Pardon, verkeerd huis

Alkmaar, woensdag 15 september 2010
Een 47-jarige Alkmaarder zat op woensdagavond omstreeks 20.20 uur in zijn woning aan het Verdronkenoord te computeren, toen de deur van de computerkamer plotseling open ging. In de deuropening stond een vreemde man, die zich verontschuldigde en zei dat hij dacht in het huis van een vriend te zijn binnengelopen. De man werd door de bewoner naar buiten geleid. Nader onderzoek wees uit dat het om een inbreker ging die via een dakraam binnen was gekomen. Onduidelijk is nog of er iets is gestolen.

De inbreker was een man met een Zuid-Europees uiterlijk van 30 tot 35 jaar oud. Hij had heel kort haar en een tatoeage of schaafplek boven zijn rechterslaap. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek en een bomberjack. De man sprak accentloos Nederlands.

Getuigen, die de man herkennen op basis van het signalement, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Gaslucht bij Ziggo

Heerhugowaard, woensdag 15 september 2010

Neergeslagen met barkruk

Schagen, woensdag 15 september 2010

Een 33-jarige man uit Schagen werd woensdagochtend rond 02.15 uur aangehouden in zijn woning. De man was naar een café geweest aan de Herenstraat. Hij had daar aan een 54-jarige Schagenaar gevraagd of hij de rekening van de 33-jarige man wilde betalen. De 54-jarige man was dit niet van plan en maakte een opmerking tegen de 33-jarige man. Deze werd hierop boos en verliet het café. Hij kwam echter even later terug en sloeg de 54-jarige man met een barkruk op het hoofd. Deze lag bebloed op de grond toen de politie arriveerde. Hij was niet aanspreekbaar en had een behoorlijke hoofdwond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten gingen langs bij het adres van de verdachte. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man krijgt een ontzegging voor het café aan de Herenstraat.

Man neergestoken

Den Helder, woensdag 15 september 2010

Een 38-jarige man uit Den Helder is woensdagochtend rond 00.30 uur neergestoken in een woning aan de Fregathof. De man was met drie andere mannen in de woning. Hij kreeg een woordenwisseling met één van hen, een 39-jarige man uit Den Helder. Deze stak de 38-jarige man met een mes in zijn buik en vertrok vervolgens op de fiets. Hij melde zich even later op het politiebureau, waar hij werd aangehouden. De politie trof de 38-jarige man liggend buiten op een grasveld aan. Hij had veel bloed verloren en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De getuigen die bij het steekincident aanwezig waren worden door de politie verhoord.

Kentekenplaat leidt tot aanhouding

Alkmaar, dinsdag 14 september 2010

Een 56-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagavond rond 20.00 uur aangehouden op het politiebureau aan het Mallegatsplein. Eerder die avond wilde een 17-jarige fietser uit Alkmaar de Vondelstraat rond 18.30 uur oversteken om de van Harenlaan in te rijden. De 56-jarige man kwam juist met zijn auto de van Harenlaan uit rijden en wilde de Vondelstraat op rijden. Hierbij reed de bestuurder de fietser aan. Deze viel. De fietser stond op en trok zijn fiets onder de auto vandaan. De automobilist bleef in eerste instantie staan, maar reed toen toch door. De kentekenplaat van zijn auto was door de botsing echter op straat beland. Hierdoor was hij makkelijk te achterhalen. De politie ging langs bij het adres van de te naam gestelde van de auto en vroeg de bestuurder zich te melden op het politiebureau. Hij meldde zich rond 20.00 uur aan het Mallegatsplein en werd aangehouden voor doorrijden na een aanrijding.

Doodsoorzaak slachtoffer Den Oever bekend

Den Oever, dinsdag 14 september 2010

De 62-jarige man die vrijdagmiddag dood werd gevonden in zijn woning aan de Hoge Poel in Den Oever is door messteken om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen. De twee verdachten die zaterdagochtend zijn aangehouden worden dinsdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Alkmaar. Het gaat om twee mannen uit Den Oever van 25 en 26 jaar oud. Ze zitten in beperkingen. Daarom worden over het onderzoek verder geen mededelingen gedaan. De recherche werkt onder leiding van het Openbaar Ministerie met zo’n twintig man aan de zaak.


Alcohol en verkeer

Den Helder, dinsdag 14 september 2010

Een 48-jarige automobilist uit Den Burg werd dinsdagavond rond 19.40 uur aangehouden op de Marsdiepstraat. De beginnend bestuurder bleek teveel  gedronken te hebben. Hij blies 420 ug/l. De man raakte zijn rijbewijs kwijt.

Fietser gewond

Heerhugowaard, dinsdag 14 september 2010

Een 29-jarige fietser uit Heerhugowaard raakte dinsdagavond rond 17.15 uur gewond bij een aanrijding op de Oosttangent. De fietser reed over de rotonde en kreeg geen voorrang van een 44-jarige automobilist uit Heerhugowaard. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser even buiten bewustzijn raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Auto-inbreker springt te water

Zwaag, dinsdag 14 september 2010

Een 19-jarige man uit Litouwen is dinsdagochtend rond 04.15 uur aangehouden op de Wierdijk. De politie kreeg melding dat er een man een auto aan het openbreken was. Toen de politie arriveerde zagen de agenten twee personen hard wegrennen in de richting van de Dorpsstraat. De agenten gingen naast de verdachten rijden, waarop de twee mannen zich splitsten en elk een kant op gingen. De 19-jarige man werd achtervolgd. Hij rende bij de Paaldijk over de brug, liep over het gras naast de brug naar beneden en sprong in het water. Eén van de agenten sprong achter de man aan en begeleidde hem aan de arm naar de kant. Hij werd aangehouden. Op de vlucht waren door de verdachten tassen achtergelaten. Er werden onder andere navigatiesystemen gevonden.

Opnieuw brand in café

Den Helder, dinsdag 14 september 2010

In een woning boven een café aan de Polderweg werd dinsdagochtend rond 01.00 uur een beginnende brand geblust. Een melder zag een grote rookwolk bij een café op deze weg en belde 112. De horecagelegenheid is momenteel dicht voor verbouwing. De brandweer constateerde een brand op de bovenverdieping. Er waren in totaal drie kleine brandhaarden. Gedacht wordt aan brandstichting. De brandweer gaf rond 01.40 uur het sein ‘brand meester’. Op 21 juni dit jaar woedde er in het café ook een brand.

