal luidruchtig aan toe ging. De buurman die zijn kat naar buiten liet en een man zag die op het feest aanwezig was, vroeg aan hem of het misschien iets zachter kon. De buurman ging weer naar binnen, maar hij en zijn vrouw hoorden even later een hoop herrie in de voor- en achtertuin. Er werd gescholden en gedreigd en ook tegen de ramen geslagen. De buurman keek uit het raam en zag dat er een kruk die in hun voortuin stond tegen het raam werd gegooid. Deze kwam op de motorkap van zijn auto terecht. Deze raakte hierbij beschadigd. De 27-jarige man werd later door de politie aangehouden in een steeg achter de woningen. Tijdens het overbrengen van de verdachte naar het bureau in Alkmaar was hij zeer agressief. Hij beledigde en bedreigde de agenten voortdurend en richtte vernielingen aan het dienstvoertuig. De man werd vanmorgen weer op vrije voeten gesteld.

Drankrijder belandt in berm

Alkmaar, woensdag 6 augustus 2008

Een 44-jarige man uit Abcoude moest woensdagochtend rond 03.30 uur zijn rijbewijs inleveren. De man was op de kruising Molenkade/Frieseweg met de achterzijde van zijn auto de dijk afgerold. Alleen de voorzijde van het voertuig stond nog op het wegdek. Toen de politie arriveerde stond de automobilist te bellen met de ANWB. De man was erg onvast ter been en sprak met dubbele tong. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 735 ug/l. Dit is drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Bejaarde fietsster overleden

Alkmaar, dinsdag 5 augustus 2008

Vannacht is in het ziekenhuis in Alkmaar een 87-jarige vrouw uit Warmenhuizen overleden die afgelopen zondag van achter op haar fiets per ongeluk werd aangereden door een wielrenner.
De vrouw reed zondagmorgen 3 augustus rond 09.15 uur over de Westfriesedijk te Warmenhuizen in de richting van de Wengeweg. Ze werd ingehaald door een groep van ongeveer dertien wielrenners die met een trainingsrit bezig waren. De achtste man van die groep, een 44-jarige man uit Castricum, zag te laat dat de vrouw voor hem reed en botste met zijn schouder tegen haar op. Er was door de voorrijders niet gewaarschuwd.
Door de botsing kwamen de bejaarde vrouw en de wielrenner ten val op het wegdek. De man kwam er af met enkele schaafwonden en een sneetje in zijn voorhoofd. De vrouw liep inwendig letsel op en moest per ambulance worden vervoerd naar het Medisch Centrum Alkmaar. Daar werd ze opgenomen. Vannacht is ze aan haar verwondingen overleden. Ze had ondermeer inwendige bloedingen.

Vuurpijl richting hangjongeren

Den Helder, dinsdag 5 augustus 2008
Gisteravond, rond 21.30 uur, hingen er vier jongeren van 15 tot 17 jaar oud rond op een openbaar steigertje naast een woning aan de Doorzwin 27. De 59-jarige bewoner van het huis bij het steigertje ergert zich al weken aan het gedrag van jongelui in zijn omgeving. Ze hebben bij hem belletje getrokken en hem verbaal bedreigd. Er liep ook al een politie-onderzoek tegen de jongeren vanwege een recente aangifte van de man.

Nu was hij boos en stak een vuurpijl af die rakelings langs hen vloog. De bewoner gebaarde dat ze weg moesten gaan en deed naar eigen zeggen alsof hij een pistool in zijn hand had waarmee hij op hen richtte. De vier jongens gingen weg maar belden de politie met de mededeling dat ze waren bedreigd met een vuurpijl en met een pistool. De man werd daarna in zijn woning aangehouden en ingesloten in een politiecel. Hij gaf in eerste instantie toe dat hij de vuurpijl heeft afgestoken maar ontkent dat hij over een wapen beschikt. Vanmorgen heeft de recherche met toestemming van de verdachte een onderzoek in zijn woning aan de Doorzwin ingesteld. Daarbij werd een gasalarmpistool met bijbehorende patronen aangetroffen. De man is vanmiddag in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet.

Drie gewonden bij ongeval

Heerhugowaard, dinsdag 5 augustus 2008
Vannacht rond 01.10 uur vond er op de kruising Westtangent-Reuzenpandasingel een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s waarbij drie mensen gewond raakten.
De botsing ontstond toen een 20-jarige man uit Heerhugowaard met zijn auto vanaf de Westtangent optrok en de kruising opreed. Voor hem van links kwam een 54-jarige automobilist uit Heerhugowaard met naast hem zijn 17-jarige dochter. Een van beide auto’s is vermoedelijk door rood licht gereden. Welke, wordt nog nader onderzocht.
Door de aanrijding liep de 54-jarige man inwendig letsel op. Hij moest in het ziekenhuis in Alkmaar worden geopereerd aan  zijn milt. Zijn dochter en de andere automobilist werden in het ziekenhuis onderzocht maar mochten na behandeling weer naar huis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.

