Automobilist gewond na aanrijding tegen boom

Wieringerwerf, dinsdag 31 maart 2009

Een 58-jarige automobilist uit Abbekerk raakte dinsdagmiddag rond 15.30 uur gewond op de Zuiderdijkweg. De man raakte door onbekende oorzaak van de weg en botste tegen een boom. De bestuurder raakte bij de aanrijding gewond. Hij brak enkele ribben en zijn borstbeen en liep een klaplong op. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Jong geleerd….

Heerhugowaard, maandag 30 maart 2009

Rond 14.30 uur botste een 14-jarige jongen uit Heerhugowaard met de auto van zijn vader tegen een geparkeerde auto op de kruising Plutolaan-Saturnuslaan.
De jongen had zonder toestemming van zijn vader de personenauto van huis meegenomen. Hij was langs een school gereden en had daar nog een 14-jarige vriend opgehaald. Op de Plutolaan reed de jongen zo’n 80 kilometer per uur. Bij de T-kruising met de Saturnuslaan nam hij de bocht naar rechts met te hoge snelheid en verloor de macht over het stuur. Hij botste tegen de geparkeerde auto aan, die, evenals de auto van zijn vader,  flinke schade opliep. De jongens raakten niet gewond. Tegen de bestuurder is een proces-verbaal opgemaakt wegens joyriding, rijden zonder rijbewijs en gevaarlijk weggedrag.

Nieuwe boot voor brandweer Langedijk

Langedijk, maandag 30 maart 2009

Maandagavond werd voor het gemeentehuis van Langedijk de nieuwe boot van de brandweer te water gelaten. De unieke boot, stabiel en voorzien van een laadklep, is is niet alleen bedoeld om personen mee te vervoeren. Ook materiaal zoals pompen en slangen kunnen moeiteloos mee. De boot en trailer werd geleverd door Zwaluw Jachtwerf uit Broek op Langedijk. De motor is afkomstig van Hoogboom Watersport uit Noord Scharwoude. Deze bedrijven droegen de boot maandagavond over aan de brandweer.


Auto te water

Heerhugowaard,maandag 30 maart 2009

Maandagmiddag iets voor half één verloor een automobilist de macht over het stuur en belandde op de kop in een sloot. Het ongeval gebeurde op de Westerweg in Heerhugowaard ter hoogte van het spoorviaduct. De bestuurder en de passagier konden nat maar vrijwel ongeschonden het voertuig verlaten. De auto raakte total loss.


Bellende automobilist door het lint

Alkmaar, zondag 29 maart 2009

Een 20-jarige Alkmaarder werd zondagavond rond 18.30 uur aangehouden op de Stationsweg. Een 21-jarige automobilist uit Alkmaar wilde de oprit van een parkeerplaats oprijden maar kon er niet langs omdat de Alkmaarder met zijn auto in de weg stond. De man zat te bellen. Achter de 21-jarige man stopten steeds meer auto’s die ongeduldig werden. Hierop stapte de verdachte uit en begon te schreeuwen en bedreigingen te uiten naar de 21-jarige man. Hij trapte hard tegen de deur van de auto van de man waardoor deze ontwrichtte en het raam kapot ging. De 21-jarige man stapte uit waarop hij meerdere klappen kreeg te incasseren. De politie kwam ter plaatse en deze hield de verdachte aan voor mishandeling.

Keukenbrand

Zuid-Scharwoude, zondag 29 maart 2009

Zondagavond omstreeks 18:40 uur brak er brand uit in een woning aan de Langeweide in Zuid-Scharwoude. De brand werd gemeld door de buren, de bewoner van het pand was niet thuis. Toen deze thuis kwam had de brandweer de brand, die in de keuken woedde, onder controle. De woning liep flinke rook en waterschade op. De oorzaak is nog onbekend.Drankrijder vlucht voor politie

