Alcohol en verkeer

Callantsoog, dinsdag 30 juni 2009
Op dinsdagmorgen omstreeks 03.10 uur zag de politie een jongen op een bromfiets rijden op de Nieuweweg in Callantsoog. Toen de politie de jongen wilde controleren, ging hij er vandoor. Ook reageerde hij niet de politie zwaailicht en sirene aanzette. De bromfietser kon uiteindelijk even verderop worden klemgereden. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De jongen blies 485 ug/l. Dat is ruim vijf maal het wettelijk toegestane maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. De jongen, een 17-jarige Nieuwedieper, kreeg een proces-verbaal en moest zijn (bromfiets)rijbewijs inleveren.

Schagerbrug, maandag 29 juni 2009
Op maandagmiddag omstreeks 17.30 uur werd op de Grote Sloot in Schagerbrug een 67-jarige man uit Anna Paulowna in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Door een longaandoening was de man niet in staat om een ademanalyse af te leggen. Ook bleek het medisch niet verantwoord een bloedproef te doen. Daarom werd ervoor gekozen een urineproef te doen. Het urinemonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Vlam in de pan

Alkmaar, dinsdag 30 juni 2009

Een 20-jarige vrouw liep op dinsdagavond brandwonden in haar gezicht op toen de vlam in de pan sloeg. De vrouw was in haar woning aan de Vlietwaard aan het frituren toen de vlam in de pan sloeg. De vlammen sloegen daarbij in haar gezicht. Een buurtbewoner die een en ander had zien gebeuren schoot te hulp en zette het slachtoffer onder de douche. Later werd de behandeling overgenomen door ambulancepersoneel die de vrouw overbrachten naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Met drank achter het stuur

Den Helder, dinsdag 30 juni 2009

Op dinsdagavond omstreeks 21.50 uur reed automobilist vanaf de Jan in ’t Veltstraat in Den Helder rechtsaf de Visstraat in. Hierbij botste hij tegen een geparkeerd staande auto aan. In plaats van zich bij de eigenaar van de auto bekend te maken, reed hij door. Op basis van het kenteken kon de man, een 21-jarige man uit Den Helder, worden achterhaald. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn auto werd in beslag genomen.

Snelheidscamera Schoorldam doelwit van vandalen

Schoorldam, dinsdag 30 juni 2009

Vandalen hebben in de nacht van maandag op dinsdag om 02.00 uur de digitale snelheidscamera van Schoorldam onklaar gemaakt. Om de kleine camera werd een autoband gevuld met brandstof gehangen en in brand gestoken. Een elektriciteitskast werd opengebroken, overgoten met brandstof en in brand gestoken. Ook op de grote camerakast werd een autoband gelegd. Om bij de kast te komen werd bij een buurtbewoner een ladder ‘geleend’. Men heeft deze band echter niet in brand weten te steken. De camera’s liepen minimale schade op. De elektriciteitskast raakte echter volledig vernield. De politie verzoekt eventuele getuigen zich te melden. De politie in Bergen is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal motorfiets

Noord-Scharwoude, dinsdag 30 juni 2009

Op woensdagavond zag een 35-jarige Alkmaarder twee personen wegrijden op zijn motorfiets. Het slachtoffer had zijn motor even neergezet op de weg aan de zuidzijde van recreatieschap Geestmerambacht (Klaregroetweg te Noord-Scharwoude). Even later zag hij twee mannen op zijn motor wegrijden in de richting Nauertogt. De motor was een gele Triumph Daytona 600i met kenteken MN-XB-59.

Zwemmer gered

Den Helder, dinsdag 30 juni 2009

Op dinsdagavond werd door de KNRM een 22-jarige man uit Den Helder uit zee gered. De man, die duidelijk in de war was, had tegen een kennis gezegd dat hij zwemmend naar Texel zou gaan. Even later bleek de man de zee ingelopen te zijn. Hij zwom met krachtige slagen in de richting Texel. Omdat hij niet terugkwam en ook uit zicht verdween, werd de KNRM gewaarschuwd die met twee boten uitrukte. Ook werd assistentie gevraagd van een helikopter. Kort daarop werd de man echter door een van de reddingsboten aangetroffen. Hij bleek al een eind door de stroming te zijn meegenomen. De man werd met lichte onderkoelingsverschijnselen voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Drankrijder

Bergen aan Zee, maandag 29 juni 2009

Een 61-jarige automobilist uit Bergen aan Zee werd zondag rond middernacht aangehouden op de Zeeweg. De man bleek teveel gedronken te hebben en blies 740 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Bij 570 ug/l wordt het rijbewijs ingevorderd. De Bergenaar moest zijn rijbewijs dus inleveren.

Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, zondag 28 juni 2009

Een automobilist kreeg zondagmiddag omstreeks 15.10 uur de schrik van zijn leven. Rijdende op de Middenweg in Heerhugowaard begon zijn auto ineens te roken. Op de Bickerstraat zette hij zijn auto aan de kant. Onmiddellijk sloegen de vlammen uit het voertuig. De brandweer kon niet voorkomen dat de hele auto uitbrandde. De oorzaak is onbekend.


Steekpartij op Markt

Schagen, zondag 28 juni 2009

Een 18-jarige man uit Heerhugowaard is zondagavond rond 23.15 uur slachtoffer geworden van een steekpartij op de Markt. De man kreeg ruzie met een 20-jarige man uit Avenhorn. Het slachtoffer werd hierbij op een gegeven moment met een steekwapen onder zijn oksel gestoken. Hij liep hierbij een slagaderlijke bloeding op en moest worden overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De 20-jarige verdachte meldde zich ook voor behandeling in het ziekenhuis, omdat hij letsel had opgelopen bij de steekpartij. Hij kon rond 01.10 uur in het ziekenhuis worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Wat de aanleiding van de steekpartij is geweest en wie erbij betrokken is geweest wordt onderzocht.

Motorrijdster onderuit

Nieuwe Niedorp, zondag 28 juni 2009

Een 39-jarige motorrijdster uit Winkel is zondagmiddag omstreeks 14.00 uur onderuit gegaan in Nieuwe Niedorp. De vrouw reed samen met een andere motorrijder op het Hoefje. Een 46-jarige automobilist uit Heerhugowaard die links vanuit de richting Boomgaardweg het Hoefje wilde oversteken zag de voorste motorrijder, maar zag de vrouw over het hoofd. Ze remde krachtig om een aanrijding te voorkomen en kwam daarbij ten val. Ze raakte gewond aan haar hoofd en benen. Het traumateam assisteerde het ambulancepersoneel. De vrouw werd overgebracht naar het MCA.


Aanhouding bij vreugdevuur

Oosterblokker, zondag 28 juni 2009

Een 26-jarige man uit Oosterblokker werd zondag rond 05.20 uur aangehouden op de Oosterblokker. Op de Oosterblokker was op de rijbaan een behoorlijk groot vuur gestookt.Naast het vuur stonden stapels houten kuubkisten, met erachter een partytent en statafels. Ook het asfalt was door het vuur gesmolten vanwege de hitte. Vanwege gevaar werd de brand geblust. Omstanders probeerden het vuur echter steeds weer aan te steken. Na herhaaldelijke verzoeken van de politie om zich te verwijderen van de brandhaard kwamen er meerdere agenten ter plaatse om de groep te verwijderen. Agenten die nog toezicht hielden op de locatie zagen de 22-jarige man weer terugkeren naar de brandhaard. Hij stak het vuur weer aan. Hij werd aangehouden.

Babbeltruc

Heiloo, zaterdag 27 juni 2009

De portemonnee van een 82-jarige vrouw uit Heiloo werd zaterdagavond rond 20.30 uur uit haar woning ontvreemd nadat twee jongens in haar woning waren geweest. De jongens belden aan voor een sponsorloop, waarvoor zij in eerste instantie haar handtekening wilden maar bij nader inzien wilden zij toch geld. De vrouw liep haar woning in om haar portemonnee te pakken. De twee liepen achter haar aan de woning in. Eén van hen wilde naar de WC en kwam via een rare route weer de woonkamer in. Nadat de twee haar bedankt hadden en een hand hadden gegeven gingen zij weer weg. De bewoonster kwam er toen achter dat haar portemonnee weg was. Ook zag zij dat haar handtas was doorzocht. De vrouw meldde het voorval aan de politie, die later op de avond nog een soortgelijke melding binnenkreeg vanuit de Cazimirstraat in Alkmaar. De jongens waren circa 18 jaar oud en 1.70 lang. De één droeg een rood shirt, de andere een gele.

