Voetbalsupporters aangehouden

Alkmaar, zaterdag 28 februari 2009

Zaterdagavond werden na de wedstrijd AZ-FC Groningen 18 Groningse supporters aangehouden voor openlijke geweldpleging. Bij een bushalte langs de Provinciale weg N242 bij Waarland waren twee busjes met Groningse supporters gestopt. Een aantal inzittende was daar uitgestapt. Er werd een bord uit de grond getrokken, er werden blikjes bier tegen het bushokje aangegooid en er werd een fiets vernield. De 18 inzittenden van de busjes werden na de wedstrijd aangehouden. Zij gingen allemaal met een boete voor baldadigheid en eventueel voor het niet kunnen tonen van een ID -bewijs naar huis.

Op zoek naar vermeende drenkeling

Heerhugowaard, zaterdag 28 februari 2009

Duikers van de brandweer hebben zaterdagmorgen gezocht naar een mogelijke drenkeling aan de Middenweg in Heerhugowaard. Een voorbijganger vond omstreeks kwart voor acht een fiets langs de waterkant en informeerde de hulpdiensten. Die namen het zekere voor het onzekere en zochten het water af naar de vermeende drenkeling. Er werd echter niemand aangetroffen. De fiets, mogelijk afkomstig van diefstal, werd door de politie meegenomen.

 


Berovingen

Wieringerwerf, zaterdag 28 februari 2009
Vier Roemeense mannen in de leeftijd van 27 tot en met 32 jaar werden zaterdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Terpstraat. Getuigen hadden gezien dat de mannen een portemonnee wegnamen uit de jas van een man. De 27-jarige verdachte nam de portemonnee weg, terwijl een 32-jairge verdachte het slachtoffer afleidde. Deze twee mannen stonden bij de getuigen toen de politie arriveerde. Zij werden aangehouden. Uit de getuigenverklaringen bleek dat er nog twee mannen bij de diefstal betrokken waren. Deze twee mannen konden aan de hand van het signalement worden aangehouden op de Brink. De vier verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Den Helder.

Alkmaar, vrijdag 27 februari 2009
Op vrijdagmiddag is rond 14.40 uur een 20-jarige vrouw uit Obdam beroofd van haar portemonnee. Dit gebeurde op het station. Twee agenten die ter plaatse waren werden door een getuige naar het meisje toe geleid. Aan de hand van de doorgegeven signalementen konden de verdachten worden aangehouden door NS-personeel. Het slachtoffer liep door de beroving letsel op. Zij moest zaterdag in het ziekenhuis geopereerd worden aan een gebroken kaak. De 23-jarige en 30-jarige verdachten uit Alkmaar zijn in verzekering zijn gesteld. Zij worden maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Inbraak supermarkt

Heerhugowaard, vrijdag 27 februari 2009

In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken bij een supermarkt aan de Roze Flamingo. Twee surveillerende agenten zagen omstreeks 02.35 uur een verdachte auto staan op de parkeerplaats voor de supermarkt. De Volvo station stond met open portieren geparkeerd. De agenten zagen twee mannen uit een kapot geslagen raam van de supermarkt klimmen. De twee renden richting de auto. Eén van hen nam plaats achter het stuur, de ander ging er rennend vandoor. De auto reed met hoge snelheid de Middenweg op. De achtervolging werd ingezet, maar helaas raakten de agenten de auto kwijt bij de kruising Amstel / Rustenburgerweg. Er werden nog diverse zoekslagen gemaakt in de omgeving. Helaas bleven deze zonder resultaat. Later bleek dat in de supermarkt was getracht een pinautomaat open te breken. Er werden verder geen goederen ontvreemd.

Succesvolle aanhouding door burgers

Hoorn, vrijdag 27 februari 2009

Een 84-jarige vrouw uit Hoorn werd vrijdag rond 11.30 uur op het Betsy Perk beroofd van haar tas. Een 59-jarige fietser uit Hoorn zag de vrouw op de grond liggen. Op hetzelfde moment rende één van de daders langs hem. Hij ging er achteraan en vond onderweg nog twee fietsende jongens bereid om de achtervolging in te zetten. De dader gooide de tas tijdens zijn vlucht weg. Deze 15-jarige verdachte kon door twee van zijn achtervolgers worden aangehouden. Later werd door de politie nog een 14-jarige Hoornaar thuis aangehouden voor deze beroving. De vrouw had een schaafwond en had last van haar knie. Zij werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Ongevallen

Slootdorp, vrijdag 27 februari 2009
Een 45-jarige automobilist uit Slootdorp raakte vrijdagochtend rond 0.645 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Waardweg. De man raakte door onbekende oorzaak met zijn auto in de berm. Hij schoot hierdoor naar de berm aan de andere zijde van de weg, waarna hij in het weiland terecht kwam en tenslotte in de greppel belandde. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Wieringerwerf, donderdag 26 februari 2009
Een 67-jarige automobilist uit Medemblik overleed donderdagmiddag rond 17.00 uur als gevolg van een ongeval. De man kwam vanuit de richting van de Medemblikkerweg en raakte van de weg. Vervolgens kwam zijn voertuig aan de linkerzijde van de weg tegen een boom terecht. Als gevolg van de aanrijding overleed het slachtoffer.

Middenmeer, donderdag 26 februari 2009
Een 39-jarige automobilist uit Maartensvlotbrug raakte donderdagmiddag rond 18.05 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Groetweg. De man kwam uit de richting van de Alkmaarseweg in de richting van de Schagerweg. In een bocht verloor hij de macht over het stuur, waardoor hij met zijn auto aan de linkerzijde van de weg de berm in schoot richting slootkant. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder.

Bejaarde beschiet auto buren

Hippolytushoef, woensdag 25 februari 2009

Op woensdagavond hield de politie een 73-jarige man uit Hippolytushoef aan wegens vernieling van de auto van zijn buren. De man leeft al geruime tijd in onmin met zijn buren. Uit kwaadheid had hij een luchtdrukpistool gepakt en vanuit het dakraam op de auto van de buren geschoten. Hierdoor was een raam stukgegaan. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij legde een bekentenis af.

Ruim anderhalf uur vast in auto

Warmenhuizen, woensdag 25 februari 2009

Een man raakte woensdagmiddag om 17:00 uur bekneld in een personenauto, waar hij als passagier in zat. De bestuurder van de auto, een 21-jarige man uit Oudkarspel, verloor door nog onbekende oorzaak op de Debbemeerweg in Warmenhuizen de macht over zijn voertuig. Hij ramde een boom en belandde in een greppel. De bestuurder werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De beknelde man kon pas na anderhalf uur uit het voertuig worden bevrijd. De auto werd hiervoor eerst uit de greppel getakeld. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan beide benen.


Ontkenningsfase

Avenhorn, woensdag 25 februari 2009

Op woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een 15-jarige jongen uit Avenhorn aangehouden op verdenking van diefstal van een bromscooter. De politie zag de jongen korte tijd daarvoor zonder helm op de scooter rijden en zette de achtervolging in. De jongen reed op de Grosthuizen het pad bij een huis op. Toen de politie bij de bromfiets kwam, liep de verdachte net bij de bromfiets vandaan. Hij verklaarde niet op de bromfiets te hebben gereden en ook ontkende hij dat het zijn bromfiets betrof. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt in ieder geval een bekeuring wegens het rijden zonder helm en rijbewijs. Een onderzoek wordt ingesteld naar de scooter die mogelijk van diefstal afkomstig is. Het slot van de brommer bleek geforceerd te zijn.

Vier personen als verdachten van overval aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 24 februari 2009

Uit een onderzoek ingesteld naar aanleiding van een recent gepleegde overval in Heerhugowaard kwam naar voren dat enkele personen bezig waren met het voorbereiden van een nieuwe overval. Daarom heeft de politie dinsdagavond rond 18.00 uur op de Dorpsstraat in Zuid-Scharwoude vier verdachte personen in een auto aangehouden. Omdat ze mogelijk over wapens zouden beschikken, werd bij de aanhouding een arrestatieteam ingezet. Ze pleegden geen verzet maar in de auto werd wel een wapen aangetroffen. Het gaat om een 16-jarige man, een 19-jarige man en een 28-jarige vrouw uit Heerhugowaard en een 22-jarige man uit Alkmaar. De recherche is volop bezig met het onderzoek en in het belang daarvan kunnen op dit moment geen verdere mededelingen worden gedaan. De verdachten worden vrijdag 27 februari geleid voor de rechtercommissaris in Alkmaar.

Auto te water

Dirkshorn, maandag 23 februari 2009

Een automobilist is maandagavond met zijn auto een sloot ingereden op de Middenweg in Dirkshorn. Het ongeval gebeurde omstreeks 19:35 uur tussen de Provincialeweg N241 en het spoor.


Skimmer aangehouden

Bovenkarspel, maandag 23 februari 2009
Een 30-jarige Roemeen is maandagmorgen even voor 08.00 uur aangehouden op station Flora. Een beveiliger ontdekte dat er geknoeid was met de pinapparatuur en ontdekte een persoon die zich verdacht in de buurt van de pinautomaat ophield. Deze man bleek het betreffende apparaat te skimmen. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het bureau in Hoorn.

Voetganger gewond na aanrijding

Schagen, maandag 23 februari 2009
Een 81-jarige vrouw uit Schagen raakte maandagmiddag rond 13.30 uur gewond bij een aanrijding op de Nieuwe Laagzijde. De vrouw wilde vanaf de supermarkt de weg oversteken maar werd hierbij over het hoofd gezien door een 35-jarige automobiliste uit  Schagen. De voetgangster liep door de aanrijding beenletsel op en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Lichaam in Dirkshorn aangetroffen na bekentenis

Dirkshorn, maandag 23 februari 2009


Zondagavond rond half twaalf meldde zich een 46-jarige man uit Heerhugowaard op het politiebureau om te bekennen dat hij iemand om het leven had gebracht. De man wilde verder geen details geven. De politie vond om 01:30 het stoffelijk overschot van een 39-jarige man in een recreatiewoning op bungalowpark De Horn in Dirkshorn. Het motief van de verdachte ligt vermoedelijk in de relationele sfeer. Hij is ingesloten op het politiebureau in Alkmaar.


