Ring Alkmaar tijdelijk afgesloten na ongeval

Alkmaar, woensdag 30 september 2009

Op woensdagmiddag omstreeks 17.20 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Heilooer Tolweg en de Regulierslaan in Alkmaar. Een 70-jarige vrouw uit Heiloo reed in haar personenauto over de Regulierslaan en wilde de Heilooer Tolweg oprijden. Hier verleende zij geen voorrang aan een 59-jarige vrouw uit Bergen in een personenauto die in noordelijke richting op de Heilooer Tolweg reed. Bij de aanrijding raakten beide vrouwen gewond. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar. De 70-jarige vrouw klaagde over pijn in haar net. De brandweer moest de auto open knippen om de vrouw uit haar auto te halen. De Heilooer Tolweg werd tijdelijk voor het verkeer afgesloten.

Drie dodelijke slachtoffers bij verkeersongeval

Hoorn, woensdag 30 september 2009

Woensdagmiddag omstreeks 13.15 uur vond er op de Lageweg (N506) onder Hoorn / Schellinkhout een verkeersongeval plaats waarbij drie personen dodelijk gewond raakten en vier personen gewond. Een pick-up reed met vijf inzittenden vanaf de richting Enkhuizen in de richting Hoorn. Vlak voor Hoorn wilde het linksaf slaan naar een boerenerf. De pick-up werd van achteren genaderd door een bestelbus. De bestuurder van deze bestelbus had de stilstaande pick-up te laat in de gaten er reed er achterop. Door de klap schoot de pick-up naar voren en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Hier kwam juist vanuit tegengestelde richting een vrachtwagen met aanhangwagen aangereden. Deze reed frontaal tegen de pick-up aan. Van de vijf inzittenden van de pick-up overleden er drie ter plaatse. Twee inzittenden liepen zeer ernstige verwondingen op en werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.
De vrachtwagen schaarde door het ongeval. Het trekkende voertuig belandde op zijn zij in de naast de weg gelegen sloot. De aanhanger bleef op het fietspad tussen de rijbaan en de sloot staan. De bestuurder kon op eigen kracht uit de vrachtwagen komen. Hij liep lichte verwondingen op. De bestuurder van de bestelwagen liep ook lichte verwondingen op. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

UPDATE 28 JULI 2011 – Een 27-jarige Pool is donderdag door de rechtbank in Alkmaar veroordeeld tot twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf voor het veroorzaken van een verkeersongeval, waarbij drie personen omkwamen. De man reed in september 2009 op de N506 ter hoogte van Schellinkhout met zijn bestelbusje vol achterop een personenauto die stilstond om linksaf te slaan. Het stilstaande voertuig raakte daardoor op de andere weghelft en werd frontaal geramd door een tegemoetkomende vrachtwagen. Drie van de vijf inzittenden van de personenauto waren op slag dood, twee anderen raakten gewond. De 27-jarige Pool en de vrachtwagenchauffeur bleven nagenoeg ongedeerd. Volgens de rechter lette de bestuurder langere tijd niet goed op terwijl hij achter het stuur zat. Omdat hij niet te hard reed, niet had gedronken, niet eerder was veroordeeld en het ongeval bijna twee jaar terug was gebeurd, legde de rechter geen zwaardere straf op.

Henneprooidag

Alkmaar, woensdag 30 september 2009
Op woensdag werd een henneprooidag gehouden in Alkmaar. Tijdens een henneprooidag gaat de politie langs bij meerdere adressen waar een hennepplantage wordt vermoed. Meestal komt de politie een plantage op het spoor door tips uit de omgeving van mensen die klagen over stank- of wateroverlast. De dag wordt speciaal georganiseerd omdat naast de politie ook medewerkers van NUON meegaan om te controleren of stroom buiten de elektriciteitsmeter om wordt ‘gestolen’. Ook gaat een gespecialiseerd bedrijf mee dat de feitelijke ontruiming en afvoer van de hennep voor zijn rekening neemt.

In totaal werden vijf adressen bezocht. Op een adres bleek wel een kwekerij te zijn geweest. Deze was echter ontruimd. Op vier andere adressen werd wel hennep aangetroffen. In een woning in de Spilstraat stonden slechts vier plantjes. De eigenaar deed hier afstand van. Hij krijgt geen proces-verbaal. Wel werd proces-verbaal opgemaakt tegen twee eigenaren die elk acht planten hadden. Deze planten stonden in woningen in de Slijperij en de Trompstraat.

Ongeveer vierhonderd planten werden aangetroffen in een flatwoning aan de Honthorstlaan. Drie verdachten waren juist bezig de hennep te oogsten. Toen zij in de gaten hadden dat de politie voor de deur stond, probeerden zij de hennep via het balkon weg te werken door het naar beneden te gooiden.

Ongeval met letsel

Andijk, woensdag 30 september 2009

Op woensdagmiddag omstreeks 15.15 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Cornelis Kuinweg en de Dijkgraaf Grootweg in Andijk. Een 26-jarige Andijker reed in een personenauto over de Cornelis Kuinweg en zag bij genoemde kruising een andere personenwagen die over de Dijkgraaf Grootweg aan kwam rijden over het hoofd. In deze auto zaten een 30-jarige vrouw uit Andijk en haar twee dochtertjes van 2 en 7 jaar oud. Moeder en dochters raakten gewond en werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn. De verwondingen bleken mee te vallen. Beide kinderen zijn een nacht ter observatie opgenomen.

Foto Sven Simcic / www.srsproductions.nl


Tien arrestaties tijdens wedstrijd AZ – Standard Luik

Alkmaar, dinsdag 29 september 2009

In totaal tien personen werden aangehouden tijdens de wedstrijd AZ-Standaard Luik. Het ging om een Alkmaarder die een proces-verbaal kreeg wegens openbare dronkenschap en om negen Belgische supporters die werden bekeurd voor onder andere mishandeling en vernieling.

Het was vooral voor de wedstrijd onrustig op het Waagplein waar supporters van Standard Luik de confrontatie zochten met AZ-fans. Zo werd er gegooid met dranghekken, fietsen, bloembakken en glaswerk, werd een politiepaard geslagen en werden ook twee politiemedewerkers mishandeld. Een van hen kreeg een GSM in zijn gezicht gegooid. Hij liep verwondingen op.

Van de negen aangehouden supporters moesten er zeven direct een bekeuring betalen. Een achtste krijgt de rekening thuisgestuurd. Slechts een supporter werd in verzekering gesteld. Het gaat hier om de man die de politiemensen mishandelde. Het betrof een 37-jarige Belg.


Beroving pizzakoerier

Alkmaar, dinsdag 29 september 2009

Op dinsdagavond omstreeks 21.55 uur werd een 19-jarige man uit Alkmaar beroofd op de Omloop in zijn woonplaats. De man was aan het werk als pizzakoerier en reed op een bromfiets over de Omloop om een bestelling weg te brengen. Toen het slachtoffer voor het opgegeven adres stil stond, kwamen twee mannen uit een steeg gelopen. Zij bedreigden hem met een mes en beroofden het slachtoffer van zijn geld en van het eten dat hij bij zich had. Het slachtoffer liep geen verwondingen op. De overvaller met het mes was een man van ongeveer 1,80 meter. Hij was geheel in het zwart gekleed en droeg een masker. De andere overvaller ging ook in het zwart gekleed en droeg een zwarte capuchon. Beide mannen hebben vermoedelijk een donkere huidskleur.

Ongeval Speketersweg in Waarland

Waarland, dinsdag 29 september 2009

Alcohol en verkeer

Alkmaar, dinsdag 29 september 2009
Rond 01.15 uur kreeg de politie de melding dat bij de rotonde aan de Smaragdweg een 29-jarige automobilist uit Heiloo van de weg was geraakt en frontaal tegen een lantaarnpaal was gereden. De man had een bloedneus opgelopen. Het vermoeden bestaat dat hij te hard heeft gereden waardoor hij de macht over het stuur kwijtraakte. Hij was onder invloed. Aan het bureau blies hij bijna drie maal de toegestane hoeveelheid; 655 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Schoorl, dinsdag 29 september 2009
Vannacht rond 01.30 uur werd op de Hagedoornweg een automobilist uit Alkmaar aangehouden wegens het rijden met drank op. Hij reed met hoge snelheid slingerend over de weg. Aan het bureau blies hij 510 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij beschikt niet over een rijbewijs. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Vrachtwagenbrand

Bergen, dinsdag 29 september 2009

Een vrachtwagen van een bedrijf uit Haarlem is in de nacht van maandag op dinsdag volledig door brand verwoest. De lege zandwagen stond op een parkeerterrein van zwembad De Beeck aan het Molenweidtje in Bergen. De bestuurder had de auto eerder op de avond onbeschadigd op het terrein geparkeerd. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de vrachtauto geheel in vlammen opging. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Plaats van hulpverleners met C2000 te volgen

Maandag 28 september 2009
Vanaf het voorjaar volgend jaar zullen politie- en brandweermensen en ambulancepersoneel met C2000-communicatieapparatuur via gps te volgen zijn. Dat schrijft minister Ter Horst aan de Tweede Kamer in een voortgangsbericht over C2000, het mobiele communicatiesysteem voor politie, brandweer, ambulancediensten en marechaussee. De voortgangsrapportage gaat verder over het uitbreiden van het aantal C2000-masten om lokale problemen met de dekking van het netwerk op te lossen.

Een groep experts onder leiding van Don Berghuijs (directeur Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond) doet onderzoek naar recente problemen met C2000 tijdens de Schipholcrash (25 februari 2009), Koninginnedag in Apeldoorn en de rellen op het strand bij Hoek van Holland (22 augustus 2009). Ook wordt gekeken naar het functioneren van C2000 tijdens andere grote evenementen en in het dagelijks gebruik. De experts kijken zowel naar de techniek (de capaciteit van masten en netwerk) als naar de regels voor het gebruik van C2000 door de hulpverleningsdiensten.

In Hoek van Holland zal binnen drie maanden een extra C2000-mast geplaatst worden om de dekking in de woonkern van Hoek van Holland te verbeteren. In 2006 is al begonnen om grond daarvoor te verwerven. Tijdens de rellen bij Hoek van Holland waren er overigens geen dekkingsproblemen op en bij het strand; C2000 was toen technisch volledig operationeel.

11-jarige meisje valt uit boom

Castricum, maandag 28 september 2009

Rond 19.30 uur viel er aan de Teunisbloem een 11-jarige meisje uit Castricum uit een boom. Het meisje was op enkele meters hoogte in de boom aan het spelen toen er een tak afbrak. Ze kwam op de grond terecht en liep daarbij enkele botbreuken en kneuzingen op. Ze is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Ongeval Egmond Binnen

Egmond Binnen, maandag 28 september 2009

Rond 17.00 uur botste een 34-jarige automobilist uit Heiloo tegen een 40-jarige vrouw op een scooter uit Egmond aan den Hoef op de kruising Sint Albertusweg-Randweg. De automobilist reed over de Albertusweg in de richting van het centrum. Hij verleende geen vrije doorgang aan de bestuurster van de scooter die over de Randweg reed en voor hem van rechts kwam. De vrouw raakte gewond en werd met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Personeel van een traumahelikopter verleende assistentie.


Suikerpatiënt rijdt te water

Den Helder, maandag 28 september 2009

Rond 12.15 uur belandde een 74-jarige automobilist uit Den Helder bij de Doggersvaart in het water. De man reed over de Torplaan in de richting van de T-kruising met de Doggersvaart. Bij de kruising sloeg hij niet links- of rechtsaf maar reed hij rechtdoor, aldus een getuige die achter hem reed. Het was de getuige al opgevallen dat de man een gevaar op de weg was. Eerder had hij al een rood verkeerslicht genegeerd. De auto belandde met de neus in het water, de achterkant bleef in de berm staan. De bestuurder kon zijn voertuig verlaten. Onderzoek door ambulancepersoneel wees uit dat hij een erg lage bloedsuikerspiegel had.

Alcohol in het verkeer

Castricum, maandag 28 september 2009
Op maandagmorgen omstreeks 00.50 uur moest een 35-jarige man uit Zuid-Scharwoude zijn rijbewijs inleveren. De man werd in een personenauto gecontroleerd op de Torenstraat in Castricum. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De man blies maar liefst 825 ug/l, bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Omdat de man zich legitimeerde als ‘Pipo’ werd hij ter ontnuchtering ingesloten.

Alkmaar, maandag 28 september 2009
Op maandagmorgen omstreeks 03.15 uur werd op de Nieuwe Schermerweg in Alkmaar een 35-jarige man uit Alphen aan de Rijn in een personenauto gecontroleerd. De man blies 240 ug/l, net een slok meer dan de toegestane 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. Bij controle bleek hij niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Zijn rijbewijs was al ongeldig verklaard op 11 maart 2009.

Westwoud, zondag 27 september 2009
Op zondagmiddag omstreeks 17.20 uur raakte een 49-jarige man uit Burgerbrug zijn rijbewijs kwijt. Hij werd in een personenauto gecontroleerd op de Zittend in Westwoud en hij blies 575 ug/l (ruim tweeënhalf keer het maximum).