Paard te water N9 (reddingsactie : hoe het niet moet)

Schoorl

Paard te water N9 (reddingsactie : zo doe je dat)

Schoorl

Ruim 2900 snelheidsovertredingen bij extra controles TT Assen

Den Oever, zaterdag 27 juni 2009

De politie hield dit weekend extra verkeerscontroles op de A7 en de afsluitdijk naar aanleiding van de TT in Assen. Rond de TT veranderen de wegen naar Assen in een racecircuit. Met vaak ernstige gevolgen. De controles waren voornamelijk gericht op motorrijders en werden uitgevoerd door onopvallende videoauto’s en videomotoren. Vrijdag werd er van 16.00 tot 22.00 uur gecontroleerd op snelheid. Er werden 1949 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 191 km/u, daar waar 120 km/u is toegestaan. Eén bestuurder maakte het echter wel heel erg bont. Op de N99 reed hij 171 km/u, terwijl je hier 80km/u mag rijden. Er werden tijdens deze controle drie rijbewijzen ingevorderd vanwege snelheidsoverschrijding. Op zaterdag werd er gecontroleerd van 15.00 tot 22.30 uur op snelheid en alcohol. Op de A7 werden 594 snelheidsovertredingen geconstateerd op de N242   372. De hoogst gemeten snelheid was 187 km/u. Bij de alcoholcontrole werden twee overtredingen geconstateerd. Er werden drie rijbewijzen ingevorderd.
In totaal werd er ruim 2900 keer bekeurd. Er waren naast snelheids- en alcoholovertredingen nog overtredingen voor handheld bellen, inhalen over een doorgetrokken streep, kleven en onleesbare kentekenplaten

Overval / beroving

Alkmaar, zaterdag 27 juni 2009
Zaterdagochtend werd er rond 02.15 uur een overval gepleegd op de Burgerking aan de Stationsweg. Een medewerker wilde juist een klant naar buiten laten toen een man naar binnen drong met een mes. De man liet de medewerker achter en liep door naar een ruimte achter de zaak waar hij een andere medewerker, onder bedreiging van het mes, dwong geld af te staan. De dader ging er via de achteruitgang met het geld vandoor. De overvaller was een man van 18 à 22 jaar. Hij is 1.80 lang en heeft een licht getinte huidskleur. Hij droeg een baseballpet,  zwarte trui met capuchon, een zwart/witte monddoek en een zwarte rugzak.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Met name de klant die de medewerker uit liet op het moment dat de overvaller de zaak binnendrong, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Maar ook getuigen die rond bovengenoemd tijdstip op of rond de Stationsweg iets verdachts hebben gezien, of de dader herkennen aan de hand van het bovenstaande signalement worden verzocht contact op te nemen met de Recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Enkhuizen, zaterdag 27 juni 2009
Een 54-jarige taxichauffeur uit Grootebroek is zaterdagochtend rond 03.40 uur op het Koperwiekplein beroofd van zijn mobiele telefoon. De chauffeur werd voor een horecagelegenheid aan de Kaasmarkt aangesproken door een jongen die samen met een vriend een rit wilde naar het Koperwiekplein om daar te pinnen. De taxichauffeur reed de jongens hierheen en liep met hen mee naar de pinautomaat. Daar rende één van de jongens weg en de ander wilde geld van de chauffeur. De chauffeur liep terug naar zijn taxi en pakte zijn mobiele telefoon. De jongen pakte deze af en rende vervolgens weg in de richting van de Gerard Brandtweg. De jongens zijn ongeveer 18 jaar. De jongen die de chauffeur aansprak op de Kaasmarkt droeg een grijze sweater met een capuchon en had een licht getint uiterlijk. De andere  jongen was circa 1.70 lang, had donker half lang haar en droeg een zwart T-shirt.

Den Helder, vrijdag 26 juni 2009
Een 49-jarige vrouw werd vrijdagavond rond 23.45 uur op de Kroonstraat beroofd van haar net gepinde geld. De vrouw stond voor de pinautomaat en had net haar pasje terug na het pinnen. Zij zag een Antilliaanse man die op haar af kwam lopen. Hij pakte het net gepinde geld weg uit de automaat en ging er vandoor in de richting van Keizerstraat. Deze rende hij in de richting van de Beatrixstraat. De man droeg een zwarte wollen muts.

Nieuwe auto brandt uit

Alkmaar, vrijdag 26 juni 2009

Op het Baanpad brandde vrijdagochtend rond 03.15 uur een nieuwe Volkswagen Fox uit. Een getuige werd wakker van een klap, en hoorde er nog één toen hij uit het raam keek. Hij zag een man weglopen in de richting van een witte bestelbus die geparkeerd stond op de stoep op de hoek Baansingel / Baanpad. De man stapte in aan de passagierskant. Hierna reed de bus weg. Kort daarop brandde er een auto. Omdat de auto vlakbij woningen stond geparkeerd werden de voorzijde van de woningen door een buurtbewoner met een tuinslang nat gehouden. Eén van de bewoners heeft door de autobrand schade aan voordeur en raamkozijnen opgelopen. De brandende auto stond tussen twee andere auto’s ingeparkeerd. Van één van deze auto, een Volkswagen Polo, was de achterkant weggesmolten, de andere liep lakschade op.

Aanhouding na woninginbraak

Den Burg, vrijdag 26 juni 2009

Een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard is vrijdagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Bernhardlaan. De politie kreeg rond 02.45 uur een melding van een inbraak aan de Sluyscoog waarbij een auto was weggenomen. Er werd een zoekslag gemaakt naar het gestolen voertuig. Een getuige die het gestolen voertuig had gezien, gaf het signalement door van de bestuurder van de auto. De jongen, die aan het signalement voldeed, werd aangetroffen op de Bernardlaan. Hij was behoorlijk nat. De 16-jarige jongen werd aangehouden. Nadat hij naar het bureau was overgebracht werd er achter in de politieauto een etuitje met geld aangetroffen. Dit bleek afkomstig te zijn van de woninginbraak. De gestolen auto werd op zijn kop teruggevonden in een sloot op de Akenbuurt. De bestuurder was uit het portierraam geklommen. In de auto werd ook een fototoestel teruggevonden wat was weggenomen bij de inbraak.


Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Beroving man in streekbos

Bovenkarspel, vrijdag 26 juni 2009
Een 39-jarige man uit Wijchen is vrijdagochtend rond 01.00 uur beroofd in het Streekbos. De man was met drie 16-jarige jongens uit Grootebroek, Bovenkarspel en Andijk iets aan het drinken in het bos. Toen hij aanstalten maakte om te vertrekken werd hij door de jongens mishandeld. Hij liep hierbij sneetje en builen op zijn hoofd op en zat onder het bloed. De man verdedigde zicht echter, waardoor ook één van de jongens verwond werd. De drie maakten het slachtoffer geld en waardepapieren afhandig en gingen er op de fiets vandoor. De man belde de politie.

Op het moment dat het slachtoffer zijn verhaal tegen ter plaatse gekomen agenten stond te vertellen, kwam één van de jongens aanfietsen. De jongen uit Grootebroek werd staande gehouden. Hij bleek in het bezit te zijn van de waardepapieren van het slachtoffer en werd aangehouden. Aan de hand van het signalement kon rond 02.30 uur op de Bouw de 16-jarige verdachte uit Bovenkarspel worden aangehouden. Hij fietste hier met een bebloed shirt. In het Westfries Gasthuis in Hoorn werd rond 02.45 uur ook de derde verdachte, een 16-jarige jongen uit Andijk, aangehouden. Hij was naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten behandelen aan de verwonding die hij had opgelopen aan het verweer van het slachtoffer.

Extra controles rond TT van Assen

Op vrijdag 26 juni en zaterdag 27 juni houdt de politie extra verkeerscontroles op de A7 en de Afsluitdijk. Die controles worden uitgevoerd door agenten in onopvallende videoauto’s en videomotoren, waarbij wordt samengewerkt met de korpsen van Zaanstreek-Waterland en Kennemerland. Daarnaast vindt op zaterdag 27 juni een alcoholcontrole plaats, de bekende fuik.
De controles vinden plaats naar aanleiding van de TT van Assen. Rond de TT veranderen de wegen naar Assen in een racecircuit. Met vaak ernstige gevolgen. De controles zijn voornamelijk gericht op motorrijders.

Snelheidsduivel

Nieuwe Niedorp, donderdag 25 juni 2009

Op donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur raakte een 45-jarige man uit Ursem zijn rijbewijs kwijt. De man reed op een motorfiets op de Langereis in Nieuwe Niedorp en werd geklokt op een schelheid van 123 km per uur, terwijl ter plaatse niet sneller gereden mag worden dan 60 km per uur. Aangezien dit meer dan 50 km te snel was, werd het rijbewijs van de man ingevorderd.
De snelheidscontrole werd uitgevoerd naar aanleiding van een klachten van bewoners over deze motorrijder die de laatste weken regelmatig veel te hard over de Langereis reed.

Overval op woning

Spanbroek, donderdag 25 juni 2009

Op donderdagmorgen omstreeks 05.00 uur werden de bewoners van een pand aan de Grote Zomerdijk in Spanbroek het slachtoffer van een overval. De bewoners lagen te slapen toen zij wakker werden van geluiden in de woning. Toen zij om zich heen keken, zagen zij drie mannen in haar slaapkamer staan die bezig waren een kast te doorzoeken. Er ontstond een woordenwisseling waarbij het echtpaar bedreigd werd, waarbij een van de inbrekers een beweging maakte alsof hij een vuurwapen had. Toen het echtpaar uit bed kwam, gingen de mannen er vandoor. Later bleken zij een GSM en een portemonnee te hebben ontvreemd.

Alcohol en verkeer

Heerhugowaard, donderdag 25 juni 2009

Op donderdagmorgen omstreeks 00.35 uur wilde de politie  de bestuurder van een personenauto controleren op het Oosttangent in Heerhugowaard. De bestuurder negeerde echter het stopteken en reed vervolgens met gedoofde verlichting weg. De politie zette direct de achtervolging in en kon even verderop de bestuurder laten stoppen. Het ging om een 39-jarige man uit Heerhugowaard. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 450 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve vijf maal het toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Vrachtwagen verliest lading op de N9

N9 / Callantsoog, woensdag 24 juni 2009

Een vrachtwagenchauffeur heeft woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur veel schade veroorzaakt op de Rijksweg N9. De chauffeur vervoerde 48 zware lege kuub kisten van ’t Zand naar Callantsoog. Omdat het een kort ritje betrof vond de man het niet nodig zijn lading vast te zetten. Ter hoogte van Callantsoog raakte de voorste vier kisten los en vielen van de oplegger. Een automobiliste die achter de vrachtwagen reed kon een kist niet ontwijken. De auto liep schade op aan de motorkap en voorruit. Een automobiliste die in tegenovergestelde richting reed werd volop geraakt door een kist. Deze vernielde de motorkap en verbrijzelde de voorruit. Wonder boven wonder raakte zij niet gewond. Tegen de chauffeur wordt proces verbaal opgemaakt.


Aanrijding Texel

Den Burg, woensdag 24 juni 2009

Een automobiliste uit Haarlem gaf woensdag op het kruispunt Randweg / Bakkenweg in Den Burg geen voorrang aan een personenauto. Deze werd bestuurd door een vrouw uit Haarlem. De vrouwen raakten bij het ongeval niet gewond.