Meerdere straatroven in één nacht

Hoorn, zondag 22 februari 2009
In Hoorn vonden in de nacht van zaterdag op zondag meerdere straatroven plaats. Rond 23.35 uur werden een 15-jarige jongen uit Oosthuizen en een 16-jarige jongen uit Hoorn op het Bertus Aafjeshof beroofd door twee mannen, waarvan één hen bedreigde met een slagwapen. De slachtoffers gaven niets af, maar de twee daders gingen er wel op hun fietsen vandoor. De daders maakten ook geen buit bij twee slachtoffers die zij daarna overvielen aan de Ceder. De 18-jarige en 19-jarige man uit Hoorn fietsten hier en werden net na een bocht door de daders overvallen. Ook bij deze slachtoffers maakten de overvallers geen buit. Rond 00.15 uur werd nog een 23-jarige Hoornaar door dezelfde daders overvallen in het Willem Wiesepark. Dit slachtoffer gaf zijn overvallers een gering geldbedrag en zei hen verder niets op zak te hebben.
De verdachten droegen donkere kleding, waarvan één een donkere jas met een bontkraag droeg en één een donkerkleurige joggingbroek. Niet uitgesloten is dat er sprake is van meerdere daders.
De politie heeft aanwijzingen dat de daders nog meer mensen hebben geprobeerd te beroven deze nacht. Eventuele slachtoffers die dit nog niet gemeld hebben bij de politie wordt gevraagd dit alsnog te doen. Ook is de politie voor haar onderzoek op zoek naar getuigen van deze berovingen of naar mensen die de daders herkennen aan de hand van het signalement.

Automobilist onder invloed van drugs en alcohol

Hoorn, zondag 22 februari 2009
Een 38-jarige automobilist uit Hoorn werd zondagavond aangehouden op de Kerkstraat. De man reed twee keer een gesloten verklaring in en werd om die reden staande gehouden. Agenten roken bij de man een sterke wietlucht. De bestuurder bekende inderdaad onder invloed van deze drugs te verkeren. Hij werd aangehouden. Er werd een bloedproef van de man afgenomen en een blaastest. De bestuurder bleek ook gedronken te hebben. Hij blies 280 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Uitslaande brand Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp, zondag 22 februari 2009

In de nacht van zaterdag op zondag om twaalf uur werd er op de Westerweg in Nieuwe Niedorp een woningbrand ontdekt. De brandweer had de uitslaande brand snel onder controle. De bewoners van de woning waren niet thuis. Het huis raakte zwaar beschadigd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Scheldpartij na aanrijding

Broek op Langedijk, zondag 22 februari 2009
Gisteravond rond 23.50 uur zag een motoragent een 17-jarige jongen uit Noord-Scharwoude zonder helm rijden op een bromfiets op de Voorburggracht. De bromfiets had tevens een halve kentekenplaat en de motoragent gaf dan ook een stopteken. De bestuurder gaf gas en ging er vandoor. Via de Museumweg sloeg de jongen linksaf de Dorpsstraat in. In de bocht botste hij tegen een fietser aan en kwam ten val. De fietser en de bromfietser mankeerden niets. Toen de motoragent de bromfietser in het bijzijn van enkele omstanders wilde aanhouden begon hij vreselijk te schelden. Toen agenten ter assistentie kwamen en de jongen beet pakten verzette hij zich en schold hij ook hen uit. De verdachte is voor de nacht ingesloten. Hij is in de loop van de zondagochtend heengezonden met een proces-verbaal ondermeer wegens belediging, verzet, het rijden zonder bromfietsrijbewijs, het niet dragen van een helm en het rijden zonder goed leesbaar kenteken.

Agent krijgt klap van 16-jarige jongen

Heerhugowaard, zondag 22 februari 2009
Rond 05.45 uur liep een agent in zijn vrije tijd een klap tegen zijn hoofd op toen hij een dronken jongeman wilde bekeuren op de Provincialeweg N242 nabij het spoortunneltje bij Waarland. De agent was op weg naar huis na zijn nachtdienst. Hij zag de 16-jarige jongeman vanuit de berm de weg oplopen waardoor een taxi voor hem hard moest remmen. De dronken jongeman, zo bleek later, was een shaggie aan het draaien waarbij zijn vloeitje wegwoei, de rijbaan op. De jongen ging plotseling achter het vloeitje aan tot midden op de rijbaan. De agent stopte en wees de jongeman, wiens fiets in de berm lag, op zijn gevaarlijke gedrag. Hij zegde hem een bekeuring aan. Hierop ontstak de jongen in woede en begon de agent te bedreigen en uit te schelden. Toen die met de meldkamer ging bellen kreeg hij een klap tegen zijn hoofd waardoor hij een kneuzing opliep en zijn telefoon uit zijn hand vloog. De agent overmeesterde de jongeman waarna de verdachte naar het bureau werd overgebracht en ter ontnuchtering werd ingesloten. Hij is in verzekering gesteld en wordt maandag 23 februari geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.

Heupletsel na botsing

Alkmaar, zaterdag 21 februari 2009
Een 32-jarige automobiliste uit Alkmaar stak rond 14.00 uur vanaf de Regulierslaan de Heilooer Tolweg over. Daarbij zag ze een 45-jarige automobiliste uit Heerhugowaard, die over de Tolweg reed en voorrang had, over het hoofd. Ze botste in de flank van de auto van de vrouw uit Heerhugowaard die daardoor klem kwam te zitten en door de brandweer moest worden bevrijd. Ze werd met heupletsel in het ziekenhuis opgenomen. De beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Met nekletsel in ziekenhuis

Breezand, zaterdag 21 februari 2009
Rond 23.00 uur is een auto op de Schorweg uit de bocht gevlogen en in een akker tot stilstand gekomen. De 44-jarige bestuurder van de auto uit Den Helder reed over de Schorweg uit de richting van de Koningsweg. Hij heeft te laat opgemerkt dat er een scherpe bocht naar rechts in de weg zat en is rechtdoor gereden. Daarbij is hij over een sloot gevlogen maar heeft de wallenkant nog geraakt waardoor zijn auto flink beschadigd raakte.  Hij is met pijn aan zijn nek en ribben opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. Het vermoeden bestaat dat hij alcohol had gedronken. Daarom is er op verzoek van de politie bloed van hem afgenomen dat binnen 14 dagen zal worden onderzocht.

Verwarde oudere man pleegt joyriding

Hem, zaterdag 21 februari 2009
Rond 16.30 uur heeft een agent op de Hemmerbuurt een 76-jarige man uit Venhuizen aangehouden. De verdachte had daar een bestelbus teruggezet die hij enkele uren ervoor had ‘geleend’. De man is dementerend en beschikt zelf al niet meer over een auto. Door zijn ziekte gaat hij op pad en voelt aan auto’s of ze open zijn er kijkt dan of er een sleutel aanwezig is. Wanneer dit het geval is gaat hij een stukje rijden naar zijn oude werkkring. De man heeft toegegeven dit al eens eerder te hebben gedaan.
Zaterdagmiddag nam hij een bestelbus mee van een man die van huis was om boodschappen te doen. Toen de man thuis kwam en ontdekte dat zijn bus niet op het oprijpad bij zijn woning stond kwam de bejaarde er net mee aanrijden. Hij heeft onderweg een aanrijding gehad, vermoedelijk op de Twuijver, want de rechter buitenspiegel is beschadigd en werd daar op straat teruggevonden. De politie onderzoekt nog wat voor aanrijding dat is geweest. Het rijbewijs van de soms verwarde man is ingenomen en zijn hulpverleners en mantelzorgers zijn op de hoogte gesteld van zijn gewoonte.

N9 urenlang dicht na ongeval

’t Zand, vrijdag 20 februari 2009

De N9 ter hoogte van ’t Zand is vrijdagavond drieënhalf uur afgesloten geweest na een ongeval met een vrachtwagen plus aanhanger. De vrachtwagen reed ter hoogte van ’t Zand richting Den Helder toen er in een bocht de linkerband klapte. De combinatie schoot rechtdoor en belandde via de berm tegen de geluidswand. Een automobiliste die uit de richting van Den Helder kwam kon ternauwernood een botsing met de vrachtwagen voorkomen. De vrachtwagenchauffeur raakte gewond aan zijn been. Twee inzittenden raakte niet gewond maar werden voor controle naar het Gemini gebracht. De weg werd om kwart voor tien weer vrijgegeven.


Gewond na verkeersruzie op A9

Akersloot, vrijdag 20 februari 2009


Twee automobilisten hebben vrijdagmiddag elkaar het leven zuur gemaakt op de A9. De verkeersruzie begon in Alkmaar bij verkeersplein Kooimeer. Op de A9 richting Amsterdam heeft men elkaar meerder keren gesneden. Op de vluchtstrook probeerde de één de ander te rammen door achteruit te rijden. Om te kunnen ontsnappen aan zijn belager ging de automobilist door de berm waarbij hij vast kwam te zitten. Een ruit werd kapot getrapt waarbij de automobilist gewond raakte. De rijbewijzen van beide automobilisten zijn ingenomen.


Auto te water

Alkmaar, vrijdag 20 februari 2009

Op de Kogendijk in Alkmaar is vrijdagmiddag om 12:20 uur een personenauto te water geraakt.  De 25-jarige automobilist reed komende vanaf Bergen richting de N9 toen hij ter hoogte van de Oosterdijk de macht over zijn voertuig verloor. Hij belandde op de kop in een slootje. De bestuurder kon op eigen kracht het voertuig verlaten. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Zijn auto werd zwaar beschadigd afgevoerd door bergingsbedrijf Haulo.


Gewapende overval op woning

Heerhugowaard, donderdag 19 februari 2009
Op donderdagavond omstreeks 23.30 uur vond er een gewapende overval plaats op een woning aan de Rustenburgerweg in Heerhugowaard. De overval werd gepleegd door drie personen die er zonder buit vandoor zijn gegaan.
Rond 23.30 uur werd aangebeld bij de woning van de slachtoffers. Een 18-jarige dochter opende de deur en werd geconfronteerd met drie gemaskerde mannen waarvan één een (mogelijk) vuurwapen had. Het meisje werd bedreigd en de overvallers wilden geld. De hoofdbewoonster van het pand, de moeder van het meisje, werd wakker van het geluid en kwam kijken. Toen zij zag dat er een overval gaande was en dat haar dochter bedreigd werd begon zij tegen de mannen te schreeuwen. Hierop vluchtten de overvallers de woning uit. Zij renden weg in de richting van de Olifant. Alle drie de mannen waren gekleed in donkere kleding en droegen een muts en een doek voor hun mond.

Nachtelijk bezoek Middenwaard

Heerhugowaard, vrijdag 20 februari 2009
In de nacht van donderdag op vrijdag, vermoedelijk tussen 05.00 en 06.00 uur werd er ingebroken in in ieder geval vijf winkels in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. In drie winkels bleef de schade beperkt tot vernielde ramen, hier werd niets ontvreemd. In een modewinkel en een juwelierszaak werden horloges en sieraden ontvreemd.

Frontale aanrijding Rustenburgerweg

Schermerhorn, donderdag 19 februari 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 16.50 uur vond er een frontale botsing plaats op de Rusterburgerweg in Schermerhorn. Op het wegvak tussen de Ursemmerweg en de Schermerdijk reed een 21-jarige Heerhugowaarder in een bestelauto. De bestuurder moest plotseling afremmen omdat de auto voor hem afremde. De bestelauto begon daardoor te slingeren en kwam op de verkeerde weghelft terecht. Hier botste hij frontaal op een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 42-jarige vrouw uit Hensbroek. Als gevolg van de botsing kwam de personenauto in de naast de weg gelegen sloot terecht en kwam de vrouw bekneld te zitten. De vrouw bleek onder anderen letsel aan haar benen op te hebben gelopen. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.


