Aanrijdingen

Venhuizen, zondag 31 mei 2009
Bij een aanrijding op de N506 is een 43-jariger man uit Schagen gewond geraakt. Een 46-jarige vrouw uit Hem reed over deze weg richting Hoogkarspel. De vrouw voelde iets tegen haar auto aan klappen en schoot naar de verkeerde weghelft met haar auto. Zo ontstond een frontale aanrijding tussen beide voertuigen. Daarbij belandde het voertuig van de man in het water. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd. De beide auto’s zijn zwaar beschadigd geraakt.

Den Helder, vrijdag 29 mei 2009
Om 22.30 uur is een 21-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het doorrijden na een aanrijding. Op de IJsselmeerstraat waren drie voertuigen betrokken bij een aanrijding. De bestuurder van het voorste voertuig wilde op de IJsslemeerstraat keren. Het voertuig dat erachter reed zag dat op tijd en remde. Het derde voertuig, dat werd bestuurd door de 21-jarige verdachte, zag dit te laat en schoof op de auto die remde. Vervolgens botste deze auto tegen de kerende auto aan. De verdachte ging er echter snel vandoor. Niet veel later konden agenten hem aanhouden. Het kenteken is door getuigen genoteerd. Daarnaast was hij betrokken bij een vechtpartij in de Jan in t ‘ Veldstraat. De auto van de verdachte is in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaak

Bergen, vrijdag 29 mei 2009
Rond 18.30 uur is een 67-jarige man uit Bergen gewond geraakt toen hij met zijn fietsstuur verward raakte in het stuur van zijn vrouw. Beiden kwamen ten val waarbij de man letsel opliep. De man had een flinke hoofdwond en is met een hersenschudding per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Hoorn, vrijdag 29 mei 2009
Een 56-jarige man uit Hoorn is gewond geraakt bij een aanrijding op de Koepoortsweg. Hij reed over deze weg in de richting van de Provinciale weg. Ter hoogte van de kruising met de Van Dedemstraat kan een 45-jarige automobilist uit Enkhuizen uit de richting van het ziekenhuis. Hij wilde oversteken maar raakte de motorrijder in zijn linkerflank. De man viel en is met verwondingen aan zijn arm, been en nek overgebracht naar het ziekenhuis.

Geweldplegingen

Sint Pancras, zondag 31 mei 2009
Een 18-jarige man uit Sint Pancras is tussen 23.00 en 23.15 om niets mishandeld door een groep jongeren. De man liep langs hen op het Beverplein. Ze scholden hem uit. Hij liep naar de groep toe en vroeg waarom ze dat deden. Hierop werd hij geschopt en geslagen. De man is met verwondingen aan zijn gezicht, armen en benen behandeld door een arts. De politie zoekt getuigen van deze laffe daad. Zij kunnen contact opnemen met de politie, tel: 0900  8844.

Hoorn, zondag 31 mei 2009
Tussen 3.45 en 4.15 uur is een 37-jarige man overvallen op de Dubbele Buurt. De man was uit geweest en wilde naar huis gaan. Hij werd door een onbekende man de Smelterssteeg ingeduwd en moest zijn waardevolle bezittingen afgeven onder bedreiging van geweld. Ook kreeg de man een paar klappen in zijn gezicht.

Den Helder, zaterdag 30 mei 2009
Een agente heeft een onderbeen gebroken bij de aanhouding van een 17-jarige man uit Den Helder. De verdachte was volgens beveiligingspersoneel rond 23.00 uur door het lint gegaan bij de kermis in Huisduinen. Hij sloeg de beveiligers. Tijdens de aanhouding van de man verzette hij zich hevig. De agente kreeg een harde schop tegen haar onderbeen. In het ziekenhuis bleek het been te zijn gebroken. De verdachte is in verzekering gesteld.

Brand Eenigenburg

Eenigenburg, zaterdag 30 mei 2009

Bij een boerderij aan de Surmerhuizerweg in Eenigenburg is zaterdagmiddag brand uitgebroken in een stapel strobalen. De strobalen lagen voor een stal opgeslagen. In de stal bevonden zich ongeveer 50 kalveren. Door snel ingrijpen van de boer en een gunstige wind bleven de kalveren ongedeerd. Brandweerkorpsen van Warmenhuizen, Dirkshorn en Alkmaar bestreden de brand.


Overval op buschauffeur

Heerhugowaard, zaterdag 30 mei 2009
Tussen 21.54 en 22.00 uur is op de Middenweg een 49-jarige buschauffeur van Connexxion overvallen. De chauffeur stond ter hoogte van de Bickerstraat (nr 267) met zijn bus stil toen een onbekende man onder bedreiging van een steekwapen geld opeiste.  De dader ging er met het geld vandoor via de Van Goghstraat in de richting van het Berckheideplein. De chauffeur liep geen letsel op maar was wel geschrokken.
De politie heeft direct de gehele omgeving uitgekamd en er is een buurtonderzoek gehouden. Helaas zonder resultaat. De politie is op zoek naar getuigen van deze brute overval. Mensen die tussen 21.30 en 22.30 uur iets opvallends gezien of gehoord hebben in de omgeving van de Middenweg ter hoogte van de Bickerstraat, Middenweg nummer 267, worden verzocht de politie te bellen. Ook mensen die het signalement van de dader  menen ter herkennen.

                            

Het gaat om een ongeveer 20 tot 25-jarige blanke man met een slank postuur. Hij droeg een baseballpetje en een spiegelende zonnebril. De man droeg een zwart t-shirt met een cartoonachtige afbeelding van Stewart Gilligan (Stewie) uit de tekenfilmserie ‘Family Guy’ 

UPDATE dinsdag 2 juni 2009

Een 17-jarige man uit Alkmaar werd dinsdagmiddag rond 17.00 uur aangehouden op de Middenweg. De man werd door een politiemedewerker in vrije tijd herkend als de man die zaterdagavond op de Bickerstraat een buschauffeur had overvallen. De man droeg dezelfde kleding als tijdens de overval. De politiemedewerker gaf onmiddellijk door aan collega’s dat zij de man gezien had. Er werd een zoekslag gemaakt in de omgeving. Hij werd op de Middenweg aangetroffen en direct aangehouden. Bij zijn aanhouding overhandigde hij een zakmes en een zonnebril. Dezelfde als die hij droeg ten tijde van de overval. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Pinautomaat opgeblazen

Alkmaar, zaterdag 30 mei 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben onbekenden
een pinautomaat opgeblazen en daarbij geld buitgemaakt. Dat
gebeurde rond twee uur aan de Muiderwaard in Alkmaar-Huiswaard.


Zeilschip aan de grond

Oudeschild, zaterdag 30 mei 2009

Zaterdagmiddag werd de reddingsboot van Oudeschild opgeroepen voor een vaartuig aan de grond. Vlak voor de haven van Oudeschild zat een zeilschip vast en de Francine Kroesen heeft die even later bevrijd. Samen met de Francine Kroesen en een KNRM lid aan boord van het zeilschip die vastgelopen was zijn ze samen terug naar de haven van Oudeschild gevaren.


Leon Vera  www.112texel.nl
 


Luilaknacht

Alkmaar, zaterdag 30 mei 2009

Met de inzet van extra personeel in de politieregio Noord-Holland Noord is veel vernieling en vervuiling voorkomen. Met name politiebikers en motoragenten hielden extra toezicht in de luilaknacht. Op veel plaatsen zijn jongeren aangesproken en op verschillende plekken kon de politie spullen als eieren en boter in beslag nemen. Helaas zijn er op verschillende plaatsen toch spullen vernield en besmeurd. De politie vindt het erg belangrijk dat bewoners het de politie melden als er overlast is en aangifte doen als spullen worden vernield. Zo weet de politie exact waar zich de problemen voordoen en kan hier actief personeel op worden ingezet. Melden kan via de Politie Servicelijn: 0900 – 8844 of via de website.

Hier volgt een opsomming van de meest opvallende (gemelde) zaken:

Alkmaar en omgeving

In Alkmaar zijn rond 6.00 uur vier jongeren aangehouden die op het Europaplein een prullenbak in de brand staken. Ook op de Zilverstraat zijn jongeren aangehouden. Twee jongens probeerden er na het ingooien van een ruit van een woning op het Verdronkenoord vandoor te gaan. Agenten waren ze te snel af en hielden twee jongens aan. Op de Frans Zeilemakersstraat zijn rond 3.00 uur bloembakken vernield, op de Sneeuwgansstraat moest een school het ontgelden rond 6.00 uur. Op de Kajakstraat is om 4.30 uur een auto met een steen vernield. Op de Amelandstraat werden woningen met eieren besmeurd, net als op de Marnixstraat en de Frederik Hendrikstraat. Op de Munnikenweg werden eieren gebruikt om tegen mensen aan te gooien, dat gebeurde om 1.00 uur.

Duinstreek: Getuigen vernieling autospiegels gezocht

In de Duinstreek bleef het betrekkelijk rustig. Alleen in Egmond aan den Hoef zijn grote vernielingen gepleegd. In ieder geval twintig autospiegels van auto’s die in de omgeving van de Anna van Burgenlaan geparkeerd stonden sneuvelden rond 5.00 uur in het luilakgeweld. Agenten maakten nog een zoekslag in de omgeving, maar konden helaas geen verdachten aanhouden. De politie is op zoek naar getuigen van deze vernielingen. Heeft u verdachte personen gezien op de vroege zaterdagochtend of iets gehoord, meld dit dan bij de politie, tel: 0900 – 8844.

In Castricum was op de Koekoeksbloem een container in de brand gestoken. In Heiloo was relatief weinig jeugd op straat.

Hoorn en omgeving

Ook in Hoorn is intensief toezicht gehouden. Net als op andere locaties ging dit in nauwe samenwerking met de gemeente en beveiligingsbedrijven. Veel jongeren zijn aangesproken zodat zij wisten dat ze in de gaten werden gehouden. Twee jongeren konden om 1.30 uur hun eieren inleveren bij stadstoezichthouders die op de Holenweg en Venenlaan surveilleerden. Beide jongens kregen een bon. Ook op de Robert Stolzhof zijn eieren in beslag genomen, dat was om 3.00 uur. Passanten werden met eieren bekogeld. Op de Diepenbrochhof zijn drie jongens aangehouden wegens baldadigheid.

Op verschillende plaatsen zijn desondanks ruiten vernield. Het gaat om de Huesmolen. Ook is een bushokje vernield bij het winkelcentrum Korenbloem. Lantaarnpalen op de Cole Porterhof, de Liornestraat en de Drieboomlaan zijn kapot gemaakt door vernielzuchtige jongeren.