Marcel Winter / www. texelphoto.nl


Ontzegging rijbevoegdheid

Den Helder, dinsdag 23 juni 2009

Op dinsdagavond omstreeks 21.10 uur werd een 29-jarige man uit De Koog gecontroleerd op de Prins Hendriklaan in Den Helder. De controle werd uitgevoerd met een auto waarin automatische nummerplaatherkenning zit ingebouwd. Deze apparatuur vergelijkt razendsnel de kentekens van passerende auto’s met data-bestanden. Hieruit bleek dat de eigenaar van de auto niet meer in het bezit was van een rijbewijs. Bij controle bleek het rijbewijs van de man in oktober 2008 ongeldig te zijn verklaard. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Drechterlandseweg afgesloten na aanrijding

Hoogkarspel, dinsdag 23 juni 2009

Op de Drechterlandseweg, de N302, heeft dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en drie personenauto’s. Een vrachtwagen die rond drie uur richting Enkhuizen reed, zag te laat een personenauto stil staan voor de verkeerslichten bij de Sluisweg. Door de klap schoot die personenwagen de weg over, waardoor twee andere auto’s van de weg af werden geduwd. Een pick-up raakte in een slip en belandde in de sloot naast de Drechterlandseweg. Een andere personenauto belandde aan de andere kant van de weg in de sloot. Van de eerste personenauto die door de vrachtwagen was aangereden, raakten de inzittenden bekneld. De brandweer moest het autowrak open knippen. De N302 is enige tijd afgesloten geweest. De Verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.

Gewonden bij aanrijding Zwaagmergouw

Zwaag, dinsdag 23 juni 2009

Bij een aanrijding dinsdagochtend op de Zwaagmergouw raakten rond 10.40 uur een 69-jarige fietsster uit Zwaag en een automobilist en zijn passagier gewond. De automobilist reed met zijn auto vanaf de Huesmolen over de Zwaagmergouw en reed vermoedelijk door rood licht. Een andere automobiliste die van links de Zwaagmergouw opreed kon de auto van de oudere man niet meer ontwijken en raakte zijn voertuig in de linkerflank. Door de aanrijding schoot de auto van de oudere man door naar rechts en schepte een fietsster. Deze fietsster belandde door de voorruit van de auto bij de passagier van de oudere man op schoot. De auto kwam tot stilstand tegen een ANWB-paal. De passagier en de fietsster liepen door de aanrijding een open beenwond op. De bestuurder had last van zijn borst. Alle drie werden zij gestabiliseerd en overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De automobiliste van de andere auto en haar 2 maanden oude kindje werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Mishandeling rijinstructeur

Hoorn, dinsdag 23 juni 2009

Op dinsdagavond omstreeks 18.30 uur meldde een 48-jarige rijinstructeur uit Hoorn mishandeld te zijn door een bromfietser. De instructeur was bezig met een rijles toen twee jongens op een bromscooter hinderlijk voor hem gingen rijden en in de richting van zijn auto spuugden. Toen hij de jongens even later weer zag rijden, sprak hij ze aan. De passagier van de bromfiets sloeg de rijinstructeur daarop hard in zijn gezicht. Beide jongens gingen er vervolgens vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van beide jongens.

Ongeval A7

Wognum, dinsdag 23 juni 2009

Alcohol en verkeer

Berkhout, dinsdag 23 juni 2009
Een 19-jarige scooterrijder uit Hoorn raakte dinsdagochtend rond 00.45 uur gewond op de Kerkebuurt nadat hij met zijn voertuig tegen een geparkeerde auto was gereden. De Hoornaar was door de val buiten bewustzijn geraakt en werd met  onbekend letsel naar het Westfries Gasthuis overgebracht. Daar werd bloed van de man afgenomen omdat er vermoedelijk alcohol in het spel was.

Den Helder, dinsdag 23 juni 2009
Een 52-jarige automobilist uit Den Helder werd dinsdag rond 05.00 uur aangehouden op de Waddenzeestraat. De man negeerde in eerste instantie een stopteken van een politieauto, maar parkeerde even later toch zijn auto op de parkeerstrook. De man had al enkele antecedenten voor rijden onder invloed en bleek ook nu gedronken te hebben. Hij sloot zijn  voertuig af en nam zelf plaats in de politieauto. Op het politiebureau blies de man 645 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De weg kwijt

De weg kwijt (1)

Den Helder, zondag 21 juni 2009
Een 38-jarige man uit Den Helder werd zondagavond rond 21.30 uur aangehouden. De man was passagier in een auto waarvan de bestuurder moest blazen in verband met een alcoholcontrole. De bestuurder werd aangehouden omdat deze  inderdaad gedronken bleek te hebben. De 38-jarige passagier ging op de openbare weg staan en wilde hier niet vanaf gaan. Hij liep hierna naar de overzijde van de weg en sloeg tegen een glazen bushokje en trapte tegen een lantaarnpaal. Vervolgens trok hij enkele planten uit een gemeenteperk en gooide de planten over een schutting. Na enig verzet kon de verdachte worden aangehouden. Hij bedreigde en beledigde tijdens zijn aanhouding een agent. Bij zijn insluiting werden enkele wikkels met vermoedelijk harddrugs aangetroffen.

De weg kwijt (2)

Schoorl, zondag 21 juni 2009
Een 21-jarige automobilist uit Bergen raakte zondagavond 20.00 uur met zijn auto uit de bocht op de Duinweg. De bestuurder had ter hoogte van de start van het mountainbikeparcours een auto ingehaald. Hij verloor de controle over het stuur en kwam via de berm, een boom en een verkeerspaal tot stilstand tegen een tweede boom. De automobilist had geen waarneembaar letsel. Hij werd voor controle overgebracht naar het MCA in Alkmaar waar bloed van hem werd afgenomen in verband met alcoholgebruik. De man verklaarde drie biertjes te hebben gedronken.

Indian Summer

Noord-Scharwoude, zondag 21 juni 2009

Het Indian Summer festival is voor de politie goed en relatief rustig verlopen. In totaal zijn achttien personen aangehouden. Allemaal wegens het plegen van geweld en het bezit van drugs. Vier van hen zijn na afloop van het festival in een bus gaan zitten die was afgehuurd door een groep. Ze werden vervelend en spoten de brandblusser leeg in de bus. Daarop hield de buschauffeur drie van de mannen, allen uit Egmond, aan. Een vierde persoon kon later door de politie worden aangehouden. Hij had zich verstopt in de bosjes. Tegen alle aangehouden personen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Brandje bij meldkamer hulpdiensten

Alkmaar, zondag 21 juni 2009

In de meldkamer van ambulance, brandweer en politie aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar heeft zondagmorgen een kleine brand gewoed. De brand ontstond omstreeks 06.35 uur in de technische ruimte. Alle medewerkers moesten de meldkamer verlaten. De communicatie werd tijdelijk overgenomen door de meldkamer in Haarlem. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Hennepkwekerijen aangetroffen bij brand

Alkmaar, zondag 21 juni 2009
Tijdens een brand in een garage aan de Strooijonkerstraat werd door de brandweer zondagmiddag hennepkwekerijen aangetroffen. De brand brak tegen 16.00 uur uit. De brandweer betrad de boven de garage gelegen woning om hier de ramen open te zetten. In een ruimte en in naastgelegen kantoorpanden zijn diverse hennepkwekerijen aangetroffen. De kwekerijen werden ontmanteld. De 39-jarige bewoner van de woning werd aangehouden en verhoord op het politiebureau.

Alcohol en verkeer

Sint Maartensvlotbrug, zondag 21 juni 2009
Op de N9 is om 2.50 uur een 38-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man bleek met 1275 ug/l ruim vijf keer teveel te hebben gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Schagen, zondag 21 juni 2009
Op de Provincialeweg is rond 5.30 uur een 21-jarige man uit Callantsoog aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. De man, een beginnend bestuurder, bleek ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.
 
Zwaagdijk/Bovenkarspel, zaterdag 20 juni 2009
In de nacht van zaterdag op zondag is een grote alcoholcontrole gehouden op de Markerwaardweg. Van de 180 gecontroleerde bestuurders bleek één persoon teveel te hebben gedronken. Die kreeg een rijverbod. Na middernacht verplaatste de controlelocatie naar de Woeste Hoogte in Bovenkarspel. Van de 55 gecontroleerde automobilisten, hadden twee personen teveel gedronken. Een van hen, een beginnend bestuurster, reed zonder (Nederlands) rijbewijs. Ook hiervoor kreeg ze een proces-verbaal.

Alkmaar, vrijdag 19 juni 2009
In de avond en nacht zijn op verschillende locaties in de stad automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Van de 371 gecontroleerde bestuurders hadden tien personen teveel gedronken. De hoogst gemeten uitslag van de ademanalyse bedroeg 570 ug/l, terwijl 220 ug/u maximaal is toegestaan. Bij beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar het rijbewijs in bezit) is dit een stuk lager met 90 ug/l. Negen personen kregen een rijverbod en een proces-verbaal, één persoon kon zijn rijbewijs inleveren. Een ander maakte het nog bonter. Hij werd voor de elfde keer aangehouden wegens het rijden onder invloed. Ook reed hij met een ongeldig verklaard rijbewijs. Van deze man is de auto in beslag genomen.

 

Auto over fiets

Hippolytushoef, zondag 21 juni 2009

Een 16-jarige jongen it Hippolytushoef kreeg de schrik van zijn leven toen hij rond 3.00 uur over de Koningsweg fietste. Hij was met zijn vriendin bij een feest in Westerland geweest toen ze naar huis fietsen. De jongen hoorde achter hem een auto claxonneren. Hij keek om en zag dat de auto over de fietsstrook reed. De jongen dook de berm in en de auto reed over zijn fiets heen. De jongen en het meisje bleven ongedeerd, de fiets was kapot. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding, het gaat vermoedelijk om een blauwe Peugeot 106.