Aanrijding tussen auto en fietser

Broek op Langedijk, woensdag 18 februari 2009

Een 48-jarige fietsster uit Langedijk liep bij een aanrijding op de Dijk nekletsel op. Een 30-jarige automobilist reed rond 16.30 uur over de Dijk, uit de richting van de Dorpsstraat en verleende op het kruispunt met de Westelijke Randweg geen voorrang aan de van links komende fietsster. Hierdoor een ontstond een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam en nekletsel opliep. Zij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding A.C. de Graafweg

Medemblik, woensdag 18 februari 2009

Een 23-jarige automobilist uit Middenmeer raakte woensdagochtend rond 07.40 uur gewond bij een aanrijding op de A7. De man uit Middenmeer reed over de afrit van de A7 en verleende op het kruispunt geen voorrang aan de van links komende 23-jarige automobiliste uit Obdam die over de A.C. de Graafweg reed. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 23-jarige man uit Middenmeer gewond raakte aan zijn been. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanhouding voor diefstal auto

Alkmaar, woensdag 18 februari 2009

Een 29-jarige Alkmaarder is woensdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Schagerweg. Hij wordt verdacht van autodiefstal. Op de Kruissloot zagen agenten een auto rijden. Het kenteken bleek van een als gestolen gesignaleerd staande auto te zijn. De bestuurder kreeg een stopteken en stopte op de Schagerweg. De bestuurder werd aangehouden op verdenking van autodiefstal. De auto waarin hij werd aangehouden werd dinsdagmiddag gestolen in Alkmaar.

Poging overval geldloper

Alkmaar, woensdag 18 februari 2009

Woensdagmiddag hebben drie mannen geprobeerd een geldloper te overvallen op de Judith Leysterstraat. Dit gebeurde rond 12.50 uur. De geldloper liep vanuit de geldwagen aan de achterzijde de bank binnen. Hij voelde dat er iemand achter hem liep. Toen hij de deur achter zich wilde dichttrekken voelde hij dat er aan de deur getrokken werd. De geldloper trok echter door waardoor de overvallers buitengesloten werden. Een getuige zag gemaskerde mannen wegrijden in een auto. Bekend is dat de daders zich voorafgaand aan de overval hebben opgehouden in een witte bestelbus.

Slaande man park Rekerhout opgespoord

Alkmaar, woensdag 18 februari 2009

Een 54-jarige Alkmaarder is woensdagochtend verhoord aan het politiebureau voor mishandeling van een aantal jongeren in park Rekerhout. Op maandagmorgen 9 februari fietste een 14-jarig meisje door dit park naar school. Zij fietste in een groepje. Toen er een tegenligger aan kwam fietsen liet het meisje zich wat af zakken om ruimte te maken voor de tegenligger. Deze man sloeg het meisje echter in het voorbijgaan hard in haar gezicht. Een jongen, die achter het groepje meisjes fietste, werd door dezelfde man een bloedneus geslagen. Toen het meisje op school haar verhaal deed, bleek nog een tweede meisje ook door deze man geslagen te zijn. Uit onderzoek van de politie kwam de 54-jarige man naar voren. Hij werd op het politiebureau verhoord en bekende dat hij degene was die de jongeren had geslagen. De man ergerde zich aan de gevaarlijke verkeerssituatie die de jongeren met hun verkeersgedrag veroorzaakten, en dacht door hard op te treden hier iets aan te kunnen doen. Hij heeft spijt van het effect wat zijn optreden heeft veroorzaakt.

Van den Kommer weer getroffen door brand

Broek op Langedijk, woensdag 18 februari 2009
Het zit meubelmaker Piet-Jan van den Kommer niet mee. Vorig jaar op 23 augustus 2008 brandde zijn meubelwerkplaats in Stompetoren geheel af. Een tijdelijk onderkomen werd aan de Dulleweg in  Broek op Langedijk gevonden. In het grote pand van Tarkim, die massief houten vloeren produceerd, werd een gedeelte gehuurd om de werkzaamheden voort te zetten. In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks 12 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een geactiveerde rookmelder in het pand van Tarkim. Er bleek brand te zijn uitgebroken in de werkplaats van de meubelmaker. De schade is groot, maar de brandweer heeft dankzij de grote inzet het pand weten te behouden. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Verdachten aangehouden voor beroving pizzakoerier

Hoorn, dinsdag 17 februari 2009

Twee 18-jarige mannen uit Hoorn werden dinsdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Waterman. De politie kreeg even voor 20.00 uur een melding dat er bij een pizzabedrijf een verdachte bestelling was binnengekomen. Op het adres aangekomen zag de pizzakoerier twee mannen op een galerij staan. Hij herkende deze mannen van een eerdere beroving. De politie was snel ter plaatse en kon de twee mannen aanhouden. Of zij ook in verband kunnen worden gebracht met andere berovingen van pizzakoeriers moet onderzoek uitwijzen. Op het opgegeven adres bleek niemand thuis te zijn.

Aanhouding voor oplichting

Alkmaar, dinsdag 17 februari 2009

Een 28-jarige vrouw uit Leeuwarden werd dinsdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Muiderwaard. De vrouw probeerde bij een supermarkt een aantal pakken babyvoeding in te leveren voor geld. De pakken waren eerder die dag uit een supermarkt in Broek op Langedijk weggenomen. De bedrijfsleider van de winkel kreeg argwaan, omdat afgelopen week in een supermarkt aan de Winkelwaard ook pakken babyvoeding waren weggenomen en voor geld werden ingeleverd bij de winkel aan de Muiderwaard. De vrouw werd mee naar achteren genomen door de bedrijfsleider, en de politie werd gebeld. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Daar bekende zij dat zij om aan geld te komen deze truc uithaalde.

Informatie over snelheids- en roodlichtovertredingen

Alkmaar, dinsdag 17 februari 2009

 De politie Noord-Holland Noord gaat als eerste korps in Nederland van start met de ‘Boetevolgservice’. Dit is een internetservice waar burgers de gegevens van bekeuringen zelf kunnen bekijken. Het gaat om snelheids- en roodlichtovertredingen die fotografisch zijn vastgelegd. Op deze manier wordt de dienstverlening aan burgers verbeterd. Bovendien levert deze digitale service het korps een besparing op in kosten en tijd. De boetevolgservice is ontwikkeld in samenwerking met BVOM, CVOM en CJIB.

‘Jaarlijks komen bij ons korps ruim 3700 vragen binnen over boetes’, zegt J. Oost, directeur Intake en Service. ‘De boetevolgservice neemt de politie veel werk uit handen. Bovendien kunnen burgers nu zelf op het moment dat het hen uitkomt de informatie over hun boete inzien.’

 ‘De boetevolgservice is weer een uitbreiding van de diensten dat we via internet aanbieden. De internetaangifte is misschien wel de bekendste. Deze service is erg succesvol, meer dan 40% van het totale aantal aangiften wordt nu via internet gedaan. Het is ook mogelijk om via internet de behandeling van de aangifte te volgen. Daarnaast kunnen burgers via internet een e-mail sturen met daarin een vraag, klacht of een melding voor de politie. In de toekomst wordt de dienstverlening van de politie via het internet nog verder uitgebreid.’

Via de website  www.mijnpolitiebureau.nl  kan degene die een bekeuring heeft ontvangen met zijn DigiD inloggegevens of met het Burgerservicenummer en wachtwoord inloggen. Op de website kunnen bezoekers alle details bekijken en afdrukken: de foto, gegevens over de plaats, datum en tijdstip en ook alle informatie om tegemoet te komen aan de eisen die de Wet Openbaarheid van bestuur (WOB) stelt. Alle overtreders die een beschikking krijgen van het Centraal Justitieel Incasso Bureau kunnen de boetegegevens bekijken, ook leaserijders. Uiteraard kunnen bezoekers van de website alleen de ‘eigen’ overtredingen bekijken.

Naast deze pagina’s kan de overtreder via Google maps de locatie van de overtreding zien, het ijkrapport openen, een toelichting aangeboden krijgen over de werkprocedure van politie en ketenpartners en actuele controles en fileberichten bekijken. De akte van aanstelling van de bekeurende politieambtenaar kan ingezien worden, en ook het certificaat van de technische training om de apparatuur te mogen bedienen. De bekeurde kan daarnaast ‘checken’ of het boetebedrag conform de richtlijnen ‘klopt’ en kan gebruik maken van de ‘bezwarentest’. Doel hiervan is de overtreders beter en sneller informeren en ook het aantal bezwaarschriften bij het Openbaar Ministerie reduceren.

Aanrijding met letsel

Nibbixwoud, maandag 16 februari 2009

Op maandagavond omstreeks 19.45 uur vond er op de Dorpsstraat in Nibbixwoud een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 81-jarige vrouw uit Nibbixwoud reed in haar auto over de Dorpsstraat. Zij voerde geen (dim)licht en botste tegen een geparkeerd staande auto. Deze auto schoot door de aanrijding door tegen een lantarenpaal en een hek bij woningen. De vrouw klaagde over pijn op haar borst en werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Gewapende overval

Alkmaar, maandag 16 februari 2009

Op maandagavond omstreeks 21.40 uur vond er een gewapende overval plaats op een snackbar aan de Europaboulevard in Alkmaar. Op dat moment kwam een man de zaak binnen die een personeelslid bedreigde met een mes. Nadat hij geld uit de kassa had bemachtigd ging de man er weer vandoor. Van het personeel en de aanwezige klanten raakte niemand gewond.
De overvaller was een man van 18 tot 25 jaar. Hij ging gekleed in een capuchonvest met een jas en een donkere broek. Ook droeg hij een muts en had hij een sjaal voor zijn mond. Na de overval ging de man er op de fiets vandoor

Auto te water

Den Helder, maandag 16 februari 2009

Op maandagmorgen omstreeks 09.35 uur raakte een 72-jarige man uit Den Helder met zijn personenauto in de sloot naast de Doggersvaart in zijn woonplaats. De man reed over de Doggersvaart toen hij door insulinetekort onwel werd. De man raakte de macht over het stuur kwijt, reed de berm in, ramde hier een brievenbus en kwam ten slotte tot stilstand in de sloot. Omdat de man de auto niet open kon krijgen, werd de hulp van brandweer en een autobergingsbedrijf ingeroepen. De man liep geen letsel op.