In Zwaag kregen drie jongen een proces-verbaal omdat ze op het Erf woningen en bankjes besmeurden met boter en wc-papier.

De Koggen

In De Koggen verliep de nacht erg rustig. Alleen in Opmeer zijn ruiten van woningen aan de Veken beschadigd. In Avenhorn is een ruit van een woning aan de Vijverhof ingegooid.

Den Helder en Anna-Paulowna

In Den Helder waren er in Luilaknacht twee aanhoudingen van jongeren die spullen besmeurden. Op de Doorzwin, het Vogelzand en de Ruyghweg sneuvelden ruiten. Op de Van Foreestweg zijn putdeksels uit de weg gehaald. Een aantal woningen aan de Eikenlaan is besmeurd met eieren. In Anna Paulowna zijn net als in Den Helder veel jongeren gewaarschuwd en in de gaten gehouden. Dit resulteerde in een relatief rustig verloop van de luilaknacht. Twee jongeren kregen een bon wegens baldadigheid.

Binnenvaartschip vernield kabels pontje Akersloot

Akersloot, donderdag 28 mei 2009

Een binnenvaartschip heeft donderdagmiddag omstreeks half vier een kabel van pontje Akersloot kapot gevaren. Het pontje bevond zich aan de kant van de N244, de Westdijk, en werd door het passerende schip meegetrokken. Hierbij kapseisde het pontje bijna. Brandweer en ambulances werden gealarmeerd. Een man met een pleziervaartuig trok samen met omstanders het pontje aan de wal. Op het pontje bevonden zich drie personenauto’s en een aantal fietsers die met schrik vrijkwamen. De schade is aanzienlijk. Het is nog onbekend hoelang het pontje buiten gebruik blijft. Het binnenvaartschip liep geen schade op en kon zijn reis richting Den Helder vervolgen.


Aanrijdingen met letsel

Enkhuizen, woensdag 27 mei 2009
Een 16-jarige bromfietser uit Enkhuizen raakte woensdagavond even na 18.00 uur gewond bij een aanrijding op de Noorderweg. Een 60-jarige automobiliste uit Enkhuizen kwam vanuit het centrum en wilde op de kruising met de Kruislaan linksaf slaan. Zij liet hierbij de bromfietser die over de Noorderweg reed niet voor gaan. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte aan zijn been. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar zijn wond werd gehecht.

Akersloot, woensdag 27 mei 2009
Een 70-jarige automobiliste uit Heemskerk raakte woensdagmiddag rond 16.30 uur gewond op de Geesterweg. Een 84-jarige automobilist uit Zandvoort kwam van de A9 en wilde op de kruising met de Geesterweg linksaf slaan. Hierbij verleende hij geen voorrang aan de Heemskerkse, die van links kwam. Er ontstond een aanrijding, waarbij de 70-jarige automobiliste raakte. Zij werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar waar zij de nacht ter observatie moest blijven.

Binnenbrand in Hoorn

Hoorn, donderdag 28 mei 2009

Donderdagochtend iets na negen uur brak er brand uit in een woning aan de Brik in Hoorn. De bewoner ondekte de brand in de slaapkamer en wist tijdig zijn woning te verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. De bewoner werd voor controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De oorzaak van de brand is nog onbekend.


Auto in sloot, bestuurder naar ziekenhuis

Wognum, woensdag 27 mei 2009

Vanmorgen rond 09.00 uur raakte een 30-jarige automobilist uit Spanbroek met zijn personenauto van de A.C. de Graafweg. De man kwam in een flauwe bocht met zijn rechterwielen in de berm waarna hij de macht over het stuur verloor en met zijn voertuig in een sloot naast de weg belandde. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht met rugklachten.

Einde weg

Heerhugowaard, dinsdag 26 mei 2009

Rond 21.00 uur ging een 66-jarige motorrijder uit Den Helder onderuit op de Huygendijk. Door de laagstaande zon zag de man te laat dat de weg voor hem ophield. Hij is gaan remmen, slipte daarbij en kwam tegen een eindmarkering tot stilstand. De man werd met vermoedelijk een polsfractuur vervoerd naar het ziekenhuis. Zijn motor liep flinke schade op.

Proefrit leidt tot inbeslagname

Den Helder, dinsdag 26 mei 2009

Rond 10.30 uur werd op de Meidoornstraat een 25-jarige man uit Den Helder betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij maakte een proefrit in de auto van zijn vriendin omdat de motor haperde. Hij is wel bezig met het behalen van het rijbewijs maar bezit het roze kaartje nog niet. De auto is in afwachting van de beslissing van de officier van justitie in beslag genomen en tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt.

Parkeercontroleur doet aangifte van mishandeling

Alkmaar, dinsdag 26 mei 2009

Een 46-jarige man uit Alkmaar kreeg om 19.20 uur een conflict met een 29-jarige stadstoezichthouder op de Marktstraat over een parkeerbon. De man was kwaad en sloeg eerst de controleur op zijn schouder en raakte even later met zijn hoofd het hoofd van de controleur. Door deze kopstoot had de controleur pijn aan zijn hoofd. De verdachte verklaarde de man geen pijn te hebben willen doen maar wou hem alleen ‘diep in de ogen kijken’.
Agenten hebben de verdachte aangehouden en aan het bureau verhoord. In de loop van de avond is de man heengezonden met een proces-verbaal op zak wegens mishandeling van een ambtenaar tijdens de uitoefening van zijn werk. De verdachte kon zich voorstellen dat de controleur zich aangevallen en bedreigd voelde en had daar spijt van. Hij voelde zich onvoeldoende serieus genomen en was  kwaad geworden.

Bliksem slaat in woningen

Alkmaar, dinsdag 26 mei 2009

Een woning  in de K. van ’t Veerstraat in Alkmaar is dinsdagochtend rond half twee zwaar beschadigd geraakt door brand als gevolg van een blikseminslag.
De bewoonster kon tijdig haar huis verlaten. Ook een woning aan de Rudbeckialaan in Heerhugowaard werd  getroffen door bliksem.


Auto op zijn kant gegooid

Alkmaar, maandag 25 mei 2009

Op de Oudegracht werd maandagavond rond middernacht een auto op zijn kant gegooid. de gehele bestuurderszijde raakte vernield, omdat de auto op de railing terecht kwam. De 34-jarige eigenaresse uit Alkmaar deed aangifte van de vernieling van haar voertuig.

Auto uitgebrand

Schagen, maandag 25 mei 2009

Vannacht rond 01.20 uur werd een autobrand gemeld aan de Populierenlaan. De brandweer kon niet voorkomen dat de personenauto van het merk Volvo en type V40 volledig uitbrandde. Omwonenden moesten hun auto’s weghalen van de politie om te voorkomen dat de brand zou overslaan. De politie denkt aan brandstichting en stelt een nader onderzoek in.

Sleutelbeenbreuk voor fietser

Egmond aan Zee, zondag 24 mei 2009

Rond 18.45 uur vond er op de Boulevard-Zuid een aanrijding plaats tussen 20-jarige bestuurster van een personenauto uit Purmerend en een 57-jarige fietser uit Alkmaar. De vrouw reed over de Boulevard in Noordelijke richting en wilde linksaf slaan om een parkeerplaats op te rijden. Daarbij zag ze de haar tegemoetkomende fietser over het hoofd. De man raakte de rechterachterkant van de auto en kwam ten val. Hij liep daarbij een sleutelbeenbreuk op en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Openbare schennis

Hensbroek, zondag 24 mei 2009

Rond 16.15 uur werd bij het Hensbroekmeertje aan de Gemaalweg een17-jarige jongeman uit Heerhugowaard aangehouden omdat hij zich onzedelijk gedroeg.
De man stond met zijn onderbroek op zijn enkels te masturberen in de bosjes en vroeg passerende kinderen of ze hem wilden helpen in ruil voor sigaretten. Recreërende  ouders hadden hem in de gaten en hebben hem aangehouden en aan gewaarschuwde agenten overgeleverd. De man is in verband met een nader onderzoek ingesloten in een politiecel.

Bewoners overlopen inbreker

Alkmaar, zondag 24 mei 2009

Rond 14.30 uur ontdekten de bewoners van een huis aan de Prinses Mariannestraat bij thuiskomst dat er was ingebroken. De verdachte, een Poolse man van wie de leeftijd nog niet bekend is en die geen vaste woon-of verblijfplaats heeft, werd in de woning aangetroffen en overmeesterd. Hij was binnengekomen na vernieling van een ruit aan de achterkant van het pand en had een laptop en een spelcomputer klaargezet om mee te nemen. De verdachte werd overgedragen aan de politieagenten die ter plaatse kwamen en daarna opgesloten in een politiecel in verband met het verdere onderzoek.

Alcohol en verkeer

Bergen, zondag 24 mei 2009
Rond 23.00 uur zagen agenten op de Bergerweg een 59-jarige man uit Bergen slingerend rijden in een auto. Hij sloeg af en reed nog een stukje over het fietspad alvorens hij kon worden aangehouden. De man gedroeg zich vervelend en werkt niet mee. De agenten moesten voorkomen dat hij zijn woning binnen zou gaan. Aan het bureau blies hij anderhalf maal de toegestane hoeveelheid: 330 in plaats van 220 ug/l. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Blokker, zondag 24 mei 2009
Vannacht rond 2:30 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er een personenauto in Blokker roekeloos rondreed. Op de Abdij kregen de agenten de auto in het oog en reden erachter aan over de Kloosterpoort richting Koewijzend. De autombilist reed veel te hard en kwam in de bochten gevaarlijk op de andere weghelft terecht. De agenten gaven de automobilst het stop-teken, echter hij stopte niet, maar reed er snel vandoor. Op de Buttterwoud in Zwaag kwam hij met zijn rechterwielen in een tuin terecht en kwam tot stilstand. De agenten konden daardoor de automobilist, een 21-jarige man uit Blokker aanhouden. Hij was nog beginnend bestuurder (had zijn rijbewijs nog geen vijf jaar) en hij bleek ruim vijf keer teveel gedronken te hebben ( 460 ug/l). Zijn rijbewijs is op grond van zijn alcoholgebruik, maar ook zijn gevaarlijke rijggedrag, ingevorderd.

Hoorn, zaterdag 23 mei 2009
Tijdens een verkeerscontrole op de Slotenmaker in Hoorn werd om 3:55 uur een 18-jarige automobilist uit Blokker gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek gedronken te hebben. Hij was nog beginnend bestuurder en blies op het bureau ruim vijf keer teveel (505 ug/l). Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Hoorn, zaterdag 23 mei 2009
Tijdens een verkeerscontrole op de Slotenmaker in Hoorn werd om 3:55 uur een 18-jarige automobilist uit Blokker gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek gedronken te hebben. Hij was nog beginnend bestuurder en blies op het bureau ruim vijf keer teveel (505 ug/l). Hij kon zijn rijbewijs inleveren.

