Bus bekogeld met stenen

Alkmaar, dinsdag 26 februari 2008


Een bus van Connexxion is dinsdagavond om 20:30 op de Frederik Hendriklaan in Alkmaar met stenen bekogeld. Eén steen vernielde een grote zijruit van de bus. Hierbij raakte een passagier licht gewond door het rondvliegend glas. De politie doet onderzoek naar de daders.


Automobilist gewond eenzijdig ongeval A7

Middenmeer, dinsdag 26 februari 2008


Een 21-jarige automobilist uit Den Helder raakte maandagnacht gewond bij een eenzijdig ongeval op de A7. De man raakte tussen Wieringerwerf en Middenmeer met zijn auto in de greppel en botste tegen een boom. Hierdoor raakte het voertuig op zijn kant en kwam verderop in de greppel tot stilstand. De Heldenaar gaf aan dat hij vermoedelijk in slaap was gevallen en daardoor met zijn auto in de berm was beland. Hij werd met verwondingen aan hoofd en arm per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd op grond van gevaarlijk weggedrag.


Zwaar gewond

Heiloo, maandag 25 februari 2008


Een 50-jarige bromfietser uit Limmen raakte maandagavond ernstig gewond bij een aanrijding met een personenauto op de Kennemerstraatweg in Heiloo. De bromfietser kwam uit de richting van de Kapellaan en verleende hier geen voorrang aan de 34-jarige automobilist, eveneens uit Limmen, die op de Kennemerstraatweg reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ernstig hoofd- en beenletsel opliep. Hij werd in kritieke toestand overgebracht naar het MCA in Alkmaar.


Eén dode en vijf gewonden bij frontale aanrijding

Kolhorn, vrijdag 22 februari 2008
Vrijdagmiddag vond rond 14.30 uur een frontale aanrijding plaats tussen 2 personenauto’s op de provinciale weg N248, tussen Schagen en Kolhorn. Hierbij raakten 3 volwassenen en 3 kinderen, waaronder een baby, gewond. De aanrijding ontstond doordat een 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard, komende vanuit de richting Schagen, op de tweebaansweg op de verkeerde weghelft terecht kwam. Hij heeft achteraf verklaard dat hij vermoedelijk ingedut is omdat hij vermoeid was.
Een hem tegemoetkomende 27-jarige automobilist uit Wieringerwerf kon een frontale aanrijding niet meer voorkomen. In de auto zaten eveneens zijn 25-jarige vrouw, hun 2 kleuters en een 2 maanden oude baby.

Door de botsing raakten alle inzittenden van de twee auto’s gewond. De brandweer moest de slachtoffers uit de zwaar beschadigde voertuigen bevrijden. Er waren twee traumahelicopters en diverse ambulances ter plaatse gekomen.

De baby had ademhalingsmoeilijkheden en werd met een helicopter naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam gebracht alwaar hij zondagmiddag aan zijn verwondingen overleed. De kleuters waren aanspreekbaar en zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht. De kleuters maken het naar omstandigheden redelijk en hebben last van kneuzingen en zwellingen.
De man uit Wieringerwerf is zwaar gewond. Hij raakte ter plaatse in een shock.  Hij heeft al zijn ribben gebroken, zijn armen verbrijzeld en een ingeklapte long. Zijn vrouw maakt het naar omstandigheden redelijk. Ze zijn opgenomen in het VU-ziekenhuis. De 35-jarige automobilist uit Wieringerwaard werd zaterdag ontslagen uit het ziekenhuis en werd direct aangehouden door de politie. Maandag wordt hij geleid voor de officier van justitie in Alkmaar wegens zwaar lichamelijk letsel en dood door schuld.
Van de voertuigen bleef vrijwel niets over. De verkeersdienst van de politie maakt een proces-verbaal op. Het verkeer werd gedurende twee uur omgeleid.


Vrachtauto op zijn kant

Velsen-Noord, woensdag 20 februari 2008


Woensdagmiddag rond 14.30 uur heeft de politie geassisteerd bij een ongeluk op de Rijk de Waalweg. Door nog onbekende reden kantelde daar een vrachtwagen, gevuld met ongeveer 26 ton leisteen. De chauffeur (gegevens nog onbekend) werd lichtgewond naar een ziekenhuis vervoerd. In verband met het wegtakelen van de vrachtwagen, werd de weg afgesloten. De politie heeft het verkeer geregeld. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de toedracht van dit ongeval.