Brand in hennepkwekerij

Alkmaar, maandag 28 september 2009

Op maandagmorgen omstreeks 05.45 uur zag de politie rook komen uit een pand aan de Stationsweg in Alkmaar. Het ging om een verdieping met ongeveer tien appartementen boven een winkel in auto-onderdelen en een zonnestudio. Ongeveer tien bewoners van het appartementencomplex werden geëvacueerd. In de loop van de morgen meldde zich een 44-jarige man bij de politie. Hij verklaarde dat hij in een van de appartementen een hennepkwekerij had. De man is aangehouden en ingesloten voor verhoor. Uit een eerste onderzoek is vast komen te staan dat de brand mogelijk in de hennepkwekerij is begonnen. Het ging om een kwekerij met ongeveer 250 planten. Er wordt een nader technisch onderzoek ingesteld. De brandweer van Alkmaar werd ingezet om de brand te bestrijden. Na anderhalf uur kon het sein brandmeester worden gegeven. De Stationsweg is tot 10.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer. Het busverkeer kon worden omgeleid en ondervond geen hinder van de afsluiting. In het pand zijn twee appartementen uitgebrand. Een derde appartement en de winkel liepen zodanig waterschade op, dat zij voorlopig niet meer gebruikt kunnen worden. De overige appartementen kunnen weer worden betrokken.

Fiets in gracht en weer op droge

Alkmaar, zondag 27 september 2009

Rond 2.30 uur zagen agenten dat een 20-jarige man uit Almere een fiets in de gracht gooide. Hij werd aangehouden en kreeg een bon voor baldadigheid en een bon voor openbare dronkenschap. Met hem werd afgesproken dat de laatste bon zou vervallen als hij de fiets weer op het droge zou krijgen. Met behulp van een aangereikte ladder van de portiers is de man met blote voeten het water ingegaan en bracht hij de fiets weer op het droge. Hiermee zette hij een en ander weer recht en verviel een van de boetes.

Bouwkeet in brand

Schagen, zondag 27 september 2009

Zondagmorgen omstreeks half vijf werd er een bouwkeet brandend aangetroffen op de Haydnstraat in Schagen. De bouwkeet stond naast de woning geparkeerd. De metershoge vlammen sloegen over naar het dak van de woning. De bewoners waren ten tijde van de brand niet thuis. De brandweer rukte met groot materieel uit en had de brand snel onder controle. De politie sluit brandstichting niet uit en is direct met een onderzoek begonnen. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen (0900 – 8844).

Duitsers overvallen

Den Helder, zondag 27 september 2009

Op zondagmorgen, omstreeks 00.40 uur werden twee 24-jarige Duitse toeristen overvallen op de Zanddijk in Den Helder. Toen de mannen in de richting Langevliet liepen sprongen er plotseling twee mannen uit de bosjes. Onder bedreiging met een mes en een vuurwapen moesten de slachtoffers hun geld, GSM en digitale camera afstaan. Na de beroving moesten de slachtoffers weglopen.
De ene dader is een jongen van ongeveer 20 jaar oud. Hij was gekleed in het zwart en had een capuchon over zijn hoofd. De andere verdachte was een blanke jongen die ook geheel in het zwart gekleed was. Hij had een sjaal voor zijn mond en neus.

Alcohol in het verkeer

Hoogkarspel, zondag 27 september 2009
Een 21-jarige man uit Grootebroek is omstreeks 4.00 uur aangehouden op De Bouw. Hij reed met slippende banden weg vanaf de Streekweg. De man probeerde de politie af te schudden. Dit mislukte. De man, een beginnend bestuurder, bleek ruim 3,5 keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag en alcoholgebruik.

Heerhugowaard, zaterdag 26 september 2009
Een 34-jarige man uit Schellinkhout is omstreeks 23.00 uur aangehouden op de Raadhuisstraat. Agenten zagen hem rijden op de Platanenlaan terwijl hij niet handsfree belde. Al snel bleek dat het voertuig als ontvreemd stond gesignaleerd. De bestuurder had ook geen geldig rijbewijs en had gedronken. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. De eigenaar van de auto is in kennis gesteld.

Ongeval Berkhout

Berkhout, zaterdag 27 september 2009

Rond 19.00 uur is een 25–jarige man uit Midwoud gewond geraakt bij een aanrijding. Hij maakte een testrit op een quad. Op de Lijsbeth Tijsweg in Berkhout verloor hij in een bocht de macht over het stuur en botste tegen een lantaarnpaal aan. De man droeg geen helm en beschikte niet over een rijbewijs. Hij is met letsel aan zijn pols en schouder naar het ziekenhuis vervoerd. Bloedonderzoek moet uitwijzen of de man alcohol heeft gebruikt.

Foto Sven Simcic / www.srsproductions.nl


Man rijdt op agent in

Enkhuizen, zaterdag 26 september 2009

Een 19-jarige man uit Westwoud is rond 1.00 uur aangehouden in op De Weed in Lutjebroek nadat hij een uur eerder op een agent wilde inrijden op het Westeinde in Enkhuizen. Een agent wilde de man een stopteken geven omdat er een alcoholcontrole werd gehouden. De verdachte negeerde dit teken en reed op de agent in. Die kon op tijd opzij springen. De verdachte doofde de lichten van zijn voertuig en ging er vandoor. Op het Weed konden agenten de man klemrijden, die probeerde te voet te ontkomen en liep richting een bouwterrein. Een politiehond kon het spoor van de man volgen en vond hem in een rietkraag.  Drugs die de man bij zich droeg, is in beslag genomen. De man bleek daarnaast ruim drie keer teveel te hebben gedronken. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is  ingevorderd.

Drie koeien dood bij verkeersongeval

Bergen, zaterdag 26 september 2009

Een 50-jarige taxichauffeur uit Heiloo kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag de schrik van zijn leven toen er 10 tot 15 koeien voor zijn taxi opdoemde. De chauffeur reed omstreeks half vier op de Bergerweg in Bergen richting Alkmaar toen de kudde plotseling de weg overstak. Drie koeien werden door de taxi geraakt. Eén koe overleed ter plekke, de andere twee sprongen in een sloot links en rechts van de weg. Deze werden door de brandweer uit het water gehaald. Zij waren er echter zo slecht aan toe dat een dierenarts de beesten heeft laten inslapen. De taxichauffeur raakte niet gewond. Zijn drie maanden oude taxi raakte zwaar beschadigd. 


Parachutist breekt been

De Cocksdorp, zaterdag 26 september 2009

Een parachutist heeft zaterdagmiddag een beenfractuur opgelopen bij een verkeerde landing. De man werd per traumahelikopter naar het ziekenhuis vervoerd.


Foto’s Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Inbrekers aangehouden

Sint Maartensvlotbrug, zaterdag 26 september 2009
In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn vijf mannen aangehouden. Zij worden verdacht van een inbraak in een recreatiepark aan de Zeeweg.
Kort na middernacht kreeg de politie een melding van een inbraak in het recreatiepark. In de omgeving van het park zijn met behulp van een politiehond een 19- en een 20-jarige man uit Den Helder aangehouden. Zij probeerden zich te verstoppen, maar de hond rook hun spoor. Niet veel later zagen agenten het voertuig rijden dat vermoedelijk kort na de inbraak was weggereden. Hierin bevonden zich drie andere verdachten. Twee van 19 jaar oud en een 21-jarige man. Allen uit Den Helder. Op dit moment is nog niet duidelijk wat de mannen precies hebben weggenomen. Wel zijn in het voertuig een aantal toegangskaarten voor het park gevonden en in beslag genomen. Ook het voertuig van de mannen nam de politie in beslag. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Castricum, vrijdag 25 september 2009
Rond 22.00 uur zijn op de A9 ter hoogte van Castricum drie mannen aangehouden. Een uur eerder probeerden zij in te breken bij een woning aan de Velasquezhof. Een oplettende buurtbewoner vond de drie mannen in hun auto verdacht en hield ze in de gaten. Hij waarschuwde direct de politie toen hij zag dat ze probeerden in te breken bij een woning. Ook zag hij dat ze kentekenplaten van een auto afhaalden. De drie mannen, in de leeftijd van 19 en 20 jaar uit Nieuwegein en Velp zijn in verzekering gesteld.

Binnenbrandje Oudeschild

Oudeschild, vrijdag 26 september 2009
Vrijdagavond rond kwart over acht rukte de brandweer van Texel uit voor een binnenbrand in Oudeschild. Een bewoner aan de Heemskerkstraat had in de berging een mand met oude lappen op een gasstel gezet. Deze bleek echter nog te branden en zette de mand in brand. De brand was al uit voordat de brandweer arriveerde. Deze controleerde de ruimte met een warmtebeeldcamera.


Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Gestolen brommer terug vóór aangifte

Alkmaar, vrijdag 25 september 2009

Een politieagent kon de gestolen brommer van een 17-jarig meisje uit Sint Pancras al terugvinden voordat zij aangifte had gedaan. Het meisje stalde de brommer bij het station Alkmaar-Noord op donderdagochtend. Aan het einde van de dag bleek de brommer te zijn gestolen. Om 14.40 uur op vrijdagmiddag deed zij telefonisch aangifte van haar gestolen brommer. Kort daarvoor, om 14.25, zag een agent een bromfiets zonder kentekenplatenrijden op de Helderseweg. Hij zette de achtervolging in. De bestuurder viel en rende weg. Helaas konden agenten de man niet meer vinden. De agent belde direct met de eigenaresse om haar te vertellen dat haar bromfiets wel terug was. Zij was erg blij met dit nieuws.

Busje op zijn kant : twee gewonden

Egmond aan den Hoef, vrijdag 25 september 2009

Auto tegen boom

Alkmaar, vrijdag 25 september 2009

Vrijdagmiddag iets voor zes uur raakte een 27-jarige automobilist uit Heiloo gewond bij een éénzijdig ongeval. De man reed op de Diamantweg in Alkmaar toen hij door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. De brandweer verwijderde twee portieren en het dak om het slachtoffer rechtstandig uit het wrak te verwijderen. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


SMS-bericht veroorzaakt aanrijding

De Goorn, vrijdag 25 september 2009

Vrijdagochtend om 2:15 uur vond op de Provinciale weg, N507 net voor de rotonde ter hoogte van de Vredemakersweg en de Buitenroede een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een 30-jarige automobilist uit Hoorn reed over N507 in de richting van Avenhorn. Net voor de rotonde kreeg hij een sms van zijn vrouw en was het bericht net aan het lezen. Hierdoor zag hij niet dat een 30-jarige Poolse automobilist die voor hem reed, stopte voor de rotonde om te kijken of er geen verkeer aan kwam. Met een botsing tot gevolg. Een 37-jarige Poolse passagier in de voorste auto is met rug en nekklachten overgebracht naar het WFG ziekenhuis. Het rijbewijs van de sms-ende automobilist is ingenomen.

Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, vrijdag 25 september 2009

Vrijdagmiddag omstreeks kwart voor drie heeft er in een garagebedrijf aan de Lorentzstraat in Heerhugowaard een uitslaande brand gewoed. Een personenauto die op een brug stond vatte tijdens werkzaamheden vlam. Personeelsleden en omstanders probeerden tevergeefs de brand te blussen. De brand vernielde ook een deel van het dak. De brandweer had de brand snel onder controle. Enkele medewerkers werden vanwege ademhalingsproblemen door het ambulancepersoneel ter plekke behandeld.  


Auto-eigenaar ziet auto gestolen worden

Heerhugowaard, donderdag 24 september 2009

Donderdagmiddag rond 16:35 uur werd op de Lauwers in Heerhugowaard een personenauto gestolen, onder de neus van de 60-jarige eigenaar en zijn zakenrelatie, beiden uit Leusden. De sleutel zaten nog in het contactslot. Anderhalf uur later omstreeks 18:00 uur reed de gedupeerde samen met de zakenrelatie in zijn auto langs een tankstation aan de Westerweg in Heerhugowaard en zagen tot hun verbazing daar de gestolen auto staan. Ze zette hun auto ervoor zodat de dief niet weg kon rijden. De autodief reed hierop tegen de auto aan en kon toch ontkomen. Na een korte achtervolging hebben de mannen uit Leusden deze gestaakt, omdat de dief met hoge snelheid reed en gevaarlijke verkeersmanoeuvres uithaalde. Helaas konden toegesnelde agenten de autodief niet meer achterhalen. Vrijdagmiddag is de auto op de Sportlaan in Heerhugowaard teruggevonden en voor sporenonderzoek meegenomen. Uit de de auto zijn een laptop, scanner en andere spullen weggenomen.

Ongeval Herenweg in Bergen

Bergen, donderdag 24 september 2009

Bij een ongeval op de Herenweg in Bergen zijn donderdagmiddag twee gewonden gevallen. Een automobilist reed omstreeks 16:00 uur op de Herenweg vanuit Bergen richting Egmond toen hij in een bocht op de verkeerde weghelft belandde. Bij het corrigeren ging het mis en raakte hij twee teggenliggers. De eerste auto werd in de flank geraakt en tikte een boom aan. De tweede auto raakte zwaar beschadigd. De auto van de veroorzaker kwam na de aanrijding ondersteboven tot stilstand. De gewonden werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Airbags gestolen

Heerhugowaard, donderdag 24 september 2009

In de nacht van woensdag op donderdag, tussen 20.30 en 07.30 uur werd er ingebroken in achttien personenauto’s die geparkeerd stonden op het terrein van een autobedrijf aan de Albert Soncklaan in Heerhugowaard. De auto’s werden opengebroken, waarna alle airbags werden gedemonteerd.