Nationale Kinderboerderijenweekend

Heerhugowaard, zaterdag 23 mei 2009

Een witte pauw laat zich van zijn mooiste kant zien en probeert indruk te maken op een vrouwtje. Deze lijkt echter totaal niet onder indruk en laat het mannetje links liggen. Deze pauwen en vele andere dieren van kinderboerderij De Bonkelaar in Heerhugowaard zijn morgen te bewonderen tijdens het Nationale Kinderboerderijenweekend (NKW). Tijdens dit weekend kunnen kinderboerderijen zich gezamenlijk aan het publiek presenteren. De kinderboerderij ‘om de hoek’ is voor vele bezoekers een vanzelfsprekend feit. Toch is een kinderboerderij veel meer dan alleen geiten aaien of konijnen knuffelen. Een kinderboerderij heeft een belangrijke sociale functie. Het is laagdrempelige recreatie en educatie om de hoek. Jaarlijks organiseert Stichting KinderBoerderijen Nederland (SKBN) dit Kinderboerderijenweekend. Elk jaar is er een ander thema. Het thema voor 2009 is ‘Dier in beweging’, over (dieren in de) sport en beweging. Maar ook over prestaties van dieren. Op een groot aantal kinderboerderijen verspreid door Nederland worden in dit weekend speciale activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Zondag tussen 13:00 en 16:00 uur zijn er bij De Bonkelaar extra activiteiten. Een hondenclub geeft een demonstratie en er kan op paarden worden gereden. De Bonkelaar vind men aan de Van Veenweg 96 in Heerhugowaard.


Brand door hennepkwekerij

Hoorn, zaterdag 23 mei 2009

Op zaterdagmiddag kreeg de politie om 12:37 uur een melding binnen dat een woning aan de Houtzaagmolen in Hoorn in brand zou staan. Er kwam rook uit het zolderraam. De brandweer had de brand op zolder snel onder controle. Binnen ontdekten de agenten een hennepplantage. De brand was hierdoor waarschijnlijk ontstaan. Verder onderzoek moet dit nog uitwijzen. In totaal ging het om zo’n 230 wietplanten. De energieleverancier is op de hoogte gesteld en apparatuur is in beslag genomen. De planten zijn vernietigd. De eigenaren van de woning, een 28-jarige vrouw uit Duivendrecht en een 38-jarige man uit Hoorn, zijn kort hierna aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld en worden verdacht van het kweken van hennep. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Gewelddadige overval

Alkmaar, vrijdag 22 mei 2009

Vrijdagavond rond 20:00 uur werd op het parkeerterrein bij de Paardenmarkt in Alkmaar een 29-jarige vrouw uit Utrecht vastgepakt. Zij had net haar auto geparkeerd en moest onder bedreiging van een steekobject haar autosleutels afstaan. Na een korte worsteling waarbij zij meerdere malen om hulp ‘brand’ heeft geroepen, stapte de overvaller in haar zwarte Opel Astra en reed weg via de Kanaalkade. Volgens getuigen richting Heerhugowaard. Het gaat om een blanke man tussen de 30-40 jaar oud en ongeveer 1.90 meter lang. Hij heeft donkerblond haar met stekels en droeg een donkergekleurde kort leren jas.

Bromfietsers zonder helm lopen tegen de lamp

Alkmaar, donderdag 21 mei 2009
Donderdagavond rond 22:20 uur zagen agenten op de Bergerweg in Alkmaar een 34-jarige bromfietser zonder helm en licht rijden. Ze lieten hem stoppen en hij werd gecontroleerd op alcohol. De test gaf aan dat hij had gedronken. Op het bureau blies hij 590 u/l. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Alkmaar, woensdag 20 mei 2009
Rond 19.20 uur zag een agent op de Slotemakerstraat een 24-jarige bromfietser uit Alkmaar rijden zonder helm. Hij probeerde te ontkomen maar dat lukte niet . De bromfiets bleek onverzekerd te zijn en de verdachte had nog een boete openstaan van 60 euro. Tevens zocht een ander politiekorps nog naar de man wegens een aangifte van bedreiging tegen hem. Hij werd dan ook met enkele nieuwe bonnen op zak ingesloten in afwachting van dat andere onderzoek.

Stunten met auto kost rijbewijs

Hoorn, donderdag 21 mei 2009

Rond 00.30 uur was een politieman in zijn vrije tijd er getuige van een 26-jarige man uit Hoorn stunts uithaalde met zijn personenauto op de Oostergouw. De bestuurder reed met hoge snelheid slippend tegen een lantaarnpaal. Daarna liepen hij en de drie inzittenden van de auto weg. Inmiddels had de agent zijn collega’s op de hoogte gesteld. De inzittenden werden aangehouden maar de 26-jarige bestuurder was te voet verdwenen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens het verlaten van de plaats van een ongeval en gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs wordt  ingenomen.

Man op straat in borst gestoken

Alkmaar, woensdag 20 mei 2009

Rond 17.15 uur heeft op de Abraham Kuyperstraat een steekincident voorgedaan waarbij een 24-jarige man uit Alkmaar in zijn borst is gestoken met een scherp voorwerp. Hij werd in het ziekenhuis opgenomen met een borstwond maar verkeert niet in levensgevaar. De dader is bekend maar voorvluchtig. De twee mannen zijn bekenden van elkaar en kregen ruzie op straat. Tijdens deze ruzie werd het slachtoffer in zijn borst gestoken. Hij is daarna richting de Vondelstraat gelopen en kreeg van een passant  een paar zakdoeken waarmee hij de bloedende wond stelpte. Inmiddels was er ook een ambulance gebeld die het slachtoffer naar het ziekenhuis bracht. Daar zal hij vermoedelijk enkele dagen moeten blijven.

Brand verwoest stolpboerderij

Onderdijk, woensdag 20 mei 2009

Een grote brand heeft in de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks twaalf uur een stolpboerderij in Onderdijk volledig verwoest. De boerderij stond bij aankomst van de brandweer in lichterlaaie en was niet meer te redden. Brandweerkorpsen uit Wervershoof, Medemblik, Enkhuizen, Westwoud, Sted Broec en Hoorn bestreden de brand. Men kon niet voorkomen dat een naastgelegen woning vlam vatte. De bewoners, een moeder met haar dochter, konden tijdig het huis verlaten. Hun huis liep zware schade op. Vanwege de rook moesten de bewoners van twee woningen hun huis verlaten. De bewoners werden opgevangen in café De Welkomst. De stolpboerderij stond op de nominatie om gesloopt te worden. De eigenaar, bouwbedrijf Grooteman-Van Dijk uit Zwaagdijk-Oost, die het pand in 2007 voor ruim een half miljoen euro heeft gekocht, wil op deze plek vier woningen bouwen. De Boerderijenstichting Noord-Holland had eerder bij de gemeente Wervershoof bezwaar gemaakt tegen het verlenen van een sloopvergunning voor de stolpboerderij. Begin deze maand schreven de buren van de stolpboerderij een brief naar de gemeenteraad van Wervershoof  in een uiterste poging sloop van deze stolp tegen te houden.

Classificatie       :  Zeer grote brand  GRIP 1
Brandweerinzet  :  Wervershoof                            
                            Medemblik
                            Enkhuizen
                            Westwoud
                            Stede Broec
                            Hoorn


Lastige patiënt in ziekenhuis aangehouden

Den Helder, woensdag 20 mei 2009

Rond 21.20 uur hielden agenten op de EHBO-afdeling van het Geminiziekenhuis een 34-jarige man uit Den Helder aan wegens bedreiging van het ziekenhuispersoneel.
De man was thuis dronken van de trap gevallen en voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Daar, op de behandeltafel, werd hij agressief en schold het personeel, zoals hij zelf later verklaarde ‘verrot’. Hij wilde een broeder schoppen. Binnen het ziekenhuis hanteert men een protocol waarin staat dat wanneer patiënten zich agressief gedragen, onmiddellijk de politie wordt ingeschakeld.  De politie ondersteunt dit protocol door altijd tot aanhouding over te gaan. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt. Hij is in de nacht weer heengezonden.

Brievenbus in huisdeur opgeblazen

Alkmaar, dinsdag 19 mei 2009

Rond 00.45 uur is er aan de Magnolialaan een zwaar stuk vuurwerk ontploft in de voordeur van een woning. De brievenbus werd uit de deur geblazen. Kort hierna werd de heer des huizes, een 59-jarige man, op straat als verdachte aangehouden. Hij had kort voor de ontploffing zijn woning verlaten en liet zijn vrouw, die boven in bed lag, achter. Het paar ligt in een echtscheiding en het gaat hier mogelijk om een wraakactie. Na zijn aanhouding kreeg de verdachte hartklachten. Hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar. De politie stelt een nader onderzoek in.


Persoon met vuurwapen niet aangetroffen

Alkmaar, maandag 18 mei 2009

Rond 19.00 uur kreeg de politie van een getuige de melding dat er een in het zwart geklede man met een vuurwapen onder de Huiswaarderbrug zou zitten Diverse eenheden rukten uit. Er werd een persoon aangehouden die voor de politie wegrende maar die werd door de getuige niet herkend en had niets bij zich. Deze man werd vrijgelaten.

Rijbewijs afgenomen

Schagen, maandag 18 mei 2009

Rond 16.50 uur raakte een 76-jarige automobilisteuit Schagen op de Beethovenlaan twee verkeerspaaltjes. De vrouw reed echter door zonder de aanrijding te melden. Een getuige noteerde haar kenteken en gaf dat door aan de politie. Die trof de beschadigde auto bij de vrouw thuis aan. Ze gaf echter aan zich niets meer van de botsing te kunnen herinneren. Daarom hebben de agenten besloten om haar rijbewijs in te nemen en op te sturen naar Justitie.

Auto te water

Sint Maartensvlotbrug, maandag 18 mei 2009

Vanmorgen rond 06.30 uur trof de politie een auto in het water aan langs de Belkmerweg. In de donkergroene Ford Fiësta met een Pools kenteken werd geen bestuurder meer aangetroffen. De auto is in een bocht rechtdoor gegaan en kennelijk heeft de inzittende zichzelf uit het voertuig weten te bevrijden. De politie heeft de auto laten bergen en is op zoek naar de eigenaar.

