Bedreiging met vuurwapen

Hoorn, maandag 15 maart 2010

Op maandagavond omstreeks 21.20 uur werd een 18-jarige jongen uit Hoon bedreigd met een vuurwapen. De jongen had enkele dagen geleden ruzie gehad met een man bij een tankstation in Hoorn. Toen het slachtoffer in de tuin van een woning aan de Spinner in Hoorn stond, kwam de man plotseling de tuin binnen. Hij was in gezelschap van vier anderen. Hij werd bedreigd met een vuurwapen en moest schade, die hij aan sieraden van de verdachte zou hebben toegebracht, vergoeden. Het slachtoffer wist echter weg te rennen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de verdachte.

Keigaaf zo’n helikopter !


Gestolen auto

Alkmaar, maandag 15 maart 2010

Een 40-jarige man uit Leiden werd maandagochtend rond 01.30 uur aangehouden op verkeersplein Kooimeer. Agenten zagen de man rijden op het verkeersplein. Zij trokken het kenteken van het voertuig na. De auto bleek gestolen te zijn. Het voertuig werd klem gereden en de bestuurder werd aangehouden voor heling. Hij bleek een portemonnee bij zich te hebben die weggenomen was bij een woninginbraak. Er wordt onderzoek gedaan naar betrokkenheid van de verdachte bij meerdere woninginbraken.

Containerbrand bij voetbalvereniging AFC ’34

Alkmaar, maandag 15 maart 2010

Terwijl de pauzerende schooljeugd een motoragent bestookt met vragen als ‘Is het brandstichting’ en ‘Wat krijg ik voor de gouden tip’, blust de brandweer een brand in een grote container. De container, redelijk gevuld met ingezameld oud papier, stond op het terrein van voetbalvereniging  AFC ’34 aan de Robonsbosweg. Het oud papier is na de brand en het bluswater waardeloos geworden. De dader ligt op het kerkhof, maar kan waarschijnlijk worden gezocht in de plaatselijk schooljeugd, aldus een medewerker van de vereniging.


Mishandelingen

Hoorn, zondag 14 maart 2010
Zondagmiddag werden tussen 15.00 en 16.00 uur vier jongens in de leeftijd van 13 en 14 uit Zwaag en Hoorn aangehouden in het Willem Wiesepark en op het Aagje Dekenplein. De politie kreeg eerder een melding dat een jongen op de kermis op het Aagje Dekenplein was neer geslagen. Ter plaatse bleek inderdaad dat er een jongen op de grond lag. Zijn nek werd gestabiliseerd door een omstander. De 14-jarige jongen viel steeds weg en had last van zijn hoofd en been. Hij moest per ambulance worden overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleek hij een gekneusde knie, een gekneusd been en een zware zwelling op zijn slaap te hebben. Getuigen hadden gezien dat het slachtoffer door de vier jongens in elkaar werd geslagen. Twee van de jongens werden op het Aagje Dekenplein aangehouden. De andere twee verdachten konden in het Willem Wiesepark worden aangehouden. Zij zijn in verzekering gesteld.

Hoorn, zondag 14 maart 2010
Een 57-jarige man en een 47-jarige man, beide afkomstig uit Hoorn, werden zondagavond rond 23-30 uur aangehouden op het Kerkplein. De twee waren een café uitgezet omdat zij vervelend waren. Zij kwamen echter later verhaal halen en schopten de barkruk waarop de eigenaar zat onder hem vandaan. Deze kreeg nog enkele trappen van de mannen. Hierna verlieten de twee het café en gingen naar een andere horecagelegenheid, waar één van hen een bezoeker te lijf wilde gaan met een barkruk. Op dit moment kwam de politie binnen. Deze hield de twee mannen aan voor openlijke geweldpleging.

Onopvallende videosurveillance

Abbekerk, zondag 14 maart 2010

Videosurveillanten van politie Zaanstreek-Waterland hebben zondagmiddag rond 16.35 uur op de A7 ter hoogte van Abbekerk het rijbewijs ingevorderd van een 45-jarige automobilist uit Hoorn. De man kreeg direct de aandacht van de videosurveillanten, toen hij met zijn auto met hoge snelheid voorbij kwam. De videosurveillanten deden een meting, waaruit bleek dat de man met een gemiddelde snelheid reed van 187 km/uur. (De maximale snelheid op de A7 is 120 km/uur). De videosurveillanten zette de automobilist uit Hoorn op een veilige manier aan de kant en stelden hem in de gelegenheid om zijn eigen weggedrag na te zien op video. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en is doorgezonden naar het Openbaar Ministerie in Alkmaar.

Fietsster gewond bij aanrijding

Oosterblokker, zondag 14 maart 2010

Een 16-jarige fietsster uit Zwaag raakte zondagmiddag rond 15.30 uur gewond bij een aanrijding op de Zittend. De fietsster kwam van de Binnenwijzen, uit de richting van Westwoud. Zij wilde haar weg vervolgen over het rood gekleurde fietsgedeelte. Een 79-jarige automobilist uit Hoorn kwam uit de richting van Oosterblokker. Hij gaf haar geen voorrang. Hij reed tegen de fietsster aan, waardoor deze ten val kwam. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis en bleek kneuzingen en een hersenschudding te hebben. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Containerbranden

Schoorl / Heerhugowaard, zondag 14 maart 2010

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden containers in brand gestoken in Schoorl en Heerhugowaard. In Schoorl werd bij basisschool Teun de Jager twee containers met papier in brand gestoken. In Heerhugowaard stond een afvalcontainer in brand. De container stond tegen een pand en werd door de brandweer geblust.

Rijden onder invloed van drugs

Hoorn, zondag 14 maart 2010

Een 32-jarige automobilist uit Amsterdam raakte zondagavond rond 21.30 uur zijn rijbewijs kwijt. Hij werd op het Keern aangehouden omdat agenten hem wilden controleren op grond van de Wegenverkeerswet. Eén van de agenten rook dat er een sterke wietlucht uit de auto kwam. De bestuurder had erg grote pupillen en had bloeddoorlopen ogen. Op het politiebureau werd een bloedproef van hem afgenomen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd op grond van het rijden onder invloed van verdovende middelen.

Mishandelingen en aanranding

Hoorn, zondag 14 maart 2010
Rond 2.20 uur zijn twee mannen uit Hoorn, 18 en 20 jaar aangehouden omdat ze inschopten op een nog onbekend jongen. Agenten hielden toezicht bij op de Holenweg omdat bij een sportcentrum een groot feest werd georganiseerd. Zij zagen dat een nog onbekende jongen op de grond lag en werd geschopt door de twee verdachten. Ze grepen in en hielden de twee mannen aan. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer wordt verzocht zich te melden bij de politie in Hoorn.

Den Helder, zaterdag 13 maart 2010
Rond 19.00 uur is een 28-jarige man uit Den Helder mishandeld door een 24-jarige man uit dezelfde woonplaats. De man werd op de Emmastraat in zijn rug gestoken door de verdachte. De verdachte is kort daarna aangehouden en in verzekering gesteld. Het slachtoffer was bij zijn ouders op visite toen de verdachte, een familielid, langskwam. De twee kregen ruzie en er ontstond een vechtpartij. Tijdens de vechtpartij is het slachtoffer met een mes gestoken in zijn rug. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Den Helder, zondag 14 maart 2010
De politie heeft rond 02.00 uur een 36-jarige man uit Den Helder aangehouden ter hoogte van de taxistandplaats bij het NS station. De man wordt verdacht van het mishandelen van een 56-jarige taxichauffeur. De chauffeur is rond 01.30 uur mishandeld op de Beatrixstraat. De verdachte had geen geld bij zich waarop de chauffeur hem naar een pinautomaat bracht. Toen bleek dat de man niet van plan was iets te betalen en de chauffeur hier iets van zei, werd de man agressief. Hij sloeg de chauffeur meerdere keren in zijn gezicht. Ook vernielde de man het interieur van de taxi. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zaterdag 13 maart 2010
In de nacht van vrijdag op zaterdag was een 17-jarige jongen uit Schagen getuige van een aanranding van een meisje. Hij liep door het Mondriaanpark en zag dat een meisje werd lastig gevallen door een jongen. Een deel van de kleren van het meisje was haar van het lijf gescheurd. De jongen greep in en gaf de aanvaller van het meisje een aantal klappen. Daarop zijn zowel het meisje als de dader weggerend. Het is niet bekend of ze dezelfde kant op renden. De politie is op zoek naar de dader en ook naar het slachtoffer. De dader is ongeveer 1.80 meter lang, is blank en ongeveer 20 jaar oud. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Schagen.