Wegdekreiniging

De Cocksdorp, zaterdag 20 juni 2009

Zaterdag even voor zes uur werd de brandweer van Cocksdorp opgeroepen voor een wegdekreiniging. Op de kruising Postweg met de Muyweg lag een vloeistof op het wegdek.
De brandweer heeft het wegdek eerst ingespoten en daarna met bezems ingewassen. Daarna werd het wegdek schoongespoten. Wie de vloeistof heeft verloren is onbekend.

 

Marcel Winter www.TexelPhoto.nl


Auto tegen boom

Kolhorn, vrijdag 19 juni 2009

Het rijbewijs van een 38-jarige vrouw uit Den oever is ingevorderd. Zij heeft door een ‘black-out’ bijna een frontale aanrijding met een tegemoet komend voertuig veroorzaakt. De vrouw reed rond 17.00 uur over de N248 richting Wieringerwerf. Ze verloor door de black-out de macht over het stuur en reed door de berm, via een slootje tegen een boom aan. Hierbij miste ze op een haar na een tegemoet komend voertuig. De vrouw kan zich weinig meer herinneren van de ‘bijna-frontale aanrijding’. Ze is met mogelijk nekletsel, rugklachten en hoofdpijn naar het ziekenhuis vervoerd. Er was geen alcohol in het spel.


Ongeval N241

Opmeer, vrijdag 19 juni 2009

Om 16.00 uur zijn een 44-jarige vrouw uit Hoogwoud en haar twee kinderen van tien en acht jaar gewond geraakt bij een aanrijding met twee vrachtwagens op de AC De Graafweg. De vrouw reed over deze weg en wilde linksaf slaan de Langereis in. Achter haar reed een vrachtwagen die te laat zag dat de auto stilstond. De bestuurder van deze vrachtwagen, een 52-jarige man uit Nieuwe Niedorp, kon niet op tijd remmen en botste achterop de personenauto. Door de klap werd de auto de naar voren geduwd, deels de andere weghelft op. Hier kwam een andere vrachtauto aanrijden die de personenauto nog eens schampte. Tegen de 52-jarige vrachtwagenchauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt. Over het letsel van de slachtoffers is nog niets bekend.


Jongens aangehouden wegens brandstichting

Den Helder, donderdag 18 juni 2009

Donderdag rond 19:00 uur zijn drie jongens van 13, 14 en 15 jaar gesnapt door de beheerder van het natuurgebied ‘de Grafelijksheidsduinen’ in Den Helder. Zij bevonden zich op gesloten terrein bij de bunker en waren net bezig een vuurtje te maken. De beheerder is ook buitengewoon opsporingsambtenaar en heeft de jongeren aangehouden en overgedragen aan de politie. Ze konden na verhoor naar huis.

De poes van tante Toos

Egmond Binnen, donderdag 18 juni 2009

Noortje, twee jaar oud, is de poes van tante Toos en is erg avontuurlijk aangelegd. Woensdagavond klom Noortje in de dakgoot van de buren aan de Visweg in Egmond Binnen. Via een open raam klom Noortje een slaapkamer binnen. De bewoners schrokken van Noortje, en zij weer van hun. Via het dakkapel vluchtte zij naar de nok van het dak. Toos en buurtbewoners probeerden van alles om het jonge poesje veilig beneden te krijgen. Niets hielp, zelfs de langste ladder bleek niet lang genoeg. Donderdagmiddag werd de hoogwerker van de brandweer Bergen ingeschakeld. Van twee kanten werd Noortje benaderd. Uiteindelijk koos ze eieren voor haar geld en klauterde voorzichtig naar beneden, sprong op een aanbouw van de woning en rende zo hard als ze kon naar huis. Daar kon ze bijkomen van haar avontuur en werd ze liefdevol vertroeteld door haar bazin.


Aanrijding; bromfietser rijdt door

Schoorl, donderdag 18 juni 2009

Donderdag rond 22:45 uur vond op de Sportlaan te Schoorl een aanrijding plaats tussen een bromfietser en 46-jarige vrouw uit Groet op een fiets. De vrouw reed met haar 46-jarige man toen zij werden ingehaald door een groepje jongeren, waarvan enkelen op de brommer. De groep reageerden dreigend naar het echtpaar en verdween in de richting van de klimduin. De agenten deden net ter plaatse onderzoek, toen twee jongens op een snorfiets aan kwamen rijden. Zij stopten en probeerden weg te lopen. Eén verdachte, een 20-jarige jongen uit Groet kon worden aangehouden. Hij was gewond en werd voor verhoor meegenomen naar het bureau. De fietster was gewond aan haar been en haar fiets is zwaar beschadigd. De jongen ontkent bij het ongeval betrokken te zijn.

Honderden liters diesel op weg na ongeval

Heerhugowaard, donderdag 18 juni 2009

Bij een aanrijding donderdagmorgen om 06.45 uur tussen een personenauto en een vrachtwagen is er een flinke hoeveelheid diesel op het wegdek terechtgekomen. De aanrijding ontstond nadat een 24-jarige  vrachtwagenchauffeur uit Portugal, rijdende op de Einsteinstraat,  de Marconistraat wilde oversteken. Hierbij verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende personenauto, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Heerhugowaard. De personenauto botste tegen de vrachtwagen aan, waarbij de tank van de vrachtauto lek raakte en enkele honderden liters diesel de weg op stroomde. De automobiliste werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto raakte zwaar beschadigd. 


Verdachte steekpartij aangehouden

Hoorn, donderdag 18 juni 2009

Donderdagrmiddag rond 12:30 uur is op de Astronautenweg in Hoorn een 27-jarige man uit Hoorn neergestoken. Er ontstond een woordenwisseling tussen het slachtoffer en de verdachte, waarna het slachtoffer met een steekwapen is neergestoken. De politie heeft na een buurtonderzoek de verdachte, een 31-jarige man uit Hoorn aan kunnen houden. Het slachtoffer is ernstig gewond naar het Westfries Gasthuis gebracht en is nu buiten levensgevaar.

AED succesvol ingezet

Schagen, woensdag 17 juni 2009

Soms telt letterlijk iedere seconde. Bijvoorbeeld bij personen die onwel worden of een hartaanval krijgen. Niet voor niets dat in Nederland een uitgebreid netwerk wordt aangelegd van AED-apparatuur (defibrillatoren). Ook in politiebureaus en in voertuigen van de politie Noord-Holland Noord komt dergelijke apparatuur. Zo wordt op dit moment defibrillatoren in alle surveillanceauto’s en -motoren ingebouwd. Politiemensen zijn inmiddels opgeleid en naar verwachting zullen de laatste apparaten nog deze maand zijn ingebouwd. Op woensdagmiddag omstreeks 15.40 uur werd een nog maar net ingebouwde defibrillator ingezet bij een onwel wording op het Plantsoen in Schagen. Toen de politie ter plaatse kwam bleek een vrouw te worden gereanimeerd door omstanders. De AED-apparatuur werd meteen aangesloten. Het gewaarschuwde ambulancepersoneel kon even later de zorg voor het slachtoffer overnemen die inmiddels alweer was bijgekomen.


Auto te water

Den Burg, woensdag 17 juni 2009

Woensdagmiddag iets voor één uur raakte een automobiliste te water aan de Hoornderweg in Den Burg. De vrouw werd door de brandweer bevrijd en met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De oorzaak van het ongeval is nog onbekend.

 
Leon Verra / www.112texel.nl


Fotograaf vast in hoogwerker

Driehuizen, woensdag 17 juni 2009

Een fotograaf heeft woensdagavond angstige momenten beleefd aan de Oostdijk in Driehuizen. De man fotografeerde in opdracht de omgeving vanuit een hoogwerker. Na het maken van de foto’s wilde de man naar beneden. Door een mechanische mankement kwam de hoogwerker halverwege tot stilstand. Het bakje waar de man in stond kantelde daarbij gevaarlijk. Een hoogwerker van de brandweer Alkmaar bracht de geschrokken man weer naar beneden. Deze verklaarde voorlopig aan de grond te blijven.


Vuilniswagen vast in greppel

Egmond Binnen, woensdag 17 juni 2009

Een vuilniswagen is woensdagmiddag vast komen te zitten in een greppeltje. De bestuurder reed op de Herenweg in Egmond Binnen en sloeg rechtsaf een oprijpad op. Daarbij nam hij de bocht iets te krap en belandde met de rechter achterwielen in de greppel. De vuilniswagen schraapte met de achterkant over het asfalt en kwam vervolgens vast te zitten. Een behulpzame buurtbewoner wilde met zijn graafmachine de wagen lostrekken, maar de vuilniswagen, die drie kwart vol zat, bleek te zwaar. Een telekraan moest eraan te pas komen om de wagen op de wielen te zetten. 


Mishandeling

Enkhuizen, dinsdag 16 juni 2009

Op dinsdagmiddag omstreeks 16.50 uur werd een 23-jarige man uit Enkhuizen mishandeld op de Westerstraat in zijn woonplaats. Het slachtoffer reed in zijn auto over de Westerstraat. In de Klopperstraat zag hij een auto staan waarvan de bestuurder lichtsignalen gaf en met zijn armen stond te zwaaien. Er vanuit gaande dat de man pech had, liep het slachtoffer naar de man toe. Het slachtoffer werd echter weggeduwd. Toen hij terugduwde werd hij door de bestuurder van de auto en een tweede man geslagen en geschopt. Beide verdachten gingen er vervolgens vandoor. Het gaat daarbij vermoedelijk om mannen uit het voormalige Oostblok.
Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. Hij bleek een gebroken neus en vermoedelijk ook een gebroken oogkas te hebben opgelopen.