Eenzijdig ongeval bromfietser

Avenhorn, zondag 17 mei 2009

Rond 21.00 uur is op de Koningsspil een 17-jarige jongen uit Scharwoude met zijn bromfiets onderuit gegaan. Hij kwam uit de richting van West en in de bocht naar links bij Het Veer raakte hij door vermoedelijk hoge snelheid de macht over zijn stuur kwijt. Via de rechter stoeprand ging hij onderuit en belandde tegen een boom in de berm. Hij droeg geen helm en klaagde over pijn aan zijn hoofd. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar gebracht. Omdat de jongen onder invloed van alcohol was is er bloed van hem afgenomen dat voor onderzoek wordt opgestuurd naar een laboratorium.

Auto tegen verkeersbord

Hoorn, zondag 17 mei 2009

Een 33-jarige, een 22- jarige en een 20-jarige man uit Wervershoof en Hoorn werden zondagochtend net na 05.00 uur aangehouden op de Goudsmidsstraat. De drie waren met het voertuig waarin zij zaten tegen een verkeersbord beland op de Johannes Poststraat en waren hierna te voet vertrokken. Een bewoner hoorde de klap en belde de politie. Agenten troffen de drie mannen aan op de Goudsmidsstraat. Omdat onbekend bleef wie had gereden werden alle drie de mannen aangehouden. Zij waren overigens allemaal niet in het bezit waren van een rijbewijs.

Hennepkwekerij ontdekt na bedreiging met vuurwapen door indringer

Noord-Scharwoude, zaterdag 16 mei 2009

Een 39-jarige vrouw werd zaterdagochtend in haar woning aan de Oranjestraat even na 01.00 bedreigd met een vuurwapen door een man. De man was via het slaapkamerraam de woning binnengedrongen en bedreigde de bewoonster in haar slaapkamer met en vuurwapen. Na een korte worsteling ontvluchtte de man via de voordeur. De vrouw belde de politie.
Agenten die ter plaatse kwamen roken een henneplucht in de woning. Op zolder bleek een hennepkwekerij van 162 planten aanwezig te zijn. Er was ook sprake van diefstal van stroom. De bewoonster werd niet aangehouden vanwege de twee minderjarige kinderen die in de woning aanwezig waren. De kwekerij bleek te zijn ingericht door de vriend van de vrouw. Deze 42-jarige man uit Waarland meldde zich zaterdagochtend op het politiebureau in Heerhugowaard, waar hij werd aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. De politie doet verder onderzoek naar de man die de woning binnendrong.

Dronken automobilisten botsen op elkaar

Alkmaar, vrijdag 15 mei 2009

Een 46-jarige automobilist uit Almere raakte vrijdagochtend even na 01.00 uur zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Friese brug een aanrijding had veroorzaakt. de man kwam op de verkeerde weghelft terecht en kwam in aanrijding met een 33-jarige automobilist uit Alkmaar. De twee botsten frontaal op elkaar. Beide auto’s waren total loss. De 46-jarige man uit Almere gaf aan dronken te zijn en het ongeval veroorzaakt te hebben. Hij blies 665 ug/l. Dit is driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De automobilist uit Alkmaar had last van zijn nek en werd ter behandeling meegenomen door de ambulance. Ook hij moest blazen en blies een ‘FAIL’. Van hem werd een bloedproef afgenomen. Ook zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Overval casino

Egmond aan Zee, vrijdag 15 mei 2009

Vrijdagochtend is tussen 01.15 en 02.00 uur een casino overvallen aan de Voorstraat. Een 29-jarige medewerker had zojuist samen met een collega het pand afgesloten. Zij hadden hun auto geparkeerd staan bij de vuurtoren. De collega reed weg. De 29-jarige man wilde ook net wegrijden toen er een man achter in zijn auto stapte. Onder bedreiging van een vuurwapen moest de medewerker naar het casino rijden. Daar moest hij een deur openmaken en naar de kluisruimte lopen. De medewerker moest de kluis openmaken en het geld overhandigen. Hierna ging de overvaller ervandoor. Hij nam de auto van het slachtoffer mee. De grijze Lexus werd enkele uren later uitgebrand teruggevonden op de Puikman (sportvelden) in Castricum.

Munitie in wijken Den Helder aangetroffen

Den Helder, donderdag 14 mei 2009
 In de wijken De Schooten en de Visbuurt zijn kinderen in het bezit gekomen van munitie. Het gaat om losse flodders met ‘scherp’ kruid. Dit is munitie die door militairen wordt gebruikt om te oefenen. De politie, gemeente en Koninklijke Marechaussee (KMAR) roepen omwonenden op om alert te zijn op deze munitie en deze zo spoedig mogelijk in te leveren bij het politiebureau aan de Bastiondreef 2 of bij de kazerne van de KMAR aan de Nieuweweg 4.
De munitie is afkomstig van Belgische militairen die in Den Helder deelnemen aan de militaire oefening ‘Crazy Trip’. Bij verhitting kan de munitie exploderen, hierdoor kunnen brandwonden ontstaan.

                                    

Vanochtend zijn bij de politie twee meldingen binnen gekomen van ouders van kinderen tussen de zes en twaalf jaar. Zij zouden in het bezit zijn gekomen van ongeveer zestig losse flodders. Op Texel zijn in de buurt van een woning op de Zanddijk een aantal losse flodders aangetroffen. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat het om de munitie gaat die van dezelfde militaire oefening afkomstig is.

Inmiddels heeft de politie twee basisscholen in Den Helder bezocht om actief te zoeken naar de munitie. Er is in ieder geval een doos met losse flodders in beslag genomen. Meer scholen worden actief benaderd. Hoe de kinderen aan de munitie is gekomen is nog niet duidelijk. De politie en KMAR onderzoeken dit. De KMAR heeft een informatielijn opengesteld voor het publiek, het nummer is: 0223 – 659 400.

Overval op restaurant

Alkmaar, woensdag 13 mei 2009

Op woensdagavond omstreeks 23.50 uur werd een overval gepleegd op een restaurant aan het Fnidsen in Alkmaar. Rond die tijd was de 23-jarige bedrijfsleider nog alleen in het restaurant bezig de zaak op te ruimen, toen er plotseling twee mannen binnen kwamen. Aanvankelijk bestelden zij wat te drinken, maar toen het slachtoffer aangaf gesloten te zijn, wilden de mannen geld hebben. Hierbij bedreigden zij het slachtoffer met mogelijk een vuurwapen. De daders gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag. Zij liepen weg in de richting Achterdam. Onderzoek in de omgeving leverde geen verdachten op.
De overvallers hadden een blanke huidskleur en waren vermoedelijk afkomstig uit Oosteuropa. De ene overvaller had een lengte van 1.80 tot 1.85 meter en een leeftijd van 30 tot 40 jaar. Hij had heel kort donkerbruin haar en een breed postuur met buikje. Hij droeg een donkere stoffen heupjas, een donkere trainingsbroek en witte gymschoenen. De andere overvaller was iets langer, had ook kort donker haar en donkere kleding.

Brand in woonboerderij (middelbrand)

Zuidschermer, woensdag 13 mei 2009

In een in aanbouw zijnde twee-onder-één-kap woonboerderij aan de Zuidervaart in Zuidschermer is dinsdagmiddag omstreeks 16:15 uur brand uitgebroken. Die dag waren dakdekkers op het dak aan het werk geweest. Ongeveer 45 minuten nadat zij de werkplaats hadden verlaten, bleek het dak in brand te staan. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat het dak zo goed als geheel afbrandde.

Classificatie       :  Middelbrand
Brandweerinzet  :  Schermer
                            Alkmaar


Brand verwoest woning in Schagen (grote brand – GRIP 1)

Schagen, woensdag 13 mei 2009

Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur bleek er brand te zijn uitgebroken in een woning aan de Hobbemastraat te Schagen. De brand woedde in een tussenwoning in een huizenblok. De woning brandde grotendeels uit waarbij het dak instortte. De woningen aan beide zijden van de uitgebrande woning liepen enstige rook- en waterschade op.  Op het moment van de brand was niemand in het pand aanwezig. De bewoners van de belendende percelen konden zonder problemen hun woning verlaten. De gemeente Schagen zorgt voor opvang van de slachtoffers. De brand, die werd opgeschaald naar ‘grote brand’ werd bestreden met drie tankautospuiten en een hoogwerker. Bij het bluswerk waren de korpsen van Schagen, Harenkarspel en Alkmaar betrokken. Omstreeks 18.00 uur werd het sein brandmeester gegeven. De brandoorzaak is nog niet bekend. Een technisch onderzoek wordt ingesteld.

Classificatie       :  Grote brand – GRIP 1
Brandweerinzet  :  Schagen
                            Harenkarspel
                            Alkmaar

Aanrijdingen met letsel

Hoorn, woensdag 13 mei 2009
Op woensdagmiddag omstreeks 16.15 uur raakte een 60-jarige vrouw uit Hoofddorp gewond bij een ongeval op de Dubbele Buurt in Hoorn. Een 23-jarige man uit Zwaag probeerde op de Dubbele Buurt zijn bestelauto te keren, reed daarbij achteruit, maar zag de vrouw over het hoofd. Het slachtoffer werd aangereden en kwam ten val. Zij liep een hoofdwond en een elleboogfractuur op en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Den Burg, woensdag 13 mei 2009
Rond 12.00 uur vond er een aanrijding plaats tussen een bestelauto en een bromfiets op de Spinbaan waarbij de 17-jarige bestuurster van de bromfiets uit Oudeschild  licht gewond raakte. Ze werd ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Een 72-jarige bestuurder van de bestelauto uit Den Burg reed over de Waalderstraat en ging in de richting van de Spinbaan. De bestuurster van de bromfiets reed rechts naast hem over het fietspad rechtdoor in dezelfde richting. Bij de Spinbaan sloeg de automobilist rechtsaf. Hij zag de bromfietsster daarbij over het hoofd en reed haar in de flank aan. Ze kwam ten val en verloor even haar bewustzijn. Kort hierna kwam ze weer bij kennis en bleek niets gebroken te hebben. Ze werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Den Helder en daar ter observatie opgenomen.

Poolse botst tegen boom

Heerhugowaard, dinsdag 12 mei 2009

Een onder invloed van alcohol verkerende 30-jarige Poolse automobiliste heeft dinsdagavond om 22:20 uur een aanrijding veroorzaakt in Heerhugowaard. De vrouw reed op de Middenweg komende vanaf Heerhugowaard De Noord richting de Krusemanlaan toen zij op de verkeerde weghelft terecht kwam, twee auto’s schampte en tegen een boom botste. De vrouw werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht, alwaar haar bloed werd afgenomen. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel de vrouw heeft gedronken. Ze gaf zelf aan dat ze een halve liter jenever op had gedronken voordat ze achter het stuur stapte. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs is ingenomen.
De twee bestuurders van de twee aangereden personenauto’s kwamen met de schrik vrij. Hun auto’s raakten zwaar beschadigd. De auto van de veroorzaakster raakte total loss.