Eigenaar autoradio gezocht

Hoorn, maandag 16 februari 2009

Een 45-jarige Amsterdammer werd woensdagmiddag 11 februari rond 13.30 uur aangehouden op de Blauwe Berg. Een oplettende agent zag de man op de passagiersstoel van een auto zitten die geparkeerd stond op het Pelmolenpad. Even later reed de man in een andere auto weg. De auto waar hij de man eerst in had gezien bleek te zijn opengebroken. De verdachte werd aangehouden op de Provinciale weg. Hij bleek allerlei spullen in zijn auto te hebben die van auto-inbraken afkomstig waren. Tijdens het onderzoek konden nagenoeg alle gestolen spullen aan de rechtmatige eigenaren worden teruggegeven. De politie heeft echter nog een autoradio over waarvan de eigenaar niet bekend is. De radio is afkomstig uit een personenauto die op woensdag 11 februari door de verdachte is opengebroken in de Grote Waal, vermoedelijk in de omgeving van het winkelcentrum. De recherche in Hoorn verzoekt de eigenaar van deze auto en de radio zich te melden. De politie Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewapende overval op woning

Heerhugowaard, maandag 16 februari 2009

Op maandagmorgen werd een gewapende overval gepleegd op een woning aan de Middenweg in Heerhugowaard. Twee daders overvielen een echtpaar en gingen er met een nog onbekend geldbedrag vandoor. De 46-jarige bewoonster van het pand kwam omstreeks 02.30 uur thuis. Bij haar woning werd zij opgewacht door twee personen, waarvan een haar bedreigde met een (mogelijk) vuurwapen. De overvallers doorzochten vervolgens het huis, maar vonden niets van hun gading. Ongeveer twee uur later kwam de 50-jarige bewoner thuis. Hij werd in de woning opgewacht en bedreigd met het vuurwapen. De daders gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag en lieten de slachtoffers gebonden achter. Nadat zij zich hadden bevrijd, waarschuwden zij een kennis, die op zijn beurt de politie belde. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.

Diefstal auto’s

Heerhugowaard, zondag 15 februari 2009
Op zondagmorgen werd tussen 03.00 en 12.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Spaarne in Heerhugowaard. De auto stond geparkeerd op straat voor een woning. Het ging om een rode BMW 316i met kenteken ZH-03-HV.

Alkmaar, zondag 15 februari 2009
Op zondag werd tussen 01.00 en 12.30 uur ingebroken in een woning aan de Westfalenstraat in Alkmaar. De daders kwamen het pand binnen via de achterdeur. Vanuit de woonkamer werden de contactsleutels van een personenauto ontvreemd. Deze auto, die bij de woning geparkeerd stond, bleek te zijn verdwenen. Het ging om een rode Toyota Aygo met kenteken 12-TD-JL.

Brand in berging : 18 appartementen ontruimd

Alkmaar, zondag 15 februari 2009

Vanwege een brand in de berging van een flatgebouw aan de Geulstraat zijn zondagavond even na 7 uur 2 etages ontruimd. Politie en brandweer evacueerden de bewoners van de 18 appartementen. De brandweer had de brand snel onder controle. Nadat de brandweer metingen had verricht  mochten de bewoners omstreeks 8 uur hun woningen weer in. Hetgeen in brand stond en de oorzaak van de brand wordt onderzocht.


Belediging

Medemblik, zondag 15 februari 2009

Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een 16-jarige jongen uit Medemblik aangehouden wegens belediging en bedreiging. De jongen stond op de Nieuwstraat te schreeuwen tegen een meisje. Hij zei dat ze weg gehaald moest worden en dat hij haar anders in elkaar zou slaan. De politie liep op de jongen af, waarbij de agressie van de jongen zich verplaatste naar de politie. Hierop beledigde hij de politiemensen, bedreigde hen met geweld en probeerde een vechtpartij uit te lokken. De verdachte werd aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voorverhoor.

Aanrijding met letsel

Kolhorn, zondag 15 februari 2009

Op zondagmiddag omstreeks 14.00 uur reed een 64-jarige vrouw uit Schagen in een personenauto over de Havenweg in Kolhorn. Toen zij met de rechterwielen in de berm terecht kwam, raakte zij de macht over het stuur kwijt. De vrouw stuurde te abrupt terug, waardoor zij de rijbaan over schoot en in de linker berm tegen een boom botste. De vrouw werd met rugletsel en een hersenschudding voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Brand tuinhuisje

Heerhugowaard, zondag 15 februari 2009

Een tuinhuisje aan de Krusemanlaan in Heerhugwaard is in de nacht van zaterdag op zondag tot de grond toe afgebrand. De brand op het terrein van De Groene Waard werd omstreeks 03:50 uur ontdekt. De oorzaak van de brand is onbekend.


Drugs

Den Helder, zondag 15 februari 2009
Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur werd een 18-jarige Nieuwedieper aangehouden door het personeel van een café aan de Koningstraat in Den Helder. Tijdens een veiligheidsfouillering bleek de man harddrugs bij zich te hebben. De man had tien bolletjes met wit poeder bij zich. Vermoedelijk gaat het om cocaïne. De verdachte verklaarde zelf de drugs te hebben willen verkopen. De verdachte werd overgedragen aan de politie.

Alkmaar, zondag 15 februari 2009
Op zondagmorgen omstreeks 07.00 uur werd op de Hertog Aalbrechtweg een 47-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs. De man was op de Hertog Aalbrechtweg de macht over het stuur kwijtgeraakt, waarna zijn auto met een gebroken wiel in de middenberm tot stilstand was gekomen. De man verklaarde zelf onder invloed van cocaïne te verkeren. De man moest een bloedproef ondergaan. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van drugs onderzocht. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Den Helder, vrijdag 13 februari 2009
Op vrijdagmiddag werd een 37-jarige man in een personenauto gecontroleerd door personeelsleden van de Koninklijke Marechaussee, waarmee de politie een samenwerkingsverband heeft. De controle werd uitgevoerd omdat de auto duidelijk zichtbaar zwaar beladen was. In de auto werden restanten aangetroffen van hennepplanten en voedingsbodems voor hennepplanten. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
De politie stelde vervolgens een onderzoek in in de woning van de verdachte . In de garage naast de woning aan de Oostslootstraat werd een volledig ingerichte hennepplantage aangetroffen. In de plantage lag 27 kilo henneptoppen te drogen. Op dat moment werd geen hennep geteeld. Wel bleek er stroom buiten de meter om te worden betrokken. De hennep en de aanwezige apparatuur werden in beslag genomen.

Alcohol en verkeer

Den Helder, zondag 15 februari 2009 
Op de Rijksweg werd om 3.50 uur een 38-jarige vrouw uit Alkmaar gecontroleerd. Zij blies 755 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk maximum van 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Hoorn, zaterdag 14 februari 2009
Op de Zwaagmergouw werd om 03.40 uur een 27-jarige vrouw uit Hoorn gecontroleerd. Zij blies 705 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk maximum van 220 ug/l. Zij kreeg een proces-verbaal en moest haar rijbewijs inleveren.

Heerhugowaard, zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagavond werd een 39-jarige man uit Zuid-Scharwoude aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. De man reed met een personenauto omstreeks 19.20 uur over de Pannekeetweg  in Heerhugowaard. Bij de kruising met de Hasselaarsweg schepte hij een 17-jarige bromfietser uit Noord-Scharwoude die over de Hasselaarsweg reed. De bromfietser viel over de motorkap van de auto heen en liep verwonderlijk genoeg alleen licht letsel op. De bestuurder van de auto ging er vervolgens vandoor, zonder zich bekend te maken of zich om het slachtoffer te bekommeren. Doordat een getuige direct de achtervolging inzette en de politie waarschuwde, kon de man even later worden aangehouden. Hij bleek 445 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. In 2004 en 2007 bleek hij ook reeds met alcohol op achter het stuur te zijn gepakt. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In verband met de ernst van de situatie is in overleg met de Officier van Justitie besloten hem maandag op grond van ‘poging doodslag en/of poging zware mishandeling’ voor te geleiden. Daarvoor is hij ook in verzekering gesteld.

Man gewond na aanrijding in tunnel

Velsen, zaterdag 14 februari 2009

Een 24-jarige Amsterdammer is zaterdag gewond geraakt bij een aanrijding in de Velsertunnel. De man reed rond 05.15 uur in zijn auto door de tunnel en reed tegen een vrachtauto die ook in de tunnel reed. De man is daarbij gewond geraakt en is met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De Amsterdammer is mogelijk achter het stuur in slaap gevallen. De politie onderzoekt of de man drank of drugs had gebruikt. Door de aanrijding is de vrachtwagenchauffeur de macht over zijn stuur kwijtgeraakt en heeft daardoor de tunnelwanden geraakt en flink beschadigd.

Skimmen

Alkmaar – Enkhuizen, zaterdag 14 februari 2009

Op zaterdag zijn twee mannen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid bij het skimmen van geldautomaten. Bij een automaat aan de Heul in Alkmaar en een geldautomaat aan de Meeuwenlaan in Enkhuizen werd skimapparatuur aangetroffen. Met deze apparaten kunnen gegevens van bankpassen worden gekopieerd, waarna de bijbehorende bankrekening kan worden geplunderd. In beide gevallen werd in de directe omgeving een verdacht persoon aangetroffen. Het gaat om Roemenen van respectievelijk 23 en 40 jaar oud. De mannen zijn aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de betrokkenheid van verdachten bij de skimfraude.

Ramkraak geldautomaat

Krommenie, zaterdag 14 februari 2009

Onbekenden hebben zaterdagochtend geprobeerd met een gestolen shovel een geldautomaat mee te nemen. De schade aan de Primera winkel aan de Heiligeweg in Krommenie is groot. Een vluchtauto werd later teruggevonden in Krommenie. Of er geld is weggenomen is nog onbekend.


Mishandelingen

Alkmaar, zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagavond omstreeks 23.20 uur raakte een 35-jarige politieman gewond bij een incident op het Volkerak in Alkmaar. De politie was gewaarschuwd dat 28-jarige Alkmaarder op weg zou zijn naar een woning aan het Volkerak om de bewoner ‘af te maken’. Ter plaatse zagen zij de man net een raam naast de voordeur intrappen. De man kon door de politiemensen ter plaatse worden aangehouden, waarbij hij zich hevig verzette. Terwijl de politie de man probeerde te boeien ging de voordeur open en kwam de 49-jarige bewoner naar buiten met een stok waarmee hij de politie te lijf ging. Een van de politiemensen raakte gewond toen hij op zijn hoofd werd geraakt. De bewoner werd door de politie in zijn gezicht gespoten met pepperspray. Hij wist zich echter in zijn woning terug te trekken. Toen hij even later naar buiten kwam, kon hij alsnog worden aangehouden. De politieman heeft zich in het ziekenhuis onder doktersbehandeling moeten stellen.