Vrachtwagen te water

Heiloo, maandag 13 september 2010

Een vrachtwagen geladen met zand is maandagmiddag op de Lagelaan in Heiloo te water geraakt. De vrachtwagen kwam met de rechterwielen in de zachte berm. De chauffeur verloor de controle over zijn voertuig en belandde in een sloot. De chauffeur raakte licht gewond. Het is de tweede vrachtwagen van het bedrijf in twee weken tijd dat te water raakte. Op 2 september belandde een collega met zijn vrachtwagen door een klapband in het water. Dit gebeurde op de A7 ter hoogte van Purmerend.

Mes achterop de fiets

Alkmaar, maandag 13 september 2010

Een 51-jarige Alkmaarder werd maandagmiddag aangehouden op de Helderse weg. De man fietste rond 13.45 uur over de Stationstraat en ging voor de ogen van twee agenten door het rode verkeerlicht. Hij werd hierover aangesproken. Op de bagagedrager van de fiets bleek dat de man een broodmes in een plastic zak gewikkeld had zitten. Bekend was dat de man de laatste tijd meerdere keren betrokken was geweest bij dreigingen met een mes. Hij werd aangehouden voor het bezit ervan.

Aangereden door auto: getuigen gezocht

Hoorn, maandag 13 september 2010

Een 13-jarige jongen uit Castricum liep maandagavond letsel op toen hij rond 21.30 uur werd aangereden op de Korenmarkt. De jongen liep hier samen met een aantal medeleerlingen van zijn school. Er kwam een zilverkleurige Audi uit tegengestelde richting. De bestuurder reed tegen de 13-jarige jongen aan die op de weg liep. De auto stopte wel even maar reed daarna weer door. De jongen werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. Heeft u maandagavond rond bovengenoemd tijdstip op de Korenmarkt de aanrijding of de zilverkleurige Audi gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via telefoonnummer 090-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor vernieling auto

Grootebroek, maandag 13 september 2010
Een 47-jarige man uit Grootebroek werd maandagmiddag rond 15.15 uur aangehouden op de Zesstedenweg. Een 49-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed op deze weg. Uit tegengestelde richting kwam een fietser hem tegemoet rijden. Hij reed de rijstrook van de automobilist op en stopte. De automobilist moest voor de 47-jarige fietser stoppen. De fietser tilde met kracht zijn rijwiel boven zijn hoofd en gooide deze met kracht op het wegdek. Hij maakte drukke armbewegingen richting de automobilist en schreeuwde. De man pakte opnieuw de fiets beet en gooide deze dit keer op de voorruit van de auto. Vervolgens ging hij bij het autoportier staan en gaf met kracht een aantal klappen op het portierraam en liep hierna naar de auto die inmiddels achter de 49-jarige automobilist stond. Deze auto reed achteruit weg. De man uit Bovenkarspel reed naar een parkeerterrein en belde de politie. Deze hield de 47-jarige man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.

12-jarige jongen aangehouden

Den Helder, maandag 13 september 2010

Een 12-jarige jongen werd maandagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Texelstroomlaan. Agenten wilden de jongen, die op een bromfiets reed, controleren. Hij dumpte de brommer echter op de stoep en ging er vandoor. Na een korte achtervolging werd de jongen aangehouden. De bromfiets had geen kenteken en kwam niet in de systemen voor. Het rijwiel werd aan het bureau geplaatst. De minderjarige verdachte werd thuisgebracht en wordt binnenkort uitgenodigd aan het bureau voor verhoor.

Ex ontvoerd kat

Alkmaar, zondag 12 september 2010

Een jaloerse 31-jarige man uit Heerhugowaard heeft in de middaguren uit de woning van zijn ex-vriendin in Alkmaar een kat gestolen en gedreigd het beestje te zullen ombrengen. De vrouw, die enkele maanden geleden de relatie verbrak, sliep niet thuis. Haar ex was daar achter gekomen en werd boos. Hij sloeg een ruit van de achterdeur in en ontvoerde haar geliefde kat. De man belde op met de mededeling dat hij het beest iets aan zou doen. De vrouw ging mee met de gewaarschuwde politie en deed aangifte. Ondertussen kreeg ze de melding dat haar ex-vriend de kat op een parkeerplaats bij haar huis had vrij gelaten. Het dier was gelukkig ongedeerd. De ex-vriend werd zondagmiddag rond 17.30 uur door agenten gesignaleerd op de Hemelboog in Heerhugowaard en aangehouden. Hij bekende de inbraak in de woning te hebben gepleegd en de kat tijdelijk meegenomen te hebben om te bluffen. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt en hij is aan het eind van de avond heengezonden.

Ernstig ongeval Koedijkerstraat

Alkmaar, zondag 12 september 2010

Op de Koedijkerstraat in Alkmaar is zondagavond omstreeks 19:15 uur een 44-jarige snorfietser uit Heerhugowaard ernstig gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto. De bestuurder van de scooter en de automobilist,  een19-jarige man uit Alkmaar, reden beide op de Koedijkerstraat richting het tankstation. Op de rotonde kwam de bestuurder van de scooter in aanraking met de auto en kwam ongelukkig ten val. Een traumateam uit Amsterdam kwam ter plaatse om het medisch personeel bij te staan. Het slachtoffer werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar hij met een gebroken kaak en een hersenschudding werd opgenomen op de afdeling intensive care. Bij de bestuurders bleek er geen alcohol in het spel.

Afgelopen vrijdag vond er op de Koedijkerstraat ook een ernstig ongeval plaats. Toen belandde een 51-jarige fietster onder een vrachtwagen.

Vechtpartij Limmen

Limmen, zondag 12 september 2010

Rond 21.00 uur vond er op de Achterweg een  plaats waar diverse jongeren bij betrokken waren. Er zouden over en weer klappen zijn gevallen en een betrokkene zou een hersenschudding hebben opgelopen. Tevens waren er spullen uit enkele voortuinen beschadigd geraakt. De politie heeft in de loop van de avond vier betrokkenen aangehouden. Ze zijn tussen de 15 en 20 jaar oud en afkomstig uit Limmen en Castricum. De vier zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek. Het is nog onduidelijk wat er precies is gebeurd. De betrokkenen en getuigen moeten nog gehoord worden.

