Autobrand

Alkmaar, dinsdag 29 juli 2008
Een ambulancemedewerker kreeg dinsdagavond om 22:45 uur de schrik van zijn leven toen hij op weg was naar zijn werk in Alkmaar. De man reed op de Schagerweg toen hij ter hoogte van de Mare werd gewaarschuwd door weggebruikers die door rook werden omhuld. Hij stopte in de middenberm en vrijwel direct sloegen de vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de auto, die net APK was gekeurd, verloren ging.

Blikseminslag

Benningbroek, zaterdag 26 juli 2008
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een boerderij aan de Oosterstraat in Benningbroek getroffen door een bliksem. De brand die daardoor onstond werd snel geblust door de brandweer. De boerderij liep behoorlijke schade op. Op het moment van de inslag waren de bewoners niet thuis.

Dronken automobilist schept fietsster

Oosterblokker, vrijdag 25 juli 2008
Vanmorgen om 08.00 uur werd op de kruising Westerblokker, Boekert Noorderdracht een 55-jarige vrouw uit Hoogkarspel op haar fiets aangereden door een 61-jarige automobilist uit Hoorn die onder invloed van drank verkeerde. De vrouw kwam vanaf de Boekert en volgde de doorgaande weg naar de Westerblokker. De man kwam met zijn auto uit tegenovergestelde richting en wilde linksaf de Noorderdracht oprijden. Daarbij zag hij de vrouw over het hoofd en reed haar aan. De vrouw kwam ten val op het wegdek en raakte even buiten bewustzijn. Ze kwam weer bij kennis en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Daar bleek ze hersenletsel te hebben opgelopen. Ze werd met spoed per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze wordt geopereerd.

De automobilist bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn. Hij blies bij de ademanalyse 315 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij verklaarde dat hij tot vannacht 01.00 uur alcohol had gedronken en dat hij daarvan nog onder invloed moest zijn.

Omdat hij een aanrijding met letsel heeft veroorzaakt onder invloed van drank is zijn rijbewijs onmiddellijk ingenomen. De man is na verhoor heengezonden in afwachting van een terechtzitting.


Fietster gewond bij ongeval met bus

Alkmaar, woensdag 23 juli 2008
Een 69-jarige fietster uit Alkmaar raakte woensdagmiddag 23 juli iets na 14.30 uur gewond bij een ongeval op de Kennemerstraatweg. Een 58-jarige touringcarchauffeur uit Alkmaar stopte op het kruispunt Sportlaan/Kennemerstraatweg om van links komend verkeer voor te laten gaan.
Toen de chauffeur rechtsaf sloeg hoorde hij een kreet. Hij stopte de bus en zag dat hij een fietster geraakt had. Zij was met haar onderbenen onder het voorwiel van de bus terecht gekomen. De vrouw moest door de brandweer uit haar benarde positie bevrijd worden. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Eén been is verbrijzeld en aan haar andere been heeft zij ook letsel. De touringcarchauffeur werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Ramkraak bij supermarkt

Petten, maandag 21 juli 2008
Vannacht om 03.50 uur werd de bewoner van een appartement boven een supermarkt aan het Plein 1945 opgeschrikt door het geluid van harde klappen. Toen hij naar buiten keek zag hij nog net een donkere personenauto wegrijden van het merk Volkswagen, type Golf. Met behulp van deze auto bleek de pui van de winkel onder hem ingeramd te zijn.
Op de camerabeelden die zijn gemaakt met behulp van de diverse beveiligingscamera’s van de supermarkt was te zien dat twee mannen met bivakmutsen met behulp van hun auto de pui hebben open geramd en vervolgens het pand zijn binnengegaan. Ze hebben zich de toegang tot de kluisruimte verschaft door een deur open te trappen. Daarna hebben ze kort gepoogd de kluis te forceren, hetgeen niet lukte. Na ongeveer een minuut vertrokken de daders in hun auto in Zuidelijke richting. De politie trof geen verdachten meer in de omgeving aan. Rechercheurs van de Forensische Opsporing stellen een sporenonderzoek in en er wordt een buurtonderzoek verricht. De pui en de kluis van de winkel liepen zware schade op.

