Fietser zwaar gewond

Sint Pancras, donderdag 15 april 2010
’s Avonds rond 19:55 uur raakte op de Vronermeerweg in Sint Pancras een 44-jarige wielrenner uit Broek op Langedijk gewond na een aanrijding met een personenauto. Een 46-jarige man uit Alkmaar reed over de Helling richting Sint Pancras. Bij het oversteken van een kruising verleende hij geen voorrang aan de wielrenner, die op de Vronermeerweg reed. Ze raakten met elkaar in botsing. De fietser is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.


Motorrijder zwaar gewond

Zijdewind, donderdag 15 april 2010

’s Middags rond 17:50 uur raakte op de provincialeweg N241 bij Zijdewind een 53-jarige motorrijder uit Zuid-Scharwoude zwaar gewond na een aanrijding met een personenauto. Een 45-jarige vrouw uit Schagen reed over de Weel uit de richting van Zijdewind en reed de N241 op. Hierbij gaf ze geen voorrang aan de motorrijder en kwamen ze met elkaar in botsing. Met gebroken ribben en inwendig letsel is hij naar het Westfries Gasthuis gebracht. De bestuurster was hierbij niet gewond geraakt, maar was erg geschrokken. Zij kreeg een proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang.

Gewond na steekpartij

Den Helder, donderdag 15 april 2010

In de namiddag rond 17:15 uur vond op de Brakkeveldweg in Den Helder een steekpartij plaats, waarbij een 28-jarige man uit Den Helder zwaar gewond raakte. Het slachtoffer is met verwondingen aan de schouder en gezicht naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn hiervoor twee jongeren aangehouden, een 24-jarige jongen en een 16-jarig meisje, beiden uit Den Helder. De politie heeft de steekpartij in onderzoek. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Grote brand Schoorl

Schoorl, donderdag 15 april 2010

Aanrijding N242

Alkmaar, donderdag 15 april 2010

Door nog onbekende oorzaak vond er donderdagochtend op de N242 ter hoogte van tuincentrum Ranzijn een aanrijding plaats tussen een taxibusje, een personenauto en een betonmixer. In het taxibusje bevonden zich geen passagiers. De betrokkenen werden ter plaatse gecontroleerd door het ambulancepersoneel. Het taxibusje en de personenauto raakten zwaar beschadigd en moesten worden weggesleept. De vrachtwagenchauffeur kon later zijn weg vervolgen. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.Politie zoekt getuigen van vernieling spelersbus

Alkmaar, woensdag 14 april 2010
Gisteravond was het eredivisieteam van voetbalclub F.C. Twente op bezoek in Alkmaar voor de wedstrijd tegen AZ . Op weg naar het AZ-stadion is de spelersbus op de Ringweg bij een spoorviaduct bekogeld met enkele stenen. Gelukkig bleef de chauffeur koelbloedig en raakte niemand gewond. De bus raakte beschadigd en de politie stelt een nader onderzoek in.
Het incident gebeurde rond 18.40 uur toen de herkenbare bus van het voetbalteam van F.C. Twente reed over de Heilooërtolweg in oostelijke richting. De chauffeur ging onder de spoortunnel door ter hoogte van de Westerweg. Op het moment dat de chauffeur de tunnel uit kwam gooiden vier of vijf personen vanaf het talud in de rechterberm enkele stenen naar de bus. Deze personen waren onherkenbaar omdat ze bivakmutsen en capuchons op hadden.

De stenen kwamen tegen de ruiten aan de rechterzijkant van de bus. Eén steen veroorzaakte een flinke deuk in een ruit. Er was in het gelaagde glas een deuk ontstaan met een diameter van ongeveer 50 centimeter. Tevens was er aan de rechterzijde krasschade op enkele andere ruiten en lichte lakschade.

De stenen zijn gelukkig niet door de ruiten van de bus heen gegaan want anders had er zwaar lichamelijk letsel kunnen ontstaan. De politie neemt deze vorm van openlijke geweldpleging dan ook hoog op en stelt een nader onderzoek in.

Rond 19.00 uur vond een man in de omgeving vier bivakmutsen op straat. Ze lagen op zo’n 100 meter vanaf de kruising Westerweg-Kuillaan. De politie heeft deze mutsen in het belang van het onderzoek veilig gesteld.

Getuigen die inlichtingen over de geweldpleging kunnen geven worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Alkmaar: 0900-8844. Melden via Meld Misdaad Anoniem kan ook: 0800-7000.Grote duinbrand in Schoorl

Schoorl, woensdag 14 april 2010

Woensdag woedde er in het duingebied van Bergen en Schoorl een brand. De brandweer kreeg rond 17.00 uur melding dat er veel rookontwikkeling was in het bosgebied bij de Wilhelminalaan. Door de snelle uitbreiding van de brand werd uit voorzorg de bebouwde kom van Bergen aan Zee geëvacueerd. De brandweer had rond 01.00 uur ’s nachts de brand onder controle.

Woensdagavond werd door de politie een team van rechercheurs geformeerd om het onderzoek naar de brand te starten. Er werd forensisch onderzoek gedaan in het bosgebied en tips die van bewoners waren binnen gekomen werden nagetrokken. Donderdagochtend werd het rechercheteam uitgebreid en werd het forensisch onderzoek hervat. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar mensen die iets verdachts hebben gezien woensdagmiddag in het duingebied bij Bergen. Getuigen kunnen contact opnemen met het rechercheteam via telefoonnummer 0900-8844.

In het duingebied zal in samenwerking met PWN en Staatsbosbeheer extra gesurveilleerd worden. Bij de extra surveillance zullen ook paarden worden ingezet.


Vrouw gewond bij eenzijdig ongeval

Hippolytushoef, woensdag 14 april 2010

Rond 10.55 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Parallelweg langs de Rijksweg N99 tussen het wegrestaurant ‘De Zingende Wielen’ en Hippolytushoef. Een 18-jarige automobiliste uit Oude Niedorp reed over de Parallelweg in de richting van Den Oever. Zij wilde een tankpasje uit haar handtas halen en was daardoor even afgeleid. Ze kwam met haar voertuig in de berm naast de weg waarna haar auto over de kop sloeg. De vrouw liep een bloedende hoofdwond o. Ze was goed aanspreekbaar en werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. Een traumahelikopter werd afbesteld.

Ongeval met motorambulance

Alkmaar, woensdag 14 april 2010

Rond 10.15 uur vond er op de N508, het verlengde van de Nollenweg, een aanrijding met letsel plaats waar een motorambulance bij betrokken was. De bestuurder ervan liep een schouderfractuur op. De 33-jarige motorrijder uit Hoorn was met zwaailicht en sirene op weg naar een spoedmelding in Heerhugowaard. Hij kwam uit de richting van Alkmaar en wilde vanaf de N508 linksaf slaan en de N242 oprijden in de richting van Heerhugowaard. Hij reed langzaam door rood licht. Enkele auto’s uit tegenovergestelde richting die op de middelste rijbanen reden stopten voor de ambulancemotor maar deze werd over het hoofd gezien door een 63-jarige automobilist uit Heerhugowaard die over de rechterrijbaan in de richting van Oudorp reed. De motorrijder reed met de voorzijde van zijn voertuig tegen de linkervoorzijde van de auto en kwam op het wegdek ten val. Hij liep hierbij een breuk in zijn schouder op maar was nog aanspreekbaar. Hij en de automobilist werden per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De motorrijder werd daar behandeld en is ter observatie opgenomen. De automobilist mocht na onderzoek naar huis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten total loss en de politie stelt een nader onderzoek in. Het spoedgeval waar de motorrijder naar op weg was kon op een normale manier door een andere eenheid worden overgenomen.

