Auto op zijn kant na aanrijding

Camperduin, vrijdag 31 juli 2009

Een 43-jarige automobiliste uit Egmond aan den Hoef liep vrijdagavond rond 18.40 uur nekletsle op bij een aanrijding op de Heereweg. Een 90-jarige automobilist uit Zuid-Scharwoude reed met zijn auto richting de rotonde en bleef met zijn voet hangen tussen de rem en het gaspedaal. Hierdoor schoot hij de rotonde op en raakte de auto van de 43-jarige vrouw aan de achterzijde. Haar auto kwam door de aanrijding op zijn kant terecht en schoof enkele meters door. De auto werd door omstanders weer op vier wielen gezet. De vrouw liep door de aanrijding nekletsel op. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Haar twee 11-jarige dochters werden ter observatie overgebracht naar het ziekenhuis. De 90-jarige bestuurder werd ter plaatse onderzocht. Hij bleef ongedeerd. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.


Verdachte aangehouden voor moord 23-jarige man

Alkmaar, vrijdag 31 juli 2009

Een 27-jarige man uit Alkmaar is vrijdagavond rond 19.40 uur aangehouden in Deventer op verdenking van de moord/doodslag op een 23-jarige man op donderdag 9 juli op de Geulstraat in Alkmaar. De politie kreeg deze donderdagochtend rond 02.45 uur de melding dat er schoten waren gehoord. Agenten troffen de 23-jarige man op straat aan. Er werd geprobeerd hem te reanimeren. Hij overleed echter aan zijn verwondingen.
De politie deed onderzoek naar de dood van de 23-jarige man en kwam de verdachte op het spoor. Hij werd vrijdagavond aangehouden in Deventer en is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar waar hij inmiddels in verzekering is gesteld. Hij wordt begin volgende week voorgeleid aan Justitie.

Wagon van strandtrein kantelt in Sint Maartenszee

Sint Maartenszee, vrijdag 31 juli 2009

Vrijdagmiddag iets voor half zes kantelde een wagonnetje van een strandtreintje bij strandslag 15 in Sint Maartenszee. Hierbij liep een 35-jarige vrouw uit Steggerda en een meisje van 1,5 uit Alkmaar verwindingen op. Het treintje kwam net van het strand vandaan en draaide voor de slagboom richting een halte. Door een haastig uitgevoerde keermanoeuvre kantelde het wagonnetje. In totaal zaten er zes mensen in het treintje.


Technische oorzaak scheepsbrand

Den Helder, vrijdag 31 juli 2009

De afdeling Forensische Opsporing van de politie heeft een technisch onderzoek ingesteld naar de brandsoorzaak van het scheepswrak van de Prins Willem, de replica van het oude VOC-schip, dat lag afgemeerd in Den Helder. Het onderzoek heeft uitgewezen dat de brand  is ontstaan in de koelinstallatie in de keuken van het schip. Er werden geen sporen aangetroffen die zouden kunnen duiden op kwade opzet en/of brandstichting. De politie heeft het onderzoek naar de brand daarmee afgesloten.

Aanhouding na mishandeling

Castricum, vrijdag 31 juli 2009

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.00 uur werden twee jongens aangehouden op de Dorpsstraat in Castricum op verdenking van mishandeling van een 37-jarige man uit Castricum. Getuigen hadden gezien dat de twee jongens met een bord (te koop) rondliepen en hiermee op een voetganger insloegen. De gewaarschuwde politie zette al rennend de achtervolging in. Hierbij werd een verdachte aangehouden. De tweede kon worden gepakt toen voorbijgangers hem bij het passeren uit balans hadden gebracht. De verdachten, een 16-jarige jongen uit Monnickendam en een 17-jarige Zaandammer, werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn gezicht op.

‘Alsof er een bom ontplofte’

Bergen, donderdag 30 juli 2009

‘Alsof er een bom ontplofte !’. Zo omschrijft Hans Haring de bliksem die insloeg in twee oude populieren aan de overkant van zijn woning aan de Kogendijk. ‘Ik stond in de huiskamer en had de donkere wolken al aan zien komen. Het begon hevig te regenen en toen kwam die enorme knal. Bij de drie bomen die voor mijn woning in het weiland staan zag ik een enorme vuurbal’. De bliksem sloeg in twee bomen en vernielde één daarvan. Grote stukken hout lagen in een straal van 100 meter her en der verspreid. Hans belde meteen 112, omdat hij bang was dat de bomen op de openbare weg zouden kunnen vallen. De Bergense brandweer kwam ter plaatse en constateerde geen gevaar voor het verkeer. De gemeente zal de bomen verwijderen.


Overval op woning

Hoorn, donderdag 30 juli 2009

Op donderdagavond omstreeks 23.15 uur werd een echtpaar overvallen in hun woning aan de Willem Barentzstraat in Hoorn. De 71-jarige man wilde net de poortdeur van zijn tuin afsluiten toen hij van achteren werd beetgepakt. Een tweede persoon ging direct de woning binnen en pakte hier de 67 bewoonster beet. Na kort de woning te hebben doorzocht gingen beide overvallers er weer vandoor met sieraden, geld en een laptop. De slachtoffers liepen onder anderen kneuzingen op. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

VOC-schip Prins Willim door brand verwoestVOC-schip Prins Willim door brand verwoest

Den Helder, donderdag 30 juli 2009

Vannacht is brand uitgebroken in de replica van VOC-schip Prins Willim. Het schip lag in het dok van Rijkswerf Willemsoord. Rond middernacht kreeg de brandweer de melding via de automatische brandmelder op het schip. De brandweer was snel ter plaatse op de werf en heeft met man en macht gewerkt om het schip voor uitbranden te behoeden. Dat is helaas niet gelukt, het schip is vrijwel volledig uitgebrand.
De brandmelder ging om 12.10 uur af. De brandweer zag al snel dat de brand moest zijn ontstaan in het onderste dek van het schip en begon direct met blussen. Om verspreiding van het vuur tegen te gaan was het echter noodzakelijk om het schip in te gaan. Na twee uur was het door de hitte en de rook niet meer mogelijk om het vuur van binnenuit te bestrijden. De brandhaard kon niet meer worden bereikt.

Met in totaal drie tankautospuiten is verder gegaan met het blussen van de brand vanaf de kade. Rond 4.00 uur sloegen de vlammen uit het dek en bleek dat het schip niet meer te redden was. De brandweer heeft het vuur vanaf dat moment gecontroleerd laten uitbranden. Daarbij is rekening gehouden met de drie grote masten op het schip, die op een gegeven moment zouden omvallen. In de omgeving van het schip zijn geen woningen aanwezig en de werf kon goed worden afgesloten voor eventueel publiek. Gevaar voor de omgeving is er niet geweest. Wel zijn uit voorzorg in de nacht de bewoners van een aantal plezierjachten gesommeerd buiten het dok te gaan liggen wegens de hevige rookontwikkeling. In de vroege ochtend konden zij weer terugkeren naar hun ligplaats.

Rond 11.00 uur is een hoogwerker ingezet om de laatste smeulende resten van het vuur van bovenaf te bestrijden. De verwachting is dat rond 12.00 uur het vuur volledig zal zijn gedoofd. De brand is vermoedelijk ontstaan in een keuken aan de achterzijde van het schip op het onderste dek. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Dat wordt onderzocht.


Kortsluiting

De Cocksdorp, woensdag 29 juli 2009

Woensdagmorgen werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand in een bungalow aan de Zanddijk nabij de Cocksdorp. Kortsluiting in een haarföhn had de bungalow vol rook gezet. Mogelijk heeft de kortsluiting verband met een stroomstoring op het noorden van Texel Meerdere elektrische apparaten in bungalows op het park zijn kapot gegaan.


Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Overvallen op Burger King

Alkmaar, woensdag 29 juli 2009
Vannacht rond 01.00 uur is het fastfoodrestuarant ‘Burger King’in het NS-station van Alkmaar overvallen. Een medewerkster bleef lichamelijk gezien ongedeerd en de dader ging er zonder buit vandoor. De medewerkster was bezig om de zaak af te sluiten toen een onbekend gebleven man in het bezit van een mes van haar eiste dat ze de kluist zou openmaken. Toen dit niet lukte duwde de man haar aan de kant en probeerde hij het zelf. Ook hij kreeg de kluis niet open en vervolgens ging hij te voet weg. Hij verdween via perron 1 in de richting van de Helderse weg.

De man voldoet aan het volgende signalement:
Leeftijd nog onbekend, lichtgetinte huidskleur, lengte ongeveer 1,80 meter en een slungelig slank postuur. Hij droeg zwarte kleding en een petje en had een capuchon voor zijn gezicht.

Op zaterdagochtend 27 juni 2009 werd de Burger King ook overvallen, mogelijk door dezelfde man.Een medewerker wilde toen om 02.15 uur juist een klant naar buiten laten toen een man naar binnen drong met een mes. De man liet de medewerker achter en liep door naar een ruimte achter de zaak waar hij een andere medewerker, onder bedreiging van het mes, dwong geld af te staan. De dader ging er via de achteruitgang met het geld vandoor. De overvaller was een man van 18 à 22 jaar. Hij is 1.80 lang en heeft een licht getinte huidskleur. Hij droeg een baseballpet,  zwarte trui met capuchon, een zwart/witte monddoek en een zwarte rugzak.

Mocht u inlichtingen over deze overvallen kunnen verschaffen dan wordt u verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Alkmaar: 0900-8844.

Fietsers aangereden door busje

Alkmaar, dinsdag 28 juli 2009

Rond 22.00 uur vloog een busje op de Geestersingel, bestuurd door een 18-jarige vrouw uit Alkmaar, uit de bocht en reed daarbij twee fietsers aan. De vrouw reed vervolgens tegen twee betonpaaltjes en kwam op de rijbaan tot stilstand. De vrouw kwam vanaf de rotonde en reed in de richting van de Kanaalkade. Net na de rotonde raakte ze in de bocht van de Geestersingel de macht over het stuur van haar Volkswagenbusje kwijt en tikte daarbij twee fietsers aan die rechts van haar reden. Het ging om een 50-jarige vrouw uit Alkmaar en haar mannelijke partner. De fietsers kwamen ten val en raakten licht gewond. Ze werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar en werden daar een nacht ter observatie opgenomen. De bus raakte flink beschadigd. De bestuurster, die pas haar rijbewijs had, bleef ongedeerd. De politie maakt een proces-verbaal op.

Rijden zonder rijbewijs

Heerhugowaard, dinsdag 28 juli 2009
In de avond kreeg de politie de tip dat twee automobilisten zonder rijbewijs reden in het Geestmerambacht. Ze zaten met meerdere personen in de twee auto’s en werden door een onopvallende politieauto gesignaleerd en gevolgd. Ze reden met flinke snelheid uit het recreatiegebied en konden rond 22.00 uur met assistentie van enkele andere politie-eenheden worden staande gehouden op de Broekerweg in Heerhugowaard. Daar kwamen er ruim tien personen uit de twee auto’s. Eén van de twee bestuurders was een 30-jarige man uit Heerhugowaard. Hij beschikte niet over een rijbewijs en gaf dat onmiddellijk toe. Een ander persoon, met rijbewijs haalde zijn auto op.

De tweede bestuurder bleek een 16-jarige jongen uit Heerhugowaard, eveneens zonder rijbewijs. Terwijl agenten met hem bezig waren bleef hij mobiel bellen en toen zijn telefoon werd afgepakt werd hij ontzettend agressief naar de politiemensen. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding, beledigde hen en maakte discriminerende opmerkingen naar een politieman van buitenlandse afkomst. Bij het overmeesteren en overbrengen van deze verdachte liep een agent een gekneusde vinger op. Bij zijn insluiting was hij nog agressief tegen een officier van dienst. De jongeman is in verband met een nader onderzoek in verzekering gesteld. De auto waarin hij reed is in beslag genomen en er wordt een dossier tegen hem opgemaakt.

Hoorn, dinsdag 28 juli 2009
Rond 17.30 uur zagen agenten op de Zwaagmergouw een bekende 44-jarige man uit Hoorn in een auto rijden. De agenten wisten dat het rijbewijs van de man was geschorst wegens enkele gevallen van rijden met drank op. Nadat de man aan de kant was gezet bleek dat hij in juni van dit jaar zijn rijbewijs had moeten inleveren en daarvan ook op de hoogte was. Hij kreeg een proces-verbaal en een ander mocht zijn auto ophalen.

Motorambulance betrokken bij aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 28 juli 2009

Vanmorgen rond 09.10 uur werd er een aanrijding met letsel gemeld op de Provincialeweg N242 nabij industrieterrein ‘De Zandhorst’. Een 33-jarige motorrijder van de ambulancedienst uit Alkmaar ging naar het ongeval toe. Vlak voordat hij ter plaatse kwam werd duidelijk dat er geen gewonden waren en zette hij zijn zwaailicht en sirene af. Hij passeerde nog wel een file van auto’s die was ontstaan. Hij kwam uit de richting van Oudkarspel en ging in de richting van Alkmaar. Een 60-jarige automobiliste uit Oudkarspel stond in de file van auto’s en besloot om te keren. Ze zag daarbij de motorrijder die vanachter haar kwam over het hoofd. De motorrijder reed tegen het linker voorportier van de personenauto en kwam ten val. Hij werd, samen met de automobiliste, voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. De vrouw werd na onderzoek ontslagen en de motorrijder werd behandeld aan een gebroken pols. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.


Motorrijder zwaar gewond na eenzijdig ongeval

Hoorn, dinsdag 28 juli 2009

Rond 20.00 uur reed een 19-jarige motorrijder uit Hoorn tegen een lichtmast aan de Marowijne. De man is uit de bocht gevlogen en is via de stoeprand tegen de lantaarnpaal aangereden. Hij raakte zwaar gewond ondermeer aan zijn rechterbeen. Hij is opgenomen in het ziekenhuis. Zijn motor raakte total loss.