Alcohol en verkeer

Schagen, zaterdag 13 maart 2010

Een automobilist heeft omstreeks 20:15 uur een aanrijding veroorzaakt op de Kanaalweg (N248). Komende vanaf de N9 reed de man met hoge snelheid richting de rotonde bij de Westerweg (N245). Hier gaf hij geen voorrang aan een op de rotonde rijdende automobilist. Na de aanrijding reed de bestuurder van een talud en kwam in een greppel tot stilstand. Niemand raakte gewond. De man bleek alcohol te hebben gedronken en werd aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel de man heeft gedronken.

Dirkshorn, zondag 14 maart 2010
Op de Middenweg is om 04.20 uur een 20-jarige man uit Noordbeemster aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Hoorn, zondag 14 maart 2010
Rond 06.00 uur is op de Grevelingenweg een 19-jarige man uit Grootebroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij botste tegen een boom en kwam zo tot stilstand. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnnend bestuurder, ruim vijf keer teveel had gedronken. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schagen, zondag 14 maart 2010
Op de Zuiderweg is om 03.40 uur een 37-jarige man uit Slootdorp aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Ook had hij zijn rijbewijs, dat hij moest inleveren, niet bij zich. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt en maandag moet hij zijn rijbewijs inleveren.

Heerhugowaard, zondag 14 maart 2010
Op de Rustenburgerweg is om 3.20 uur een 34-jarige man uit Hensbroek aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Oudendijk, zondag 14 maart 2010
Agenten stonden wel heel raar te kijken toen ze om 03.20 uur op de A7 ter hoogte van Oudendijk een invalidenwagen zagen rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken. Uit de ademanalyse bleek dat de verdachte, een 36-jarige man uit Wognum, ruim drie keer teveel gedronken had. Een levensgevaarlijke combinatie.
Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Ook is zijn rijbewijs ingevorderd.

Alkmaar, zondag 14 maart 2010
Op de Nieuweschermerweg is om 8.00 uur een 22-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Andijk, zaterdag 13 maart 2010
Op de Dijkgraaf grootweg is om 02.00 uur een 20-jarige man uit Bovenkarspel aangehouden omdat hij veel te hard reed. De man reed met snelheden die varieerden tussen den 140 en 160 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Ook bleek de man, een beginnend bestuurder, teveel te hebben gedronken. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Egmond aan Zee, zaterdag 13 maart 2010
Een 57-jarige vrouw uit Egmond aan Zee is gewond geraakt bij een aanrijding op de Zeeweg. De vrouw fietste rond 20.00 uur op de Zeeweg richting zee. De automobilist, een 23-jarige man uit Egmond aan Zee, reed op dezelfde weg. De vrouw week uit naar links, vermoedelijk om af te slaan. De man in de auto kon haar niet meer ontwijken en kwam in botsing met de vrouw. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De vrouw is met onbekend letsel met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Heiloo, zaterdag 13 maart 2010
Op de A9 is rond 00.15 uur een 31-jarige man uit Amsterdam aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, zaterdag 13 maart 2010
Op de Oostdijk is een 26-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Castricum, zaterdag 13 maart 2010
Een 29-jarige man uit Beverwijk is om 01.40 uur aangehouden op de Bloemen op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 13 maart 2010
Om 03.30 uur is op de Fritz Conijnlaan een 22-jarige man uit Egmond-Binnen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man was vergeten de verlichting van zijn auto aan te doen, hierop werd hij aangehouden. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, ruim vier keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 13 maart 2010
Op het Keern is tussen 01.15 en 04.00 uur een alcoholcontrole gehouden. Van de 205 gecontroleerde bestuurders hadden zeven personen teveel gedronken. Zij kregen alleen een rijverbod. De hoogste score was 570 ug/l, dat is ruim 2,5 keer teveel want 220 ug/l is de maximaal toegestane hoeveelheid. Deze persoon kreeg behalve het proces-verbaal voor het rijden onder invloed ook een verbaal voor het negeren van een stopteken.

Schagen, zaterdag 13 maart 2010
Tussen 22.00 en 5.00 uur zijn 119 bestuurders gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een persoon, een beginnend bestuurder, bleek teveel te hebben gedronken. Zoveel zelfs dat zijn rijbewijs is ingevorderd.

Harenkarspel, vrijdag 12 maart 2010
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn op de Veilingweg 56 personen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Twee personen hadden teveel gedronken. Een van hen was niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


Getuige skimmen gezocht

Heiloo, zaterdag 13 maart 2010

De politie in Heiloo is op zoek naar een man die op zaterdagochtend omstreeks 09.00 uur getuige is geweest van het plaatsen van skimapparatuur bij een pinautomaat van de Fortisbank aan de Raadhuisweg. Hij was samen met een andere man een belangrijke getuige van dit misdrijf. De man zou hebben gezien dat de verdachten in een Poolse auto stapten. Hij wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, telefoon: 0900 – 8844 (lokaal tarief). De politie heeft de skimapparatuur weggehaald en is direct een onderzoek gestart.

Ongeval Heerhugowaard

Heerhugowaard, zaterdag 13 maart 2010

Bij een aanrijding tussen twee auto’s zijn zaterdag omstreeks 20.00 uur drie gewonden gevallen. Het ongeval vond plaats op het kruispunt Westerweg / Westtangent. Een 76-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef reed over de Westerweg (N242) richting het spoorviaduct. Een 35-jarige man uit Heerhugowaard reed vanaf de Westtangent linksaf richting Alkmaar. Op dat moment onstond er een aanrijding tussen de twee voertuigen. Volgens getuigen die naast en achter de man stonden had hij groen licht. Dit moet betekenen dat de vrouw door rood is gereden. De vrouw, de man en een inzittende, een 19-jarig meisje, raakten gewond en zijn ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval.

Kunstroof in Opsporing Verzocht

Op dinsdag 16 maart besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht van de AVRO aandacht aan de gewelddadige kunstroof in het Scheringa museum voor Realisme in Spanbroek.
De overval vond plaats op vrijdagmiddag 1 mei 2009 omstreeks 12.15 uur. Meerdere gemaskerde personen kwamen het museum aan de Spanbroekerweg binnenlopen. Zij liepen direct door naar het museumgedeelte waar twee schilderijen van de muur werden gehaald. Een bewaker en bezoekers van het museum werden door de overvallers bedreigd met een vuurwapen. Na de overval liepen de mannen naar buiten waar zij wegreden in een kleine zwarte personenauto. De auto werd later teruggevonden op een parkeerplaats in Spanbroek.

De gestolen kunstwerken zijn:

  

   ‘Adolecence’ van Salvador Dali, een gouache uit 1941 met een afmeting van 44,8 x 30,2 cm

 ‘La Musicienne’ van Tamara de Lempicka, een olieverfschilderij uit 1929 met een afmeting van 116×73 cm.

Sinds de overval is een team van de recherche van het korps Noord-Holland Noord bezig met een onderzoek. Naar aanleiding van eerdere berichtgeving kwamen er diverse tips binnen, die niet alleen uit de directe omgeving van het museum kwamen. Zo heeft de politie ook een tip onderzocht vanuit de omgeving Breda.

Het Scheringamuseum bestaat inmiddels niet meer, vanwege het faillissement van het DSB-concern. De ongeveer duizend kunstwerken zijn inmiddels in handen van de ABN/AMRO-bank. De twee gestolen werken zijn echter juridisch eigenaar van de verzekeringsmaatschappij. Deze heeft inmiddels een beloning uitgeloofd.

In de uitzending van Opsporing verzocht worden nogmaals de beelden van de overval getoond. Ook wordt de hoogte van de beloning bekendgemaakt. Het bedrag wordt uitgekeerd voor de tip die leidt tot het onbeschadigd terugvinden van de twee schilderijen.

Opsporing Verzocht wordt op dinsdag 16 maart uitgezonden om 21.50 uur op Nederland 1. Op woensdagmorgen wordt de uitzending herhaald op Nederland 2 om 10.10 uur.

Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Getuigen die liever anoniem willen blijven kunnen bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).