Hoofdwond na ruzie

Alkmaar, dinsdag 13 april 2010

Rond 15.40 uur ontstond er een ruzie tussen twee jongeren op de Roelantstraat. Een 16-jarige jongen en een 15-jarige buurjongen kregen woorden over een meisje. Dit ontaardde in een handgemeen waarbij de 15-jarige jongen een schep ter hand nam. Tijdens het duwen en trekken raakte de schep het hoofd van de 16-jarige jongen die een bloedende hoofdwond opliep. De verdachte werd door de politie aangehouden, het slachtoffer werd behandeld door personeel van een ambulance. De verdachte is voor een nacht in verzekering gesteld in verband met een nader onderzoek.

Aanrijding met letsel De Cocksdorp

De Cocksdorp, dinsdag 13 april 2010

Rond 13.40 uur vond er op de kruising Muyweg-Hoofdweg een aanrijding tussen twee personenauto’s plaats waarbij twee bestuurders van 57 en 35 jaar oud uit respectievelijk Den Hoorn en Den Burg gewond raakten. Ze waren nog aanspreekbaar maar werden beiden met nog onbekend letsel naar het Geminiziekenhuis in Den Helder gebracht. De aanrijding ontstond toen de 57-jarige man uit Den Hoorn, die reed over de Muyweg in Oostelijke richting, op de kruising verzuimde vrije doorgang te verlenen aan de andere automobilist. Die reed over de voorrangsweg de Hoofdweg en kwam uit Zuidelijke richting. Deze 35-jarige man werd in de flank aangereden maar kon zelf nog uit zijn auto komen. De andere man moest na de aanrijding uit zijn benarde positie worden bevrijd door de brandweer.

Dat verdient geen bloemetje

Heerhugowaard, dinsdag 12 april 2010

Gistermiddag tipte een oplettende getuige de politie. De persoon had gezien dat twee mannen in een personenauto op de Rustenburgerwerg vier bossen bloemen wegnamen zonder te betalen. De bloemen, lelies en tulpen, stonden in een stalletje aan de weg en het geld, een tientje, hadden ze in een bakje moeten doen. De getuige noteerde het kenteken van de weggereden auto en deze werd later door de politie aangetroffen op de Dorpsstraat in Oterleek. De bestuurder en zijn passagier waren bij iemand op visite gegaan en hadden de bloemen cadeau gedaan. Daar werden de verdachten van 55 en 37 jaar uit Alkmaar aangehouden. De bloemen werden door de politie meegenomen en teruggegeven aan de eigenaar. De beide mannen werden voor de nacht opgesloten in een politiecel. Ze zijn vanmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

18-jarige mag in cel afkoelen

Alkmaar, dinsdag 13 april 2010

Rond 12.30 bedreigde een 18-jarige jongen in een woning aan de Scheldestraat zijn 36-jarige moeder met een mes. De jongen was boos maar raakte haar niet. Toen de politie kwam bedreigde hij verbaal twee agenten. Toen zij hem aan wilden houden verzette hij zich en duwde hij een agente tegen een trapleuning waardoor ze een kneuzing opliep. Pepperspray hielp niet om de jongen te kalmeren. Hij vluchtte de woning uit. De agenten zagen kans om hem ter hoogte van de Rijnstraat te arresteren. Hij was nog steeds agressief en werd in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Alcohol en verkeer

Schagen, dinsdag 13 april 2010
Rond 00.15 uur werd op de Gebroeders Plukkerstraat een 36-jarige Engelse automobilist gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 275 ug/l (tot 220 toegestaan). Omdat het een buitenlandse bestuurder betrof besloot de officier van justitie in Alkmaar hem met een boete van 300 euro weg te sturen. De man heeft meteen betaald.

Alkmaar, maandag 12 april 2010
Rond 22.00 uur werd op de Thomas a Kempislaan een 32-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 515 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Met quad tegen boom

Hippolytushoef, maandag 12 april 2010

Rond 17.40 uur vond er een eenzijdig ongeval met letsel plaats op de Stroeerkoogweg. Een 16-jarig meisje uit Den Oever reed door onbekende oorzaak met een Quad frontaal tegen een boom. Ze had pijn aan haar hoofd en is per ambulance voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn.

Ongeval Uitgeest

Uitgeest, maandag 12 april 2010

Ter hoogte van Bush en Dam / Krommenieweg in Uitgeest is gisteravond een voertuig van de weg geraakt en door een sloot in het naastgelegen weiland tot stilstand gekomen. Door de klap brak er een wiel af. Twee van de vijf inzittenden werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het brandweerkorps van uitgeest kwam ter plaatse voor hulp. De juiste toedracht van het ongeval is nog onbekend.Twee dodelijke slachtoffers bij ongeval met Connexxion busje

Schagen, maandag 12 april 2010

Op de Kanaalweg vond maandagochtend rond 09.40 uur een dodelijk ongeval plaats. Een Connexxion busje met zeven inzittenden raakte door onbekende oorzaak op een rotonde van de weg. Het busje, wat op weg was naar een dagopvang van een verpleeghuis in Schagen, kwam in een lager gelegen berm tegen een boom tot stilstand.

Een 67-jarige man en een 85-jarige man, beiden afkomstig uit Wieringerwaard, kwamen bij het ongeval om het leven.

Een 87-jarige man uit Slootdorp en een 68-jarige man uit Wieringerwaard werden onder andere met kneuzingen opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn. Een 56-jarige vrouw uit Anna Paulowna ligt met onbekend letsel in het Beverwijkse ziekenhuis. In het ziekenhuis in Alkmaar is een 73-jarige man uit Wieringerwaard opgenomen met onbekend letsel.

Ook de 67-jarige bestuurster uit Schagen werd hierheen overgebracht. Zij heeft een wervelfactuur opgelopen als gevolg van het ongeval.


Kinderen stelen geld uit tuincentrum

Hoogwoud, maandag 12 april 2010

Een 13-jarige jongen uit Opmeer werd maandagochtend in zijn woning aangehouden. Op eerste Paasdag, zondag 4 april, werd uit het kantoor van een tuincentrum aan de Ooster Boekelweg een groot geldbedrag ontvreemd. Op camerabeelden waren de verdachten te zien. Een 14-jarige verdachte uit Hoogwoud werd zaterdagochtend 10 april rond 11.00 uur aangehouden op de Lage weg in Hoorn. Hij bekende de diefstal van het geld en gaf aan waar het geld lag. Bij een huiszoeking in zijn woning in Hoogwoud werd het ontvreemde geld inderdaad aangetroffen. Een 10-jarige medeverdachte uit Hoogwoud werd op het politiebureau uitgenodigd voor verhoor. De derde verdachte, een 13-jarige jongen, werd maandagochtend rond 06.15 uur aangehouden in zijn woning in Opmeer. De verdachten zijn inmiddels heengezonden. Tegen hen wordt een dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat.