Trein ramt taxi

Alkmaar, dinsdag 28 juli 2009

Bij een aanrijding tussen een trein en een taxi in Alkmaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag wonder boven wonder geen gewonden gevallen. Een taxichauffeur uit Heiloo reed omstreeks 01.10 op de Kalkovensweg richting de gesloten spoorovergang. Jaren geleden heeft men hier een middengeleider geplaatst die het slalommen bij gesloten spoorbomen moest voorkomen. De middengeleider weerhield de chauffeur er niet van om links de gesloten bomen te ontwijken. Hierbij zag hij een trein komende vanaf Heiloo over het hoofd. De taxi werd rechtsvoor geraakt, kwam los van de grond en werd vervolgens door de trein tegen een hek gedrukt. De taxi werd aan de zijkant opengereten. De chauffeur kwam met de schrik vrij, eveneens als de machinist en enkele passagiers van de trein. De taxichauffeur vervoerde geen passagiers. De trein liep forse schade op. Treeplanken en enkele leidingen werden volledig vernield. Het Korps Landelijk Politiediensten (KLPD) onderzocht het ongeval. 

Overvallen in Den Helder

Den Helder, dinsdag 29 juli 2009
Kort na middernacht is een 30-jarige bewoner van een huis aan de Tuinstraat overvallen door drie onbekend gebleven daders. Er is geld buit gemaakt en er vielen geen gewonden. Rond 00.15 uur werd er aangebeld door de mannen. Nadat een mannelijke bezoeker open had gedaan drongen ze de woning binnen en bedreigden ze de bezoeker, de bewoner en twee aanwezige vrouwen met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ze maakten duidelijk dat ze voor drugs en geld kwamen. Ze namen een geldbedrag weg uit een van de kamers in de woning. Er ontstond een korte worsteling en vervolgens sloegen de daders te voet op de vlucht. Ze hadden hun gezichten deels afgedekt maar waren vermoedelijk van Antilliaanse afkomst.

Den Helder, maandag 27 juli 2009
Rond 17.30 uur is een 42-jarige man uit Den Helder aangevallen in het Timorpark. Hij werd met zijn fiets ten val gebracht en vervolgens werd er door twee onbekend gebleven mannen geld uit zijn portemonnee gestolen. De man reed na cafébezoek met zijn fiets vanaf de Middenweg het park in, in de richting van Oud Den Helder. Opeens kreeg hij vanachter een harde trap tegen zijn fiets waardoor hij ten val kwam in het gras naast het fietspad waar hij op reed. Twee mannen op een scooter hadden de trap gegeven en gaven hem op de grond nog een trap in zijn maagstreek na. Het slachtoffer verloor even zijn bewustzijn. Toen hij bij kwam merkte hij dat er een klein geldbedrag uit zijn portemonnee was gestolen. Het slachtoffer is overeind geholpen door een onbekend gebleven passant. De verdachten, vermoedelijk van Antilliaanse afkomst,  reden op een scooter en droegen ieder een helm, waarvan één met een klep bovenop.
Getuigen, en met name de hulpvaardige passant, worden verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Den Helder: 0900-8844.

 

Taxi brandt uit

Hoorn, dinsdag 28 juli 2009

Dinsdagochtend om 03.50 uur werd de brandweer van Hoorn opgeroepen voor een autobrand aan de Timpaan. Het bleek om een taxi te gaan die daar sinds zaterdag stond geparkeerd. De taxi ging geheel verloren. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Hooibrand

Texel, maandag 27 juli 2009

In de nacht van zondag op maandag werd de brandweer van Texel opgeroepen voor een buitenbrand aan de Ruigendijk. Het bleek te gaan om een hooiklamp. Bij de brand kwam veel vliegvuur vrij dat neerdaalde in de duinen. De brandweer zette een waterscherm op om het vliegvuur te bestrjden. De brandweer liet de klamp gecontroleerd uitbranden.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Lichaam vrouw gevonden in Noord-Hollandskanaal

Zuid-Schermer, maandag 27 juli 2009

Op maandagmiddag 27 juli is tussen van het pontje naar Akersloot en de Kogepolderbrug het lichaam gevonden van een 21-jarige vrouw uit De Rijp. Om een eventueel misdrijf uit te sluiten is de politie op zoek naar getuigen die de vrouw mogelijk zondag nog gezien hebben, alleen of in gezelschap van iemand. Bekend is dat de vrouw zondagochtend 26 juli rond 10.30 uur van huis is vertrokken op de fiets. Deze fiets heeft zondag enige tijd op een fietspad gelegen. Dit fietspad loopt parallel aan de N244 en lag ter hoogte van de Zuidervaart. Het gaat om een lichtblauwe damesfiets met drie versnellingen. Deze heeft hier tot  circa 20.00 uur gelegen.
De vrouw was donker getint en 1.61 lang. Zij droeg een zwarte rugzak van het merk Eastpack. Heeft u deze vrouw zondag tussen 10.30 en 20.00 uur gezien? Of heeft u informatie over de fiets die achtergebleven is op het fietspad en waar deze is gebleven? Neemt u dan contact op met de politie in Heerhugowaard

Auto van de weg

Den Hoorn, maandag 27 juli 2009

Rond 23.30 uur vond er op de Westerweg een eenzijdig ongeval plaats. Een 18-jarige automobilist uit Nieuwe Pekela was met hoge snelheid van de weg geraakt en via het fietspad in een sloot tegen een tuunwal tot stilstand gekomen. Een passagier van hem raakte licht gewond maar kon door ambulancepersoneel opgelapt worden. Hij verklaarde zelf te snel te hebben gereden in de richting van Den Burg. Net voor een bocht in de weg was hij de macht over het stuur verloren. De verdachte is een beginnend bestuurder. Zijn rijbewijs is ingenomen. 

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Gewonden bij ongeval N9

Alkmaar, maandag 27 juli 2009

Een 23-jarige en een 28-jarige automobilist, beide afkomstig uit Alkmaar werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Steve Bikoweg rond 11.30 uur. De 23-jarige automobilist reed vanuit Schoorldam rechtdoor richting Alkmaar en is vermoedelijk door rood licht gereden. Hierdoor kwam hij in aanrijding met de 28-jarige automobilist, die vanaf dezelfde weg linksaf sloeg richting de Kogendijk. De 23-jarige man raakte de auto van de 28-jarige man aan de rechterzijde. Beide automobilisten werden ter controle overgebracht naar het MCA in Alkmaar.


Overvallen in Hoorn

Hoorn, zondag 26 juli 2009
Een 18-jarige bezorger van Chinese maaltijden is zondagavond rond 18.40 uur overvallen op De Wieken. De man had juist een maaltijd afgeleverd op een adres op de Korenmolen. Hij reed richting de Oliemolen en sloeg daar over een bruggetje rechtsaf een grinpad op. Dit pad loopt langs De Wieken. De bezorger was halverwege het grindpad toen er een jongen links uit de bosjes sprong voor zijn scooter. De bezorger remde, maar zag dat de jongen een bivakmuts droeg. Hierop wilde hij wegrijden maar werd vanachter vast gegrepen door een tweede jongen eveneens met een bivakmuts. Er was nog een derde persoon bij. De bezorger had een een tas om zijn nek die hem afhandig werd gemaakt. Hierin zat de opbrengst van de bestellingen. De drie verdachten gingen er met de tas vandoor in de richting van de Oliemolen.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft op of in de omgeving van de Wieken of de Oliemolen iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de recherche in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Hoorn, zaterdag 25 juli 2009
Rond 21.35 uur werd een 18-jarige pizzakoerier uit Zwaag slachtoffer van een overval door twee onbekend gebleven mannen die hem een stomp op zijn neus gaven. Hij liep een gebroken neus op en had enkele tanden door zijn lip. Hij moest in het ziekenhuis behandeld worden. De jongeman moest een bestelling afleveren op een, naar later bleek, niet bestaand huisnummer aan de Marskramer. Nadat hij zijn auto voor de deur had geparkeerd liep hij te zoeken toen hij van achter wild werd benaderd. Na de klap maakten de daders zijn portemonnee buit en ze haalden de Tom-Tom uit de auto. Ze renden daarna weg. Het zou gaan om twee in het donker geklede jonge mannen met een Zuid-Europees uiterlijk. De een droeg een rode pet en de ander had een capuchon over zijn hoofd.

Hoorn, zaterdag 25 juli 2009
Rond 17.45 uur vond er een overval op een tankstation aan het Keerna plaats waarbij een kassier werd bedreigd met een mes. De onbekend gebleven dader ging er vandoor met een geldbedrag en enkele sloffen sigaretten. De kassier stond juist geld te tellen om te gaan sluiten toen de overvaller binnen kwam. Hij eiste geld. De kassier dacht eerst nog aan een grap maar toen de dader een mes tevoorschijn haalde en hem daarmee bedreigde was hij gedwongen de dagopbrengst af te geven alsmede enkele sloffen sigaretten. De dader vertrok daarna te voet  in de richting van de Dorpsstraat. De verdachte voldoet aan het volgende signalement: man, rond 20 jaar oud, licht getinte huidskleur, 1,80 meter lang, droeg sjaal om zijn gezicht en sprak Nederlands met een Zuid-Europees accent. Hij droeg een donkere jas en broek en een groenkleurige pet.

Rond het tijdstip van de overval was er verkeer op straat. De mogelijkheid bestaat dat de verdachte zich voor de overval enige tijd rond het Gulf-tankstation aan het Keern heeft opgehouden. Mocht u inlichtingen over deze zaak kunnen geven dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Drank in het spel bij aanrijding

Warmenhuizen, zondag 26 juli 2009

Een 37-jarige automobilist uit Anna Paulowna raakte zondagmiddag rond 14.30 uur zijn rijbewijs opnieuw kwijt nadat hij op de Westfriesedijk een aanrijding had veroorzaakt. De man reed over de Westfriesedijk komende uit de richting van de Kanaaldijk. Over deze zelfde weg reden in dezelfde richting vier fietsers. Hiervan reed hij de achterste twee aan. De 66-jarige en 60-jarige vrouw, beiden uit Sint Pancras, kwamen ten val. Zij werden ter plaatse aan hun schaafplekken en kneuzingen behandeld. De automobilist bleek gedronken te hebben. Hij blies 600 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. dem an had zijn rijbewijs net terug. Hij was in januari dit jaar ook aangehouden met drank op.

Kneuzingen door aanrijding

Alkmaar, zondag 26 juli 2009

Een 16-jarige snorfietsster uit Alkmaar raakte zondagmiddag rond 17.00 uur gewond op de Wilhelminalaan. Een 55-jarige automobilist uit Heerhugowaard sloeg op de kruising met de Harddraverslaan rechtsaf. Hij liet hierbij de snorfietsster die op dezelfde weg in dezelfde richting reed niet voorgaan. Zij haalde hem rechts in. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de Alkmaarse ten val kwam. Zij liep hierbij kneuzingen op aan haar hand en schouder en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Hooibrand Den Burg

Den Burg, zondag 26 juli 2009

De brandweer van Den Burg werd zondagavond omstreeks kwart over zes opgeroepen voor een hooibrand aan de Spangerweg. In een schuur lagen hooibalen opgeslagen die vlam hadden gevat. Samen met een boer heeft men de balen naar buiten weten te halen en heeft men de brand geblust.

Foto’s Leon Verra / www.112texel.nl


Alcohol en verkeer

Wieringerwerf, zondag 26 juli 2009
Gisteravond rond 22.10 uur betrapten agenten op de Terpweg een 24-jarige ‘alcomobilist’ uit Hoorn op het rijden met drank op. Aan het bureau blies hij 330 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal. Enkele uren later, om 00.45 uur,  werd  op de Verbindingsweg een 24-jarige automobilist uit Kreileroord betrapt op het rijden met drank op. Hij blies 240 ug/l en kreeg ook een proces-verbaal.

Andijk, zondag 26 juli 2009
Rond 00.50 uur werd op de Gedeputeerde Laanweg een 53-jarige automobilist uit Enkhuizen betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 380 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg tevens een bon wegens het rijden met een verlopen rijbewijs en er stond nog een verkeersboete van bijna 100 euro voor hem open.

Broek op Langedijk, zondag 26 juli 2009
Rond 02.30 uur werd op de Hornweg een 24-jarige man uit Polen betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau 545 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, zaterdag 25 juli 2009
Rond 00.45 uur werd op de Westerdijk een 28-jarige automobilist uit Hoorn betrapt op het rijden met drank op. Hij blies aan het bureau bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 820 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Hoogkarspel, vrijdag 24 juli 2009
Rond 21.00 uur controleerden agenten op de Bernhardstraat een 63-jarige automobilist uit Hoogkarspel op drankgebruik. De man blies aan het bureau 460 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Arrestatie na reddingsactie

Texel, zondag 26 juli 2009

Een man is zondagmiddag in de haven gearresteerd nadat hij aggressief werd tegenover een agent. De man raakte bij de Molengat met zijn bootje in de problemen. De KNRM sleepte het bootje naar de haven, alwaar de man werd aangehouden en werd overgebracht naar het bureau.

Leon Verra / www.112texel.nl


Mishandelingen

Heerhugowaard, zondag 26 juli 2009
Rond 04.00 uur vond er een zware mishandeling plaats in een discotheek aan het Strand van Luna. Een 19-jarige jongen uit Heerhugowaard kreeg op de dansvloer ruzie met een leeftijdgenoot uit zijn woonplaats omdat hij zijn meisje omhelsde. Hij gaf hierbij een klap tegen zijn hoofd waarna het slachtoffer met een bloedende hoofdwond op de grond viel. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden en werd overgedragen aan de politie. Het slachtoffer werd vervoerd naar het ziekenhuis waar bleek dat hij ernstig hoofdletsel had opgelopen. Hij moest worden opgenomen. De verdachte is in verzekering gesteld in verband met het verdere onderzoek.