Dode hond aangetroffen

Grootebroek, dinsdag 16 juni 2009

Op dinsdagavond omstreeks 21.20 uur kreeg de politie melding dat een hond in een zak was aangetroffen in een sloot langs de Koorkap in Grootebroek. Kinderen hadden een zak zien drijven. Toen zij de zak hadden gepakt en open probeerden te maken, zagen zij dat er een beest in zat. De kinderen brachten de zak naar een dierenarts die constateerde dat het om een hondje ging. Het betrof een Jack Rusell (teef), kleur wit met een zwarte kop en een zwarte bles. De bek van de hond bleek te zijn dichtgetaped. Vermoedelijk had de hond al langere tijd in het water gelegen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hond.

Afvalcontainer in brand

Alkmaar, dinsdag 16 juni 2009
In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks kwart over twee bleek in de Vlietwaard een afvalcontainer in brand te staan. De container stond tegen de woning aan en brandde geheel uit. De woning liep nauwelijks schade op.

Rijbewijs kwijt

Obdam, dinsdag 16 juni 2009

Op dinsdagavond omstreeks 21.00 uur moest een 21-jarige man uit Hoorn zijn rijbewijs inleveren. De man reed op een motorfiets over de Braken in Opdam toen hij werd geklokt met een snelheid van 149 km per uur. Ter plaatse mocht hij niet harder dan 80 km per uur.

Alcohol en verkeer

Sint Pancras, dinsdag 16 juni 2009
Rond 02.00 uur werd op de Kruissloot een 55-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op het rijden met drank op. De man had in de buurt een café bezocht en verklaarde dat hij zijn auto ‘alleen even in de zijstraat had willen zetten’. Hij zou daarna te voet naar huis zijn gegaan. Hij werd aangehouden en blies aan het bureau 370 ug/l (tot 220 toegestaan). Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Heiloo, maandag 15 juni 2009
Rond 18.00 uur werd op de Kennemerstraatweg een 41-jarige automobilist uit Heiloo betrapt op het rijden met veel drank op. Agenten die achter hem reden zagen dat de man flink slingerde en bijna een stoeprand raakte. Toen hij aan de kant was gezet bleek waarom. De man had ruim vier maal de toegestane hoeveelheid alcoholhoudende drank op. Hij blies 895 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen.

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen

Zuid-Scharwoude, maandag 15 juni 2009

Rond 13.15 uur werd een 36-jarige man in de tuin van zijn woning bedreigd door een kennis van hem. Dat was een 26-jarige man uit Alkmaar. Die claimde dat hij nog geld tegoed had van het slachtoffer en richtte een vuurwapen op hem. De man vluchtte zijn woning in waarna de verdachte per auto vertrok. De politie werd gebeld en het signalement werd onder politieauto’s in de omgeving verspreid die de verdachte auto op het spoor kwamen. Er bleek inmiddels ook een tweede verdachte in de auto te zitten, een 22-jarige man uit Alkmaar. Op de Helderseweg zette de politie de zogenaamde ‘autoprocedure’ in die wordt gebruikt bij het aangehouden van vuurwapengevaarlijke verdachten in een voertuig. Daarbij worden, na staandehouding, de inzittenden van de verdachte auto via de dakspeaker gesommeerd zich aan de instructies van de politie te houden. De twee verdachten gingen zonder verzet met de agenten mee. Aan het bureau bleek één van hen een kleine schietklare revolver in zijn onderbroek te hebben. In de auto werd nog een tweede vuurwapen gevonden. De beide verdachten zijn in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Aanrijding met letsel

Den Helder, maandag 15 juni 2009

Rond 20.40 uur vond er op de kruising Havenweg-Binnenhaven een aanrijding met letsel plaats tussen twee personenauto’s. Een 55-jarige automobilist uit Den Helder kwam vanaf de Havenweg en wilde rechtdoor de kruising oversteken in de richting van de Ruyghweg. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een van rechts komende automobilist. Deze man tikte de rechterachterkant van de auto de 55-jarige man aan waardoor deze tegen een lichtmast tot stilstand kwam. Door de klap liep hij enkele gebroken ribben op. Zijn vrouwelijke passagier had blauwe plekken. Beiden zijn voor onderzoek vervoerd naar het Geminiziekenhuis. De andere automobilist had geen letsel. De bij de aanrijding betrokken auto’s liepen schade op.

Brandstichtingen in Ter Plaatse

Oudkarspel, maandag 15 juni 2009

Het afgelopen jaar is er bij een woning aan de Zwanebloem drie maal brand gesticht waarbij zes personenauto’s in vlammen opgingen, waarvan vijf van dezelfde eigenaar. De politie roept mensen die inlichtingen hierover kunnen verschaffen op om zich te melden bij de politie in Heerhugowaard en maakt daarbij gebruik van het opsporingsprogramma ‘Ter Plaatse’ van RTVNH. Alle brandstichtingen hebben plaatsgevonden in de nachtelijke uren. Het begon vorig jaar op 6 juni toen er twee auto’s verloren gingen. Op eerste Kerstdag, 25 december 2008, vond de tweede brand plaats. Ook toen gingen er twee voertuigen in vlammen op. De derde en laatste keer was zaterdag 6 juni 2009. De bewoners konden toen één auto verzetten maar hun andere auto, een Hyundai Atos, raakte uitgebrand. Tevens bleek de Smart van de overburen in de brand gestoken te zijn.  Door de branden is er in totaal ruim 50.000 euro aan schade ontstaan. Vorig jaar is zelfs de zonwering van de woning verbrand. De bewoners tegen wie de acties lijken gericht weten zelf niet wie het op hen gemunt heeft. De politie vraagt mensen die inlichtingen over de misdrijven kunnen verschaffen zich te melden bij de politie in Heerhugowaard, telefoonnummer 0900-8844. Anoniem blijven kan ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Bijzondere inbraak in auto

Hoorn, maandag 15 juni 2009

In de nacht van zondag op maandag, tussen 21.45 en 04.45 uur werd er ingebroken in een personenauto op het Jacques Bloemhof in Hoorn. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats aan de weg. Toen de eigenaar vannacht bij zijn auto kwam, zag hij dat beide voorstoelen en de achterbank waren gestolen. Ook bleek een mistlamp en een van de zijpanelen van een portier te zijn ontvreemd. Gezien de buit moeten de daders wel even met de diefstal bezig zijn geweest. De auto waaruit de spullen werden gestolen is een zwarte Seat Leon.

Huisartsenauto op de kop in Alkmaar


Huisartsenauto op de kop

Alkmaar, zondag 14 juni 2009

Een bestuurder van een huisartsenauto is zondagavond omstreeks 23.10 uur gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval. De 36-jarige man reed op de Rijnstraat in Oudorp en sloeg bij de Nieuwe Schermerweg rechtsaf richting de Friesebrug. In de bocht verloor de man de macht over het stuur en ramde een verkeerslicht, waarna hij op de kop belandde. Hij kon op eigen kracht uit het voertuig komen en werd voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De man bleek alcohol gedronken te hebben en er is bloed van hem afgenomen om te onderzoeken hoeveel (uitslag over 14 dagen). Het rijbewijs van de chauffeur is door de politie ingenomen en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De man vervoerde op het moment van het ongeval geen huisarts. De auto raakte zwaar beschadigd.


Agent gewond na éénzijdig ongeval


Politieagent gewond bij eenzijdig ongeval

Callantsoog, zaterdag 13 juni 2009

Rond 19.20 uur vond er op de Rijksweg N9 ter hoogte van hectometerpaal 106 een eenzijdig ongeval met een politiedienstauto plaats waarbij de 29-jarige bestuurder, een hoofdagent uit Den Helder, gewond raakte. De hoofdagent was met optische-geluidssignalen op weg naar een spoedmelding. Een solo-motoragent had namelijk in Callantsoog een man aangehouden wegens mishandeling bij een burenruzie, waarbij de situatie uit de hand dreigde te lopen en had de meldkamer om assistentie van een collega gevraagd. De hoofdagent had toestemming van de meldkamer gekregen om met zwaailicht en sirene naar de melding te gaan.
Hij reed met dienstauto over de Parallelweg naast de Rijksweg N9 en kwam uit de richting van Den Helder. Bij een wegversmalling in de Parallelweg verloor hij de macht over het stuur en belandde in de berm links van de weg. Hij sloeg over de kop en kwam op zijn zijkant terecht, dwars op de Rijksweg N9. Daar reed op dat moment gelukkig geen ander verkeer. De bestuurder was nog bij kennis en was in staat om zelf de meldkamer van het ongeval op de hoogte te stellen. Hij werd daarna per ambulance met hoofd-, been en nekletsel naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd waar hij ter observatie werd opgenomen. De verkeersdienst stelt een onderzoek in naar het ongeval. De motoragent kreeg in Callantsoog assistentie van een andere politieauto die de aangehouden verdachte konden overbrengen naar het bureau.


Verdachte aangehouden wegens mishandeling

Callantsoog, zondag 14 juni 2009

Gisteravond rond 19.00 uur werd er op de Abbestederweg, door een motoragent, een 58-jarige man uit Callantsoog aangehouden wegens mishandeling. De verdachte had zich geërgerd aan een 29-jarige bewoner van Callantsoog die zijn hond in een groenstrook liet poepen. Hij sprak de man aan waarop er een licht handgemeen ontstond. Een buurtbewoner kwam tussen beide en scheidde de partijen. Kort hierna kwam de man toch terug en gaf de hondeneigenaar een klap in zijn gezicht. Inmiddels was de politie gebeld die de verdachte aanhield. Omdat familie van het slachtoffer zich met de zaak bemoeide en om de verdachte over te kunnen brengen naar het bureau vroeg de motoragent om assistentie van een collega. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Vanmorgen is hij gehoord. Hij gaf de mishandeling toe en erkende dat hij de klap uit boosheid niet had moeten geven. Hij is met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Steekincident

Alkmaar, zondag 14 juni 2009

Vannacht rond 01.00 uur heeft zich op de Kennemerstraatweg een ruzie voorgedaan tussen enkele buitenlandse mensen afkomstig van het AZC. Een negental landgenoten gingen op straat met elkaar op de vuist en daarbij is ook een mes gebruikt. Vier mensen werden behandeld in het ziekenhuis. Eén van hen moest blijven omdat een steek in zijn rug zijn long had geraakt. Partijen geven elkaar over en weer de schuld. De politie is begonnen met een onderzoek.

