Kinderen gewond bij ongevallen

Westwoud, maandag 31 augustus 2009
Een 10-jarige jongen uit Westwoud raakte maandagavond gewond bij een aanrijding op de Binnenwijzend. Rond 19.10 uur reed een 22-jarige automobilist uit Hoogkarspel op de kruising met de Dr. Wijtemalaan. Waarschijnlijk door de laagstaande zon zag hij de 10-jarige fietser over het hoofd die op de kruising linksaf wilde slaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser een gebroken onderbeen opliep. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Grootebroek, maandag 31 augustus 2009
Een 46-jarige automobilist uit Bovenkarspel en zijn 9-jarige dochtertje raakten maandagmiddag rond 12.20 gewond op de Stedebroecweg. De 46-jarige automobilist had een conflict met een andere bestuurder en reed een aantal auto’s met hoge snelheid voorbij. Toen hij naar rechts moest uitwijken voor een tegenliggend voertuig reed hij zijn voorband lek op een vluchtheuvel en belandde vervolgens met zijn auto tegen een boom. Zijn 9-jarige dochter die bij hem in de auto zat raakte gewond doordat zij met haar kin tegen het dashboard sloeg. De man kwam door de klap met zijn hoofd tegen het voorruit terecht. Beide werden overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrachtwagen van de weg

Berkhout, maandag 31 augustus 2009
Rond 10.00 uur vond er op de A7, ter hoogte van de afslag Hoorn, een eenzijdig ongeval plaats. Een trekker met oplegger, met achter het stuur een 23-jarige chauffeur uit Montfoort, raakte van de weg en kwam terecht in de vangrail. Hij raakte licht gewond.

De chauffeur kwam uit de richting van Nibbixwoud en ging in de richting van Purmerend. In de weg zit een flauwe bocht naar links. Vermoedelijk omdat de bestuurder even naar zijn routekaart keek, ging hij per ongeluk rechtdoor. Hij raakte de vangrail en ramde een paal van een matrixbord en een boom. Zijn trekker met oplegger raakte zwaar beschadigd. De bestuurder kwam wonder boven wonder ogenschijnlijk ongedeerd uit het voertuig. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd. Na behandeling mocht hij in de middag naar huis. Een rijstrook van de A7 is gedurende enkele uren gestremd geweest wegens bergingswerkzaamheden.

Getuigenoproep oorzaak bosbrand Schoorl

Schoorl, maandag 31 augustus 2009

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over de oorzaak van de bosbrand in Schoorl. De brand ontstond vrijdagmiddag rond 13.00 uur in het Schoorlse duingebied.  Ruim 400 brandweermensen moesten eraan te pas komen om de brand te blussen. Uiteindelijk gaf de brandweer zaterdagmiddag rond 13.00 het sein ‘brand meester’. De ruim 550 bewoners die vrijdag hun huis moesten verlaten vanwege de dreigende brand, konden op dat moment weer terug naar hun woning.
Om een beeld te krijgen hoe de brand is ontstaan is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk meer informatie hebben over de oorzaak. Getuigen kunnen contact opnemen met de recherche in Bergen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Portemonnees weg na truc

Heerhugowaard, maandag 31 augustus 2009
De politie heeft dit wekend drie aangiftes opgenomen van mensen wiens portemonnee in hun woning gestolen is door jongens met een Zuid-Europees uiterlijk in de leeftijd van twaalf tot achttien jaar. Het gebeurde vrijdagavond 28 augustus op drie verschillende adressen. Tussen 18.00 en 21.00 uur werd er in de Schaapskuilmeer, de Torenmolen en de Rustenburgerhof aangebeld door twee tot vier jonge jongens. Ze kwamen met een verhaal dat ze aan het collecteren waren voor het Kika-fonds (kinderen kankervrij). Wanneer ze binnen waren, in één geval om even van de toilet gebruik te maken, zag de ander de kans om de portemonnee weg te nemen waar zojuist een kleine bijdrage uit betaald was.

Twee van de jongens voldoen aan het volgende signalement:

1.Lange jongen, 1,85 meter, licht getint huidskleur en leeftijd ongeveer 17 jaar. Hij droeg donbkere kleding met strepen op zijn shirt en had zwart kort kroeshaar.
2.Kleinere jongen, 1,60 meter, licht getinte huidskleur en leeftijd ongeveer 15 jaar. Ook hij droeg donkere kleding. Hij heeft zwart haar tot over de oren.
De politie waarschuwt om collectanten niet binnen te laten en bij twijfel te vragen naar een legitimatiebewijs. Bij onraad kan men bellen met de politieservicelijn: 0900-8844. 

Caravanbrand

Alkmaar, zondag 30 augustus 2009

Zondagmorgen omstreeks half negen stond er in de Urkstraat in Alkmaar een caravan in brand. De caravan brandde geheel uit. Een mobiele toilet unit, een lantaarnpaal en twee bomen liepen schade op door de metershoge vlammen. Afgelopen donderdag brandde er op nog geen 100 meter afstand van deze caravan een personenauto uit. Deze huurauto stond geparkeerd op de hoek Vlielandstraat met de Laan van Bath. In beide gevallen wordt brandstichting vermoed.


Alcohol en verkeer

Limmen, zondag 30 augustus 2009
Op de Rijksweg is rond 1.00 uur een 45-jarige man uit Castricum aangehouden. Hij reed met lage snelheid en zonder verlichting. De agenten hadden het vermoeden dat de man teveel had gedronken. De man weigerde een ademanalyse. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Limmen, zondag 30 augustus 2009
Rond 17.45 uur kreeg de politie de melding dat een dronken 50-jarige automobilist uit Alkmaar in slaap was gevallen en met zijn auto tot stilstand was gekomen bij een verkeerslicht en tegen een vluchtheuvel op de Rijksweg. De man was onder invloed van drank en medicijnen. Aan het bureau blies hij 775 ug/l (tot 220 toegestaan). Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Den Helder, zaterdag 29 augustus 2009
Rond 1.20 uur is op de Zanddijk een 19-jarige man uit Duitsland aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij was betrokken bij een aanrijding. De man reed met drie vrienden in het voertuig, maakte een stuurcorrectie en raakte een geparkeerde auot. De auto van de Duitser sloeg over de kop. Uit de ademanalyse die werd afgenomen bleek dat de man, een beginnend bestuurder, bijna vijf keer teveel had gedronken (485 ug/l). Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Bij de aanrijding zijn geen gewonden gevallen.

West-Graftdijk, zaterdag 29 augustus 2009
Tussen 22.30 en 23.00 uur heeft de politie twee verdachten van de diefstal van een bestelbus aangehouden op de Burgemeester Dalenbergstraat. Een 28-jarige man uit Zwanenburg belde het alarmnummer van de politie omdat hij in deze straat een dronken bestuurder probeerde aan te houden. De man vertelde dat hij op de Provinciale weg van achteren was aangereden door de bestelbus. Hij kon de bestuurder van de bus bewegen mee te rijden naar West-Graftdijk. Daar aangekomen ging de beschonken bestuurder er te voet vandoor. De politie spoedde zich naar de melder toe en zag al snel dat de bestelbus was gestolen. Het busje behoort toe aan een bedrijf in Zaandam. De politie startte direct een onderzoek in de buurt en trof de een van de verdachten, een 21-jarige man uit Polen, aan in de bosjes. Even later konden buurtbewoners de andere verdachte, een 35-jarige man uit Polen aanhouden in dezelfde straat. Hij reed op een fiets die eveneens van diefstal afkomstig was. De mannen hadden inbrekerswerktuig bij zich. De spullen zijn in beslag genomen en tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt wegens het doorrijden na een aanrijding, het rijden onder invloed en diefstal van een fiets en een busje. De politie is nog op zoek naar de eigenaar van de fiets.

Sijbekarspel, vrijdag 28 augustus 2009
Rond 22.20 uur is een 58-jarige man uit Hoogwoud met zijn auto in het water terecht gekomen naast de Opmeerderweg. De bestuurder kon door het toegesnelde politiepersoneel uit het water worden gehaald. Hij had geen verwondingen. Omdat de bestuurder onduidelijk sprak en naar alcohol rook is bij hem een ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek dat de man ruim vier keer teveel had gedronken (940 ugl). Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Grote brand in sporthal Den Helder

Den Helder, zaterdag 29 augustus 2009

Rond 15.30 uur is een grote brand ontstaan in een sporthal van een school aan de Drs. F. Bijlweg. De brandweer hield op dat moment een open dag in de brandweerkazerne die in de directe nabijheid van de school ligt. Vanuit een hoogwerker zagen brandweermensen rook uit het dak van de sporthal komen. De open dag werd afgeblazen en de brandweer startte ondertussen met het blussen van de brand. De politie zette de Waddenzeestraat en omliggende straten af voor het verkeer en het toegestroomde publiek. Bewoners van een verzorgingstehuis dat naast de school lag en ook bewoners van de wijk De Schooten kregen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer heeft geprobeerd om te voorkomen dat de school, die via kleedkamers en een aantal lokalen aan de school verbonden is, ook vlam zou vatten. Dit is gelukt. Alleen de sporthal en de verbindings lokalen hebben vlam gevat. Rond 18.00 uur kon het sein ‘brand meester’ worden gegeven. De brandweer is nog een aantal uren bezig geweest met het nablussen van het vuur. Op de begane grond van de school is waterschade ontstaan. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De politie is een onderzoek gestart.

Boerderij afgebrand

Nieuwe Niedorp, zaterdag 29 augustus 2009

Een boerderij aan de Westerweg is tussen 3.00 en 4.30 uur uitgebrand. Het pand stond leeg. De vermoedelijke oorzaak is een blikseminslag. De Westerweg is gedurende enkele uren afgezet geweest.Zeer grote duin- en bosbrand in Schoorl

Schoorl, vrijdag 28 augustus 2009

Vrijdagmiddag rond 13.00 uur werd in de duinen van Schoorl brand ontdekt. De brand verwoeste een aanzienlijk groot duin en bosgebied. Brandweerkorpsen uit heel Noord-Holland bestreden samen met korpsen uit Gelderland de brand. 550 bewoners uit Schoorl werden uit voorzorg geëvacueerd. Deze mochten zaterdagmiddag weer terug naar huis. Zaterdag om 13.00 uur werd er brand meester gegeven.

Zie ook :  Video 1  

                Video 2  


Voor meer informatie over bijvoorbeeld de noodverordening zie de website van de gemeente Bergen

Gewonden bij aanrijding

Anna Paulowna, vrijdag 28 augustus 2009

Een 52-jarige man en zijn 49-jarige vrouw uit Breezand zijn gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Molenvaart/Middenweg. Over de Middenweg reed om 18.45 uur een 51-jarige vrouw uit Kudelstaart. Zij stak de Molenvaart over richting de autogarage en zag de auto van het echtpaar over het hoofd met een aanrijding als gevolg. Door de aanrijding reed het voertuig van het echtpaar door de brugleuning en kwam boven het water van de sloot te hangen. Politie en brandweer konden de slachtoffers bevrijden. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De andere betrokkene raakte niet gewond.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, vrijdag 28 augustus 2009
Een 19-jarige Alkmaarder werd vrijdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op het Scharlo. Agenten zagen de man rijden op een bromfiets zonder licht en werd staande gehouden. Bij navraag naar het kenteken bleek de bromfiets waarop de man reed gestolen te zijn. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat. Toen de Alkmaarder moest blazen bleek hij bovendien teveel gedronken te hebben. Hij blies 410 ug/l. Dit is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De bromfiets werd in beslag genomen en de verdachte werd aangehouden.

Den Helder, donderdag 27 augustus 2009
Een 24-jarige automobilist uit Den Helder raakte donderdagavond rond 19.00 uur met zijn auto van de weg op de Zanddijk. De man reed over deze weg, vermoedelijk met hoge snelheid, en raakte met twee wielen in de berm. Hierdoor belandde hij met zijn voertuig in de sloot. De man vroeg getuigen niet de politie te bellen. Dit was echter reeds gebeurd. De man bleek de vraag niet zonder reden gesteld te hebben; hij blies 835 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd.