Grote brand verwoest bloembollenbedrijf

Schagerbrug, zaterdag 13 maart 2010

Een grote brand heeft zaterdagmiddag bloembollenbedrijf Tamis aan de Korte Ruigeweg in Schagerbrug verwoest. De brand brak omstreeks 16:45 uur uit en werd al snel opgeschaald naar zeer grote brand. Brandweerkorpsen uit Schagen, Zijpe, Julianadorp, Den Helder, Niedorp en de Schermer rukten uit om de brand te bestrijden. Deze inzet was met name nodig wegens de lastige waterwinning in het gebied. Daarnaast kon door de snelle opschaling van de brand worden voorkomen dat het naastgelegen woonhuis vlam zou vatten. De schuur brandde volledig uit. Een tweede schuur van de buren raakte zwaar beschadigd. Om 18.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. De brandweer is nog tot 21.30 uur bezig geweest met het nablussen. Asbest, afkomstig van de dakplaten van de schuur, kwam in het land achter het bedrijf terecht. De Milieudienst zorgt ervoor dat de asbest wordt opgeruimd. De provinciale weg N248 is, net als de Korte Ruigeweg, enkele uren afgezet geweest. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

16:46 Binnenbrand
16:47 Middelbrand
16:55 Grote brand
17:05 Zeer grote brand
17:08 Grip 1


Aanhouding na signalering gestolen busje

Bergen, vrijdag 12 maart 2010

Vannacht rond 00.30 uur zagen surveillerende agenten op de Bergerweg twee witte busjes rijden van het merk Mercedes en Mitsubishi. Ze trokken de kentekens van de auto’s na en toen bleek dat de Mitsubushi als gestolen geregistreerd stond. Beide voertuigen werden aan de kant van de weg gedirigeerd. Hierop ontsnapte de bestuurder van het gestolen voertuig. Hij rende weg via een erf richting de tennishal ‘Groeneweg’ en wist daar te ontkomen. Ook zoeken met een politiehond hielp niet. De bestuurder van de Mercedes kon wel worden aangehouden. Dat was een 39-jarige man uit Amstelveen die eerder met de politie in aanraking is geweest. Hij is ingesloten in verband met een nader onderzoek. De busjes zijn in beslag genomen. Er lagen inbrekerswerktuigen in zoals een slotenbreker en schroevendraaiers.

Verdachten aangehouden

Anna Paulowna, vrijdag 12 maart 2010
Op zondagavond 21 februari werden twee 16-jarige jongens uit Anna Paulowna aangehouden voor een overval op een woning aan de Vrouw Steenlaan. Inmiddels is het onderzoek afgerond en zijn er zes verdachten aangehouden. Het gaat om jongens tussen 15 en 17 jaar. Allen zijn afkomstig uit Anna Paulowna en Den Helder.Op de bewuste zondagavond werd rond 22.15 uur aangebeld bij de woning van het slachtoffer. De 62-jarige bewoonster deed open. Er stonden twee jongens voor de deur. Zij drongen de woning binnen. De bewoonster werd vastgepakt en bedreigd met een mes. Er kwam nog een persoon de woning binnen. Het huis werd doorzocht, terwijl één van de overvallers het slachtoffer onder bedreiging hield. Nadat het hele huis was doorzocht verlieten de drie jongens de woning. De politie werd gebeld. Deze maakte een zoekslag in de omgeving. Twee verdachten konden worden aangehouden in de omgeving van het huis. Tijdens het onderzoek kwamen de namen van de overige vier verdachten naar voren. Zij konden voor verhoor worden aangehouden. De zes verdachten zullen zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Alkmaar, vrijdag 12 maart 2010
Rond 02.00 uur kreeg de politie de melding van een inbraak bij een kringloopwinkel aan de Zijperstraat. Een getuige gaf een signalement door. Kort hierna werd aan de hand van de beschrijving van de verdachte een 40-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Schinkelwaard. Hij had inbrekersgereedschap bij zich. Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten in een politiecel.

Opmeer, vrijdag 12 maart 2010
Op woensdagavond 6 januari omstreeks 23.25 uur werd een bewoner van een pand aan de Koekoeksbloem in Opmeer gewond bij een overval op zijn woning. De man werd gestoken met een scherp voorwerp en moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Getuigen hebben twee personen hard bij de woning weg zien lopen. De politie heeft een onderzoek ingesteld op basis van het opgegeven signalement en tips van getuigen. In januari konden al twee verdachten worden aangehouden. Het ging om een 18-jarige jongen uit Opmeer en een 20-jarige Heerhugowaarder. Uit het onderzoek bleek dat nog een derde persoon bij de overval betrokken was. Het ging daarbij om een 20-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats). Hij werd in maart aangehouden.

Alkmaar, donderdag 11 maart 2010
De bestrijding van fietsendiefstal is een belangrijk speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord. Fietsendiefstal is grote ergernis en een veelvoorkomende vorm van criminaliteit. Op diverse plaatsen in de regio zijn agenten actief om helers van gestolen fietsen op te sporen, immers, zonder heler geen steler.
In de middaguren werden in Alkmaar drie helers betrapt op een gestolen fiets. Het ging om een 20-jarige man uit Amsterdam, een 20-jarige man uit Alkmaar en een 13-jarige jongen uit Alkmaar. Ze werden, onafhankelijk van elkaar, allen aangehouden op de Laan van Brussel. Tegen hen is een proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, donderdag 14 januari 2010
Donderdag 14 januari werd rond 21.15 uur een bouwmarkt overvallen aan de Laanenderweg. De vijf personeelsleden wilden het pand net verlaten toen er vier mannen kwamen aangerend. Onder bedreiging van een vuurwapen werden de werknemers gedwongen het pand weer binnen te gaan. De bedrijfsleider werd gedwongen de kluis te openen. Nadat de daders het geld hier uit hadden gehaald verdwenen zij via de roldeur aan de achterzijde van het pand. Uit het onderzoek zijn drie verdachten naar voren gekomen die konden worden aangehouden. Het gaat om mannen uit Alkmaar in de leeftijd van 17, 19 en 21 jaar. Een vierde verdachte is inmiddels aangehouden die weliswaar niet heeft deelgenomen aan de overval, maar wel voor het wapen had gezorgd. Het ging om een 19-jarige Alkmaarder die in maart werd aangehouden.

Politie zoekt moeder van vondeling

Hoorn, vrijdag 12 maart 2010

Gistermiddag rond 16.30 uur is bij een huisartsenpraktijk aan de Dubloen een pasgeboren baby gevonden. De politie is op zoek naar de moeder omdat zij wellicht geestelijke en of lichamelijke hulp nodig heeft. Het kindje werd gevonden door een patiënt die een formulier bij de praktijk moest ophalen. Hij hoorde geluid vanonder een dekbed dat in een nis naast de voordeur op de grond lag. Onder het dekbed stond een doosje met daarin het kleine jongetje dat zorgvuldig was toegedekt.
De huisarts heeft het kindje onmiddellijk onderzocht en het blanke jongetje bleek alleen licht onderkoeld te zijn. De baby is in verder goede gezondheid overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn waar hij de komende dagen wordt verzorgd. De baby is vermoedelijk geboren op woensdag 10 maart en lag naar schatting vanaf de middaguren donderdag bij de huisartsenpraktijk.
De politie houdt rekening met een wanhoopsdaad van de moeder of van mensen uit haar omgeving en stelt een nader onderzoek in. Een buurtonderzoek maakt daar deel van uit.

De burgemeester van de gemeente Hoorn gaat het jongetje aangeven bij de burgerlijke stand. Verdere informatie over de opvang en het welzijn van de baby wordt verstrekt door de Raad voor de Kinderbescherming 030-8882400.

Mocht u tips hebben over wie de moeder van de baby kan zijn belt u dan met de politie in Hoorn: 0900-8844. 


Met 223 km/u over snelweg

Wieringermeer, donderdag 11 maart 2010

Tussen 15.30 en 18.00 uur heeft de politie de snelheid gemeten van het verkeer op de snelweg A7. Van de 1575 passanten reden er 322 sneller dan 120 km/u. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 223 km/u. Goede tweede was een automobilist die 214 km/u reed. Alle overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Verboden speelgoedwapens ingenomen

Hoorn, donderdag 11 maart 2010

Rond 17.30 uur kreeg de politie de melding dat er twee jongens op de Spaarneweg liepen met een wapen in hun hand. Ze werden aangehouden en bleken twee echt uitziende speelgoedpistolen bij zich te hebben. De jongens waren 14 en 15 jaar en afkomstig uit respectievelijk Hoorn en Zwaagdijk. Ze verklaarden de verboden wapens gewonnen te hebben bij een kermisattractie op het Betje Wolffplein. Onderzoek wees uit dat dit inderdaad het geval was. In de attractie, eigendom van een exploitant uit Bovenkarspel,  troffen de agenten nog zes van dergelijke wapens aan. Alle wapens werden in beslag genomen.