Zwaagdijk, zondag 29 maart 2009

Op zondagmorgen omstreeks 01.45 uur werd een alcoholcontrole gehouden op de Oostergouw in Hoorn. Hier kreeg de bestuurder van een personenauto een stopteken. Hij weigerde echter te stoppen en reed door. De achtervolging werd ingezet waarbij de bestuurder van de vluchtende auto diverse grove verkeersovertredingen maakt. Hij haalde binnen de bebouwde kom snelheden van ruim boven de 100 km en volgde ook met hoge snelheid een fietspad. Uiteindelijk raakte de man in Zwaagdijk-West op de Zwaagdijk de macht over het stuur kwijt en botste met hoge snelheid tegen twee lantaarnpalen. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, maar werd hier na behandeling weer ontslagen. Wel werd van hem een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. De verdachte was een 35-jarige man uit Hoorn. Tijdens het ongeval zat er ook een passagier in de auto. Ook hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Beide mannen zijn na ontslag uit het ziekenhuis voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto van de verdachte bleek op zaterdag door te zijn gereden na een aanrijding op de A7 ter hoogte va Wognum. De politie stelt hiernaar een onderzoek in.Jaarlijks overlijdt een groot aantal weggebruikers en raken duizenden mensen gewond als gevolg van drank in het verkeer. Daarom controleert de politie in Noord-Holland Noord dagelijks, tijdens geplande controles  (zoals van het Verkeershandhavingsteam op de Van Dedemstraat en de Oostergouw in Hoorn op de zaterdag- op zondagnacht) maar vooral ook tijdens reguliere surveillances op het gebruik van alcohol. Dit weekend werden overal alcoholcontroles gehouden. Dit leverde in totaal ruim twintig bestuurders op die teveel hadden gedronken en een proces-verbaal kregen.

Middenmeer, zaterdag 28 maart omstreeks 00.20 uur. Een 38-jarige Pool werd gecontroleerd op de Alkmaarseweg in Middenmeer. De automobilist blies maar liefst 1305 ug/l. Dat is 6 maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zaterdag 28 maart omstreeks 01.40 uur. Een 29-jarige automobilist uit Den Helder werd op de Middenweg in zijn woonplaats gecontroleerd. De man had alcohol gebruikt en moest een ademanalyse afleggen. Het lukte hem echter niet om goed op het analyseapparaat te blazen. Daarom werd een bloedproef gedaan. Het bloedmonster worden door het Nederlands Forensisch Instituut op d aanwezigheid van alcohol onderzocht. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Den Helder, zaterdag 27 maart omstreeks 03.25 uur. Een 52-jarige man uit Hippolytushoef werd gecontroleerd op de Ravelijnweg in Den Helder. De automobilist blies 740 ug/l. Dat is ruim drie maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Alkmaar, zaterdag 29 maart omstreeks 19.25 uur. Een 40-jarige inwoonster van Alkmaar werd in haar personenauto gecontroleerd op de Zeswielen in haar woonplaats. De vrouw bleek 900 ug/l alcohol in haar adem te hebben. Dat is vier maar het geldende maximum van 220 ug/l. Ook deze vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Schagen, zondag 29 maart omstreeks 05.20 uur. Op het Noord in Schagen werd een 29-jarige automobilist uit Schagen gecontroleerd. De man blies 645 ug/l. dat is drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Zwaag, zaterdag 28 maart omstreeks 19.20 uur. Een 31-jarige man uit Zwaag werd op de Boterbloem in zijn woonplaats gecontroleerd. De man blies op de kop af 1000 ug.l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Ook deze bestuurder raakte zijn rijbewijs kwijt.


Brand verwoest sauna in Heerhugowaard

Heerhugowaard, zaterdag 28 maart 2009

Een grote brand heeft zaterdagmiddag rond 13:00 uur een sauna aan de Deimoslaan in Heerhugowaard verwoest. Personeel en gasten konden tijdig het pand verlaten. Een man had ademhalingsproblemen en werd door ambulancepersoneel behandeld. De sauna kan als verloren worden beschouwd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.


Herstelwerkzaamheden A7

Hoorn/ A7, zaterdag 28 maart 2009

Rijkswaterstaat is dit weekend begonnen met het herstellen van de vorstschade op de A7 tussen Wognum en Hoorn. In de richting van Amsterdam zijn de afritten 9 en 10 en de toerit 10 afgesloten. In beide richtingen is één rijbaan opengesteld en er geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur.

Overvallen in Den Helder

Den Helder, zaterdag 28 maart 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 03.10 uur werd een taxichauffeur beroofd op de Marsdiepstraat in Den helder. De 42-jarige taxichauffeur had een man opgepikt op het Koningsplein. De man gaf aan afgezet te moeten worden op de Marsdiepstraat. Daar aangekomen trok de passagier een mes en prikte hiermee in de richting van het gezicht van de taxichauffeur. De overvaller wilde het geld hebben van de chauffeur. Toen hij dit had gepakt, ging de overvaller er lopend vandoor in de richting van de Zoomstraat. De taxichauffeur raakte niet gewond.