Auto over de kop

Hem, vrijdag 28 augustus 2009

Een 29-jarige automobilist uit Grootebroek raakte vrijdagochtend rond 05.35 uur gewond op de Hout. De auto van de man sloeg over de kop toen de bestuurder schrok van iets en in de berm raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Verkeerscontrole

Noord-Scharwoude, donderdag 27 augustus 2009
Op de Dorpsstraat nabij de Provincialeweg N504 is een gedeelte van de weg éénrichtingsverkeer. Dit bord wordt regelmatig genegeerd waardoor verkeersgevaarlijke situaties ontstaan. Vanmorgen heeft een agent vijf kwartier ter plaatse gecontroleerd. Daarbij werden vier overtreders bekeurd omdat ze tegen de richting in reden.

Castricum, woensdag 26 augustus 2009
De politie heeft in de ochtenduren een controle gehouden bij het verkeerslicht op de Rijksweg. Er werd op gelet of verkeer in de richting van Castricum door rood licht reed. Opvallend was dat de vele scholieren die het punt passeerden zich keurig aan de regels hielden en stopten voor het rode verkeerslicht. Van de vijf fietsers die uiteindelijk werden bekeurd waren er slechts twee scholier. Een automobilist kreeg een bon van 150 euro wegens het niet handsfree bellen.

Alkmaar, woensdag 26 augustus 2009
In de ochtenduren werd een verkeerscontrole gehouden op de Vondelstraat. Er werden tien brom- c.q. snorfietsen aan een onderzoek onderworpen. Twee hiervan bleken opgevoerd te zijn en één bestuurder droeg niet verplichte helm (boete 60 euro). Tevens kregen zeven automobilisten een boete van 90 euro omdat ze geen gordel droegen.

Autobrand Laan van Bath

Alkmaar, donderdag 27 augustus 2009

Rond 02.00 uur ontdekten buurtbewoners dat er een gehuurde personenauto in de brand stond op de kruising Vlielandstraat-Laan van Bath. De auto is van binnen en buiten uitgebrand. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar brandstichting is niet uitgesloten. De auto is door een bergingsbedrijf weggesleept.

Explosief aangetroffen

De Waal, woensdag 26 augustus 2009
Bouwvakkers hebben rond het middaguur bij graafwerkzaamheden bij de school aan de Waalderweg een explosief uit de oorlog aangetroffen. Het ging om geschutsmunitie met een lengte van ruim 40- en een diameter van 11 centimeter. Een duik- en demonteerploeg schatte het voorwerp als gevaarlijk en instabiel in. Bij de Hors is het explosief tot ontploffing gebracht.

Fietsster gewond naar ziekenhuis

Enkhuizen, woensdag 26 augustus 2009

Rond 16.00 uur stak een 51-jarige fietsster uit Enkhuizen vanaf het fietspad de Gerard Brandtweg over. Ze lette daarbij niet op een voor haar van links komende 19-jarige automobilist uit Enkhuizen. Deze jongeman reed over de Brandtweg, komende uit de richting van de N302 en gaande in de richting van de Sebastiaan Centenweg. De vrouw werd geschept door de auto. Ze was gewond en bij kennis en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis waar ze werd opgenomen. De auto en de fiets raakten flink beschadigd.

Automobilist moet rijbewijs inleveren

Castricum, dinsdag 25 augustus 2009

Een 66-jarige automobilist uit Castricum moest dinsdagavond rond 19.00 uur zijn rijbewijs inleveren. De man werd aangehouden op de Bakkummerstraat nadat de politie een melding had gekregen dat hij met drank op achter het stuur was gestapt. Hij moest blazen en blies 570 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De bestuurder is in het verleden meerdere malen aangehouden voor rijden onder invloed.

Onderzoeken naar rijvaardigheid

Alkmaar, maandag 24 augustus 2009
Rond 21.15 uur werd een 20-jarige automobilist uit Alkmaar betrapt op een paar verkeersovertredingen op de Schagerweg. De man kwam uit de wijk Daalmeer en ging met hoge snelheid in de richting van Alkmaar. Hij reed 95 waar 70 km/u is toegestaan. Vervolgens zag de achtervolgende agent hem dik door rood licht rijden. De man kreeg een proces-verbaal en gezien zijn weggedrag en eerder gepleegde overtredingen wordt er een nader onderzoek naar zijn rijvaardigheid ingesteld.

Uitgeest, maandag 24 augustus 2009
Rond 04.00 uur kreeg de politie de melding dat een 60-jarige man uit Wormerveer vanuit Castricum met zijn auto was gaan rijden terwijl hij zwaar onder invloed van medicijnen verkeerde. De medicijnen konden zijn rijvaardigheid nadelig beïnvloeden. Hij werd staande gehouden op de N203 bij Uitgeest. Hij bleek inderdaad onder invloed te verkeren maar weigerde aan het bureau mee te werken aan een bloedonderzoek. Zijn rijbewijs werd daarom meteen ingenomen en er volgt een onderzoek naar zijn mogelijkheden om een auto te mogen besturen.

Hond opgesloten in auto

Schagen, maandag 24 augustus 2009

Rond 16.00 uur rukten de hulpdiensten uit naar de Markt. Daar was door meerdere getuigen gezien dat een 32-jarige vrouw uit Wieringerwaard haar hond in de kofferbak van haar auto stopte en vervolgens ging winkelen. De zwarte auto stond inmiddels een uur in de brandende zon en de hond blafte niet meer. Brandweerlieden waren in staat om van de auto een cabriolet te maken. Toen zij op  het punt stonden de auto met geweld te openen kwam de eigenaresse juist aanlopen. Bij het openen van de kofferbak kwam het oververhitte beestje eruit en kreeg meteen water. De hond, een Cocker Spaniel, maakte het redelijk goed. Tegen de vrouw werd een proces-verbaal opgemaakt wegens dierenmishandeling. Ze vond het normaal om je hond op te sluiten in een afgesloten kofferbak, anders werd de bekleding vies.

Brandweer voorkomt grote duinbrand

Egmond aan de Hoef, maandag 24 augustus 2009

De brandweer van Egmond wist zondagavond door snel ingrijpen een grote duinbrand te voorkomen. De brand in het gort droge duingebied ‘De Nollen’ werd omstreeks 22.00 uur ontdekt. De metershoge vlammen waren vanaf de Herenweg goed te zien. Ruim 100 vierkante meter ging door de brand verloren.

Alcohol en verkeer

Hoorn, maandag 24 augustus 2009
Op maandagmorgen omstreeks 02.15 uur kreeg de politie melding van een verkeersongeval op De Weel in Hoorn. Ter plaatse troffen zij een personenauto waarvan het linker voorwiel totaal vernield was. De auto kon niet meer voor- of achteruit en stond midden op de rijbaan. Vermoedelijk was de bestuurster tegen een stoeprand gereden. Bij de auto was geen bestuurster meer aanwezig, maar op basis van het kenteken kon zij in haar woning worden aangehouden. De 37-jarige Hoornse had alcohol gebruikt. Zij weigerde echter mee te werken aan een ademanalyse. De vrouw had zoveel gedronken dat zij ter ontnuchtering werd ingesloten. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt wegens weigering van de ademanalyse. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Alkmaar, zondag 23 augustus 2009
Op zondagavond omstreeks 18.45 uur moest een 28-jarige Tsjech zijn rijbewijs inleveren wegens het rijden onder invloed van alcohol. Hij had maar kort plezier van zijn rijbewijs dat hij nog maar twee dagen geleden terug had gekregen na de laatste rijontzegging wegens rijden onder invloed. Een politiemedewerkster in burger had gezien dat de man, die onvast ter been was, in zijn auto stapte op De Dijk in Alkmaar. Zij had de man belet om weg te rijden en haar collega’s gewaarschuwd. De man bleek 515 ug/l alcohol in zijn adem te hebben, dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. De officier van justitie neemt een beslissing of hij zijn ingevorderde rijbewijs weer terug krijgt.

Hoorn, zondag 23 augustus 2009

Op zondagmorgen omstreeks 02.10 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Provincialeweg de Zwaagmergouw in Hoorn. Een bestuurder van een personenauto kwam hier in botsing met de personenauto van een 40-jarige man uit Enkhuizen. De botsing van de man uit Enkhuizen eindigde tegen een lantarenpaal. Het slachtoffer liep verwondingen op en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De tegenpartij bleef niet bij het ongeval, maar reed door. Op basis door het door getuigen opgenomen kenteken, kon de bestuurder worden achterhaald. Het ging om een 26-jarige man uit Hoorn. Hij kon even later in zijn woning worden aangehouden. Hij verklaarde alcohol en cocaïne te hebben gebruikt. De man blies 375 ug/l. Uit onderzoek bleek bovendien dat de man al eerder was gepakt voor het rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alkmaar, zondag 23 augustus 2009
Op zondagmorgen weigerde een 46-jarige Alkmaarder mee te werken aan een ademanalyse. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal en moest hij zijn rijbewijs inleveren. De politie had de man omstreeks 00.15 uur op een snorfiets zien rijden op de Randersdijk. Hij slingerde hevig en kwam op een gegeven moment tegen de stoeprand tot stilstand. De man bleek alcohol te hebben gebruikt en werd meegenomen naar het politiebureau. Hier weigerde hij echter om te blazen. Onderzoek wees uit dat de man al vier keer eerder met drank op was gepakt.

Den Helder, zondag 23 augustus 2009
Op zondagmorgen omstreeks 03.00 uur werd op de Schoolstraat in Den Helder een 25-jarige Nieuwedieper in een personenauto gecontroleerd. Getuigen hadden gemeld dat de man kort daarvoor in beschonken toestand in zijn auto was gestapt. De man bleek 645 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zondag 23 augustus 2009
Op zondagmorgen omstreeks 03.35 uur werd een 16-jarige Alkmaarder op een snorfiets gecontroleerd op de Noorderkade in zijn woonplaats. De jongen had 380 ug/l alcohol in zijn adem. Omdat het hier om een beginnend bestuurder gaat, mocht hij niet meer dan 90 ug/l blazen. Hij blies vier keer het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn (brommer)rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zaterdag 22 augustus 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.20 uur kon een taxichauffeur maar net een 25-jarige man uit Alkmaar in een scootmobiel ontwijken die de Nieuwe Schermerweg overstak. De man stak de rijbaan over, maar was met zijn scootmobiel omgevallen. De taxichauffeur, die door het groene verkeerslicht reed, zag de man op tijd en kon nog wegsturen. De bestuurder van de scootmobiel bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 650 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling met ijzeren pijp

Alkmaar, zondag 23 augustus 2009

Op zondagmorgen werd een 25-jarige man uit Litouwen aangehouden op verdenking van het plegen van een mishandeling van een 23-jarige Alkmaarder op de kermis in Alkmaar. De politie werd gewaarschuwd dat er op de Paternosterstraat een opstootje was waarbij een man werd geslagen met een ijzeren pijp. De dader was weggevlucht in de richting Kanaalkade. De achtervolging werd ingezet en de verdachte werd teruggevonden onder een kermisattractie waar hij zich had verborgen. De ijzeren pijp werd in beslag genomen. Ambulancepersoneel behandelde het slachtoffer ter plaatse. Hij heeft een gebroken neus bij de mishandeling opgelopen.

Bosbrandje Texel

Texel, zondag 23 augustus 2009

Zondagmiddag heeft er in het bos langs de Rozendijk op Texel korte tijd een brandje gewoed. De brand was snel onder controle. Gezien het aantal branden wordt de omgeving de komende tijd goed in de gaten gehouden.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Berovingen

Den Helder, zondag 23 augustus 2009
Op zondagmorgen omstreeks 03.00 uur fietste een 23-jarige Nieuwedieper over de Waddenzeestraat op weg naar huis. Bij het viaduct stopte plotseling een personenauto op het fietspad. Uit de auto kwamen twee negroïde mannen die geld van het slachtoffer wilden hebben. Toen hij zei dat hij geen geld bij zich had, werd hij gestompt en geslagen. Uit de auto kwam ook nog een blank meisje dat ook meedeed met het mishandelen van het slachtoffer. Uiteindelijk vertrokken de overvallers zonder buit. Het slachtoffer moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Alkmaar, zaterdag 22 augustus  2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.50 uur was een 14-jarige jongen uit Alkmaar met zijn vrienden buiten aan het spelen in de omgeving van de Pater Schiphorststraat in zijn woonplaats. De jongen had zich in een steeg verstopt toen er plotseling een jongen achter hem stond met een mes in zijn handen. Het slachtoffer moest zijn GSM en portemonnee afgeven. Direct daarna verdween de overvaller weer met zijn buit.
De overvaller is een blanke jongen. Hij droeg een blauwe spijkerbroek, een blauwe sjaal of doek voor zijn mond en een blauw hip-hop-petje.