Alcohol en verkeer

Den Helder, zaterdag 11 september 2010
Rond 16.30 is op de Parallelweg een 22-jarige man uit Breezand aangehouden. Hij wordt ervan verdacht tegen een boom te zijn gereden terwijl hij onder invloed van drank verkeerde. De man, een beginnend bestuurder, bleek drie keer teveel te hebben gedronken. Ook bleek de man een alarmpistool bij zich te dragen. Dit is in beslag genomen. Zijn rijbewijs kon hij inleveren en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Schagerbrug, zaterdag 11 september 2010
Om 1.45 uur is op de Korte Ruigeweg een 22-jarige man uit ’t Zand aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brute overval op woning

Hoorn, zaterdag 11 september 2010
De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige overval op een woning van het appartementencomplex Het Lijnschip aan het Buurtje. Dit is gebeurd tussen 15.00 en 16.00 uur. De 76-jarige bewoner van het pand was alleen thuis toen er beneden bij de centrale deur werd aangebeld door twee personen. De man deed open en werd onder bedreiging van een vuurwapen vanaf de galerij zijn woning ingeduwd en de overvallers gingen op zoek naar een buit. De dochter van het slachtoffer en haar man arriveerden om 15.35 uur bij de woning van het slachtoffer om wat boodschappen te brengen. Zij overliepen de overvallers en er onstond een worsteling in de woning. De schoonzoon raakte daarbij gewond aan zijn hoofd. Ook de hond van het slachtoffer raakte gewond. De overvallers gingen er vandoor met een geldbedrag.

De overvallers zijn een blanke man en een getinte man. Zij zijn vermoedelijk weg gevlucht via het Buurtje, voor het water langs en dan bij Onder de Boompjes rechtdoor. De politie zoekt getuigen die het slachtoffer en/of de daders in het begin van de middag nog hebben gezien buiten. Ook is de politie op zoek naar getuigen die na 15.30 uur de verdachten weg hebben zien lopen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel: 0900 – 8844.

Grootschalige rampoefening

Den Oever, zaterdag 11 september 2010

Brand kapsalon

Wervershoof, zaterdag 11 september 2010

Bij een kapsalon heeft rond 4.20 uur een brand gewoed. De brandweer had het vuur snel onder controle. De politie houdt rekening met brandstichting en is daarom een forensisch onderzoek gestart.

Twee verdachten aangehouden

Den Oever, zaterdag 11 september 2010

De politie heeft zaterdagmorgen twee verdachten aangehouden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij een mogelijk misdrijf waarbij een 62-jarige man uit Den Oever omkwam. Familie van het slachtoffer vond hem vrijdagmiddag om 13.00 uur in zijn woning aan de Hoge Poel. Omdat de doodsoorzaak van de man niet kon worden vastgesteld, is direct een rechercheteam van dertig personen geformeerd om de zaak te onderzoeken. De politie gaat ervan uit dat het slachtoffer door een misdrijf om het is leven gekomen.


Brand aanleunwoning

Wervershoof, vrijdag 10 september 2010

Bij een aanleunwoning van een verzorgingstehuis heeft rond 16.25 uur een brandje gewoed. Daardoor ontstond een behoorlijke rookontwikkeling in het verzorgingstehuis. Vier personen, in de leeftijd van 53 tot 87 jaar, zijn ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De brandweer kon de brand snel blussen. De oorzaak van de brand was kortsluiting bij de wasmachine.


Ernstig ongeval Koedijkerstraat

Alkmaar, vrijdag 10 september 2010

Omstreeks 12.00 uur raakte een 51-jarige vrouw uit Alkmaar ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Koedijkerstraat in Alkmaar. De vrouw reed op een fiets en kwam door nog onbekende oorzaak onder een vrachtwagen terecht die bestuurd werd door een 38-jarige Amsterdammer. De vrachtwagenchauffeur had juist gelost en zijn wagen gekeerd. Toen hij wegreed, heeft hij de vrouw aangereden. De vrouw kwam bekneld onder de voorzijde van de vrachtwagen en werd zo ongeveer 15 meter over het wegdek meegesleurd. Hierbij kwam zij niet onder een van de wielen terecht. De vrachtwagenchauffeur had niets van de aanrijding gemerkt en moest door omstanders worden gewaarschuwd. De vrouw werd uit haar benarde positie gered door de brandweer. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Vijf mannen aangehouden bij vechtpartij

Alkmaar, vrijdag 10 september 2010
Op de Bergerweg zijn bij een soos van een hogeschool rond 17.30 uur in totaal vijf mannen aangehouden. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging. Het gaat om mannen in de leeftijd van 19 tot 28 jaar, allen uit Alkmaar. De politie kreeg de melding dat deze personen agressief werden en de soos niet wilden verlaten. De politie zag dat een van de mannen dreigde met een fiets te gaan gooien, hij werd aangehouden. Daarop beledigden de andere mannen de agenten en duwden en trekten ze aan de agenten. Alle mannen werden aangehouden. Een medewerkster van de soos verklaarde dat de mannen zich hadden misdragen door met glazen te gooien en binnen te plassen. Een 44-jarige man uit Alkmaar, ook medewerker bij de school, was mishandeld en liep daarbij een gebroken neus op. Een 20-jarige medewerker van de school werd eveneens mishandeld. De verdachten zijn bij de soos terecht gekomen omdat één van hen studeert op de hogeschool. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. Tegen de verdachten is proces-verbaal opgemaakt.

Automobilisten vernielen bushokjes

Alkmaar, vrijdag 10 september 2010

Twee automobilisten hebben vrijdagochtend op twee verschillende plaatsen op bijna hetzelfde tijdstip bushokjes vernield. De eerste automobilist reed op de Nieuwe Schermerweg en ramde door onbekende oorzaak een bushokje. Zijn auto raakte zwaar beschadigd. Hij raakte niet gewond en werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Minuten na deze aanrijding reed een automobilist op de busbaan van de Helderse weg richting het centrum. Door nog onduidelijk reden reed de man een aan de rechterkant gelegen bushokje finaal aan gort. Ook zijn auto raakte beschadigd.

Beroving in het park

Hoorn, vrijdag 10 september 2010
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.45 uur werd een 23-jarige man uit Zwaagdijk-West overvallen in het park Risdammerhout in Hoorn. De man reed op een fiets en kwam door het Vredehoffietstunneltje het park ingereden. Hier werd hij tegengehouden door een man die hem van zijn fiets sleurde. Hij greep het slachtoffer direct in een verwurging. Een tweede persoon kwam op het slachtoffer aflopen. Hij bedreigde het slachtoffer met een mes. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgeven. Na de overval vertrokken beide verdachten. Overvaller één was een negroïde man, 1,70m tot 1,80 lang, slank postuur en tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij droeg zwarte kleding met een capuchon. De man sprak goed Nederlands.