Den Helder, zaterdag 28 maart 2009
Op zaterdagmorgen omstreeks 00.10 uur kreeg een overvaller klappen op de Waddenzeestraat in Den Helder. Een 39-jarige Nieuwedieper had juist geld gepind bij een geldautomaat toen er een gemaskerde man op hem af kwam lopen. De man dreigde met een mes en wilde de pinpas en de pincode van het slachtoffer hebben In een reflex stompte het slachtoffer de overvaller hard in het gezicht, waarna deze het op een lopen zette. De overvaller rende weg richting Lekstraat en/of Merwedestraat.

Bliksem verwoest woning in Opmeer

Opmeer, vrijdag 27 maart 2009

Vrijdagavond om 23:00 uur sloeg de bliksem in een oude stolpkapwoning aan de AC de Graafweg in Opmeer. Tijdens de blikseminslag waren vier mensen aanwezig. Zij konden tijdig de woning verlaten. De woning uit 1913 ging geheel verloren. De brandweer was tot een uur of 05:00 bezig met blussen.

Auto tegen boom

Opmeer, vrijdag 27 maart 2009

Bij een éénzijdig ongeval in Opmeer is een 20-jarige man uit Sijbekarspel zwaar gewond geraakt. De man reed op de Opmeerderweg door nog onbekende oorzaak tegen een boom en moest door de brandweer worden bevrijd. Het ambulancepersoneel kreeg assistentie van het traumateam uit Amsterdam. De man werd in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Zoeken naar brand

Den Burg, vrijdag 27 maart 2009

De brandweer van Texel werd vrijdagmiddag iets na half twee gealarmeerd voor een binnenbrand aan de Willem van Beierenstraat in Den Burg. De bewoner had een sterke brandlucht geroken. De brandweer inspecteerde de woning met een warmtebeeldcamera. Er werd geen duidelijke oorzaak gevonden.

Foto Leon Verra  www.112texel.nl


Geen rijbewijs

Heerhugowaard, vrijdag 27 maart 2009

Op vrijdagmiddag omstreeks 17.00 uur zagen twee politiemensen een voor hen bekende persoon in een personenauto rijden over het Raadhuisplein in Heerhugowaard. Nadat de politie hun dienstauto hadden gekeerd, zagen zij dat de bestuurder, een 22-jarige Heerhugowaarder, was uitgestapt en wegliep. De man gaf aan geen rijbewijs te hebben. Ook was de auto niet verzekerd. De man kreeg een proces-verbaal. Hij deed vrijwillig afstand van de auto, die vernietigd zal worden.

Overval tankstation

Heerhugowaard, vrijdag 27 maart 2009

Aan de reeks overvallen in Heerhugowaard lijkt maar geen eind aan te komen. Vorige week werd een gezin wonende aan de Middenweg door gewapende mannen overvallen. Donderdagmorgen werd een benzinestation aan de Icaruslaan overvallen toen een medewerkster het staion wilde openen.
Vrijdagmorgen overviel een persoon een tankstation aan de Middenweg. Het is nog niet bekend wat de buit is en waarmee hij het personeel mee heeft bedreigd.


Beroving

Blokker, donderdag 26 maart 2009

Op donderdagavond omstreeks 20.00 uur werd een 17-jarige jongen uit Hoorn overvallen op De Uitspanning in Blokker. De jongen werkte als pizzabezorger en wilde juist een bestelling wegbrengen. Op het fietspad naast de Uitspanning werd hij tegengehouden door twee mannen waarvan een hem bedreigde met een mes. De jongen moest zijn geld afgeven. Nadat de daders het geld hadden gekregen, sloegen zij direct op de vlucht.

Fietser loopt schedelbasisfractuur op

Sint Pancras, donderdag 26 maart 2009

Een 54-jarige fietser uit Alkmaar raakte donderdagochtend rond 08.10 uur gewond bij een aanrijding op de Benedenweg. Een 18-jarige bromfietser die vanaf ’t Padje linksaf sloeg de Benedenweg op, haalde in de bocht fietsers in waardoor hij niet voldoende rechts hield en tegen de hem tegemoet komende Alkmaarder aanreed. De Alkmaarder kwam met zijn fiets ten val en raakte hierbij gewond. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar bleek dat hij een schedelbasisfractuur had opgelopen. Hij moet een aantal dagen in het ziekenhuis verblijven.