Alcohol en verkeer

Hoorn, donderdag 11 maart 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 01.45 uur kreeg een 39-jarige man uit Midwoud een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed. Ook bleek hij zoveel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs moest inleveren. De man werd gecontroleerd op de Pakhuisstraat in Hoorn. Hij blies 780 ug/l. Dat is drieënhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Heerhugowaard, donderdag 11 maart 2010
Op donderdagmorgen omstreeks 01.20 uur werd op het Zuidtangent in Heerhugowaard een 21-jarige man uit Broek op Langedijk op een snorfiets gecontroleerd. De man blies 415 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l blazen. Hij blies derhalve ruim vier maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Egmond aan Zee, donderdag 11 maart 2010
Rond 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een bestelauto op het Pompplein tegen een aantal betonpalen was aangereden. Ter plaatse werd de 18-jarige bestuurder van de auto uit Egmond aan den Hoef aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcohol te zijn en had tijdens het nemen van een bocht de macht over het stuur verloren. Zijn auto raakte door de botsing zwaar beschadigd. Aan het bureau blies de man ruim tien maal de toegestane hoeveelheid: 940 ug/ (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen en er is een proces-verbaal tegen de jonge bestuurder opgemaakt.

Zwaag, woensdag 10 maart 2010

Rond 01.30 uur werd op de Klaproos een 42-jarige automobilist uit hoorn gecontroleerd op drankgebruik. De man bleek teveel te hebben gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 510 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Schuurbrand Walingsdijk Ursem

Ursem, donderdag 11 maart 2010

Bonnen wegens onvoldoende zicht

Heiloo, woensdag 10 maart 2010

Hoewel de lente in aantocht is, komt het toch nog regelmatig voor dat bij de koude start in de morgen de autoruiten bevroren zijn. Hoewel het bij de meeste mensen geen geliefd klusje is verdient het aanbeveling de ruiten ijsvrij te maken voordat er gereden gaat worden. Dit komt de verkeersveiligheid uiteraard ten goede. Vanmorgen tussen 05.30 en 06.30 uur werden er op de Kennemerstraatweg drie automobilisten bekeurd omdat ze de ruiten van hun bestelbusje niet voldoende ijsvrij hadden gemaakt. Het gekrabde gedeelte bedroeg niet meer dan 50 x 50 centimeter. Ze kregen ieder een boete van 160 euro. Twee andere bestuurders kregen een waarschuwing. Het ging daarbij om ‘grensgevallen’.

Aanrijding N9

Alkmaar, woensdag 10 maart 2010

Omstreeks 13:45 uur vond er op de Steve Bikoweg tussen de Huiswaarderweg en de Kogendijk een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. De aanrijding ontstond nadat een automobiliste vanaf een parkeerhaven weg wilde rijden en daarbij een Belgische automobilist over het hoofd zag. De N9 richting de Kogendijk werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Getuigen zware mishandeling gezocht

Alkmaar, dinsdag 9 maart 2010

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling die plaatsvond op dinsdag 9 maart tussen 15.00 en 15.30 uur op de Verdoesstraat in Alkmaar. Een 15-jarige jongen is door de onbekende bestuurder van een witte bestelbus mishandeld omdat hij een snoepje tegen de bus had gegooid. Bij de mishandeling liep het slachtoffer een gebroken arm op. De verdachte is licht getinte man van ongeveer 30 jaar oud en op de bestelbus zaten rode letters. De jongen fietste over de Juliana van Stolberglaan toen de bus achter hem aan reed. De bestuurder stape uit en schreeuwde naar de jongen. Hij gooide de jongen op de grond en schopte hem hard. Eventuele getuigen of mensen die weten om wie het gaat worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar, tel: 0900 – 8844.

Laagvlieger

Schoorl, dinsdag 9 maart 2010

Een politiesurveillanteneenheid zag rond 19.10 uur een 28-jarige automobilist uit Burgerbrug ‘laagvliegen’ over de Hondsboscheweg. De man kwam uit de richting van Schoorl en ging met hoge snelheid in zijn personenauto naar Petten. Hij reed, gecorrigeerd, 152 km/u daar waar 80 is toegestaan. Gezien de overschrijding werd zijn rijbewijs onmiddellijk ingenomen. 
             
                                      

Auto’s zwaar beschadigd na aanrijding

Alkmaar, dinsdag 9 maart 2010

Twee personenauto’s raakten dinsdagmiddag rond 16:00 uur bij een aanrijding op de Helderseweg zwaar beschadigd. Een automobilist sloeg vanaf de Helderseweg linksaf richting de James Wattstraat en gaf daarbij geen voorrang aan een tegemoetkomende automobilist. Beide bestuurders raakten niet gewond.

Verdachte met behulp van schilden en hond aangehouden

Hoorn, dinsdag 9 maart 2010
De politie heeft in de middag op straat een onbenaderbare en onvoorspelbare man aangehouden met behulp van een nieuwe procedure. De man heeft zich in het verleden al vaker tegen de politie verzet, ondermeer met een samurai zwaard. De man zelf, die zich ook nu hevig verzette,  liep nauwelijks letsel op evenmin als de agenten.

Rond 11.30 uur kregen agenten de melding dat in een zakenpand aan de Reiger een 35-jarige man uit Hoorn was bedreigd door een bekende van hem. De verdachte, een 41-jarige man uit Hoorn, had het pand inmiddels verlaten.

De agenten hebben de aangifte opgenomen en zijn vervolgens naar de woning van de verdachte gegaan. Hij staat bij de politie bekend als iemand die nu en dan verward is en zich bij aanhoudingen in de regel verzet. Toen de man op aanbellen open deed weigerde hij om zich aan te laten houden. Hierop hebben de agenten pepperspray gebruikt om de aanhouding toch te doen slagen maar dat deerde de verdachte niet en hij trok zich terug in zijn huis.

Omdat het strafbare feit dat hij had gepleegd op dat moment niet opwoog tegen het geweld dat zou moeten worden gebruikt om hem aan te houden werd besloten om zijn aanhouding uit te stellen tot een later tijdstip.

In de middaguren, rond 16.00 uur, herhaalde de verdachte echter zijn bedreigingen naar het slachtoffer. Hij probeerde ook een ruit van het pand te vernielen. Hij liep inmiddels op de openbare weg de Reiger waarna werd besloten hem nu wel te arresteren. Er werd op hem in gepraat teneinde hem te bewegen vrijwillig met de agenten mee te gaan. Hier reageerde hij niet op. Ook na gebruik van pepperspray bleef hij zich verzetten en zei dat hij ook met zijn ogen dicht kon vechten met de politie.

Vanwege zijn onberekenbaarheid werd hij door de agenten overmeesterd met behulp van speciale doorzichtige schilden in combinatie met een politiehond. Dit is een nieuwe procedure die door de regio Noord-Holland Noord is ontwikkeld en nu voor het eerst in Nederland met succes werd toegepast. De man liep enkele kleine wondjes op maar wilde zich niet door een arts na laten kijken. De verdachte is voor de nacht ingesloten in afwachting van zijn verhoor en beoordeling door een psychiater. De verwachting is dat hij wordt opgenomen.

Alcohol en verkeer

Ursem, dinsdag 9 maart 2010
Op dinsdagmorgen omstreeks 01.40 werd op de Drechterlandsedijk in Ursem een 38-jarige man uit Heerhugowaard in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 650 ug/l. Dat is bijna drie maal het toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Zijpe, maandag 8 maart 2010
Op maandagmiddag omstreeks 13.25 uur kreeg de politie meerdere meldingen van een verwarde vrouw die in haar auto op de Rijksweg N9 plotseling remde, uitstapte en wild met haar armen begon te zwaaien. Toen de politie de 22-jarige vrouw uit Den Helder controleerden bleek zij danig in de war te zijn en bleek bovendien alcohol te hebben gedronken. Gezien haar reacties vermoedde de politiemedewerkers dat zij nog onder invloed van medicijnen en/of drugs kon zijn. De vrouw weigerde echter mee te werken aan een bloedproef. Zij kreeg hiervoor een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Poging overval op geldloper

Alkmaar, dinsdag 9 maart 2010

Op dinsdagmiddag probeerden twee mannen een overval te plegen op een geldloper in een supermarkt aan de van Goghlaan in Alkmaar. Terwijl de geldloper in de supermarkt geld af wilde leveren werd hij benaderd door twee mannen die hem bedreigden met een steekwapen en een mogelijk vuurwapen. De overval mislukte echter waarna de mannen zonder buit de wijk in vluchtten. Een zoektocht in de omgeving, waarbij politiehonden werden ingezet, leverde geen verdachten op.

Binnenbrand Amalia van Solmstraat

Alkmaar, dinsdag 9 maart 2010

Omstreeks 08:50 uur ontstond er brand in een woning aan de Amalia van Solmstraat. Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van de brand. Er raakte niemand gewond.