De Koog, zondag 26 juli 2009
Vannacht rond 03.30 uur heeft de politie op de Dorpsstraat een 66-jarige man uit De Koog aangehouden nadat hij een 35-jarige man uit Avenhorn had mishandeld. De twee kregen een woordenwisseling op straat en opeens haalde de Texelaar uit. Hij gaf de man uit Avenhorn een vuistslag en ga daarna met een ijsemmer een tik toe. Het slachtoffer liep een kapotte wenkbrauw op. De verdachte is na verhoor in de loop van de ochtend met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Enkhuizen, zaterdag 25 juli 2009
Rond 03.30 uur werd op de Kaasmarkt een 18-jarige jongen uit Enkhuizen door een agent aangehouden omdat hij op straat aan het vechten was. Hij was een café uitgezet. Hij had een bebloed gezicht en dreigde zijn opponent dood te maken. Het ging om een oude vete. De agent die ingreep werd vervolgens meerdere malen door de jongen in zijn gezicht gespuugd. De jongeman moest ter afkoeling mee en werd in het ziekenhuis behandeld aan een gebroken neus. In het ziekenhuis is van hem en de agent bloed afgenomen om te bezien of de agent besmettingsgevaar loopt. Hij is ter ontnuchtering en in verband met een verhoor ingesloten. Hij is zaterdagmiddag met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Enkhuizen, zaterdag 25 juli 2009
Een 15-jarige jongen uit Enkhuizen is met zwaar hoofdletsel in het ziekenhuis opgenomen nadat hij rond 17.30 uur flink was geraakt door een 15-jarige plaatsgenoot. De twee hadden ruzie gekregen en na de klap viel het slachtoffer te water. Hij heeft een scheurtje in zijn schedel opgelopen en moet voorlopig in het ziekenhuis blijven. De verdachte is kort hierna thuis door de politie aangehouden. Hij is in verzekering gesteld.

Den Helder, zaterdag 25 juli 2009
Rond 04.15 uur ontstond er op de Middenweg een opstootje waarbij werd gevochten. Over en weer vielen er klappen. Twee jongemannen liepen licht letsel op en lieten zich behandelen in het ziekenhuis. De politie greep in en hield twee verdachten aan wegens openlijke geweldpleging. Deze mannen van 21 en 20 jaar oud en afkomstig uit Den Helder zijn voor de nacht opgesloten in een politiecel. Na verhoor zijn zij in de loop van de zaterdag op vrije voeten gesteld. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Alkmaar, zaterdag 25 juli 2009
Rond 02.50 uur werden agenten op het Waagplein aangesproken door een 25-jarige aangever uit Alkmaar. Hij had kort ervoor, op de Houttil, een klap op zijn neus gehad van een passant tegen wie hij per ongeluk op was gebotst. Het slachtoffer liep een bloedneus op. Op zijn aanwijzing kon de 17-jarige verdachte uit Heerhugowaard op straat worden aangehouden. Hij is naar het bureau gebracht en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ongeval Heilooër Tolweg

Alkmaar, zaterdag 25 juli 2009

Rond 19.45 uur vond er een botsing plaats tussen twee personenauto’s op de kruising Kennemerstraatweg-Heilooer Tolweg waarbij in totaal zeven personen gewond raakten. Niemand raakte ernstig gewond.
De aanrijding ontstond toen een 20-jarige man uit Alkmaar vanuit de richting Heiloo met zijn Audi de kruising op reed. Hij botste tegen een Toyota die voor hem van rechts kwam uit de richting van de Kooimeer en werd bestuur door een 27-jarige man uit Huizen. Uit de Audi werden 5 slachtoffers gehaald die voor onderzoek werden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en Beverwijk. Uit de Toyota kwamen twee slachtoffers die voor onderzoek naar het ziekenhuis in Hoorn werden overgebracht. Alle slachtoffers waren nog aanspreekbaar en klaagden over pijn in de nek en schouders.

[ x ] ongeschikt

Noord-Scharwoude, zaterdag 25 juli 2009

Rond 21.30 uur zagen agenten op de Veilingweg een bekende rijden in een wrak van een auto. Het ging om een 30-jarige automobilist uit Broek op Langedijk. Zijn rijbewijs is enige tijd geleden al ongeldig verklaard. De APK van zijn auto was verlopen, zijn kentekenbewijs was al door de politie ingenomen omdat zijn auto schade had, er stonden nog verkeersboetes voor hem open en hij reed met gestolen kentekenplaten. De auto is uit het verkeer genomen en tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt.

Meisje aangereden, automobilist rijdt door

Bovenkarspel, zaterdag 25 juli 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag rond 01.45 uur is een groepje fietsers door een automobilist aangereden op de Hoofdstraat. Een 17-jarige meisje uit Stede Broec raakte daarbij ernstig gewond aan haar rug en een ander 17-jarige meisje uit Enkhuizen liep beenletsel op. De dader reed zonder te stoppen door maar meldde zich rond het middaguur bij de politie. Er is bloed van hem afgenomen, zijn rijbewijs is ingevorderd en hij is in verzekering gesteld.

Het groepje van zo’n vijf fietsers reed over de Hoofdstraat in de richting van het Westeinde. Het meisje uit Enkhuizen werd als eerste geraakt. Zij zat achterop bij iemand. Ze werd met haar beenletsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn en mocht vanmorgen na behandeling naar huis. Het tweede meisje dat door de auto werd geraakt was het meisje uit Stede Broec die alleen op haar fiets zat. Zij liep daarbij ernstig rugletsel op en moest worden overgebracht naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam waar ze is opgenomen. Ze is buiten levensgevaar.

De politie stelde onmiddellijk een groot onderzoek in waarbij sporen werden gevonden die mogelijk konden leiden tot de identiteit van het doorgereden voertuig. Rond het middaguur meldde de verdachte zich vrijwillig met zijn vader aan het bureau in Stede Broec.

De verdachte is een bekende van de politie daar hij in de afgelopen 19 maanden twee maal aangehouden is geweest wegens het rijden onder invloed van drank. Er loopt nog een onderzoek naar zijn rijvaardigheid via het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen maar hij beschikte nog over zijn rijbewijs. Dat is nu ingenomen. Een blaastest leverde nu geen resultaat op maar er wordt bloed van hem afgenomen om te bezien of hij onder invloed van drugs is geweest. De verdachte is in verzekering gesteld. Maandag 27 juli wordt hij geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.


Over de kop

Oostwoud, zaterdag 25 juli 2009

Rond 03.00 uur ging op de Broerdijk een 22-jarige automobilist uit Lutjebroek over de kop. Hij raakte licht gewond. De man reed alleen in zijn auto en kwam uit de richting van de rijksweg A7. Bij een vluchtheuvel raakte hij de macht over het stuur kwijt, ramde een lantaarnpaal, sloeg over de kop en kwam in de voor hem linkerberm tot stilstand. Hij verklaarde met zijn radio bezig geweest te zijn en had daardoor niet voldoende opgelet. Hij raakte licht gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling mocht hij naar huis. Zijn auto raakte total loss en een blaasproef wees uit dat hij niet gedronken had.

Opnieuw een slachtoffer van Roemeense dieven

Alkmaar, donderdag 23 juli 2009
Rond 20.00 uur is er opnieuw iemand slachtoffer geworden van diefstal door vermoedelijk Roemeense mensen. Een 42-jarige vrouw uit Wervershoof stapte in haar geparkeerde auto in de parkeergarage aan de Kwakelkade. Een vrouw met donker halflang haar in een paardenstaart opende haar portier en begon in gebroken Engels een zielig verhaal dat ze zwanger was en een ziekenhuis zocht. Bij haar stond een Zuid-Europese man die in het donker was gekleed.

Er werd een stadsplattegrond over de tas van het slachtoffer uitgespreid opdat zij het ziekenhuis zou kunnen aanwijzen. Hierna vertrok het tweetal en kwam het slachtoffer er achter dat haar portemonnee was ontvreemd. Kort hierna is er een geldbedrag van vele honderden euro’s van haar rekening gepind.  Voordat de vrouw in haar auto stapte had ze per pin afgerekend in een winkel waarbij door een handlanger van de Roemenen vermoedelijk is meegekeken.

De politie in Noord-Holland Noord heeft de afgelopen weken een tiental aangiftes van deze  truc opgenomen. De verdachten opereerden in wisselende samenstelling ondermeer in Heerhugowaard, Enkhuizen, Den Helder, Warmenhuizen, Schagen, Castricum en Alkmaar. Ook elders in het land heeft deze groep al toegeslagen. Ze verplaatsen zich mogelijk in een witte Ford met Franse kentekenplaten.

Oplichting door neppostbode

Medemblik, vrijdag 24 juli 2009

Een 58-jarige vrouw uit Medemblik deed aangifte van oplichting. Haar behulpzame buurman had op maandagochtend 20 juli 2009 een pakje bij de deur voor haar aangenomen omdat zij niet thuis was. Het ging om een pakket ‘onder rembours’ en de onbekend gebleven postbesteller vroeg of de man 30 euro voor zijn buurvrouw wilde afrekenen. Dat deed hij. Toen zijn buurvrouw thuis kwam bleek er een waardeloze lampenkap in het pakket te zitten. Ze had ook geen bestellingen gedaan.  De politie waarschuwt om niet te betalen bij voor derden aangenomen pakketten.

Boosterrijder overleden na aanrijding

Den Helder, vrijdag 24 juli 2009

Gistermiddag, donderdag 23 juli 2009, werd een 85-jarige boosterrijder uit Den Helder op de Marsdiepstraat van achter aangereden door een 42-jarige man uit Den Helder op een scooter. De boosterbestuurder kwam ongelukkig ten val en liep hoofdletsel op. Vannacht is hij in het ziekenhuis in Alkmaar aan zijn verwondingen overleden.
De booster en de scooter reden beiden over de Marsdiepstraat in de richting van de Middenweg. Ter hoogte van het hotel Den Helder werd de boosterrijder van achteren aangereden door de scooterrijder. Hij was in gedachten verzonken en had de booster voor hem te laat opgemerkt. De boosterrijder werd in kritieke toestand per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij vannacht overleed. De scooterrijder kwam er met enkele schaafwonden vanaf. Zijn rijbewijs is ingenomen

Twee gewonden bij kop-staart aanrijding

Warmenhuizen, donderdag 23 juli 2009

Bij een kop-staart aanrijding op de Kanaalweg in Warmenhuizen zijn donderdagmiddag twee gewonden gevallen.
Omstreeks 17.40 uur wilde een bestuurder van een bestelauto linksaf slaan richting tuincentrum Warmerhuizer Bos. Een bestelauto die hierachter reed remde af en werd vervolgens van achter aangereden door een personenauto. De middelste auto werd vervolgens doorgedrukt tegen de voorste auto. Zowel de bestuurder van het voorste als de bestuurder van het achterste voertuig raakten gewond en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De twee inzittenden van het middelste voertuig, dat als total loss moet worden beschouwd, raakten niet gewond. De Verkeersongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval. De Kanaalweg was tot omstreeks 19.50 uur afgesloten voor het verkeer.


Vermist meisje tegen wil vastgehouden in woning

Alkmaar, donderdag 23 juli 2009
Het sinds 12 juli vermiste 16-jarige meisje uit Alkmaar is terecht. Zij kwam woensdagavond 22 juli rond 22.00 uur aanlopen bij een woning op de Drevelstraat. Zij gaf aan bij de bewoonster dat zij sinds tien dagen tegen haar wil werd vastgehouden door een man in een woning aan de Elgerweg. Hier zou ook nog een ander meisje worden vastgehouden.

De politie werd ingeschakeld. Deze observeerde de woning. De vrouw die nog in de woning werd vastgehouden kwam op een gegeven moment naar buiten lopen. Zij werd daar opgevangen door agenten. De 47-jarige bewoner kwam hierna naar buiten. Hij werd aangehouden en is inmiddels in verzekering gesteld.

Naar wat zich precies in de woning heeft afgespeeld wordt onderzoek gedaan door de politie. Het 16-jarig meisje en de 25-jarige vrouw uit Amsterdam, die in de woning aanwezig was, worden op dit moment opgevangen door de hulpverlening.

Schuur uitgebrand

Heiloo, donderdag 23 juli 2009

Rond 17.30 uur ontdekte een bewoner van een huis aan de Westerweg dat de schuur achter zijn woning in brand stond. De brandweer heeft het vuur geblust maar de schuur ging vrijwel verloren. De vermoedelijke oorzaak van de brand is kortsluiting in een elektrische oven.

Dode bij ongeval Wieringerwerf

Wieringerwerf, donderdag 23 juli 2009

Bij een botsing tussen een vrachtwagen en een bestelwagen is donderdagmorgen omstreeks 09.20 uur een 53-jarige automobilist uit Slootdorp om het leven gekomen. Het ongeval gebeurde op de Frieseweg langs de A7 bij Wieringerwerf in een zogenoemde ‘afrembocht’. Door nog onbekende oorzaak belandde het slachtoffer op de verkeerde weghelft en botste frontaal op de vrachtwagen. Het slachtoffer overleed ter plekke aan zijn verwondingen.

Aanrijdingen met letsel

Hensbroek, donderdag 23 juli 2009

Rond 17.00 uur reed op de Dorpsweg een 11-jarige meisje op een fiets uit Hensbroek frontaal tegen een personenauto, bestuurd door een 60-jarige vrouw uit Ursem.  Het meisje liep een bovenbeenfractuur op en werd in het ziekenhuis in Alkmaar opgenomen. Ze reed over de Dorpsweg, komende uit de richting van Ursem en ging in de richting van Obdam. Mogelijk schoot zij met haar voet van de trapper waardoor zij na een slingerbeweging op de weghelft van het tegemoetkomend verkeer kwam. De automobiliste die haar daar tegemoet kwam kon een frontale botsing niet meer voorkomen.

Heerhugowaard, donderdag 23 juli 2009
Rond 11.30 uur vond op de rotonde van de Zuidtangent een aanrijding plaats tussen een 72-jarige automobiliste uit Wormerveer en een 78-jarige vrouw op een fiets uit Heerhugowaard. De automobiliste had de fietsster te laat gezien. Door de botsing kwam de vrouw uit Heerhugowaard ten val en brak zijn haar schouder. Zij is opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.

Politie Den Helder en Texel van start met aanpak ‘verkeershufters’

Den Helder, woensdag 22 juli 2009
De politie in Den Helder en op het eiland Texel zijn deze week van start gegaan met een project dat zich richt op de persoonsgerichte aanpak van agressieve bestuurders in het verkeer. Doel is om ergerlijk rijgedrag te voorkomen en hen direct na hun misdragingen aan te pakken.