Automobiliste botst tegen boom

Bergen, maandag 12 april 2010

Door nog onbekende oorzaak is maandagochtend een automobiliste tegen een boom gebotst. De vrouw reed omstreeks 08:20 uur op de Dreef richting de Bergerweg. Voorbij het kruispunt met de Natteweg reed de vrouw in de middenberm een verkeerspaal omver en kwam aan de linkerkant van weg tegen een boom tot stilstand. Een agent die op de Dreef met een lasergun een snelheidscontrole aan het houden was verleende eerste hulp. De gealarmeerde brandweer kon onverrichte zaken terug naar de kazerne. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het MCA.

Brand verwoest zeilschool

De Cocksdorp, zondag 11 april 2010

Door nog onbekende oorzaak brak er zondag omstreeks kwart voor zes brand uit in zeilschool De Eilander. De brandweer kon enkele kano’s redden van de vlammenzee. Vanwege ontploffings gevaar van gasflessen werd het toegestroomde publiek op afstand gehouden. Van het pand bleef niet veel over. 

Foto’s Marcel Winter


Agressie tegen hulpverleners

Alkmaar, zondag 11 april 2010
Een 17-jarig meisje uit Heiloo is rond 03.45 uur aangehouden op het Houttil. Zij was onwel geworden door overmatig alcoholgebruik en ambulancepersoneel ontfermde zich over het meisje. Het meisje wilde geen hulp waarop de hulpverleners besloten haar ouders in te lichten zodat zij opgehaald kon worden. Hierop ging het meisje door het lint en sloeg de 37-jarige ambulancebroeder in het gezicht. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Barsingerhorn, zaterdag 10 april 2010
Een 34-jarige man uit Barsingerhorn is omstreeks 22.00 uur aangehouden. Hij was op de Mieldijk tegen een boom gereden en er daarna vandoor gegaan. Agenten konden de man opsporen omdat het voertuig schade had geleden en een spoor van olie achterliet. Op de Heerenweg is de verdachte aangehouden. De man weigerde een blaastest en wilde weglopen. Ook verzette hij zich tegen de aanhouding die daarop volgde. De man greep een agent bij de keel. Een aantal uren later is bij de man een ademanalyse afgenomen, hij bleek ruim, 2,5 keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zaterdag 10 april 2010
Een 39-jarige man uit Den Helder is aangehouden op verdenking van het mishandelen van politieagenten. Die wilden hem aanhouden in zijn woning omdat hij verdacht werd van het mishandelen van zijn vrouw. De man verzette zich bij zijn aanhouding en bedreigde een agent met de dood. De agenten moesten pepperspray gebruiken om de man op afstand te kunnen houden. Toen er versterking kwam, is de man geboeid en meegenomen naar het politiebureau. De man is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Twee mannen overleden bij aanrijding

Blokker, zondag 11 april 2010

Een 20-jarige man uit Hoorn en een 21-jarige man uit Blokker zijn overleden bij een ernstig ongeval op de Westerblokker. rond 23.30 uur fietste een groep jongeren richting Hoorn over de Westerblokker. Een personenauto, met daarin drie mannen, kwam hen tegemoet rijden. Achter hen botste dit voertuig tegen de gevel van Café het Gouden Hoofd, vervolgens kwam de auto op een parkeerterrein tot stilstand en vloog in de brand.

De fietsers, omwonenden en cafébezoekers probeerden met brandblussers het vuur te blussen, haalden slachtoffers uit het voertuig en verleenden eerste hulp. Politie, brandweer en ambulancepersoneel konden kort daarop de hulpverlening overnemen.

De 20-jarige man uit Hoorn is kort na aankomst in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen, hij zat achterin het voertuig. De bestuurder, de 21-jarige man uit Blokker, is vanochtend overleden aan zijn verwondingen. De 21 jarige man uit Blokker die naast de bestuurder zat ligt met ernstig letsel in het ziekenhuis. Een aantal omstanders had ademhalingsproblemen door de brand. Zij zijn door ambulancepersoneel geholpen.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van dit ernstige ongeval. Door de hectiek kort na de aanrijding zijn niet van alle getuigen en omstanders de namen bekend geworden. De politie kan zich goed voorstellen dat bij een ernstig incident als dit, mensen behoefte hebben aan slachtofferhulp. Degenen van wie nog geen gegevens zijn genoteerd en wel behoefte hebben aan hulp, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn (0900 – 8844) of direct met Slachtofferhulp Nederland (0900- 0101).


Motorrijder gewond bij aanrijding

Wervershoof, zaterdag 10 april 2010

Rond 17.00 uur is een 23-jarige man uit Venhuizen gewond geraakt bij een aanrijding op de Veenakkers. Hij kwam op zijn motor aanrijden vanaf de Zwaagdijk over de Tolweg in de richting van Hoogkarspel. Vanaf de Veenakkers kwam een busje die rechtdoor naar de Marktweg wilde rijden. De bus verleende geen voorrang aan de motor die van rechts kwam. De motorrijder viel en raakte gewond aan zijn schouder. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van de bus, een 38-jarige man uit Polen, kwam met de schrik vrij.


Brand op campings

Oudkarspel / Hensbroek, zondag 11 april 2010

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02:10 uur werd er op camping De Oude Boomgaard aan de Provincialeweg in Oudkarspel brand ontdekt. Het bleek te gaan om een schuurtje tussen recreatiewoningen. In afwachting van de brandweer hield de buurman zijn woning nat. Zijn woning liep lichte schade op. Van het schuurtje bleef niets over. Bijna twee uur later brak er brand uit in een recreatiewoning op camping Holiday aan de Kerkweg in Hensbroek. Deze woning brandde geheel uit. Niemand raakte gewond. De oorzaak van beide branden is nog onbekend.


Alcohol en verkeer

Enkhuizen, zondag 11 april 2010
Na een ruzie in een café aan de Kaasmarkt is op de Dolfijn een 20-jarige man uit Hoogkarspel aangehouden. Hij wordt verdacht van het expres met zijn auto inrijden op de 40-jarige portier van het café. De portier zag dat er ruzie was geweest in het café. Kort daarna reed een auto op hem in, vermoedelijk met de bedoeling een persoon die achter hem stond te raken. De man kon op tijd wegspringen, de man achter hem kon de auto ook ontwijken. De verdachte, een beginnend bestuurder, bleek ook nog twee keer teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Rijp, zondag 11 april 2010
Een 45-jarige man uit Westbeemster is rond 2.40 uur aangehouden op de Zuiddijk. Hij reed als passagier mee in een auto die werd bestuurd door zijn vriendin. De vrouw blies een F bij de controle, dat betekent dat zij alcohol had gedronken en voor de ademanalyse mee moest naar het bureau. De man gedroeg zich vervelend en probeerde te beletten dat de vrouw mee kon naar het bureau. Hierop werd hij aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zondag 11 april 2010
Een 20-jarige man uit Zwaag is om 03.15 uur aangehouden op het Gouw op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnend bestuurder, ruim zes keer teveel had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaak en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Den Helder, zaterdag 10 april 2010
Een 20-jarige man uit Slootdorp is om 04.30 uur aangehouden op de Verkeerstorenweg wegens verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010
Een  41-jarige man uit Alkmaar is om 05.00 uur aangehouden op de Hertog Aalbrechtweg op verdenking van het rijden onder invloed. Hij weigerde mee te werken aan de ademanalyse. De man bleek niet over een geldig rijbewijs te bezitten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het weigeren van een ademanalyse.