Broei bij metaal-afvalverwerkingsbedrijf

Alkmaar, dinsdag 9 maart 2010

Bij ijzerwerf Overdie aan de Herculesstraat ontstond in de nacht van maandag op dinsdag broei in het hoop shredderafval. Dit zorgde voor rookontwikkeling die behoorlijk stonk. De brandweer wist met behulp van een medewerker de broei te blussen.

Aanhouding na bedreiging

Alkmaar, maandag 8 maart 2010

Op maandagavond omstreeks 21.25 uur reed een 20-jarige man uit Westzaan in een personenauto over de Geestersingel in Alkmaar. De man was op zoek naar een adres en wist niet goed de weg. Toen hij zijn auto keerde werd hij aangereden door een man op een fiets. De automobilist stapte uit om te kijken hoe het met de fietser ging, maar werd direct door de fietser in zijn gezicht gestompt. Ook bleek de fietser een mes op hem gericht te hebben en werd hij met de dood bedreigd. Uiteindelijk ging de fietser en vandoor. Op basis van het opgegeven signalement werd even later een 38-jarige man uit Alkmaar aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Overval op woning

Zwaagdijk, maandag 8 maart 2010

Op maandagavond omstreeks 21.45 uur werd een echtpaar overvallen in hun woning aan de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Omstreeks 21.45 zaten de 64-jarige man en zijn 60-jarige echtgenote in de woonkamer van hun woning toen plotseling met stenen ramen werden ingegooid. Door het kapotte raam kwamen twee mannen naar binnen die het echtpaar bedreigden met steekvoorwerpen. Beide mannen waren gemaskerd. Zij eisten geld. De bewoners gingen de strijd echter aan en er werd over en weer gegooid en geslagen met meubilair. Uiteindelijk wisten de overvaller en met een klein bedrag aan contanten vandoor te gaan. Het mannelijke slachtoffer liep licht letsel op toen hij een stoel tegen zijn hoofd kreeg.

Man mishandeld

Den Helder, maandag 8 maart 2010

De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling op het Kooypunt in Den Helder die plaats vond op maandag 8 maart omstreeks 10.00 uur. Het slachtoffer, een 49-jarige Nieuwedieper, was op de Willem Baeukelszstraat in zijn geparkeerd staande auto gestapt en weggereden. Hierbij werd hij gevolgd door een personenauto waarin twee negroïde mannen zaten. Ter hoogte van het Kooypunt kreeg het slachtoffer pech met zijn auto. Toen hij uitstapte werd hij direct door de twee verdachten belaagd. Hij kreeg klappen en werd overal geschopt. Het slachtoffer liep hierbij letsel op waarvoor hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. Wat de reden is van de mishandeling, is nog niet bekend.

Man gewond bij betrappen inbreker

Den Helder, maandag 8 maart 2010

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur raakte een 24-jarige man gewond toen hij een inbreker betrapte bij de kelderbox van zijn flatwoning aan de Praamstraat in Den Helder. Het slachtoffer was even naar buiten gelopen om wat te roken. Toen hij licht zag branden in de centrale toegang naar een aantal kelderboxen (waarvan hij er een huurde) en ook de toegangsdeur open bleek te staan, ging hij even kijken. Bij het naar binnen gaan werd hij direct tegen zijn hoofd gestompt. Ook werd hij gesneden of gestoken door de man die zich bij de kelderboxen ophield. Het slachtoffer kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden behandeld. De dader kon zich uit de voeten maken en kon niet worden achterhaald. Onduidelijk is nog of er iets werd weggenomen uit een van de kelderboxen.

Al is je Porsche nog zo snel

Heiloo, maandag 8 maart 2010

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur probeerde de politie een personenauto bij te houden op de A9 onder Heiloo. De auto, een Porsche, reed met een snelheid van rond de 200 km per uur. Ter plaatse mag 120 km per uur gereden worden. Omdat de politieauto de man niet bij kon houden werd het kenteken van de auto opgevraagd. Dit bleek afgegeven te zijn aan een bewoner van Zuid-Scharwoude. Toen de bestuurder bij zijn woning kwam, stond de plaatselijke politie al op hem te wachten. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Man gewond, vrouw te water

Alkmaar, zondag 7 maart 2010

Op zondagmiddag omstreeks 14.00 uur een 54-jarige man en zijn 52-jarige echtgenote gewond bij een verkeersongeval op de Molenkade in Alkmaar. Beiden reden op een fiets over het fietspad naast de Molenkade. Toen er tegenliggers aankwamen probeerde de man aan de kant te gaan. Hierdoor kwamen de sturen van zijn fiets en die van zijn vrouw in elkaar. De man kwam ten val en kwam met zijn hoofd op de grond. De vrouw raakte de macht over het stuur kwijt en reed het water van de Hoornse Vaart in. Omstanders hebben de vrouw uit het water gehaald. Beide slachtoffers zijn ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

Meerdere woninginbraken Castricum en Heiloo

Alkmaar, zondag 6 maart 2010
In Castricum en Heiloo zijn dit weekend in elf woningen ingebroken. Er zijn meerdere laptops en t.v’s meegenomen. Ook zijn er juwelen en horloges buit gemaakt. Op de Kennemerstraatweg in Heiloo waren de bewoners net boven om hun kinderen in bed te leggen. In de tussentijd werd beneden vanaf de eettafel de laptop gestolen.

Castricum, vrijdag 5 maart 2010
Op vrijdagavond rond 22:30 uur hoorde een 37-jarige man, wonend op de Lindenlaan in Castricum gerommel bij de buren. Hij ging kijken en zag vanaf de voordeur twee jongens wegrennen. Hij zette de achtervolging in en kreeg hulp van een 50-jarige man. Deze heeft één van de inbrekers kunnen tackelen bij de Oranjelaan. Hij heeft de inbreker na enkele bedreigingen moeten loslaten. Politieagenten hebben nog in de buurt gezocht, maar de jongens waren al weggevlucht. Signalement van de jongens: één jongen is ongeveer 1m75 lang, normaal tot mager postuur, heeft zijn haar in een pony en droeg licht gekleurde kleding. De ander is ongeveer 1m85 lang, mager postuur, en droeg een donkere korte jas. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft iets gezien van deze poging tot inbraak, neemt u dan telefonisch contact op met de politie Castricum via het nummer: 0900-8844.

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van woninginbrekers. Er wordt onder andere een technisch sporenonderzoek gedaan en omwonenden worden bevraagd. Maar de politie is niet alleen verantwoordelijk voor de veiligheid in de woonomgeving. Bewoners zelf kunnen ook een aantal zaken ondernemen om inbraak in de woning te voorkomen.

Bij de inbraken is vooral dure audioapparatuur in trek zoals flatscreens, plasma- en LCD-schermen en laptops. Om diefstal te voorkomen is het belangrijk dat de apparatuur niet zichtbaar is vanaf de openbare weg of opgeborgen wordt ’s avonds of wanneer u niet thuis bent.

Flatscreens, plasma- en LCD-schermen kunnen met speciale beugels aan de muur worden bevestigd zodat ze niet zomaar kunnen worden meegenomen. Ook het aanbrengen van deugdelijke raam- en deursloten is belangrijk. Deze sloten zorgen ervoor dat ramen minder makkelijk opengebroken kunnen worden. Ook als u thuisbent, sluit zoveel mogelijk makkelijk toegankelijke deuren met een slot.

Voor de politie is het van belang dat de eigenaren beschikken over de gegevens van hun spullen zoals merk, serie- en typenummers. Deze staan vaak op de verpakking. Wanneer er gestolen waar bij een inval wordt teruggevonden dan is het voor de bewijsvoering belangrijk dat kan worden aangetoond waar het ontvreemd is.

Rijbewijzen ingevorderd en rijden zonder rijbewijs

Bergen, zondag 7 maart 2010
’s Morgens rond 3:15 uur werd een 34-jarige automobilist uit Heiloo bij een routinecontrole staande gehouden op de Kogendijk. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 625 ug/l, bijna drie keer de toegestane waarde.

Breezand, zaterdag 6 maart 2010
’s Morgens rond 2:20 uur werd een 18-jarige automobilist uit Schagerbrug bij een routinecontrole staande gehouden op de Hyacintenstraat. Hij bleek als beginnend bestuurder teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 365 ug/l, ruim vier keer de toegestane waarde.

Medemblik, zaterdag 6 maart 2010
’s Morgens rond 3:10 uur werd een 41-jarige automobilist uit Oostzaan staande gehouden op de Overtoom. De automobilist viel op omdat hij met groot licht reed. Hij kreeg een stopteken. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 755 ug/l, bijna vier keer de toegestane waarde.