Deze aanpak heeft elders in het land al vruchten afgeworpen maar is in de regio Noord-Holland Noord nieuw. De bestuurders die regelmatig verkeersovertredingen plegen zijn bij de politie bekend en in kaart gebracht. Tijdens vaak onopvallende surveillances kunnen zij rekenen op extra politieaandacht, ook in de preventieve sfeer. Zij kunnen worden gevolgd maar ook vooraf worden aangesproken, en gewaarschuwd. Het gaat ondermeer om zichtbare overtredingen op het gebied van bumperkleven, snelheid, negeren van rood licht, parkeren, slippen of gummen (laten spinnen van banden) en hard wegrijden.

Bij grove overtredingen heeft de politie de mogelijkheid om een rijbewijs of voertuig in beslag te nemen of een onderzoek in te (laten) stellen naar de rijvaardigheid van de persoon in kwestie. Bij huftergedrag kan de politie ook contact zoeken met bijvoorbeeld het Openbaar Ministerie, verzekeraars, ouders of een werkgever. Er wordt met dit project gekeken naar een aanpak op maat om het rijgedrag van de betrokkene positief te beïnvloeden.

Fietser gewond na aanrijding met trekker

Heerhugowaard, woensdag 22 juli 2009

Een 42-jarige fietser uit Heerhugowaard is woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur gewond geraakt nadat hij door een trekker werd aangereden. De trekker, die op het terrein van een bedrijf aan de Flemingstraat in Heerhugowaard wordt gebruikt om trailers te verplaatsen, reed na de aanrijding tegen een muurtje en belandde op zijn zijkant. Het Mobiel Medisch Team assisteerde het ambulancepersoneel. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

Ramkraak drogisterij

Wieringerwerf, woensdag 22 juli 2009

Woensdagochtend heeft er een ramkraak plaatsgevonden bij een drogisterij op de Terpstraat. Rond 04.30 uur ramden drie verdachten de voorpui van de drogisterij. De verdachten ontvreemden een hoeveelheid parfums en gingen er met een vluchtauto vandoor. De auto waarmee de ramkraak gepleegd was werd met draaiende motor achtergelaten. De vluchtauto werd even later door een agent langs de A7 aangetroffen tussen Wieringerwerf en Middenmeer, in de richting van Amsterdam. Deze stond hier vermoedelijk met pech en de drie verdachten zouden een aardappelveld zijn ingevlucht. De gestolen spullen werden in het veld aangetroffen.


Ambulance betrokken bij aanrijding

Van Ewijcksluis, woensdag 22 juli 2009

Een ambulancechauffeur en zijn bijrijder zijn woensdagmiddag omstreeks 13.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding. De ambulance reed op de N249 ter hoogte van Van Ewijcksluis en was onderweg naar een spoedmelding in Hippolytushoef. Een 69-jarige bestuurder van een bestelbus wilde linksaf slaan richting de Stroomweg. Hij zag daarbij de inhalende ambulance over het hoofd. Bij de aanrijding liep de chauffeur een polsfractuur op. Zijn bijrijder kwam bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De 69-jarige man raakte niet noemenswaardig gewond. De N249 is enige tijd afgesloten geweest vanwege onderzoek en opruimwerkzaamheden.


Aanrijding De Cocksdorp

De Cocksdorp, woensdag 22 juli 2009

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s zijn woensdagmiddag op de Hoofdweg in De Cocksdorp twee gewonden gevallen. Een 50 jarige bestuurder uit het duitse Ochtrup wilde linksaf de oprit in bij boerderij de Halm. Daarbij zag hij een 52 jarige automobilist uit Assen die uit richting Cocksdorp kwam over het hoofd. Bij de botsing raakte de twee inwoners van Assen gewond en werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Jonge fietser overleden

Alkmaar, dinsdag 21 juli 2009

De 18-jarige jongen op een fiets uit Hoogwoud die afgelopen zondagavond op de A.C. de Graafweg werd aangereden door een auto is dinsdagmiddag in het ziekenhuis in Alkmaar aan zijn verwondingen overleden. Hij stak zondagavond rond 23.00 uur vanaf de Pade de A.C. de Graafweg over in de richting van Hoogwoud. Op dat moment werd hij aangereden door een auto bestuurd door een 34-jarige man uit Schagen die voor hem van links kwam.
De toedracht van de aanrijding is nog niet duidelijk. Naar aanleiding van een getuigenoproep in de media heeft zich inmiddels één automobilist gemeld die informatie kon geven maar die de aanrijding zelf niet heeft zien gebeuren. Getuigen die nog niet door de politie zijn gehoord worden dan ook verzocht contact op te nemen met de politie in Wognum via telefoonnummer 0900-8844.

Ongeval N9

N9 / Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 21 juli 2009

Drie verdachten vast voor meerdere overvallen

Heerhugowaard, dinsdag 21 juli 2009
Twee 24-jarige mannen zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 17-jarige jongen uit Alkmaar zijn vorige maand aangehouden voor meerdere overvallen in Heerhugowaard en Alkmaar. Met deze aanhoudingen zijn onder andere een overval op een woning aan de Middenweg, een poging tot overval op een bedrijfsleider van een supermarkt in een parkeergarage, een overval op een buschauffeur en een overval op een supermarkt in Alkmaar opgelost. Deze overvallen vonden februari, maart en mei plaats. Naast deze overvallen is met deze aanhoudingen ook een aantal woninginbraken in Heerhugowaard en Schagen opgelost. Een vierde verdachte moet nog worden aangehouden.

Bij de overval op de woning aan de Middenweg op maandag 16 februari dit jaar werden de mannelijke en vrouwelijke bewoonster op gewelddadige wijze beroofd. De vrouwelijke bewoonster kwam omstreeks 02.30 uur thuis waar zij werd zij opgewacht door twee personen. Zij werd bedreigd met een vuurwapen. De overvallers doorzochten het huis, maar vonden niets van hun gading. Ongeveer twee uur later kwam de man thuis. Hij werd in de woning opgewacht en bedreigd met het vuurwapen. De daders gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag en lieten de slachtoffers gebonden achter.

De drie verdachten zijn in bewaring gesteld. Twee van hen moeten volgende maand voor de rechter komen op een pro forma-zitting. Eerder werden in dit onderzoek al twaalf verdachten in de leeftijd van 16 tot en met 21 jaar aangehouden die verantwoordelijk waren voor een zestal overvallen in Heerhugowaard en Langedijk.

Auto’s in Heerhugowaard in brand gestoken

Heerhugowaard, dinsdag 21 juli 2009

Vanmorgen om half vier werden er op de Jan Tooroplaan in Heerhugowaard twee brandende auto’s aangetroffen. De auto’s stonden zo’n 40 meter van elkaar op straat geparkeerd. De brandweer kwam met twee blusvoertuigen ter plaatse. Eén auto raakte total loss, de tweede zwaar beschadigd. Beide auto’s waren van één eigenaar. De politie stelt een nader onderzoek in.

Bromfietser op gestolen bromfiets onderuit bij achtervolging

Hoorn, dinsdag 21 juli 2009

Een 23-jarige man uit Zwaag werd dinsdagavond rond 20.15 uur op de Johannes Poststraat. Agenten zagen de man op de Veemarkt op een bromfiets rijden zonder helm en zonder kenteken. Zij gingen achter de bestuurder aan die de Noorderstraat in reed. In de Mosterdsteeg zagen de agenten hem tussen twee geparkeerd auto’s staan. Toen de man de politie zag ging hij ervandoor. De agenten achtervolgden de bromfiets en konden uiteindelijk op de Koepoortsweg naast hem komen. De man stuurde toen naar rechts waardoor hij de politieauto raakte. Deze stuurde opzij om een aanrijding te voorkomen. De bromfietser kwam hierdoor weer voor de politieauto te rijden, maar kwam door een nat wegdek ten val toen hij linksaf de bocht nam naar de Johannes Poststraat. De bestuurder stapte echter gewoon weer op en ging er wederom vandoor. De agenten gingen verder met de achtervolging en kwamen weer naast de bestuurder te rijden. Deze stuurde weer naar de politieauto toe waardoor hij de zijkant van de auto raakte en deze begon te slingeren. De bromfietser ging hierdoor opnieuw onderuit. Hij liep hierbij vermoedelijk een lichte hersenschudding op. De bromfiets waar hij op reed bleek gestolen te zijn.

Ongeschikt

Hoorn, dinsdag 21 juli 2009
Een 44-jarige man uit Andijk is afgelopen vrijdagavond 17 juli rond 23.00 uur aangehouden op het Breed. Agenten kwamen langs een horecagelegenheid op deze straat rijden, toen zij een personenauto op de stoep geparkeerd zagen staan met de deur aan de bestuurderskant open. De agenten werden aangesproken door mensen op het terras dat er zojuist een man met een honkbalknuppel de horecagelegenheid was binnengegaan. De agenten zagen de man voor de horecagelegenheid staan met de knuppel in zijn hand toen zij uitstapten. Zij sommeerden hem de knuppel te laten vallen. Dit weigerde hij echter en liep de Grote Noord op. De agenten liepen achter hem aan en sommeerden hem nogmaals het slagvoorwerp te laten vallen. De man begon echter met de knuppel in de richting van de agenten te slaan. Er werd door de agenten pepperspray gebruikt. De man probeerde, nadat hij gepepperd was, één van de agenten met de knuppel te raken. Deze werd hierdoor bijna in het gezicht geslagen. De verdachte wist te ontkomen en vluchtte dezelfde horecagelegenheid in, als waar hij eerder voor stond. Hier kon hij door de agenten, die inmiddels assistentie hadden gekregen, worden aangehouden. De verdachte werd naar het politiebureau overgebracht en in verzekering gesteld. Hij was, gewapend met  knuppel, naar de horecagelegenheid gekomen omdat zijn vriendin ergens in de stad ruzie had met enkele mensen. Hij kwam haar te hulp. De man was erg invloed van alcohol en bleek geen rijbewijs te bezitten.

Heerhugowaard, maandag 20 juli 2009
Een 21-jarige motorrijder uit Alkmaar liep gistermiddag op de Oosttangent tegen de lamp. Hij haalde een onopvallende politieauto met hoge snelheid in en maakte op de weg verschillende ‘wheelies’, waarbij hij dus alleen op zijn achterwiel reed. Daarmee bracht hij dus het overige verkeer in gevaar maar hij had niet door dat hij agenten was gepasseerd. Zij hebben hem rustig gevolgd tot hij een woonwijk inreed en daar stil ging staan waarna hij kon worden aangehouden. Hij had pas zijn autorijbewijs teruggekregen na een flinke snelheidsovertreding in het voorjaar. Sinds juni beschikte hij over een motorrijbewijs. Nu moest hij zijn roze kaartje opnieuw inleveren en hij kreeg een proces-verbaal wegens gevaarlijk weggedrag.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, maandag 20 juli 2009
Vannacht rond 04.40 uur kreeg de politie een melding dat er ruzie was ontstaan op de Ritsevoort na mogelijk een aanrijding. Ter plaatse werden twee mannen van 22 en 25 jaar uit Alkmaar aangesproken. Ze bleken te beschikken over een lichtbeschadigde huurauto die op naam van één van hen stond. Een benadeelde was er op dat moment niet. De beide mannen ontkenden met de inmiddels geparkeerde huurauto te hebben gereden. Ze zijn beiden aangehouden omdat ze hadden gedronken en bliezen (als beginnend bestuurder) respectievelijk 480 en 355 ug/l. Hun rijbewijzen zijn ingenomen en ze zijn ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Graft-De Rijp, zondag 19 juli 2009
Rond 16.00 uur raakte een 23-jarige automobilist uit Jisp, achteruitrijdend, een geparkeerde auto aan de Rechtestraat. Na de aanrijding reed de verdachte door zonder zijn identiteit bekend te maken. Ruim een uur later werd de bestuurder met zijn auto gesignaleerd in Zaandijk waar hij kon worden aangehouden. Hij had teveel gedronken en blies aan het bureau 1025 ug/l. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Man zwaar gewond na woningbrand

Schermerhorn, maandag 20 juli 2009

Bij een uitslaande woningbrand aan de Oosterweidestraat in Schermerhorn is maandagmiddag omstreeks 16.15 uur een 78-jarige bewoner zwaar gewond geraakt. De brandweer trof de bewoner in de keuken aan en kon hem in veiligheid brengen. De woning brandde geheel uit. De woning ernaast liep zware schade op. Naar verluidt kamt de bewoner met psychische problemen. Onderzoek moet uitwijzen of de man de brand zelf heeft gesticht.


Velgendieven op vakantie

Callantsoog, maandag 20 juli 2009

Rond 02.00 uur ging er een autoalarm af van een geparkeerde auto aan de Vloedlijn. De eigenaar werd er wakker van en onderzoek wees uit dat men had gepoogd de velgen van zijn auto te stelen. Er zat een krik onder één van de wielen en er lagen bakstenen klaar om de auto te steunen.
De man stelde de politie in kennis. Korte tijd later zag de man twee jongens bij zijn auto staan. Hij vloog naar buiten om ze aan te houden maar ze wisten te ontkomen. Inmiddels waren er ook agenten gearriveerd die op aanwijzing van de aangever twee jongemannen van 18 en 20 jaar uit Kortenhoef aanhielden op de Abbestederweg. Hun auto werd op de Zeereep aangetroffen met daarin bakstenen en een krik. Ze zijn op vakantie en verbleven in Callantsoog. De mannen zijn ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Fietser zwaar gewond na botsing met auto

Opmeer, zondag 19 juli 2009

Zondagavond rond 23.00 uur is een 18-jarige fietser uit Hoogwoud op de A.C. de Graafweg geschept toen hij de weg vanaf de Pade overstak. Hij werd in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis te Alkmaar. De jongeman werd aangereden door een 34-jarige automobilist uit Schagen die reed over de A.C. de Graafweg. Hij kwam uit de richting van zijn woonplaats en was op weg naar Hoorn. De fietser liep door de botsing ondermeer hoofdletsel op en is daaraan geopereerd. Zijn toestand is kritiek. De toedracht van het ongeval is nog onduidelijk en de politie is dan ook nog op zoek naar personen die getuige zijn geweest van het ongeval met het zware lichamelijke letsel. Zij kunnen bellen met de politie in Stede
Broec: 0900-8844.