De tweede overvaller was eveneens een negroïde man met een lengte van ongeveer 1,80 meter en een leeftijd van 18 tot 22 jaar. Hij had een normaal postuur en droeg een kort getrimd baardje. Hij ging gekleed in een donkere spijkerbroek en een dikke zwarte trui.

De politie in Hoorn zoekt getuigen van de overval of naar mensen die de overvaller op basis van het signalement herkennen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Niet slim

Alkmaar, donderdag 9 september 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 13.45 uur kreeg een 45-jarige vrouw uit Alkmaar op de Frieseweg in haar woonplaats een bekeuring omdat zij niet handsfree in haar auto zat te bellen. Nadat de bekeuring was uitgeschreven reed zij weg, om tien meter verderop haar auto te keren. Bij het terugrijden stak zij haar middelvinger op naar de politieman en schreeuwde door het open raam hard: ‘Hufter’. Op de Nieuwe Schermerweg werd zij opnieuw aan de kant gezet. Dit keer kreeg zij een bekeuring wegens belediging.

Alcohol en verkeer

Medemblik, donderdag 8 september 2010
Rond 14.30 uur ontstond er bij een inrit van een parkeergarage aan de Kaapstander een korte discussie tussen een medewerker van de Koninklijke Marechaussee in zijn vrije tijd en een 47-jarige automobilist uit Medemblik. Deze man gedroeg zich opgewonden en bleek gedronken te hebben. De Marechaussee wist te voorkomen dat de man opnieuw in zijn auto zou stappen. Hij ging in plaats daarvan een woning binnen. Korte tijd later kwamen er politieagenten bij die de verdachte aan hielden. Hij bleek veel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Daar blies hij bijna vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol: 865 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs bleek al enkele jaren geleden ongeldig te zijn verklaard.

Breezand, donderdag 9 september 2010
Vannacht rond 03.45 uur heeft de politie een 21-jarige automobiliste uit Anna Paulowna aangehouden op de Wallerweg. De vrouw bleek vier glazen rosé gedronken te hebben en blies, als beginnend bestuurster, ruim twee maal de toegestane hoeveelheid: 205 ug/l (tot 90 toegestaan). Ze vond van zichzelf dat ze stom in de weer was want eerder op de avond had ze, voordat ze in de auto wilde stappen, al een ademtest afgelegd. Ze was toen betrokken bij een korte ruzie en zij en haar auto werden toen door agenten thuis gebracht. Ze realiseerde zich later dat ze haar kostbare mobiele telefoon had laten liggen en stapte alsnog in de auto om die op te halen. Ze bleek nog steeds onder invloed te zijn en kreeg een proces-verbaal.

Verkoper gestolen fiets loopt in de val

Alkmaar, donderdag 9 september 2010

Gistermiddag rond 16.00 uur hebben twee agenten gekleed in burger een 17-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden als verdachte van heling van een herenfiets op het parkeerterrein bij het park Oosterhout. De jongeman had op marktplaats een nette fiets met een geschatte waarde van 1000 euro te koop aangeboden voor 400 euro. Deze fiets was afgelopen maandag 6 september gestolen vanaf de Jan van Galenstraat. De eigenaar had via internet bij de politie aangifte van diefstal gedaan en herkende zijn eigen fiets op Marktplaats. Hij stelde de politie in kennis en de agenten besloten zich uit te geven als pseudokopers. Ze namen contact op met de verdachte en spraken met hem bij het park af. Toen hij daar met de fiets kwam werd hij aangehouden. Hij vertelde dat hij de fiets van een onbekende persoon op straat had gekocht voor 250 euro. Dat maakt hem tenminste verdachte van heling. De jongeman is in verband met een nader onderzoek gisteravond in verzekering gesteld.

Onterecht gebruik van blauw zwaailicht

Schagen, woensdag 8 september 2010

De politie maakt een proces-verbaal op tegen een 20-jarige automobilist uit Wieringerwerf die op de Hofstraat zonder aanleiding en bevoegdheid gebruik maakte van een blauw zwaailicht dat op de weg alleen gebruikt mag worden door hulpdiensten. Een vriend van de bestuurder had het aan gezet. Het licht is in beslag genomen.

Automobiliste botst tegen boom

Alkmaar, woensdag 8 september 2010

Een vrouw is woensdagmiddag gewond geraakt nadat zij met haar auto tegen een boom was gereden. De vrouw reed omstreeks 13:45 uur op de Laan van Parijs en verloor in een bocht de controle over haar voertuig. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse om het dak van de auto te verwijderen. Het slachtoffer werd voorzichtig op een wervelplank uit de auto gehaald. Ze werd overgebracht naar het MCA. Haar auto raakte total loss.


Brievenbus in brand gestoken

Julianadorp, woensdag 8 september 2010

Rond 18.00 uur kreeg de politie de melding dat er een explosie had plaatsgevonden in een oranje brievenbus van TNT post. Deze stond op de kruising Vogelzand-Breewijd. Een klein deel van de post had kort vlam gevat maar de meeste poststukken konden door TNT worden veiliggesteld. De bus was wel ontzet en vermoedelijk heeft iemand een stuk vuurwerk in de bus laten ontploffen.

Hennepkwekerij in schuur

Heerhugowaard, dinsdag 7 september 2010

In een aangrenzende schuur van een woning aan het Verlaat werd dinsdagmiddag rond 16.30 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. In een benedenruimte en in twee ruimtes op zolder van de schuur werden planten aangetroffen . In totaal stonden er 932 hennepplanten. De kwekerij was zeer professioneel opgezet. In een aparte ruimte stond een aggregaat voor de stroomvoorziening en er stonden een aantal tanks met diesel. Ook werden er enkele tientallen kilo’s gedroogde henneptoppen gevonden. Twee 35-jarige mannen uit Amsterdam Zuid-Oost en Duivendrecht en een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats waren in het pand aanwezig en werden aangehouden. 