Aanrijdingen met letsel

Den Helder, donderdag 24 september 2009
Op donderdagmorgen om 07.50 uur vond er een aanrijding plaats op de Krugerstraat in Den Helder. Een 23-jarige man uit Den Helder reed in een personenauto over de Krugerstraat. Vlak voor de kruising met de Hertzogstraat haalde hij een voor hem rijdende fiets in. Deze fiets werd bestuurd door een 56-jarige vrouw uit Den Helder. Juist op dat moment besloot de fietster linksaf te slaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw ten val kwam. Zij werd met letsel aan een heup en een elleboog overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Grootschermer, woensdag 23 september 2009
Op woensdagmiddag omstreeks 15.20 uur raakte een 13-jarige jongen uit De Rijp gewond bij een aanrijding op de Meerdijk in Grootschermer. De jongen fietste over de Meerdijk en werd van achteren genaderd door een 46-jarige man uit Purmerend op een motorfiets, die deel uitmaakte van een groep motoren. Vermoedelijk heeft de motorrijder de jongen te laat opgemerkt doordat er andere motoren voor hem reden. Hij reed achter tegen de fiets waardoor de fietser en hijzelf kwamen te vallen. De motorrijder liep schaafwonden op. De fietser moest per ambulance worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Bij de aanrijding werd assistentie verleend door de bemanning van een traumaheli.

Dodelijk verkeersongeval

Breezand, woensdag 23 september 2009

Op woensdagmiddag omstreeks 13.20 uur vond er op de Molenvaart in Breezand een verkeersongeval plaats ten gevolge waarvan een 80-jarige man uit Anna Paulowna overleed. Het slachtoffer reed in een booster over de Molenvaart. Onduidelijk is of de man daar al reed of dat hij juist op dat moment vanaf een brug de weg opdraaide. Van achteren naderde een 18-jarige man uit Breezand in een personenauto. De bestuurder van de personenauto probeerde nog te remmen, maar reed achterop de booster, waarbij het slachtoffer uit de booster op het wegdek viel. Hij liep daarbij onder anderen ernstig hersenletsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar waar hij later op de dag aan zijn verwoningen overleed.
De bestuurder van de personenauto werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Omdat de toedracht van het ongeval nog niet duidelijk is, vraagt de politie in Schagen eventuele getuigen contact op te nemen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).
Spoorwegpolitie trekt dienstpistool tegen reljeugd

Alkmaar, dinsdag 22 september 2009

Twee agenten van de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten hebben afgelopen nacht in Alkmaar hun dienstpistool moeten trekken om zich tientallen jongeren van het lijf te houden. Later zijn er 6 jongeren in de binnenstad van Alkmaar aangehouden.
Na afloop van de voetbalwedstrijd AZ-Jong Ajax zochten supporters van beide teams in en bij het station elkaar omstreeks middernacht op voor een confrontatie. Tientallen jongeren keerden zich in de hal van het station tegen de 5 aanwezige Spoorwegpolitiemensen. Zij konden de baldadige jongeren naar buiten dirigeren. Buiten escaleerde de situatie, en werd er met bloembakken en fietsen richting de politiemensen gegooid. Die kwamen hierbij zo in het nauw dat ze genoodzaakt waren het dienstpistool te trekken. Ook werden collega’s ter assistentie ingeroepen. Er is niet geschoten. Daarop trokken de jongeren zich terug richting binnenstad. Daar kon de toegesnelde Mobiele Eenheid 5 jongeren oppakken, de Spoorwegpolitiemensen konden ook 1 raddraaier arresteren. De 6 jongeren, in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Sint Pancras, zijn ingesloten. De Spoorwegpolitiemensen hebben aangifte gedaan.

Brand in schuren

Slootdorp, dinsdag 22 september 2009

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.20 uur bemerkte de eigenaar van een agrarisch bedrijf aan de Westerterpweg, dat er brand was uitgebroken in de drie schuren bij zijn bedrijf. De brand is vermoedelijk ontstaan in een heftruck die juist aan de oplader stond. De drie schuren, waarin apparatuur en lege kisten stonden, ging verloren. De brandweerkorpsen uit de Wieringermeer, Niedorp en Den Helder werden ingezet om de brand te blussen. De bluswerkzaamheden duurden tot bijna 22.00 uur. Bij de brand kwam asbest vrij van golfplaten die als dakbedekking dienden. Door de gunstige wind kwamen de asbestdeeltjes terecht achter het bedrijf op een perceel bouwgrond. Er ontstond geen gevaar voor omwonenden. Er wordt geen nader technisch onderzoek ingesteld naar de brandsoorzaak.

Alcohol in het verkeer

Hoogwoud, dinsdag 22 september 2009
Vannacht rond 01.15 uur werd op de Koningspade een 57-jarige automobilist uit Aartswoud betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 275 ug/l (tot 200 toegestaan) en hij kreeg een proces-verbaal.

Medemblik, maandag 21 september 2009
Rond 20.30 uur werd op de Hoogesteeg een 38-jarige automobilist uit Den Oever gecontroleerd op drankgebruik. De man blies aan het bureau 630 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingevorderd.

Even later, rond 22.00 uur werd een 48-jarige automobilist uit Wieringerwerf gecontroleerd op de Westerdijk. Hij had ook te diep in het glaasje gekeken en blies aan het bureau 365 ug/l. Tegen hem wordt alleen een proces-verbaal opgemaakt.

Heerhugowaard, maandag 21 september 2009
In de middag werd een 39-jarige bestuurder van een brommobiel uit Heerhugowaard gecontroleerd op drankgebruik op de Amstel. De man bleek zwaar onder invloed van drank zijn mini-auto te besturen. Hij blies aan het bureau maar liefst 1295 ug/l. Dat is ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij verklaarde zo’n 20 halve liters bier gedronken te hebben. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Inbreker op heterdaad aangehouden

Schagen, dinsdag 22 september 2009

Rond 23.40 uur ontving de politie een inbraakalarm van een groot tuincentrum aan de Witte Paal. Agenten zijn ter plaatse gegaan en hebben het terrein afgezet. Nadat ze glasgerinkel hadden gehoord zagen ze een man aan de achterzijde het terrein verlaten. Na een korte sprint kon hij worden aangehouden. Het was een 34-jarige man uit Alkmaar. Hij bleek aan de achterzijde van het pand te zijn binnengekomen nadat hij een ruit had vernield. In zijn auto lagen een gourmetstel, enkele grillen en onkruidbestrijdingsmiddelen die hij uit het tuincentrum had gestolen. Tevens stond er twee potten met lelies in. De man verklaarde dat hij die even verderop had weggenomen bij een verkooppunt aan huis aan de Provincialweg N241. De lelies had hij zijn vriendin cadeau willen doen voor haar verjaardag. De verdachte is voor de nacht ingesloten. Hij werd verhoord en is tegen het middaguur heengezonden met een proces-verbaal op zak wegens diefstal en inbraak.

Snackbar overvallen

Hoorn, dinsdag 22 september 2009

Rond 00.15 uur heeft een onbekend gebleven man met een donker uiterlijk en gewapend met een mes een overval gepleegd op een snackbar aan de Spoorstraat. Hij ging er met een geldbedrag van een paar honderd euro vandoor op het moment dat de politie arriveerde. De man kwam de snackbar binnen op het moment dat er één klant aan een tafeltje zat. Hij bedreigde een medewerkster achter de balie met het mes en zij moest het geld uit de kassa afgeven. Een andere medewerkster belde ondertussen vanuit het magazijn de politie. Toen agenten snel arriveerden vertrok de verdachte met de buit per fiets over de Munnickenveld en verdween via een bruggetje. De medewerksters van de snackbar en de klant raakten niet gewond. De dader voldoet aan het volgende signalement: Man met een getinte huidskleur, rond 20 jaar oud, donkere wenkbrauwen en ingevallen wangen. Hij had een vlekkerig gezicht. Hij droeg een donkere baseballpet, een bruine jas met capuchon en met zwarte pionvormige figuurtjes. Mocht u iets van de overval hebben gezien of gehoord of mocht u het signalement van de dader herkennen, bel dan met de politie in Hoorn: 0900-8844.

Lederschildpad aangespoeld op strand Den Helder

Den Helder, maandag 21 september 2009

Op het strand bij Huisduinen is maandag een dode schildpad aangespoeld. Het gaat om een zeldzame Lederschildpad van ongeveer anderhalve meter die eigenlijk niet voorkomt in de Nederlandse wateren. Het achterste gedeelte van de Lederschilpad ontbrak. Hoe het aan zijn einde is gekomen wordt onderzocht. De schildpad is door medewerkers van Ecomare afgevoerd.

Beginnende bestuurders moeten rijbewijs inleveren

Wervershoof, maandag 21 september 2009
Een 22-jarige automobilist uit Oostwoud wiel bij agenten op omdat hij met een hoge snelheid over de Parallelweg reed. Nadat hij was staande gehouden bleek hij teveel gedronken te hebben . Aan het bureau blies hij als beginnend bestuurder 555 ug/l (tot 90 toegestaan).  Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Dirkshorn, zondag 20 september 2009
Rond 20.45 uur werd op de Provincialeweg N245 richting Alkmaar een 20-jarige automobilist uit Winkel aangehouden omdat hij dicht op zijn voorganger reed. De man bleek te diep in het glaasje gekeken te hebben en blies aan het bureau ruim viereneenhalf maal de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder: 415 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingenomen.

Paardenkar omgeslagen

Wieringerwerf, zondag 20 september 2009

Rond 14.30 uur heeft er een ongeval met een paardenkar plaatsgevonden in het Dijkgatbos waarbij vier personen gewond raakten. De vier zaten op de paardenkar en menden twee paarden die ervoor stonden. Toen de kar over een boomstronk in het bos reed kantelde deze en sloeg om. Op de kar zaten een 53-jarige man uit Winkel, zijn 50-jarige vrouw, een 45-jarige broer van zijn vrouw uit Nieuwe Niedorp en zijn 44-jarige schoonzus. De 53-jarige man raakte samen met zijn 44-jarige schoonzus licht gewond en zij brachten de kar met de paarden naar een parkeerplaats waar ze ter plaatse werden onderzocht door ambulancepersoneel. De 50-jarige vrouw uit Winkel en haar 45-jarige broer uit Nieuwe Niedorp bleven gewond in het bos achter en werden later per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Zij waren respectievelijk gewond aan hun enkel en heup.

Koerier overvallen

Alkmaar, zondag 20 september 2009

Rond 20.50 uur werd op de Melis Stokelaan een 17-jarige koerier van een fastfoodbedrijf overvallen en beroofd van zijn geld en GSM door drie onbekend gebleven mannen met een bivakmuts. De koerier wilde een bestelling gaan afleveren en had zijn bromfiets voor een portiek gezet. Op dat moment kwamen er drie mannen op hem af vanaf het bruggetje naar de Pieter Langendijkstraat. Eén van hen bedreigde hem met een mes en eiste van hem dat hij zijn geld en zijn mobiele telefoon zou afgeven. Nadat hij zijn geld en GSM had overhandigd renden de mannen weg in de richting waar ze vandaan kwamen. Het gaat om drie mannen in de leeftijd van 17 tot 25 jaar oud met een normaal postuur en een lengte van tussen de 1,75 en 1,85 meter. Ze droegen alleen donkere kleding. Eén van hen droeg witte sportschoenen van het merk ‘Nike’. Ze hadden een alle drie een zwarte bivakmuts op en desondanks was te zien dat één van hen in ieder geval blank was.

Automobilist betrapt op rijden zonder rijbewijs

Hoorn, zondag 20 september 2009
Rond 12.00 uur zag een agent een hem bekende 29-jarige man uit Hoorn in zijn auto rijden als een bezetene. Het was de agent bekend dat de automobilist niet beschikt over een rijbewijs en dat hij daar nog 14 dagen hechtenis voor moet uitzitten.Toen hij de achtervolging op de man wilde inzetten had hij zijn auto verlaten op de Boogschutter. Korte tijd later trof hij de bestuurder te voet elders in de wijk. Hij werd aangehouden en tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt.

Drie autobranden

Den-Helder, zondag 20 september 2009

In de nacht van zaterdag op zondag tussen 4:00 uur en 6:00 uur zijn drie auto’s uitgebrand. De auto’s stonden geparkeerd in de Kievitstraat, Torp en de Harpoenierstraat in Den Helder. De politie gaat uit van brandstichting. De politie doet technisch onderzoek aan de auto’s en omgeving.

Alcohol in het verkeer

Medemblik, zondag 20 september 2009
Rond 1:20 uur reden agenten op de Markerwaardweg in Medemblik achter een auto aan. De 22-jarige bestuurder uit Polen slingerende en hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij blies 205 ug/l en hij bleek geen rijbewijs te hebben. Hij kreeg een boete voor het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs. Zijn auto is meegenomen naar het politiebureau totdat hij de boetes heeft betaald.