Fietsers over het hoofd gezien

Oudesluis, zondag 23 augustus 2009

Op zondagmiddag omstreeks 14.45 uur raakten drie personen gewond bij een aanrijding op de Grote Sloot ter hoogte van Oudesluis. Een 45-jarige Alkmaarder reed in een bestelbus langs de stille kant van de Grote Sloot en zag te laat een echtpaar uit Hoorn op de fiets voor hem in dezelfde richting rijden. Hij botste achter tegen de fietsen aan, waarbij de 66-jarige man en zijn 67-jarige vrouw tegen het raam van de auto sloegen en vervolgens op de weg vielen. Alle drie slachtoffers zijn met verwondingen overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Dieven aangehouden

Sint Pancras, zondag 23 augustus 2009
Op zondagmorgen omstreeks 01.30 uur hield de politie een 21-jarige man uit Heerhugowaard aan op verdenking van een poging tot inbraak in een bedrijfspand aan de Benedenweg in Sint Pancras. De politie kreeg een melding, dat er werd ingebroken in het pand. Ter plaatse zagen zij de verdachte die er op een scooter vandoor probeerde te gaan. Toen de verdachte de politie passeerde kreeg hij een duw, waardoor hij met zijn scooter tot stilstand kwam in een coniferenhaag. De verdachte bleek inbrekersgereedschap bij zich te hebben. Van het pand bleek een raam vernield te zijn. Vermoedelijk is de verdachte nog niet binnen geweest.

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 21 augustus 2009
Op vrijdagmiddag omstreeks 16.00 uur werd een 28-jarige man uit Litouwen door vakantiegangers aangehouden op de Zeeweg in Sint Maartensvlotbrug. De man had zich gedurende enkele dagen al laten zien in het kantoor van een bedrijf aan de Zeeweg waar hij foldertjes bekeek. Ook op vrijdagmiddag was de man weer verschenen en toen de eigenaar even het kantoor verliet, pakte de man een geldkistje van achter de toonbank. Hij ging er vandoor op een fiets, gevolgd door de rennende eigenaar. Even verderop liep een groep bruiloftsgasten die ook de achtervolging inzetten. De achtervolgers kregen de man bijna te pakken toen hij zich klemreedt tegen een stalen hek. De voortvluchtige gooide zijn fiets echter aan de kant en sprong een slootje in. Hij had pech, want aan de andere kant werd hij opgewacht door een groepje Duitse badgasten, die de man aan konden houden.  De verdachte werd overgedragen aan de gewaarschuwde politie. Het geldkistje ging retour het slachtoffer.

Binnenbranden blijken buitenbranden

Alkmaar, zaterdag 22 augustus 2009 – In de nacht van vrijdag op zaterdag om 03.20 uur werd er door een omwonende aan de Waalstraat in Oudorp een binnenbrand in een appartement gezien. Politie, ambulance en de brandweer spoedden zich naar de flat. De binnenbrand bleek echter een buitenbrand. Door een weerkaatsing dacht de melder dat er brand in een appartement was uitgebroken. De brandweer van Oudorp, die een uur daarvoor nog een containerbrand aan het Oudorperplein stond te blussen, doofde ook dit aangestoken vuurtje. Veel rust kregen de spuitgasten daarna niet. Omstreeks half vijf werd er een binnenbrand gemeld bij de Rein Abrahamseschool aan de Amstelstraat. Het ging ditmaal om een hoop takken en een bouwkeet. Doordat de brandweer snel ter plaatse was kon men schade aan gebouwen beperken.

Steekwonden

Andijk, zaterdag 22 augustus

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.50 uur werd een 31-jarige vrouw aangehouden bij haar woning in Andijk in verband met mogelijke mishandeling van haar echtgenoot en twee bekenden met een mes. De vrouw was tijdens een gesprek door het lint gegaan, had een mes uit de keuken gepakt en had hiermee naar haar 32-jarige echtgenoot gestoken. Hij liep verwondingen aan zijn handen op. Hetzelfde gebeurde met twee bekenden die op visite waren. Beide slachtoffers, mannen van 25 en 35 jaar oud en afkomstig uit Enkhuizen, liepen ook verwondingen aan hun handen op.
De vrouw kon ter plaatse door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Auto ontvreemd

Oosterblokker, zaterdag 22 augustus 2009

Op zaterdagmorgen, tussen 00.00 en 04.30 uur werd een personenauto ontvreemd vanaf de Noorderdracht in Oosterblokker. Rond 04.30 uur werd een van de bewoners van een woning aan de Noorderdracht wakker en bemerkte dat de voordeur openstond. Ook bleek dat een personenauto, die voor de woning op straat geparkeerd had gestaan, verdwenen was. De politie gaat er vanuit dat een crimineel eerst in de woning heeft ingebroken en hier de autosleutels heeft weggenomen. De gestolen auto is een blauwe BMW 530D met kenteken 79-PS-NL.

Wederom duinbrand Texel

Texel, vrijdag 21 augustus 2009

De brandweer van Texel werd vrijdagavond omstreeks half acht opgeroepen voor een duinbrand aan de Jan Ayeweg. Die nacht eerder was er ook al een grote brand op dezelfde weg. De brandweer had het vuur snel onder controle en kon voorkomen dat het naar de naastgelegen bos oversloeg. Staatsbosbeheer heeft aangifte van brandstichting gedaan bij de politie. De brand trok veel bekijks en omstanders hielpen met vuurzwepen het vuur onder controle te krijgen.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl
Leon Verra      / www.112texel.nl

Dronken man in bus aangehouden

Petten, vrijdag 21 augustus 2009

Gisteravond rond 22.45 uur meldde een buschauffeuse dat ze een lastige dronken klant in haar bus had op de Meester Geensenweg. Het ging om een 61-jarige man uit Oudkarspel die haar had beledigd. De man werd door agenten in de bus aangehouden en overgebracht naar het bureau. Ook tegen de politie was hij onredelijk en beledigend. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en in de loop van de ochtend met een bekeuring wegens openbare dronkenschap heengezonden.

Duinbrand Texel

Texel, vrijdag 21 augustus 2009

Op Texel bij Den Burg heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een duinbrand gewoed. De brandweer en Staatsbosbeheer kon door snel ingrijpen voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naastgelegen bos. Er is ongeveer 2000 vierkante meter duin in as gelegd.


Marcel Winter  /  www.texelphoto.nl


Eten van passagiersstoel, auto tegen lantaarnaal

Den Helder, donderdag 20 augustus 2009

Rond 19.30 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de IJsselmeerstraat waarbij een 61-jarige automobiliste uit Den Helder gewond raakte. Ze was bij kennis maar werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis. De vrouw reed in haar auto over de IJsselmeerstraat en ging in de richting van de Zandkreekweg. Op de passagiersstoel had ze een maaltijd staan. Haar eten gleed van de stoel af. Dit heeft zij al rijdend geprobeerd te corrigeren. Hierdoor verloor ze de macht over het stuur en reed tegen een lantaarnpaal. Haar auto raakte aan de rechter(voor)zijde flink beschadigd en zij ging voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Vrouw dodelijk getroffen door bliksem

Warmenhuizen, donderdag 20 augustus 2009

Een 45-jarige vrouw is donderdag omstreeks 18.00 uur dodelijk getroffen door bliksem. De vrouw liep in een weiland bij een agrarisch bedrijf aan de Oudewal in Warmenhuizen en wilde de koeien binnen halen vanwege het naderende slechte weer.

Aanhoudingen voor wanordelijkheden bij Carribean Night

Bergen, donderdag 20 augustus 2009
Een 19-jarige Alkmaarder werd donderdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op het Plein. De man had op het terras van een horecagelegenheid gevochten en gedroeg zich nogal agressief naar de portier die hem van het terras weghaalde. Toen de politie erbij kwam uitte de man beledigingen in de richting van de portier en de agenten. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Een 27-jarige man uit Schoorl werd rond 02.30 uur aangehouden op de Jan van Oldenburglaan. De situatie dreigde hier uit de hand te lopen toen een vol blikje in de richting van een politieauto werd gegooid en een menigte zich tegen de aanwezige politie begon te keren. Een 19-jarige man, die zich erg agressief gedroeg en continu beledigingen uitte in de richting van agenten, werd aangehouden. De 27-jarige man begon zich met zijn aanhouding te bemoeien en wilde deze belemmeren. Nadat hem herhaaldelijk gevraagd was opzij te gaan en hieraan geen gehoor gaf, werd ook hij aangehouden. Nadat de twee mannen waren aangehouden keerde de rust weer terug

Mishandelingen

Warmenhuizen, woensdag 19 augustus 2009
Op woensdagmorgen omstreeks 02.00 uur meldde een 19-jarige man uit Groet bij de politie dat hij was mishandeld op de kermis van Warmenhuizen. Het slachtoffer liep op de markt en had, naar eigen zeggen per ongeluk, een balletje in een snoepkraam gegooid. Een 46-jarige Alkmaarder, een van de kermisexploitanten, had dat gezien en was naar het slachtoffer toegegaan. Er ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer een kopstoot gekregen zou hebben. De exploitant maakte zich hierop uit de voeten. De politie vond de man even later terug in een caravan. Hij verklaarde uit zelfverdediging te hebben gehandeld omdat het slachtoffer en zijn vrienden sterk onder invloed van alcohol hadden verkeerd en agressief op hem waren afgekomen. Even later kwam de melding dat van de snoepkraam een band was lekgestoken en dat door getuigen drie jongens waren gezien die achter de kraam wegrenden. Twee van de mogelijke daders werden gepakt. Het ging hierbij om de man uit Groet en een 19-jarige man uit Warmenhuizen.

Den Helder, dinsdag 18 augustus 2009
Op dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur werd een 22-jarige man uit Den Helder ernstig mishandeld op de Schoolstraat in Den Helder. De man liep over de Schoolstraat toen hij plotseling werd aangevallen door vermoedelijk drie mannen die hem sloegen en schopten. Toen het slachtoffer ten val was gekomen werd ook met een mes diverse malen op hem ingestoken. De overvallers stopten de mishandeling en gingen er vandoor toen twee passerende vrouwen het slachtoffer te hulp kwamen. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis. Hier werden de verwondingen behandeld. Het slachtoffer verkeerde niet in levensgevaar. De politie onderzoekt de toedracht van de mishandeling en verzoekt getuigen, met name de twee vrouwen die het slachtoffer te hulp kwamen, zich te melden bij de politie in Den Helder.

Scheepsbrand bij vuilverbranding Alkmaar

Alkmaar, woensdag 19 augustus 2009

Meisje gewond bij aanrijding

Spanbroek, woensdag 19 augustus 2009

Een 6-jarig meisje uit Spanbroek raakte woensdagmiddag rond 17.15 uur gewond bij een aanrijding op de Wadway. Een 40-jarige automobilist uit Spanbroek reed over deze weg uit de richting van Wognum. Hij werd tegemoet gereden door een personenauto en passeerde deze. Opeens stond het meisje voor zijn auto. Een aanrijding kon niet meer worden voorkomen. Zij kwam via de motorkap van de auto op de grond terecht. Zij liep verwondingen op en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcohol en verkeer

Den Helder, woensdag 19 augustus 2009
Op woensdagmorgen omstreeks 03.35 uur werd op de Kanaalweg in Den Helder een 23-jarige Nieuwedieper in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 420 ug/l. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies daarom bijna vijf maal het voor hem geldende maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, dinsdag 18 augustus 2009
Op dinsdagavond moest een 27-jarige Alkmaarder bloed afstaan voor een bloedproef. De man reed omstreeks 17.35 uur op een bromscooter over de Kanaalkade in zijn woonplaats. Door nog onbekende oorzaak kwam de man ten val en liep letsel aan zijn pols op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Omdat de man alcohol had gebruikt werd bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De bromfiets bleek niet verzekerd te zijn.