Bij ramkraak gebruikte auto teruggevonden
De Volkswagen Golf die vannacht om 03.50 uur is gebruikt bij een ramkraak op een supermarkt op het Plein 1945 te Petten, is maandagmiddag aangetroffen. Het blijkt om een vannacht in Alkmaar gestolen auto te gaan die werd teruggevonden op de Heerenweg in Schoorl. De politie heeft de auto veilig gesteld. Deze zal nader worden onderzocht op sporen.


Brand verwoest harmonica bus

Alkmaar, zondag 20 juli 2008
Een buschauffeur van Connexxion kreeg zaterdagnacht de schrik van zijn leven dat hij bemerkte dat de achterkant van zijn bus in brand stond. Om 01:30 uur reed hij op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar, zag de brand en stopte direct. Er waren op dat moment geen passagiers aanwezig. De brandweer probeerde de brand te blussen, maar de bijna volle dieseltank scheurde en zorgde voor een ware vlammenzee. Uiteindelijk werd met een hoop schuim de brand bedwongen. De geluidsschermen en het asfalt raakte flink beschadigd. De gelede bus, ook wel harmonica bus genoemd, kan als verloren worden beschouwd.

Auto op de kop : twee gewonden

Bergen, zaterdag 19 juli 2008
Twee mensen, een 53-jarige man uit Akersloot en een 20-jarige man uit Bergen, zijn zaterdagavond om 23:00 uur gewond geraakt nadat zij met hun auto over de kop waren geslagen. Het ongeval vond plaats op de Herenweg, de N511, op bijna dezelfde plek waar twee weken geleden een 58-jarige man uit Bergen bij een soortgelijkend ongeval zwaar gewond raakte. Bij dat ongeval moest de brandweer het slachtoffer uit zijn voertuig knippen. Bij dit ongeval bleek de komst van de brandweer niet nodig. Een politieauto reed toevallig op de Herenweg en was binnen een minuut ter plaatse. De agenten verleenden direct eerste hulp. De twee slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto raakte total loss.

Bocht te vroeg genomen

Burgerbrug, zondag 20 juli 2008
Een automobilist is in de nacht van zaterdag op zondag te water geraakt in Burgerbrug. De man reed op de Kerkweg richting de Westfriesedijk toen hij voor het kruispunt in de berm raakte en in de sloot belandde. Hij raakte niet gewond en kon zelfstandig uit de auto klimmen.

Dodelijk ongeval N504

Oudkarspel, donderdag 17 juli 2008
Een 65-jarige automobilist uit Bergen is donderdagavond om het leven gekomen bij een éénzijdig ongeval. De automobilist reed op de N504 ter hoogte van Oudkarspel toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over zijn voertuig verloor. Hij kwam via de berm in een greppel terecht, waarna hij zeker vier keer over kop sloeg. Tweehonderd meter verder kwam de auto tot stilstand. De man werd uit het voertuig geslingerd en belandde in een sloot. Getuigen sprongen de man achterna en trokken hem uit het water.  In afwachting van de hulpdiensten werd het slachtoffer door de omstanders gereanimeerd. Het slachtoffer was echter dusdanig verwond dat hij ter plekke overleed. 

 


Brand bij islamitische slagerij

Alkmaar, maandag 14 juli 2008
Rond 21.35 uur werd een brand ontdekt in een slagerij aan de Thomas A. Kempislaan. Het ontaardde in een uitslaande brand op de benedenverdieping. De brandweer had het vuur rond 22.00 uur onder controle. Er is veel rook- en waterschade ontstaan in het pand. De huisdieren op de bovenverdieping werden door de brandweer ongedeerd aangetroffen en er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De politie stelt een nader onderzoek in.

Zwaar gewond na aanrijding met graafmachine

’t Zand, donderdag 10 juli 2008
Een 68-jarige vrouw uit ’t Zand is donderdagmiddag om 13:20 uur zwaar gewond geraakt bij een aanrijding. De vrouw liep op de Graaf Willem II – weg tussen de Keinsmerweg en de Kemphaanweg aan de rechterkant van de weg toen zij werd geraakt door een graafmachine die haar inhaalde. Haar hoofd werd geraakt door de metalen graafbak. De vrouw viel en werd overreden door de machine. Het slachtoffer werd zwaar gewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Een traumateam assisteerde het ambulancepersoneel. De Verkeers Ongevallen Analisten doen onderzoek naar het ongeval.