Brand in hennepkwekerij (middelbrand)

Sint Maartensvlotbrug, dinsdag 12 mei 2009

Dinsdagmiddag rond 14.10 uur werd er brand ontdekt in een leegstaand horecapand aan de Rijksweg in Sint Maartensvlotbrug. Onderzoek van de brandweer en politie wees uit dat in het pand een hennepkwekerij was gevestigd. Diverse ruimtes werden gebruikt voor het kweken van wiet, in totaal 1583 planten en plantjes. De politie gaat uit van een opbrengst van 90 euro per plant. De brand was ontstaan in een ruimte waar elektrische bedrading aan elkaar was geknutseld. Die bedrading was heet geworden en had vuur veroorzaakt. Rook kwam uit het dak maar het bleef bij een binnenbrand. Nadat de brandweer het vuur had geblust heeft de politie de kwekerij ontruimd. Alle spullen werden in beslag genomen en vernietigd. Naar de verdachte(n) wordt een nader onderzoek ingesteld. Bij het pand was niemand aanwezig. Stroom was illegaal afgetapt.

Classificatie       :  Middelbrand
Brandweerinzet  :  Zijpe ( Schagerbrug –  ECN )                              
                           Den Helder


Twee gewonden bij aanrijding N242

Heerhugowaard, dinsdag 12 mei 2009

Heerhugowaard – Bij een kop-staart aanrijding tussen een personenauto en een vrachtwagen zijn dinsdagmiddag omstreeks 13:00 uur twee gewonden gevallen. Het ongeval vond plaats op de N242 ter hoogte van de Roskamsluis in Heerhugowaard. Twee vrouwelijke inzittenden van de personenauto werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Uit voorzorg werd voor één slachtoffer het dak verwijderd, zodat deze rechtstandig uit het voertuig kon worden gehaald. De vrachtwagenchauffeur raakte niet gewond. De N242 werd vanuit Heerhugowaard richting de Roskamsluis tijdelijk afgesloten.

 


Grote brand Dirkshorn (GRIP 1)

Dirkshorn, maandag 11 mei 2008

Een grote brand heeft maandagavond een agrarisch bedrijf aan de Woudmeerweg in Dirkshorn verwoest. De eigenaar ontdekte de brand omstreeks 18:30 uur. Bij de brand kwam asbest vrij, maar was zo gering dat niemand hier schade aan heeft ondervonden. Buurtbewoners werden vanwege de rook wel geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Niemand raakte bij de brand gewond. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Brandweerinzet : Harenkarspel
                             Langedijk
                             Alkmaar
                             Schermer
                             Niedorp
                             Schagen

Rijbewijs ingenomen

De Goorn, maandag 11 mei 2009

Rond 18.30 uur vond er op de Leet een aanrijding plaats waarbij twee auto’s waren betrokken. Een 20-jarige man uit Ursem reed over de Leet en hem kwam een andere auto tegemoet, bestuurd door een 32-jarige automobilist uit Hoorn. De man uit Hoorn reed slingerend en om een frontale botsing te voorkomen stuurde de man uit Ursem rechts de berm in. Daarbij verloor hij de macht over het stuur en ging links de rijbaan over en belandde via de linkerberm in een sloot. Hij kwam met de schrik vrij maar zijn auto raakte total loss. Zijn tegenligger reed aanvankelijk door maar stopte honderden meters verderop. Getuigen zagen dat de bestuurder van die auto van plaats wisselde met de passagier. De gealarmeerde politie hield de 32-jarige oorspronkelijke bestuurder aan. De man blies aan het bureau 590 ug/l (tot 220 toegestaan) en zijn rijbewijs werd ingenomen.

Getuigenoproep grove mishandeling

Enkhuizen, zondag 10 mei 2009
Een 27-jarige man uit Enkhuizen is zondagochtend rond 04.30 uur ernstig mishandeld op de Stationsweg. De man was uit geweest en liep op weg naar huis, over het Venedie. Hij kreeg in de gaten dat hij werd gevolgd door 2 à 3 mannen en zette het op een lopen.  Bij een café op de hoek van het Venedie en de Dijk sloeg hij rechtsaf om aan zijn achtervolgers te ontkomen. Toen hij via de Wilhelminabrug, via de andere kant weer terug liep kreeg hij klappen op zijn achterhoofd en kwam ten val.

Bij zijn val raakte hij gewond aan zijn oog. Het slachtoffer stond weer op en rende door, maar zijn belagers bleven hem slaan. De mannen gingen er op gegeven moment vandoor, waarna de 27-jarige man richting huis ging. Hierbij viel hij steeds. Agenten troffen de man op de grond aan. Het slachtoffer moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis. Hij liep hechtingen op boven zijn oog, neus en in zijn tong. Het kan zelfs zijn dat de man door de verwonding aan zijn oog zijn beroep niet meer kan uitoefenen.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die informatie hebben over de mishandeling. Heeft u rond bovengenoemd tijdstip op één van de bovengenoemde straten iets gezien? Of heeft u anderszins informatie die kan leiden tot opsporing van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Stedebroec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie, maar blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Aanrijding loopt uit op mishandeling

Alkmaar, maandag 11 mei 2009

Rond 18.15 uur kreeg een 54-jarige automobilist uit Alkmaar op de Schinkelwaard een vuistslag in zijn gezicht van een 35-jarige automobilist uit Alkmaar, nadat de auto’s van beide mannen met elkaar in botsing waren gekomen.De mannen reden beiden over de Schinkelwaar in de richting van de Huiswaarderweg. De 35-jarige automobilist wilde van rechts naar links invoegen maar werd er naar eigen zeggen niet tussen gelaten door de andere man waarna de botsing ontstond.  Hierna stapte de 35-jarige man uit gewapend met een kleine honkbalknuppel die door zijn eigen vrouw werd afgepakt. Na een korte woordenwisseling op straat gaf hij de andere man een vuistslag in zijn gezicht. Het slachtoffer kwam ten val en liep een gezwollen lip en een schaafwond aan zijn elleboog op.De verdachte werd aangehouden. Hij deed afstand van de door de politie in beslag genomen knuppel en verklaarde spijt te hebben van zijn actie. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt waarna hij is heengezonden.

Pand Nieuwpoortslaan gekraakt

Alkmaar, maandag 11 mei 2009

Een pand op de hoek van de Nieuwpoortlaan met de Regulierslaan in Alkmaar is afgelopen vrijdag door drie personen gekraakt. De eigenaar zegt dat het pand nog geen jaar leeg staat en wil het huis verbouwen. Om de krakers uit het pand te krijgen moet de eigenaar een kort geding aanspannen. Kraken valt onder het civiele recht. Pas als de eigenaar in het gelijk wordt gesteld en de krakers willen niet weg wordt het een politiezaak, , aldus de toekomstige wijkagent.


Traangas in café

Alkmaar, maandag 11 mei 2009

In een café aan het Waagplein is maandagochtend rond 02.00 uur door een onbekend gebleven persoon gespoten met traangas. Het was erg druk in het café op het moment dat het incident plaatsvond. Alle bezoekers gingen naar buiten en hadden ademhalingsproblemen. Dit ging voer nadat men in de buitenlucht had gestaan. Nadat het café gelucht was kon iedereen naar binnen om zijn jas op te halen.

Alcohol en verkeer

Schagen, maandag 11 mei 2009

Een 24-jarige automobilist uit Breezand raakte maandagochtend rond 00.30 uur zijn rijbewijs kwijt. De man werd aangehouden op de A. Mauvestraat. Hij blies 1310 ug/l. Dit is zesmaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Jongens gooien generator van gebouw

Alkmaar, zondag 10 mei 2009

Twee jongens van 15 en 16 uit Alkmaar werden zondagavond rond 21.00 uur aangehouden op de Europaboulevard. De jongens hadden op een bouwterrein een generator naar de bovenste verdieping van een gebouw gedragen en naar beneden gegooid. De politie kreeg melding van de vernieling en trof op een parkeerplaats een groepje jongeren staan. Twee jongens renden weg bij het zien van de agenten. Zij werden aangetroffen in winkelcentrum de Mare. Zij werden door getuigen herkend als degenen die op het dak van het gebouw op het bouwterrein hadden gestaan. De jongens werden aangehouden en werden na verhoor heengezonden. Van de vernieling wordt dossier opgemaakt wat naar Justitie gaat.

Bromfietser gewond

Alkmaar, zondag 10 mei 2009

Een 42-jarige bromfietser uit Alkmaar raakte zondagavond 23.30 uur gewond bij een aanrijding op de Metiusgracht. Een 18-jarige automobilist uit Heerhugowaard wilde achteruit inparkeren toen hij aan de rechterkant werd ingehaald door de bromfietser. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Van hem is bloed afgenomen om te onderzoeken of er alcohol in het spel is.

Bloemen voor verongelukte motorrijder

Bergen aan zee, zondag 10 mei 2009

Zondag werden er bij de boom waar gisteren een 24-jarige man uit Oudkarspel overleed bloemen gelegd.

Alcohol en verkeer

Den Helder, zondag 10 mei 2009
Vannacht rond 04.45 uur verloor een 19-jarige automobilist uit Zaandam de macht over het stuur van zijn auto en ramde een verkeerspaal. De man was uit geweest en reed over de Schootenweg in de richting van de kruising met de Ravelijnweg. Hij wilde linksaf slaan om Den Helder uit te rijden. Door zijn drankgebruik verloor hij echter de macht over het stuur, vloog uit de bocht en kwam tot stilstand tegen een verkeerspaal. Zijn auto raakte daarbij total loss maar zowel de bestuurder als een inzittende bleven vrijwel ongedeerd. De man moest mee naar het bureau om een blaastest af te leggen. Uitslag: 515 ug/l (voor een beginnend bestuurder tot 90 toegestaan). Omdat de man bijna zes maal teveel op had werd zijn rijbewijs meteen ingenomen.

Alkmaar, zaterdag 9 mei 2009
Een agent was er rond 23.15 uur getuige van dat een 52-jarige automobilist uit Alkmaar op de Plattestenenbrug een geparkeerde fiets schampte. Na een achtervolging kon de bestuurder op de Heilooerdijk worden staande gehouden. hij bleek teveel te hebben gedronken en blies aan het bureau 485 ug/l (tot 220 toegestaan). De man kreeg een proces-verbaal. De fiets bleek niet beschadigd te zijn.