Gewapende overval benzinestation

Heerhugowaard, donderdag 26 maart 2009

Donderdagochtend is er rond 05.30 uur een gewapende overval geweest op een benzinestation aan de Icaruslaan. Een medewerkster was juist het station aan het openen, toen er twee gemaskerde mannen binnenkwamen. Zij bedreigden haar met een wapen en riepen dat zij geld wilden. Eén van de mannen haalde het geld uit de kassalade. De medewerkster moest op de grond gaan liggen waarna de overvallers vluchtten met hun buit. Zij zijn de tegenoverliggende wijk in gerend.

Dodelijk ongeval Hoogkarspel

Hoogkarspel, donderdag 26 maart 2009

In de nacht van woensdag op donderdag heeft er om 00:30 uur een dodelijk ongeval plaatsgevonden op de Drechterlandseweg ter hoogte van Hoogkarspel. Het slachtoffer, een 30-jarige automobilist uit Andijk,  reed in een personenauto op de Sluisweg en reed het kruispunt met de N302 op. Een van Bovenkarspel komende vrachtwagen boorde zich in de zijkant van de personenauto en sleurde deze enkele tientallen meters mee. De bestuurder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De 21-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hoogkarspel raakte niet gewond. Vermoedelijk heeft hij het rode verkeerslicht genegeerd. Hij werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Auto’s te water

Andijk, woensdag 25 maart 2009

Woensdagochtend rond 09.45 uur raakten op de Dijkgraaf Grootweg twee auto’s te water. Een 44-jairige automobilist uit Wervershoof verleende op de kruising met de Grootslagweg geen voorrang aan een 54-jarige Poolse automobilist. Door de botsing kwam de Poolse auto op z’n kop in de sloot terecht. De Poolse automobilist en zijn hond werden door een getuige uit het voertuig bevrijd. De man uit Wervershoof en zijn 11-jarige zoontje kwamen met de achterkant van de auto in de sloot terecht. Zij kwamen beide op eigen kracht uit het voertuig. Alle betrokkenen werden door ambulancepersoneel onderzocht maar mankeerden verder niets.

Hennep

Alkmaar, woensdag 25 maart 2009
Woensdag werden in drie panden hennepkwekerijen aangetroffen. In een pand aan de Strooijonkerstraat werden op een zolder in een woning boven een bedrijfspand 111 planten aangetroffen. De 56-jarige huurder van het pand werd aangehouden. Op de Valkenierstraat werd in een woning een kwekerij van 170 planten ontdekt en op de Mient werden in een appartement op een bovenverdieping 156 hennepplanten aangetroffen. 

Andijk/Wervershoof, woensdag 25 maart 2009
Woensdagochtend zijn langs de Nieuwe dijk van Andijk naar Wervershoof bijna 200 vuilniszakken met hennepafval aangetroffen. Ook op de Molenweg en de Veenakkers werden resp. 50 en 30 zakken aangetroffen. Vermoedelijk zijn de zakken vanuit een rijdende auto gedumpt.

Grote hennepplantage ontdekt in Heerhugowaard

Heerhugowaard, dinsdag 24 maart 2009

Na een anonieme tip heeft de politie dinsdag een grote hennepplantage in Heerhugowaard ontdekt. In een pand aan de Keplerstraat op bedrijventerrein Zandhorst werden ruim 6000 planten aangetroffen. Zeven personen werden op heterdaad betrapt en werden gearresteerd.

Boetevolgsite niet gelinkt aan geheime politieinformatie

Alkmaar, dinsdag 24 maart 2009

Sinds 17 februari 2009 beschikt de Politie Noord-Holland Noord over een boetevolgservice. Dit is een internetservice waar overtreders de gegevens van bekeuringen zelf kunnen bekijken. Het gaat om snelheids- en roodlichtovertredingen. Een landelijke krant meldde dat de site gisteren bekeken zou zijn door personen die niet over individuele codes beschikken. Toegangscodes die per post met een boete worden verzonden.
Het belangrijkste doel van de boetevolgsite is serviceverlening. Er staat geen geheime informatie op. Er zijn alleen voertuigen en kentekens te zien. De politie maakt gebruik van aparte servers wanneer het gaat om verdachteninformatie. Er is op geen enkele manier geheime informatie te zien.
Overtreders maken gebruik van de openbare weg en kunnen door iedereen gezien worden, ook wanneer ze een overtreding begaan. Het is bij de politie bekend dat dergelijke sites een uitdaging vormen voor hackers die de beveiliging willen omzeilen. Uiteraard heeft de politie vooraf testen laten uitvoeren.
Toen de krant de politie opmerkzaam maakte op mogelijke inbreuken in het servicesysteem is er een controle uitgevoerd. Daaruit is gebleken dat er bij een onderhoudsmoment een fout is gemaakt waardoor er maximaal 22 foto’s waren te zien. Het manco is inmiddels verholpen en de site is weer te bereiken.

