Vrouw om het leven gebracht

Alkmaar, donderdag 28 maart 2008


Een 44-jarige vrouw uit Alkmaar is donderdag in haar woning aan de Johanna Naberstraat om het leven gebracht. Een 54-jarige man die in de woning aanwezig was, belde 112.
Toen de politie bij de woning aankwam werd de vrouw levenloos in de woning aangetroffen. De melder was nog in de woning. In verband met mogelijke betrokkenheid bij het dodelijke incident werd de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Hij is inverzekering gesteld. Naar de toedracht wordt nog onderzoek gedaan.


Koolmonoxidevergiftiging

Alkmaar, dinsdag 25 maart 2008


Twee medewerkers van de huisvuilcentrale zijn dinsdagmorgen met koolmonoxidevergiftiging overgebracht naar het mca. De twee werkten in een ruimte met nog twee collega’s toen er door onbekende oorzaak koolmonoxide vrij kwam. De brandweer kwam ter plaatse voor metingen.


Dodelijk verkeersongeval

Hoorn, maandag 24 maart 2008
Op maandagmiddag 24 maart 2008 omstreeks 13.20 uur vond er op de Westfriasiaweg in Hoorn een verkeersongeval plaats waarbij een 40-jarige vrouw uit Wervershoof dodelijk gewond raakte. Zes andere bij het ongeval betrokken personen raakten gewond.
De vrouw reed in een personenauto op de Westfriesiaweg, in de omgeving van de Oostergouw. Het gaat hier om een recht stuk weg. Mogelijk is zij met een wiel van haar auto in de berm geraakt waarna zij heeft tegengestuurd. Hierbij is de auto de rijbaan over geschoten en op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terechtgekomen. Hier kwam zij frontaal in botsing met een tegenligger.
De vrouw overleed ter plaatse. In haar auto zaten ook twee zoontjes van 6 en 8 jaar oud. Zij raakten zwaargewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. In de auto van de tegenligger zaten een man en een vrouw en twee kinderen (gegevens nog niet bekend). Zij raakten licht gewond bij de aanrijding.
Bij het ongeval werd assistentie verleend door personeel van twee traumaheli’s en een mobiel medisch team.

Te water

Broek op Langedijk, zaterdag 22 maart 2008


Op zaterdagmiddag omstreeks 15.15 uur belandde een 24-jarige man uit Sint Pancras met zijn personenauto in de sloot naast de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk. De man liep daarbij rugletsel op. Volgens omstanders reed het slachtoffer hard en verloor hij de macht over het stuur in een flauwe bocht. Hierdoor kwam de auto in de berm en sloeg vervolgens over de kop de sloot in. Gewaarschuwd ambulancepersoneel constateerde vermoedelijk een gebroken rugwervel. Het waterschap kwam ter plaatse om de sloot te reinigen van de uit de auto weggelekte olie.


Ongeval A7

Wognum / A7, zaterdag 22 maart 2008


Op zaterdagmorgen omstreeks 08.50 uur reed een 75-jarige Amsterdamse in een personenauto over de A7 onder Wognum. Hier werd de vrouw ingehaald door een andere auto. De vrouw had de auto niet aan zien komen en schrok. Hierdoor maakte zij een onverwachte stuurbeweging waardoor de auto in de berm terechtkwam, tegen een energiepaal aanreed en over de kop sloeg. De vrouw klaagde over pijn in de borst en werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn De auto raakte total loss.


Brandstichting Moskee in Heemskerk

Heemskerk, zaterdag 22 maart 2008


In de nacht van vrijdag op zaterdag, vlak na middernacht, is er brand ontstaan in een noodgebouw aan de Duitslandlaan. Het gebouw doet dienst als moskee. De brandweer heeft de brand geblust. Onderzoek door de politie wees uit dat er sprake is geweest van brandstichting. De politie heeft geen enkele aanwijzing dat de brandstichting een politieke aanleiding had. Zij neemt de zaak verder in onderzoek.


Wereldrecord fietsbel-bellen

Langedijk, woensdag 19 maart 2008


In Langedijk is woensdagmiddag het wereldrecord fietsbel-bellen verbroken. 855 kinderen en ouders belden met hun fietsbel 2 minuten lang en behaalde daarmee het Guinessbook of Records. De geslaagde recordpoging werd georganiseerd door de stichting Kinderrijk Langedijk, die hiermee aandacht wilde vragen voor de verkeersproblemen in de gemeente.


Dode man aangetroffen in Westgracht

Den Helder, maandag 17 maart 2008


Op maandagochtend werd omstreeks 07.00 uur het dode lichaam aangetroffen van een 61-jarige man uit Den Helder. Een voorbijganger die zijn hond aan het uitlaten was zag iemand in het water drijven en sloeg alarm. Het was bekend dat het slachtoffer regelmatig op deze plek de eenden voerde. De man is vermoedelijk uitgegleden, te water geraakt en verdronken.