Dodelijk verkeersongeval in Heerhugowaard

Heerhugowaard, woensdag 19 augustus 2009

Woensdagmiddag omstreeks 15.30 uur reed een personenauto met daarbij een bestuurster en vier passagiers over de Molenweg vanuit Obdam in de richting Heerhugowaard. Even voor de bebouwde kom raakte de auto door nog onbekende oorzaak in de berm, ramde een lantaarnpaal en sloeg over de kop in de naast de weg gelegen sloot. Buurtbewoners en de bestuurder van een passerende vrachtwagen gingen direct tot actie over en wisten de vijf inzittenden uit de auto te halen. Deze bleken ondermeer modder en water binnen te hebben gekregen. Een persoon, een vrouw die voorin het voertuig als passagier zat, overleed ter plaatse. Reanimatie mocht niet baten. De overige vier personen werden in kritieke omstandigheden overgebracht naar diverse ziekenhuizen in de omgeving.

Update

Vrijdagavond 21 augustus overleed alsnog een 40-jarige vrouw aan haar verwondingen. Technische verkeersonderzoek heeft uitgewezen dat de oorzaak van het ongeval niet is gelegen in technische gebreken aan het voertuig of aan een aanrijding. Vermoedelijk is de bestuurster van de auto even afgeleid geweest waarna zij in de berm is geraakt.


Doorrijden na aanrijding

Alkmaar, woensdag 19 augustus 2009
Een 30-jarige man uit Alkmaar werd woensdagmiddag rond 15.30 uur aangehouden in zijn woning. Een 73-jarige automobilist uit Amsterdam reed via de Friesebrug richting de Frieseweg en remde voor haaientanden om een fietser over te laten steken. Hij werd echter van achteren aangereden door een auto. De twee bestuurders stopten op een parkeerplaats om de papieren in te vullen. De 30-jarige man moest echter zijn autopapieren thuis ophalen. De 73-jarige Amsterdammer bleef een uur wachten op zijn terugkomst en ging daarna naar de politie. Deze ging naar de woning van de verdachte. Hij werd aangehouden. De man gaf aan dat hij de intentie had om terug te keren naar de parkeerplaats, maar dat hij eerst een belangrijke privékwestie was gaan regelen. Van de zaak wordt dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat.

Binnenbrand sporthal

Sint Pancras, dinsdag 18 augustus 2009

In de nacht van maandag op dinsdag werd er een binnenbrand gemeld bij sporthal  De Oostwal in Sint Pancras. Het bleek te gaan om een ijsklontjesmachine. De brand was snel onder controle.


Handrem vergeten : auto te water

Koedijk, dinsdag 18 augustus 2009

Je parkeert je auto, stapt uit en vervolgens zie je je auto het kanaal inglijden. Het overkwam een automobiliste dinsdagmiddag op de Kanaaldijk in Koedijk. De auto verdween in het kanaal en moest door een duiker worden opgespoord. Bergingbedrijf Haulo takelde het voertuig weer op het droge. De oorzaak : een vergeten handrem.


Combine machine in brand

Wieringerwaard, dinsdag 18 augustus 2009

Dinsdagmiddag even na drie uur werd Brandweer Anna Paulowna, Korps Kleine Sluis gealarmeerd voor een voertuigbrand aan de Zuid Zijperweg in Wieringerwaard. Op de bestemming aangekomen bleek het te gaan om een combine machine welke oververhit was. De machine, het tarwe in de machine en ook wat tarwe op het land had vlam gevat. De brandweer begon direct met blussen. Nadat de machine en het omliggende gebied geblust waren, was het ook nog zaak om de smeulende tarwe in de machine onder controle te krijgen. Doordat de combine-machine midden en het land stond en er in een straal van 500 meter geen waterwinning aanwezig was moest er gewerkt worden uit de tank van de wagen. Korps Wieringerwaard, welke eigenlijk overdag niet uitrukt, werd ter ondersteuning ook opgeroepen, zodat afwisselend geblust kon worden. De totale combine machine is leeggehaald, om verdere broei van de tarwe te voorkomen.


Autobrand N245

Oudkarspel, dinsdag 18 augustus 2009

Brandstichting

Den Helder, dinsdag 18 augustus 2009

Op dinsdagavond omstreeks 19.50 uur was een jongen aan het sleutelen aan een bromfiets die op de Tuinstraat in Den Helder geplaatst stond. Toen hij even gereedschap ging halen, zagen getuigen dat een man uit de bromfiets lekkende benzine in brand stak. Gevolg daarvan was dat de bromfiets geheel uitbrandde en ook een auto die voor de bromfiets stond beschadigd raakte. De brandweer moest ter plaatse komen om de brand te blussen.

Huisvuil in brand

Bergen, dinsdag 18 augustus 2009

Een bestuurder van een vuilniswagen van Aratech bedacht zich dinsdagmiddag geen moment toen hij rook uit zijn wagen zag komen. De chauffeur reed in Bergen en rook op een gegeven moment een brandlucht. Toen hij ontdekte dat de rook uit zijn wagen kwam reed hij het dorp uit en parkeerde zijn wagen op een parkeerplaats op de Bergerweg tussen Bergen en Alkmaar. De inmiddels gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle. Om er zeker van te zijn dat de brand was geblust werd de inhoud van de wagen, 8 ton aan huisvuil, op de parkeerplaats geleegd. De wagen werd afgesleept en het vuil werd door een andere wagen opgehaald.

Aanrijding: geen rijbewijs en geen verzekering

Alkmaar, maandag 17 augustus 2009

Bij een aanrijding maandagmiddag rond 17.10 uur op de Berenkoog bleek een 43-jarige automobiliste uit Alkmaar geen geldig rijbewijs te bezitten en een 37-jarige motorrijder uit Amsterdam te rijden zonder voertuigverzekering. De twee kwamen met elkaar in aanrijding doordat de motorrijder links langs een file reed en de automobiliste uit deze file linksaf wilde slaan. De motorrijder werd ter plaatse door een ambulance behandeld. De automobiliste werd meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. De motor werd gestald op het politiebureau totdat hier een geldige verzekering voor is afgesloten.

Drie gewonden bij schietpartij in Hoorn

Hoorn, maandag 17 augustus 2009

Rond 17.50 uur kreeg de politie de melding dat er een schietincident had plaatsgevonden op het woonwagencentrum aan de Bobeldijkerweg. Er waren drie gewonden.


Toen agenten ter plaatse kwamen werd de verdachte aan hen overgedragen. Het gaat om een 39-jarige bewoner van het centrum. Hij was aan zijn hoofd gewond omdat hij na het lossen van twee schoten met een geweer was overmeesterd door de andere bewoners en daarbij klappen opliep.
De schoten hebben een 53-jarige bewoner in zijn borst geraakt en een 55-jarige man in zijn buik. Deze beide laatste mannen zijn vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De 53-jarige man ligt daar op de intensive care maar is buiten levensgevaar. De 55-jarige man liep een lichte verwonding aan zijn heup op en mocht na behandeling naar huis.

 

De verdachte is behandeld in het ziekenhuis in Alkmaar en kon daarna worden overgebracht naar een politiecel. Hij wordt in verzekering gesteld in verband met het verdere onderzoek. De oorzaak van de ruzie is nog onbekend. Het wapen waarmee is geschoten werd door een bewoner aan de politie overgedragen. Daarbij ging ongewild een derde schot af dat niemand raakte. Het is in beslag genomen.

 

Een bewoner raakte zo geëmotioneerd dat hij last van zijn hart kreeg en naar het ziekenhuis werd vervoerd. Hij mocht na onderzoek naar huis.


Vier auto’s gestolen in één weekend

West-Friesland, maandag 17 augustus 2009
Afgelopen weekend zijn er vier auto’s weggenomen. De eerste diefstal betrof een grijze Audi A6 uit 1999 en vond plaats tussen vrijdag 14 augustus 21.00 uur en zaterdag 15 augustus 03.00 uur op de Bierkade in Hoorn. De auto was voorzien van het kenteken XV-RH-14.

De tweede diefstal betrof een zwarte Volkswagen Golf uit 1994 en vond plaats tussen zaterdag 15 augustus 18.30 uur en zondag 16 augustus 11.30 uur op de Nieuwe Wal in Hoorn. De auto was voorzien van het Poolse kenteken ZR661RN.

De derde diefstal betrof een grijze Volkswagen Passat uit 2004 en vond plaats op zondag 16 augustus tussen 00.00 en 10.30 uur op de Hoekweg in Wijdenes. De auto was voorzien van het kenteken 44-NP-VS.

De vierde diefstal betrof een witte Volkswagen Caddy uit 1997 en vond plaats tussen zondag 16 augustus 20.30 uur en maandag 17 augustus 06.00 uur op de Asterstraat in Enkhuizen. De auto was voorzien van het kenteken VR-PX-51.

Auto bij politiebureau in brand gestoken

Heiloo, maandag 17 augustus 2009


Rond 04.00 uur werd ontdekt dat er een onopvallende politieauto in de brand stond voor het bureau aan de Kennemerstraatweg. Agenten zagen kans om twee andere auto’s weg te zetten en het overslaan van vlammen te voorkomen. De brandweer heeft het vuur geblust.
De rechercheauto, een Ford Focus, ging verloren. De politie stelt een nader onderzoek in.


Zoekactie naar automobilist

Warmenhuizen, maandag 17 augustus 2009

Vannacht rond 01.10 uur raakte een auto te water aan de Rekerkoogweg. Agenten zijn te water gegaan maar troffen niemand meer in het voertuig aan. De bestuurder is voortvluchtig. De politie werd in kennis gesteld door omwonenden die een harde klap hadden gehoord. Ze gingen samen met agenten kijken en ze troffen toen een auto op zijn dak in de sloot aan, met de lichten nog aan. Bij de auto werd niemand meer aangetroffen dus gingen de agenten ervan uit dat er iemand in het voertuig kon zitten. Ze gingen te water maar troffen niemand aan ook niet toen een buurtbewoner met een tractor de auto naar de kant had getrokken en omhoog had gehaald. Een brandweerduiker heeft vervolgens de sloot afgezocht en trof ook niemand aan. Op de wielkast van de auto was vers bloed te zien. In het ziekenhuis en bij de huisartsenposten had niemand zich gemeld met verwondingen en een nat pak. De kentekenhouder werd thuis opgezocht maar die had de auto uitgeleend aan een iemand uit Tuitjenhorn. De persoon in kwestie werd thuis niet aangetroffen en de politie stelt een nader onderzoek naar hem in. De auto is total loss.

Stomdronken chauffeur rijdt door op twee lekke banden

Heerhugowaard, zondag 16 augustus 2009

Rond 12.15 uur betrapten agenten op de Provincialeweg N242, ofwel de Westerweg, een 35-jarige automobilist uit Heerhugowaard op het rijden met twee lekke rechterbanden. De rook kwam er vanaf en de stukken band vlogen door de lucht. De man bleek al ongeveer 3 kilometer met zijn beschadigde auto achter de rug te hebben nadat hij eerst een paaltje had aangereden in een parkeergarage in Alkmaar en verderop de stoeprand had geraakt nadat hem een bus tegemoet was gekomen. Hij bleek dronken te zijn en blies aan het bureau ruim drie maal de toegestane hoeveelheid namelijk 670 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingenomen. Zijn auto raakte flink beschadigd. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Ongeval N239 / remproef


Meisje (12 jaar) aangereden op de N239

Opperdoes, zondag 16 augustus 2009

Een 12-jarig meisje is zondagmiddag om 14.40 uur gewond geraakt nadat zij werd aangereden door een 20-jarige automobilist uit Hoorn. Het meisje reed op een fiets en wilde vanaf de Noorderweg de N239 oversteken richting de Koggenrandweg. In eerste instantie leek het meisje te gaan stoppen voor een vanuit Medemblik komende automobilist. Toen zij toch door fietste kon de automobilist een aanrijding niet meer voorkomen. Wonder boven wonder liep ze alleen builen, schaafplekken en enkele kleine snijwonden op.  

Steekpartij op kermis Wervershoof

Wervershoof, zondag 16 augustus 2009

Vanmorgen rond 1:45 uur vond op de kermis in Wervershoof onenigheid plaats tussen twee jongens. Een 18-jarige jongeman uit Lutjebroek is hierbij in zijn rug gestoken, waarbij zijn long geraakt is. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis. Het voorval vond plaats bij de botsauto’s. De dader is onbekend, echter er is wel een signalement bekend van iemand die de politie meer informatie kan geven over het incident. Het gaat om een man van rond de 1m90 lang, met een paars jack.