Autobrand

Hoorn, zondag 19 juli 2009

Op de Italiaanse Zeedijk brandde zondagochtend even na 06.00 uur een auto uit. Een omwonende werd wakker van een aantal harde klappen. Zij keek uit het raam en zag een jongen gebogen staan over een personenauto. Kort daarop begon het voertuig te branden en sprong de jongen op een fiets en fietste weg. De 27-jarige eigenaar van de auto werd in kennis gesteld. Toen hij ter plaatse kwam bleek ook de voordeur van zijn woning te zijn ingetrapt. De politie is  op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of rond de Italiaanse Zeedijk rond bovengenoemd tijdstip. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn.

Valse brandmelding

De Rijp, zondag 19 juli 2009

Twee 17-jarige jongens uit Purmerend en een 16-jarige jongen uit Middenbeemster werden zondag rond 03.00 uur aangehouden op de Rechtestraat. De politie had een melding gekregen van een brand in een horecagelegenheid. Ter plaatse bleek er helemaal geen brand te zijn. Door een oplettende getuige kon de melder worden herleid. Deze was nog aanwezig in de horecagelegenheid. De 17-jarige jongen werd aangehouden voor het doen van een valse melding. De 16-jarige jongen begon naar aanleiding van diens aanhouding te duwen en trekken. Ook de andere 17-jarige jongen werd aangehouden vanwege duw- en trekwerk en beledigingen die hij richting de agenten uitte. De drie werden overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Man (90) aangereden door auto

Heiloo, zaterdag 18 juli 2009

Een 90-jarige man uit Heiloo is zaterdagmiddag op de Kennemerstraatweg gewond geraakt nadat hij werd aangereden door een personenauto. De man stak omstreeks 17.20 uur met zijn rollator bij een voetgangers- en fietsoversteekplaats de weg over. Een 23-jarige automobilist uit Castricum, die vermoedelijk te hard reed, kon de overstekende man niet meer ontwijken. De man werd met onder andere heup- en hoofdletsel naar het MCA gebracht. De bestuurder van de auto werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Ten tijde van het ongeval waren de verkeerslichten bij de oversteek buiten werking. Deze worden ´s zaterdags om 17.00 uur buiten werking gesteld. De Kennemerstraatweg was tot 18.45 uur tussen de Heerenweg en de Stationsweg afgesloten voor onderzoek.   


Getuigenoproep straatroof

Callantsoog zaterdag 18 juli 2009

Een 21-jarige man uit Schagen is zaterdagochtend rond 00.10 uur op het Dorpsplein beroofd van zijn portemonnee en mobiele telefoon door drie mannen. De man was op weg naar zijn auto. Toen hij op het paadje naar de parkeerplaats liep zag hij de drie aan komen rennen. De mannen hadden alle drie een niet van echt te onderscheiden vuurwapen, waarmee ze hem bedreigden. De man moest zijn geld afgeven. Hij gaf hen geld, maar zij wilden zijn portemonnee. Ook zijn mobiele telefoon moest hij afstaan. Hierna liepen de mannen weg in de richting van het centrum. De mannen waren 1.8o tot 1.85 lang, droegen bivakmutsen, zwarte handschoenen, zwarte jassen en spijkerbroeken. Ze spraken accentloos Nederlands, maar spraken tijdens de overval Engels met elkaar. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van het Dorpsplein op of rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de recherche in Schagen.

Auto te water

De Cocksdorp, vrijdag 17 juli 2009

Bij een ongeval op de Postweg raakten vrijdagavond rond middernacht drie jongeren gewond. De auto waar zij in zaten kwam uit de richting van De Cocksdorp en reed in de richting van De Koog. Ter hoogte van het benzinestation raakte de 18-jarige bestuurder uit Haren door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De auto met de zes inzittenden draaide een aantal malen om zijn as en kwam in de sloot terecht. Alle inzittenden waren uit de auto toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen. Een 15-jarig meisje uit Eemnes liep rugletsel op. Een 18-jarige man uit Groningen al gaan de kant van de weg met hoofd- en rugletsel. Een 14-jarige jongen uit Naarden had een snee in zijn zij. Alle drie werden overgebracht naar het Gemini ziekenhuis in Den Helder. De bestuurder van de auto werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Hij werd zaterdagochtend heengezonden. De drie gewonden mochten zaterdagochtend het ziekenhuis verlaten.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl


Zwaar gewonde bij aanrijding Dijkgraaf Grootweg

Andijk, vrijdag 17 juli 2009

Een 20-jarige man uit Hoorn raakte zwaar gewond bij een aanrijding op de Dijkgraaf Grootweg vrijdagavond rond 20.45 uur. Er stond een auto te wachten op de Grootslagweg voor een auto van rechts. De wachtende auto werd echter gepasseerd door de 20-jarige man met zijn bestelbus. Deze reed de kruising op en werd aangereden door de auto van rechts. De bestelbus belandde in de sloot. De bestuurder raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden bevrijd. Hij werd in zorgwekkende toestand overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Hij ligt nog in coma. Zijn passagier werd ter observatie overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Ook het 3-jarig jongetje wat in het andere voertuig zat werd ter observatie hiernaar overgebracht. Zijn vader, een 24-jarige man uit Andijk, de bestuurder van de andere auto, bleef ongedeerd.

Zomerhuisje door brand verwoest

Vrijdagavond tegen tien voor negen werd de brandweer van Texel opgeroepen voor een schuurbrand. Bij aankomst leek het te gaan om een zomerhuisje.
Van het huisje stonden na het blussen alleen de wanden nog. De brandweer rukte uit met een tankautospuit en de ladderwagen, en schaalde op naar middelbrand.
De nieuwe tankwagen werd ook opgeroepen ivm mogelijk water te kort.Wat de oorzaak is van de brand is onbekend.


Marcel Winter / www.texelphoto.nl
 


Oplettende bewoner voorkomt brand bij bejaardenhuis

Schagen, vrijdag 17 juli 2009

Rond 04.45 uur ontdekte een bewoner van een appartement aan de Kogerlaan dat bij hem aan de overkant iets brandde op een balkon van het verzorgingshuis ‘De Bron’. Hij zag een groepje jongens wegrennen in de richting van de Slenk. De bewoner aarzelde geen moment, belde de brandweer en ging naar de overkant. Daar zag hij dat een pak kranten op het balkon van de Bron in de brand was gestoken. Hij wist het vuur uit te krijgen en de brandweer hoefde niet op te treden. De politie kreeg ook een melding van een bewoonster van een huis aan de Slenk die had gezien dat een groep van vier jongens luidruchtig paaltjes naast jonge boompjes uit de grond trokken. Toen de politie ter plaatse arriveerde waren ze verdwenen. In de wijk Hoep Noord heeft de politie nog met een aantal eenheden gezocht naar de vandalen maar niemand meer aangetroffen.

Alcohol en verkeer

Alkmaar, vrijdag 17 juli 2009
Rond 02.35 uur betrapten agenten op de Schagerweg een 40-jarige automobilist uit Alkmaar op het rijden met drank op. Een andere weggebruiker was opgevallen dat de man slingerend reed en had de politie gebeld. Bij het zien van de politie-auto gaf de verdachte nog gas bij maar op de Amelandstraat kon hij worden staande gehouden. Aan het bureau blies hij 585 ug/l (tot 220 toegestaan). Zijn rijbewijs werd meteen ingenomen en hij werd met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Wognum, donderdag 16 juli 2009
Rond 18.00 uur belandde een 42-jarige automobilist uit Kinderdijk met zijn auto in een sloot langs de A7. Van de auto was alleen het dak nog boven water. De man kon op eigen kracht uit zijn voertuig komen en er kwam een ambulance om hem te onderzoeken. Hij verklaarde dat hij over een stuk hout was heen gereden en dat hij daarbij de macht over het stuur was verloren en van de snelweg was afgeraakt. Hij moest blazen en daaruit bleek dat hij alcohol had gedronken. De man werd voor een nacht ter observatie in het ziekenhuis opgenomen en daar nam een politiearts bloed van hem af om te meten hoeveel alcohol hij op had. De uitslag volgt over veertien dagen. De auto van de man raakte total loss.

Politie waarschuwt voor skimmers

Regio, donderdag 16 juli 2009

De politie waarschuwt voor een nieuwe manier van skimmen waarbij criminelen betaalautomaten die in winkels en bedrijven worden gebruikt weten te manipuleren. De nieuwe werkwijze is de laatste twee weken op verschillende plaatsen in Nederland voorgekomen. In twee gevallen waren bedrijven in de regio Noord-Holland Noord het slachtoffer. In een van deze gevallen kon een verdachte worden aangehouden.

Tot dusverre maakten criminelen meestal gebruik van betaalautomaten waar een opzetstuk op bevestigd werd. Hiermee konden gegevens van bankpassen worden gekopieerd. Voor winkels werd een betaalautomaat ontwikkeld waarmee deze manier van skimmen onmogelijk was. Het gaat daarbij om de Xenta betaalautomaten. Inmiddels is gebleken dat criminelen ook hiervoor een methode voor hebben ontwikkeld om klantgegevens te ‘stelen’, waarna de rekeningen van slachtoffer leeggeroofd kunnen worden.

De werkwijze van de criminelen is hondsbrutaal en heel eenvoudig. Tegen sluitingstijd van een winkel verstopt de crimineel zich. Als iedereen naar huis is komt hij tevoorschijn en maakt hij een gat in het plastic van de betaalautomaat. Hierin installeert hij apparatuur die de gegevens van de bankpas opslaat en via een cameraatje meteen ook meekijkt naar de pincode die wordt ingetoetst. Soms wordt dit cameraatje ingebouwd in de betaalautomaat, maar soms wordt deze ergens anders, bijvoorbeeld in het plafond, gemonteerd.

Na het inbouwen wordt een nieuwe plastic plaat over het gat geplakt en worden de randjes netjes bijgewerkt. Na zijn ‘werkzaamheden’ verstopt de crimineel zich weer tot de winkel open gaat. Een aantal dagen later komt de dief weer terug om ’s nachts zijn apparatuur weer op te halen.

                                              Toch staat de winkelier niet helemaal machteloos. Bij een grondige controle van de betaalautomaten is te zien dat ermee geknoeid is. De opgeplakte plastic plaat laat altijd naden achter, terwijl het plastic anders glad is en vlakken in elkaar overlopen. En mocht de camera ingebouwd zijn, dan zit er een klein gaatje (soms maar van een millimeter) op een plaats waar geen gaatje thuis hoort.

Maar er is nog meer aan te doen. In een winkel met goede alarmapparatuur kan een crimineel zich zo eenvoudig laten insluiten. Mocht u al een alarmsysteem hebben, controleer dit dan regelmatig. En mocht er toch worden ingebroken, controleer dan meteen of uw betaalautomaten soms het doel waren van de inbrekers.

Gemanipuleerde betaalautomaat

Meisje ernstig gewond na aanrijding

Schagen, donderdag 16 juli 2009

Donderdagavond rond 18.10 uur vond er op de kruising de Slenk-Vliedlaan een aanrijding met ernstig letsel plaats tussen een 16-jarig meisje op een scooter uit Wieringerwaard en een 39-jarige automobiliste uit Schagen. Het meisje kwam op de kruising aanrijden vanaf de Slenk en wilde vermoedelijk rechtdoorgaand oversteken. Ze zag daarbij de auto die voor haar van rechts over de Vliedlaan kwam aanrijden over het hoofd. Ze remde en kwam ten val tegen de auto. Het meisje liep een bekkenfractuur en ernstig hoofdletsel op waaraan ze moest worden geopereerd in het ziekenhuis in Alkmaar. Vanmorgen is ze uit haar coma ontwaakt en ze is goed aanspreekbaar. Een traumahelikopter verleende medische bijstand op de plaats van het ongeluk.

Surfspullen gestolen

Castricum, donderdag 16 juli 2009

Rond 09.00 uur bleek dat er op het strand Zuid drie zeecontainers van de surfvereniging ‘Freakwave’ waren opengebroken. Ze waren in gebruik als opslag van materiaal. Er waren zo’n 60 kites en tussen de 10 en 20 surfboards ontvreemd met een totale waarde van vele duizenden euro’s.  Bij de vloedlijn werden nog enkele gestolen goederen teruggevonden. Rond het middaguur troffen gedupeerde leden van de vereniging op een parkeerplaats in de omgeving een gestolen camper aan waarin een groot deel van de buit lag. De forensische opsporingsdienst van de politie heeft de camper veilig gesteld en deze wordt onderzocht op sporen. Onduidelijk is of de gehele buit terug is, er moet nog een inventarisatie plaatsvinden.

Doorrijden na aanrijding

Heerhugowaard, donderdag 16 juli 2009

Een 45-jarige motorrijdster uit Aartswoud liep in de nacht van woensdag op donderdag een beenbreuk op bij een aanrijding op de Provinciale weg. De vrouw reed net na middernacht uit de richting van Langedijk over de N242. Op de kruising met de Smuigelweg sorteerde een donkerkleurige Volkswagen Golf links voor op het voorsorteervak. De bestuurder bedacht zich echter en stuurde naar rechts waardoor hij in aanrijding kwam met de motorrijdster. De auto raakte haar in de linkerflank tegen haar been en zij kwam ten val. De bestuurder van de Volkswagen Golf reed door. De politie is voor het onderzoek naar deze aanrijding op zoek naar getuigen.


Automobilist botst achterop vrachtwagen

Medemblik / A7, woensdag 15 juli 2009

Een 57-jarige automobilist uit Wieringerwerf is woensdagavond zwaar gewond geraakt nadat hij achterop een vrachtwagen was gebotst. Het ongeval gebeurde iets over zessen op de A7 ter hoogte van Medemblik richting Den Oever. De man raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Een traumateam assisteerde het ambulancepersoneel. De linkerbaan van de A7 bleef open voor het verkeer. Ondanks de schade aan zijn vrachtwagen kon de vrachtwagenchauffeur zijn weg toch  vervolgen. De personenauto raakte total loss. De exacte toedracht van het ongeval wordt door de verkeerspolitie onderzocht.