Den Helder, zaterdag 9 mei 2009
Rond 04.45 uur betrapten agenten op de H.A. Lorentzstraat een 32-jarige vrouw uit Den Helder op rijden met drank op. Ze was juist bezig haar auto in te parkeren. Aan het bureau blies ze drie en een half maal de toegestane hoeveelheid (770 in plaats van maximaal 220 ug/l). Haar rijbewijs werd ingenomen en ze krijgt een proces-verbaal.

Sint Pancras, zaterdag 9 mei 2009
Rond 00.30 uur zag een agent in zijn vrije tijd een 25-jarige man uit Sint Pancras slingerend door het dorp rijden. De agent waarschuwde telefonisch zijn collega’s en hield de verdachte aan toen deze zijn auto parkeerde op de Domeynen. Hij moest mee naar het bureau en blies daar maar liefst ruim vier maal de toegestane hoeveelheid: 960 ug/l. Zij rijbewijs werd ingenomen en de man krijgt een proces-verbaal.

Grote mond : drie bekeuringen

Hoogkarspel, zondag 10 mei 2009

Rond 00.15 uur werd een agent op de Streekweg uitgescholden door een 17-jarige jongen uit Hoogkarspel. De agent was bezig met een verlichtingscontrole toen de jongen voorbij fietste en ondermeer ‘sukkel’ en ‘homo’ naar hem riep. De agent ging met een dienstauto achter de verdachte aan die probeerde aan een aanhouding te ontkomen door via een smal poortje een wijk in te fietsen. De agent moest omrijden maar werd onverwacht geholpen door een agent uit een ander korps die vrij was en door kreeg dat de jongen moest stoppen. Deze agent pakte de verdachte beet waarna hij kon worden overgebracht naar het bureau in Hoorn. Daar kreeg de jongeman drie bekeuringen. Eén omdat hij zelf zonder licht fietste, één wegens belediging van een ambtenaar in functie en één omdat hij zich niet kon legitimeren. De moeder van de jongen mocht hem van het bureau in Hoorn ophalen midden in de nacht.

Motorrijder overleden bij fotoshoot

Bergen aan zee, zaterdag 9 mei 2009

Een 24-jarige motorrijder uit Oudkarspel is zaterdagmmiddag omstreeks 17.15 uur op de Zeeweg in Bergen aan Zee verongelukt. De man maakte deel uit van een groep motorrijders die richting Bergen aan Zee reden. Een fotograaf was daar aanwezig om foto’s te maken van het gezelschap. Net voor een bocht raakte de man van de weg en reed tegen een boom. Volgens een woordvoerder van de politie is nog gepoogd de man te reanimeren, maar dit mocht niet meer baten.


Molen De Haan

Abbekerk, zaterdag 9 mei 2009

De gerestaureerde molen De Haan werd zaterdagochtend van Schagen naar Abbekerk vervoert waar het omstreeks half acht arriveerde. De molen komt langs de A7 te staan en dient als blikvanger voor een nog te bouwen wegrestaurant. De molen dateerd uit begin 18e eeuw en stond voorheen op de grens van Sijbekarspel en Benningbroek.


Alcohol en verkeer

Schagen, vrijdag 8 mei 2009
Op vrijdagmorgen omstreeks 07.00 uur controleerde de politie een 33-jarige man (zonder vaste woon- of verblijfplaats) in een bestelwagen bij het politiebureau op de Koperwiek in Schagen. De man blies 600 ug/l. Dat is bijna drie maal het wettelijk voor hem toegestane maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, donderdag 7 mei 2009
Op donderdagavond omstreeks 21.55 uur werd op de Dijk in Alkmaar een 26-jarige man uit Egmond-Binnen in een personenauto gecontroleerd. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 995 ug/l. Dat is vierenhalf keer het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto uitgebrand

Hoorn, vrijdag 8 mei 2009

Op vrijdagmorgen omstreeks 09.15 uur reed een man in een personenauto over de Westerdijk in Hoorn. De man had de auto gisteren gekocht en wilde er even een stukje mee gaan rijden. Op de Westerdijk schokte de auto, kwam er rook onder de motorkap vandaan en bleek de auto in brand te staan. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De oorzaak is vermoedelijk een technisch mankement.

Doorrijden na aanrijding

Heerhugowaard, donderdag 7 mei 2009

Op donderdagavond omstreeks 20.50 uur werd een 70-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangereden op de kruising van de Geul en de Middenweg in Heerhugowaard. De andere betrokkene bij de aanrijding reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. De vrouw fietste over de Middenweg en wilde de kruising met de Middenweg oversteken. Hierbij verleende zij geen voorrang aan een man op een scooter die vanaf de Geul rechtdoor de Diamant op wilde rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw ten val kwam en een hersenschudding en schaafwonden opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De scooterrijder keek even achterom, maar reed vervolgens door. Het gaat daarbij om een man van ongeveer 19 a 20 jaar oud, licht getint uiterlijk, kort gemillimeterd donker haar. Hij droeg een witte/beige jas, zwarte schoenen en geen helm. Hij reed op een witte ‘Streetmagic’ scooter voorzien van een rode onderkant. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat.

Jongen gewond bij aanrijding

Berkhout, woensdag 6 mei 2009

Een 14-jarige jongen uit Berkhout raakte woensdagavond rond 20.15 uur gewond op de Kerkebuurt. De jongen fietste plots vanuit een uitrit de Kerkebuurt op. Daar reed juist een 45-jarige automobilist uit De Goorn met zijn bestelbus. Deze kon de jongen niet meer ontwijken. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser met zijn hoofd tegen de bestelbus kwam. De jongen werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Hij liep in ieder geval beenletsel op en is inmiddels aan de beterende hand.

Vrouw overleden na val van trap

Alkmaar, woensdag 6 mei 2009

Een 62-jarige vrouw raakte woensdagavond rond 22.14 uur ernstig gewond na een val van de trap in haar woning op de Stratenmakerhof. De omstandigheden waaronder het incident heeft plaatsgevonden worden onderzocht. De 69-jarige echtgenoot is aangehouden en wordt op het politiebureau verhoord. De vrouw werd overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Haar toestand is kritiek.

Update zaterdag 9 mei 2009

De 62-jarige vrouw is zaterdagmiddag rond 16.30 uur in het ziekenhuis in Alkmaar overleden. Op haar lichaam zal sectie worden verricht door het Forensisch Instituut te Rijswijk. Haar 69-jarige echtgenoot die als verdachte was aangehouden werd donderdag 7 mei 2009 al vrijgelaten.


Hardleers

Heerhugowaard, dinsdag 5 mei 2009

Rond 11.20 uur signaleerden agenten op de Marconistraat een bekende automobilist van de politie. Het ging om een 49-jarige man uit Heerhugowaard die al twee jaar een ontzegging van de rijbevoegdheid heeft wegens het plegen van verkeersmisdrijven. Er is al diverse malen proces-verbaal tegen de man opgemaakt omdat hij toch blijft rijden. Dit keer bestuurde hij een lease-auto. Deze werd in beslag genomen en er wordt opnieuw een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Aanrijding met letsel

De Waal, dinsdag 5 mei 2009

Rond 15.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Waalderweg ter hoogte van de kruising met de Ongeren. Een 16-jarige meisje op een bromfiets uit Oosterend werd aangereden door een 67-jarige automobilist uit Nuis. Beiden reden ze over de Waalderweg in de richting van de Waal. Bij de kruising sloeg de automobilist linksaf en zag daarbij het meisje, met achterop een 18-jarige jongen uit Den Burg, over het hoofd. Zij reden over het fietspad. De jongen kwam met de schrik vrij maar het meisje had pijn aan haar beide benen. Zij is voor onderzoek meegenomen door de ambulance. Het exacte letsel is onbekend en de bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten beschadigd.


Foto Leon Verra  www.112texel.nl


40 mensen geëvacueerd bij brand (GRIP 1)

Egmond aan zee, dinsdag 5 mei 2009

Dinsdagavond rond 22.15 uur brak er een brand uit op bovenverdieping van een begane grondappartement aan de Kennedyboulevard. Het appartement maakt deel uit van een 4-hoog tellend complex van in totaal ruim 30 appartementen, waarvan het merendeel aan toeristen wordt verhuurd. De brand ontwikkelde zich tot een uitslaande brand met veel rook. 3 spuitauto’s en een hoogwerker van de korpsen Heiloo en Bergen bestreden de brand. Tegen 23.00 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven. Inmiddels hadden brandweer- en politiemensen bijna 40 bewoners uit het complex geëvacueerd. Ze werden opgevangen in een nabijgelegen boothuis van de Reddingbrigade en burgemeester Hetty Hafkamp bezocht hen. Eén bewoonster, twee brandweer- en twee politiemensen hadden wat ademhalingsmoeilijkheden vanwege de rook en werden in ter plaatse gekomen ambulances met zuurstof behandeld. Ze konden daarna hun weg vervolgen. Door de brand zijn het appartement waar het begon, het bovengelegen en de twee naastgelegen woningen tijdelijk onbewoonbaar door brand-,  water-, rook- en roetschade. De ongeveer drie bewoners zijn elders ondergebracht. De overige bewoners konden rond 00.30 uur terugkeren naar hun onderkomens nadat deze flink waren gelucht.
De oorzaak van de brand is nog onbekend maar is mogelijk gelegen in kortsluiting in een elektrische deken. De politie doet nog nader onderzoek. Bij de brand zijn, behalve rook, geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen.

Alcohol en verkeer

Hoorn, dinsdag 5 mei 2009
Rond 01.30 uur zagen agenten op de Westerdijk een 23-jarige man uit Hoorn in zijn personenauto rijden. Bij wijze van routinecontrole werd de man aan de kant gezet. Hij bleek nogal diep in het glaasje gekeken te hebben en blies aan het bureau 760 ug/l  (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). De man bleek eind april 2009 ook al aangehouden te zijn geweest voor rijden met drank op en gaf bovendien toe dat hij ook softdrugs had gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


Den Oever, dinsdag 5 mei 2009
Vannacht rond 04.30 uur controleerden agenten op de snelweg A7 bij Den Oever een 32-jarige automobilist uit Utrecht op alcoholgebruik. De man blies 400 ug/l (tot 90 toegestaan) en moest mee naar het bureau. Hij bleek nog een geldboete te hebben openstaan en hij moest nog DNA afstaan voor de databank van plegers van ernstige misdrijven. Zijn rijbewijs is ingevorderd en er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

13-jarige jongen overleden na aanrijding

Alkmaar, maandag 4 mei 2009

Een 13-jarig jongetje is maandagavond in het MCA overleden aan de verwondingen die hij eerder die dag opliep bij een ongeval.