Anna Paulowna, zondag 20 september 2009
Van zaterdag op zondag rond 0:10 uur vond op de Kerkweg in Anna Paulowna een eenzijdig ongeval plaats met een scooter. De bestuurder, een  23-jarige man uit Schagen, reed met zijn 18-jarige vriendin uit Anna Paulowna, die achterop zat vanuit Wieringerwaard naar Anna Paulowna. Op de Kerkweg raakte hij met zijn wiel de stoep en ze kwamen ten val. Hij had geen helm op en was even buiten bewustzijn. Hij kon ter plaatse behandeld worden door het ambulancepersoneel. Het meisje was niet gewond. De jongeman had geen rijbewijs en hij had nog een straf openstaan waarvoor hij is ingesloten. De bromfiets bleek ook gestolen te zijn.

Alkmaar, zaterdag 19 september 2009
Zaterdagavond tussen 21:15 en 23:30 uur vond op de Kennemerstraatweg in Alkmaar een alcoholcontrole plaats. Er werden 160 automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hiervan hadden drie bestuurders teveel gedronken. Zij kregen een rijverbod en proces-verbaal. Een 27-jarige Poolse bestuurder blies 590 ug/l. Na overleg met de officier van Justitie kreeg hij een boete van € 650, die hij ter plekke betaalde.
 
Alkmaar, zaterdag 19 september 2009
Zaterdagavond rond 21:50 uur werd een 37-jarige automobilist uit Amsterdam op de Kennemerstraatweg in Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij had de alcohollimiet ruim twee keer overschreden. Hij blies 585 ug/l (220 ug/l toegestaan). Dit was de tweede keer dit weekend dat hij met drank op achter het stuur zat. Tijdens een alcoholcontrole op de Robonsbosweg in Alkmaar de avond ervoor was hij ook al gecontroleerd. Hij had toen ruim drie keer teveel gedronken. (695 ug/l). Daarop was zijn rijbewijs al door agenten ingevorderd.

Alkmaar, zaterdag 19 en zondag 20 september 2009
Vrijdag- en zaterdagnacht tussen 0:45 en 4:15 uur vonden op de Noorderkade in Alkmaar twee alcoholcontroles plaats. Er werden een paar honderd bromfietsers, snorfietsers en automobilisten gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hiervan hadden 20 bestuurders teveel gedronken, waarvan 12 beginnend bestuurders. De meeste overtreders reden op een brom- of snorfiets. Zij kregen een rijverbod en proces-verbaal. Van drie snorfietsers en één automobilist werd het rijbewijs ingevorderd (allen beginnend bestuurders). Het meest gedronken had een 38-jarige beginnend bestuurder op de snorfiets uit Alkmaar. Hij blies ruim tien keer teveel, 910 ug/l (90 ug/l toegestaan). Een 23-jarige automobilist én beginnend bestuurder uit Alkmaar blies bijna acht keer teveel, 700 ug/l (90 ug/l toegestaan). Beide rijbewijzen zijn ingevorderd. Een 31-jarige man zonder vaste woonplaats werd tijdens de alcoholcontrole aangehouden. Hij werd gezocht voor vijf inbraken en is ingesloten. Hij blies 385 ug/l (220 toegestaan).

Medemblik, zaterdag 19 september 2009
Zaterdagmiddag om 16:35 uur zagen agenten op de Randweg in Medemblik een auto gevaarlijk dichtbij het midden van de weg met tegemoetkomende auto’s rijden. De 31-jarige Poolse bestuurder werd gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies 1000 ug/l, ruim vijf keer teveel. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Overval op cafetaria

Alkmaar, zaterdag 19 september 2009
Rond 21:30 uur vond een gewapende overval plaats op een cafetaria aan de Johanna Naberstraat in Alkaar. Er waren twee personeelsleden en één klant in de zaak aanwezig. Twee mannen met maskers kwamen binnen en eisten het geld uit de kassa. Hierbij werd gedreigd met een mes. Uit een kastje namen ze nog de mobiele telefoons van de medewerkers mee. De daders zijn met een onbekend bedrag vertrokken.

De politie is specifiek op zoek naar de klant, die ten tijde van de overval aanwezig was. Het gaat om een oudere man van rond de 70 jaar. Hij kwam nog even terug om te vragen hoe het met de medewerkers ging.

De verdachten zijn twee getinte mannen in de leeftijd tussen de 20-30 jaar, beiden een smal postuur. Ze droegen donkere kleding met een capuchon. Getuigen worden gezocht te bellen met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Gewelddadige straatroof

Hoorn, zaterdag 19 september 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 1:40 uur belde een 20-jarige jongen uit Hoorn de politie. Hij was zojuist op de Juliana van Stolberglaan in Hoorn van zijn fiets en horloge beroofd. De overvallers hadden hierbij een vuurwapen gebruikt, waarmee hij was bedreigd en zijn vrienden van 24 jaar ook uit Hoorn op afstand werden gehouden. Hij had ook enkele klappen tegen het hoofd gekregen. Hierdoor was hij korte tijd buiten bewustzijn geraakt. Het gaat om drie mannen en één vrouw. Het slachtoffer was samen met twee vrienden langs hen gefietst op de hoek van de Emmalaan met de Sportlaan, waarna ze werden achtervolgd. De mannen hadden een middenbruine gelaatskleur en kort zwart haar. Ze waren ongeveer 1.80 lang en ongeveer twintig jaar oud. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Hoorn via 0900-8844.

Licht gewond na zelfgemaakte bom

Medemblik, zaterdag 19 september 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 2:00 uur liepen een 41-jarige man en twee vrouwen van 35 en 37 jaar, allen uit Medemblik, op de Hoogesteeg in Medemblik. Ze kwamen van een feest in een feesttent. Op een vuilnisbak zag de man een frisdrankfles staan en sloeg hem weg richting de bosjes. Nog voordat de fles in de bosjes belandde, explodeerde deze. De betrokkenen waren nagenoeg ongedeerd.

Aanrijding trein / auto

Heiloo, vrijdag 18 september 2009

Een 18-jarige automobilist heeft vrijdagmorgen heel veel geluk gehad nadat zijn auto werd aangereden door een trein. De man reed op de Westerweg in Heiloo richting de Kerkelaan en sloeg daar rechtsaf. Door nog onbekende reden zag hij niet dat de spoorbomen waren gesloten vanwege een naderende trein. De spoorboom kwam tegen de voorruit en wipte omhoog. De auto reed vervolgens onder de spoorboom door het spoor over. Een trein vanuit Alkmaar ramde de achterkant van de auto. Niemand raakte gewond. De Verkeerspolitie onderzoekt samen met het KLPD het ongeval. De trein kon na het onderzoek zijn weg vervolgen, de auto raakte zwaar beschadigd.

Gewonden na aanrijdingen

Ursem, vrijdag 18 september 2009
Vrijdagmiddag rond 18:30 uur vond op de Walingsdijk in Ursem een frontale botsing plaats tussen een bestelbus en een bromfiets. Twee bromfietsers halen achter elkaar een auto in, komend uit Avenhorn en richting Ursem. De eerste bromfietser haalt tijdig in en is op tijd naar rechts. De tweede, een 30-jarige man uit Hoorn is nog aan het inhalen en kan niet op tijd naar rechts. Hij botst frontaal op een tegemoetkomende bestelbus, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Ursem. De bromfietser is met meerdere beenbreuken naar het Waterland ziekenhuis gebracht. De bromfiets is totaal vernield.

De Woude, vrijdag 18 september 2009
Vrijdagmiddag rond 16:00 uur vond op de Kogerpolderweg bij De Woude een aanrijding plaats tussen een auto en een bromfiets. De 37-jarige autobestuurder uit Alkmaar reed op de N246 komende uit de richting van Zaanstad. Hij sloeg bij de Kogerpolderweg linksaf en zag daarbij de bromfiets met de 16-jarige meisjes uit Krommenie en uit Graft over het hoofd. Zij raakten gewond, maar konden ter plekke worden behandeld door het ambulancepersoneel.
 
Bovenkarspel, vrijdag 18 september 2009
Vrijdagavond rond 18:10 uur vond op de kruising La Reinelaan met de Boerhavenstraat een aanrijding plaats tussen een bestelbus en bromfiets. De bestuurder van de bestelbus, een 48-jarige man uit Hoorn, reed vanuit de bakkerstraat en sloeg linksaf om het plein voor het winkelcentrum op te rijden. Op dat moment haalde een 21-jarige bromfietser uit Bovenkarspel de bus in. Er volgde een botsing, waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij is gewond naar het ziekenhuis gebracht. Volgens getuigen had de bromfietser veel te hard gereden. Na technisch onderzoek bleek de bromfiets opgevoerd te zijn. Hij is in beslag genomen. Bij een botsing worden de betrokkenen gecontroleerd op drankgebruik. De bestuurder van de bestelbus blies hierbij 670 ug/l (220 toegestaan) waarop zijn rijbewijs is ingevorderd.

Vluchtende motorrijder aangehouden

Alkmaar, vrijdag 18 september 2009

Vrijdagavond rond 19:40 uur op het Canadaplein in Alkmaar zag een motoragent een motorrijder met passagiere, beiden zonder helm, rijden. De motorrijder, een 28-jarige Alkmaarder, kreeg vervolgens een stopteken. Hij negeerde deze en reed met hoge snelheid weg. Na een achtervolging door de binnenstad van Alkmaar reed de motorrijder zich klem op de Baangracht. Hij bereikte daarbij snelheden van 80 tot 100 km/uur. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd als gevolg van zijn gevaarlijke rijgedrag en de motorfiets is in beslaggenomen.

Snelkraak bij tankstation A7

Wieringerwerf, vrijdag 18 september 2009

Bij een tankstation langs de A7 ter hoogte van Wieringerwerf werd rond 02.25 uur vrijdagochtend een snelkraak gepleegd. De schuifdeuren van de winkel van het tankstation werden opengebroken door drie mannen. Er werden sigaretten weggenomen. De auto met de mannen is met hoge snelheid in de richting van Purmerend gevlucht.

Jongen overleden na eenzijdig ongeval

Schagen, vrijdag 18 september 2009

De 14-jarige jongen uit Sint Maarten die maandag 14 september rond 12.45 uur op de Burghornerweg met zijn fiets te water raakte, is vrijdagochtend in het ziekenhuis in Amsterdam overleden. De jongen kreeg fietsend in de richting van de Westfriesedijk vermoedelijk een epilepsieaanval, en kwam in een sloot naast de weg terecht. Vier mannen kregen de jongen op de kant. Hij werd gereanimeerd en werd in kritieke toestand vervoerd naar het ziekenhuis in Amsterdam. Hier overleed hij vrijdagochtend.

Drie autobranden in Hoogkarspel

Hoogkarspel, vrijdag 18 september 2009

In Hoogkarspel zijn in de nacht van donderdag op vrijdag drie auto’s in vlammen op gegaan. De brandweer kreeg om 01:25 uur een melding binnen van een autobrand aan de Streekweg. De auto stond naast de Laurentiuskerk geparkeerd. De kerk liep aan de buitenkant lichte schade op. Tijdens de bluswerkzaamheden werd een tweede autobrand gemeld. Deze auto stond op een invalide parkeerplaats aan ’t Landje. Bijna gelijktijdig stond een derde auto in brand aan ’t Akkertje. Ook deze auto stond op een invalide parkeerplaats. Alle auto’s raakten total loss. De politie onderzoekt de branden en vraagt mensen die iets verdachts hebben gezien contact op te nemen met de politie.  


Verdachte aangehouden bij poging bankoverval

Castricum, donderdag 17 september 2009

Een 20-jarige man uit Almere werd donderdagmiddag rond 17.10 uur aangehouden op de Burgemeester Mooijstraat nadat hij een poging had gedaan een bank te overvallen. De politie kreeg een overvalmelding vanuit de bank. Agenten zagen ter plaatse de man in bank. Hij probeerde via de achterzijde van het pand weg te komen. Dit lukte echter niet. Hij kon worden aangehouden. Ten tijde van de overval waren twee medewerksters in de bank. Eén van hen liep letsel op, doordat zij door de overvaller op haar hoofd werd geslagen met het vuurwapen waarmee de man dreigde. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter commissaris. Er werden donderdagmiddag nog twee mannen aangehouden die zich verdacht ophielden in een auto die vlakbij de bank geparkeerd stond. Zij werden verhoord en vrijdagochtend weer heengezonden.

Binnenbrand Veneetsehof in Alkmaar

Alkmaar, donderdag 17 september 2009

Donderdag brak er in een woning aan het Veneetsehof in Alkmaar brand uit. De brand was snel onder controle maar verwoeste wel de zolderverdieping. Er was niemand in het pand aanwezig. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Hardleers

Hoorn, woensdag 16 september 2009

Op woensdagmiddag omstreeks 17.00 uur werd op De Huesmolen in Hoorn een 66-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt en blies 640 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Dit leverde de man een proces-verbaal op. Gebruikelijk is dat bestuurders die met zoveel alcohol achter het stuur hun rijbewijs wordt ingevorderd. De man bleek echter zijn rijbewijs in 2007 al kwijt te zijn geraakt omdat hij in december 2006 ook al met alcohol gepakt werd. Toen blies hij 960 ug/l, ruim vier maal het maximum. Om herhaling te voorkomen werd de auto van de man in beslag genomen.