Alkmaar, zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagavond werden twee Alkmaarders aangehouden op verdenking van de mishandeling op een 55-jarige plaatsgenoot op de Leeuwenbekstraat in Alkmaar. Het slachtoffer was met de trein aangekomen en liep vanaf het station naar huis. In de Leeuwenbekstraat werd plotseling met kracht iets tegen zijn rug gegooid. Direct daarna werd hij tegen de grond geduwd en kreeg hij van twee mannen een aantal slagen en stompen. Toen hij om hulp riep, verdwenen de mannen. Op basis van het (mede door getuigen) opgegeven signalement konden even later in de directe omgeving de twee verdachten, van 23 en 28 jaar oud, worden aangehouden. Op de plaats van het incident werd een stuk klinker aangetroffen waarmee mogelijk gegooid is. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Mogelijk was het de verdachte te doen om een tasje met boodschappen dat het slachtoffer bij zich had. De verdachten hadden al een tijd lang niets meer gegeten en hadden erg honger.

Alkmaar zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.45 uur werd een 19-jarige man uit Oudorp mishandeld op het Waagplein in Alkmaar. Een 17-jarige jongen uit Koedijk werd als verdachte aangehouden. De politie, die toezicht hield op het waagplein, zag even verderop het plein dat het slachtoffer door de verdachte met een slag knock-out werd geslagen. Het slachtoffer viel op de grond en raakte kort buiten bewustzijn. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij verklaarde te hebben geslagen omdat hij door het slachtoffer was geduwd.

Limmen, zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.10 uur werd een 18-jarige jongen uit Castricum mishandeld op de Uitgeesterweg in Limmen. De jongen was eerder die avond uit geweest. In het café had een vriend van het slachtoffer ruzie gekregen met een groep jongens. Nadat zijn vriend uit het café was gezet kreeg ook het slachtoffer ruzie met de groep. Het slachtoffer verliet daarop het café en ging op de fiets naar huis. Op de Uitgeesterweg werd hij opgewacht door een grote groep jongens die hem van zijn fiets trokken, schopten en sloegen. Het slachtoffer kon wegkomen en het erf van een woning oprennen. De groep jongens vertrok vervolgens. De fiets van het slachtoffer bleek in een sloot te zijn gegooid. Het slachtoffer liep verschillende kneuzingen en schaafwonden op.

Hoorn, zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.20 uur werd een café aan de Roode Steen in Hoorn ontruimd door de politie. In het café was een grote vechtpartij ontstaan. Het aanwezige personeel kon de vechtpartij niet zelf beëindigen en riep de hulp in van de politie. Die veegde het café schoon. Hierbij werden onder anderen twee politiehonden ingezet. Tijdens de ontruiming werd gezien dat een 24-jarige man uit Hoorn een man tegen de grond sloeg. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Berovingen

Den Helder, zaterdag 14 februari 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur liep een 24-jarige Nieuwedieper door de Koningstraat in Den Helder. Toen hij door een tweetal Antilliaanse jongens werd geroepen, liep hij naar hen toe. De jongens gaven aan te willen bellen met de GSM van het slachtoffer. Deze liet zien dat er geen beltegoed meer op zijn telefoon zat. Een overvaller griste de GSM uit zijn handen en ging ermee vandoor richting de Koningdwarsstraat. Het slachtoffer zette de achtervolging in en trof de overvaller aan. Toen hij zijn telefoon terug eiste werd het slachtoffer in elkaar geslagen. Hij liep hierbij licht letsel aan zijn hoofd op. Op basis van het opgegeven signalement kon later in de nacht een 17-jarige jongen uit Den Helder worden aangehouden. Hij bleek de gestolen GSM nog op zak te hebben.

Hoorn, vrijdag 13 februari 2009
Op vrijdagavond omstreeks 20.30 uur werd een 19-jarige pizzabezorger uit Hoorn overvallen op de Papiermolen in Hoorn. Het slachtoffer ging met een bestelling naar de Papiermolen. Toen hij zijn brommer had geparkeerd kwamen er twee mannen op hem aflopen. Beide droegen een bivakmuts. Het slachtoffer moest onder bedreiging van een mes zijn geld afgeven. Na de beroving werd het slachtoffer met pepperspray in zijn ogen gespoten. Beide overvallers gingen er vervolgens vandoor. De verdachten waren gekleed in een zwarte jas en een zwarte joggingbroek. Zij droegen zwarte schoenen.

Vrijdag de 13e

Heerhugowaard, vrijdag 13 februari 2009

Vrijdag de 13e bracht een automobiliste uit Heerhugowaard echt ongeluk. De vrouw reed omstreeks 11 uur met de Mercedes van haar man op de Oosttangent ter hoogte van de Lotte Beesedijk. Vermoedelijk door gladheid verloor ze na de rotonde de macht over het voertuig en schoot het water in. De vrouw kon zelfstandig het voertuig verlaten en met hulp van omstanders op het droge komen. De vrouw raakte niet gewond. Een duiker van de brandweer heeft het bergingsbedrijf geholpen met het bergen van het voertuig. De bijna 23 jaar oude Mercedes raakte total loss.


Verdachte aanrijden verkeersregelaar meldt zich

Alkmaar, donderdag 12 februari 2009

Een 26-jarige vrouw uit Hoorn meldde zich afgelopen week bij de politie als verdachte van het aanrijden van een verkeersregelaar van AZ zaterdag 7 februari. De vrouw meldde zichzelf naar aanleiding van een artikel in de krant. Zij werd donderdagmiddag gehoord op het politiebureau in Alkmaar en is voor het geweld tegen de verkeersregelaar aangehouden. Inmiddels is zij weer in vrijheid gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van het voorval. Diverse betrokkenen moeten nog gehoord worden.

Gewapende overval benzinestation

Alkmaar, donderdag 12 februari 2009
Donderdagavond heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een benzinestation aan de Kennemerstraatweg. Rond 18.00 uur kwam er een man het station binnen lopen die een medewerkster bedreigde met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. De overvaller riep dat hij geld wilde. de medewerkster maakte de geldla open en gaf hem geld. De dader vluchtte het station uit richting de Nieuwpoortslaan. De dader is tussen de 14 en 16 jaar oud, is tussen de 1.70 en 1.75, heeft een getint uiterlijk, zwart kort haar en een smal, tenger postuur. Hij droeg een wit baseballpetje zonder opdruk, een zwarte korte stoffen jas en een spijkerbroek.


Eerder berichtgevingen in deze buurt :


Alkmaar, donderdag 22 januari 2009
Rond 21.30 uur vond er een overval plaats op het benzinestation aan de Vondelstraat. Een getinte man van ongeveer 18 jaar kwam de winkelruimte binnen en bedreigde de caissière met een vuurwapen. Hij eiste geld maar kreeg dit niet van de medewerkster, die achter kogelvrij glas stond. Zij liep naar een ruimte achter het kassagedeelte waarna de man wegliep in de richting van flats nabij het tankstation. Het ging om een kleine slanke man met een lengte van ongeveer 1,70 m. Hij droeg een glimmend donkerblauw bomberjack met een capuchon met bontrand. Hij had een wit met blauwe sjaal om.

Alkmaar, donderdag 22 januari 2009
Rond 19.30 uur is er op de Melis Stokelaan een 17-jarige pizzakoerier overvallen. De jongen had juist een pizza bezorgd op een adres in die straat toen hij in een trapportaal benaderd werd door twee jongens die onder bedreiging geld van hem eisten. Hij moest de portemonnee van de pizzeria afgeven waarna de twee verdachten wegrenden. Het ging om twee zuideuropeese types van een jaar of 19. De één had lange en de ander had korte zwarte krullen.  De een droeg donkere kleding en de ander droeg een witte jas met een lichte spijkerbroek.

Alkmaar, dinsdag 27 januari 2009
Op dinsdagavond hebben twee mannen geprobeerd op de Camphuysenkade een 24-jarige pizzakoerier te overvallen. De koerier moest naar een adres wat niet meer bestond en werd al zoekende op de kruising met de Stalpertstraat door twee mannen van zijn bromfiets getrapt. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen met een voorwerp. De mannen wilden geld. Een omwonende hoorde lawaai en ging naar buiten. Zij zag nog net de twee daders in de richting van Vondelstraat wegrennen. Er werd uiteindelijk geen buit meegenomen. De daders zijn 17 tot 21 jaar, zijn licht getint en tussen de 1.80 en 1.85 lang. De één droeg een donkere jas, gympen en een grijze wollen sjaal. De ander droeg een donkere jas met een capuchon, die hij over zijn hoofd droeg en een petje.

Automobilist overlijdt na onwel worden

Andijk, donderdag 12 februari 2009

Een 55-jarige automobilist uit Andijk overleed woensdagmiddag rond 17.10 uur nadat hij tijdens het rijden onwel was geworden. De man reed over de Dijkweg toen hij onwel werd en kwam met zijn auto tegen een woning tot stilstand. Er werd door agenten een poging gedaan de man te reanimeren. Dit baatte echter niet meer.

Voetganger gewond door aanrijding

Den Helder, donderdag 12 februari 2009

Een 82-jarige vrouw uit Den Helder raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Polderweg. Een 50-jarige automobilist uit Schagen reed in de richting van de Middenweg toen de vrouw plotseling vlak voor het zebrapad overstak. Door het gladde wegdek kon de automobilist niet meer op tijd remmen. Hij kon de voetganger niet meer ontwijken. De vrouw kwam ten val en liep aangezichtletsel op. Zij werd overgebracht naar het Gemini ziekenhuis waar zij ter observatie werd opgenomen.

Overval op drogisterij

Heerhugowaard, woensdag 11 februari 2009

Op woensdagochtend is er een poging geweest tot een overval op een drogisterij aan de Berckheidelaan. Een winkelmedewerkster die in de drogisterij aan het werk was zag rond 11.00 uur een jongen binnenkomen. Hij bedreigde haar met een wapen en wilde geld. De medewerkster gaf aan geen geld in de winkel te hebben en wist op het raam van de winkel te kloppen. Er kwam een man de winkel binnen, waarna de dader vluchtte. Zijn signalement luidt: 20 à 25 jaar oud, 1.70 lang, getinte huidskleur, smal postuur, donker, steil kortgeknipt haar en bruine ogen. Hij droeg een donkerbruin kort bomberjack en mogelijk een donkerblauwe trainingsbroek.

Jongen in hand gestoken

Den Helder, woensdag 11 februari 2009

Een 17-jarige jongen uit Den Helder raakte woensdagmiddag rond 13.15 uur gewond aan zijn hand nadat hij op de Meeuwenstraat door een 14-jarige Heldenaar was bedreigd met een steekwapen. De 14-jarige jongen was op het slachtoffer toe  komen lopen met een mes toen deze uit een winkel kwam. De verdachte maakte stekende bewegingen richting de 17-jarige jongen. Deze weerde het wapen af, waardoor hij gewond raakte aan zijn hand. De verdachte ging op de fiets weg. Hij kon echter aan de hand van zijn signalement worden achterhaald. De politie kon de jongen thuis aanhouden. Hij verklaarde het mes in een vuilcontainer te hebben gegooid. Het mes werd inderdaad op de door hem aangewezen plek teruggevonden. De verdachte is in verzekering gesteld.