Hoogkarpsel, zaterdag 10 april 2010
Op de Drechterlandseweg is tijdens een alcoholcontrole om 01.00 uur een 63-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 10 april 2010
Een 78-jarige man uit Zwaag is omstreeks 23.00 uur aangehouden op de Groenewoud. De politie kreeg de melding dat een auto slingerend over de weg reed. De blaastest gaf aan dat er alcohol in het spel was. De ademanalyse die dan altijd volgt op het politiebureau mislukte. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010
Een 41-jarige vrouw uit Alkmaar is rond 21.30 uur aangehouden op de Rozenstraat. Ze wilde haar auto hier parkeren en raakte daarbij een ander voertuig. Na de aanrijding ontstond er een ruzie. De vrouw raakte door het lint. Ook bleek zij twee keer teveel te hebben gedronken. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, vrijdag 9 april 2010
Een 19-jarige man uit Den Helder is om 21.45 uur aangehouden toen hij op zijn scooter vanaf de Meeuwenstraat een straat met een geslotenverklaring inreed. Op de Fabrieksgracht kon hij worden aangehouden. De agenten roken een sterke alcohollucht. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim zes keer teveel had gedronken. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Noord-Scharwoude, vrijdag 9 april 2010
Op de Zandakker is tijdens en alcoholcontrole een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij anderhalf keer teveel had gedronken. De man bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en er stond nog een boete van hem open. Tegen hem proces-verbaal opgemaakt.


Vrouw overleden na val van fiets

Heiloo, zaterdag 10 april 2010

Een 74-jarige vrouw is in de nacht van vrijdag 9 op zaterdag 10 april overleden aan letsel dat zij vermoedelijk heeft opgelopen na een val van haar fiets op vrijdagmiddag. Zij reed samen met haar man rond 16.00 uur op de Kuillaan en werd ingehaald door een 29-jarige vrouw uit Heiloo. Daarbij raakten de sturen van de dame en de 29-jarige vrouw in elkaar en kwamen zij ten val. De 29-jarige vrouw verleende direct hulp aan de vrouw, die even buiten bewustzijn raakte. Zij kwam weer bij en is ter controle met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Om 4.30 uur overleed de vrouw aan hersenletsel.

Zware mishandeling

Alkmaar, zaterdag 10 april 2010

Een 21-jarige man uit Amsterdam is omstreeks 16.30 uur aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 50-jarige Alkmaarder. De man is in zijn woning op de Geulstraat meerdere keren met een hamer op zijn hoofd geslagen en liep zware verwondingen op in zijn gezicht. De verdachte meldde zich kort na de mishandeling bij de politie waarop hij is aangehouden. De twee, familieleden van elkaar, hadden een gesprek waarbij de verdachte plotseling agressief werd en de hamer tevoorschijn haalde. De verdachte is in verzekering gesteld en tegen hem wordt proces-verbaalopgemaakt.

Ernstig ongeval in Andijk

Andijk, zaterdag 10 april 2010

Een 21-jarige vrouw uit Enkhuizen is rond 7.00 uur ernstig gewond geraakt bij een aanrijding op kruising  Grootslagweg/Dijkgraaf Grootweg. De vrouw reed in de richting van Lutjebroek en kwam uit de richting van Enkhuizen. Op de kruising zag zij vermoedelijk een ander voertuig over het hoofd. Hier reed een auto, bestuurd door een 48-jarige man uit Andijk. Hij reed in de richting van Grootebroek en kwam uit de richting van Andijk. De man kon een aanrijding niet meer voorkomen en raakte het voertuig van de vrouw in de flank. Zij kwam met haar auto op de kop in het water terecht. Een omstander, 33-jarige man uit Lutjebroek, kon de vrouw uit het voertuig halen. Een agent heeft de vrouw gereanimeerd. Zij is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De man is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gegaan.


Jongen gewond bij aanrijding

Hoogwoud, vrijdag 9 april 2010

Rond 23.30 uur is een 16-jarige jongen uit Wervershoof gewond geraakt bij een aanrijding met een auto. De jongen reed over de Ooster Boekelweg in de richting van De Gouwe. Op het kruispunt Gouwe/Ooster Boekelweg kwam van links een personenauto. Deze werd bestuurd door een 50-jarige vrouw uit Zwaag. Vermoedelijk zag zij de bromfietser over het hoofd. De jongen is bij de aanrijding van zijn bromfiets gevallen en in een sloot naast de Gouwe terecht gekomen. De jongen is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Vrouw gewond bij aanrijding

Den Burg, vrijdag 9 april 2010

Een 74-vrouw uit Den Hoorn is gewond geraakt bij een aanrijding op de Schilderweg. Een 72-jarige man uit Den Burg reed over de Schilderweg richting Den Burg toen hij een man op de grond zag liggen op het Schillepaadje naast de rijbaan van de Schilderweg. De man stopte en reed achteruit om beter te kunnen zien of de man hulp nodig had. Toen hij langzaam achteruit reed reed hij tegen de vrouw van de man aan die de weg overstak naar haar man toe. De vrouw viel en brak haar heup. Zij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Rook met een luchtje

Schagen, vrijdag 9 april 2010

Omstreeks 11:30 werd er in het magazijn van de Marskramer aan de Nieuwe Laagzijde rook ontdekt. De gewaarschuwde brandweer ontdekte dat het niet om een brand ging maar om rioolwerkzaamheden. 

In botsing met lantaarnpaal

Bergen, vrijdag 9 april 2010

Omstreeks 19.45 uur is een 62-jarige man uit Bergen gewond geraakt bij een aanrijding met een lantaarnpaal. Hij reed over de Nesdijk en wilde de rotonde driekwart rondrijden om over de Bergerweg richting van de Oosterweg verder te rijden. Hij nam de rotonde verkeerd en vloog uit de bocht, tegen een lantaarnpaal aan. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.

Rijbewijs kwijt

Alkmaar, vrijdag 9 april 2010

Op vrijdagmorgen omstreeks 04.15 uur nam de politie het rijbewijs in van een 30-jarige Alkmaarder. De man was kort daarvoor gecontroleerd op de Marktstraat in zijn woonplaats. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies 645 ug/l. dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Bromfietser breekt been

Heiloo, donderdag 8 april 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 16.10 uur brak een 22-jarige man uit Heiloo een been bij een eenzijdig verkeersongeval op De Sonneveld in Heiloo. De man reed op een bromfiets en moest uitwijken voor een aantal vogels die op de weg bleven zitten. Bij het uitwijken raakte de trapper van de bromfiets een stoeprand. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt en kwam ten val. Bij zijn val brak hij vermoedelijk een been. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het medisch centrum in Alkmaar.