Man bedreigd agenten met brandblusser

Sint Maartenvlotbrug, dinsdag 7 september 2010

Een 50-jarige man uit Alkmaar werd woensdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Rijksweg. De man was eerder door de huisbaas uit huis gezet, maar verschafte zichzelf toegang tot zijn oude appartement door de deur open te trappen. Vervolgens gooide hij spullen naar buiten. Toen de politie bij de woning aankwam stond de man op het dakterras en wilde op geen enkele manier medewerking verlenen. Hij wilde niet naar beneden komen en uitte zich met scheldpartijen. De agenten gingen uiteindelijk het appartementencomplex binnen. De verdachte bevond zich op dat moment bovenaan de trap met een brandblusser in zijn handen die hij dreigde als wapen te gebruiken. Hij moest met pepperspray onder controle worden gebracht. De 50-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Ongeval in Wervershoof

Wervershoof, dinsdag 7 september 2010

Een 54-jarige automobiliste uit Wervershoof werd na een aanrijding op de Simon Koopmanstraat overgebracht naar het ziekenhuis. Een 34-jarige automobilist uit Wervershoof reed rond 14.00 uur over deze weg, komend uit de richting van Onderdijk. Op het moment dat hij de rotonde op reed gaf hij geen voorrang aan de automobiliste die vanuit de richting van de Koomenweg kwam. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw uit Wervershoof nekklachten opliep. Zij werd gestabiliseerd en ter controle met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietster aangereden

Alkmaar, dinsdag 7 september 2010

Omstreeks 15:10 uur vond er op de Kennemerstraatweg een aanrijding plaats waarbij een meisje op een fiets gewond raakte. Het meisje wilde vanaf de Kennemerstraatweg oversteken richting de Maclaine Pontstraat. Een tegemoetkomende automobiliste zag zij daarbij over het hoofd. Een aanrijding volgde waarbij het meisje over de motorkap vloog en op het wegdek viel. Ze werd overgebracht naar het MCA. Ze bleek slechts een been kneuzing en wat schrammen op te hebben gelopen. De automobiliste en haar dochtertje kwamen met de schrik vrij.

Fietser met taser

Hoorn, maandag 6 september 2010
Een 24-jarige hardloopster uit Zwaag is maandagavond rond 22.00 uur bedreigd met een taser. De vrouw rende ter hoogte van het oude tankstation bij de kruising met de Geldelozeweg en voelde een hand op haar schouder. Zij duwde de hand weg. Gelijk daarna voelde zij de hand weer en hoorde geknetter bij haar oor. Zij duwde de hand weer weg en keek naast zich. Een man op een fiets haalde haar in en fietste voor haar uit. Hij had een rechthoekig voorwerp in zijn hand waar vonken vanaf sprongen. Vermoedelijk ging het hier om een taser. De man kwam haar niet achterna toen zij afsloeg bij de van Aalstweg. Hij fietste door in de richting van de Provinciale weg.

De politie is op zoek naar getuigen van dit voorval. Heeft u op of in de omgeving van het Keern maandagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u informatie over de fietser met de taser? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Onderzoek naar dodelijk ongeval Honthorstlaan

Alkmaar, maandag 6 september 2010


Man overleden na aanrijding met politieauto

Klein brandje in duingebied snel geblust

Schoorl, maandag 6 september 2010

Rond 12.20 uur werd een klein brandje ontdekt tussen dennenbomen op een duintop tussen de Baaknolweg en de Nieuweweg. Het was op een afstand van ongeveer 150 meter van een duinpad. De brandweer had het vuur snel onder controle en de schade bleef beperkt tot zo’n 25 vierkante meter vegetatie.

Landrover te water

Burgervlotbrug, maandag 6 september 2010

De eigenaar probeerde hem nog tegen te houden, maar er was geen houden aan. De Landrover werd maandagochtend bij een woning aan de Burgerweg neergezet en ging aan de rol. Vermoedelijk was de handrem niet goed aangetrokken. De Landrover verdween in het Noordhollands kanaal. Er moest een duiker aan te pas komen om de wagen te lokaliseren. Tijdens het duiken en de berging werd het verkeer op het water stilgelegd.

Dronken man tegen rijdt met auto tegen verkeerslicht

Hoorn, zondag 5 september 2010

Rond het middaguur reed een 37-jarige automobilist uit Hoorn met zijn auto op de Ysselweg tegen een verkeerslicht. Hij claimde dat hij de macht over zijn stuur verloor toen hij plotseling moest remmen voor een auto die voor hem reed. Om een botsing te voorkomen met haar onverzekerde auto week hij uit. De man bleek flink onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 840 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij moest zijn flink beschadigde en onverzekerde auto achterlaten.

Videosurveillance constateert gevaarlijk weggedrag

Regio, zondag 5 september 2010

Tussen 14.00 en 21.00 uur hebben surveillanten met een onopvallend politievoertuig op de doorgaande wegen N241, N506 en N242 diverse overtredingen geconstateerd. Zo volgden ze twee motorrijders vanaf de A.C. De Graafweg bij Opmeer tot Zijdewind. Daarbij werd geconstateerd dat ze inhaalden over een dubbele doorgetrokken streep en 121 en 112 km/u reden waar 80 was toegestaan. Ze zullen moeten meewerken aan een Educatieve Maatregel Gedrag en verkeer (EMG). Deze cursus bij het CBR  is in principe bedoeld voor bestuurders die tijdens één rit herhaaldelijk ongewenst rijgedrag hebben vertoond. De kosten zijn voor de deelnemers.

Landbouwer overleden na ongeluk

Warmenhuizen, zondag 5 september 2010

Bij een schuur aan de Wengeweg in Warmenhuizen werd zondagavond rond 22:45 uur een overleden 53-jarige man aangetroffen door een familielid. De man was van plan om eerder op de avond een perceel te gaan bespuiten. Toen hij lang weg bleef ging een gezinslid op onderzoek uit. Die trof hem voor de schuur bekneld tussen de tractor en de spuitmachine. De man was op dat moment al overleden. Er moet iets mis zijn gegaan op het moment dat het slachtoffer tussen de tractor en de machine stond. De precieze oorzaak van het ongeval is onbekend.

Alcohol en verkeer

Bergen, zondag 5 september 2010
Omstreeks 03.15 uur controleerde de politie op de Dreef in Bergen een 20-jarige man uit Bergen op een bromfiets. De verdachte droeg geen helm, voerde geen licht en had geen rijbewijs. Wel verkeerde hij onder invloed. Hij blies 405 ug/l. Dat is vierenhalf keer het wettelijk toegestane maximum dat geldt voor een beginnend bestuurder. Deze mag niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. De bromfietser kreeg een proces-verbaal.