Dolfijn

Castricum aan zee, vrijdag 21 maart 2008


In de nacht van donderdag op vrijdag is op het strand van Castricum een dolfijn aangespoeld. Het gaat om een witflankdolfijn (Lagenorhynchus acutus) van twee meter lang die zelden word aangetroffen langs de Nederlandse kust. Hun leefgebied is de Atlantische Oceaan, waar ze in groepen trekken ten westen van Ierland tot aan de kust van Canada.


Ambulance betrokken bij ongeval

Hoorn, zaterdag 15 maart 2008


Bij een verkeersongeval met een ambulance zijn zaterdagmorgen vier gewonden gevallen. De ambulance, bestuurd door een 33-jarige bestuurder uit Schagen, was met spoed onderweg naar een verkeersongeval in Zwaagdijk. De ambulance reed op de N302, de Westfriesaweg, en wilde met zwaailichten en sirene het kruispunt met de Wogmergouw oversteken. Een personenauto, bestuurd door een 54-jarige man uit Zwaag, die van rechts kwam zag de ambulance over het hoofd. De chauffeur van de ambulance kon de auto niet meer ontwijken en kwam tegen een paal tot stilstand. Zowel het ambulancepersoneel als de twee inzittenden van de auto raakten gewond en werden met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen. Het slachtoffer van de aanrijding in Zwaagdijk liep enkel een gebroken arm op.


Vrachtwagen slaat om

Oudendijk, woensdag 12 maart 2008


Op maandagmiddag omstreeks 15.00 uur reed een 30-jarige man uit Köln (Duitsland) in een vrachtwagencombinatie over de A7 bij Oudendijk. Hij reed in de richting Amsterdam toen de lege combinatie plots werd gegrepen door een zware windvlaag. De vrachtwagen werd tegen de vangrail gedrukt. Bij het corrigeren brak de vrachtwagencombinatie uit en sloeg om. De bestuurder en bijrijdster raakten slechts licht gewond. Zij werden door een toevallig passerende ambulance voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De gehele rijbaan voor het verkeer in de richting Amsterdam raakte geblokkeerd. Het verkeer moest worden omgeleid.
In de kijkersfile die was ontstaan onstond er een ernstige aanrijding waarbij de politie een 36-jarige man uit Heerhugowaard heeft aangehouden. De aangehouden man verklaarde tegenover de politie dat hij in de file reed en achter zich over de vluchtstrook een auto met hoge snelheid zag naderen. Aangezien het geen hulpvoertuig betrof wilde de man naar eigen zeggen de naderende auto laten afremmen. Daarom plaatste hij zijn eigen auto meer naar rechts. De 44-jarige automobilist die over de vluchtstrook reed botste vervolgens bovenop hem. Deze bestuurder uit Hoofddorp kon op eigen kracht uit het zwaar beschadigde voertuig komen en klom over de vangrail. Daarna stortte hij in. Het personeel van de traumahelicopter landde op de vluchtstrook en bood eerste hulp. Hij is met vermoedelijk hoofdletsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie heeft bloedproeven afgenomen om te kunnen controleren of er alcohol in het spel was. De auto van de 36-jarige man is total loss. De politie onderzoekt de zaak verder en sluit de aanhouding van de gewonde man die over de vluchtstrook reed niet uit.


Voorrangsfout : 6 gewonden

Stompetoren, woensdag 12 maart 2008


Op woensdagmorgen omstreeks 06.05 uur vond er op de kruising Noordervaart-Oterlekerweg in Stompetoren een aanrijding plaats tussen een personenauto en een bestelauto. Een 26-jarige Alkmaarder reed in de bestelwagen over de Oterlekerweg. Bij de kruising wilde hij deze recht oversteken of linksaf in de richting Hoorn rijden. Hij zag echter een personenauto over het hoofd die vanuit de richting Alkmaar aan kwam rijden. Deze auto werd bestuurd door een 65-jarige man uit Egmond aan Zee. Er ontstond een aanrijding waarbij de bestuurders en meerdere inzittenden gewond raakten. De slachtoffers werden naar diverse ziekenhuizen in de omgeving overgebracht.


Ernstig borstletsel na aanrijding met vrachtauto

Alkmaar, maandag 10 maart 2008


Vanmorgen om 09.45 uur vond er op de rotonde van de Bergerhout een ernstige aanrijding plaats. Een 52-jarige vrouw uit Alkmaar werd op haar snorfiets aangereden door een vrachtauto van een pakketdienst, bestuurd door een 34-jarige man uit Sint Maarten. De vrachtautobestuurder en de snorfietsster reden beiden op de rotonde, in dezelfde richting. De vrachtauto wilde rechtsaf de Westerweg oprijden. Hij zag daarbij de snorfiets over het hoofd. De vrouw werd aangereden en enkele meters meegesleept en kwam onder de vrachtauto terecht, net voor de achterwielen. Ze werd met ernstig borstletsel opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.
De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze aanrijding, met name de bestuurder van een witte vrachtauto die achter de vrachtauto van de pakketdienst heeft gereden. De bestuurder van deze witte vrachtauto heeft vlak voor de aanrijding nog getoeterd, kennelijk om de aandacht van de voor hem rijdende collega te trekken. Getuigen kunnen bellen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.