Grote brand in de duinen van Bergen

Bergen, woensdag 16 september 2009

In Bergen heeft er woensdag een grote duin- en bosbrand gewoed. De brand brak omstreeks 16:45 uur uit en 21:30 uur werd er ‘brand meester’ gegeven. Ruim 200 mensen die aan de rand van het gebied wonen werden geëvacueerd. Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving bestreden de brand. Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt. De brandweer en de politie hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Meer info Gemeente Bergen


Brand in hennepplantage

Wognum, woensdag 16 september 2009

Op woensdagmorgen omstreeks 03.20 uur werden een 63-jarige man en een 62-jarige vrouw, bewoners van een pand aan de Koppenhoeve in Wognum, wakker omdat de stroom in hun woning was uitgevallen. De man ging op onderzoek uit en zag dat er brand was ontstaan op de zolderverdieping van het pand. De vrouw kon zelfstandig de woning verlaten. De man werd hierbij geholpen door een  buurtbewoner. Beide bewoners bleken rook binnen te hebben gekregen en werden voor behandeling overgebracht naar het Wetsfries Gasthuis in Hoorn. Op de zolder bleek een hennepplantage te zijn ingericht met ongeveer dertig planten en de benodigde apparatuur. De brand is mogelijk door kortsluiting in de plantage ontstaan. Tegen de bewoners wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hennepkwekerijen opgerold

Burgervlotbrug, dinsdag 15 september 2009
Naar aanleiding van tips via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) kwam de politie op het spoor van een hennepkwekerij in een vrijstaande woning aan de Rijksweg. Vanmorgen werd een inval bij het pand gedaan. De 57-jarige bewoner van het pand werd van zijn bed gelicht en aangehouden. In het pand werden drie ruimtes aangetroffen waar wietplanten zijn gekweekt. De kwekerij was niet in werking. Wel werden materialen aangetroffen en in beslag genomen zoals assimilatielampen, kweekbakken en ventilatoren. Een medewerker van energiemaatschappij Liander constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Schagen. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Schagen, dinsdag 15 september 2009
Bij een hoekwoning aan de Fuut werd een flink thuiskwekerijtje aangetroffen op een zolderkamer. Er stonden 130 planten in potten. Er werd niemand thuis aangetroffen maar de hoofdbewoner wordt voor verhoor uitgenodigd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Stroom werd illegaal afgetapt. Alle goederen zijn in beslag genomen en door een gespecialiseerd bedrijf opgeruimd.

Jacht uitgebrand

De Rijp, dinsdag 15 september 2009

Rond 02.45 uur kreeg de politie de melding van de havenmeester dat een jacht vlam had gevat in de jachthaven in De Rijp. Het ging om een schip van 11 meter en de eigenaar was niet thuis. De brandweer rukte met twee voertuigen uit en is met het blussen begonnen. Er kon niet worden voorkomen dat het schip in vlammen opging. Twee schepen links en rechts naast het jacht liepen ook enige schade op maar konden worden behouden. Er is nog een gasfles ontploft maar er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Om 03.10 uur gaf de brandweer het sein meester. De oorzaak van de brand is onbekend en er wordt een nader onderzoek ingesteld.


Strandpaviljoen De Strandtent afgebrand

Callantsoog, dinsdag 15 september 2009

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 02:45 uur heeft er bij strandpaviljoen De Strandtent in Callantsoog een flinke brand gewoed. De eigenaar sliep bij de strandtent en werd wakker van de brand. Al bij de aankomst van de brandweer, die meteen groot inzette, was er geen redden meer aan. Dankzij een gunstige aflandige oostenwind liepen de duinen geen gevaar. De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Booster klem

Alkmaar, maandag 14 september 2009

Rond 16.10 uur raakte een 76-jarige vrouw uit Alkmaar gewond nadat ze met haar booster aan de zijkant van een vrachtauto klem kwam te zitten tussen de vrachtauto en een bestelwagen op de Zilverstraat. De vrachtauto stond stil voor de bewegende paal naar het centrum. Op de stoep stond een bestelwagen. De vrouw in de booster wilde de vrachtwagen inhalen maar op dat moment trok de chauffeur op omdat de paal naar beneden ging. Hij had de vrouw niet opgemerkt waardoor zij tussen beide voertuigen klem kwam te zitten en een vleeswond opliep. Ze is per ambulance voor onderzoek en een korte behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. 

Roker pleegt verzet

Alkmaar, maandag 14 september 2009

Vannacht rond 01.00 uur heeft de politie op het NS-station aan de Stationsweg een 27-jarige man uit Noord-Scharwoude overgenomen van twee NS-medewerkers. Hij was in een trein in slaap gevallen en werd uit de coupé verwijderd. Hij stak een sigaret op in het bijzijn van de toezichthouders die hem daarna een bon wilden geven. Vervolgens wilde hij zijn identiteit niet geven en begon hij te schelden. Na een worsteling werd hij overmeesterd en overgedragen aan de politie. Die sloot hem in voor de nacht. Nadat een proces-verbaal was opgemaakt werd hij vanmiddag heengezonden.

Vuur van container slaat over op auto

Medemblik, maandag 14 september 2009

Vannacht rond 02.30 uur ontdekte een buurtbewoner aan de Gildelaan dat er een Afvalcontainer in de brand stond op straat. De auto van de man stond er naast en hij zag kans om deze op tijd weg te halen. De man kon niet verhinderen dat een andere auto die aan de andere kant van de container stond welk vlam vatte. Deze auto ging verloren. De brandweer heeft het vuur geblust.

Jongen in kritieke toestand na eenzijdig ongeval

Schagen, maandag 14 september 2009

Rond 12.45 uur fietste een 14-jarige jongen uit Sint Maarten op de Burghornerweg te water. Een getuige die een eindje achter hem reed zag dat hij reed in de richting van de Westfriesedijk. De jongen stuurde plotseling haaks naar links en reed te water in de sloot naast de weg. Hij is een epilepsiepatiënt en heeft vermoedelijk een aanval gehad.
De getuige sloeg alarm en samen met drie mannen die op het land aan het werken waren kregen ze hem op de kant. Agenten die het eerst ter plaatse waren zijn gestart met reanimatie. Dit werd kort hierna overgenomen door ambulancepersoneel die op hun beurt assistentie kregen van de bemanning van een traumahelikopter. Het slachtoffer werd hierna per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Hij verkeert in levensgevaar.

Aanrijding met gewonden, camper te water

Grootebroek, maandag 14 september 2009

Rond 12.45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een personenauto en een camper op de Drechterlandseweg (N302). De camper raakte na een botsing te water. De twee inzittenden konden met hulp van getuigen op de kant worden geholpen en zijn met nekklachten per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar.
De camper werd bestuurd door een 69-jarige man uit Nibbixwoud met naast hem zijn 63-jarige echtgenote. Ze reden uit de richting van Enkhuizen in de richting van de kruising Drechterlandseweg-Verlengde Raadhuislaan, achter een vrachtauto. Ze wilden de kruising rechtdoor oversteken maar konden door de vrachtauto voor hen het verkeerslicht niet goed zien. Voor hen van rechts kwam een 72-jarige automobilist uit Enkhuizen. Deze man reed over de Verlengde Raadhuislaan. Hij kwam uit de richting van de Gouw en wilde, toen hij groen licht kreeg, de kruising rechtdoorgaand oversteken. Toen hij overstak zag hij plotseling dat de camper achter de vrachtauto aan reed. Een aanrijding was niet te voorkomen. De camper raakte door de botsing te water, rechts van de weg. De vrouwelijke inzittende kwam gedeeltelijk onder water. De 72-jarige man heeft met omstanders geholpen haar uit de camper te krijgen. De twee inzittenden van de camper klaagden over pijn in de nek en zijn per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een opgeroepen traumahelikopter werd afbesteld. De 72-jarige man raakte licht gewond. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

Auto te water

Bergen, zondag 13 september 2009

Zondagavond omstreeks 23:15 werd er op de Oosterdijk in Bergen een auto aangetroffen die ondersteboven in een sloot lag. Hulpdiensten hebben tevergeefs naar slachtoffers gezocht. Naar de bestuurder van de Volkswagen Golf GTI wordt onderzoek gedaan.

Bestuurder neemt schuttingen mee

Heerhugowaard, zondag 13 september 2009

Een 35-jarige Heerhugowaarder werd zondagochtend rond 05.00 uur aangehouden nadat hij met zijn auto twee schuttingen had vernield. De politie kreeg melding dat de man met zijn auto tegen enkele schuttingen was aangereden. Agenten gingen een kijkje nemen bij de te naam gestelde van het voertuig en troffen een zwaar beschadigde auto voor de deur aan. De bestuurder bevond zich in de woning. Hij bleek onder invloed te verkeren. Bij zijn aanhouding krabde en beet hij twee agenten. Uiteindelijk kon hij worden overmeesterd en worden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Hooibroei

Sint Pancras – Dijkstalweg, zondag 13 september 2009

Geweldplegingen

Egmond aan Zee, zondag 13 september 2009
Vijf mannen in de leeftijd van 18 tot en met 22 jaar uit Egmond aan Zee zijn zondagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Voorstraat. Drie andere mannen hadden in een horecagelegenheid ruzie gehad met een groep. De drie mannen waren net weg toen de politie arriveerde. Agenten troffen hen aan op de Voorstraat en noteerden hun namen. Net op dat moment kwam een groep van vijftien man verhaal halen bij de drie. Deze moesten door de agenten worden afgeschermd om te voorkomen dat zij door de groep werden belaagd. Omdat de drie wegrenden en de groep erachteraan wilde, ontstond een duw- en trekpartij. Er moest politieassistentie aan te pas komen om de situatie in bedwang te houden. De groep ging weg toen de drie mannen uit het zicht waren verdwenen. Vijf mannen konden later in een horecagelegenheid aan het Pompplein worden aangehouden.

Bergen, zaterdag 12 september 2009
Zaterdagochtend werden rond 02.30 uur twee mannen van 18 jaar uit Groet en een 20-jarige man uit Groningen mishandeld op het Plein. De drie waren belaagd door een groepje van vier jongens. De aanleiding was dat één van de slachtoffers iets had gezegd over het feit dat de groep ruzie aan het zoeken was met iemand. De drie mannen werden belaagd met een kettingslot. Twee van hen liepen hierdoor verwondingen op in het gezicht. Eén van hen liep een scheurtje aan zijn wenkbrauw op. Zij moesten naar de huisartsenpost voor behandeling.

Overval in woning

Medemblik, zaterdag 12 september 2009

Een 59-jarige man is zaterdagavond overvallen in zijn woning aan het Gedempt Achterom. Rond 23.20 uur werd er aangebeld. De bewoner deed open. Er drongen twee mannen de woning binnen gevolgd door nog een derde, die de man bedreigde met een steekwapen. De overvallers gaven aan dat zij geld en waardevolle spullen wilden. De bewoner pakte geld uit zijn portemonnee en gaf dit aan de mannen. Voordat de daders wegvluchten namen zij ook nog een mobiele telefoon en een laptop mee. De daders waren 18 à 21 jaar oud, hadden bruine ogen en droegen donkere jassen met capuchons, die zij over hun hoofd droegen. Zij droegen zwart/wit geblokte shawls.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Hoorn, zaterdag 12 september 2009

Een 26-jarige motorrijder uit Hoorn raakte zaterdagavond rond 21.00 uur gewond op het Keern. Een 20-jarige automobiliste uit Midwoud reed over deze weg en wilde linksaf slaan de van Dedemstraat in. Zij liet hierbij de motorrijder, die vanuit tegengestelde richting kwam, niet voorgaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de Hoornaar letsel opliep. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis. De motorrijder heeft vermoedelijk rugletsel en een gebroken sleutelbeen.

Tot stilstand in heg

Enkhuizen, zaterdag 12 september 2009

Een 42-jarige automobilist uit Grootebroek raakte zaterdagochtend rond 02.30 uur gewond op het Westeinde. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur. Hij reed hierdoor drie palen uit de grond en ramde een betonnen paal. Hierdoor kwam de auto los van de grond en kwam tot stilstand in een heg van een voortuin van een woning. De bestuurder werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.


Langedijker Vrachtwagen Tour

Langedijk / Heerhugowaard, zaterdag 12 september 2009

De inmiddels vijfde editie van de Langedijker Vrachtwagen Tour was zaterdag wederom een groot succes. De Langedijker Vrachtwagentour is een rit met vrachtwagens voor mensen met een beperking die door Langedijk en omgeving rijdt. In eerste instantie opgezet als éénmalig evenement ter gelegenheid van het 925-jarig bestaan van Langedijk. Nu inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend evenement doordat er zowel van chauffeurszijde als door de deelnemers werd gevraagd om het weer te organiseren. Het begin en het eind van de rit was bij Kuiper Transport aan de Daltonstraat te Heerhugowaard. In totaal deden er zaterdag 140 vrachtwagens aan mee. De meeste deelnemers waren aangemeld via Esdégé-Reigersdaal en de Stichting Philadelphia.