Ernstig ongeval N244

Zuidschermer, dinsdag 10 februari 2009

Een 44-jarige automobilist uit Purmerend veroorzaakte dinsdagavond rond 19.00 uur een aanrijding op de Westdijk toen hij met zijn auto op de verkeerde weghelft terechtkwam. De eerste tegenligger kon de man nog ontwijken, de tweede schampte de auto van de Purmerender, de derde raakte hem aan de voorzijde, de vierde reed echter frontaal op de auto. De Purmerender werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De bestuurder van de vierde auto, een 34-jarige man uit Alkmaar, en zijn passagier, een 39-jarige man uit Nieuwe Nierdorp, werden overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De bestuurder van het derde voertuig was door de klap in de berm terechtgekomen. Deze 56-jarige man uit Alkmaar werd overgebracht naar het ziekenhuis in Purmerend.


Auto over de kop

Alkmaar, dinsdag 10 februari 2009

Op dinsdagmorgen omstreeks 02.10 uur reed een 27-jarige man uit Boxmeer in een personenauto over de Ommering in Alkmaar. Ter hoogte van de toerit vanaf de Smaragdweg verloor hij naar eigen zeggen door de gladheid de macht over het stuur. Hij raakte van de weg, botste tegen een lantarenpaal en rolde het talud af. De auto bleef op zijn dak liggen. De bestuurder verliet op eigen kracht de auto en verliet de plaats van het ongeval. De gewaarschuwde politie trof de man even verderop weer aan. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt.
Een ademanalyse wees uit dat de man 135 ug/l alcohol in zijn adem had. Dit percentage bleef echter onder het strafbare maximum van 220 ug/l.

Even Apeldoorn bellen..

Alkmaar, dinsdag 10 februari 2009

Een vrouw is dinsdagmorgen omstreeks zeven uur met haar auto in een vijver van verzekeringsbedrijf Turien gereden. De vrouw reed op de James Wattstraat en wilde naar de Helderseweg. Ze reed het parkeerterrein van het verzekeringsbedrijf op en dacht dat deze naar de Helderseweg zou leiden. Iets voorbij de hoofdingang zag zij te laat dat het parkeerterrein ophield en belandde in de vijver. De automobiliste raakte niet gewond. Haar auto raakt zwaar beschadigd.


Aanrijdingen met letsel

Tuitjenhorn, maandag 9 februari 2009
Op maandagavond omstreeks 21.20 uur raakte een 23-jarige man uit Burgerbrug gewond bij een aanrijding op de kruising Dorpsstraat-Veilingweg in Tuitjenhorn. De man reed in een personenauto over de Dorpsstraat en verleende bij de kruising geen voorrang aan een personenauto die van links over de Veilingweg aan kwam rijden. De 23-jarige man raakte gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. In de andere personenauto zaten drie personen, die geen van allen letsel opliepen.

Heiloo, maandag 9 februari 2009
Op maandagmiddag omstreeks 15.30 uur werd een 64-jarige vrouw uit Alkmaar aangereden op de Heilooerdijk in Alkmaar. De vrouw reed daar op de fiets toen zij werd ingehaald door een 24-jarige man uit Heiloo in een personenauto. De man sloeg rechtsaf de Frederik Hendriklaan in en raakte met de rechter achterzijde de fietsende vrouw. De vrouw kwam ten val en brak mogelijk haar heup. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Kinderen geslagen

Alkmaar, maandag 9 februari 2009

Op maandagmorgen omstreeks 08.10 uur fietste een 14-jarig meisje door het park Rekerhout in Alkmaar op weg naar haar school. Zij fietste in een groepje. Toen er een tegenligger aan kwam fietsen liet het meisje zich wat af zakken om ruimte te maken voor de tegenligger. Deze man sloeg het meisje echter in het voorbijgaan hard in haar gezicht.
Een jongen, die achter het groepje meisjes fietste, werd door dezelfde man een bloedneus geslagen. Toen het meisje op school haar verhaal deed, bleek nog een tweede meisje ook door deze man geslagen te zijn. Het ging om een man van ongeveer 40 jaar blanke oud, smal postuur en kort stekelhaar. De man ging gekleed in een spijkerbroek en een opvallende geel/oranje jas. Getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Voetgangster aangereden op zebrapad

Heerhugowaard, maandag 9 februari 2009

Rond 08.45 uur werd een 29-jarige voetgangster uit Heerhugowaard op de Amstel aangereden door een 43-jarige automobiliste uit Heerhugowaard.
De voetgangster was bezig een oversteekplaats voor voetgangers over te steken. De automobiliste reed over de Amstel en kwam uit de richting van de Stellingmolen. Ze merkte de overstekende vrouw te laat op en ondanks remmen kon zij een lichte botsing met het slachtoffer niet voorkomen. Het slachtoffer liep een pijnlijke rechterenkel op en werd per ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Aanhouding na inbraak in kledingzaak

Hoorn, maandag 9 februari 2009

Afgelopen zaterdag 7 februari meldde een getuige om 02.00 uur, dat twee mannen een grote winkelruit van een kledingzaak aan de Grote Noord hadden ingegooid. Zij hadden een aangeklede etalagepop meegenomen en waren weggerend. De gealarmeerde politie trof even later op aanwijzing van een andere vrouwelijke getuige de pop ontkleed aan op de Nieuwe Noord. Agenten konden in de directe omgeving één van de verdachten aanhouden. Dit ging om een 20-jarige man uit Zwaag. Hij wordt vandaag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar en de verwachting is dat hij in bewaring wordt gesteld want er is nog een proeftijd op hem van toepassing wegens een eerdere bedrijfsinbraak.
Het onderzoek naar de tweede verdachte wordt voortgezet.

Alcohol en verkeer

Auto te water

Avenhorn, zondag 8 februari 2009

Omstreeks 04.15 uur kwam bij de meldkamer de melding dat langs de Jaagweg een auto op zijn kop in het water lag. De bestuurder was op eigen kracht uit de auto gekomen. De politie trof een verwarde 37-jarige man uit Hoorn aan. Hij verklaarde, dat hij vanuit Midden Beemster richting Hoorn reed, maar in slaap was gevallen. Hij was hierdoor over de linkerweghelft en het fietspad in de naastgelegen sloot terechtgekomen. Hij zei wat biertjes gedronken te hebben. De man is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis van Hoorn, waar ook bloed is afgenomen i.v.m. alcoholgebruik.

 


Den Oever, zaterdag 7 februari 2009
Omstreeks 02.30 uur zagen politiemensen op de A7 een auto tegen een boom staan. In de auto zaten twee personen, die niet gewond waren, maar sterk naar alcohol roken. De bestuurder, een 28-jarige man uit Den helder, blies 415 ug/l, dat is bijna twee keer teveel alcohol. Hij kreeg boete en een rijverbod van drie uur. De beschadigde auto is afgevoerd.

Hoogwoud, zaterdag 7 februari 2009
Op de Gouwe is om 01.00 uur een 38-jarige man uit Hoogwoud aangehouden. Hij had bijna twee keer teveel gedronken (400 ug/l). Hij kreeg een boete en een rijverbod van drie uur.

Berkhout, zaterdag 7 februari 2009
Een politieman in burger zag om 17.15 uur een auto slingerend over de A7 rijden. Hij heeft de auto laten stoppen en dienstdoende collega’s gewaarschuwd. De 58-jarige bestuurster uit Zwaag was onvast ter been door alcoholgebruik. Zij weigerde correct mee te werken met een ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Den Helder, zaterdag 7 februari 2009
Tijdens een alcoholcontrole zaterdagavond op verschillende plaatsen in den Helder zijn 176 automobilisten gecontroleerd. Bijna geen van de bestuurders had teveel gedronken, op twee na. Op de Waddenzeestraat is om 22.30 uur een 46-jarige bestuurder uit den Helder aangehouden. Hij had drie keer teveel alcohol gedronken (645 ug/l). Zij rijbewijs is ingenomen. Om 23.00 is op de Marsdiepstraat een 54-jarige vrouw uit Den Helder aangehouden. Ook haar rijbewijs is ingenomen in verband met alcoholgebruik. Zij blies 795 ug/l.

 


Imitatiewapen in beslag genomen

Heiloo, zondag 8 februari 2009

Rond 17.00 uur kreeg de politie de tip dat er drie mannen in een auto zaten op de Kennemerstraatweg en dat zij in het bezit zouden zijn van een vuurwapen. Agenten hebben het voertuig omzichtig benaderd en de mannen aangehouden. Het bleek te gaan om drie Oost-Europese mannen van 28, 28 en 21 jaar oud. Ze hadden een speelgoedpistool bij zich. De mannen verklaarden het gekocht te hebben op de Zwarte Markt. Het wapen leek van een afstand echt en was geschikt voor bedreiging. In dat geval is het in het bezit hebben van zo’n wapen verboden op grond van de Wet Wapens en Munitie. Het imitatiepistool is in beslag genomen en tegen de drie mannen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Schade aan bedrijf door buitenbrand

Heerhugowaard, zondag 8 februari 2009

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf ontdekte in de nacht van zaterdag op zondag om 03:20 een buitenbrand aan de Keplerstraat in Heerhugowaard. Het betrof bouwmaterialen die voor een bedrijf waren opgeslagen. Het vuur heeft de toegangsdeur van het bedrijf verwoest en een gedeelte van de gevel. Het kantoor en de kantine liepen eveneens schade op. De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.


Verkeersregelaar AZ opzettelijk aangereden

Alkmaar, zaterdag 7 februari 2009

Een 35-jarige verkeersregelaar van AZ heeft aangifte gedaan van geweld. Op de Smaragdweg, maande hij om 19.30 uur een bestuurder van een auto te stoppen i.v.m. controle van een parkeerkaart. Toen hij de vrouwelijke bestuurder aansprak, reageerde zij agressief, gaf gas en reed hem opzettelijk aan. Hierdoor kwam de verkeersregelaar ten val, waarbij hij rugletsel opliep. Camerabeelden hebben het voorval geregistreerd. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Autodieven lopen tegen de lamp

Hoorn, zaterdag 6 februari 2009

Politiemensen gaven ‘s avonds om kwart over acht een bestuurder van een Suzuki Alto op de Kleine Oost een stopteken. Zijn rijgedrag gaf aanleiding voor een controle. De bestuurder negeerde het stopteken, waarna de achtervolging werd ingezet. De verdachte bleef onverantwoordelijk rijden, hij reed over stoepranden, kon ternauwernood tegenliggers ontwijken en kwam uiteindelijk tot stilstand tegen een betonnen paal op de Houtzaagmolen. De bestuurder en inzittende stapten uit en vluchtten weg. De inzittende, een 16-jarige jongen uit Hoorn, is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau van Hoorn. De jongen verklaarde dat de auto gestolen was. De identiteit van de bestuurder is bekend, maar deze is nog niet aangehouden. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld en heeft aangifte van diefstal gedaan.