Aanhoudingen na gewelddadige straatroof

Hoorn, zondag 16 augustus 2009

Na een stapavond in Hoorn reden vriend en vriendin, beiden achttien jaar op één fiets naar huis. Ze werden ter hoogte van de Drieboomlaan in Hoorn belaagd door een groepje van vijf jongeren. Ze werden bedreigd, geslagen en moesten geld, sigaretten en mobiele telefoon afgeven. De jongen uit Blokker zag kans om de politie te bellen en duidelijke signalementen door te geven. Het meisje uit Baarn kon op de fiets ontkomen. Aanrijdende agenten konden de verdachte groep aanhouden. De verdachten zijn vier jongens en één meisje tussen de 16 en 38 jaar en komen uit Deventer, Hoorn en Amsterdam Zuid-Oost. Ze zijn allen voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Frontale botsing met gewonde

Sint Maartenvlotbrug, zaterdag 15 augustus 2009

Gisterochtend rond 10:50 uur vond op de Sint Maartensweg in Sint Maartenvlotbrug een frontale aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. De 16-jarige scooterbestuurster uit Schagen kwam uit de richting van Sint Maartensbrug en haalde net een trekker met aanhangwagen in, toen van tegengestelde richting de 57-jarige automobilist uit Sint Maartenvlotbrug kwam aangereden. Er volgde een frontale botsing, waarbij het meisje gewond raakte aan been en hoofd. Ze is naar het MCA overgebracht.

Alcohol en verkeer

Wieringerwaard, zaterdag 15 augustus 2009
Gisterochtend rond 2:00 uur zagen surveillerende agenten op de Noord Zijperweg in Wieringerwaard een auto abrubt stoppen bij het zien van de politieauto, vervolgens parkeerde de automobilist zijn auto aan de rechterkant van de weg, doofde zijn lichten en verstopte zich onder het dashboard. Door dit vreemde gedrag werd de 62-jarige automobilist uit Anna Paulowna toch even gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 600 ug/l, ruim tweeëneenhalf keer teveel. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Den Helder, zaterdag 15 augustus 2009
Gisterochtend rond 5:00 uur werd op de Prins Hendriklaan in Den Helder de 23-jarige automobilist uit Den Helder gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 770 ug/l, ruim acht keer teveel, want hij was nog beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Schagen, zaterdag 15 augustus 2009
Zaterdagochtend rond 03:00 uur kwam de melding binnen dat op de t-kruising Nes/Provincialeweg N241 te Schagen een auto op zijn kant lag. Een jongen was al zelf uit de auto geklommen. Hij was volgens getuigen over een hek geklommen en het weiland in gerend. Na een korte zoektocht zagen agenten de jongen, een 18-jarige jongen uit Den Oever, verdekt liggen aan de walkant van de sloot. Hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en werd aangehouden. Op het bureau blies hij 745 ug/l. Dit is voor een beginnend bestuurder ruim acht keer teveel. Hij is niet in het bezit van een geldig rijbewijs en verklaarde zelf dat hij niet had gereden. Van de bestuurder ontbreekt elk spoor.

Auto tegen boom in Zwaag

Zwaag, zaterdag 15 augustus 2009

Twee jonge mensen raakten zaterdagmorgen bekneld nadat zij met hun personenauto tegen een boom aan waren gereden op de Oostergouw in Zwaag. Omstreeks 03.15 uur reed de 19-jarige bestuuurder uit Hoorn op de Oostergouw richting de Westfrisiaweg toen hij tussen de Dorpsstraat en de Factorij de macht over zijn voertuig verloor. Een verkeersbord en een dikke lantaarnpaal werden uit de grond gereden. De auto kwam tegen een boom tot stilstand. Zowel de bestuurder als de passagier, een 20-jarige vrouw uit Oostwoud, werden door de brandweer uit het wrak bevrijd. De vrouw werd met been- en hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder werd met rugklachten naar het MCA overgebracht. Hij rook naar alcohol en er is bloed bij hem afgenomen. De uitslag kan niet meteen vastgesteld worden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De  Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval.


Dronken doorrijder zonder rijbewijs

Alkmaar, vrijdag 14 augustus 2009

Rond 02.30 uur kreeg de politie de melding van een oplettende getuige dat er zojuist een bestuurder van een personenauto achteruit tegen een geparkeerde auto was opgebotst op de Arthurstraat. De veroorzaker van de aanrijding reed weg zonder zijn identiteit bekend te maken, hetgeen een misdrijf is.
Even later kreeg de politie de melding van een andere oplettende getuige die de verdachte zag rijden. Hij hield via zijn mobiele telefoon de politie op de hoogte van waar de verdachte zich bevond. Op de Louise Henriettestraat bracht de 53-jarige verdachte uit Spanbroek zijn auto tot stilstand en kon hij door agenten worden aangehouden. Hij bleek onder invloed van drank te zijn maar weigerde elke vorm van medewerking. De man was een bekende van de politie en beschikt niet over een rijbewijs. Hij is al vaker aangehouden en er loopt dan ook een justitieeel onderzoek tegen hem. Hij is ter ontnuchtering ingesloten en tegen hem is opnieuw een proces-verbaal opgemaakt.

Grote brand in bollenschuur

Den Helder, donderdag 13 augustus 2009

Op donderdagavond bleek er brand te woeden in een agrarisch schurencomplex aan de Nieuweweg in Den Helder. De brand greep snel om zich heen en bereikte snel de status van zeer grote brand. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Omstreeks 23.10 uur zag een getuige rook uit het achterste deel van het complex komen. Kort nadat hij de eigenaar van het complex, die naast de loodsen woonde, had gewaarschuwd bleken de in totaal vier loodsen al in brand te staan. De eigenaar en zijn familie moesten hun woning verlaten.

In de achterste schuur, waar de brand vermoedelijk is ontstaan, verbleven een tiental Poolse arbeiders die daar hun onderkomen hadden. Zij konden ook op tijd de loods verlaten. Geen van de betrokkenen liep letsel op.

Volgens eerste getuigenverklaringen zou de brand mogelijk zijn ontstaan in het ketelhuis in een van de loodsen. Technisch onderzoek zal uit moeten wijzen of dit inderdaad het geval is geweest en wat de brandoorzaak was.

De loodsen waren in gebruik als bollenschuur. De loodsen brandden geheel uit. De actie van de brandweer was er vooral op gericht om de bij het complex behorende woning te behouden. Het dak van een van de loodsen bevatte mogelijk asbest. Uit metingen bleek dat asbestdeeltjes uitsluitend op het erf van het bedrijf en in een weiland direct achter de loodsen terecht was gekomen.

De brand werd bestreden door zeker honderd brandweermensen van de brandweer van Den Helder en omliggende gemeenten, terwijl materieel vanuit de gehele regio werd ingezet. Ook waren brandweerkorpsen op de achterhand paraat.


Buurmannen voorkomen grote brand

Alkmaar, donderdag 13 augustus 2009

Rond 13.30 uur hebben twee buurmannen een grote brand in een flatwoning aan de Willem Hedastraat voorkomen. Een 29-jarige moeder was bezig met haar baby toen ze ontdekte dat haar 3-jarige zoontje met een gasaansteker de bank in de woonkamer op de eerste verdieping in brand had gestoken. Haar eerste zorg was de kinderen te redden en ze is dan ook met de twee naar buiten gegaan. Twee oplettende buurmannen zagen dat er brand in de woonkamer was. Ze zijn naar boven gerend, hebben het brandende bankstel gepakt en dwars door een ruit naar beneden gegooid. Hierdoor bleef de schade in de flatwoning beperkt tot vooral roetschade.


Waterlekkage en een brand leiden naar hennepkwekerijen

Alkmaar, donderdag 13 augustus 2009
Rond 16.30 uur werd de politie te hulp geroepen bij een ernstige vorm van waterlekkage in een flatwoning aan de Vliegerstraat. Het water liep onder de deur door de galerij af en een ondergelegen woning liep schade op. De technische dienst van de beheerder van het pand, waar niemand thuis was, betrad het pand. Gealarmeerde agenten troffen een hennepplantage aan met 150 planten. Alle materialen werden in beslag genomen en worden vernietigd. Naar de eigenaar van de plantage wordt een nader onderzoek ingesteld.

Egmond aan den Hoef, donderdag 13 augustus 2009
Rond 16.00 uur werd de politie geroepen bij een brandje op het dak van een pand aan de Weg over de Bisschop. De brand bleek mee te vallen en was snel onder controle maar bleek veroorzaakt te zijn door een in werking zijnde hennepkwekerij. Deze bevond zich in een loods met daarin een opslagruimte op de eerste etage. Er bleken twee kweekruimtes te zijn met in totaal 350 planten. Alle materialen zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Naar de huurder van het pand wordt een nader onderzoek ingesteld.

Brand verwoest kantine van sportcentrum

Alkmaar, donderdag 13 augustus 2009

De kantine van sportcentrum Victorie Plaza aan de Terborchlaan in Alkmaar is donderdagmorgen om 03.40 uur grotendeels verwoest door brand. De brandweer kon door snel ingrijpen de rest van het centrum behouden. De kantine bevindt zich op de eerste verdieping van het centrum en was anderhalf jaar geleden volledig vernieuwd. Het sportcentrum liep behoorlijke rook- en waterschade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Aanrijding met letsel

Anna Paulowna, woensdag 12 augustus

Op woensdagavond omstreeks 18.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Van Ewijcksvaart in Anna Paulowna. Een 18-jarige man uit Breezand reed in een personenauto over de Van Ewijcksvaart. Hij wilde linksaf slaan op het moment dat op het fietspad aan de linkerzijde van de weg een bromfiets langs kwam rijden. Bij de aanrijding kwam de bromfietser ten val. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Duinbrand

De Koog, dinsdag 11 augustus 2009
Dinsdagmiddag rond kwart over drie onstond er bij Ecomare in De Koog brand in de duinen. Medewerkers en bezoekers van Ecomare bestreden samen met de brandweer de brand. In totaal ging er ongeveer duizend vierkante meter duin in vlammen op.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Alcohol en verkeer

Alkmaar, dinsdag 11 augustus 2009
Een 45-jarige automobilist uit Driehuizen werd dinsdagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Kanaalkade.  De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 645 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Enkhuizen, dinsdag 11 augustus 2009
Een 34-jarige man uit Hem werd dinsdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden in zijn woning nadat hij op het Rode paard in Enkhuizen met zijn auto tegen een lantaarnpaal was gereden. De man was na de aanrijding doorgereden en had de auto achtergelaten in een zijstraat. De politie ging naar de woning van de man, waar hij werd aangehouden voor het verlaten van de plaats van ongeval. Ook bleek de man, toen hij moest blazen aan het bureau, meer dan de toegestane hoeveelheid alcohol genuttigd te hebben. Hij blies 345 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. De auto bleek total loss.


Zeer grote brand verwoest Leen Bakker in Hoorn

Hoorn, dinsdag 11 augustus 2009

Een grote brand heeft in de nacht van maandag op dinsdag Leen Bakker aan de Dr. Van Aalstweg in Hoorn verwoest. Wat iets over 12 uur begon als een automatische brandmelding eindigde uiteindelijk in een ‘zeer grote brand’. Bij de brand werden talloze brandweerkorpsen ingezet. Omliggende panden werden met man en macht natgehouden en konden worden behouden. De Provinciale weg werd afgesloten voor het verkeer om de brandweer de ruimte te geven en vanwege de op de weg liggende brandslangen. Niemand raakte bij de brand gewond. Technisch onderzoek moet uitwijzen wat de oorzaak van de verwoestende brand is geweest.

Overval op snackbar

Castricum, dinsdag 11 augustus 2009
Dinsdagavond is een snackbar aan de Torenstraat overvallen door drie mannen. Rond 23.15 uur kwam een man binnen die om de toonbank heen liep. De eigenaar zag dat de man een mes in zijn hand had en moest van de overvaller de kassa openmaken. Deze pakte het geld uit de kassa. Toen hij hiermee bezig was voegde zich nog een tweede overvaller bij de eerste. Hij was samen met een derde persoon binnengekomen, die voor de toonbank bleef staan. Een jongen, die in de snackbar aanwezig was, werd ook bedreigd met een mes. Hij moest zijn portemonnee afgeven. Nadat de overvallers het geld uit de kassalade hadden genomen, zijn zij rustig de snackbar uitgelopen in de richting van de rotonde.