Fietser geschept

Castricum, donderdag 8 april 2010

Op donderdagmiddag omstreeks 17.40 uur raakte een 20-jarige man uit Castricum gewond bij een aanrijding op de Beverwijkerstraatweg in zijn woonplaats. De man reed op een fiets over het fietspad en wilde de rijbaan oversteken. Hiervoor reed hij tussen een rij stilstaande auto’s door, die voor een spoorwegovergang stonden te wachten. De fietser had echter niet in de gaten dat de file slechts een kant op stond en dat het verkeer over de andere rijbaan gewoon door kon rijden. Toen hij tussen de stolstaande auto doorreed werd hij aangereden door een personenauto, bestuurd door een 44-jarige man uit Egmond aan den Hoef. De fietser werd geschept en kwam met zijn hoofd tegen de voorruit van de auto. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Politie zoekt getuigen van beroving

Hoorn, donderdag 8 april 2010

De politie is op zoek naar getuigen van een beroving op donderdagavond omstreeks 23.55 uur op de Vredenhofstraat in Hoorn. Een 19-jarige man uit Hoorn reed op de fiets over de Vredenhoflaan toen er drie personen op hem af kwamen lopen. Het slachtoffer werd hard tegen zijn hoofd geslagen, waarna hij van zijn fiets werd getrokken. De overvallers doorzochten alle zakken van het slachtoffer waarbij onder anderen een portemonnee, een GSM en een iPod werden buitgemaakt. Ook werden een riem en de sportschoenen van het slachtoffer weggenomen.
De politie verzoekt getuigen van deze beroving contact op te nemen met de recherche in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Motorrijder overleefd zware aanrijding

De Stolpen, donderdag 8 april 2010

Een 37-jarige motorrijder uit Den Helder heeft donderdagavond een zware aanrijding met een personenauto overleefd. Een automobilist, een 63-jarige Brit, reed omstreeks 22:20 uur op de N9 richting Alkmaar en wilde bij De Stolpen linksaf richting Schagen. Daarbij negeerde hij het rode verkeerslicht. De motorrijder, rijdende richting Den Helder, kon de auto niet meer ontwijken. Na de botsing schoot de motor en het slachtoffer een talud af en belandde in de bosschages. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Van zijn motor bleef weinig heel. De automobilist is door de politie aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd.Onopvallende videosurveillance

Heerhugowaard, donderdag 8 april 2010
De videosurveillanten van politie Noord-Holland Noord hebben rond 15:20 uur een personenauto aan de kant gezet op de N242, nadat de bestuurder 121 km/uur had gereden, terwijl de maximum toegestane snelheid 80 km/uur is. De bestuurder, een 35-jarige man, reed in een auto met Belgisch kenteken en moest na overleg met de officier van justitie een boete van € 340 betalen. Bij nader onderzoek bleek dat de man nog meerdere bekeuringen had openstaan. Na betaling van een totaalbedrag van ruim € 740 kon de man zijn weg vervolgen.

Middenmeer, donderdag 8 april 2010
Toen de videosurveillanten rond 17:45 uur over de Nieuwlanderweg reden, werden zij van rechts ingehaald door een 25-jarige Poolse bestuurster. Het rijgedrag van de vrouw viel tevens op, omdat zij continu te snel reed: ze reed gemiddeld 121 km/uur, waar een maximum snelheid geldt van 80 km/uur. De videosurveillanten zetten de vrouw aan de kant en ook zij moest na overleg met justitie direct haar boete betalen, voordat zij haar weg kon vervolgen.

Fietser overleden na onwelwording

Camperduin, donderdag 8 april 2010

Een 77-jarige man uit Schoorl is donderdagavond in Camperduin overleden nadat hij onwel was geworden en van zijn fiets viel. De man reed omstreeks half 7 bij de strandopgang in Camperduin. De man had  een niet-reanimeren verklaring. Waardoor de man onwel geworden is is niet bekend.

Aanrijding met letsel

Den Helder, donderdag 8 april 2010

Op donderdagavond omstreeks 18.45 uur raakte een 17-jarige jongen uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de kruising van de Weststraat en het Nieuwe Kerkplein in zijn woonplaats. De jongen reed op een bromfiets over het Nieuwe Kerkplein in de richting van de kruising. Hier verleende hij geen voorrang aan een personenauto die over de Weststraat aan kwam rijden. De auto werd bestuurd door een 24-jarige man uit Den Helder. Bij de aanrijding sloeg de bromfietser met zijn hoofd tegen het voorraam van de auto. Hij liep letsel aan zijn hoofd op en werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Kortsluiting in zonnepaneel

Alkmaar, donderdag 8 april 2010

Omstreeks 17:30 uur werd er door een buurman rook ontdekt op het dak van een woning aan de P.C. Boutensstraat. De buurman sloeg direct alarm. Bij nader onderzoek door de brandweer bleek dat er kortsluiting had plaatsgevonden in één van de zonnepanelen. De bewoners van de woning waren niet aanwezig. De schade bleef, dankzij de alerte buurman, beperkt.


Poederbrief aangetroffen

Den Helder, donderdag 8 april 2010

Bij een postagentschap aan de Drooghe Bol werd donderdagochtend rond 09.45 uur in een postbus een poederbrief aangetroffen. De ontvanger opende de brief en sloeg alarm. De brief werd voor onderzoek meegenomen. Het poeder bleek een niet gevaarlijke stof te zijn. In de envelop was nog een brief bijgesloten. De inhoud hiervan wordt nader onderzocht.

Bedreiging na verkeersconflict

Sint Pancras, woensdag 7 april 2010

Een 17-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude en een 18-jarige jongen uit Alkmaar werden woensdagavond rond 19.00 uur aangehouden. De 18-jarige jongen had eerder op de dag een verkeersconflict gehad met een 46-jarige automobilist uit Sint Pancras. De jongen fietste midden op de weg en de automobilist toeterde. De jongen werd hierop boos. De automobilist reed naar zijn woning en zag dat de jongen naar hem toe fietste en tegen hem aanreed. Hij liep later met een houten paaltje richting de woning van de man, maar deed verder niets. Later op de dag kwam de Alkmaarder echter terug met nog een jongen. De 18-jarige jongen bedreigde de man verbaal. Hij had een steekwapen in zijn hand en de andere jongen een boksbeugel. Een buurtbewoner belde de politie. Deze hield de jongens aan. Het steekwapen en de boksbeugel werden in beslag genomen.

Stenengooiers aangehouden

Anna Paulowna, woensdag 7 april 2010

Een 56-jarige en een 17-jarige man uit Anna Paulowna werden woensdagavond rond 20.45 uur aangehouden in hun woning. De politie kreeg melding van vernieling van een auto in Anna Paulowna. Agenten troffen de auto met de bestuurder aan langs de openbare weg naast een weiland. De bestuurder gaf aan bekogeld te zijn met twee stenen toen hij voorbij een schuur reed. Hier stonden twee mannen naast die stenen naar zijn auto gooiden. De politie ging naar de woning naast de schuur en trof twee mannen in de woning aan. Zij werden aangehouden voor vernieling en zijn in verzekering gesteld.