Gewapende overval supermarkt

Noord scharwoude, dinsdag 19 februari 2008


Vanmorgen om 07:40 uur is supermarkt Super de Boer aan de Dorpsstraat in Noordscharwoude overvallen door drie gewapende personen. De daders drongen aan de zijkant van de supermarkt binnen en bedreigden de aanwezige negen personeelsleden. Acht mensen werden vastgebonden, de negende moest het geld pakken. Pas na een half uur kon het personeel zich bevrijden en werd de politie gewaarschuwd. Er raakte niemand gewond. Het geldbedrag wat is buitgemaakt is onbekend. De daders zijn na de overval richting de Sportlaan gelopen. Getuigen de iets van de overval, of iets verdachts in de buurt, hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie : 0900-8844


Wens komt uit voor doodzieke Yvette

Heerhugowaard / Zandvoort, zondag 17 februari 2008


De 18-jarige Yvette Plas uit Heerhugowaard heeft een droom. Eerst haar rijbewijs halen en dan samen met haar vader een Mini Cooper opknappen. Alleen in een Mini wil ze gezien worden. Maar na haar zesde rijles komt er in 1 keer een brut einde aan haar droom. Yvette blijkt meerdere hersentumoren te hebben en moet noodgedwongen stoppen met rijlessen.
De vader van haar hartsvriendin probeert via de Mini Cooper Club iemand te regelen die samen met haar een dagje op pad gaat. Zorgen dat ze een dagje haar zorgen kan vergeten en kan genieten van haar favoriete auto. De reacties stromen binnen en voordat haar vader het door heeft zijn er zoveel Mini Cooper eigenaren in beeld dat er iets speciaals wordt georganiseerd. Een dag die Yvette nooit zal vergeten.
Zondag 17 februari 2008 was het zover. 70 Mini’s rijden de straat in waar Yvette woont. Nieuwsgierig van waarom er in de straat wordt geclaxonneerd kijkt Yvette door het raam. De hele buurt staat voor de deur en de straat staat vol met  droomauto’s. Verbaasd staat ze even vlug de pers te woord voordat ze in een blauwe Mini stapt. Wat er gaat gebeuren en waarnaar toe maakt haar niets uit, ze zit in een Mini en het lijkt alsof ze gaan toeren. En dat gaan ze zeker. Onder begeleiding van een grote Amerikaanse auto en politie maakt de hele stoet een rondje Noord Holland. Via Langedijk, Petten, Schoorl, Bergen, Egmond, Limmen, Uitgeest en Haarlem gaat de lange lint van Mini’s richting Zandvoort. Daar draaien ze het circuit van Zandvoort op. Op de parkeerplaats volgt nog een verrassing. Yvette mag zelf achter het stuur kruipen en het circuit op !  Door een haag van luid toeterende grote Amerikaanse auto’s begeven de Mini’s zich op de baan. Met Yvette voorop. Na een paar rustige rondjes te hebben gereden stapt Yvette uit. Ze is sprakeloos. Ze is duidelijk aan het genieten. Genieten van haar droomauto en van alle aandacht om haar heen. Het doel is bereikt. Ze kon  rijden in een Mini en kon haar zorgen opzij zetten…al was het maar voor heel even.


Boerderijbrand

Heerhugowaard, zondag 17 februari 2008


Een felle brand heeft in de nacht van zaterdag op zondag een boerderij aan de Jan Glijnisweg in Heerhugowaard volledig verwoest. De brandweer kon niet voorkomen dat de brand oversloeg naar het naaastgelegen woonhuis. Deze raakte door de brand zwaar beschadigd. Hoe de brand heeft kunnen onstaan is nog onduidelijk. Er raakte niemand gewond.


Vrachtwagen zonder remmen

Wieringerwerf, dinsdag 12 februari 2008


Een vrachtwagenchauffeur raakte dinsdagmiddag om 12:45 uur wonder boven wonder niet gewond bij een verkeersongeval. De chauffeur reed op de Schervenweg in Wieringerwerf en wilde bij de t-splisting rechts de N240 opdraaien. Bij het afremmen merkte de chauffeur dat de remmen dienst weigerden. Hij had naar eigen zeggen twee opties, of rechtdoor tegen een boom of proberen de bocht te nemen. Dit laatste probeerde hij, maar de snelheid van de combinatie lag dusdanig hoog dat de vrachtauto kantelde en twee bomen ramde. De geschrokken chauffeur kon via de kapot gesprongen voorruit uit de cabine stappen. Twee kraanwagens waren er nodig om de wagen op de wielen te zetten. De lading bestond uit 14 kub lelie-bollen.


Vrouw te water

Bergen, maandag 11 februari 2008


Drie heldhaftige heren sprongen maandagmiddag zonder te aarzelen het water in aan de Nesdijk in Bergen. Een vrouw op een booster reed komende vanaf de Bergerweg richting de Meerweg toen zij door nog onbekende oorzaak te water raakte. De drie getuigen twijfelde geen moment en sprongen haar na. Zij wisten haar en de booster op het droge te krijgen. Een ambulance bracht haar ter controle naar het mca.