Auto over de kop

Hippolytushoef, maandag 4 augustus 2008

Tegen middernacht verloor de 23-jarige bestuurster van een auto uit Den Helder de macht over haar stuur op de Gemeenelandsweg. De vrouw reed in een flauwe bocht rechtdoor, botste tegen een lantaarnpaal en een hekwerk en ging enkele malen over de kop. Ze is met letsel aan haar hoofd opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar maar was wel aanspreekbaar. Haar auto raakte rondom zwaar beschadigd.

Straf uitzitten

Hoorn, maandag 4 augustus 2008
Een 56-jarige man uit Alkmaar die aangifte van vermissing van een document kwam doen op het politiebureau in Hoorn mocht meteen blijven. Een agent trok zijn gegeven na en kwam erachter dat de man nog een gevangenisstraf van 120 dagen tegoed heeft en daarnaast nog een boete van ruim 6000 euro moet betalen, te vervangen door 90 dagen hechtenis. De man werd opgesloten in een politiecel in afwachting van zijn transport naar Schuttwerswei in Alkmaar door de parketpolitie.


Kettingbotsing

De Cocksdorp, maandag 4 augustus 2008
Rond 14.30 uur vond er een kop-staartaanrijding plaats op de Postweg waarbij vier auto’s betrokken waren. De auto’s reden achter elkaar en kwamen uit de richting van de Oorsprongweg. De achterste bestuurder van de vier auto’s, een 46-jarige man uit Barendrecht, zag te laat dat er voor hem geremd werd voor een langzaam rijdende tractor. Hij botste op zijn voorganger, een 24-jarige automobilist uit Zwolle. Deze auto schoof op zijn beurt tegen de derde auto, bestuurd door een 54-jarige man uit Den Burg. Deze werd gedrukt tegen de voorste auto bestuurd door een 41-jarige man uit Vleuten. Deze bestuurder had al letsel van een eerdere aanrijding en is een nachtje in het ziekenhuis ter observatie opgenomen. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij. De bij de aanrijding betrokken personenauto’s raakten allemaal beschadigd.

Foto’s  Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Drankrijder ramt lantaarnpaal

Limmen, maandag 4 augustus 2008
Vannacht rond 01.30 uur troffen agenten op de Uitgeesterweg een 38-jarige automobilist uit Limmen aan bij zijn beschadigde voertuig. Hij was met zijn auto aan komen rijden uit de richting van Akersloot en was op weg naar zijn woonplaats. In een flauwe bocht had hij de macht over zijn stuur verloren en was tegen een lantaarnpaal in de berm gebotst. De paal raakte volledig vernield en de auto liep aan de rechtervoorzijde flinke schade op. De verdachte moest aan het politiebureau meewerken aan een ademanalyse. Hij blies ruim drie maal de toegestane hoeveelheid en kwam uit op 720 ug/l (tot 220 toegestaan). De man was naar de kermis in Akersloot geweest en had een taxi willen nemen maar toen hij die niet snel genoeg kon vinden en het begon te regenen besloot hij om toch dronken in zijn auto te stappen en zelf naar huis te rijden.

Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij krijgt een proces-verbaal. Autoverzekeraars verhalen de schade bij aanrijdingen met drank, op de bestuurder.  Er wordt door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) een onderzoek ingesteld naar de geschiktheid van de man om een auto te besturen en hij moet, op eigen kosten (675 euro), een verplichte driedaagse cursus volgen genaamd  ‘Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer'(EMA). Dit zijn overigens standaardmaatregelen bij dergelijke hoge promillages

17-jarige dronken jongen met auto van de weg af

De Koog, maandag 4 augustus 2008

Vannacht om 04.30 stapte een dronken 17-jarige jongen uit Doetinchem in een auto van een kennis en ging ermee rijden over de Ruigendijk. Hij verloor de macht over het stuur en belandde in de berm. Hij was flink in de olie. Aan het bureau blies hij maar liefst 730 ug/l, ruim negen maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder. Uiteraard was hij gezien zijn leeftijd nog niet in het bezit van een rijbewijs. Hij kreeg een proces-verbaal.

Hardleerse drankrijder

Alkmaar, zondag 4 augustus 2008

Om 04.20 uur zagen surveillerende agenten op de Gloriantstraat een 52-jarige automobilist uit Spanbroek opvallend rijden. De man reed met hoge snelheid rondjes rond een blok huizen en gaf geen richting aan. Controle wees uit dat hij had gedronken. Aan het bureau blies de man 495 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs kon niet worden ingenomen omdat hij daarover niet meer beschikt. Dit is wegens diverse eerdere processen verbaal wegens rijden onder invloed al ongeldig verklaard.

Sleutelbeenbreuk bij eenzijdig ongeval

Alkmaar, zondag 3 augustus 2008

Omstreeks 22.30 uur ging een 23-jarige vrouw uit Alkmaar met haar motor onderuit en brak haar sleutelbeen. De vrouw reed over de Martin Luther Kingweg en sloeg bij de Huiswaarderweg rechtsaf. Het regende en de weg was nat. Ze kwam ten val en werd per ambulance naar het Medisch Centrum in Alkmaar gebracht.