Koe op stap in Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 12 september 2009

Een koe die een uitstapje wilde maken heeft zaterdagmiddag de hulpdiensten flink bezig gehouden. De koe werd eerder op de dag door de eigenaar naar een weiland aan de Nijenburgerweg in Heiloo gebracht. Blijkbaar vond ze het maar niks en ontsnapte. Ze stak de Heilooër Tolweg over richting de Kennemerstraatweg. De inmiddels gealarmeerde politie kon haar niet stoppen. Bij theater De Fier Kroon tegenover dierenkliniek Bron stormde ze het terrein op. Een steiger die op haar pad verscheen werd omverlopen. Hierbij bleef ze echter vastzitten en sleurde de steiger mee. Toen de steiger bleef hangen bij een boom kwam het koe tot rust. De eigenaar kwam ter plaatse en hield haar rustig zodat de brandweer de buizen van de steiger kon doorknippen. Met hulp van agenten werd de koe na haar bevrijding een veewagen ingetrokken en terug naar haar weiland gebracht. De Kennemerstraatweg was enige tijd afgesloten.


Opperdoes in de ban van pyromaan

Opperdoes, zaterdag 12 september 2009

Opperdoes, een rustig dorp met ongeveer 2000 inwoners onder de rook van Medemblik. Rustig, behalve in het weekend, want dan is de kans groot dat de pyromaan toeslaat. Geen enkele caravan of bouwkeet in het dorp staat in het weekend veilig. Afgelopen nacht brandde er een houten stacaravan aan het Zwartepad geheel uit. De brand is er één uit een lange reeks branden in Opperdoes, allen gesticht in het weekend. Zo werd er op 30 augustus een caravan brandend aangetroffen aan de Burgemeester Pierhagenlaan bij verzorgingshuis Almere. Op 28 juni was het raak op de Zuiderweg, 14 juni de Torenstraat, 26 april de Kerkebuurt en op 3 april en 31 mei stonden er caravans in brand op camping Klein Giethoorn. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden nog elk spoor.

Duinbrand De Koog

De Koog, vrijdag 11 september 2009

Rond middernacht is in de nacht van vrijdag op zaterdag circa 200 vierkante meter bos afgebrand ter hoogte van strandslag paal 21. Getuigen zagen even voor 00.00 uur wit licht en rook. Ter plaatse bleek dat bosschages zuidelijk van het parkeerterrein in brand stonden. Er bestond nog gevaar voor twee geparkeerde auto’s die vlakbij stonden. De brandweer kon het vuur snel blussen.
De politie is doet onderzoek of er sprake is geweest van brandstichting en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben op of in de omgeving van paal 21. Zij worden verzocht contact op te nemen met de recherche op Texel via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Foto’s Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Twee gewonden bij aanrijding

Den Hoorn, vrijdag 11 september 2009

Een 25-jarige man uit Den Haag en een 21-jarige man uit Den Burg raakten vrijdagochtend rond 10.45 uur gewond op de kruising Westerweg/Kleiweg. De Hagenaar miste een afslag en keerde via een erf en het fietspad. Toen hij de weg weer opreed, keek hij niet goed en kwam in aanrijding met een achteropkomende auto van de 21-jarige man, die op deze weg reed. De 21-jarige man had last van pijn op de borst en werd met mogelijk inwendig letsel overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder. De man uit Den Haag had last van zijn schouder en werd hier ook naar overgebracht.

Auto te water

Oudkarspel, vrijdag 11 september 2009

Vrijdagmorgen omstreeks 05:45 uur rukten de hulpdiensten massaal uit voor een auto te water aan de Diepsmeerweg in Oudkarspel. De auto werd door voorbijgangers ondersteboven in de sloot aangetroffen. Duikers van de brandweer zochten tevergeefs naar slachtoffers. De eigenaar van de auto bleek thuis te zitten. Het is onbekend of deze ook de bestuurder was tijdens het ongeval. De auto raakte total loss en werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. 

Voetganger geschept door aanrijding tussen auto’s

Hoogwoud, donderdag 10 september 2009
Een 59-jarige vrouw uit Hoogwoud raakte donderdagochtend rond 10.25 uur gewond bij een aanrijding op de Koningspade. Een 71-jarige automobiliste uit Hoogwoud wilde vanaf een parkeerplaats van een supermarkt rechts afslaan in de richting van de AC de Graafweg. Zij zag hierbij de auto van een 64-jarige automobiliste uit Opmeer over het hoofd. Er ontstond een aanrijding, waarbij de auto van de vrouw uit Opmeer in de berm terecht kwam waar bij een oversteekplaats de 59-jarige voetgangster stond met een kinderwagen. De voetgangster werd geraakt door de auto. De auto raakt e wel de kinderwagen, maar het kind wat er in zat raakte niet gewond. De voetgangster liep een beenbreuk op. Zij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

Alkmaar, donderdag 10 september 2009

Een 37-jarige automobilist reed donderdagmiddag rond 17.50 uur met zijn auto tegen een lantaarnpaal op de Schagerweg. De man nam te vroeg de afslag, kwam in de berm terecht en botste tegen de lantaarnpaal. Deze viel door deklap op de weg. De bestuurder werd ter controle overgebracht naar het MCA in Alkmaar waar hij een nacht ter observatie moest blijven.

Motorrijder en automobilist gewond bij aanrijding

Nieuwe Niedorp, donderdag 10 september 2009

Een 39-jarige motorrijder uit Alkmaar en een 21-jarige automobilist uit Lutjewinkel raakten donderdagmiddag rond 16.30 uur gewond op de Provinciale weg. De automobilist reed vanaf het Verlaat de kruising met de N242 over en gaf de motorrijder die op de N242 reed geen voorrang. Dez ekwam uit de richting van Nieuwe Nierdorp. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder borst- en buikletsel opliep. De automobilist had aangezichtletsel. Beiden werden overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De motorrijder moest geopereerd worden aan zijn milt. De automobilist bleef ter observatie een nacht in het ziekenhuis.

Fietsendieven betrapt

Wervershoof, donderdag 10 september 2009

Vier mannen in de leeftijd van 25 tot en met 34 jaar, afkomstig uit Polen, zijn donderdagmiddag rond 14.30 uur aangehouden op de Veenakkers. Een getuige had gezien dat de mannen bij het station in Hoogkarspel fietsen in een busje aan het laden waren. Er werd gebeld met de politie. Het busje met de vier mannen werd aangetroffen op de Kerspelweg. Op de Veenakkers werd het voertuig staande gehouden. In de bus werden een aantal fietsen aangetroffen die op slot stonden. De vier mannen werden aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Zij werden overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en zijn inmiddels in verzekering gesteld. De politie is op zoek naar de eigenaren van de  gestolen fietsen. Is uw fiets gestolen op donderdag 10 september bij het station in Hoogkarspel? Neemt u dan contact op met de politie in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844.

Een tas vol

Berkhout, donderdag 10 september 2009

Een 26-jarige man uit Monnickendam en een 36-jarige man uit Castelldefels zijn donderdagavond rond 22.00 uur aangehouden op de A7 ter hoogte van Berkhout. Twee agenten reden achter de auto en zagen hierin een uitzonderlijk grote sporttas staan. Zij hielden het voertuig staande en vroegen de bestuurder het voertuig te mogen doorzoeken. De 36-jarige man gaf hiervoor toestemming. In de tas werden niet de sportkleren aangetroffen zoals de bestuurder aan had gegeven, maar een grote vuilniszak met henneptoppen. De bestuurder en zijn bijrijder werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Hoorn.

Straatroof

Hoorn, woensdag 9 september 2009
Een 14-jarige jongen uit Hoorn werd woensdagavond rond 23.00 uur door twee jongens beroofd op de Moerbalk. De jongen fietste ter hoogte van sporthal de Kers toen hij met hoge snelheid werd ingehaald door een zwarte Zip scooter. De scooter keerde en bleef stil staan. De fietsende jongen passeerde de stilstaande scooter en werd gestopt door de bijrijder die af was gestapt. Er werd een vuurwapen tevoorschijn gehaald waarmee de fietser bedreigd werd. Zijn kleding werd doorzocht en de daders gingen ervandoor met zijn ID-kaart en mobiele telefoon.

De verdachten hadden een Antilliaans uiterlijk en waren circa 1.80 lang. De bijrijder had een slank postuur, de bestuurder een iets breder, gezetter postuur. Beiden droegen zwarte lange jassen met een capuchon voorzien van een bontkraag en zwarte joggingbroeken.

72 km/u te hard

Bovenkarspel, woensdag 9 september 2009

Een 22-jarige motorrijder uit Wervershoof moest woensdagavond rond 19.30 uur zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Provinciale weg met 152 km/u. Op deze weg is 80 km/u toegestaan. De achtervolging werd ingezet en de motorrijder kon door zijn hoge snelheid pas bij Schellinkhout worden staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. De man is beginnend bestuurder.

Fietsster geschept

Den Helder, woensdag 9 september 2009

Vanmorgen rond 08.10 uur werd een 51-jarige vrouw uit Den Helder op haar fiets door een auto geschept op de Schootenweg. Ze raakte gewond aan haar hoofd en is voor tenminste een nacht opgenomen in het Geminiziekenhuis. De vrouw fietste over de Schootenweg in de richting van de Fazantenstraat. Ze kreeg geen vrije doorgang van een 57-jarige automobilist uit Alkmaar die voor haar van rechts kwam maar voorrang had moeten verlenen. Hij reed over de Industrieweg en wilde de Schootenweg oprijden. Zijn auto raakte flink beschadigd.

Steekincident

Den Helder, woensdag 9 september 2009

Gisteravond rond 23.00 uur heeft er op de Van der Duijn van Maasdamstraat een steekincident plaats gevonden waarbij twee personen gewond raakten en een 39-jarige man uit Den Helder als verdachte is aangehouden. De verdachte kreeg op straat ruzie met zijn buren. Daarbij trok hij een mes en raakte hij een 26-jarige buurman in zijn oor. Een 29-jarige man uit Den Helder die daar op visite was werd in zijn rug geprikt. De verdachte zelf kreeg een bierflesje tegen zijn hoofd gegooid. De beide slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht en de verdachte met het mes is door de politie aangehouden en ingesloten.
De man met de wond aan zijn oor heeft in het ziekenhuis vier hechtingen gekregen. De 29-jarige man met een steekwond in zijn rug werd een nacht ter observatie opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Agente gewond na springen verwarde vrouw

Heerhugowaard, woensdag 9 september 2009

Rond 14.15 uur kreeg de politie het verzoek te gaan naar een woning aan de Rustenburgerhof waar een verwarde vrouw problemen maakte in de woning van een kennis. Toen twee agenten arriveerden stond de vrouw op een balkon op de 1e verdieping. Ze dreigde naar beneden te springen. Een vrouwelijke agente probeerde dit uit haar hoofd te praten maar de verwarde vrouw kwam toch naar beneden. Hierbij werd de agente door de verwarde vrouw geraakt, ondermeer op haar bovenbeen. De agente was bij kennis en is voor onderzoek per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. De verwarde vrouw liep een hoofdwond op en is ook naar het ziekenhuis vervoerd. Zij wordt na behandeling aan een zorginstelling overgedragen.

 


Jogger om onbekende reden mishandeld

Berkhout, dinsdag 8 september 2009
Dinsdagmiddag rond 17.30 uur is een 50-jarige jogger uit Scharwoude door drie onbekend gebleven mannen op de Bobeldijk zonder bekende reden in elkaar geslagen. Hij heeft blauwe plekken en een zware hersenschudding opgelopen. De politie zoekt getuigen van deze openlijke geweldpleging.
De man rende  in een joggingsoutfit over de Bobelijk, aan de linkerkant van de weg. Hij werd belaagd door drie mannen. Hij kreeg diverse klappen en viel op de grond. Een omwonende hoorde tumult en zag nog juist drie mannen met een getinte huidskleur, in de leeftijd van 18 tot 26 jaar en in het donker gekleed in een zilverkleurige BMW met witte kentekenplaten stappen en wegscheuren in de richting van de A7.

De getuige alarmeerde de politie en ambulance. Korte tijd later hield de politie op de snelweg A7 een zilverkleurige auto aan met drie inzittenden. Onderzoek wees echter uit dat zij niets met de mishandeling van de jogger te maken hadden.
Het slachtoffer is per ambulance gebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij voor een nacht werd opgenomen ter observatie. De man mocht vandaag naar huis. Hij kan zich door zijn zware hersenschudding niets van de toedracht van de geweldpleging herinneren. Hij is niet beroofd en heeft, voor zover bekend, geen vijanden.

De politie hoopt dat er getuigen zijn die informatie kunnen geven over deze zaak. Zij kunnen bellen met de politie in Stede Broec: 0900-8844.