Niet slim

Oosterend , woensdag 15 juli 2009
Op woensdagmorgen kreeg de politie melding dat er sporen waren van een brand bij een benzinestation aan de Oosterenderweg in Oosterend. Ter plaatse bleek van een benzinepomp de noodknop ingedrukt te zijn. Verder waren en sporen van brand en bleek er een brandblusser leeggespoten te zijn. Korte tijd later verschenen bij het tankstation twee jongens. Zij gaven aan die nacht geprobeerd te hebben om te tanken. Omdat zij het niet goed konden zien in het donker, had een van hen een aansteker aangeknipt. Hierdoor was benzine in brand gevlogen. De jongens hadden snel de noodknop van het station ingedrukt en de brand geblust met een brandblusser. De schade wordt onderling geregeld.

Heerhugowaard, dinsdag 14 juli 2009
Op dinsdagavond omstreeks 20.00 uur ging een motorrijder onderuit bij de rotonde in de Huygendijk in Heerhugowaard. De 43-jarige uit Heerhugowaard afkomstige motorrijder reed op de rotonde en trok bij het verlaten hiervan iets te enthousiast het gas open. Hierdoor slipte het achterwiel weg en kwam de man ten val. Hierbij brak hij mogelijk een sleutelbeen. De motorrijder werd per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

De Goorn, dinsdag 14 juli 2009
Op dinsdagavond omstreeks 19.50 uur raakten twee jongens gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Dwingel in De Goorn. Een 18-jarige jongen uit Spiredijk reed op een bromfiets. Achterop zat een 15-jarige jongen uit De Goorn. Bij een verkeersdrempel in de rijbaan werd de bromfiets gelanceerd en kwam vrij van het wegdek. Bij de landing kwamen de jongens ten val. De bestuurder liep verwondingen op aan zijn gezicht. De passagier aan een been. Beiden werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Twee gewonden bij ongeval Martin Luther King

Alkmaar, woensdag 15 juli 2009

Bij een verkeersongeval op de Martin Luther Kingweg in Alkmaar zijn woensdag om 11.45 uur twee gewonden gevallen. Bij de aanrijding sloeg één voertuig over de kop en belandde ondersteboven tegen de vangrail. De bestuurder van een bestelauto reed op de ringweg richting verkeersplein Kooimeer. Een automobiliste wilde vanaf de Terborchlaan de Martin Luther Kingweg oversteken richting Egmond. Eén van de bestuurders heeft daarbij het rode verkeerslicht genegeerd. Bij het ongeval raakten beide bestuurders gewond. Zij werden met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het ongeval leidde tot een behoorlijke verkeersdrukte, vooral automobilisten komende vanuit Egmond moesten veel geduld hebben.


Op het randje

Hoorn, dinsdag 14 juli 2009

Aspirant-brandweerman haalt koe uit sloot

Bergen, dinsdag 14 juli 2009

Een aspirant-brandweerman van de blusgroep Schoorl heeft dinsdagavond in zijn ééntje een koe uit een sloot weten te halen. De brandweer van Bergen werd omstreeks tien over zes opgeroepen voor een dier in nood aan de Schapenlaan.  Ter plekke bleek dat een koe een verfrissende duik in een sloot had genomen. De aspirant kwam gelijktijdig met de brandweer uit Bergen aan en begon op de koe in te praten, terwijl de rest de strategie aan het bepalen was. Ineens sprong de koe als een jonge gazelle uit de sloot en rende als een dolle door het weiland. De ploeg uit Bergen kon onverrichte zaken terug naar de kazerne. Het is tot op heden nog onduidelijk wat de ‘koe-fluisteraar’ tegen de viervoeter heeft gezegd.

Skimmer aangehouden

Alkmaar, dinsdag 14 juli 2009

Op dinsdagmorgen werd in een doe-het-zelfzaak aan de Koedijkerstraat (Karwei)in Alkmaar een 27-jarige Roemeen aangehouden, nadat het alarm was afgegaan. De man had zich maandagavond in laten sluiten. Het was niet zijn bedoeling om spullen te stelen. De man was in de nachtelijke uren bezig om pinapparatuur in de winkel te voorzien van skimapparatuur. De bedoeling was dit enkele dagen te laten zitten om zich vervolgens weer in te laten sluiten om de apparatuur te verwijderen. Nadat het alarm was afgegaan zette de gewaarschuwde politie een diensthond in. De man werd teruggevonden achter een stapel blikken verf.

Aanrijding met letsel

Wognum, dinsdag 14 juli 2009

Op dinsdagmorgen omstreeks 09.30 uur raakte een 42-jarige vrouw uit Twisk gewond bij een verkeersongeval op de Verlengde Kerkweg in Wognum. De vrouw reed hier op een bromfiets. Vanuit tegengestelde richting kwam een bestelbus, bestuurd door een 56-jarige man uit Nibbixwoud. Toen de bestuurder van de bus iets liet vallen en dit onder het rijden op wilde rapen, kwam hij op de verkeerde weghelft terecht. Hier botste hij frontaal tegen de bromfiets. De bestuurster raakte gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Tegen de bestuurder van de bestelauto wordt proces-verbaal opgemaakt.

Frontale aanrijding N9 bij Schoorldam

Schoorldam, dinsdag 14 juli 2009

Bij een frontale aanrijding tussen twee voertuigen zijn dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vier twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde op de N9 ter hoogte van Schoorldam. Een 51-jarige man uit Beverwijk kwam met zijn auto door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op een bestelbusje, bestuurd door een 30-jarige man uit Enkhuizen. Een tweede voertuig kon een aanrijding voorkomen en schampte de vangrail. De brandweer kwam ter plaatse maar hoefde de slachtoffers niet uit hun voertuig te bevrijden. De twee bestuurders werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De N9 is tijdens de behandeling van het ongeval in beide richtingen voor het verkeer afgesloten geweest.


Aanhouding wegens brandstichting

Den Helder, maandag 13 juli 2009

Op maandagavond omstreeks 23.15 uur werd een 50-jarige Nieuwedieper aangehouden wegens brandstichting bij een woning aan de J.Huygen van Linschotenstraat in zijn woonplaats. De man had de schuttingdeur naar de tuin van zijn ex-vrouw besprenkeld met wasbenzine en deze in brand gestoken. Buurtbewoners zagen de hoog opschietende vlammen en konden de man ter plaatse aanhouden. Hij werd overgedragen aan de politie die de man voor verhoor overbracht naar het politiebureau. De poortdeur raakte door de brand vernield.

Verdachte aangehouden voor overval op woning

Alkmaar, maandag 13 juli 2009

Een 20-jarige man uit Almere is vorige week aangehouden voor een gewapende overval op een woning aan de Montelbaen in Alkmaar op zaterdag 25 oktober 2008. Hij wordt ervan verdacht met een andere man de woning te zijn binnengedrongen. Op dat moment waren daar een 47-jarige vrouw, haar 16-jarige zoon en 18-jarige dochter. De zoon had de deur opengedaan nadat er was aangebeld. Buiten stond een man met een pakketje. Daarachter stond een tweede man met een vuurwapen. Nadat die de woning binnen waren gegaan, moesten de slachtoffers op de grond gaan liggen. De woning werd vervolgens doorzocht, waarna de overvallers verdwenen. Er werden onder andere twee GSM’s buitgemaakt. De politie kwam de verdachte na onderzoek op het spoor en kon de verdachte vorige week aanhouden. Hij is inmiddels voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor veertien dagen in bewaring gesteld. Meerdere aanhoudingen in dit onderzoek worden niet uitgesloten. Op 19 mei werden een 17-jarige man en een 23-jarige man uit Amsterdam aangehouden voor heling van spullen die afkomstig waren van deze overval. Zij zijn op vrije voeten maar nog wel verdachten.

Duitse motorrijder verongelukt bij Petten

Petten, maandag 13 juli 2009

Een 33-jarige motorrijder uit het Duitse Dresden is maandagmiddag omstreeks kwart voor vier verongelukt op de Westerduinweg (N502) bij Petten. De Duitser reed rond kwart voor vier met een bevriende motorrijder over de weg, toen hij plotseling moest uitwijken voor een auto die op zijn rijbaan stil stond om linksaf te slaan om te parkeren. Door de uitwijkmanoeuvre kwam hij in aanrijding met een tegemoetkomende auto. De Duitse motorrijder liep bij de aanrijding dusdanig letsel op dat hij overleed. Betrokkenen en getuigen van het ongeval werden in de brandweerkazerne van het ECN opgevangen.

Jongen mishandeld met koevoet

Alkmaar, zondag 12 juli 2009

Een 18-jarige jongen uit Alkmaar werd zondagmiddag rond 17.00 uur met een koevoet op zijn hoofd geslagen op het Graaf Janpad. Het slachtoffer was hier in een keet die als hangplek gebruikt wordt. In deze keet zou de jongen zijn mishandeld door twee jongens in donkere kleding. Deze zouden zijn weggelopen vanaf het Graaf Janpad in de richting van de Mauritskade. De 18-jarige Alkmaarder was aanspreekbaar, maar moest vanwege zijn letsel overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Alcohol en verkeer

Middenmeer, zondag 12 juli 2009

Zondagmorgen om 1:54 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op de Mossel in Middenmeer een verkeersongeval had plaatsgevonden. Er was een auto tegen een geparkeerde auto aan gebotst. De bestuurder was niet meer bij de auto aanwezig. Na onderzoek hebben agenten de 24-jarige bestuurder uit Middenmeer in zijn woning aangetroffen en aangehouden. Hij had teveel gedronken en op het bureau blies hij 610 ug/l. Hij is nog beginnend bestuurder, waardoor er strengere regels gelden. Hij heeft ruim zeven keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd. Hij verklaarde dat hij niks van het ongeval herinnerde.

Den Helder, zondag 12 juli 2009
Een 18-jarige automobilist uit Spijkenisse werd zondagavond rond 21.40 uur aangehouden op de Schootenweg. De man kwam met zijn auto vanaf de boot van Texel en raakte op de Zuidstraat een paaltje in de middenberm. Hij reed hierna door. Op de Schootenweg reden agenten de beschadigde auto van de man tegemoet. De man moest blazen en blies 455 ug/l. Voor beginnend bestuurders is de toegestane hoeveelheid 90 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l. De 18-jarige man werd aangehouden en raakte zijn rijbewijs kwijt.

Oosterblokker, zaterdag 11 juli 2009
’s Morgens rond 7:25 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er langs de Noorderdracht in Oosterblokker een auto te water was gereden. Aangekomen agenten troffen de 23-jarige bestuurder uit Zwaag naast de sloot aan. Hij was zelf uit de auto geklommen. Hij kwam over de Noorderdracht komende uit de richting van de Westerblokker en gaande in de richting van de Bangert. In een flauwe bocht had hij zijn auto vermoedelijk niet onder controle en schoot naar de andere kant van de weg en raakte hierbij een boom. Hierdoor is de auto omgekeerd en achterwaarts een sloot in geslipt. Hij werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol en hij bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 735 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waardoor er strengere regels gelden. Hij heeft ruim acht keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uren.

Andijk, zaterdag 11 juli 2009
’s Morgens rond 2:34 uur werd op de Dijkgraaf Grootweg in Andijk een 25-jarige bromfietser uit Hoorn gecontroleerd op de naleving van de verkeersregels. Hij moest ook blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Op het bureau blies hij 755 ug/l. Dit is ruim drie keer teveel. Hij was alleen in het bezit van een bromfietscertificaat. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van negen uur.

Bovenkarspel, zaterdag 11 juli 2009
’s Avonds rond 21:20 uur kwamen surveillerende agenten bij een verkeersongeval op de Florasingel in Bovenkarspel. Op de rotonde had een aanrijding plaatsgevonden van een rechtsafslaande auto met twee rechtdoorgaande fietsers. Hij raakte een van de fietsers die vervolgens op de motorkap terecht kwam. De automobilist, een 26-jarige man uit Wervershoof werd gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Dit is een standaardprocedure bij een aanrijding. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies op het bureau 710 ug/l. Hij is beginnend bestuurder, waardoor er strengere regels gelden. Hij heeft ruim acht keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is hierop ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van tien uren. Hij verklaarde dat zijn remmen het niet goed deden. De politie voert een technisch onderzoek uit op zijn auto.

Den Helder, zaterdag 11 juli 2009
’s Avonds rond 21:16 uur werd op de Texelstroomlaan in Den Helder een bestuurder gecontroleerd op naleving van de verkeerswet. De 24-jarige man uit Den Helder bleek niet te beschikken over een rijbewijs. Hij werd ook gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek teveel gedronken te hebben en blies op het bureau 230 ug/l. Omdat hij geen rijbewijs heeft, gelden de strengere regels voor een beginnend bestuurder. Hij kreeg een proces-verbaal voor het alcoholgebruik en het rijden zonder geldig rijbewijs.

Woning uitgebrand na brandstichting

Grootebroek, zondag 12 juli 2009

Vanmorgen om 3:29 uur kwam bij de politie een melding binnen dat een woning op de Refter 93 in Grootebroek in brand stond. De ter plaatse komende agenten konden door de uitslaande brand en rookontwikkeling de woning niet meer betreden. De brandweer had de brand snel onder controle, echter kon niet voorkomen dat de woning geheel is uitgebrand. De politie gaat uit van brandstichting. De woning was onderdeel van een blok van zeven woningen. De politie heeft de bewoners uit deze woningen uit voorzorg naar buiten gehaald. Het gaat hierbij om vijf personen. Enkele bewoners waren op vakantie. De woningen naast de uitgebrande woning hebben alleen rookschade opgelopen. Er zijn geen gewonden gevallen en de omwonenden hebben allemaal onderdak elders kunnen regelen. Een aantal getuigen zag ten tijde van de brand een kaarsje op de vensterbank branden. De 26-jarige bewoner van het pand kwam later in de nacht terug van een avond stappen. Hij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie voert een technisch onderzoek uit in de woning naar de precieze oorzaak.