Ravage door alcomobilist

Alkmaar, zaterdag 7 februari 2009

Op de Middenstraat is zaterdag om 09.15 uur een 37-jarige Alkmaarder aangehouden nadat hij op het Doeleveld en de Geestersingel een aantal auto’s had beschadigd. Op de laatste locatie raakte de bestuurder in de singel, waarbij hij een geparkeerde auto mee het water in nam. De man had alcohol gedronken.
De politie werd in eerste instantie gealarmeerd over een persoon die met zijn auto diverse auto’s had beschadigd op het Doeleveld. Omstanders probeerden daar tevergeefs de bestuurder te beletten verder te rijden. Toen de politie arriveerde was de bestuurder inmiddels op weg richting Geestersingel. Daar raakte hij wederom een aantal auto’s en reed mèt een parkeerde auto te water. De bestuurder ging er vandoor. De politie hield hem even later aan. De 37-jarige man gedroeg zich zeer agressief. Hij werd geboeid meegenomen naar het politiebureau in Alkmaar, voorgeleid aan de hulpofficier van justitie en ingesloten op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval, het verlaten van de plaats van het ongeval en het rijden met alcohol op. Hij weigerde herhaalde malen een ademanalyse, maar werkte mee aan een bloedproef om het alcoholpercentage vast te stellen. In totaal heeft de verdachte op de twee locaties acht auto’s beschadigd. Inclusief zijn eigen auto en de andere auto die te water is geraakt, die beide total loss zijn. Er is niemand gewond geraakt.


Politie zoekt getuigen van zinloos geweld

Noord-Scharwoude, zaterdag 7 februari 2009

Een 28-jarige man van Poolse afkomst is omstreeks 23.00 uur op de Dorpsstraat ter hoogte van Super de Boer door een groep jongeren bewusteloos geslagen. Het slachtoffer was op weg naar huis, toen hem door een van de jongens uit de groep om een vuurtje werd gevraagd. Meteen daarop werd hij tegen het hoofd geslagen, waardoor hij het bewustzijn verloor. Toen hij bij kwam, waren de daders verdwenen. Vervolgens ontdekte het slachtoffer dat hij was beroofd van zijn paspoort en portemonnee met inhoud. Hij is ernstig gewond aan het gezicht en heeft zich onder dokterbehandeling moeten stellen. De groep bestond uit vijf mannen en een aantal meisjes, die toekeken bij het geweld. De politie doet onderzoek naar de mishandeling en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844 (lokaal tarief).

Boerenkool blokkeert N241

Schagen, vrijdag 6 februari 2009

Bij een verkeersongeval tussen een bus van Connexxion en een tractor is vrijdagmiddag om 15:30 uur de tractorbestuurder licht gewond geraakt. Het ongeval gebeurde in Schagen op de Provincialeweg, de N241. De tractorbestuurder reed op de Kanaalweg, de N248, en wilde de rotonde nemen richting de N241. Hierbij moest een auto, die op de rotonde reed, even geduld hebben en de lange combinatie voor laten gaan. Eénmaal op de N241 haalde de automobilist de tractor in, ging voor hem rijden en remde zonder aanleiding krachtig. Hierdoor moest de tractorbestuurder volop in de remmen. Een tegemoetkomende Connexxionbus met zo’n 30 personen aan boord, werd vervolgens door de combinatie aan de zijkant geraakt. De tractor kantelde na de aanrijding en kwam op zijn zijkant terecht. Hierbij verloor hij zeker 30 kratten vol met boerenkool. De veroorzaker reed na het ongeval door. De politie is op zoek naar de bestuurder van de kleine witte auto en zoekt getuigen. De weg is enige tijd afgesloten geweest voor al het verkeer wegens onderzoek en bergingwerkzaamheden.


Boerenkool blokkeert N241


Vrouw gewond na val van paard

Heerhugowaard, vrijdag 6 februari 2009

Een vrouw is vrijdagmorgen om tien uur in Heerhugowaard ernstig gewond geraakt nadat zij van haar paard was gevallen. De vrouw reed in een binnenbak van stoeterij De Toekomst aan de Hasselaarsweg. Twee ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse.

Dodelijk ongeval Tuitjenhorn

Tuitjenhorn, donderdag 5 februari 2009

Op donderdagavond  omstreeks 22.15 uur raakte een 16-jarig meisje uit Sint Maarten dodelijk gewond bij een aanrijding op de Veilingweg in Tuitjenhorn. Het meisje reed op een scooter over de rijbaan van de Veilingweg in de richting Sint Maarten. Hierbij maakte zij geen gebruik van het naast de rijbaan gelegen fietspad. Aan de (voor haar) rechterzijde van de rijbaan stond een onverlichte vrachtauto geparkeerd. Het meisje passeerde de vrachtwagen aan de linkerzijde waarbij zij mogelijk de vrachtwagen te laat heeft gezien en deze in het voorbijgaan heeft geraakt of waarbij zij is geschrokken van een bestelbusje dat vanuit de richting Sint Maarten aan kwam rijden. Het meisje kwam met haar bromfiets ten val voor het bestelbusje, dat werd bestuurd door een 39-jarige man uit Tuitjenhorn. De man kon een aanrijding niet voorkomen en botste tegen het meisje aan. Zij werd hierdoor eerst een aantal meters meegesleurd, waarna de bestelbus over haar heen is gereden. Het meisje overleed ter plaatse aan haar verwondingen. De bestuurder van het bestelbusje en de 32-jarige Poolse vrachtwagenbestuurder zijn door de politie gehoord.


Beenbreuk

Heiloo, donderdag 5 februari 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 15.00 uur raakte een 43-jarige vrouw uit Heiloo ernstig gewond bij een aanrijding op de Pastoor van Muijenweg in haar woonplaats. De vrouw reed op een fiets over de Pastoor van Muijenweg. Toen zij langs parkeervakken reed kwam juist een 85-jarige man in een personenauto vanuit een parkeervak achteruit gereden. In plaats van te remmen gaf de man per ongeluk gas. Hierdoor botste hij tegen de fietster aan. De auto kwam pas tot stilstand toen deze tegen een boom aan botste. De vrouw zat daardoor klem tussen de auto en de boom. Zij liep open verwondingen en een beenbreuk op. Pas toen de bestuurder van de auto in de gaten kreeg dat hij iemand had aangereden, reed hij weer vooruit. Hierbij ramde hij een hekje. De vrouw werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Het rijbewijs van de automobilist werd ingenomen.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

Hoorn, donderdag 5 februari 2009

Een 23-jarige automobilist uit Hoorn werd donderdagochtend rond 01.20 uur aangehouden op de Siriusstraat met teveel alcohol op. De beginnend bestuurder blies 995 ug/l. Dit is tienmaal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Ook bleek de auto waar hij in reed niet verzekerd te zijn.

Spontane autobrand

Broek op Langedijk, donderdag 5 februari 2009

Een loodgieter uit Heerhugowaard kijkt toe hoe de brandweer van Langedijk zijn bestelwagen blust. De man reed donderdagmiddag rond 2 uur op de Westelijke Randweg in Broek op Langedijk toen hij ineens een sterke brandlucht rook. De bestuurder zette op de Papenhorn zijn wagen aan de kant en onmiddellijk kwam er enorm veel rook onder de motorkap vandaan. De brandweer werd gewaarschuwd en met behulp van omstanders werd de wagen leeg gehaald. De auto raakte total loss. De man krijgt van een garagebedrijf een vervangende auto.


Bromfietser gewond bij aanrijding

Schoorl, woensdag 4 februari 2009

Een 17-jarige bromfietser uit Warmenhuizen raakte woensdagavond rond 18.20 uur gewond bij een aanrijding op de Damweg. Een 51-jarige automobilist uit Den Haag wilde de bromfietser inhalen, maar de bromfietser sloeg tijdens deze inhaalmanoeuvre linksaf. Hierdoor kwam de bromfietser op de motorkap en voorruit van de auto terecht en viel op het wegdek. Hij werd ter observatie overgebracht naar het MCA in Alkmaar waar hij de nacht moest verblijven.

Verdachte overval woning oudere vrouw aangehouden

Heiloo, woensdag 4 februari 2009

Een 25-jarige vrouw uit Heerhugowaard is maandag 2 februari op het politiebureau in Heiloo aangehouden voor de overval op een oudere vrouw op woensdag 29 oktober jl. De 88-jarige vrouw werd deze avond rond 21.30 uur overvallen in haar woning aan de Butterlaan. De vrouw kreeg een onbekende man en vrouw aan de deur die vroegen of ze van het toilet gebruik mochten maken. Toen ze het paar binnen liet werd ze bedreigd met een steekvoorwerp en vastgebonden. De daders gingen de woning door op zoek naar geld. Kort hierna sloegen ze met een geldkistje met inhoud op de vlucht. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en sloeg alarm bij de buren. De politie kwam de vrouw na onderzoek en enkele getuigenverklaringen op het spoor. de Heerhugowaardse meldde zich maandagochtend op het politiebureau en kon naar aanleiding van het onderzoek worden aangehouden. Zij is inmiddels in verzekering gesteld en wordt donderdag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie zet het onderzoek naar de medeverdachte van de vrouw voort.

Niet slim (2 x)

Hoorn, woensdag 3 februari 2009
Een 81-jarige automobilist uit Zwaagdijk raakte woensdagavond rond 19.15 uur gewond nadat hij op het Keern met zijn voertuig tegen een verkeerslicht was aangereden. De man kwam uit de richting van de Hoge Vest en zou zonder verlichting hebben gereden. Op de kruising met het Keern zou hij het rode licht genegeerd hebben, waarna hij vervolgens tegen een stoplicht reed. De bestuurder werd met rug- en nekletsel overgebracht naar het Westfries gasthuis.

Hoorn, dinsdag 3 februari 2009
Een 21-jarige man uit Hoorn werd dinsdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op het Keern nadat hij twee agenten had uitgescholden. De man fietste op het fietspad met een groepje. De agenten hielden de man voor zijn beledigingen aan en spraken hem aan op zijn gedrag. Hij gaf aan dat hij zich liet gaan en stoer wilde doen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Zijn fiets werd in beslag genomen. Aangezien er in het slot van het rijwiel geen sleutel stak wordt onderzocht of deze van diefstal afkomstig is.  Bij de insluitingfouillering aan het bureau werden bij de verdachte een aardige hoeveelheid hard- en softdrugs aangetroffen, twee mobiele telefoons, een geldbedrag en een klapmes. Hij werd in verzekering gesteld.

Dode man op aanwijzing verdachte aangetroffen

Alkmaar, dinsdag 3 februari 2009

Dinsdagavond rond 20.00 uur meldde een 31-jarige man uit Alkmaar telefonisch bij de politie dat hij een 57-jarige man uit Alkmaar in diens woning aan de Biesboschstraat in Oudorp vermoedelijk om het leven had gebracht. De politie heeft de man thuis opgehaald en hij wees het bewuste huis aan. In de woning troffen agenten het levenloze lichaam van de 57-jarige alleenstaande bewoner aan. Hij is door geweld om het leven gekomen. De verdachte is onmiddellijk aangehouden en ingesloten. De forensische recherche heeft een begin gemaakt met het sporenonderzoek. Over het motief van de verdachte is nog niets bekend.