Branden in Den Helder

Den Helder, maandag 10 maart 2008


De afgelopen nacht hebben er vier brandjes gewoed in drie schuren en een bouwkeet in of nabij de wijk Tuindorp.
De eerste melding kwam om 02.20 uur en ging over een uitslaande brand in een keet op een bouwterrein aan de Fresiastraat. De deur van de keet bleek te zijn geforceerd. De tweede melding kwam een uur later toen een schuurtje achter een woning aan de Dahliastraat in brand bleek te staan. De schuur ging bijna volledig in vlammen op en er kwam in geringe mate asbest vrij. In de schuur lag voornamelijk kleding.
De derde melding was rond 05.30 uur en kwam uit de Irisstraat. Daar liepen een houten en een stenen schuurtje zware schade op door brand.
De laatste melding kwam vanmorgen rond 08.30 uur uit de Sportlaan. Daar brandde een schuurtje uit achter een woning. In die schuur stonden ondermeer enkele fietsen en oude kranten. Het vermoeden bestaat dat het vuur eerder in de nacht is begonnen en dat het later in de ochtend is aangewakkerd. In alle gevallen heeft de brandweer het vuur geblust. De gemeente neemt maatregelen om vrijgekomen asbest op te ruimen.
De politie gaat uit van brandstichting. De technische recherche stelt een nader onderzoek in en er zal een buurtonderzoek plaats vinden. Iedereen die inlichtingen kan verschaffen over de branden wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, telefoonnummer 0900-8844.


Twee gewonden bij ongeval

Alkmaar, donderdag 6 maart 2008

Een 29-jarige automobiliste uit Heerhugowaard en een 36-jarige automobilist eveneens uit Heerhugowaard raakten donderdagavond gewond bij een aanrijding op de Nollenweg in Alkmaar. De vrouw reed uit de richting van Alkmaar en wilde linksaf slaan, richting de toerit van de N242. Dit deed zij echter bij rood licht, waardoor de 36-jarige automobilist, die rechtdoor reed in de richting van Alkmaar, haar niet meer kon ontwijken. Er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De twee bestuurders werden allebei overgebracht naar het MCA.


Ongeval

Oudkarspel, woensdag 5 maart 2008


Bij een éénzijdig ongeval woensdagmorgen is een 23-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude gewond geraakt. De man reed op de N504, komende vanaf de Schagerweg richting het Noordhollands kanaal, toen door een inschattingsfout het mis ging. Mede door het gladde wegdek belandde de automobilist in de berm en ramde twee bomen. Vrijwel direct vloog de auto in brand. Het slachtoffer kon op eigen kracht het voertuig verlaten en werd met nog onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer had grote moeite de brand te blussen. Na 1500 liter water, twee brandblussers en een hoop schuim werd er ‘brand meester gegeven’. Tegen de bestuurder wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag.


Aanrijding N242

Heerhugowaard, maandag 3 maart 2008


Omstreeks 18.45 uur vond er op de Westerweg een aanrijding plaats tussen een vrachtauto en een personenauto waarbij de twee inzittenden van de personenauto bekneld en licht gewond raakten.
De beide voertuigen reden in de richting van Alkmaar. De 53 jarige bestuurder van de personenauto uit Den Helder, wilde ter hoogte van een middengeleider keren. De achteropkomende vrachtauto, bestuurd door een 38-jarige man uit Nijverdal kon een botsing niet voorkomen. Zijn 50 ton zware combinatie duwde de auto over een afstand van 50 meter weg. De bestuurder van de personenauto en zijn passagiere, een 50-jarige vrouw uit Julianadorp, werden voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar ze een nachtje ter observatie werden opgenomen.


Aanrijding met letsel

Alkmaar, zondag 2 maart 2008


Een automobiliste is zondagochtend gewond geraakt bij een aanrijding tussen twee personenauto’s. Het ongeval vond plaats op het kruispunt Aert de Gelderlaan / Picassolaan / Rubenslaan in Alkmaar. De brandweer kwam ter plaatse voor het ontzetten van een portier. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het mca.


Dakloos na storm

Alkmaar, zaterdag 1 maart 2008


Bij Stichting Zwerfdier aan de Klompenmakerstraat is in de nacht van vrijdag op zaterdag een stuk dak weggewaaid. De brandweer kwam ter plaatse om de restanten te verwijderen en of vast te zetten. De storm zorgde ook voor veel schade aan woningen tegenover de Stichting. Vele dakpannen moesten er aan geloven en bij sommige woningen werd de nok van het dak in de tuin geblazen.