Polen uit de bocht

Medemblik, zondag 12 juli 2009

Twee Poolse mannen zijn zondagmiddag rond half twee in Medemblik met hun personenauto uit de bocht gevlogen. De bestuurder reed op de Gildeweg richting de Schuitevoerderslaan en verloor in een flauwe bocht de macht over het stuur. Hierbij vernielde hij een lantaarnpaal. De mannen raakten niet gewond. Het rijbewijs van de bestuurder is ingenomen.

Drankrijder

Alkmaar, donderdag 9 juli 2009

Het rijbewijs van een 53-jarige automobilist uit Alkmaar werd donderdagavond rond 22.00 uur ingevorderd nadat hij op de Heilooer Tolweg was aangehouden met teveel drank op. De man blies 845 ug/l. Dit is bijna vier maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.

Ongevallen met letsel

Medemblik, vrijdag 10 juli 2009

Een 20-jarige automobiliste uit Hoorn en een 53-jarige man en een 50-jarige vrouw uit Medemblik raakten vrijdagochtend rond 11.00 uur gewond bij een aanrijding op de Markerwaardweg. Een 47-jarige vrouw uit Medemblik reed met haar bus over de Droge Wijmersweg en wilde links af slaan de Markerwaardweg op in de richting van Medemblik. Zij zag hierbij de auto van de 20-jarige Hoornse over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De drie inzittenden van de aangereden auto werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De 47-jarige automobiliste bleef ongedeerd.

Heerhugowaard, vrijdag 10 juli 2009
Een bromfietser uit Alkmaar liep vrijdagochtend rond 11.45 uur hoofdletsel op bij een aanrijding op de Diamant. Een 43-jarige automobiliste reed over deze weg en liet bij het fietspad bij de Middenweg de van links komende bromfietser niet voorgaan. Op de kruising Diamant/ Middenweg bestaat sinds enkele weken een nieuwe verkeersituatie. De bromfietser werd bij de aanrijding geschept en liep hoofdletsel op. Hij werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Scharwoude, vrijdag 10 juli 2009
Op de Zesstedenweg raakte tussen Scharwoude en Oudendijk vrijdagmiddag rond 13.30 uur een auto te water. De bestuurster van de auto kwam door onbekende oorzaak met haar auto in de berm terecht. Het voertuig draaide hierdoor om zijn as en kwam op zijn kop in een greppel terecht. De bestuurster bleef ongedeerd. Een mannelijke inzittende van het voertuig werd gewond naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Damweg in Schoorl afgesloten

Schoorl, donderdag 9 juli 2009

In verband met werkzaamheden is de Damweg in Schoorl tot 17 juli afgesloten voor het verkeer. Vanwege een rioolwaterfilter wordt de verouderde rioolbuis vervangen. Het riool, dat voor meer dan 70% uit schoon water bestaat, stort over bij bijvoorbeeld hevige regenbuien. Vanwege hogere eisen vanuit de milieuwetgeving wordt deze nieuwe riool-uitlaatvoorziening geplaatst. Het filter, een ondergrondse tank van 10 bij 10 meter, moet de kwaliteit van geloost water maximaliseren. Speciaal voor de bus en de hulpdiensten is een speciale noodweg aangelegd tussen de Damweg en de Dijkrate.

Man vermoord in Oudorp

Alkmaar, donderdag 9 juli 2009

Een 23-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van woensdag op donderdag in de Geulstraat om het leven gebracht. Buurtbewoners hebben omstreeks kwart voor drie 8 tot 10 schoten gehoord. Hulpverleners hebben de man nog geprobeerd te reanimeren, maar dat mocht niet baten. De recherche onderzoekt het plaats delict. De politie is een groot buurtonderzoek gestart. Een speurhond en een helikopter is ingezet.


Man doodgeschoten in Oudorp


Jongeren met brommobiel tegen boom

De Weere, woensdag 8 juli 2009

Een 11-jarige meisje uit Hoogwoud raakte woensdagmiddag rond 15.00 uur gewond nadat de brommobiel waar zij al passagier in zat tegen een boom belandde. De 18-jarige bestuurder uit Hoogwoud had het voertuig van zijn opa geleend en kwam door onbekende oorzaak tegen de boom terecht. De bestuurder had last van zijn borst, het meisje liep door de aanrijding een snee op in haar hoofd. Beiden werden overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Een andere inzittende, een 14-jarige jongen uit Hoogwoud, liep geen verwondingen op.

Poging diefstal boten

Schagen, woensdag 8 juli 2009

Een 26-jarige man uit Heiloo en een 25-jarige man uit Haarlem werden woensdag rond 00.15 uur aangehouden op de Lagedijkerweg. Een getuige had gezien dat de mannen waren aan komen rijden in een bestelauto en de afrastering bij een bedrijventerrein hadden opengeknipt. Agenten kwamen bij het ter plaatse gaan de auto met de verdachten tegemoet rijden en zetten het voertuig klem. In het voertuig werden diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen. De verdachten werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Den Helder. Uiteindelijk bleek het om een poging tot diefstal van boten te gaan van een botenbedrijf. Deze boten lagen achter de afrastering.

Inhaalmanoeuvre loopt verkeerd af

Heerhugowaard, dinsdag 7 juli 2009

Bij een verkeerd ingeschatte inhaalmanoeuvre op de Hasselaarsweg in Heerhugowaard zijn dinsdagmiddag omstreeks drie uur twee gewonden gevallen. Een automobiliste die vanaf de Lange Balkweg richting Middenweg reed haalde op de Hasselaarsweg een personenauto in terwijl er een tegenligger aan kwam rijden. De vrouw stuurde naar rechts en botste achterop een personenauto. De vrouw belande met haar auto in een sloot. De bestuurder van de aangereden auto en de vrouw werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De Hasselaarsweg werd tijdelijk afgesloten voor het verkeer.

Twee gewonden bij ongeval A7

Berkhout / A7, dinsdag 7 juli 2009

Bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Berkhout zijn dinsdagmorgen om 05:45 uur twee gewonden gevallen. Een man uit Zwaag had de hele nacht gewerkt en was op weg naar huis. Op de A7 ter hoogte van Berkhout kreeg de man pech met zijn bedrijfswagen en zette hem op de vluchtstrook. Toen hij buiten stond te overleggen met de uitvoerder wat de doen met de wagen, klonk ineens een harde knal. Een bestelauto was achterop de bedrijfswagen gereden en in de middenberm tot stilstand gekomen. Ook de aangereden bedrijfswagen schoot over de weg en belandde in de middenberm. De bestuurder van de bestelauto, een 54 -jarige man uit Middenmeer, kwam vast te zitten in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij en zijn passagier, een 24 -jarige man uit Opmeer, werden met onbekend letsel overgebracht naar ziekenhuizen in Amsterdam en Hoorn. Beide voertuigen raakte total loss.


Aanhouding voor mishandeling bij verkeersruzie

De Waal, maandag 6 juli 2009
Een 31-jarige man uit De Waal werd maandagavond rond 18.35 uur in zijn huis aangehouden. Een 26-jarige automobilist uit De Waal reed over de Polderweg en remde af omdat de achterliggende auto wel erg dicht achter reed en zo te waarschuwen dat de bestuurder afstand moest houden. De automobilist werd vervolgens ingehaald door de auto en blokkeerde hem de weg. De 31-jarige man pakte een ijzeren staaf en sloeg de 26-jarige automobilist hiermee op diens arm en been. Deze liep hierbij verwondingen op.

De politie bezocht de 31-jarige automobilist thuis. Hij werd aangehouden en kwam zelf naar het bureau in Den Burg en werd daar in verzekering gesteld. De ijzeren staaf waar hij mee had geslagen werd in beslag genomen.

Fietser zwaar gewond na aanrijding in Bakkum

Bakkum / Castricum, maandag 6 juli 2009

Een 43-jarige fietser uit Amsterdam raakte maandagavond rond 20.00 uur zwaar gewond op de Zeeweg bij een aanrijding. Een 60-jarige automobilist uit Castricum reed over de Zeeweg in de richting van de Herenweg toen de fietser al bellend de weg overstak. De automobilist kon de fietser niet meer ontwijken en schepte deze. De fietser werd met zwaar letsel naar het ziekenhuis gebracht. De automobilist bleek gedronken te hebben. Hij blies 235 ug/l. Dit is net boven de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij werd aangehouden en krijgt in ieder geval proces verbaal voor rijden onder invloed.


Fietser gewond door aanrijding met brommer

Heiloo, maandag 6 juli 2009
Een 82-jarige fietser uit Limmen raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Kennemerstraatweg. Een 15-jarige bromfietser uit Alkmaar haalde de fietser in die bezig was naar rechts te gaan. Omdat deze minder naar rechts ging dan de bromfietser inschatte, ontstond er een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam. De 82-jarige man liep een hoofdwond op en een zware hersenschudding. Hij moest worden opgenomen in het MCA in Alkmaar. De bromfietser werd aangehouden voor rijden zonder rijbewijs en het voertuig waarop hij reed wordt uit het verkeer genomen vanwege overschrijding van de constructiesnelheid.

Ongeval N242

Alkmaar, maandag 6 juli 2009

Bij een aanrijding tussen twee voertuigen zijn maandagmorgen twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde omstreeks 09.20 uur op het kruispunt Noordervaart en de N242 ter hoogte van tuincentrum Ranzijn. Vermoedelijk heeft één van de bestuurders het rode verkeerslicht genegeerd. De brandweer verwijderde een portier om een slachtoffer te kunnen bevrijden. De afslag vanaf de N242 richting de Noordervaart werd tijdelijk afgesloten. Ook verkeer komende vanuit Stompetoren kon tijdelijk niet richting de Nieuwe Schermerweg en richting Heerhugowaard. De verkeerpolitie onderzoekt de juiste toedracht van het ongeval .

Klap tegen hoofd

Heerhugowaard, maandag 6 juli 2009

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur reed een 50-jarige vrouw uit Heerhugowaard op een scooter door de tunnel bij de Huygendijk in haar woonplaats. In de tunnel zag zij een man staan die haar in het voorbijgaan een klap tegen haar hoofd gaf. De vrouw kwam ten val en raakte buiten bewustzijn. Toen zij later bijkwam, was de man verdwenen. Het slachtoffer reed vervolgens naar huis en belde een vriend die ervoor zorgde dat zij onder dokterbehandeling in het ziekenhuis kon worden gesteld. Hier bleek dat zij ondermeer glas van haar bril in haar gezicht had gekregen. Of iets werd ontvreemd is nog niet bekend.

Medewerker booreiland naar MCA

Alkmaar, zondag 5 juli 2009

Een medewerker van een booreiland raakte zondag door nog onbekende oorzaak gewond. De man werd per helikopter naar het AZ stadion in Alkmaar gevlogen, alwaar een ambulance de man naar het MCA bracht.

Met dank aan de brandweer Oudorp


Polen van wisse dood gered

Zuidermeer, zondag 5 juli 2009

Twee Polen van 19 en 37 jaar oud zijn zondagmiddag door omstanders en politie tenauwernood van een wisse dood gered. De twee mannen raakten door nog onbekende oorzaak met hun auto  op de kop in een sloot aan de Baarsdorpermeer in Zuidermeer. Voorbijgangers ontdekte toevallig de auto, die voor de helft onder water lag. De deuren konden niet worden geopend. Een agrarier die in de buurt met zijn voertuig aan het werk was schoot te hulp. Hij kreeg het voor elkaar op de auto iets op te tillen zodat de portieren open konden. Eén inzittende kon uit het voertuig worden gehaald. Een politieman hielp mee om de tweede man te bevrijden. De mannen raakten niet noemenswaardig gewond. Een opgeroepen traumateam hoefde niet in actie te komen. De bestuurder had alcohol gedronken. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel. De auto raakte total loss.


Verdachte brandstichting aangehouden

Den Helder, zondag 5 juli 2009

Zondagmorgen omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding dat een container in brand zou staan op een afgesloten bedrijfsterrein aan de Nijverheidsweg in Den Helder. Door een beveiligingsbeambte was kort voor de brand een man bij de container gezien. Tien minuten later bleek de container te branden. Korte tijd later bleek er een brandje te zijn op het terrein van de vuilstort aan de Schotenweg. Ter plaatse trof de politie een man aan die aan het door de beveiliger opgegeven signalement voldeed. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het ging om een 33-jarige man uit Den Helder. Hij bekende de branden te hebben gesticht.

Brand Zonnehof Heerhugowaard

Heerhugowaard, zondag 5 juli 2009

Op zondagmiddag hadden de bewoners van een pand aan Het Zonnehof in Heerhugowaard een vuurkorf aan gehad. Toen deze was uitgebrand werd de as in de grijze container gegooid. De as bleek echter nog heet te zijn, waardoor de container na verloop van tijd in brand vloog. Hierdoor ontstond roetschade aan de woning. Een houten berging van een woning aan het Noorderlicht raakte in brand en raakte deels vernield.


Aanrijdingen met letsel

Den Helder, zondag 5 juli 2009
Op zondagmorgen omstreeks 05.50 uur reed een 48-jarige Nieuwedieper in een taxi over de N250 in zijn woonplaats. De man sloeg rechtsaf de Ravelijnweg op. Toen hij vervolgens weer rechtsaf wilde slaan, raakte hij de macht over het stuur kwijt. Hierdoor raakte hij van de weg en botste in de berm tegen een boom. Twee passagiers van de taxi, een 45- en een 48-jarige man uit Den Helder, raakten gewond bij de aanrijding. Zij werden voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Hoorn, zaterdag 4 juli 2009
Op zaterdag 4 juli omstreeks 04.35 uur raakten een 20- en een 17-jarige vrouw gewond bij een verkeersongeval op de Gedempte Turfhaven in Hoorn. De 20-jarige vrouw reed op een bromfiets en had het andere slachtoffer achterop. Door nog onbekende oorzaak reed de vrouw tegen een geparkeerd staande aanhangwagen op. Hierdoor kwamen beiden ten val en liepen verwondingen op. Beide slachtoffer werden voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Van de bestuurster werd bloed afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Schaftkeet uitgebrand in Oudorp

Alkmaar, zondag 5 juli 2009

Medewerkers van het WNK zijn gedupeerd geraakt nadat hun schaftkeet vanmorgen is uitgebrand. De brand werd omstreeks 02:45 uur ontdekt.
Buurtbewoners hebben al toegezegd dat de medewerkers hun pauze bij hun thuis kunnen doorbrengen. De oorzaak van de brand is niet bekend. Brandstichting wordt niet uitgesloten, hiernaar wordt onderzoek gedaan. 