Aanrijdingen door gladheid

Alkmaar, dinsdag 3 februari 2009

Vanmorgen rond 08.00 uur werd het plotseling plaatselijk glad in Alkmaar. Bij een aanrijding op de Munnikenweg liepen vier auto’s blikschade op. Een 24-jarige automobilist uit Amsterdam reed over die weg en kwam uit de richting van de Frieseweg. In de bocht naar links gleed rechts de weg af en raakte een geparkeerd staande auto. Hierna kwam hij op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer en botste frontaal op een auto bestuurd door een 32-jarige vrouw uit Alkmaar. Deze auto werd tegen een andere geparkeerde auto gedrukt. De Amsterdammer liep letsel aan zijn hand op en werd ter behandeling vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De vrouw ging voor controle naar het ziekenhuis.
Rond 08.45 uur kwam een 20-jarige vrouw uit Alkmaar door gladheid  ten val met haar fiets op de Dr. Scheylaan. Ze viel op haar achterhoofd en werd per ambulance voor controle vervoerd naar het ziekenhuis.
Om 08.20 uur ging een 59-jarige vrouw uit Alkmaar met haar fiets onderuit op de Nieuwlandersingel. Ze liep een gebroken enkel op. Om 09.50 viel er een meisje uit Alkmaar (verdere gegevens onbekend) met haar fiets op de Pastoor H.C. Maatstraat. Ze liep een gebroken schouder op en moest ook per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd.
Rond 08.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Noordeinde. Een 17-jarige vrouw uit Heerhugowaard gleed met haar bromfiets onderuit. Ze werd met licht letsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Toen de ambulance arriveerde gleed deze even tegen een ander voertuig waardoor er blikschade ontstond. Terwijl de agenten bezig waren gleed er nog een bromfietser uit die niet gewond raakte. De gemeente is onmiddellijk overgegaan tot strooien.
Rond 09.15 uur liep een 51-jarige vrouw uit Langedijk een diepe open beenwond op nadat zij met haar fiets was gevallen op de kruising Haagwinde-Weegbree. Ze is per ambulance vervoerd naar het MCA.


Beroving, politie zoekt getuigen

Hoorn, dinsdag 3 februari 2009

Rond 06.20 uur is een 54-jarige fietsster uit Zwaag op het fietspad in de Risdammerhout op gewelddadige wijze beroofd van haar tas met inhoud door twee onbekend gebleven jongens op een fiets. De politie zoekt getuigen.
De vrouw was in het donker op weg naar haar werk en reed over het fietspad door het park Risdammerhout. Vlakbij de tunnel onder de Provincialeweg werd zij benaderd door twee jongens op een fiets. Eén van hen reed haar aan waardoor zij op de grond viel. Onder bedreiging van een groot mes moest zij haar tas afgeven. Daar zaten wat persoonlijke spullen in. Hierna vertrokken de beide verdachten in de richting van de tunnel en zijn daarna de Vredenhofstraat in gereden. De vrouw bleef verbijsterd achter. Ze had licht letsel aan haar knie. Ze was haar bril kwijt.
Een man en een vrouw fietsen langs. Een jongeman van wie de identiteit bij de politie bekend is stopte en verleende hulp. Ook hij kon de bril van de vrouw niet meer terugvinden maar de politie zoekt daar bij daglicht nog naar. De beide daders droegen een donkere bivakmuts. Ze hadden donkere kleding aan en waren beiden op de fiets.
De politie stelt een nader onderzoek in en is op zoek naar getuigen, ondermeer de man en vrouw die voorbij zijn gefietst, in de richting van de tunnel. Een ieder die inlichtingen kan verstrekken wordt verzocht te bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Aanhouding na baldadigheid met vuur

Alkmaar, dinsdag 3 februari 2009

Gisteravond rond 20.30 uur ontdekten buurtbewoners dat jeugd bezig was om een brandje te stichten aan de Jan van Galenstraat. Er was benzine uit een fles tegen een schuurmuur gesprenkeld en aangestoken. Hierbij had de fles ook vlam gevat en deze was tegen een tuinhekje aangegooid. Aan de muur en het hekje ontstond lichte schade. Er renden een paar jongens weg maar een buurtbewoner zag kans om één van hen, een 15-jarige jongen uit Alkmaar, in zijn kraag te vatten. Hij werd overgedragen aan de politie en vanmorgen gehoord. Hij gaf toe het vuur te hebben aangestoken.  Het politieonderzoek wordt voortgezet.

Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, dinsdag 3 februari 2009

Vannacht rond 02.00 uur ontdekte een bewoner aan de Gezellestraat dat zijn auto in de brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust maar de gehele voorkant is uitgebrand en de personenauto is total loss. Gedacht wordt aan brandstichting. Naast de auto werd een jerrycan aangetroffen. Mogelijk dat de brandstichter zelf nog brandwonden heeft opgelopen. De politie stelt een nader onderzoek in en de jerrycan is in beslag genomen. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Heerhugowaard: 0900-8844.


Twee alarmpistolen in de auto

Heiloo, maandag 2 februari 2009

Vannacht rond 03.30 uur hebben agenten een 39-jarige automobilist uit Alkmaar aangehouden op de Westerweg. De man viel op door zijn agressieve rijstijl. Nadat zijn naam was gecontroleerd bleek dat hij mogelijk in het bezit zou kunnen zijn van een wapen. Bij controle van zijn auto werden er in het dashboardkastje twee alarmpistolen aangetroffen. Dergelijke pistolen zijn op de openbare weg verboden wapens. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens overtreding van de Wet Wapens en Munitie en de pistolen zijn in beslag genomen.

Voetgangster aangereden

Hoorn, maandag 2 februari 2009

Rond 18.45 uur vond er op de Van Dedemstraat een aanrijding plaats waarbij een 37-jarige vrouw uit Hoorn gewond raakte. Ze werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw stak een voetgangersoversteekplaats over. Een 25-jarige automobilist uit Warmenhuizen stopte voor haar. Dit werd te laat opgemerkt door een achteropkomende 31-jarige automobilist uit Hoorn. Hij reed tegen de achterkant van de auto van de Warmenhuizer op die vervolgens doorschoot naar het zebrapad en de vrouw raakte. Zij raakte ondermeer gewond aan haar benen maar was wel aanspreekbaar. De bij de aanrijding betrokken auto’s raakten flink beschadigd.

Aanhouding in zaak Middenmeer

Middenmeer, maandag 2 februari 2009

De politie is er vannacht in geslaagd een 32-jarige man uit Zwaag op de openbare weg in de omgeving van Hoorn aan te houden. De man wordt ervan verdacht een 35-jarige Utrechtenaar met geweld om het leven te hebben gebracht.
Het slachtoffer werd op zaterdag 31 januari rond 08.00 uur dood aangetroffen in de Torenstraat. Hij was bevriend met een buurtbewoonster in die omgeving. Het motief van de verdachte ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.
Kort na de ontdekking van het levenloze lichaam is de politie meteen gestart met een grootschalig onderzoek. Daarbij werden ondermeer politiehonden en een helikopter ingezet. Het rechercheonderzoek is op dit moment nog in volle gang. De verdachte is in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Boze buurman

Alkmaar, maandag 2 februari 2009

Vannacht rond 00.50 uur heeft de politie in zijn woning aan de laat een 62-jarige man aangehouden nadat hij kort ervoor een 22-jarige buurman met een hamer te lijf was gegaan. De verdachte was dronken en onder invloed van drugs en stoorde zich aan het feit dat hij wakker was geworden van de buurman die met zijn hond thuis kwam. De 22-jarige man kon in het trappenhuis een klap met de hamer afweren. Er ontstond een gat in de muur van het trappenhuis. De verdachte is vannacht ingesloten en werd vanmorgen na verhoor met een proces-verbaal wegens poging tot zware mishandeling op zak heengezonden.

Dode bij woningbrand

Sint Pancras, zondag 1 februari 2009

Bij een grote uitslaande woningbrand in Sint Pancras is zondagmorgen om half vijf een 67-jarige vrouw om het leven gekomen. De bewoners, een man en een vrouw, lagen op de eerste verdieping te slapen toen op de beneden verdieping brand uitbrak. De oude woning aan de Benedenweg stond binnen enkele minuten in lichterlaaie. De 70-jarige bewoner sprong  uit het raam van de 1e verdieping. Hij is met zwaar letsel, oa brandwonden en rugletsel, opgenomen in het ziekenhuis. Twee buren klommen via een trap naar de slaapkamer waar de vrouw zich bevond. Eénmaal binnen  moesten zij vanwege de zware rookontwikkeling en de enorme hitte zonder de vrouw weer naar buiten. De brandweer gaf om zeven uur het sein brand meester. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Identiteit man Middenmeer vastgesteld

Middenmeer, zondag 1 februari  2009

Zaterdagochtend rond 8.00 uur vanochtend is het levenloze lichaam van een man aangetroffen in de Torenstraat. Uit onderzoek blijkt dat het gaat om een 35-jarige man uit Utrecht. De man is de vriend van een buurtbewoonster. Zaterdagochtend belde een buurtbewoner de politie toen hij op de stoep van de Torenstraat een lichaam zag liggen. Het politieonderzoek werd direct opgestart en is nu nog in volle gang. In belang van het onderzoek kunnen hierover geen verdere mededelingen worden gedaan.

Gevaarlijk weggedrag drankrijder

Alkmaar, zondag 1 februari 2009

Rond 20.30 uur zagen agenten op de Heilooer Tolweg een 25-jarige automobilist uit Alkmaar gevaarlijk  rijden. De man haalde enkele auto’s rechts in en reed 132 km/u waar 80 is toegestaan. Nadat hij aan de kant was gezet bleek hij teveel te hebben gedronken. Aan het bureau blies hij vier maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l namelijk 880 ug/l. Bij een onderzoek in zijn auto werden enkele kleine zakjes XTC aangetroffen. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Autobrand

Alkmaar, zondag 1 februari 2009

De Alkmaarse brandweer heeft zondagochtend om half vier een auto geblust. De auto stond geparkeerd aan de Montalbaen in Alkmaar. De auto raakte total loss.


Hennepkwekerij ontdekt na brand

Berkhout, zondag 1 februari 2009

Rond 17.00 uur brak er brand uit in een schuur aan de Kerkebuurt. De brandweer heeft het vuur geblust. In de schuur bleek een hennepkwekerij gehuisvest te zijn. De teler was aanvankelijk niet thuis maar werd later opgewacht door de politie. Het gaat om een 47-jarige man uit Amsterdam die gebruik maakte van de schuur van zijn in het buitenland verblijvende vader. Er stonden 130 planten in de schuur en de stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een nader onderzoek in.