Hoorn, zaterdag 6 maart 2010
’s Morgens rond 2:00 uur kreeg de politie melding van een eenzijdig ongeval op het Stationsplein in Hoorn. Een 20-jarige automobilist was met zijn auto tegen een verkeerslicht aangereden. De bestuurder was eerst in zijn achteruit tegen een raam van een gebouw aan de Gedempte Turfhaven aangereden, vervolgens reed hij weg in de richting van de kruising Keern/ de Weel. Onderweg raakte hij een betonnen paal en kwam op het Stationsplein tot stilstand tegen een verkeerslicht. Hij liep verwondingen aan zijn gezicht op. In het WFG bleek uit bloedonderzoek dat hij ruim 15 maal teveel had gedronken. 1345 ug/l, terwijl 90 is toegestaan. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. Zijn auto is weggesleept. De volgende ochtend kwam hij om 9:30 uur voor een verklaring naar het bureau. Echter hij was nog steeds onder invloed van drank. Er is een nieuwe afspraak met hem gemaakt.

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2010
’s Avonds rond 21:30 uur werd ook het rijbewijs van een 22-jarige automobilist uit Alkmaar ingevorderd. Hij reed op de Provincialeweg in Alkmaar 150 km/u, terwijl 80 km/u is toegestaan. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 6 maart 2010
Rond het middaguur werd het rijbewijs van een 45-jarige automobilist uit Ermelo ingevorderd. Een agent zag de automobilist met veel te hoge snelheid op de Westerduinweg in de richting van Callantsoog rijden. De agent volgde de auto en constateerde een (gecorrigeerde) snelheid van 111 km/u, terwijl 60 km/u is toegestaan. Hij kreeg ook een proces-verbaal.

Den Helder, zondag 7 maart 2010
’s Morgens rond 5:00 uur werd een 24-jarige automobilist uit Dordrecht bij een routinecontrole staande gehouden op de Marsdiepstraat. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 630 ug/l. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs, waardoor hij wordt gezien als beginnend bestuurder. Hierdoor had hij ruim zeven keer de toegestane waarde (tot 90 toegestaan). Hij kreeg twee maal een proces-verbaal.

Winkel, zaterdag 6 maart 2010
’s Morgens rond 9:00 uur zag een surveillerende agent op de Zandzegge in Winkel een bestelbus rijden. Hij herkende de bestuurder als de persoon waarvan zijn rijbewijs was ingevorderd. Hij gaf de 42-jarige bestuurder een stopteken. De man werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Hij kreeg een proces-verbaal.

Strooiwagen dieper in de problemen door ‘hulp’

Barsingerhorn, zaterdag 6 maart 2010

Een gladheidbestrijder van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier is zaterdagochtend met zijn strooiwagen in de problemen geraakt in Barsingerhorn. De man reed omstreeks 06:15 uur op de Leekerweg en wilde ter hoogte van huisnummers 23 en 6 een doodlopende weg in rijden om daar te kunnen strooien. Tijdens het achteruitrijden belande de linkerwielen in de berm en kwam de strooiwagen vast te zitten. Een agrariër schoot te hulp met zijn tractor. Door deze hulp kwam de strooiwagen echter nog vaster in de berm te zitten. Toen er nog meer hulp kwam viel de strooiwagen bijna in een sloot. Om verder schade te voorkomen werd er uiteindelijk professionele hulp ingeschakeld. Bergingsbedrijf Haulo klaarde de klus snel en vakkundig.


Auto gestolen

Alkmaar, zaterdag 6 maart 2010

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de ’t Veneetse Eiland een auto gestolen. Het gaat om een beige Amerikaanse auto van het merk Lincoln, type Town car. De 47-jarige eigenaresse zag de auto voor ’t laatst vrijdagavond rond 23:15 uur. Zaterdagochtend  8:30 uur was de auto verdwenen.

Brand in bouwkeet

Den Hoorn, zaterdag 6 maart 2010

Omstreeks 10 uur tien uur werd de brandweer opgeroepen voor een schuurbrand aan het Klif in Den Hoorn. Bij aankomst bleek het om een oude bouwkeet te gaan die gebruikt werd door de plaatselijke jeugd. Met brandblussers werd door de eigenaar pogingen gedaan de vlammen te doven. De brand is vermoedelijk ontstaan in de frituurpan.

Foto Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Rijles van vader eindigt in botsing

Den Helder, zaterdag 6 maart 2010

’s Middags rond 15:50 uur vond op de rotonde van de Zuiderhaaks, Langevliet en Schoolweg in den Helder een aanrijding plaats. Een 17-jarig meisje uit Den Helder kreeg van haar vader rijles en mocht vanaf Julianadorp naar Den Helder rijden. Op de rotonde reed ze echter rechtdoor over de stenen middenberm heen en kwam vervolgens in botsing met de auto van een 43-jarige vrouw uit Den Helder. Er raakte gelukkig niemand gewond, wel raakte beide auto beschadigd. De 68-jarige vader en zijn dochter werden aangehouden en moesten voor verhoor mee naar het bureau. De vader had er wel van geleerd. ‘Dit is de eerste en laatste keer’, zo verklaarde hij.

Aangehouden wegens wapenbezit

Burgerbrug, zaterdag 6 maart 2010

In de avond rond 22:30 uur zijn twee mannen van 23 en 26 jaar, uit Bergen en Alkmaar op de Sint Maartensweg aangehouden wegens wapenbezit. De politie kreeg een melding dat de auto betrokken was bij een bedreiging met een wapen. Toen de aanrijdende agenten de auto zagen rijden kreeg de bestuurder een stopteken. De auto werd onderzocht en er zijn een nepvuurwapen en een busje pepperspray in beslag genomen. De mannen zijn aangehouden wegens verboden wapenbezit en meegenomen naar het bureau. De auto is ook meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek.

Frontale aanrijding tussen twee scooters

Alkmaar, vrijdag 5 maart 2010

Rond 08.10 uur ontstond op het fietspad langs de Nollenweg een frontale aanrijding tussen een 16-jarige meisje uit Heerhugowaard op een scooter en een 16-jarige jongen uit Alkmaar eveneens op een scooter. Het meisje liep zwaar mondletsel op en werd, evenals de jongen, per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar voor behandeling en onderzoek. Over het letsel van de jongen is nog niets bekend. De aanrijding ontstond toen het meisje twee fietsers inhaalde en daarbij op de helft voor het tegemoetkomend verkeer kwam.

Auto in vlammen op

Den Helder, vrijdag 5 maart 2010

Vannacht rond 01.15 uur werd brand gemeld in een geparkeerde auto op de Grebbestraat.  De gealarmeerde brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. De auto stond bij een flat die was afgedekt met een wit doek wegens renovatiewerkzaamheden. Gelukkig kon wel worden voorkomen dat het vuur over sloeg. De politie denkt aan brandstichting en stelt een nader onderzoek in.

Rijplaatdieven aangehouden

Stompetoren, vrijdag 5 maart 2010

Rond 04.45 uur werden op een bouwterrein in Stompetoren twee Alkmaarders van 55 jaar aangehouden als verdachten van diefstal van zeven stalen rijplaten. De platen met elk een gewicht van zo’n 700 kilo werden door het tweetal met behulp van een kraan op een vrachtauto gehesen. De mannen beweerden dat ze de platen afleverden maar dit werd ontkracht door de melder die de platen namens een bedrijf had gehuurd. Het vermoeden bestaat dat de verdachten de platen als oud ijzer hadden willen verkopen. De twee verdachten, bekenden van de politie, zijn in verzekering gesteld.

Op straat overvallen

Hoorn, vrijdag 5 maart 2010

’s Avonds rond 18:30 uur werd op de Papiermolen een 23-jarige vrouw uit Hoorn op straat overvallen. Ze liep vanaf het bushalte Weel/Papiermolen via de steeg naar haar woning en werd van achteren door een man vastgepakt. Er ontstond een worsteling. Een tweede overvaller doorzocht haar tas en nam onder andere haar portemonnee mee. Ook werden haar horloge en ring afgepakt. De jongens zijn weggerend in de richting van het park/tennisbaan. Eén van haar overvallers was ongeveer 20-25 jaar oud en had een licht getinte huid. Hij droeg een zwart jack van grove, stugge stof zonder capuchon. Hij droeg een donkere spijkerbroek en sportschoenen.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, vrijdag 5 maart 2010
Een 24-jarige automobilist uit Alkmaar is vrijdagochtend omstreeks 04:20 uur gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding. De man reed op de Kennemersingel, komende vanaf de Bergerhout richting de Kennemerstraatweg, toen hij ter hoogte van het Varnebroek uit de bocht vloog en tegen een paal tot stilstand kwam.
De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA. Een 28-jarige passagier uit Alkmaar kwam met de schrik vrij. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol te zijn. Omdat hij niet in staat was om aan een ademanalyse aan het bureau mee te werken werd bloed van hem afgenomen om te onderzoeken hoeveel hij gedronken had. Uitslag over veertien dagen. Zijn rijbewijs is op voorhand al ingenomen.