Alcohol en verkeer

Alkmaar, Helderseweg, zondag 5 juli omstreeks 04.00 uur. Een 21-jarige automobilist uit Bergen blies 735 ug/l tijdens een controle. Dat is ruim acht maal het wettelijk toegestane maximum van 90 ug/l voor een beginnend bestuurder. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Schagen, Havenstraat, zondag 5 juli omstreeks 03.00 uur. Een 36-jarige bromfietser uit Barsingerhorn blies tijdens een alcoholcontrole maar liefst 815 ug/l. Bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Noord-Scharwoude, Dorpsstraat, zaterdag 4 juli omstreeks 02.30 uur. Een 30-jarige man uit Broek op Langedijk reed op een snorfiets. Hij bleek 790 ug/l alcohol in zijn adem te hebben. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Heerhugowaard, Huygenhoekring, zaterdag 4 juli omstreeks 07.20 uur. Een automobilist reed op de rotonde in de Huygenhoekring. Toen hij de rotonde wilde verlaten kwam hij met een wiel tegen een middengeleider aan. Het voorwiel van de auto brak daardoor af en de auto kon niet verder. De bestuurder bleef niet bij zijn auto, maar ging weg. Op basis van het kenteken werd de eigenaar/bestuurder even later thuis aangetroffen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. De 34-jarig Heerhugowaarder blies 715 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Den Helder, Ravelijnweg, zaterdag 4 juli omstreeks 21.45 uur. Een 63-jarige vrouw uit Anna Paulowna blies 640 ug/l. Dat is drie maal het wettelijk maximum. De automobiliste moest haar rijbewijs inleveren. Omdat de vrouw voor de ademanalyse mee moest, werd haar auto geparkeerd bij een benzinestation. De echtgenoot van de vrouw, een 68-jarige inwoner van Anna Paulowne, besloot daarop zelf met de auto te gaan rijden. Ook hij werd gecontroleerd. De man blies 735 ug/l. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, Drechterwaard, zaterdag 4 juli omstreeks 22.50 uur. Op de Drechterwaard vond een eenzijdig verkeersongeval plaats. Een 26-jarige Pool reed in een personenauto. Volgens omstanders reed hij hard en moest hij in een bocht in de weg uitwijken voor een jogger. De man raakte de macht over het stuur kwijt, reed van de weg en botste tegen een lantarenpaal. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 495 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Berovingen

Den Helder, zaterdag 4 juli 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 01.05 uur werd een 17-jarige jongen uit Schagen beroofd in een steeg aan de Middenweg in Den Helder.  De jongen liep in de steeg schuin tegenover het NS-station toen hij werd ingesloten door twee blanke mannen. Een van hen bedreigde het slachtoffer met (mogelijk) een pistool. Het slachtoffer moest zijn kostbaarheden afgeven. De daders gingen er vandoor met een geldbedrag. Het slachtoffer bleef ongedeerd.

Hoorn, zaterdag 4 juli 2009
Op zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur werd op de Dubbele Buurt in Hoorn een 33-jarige man uit Hoorn van zijn geld beroofd. De man had juist een fors geldbedrag gepind toen een Engels sprekende man hem de weg vroeg. Toen hij meeliep naar de auto van de man stapten hier nog enkele personen uit. Na de weg te hebben gewezen liepen de mannen terug naar hun auto en stapten in. Op dat moment voelde het slachtoffer dat de laatste man zijn portemonnee uit zijn zak rolde. De man zette het op een lopen en stapte in de al wegrijdende auto. De verdachten spraken goed Engels en reden in een auto met een buitenlands kenteken.

Zinloos

Castricum, zaterdag 4 juli 2009
Een straatfeest op de Poelven in Castricum eindigde zaterdagmorgen omstreeks 00.00 uur in een incident waarbij twee personen gewond raakten en een 46-jarige man werd aangehouden. De man was op het feest met een 50-jarige vrouw. Toen zij woorden kregen, gaf de man haar een duw. De vrouw viel achterover en kwam met haar hoofd op een betonnen paal. De vrouw raakte even buiten bewustzijn en liep een verwonding op haar achterhoofd op. Nadat de vrouw met de man naar zijn woning was gegaan, kwam een 51-jarige man uit Castricum even kijken. Hij ontfermde zich over het slachtoffer. Hierop werd hij aangevallen door de bewoner, die een mes bij zich had. In een poging het mes te ontwijken, liep de man letsel aan een hand op.
De gewaarschuwde politie kon ter plaatse de bewoner aanhouden. Het mes werd in beslag genomen. Beide slachtoffers werden voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Hoorn, zaterdag 4 juli 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.20 uur raakten drie mannen van tussen 25 en 29 jaar oud uit Den Haag gewond bij een vechtpartij op de Roode Steen in Hoorn. De slachtoffers maakten deel uit van een groepje van vijf personen die Hoorn met een zeilboot bezochten. Na een avondje stappen kreeg een van hen woorden met een groepje mannen op de Roode Steen. Het 29-jarige slachtoffer had diverse verwondingen en was buiten bewustzijn geraakt. In het ziekenhuis werd hersenletsel geconstateerd. Hij werd opgenomen. Ook de andere slachtoffers liepen letsel op. Beide mannen moesten voor behandeling van een gebroken neus en verwondingen aan zijn hoofd worden overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
Over de identiteit van de mogelijke daders of over de toedracht is niets bekend. De politie verzoekt eventuele getuigen van de vechtpartij zich te melden. De politie in Hoorn is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Er kan ook een anonieme melding worden gedaan bij Meld Misdaad Anoniem, tel.nr. 0800-7000.

Castricum, zaterdag 4 juli 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 02.35 uur werd een 24-jarige Castricummer in zijn woonplaats op de Dorpsstraat mishandeld. Het slachtoffer zat met een kennis op een bankje toen er een groep jongens langskwam. De jongens maakten opmerkingen over de ‘belachelijke’ jas die het slachtoffer aan had. Deze werd kwaad en er ontstond een woordenwisseling waarbij het slachtoffer door het groepje werd geslagen en geschopt. Ook toen hij op de grond terecht kwam,werd hij nog tegen zijn hoofd geschopt. Het slachtoffer liep verwondingen aan zijn gezicht op. Ook mistte hij enkele tanden. Het slachtoffer moest voor behandeling worden overgebracht naar het ziekenhuis. De gewaarschuwde politie kon ter plaatse een 17-jarige jongen uit Castricum aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een onderzoek wordt ingesteld naar de identiteit van de overige verdachten.

Licht gewond na ongeval

Den Burg, zaterdag 4 juli 2009

Zaterdagavond omstreeks 19.45 uur vond er een éénzijdig ongeval plaats op de Grensweg in Den Burg. Een personenauto met drie inzittenden sloeg door nog onbekende oorzaak over de kop. Op wat schrammen en pijnlijke ribben na raakte niemand noemenswaardig gewond.

Leon Verra / www.112texel.nl


Laagvliegende tafel

Hoorn, vrijdag 3 juli 2009

Op vrijdagavond omstreeks 22.45 uur werden een invalide man in een invalidenwagen en zijn begeleider bijna geraakt door een tafel, die vanuit een woning aan de Rondeelstraat in Hoorn naar beneden werd gegooid. De tafel viel op straat in stukken. De gewaarschuwde politie hield ter plaatse de 39-jarige bewoner aan. Hij verklaarde constant last van de man te hebben en het helemaal zat te zijn. Hij had bewust de tafel  vlak naast hem gegooid. Hij had niet de intentie de invalide man te raken.

Poging straatroof

Zuid -Scharwoude, vrijdag 3 juli 2009

Een 60-jarige man uit Noord-Scharwoude is vrijdagochtend rond 01.25 uur slachtoffer geworden van een straatroof op de Dorpstraat. De man fietste rond deze tijd terug naar huis en hoorde iemand aan komen rennen die een ruk aan de bagagedrager gaf waardoor de man viel. Hij moest van twee mannen zijn geld afgeven waarna het slachtoffer om hulp riep. De mannen kozen toen het hazenpad. Eén van hen liep linksaf richting de Voorburggracht, de ander ging vermoedelijk rechtsaf richting de Kastanjelaan. Het gaat om twee negroïde mannen van circa 20 jaar oud met kort zwart kroeshaar. ze zijn 1.75 à 1.80 lang.

Motorrijder rijdt tegen betonpaal

Den Oever, donderdag 2 juli 2009

Een 41-jarige motorrijder uit Westerland raakte donderdagavond rond 20.35 uur licht  gewond op de Havenweg nadat hij met zijn motor tegen een betonpaal was gereden. de motorrijder wilde een doorsteek maken onder de A7 door en nam het voetpad. Door de laag staande zon zag hij echter een betonpaal over het hoofd en reed hier tegenaan. Hij werd voor onderzoek meegenomen naar het Gemini ziekenhuis.

Met de schrik vrij na ongeval

Den Burg, donderdag 2 juli 2009

Donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Pontweg met de Keesomlaan in Den Burg. Bij de aanrijding raakte niemand gewond. Een Texelaar die over Keesomlaan reed en de Pontweg wilde over steken zag op de kruising de auto van een bestuurder uit Purmerend over het hoofd.
Bij de botsing raakte beide auto`s zwaar beschadigd. Niemand raakte noemenswaardig gewond.

Marcel Winter / www.texelphoto.nl

En Leon Verra / www.112texel.nl


Aanhouding voor diefstal van koperdraad

Den Helder, donderdag 2 juli 2009

Een 34-jarige Alkmaarder werd donderdagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Callantsoogervaart. De verdachte had rond 03.40 uur samen met twee andere mannen een bliksemgeleider van één van de gebouwen op een terrein gestolen. Twee waren er gevlucht met de auto, één was te voet gevlucht. Een beveiliger van het terrein rende achter de laatste aan. De man wist echter te ontkomen. Hij kon later door middel van inzet van de politiehond worden aangehouden in een tuin. Er werden ook enkele meters koperdraad van het terrein ontvreemd. Naar de andere twee mannen wordt onderzoek gedaan.

Scooterrijder gewond

Heiloo, donderdag 2 juli 2009

Een 17-jarige scooterrijder uit Limmen werd donderdagavond rond 19.35 uur voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij op de Kapellaan een aanrijding had gehad. Een 27-jarige automobilist uit Heiloo reed over de Kennemerstraatweg uit de richting van Heiloo. Op het fietspad reed de scooterijder in dezelfde richting. de automobilist sloeg rechtsaf de Kapellaan op en zag de scooterrijder over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijder licht gewond raakte. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Grote storing treft treinverkeer in Noord-Holland

Alkmaar, donderdag 2 juli 2009

Het treinverkeer in Noord-Holland is in de nacht van  woensdag op donderdag ernstig getroffen door een storing. Op een aantal trajecten ligt het treinverkeer stil. Zo rijden er geen treinen van en naar Alkmaar en Haarlem. Een aantal treinen die onderweg waren op het moment van de storing werden voorzichtig naar een station geloodst door de verkeersleiding. Vanwege veiligheidsredenen reden de treinen met 10 kilometer per uur. Vlak voor de spoorbrug in Alkmaar bleef een trein staan. Doordat de spoorbrug geen bovenleidingen heeft zou de trein met de geringe snelheid op de brug stilvallen. Passagiers in deze trein konden op station Noord uitstappen. De NS zette bussen in. Dat zal ook in de ochtendspits gebeuren, indien de storing dan nog niet verholpen is. 

Alcohol en verkeer

Bergen, donderdag 2 juli 2009
Een 16-jarige bromfietser uit Bergen raakte donderdag rond 02.00 uur zijn bromfietsrijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Prinsesselaan. Hij blies 465 ug/l. Voor beginnend bestuurders is de toegestane hoeveelheid 90 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Alkmaar, woensdag 1 juli 2009
Een 26-jarige Alkmaarder werd woensdagavond rond 20.20 uur aangehouden op de Marktstraat. Agenten passeerden het voertuig van de man. Deze was bezig een parkeerplaats te verlaten, maar reed na het passeren van de politieauto opeens niet verder. De bestuurder raakte bij het openen van zijn autoportier echter wel bijna een voorbijkomende fietser. De man moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 865 ug/l. De Alkmaarder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij beweerde bij hoog en bij laag niet gereden te hebben, terwijl ook een getuige de Alkmaarder aan had zien rijden. Bij het verlaten van het politiebureau drukte de verdachte continu op de intercom en schreeuwde, ook tegen voorbijgangers. Een agent stond de man te woord en de Alkmaarder wilde zijn rijbewijs terug. De agent gaf hem te kennen dat hij dit niet kreeg omdat het was ingevorderd. De man bleef echter doorgaan met schreeuwen en werd daarom opnieuw aangehouden.

Pontje in Anna Paulowna gestremd door ongeval

Anna Paulowna, woensdag 1 juli 2009

Het pontje ‘Westeinde’ in Anna Paulowna is voorlopig buiten gebruik door een ongeval. Het pontje ‘Westeinde’ over het Noordhollands kanaal is de kortste verbinding tussen Julianadorp en Anna Paulowna. Woensdagmiddag maakte een agrarier met zijn trekker gebruik van het pontje. De man vervoerde 20 kuubkisten gevuld met bloembollen. Door nog onbekende oorzaak kantelde het pontje. De bergingswerkzaamheden zullen nog uren in beslag nemen.


Paard te water Schoorl

Schoorl, woensdag 1 juli 2009

Voetganger aangereden

De Cocksdorp, woensdag 1 juli 2009

Op de Oorsprongweg in De Cocksdorp is woensdagavond omstreeks zeven uur een voetganger aangereden door een automobilist. De man stapte uit een bus en zag de langsrijdende automobilist over het hoofd. Deze kon de man niet meer ontwijken. Hij werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Foto Marcel Winter  /   www.texelphoto.nl