Beginnend bestuurder zonder rijbewijs geeft valse naam op

Den Helder, dinsdag 8 september 2009

Een 22-jarige automobilist uit Den Helder kreeg het rond 17.30 uur spaans benauwd bij een controle door een politiemotorrijder op de Rijksweg. Zijn rijbewijs was eind augustus ingenomen wegens rijden met drank op. Nu hij werd gecontroleerd kon hij het roze document dus niet overhandigen aan de motoragent. Hij vertelde dat hij zijn rijbewijs verloren was en gaf de gegevens van een vriend op. De verdachte begon daarbij te trillen en te zweten en voelde zich zo in het nauw gedreven door de vele vragen die de agent stelde dat hij zelf besloot met de waarheid voor de dag te komen. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens het rijden zonder rijbewijs en het geven van een valse identiteit.

Gewapende overval op pizzeria

Hoorn, dinsdag 8 september 2009
Rond 21.15 uur is de afhaalpizzeria ‘Domino’s’ aan de Veemarkt overvallen. Een met een pistool gewapende man ging er met een paar honderd euro vandoor nadat hij een medewerkster had bedreigd. De politie zoekt getuigen. De man kwam alleen de winkel binnen en bedreigde een medewerkster bij de kassa met een vuurwapen. Hij griste de kassalade leeg en verdween te voet met de buit. De medewerkster bleef ongedeerd.

De dader voldoet aan het volgende signalement:

Negroïde man van ongeveer 23 jaar, opvallend donkere huidskleur, smal postuur en hij was lang, ongeveer 1,95 meter. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd waardoor zijn haar niet zichtbaar was. Hij droeg een donkere jas van een gladde stof tot over zijn middel. Deze was voorzien van een capuchon met bontkraag in een lichtbruine kleur. Onder de jas droeg hij een oranje-rood T-shirt en hij droeg diverse gouden sieraden waaronder een brede halsketting. De man sprak gebrekkig Nederlands.

Indien u iets gezien heeft van deze overval of het signalement van de dader herkent, neem dan telefonisch contact op met de politie Hoorn via 0900-8844.

Twee jongens aangehouden voor brandstichting school

Noord-Scharwoude, dinsdag 8 september 2009

Een 14-jarige jongen uit Noord-Scharwoude en een 15-jarige jongen uit Heerhugowaard zijn dinsdagochtend aangehouden voor brandstichting bij een school aan de Schoolstraat in Noord-Scharwoude op zondagmiddag 23 augustus 2009. De brand ontstond op het dak van het gebouw. Hierdoor ontstond onder andere schade aan een berghok en gymlokaal. De schade voor de school bedraagt tientallen duizenden euro’s.
De politie kwam de twee verdachten op het spoor na een aantal tips en getuigenverklaringen. Zij konden vanmorgen in Heerhugowaard worden aangehouden en werden overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn in verband met verhoor ingesloten.

                                         

Fietsster nog steeds in kritieke toestand

Limmen, dinsdag 8 september 2009

De 51-jarige vrouw uit Heiloo die maandagmorgen ernstig gewond raakte nadat ze op haar fiets was aangereden door een auto op de Rijksweg verkeert nog steeds in kritieke toestand in  het ziekenhuis. De politie is op zoek naar getuigen van de aanrijding. De vrouw werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit Limmen die haar bij het afslaan over het hoofd zag. De man kwam vanaf de Hogeweg en sloeg linksaf de Rijksweg op. De vrouw op de fiets kwam bij de botsing ten val en liep hoofdletsel op. Ze is inmiddels geopereerd maar ligt met ernstig hoofdletsel op de afdeling intensive care in het ziekenhuis van Alkmaar.  
De politie is op zoek naar getuigen die iets van de aanrijding hebben gemerkt of gezien. Zij worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Castricum via 0900-8844.

Noodverordening bosgebied Schoorl ingetrokken

Schoorl, maandag 7 september 2009

De gemeente Bergen heeft maandagmiddag om 14:00 uur de noodverordening ingetrokken, die voor het bosgebied van Schoorl in verband met de bosbrand was ingesteld. Het bos- en duingebied is vanaf nu weer vrij toegangelijk voor het publiek.

Alcohol en verkeer

Wognum, maandag 7 september 2009
Rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een drankrijder een aanrijding met blikschade zou hebben veroorzaakt op de Oosteinderweg. De veroorzaker, een 56-jarige man uit Sijberkarspel, had met de benadeelde de verzekeringspapieren ingevuld en was daarna weggereden. Agenten troffen de man thuis aan waar hij werd aangehouden. Aan het bureau blies hij ruim vier maal de toegestane hoeveelheid: 890 ug/l (tot 220 toegestaan).  Hij gaf zelf aan zo’n tien flesjes bier te hebben gedronken voordat hij achter het stuur van zijn auto stapte. Zijn rijbewijs is ingenomen en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Den Helder, maandag 7 september 2009
Maandagavond rond 19.40 uur reed een 37-jarige man uit Den Helder met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto op de Sijmon Blaauwboerstraat. Hij reed na de botsing door naar de C.G. Geusstraat en stapte daar uit. Hij viel twee keer op straat omdat hij dronken was. Agenten hebben hem aangehouden en aan het bureau laten blazen. De man blies maar liefst 910 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij werd ter ontnuchtering ingesloten. Vanmorgen werd hij gehoord maar hij beriep zich op zijn zwijgrecht. Het rijbewijs van de man is ingenomen en er wordt een dossier tegen hem opgemaakt.

Fietster ernstig gewond na aanrijding

Limmen, maandag 7 september 2009

Een 51-jarige fietsster uit Heiloo raakte maandagochtend rond 07.30 uur ernstig gewond op de Rijksweg. Een 42-jarige automobilist uit Limmen kwam vanaf de Hogeweg en wilde linksaf de Rijksweg op rijden. Hij zag de fietsster over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam en ernstig hoofdletsel opliep. Zij werd per ambulance overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Zij ligt op de intensive care met neurologisch letsel.


Beroving maaltijdbezorger

Koedijk, zondag 6 september 2009
Een 35-jarige maaltijdbezorger werd zondagavond rond 23.25 uur beroofd op de Omloop. De bezorger had een bestelling voor deze straat, maar kon hier met de auto niet komen. Hij parkeerde zijn voertuig op ’t Kokje en liep door de steeg tussen ’t Kokje en de Omloop. Halverwege de steeg sprong er een jongen uit de bosjes met een steekwapen in zijn hand. Hij wilde geld hebben. Verderop in de steeg zag het slachtoffer nog twee jongens staan die ook naar hem toe kwamen. Eén van de jongens greep naar de broekzak van de man en haalde hier geld uit. De bestelling werd hem nog afhandig gemaakt voordat de drie ervandoor gingen in de richting van de Saskerstraat. De jongens droegen donkere jassen met capuchons en zwarte doeken over neus en mond. Ze waren 16 à 20 jaar oud.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de bovengenoemde straten iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar.

Overval op woning

Alkmaar, zondag 6 september 2009

Een 53-jarige man uit Alkmaar werd zondagavond rond 20.15 uur in zijn woning op de Coornhertkade overvallen. Rond deze tijd werd er aangebeld bij de man. Deze had een afspraak en deed de deur open. Twee mannen drongen de woning binnen. Onder dreiging van een vuurwapen moest de bewoner geld afstaan. De twee gingen er vandoor nadat zij het geld gepakt hadden.

Busje uit de bocht

Callantsoog, zondag 6 september 2009

Een 23-jarige vrouwelijke inzittende van een busje raakte zondagavond rond 23.25 uur gewond bij een eenzijdig ongeval op de Zuidschinkeldijk. Het busje met vier personen was uit de bocht gevlogen en tegen de duinen tot stilstand gekomen. De vrouwelijke inzittende kwam door de klap met haar hoofd tegen de voorruit en raakte hierbij gewond. Zij werd overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder voor observatie. Wie de bestuurder was van het busje, bleef onbekend. Hij was niet meer op de plaats van het ongeval, en werd ook niet in de omgeving aangetroffen.

Poolse man geprikt met mes

Slootdorp, zondag 6 september 2009

Vannacht rond 03.15 uur heeft zich een ruzie voorgedaan tussen Poolse seizoenarbeiders in een woonunit bij een agrarisch bedrijf aan de Schelpenbolweg. Daarbij is een 32-jarige Poolse man met een klein mes in zijn buik gestoken door een landgenoot. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Daar werd de wond gehecht. Hij werd ter observatie voor een nachtje opgenomen. De dader is bij de politie bekend maar is voortvluchtig. De recherche stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Schoten in de nacht

Heerhugowaard, zondag 6 september 2009

Vannacht rond 03.00 uur kreeg de politie meerdere meldingen over schoten van mensen in de omgeving van de kruising Gouwe-Spaarne. Er gingen diverse politie-eenheden ter plaatse. Zij troffen niemand meer aan. Uit getuigenverhoren bleek dat er meerdere schoten zijn afgevuurd. Er werden enkele hulzen aangetroffen en veiliggesteld. Er werden geen bloedsporen gevonden. Buurtbewoners hadden kort voor de schoten een hevige woordenwisseling gehoord tussen mannen van vermoedelijk Antilliaanse afkomst. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanrijding met gewonden

Hoorn, zondag 6 september 2009

Rond 03.00 uur vond er op de kruising Liornestraat-Provincialeweg N506 een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Er vielen twee gewonden.
De aanrijding ontstond toen een 34-jarige taxichauffeur uit Hoorn met zijn taxi geen vrije doorgang verleende aan een voor hem van rechts komende personenauto, bestuurd door een vrouw uit Zwaag. De taxi kwam uit de richting van de Zwaagmergouw en ging in de richting van de Liornestraat. De personenauto reed op de Provincialeweg em kwam uit de richting van de A7. Door de botsing raakten beide bestuurders licht gewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis waar ze werden behandeld en opgenomen. De beide voertuigen liepen flinke schade op.

Koe te water

Zuidoostbeemster, Purmerenderweg, zaterdag 5 september 2009   15:30 uur

Dronken stel heeft seks op straat

Hoorn, zaterdag 5 september 2009

Rond 19.20 uur werd de politie door diverse getuigen gebeld met de mededeling dat een man en een vrouw gemeenschap zouden hebben op de openbare weg de Vredehofstraat. Toen agenten ter plaatste kwamen troffen ze een dronken 56-jarige man uit Hoorn en een stomdronken 46-jarige vrouw uit Hoorn languit op straat aan. Van seks was geen sprake meer maar ze waren wel agressief naar passanten. Het stel is aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar kregen ze een proces-verbaal wegens het verstoren van de openbare orde onder invloed van drank.

Meisje op scooter overleden na aanrijding

Zuid-Scharwoude, zaterdag 5 september 2009

Vanmorgen, rond 06.15 uur, vond op de Schagerweg ofwel de Provincialeweg N245 een aanrijding plaats tussen een 16-jarige meisje uit Alkmaar op een scooter en een 21-jarige automobilist uit Tuitjenhorn. Het meisje raakte zwaar gewond en is in de loop van de ochtend overleden in het ziekenhuis te Alkmaar. Het meisje werd geschept toen zij vanaf de Nauertogt uit de richting van Koedijk de Schagerweg over wilde steken. De automobilist reed over de Schagerweg in de richting van Alkmaar. Hij raakte niet gewond, zijn auto raakte zwaar beschadigd. Hij is door de politie als verdachte aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Hij had niet gedronken. Na verhoor aan het bureau is hij heengezonden. De verkeersongevallendienst van de politie doet nader onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.


Overvallen

Alkmaar, vrijdag 4 september 2009
Rond 21.10 uur is er een gewapende overval gepleegd op de zaak van ‘New York Pizza’ aan de Europaboulevard. Er waren twee personeelsleden en drie klanten in de zaak aanwezig. Drie mannen met een panty over hun hoofd kwamen binnen. Eén van hen haalde een mes tevoorschijn. Een medewerker werd gedwongen geld uit de kassa af te geven. De daders vertrokken met een geringe buit.
De verdachten zijn drie negroïde jongemannen in de leeftijd van 15 tot 20 jaar oud. Ze droegen donkere kleding. Eén van hen droeg zwart-witte schoenen van het merk Nike, een ander droeg zilveren gympen van het merk Puma en daarop een opvallend rode band.

Enkhuizen, vrijdag 4 september 2009
In de ochtend is een fotozaak aan de Breedstraat overvallen door twee gewapende mannen met bivakmutsen. Ze bedreigden de eigenaar en zijn moeder en gingen er met een geldbedrag vandoor. Er vielen geen gewonden.
De overvallers liepen de winkel rond 10.30 uur binnen. De eigenaar kwam vanuit het woongedeelte naast de zaak op de winkelbel af en werd meteen bedreigd door de twee daders. Ze hadden ieder een vuurwapen in hun hand. Hij werd gedwongen het geld uit de kassa aan hen te overhandigen waarna ze te voet verdwenen. Getuigen zagen dat de twee richting de Kaasmarkt gingen. De politie zette na de melding de omgeving af maar de twee overvallers werden niet meer aangetroffen. Er is een buurtonderzoek ingesteld en de recherche doet nader onderzoek.