Gewapende overval op woning

Heerhugowaard, dinsdag 24 maart 2009

Dinsdagochtend vond er een gewapende overval plaats op een woning aan de Middenweg. Rond 03.50 uur wisten twee overvallers de woning binnen te komen. De twee bewoners werden bedreigd met een vuurwapen en werden vastgebonden. De overvallers doorzochten de woning. De daders namen naast mobiele telefoons en een bankpas, de auto van de slachtoffers mee. De mannelijke bewoner liep bij de overval een hoofdwond op en een gebroken vinger. Zowel de man als de vrouw hadden verwondingen als gevolg van het feit dat zij werden vastgebonden. Beide werden ter controle overgebracht naar het MCA.

Straatroof Bergerweg

Alkmaar, dinsdag 24 maart 2009

Een 18-jarige vrouw werd dinsdagochtend rond 00.40 uur op de Bergerweg beroofd van haar tas. De vrouw fietste ter hoogte van de Nicolaas Beetskade toen er een man haar richting kwam uit kwam lopen. Vlakbij het zebrapad passeerden zij elkaar en pakte de man haar schoudertas die aan het stuur van de fiets hing. Hij probeerde de tas los te trekken. De vrouw kwam daardoor met haar fiets op de grond terecht. De man ging er met haar tas vandoor/ Hij rende weg in de richting van de Nicolaas Beetskade, waar hij in een groen auto stapte en wegreed in de richting van winkelcentrum Hoefplan. De man is blank, forsgebouwd, heeft donkerblond haar en is gekleed in een donkere trainingsbroek en een gewatteerde donkere jas. Het slachtoffer brak door de val haar arm.

Eenzijdig verkeersongeval

Den Helder, maandag 23 maart 2009

Op maandagmiddag omstreeks 14.00 uur raakte een 26-jarige Nieuwedieper gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Zuiderhaaks in Den Helder. De man raakte door nog onbekende oorzaak met zijn auto van de rijbaan, sloeg over de kop en botste tegen een lantaarnpaal. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. Hier bleken de verwondingen beperkt te zijn gebleven tot kneuzingen en schrammen.

Alcohol en verkeer

Opmeer, zondag 22 maart 2009
Rond 20.15 uur vond op de Hogeweg een eenzijdig ongeval plaats waarbij een 49-jarige man uit Hillegom uit een bocht vloog en tegen een boom belandde. Hij werd door de brandweer uit zijn auto bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn waar hij bloed moest afstaan in verband met alcoholonderzoek. De verdachte hield nauwelijks letsel aan het ongeval over en werd na behandeling uit het hospitaal ontslagen. Zijn auto raakte flink beschadigd en er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Graft-De Rijp, zondag 22 maart 2009
Rond 17.50 uur vond er op de kruising Provincialeweg N246 en de toegangsweg tot het recreatiegebied Woudhaven een aanrijding plaats tussen een 60-jarige automobilist uit Volendam en een 31-jarige bestuurder van een scooter uit Zaandam. De automobilist verleende op de kruising geen voorrang aan de scooterbestuurder die op het voorrangsfietspad reed en linksaf wilde slaan naar de Woudhaven. Door de botsing kwam de 31-jarige man ten val op het wegdek. Hij liep letsel aan zijn schouderblad op en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Daar bleek dat hij teveel alcohol gedronken had. Hij werkte mee aan een bloedproef waarvan de uitslag over 14 dagen wordt verwacht.

Aanhouding na mishandeling

Heerhugowaard, zondag 22 maart 2009

Een 32-jarige man uit Almere, werkzaam als beveiliger bij het Mega Piratenfestijn aan de J. Duikerweg, is rond 01.00 uur ernstig mishandeld. De man wilde een vechtpartij in de feesttent stoppen. Hij werd daarbij bewusteloos geschopt en aan het hoofd verwond. Hij heeft zich onder medische behandeling moeten stellen, maar kon daarna huiswaarts keren. De verdachte, een 18-jarige Heerhugowaarder is aangehouden en ingesloten in het politiebureau van Alkmaar. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich hevig en heeft hij twee andere beveiligers geslagen.