De jongen reed omstreeks 14:45 uur op een crossfiets over de Wageweg en kwam uit de richting van de Friesebrug. Op de Wageweg, voor de bocht naar rechts naar de Bierkade, keek de jongen achterom omdat hij de rijbaan wilde oversteken en linksaf wilde slaan om het Victoriepark in te rijden. Op dat moment kwam er juist een bestelbusje vanaf de Bierkade de hoek om, bestuurd door een 35-jarige vrouw uit Alkmaar. Zij kon een frontale botsing met de jonge fietser niet meer ontwijken. De jongen liep zwaar letsel op. Een traumahelikopter verleende assistentie en het slachtoffer werd per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd. Daar is hij tegen 23.00 uur overleden.

Vrouw gewond na botsing

Andijk, maandag 4 mei 2009

Rond 15.30 uur vond er een aanrijding met letsel plaats tussen twee personenauto’s op de T-kruising Dijkweg/Burgemeester Doumastraat. Een 60-jarige man uit Wervershoof naderde de kruising vanaf de Doumastraat. Hij wilde linksaf de Dijkweg oprijden maar zag daarbij over het hoofd dat er voor hem van links een auto aan kwam die voorrang had. Deze auto werd bestuurd door een 58-jarige vrouw uit Wervershoof. Door de botsing die volgde raakte de vrouw bekneld. Ze moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd en werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn waar ze werd opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen liepen flinke schade op.

Gestolen motor in brand

Alkmaar, maandag 4 mei 2009
Op maandagmorgen omstreeks 00.45 uur werd op de Oude Helderseweg in Alkmaar een motorfiets aangetroffen die in brand stond. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. Bij controle bleek de motorfiets in de nacht van zaterdag op zondag gestolen te zijn vanaf de Pommerenstraat in Alkmaar.

Berovingen

Alkmaar, maandag 4 mei 2009
Op maandagmorgen omstreeks 02.00 uur werd een 53-jarige man uit Alkmaar in zijn woonplaats beroofd van zijn portemonnee. De man liep over de Gedempte Nieuwesloot in de richting van het Waagplein. Hierbij werd hij op korte afstand gevolgd door een man. Plotseling werd het slachtoffer van achteren tegen de grond geslagen. Toen het slachtoffer zich van de klappen had hersteld en weer opstond, bleken de overvaller en zijn portemonnee weg te zijn.


Hoorn, zondag 3 mei 2009
Op zondagmiddag omstreeks 16.10 uur werd een gewapende overval gepleegd op een benzinestation aan het Keern in Hoorn. Bij de overval raakte niemand gewond. De dader ging er vandoor met een klein geldbedrag.Omstreeks 16.10 uur kwam een man het benzinestation binnen en bedreigde de personeelsleden. Hoewel het personeel geen vuurwapen zag, was de dreiging zo reëel dat zij geld uit de kassa afgaven. De dader ging er vervolgens rennend vandoor in de richting van het centrum. De overvaller is een negroïde man van 20 tot 25 jaar oud, met een lengte van ongeveer 170 tot 175 cm. Hij ging gekleed in een lichtblauwe spijkerbroek, een grijze jas en een grijze muts.


Heerhugowaard, zaterdag 2 mei 2009
Op zaterdagmiddag werd een 76-jarige vrouw uit Heerhugowaard het slachtoffer van een groep buitenlandse mannen die haar van haar geld beroofden. De vrouw had juist in winkelcentrum Middenwaard boodschappen gedaan, waarna zij met haar rollator lopend naar huis ging. Vlak buiten het winkelcentrum werd zij tegengehouden door een groepje buitenlanders die haar de weg naar Hoorn vroegen. Terwijl de vrouw werd afgeleid met een landkaart, pakte een van de mannen de portemonnee uit de tas in haar rollator. Pas later ontdekte de vrouw de diefstal.

 
Hoorn, zaterdag 2 mei 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur werd een 60-jarige vrouw beroofd in haar woning aan de Grote Oost in Hoorn. De vrouw vertelde dat er omstreeks die tijd bij haar aangebeld werd. Voor de deur stond een man die zij kende vanuit een café waar zij wel vaker kwam. Toen zij de man binnen liet, werd zij in haar gezicht geslagen. De man ging er vervolgens met haar portemonnee vandoor.


Den Helder, zaterdag 2 mei 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 05.50 uur kwam de 51-jarige bewoner van een pand aan de Barkstraat in Den Helder thuis. Toen hij de deur wilde openen kwamen er twee mannen zijn woning uit gelopen. Het slachtoffer werd direct door de inbrekers in zijn gezicht geslagen. Ook werd hij van zijn portemonnee beroofd. Beide inbrekers gingen er vandoor in de richting van de Marsdiepstraat. Het slachtoffer werd voor behandeling van zijn verwondingen overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De woning van het slachtoffer bleek geheel doorzocht te zijn. De inbrekers waren binnengekomen door de achterdeur open te breken.


Callantsoog, vrijdag 1 mei 2009
Op vrijdagmorgen werden een 28-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Frankrijk, aangehouden wegens de beroving van een 68-jarige vrouw op de Jewelweg in Callantsoog. Omstreeks 10.50 uur meldde een 26-jarige man uit Callantsoog dat hij gezien dat de beide verdachte de tas van het slachtoffer, een vrouw met een rollator, wegroofden. De verdachten waren daarop weggerend naar hun personenauto die op een parkeerterrein stond. Terwijl de vriendin van de getuige zich over het slachtoffer ontfermde, probeerde de getuige de verdachten klem te rijden met zijn eigen auto. De verdachten waren echter ontkomen, waarbij de auto van de getuige lichte schade had opgelopen. Gewaarschuwde politiepatrouilles wisten de verdachten even later echter te achterhalen. Na een achtervolging konden zij de verdachten uiteindelijk in Schoorldam aanhouden.


Castricum, vrijdag 1 mei 2009
Op vrijdagmorgen deed een 17-jarige jongen uit Castricum aangifte van diefstal van zijn fiets. De diefstal vond plaats op vrijdagmorgen omstreeks 02.15 uur op de Burgemeester Mooijstraat in zijn woonplaats. Een onderzoek in de directe omgeving leverde twee verdachten op. De jongen liep samen met een vriend naar de plaats waar zij hun fietsen hadden geparkeerd. De fiets van de vriend bleek er niet meer te staan zodat ze besloten samen op de fiets van het slachtoffer naar huis te gaan. Op dat moment werden ze benaderd door drie jongen, waarvan twee probeerden hen de fiets afhandig te maken. Aanvankelijk lukte dit niet, maar nadat het slachtoffer hard in zijn gezicht was gestompt, konden de dieven er met de fiets vandoor gaan. Het slachtoffer waarschuwde direct de politie die de directe omgeving afzocht. Hierbij werden twee van de drie verdachten aangehouden. Het ging om een 17-jarige jongen uit Eefde en een eveneens 17-jarige jongen uit Heemskerk. Zij werden voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Ongeval de Cocksdorp

De Cocksdorp, zondag 3 mei 2009
 
Op zondagmiddag omstreeks 16.50 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Langeveldstraat – Vuurtorenweg in De Cocksdorp waarbij een 17-jarige jongen uit Den Burg gewond raakte. Een 53-jarige vrouw uit Abcoude reed in een personenauto over de Langeveldstraat en verleende op de kruising geen voorrang aan een van links komende personenauto, bestuurd door een 18-jarige jongen uit De Cocksdorp. Mogelijk heeft zij de auto door de laagstaande zon niet aan zien komen. Het slachtoffer reed als passagier mee met de bestuurder uit De Cocksdorp. Hij werd met pijn in borst en buik overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Foto Marcel Winter  /  www.texelphoto.nl


Paard met wagen te water

Anna Paulowna, zaterdag 2 mei 2009

Rond kwart over twee in de middag werd korps Wieringerwaard gealarmeerd voor een drenkeling op de veerweg te Anna Paulowna. Al tijdens het aanrijden werd duidelijk dat de persoon in kwestie al in veiligheid was, maar dat er nog wel een paard te water bleek te zijn. Hierop is de ploeg natuurlijk doorgereden om polshoogte te nemen. Bij aankomst op de plek des onheil bleek het paard in een geul van (in totaal) zo’n 3 meter diepte te zijn gevallen, met daarin een sloot van ongeveer een meter diep. Het paard stond tot zijn buik in het water. En ook de wagen waarvoor het paard gespannen zat lag nog te water. Na wat overleg met de eigenaar heeft de brandweer van Wieringerwaard met behulp van een blusslang, het paard richting het eind van de sloot geduwd/getrokken, waarna het paard zelf zeer snel de kant op is geklommen. Zowel het paard als de betrokken persoon hebben aan de val, vooralsnog, geen ernstige verwondingen overgehouden. Nadat het paard is veiliggesteld en door de veearts is onderzocht, is ook de wagen nog door een kraan uit de sloot getakeld.

Tekst en foto’s  : Sandro Kwestro  / www.brandweerwieringerwaard.nl


Alcohol en verkeer

Heerhugowaard, zondag 3 mei 2009
Op zondagmorgen omstreeks 04.15 uur werd op de Donge in Heerhugowaard een 32-jarige Heerhugowaarder op een bromscooter gecontroleerd. De man blies 475 ug/l. Dat is ruim het dubbele van het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. De man bleek bovendien niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Alkmaar, zaterdag 2 mei 2009

Op vrijdagavond omstreeks 23.45 uur zagen, toen zij na hun dienst naar huis reden, op de Zeswielen in Alkmaar een motorrijder onderuit gaan. Voor de man werd een ambulance opgeroepen. Hij weigerde zich echter te laten behandelen. De motorrijder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies maar liefst 840ug/l. dat is vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Ook bleek dat hij eerder op de avond was gewaarschuwd dat hij niet mocht gaan rijden met drank op. Hij had toen een rijverbod gekregen. De man, een 23-jarige Alkmaarder, kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

 
Heerhugowaard, zaterdag 2 mei 2009

Op zaterdagmorgen omstreeks 02.20 uur kreeg de politie melding dat een auto in het water zou liggen bij de carpoolplaats aan de Westtangent in Heerhugowaard. Toen de politie ter plaatse kwam bleek de auto al weggehaald te zijn. De bestuurder van de auto werd even later aangetroffen in de omgeving van de Rosmolen. Hij bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 595 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. De man, een 36-jarige Heerhugowaarder, kreeg een proces-verbaal. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren.