Opperdoes, zondag 5 september 2010
Omstreeks 03.40 uur werd op het Noorderpad in Opperdoes een 23-jarige Opperdoeser in een personenauto gecontroleerd. Hij blies 515 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies daarmee bijna 6 maal het wettelijk maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zondag 5 september 2010
Een 25-jarige Nieuwedieper werd zondagmorgen omstreeks 04.30 uur op zijn bromfiets gecontroleerd op het Bernhardplein in Den Helder. De man was opgevallen doordat hij geen helm droeg en geen verlichting voerde. Hij blies 835 ug/l. Omdat hij geen rijbewijs bij zich had kon niet worden vastgesteld of het hier ging om een beginnend bestuurder. In dat geval zou bij ruim 9 maal het wettelijk maximum hebben geblazen. De man kreeg een proces-verbaal. Hij moet zijn rijbewijs nog komen inleveren.

Alkmaar, zondag 5 september 2010
Omstreeks 05.10 uur werd op de Huiswaarderweg een 26-jarige uit Noord-Scharwoude afkomstige automobilist gecontroleerd. Hij blies 655 ug/l. Bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Korte tijd later, om 06.45 uur, werd de man weer in zijn auto aangetroffen. Nu op de Oosterstraat in Noord-Scharwoude. Dit keer blies hij 735 ug/l. Voor de tweede keer kreeg hij een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Nu werd hij ook bekeurd omdat hij reed terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd.

Alkmaar, zaterdag 4 september 2010
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur controleerde de politie op de Provincialeweg in Alkmaar een 21-jarige vrouw uit Heerhugowaard. Zij blies 480 ug/l. Dat is ruim vijf maal het toegestane wettelijke maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. Bovendien bleek de vrouw niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zij keeg een proces-verbaal.

Westerland, zaterdag 4 september 2010
Op het fietspad naast de Rijksstraatweg in Westerland trof een ambulancemedewerker een 35-jarige man uit Hippolytushoef aan die in zijn auto lag te slapen. De auto was beschadigd en er was vermoedelijk een aanrijding mee geweest. De man had alcohol gebruikt. Hij blies 265ug/l. Juist een slok meer dan de toegestane 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, vrijdag 3 september 2010
Op vrijdagavond omstreeks 22.15 uur moest een 25-jarige Alkmaarder blazen nadat hij bij een aanrijding betrokken was geraakt op de Westerweg in Heerhugowaard. Hier reed hij een personenauto aan die juist vanaf een benzinestation de rijbaan was opgereden. De verdachte blies 605 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Uit onderzoek bleek dat de man in mei van dit jaar ook al met een slok op betrokken was geraakt bij een aanrijding.

Auto in brand gestoken

Schagen, zaterdag 4 september 2010

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.15 uur bleek een personenauto in brand te staan op een parkeerplaats aan de Mezenhof in Schagen. Door de brand in de auto vatte een daarnaast geparkeerd staande auto ook vlam. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat beide auto’s ernstig beschadigd raakten. De politie gaat uit van brandstichting.

Bedreiging taxichauffeur

Zwaag, zaterdag 4 september 2010
Een 37-jarige taxichauffeur uit Amsterdam werd zaterdag omstreeks 06.00 uur bedreigd door twee negroïde mannen. De chauffeur had de twee mannen vervoerd vanuit Amsterdam naar de Koriander in Zwaag. Hier bedreigden de mannen de chauffeur met een mes. Zij wilden het geld van de chauffeur hebben. Omdat deze geen geld bij zich had gingen de twee passagiers er vandoor. De ritprijs van 105 euro werd niet betaald. Van de verdachten is bekend dat het om twee negroïde mannen gaat waarvan één een witte jas droeg en de ander een petje.

Motorrijder komt om bij verkeersongeval

Wieringerwerf, zaterdag 4 september 2010

Omstreeks 10.15 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Medemblikkerweg – Schervenweg onder Wieringerwerf. Een 49-jarige man uit IJlst reed op een motorfiets vanuit de richting Wieringerwerf in de richting Medemblik. Op de kruising van genoemde wegen wilde hij een bestelbusje inhalen. Dit busje werd bestuurd door een 51-jarige vrouw uit Wieringerwerf. Toen de motorrijder zag dat de vrouw linksaf de Schervenweg op wilde draaien, probeerde hij de auto rechts te passeren. De motorrijder botste op de rechter achterzijde van de bus, kwam ten val en belandde in de berm. Het slachtoffer werd met de gewaarschuwde traumaheli overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam. Hier overleed hij in de loop van de middag aan zijn verwondingen.

Aanrijding Hoogwoud

Hoogwoud, zaterdag 4 september 2010

Op het kruispunt Gouwe / Oosterboekelweg in Hoogwoud heeft zaterdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een tractor met oplegger en een personenauto. De bestuurder van de tractor reed op de Gouwe en verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende automobilist. Niemand raakte gewond. De personenauto liep forse schade op.

Gekocht, gekregen en gevonden

Hoorn, zaterdag 4 september 2010

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.30 uur hield de politie twee mannen aan op verdenking van diefstal van een boot. Een getuige had gezien dat twee mannen bezig waren een boot op een trailer te trekken bij de Provincialeweg in Hoorn. Gezien het tijdstip vond hij dat vreemd en hij waarschuwde de politie. Deze kwam de auto met trailer en boot tegen op de A.C. de Graafweg. In de auto zaten twee mannen, een 21-jarige Spanbroeker en een 18-jarige man uit Maarssen. Zij verklaarden eerst de boot te hebben gekocht, vervolgens te hebben gekregen en daarna weer te hebben gevonden. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de huidige eigenaar van de boot.

Ongeval A7

Benningbroek, zaterdag 4 september 2010

Op de A7 ter hoogte van Benningbroek heeft zaterdagmorgen een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een man en vrouw uit Wieringen waren met een aanhangwagen vol gebakken vis onderweg naar een markt in Osdorp toen zij omstreeks 07:10 uur werden aangereden door een automobiliste. Door onbekende oorzaak raakte de 29-jarige vrouw uit Opperdoes de zijkant van de auto van het stel. De aanhangwagen kwam op zijn zijkant tot stilstand. De auto van de automobiliste sloeg over de kop. Zij werd  voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het stel kwam met de schrik vrij. De auto’s raakten bij de aanrijding zwaar beschadigd. Twee rijbanen werden afgesloten.

Polen op het verkeerde pad

Hoorn, vrijdag 3 september 2010

Op vrijdagmiddag omstreeks 13.05 uur kreeg de politie melding dat op de Schelphoek in Hoorn werd ingebroken in een personenauto. De daders zouden zijn weggereden in een donkere BMW. Korte tijd later kwam een melding binnen dat er bij een benzinestation in Westerblokker was getankt zonder dat de bestuurder had afgerekend. Ook hier bleek het te gaan om een donkerkleurige BMW. De auto werd onderweg gezien door een politiesurveillance en uiteindelijk kon de auto tot stilstand worden gebracht op de Zwaagmergouw. In de auto zaten drie mannen die werden aangehouden en voorverhoor werden overgebracht naar het politiebureau. Het ging om drie Polen van 22, 31 en 39 jaar oud.