Man door misdrijf om het leven gekomen

Alkmaar, vrijdag 8 februari 2008


Een 39-jarige man uit Alkmaar werd vrijdagavond omstreeks 21.40 uur dood aangetroffen in een auto aan de Muiderwaard in Alkmaar. Voorbijgangers hadden de auto tegen een paaltje zien staan en vonden dit dusdanig vreemd dat zij hiervan melding maakten. De politie trof ter plaatse de bestuurder gewond aan. De ambulance kwam ter plaatse en probeerde de man nog te reanimeren. Hij bleek echter al te zijn overleden aan zijn verwondingen.
De omstandigheden waarin de man is aangetroffen zijn dusdanig dat de politie uitgaat van een misdrijf. Het onderzoek is in volle gang.


Te zwaar voor vlotbrug

Burgervlotbrug, vrijdag 8 februari 2008


Op vrijdagmorgen omstreeks 10.20 uur probeerde een 31-jarige man uit Slowakije met een ruim twintig ton zware vrachtwagen over de vlotbrug in Burgervlotbrug te rijden. De pontonbrug is berekend op een gewicht van maximaal 12 ton. De vrachtwagen, die geladen was met 16 ton aardappelen, kwam vast te zitten en zal van de brug af getakeld moeten worden. Het weg- en het vaarverkeer zullen nog geruime tijd gestemd zijn.
De verdere afhandeling van deze zaak ligt in handen van de provincie Noord-Holland. Zij zullen een beslissing nemen over de wijze waarop de vrachtwagen verwijderd wordt van de brug.


Ongeval N9

Alkmaar/ Bergen, donderdag 7 februari 2008


Donderdagavond raakte  een automobilist  en zijn bijrijder uit Den Helder gewond bij een éénzijdig ongeval op de N9. Het slachtoffer reed vanaf Den Helder richting Alkmaar toen hij door nog onbekende reden de macht over zijn voertuig verloor. Hij kwam tussen Schoorldam en Alkmaar met zijn auto in de berm terecht en sloeg over de kop. Hierbij raakte hij en zijn passagier gewond.


Gestolen waar aangetroffen in Heerhugowaard

Heerhugowaard, donderdag 7 februari 2008


In een loods aan de Middenweg in Heerhugowaard de Noord heeft de Koninklijke Marechaussee een deel van een gestolen partij consumentenelektronica aangetroffen. Het betreft een deel van een partij die de afgelopen maand op Schiphol is gestolen. De partij bestaat uit onder andere uit laptops en telefoons. De totale buit loopt in de miljoenen. In de loods bevonden zich enkele vrachtwagens en trailers die samen met de elektronica in beslag zijn genomen. De loods werd sinds vorig jaar onderverhuurd. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.


Autobrand

Alkmaar, donderdag 7 februari 2008


In de nacht van woensdag op donderdag om 04:35 uur brandde er een auto uit in de Daalmeer. De auto stond geparkeerd aan de  Bourgondiëstraat.


Te water

Sint Pancras, woensdag 6 februari 2008


Een automobilist raakte woensdagmorgen te water in Sint Pancras. De man reed over de Spanjaardsdam vanaf de Twuyverweg richting Nauertogt toen hij, naar eigen zeggen, onwel werd. De gealarmeerde brandweer haalde de man uit zijn auto en zorgde voor de eerste opvang van zijn hondje. Het slachtoffer werd voor controle overgebracht naar het mca.


Wildcrossen

Hargen aan zee, zondag 3 februari 2008


Zeker vijftig motorcrossers hebben zondagochtend het strand van Hargen aan Zee gebruikt als ‘ wildcrossbaan ‘. Via een oproep op internet hebben de wildcrossers de rijders bij elkaar gehaald. Het is tevens een actie voor een permanente crossbaan. ‘ Helaas hebben we tegen alle beloften nog steeds geen baan, we zijn het wachten zat.
Tot die tijd blijven we wildcrossen ‘.


Ongeval Omval

Alkmaar, zaterdag 2 februari 2008


Het ging een tijdje goed bij de Omval wat betreft aanrijdingen. Zaterdagmorgen ging het echter weer mis. Twee personenauto’s botsten op elkaar. De brandweer kwam ter plaatse om een portier te verwijderen. Twee mensen raakten bij dit ongeval gewond. Het vermoeden bestaat dat één van de partijen het rode licht heeft genegeerd. De weg van Heerhugowaard richting Omval werd tijdelijk afgesloten, wat een verkeerschaos veroorzaakte.


Auto tegen boom naast A9

Akersloot, zaterdag 2 februari 2008


Een 20-jarige automobilist uit Haarlem is rond 20.30 uur met hoge snelheid van de snelweg A9 af geraakt en kwam tot stilstand tegen een boom. De man is gewond vervoerd naar het ziekenhuis maar was bij kennis.
De man kwam met zijn auto vanuit de richting van Haarlem en is door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt geraakt. Hij ging rechts van de rijbaan achter een vangrail langs en reed, na het omver rijden van twee schakelkasten van Rijkswaterstaat, tegen een boom in de berm ter hoogte van het viaduct. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding. Van de bestuurder is in het ziekenhuis bloed afgenomen om te bezien of hij teveel alcohol had gedronken.