Fietser aangereden door tractor

Zwaagdijk, vrijdag 20 maart 2009

Een fietser is vrijdagmiddag omstreeks 12:20 uur ernstig gewond geraakt nadat hij werd aangereden doior een tractor. Het ongeval gebeurde op het kruispunt Tolweg / Zwaagdijk. De tractorbestuurder wilde vanaf afslaan richting de Tolweg en zag de fietser over het hoofd. De man is met ernstig letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Jongetje gewond in het verkeer

Alkmaar, vrijdag 20 maart 2009

Omstreeks 15.30 uur sloeg een 66-jarige  bestuurder van een personenvervoerbusje vanaf de Van Harenstraat rechtsaf de Vondellaan op. Tegelijkertijd wilde een 33-jarige Alkmaarse met haar fiets, met achter op haar 2-jarige zoontje, rechtdoor de Vondellaan oversteken. Zij kwam in botsing met het busje en viel. Het jongetje viel hard op het wegdek en verwondde zich aan het gezicht. De 33-jarige moeder en haar kind zijn per ambulance naar het AMC vervoerd. De vrouw was danig overstuur, maar heeft vermoedelijk geen letsel. Alcoholcontrole bij de chauffeur wees uit dat de man niet gedronken had.

Zes aanhoudingen na gewapende overval op woning

Warmenhuizen, donderdag 19 maart 2009

Donderdagavond 19 maart werd er rond 21.30 uur een gewapende overval gepleegd op een woning aan het Wagenplein door zes mannen. De vrouw des huizes was op dat moment thuis met haar twee zoons en haar moeder. De vrouw werd samen met één van haar zoons vastgebonden en in een ruimte in de woning opgesloten. De moeder van de vrouw wist twee van de overvallers mee naar haar nabij gelegen woning te lokken. Daar werd zij bedreigd met een vuurwapen en meerdere malen geslagen.
De daders namen haar hierna mee terug naar de eerste woning, waar zij ook vastgebonden werd en opgesloten in dezelfde ruimte als haar dochter en kleinzoon. De andere zoon werd gedurende de overval mishandeld en bedreigd. De overvallers namen geld en sieraden mee en vluchtten met de auto. De verdachten werden in hun vluchtpoging onderschept door agenten van korpsen Zaanstreek -Waterland, Kennemerland en Noord-Holland Noord. De achtervolging werd ingezet. Uiteindelijk konden de daders vlakbij de Zwarte Markt in Beverwijk worden aangehouden. Bij de aanhouding is door de politie geschoten. Twee verdachten werden hierbij geraakt. Het gaat hier om een 19-jarige Amsterdammer en een 19-jarige man uit Beverwijk. Zij worden voor hun verwonding behandeld in het ziekenhuis. De overige verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Zij zijn in de leeftijd van 18 tot 23 jaar en afkomstig uit Purmerend, Amsterdam en Heemskerk. De recherche van politie Noord-Holland Noord heeft de woningoverval in onderzoek. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het schietincident.


Fietser ernstig gewond na aanrijding

Alkmaar, donderdag 19 maart 2009

Een fietser is donderdagmorgen om 08:15 uur ernstig gewond geraakt nadat hij was aangereden door een personenauto. De man wilde vanaf de Lodewijk van Velthemstraat de Vondelstraat oversteken en zag daarbij een  21-jarige automobilist uit Alkmaar, komende vanaf de Kooimeer, over het hoofd. De fietser raakte zeer ernstig gewond. Hij is overgebracht naar het MCA en werd daar meteen geopereerd. Zijn toestand is kritiek.


Ongeval N241

Heerhugowaard /  N241, donderdag 19 maart 2009

Twee personenauto’s zijn donderdagmorgen om 07:35 uur op de N241 op elkaar gebotst. Het ongeval gebeurde op het kruispunt met de Dijkweg. De auto’s raakte zwaar beschadigd. Over de verwondingen van de inzittenden is nog niets bekend. 