Aanrijdingen

Bergen, zondag 14  juni 2009
Rond 14.30 uur werd een 40-jarige vrouw uit Alkmaar door een onbekend gebleven automobilist van haar fiets gereden op de Landweg. De vrouw fietste met haar dochtertje en wilde linksaf slaan de Noordlaan op. Een automobilist achter haar gaf hen de gelegenheid over te steken en stopte. Haar dochtertje sloeg linksaf en toen de vrouw dit ook wilde doen maakte zich vanuit de achter haar wachtende voertuigen een auto los die inhaalde en de vrouw aantikte. Zij viel op de grond en liep een pijnlijke elleboog, knie en diverse schaafwonden op. De automobilist reed in een donkerblauwe Opel Corsa en reed zonder te stoppen door in de richting van de Duinweg. De politie is op zoek naar getuigen die wellicht het kenteken van de auto hebben genoteerd

Medemblik, zondag 14 juni 2009
Op zondagavond omstreeks 20.05 uur raakten twee personen gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Almereweg in Medemblik. Een 21-jarige man uit Wognum reed in een personenauto over de Almereweg met naar eigen zeggen een snelheid van ongeveer 100 km per uur. In een flauwe bocht naar links begon de auto te driften. De bestuurder raakte de macht over het stuur kwijt waarop de auto in de berm tegen een lantarenpaal tot stilstand kwam. De bestuurder en een 18-jarig meisje uit Opperdoes dat als passagier meereed, werden met onbekend letsel afgevoerd naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Te snel: rijbewijs kwijt

Callantsoog, zondag 14 juni 2009

Op zondagmiddag raakte een 18-jarige man uit Schagen zijn rijbewijs kwijt op de Duinweg in Callantsoog. De man werd tijdens een snelheidscontrole geklokt op een snelheid van 138 km per uur. Ter plaatse mag slechts 80 km per uur gereden worden.

Brand bij sport- en fitnesscentrum De Geus

Broek op Langedijk, zaterdag 13 juni 2009

Bij sport-en fitnesscentrum De Geus in Broek op Langedijk brak zaterdagavond brand uit. Een voorbijgangster ontdekte de brand omstreeks 23.45 uur en alarmeerde onmiddelijk de brandweer. Deze nam geen enkel risico en schaalde de brand op naar zeer grote brand. De brand woedde op het dak, boven de schoonheidssalon. Omstreeks 00.40 uur had de brandweer de brand onder controle. De salon liep zware schade op. Ook op de begane grond is de schade groot. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Classificatie       :  Zeer grote brand  / GRIP 1

Motorrijder zwaar gewond

Den Helder, zaterdag 13 juni 2009

Rond 18.30 uur vond er op Het Nieuwe Diep een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 21-jarige motorrijder uit Den Helder zwaar gewond raakte.
De man kwam met zijn motor uit de richting van de Hoofdgracht en ging in de richting van de Havenweg. In de bocht voorbij de Paleiskade zag hij te laat dat er verkeer stond te wachten voor de geopende brug bij de doksluis. Bij het remmen verloor hij de macht over het stuur en via een stoeprand werd hij gelanceerd over een hek rechts van de weg. Bij zijn val raakte hij zwaar gewond, ondermeer aan zijn arm. Hij is opgenomen in het VU-ziekenhuis te Amsterdam. Zijn motorfiets raakte zwaar beschadigd.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, zaterdag 13 juni 2009
Rond 06.45 uur is een 44-jarige automobilist uit Alkmaar tegen een lantaarnpaal op de Kanaalkade aangereden. De paal raakte aan de onderzijde beschadigd. De man moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. Daar blies hij vier en een half keer de toegestane hoeveelheid: 980 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd meteen ingenomen en hij kreeg een proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 13 juni 2009
Rond 22.30 uur zag een medewerker van de Koninklijke Marechaussee op de Nieuweweg een dronken 48-jarige man uit Den Helder op een snorfiets rijden. Hij greep in en hield de man aan. De verdachte was geen militair en werd overgedragen aan de politie. Op het bureau blies de man 655 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, zaterdag 13 juni 2009
In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Oosttangent een alcoholcontrole gehouden. Van de 46 bestuurders die moesten blazen hadden er drie te diep in het glaasje gekeken. De hoogste score was 345 ug/l (tot 220 toegestaan) en van een 29-jarige automobilist uit Wormer werd het rijbewijs ingenomen omdat hij niet wilde meewerken aan een ademanalyse.

Twee gewonden bij verkeersongeval N250

Den Helder, vrijdag 12 juni 2009

Bij een verkeersongeval op de Rijksweg N250 in Den Helder zijn vrijdagavond omstreeks 21:30 uur twee gewonden gevallen. De bestuurder van een personenauto reed op de Parallelweg ter hoogte van Den Helder Airport toen hij in een chicane de macht over het stuur verloor. Door een greppel in de berm sloeg de auto over de kop. De twee inzittenden zijn met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Alkmaar en Den Helder. De auto raakte total loss.


Aanhoudingen voor brand Duinweg

Den Helder, vrijdag 12 juni 2009
Voor de brand die woensdagmiddag 10 juni ontstond in het OS&O -gebouw en in het duin aan de Duinweg zijn vier aanhoudingen verricht. Een 15-jarige jongen uit Den Helder meldde zich woensdagavond rond 21.00 uur op het politiebureau en bekende medeplichtig te zijn aan brandstichting in de duinen en van het pand. De personalia van hem en twee andere jongens werden al eerder die avond door een agent genoteerd omdat zij zich verdacht ophielden in de duinen. De drie andere jongens van 12, 13 en 14 jaar, allemaal afkomstig uit  Den Helder, werden vrijdagochtend aangehouden.

De brand ontstond woensdag rond 17.00 uur. In eerste instantie kreeg de brandweer melding van een duinbrand, maar tijdens het blussen hiervan zagen brandweerlieden dat er ook een brand woedde in het OS&O -gebouw. De duinbrand was vrij snel onder controle. De brand in het oude casinogebouw was lastiger onder controle te krijgen, omdat het te gevaarlijk was voor de brandweer om het pand in te gaan. Het gebouw brandde volledig uit. De gemeente bekijkt of er mogelijkheden zijn om het monumentale pand te restaureren. De duinbrand en de brand in het gebouw waren twee op zichzelf staande branden.


Bij de brand in het OS&O -gebouw kwam asbest vrij. Dit verspreide zich echter zo beperkt, dat er geen gevaar voor omwonenden is ontstaan. De asbest die is vrijgekomen is zo snel mogelijk geruimd.

Een 46-jarige man uit Amsterdam werd aangehouden omdat hij geen gehoor gaf aan de aanwijzingen van een agent om buiten de afzettingen te blijven. Hij werd dezelfde avond weer heengezonden.

De drie jongens die vrijdagochtend zijn aangehouden worden in verzekering gesteld. De 15-jarige jongen werd donderdag in verzekering gesteld.

Dodelijk ongeval A7

Wognum, vrijdag 12 juni 2009

Bij een éénzijdig verkeersongeval op de A7 is vrijdagochtend omstreeks half 8 een 37-jarige automobilist uit Franeker komen te overlijden. De man reed met zijn personenauto, komende uit de richting van de afsluitdijk, richting Amsterdam toen hij door nog onbekende oorzaak ter hoogte van Wognum de macht over het stuur verloor. De man reed tegen de vangrail in de middenberm aan en kwam botste vervolgens tegen een  boom aan de rechterzijde van de weg aan waarna hij in de sloot belandde.
Vermoedelijk is hij hierbij op slag overleden. De brandweer moest de personenauto uit het water takelen om het slachtoffer te kunnen bevrijden.
De A7 is tijdelijk afgesloten geweest voor het verkeer. De verkeerspolitie doet onderzoek naar het ongeval.

Fietsster gewond bij aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 10 juni 2009

Een 82-jarige fietsster uit Winkel raakte woensdagmiddag rond 15.00 uur gewond bij een aanrijding op de A.C. de Graafweg. De vrouw wilde met haar fiets de weg oversteken en zag hierbij de auto van een 53-jarige man uit Hoorn over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster gewond raakte. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.


Man gooit stenen naar zwanen

Heerhugowaard, woensdag 10 juni 2009
Een 26-jarige man werd woensdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op De Vork. De man was stenen aan het gooien naar zwanen. Een vrouw die voorbij kwam rijden zag dit en sprak de man hierop aan. De verdachte begon op haar te schelden. Toen zij haar telefoon wilde pakken om te bellen spuugde hij haar in het gezicht en gaf haar meerdere keren een kopstoot. De vrouw belde een bekende, die snel ter plaatse was en de politie belde. De verdachte bedreigde de vrouw tussendoor nog. Agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau.

Grote brand in Den Helder

Den Helder, woensdag 10 juni 2009

In een leegstand pand in de duinen van Den Helder heeft woensdagmiddag een grote brand gewoed. Het gaat om een gebouw uit de tijd van de Tweede Wereldoorlog dat op het punt stond om gerestaureerd te worden. De brandweer van Den Helder was voor het uitbreken van de brand achter het gebouw bezig met het bestrijden van een duinbrand. Er werden meerdere brandhaarden aangetroffen. Het gebouw ging geheel verloren.