 Van de verdachten is het volgende signalement bekend:

– dader 1: getinte huidskleur, mager postuur, 1.75 à 1.80 lang grijs trainingsjack of sweatshirt met capuchon, donkerblauwe spijkerbroek met op de linker achterzak een getikte ‘R’, sjaal;

– dader 2: getinte huidskleur, circa 1.70 lang, zwart trainingsjack of sweatshirt, donkerkleurige effen sjaal.

Van dader 3 is niet veel bekend. De mannen zijn tussen de 16 en 20 jaar.

Vermoedelijk waren de overvallers met twee auto’s die op het parkeerterrein achter het station geparkeerd stonden. Op het terrein stond echter langdurig politie, waardoor het  goed mogelijk is dat de verdachten op de  trein zijn gestapt.

Kantoor Staatsbosbeheer in brand

Schoorl, maandag 10 augustus 2009

Het kantoor van Staatsbosbeheer aan de Schoorlsezeeweg in Schoorl heeft maandagmorgen omstreeks 03.00 uur zware schade opgelopen door brand. De brandweer kon voorkomen dat het grotedeels uit hout bestaande kantoor in vlammen op ging. Het kantoor ‘De Corsicaan’  liep brandschade op aan de voorgevel en aan het dak. Ook de rook- en waterschade is enorm. Hoe de brand is ontstaan is nog niet met zekerheid te vertellen, maar brandstichting wordt niet uitgesloten.

Inbrekers betrapt

Alkmaar, maandag 10 augustus 2009
Rond 02.15 uur werd een 19-jarige jongen thuis aan de Vliestroom wakker van geluid uit de achtertuin van zijn ouderlijke woning. Hij wekte zijn vader en samen gingen ze op onderzoek uit. Ze zagen in de schuur achterin de tuin twee vreemde jongemannen staan en gingen op hen af. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Alkmaar, kon na een korte sprint in zijn kraag worden gevat, de andere ontkwam. De verdachte werd keurig overgedragen aan de gealarmeerde politie. Hij bleek, samen met zijn maat, al enkele spullen klaar te hebben gezet om mee te nemen. Het ging hierbij ondermeer om een fiets en gereedschap. Ze hadden een poort in de schutting met geweld geopend om op het achtererf te komen. De verdachte is in verband met een nader onderzoek in een politiecel opgesloten. Van de tweede verdachte is de identiteit bekend en hij zal nog worden aangehouden.

Alkmaar, maandag 10 augustus 2009
Vannacht rond 04.20 uur kwam er een inbraakalarm uit een warenhuis aan de Laat. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse en agenten zagen dat er op de broodafdeling een ruit van de toegangsdeur was vernield. In het pand zagen ze een 34-jarige Alkmaarder lopen. Hij werd aangehouden. De man bekende op inbrekerspad te zijn. Hij heeft mogelijk ook een ruit vernield van een tegenovergelegen kledingzaak aan de Laat.  Hij is in verband met een nader onderzoek ingesloten.

Paard te water in Schoorl

Schoorl, Hazeweg, zondag 9 augustus 2009

Motorrijder gewond

Venhuizen, zondag 9 augustus 2009

Een 47-jarige motorrijder uit Lelystad raakte rond 17.30 uur gewond toen hij met zijn voertuig op de Zuiderdijk onderuit ging en via de berm de dijk af gleed. Hij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. De man toerde met twee andere motorrijders over de dijk toen hij door split op het wegdek de macht over het stuur verloor en in de berm terecht kwam. Zijn motor raakte licht beschadigd maar de man moest per ambulance naar het ziekenhuis worden vervoerd. Daar bleek dat hij bij zijn val een scheurtje in zijn ruggenwervel en zwaar gekneusde ribben had opgelopen.

Brommobiel brandend in sloot aangetroffen

Alkmaar, zondag 9 augustus 2009

Zondagmorgen iets voor 03.00 uur werd aan de Camphuysenkade in Alkmaar een brandende brommobiel in een sloot aangetroffen. De vermoedelijk van diefstal afkomstige brommobiel brandde geheel uit. Hulpdiensten hebben tevergeefs gezocht naar mogelijke slachtoffers.

Alcohol en verkeer

Koedijk, zondag 9 augustus 2009

REGIO – Een paar nachtvissers kregen in de nacht van zaterdag op zondag de schrik van hun leven. Terwijl zij bij het Noordhollands Kanaal in Koedijk aan het vissen waren reed een 28-jarige man uit Schagen op het Vlasgat richting het Noordhollands Kanaal. De man verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur, kwam in de berm terecht en schoot de weg weer op. De auto ramde twee palen en kwam op zijn zijkant tot stilstand. De geschrokken vissers hebben de auto weer op zijn wielen gezet en de man uit zijn voertuig gehaald. De gealarmeerde brandweer hoefde geen assistentie te verlenen. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurder is een bekende op het gebied van alcohol in het verkeer. Omdat hij ook nu sterk naar alcohol rook, werd in het MCA een bloedproef afgenomen. De auto raakte zwaar beschadigd.

Zondag rond 20.00 uur werd een 20-jarige automobilist uit Hoorn op de Braken in Spierdijk opgeschrikt door een andere bestuurder van een personenauto die bij hem achterop reed toen hij moest afremmen voor een verkeerssituatie.
Aan zijn auto ontstond flinke schade en hij moest deze dan ook tot stilstand brengen in de berm. De achterop gereden automobilist reed na de botsing gewoon door zonder zijn identiteit bekend te maken. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de 20-jarige beginnend bestuurder van het doorgereden voertuig kort erna in zijn woonplaats De Goorn worden aangehouden. Hij bleek flink onder invloed van alcoholhoudende drank en blies aan het bureau 550 ug/l (tot 90 toegestaan).

Zaterdag omstreeks 01.00 uur schampte een 62-jarige automobilist uit Schagen op de Grotewallerweg in Schagen een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 37-jarige man uit Alkmaar. De Alkmaarder voorzag de aanrijding en was tot in de berm uitgeweken, maar dit mocht niet baten. De man uit Schagen raakte hem en reed vervolgens door. De inzittende van de beschadigde auto stapte uit en rende achter de veroorzaker van het incident aan. Het lukte hem de man te laten stoppen en hem aan te spreken. De gewaarschuwde politie heeft aan de hand van sporen de oorzaak van de aanrijding vastgesteld. De 62-jarige man uit Schagen is aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding en het rijden met alcohol op. Ademanalyse wees uit dat de man ruim vier teveel alcohol had gedronken (895 ug/l).

Vrijdagmiddag om 16.00 uur werd een 60-jarige vrouw uit De Rijp aangehouden, die op de grote Dam in De Rijp een aanrijding had veroorzaakt. Zij was achteruit tegen een stilstaande auto gereden, maar vond de schade niet de moeite. Zij liet weten naar huis te gaan en stapte vervolgens in haar auto en vertrok. Het slachtoffer was haar gevolgd en belde de politie. De politie stelde de oorzaak van de schade vast en constateerde dat de vrouw gedronken had. Zij werd aangehouden en voor ademanalyse overgebracht naar het politiebureau in Heerhugowaard. Diverse pogingen om een ademanalyse af te nemen mislukten. Een bloedproef moet het alcoholpromillage uitwijzen.

Vrijdagochtend omstreeks 10.30 uur werd een 45-jarige man uit Heerhugowaard in zijn woonplaats aangehouden, omdat zijn rijgedrag daar aanleiding toe gaf. De man bleek bijna drie keer teveel alcohol (610 ug/l) te hebben gedronken.

De rijbewijzen van de beschonken automobilisten zijn ingenomen.

 


Bravoure rijder veroorzaakt aanrijding

Alkmaar, zaterdag 8 augustus 2009

Een automoblist heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Geesterweg een ongeval veroorzaakt en is daarna samen met zijn passagier gevlucht. De bestuurder van de personenauto reed om 04:15 uur met veel bravoure weg vanaf Club Extase aan de Molenbuurt in Alkmaar. Met gierende banden reed de man richting de Bergerhout rotonde alwaar hij achterop een personenauto botste. Zowel de bestuurder als de passagier raakten met hun hoofd de voorruit. De mannen renden weg maar konden snel door de politie worden aangehouden. Hun auto raakte total loss, de aangereden auto zwaar beschadigd. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Autobrand Alkmaar

Alkmaar, zaterdag 8 augustus 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 04.00 uur rukte de brandweer uit naar een autobrand in Alkmaar- Noord. De auto stond op een oprit van een woning aan de Hannie Schaftstraat. De auto brandde geheel uit. De woning liep door de brand lichte schade op.


Boerderij door brand verwoest

Schagen, zaterdag 9 augustus 2009

Een grote brand heeft zaterdagmorgen om 04.45 uur een boerderij aan de Lagedijkerweg in Schagen verwoest. Ook een naastgelegen schuur werd door de vlammenzee gegrepen. De 17-jarige zoon des huizes was alleen thuis toen de brand uitbrak. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Schuurtje in brand

Alkmaar, vrijdag 8 augustus 2009
Vrijdagmorgen ontstond er door nog onbekende oorzaak brand in een schuurtje achter een woning aan de Stikkelwaard in Alkmaar. In afwachting van de brandweer begonnen buurtbewoners alvast met blussen. De bewoners van de woning waren op het moment van de brand niet thuis.

Geniet, maar drink met mate

Alkmaar, vrijdag 7 augustus 2009
De politie is vannacht druk in de weer geweest met een 26-jarige man uit Alkmaar. Hij gooide rond 04.30 uur huisraad van de 10e verdieping van zijn flatwoning aan de Van de Veldelaan naar beneden. Het ging ondermeer om kleding, drankflessen, servies en een laptop. Toen ze de man aanspraken gaf hij verwarde antwoorden. Zijn voordeur sloeg dicht op het moment dat de agenten met hem buiten stonden. In een poging hem weer binnen te laten werd contact gezocht met een ex-vriendin  van hem die over een huissleutel zou beschikken. Tijdens dat gesprek ontstak de man opnieuw in woede en sloeg hij het glas van een tussendeur in de flat stuk. Hierop hebben de agenten de man overmeesterd met behulp van pepperspray en hebben hem overgebracht naar een politiecel. Toen zijn woning kon worden betreden bleek dat hij ook een platte TV van de muur had gerukt en zijn keukenblok had vernield. Nadat de man was ontnuchterd werd hij vanmorgen gehoord. Hij kon zich nauwelijks iets meer herinneren en kon zijn gedrag niet verklaren. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens vernieling van het glas in de tussendeur van het flatgebouw waarna hij is heengezonden.

Bergen, donderdag 6 augustus 2009
Rond 11.50 uur zagen agenten op het Molenweidtje een 46-jarige vrouw uit Bergen in haar auto rijden. Na een stopteken bleek dat ze met dubbele tong sprak en flink onder invloed van alcohol was.  Ze blies aan het bureau bijna vijf maal de toegestane hoeveelheid: 1000 ug/l (tot 220 toegestaan). Ze moest meteen haar rijbewijs inleveren en er wordt een proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Bergen aan Zee, donderdag 6 augustus 2009
Tegen middernacht werd op de Zeeweg een 43-jarige automobilist uit Alkaar gecontroleerd op drankgebruik. Hij blies aan het bureau 505 ug/l (tot 220 toegestaan) en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Sijberkarspel, donderdag 6 augustus 2009
Rond 17.00 uur kreeg de politie de melding dat er een automobilist te water was gereden aan de Wetserstraat. Hij bleek opgehaald te zijn door zijn vader die thuis de politie onmiddellijk binnen liet. Het ging om een 22-jarige man uit Spanbroek die thuis met natte kleding en dronken werd aangetroffen. Hij blies aan het bureau, als beginnend bestuurder, maar liefst 1125 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen en zijn auto was total loss.

Brand achter brandweerkazerne

Bergen, vrijdag 7 augustus 2009

De Bergense brandweer hoefde in de nacht van donderdag op vrijdag niet ver te rijden om een containerbrand te blussen. Omstreeks kwart voor twee werd op enkele tientallen meters afstand van de kazerne aan de Karel de Grotelaan een grijze huisvuilcontainer brandend aangetroffen. Een buurtbewoner belde de brandweer en probeerde met een brandblusser de brand zelf te blussen. Honderd meter verder op de Karel de Grotelaan werd door een passant een grote afvalcontainer brandend aangetroffen. Deze container lag vol met sloophout en afval. Door enkele brandende houten balkjes te verwijderen wist de passant erger te voorkomen. De politie heeft in de buurt gezocht naar een mogelijke dader maar niemand aangetroffen.