Bromfietser gewond bij ongeval

Den Helder, woensdag 7 april 2010

Een 50-jarige bromfietser uit Anna Paulowna raakte woensdagmiddag rond 16.45 uur gewond bij een ongeval op de Oosteroeverweg. De bromfietser reed over het bromfietspad en kwam vanaf de Marina. Een 73-jarige automobilist uit Den Helder zag de bromfietser over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De bromfietser werd met knie en buikklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Hij moest ter observatie een nacht in het ziekenhuis blijven.

‘Liefdadigheid’ loopt uit op handgemeen en lekgestoken band

Den Helder, woensdag 7 april 2010

Gisteravond rond 21.00 uur ontstond er op het Marsdiepplein, ter hoogte van de onderdoorgang naar de Amerstraat, een handgemeen tussen twee mannen. Een 46-jarige man uit Den Helder wilde een oud hoofdkussen neerleggen onder de doorgang in de hoop dat iemand dat nog zou kunnen gebruiken, zo verklaarde hij. Een 33-jarige buurtbewoner zag dit en beschouwde het als afval dumpen. Hij sprak de man aan en tussen hen ontstond een woordenwisseling die uitliep op enkele tikken over en weer. De 46-jarige man liep daarbij een bloedende hoofdwond op ter hoogte van zijn oog. De vriendin van de 33-jarige man schoot te hulp en stak met en mes een autoband van de 46-jarige man lek. Hierna werd de politie ingeschakeld. De 33-jarige man en zijn 18-jarige vriendin uit Den Helder werden aangehouden en in verband met een nader onderzoek opgesloten in een politiecel. Ze zijn in de loop van vandaag gehoord en met een proces-verbaal op zak heengezonden. De verklaringen van de betrokkenen lopen uiteen. Het mes is in beslag genomen.

Jongens aangehouden voor inbraken

Den Burg, woensdag 7 april 2010

Drie jongens in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar uit Den Burg werden dinsdagochtend en –middag aangehouden in hun woonplaats voor een achttal inbraken in de maanden februari en maart van dit jaar. Het betrof drie inbraken in voetbalkantines waarbij de buit bestond uit frisdrank en snoepgoed. Bij inbraken in een zwembad, een strandtent, een bouwkeet en een snackbar was de buit vrijwel nihil. De jongens werden op het bureau verhoord en hebben een bekennende verklaring afgelegd. Zij zijn na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat. Het onderzoek naar de inbraken wordt binnenkort afgerond.

Steekincident bij Beschermd Wonen

Wieringerwerf, woensdag 7 april 2010

Vanmorgen rond 11.10 uur heeft zich een steekincident voorgedaan in een woning van Beschermd Wonen aan de Werfstraat. Een 38-jarige bewoner van het pand hanteerde een mes en raakte een moeder van een cliënt en een begeleidster. Zij raakten door diverse messteken flink gewond maar waren nog aanspreekbaar. Ze zijn per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn gebracht waar ze zijn opgenomen. Er werd ook een traumahelikopter ingezet. De moeder is een 48-jarige vrouw uit Hippolytushoef en de begeleidster een 51-jarige vrouw uit Wieringerwerf.
De verdachte kon door de politie binnen worden aangehouden. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht. In het pand wonen enkele bewoners van ’s Heeren Loo, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Ongeveer vier andere bewoners van het pand, dat valt onder een project ‘Beschermd Wonen’, zijn door deze instelling opgevangen.

Bromfietser gewond door overstekende kat

Lutjebroek, dinsdag 6 april 2010

Rond 22.00 uur vond er op de P.J.Jongstraat een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 19-jarige vrouw uit Wervershoof op een bromfiets gewond raakte. De vrouw verklaarde dat er een kat de weg over stak die ze niet kon ontwijken. Ze verloor de macht over haar stuur en kwam ten val. Daarbij liep ze letsel aan haar hoofd, arm, schouder en been op. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Alcohol en verkeer

Grootebroek, maandag 05 april 2010
’s Morgens rond 2:00 uur zagen surveillerende agenten een scooter rijden zonder kentekenplaat en de bestuurder droeg geen helm. De 17-jarige jongen uit Grootebroek moest stoppen en hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en werd aangehouden. Hij was beginnend bestuurder en op het bureau blies hij 515 ug/l, ruim vier keer de toegestande 90 ug/l. Zijn rijbewijs AM is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal. 

Twisk, zondag 04 april 2010
’s Avonds kwam rond 22:24 uur bij de politie een melding binnen van een eenzijdig verkeersongeval op de Dorpsweg in Twisk. Een motorrijder was ten val gekomen. Daar aangekomen lieten de agenten de 37-jarige motorrijder uit Wervershoof ter controle blazen. Hij bleek teveel alcohol gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 900 ug/l, ruim drie keer teveel (tot 220 ug/l toegestaan). Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Egmond aan den Hoef, zaterdag 03 april 2010
Rond middernacht zagen surveillerende agenten een scooter veel te hard over de Heilooer Zeeweg rijden. De 17-bestuurder uit Egmond-binnen moest stoppen en werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Hij was beginnend bestuurder en blies 400 ug/l, ruim drie keer de toegestane 90 ug/l. Zijn rijbewijs AM is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Zuidschermer, zaterdag 03 april 2010
’s Morgens rond 3:00 uur zagen surveillerende agenten een auto die de belijningen rechts en links overschreed. Ze lieten de 26-jarige bestuurder uit Broek op langedijk stoppen en controleerden hem op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 710 ug/l, ruim drie keer teveel. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Alkmaar, vrijdag 02 april 2010
’s Avonds tussen 22:00 en 03:00 uur hielden agenten op de Kennemerstraatweg en Noorderkade meerdere alcoholcontroles. Vijf bromfietsers kregen een proces-verbaal omdat zij teveel gedronken hadden (395 ug/l, 400 ug/l, 350 ug/l, 270 ug/l, 180 ug/l). Er werd van een 22-jarige automobiliste uit Wieringerwaard haar rijbewijs ingevorderd. Zij is beginnend bestuurder en had vijf keer teveel gedronken ( 455 ug/l).

Buurmannen blussen in brand gestoken bestelauto

Heerhugowaard, maandag 5 april 2010

Twee buurmannen wisten in de nacht van zondag op maandag aan het Spaarne een in brand gestoken bestelauto te blussen. Daarmee konden ze echter grote schade aan het interieur van de auto niet voorkomen. De brand werd omstreeks 00:20 uur ontdekt. De mannen twijfelden geen moment en gingen direct met een tuinslang met sproeikop de vlammen te lijf. De brandweer kwam ter plaatse voor controle. De politie stelt een onderzoek in.


Gedragsproblemen

Alkmaar, maandag 05 april 2010
Maandagochtend rond 3:40 uur is op de Koelmalaan een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Bij zijn aanhouding is pepperspray gebruikt. De man zat als passagier in een auto, waarvan de 36-jarige bestuurder uit Alkmaar werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. De bestuurder bleef onder de strafbare limiet, echter zijn passagier begon te schreeuwen naar de agenten en stapte uit. Hij maakte trappende bewegingen en sloeg wild om zich heen. Hij werd aangehouden, maar hij bleef agressief en kwam dreigend op de agenten af. Na het gebruik van pepperspray en met z’n vieren konden de agenten de man uiteindelijk geboeid in de politieauto zetten.