Tentbrand

Den Hoorn, zondag 3 augustus 2008
Zondagmorgen om 11:40 uur werd de brandweer opgeroepen voor een buitenbrand op camping Loodsmansduin bij Den Hoorn. Daar was een tent in vlammen opgegaan.
De brandweer heeft de plek natgespoten en de gasbus gekoeld. Volgens omstanders zou de eigenaar vandaag weer naar huis gaan.

Foto  Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Auto te Water

Anna Paulowna, zaterdag 2 augustus 2008
Een automobilist is zaterdagmiddag om 17:30 uur te water geraakt in Anna Paulowna. De man reed met hoge snelheid op de Lagedijk en verloor in de bocht tussen de Boermansweg en de Lageweg de controle over zijn voertuig. Hij en de bijrijder werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

 


Grote brand bloembollenbedrijf

Sint Maartensbrug, zaterdag 2 augustus 2008

Bij bloembollenbedrijf Huiberts aan de Ruigeweg in Sint Maartensbrug woed sinds zaterdagmiddag 12:45 uur een grote brand. Een grote schuur is verloren gegaan. De brandweer probeert een naastgelegen  schuur te behouden. Diverse korpsen uit de omgeving bestrijden de brand. Of er schadelijke stoffen bij de brand zijn vrijgekomen wordt op dit moment onderzocht. Over de oorzaak kon men nog geen mededelingen doen

Man aangehouden voor diefstal auto en fiets

Grootebroek, vrijdag 1 augustus 2008
Een 40-jarige man uit Oosterblokker werd vrijdagavond rond 22.00 uur aangehouden. Een motoragent zag rond 21.45 uur op de Zesstedenweg een tegenligger aankomen met gedoofde lichten. Toen de agent voorbij reed zag hij dat er in de kofferbak van de auto een fiets lag. De agent vertrouwde het niet en besloot de auto ter controle aan te houden. De auto ging er echter met hoge snelheid vandoor in de richting van de Drechterlandsweg. Bij de rotonde bij de Praktijkschool werd de fiets uit de kofferbak van de auto midden op de weg aangetroffen.

Bij de afslag bij de Roos in Bovenkarspel raakte de auto uit het gezichtveld. De auto werd echter na ongeveer 100 meter op de T-kruising leeg aangetroffen. Een bewoner van de Roos wees de richting aan waarin de verdachte was weggevlucht. De motorrijder liep in die richting en zag een andere bewoner seinen dat de verdachte op zijn erf was. Er werd gezocht naar de verdachte. Ondertussen arriveerde ook een hondengeleider van de politie. De diensthond vond de man tussen de schutting en de garage. Hij werd aangehouden en is inmiddels op het bureau in Hoorn inverzekering gesteld. De auto bleek in de nacht van maandag op dinsdag gestolen te zijn vanaf de Boekert in Oosterblokker. De fiets werd woensdagavond weggenomen uit een fietsenstalling in Hoorn.

Ongeval A9

Akersloot, vrijdag 1 augustus 2008

Een 26-jarige man uit Maarssen en een 33-jarige vrouw uit Utrecht raakten vrijdagmiddag rond 16.00 uur betrokken bij een ongeval op de A9 bij Akersloot. De man reed met zijn bestelauto op de linkerrijbaan en kwam door onbekende oorzaak op de rechterrijstrook terecht, waar op dat moment de 33-jarige Utrechtse reed met haar auto. de twee voertuigen raakten van de weg. De auto van de Utrechtse kwam op de rechterzijkant in de sloot terecht. de bestelauto van de man sloeg drie keer over de kop en belandde in een weiland. De vrouw en haar 7-jarige dochtertje werden overgebracht naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk. Zij bleken later geen letsel te hebben overgehouden aan het ongeval. De man werd een nacht ter observatie gehouden in het MCA in Alkmaar maar had verder ook geen letsel.

Scooter in sloot

Wognum, vrijdag 1 augustus 2008

Een 18-jarige man uit Wognum kwam vrijdag rond 01.15 uur op de Rijndijk met zijn scooter in de sloot terecht. De man en zijn 18-jarige passagier, een vrouw uit Wognum, reed op de Rijndijk en reed op een T-splitsing rechtdoor de sloot in. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn. Zijn passagier liep polsletsel op en werd hiervoor in hetzelfde ziekenhuis behandeld.

Auto van de weg

Anna-Paulowna, vrijdag 1 augustus 2008

Een 32-jarige man uit Medemblik raakte vrijdag rond 04.00 uur op de Amsteldiepweg met zijn auto van de weg. Agenten zagen de man tijdens hun surveillance in de berm staan. Hij verklaarde net een aanrijding te hebben gehad. Hij zag een tegenligger uitwijken, anticipeerde hierop en kwam met zijn wiel in de berm terecht. Na een aantal boompjes te hebben geschampt kwam de auto tot stilstand.
De auto stond inderdaad even verder in de berm en had flinke schade. het slachtoffer werd door de ambulance meegenomen naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder voor controle.