De twee mannen voldoen aan het volgende signalement:
Een blanke en een donkere man, leeftijd van beiden tussen de 20 en 25 jaar oud en bedien een normaal postuur. De donkere dader droeg een dikke driekwart jas in camouflagekleuren en een zwarte broek. De blanke dader droeg een donker bomberjack en een donkere broek.

Oplichters blijven actief met trucs

Alkmaar, vrijdag 4 september 2009
Een collectant die een glaasje water vraagt. Een toerist die een kaart uitvouwt en de weg vraagt. Een neppostbode die vraagt of u het pakje voor de buren wilt aannemen en afrekenen. Situaties uit de praktijk waarbij behulpzame mensen worden bestolen of opgelicht.

De afgelopen maanden heeft de politie Noord-Holland Noord diverse aangiftes geregistreerd op dit gebied. Een enkele keer slaagde de politie erin verdachten aan te houden maar vaker komt het voor dat mensen hun geld of portemonnee gewoon kwijt zijn.

Zo kwamen ‘collectanten’ in Heerhugowaard bij mensen aan de deur en vroegen of ze binnen mochten komen om een glaasje water te drinken of van het toilet gebruik te maken. Toen ze waren vertrokken misten de bewoners geld.

Onder andere in Alkmaar, Enkhuizen en Den Helder vroegen Oost-Europese types de weg naar het ziekenhuis. Een stadskaart werd over de schoot van hulpvaardige personen gelegd die vervolgens werden gerold van hun portemonnee.

In Den Helder en op het eiland Texel kwamen mannen aan de deur die voor veel geld de bestrating wilden reinigen met een hogedrukreiniger.

In Medemblik en Alkmaar bracht een neppostbode een pakketje dat door de buurman tegen betaling werd aangenomen. Zijn buren bleken echter niets te hebben besteld en in de doos zat een roestige vergiet.

In Schagen waren tijdens de West-Friese markt zakkenrollers actief. Uit een wandelwagen en een bodywarmer werd een portemonnee ontvreemd nadat iemand ‘per ongeluk’ tegen het slachtoffer was opgebotst. Op diverse plaatsen opereren ook skimmers; criminelen die pasjes en pincodes bij betaalautomaten uitlezen en kopiëren en deze later verzilveren.

 

Tips

In de meeste gevallen maken oplichters en dieven misbruik van het vertrouwen van mensen. De politie adviseert:

–         Collectanten, meteropnemers en postbodes bij twijfel om legitimatie te vragen en ze niet binnen te laten

–         Waardevolle goederen (zoals portemonnees) goed op te bergen, vooral wan-neer u naar plaatsen gaat waar veel publiek komt.

         De pincode goed af te schermen als u deze intoetst en pas en code geschei-den te bewaren

–          Ga niet in op het aanbod van klusjesmensen die bij u aan de deur komen of laat een duidelijk offerte opmaken waarover later geen misverstanden kunnen ontstaan

–          Kijk voor meer preventietips op:www.politie.nl/Noord-Holland_Noord/Preventie

Mocht u toch het slachtoffer worden van oplichting, bedenk dan dat u waarschijnlijk niet de enige bent. Ook zal een oplichter slachtoffers blijven maken zolang hij niet opgepakt is. Het is daarom belangrijk altijd verdachte zaken te melden of om aangifte te doen. Onthoud het signalement en bijzonderheden zoals een kenteken van een auto.

Voor meldingen kunt u 24 uur per dag bellen met 0900-8844. De politie komt dan zo snel mogelijk naar u toe.

Mocht u daadwerkelijk het slachtoffer zijn geworden van oplichting, doet u dan vooral aangifte. Maak een telefonische afspraak via: 0900-8844.

Inbraak bij supermarkt met gestolen auto

Hippolytushoef, vrijdag 4 september 2009

Vannacht rond 02.30 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken bij een supermarkt aan de Hoofdstraat in Hippolytushoef. De toegangsdeur was geforceerd en een bewaker had nog juist een auto weg zien rijden met twee mannen erin. Al snel bleek dat de daders waren gevlucht in een groene personenauto. Deze werd korte tijd later zwaar beschadigd aangetroffen  op de Noordburenweg. De auto was in de zuidelijke berm tegen een boom aangereden. In de auto werden shag en sigaretten aangetroffen afkomstig van de inbraak bij de supermarkt. De inzittenden van de auto werden nergens meer gevonden, ondanks dat er een politiehond werd ingezet. Wel trof de politie diverse sporen en voorwerpen aan van de verdachten. Het vluchtvoertuig bleek eerder op de nacht met behulp van een valse sleutel gestolen te zijn aan de Keurisstraat in Anna Paulowna.

Drugsbezitter overmeesterd

Hoorn, vrijdag 4 september 2009

Vannacht rond 01.45 uur zagen agenten in de binnenstad van Hoorn een hen bekende 20-jarige man uit Hoorn lopen. Er stonden voor hem nog een geldboete van 260 euro of vier dagen hechtenis open.
Toen de agenten hem aan wilde houden rukte hij zich los. Hierbij kwam een agent ten val. De agent liep enkele schaafwonden en een gekneusde vinger op. De andere agent zette te voet de achtervolging in. Na een korte sprint kwam de verdachte ook ten val en kon met enig geweld worden overmeesterd. Bij zijn fouillering werd duidelijk waarom hij niet mee wilde werken aan zijn aanhouding; hij had drugs in zijn bezit. Uit zijn kleding kwamen vier zakjes wiet, veertien bolletjes harddrugs en een zakje witte poeder. De man is in afwachting van het onderzoek opgesloten in een politiecel.

Brandweer rukt uit voor stuifzand

Den Helder, donderdag 3 september 2009

Rond 16.20 uur kregen de politie en brandweer de melding van een mogelijke brand bij de Gravelijkheidsduinen. Getuigen hadden ‘rookpluimen’ gezien vanaf het strand, de duinen in. Onderzoek wees uit dat het hier om stuifzand ging wat van afstand leek op rook. Ondanks dat er geen sprake was van brand werden de melders toch bedankt voor hun oplettendheid.

Man in ziekenhuis na vechtpartij

Den Helder, donderdag 3 september 2009

Een 22-jarige en een 24-jarige man, beide afkomstig uit Den Helder, werden donderdagochtend rond 02.00 uur aangehouden op de Krugerstraat. Agenten kregen de melding van een vechtpartij op de Prins Hendriklaan en zagen ter plaatse een man op de grond liggen. De man was uit met collega’s en was door twee mannen in elkaar geslagen. Het 28-jarige slachtoffer uit Goes was terwijl hij op al op de grond lag tegen zijn hoofd geschopt. Hij moest overgebracht worden naar het Geminiziekenhuis, waar bleek dat hij een breuk in zijn oogkas had en een hersenschudding. Hij moest ter observatie een nacht blijven. De twee verdachten waren weggerend en konden door twee agenten worden aangehouden op de Krugerstraat. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Bromfietsers negeren stoptekens

Hoorn, donderdag 3 september 2009

Rond 21.15 uur zagen twee agenten die vanwege de koopavond te voet surveilleerden in het Hoorns centrumgebied een scooterbestuurder met hoge snelheid over het Grote Noord rijden. Ze gaven hem een stopteken maar werden bijna aangereden en moesten opzij springen om een botsing te voorkomen. De scooterbestuurder reed door maar verloor op de Gouw de macht over zijn stuur. Hij reed op een terras tegen een stoel die tegen de benen van iemand aan kwam. Hierna kwam de bestuurder ten val en kon worden aangehouden door twee stadstoezichthouders. De agenten namen de verdachte, een 23-jarige man uit Zwaag, van hen over. Hij raakte licht gewond en bleek onder invloed van wiet te verkeren. Daarom is er urine van hem afgenomen door een arts (uitslag over 14 dagen). De bromfiets is vermoedelijk van diefstal afkomstig. Er wordt een dossier tegen de verdachte opgemaakt en hij is in verband met het nadere onderzoek ingesloten.

Hoorn, woensdag 2 september 2009
Een 17-jarige bromfietser uit Hoorn werd woensdagmiddag rond 15.00 uur aangehouden op de Weel. Agenten vroegen de jongen op de Stationsweg te stoppen omdat hij geen helm droeg. Deze ging er echter vandoor in de richting van het Dal. Toe de bestuurder op de Mosterdstraat in linksaf sloeg kwam er vanuit tegengestelde richting een auto waar de bromfietser tegenaan reed. Hij ging onderuit, stond op en rende weg. De auto waar hij tegenaan gereden was, had schade aan de voorzijde. De bromfietser kon uiteindelijk op de Weel worden aangehouden. Hij krijgt een proces-verbaal voor doorrijden na een aanrijding, het niet dragen van een helm, het rijden zonder verzekering en het negeren van een stopteken.

Verkeerschaos in en rond Alkmaar

Alkmaar, donderdag 3 september 2009

Het verkeer heeft donderdagmiddag ernstige hinder ondervonden door een defecte brug. De Huiswaarderbrug wilde na het passeren van een boot niet meer naar beneden. Een monteur kon de storing na een uur oplossen. De storing zorgde voor extra drukte richting het centrum. Ook op de Ommering ter hoogte van Ranzijn liep het verkeer vast. Vanwege een aanrijding met meerdere voertuigen werden twee rijbanen afgesloten.

Burgemeester bedankt voor inzet tijdens brand

‘De brand in de Schoorlse duinen van afgelopen vrijdag heeft bij veel inwoners van Schoorl voor veel angstige uren gezorgd. Ruim 550 mensen moesten noodgedwongen hun woning verlaten omdat het niet langer veilig was. Al deze mensen zijn door velen van u gastvrij ontvangen. Ik wil u daarvoor graag heel hartelijk bedanken. Ik heb het hartverwarmend gevonden om te merken dat zo veel mensen zich belangeloos hebben ingezet. Ik wil ook al die honderden brandweermensen, politie, hulpverleners (die soms van ver kwamen) en alle medewerkers van de gemeente Bergen en collega’s uit regiogemeenten, uit het diepst van mijn hart bedanken voor uw enorme inzet. Het is zeker aan uw grote inzet te danken dat de omvang van de brand beperkt is gebleven tot de duinen en het bos’.
 
Namens het college van de gemeente Bergen,
 
Hetty Hafkamp,
burgemeester

Vernieling brievenbus

Alkmaar, woensdag 2 september 2009

Een 47-jarige man uit Alkmaar werd woensdagmiddag rond 16.00 uur aangehouden op de Muiderwaard. De man had hard met een steen tegen een brievenbus staan slaan waardoor er een gat was ontstaan. Naar eigen zeggen had hij per ongeluk zijn portemonnee in de brievenbus gegooid. Omdat het postbedrijf niet wilde komen om hem eruit te halen, had hij zelf besloten de portemonnee er op deze manier uit te halen. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Motorrijder gewond

De Cocksdorp, dinsdag 1 september 2009

Rond 19.15 uur vond er een aanrijding plaats op de Hoofdweg waarbij een 34-jarige motorrijder uit Oudeschild gewond raakte aan ondermeer zijn schouder. Hij werd per ambulance vervoerd naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De motorrijder reed op de Hoofdweg. Hij kwam uit de richting van Oudeschild en ging in de richting van de Cocksdorp. Hij haalde een tractor in bestuurd door een 17-jarige jongen uit De Cocksdorp. Deze stond aanvankelijk stil aan de rechterzijde in de berm. Op het moment dat de motorrijder wilde passeren wilde de tractorbestuurder echter links een erf oprijden. De motorrijder moest naar links uitwijken om een botsing met het landbouwvoertuig te voorkomen. In de berm raakte hij een elektriciteitskastje en kwam hij ten val.


Marcel Winter / www.texelphoto.nlMotoragent geschept op de A7

Wogum / A7, dinsdag 1 september 2009

Dinsdagmiddag vond er op de A7 ter hoogte van afrit Wognum een aanrijding plaats tussen een bedrijfsbusje en een personenauto. De bestuurder van het busje reed door nog onbekende oorzaak achterop een personenauto en kwam tegen een boom tot stilstand. De auto belandde in een greppel. Politie, ambulances, brandweer en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. De bijrijder van het busje werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daarbij kreeg de ambulance begeleiding van drie motoragenten. Aan de overkant van het ongeval werd door een 45-jarige politiemotorrijder het verkeer naar de linkerbaan gedirigeerd om de ambulance ruim baan te geven. Een 52-jarige automobilist uit Hoorn zag de motorrijder te laat en reed hem aan. Hij werd met spoed vervoerd naar het MCA in Alkmaar. Hier bleek dat hij naast een gebroken kaak en een zware hersenschudding, een scheurtje in zijn nekwervel te hebben opgelopen. De A7 richting Den Oever werd volledig afgesloten. Richting Amsterdam was slechts één rijbaan open.


Automobilist gewond bij aanrijding tractor

Ursem, dinsdag 1 september 2009

Een 30–jarige automobilist uit Heerhugowaard raakte dinsdagochtend rond 11.45 uur gewond bij een aanrijding met een tractor op de Noorddijkerweg. De automobilist reed met zijn bestelauto over de Noorddijkerweg en gaf op de kruising met de Leet geen voorrang aan de 76-jarige bestuurder van een tractor uit Ursem. De automobilist raakte bij de aanrijding bekneld. Hij moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.