Callantsoog, zaterdag 03 april 2010
’s Avonds om 18:50 uur is een 23-jarige man uit Callantsoog aangehouden. Hij heeft zijn ouders meerdere malen bedreigd met de dood. De situatie is zo verergerd dat de zoon een huisverbod kreeg opgelegd. Het gezin is in contact gebracht met professionele hulp.

Automobiliste vergist zich in het rem- en gaspedaal

Heiloo, zondag 4 april 2010

Een vrouw op leeftijd uit Heiloo vergiste zich zondagmiddag in het rem- en gaspedaal van haar auto en veroorzaakte daarmee een aanrijding. De vrouw reed op de Vennewatersweg richting de Kennemerstraatweg. Bij de rotonde gaf de vrouw gas in plaats van te remmen en schoot de rotonde op. Na een botsing met een personenauto en een verkeersbord bleef de vrouw gas geven, om vervolgens tegen een metalen hekwerk tot stilstand te komen. Het aangereden gezin, met twee kleine kinderen van 1,5 en 4 jaar oud, kwam met de schrik vrij. Ook de oudere dame en haar zus raakten niet gewond. De auto’s raakten zwaar beschadigd.


Scooterbestuurder aangehouden

Hoorn, zondag 04 april 2010

In de ochtend rond 2:18 uur zagen surveillerende agenten Westerdijk drie personen op één scooter zonder kenteken richting Grote Noord rijden. Er reden nog twee scooters naast, waarvan een vrouwelijke passagier geen helm droeg. Op de Westerdijk stapte één van de personen af en reed de scooter door. Andere agenten waren toegesneld en blokkeerden met hun politieauto de weg voor de scooter, waarop de beide personen wegrenden via de Molsteeg. Na een korte achtervolging kon een 18-jarige jongen uit Hoorn op de Breed worden aangehouden. De bestuurder is meegenomen naar het politiebureau. Hij wordt onder ander verhoord voor het niet hebben van een kenteken, een rijbewijs, het rijden zonder verzekering en voor gevaarlijk rijgedrag (zonder verlichting en met drie personen op de scooter). De scooter is in beslag genomen en wordt verder onderzocht.

Autobrand in Heiloo

Heiloo, zondag 4 april 2010

Bewoners aan de Maria’s Hof in Heiloo werden omstreeks 04:45 uur gewekt door enkele knallen. Er bleek een personenauto in brand te staan. Door de brand ontstond sluiting waarna de auto uit zichzelf begon te rijden. De brandende auto drukte vervolgens een brommobiel de bosjes in. De personenauto brandde geheel uit. Ook de brommobiel liep door de hitte


Poging straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, zondag 4 april 2010
Zondagavond probeerden twee jongens op een scooter een 17-jarige jongen uit Hoorn te beroven op het Keern. De jongen fietste rond 22.30 uur naar een vriend toen twee jongens op een scooter naast hem kwamen rijden. Zij probeerden de jongen te laten stoppen door hem bij zijn schouder te pakken en gaven aan hem in elkaar te slaan als hij zijn mobiel niet gaf. De 17-jarige Hoornaar deelde een klap uit en raakt één van de jongens op het achterhoofd. Hierop maakte de scooter vaart en sloeg af. Het ging om een zwarte scooter van het merk Zipp.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of rond het Keern zondagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Hoorn.

Auto te water

Midwoud, zondag 4 april 2010

Omstreeks 03:50 uur sloeg een fietster alarm nadat zij een auto in een sloot aantrof aan de Midwouder Dorpsstraat. De hulpdiensten, waaronder duikers van de brandweer, spoeden zich naar het ongeval. Er werden geen personen aangetroffen. Een brandweerman raakte gewond aan zijn hand nadat hij een ruit insloeg om de deuren te kunnen openen. Hij werd ter plaatse door medisch personeel behandeld. De tenaamgestelde van het voertuig kan een bezoekje van de politie verwachten.


Aangehouden na steekpartij

Egmond aan Zee, zaterdag 03 april 2010

Van vrijdag- op zaterdagnacht is een 36-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats op de Churchilllaan aangehouden. Hij had een 20-jarige vrouw uit Egmond aan Zee aan haar pols verwond met een mes. Haar pols moest in het ziekenhuis behandeld worden. Hij had bij een vriendin thuis ruzie gekregen met haar en een andere vriendin. Na een woordenwisseling en wat geduw en getrek heen en weer, had hij een mes gepakt en in de rondte gaan zwaaien, waarbij hij het slachtoffer had geraakt.

Dodelijk ongeval N240

Zwaagdijk, zaterdag 3 april 2010

Omstreeks 21:35 uur vond op de parallelweg van de Markerwaardweg bij Wervershoof een aanrijding plaats waarbij een 40-jarige Pool om het leven is gekomen. Een 19-jarige automobilist uit Bovenkarspel reed op de weg toen plotseling het slachtoffer voor hem opdoemde. Hij kon niet meer uitwijken en hij reed het slachtoffer aan. Het slachtoffer kwam eerst op de motorkap en voorruit terecht, waarna hij in de sloot belandde. De bestuurder is samen met zijn twee medepassagiers uitgestapt en zij hebben de man uit de sloot en half op de kant weten te trekken. Het slachtoffer was ter plaatse aan zijn verwondingen aan het hoofd overleden. De fiets van het slachtoffer stond onbeschadigd verderop tegen een boom. De politie doet technisch onderzoek naar de toedracht. Het rijbewijs van de bestuurder is vooralsnog ingenomen, totdat het onderzoek is afgerond. Hij had geen alcohol gedronken.

Aanrijding fietser met auto

Heerhugowaard, zaterdag 03 april 2010

’s Middags vond rond 12:50 uur vond op de Beukenlaan in Heerhugowaard een aanrijding plaats tussen een fietser en een personenauto. De fietser, een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard werd volgens getuigen, met hoge snelheid door een scooter voortgetrokken en stak vanaf het fietspad de Beukenlaan over. Hierbij gaf hij geen voorrang aan een 55-jarige automobiliste uit Oterleek. Zij kon met haar auto niet meer uitwijken, waardoor de fietser rechts tegen haar auto op botste. De fietser vloog over de motorkap en kwam op de grond terecht. Gelukkig was de fietser niet gewond. De scooter reed weg. Een getuige had het kenteken van de scooter nog wel genoteerd, maar deze bleek gestolen te zijn.

Voetgangster aangereden en zwaar gewond

Bergen, vrijdag 02 april 2010

’s Avonds rond 21:38 uur vond op de Dreef in Bergen een aanrijding tussen een voetgangster en een personenauto plaats, waarbij de voetgangster ernstig gewond raakte. Een 78-jarige vrouw uit Bergen liet een hondje van vrienden uit. Bij de voetgangeroversteekplaats aan de Dreef en de Natteweg stak zij over. Net op dat moment kwam een 63-jarige automobiliste uit Bergen aan Zee aanrijden. Door de regenval en slechte verlichting zag zij de voetgangster over het hoofd en reed zij haar aan. Het slachtoffer is overgebracht naar het MCA. Zij heeft haar elleboog, arm, bekken, jukbeen en enkel gebroken en haar linker oogkas is verbrijzeld.