Diefstal auto’s

Heerhugowaard, zondag 3 mei 2009
Op zondagmorgen omstreeks 02.10 uur hoorde de bewoner van een pand aan de Snuifmolen in Heerhugowaard op straat een auto starten. Omdat hij het geluid herkende, ging hij kijken. Hij zag, dat een onbekende er met zijn auto vandoor ging. Aanvankelijk probeerde de eigenaar nog achter zijn auto aan te rennen. Hij raakte hem echter kwijt. Het ging om een zwarte Volkswagen Golf met het kenteken 47-JG-KB.


Callantsoog, vrijdag 1 mei 2009

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een Duitse toerist op een camping aan de Abbestederweg in Callantsoog door een buurman wakker gemaakt omdat zijn auto juist gestolen was. Het slachtoffer sprong daarop direct op zijn fiets en zette de achtervolging in. Hij zag even verderop twee jongens bij zijn auto, die probeerden een fiets achterin de doen. Toen hij bij zijn auto aankwam probeerden de jongens (met een leeftijd van ongeveer 16 a 17 jaar oud) in te stappen en weg te rijden. De eigenaar van de auto wist de bestuurder echter nog juist op tijd achter het stuur weg te trekken. Er ontstond een worsteling waarbij beide jongen weg wisten te komen. Hierbij probeerden zij ook een fiets mee te nemen die tegen een hek geplaatst stond. Even later kwam een van de jongens terug om zijn fiets, die achterin de auto zat, op te halen. De eigenaar van de auto wist dit echter te voorkomen. Bij onderzoek in de omgeving werden geen verdachten aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in op basis van de achtergebleven fietsen. Een van de fietsen betreft een z.g. moederfiets met extra breed stuur en lage instap. Het gaat om een goudkleurige Sparta Amazone met achterop een kinderzitje. De andere fiets is een blauw met grijze Giant Jubilee nr. 8.

Diefstal frisdrank

Schoorl, zondag 3 mei 2009

Op zondagmorgen omstreeks 04.20 uur zag een getuige dat een groepje van ongeveer 4 personen bij cultureel centrum de Blinkert aan het Jan van Scorelpark in Schoorl aan het rondsnuffelen waren. Hij sprak een van de jongen, een 18-jarige jongen uit Warmenhuizen, aan en waarschuwde de politie. De verdachte bleek bij de Blinkert te hebben ingebroken en hier flessen frisdrank te hebben gestolen. De jongen werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de overige jongens.

Man gewond tijdens bouwwerkzaamheden

Opmeer, vrijdag 1 mei 2009

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.05 uur raakte een 45-jarige man gewond tijdens bouwwerkzaamheden in een zijn woning aan de Zwanebloem in Opmeer. Tijdens bouwwerkzaamheden kwam een betonnen plaat naar beneden. Hierdoor schoof een stalen steunpilaar (waarop de betonnen plaat rustte) weg. De paal raakte de man aan zijn hoofd. Het slachtoffer werd met verwondingen aan zijn hoofd overgebracht naar het Westfries gasthuis in Hoorn.

Brand in kelderbox

Hoorn, vrijdag 1 mei 2009

Op vrijdagavond omstreeks 20.00 uur bleek een kelderbox in brand te staan in een pand aan de Zuiderkruisstraat in Hoorn. De gewaarschuwde brandweer kon de brand snel blussen. Een getuige had twee jongetjes bij de brand weg zien rennen. Op basis van het opgegeven signalement trof de politie twee jongetjes aan van 11 en 12 jaar oud. De jongetjes zullen nader over de brand worden gehoord.

Bromfietser rechtdoor

Heerhugowaard, vrijdag 1 mei 2009

Op vrijdagmiddag omstreeks 14.15 uur raakte een 25-jarige man uit Heerhugowaard gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Berkenlaan in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets en reed in een bocht in de weg rechtdoor. Hierdoor raakte hij naast de rijbaan en botste hij tegen een boom. De man moest met hoofdletsel worden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Gewapende overval op museum

Spanbroek, vrijdag 1 mei 2009

Op vrijdagmiddag 1 mei 2009 omstreeks 12.15 uur is een gewapende overval gepleegd op het Scheringa Museum voor Realisme aan de Spanbroekerweg in Spanbroek. De daders gingen er vandoor met twee kunstwerken Om 12.15 uur kwamen er meerdere gemaskerde personen het museum binnenlopen. Zij liepen direct door naar het museumgedeelte waar twee schilderijen van de muur werden gehaald. Een bewaker van het museum werd door de overvallers bedreigd met een vuurwapen.
Na de overval liepen de mannen naar buiten waar zij wegreden in een Volkswagen Golf. Deze werd ’s avonds op een parkeerterrein in Spanbroek aangetroffen.

De gestolen kunstwerken, beiden eigendom van het museum, zijn:

–         ‘Adolecence’ van Salvador Dali, een gouache uit 1941 met een afmeting van 44,8 x 30,2 cm

–         ‘La Musicienne’ van Tamara de Lempicka, een olieverfschilderij uit 1929 met een afmeting van 116×73 cm.


Vrouw gewond na val van fiets

Texel, vrijdag 1 mei 2009

Een fietsster is vrijdagmorgen gewond geraakt op het Burgerdijkje op Texel toen zij een vuilniswagen van de gemeente passeerde. De fietsster reed in de richting van De Koog. Bij het passeren van de vuilniswagen kwam zij ten val. Zij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog onduidelijk of de fietsster de wagen heeft geraakt en daardoor ten val kwam of doordat zij in de berm kwam en daarbij de macht over het stuur verloor. De verkeerspolitie onderzoekt het ongeval.

Foto Marcel Winter/Texelphoto.nl


Schuurdeur in brand

Heerhugowaard, vrijdag 1 mei 2009

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.10 uur ontdekte een buurtbewoner dat een schuurdeur van een schuur aan de Loodglans in Heerhugowaard in brand stond. De brandweer moest uitrukken om de brand te blussen. Zij wisten de schade tot de deur te beperken. Omdat er geen technische oorzaak voor de brand werd aangetroffen, gaat de politie uit van de mogelijkheid van brandstichting.

Strandpaviljoen uitgebrand

Wijk aan zee, vrijdag 1 mei 2009

Omstreeks 02.30 uur ontstond in een strandpaviljoen aan de De Zwaanstraat een zeer grote brand. De brandweer gaf omstreeks 05.15 uur sein brand meester, maar kon niet voorkomen dat het pand, wat grotendeels uit hout bestond, verloren ging. Vanwege de veiligheid zijn enkele omliggende strandhuisjes ontruimd en werden 5 personen geëvacueerd. De afdeling Forensische Opsporing van de politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Deze is vermoedelijk ontstaan in de keuken. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


Nieuwe verkeersregels per 1 mei 2009

Met ingang van 1 mei veranderen er enkele verkeersregels. Zo mogen personenauto’s en bestelauto’s die een lichte aanhangwagen trekken, op autowegen en autosnelwegen voortaan 90 km per uur rijden. Ook mag een parkeerschijf voortaan alleen nog achter de voorruit van de auto worden geplaatst.

Verder is het vasthouden van een mobiele telefoon verboden voor bestuurders van een snorfiets, net als voor bromfietsers. Een overzicht van de belangrijkste veranderingen is hieronder te vinden:

Bestuurders van personenauto’s en bestelauto’s die een lichte aanhangwagen trekken, mogen op autowegen en autosnelwegen voortaan 90 km per uur rijden. Dat is 10 km per uur harder dan de oorspronkelijke 80 km per uur. Lichte aanhangwagens (toegestane maximum massa van 3500 kg) zijn onder meer caravans, vouwwagens, paardentrailers en boedelbakken. Door de verhoging van de maximumsnelheid worden de snelheidsverschillen tussen auto’s met een aanhanger en het overige verkeer kleiner. Verwacht wordt dat auto’s met caravans nu beter meerijden met het vrachtverkeer. Overigens mogen kampeerauto’s met een toegestane maximum massa van meer dan 3500 kg die zijn afgeleid van een bedrijfsauto niet harder dan 80 km per uur rijden.

Bestuurders die de doorgaande rijbaan verlaten en een uitrijstrook gaan volgen, mogen niet terugkeren op de hoofdrijbaan vanaf het punt waar op de uitrijstrook pijlen de rijrichting aangeven. Met deze nieuwe regel wordt tegengegaan dat bestuurders de doorgaande rijbaan verlaten, via de uitrijstrook een file op de doorgaande rijbaan inhalen en vervolgens weer invoegen. Dergelijk misbruik van de uitrijstrook roept bij veel weggebruikers ergernis en soms zelfs agressie op en brengt de verkeersveiligheid in gevaar.

Ook voor open brommobielen zonder gordels verandert er iets. Bestuurders en passagiers moeten daarin vanaf 1 mei een helm dragen.
                                


Zij hebben dan bij een ongeval dezelfde bescherming als bijvoorbeeld motorrijders en bromfietsers.

Het verbod om tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden geldt vanaf 1 mei ook voor snorfietsers. Handheld bellen brengt op een snorfiets dezelfde veiligheidsrisico’s mee als op een bromfiets. Voor bromfietsen en brommobielen gold dit verbod al, net als voor andere gemotoriseerde voertuigen.

Verder mag vanaf 1 mei een parkeerschijf voortaan alleen nog achter de voorruit van de auto worden geplaatst. Zo kunnen er bij controle geen discussies meer ontstaan over de plaats in de auto waar de parkeerschijf zichtbaar aanwezig moet zijn. Het tijdstip van aankomst op de parkeerschijf mag alleen handmatig worden ingesteld. Parkeerschijven met een mechanisme dat het tijdstip van aankomst automatisch verschuift, mogen dus niet gebruikt worden. Door het verbieden van dergelijke apparaten wordt voorkomen dat een parkeerplaats te lang door hetzelfde voertuig wordt bezet. Bij het instellen van de parkeerschijf mag het tijdstip van aankomst naar boven worden afgerond op het eerstvolgende hele of halve uur. Dit was al zo, maar veel mensen waren hiervan niet op de hoogte.

Ook worden per 1 mei nieuwe eisen gesteld aan de verlichting van voertuigen. Lichtarmaturen mogen voortaan alleen voorzien zijn van het type lamp waarvoor ze zijn goedgekeurd. In koplampen met code HC, HR of HCR moet een halogeenlamp zitten. Gasontladingslampen (‘xenonlampen’) zijn alleen toegestaan in armaturen met code DC, DR of DCR. Doel van deze maatregel is verblinding van andere weggebruikers door oneigenlijke toepassing van met name ‘xenonlampen’ te voorkomen.