Op de kop na aanrijding

Alkmaar, vrijdag 3 september 2010

Op de Laan van Rome heeft vrijdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen twee personenauto’s. Een automobiliste reed op de Laan van Keulen richting de Laan van Rome. Een automobilist sloeg vanaf de Penningweg linksaf richting de Laan van Keulen en gaf daarbij geen voorrang aan de automobiliste. Een aanrijding volgde waarbij de auto van de vrouw op de kop belandde. Ze kon zelfstandig haar voertuig verlaten. De vrouw werd ter controle overgebracht naar het MCA. De automobilist raakte niet gewond. Het ongeval trok veel bekijks van buurtbewoners.

Meteen schoonmaken

Alkmaar, vrijdag 3 september 2010

Omstreeks 14.50 uur kreeg de politie een melding dat drie jongen een muur aan het bekladden waren in de Winkelwaard in Alkmaar. Het ging om 14 en 15-jarige inwoners van Alkmaar. Het bleek dat zij met stiften een muur bij een winkel hadden ondergekladderd. Zij werden voor de keuze gesteld : of een bekeuring krijgen of direct de graffiti te verwijderen. Voor het laatste werd gekozen. Onder aanmoedigingen van het publiek werd alles weer keurig gemaakt. De ouders van de kinderen worden in kennis gesteld.

Zeiljacht in brand

Callantsoog, vrijdag 3 september 2010

Een zeiljacht is vrijdagmiddag op de Noordzee bij Callantsoog in brand gevlogen en gezonken. De twee opvarenden konden tijdig de boot verlaten. De oorzaak van de brand is onbekend.

Drugs

Anna Paulowna, vrijdag 3 september 2010
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.15 uur werd op de Molenvaart in Anna Paulowna een personenauto gecontroleerd waarin een 27-jarige man uit Den Oever en een 23-jarige man uit Wieringerwerf. Bij de controle zag de politie een patroon en een wikkel met harddrugs in de auto liggen. Zowel de bestuurder als de bijrijder werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Bij onderzoek in de auto werd een tweede patroon gevonden evenals meerder wikkels drugs en pillen.

Hoorn, donderdag 2 september 2010
Op donderdagmiddag werden in een woning aan het Jupiterhof in Hoorn een 22-jarige en een 31-jarige man aangehouden wegens het bezit van harddrugs en een wapen. Bij een onderzoek in de woning werd de man aangetroffen in een van de slaapkamers. In de kamer stond een bureau waarop een zakje wit poeder, een lepeltje en verpakkingsmateriaal voor gebruikershoeveelheden harddrugs. Het gaat hier vermoedelijk om cocaïne. In de woning werd ook een omgebouwd alarmvuurwapen aangetroffen. Bezit van het wapen is strafbaar. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen.

Brommerdieven aangehouden

Alkmaar, vrijdag 3 september 2010
Op vrijdagmorgen omstreeks 03.25 uur werden twee verdachten aangehouden op De Nieuwe Schermerweg in Alkmaar. Het ging om twee mannen uit Arnhem van 21 en 23 jaar oud. Een getuige meldde omstreeks 03.25 uur dat twee mannen in een bestelbus een brommer aan het inladen waren op ’t Hondsbosch in Alkmaar. De politie ging ter plaatse en trof de bus met de mannen aan op de Nieuwe Schermerweg. Achterin stond de bromfiets. Beide mannen werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De bromfiets werd in beslag genomen.

Lang en gevaarlijk

Den Helder, vrijdag 3 september 2010

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.00 uur kreeg een 48-jarige man uit Breezand een proces-verbaal wegens uitstekende lading. De man transporteerde steigerdelen op zijn bestelwagen. Deze staken achter het voertuig 3,5 meter uit en aan de voorzijde 3 meter. Bij elkaar werd het geel daardoor 10,90 meter lang. De man kreeg een proces-verbaal.

Meisje gewond bij aanrijding

Den Helder, donderdag 2 september 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 15.10 uur raakte een 17-jarig meisje uit Julianadorp gewond bij een verkeersongeval op de Kievitstraat in Den Helder. Het meisje reed op een scooter en zag te laat dat een personenauto stil stond. De 51-jarige bestuurster uit Breezand stond te wachten op tegemoetkomend verkeer. Het meisje reed achterop de auto. Hoewel zij een helm droeg liep zij vermoedelijk een gescheurde of gebroken neus op. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Waardetransport te water

Nibbixwoud, donderdag 2 september 2010

Een waardetransportwagen van G4S is donderdagmiddag te water geraakt in Nibbixwoud. De waardetransportwagen reed omstreeks kwart voor twee op de Van der Deureweg richting de Dorpsstraat. In tegenovergestelde richting reed een personenauto die onvoldoende rechts hield. Om een aanrijding te voorkomen stuurde de chauffeur van de waardetransportwagen zijn wagen de berm in. De zware wagen zakte echter weg in de zachte berm en was niet meer te houden. De wagen kwam op zijn zijkant in een sloot tot stilstand. De bestuurder en de bijrijder konden zelfstandig het voertuig verlaten en raakten niet gewond. De bestuurder van de personenauto reed na het ongeval door. Mogelijk heeft deze niets gemerkt van datgene wat zich achter hem of haar afspeelde. Onder toeziend oog van de politie werd de wagen uit de sloot getakeld. Hierbij werd de Van der Deureweg voor al het verkeer afgesloten.