Pas op voor oplichters

Alkmaar, vrijdag 2 april 2010
De politie waarschuwt voor oplichters die misbruik maken van bankrekeningen van scholieren. Deze raken hierdoor ernstig gedupeerd. Inmiddels zijn bij de politie een aantal meldingen binnen gekomen van gevallen waarin middelbare scholieren, meestal gemakkelijk te beïnvloeden meisjes, worden benaderd door een man die vraag gebruik te mogen maken van de bankrekening en de pinpas met code van het slachtoffer. De man geeft hier als beloning een paar honderd euro voor. En zeg nu zelf. Wat kan je dan gebeuren, want die paar honderd euro is veel meer dan er op de rekening staat en in het rood staan kan niet. Dus …

Wat er vervolgens gebeurd is dat er grote sommen geld op de rekening worden gestort en er vervolgens ook weer worden afgehaald. Een duidelijk voorbeeld van witwassen van geld. De bank, die dit constateert, blokkeert de rekening. En dan beginnen voor het slachtoffer de problemen, want wie betrokken is bij het witwassen van geld, krijgt niet zomaar een nieuwe rekening. In de praktijk blijkt dat slachtoffer langere tijd bij geen enkele bank over een rekening kunnen beschikken, soms wel tot acht jaar.

De politie in Alkmaar vraagt slachtoffers en personen die met dit verhaal benaderd zijn, zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Poging straatroof

Enkhuizen, vrijdag 2 april 2010
Vrijdagochtend rond 03.15 uur probeerden drie mannen een 35-jarige man uit Westwoud te beroven op de Westerstraat. De man uit Westwoud was uit geweest en was op weg naar het station voor een taxi. Even voor de kruising met de Venedie wilde hij de drie mannen voorbij lopen. Eén van hen liep tegen de 35-jarige man aan en begon gelijk Marokkaans te praten tegen zijn vrienden. De man reageerde zeer opgefokt. Hij begon de 35-jarige man te duwen en sloeg hem meerdere malen met zijn vuist op zijn hoofd. Vervolgens gaf de man aan dat hij geld wilde van het slachtoffer en bedreigde hem hierbij. Het slachtoffer begon terug te slaan en liep weg richting het station. Hij zag dat de mannen rechtsaf gingen en richting het noorden liepen.

De man die het slachtoffer sloeg had een Marokkaans uiterlijk, is 15 à 16 jaar oud en heeft een slank postuur. Hij droeg een wit vest met een gebreide V erop en vrij nieuwe sportschoenen met felgroene strepen.

Heeft u meer informatie over bovenstaand incident of herkent u de dader aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Binnenbrand kledingwinkel

Alkmaar, vrijdag 2 april 2010

In een kledingwinkel in het centrum van Alkmaar heeft vrijdagochtend brand gewoed. Een medewerkster opende omstreeks 10 uur de winkel en wilde de verlichting aanzetten. Toen deze niet bleek te werken rook ze een brandlucht, vermoedelijk afkomstig van de stoppenkast. Om 10:45 uur werd door de brandweer het sein ‘brand meester’ gegeven.
Het appartement boven de kledingwinkel raakte onbewoonbaar. De bewoners, drie studenten, waren ten tijde van de brand niet aanwezig. De winkels naast het getroffen pand blijven dicht voor nader onderzoek. In totaal moesten zo’n 30 winkels de deuren sluiten vanwege de hevige rookontwikkeling.

Alcohol en verkeer

Oosterblokker, vrijdag 2 april 2010
Rond 01.10 uur werd op de Oosterblokker een 65-jarige man uit Hoorn dronken betrapt op een snorfiets. Hij moest mee naar het politiebureau en blies daar twee maal de toegestane hoeveelheid: 430 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, vrijdag 2 april 2010
Rond 02.30 uur werd op de Zuidstraat een 34-jarige automobilist uit Heerhugowaard gecontroleerd op drankgebruik. De man moest mee naar het bureau en blies daar ruim drie maal de toegestane hoeveelheid voor een gevorderd bestuurder 710 ug/l (tot 220 toegestaan). De man moest meteen zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Medemblik, vrijdag 2 april 2010
Rond 02.00 uur werd op de Oosterdijk een 19-jarige beginnend automobilist betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 600 ug/l (tot 90 toegestaan) en moest meteen zijn roze kaartje inleveren. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, donderdag 1 april 2010

Een 17-jarige bromfietser uit Den Helder werd donderdagochtend rond 01.50 uur aangehouden op het Julianaplein. De jongen bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 430 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Hoorn, donderdag 1 april 2010
Een 37-jarige man automobilist uit Hoorn moest donderdagochtend zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Binneblijfstraat. De man blies 595 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Poging doodslag en mishandeling

Den Helder, donderdag 1 april 2010

Een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd donderdagavond rond 18.10 uur aangehouden op de Emmastraat. De ex-vriendin van de man kwam thuis in haar woning, waar haar ex-vriend bleek te zijn. De man mishandelde haar en probeerde haar te steken met een mes. Toen de man naar de keuken ging om een ander mes te halen, kon de vrouw de woning verlaten. De politie kwam ter plaatse om de man aan te houden. De man sloot zich echter in de woning in. De situatie was dusdanig dat een aanhoudingsteam werd ingeschakeld. Deze kon rond 18.10 uur de man in de woning aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is in verzekering gesteld.

Bakker Jos Rood aan het Oudorperplein overvallen

Alkmaar, donderdag 1 april 2010

Donderdagmiddag is een bakkerij aan het Oudorperplein overvallen. Rond 16.30 uur kwamen twee mannen de winkel binnen. De medewerkster, die op dat moment alleen in de winkel is, wordt door één van de mannen onder bedwang gehouden, terwijl de andere man het geld uit de kassalade pakt. De daders wilden de sleutel van de kluis, maar deze had de medewerkster niet. Hierna vertrokken de mannen.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u donderdagmiddag rond 16.30 uur iets verdachts gezien op of rond het Oudorperplein of misschien in de voorafgaande dagen of uren voor de overval? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Irish Travellers

Regio, donderdag 1 april 2010
De politie waarschuwt voor een groep personen die bekend staan onder de naam Irish Travellers en die zich onder anderen schuldig maken aan diefstal, bedreiging en oplichting. Bij de politie zijn de afgelopen weken verschillend meldingen binnen gekomen over deze groep. Het gaat om een groep Ieren die op bijzonder agressieve manier hun diensten aanbieden, bijvoorbeeld het aanvegen van tuinpaden of het aanleggen van bestrating. Dit gebeurt zo agressief dat mensen niet durven te weigeren. Bovendien wordt werk niet afgemaakt of achteraf sterk afgeweken van de prijsafspraken. De groep heeft geen vaste woon- of verblijfplaats, opereert landelijk en is zeer mobiel. Zij verblijven vaak op campings.

In de kop van Noord Holland werd door de groep gebruik gemaakt van een witte bestelbus met het Engelse kenteken NL07WJY en het opschrift Power Clean.

De politie adviseert niet met deze mensen in zee te gaan. Mocht u slachtoffer zijn geworden van deze groep, meldt u zich dan bij de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).