Hoogkarspel, vrijdag 5 maart 2010
Rond middernacht werd tijdens een routinecontrole op de Houterweg een 19-jarige automobilist uit Wijdenes aangehouden. Als beginnend bestuurder had hij teveel gedronken. Hij blies aan het bureau 405 ug/l (tot 90 toegestaan) en moest meteen zijn pas verworven roze kaartje inleveren.

Den Helder, vrijdag 5 maart 2010
Vannacht rond 04.30 uur werd een 23-jarige automobilist uit Den Helder bij een routinecontrole staande gehouden op de Marsdiepstraat. De man bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken en blies aan het bureau 375 ug/l (tot 220 toegestaan). De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Schoorl, donderdag 4 maart 2010
Rond 18.00 uur raakte een 39-jarige Roemeen op een bromfiets betrokken bij een aanrijding met blikschade op de Omloop. De man had teveel gedronken en moest mee naar het bureau. Daar blies hij ruim drie maal de toegestane hoeveelheid: 770 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij bleek ook niet over een rijbewijs te beschikken. De man kreeg voor beide zaken een proces-verbaal.


Buizerd mogelijk vergiftigd

Aartswoud, donderdag 4 maart 2010

Een medewerker van het Landschap Noord-Holland vond aan het begin van de middag op een talud van de dijk aan de Kolkweg een versufte buizerd. Het dier heeft mogelijk iets giftigs binnen gekregen want het had verkrampte poten en er kwam slijm uit zijn bek. Het dier is overgebracht naar vogelopvangcentrum ‘De Bonte Piet’ in Midwoud waar de vogel doorgespoeld en opgevangen is. De milieupolitie heeft samen met een bewoner van Aartswoud in de omgeving gezocht naar sporen, zoals vergiftigd aas, maar er werd niets verdachts aangetroffen. Mocht de vogel komen te overlijden dan wordt het stoffelijk overschot onderzocht in een laboratorium. Mocht u tips hebben dan kunt u bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Veroorzaker ongeval laat gewonde jongen liggen

Hoorn, donderdag 4 maart 2010

Rond 08.00 uur is op de Weel een 13-jarige jongen uit Avenhorn met zijn fiets aangereden door een bestelbusje waardoor hij ten val kwam en een zware hersenschudding op liep. De bestuurder van het busje reed door. De jongen fietste naast een meisje over de Weel in de richting van het centrum van Hoorn. Ze werden ingehaald door een bestelbusje die de jongen met zijn rechterbuitenspiegel raakte. De jongen kwam ten val en liep schaafwonden op. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij ook een zware hersenschudding had opgelopen.Het bestelbusje is wit van kleur en van het merk Renault. Verdere gegevens zijn nog onbekend. Mocht u inlichtingen over dit vluchtmisdrijf kunnen geven dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Hoorn: 0900-8844 (lokaal tarief).

Amfibieëntunnels in Schoorl

Schoorl, donderdag 4 maart 2010

Aan de Duinweg in Schoorl is men begonnen met het aanleggen van amfibieëntunnels. Er komen er twee, één ter hoogte van de Postweg en één ter hoogte van de Poelenburgerlaan. De tunnels moeten ervoor zorgen dat kikkers, padden en salamanders tijdens de trek veilig de overkant kunnen bereiken. Naast het aanleggen van de tunnels worden ook enkele bomen gekapt en worden er verkeersremmende maatregelen genomen. Ter hoogte van de fietsoversteekplaatsen Postweg / Bickerslaan en Klimweg / Duinweg worden plateaus geplaatst. Op diverse plekken op de Duinweg zal het asfalt worden gerepareerd. De Duinweg is vanwege de werkzaamheden tot begin april afgesloten voor het verkeer. Het doorgaand verkeer in de richtingen Bergen en Schoorl wordt met borden omgeleid via de N9. Sommige automobilisten negeren de wegafzettingen volledig en maken gebruik van het ernaast gelegen fietspad, met alle gevaren voor van dien. De politie controleert hier dagelijks op en bekeurt de overtreders.


Auto in brand gestoken

Andijk, donderdag 4 maart 2010

Op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur bleek een auto in brand te staan op de Bangert in Andijk. De brand werd ontdekt door een buurtbewoner die de auto vlak bij een garage en woning zag staan. De man waarschuwde direct de bewoners. De brandweer kon de schade beperkt houden tot de auto. De politie heeft sporen aangetroffen die wijzen op brandstichting. Een onderzoek wordt ingesteld.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, donderdag 4 maart 2010

Op donderdagmorgen omstreeks 01.10 uur werd op de Willem de Zwijgerlaan in Alkmaar een 19-jarige vrouw uit Alkmaar aangehouden. De vrouw reed op een snorfiets en stak met hoge snelheid, zonder uit te kijken, een kruising over. Bij controle bleek zij alcohol te hebben gebruikt. De vrouw blies maar liefst 635 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurster ging, mocht zij niet meer dan 90 ug/l alcohol in haar adem hebben. Zij blies daarom zeven keer het voor haar geldende maximum. De vrouw kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Bergen, woensdag 3 maart 2010
Een 42-jarige automobilist uit Alkmaar moest woensdagochtend rond 00.48 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Loop. Hij moest blazen en blies 600 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van  600 ug/l.

Ramkraak Rabobank Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp, donderdag 4 maart 2010

Bij een ramkraak op een Rabobank aan de Trambaan in Nieuwe Niedorp hebben onbekenden donderdagochtend een enorme ravage aangericht. Met een auto werd omstreeks 03:30 uur de voorpui van de bank aan gort gereden. Vervolgens werden er pogingen ondernomen om een kluis te openen. De politie was snel ter plaatse maar trof geen daders aan. Met speurhonden werd de omgeving afgezocht. De brandweer kwam ter plaatse om een brand in de geldautomaat te blussen. De bij de kraak gebruikte auto werd in beslag genomen en zal worden onderzocht op sporen. Naar verluid heeft men geen geld buit kunnen maken.


Hennepkwekerij in bedrijfspand

Heiloo, woensdag 3 maart 2010

Op woensdag deed de politie een onderzoek in een bedrijfspand aan het Industrieterrein Oostzij in Heiloo. De politie deed onderzoek naar aanleiding van tips dat in het pand een hennepkwekerij zou zitten. Op de bovenverdieping trof de politie in meerdere vertrekken een hennepkwekerij aan waar meer dan 1400  planten stonden. De planten en de benodigde apparatuur werden in beslag genomen. De eigenaar van de drugs wordt uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Gestolen auto

Den Helder, woensdag 3 maart 2010

Op woensdagmiddag omstreeks 13.00 uur meldde een getuige dat zij drie mannen had gezien in een nieuwe personenauto. Zij vond dat de mannen, die in de winkel bij een tankstation binnen waren gelopen, zich zo vreemd en verdacht gedroegen dat zij dit door wilde geven. De vrouw had ook het kenteken van de auto genoteerd en bij controle bleek de auto gestolen te zijn. De politie volgde de auto en dwong deze te stoppen op de A7 in de Wieringermeer. De drie inzittenden, mannen van 18, 24 en 28 jaar oud, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rolstoel te water

Heerhugowaard, woensdag 3 maart 2010

Op woensdagmiddag omstreeks 14.40 uur kreeg een 40-jarige man uit Heerhugowaard een ongeluk op de Oosttangent in zijn woonplaats. De gehandicapte man reed in een elektrische rolstoel over het fietspad tussen de Haringvliet en de Zuidwijkring. Door onbekende oorzaak raakte hij van de weg en belandde met zijn elektrische rolstoelbakfiets in de naast het fietspad gelegen sloot. Zijn begeleidster sprong het water in om het slachtoffer boven water te houden. Een voorbijganger hielp beiden weer op het droge. Het slachtoffer en zijn 32-jarige verzorgster werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Verdachten aangetroffen in sloot en bosjes

Den Helder, woensdag 3 maart 2010

Woensdagochtend werden rond 02.45 uur een 36-jarige man uit Alkmaar en een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden op de Kruiszwin. Een getuige zag een persoon lopen rond een snackbar en hoorde geluiden. Deze getuige belde de politie. Door agenten werd er een man aangetroffen in de bosschages bij de snackbar. Dit bleek de 36-jarige Alkmaarder te zijn. Hij werd aangehouden voor poging tot inbraak. Bij verder onderzoek bleek er zich nog een man in de sloot te bevinden. Deze man was onderkoeld en moest naar de EHBO-post van het ziekenhuis worden overgebracht. Hij werd enkele uren later overgebracht naar het politiebureau. Bij de snackbar bleek dat gepoogd was een raam open te breken.