Onderuit na wheelie

Heerhugowaard, donderdag 2 september 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 12.45 uur raakte een 23-jarige man uit Heiloo gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dopplerstraat in Heerhugowaard. De man reed op een motorfiets en droeg vermoedelijk geen helm. Volgens een getuige maakte de man een wheelie waarbij de motor achteroversloeg. De man kwam daarbij op het wegdek terecht en liep een beenbreuk op. Hij werd voor behandeling overgebracht worden naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Automobilist verliest macht over het stuur

Den Hoorn, donderdag 2 september 2010

Een 24-jarige automobilist uit Den Hoorn werd donderdagochtend overgebracht naar het ziekenhuis na een eenzijdig ongeval op de Westerweg. De man reed rond 00.45 uur in de richting van Den Burg. Vlak na de kruising met de Hemmerkooi verloor hij de macht over het stuur en kwam met de rechterzijde van zijn voortuig tegen de naast de Westerweg gelegen tuinwal. Hij werd vervolgens de weg weer op geslingerd en kwam daar tot stilstand. De automobilist had last van zijn nek en rug en werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Stand van zaken rond aanhoudingen Alkmaar

Alkmaar, woensdag 1 september 2010
Zeven van de dertig mannen die zaterdagavond in Alkmaar zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging zijn dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank in Alkmaar. Die heeft beslist dat ze nog zeker veertien dagen in voorlopige hechtenis moeten blijven. Zij zijn voorgeleid in verband met recidivegevaar, aangezien ze al eerder betrokken zijn geweest bij geweldsincidenten.
Het onderzoek is nog in volle gang. Vooralsnog gaat het OM ervan uit dat de zeven op een snelrechtzitting van de politierechter komen op 6 oktober.

De andere 23 verdachten zijn niet voor de rechter-commissaris geleid, maar hebben een zogeheten officiersvoorgeleiding gehad. Twee van hen zijn minderjarig. Die zijn naar huis gestuurd. Er wordt bekeken welke vervolgstappen ondernomen gaan worden. De overige 21 mannen zijn met een dagvaarding naar huis gestuurd en moeten  vooralsnog op 8, 10 of 11 november voor de politierechter verschijnen voor openlijke geweldpleging.

Overigens waren twee van de verdachten weliswaar verdacht van betrokkenheid bij de rellen in Hoek van Holland, maar is de zaak tegen de een geseponeerd en is de ander door de rechter vrijgesproken. Het OM is tegen de vrijspraak in hoger beroep gegaan. Deze verdachte is een van de verdachten die dinsdag is voorgeleid aan de rechter-commissaris.

De verdachten komen onder meer uit Rotterdam, Vlaardingen, Dordrecht, Barendrecht, Oud-Beijerland en Capelle a/d IJssel.

Tien jaar cel geëist voor gewapende overvallen

Alkmaar, woensdag 1 september 2010
Het Openbaar Ministerie Alkmaar heeft dinsdag celstraffen geëist tegen twee verdachten van een gewapende overval op een woning in Zwaag, op 29 oktober 2009. Het gaat om een 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, die tien jaar tegen zich hoorde eisen, en een 20-jarige man uit Opmeer tegen wie de officier van justitie vier jaar eiste. De zaken tegen een derde overvaller en de persoon die de overvallers vermoedelijk heeft getipt dat er geld in de bewuste woning was, zijn aangehouden en worden op een later tijdstip inhoudelijk behandeld. 

De 24-jarige verdachte belde rond 18.45 uur aan bij de woning in Zwaag en vroeg of hij mocht bellen in verband met autopech. De bewoonster haalde haar man maar toen die aan de deur kwam trok de verdachte een wapen en greep hem bij de keel. De verdachte drong de woning binnen, gevolgd door twee andere mannen. De bewoners werden bedreigd, mishandeld en vastgebonden. De verdachten gingen er met ruim zevenduizend euro en sieraden vandoor. De mannelijke bewoner kreeg tijdens de overval een hartinfarct en moest in een ziekenhuis worden opgenomen.

De 24-jarige verdachte stond dinsdag ook terecht voor zijn betrokkenheid bij twee andere gewapende overvallen: op een woning aan de Middenweg op 16 februari 2009 en op een supermarktmedewerker op 13 maart 2009, beide in Heerhugowaard. Bij de overval op de woning aan de Middenweg werd de slachtoffers eveneens een wapen op het hoofd gezet en werden ze vastgebonden. De supermarktmedewerker werd in een parkeergarage overvallen, toen hij op weg was naar zijn werk.

Voor deze twee overvallen in Heerhugowaard plus nog een overval in Haarlem werd in januari al een medeverdachte veroordeeld tot zes jaar cel. Een andere man werd veroordeeld tot achttien maanden cel voor medeplichtigheid aan de overval op de Middenweg. Hij zou de overvallers getipt hebben.

De officier van justitie noemde het dinsdag laf en beschamend hoe de verdachten te werk zijn gegaan. De slachtoffers zijn zeer grof behandeld en mishandeld en ondervinden hiervan lange tijd de gevolgen.

Verdachte van brandstichting aangehouden

Hoorn, woensdag 1 september 2010

Gisteravond rond 23.15 uur werd op het Boedijnhof een 48-jarige man uit Hoorn aangehouden als verdachte van brandstichting. Hij werd aangetroffen tussen geparkeerde auto’s bij een stapel in de brand gestoken grof vuil met daartussen twee kinderfietsjes. De man is ingesloten in een politiecel.

Rijplaatdieven aangehouden

Zwaagdijk, woensdag 1 september 2010

Vannacht rond 04.00 uur heeft de politie naar aanleiding van een melding van een getuige twee mannen van 56 en 21 jaar oud uit Alkmaar op heterdaad aangehouden als verdachten van diefstal. Ze waren op een bouwterrein aan de Zwaagdijk met een vrachtauto met kraantje bezig ijzeren rijplaten op te laden. Het ging om drie rijplaten met een afmeting van 6 x 1,8 meter. Het gewicht per plaat is ongeveer 1500 kilogram. De eigenaar, een directeur van een aannemingsbedrijf, deed aangifte. De verdachten zijn opgesloten in een politiecel in verband met een nader onderzoek en de vrachtauto is in beslag genomen.

Poolse autokraker

Alkmaar, woensdag 1 september 2010

Vannacht rond 03.45 uur kreeg de politie van een oplettende getuige de melding dat er een autoruit was vernield op de Graaf Jankade. Agenten gingen onmiddellijk ter plaatse en zagen nog juist twee personen bij de personenauto, waarvan inderdaad een ruit was ingeslagen, weglopen. Eén van hen kon ontkomen, de ander kon na een achtervolging te voet worden aangehouden. Het ging om een 21-jarige man uit Polen. Hij is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Verbrijzelde voorraam ontneemt zicht

Grootebroek, woensdag 1 september 2010

Rond 07.30 uur zag een agent op de Zesstedenweg een personenauto rijden met een verbrijzeld voorraam. De 21-jarige bestuurder had daardoor een slecht zicht waardoor hij gevaar voor overige weggebruikers kon veroorzaken.  Hij droeg bovendien geen autogordel en kon zich niet identificeren. Hij kreeg hiervoor drie bekeuringen met een totaalbedrag van 310 euro.