Woningbrand Den Helder

Den Helder, donderdag 6 augustus 2009

Donderdagmorgen om 06.19 uur brak er brand uit in een woning aan de Kerkgracht in Den Helder. De bewoonster werd met ademhalingsproblemen naar het Gemine ziekenhuis gebracht. De oorzaak van de brand is onbekend.

15-jarige jongen met pijl en boog op straat aangehouden

Den Helder, donderdag 6 augustus 2009

Rond 18.00 uur werd op de Vechtstraat een 15-jarige jongen uit Den Helder aangehouden omdat hij met een pijl en boog aan het schieten was op de openbare weg. Het ging om een echte handboog. Deze is, met de pijlen, in beslag genomen en tegen de jongen is een proces-verbaal opgemaakt.

Fietster ernstig gewond aangetroffen op fietspad

Bergen aan zee, donderdag 6 augustus 2009

Een 66-jarige vrouw uit Bergen werd donderdagavond omstreeks 22.45 uur gewond aangetroffen op het fietspad langs de Zeeweg in Bergen aan zee. De vrouw was slecht aanspreekbaar en werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het MCA. Er waren geen getuigen maar de politie gaat ervan uit dat het om een eenzijdig ongeval gaat.


Container- en autobrand in Egmond aan zee

Egmond aan zee, donderdag 6 augustus 2009

In de nacht van woensdag op donderdag om 01.00 uur werd de brandweer van Egmond opgeroepen voor een containerbrand in Egmond aan zee. Het betrof een grijze afvalcontainer die op de Wilhelminalaan ter hoogte van huisnummer 88 op de stoep klaar stond om op donderdag geleegd te worden. 14 minuten later werd op een steenworp afstand aan de Dennenlaan een autobrand gemeld. Met drie blusvoertuigen werd de autobrand bestreden. De volle tank benzine en de gastank van de Dodge Nitro bemoeilijkte het bluswerk. Uiteindelijk had men na 45 minuten de brand geblust. De oorzaak is nog onbekend, maar een technisch mankement lijkt uitgesloten. De auto stond al enkele dagen stil.

Beroving in Den Helder

Den Helder, donderdag 6 augustus 2009

De politie zoekt getuigen inzake een beroving in de Spoorstraat die heeft plaatsgevonden op donderdag  omstreeks 20.00 uur. Een 67-jarige vrouw uit Den Helder haalde een ijsje bij IJssalon Kwalitaria, naast de boekwinkel van Bruna. Om haar schouder hing haar zwarte tas. Ze kreeg een harde duw in haar rug waardoor de tas op haar arm gleed. Deze werd vervolgens afgepakt door twee donkergekleurde jongens die snel wegrenden en verdwenen in de richting  van de Wezenstraat. De vrouw mist haar tas met daarin een portemonnee met een klein geldbedrag, een id-kaart en een betaalpas. Ze kon van schrik geen goed signalement van de verdachten geven. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Den Helder, via 0900-8844.

Parkeerautomaten Bergen gekraakt

Bergen aan zee, donderdag 6 augustus 2009

Onbekenden hebben afgelopen week 13 parkeerautomaten gekraakt in de gemeente Bergen. Donderdagavond iets voor twaalf uur werd een kraakpoging gedaan op een automaat aan de Parkweg in Bergen aan zee. De dader werd waarschijnlijk in zijn werkzaamheden gestoord en vluchtte. Met politiehonden werd naar de dader(s) gezocht. De politie controleerde iedere auto die vanaf Bergen aan zee richting Bergen reed. Het leverde geen verdachten op. De automaat liep lichte schade op. De gekraakte automaten in onder andere Hargen, Bergen en Egmond liepen echter aanzienlijke schade op. Hoeveel er buit is gemaakt met de geslaagde kraken is nog onbekend.  


Verdachte aangehouden voor overvallen op Burger King

Alkmaar, woensdag 5 augustus 2009

Een 18-jarige man uit Alkmaar is vorige week aangehouden voor twee overvallen op de Burger King aan de Stationsweg. De eerste overval vond op 27 juni plaats. Hierbij ging de verdachte er met een geldbedrag vandoor. De tweede overval op woensdag 29 juli, mislukte doordat de kluis niet openging. De politie kwam de verdachte, een ex-werknemer, snel op het spoor en nodigde de man uit op het politiebureau voor verhoor. Hij werd aangehouden en dezelfde dag in verzekering gesteld. Hij is afgelopen vrijdag voorgeleid en inmiddels door de rechter commissaris in bewaring gesteld. Een 20-jarige werkneemster van Burger King werd dinsdagochtend aangehouden op het politiebureau. Zij wordt ervan verdacht de 18-jarige man geholpen hebben bij de tweede overval. Zij is na verhoor in vrijheid gesteld en krijgt ter zijner tijd een dagvaarding om op zitting te verschijnen bij de rechtbank.

Getuigenoproep mishandelingen

Heiloo, woensdag 5 augustus 2009
Een 60-jarige fietser uit Castricum is woensdagmiddag rond 17.30 uur mishandeld door een jongen op de Zanderslootweg. De man fietste op deze weg, waar ook drie jongens op drie scooters reden die behoorlijk aan het provoceren waren. De man werd door één van de jongens van zijn fiets getrokken en in elkaar geslagen. Hij liep hierbij letsel op in zijn gezicht. De verdachte is een Marokkaans uitziende jongen.

Groote Keeten, dinsdag 4 augustus 2009
In de nacht van maandag op dinsdag is rond 04.00 uur een 23-jarige man uit Schagerbrug zwaar mishandeld op de Helmweg. Hij stond op een parkeerterrein bij een horecagelegenheid te wachten op een taxi toen hij en zijn vrienden werden aangesproken door mannen uit een andere groep die ook hier aanwezig waren. Uit het niets kreeg de man van één van deze personen een slag in het gezicht. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis en zelfs geopereerd worden aan een dubbele kaakfractuur. Ook een andere man uit de groep werd geslagen. Hij liep een gekneusdel oogkas op.

De politie is voor haar onderzoeken op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over bovenstaande voorvallen of heeft u meer informatie over de mogelijke verdachten? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Mishandeling en pintransactie onder dwang

Hoorn, woensdag 5 augustus 2009

Op donderdag 23 juli is een 45-jarige man uit Opmeer tussen 19.45 en 20.25 uur in de trein van Alkmaar naar Hoorn mishandeld. De man was juist in Obdam opgestapt toen een Afrikaans uitziende man op hem af kwam lopen en hem begon te slaan en schoppen. Toen de trein om 19.55 uur aankwam op het station in Hoorn stopte de mishandeling en werd het slachtoffer beetgepakt door zijn belager en gedwongen met hem mee te lopen naar een pinautomaat op de Veemarkt. Daar werd de man gedwongen een geldbedrag te pinnen. Hierna ging de verdachte er vandoor.
Het signalement van de verdachte luidt: 30 à 35 jaar, 1.86 lang, Afrikaans uiterlijk, fors/gezet postuur, kort geknipt kroes haar. Hij droeg een blauw overhemd en een beige lange broek.

Bewoners licht gewond na brand in woning

Den Oever, dinsdag 4 augustus 2009
Rond 13.45 uur ontstond er brand op de zolderverdieping van een middenwoning aan de Amsteldiepstraat. In de woning waren 3 kinderen en de ouders aanwezig. De vader zag kans om een kind van twee jaar van zolder te halen en liep lichte brandwonden op. De moeder, de vader en het kind van twee zijn per ambulance voor controle overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder. De twee andere kinderen bleven ongedeerd. De brandweer zette een hoogwerker en twee blusvoertuigen in en was de brand rond 14.38 uur meester. De twee woningen links en rechts naast het pand liepen rook- en waterschade op maar de brandweer kon voorkomen dat het vuur oversloeg.  De middenwoning waar de brand woedde raakte zwaar beschadigd en moet als verloren worden beschouwd. De brand is vermoedelijk veroorzaakt door één van de kinderen die boven met vuur schijnt te hebben gespeeld.

Het begin van een zomerse dag….

Dirkshorn, dinsdag 4 augustus 2009

Ramkraak

Hoorn, dinsdag 4 augustus 2009

Vannacht rond 03.50 uur vond er een ramkraak plaats op cadeauwinkel ‘Chikado’ aan de Nieuwsteeg. Met een gestolen personenauto werd de deur van de winkel vernield. Vervolgens zijn uit enkele vitrines diverse horloges gestolen en meegenomen. De daders zijn vermoedelijk op twee scooters vertrokken.

Bewoners appartementencomplex geëvacueerd bij scooterbrand

Alkmaar, dinsdag 4 augustus 2009

Enkele bewoners van een appartementencomplex aan de Braspenningstraat in Alkmaar zijn dinsdagmorgen geëvacueerd bij een scooterbrand. De brandweer werd om 04:50 uur in eerste instantie gewaarschuwd voor een uitslaande binnenbrand in een appartement op de begane grond. Ter plaatse bleek het te gaan om een scooter die dicht tegen de woning stond geparkeerd.  De schade aan de woning en aan een bovenliggend appartement is aanzienlijk. De bewoner van de woning op de begane grond was ten tijde van de brand op vakantie. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Motorrijder gewond na aanrijding

Slootdorp, maandag 3 augustus 2009

Rond 15.15 uur vond er op de rotonde Brink-Westerterpweg een aanrijding plaats tussen een 47-jarige automobilist uit Zaandam en een 62-jarige motorrijder uit Den Helder. De motorrijder raakte gewond aan zijn bekken en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Hij reed al op de rotonde uit de richting van Middenmeer toen hij van rechts werd aangereden door de automobilist die uit de richting van Wieringerwerf.

Aanrijdingen in Den Helder

Den Helder, maandag 3 augustus 2009
Op maandagmorgen omstreeks 01.00 uur vond er op de Prins Hendrika in Den Helder een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een 59-jarige man uit Den Helder reed weg vanaf een parkeerplaats en botste daarbij tegen een geparkeerd staand voertuig. De man stopte niet om zijn identiteit bekend te maken aan de eigenaar van de beschadigde auto, maar hij reed door. Op basis van het opgegeven signalement konden de auto en de bestuurder worden achterhaald. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies 445 ug/l. Dat is ruim twee maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man kreeg een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en het doorrijden na de aanrijding. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zondag 2 augustus 2009
Op zondagmiddag omstreeks 16.20 uur botsten twee auto’s op elkaar op de kruising van de Langevliet-Middenvliet- Nieuweweg in Den Helder. De twee bestuurders raakten hierbij gewond. Een 23-jarige man  reed over de Middenvliet en verleende op de kruising geen voorrang aan een 23-jarige man uit Den Helder die over de Nieuweweg aan kwam rijden. Bij de aanrijding raakten beide voertuigen ernstig beschadigd.
De bestuurders werden voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De Nieuwedieper werd opgenomen met een hersenschudding. De andere bestuurder wachtte zijn onderzoek niet af en vertrok.

Drie gewonden bij bootbrand Zuid-Scharwoude

Heerhugowaard, maandag 3 augustus 2009

Rond 20.00 uur vond er een ontploffing plaats aan boord van een plezierjacht. De boot voer in het water van het kanaal Omval-Kolhorn, ter hoogte van de Westerweg (N242). Drie personen zijn van boord gevlucht en bij kennissen opgevangen. De boot brandde geheel uit en de drie opvarenden liepen brandwonden op. Het gaat om een 61-jarige vader, zijn 57-jarige vrouw en een 34-jarige zoon, allen uit Noord-Scharwoude. Ze zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De boot dreef maar kwam vast te zitten in het riet. De brandweer had het vuur toen snel onder controle. De Westerweg is gedurende het blussen afgesloten geweest. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk maar vermoedelijk waren de opvarenden bezig met werkzaamheden aan de motor.