Te water

Callantsoog, zondag 6 juli 2008
Een auto met drie inzittenden is zondagmiddag op de Zijperweg in Callantsoog te water geraakt. De bestuurder raakte door vermoedelijk een te hoge snelheid in een bocht de macht over het voertuig kwijt en belandde via de bosschages in een slootje. Niemand raakte gewond. 

Vermiste vrouw gevonden

Schagerbrug, zondag 6 juli 2008
Sinds zaterdagochtend 5 juli werd de 80-jarige mevrouw Catherina Roos uit Schagerbrug vermist. Zij werd voor het laatst gezien door een medewerker van Thuiszorg die mevrouw Roos rond 02.00 zaterdagochtend bezocht in haar woning aan de J.A. de Boerstraat in Schagerbrug. Rond 08.00 uur werd zij echter niet meer thuis aangetroffen.
Er werd met onder andere een politiehelikopter een grote zoekactie gehouden. Zondag werden er speurhonden ingezet. Eén daarvan vond om 15:31 het lichaam in het water van de Grote Sloot nabij de N.T. Hopmanstraat.

Gewond bij bootbrand

Noord-Scharwoude, zaterdag 5 juli 2008
Door een explosie op een boot is zaterdagmiddag om half drie een man gewond geraakt. De man bevond zich in de boot toen door nog onbekende oorzaak een explosie voordeed. De man werd gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. De boot raakte volledig verwoest. Een traumateam kwam ter plaatse voor assistentie

Ongeval N511

Bergen, zaterdag 5 juli 2008
Een 58-jarige automobilist uit Bergen raakte vrijdagnacht bekneld toen hij met zijn auto van de weg raakte. De man reed over de Herenweg in zijn woonplaats toen hij in een flauwe bocht naar links met zijn wielen in de rechterberm belandde. Hij raakte hierbij met de rechtervoorzijde een lantaarnpaal. Door deze klap kantelde het voertuig en kwam met het dak tegen een boom terecht, waarna het vervolgens weer terug kantelde en in de berm tot stilstand kwam. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Hij werd zwaar gewond overgebracht naar het mca.

Bestuurder vlucht na ongeval

Dirkshorn, zaterdag 5 juli 2008
Zaterdagmorgen werd rond 03.30 uur een personenauto aangetroffen op de Zutweg in Dirkshorn. De auto had een behoorlijke klap gemaakt tegen twee bomen en was total loss. Er werd een zoekslag gemaakt naar de bestuurder. Deze werd echter niet aangetroffen.

De 25-jarige eigenaar van de auto meldde vanmorgen bij de politie dat zijn voertuig was gestolen op de Dorpstraat in Dirkshorn. Dit moet tussen 20.00 uur gisteravond en 03.30 vrijdagnacht zijn gebeurd.

Degene die de auto heeft bestuurd en vermoedelijk ook heeft weggenomen moet gezien de aard van het ongeval gewond zijn geweest. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die een gewond persoon hebben gezien op of in de omgeving van de Zutweg of die de auto kort daarvoor hebben zien rijden hier in de buurt. Getuigen kunnen contact opnemen met politie Noord-Holland Noord, Recherche Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Koebeest te water

Bergen, donderdag 3 juli 2008
Donderdagavond kreeg de dierenambulance een melding van een dier te water aan de Klaassen en Evendijk in Bergen. Ter plekke werd duidelijk dat de dierenambulance niet de juiste instantie was om de klus te klaren. De Bergense brandweer werd gealarmeerd en samen met de inmiddels gearriveerde boer kon men de koe op het droge krijgen.

Autobrand

Heerhugowaard, donderdag 3 juli 2008
Een vermoedelijk van diefstal afkomstige cabriolet is woensdagnacht brandend aangetroffen op de Huygendijk ter hoogte van het poldermuseum in Heerhugowaard. De brandweer bluste het voertuig en brandweerduikers gingen op zoek naar eventuele slachtoffers in de ringvaart. Er werden geen personen aangetroffen. Het vermoeden bestaat dat men heeft geprobeerd de auto in het water te duwen. Toen deze in het riet bleef hangen stak men de cabrio in brand. De politie heeft de zaak in onderzoek.