Eigenaar gezocht van partij tandpasta

Warmenhuizen, woensdag 3 maart 2010

Op woensdag werd een 35-jarige man en twee vrouwen van 26 en 32 jaar oud aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. In de woning van het uit Roemenie afkomstige drietal in Dirkshorn werd een grote hoeveelheid drogisterijartikelen aangetroffen waarvan de herkomst voor een deel niet bekend is. De politie zit voornamelijk met een partij tandpasta. Apotheken of drogisterijen die goederen missen, worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). De zaak kwam aan het rollen toen personeel van een supermarkt en een drogisterij in Warmenhuizen melding maakten van diefstal. Hierbij kon een signalement van de dieven en van hun auto worden gegeven. De personen en de auto werden aangetroffen in Dirkshorn, waar zij in een recreatiebungalow verbleven. Achter de woning stonden twee boodschappentassen met make-upartikelen en tandpasta. De politie hield de drie personen aan en bracht hen voor verhoor over naar het politiebureau. Het vermoeden bestaat dat zij in verschillende winkels diefstallen hebben gepleegd. Eventuele slachtoffers worden verzocht aangifte te doen.

Onwel geworden bestuurder overleden

Blokker, woensdag 4 maart 2010

Rond 15.05 uur is op de Koewijzend een 57-jarige man uit Hoorn met zijn bestelbusje van de weg geraakt en tegen een boom aan gereden. Getuigen die achter de man reden vermoeden dat hij onwel is geworden want hij vloog zonder bekende oorzaak uit de bocht. Politie- en ambulancepersoneel hebben drie kwartier geprobeerd het slachtoffer te reanimeren maar helaas zonder succes.

Kind gewond na aanrijding op zebrapad

Alkmaar, dinsdag 2 maart 2010

Op de Laan van Athene vond dinsdag omstreeks 12:00 uur een aanrijding plaats waarbij een 2-jarig jongetje uit Zuid-Scharwoude gewond raakte. De oma van het kind wilde met de kinderwagen vanaf de Kompasweg de Laan van Athene oversteken. Op het zebrapad werden zij aangereden door een 18-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp. Het kind werd met onbekend letsel met spoed overgebracht naar het MCA. De automobilist en de vrouw raakten niet gewond. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval.

Vrouw gewond bij aanrijding

Hoorn, dinsdag 2 maart 2010

Een 65-jarige vrouw uit Zwaag raakte dinsdagavond rond 19.45 uur gewond bij een aanrijding op de Provinciale weg. De vrouw fietste vanaf de Zwaagmergouw in de richting van de Liornestraat waar zij groen licht had. Zij werd geschept door een 59-jarige automobilist uit Blokker. Onderzocht wordt of hij door rood reed. De fietsster liep bij de aanrijding een gebroken rib en sleutelbeen op en had diverse kneuzingen.

Alcohol en verkeer

Den helder, dinsdag 2 maart 2010
Een 40-jarige automobilist uit Burgerbrug moest dinsdagochtend rond 02.50 uur zijn rijbewijs inleveren toen hij werd aangehouden op de Ravelijnweg. Hij moest blazen en bleek met drank op achter het stuur te zitten. Hij blies 785 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, dinsdag 2 maart 2010
Een 29-jarige beginnend bestuurder uit Frankrijk werd dinsdagochtend rond 03.25 uur aangehouden op de Wageweg. Hij viel op doordat hij vanaf de Kanaalkade de Wageweg opreed tegen de richting in. Hij werd staande gehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 620 ug/l. de toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Drie gewonden bij ongeval A7

Abbekerk, maandag 1 maart 2010

Bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Abbekerk zijn maandagavond omstreeks 18:10 uur drie gewonden gevallen. Een getuige reed in zijn personenauto op de A7 richting Den Oever en zag in zijn binnenspiegel een personenauto met hoge snelheid aan komen rijden. ‘De auto kwam al slingerend aangereden en ik ben toen voor de zekerheid naar rechts gegaan om ruimte te maken’, aldus de getuige. ‘Mijn voorganger probeerde ik nog met lichtsignalen te waarschuwen, maar het was te laat’. De bestuurder van de slingerde auto, een Fransman, verloor de controle over zijn voertuig en sloeg over de kop. De auto die voor de getuige reed belandde als gevolg daarvan in de linkervangrail. De twee inzittenden van deze auto, een 74-jarige man uit Franeker en zijn 72-jarige vrouw, raakten gewond. De brandweer verwijderde het dak om de bestuurder rechtstandig te kunnen bevrijden. De veroorzaker wilde na de aanrijding de A7 oversteken. De getuige kon de man tegenhouden door hem te vloeren. ‘Hij was bijzonder agressief. Ik wist even niet wat ik moest doen, niemand die stopte om mij te helpen. Totdat ik hulp kreeg van een Surinaamse man. Samen konden we de man onder bedwang houden tot de politie arriveerde’. De Fransman werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Vermoedelijk was hij onder invloed van alcohol. In het ziekenhuis is bloed van de Fransman afgenomen om te onderzoeken of er alcohol in het spel was. De politie ontdekte tijdens het sporenonderzoek een afgebroken wiel van de Franse auto aan de overkant van de A7. Er ondervond niemand schade van het vliegende wiel. De auto van de getuige raakte licht beschadigd door rondvliegende brokstukken. Na een verklaring te hebben afgelegd kon hij zijn weg vervolgen. De A7 werd tijdelijk afgesloten en het verkeer werd omgeleid.


Brand door hennepkweek

Opperdoes, maandag 1 maart 2010

In een schuur aan het Oosteinde brak maandagochtend rond 08.00 uur brand uit. Op de zolder van de schuur bleek een hennepkwekerij te zitten. Door kortsluiting in de bedrading was brand ontstaan. Er bleek illegaal stroom te zijn afgetapt. De 50-jarige eigenaar van de schuur bekende circa 416 hennepplanten te hebben op de zolder. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De gemeente gaat over tot bestuurlijke aanpak. Dit betekent dat de kosten van de ontmanteling verhaald worden op de verdachte.

Alcohol en verkeer

Den Helder, maandag 1 maart 2010
Vannacht rond 01.20 uur reed een 39-jarige automobilist uit Den Helder tegen een boom op de Jan Verfailleweg ter hoogte van het park ‘Donkere Duinen’. De man bleek onder invloed van alcoholhoudende drank te zijn en werd met onbekend letsel vervoerd naar het Geminiziekenhuis. Hij wist niet hoe hij van de weg was geraakt. Hij werd ter observatie opgenomen en er werd bloed van hem afgenomen om te onderzoeken hoeveel hij had gedronken. De man is ter observatie in het ziekenhuis opgenomen en zijn auto raakte zwaar beschadigd. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Bergen, maandag 1 maart 2010
Rond 01.30 uur zegen agenten op de Bergerweg dat een 41-jarige automobilist uit Alkmaar slingerend reed. Nadat hij was aangehouden bleek waarom. De man had te diep in het glaasje gekeken. Hij blies aan het bureau 390 ug/l en kreeg een proces-verbaal en een tijdelijk rijverbod.

Auto achterop vrachtauto

Lambertschaag, maandag 1 maart 2010

Vannacht rond 04.15 uur kreeg een 54-jarige vrachtwagenchauffeur uit Medemblik op de snelweg A7 de schrik flink te pakken. Hij voelde een tik van achter zijn vrachtauto en dacht aan een lekke band. Toen hij zijn combinatie aan de kant zette bleek er een personenauto aan zijn vrachtwagen vast te zitten bij de wielkast. De 31-jarige bestuurder daarvan uit Hoorn was met hoge snelheid achterop gereden De 31-jarige man was nog wel aanspreekbaar maar verward. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn vervoerd. Van zijn auto was het stuur afgebroken en de voorruit was vernield. De vrachtauto had opvallend weinig schade.

Kettingbotsing op de A9

Uitgeest, maandag 1 maart 2010

Rond 06.45 uur vond er op de A9 een kettingbotsing plaats waarbij acht voertuigen betrokken waren. Er vielen twee gewonden: een vrouw van 22 jaar uit Heerhugowaard en een 25-jarige vrouw uit Broek op Langedijk. De voorste automobilist remde af voor het verkeer voor hem. De volgende zeven automobilisten hadden dit te laat in de gaten, waardoor de botsing ontstond. De A9 werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer waardoor er een lange file ontstond. Omstreeks 08:45 werden de rijbanen weer vrijgegeven.