Classificatie       :  Zeer grote brand  / GRIP 1


Gestolen auto’s

Hoorn, woensdag 10 juni 2009

Een 17-jarige jongen uit Hoorn is woensdagavond rond middernacht aangehouden op De Opgang. Een getuige vertrouwde het niet toen hij een harde klap hoorde en een blauwe auto de Distel op zag rijden en vervolgens twee jongens voorbij zag komen. De politie die onderweg was naar deze melding, trof op de Wogmergouw een rode auto waarvan het raam open stond en de cilinder uit het contactslot was verwijderd. Ook was de auto rondom beschadigd. De agenten werden aangesproken door een getuige die eveneens verklaarde dat zij een harde klap hoorde. Toen zij keek zag zij een jongen uit de auto  stappen die samen met een andere jongen in de richting van sporthal De Opgang liep. De agenten troffen aan de achterzijde van De Opgang vier jongens aan. Drie jongens wisten te ontkomen. Eén jongen werd aangehouden op verdenking van autodiefstal en joyriding. Deze verdachte voldeed aan het signalement dat was opgegeven door de laatste getuige, als zijnde degene die uit de auto was gestapt. Op de Distel werd later de blauwkleurige auto aangetroffen. Ook deze auto was rondom beschadigd. De auto bleek afgelopen zondag gestolen te zijn.

148 km/h waar 80 is toegestaan

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 9 juni 2009

Een 36-jarige vrouw uit Anna Paulowna raakte dinsdagochtend rond 05.30 uur haar rijbewijs kwijt op de Rijksweg. Tijdens een snelheidscontrole werd geconstateerd dat zij 148 km/u reed. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Getuigenoproep straatroof

Heerhugowaard, maandag 8 juni 2009
Twee 16-jarige meisjes uit Alkmaar zijn maandagavond rond 19.30 uur slachtoffer geworden van een straatroof op de Middenweg. Zij liepen over de Middenweg langs het tankstation en liepen van daaruit de Taxuslaan in. Op de parkeerplaats achter een café  werden zij aangesproken door twee jongens op een zwarte scooter. Zij waren al enkele keren voorbij de meisjes gereden. Eén van de jongens trok een mes en zette dit bij één van de meisjes op de keel. Beide meisjes moesten hun geld, wat zij hadden verdiend met de verkoop van kaarten voor een goed doel, afgeven. De jongens reden hierna weg richting de Middenweg.

De bestuurder van de scooter is een blanke jongen van 16 à 20 jaar en is 1.90 lang. Hij droeg een zwarte pothelm met een blauwe Nike -pet eronder, een zwarte jas van glimmende stof (een bomberjackmodel), een zwarte joggingbroek met een dunne streep over de zijkant, zwarte schoenen en een gouden ring aan zijn rechterhand.

De bijrijder is 16 à 20 jaar, 1.80 lang. Hij droeg een zwarte pothelm met een grijze, Nike -pet eronder, een zwarte jas van glimmende stof (een bomberjackmodel), een zwarte joggingbroek en witte schoenen. Er kwam bruin haar onder zijn helm vandaan. Opvallend aan de zwarte scooter is dat deze geen kappen heeft.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of rond de Middenweg of Taxuslaan maandagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of herkent u de daders aan de hand van het signalement? Neemt u dan contact op met de recherche in Heerhugowaard via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Man schiet met luchtbuks

Alkmaar, maandag 8 juni 2009

Een 51-jarige man deed maandagmiddag afstand van zijn luchtbuks nadat hij hiermee op een verkeersborden en op satellietschotels had geschoten vanuit het raam van zijn woning. Het voorval was gefilmd door getuigen. Agenten gingen bij de 51-jarige Alkmaarder langs. Hij begreep dat je op de openbare weg buitenshuis niet mag schieten met een dergelijk wapen en deed vrijwillig afstand ervan.

Gebroken sleutelbeen racefietser

Barsingerhorn, maandag 8 juni 2009

Een 54-jarige racefietser uit Den Helder brak maandagavond rond 19.00 uur zijn sleutelbeen op de Mieldijk. Een 65-jarige automobilist uit Wieringerwerf wilde een groep racefietsers passeren maar raakte met zijn buitenspiegel de 54-jarige racefietser. Deze viel en brak hierbij zijn sleutelbeen. Hij werd per ambulance vervoerd naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder. Een andere fietser belandde door de inhaalmanoeuvre van de automobilist in de sloot.

Motor brandt uit na aanrijding

Kolhorn, maandag 8 juni 2009

Maandagmiddag rond 15.00 uur heeft er op de N248 bij Kolhorn een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een motor. Hierbij brandde de motor geheel uit. Mede dankzij de beschermende kleding van de motorrijder raakte deze nauwelijks gewond. De automobiliste en haar baby kwamen met de schrik vrij. De automobiliste en de motor reden beide uit de richting van Middenmeer richting Schagen over de Kanaalweg. Bij Kolhorn wilde de vrouw linksafslaan, richting de Molenkolk. Op hetzelfde moment negeerde de motorrijder de doorgetrokken streep en haalde de vrouw links in. Na de botsing schoof de motor over het wegdek en vatte direct vlam. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. De motor raakte total loss, de auto licht beschadigd.


Scooterrijdster lelijk ten val

De Koog, maandag 8 juni 2009

Een 26-jarige scooterrijdster uit De Koog kwam maandagochtend rond 02.10 uur lelijk met haar voertuig ten val. Zij reed over de Pontweg en kwam door een remfout ten val. De vrouw droeg geen helm en liep hierdoor een hersenschudding op en een gebroken oogkas. Het slachtoffer mocht naar huis, maar kreeg van het ambulancepersoneel wel een wekadvies mee.

Drankrijder

Schagen, zondag 7 juni 2009

Een 37-jarige man uit Schagen raakte zondagavond rond 22.35 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Loet. Hij moest blazen en blies 720 ug/l. Dit is bijna drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Fietser gewond na aanrijding met scooter

Obdam, zondag 7 juni 2009

Een fietser is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt nadat hij was aangereden door een scooter. De man reed samen met andere fietsers op het fietspad naast de N507 ter hoogte van Obdam. Een tegemoetkomende scooterbestuurder kon de fietser niet meer ontwijken. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.


Op de kop na aanrijding

Noord-Scharwoude, zondag 7 juni 2009

Bij een aanrijding op de Schagerweg zondagmiddag rond 17.30 uur raakten drie personen gewond. Een 21-jarige Alkmaarse automobilist passeerde via de linkerrijstrook een 87-jarige automobilist uit Schagen. Deze week met zijn auto uit naar links, waardoor voertuigen van beide automobilisten in aanrijding kwamen. De auto van de Alkmaarder draaide om zijn as, waardoor hij de auto van een 71-jarige man uit Schagen raakte. De auto van de 71-jarige man sloeg door de aanrijding over de kop. Deze man en zijn 69-jarige vrouw raakten gewond, evenals de 21-jarige Alkmaarder. Alle drie werden zij overgebracht naar het MCA in Alkmaar waar zij ter observatie de nacht verbleven. Zij mochten maandag weer naar huis.


Bestuurder en passagier bewusteloos door GHB-gebruik

Alkmaar, zondag 7 juni 2009

Een 29-jarige Alkmaarder raakte zondagmiddag zijn rijbewijs kwijt nadat hij, samen met een 26-jarige vriend uit Alkmaar, bewusteloos in een auto was aangetroffen op de Fideliostraat. De man was gaan rijden in de auto van de vriend nadat zij thuis GHB hadden gebruikt. Een 30-jarige man, die ook in de auto zat, merkte dat de twee in slaap vielen en bijna tegen een stenen bloembak aanreden. Hij wist de bestuurder tot stoppen te manen. Toen de politie rond 15.00 uur ter plaatse kwam troffen agenten de bestuurder buiten bewustzijn op de stoep aan. De 26-jarige man zat bewusteloos op de bijrijderstoel. Hij kwam weer bij in een ter plaatse gekomen ambulance en hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De 29-jarige bestuurder kwam rond 16.45 uur bij in het MCA in Alkmaar. Hij werd rond 19.00 uur uit het ziekenhuis ontslagen en gelijk aangehouden. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. In zijn verklaring erkende hij de partydrug GHB te hebben gebruikt.


Botsing met boom

Schoorl, zondag 7 juni 2009

Op zondagmorgen omstreeks 00.40 uur raakte een 44-jarige man uit Wieringerwaard gewond bij een eenzijdig ongeval op de Duinweg in Schoorl. De man reed in een personenauto en reed in bocht in de weg rechtdoor. Hierdoor kwam hij frontaal in botsing met een boom. De man raakte gewond en werd met borstklachten overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Alcoholcontroles

Heerhugowaard, Oosttangent, zaterdag 6 juni, 03.25 uur. Een 24-jarige Heerhugowaarder blies 820 ug/l. Omdat het hier een beginnend bestuurder betrof, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim 9 maal het voor hem geldende maximum. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

De Goorn, Braken, vrijdag 5 juni, 20.25 uur. Een 42-jarige man uit Spierdijk was met zijn auto in de berm gestrand. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hoeveel is niet bekend omdat de man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Stompetoren, Noordervaart, zaterdag 6 juni, 21.40 uur. Een 33-jarige man uit Schagen blies 415 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder betrof moest hij zijn rijbewijs inleveren. Dit bleek echter al ongeldig te zijn verklaard wegens een eerder geval van rijden onder invloed.

Wieringerwerf, Terpweg, zaterdag 6 juni, 21.45 uur. Een 34-jarige vrouw uit Den Oever  blies 715 ug/l. Dat is ruim drie maal het maximum van 220 ug/l. Zij moest haar rijbewijs inleveren. De vrouw was kort daarvoor betrokken geraakt bij een kleine aanrijding.

De Cocksdorp, Postweg, zondag 7 juni, 00.30 uur. Een 17-jarige jongen uit De Cocksdorp reed op een snorfiets zonder verlichting. Toen hij werd aangehouden bleek hij 550 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Aangezien het een beginnend bestuurder was, mocht hij niet meer blazen dan 90 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Wildplasser

Castricum, zondag 7 juni 2009

Enig lef kon de 16-jarige Limmense verdachte niet worden ontzegd. De jongen werd omstreeks 01.30 uur op de Verlegde Overtoom in Castricum bekeurd wegens wildplassen. Normaal al een vrij onsmakelijke overtreding als mensen tegen muren of in struiken staan te wateren. Deze verdachte had echter een politieauto uitgezocht.