Overval op pizzazaak

Alkmaar, zondag 2 augustus 2009

Op zondagavond omstreeks 21.10 uur werd een gewapende overval gepleegd op een pizzazaak aan de Europaboulevard in Alkmaar. De overval werd gepleegd door een negroïde man die de zaak binnen kwam en het personeel bedreigde met een mes. De man ging er vandoor met een geldbedrag. Er raakte niemand gewond. De overvaller was geheel in het zwart gekleed en droeg een zwarte bivakmuts. Na de overval ging hij er rennende vandoor richting het Beneluxplein. Hier stapte hij op een zwarte bromfiets die niet voorzien was van een kentekenplaat.

Brand in tuinhuisje

Wervershoof, zondag 2 augustus 2009

Op zondagavond omstreeks 19.00 uur zag een bewoner van een recreatiepark aan de Droge Wijmersweg in Wervershoof dat een tuinhuisje bij een recreatiewoning in brand stond. De gewaarschuwde brandweer was snel ter plaatse en kon het vuur blussen. De brandsoorzaak is onbekend. Omdat het tuinhuisje niet is voorzien van elektriciteit en hier ook geen apparatuur in opgeslagen ligt dat de brand kon veroorzaken, sluit de politie brandstichting niet uit.

Je moet alles een keer meegemaakt hebben…

Hoorn, zondag 2 augustus 2009

Op zondagavond omstreeks 21.50 uur kreeg de politie melding van een onwelwording op de Westerdijk in Hoorn. Ter plaatse bleek het te gaan om een dertienjarig meisje dat wel eens dronken wilde worden. Zij had zoveel whisky gedronken dat zij niet meer reageerde op pijnprikkels en dat het schuim op haar mond stond. Het meisje werd afgevoerd neer het Westfries Gasthuis. Hier werd haar maag leeggepompt.

Crossauto brandt uit

Eierland (Texel), zondag 2 augustus 2009

Op de crossbaan langs de Hoofdweg in Eierland (bij De Cocksdorp) stond zondagavond iets voor tien uur een crossauto in brand. Aanwezigen probeerden zelf de brand te blussen. Vier brandblussers werden tevergeefs leeggespoten. De inmiddels gewaarschuwde brandweer had de brand snel onder controle. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Tweede verdachte aangehouden voor schietpartij Geulstraat

Alkmaar, zondag 2 augustus 2009

Zondagmiddag is rond 15.30 uur een tweede verdachte aangehouden voor de moord cq. doodslag op een 23-jarige man op 9 juli jl. op de Geulstraat. De 26-jarige man uit Alkmaar werd door een arrestatieteam aangehouden in een woning aan de Coornhertkade, waar hij verbleef. Hij is overgebracht naar het politiebureau in Hoorn en in verzekering gesteld. Vrijdagavond hield de politie al een 27-jarige man uit Alkmaar aan in Deventer. Hij wordt vandaag voorgeleid bij Justitie.
Ook deze tweede verdachte kwam de politie op het spoor na onderzoek. Er wordt verder onderzoek gedaan naar het motief van de moord.

Autobrand

Grootebroek, zondag 2 augustus 2009

Op de Duiker heeft zondag rond 01.45 uur brandstichting plaatsgevonden aan een auto. Een melder hoorde twee harde klappen. Hij keek uit zijn slaapkamerraam en zag een jonge jongen staan naast een auto die in de brand stond. De jongen was in het donker gekleed en rende een steeg in. Hierna hoorde de melder een scooter starten. Deze reed weg door de steeg.

Hoofdletsel bij aanrijding

Limmen, zaterdag 1 augustus 2009

Een 66-jarige snorfietsster uit Castricum liep zaterdagmiddag hoofdletsel op bij een aanrijding op de Visweg. Een 74-jarige automobilist uit Heiloo kwam vanaf deze weg en wilde de Rijksweg oversteken. Hierbij zag hij de snorfietsster over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De vrouw kwam ten val en liep hoofdletsel op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar.

Lichaam vermiste man gevonden

’t Zand, zaterdag 1 augustus 2009

Zaterdagmiddag is omstreeks 12.00 uur het llichaam gevonden van de 62-jarige man uit Den Helder die sinds donderdag 30 juli vermist werd.
De man ging deze donderdag rond 14.30 uur van huis op de fiets. Sinsdien werd niets meer van hem vernomen. Er werd vrijdagavond een zoekactie gehouden in het duingebied. Deze leverde echter geen resultaat op. Het lichaam van de man werd zaterdagmiddag door de bestuurder van een voorbijvarend bootje aangetroffen in het Noord-Hollands kanaal ter hoogte van ‘t Zand. De politie werd ingeschakeld. Deze stelde vast dat het om de 62-jarige Heldenaar ging. Een misdrijf wordt uitgesloten.

Alcohol en verkeer

Andijk, zaterdag 1 augustus 2009
Een 42-jarige man uit Andijk werd zaterdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Dijkweg. De man reed op deze weg tegen een daar geparkeerde auto, die hierdoor behoorlijk beschadigd raakte en door de aanrijding tegen een andere auto terecht kwam. Een agent die achter de veroorzaker aan was gereden sprak de man aan. Deze was na de aanrijding gewoon doorgereden. Hij moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 845 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij werd aangehouden. Bij zijn insluiting aan het bureau werden meerdere wikkels harddrugs aangetroffen. Deze werden in beslag genomen.

Castricum, zaterdag 1 augustus 2009
Een 47-jarige vrouw uit  Castricum werd zaterdagavond aangehouden op de Zeeweg nadat zij een ongeval had veroorzaakt. Een 66-jarige automobilist uit Diepenheim reed rond 20.00 uur over de rotonde Zeeweg/Heereweg. Hij remde af om rechts af te slaan richting Egmond aan den Hoef toen hij aan de achterzijde werd aangereden door de auto achter hem.  Zijn auto raakte door de aanrijding van de weg. De auto die hem aanreed reed echter door, met ernstige schade aan de voorzijde. Er werd een zoekslag gemaakt naar het voertuig. Dit werd aangetroffen op een parkeerplaats bij het strand op de Zeeweg. De bestuurster weigerde mee te werken aan een ademtest. Zij werd aangehouden voor doorrijden na een ongeval. Ze verzette zich hevig bij haar aanhouding en beledigde hierbij agenten. Op het politiebureau werd een blaastest afgenomen bij de vrouw. Zij blies 515 ug/l. Dit is tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Haar rijbewijs werd ingevorderd.

Hoorn, zaterdag 1 augustus 2009
Bij een alcoholcontrole op de Oostergouw in de nacht van vrijdag op zaterdag maakte een 21-jarige automobilist het wel heel bont. De man uit Blokker negeerde de controle en ging er met hoge snelheid vandoor richting industrieterrein de Oude Veiling. Hij nam de rotonde linksom en deed op het industrieterrein zijn lichten uit. Hier raakte hij met zijn auto te water. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies 765 ug/l en beginnend bestuurder te zijn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Zijn auto werd door een bergingsbedrijf afgevoerd. De 18-jarige beginnend bestuurder van een brommobiel werd aangehouden rond 01.30 tijdens de controle. Deze man uit Blokker bleek ook teveel gedronken te hebben. Hij blies 375 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alkmaar, zondag 2 augustus 2009
In de nacht van zaterdag op zondag werd een alcoholcontrole gehouden op de Bergerweg en op de Noorderkade. Op de Bergerweg werden van 380 bestuurders blaastesten afegenomen. Bij vier van hen was drank in het spel. Op de Noorderkade moesten 118 bestuurders blazen. Bij elf van hen werd een overtreding geconstateerd. Van alle overtredingen wordt proces-verbaal opgemaakt. Een 23-jarige snorfietsster uit Alkmaar moest haar rijbewijs inleveren. Zij blies 670 ug/l. het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Hoorn, zondag 2 augustus 2009
Een 29-jarige automobilist uit Hoorn moest zondagochtend rond 05.20 uur zijn rijbewijs inleveren. Hij werd aangehouden op de Provinciale weg en moest blazen. Hij blies 765 ug/l. Dit is  bijna drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.Container met inhoud in brand

De Cocksdorp, zaterdag 1 augustus 2009

Zaterdagmiddag werd de brandweer opgeroepen voor een containerbrand op camping de Driehoek aan de Postweg in De Cocksdorp. Het betrof een zeecontainer gevuld met hooi. De brandweer heeft het hooi uit elkaar gehaald en geblust. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Berovingen in Den Helder

Den Helder, zaterdag 1 augustus 2009
Een 56-jarige man uit Den Helder is zaterdagochtend rond 02.30 uur slachtoffer geworden van een straatroof op het Nieuwland. De man had tijdens het uitgaan drie dames leren kennen en zij nodigden hem uit mee te gaan. Hij fietste achter hen aan, maar kreeg op het Nieuwland opeens een trap in zijn gezicht, vermoedelijk van twee mannen. Hierdoor kwam hij op de grond terecht. Hij werd met zijn gezicht naar de grond geduwd waarna zijn broek van zijn lijf werd getrokken. Naast de broek werd een klein geldbedrag en een bankpas buitgemaakt. De twee mannen gingen ervandoor. Van de drie vrouwen was geen spoor meer te bekennen. Het slachtoffer is buiten bewustzijn geweest en liep naast een behoorlijke verdikking in het gezicht een gebroken jukbeen op.
De dames waar het slachtoffer achteraan fietste waren 50, 30 en 18 jaar. De 50-jarige vrouw en de 30-jarige vrouw hadden beide grijs haar. De 18-jarige vrouw had donker haar. De twee overvallers zijn vermoedelijk van Antilliaanse afkomst.
De politie is op zoek naar getuigen van bovenstaande straatroof. Heeft u op of in de omgeving van het Nieuwland rond 02.30 uur iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Den Helder, zaterdag 1 augustus 2009
Een 20-jarige man uit Den Helder werd zaterdag op een wel heel gewelddadige manier benaderd voor sigaretten. De man liep over de Boerhaavestraat rond 05.05 uur toen er iets naar hem geroepen werd. De Heldenaar keerde zich om en werd door een Antilliaanse man die voor hem kwam staan met een mes bedreigd. Er kwam nog een tweede Antilliaanse man bij staan die sigaretten wilde van de man. Deze liep gewoon door en belde 112. De Antilliaanse man die het slachtoffer met een mes bedreigde is 20 à 21 jaar, is 1.78 à 1.80 lang, heeft een kort geschoren kapsel en droeg een leren vest zonder mouwen en een zwarte broek. De andere Antilliaanse man is 1.78 lang, heeft lang haar met dreads, hij droeg een pet met wit/paars motief, wat hij achterstevoren op zijn hoofd had en een T-shirt met wit/paars motief.

Den Helder, dinsdag 29 juli 2009
Kort na middernacht is een 30-jarige bewoner van een huis aan de Tuinstraat overvallen door drie onbekend gebleven daders. Er is geld buit gemaakt en er vielen geen gewonden. Rond 00.15 uur werd er aangebeld door de mannen. Nadat een mannelijke bezoeker open had gedaan drongen ze de woning binnen en bedreigden ze de bezoeker, de bewoner en twee aanwezige vrouwen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze maakten duidelijk dat ze voor drugs en geld kwamen. Ze namen een geldbedrag weg uit een van de kamers in de woning. Er ontstond een korte worsteling en vervolgens sloegen de daders te voet op de vlucht. Ze hadden hun gezichten deels afgedekt maar waren vermoedelijk van Antilliaanse afkomst.

Den Helder, maandag 27 juli 2009
Rond 17.30 uur is een 42-jarige man uit Den Helder aangevallen in het Timorpark. Hij werd met zijn fiets ten val gebracht en vervolgens werd er door twee onbekend gebleven mannen geld uit zijn portemonnee gestolen. De man reed na cafébezoek met zijn fiets vanaf de Middenweg het park in, in de richting van Oud Den Helder. Opeens kreeg hij vanachter een harde trap tegen zijn fiets waardoor hij ten val kwam in het gras naast het fietspad waar hij op reed. Twee mannen op een scooter hadden de trap gegeven en gaven hem op de grond nog een trap in zijn maagstreek na. Het slachtoffer verloor even zijn bewustzijn. Toen hij bij kwam merkte hij dat er een klein geldbedrag uit zijn portemonnee was gestolen. Het slachtoffer is overeind geholpen door een onbekend gebleven passant. De verdachten, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst,  reden op een scooter en droegen ieder een helm, waarvan één met een klep bovenop.
Getuigen, en met name de hulpvaardige passant, worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Den Helder: 0900-8844.