Gaslek na aanrijding

Bergen, zaterdag 6 juni 2009

Een nog onbekende automobilist heeft zaterdagmiddag omstreeks 14.15 uur een lantaarnpaal omver gereden op de Lijtweg in Bergen. Hierbij werd een gasleiding kapot getrokken. De bestuurder is na de aanrijding doorgereden. De Nuon heeft het lek gedicht.

Op de kop door lekke band

Berkhout, zaterdag 6 juni 2009

Een automobilist uit Schagen is zaterdagmiddag omstreeks 12.10 uur met de schrik vrij gekomen nadat hij op de A7 op de kop tegen een talud tot stilstand kwam. De man reed met een gehuurde aanhangwagen, beladen met stoeptegels en struiken. Ter hoogte van Berhout begaf een band van de aanhanger het en maakte de auto onbestuurbaar. De man werd door ambulancepersoneel gecontroleerd maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De auto raakte zwaar beschadigd. De rechterrijstrook van de A7 richting Afsluitdijk werd tijdelijk afgesloten, wat leidde tot een kleine file.


Man zwaar gewond na aanrijding


Man ernstig gewond bij aanrijding

Heerhugowaard, zaterdag 6 juni 2009

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.00 uur raakte een 65-jarige man uit Broek op Langedijk gewond bij een aanrijding op de Broekerweg in Heerhugowaard. De man stond stil met zijn bromfiets op het fietspad langs de Broekerweg en wilde plotseling de rijbaan oversteken in de richting van de Westdijk. Hierbij liet hij een personenauto niet voorgaan die vanaf de richting Heerhugowaard aan kwam rijden. De personenauto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Midwoud. Door de aanrijding werd de bromfiets een stuk door de auto meegesleept en vloog in brand. De brandweer moest ter plaatse komen om het vuur te blussen. De bromfietser sloeg op de motorkap, kwam tegen het voorraam van de auto en kwam vervolgens op de rijbaan ten val. Hij raakte gewond en moest voor behandeling worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar


Wederom auto’s in brand gestoken

Oudkarspel, zaterdag 6 juni 2009

Voor de derde keer in een jaar tijd is een familie uit Oudkarspel aan de Zwanebloem slachtoffer geworden van brandstichting. Op vrijdag 6 juni 2008 brandden twee auto’s die op de oprit stonden geheel uit. Nieuwe auto’s werden aangeschaft. In december 2008, kerstnacht, werden ook deze twee personenauto’s in brand gestoken. In januari dit jaar kocht men wederom een andere auto. Deze auto werd afgelopen nacht brandend aangetroffen. Ook een auto van de buurman, die zijn auto tijdelijk bij de overbuurman had staan, werd in brand gestoken. Van de auto’s bleef niets over. 

Classificatie       :  Middelbrand


Zie ook eerdere berichten :  December 2008 

                                                Juni 2008


Invordering rijbewijs

Den Helder, vrijdag 5 juni 2009
Een 67-jarige automobilist uit Den Helder werd vrijdagochtend rond 05.15 uur aangehouden op de Ruyghweg. De man had teveel gedronken en blies bij ademanalyse aan het politiebureau 900 ug/l. Dit is ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Autobrand N245

Noord-Scharwoude, donderdag 4 juni 2009

De brandweer van Langedijk werd donderdagmiddag gealarmeerd voor een autobrand op de N245 ter hoogte van Noord-Scharwoude. Door een technische storing stond een 45 jaar oude Volvo vol rook.

Aanrijdingen met letsel

Venhuizen, woensdag 3 juni 2009
Een 24-jarige automobilist uit Venhuizen raakte woensdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Provinciale weg N506. De man reed achter een trekker met oplegger. deze moest remmen voor een tractor die de berm aan het maaien was. De man uit  Venhuizen hield niet genoeg afstand en botste op zijn voorganger. Hij werd met nek- en rugletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Hoorn, woensdag 3 juni 2009
Een 82-jarige vrouw uit Hoorn raakte woensdagochtend gewond bij een aanrijding op de Zwaagmergouw. De vrouw had op de kruising met de Blokmergouw groen licht en was bezig over te steken toen zij werd aangereden door een 44-jarige automobilist uit Hoorn. De man had zijn voertuig niet onder controle en kon het rode verkeerslicht niet meer beremmen. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 82-jarige vrouw gewond raakte. Zij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De automobilist was na de aanrijding doorgereden naar een garagebedrijf en had zijn vrouw op de plaats van het ongeval achtergelaten voor de afhandeling. De man krijgt proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Vurige rijles

Alkmaar, woensdag 3 juni 2009

De 19-jarige Elize uit Oudorp kijkt toe hoe de leswagen waar zij even daarvoor nog in reed door een bergingbedrijf wordt weggetakeld. Elize was woensdagmiddag bezig met haar 29e rijles bij rijschool Jansen uit Alkmaar. Na een kwartiertje rijden roken zij en haar rij-instructeur een brandlucht. De auto gaf geen storing aan en leek nog goed te functioneren. Op de Schelfhoutlaan in het Hoefplan kwam er echter rook onder de motorkap vandaan. Niet veel later volgden de vlammen. Voor Elize en haar instructeur betekende dit einde oefening. De auto raakte total loss.


Met dank aan Frans Huiberts voor de laatste acht foto’s.


Skimmers betrapt

Alkmaar, dinsdag 2 juni 2009

Dinsdagavond werden even voor 22.00 uur op het station in Alkmaar twee skimmers betrapt. Een vrouw had gezien dat de twee zich verdacht ophielden bij een kaartjesautomaat en meldde dit aan NS-personeel. De medewerkers gingen kijken en zagen twee personen wegrennen. Eén van hen liet een plastic tas uit zijn handen vallen. In de tas zat skimapparatuur. Onbekend is of de verdachten de apparatuur aan het verwijderen of aan het plaatsen waren. Eén van de NS-medewerkers achtervolgde één van de verdachten, maar raakte deze ter hoogte van de spoorbrug kwijt. Deze  man was blank, ongeveer 25 jaar oud, 1.80 lang met een normaal postuur. Opvallend was dat hij ongeschoren was. Hij droeg een groene leger jas, spijkerbroek en witte sportschoenen. Agenten maakten nog een zoekslag in de omgeving. Helaas zonder resultaat.

Fietsster gewond bij aanrijding

Akersloot, dinsdag 2 juni 2009

Een 63-jarige fietsster uit Alkmaar raakte dinsdagmiddag rond 17.50 uur gewond bij een aanrijding op de Geesterweg. De fietsster reed over de Sluisweg en reed linksaf de Geesterweg op. Daar reed juist een 25-jarige automobiliste uit Akersloot. Zij kon de fietsster niet meer ontwijken en schepte deze. De fietsster werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Auto te water na aanrijding

Oudesluis, dinsdag 2 juni 2009

Rond 09.30 uur tikten twee automobilsten elkaar aan op de kruising Keinsmerweg/Grote Sloot. Hierdoor raakte één auto te water. De bestuurder kon zelf zijn voertuig ongedeerd verlaten. Een 35-jarige automobilist uit ’t Zand reed over de Keinsmerweg, komende uit de richting van ’t Zand. Hij verleende op de kruising met de Grote Sloot  geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 50-jarige automobilist uit Schagen, die kwam uit de richting van Schagerbrug. De linkerachterzijde van de auto van de Schagenees werd aangetikt waarna hij de macht over het stuur verloor en in het water belandde. Hij kon zelf via het dakraam  zijn auto ongedeerd verlaten. Zijn auto bleef voor een deel boven water.

Meidenmarkt rustig verlopen

Schoorl, maandag 1 juni 2009

De traditionele ‘Meidenmarkt’ in Schoorl, waarbij honderden jongeren elkaar op tweede Pinksterdag ontmoeten op het Klimduin, is dit jaar relatief rustig verlopen. De politie hield acht personen aan. De arrestaties werden verricht wegens drankrijden (3), mishandeling (2) en wanordelijk gedrag (3).

De politie was met tientallen agenten aanwezig, zowel opvallen als onopvallend. Zo hielden agenten te paard toezicht maar ook rechercheurs.


Brand verwoest drukkerij

De Rijp, maandag 1 juni 2009

Na het blussen van een brand in een bedrijfspand aan de Volger is mogelijk een hennepkwekerij ontdekt in de ruimte aan de achterzijde van het pand.

Rond 5.00 uur ontstond een grote brand in het bedrijfspand. In de voorzijde van het pand zat een bedrijf voor kopieerbenodigheden. Drie tankautospuiten van de brandweerkorpsen in Graft/De Rijp en de Beemster bestreden de brand samen met een hoogwerker. Om 6.20 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. Het pand was volledig uitgebrand. Rondom het pand zijn asbestresten aangetroffen. Uit metingen bleek dat dit niet is verspreid in de wijdere omgeving. Het pand is afgezet en de asbest zal worden opgeruimd.

Bij het onderzoek naar de oorzaak van de brand ontdekten forensisch rechercheurs een verdachte situatie bij een pand aan de achterzijde van de loods. Zij kregen het vermoeden dat er mogelijk een hennepkwekerij in het achterste deel van het pand had gezeten. De huurder hiervan is aangehouden en zal worden verhoord. Hij is in verzekering gesteld.


Classificatie       :  Grote brand  GRIP 1
Brandweerinzet  :  Graft de rijp                            
                            Alkmaar
                            Middenbeemster
                            Purmerend


Update dinsdag 2 juni 2009

Na een brand in een bedrijfspand aan de Volger waarbij gistermorgen een hennepkwekerij werd ontdekt, werd een 37-jarige huurder uit Amsterdam door de politie aangehouden en in verzekering gesteld. De brand was ontstaan door oververhitting van het illegaal aangelegde elektrische systeem. De man verklaarde vandaag dat hij het  gedeelte waar de hennepkwekerij was gevestigd op zijn beurt had onderverhuurd. Hierna is Amsterdammer heengezonden. Naar de andere verdachte wordt een onderzoek ingesteld.