Ongeval Hartweg

Nieuwe Niedorp, donderdag 19 maart 2009

Een automobilist is donderdagmiddag om 12:20 uur achterop zijn voorganger gebotst toen deze op de Hartweg linksaf de Oosterweg in wilde slaan. De trekhaak van zijn voorganger boorde zich in de personenauto waardoor deze behoorlijk beschadigd raakte. De man raakte niet gewond.

Kind gewond bij frontale aanrijding

Oosterblokker, woensdag 18 maart 2009

Een 3-jarig meisje liep woensdagmiddag een wond aan haar hoofd op bij een aanrijding op de Zuiderdracht. Een 31-jarige automobilist uit Hoorn kwam van de Provinciale weg en reed in de richting van Oosterblokker. Hij kon niet op tijd remmen voor een aantal auto’s die voor hem stopten. Om de achterste auto te ontwijken, wat niet geheel lukte, gooide de man zijn stuur om. Hij kwam op de andere weghelft terecht, waar juist een 41-jarige vrouw uit Oosterblokker reed met haar auto met twee haar twee kinderen erin. Er ontstond een frontale aanrijding waarbij het 3-jarig dochtertje van de 41-jarige vrouw een wond aan haar hoofd opliep. Zij werd ter observatie overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.


Motorduivel raakt rijbewijs kwijt

Santpoort-Noord, woensdag 19 maart 2009

Toen de politie woensdagavond rond 19:45 uur begon met een snelheidscontrole op de A208, reed er direct een motorrijder langs met een snelheid van 187 km/uur. Het kenteken van deze motorrijder, een 25-jarige Beverwijker, was bekend bij de controlerende agenten, omdat dit dezelfde motor was die de avond ervoor met een snelheid van 198 km/uur de controle was gepasseerd. De motorrijder ging richting de Velsertunnel, waarna hij even verderop door politiemensen werd aangehouden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en zijn motor is in beslaggenomen. Op de A208 tussen de Jan Gijzenkade en de Velsertunnel geldt momenteel een snelheidsbeperking vanwege losliggend asfalt. Afgelopen dinsdagavond werden door de politie al meer dan duizend overtreders bekeurd. De snelheden van de overtreders waren niet gering: 12x een snelheidsoverschrijding met meer dan 50 km/uur en 2x een 100%-overschrijding (198 en 179 km/uur).

Motorrijder gewond bij aanrijding

Heerhugowaard, woensdag 18 maart 2009

Een 46-jarige motorrijder uit Alkmaar raakte woensdagochtend rond 08.10 uur gewond bij een aanrijding op de Westerweg. De man reed over de N242 in de richting van Oudkarspel. Hij werd over het hoofd gezien door een 49-jarige automobilist uit Den Oever die vanaf de Edisonstraat linksaf wilde slaan richting Alkmaar, de N242 op. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Hij moet hier een nacht ter observatie blijven.

Gouden Engel krijgt wieken

Koedijk, woensdag 18 maart 2009

Molen De Gouden Engel aan de Kanaaldijk in Koedijk heeft vandaag zijn wieken gekregen. Vanaf juni 2009 zal De Gouden Engel op windkracht graan malen. Er zullen regelmatig rondleidingen worden gehouden.


Snorfietsster gewond

Enkhuizen, woensdag 18 maart 2009

Een 44-jarige snorfietsster uit Enkhuizen raakte woensdagavond rond 21.50 uur gewond op de Meeuwenlaan. De vrouw verleende geen voorrang aan een van rechtskomende 55-jarige automobiliste uit Wervershoof. Er ontstond een aanrijding waarbij de snorfietsster ten val kwam. Zij werd met vermoedelijk schouderletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Te water

Heerhugowaard, woensdag 18 maart 2009

Een automobilist uit Mijdrecht is in de nacht van dinsdag op woensdag in Heerhugowaard te water geraakt met zijn bedrijfswagen. De man reed omstreeks 01:20 uur op de Rustenburgerweg toen hij tussen de Jan Glijnisweg en de Huygendijk met zijn wielen in de berm terechtkwam en vervolgens in het water belandde. Hij kon zelfstandig het voertuig verlaten. De man had niet gedronken.


Getuigenoproep gewapende overval op coffeeshop

Den Helder, dinsdag 17 maart 2009
Dinsdagavond werd een coffeeshop aan de Spoorstraat overvallen. Rond 23.45 uur kwamen twee gemaskerde mannen de coffeeshop binnen. De 43-jarige medewerker, die op dat moment in de zaak was werd bedreigd met een vuurwapen. De mannen riepen dat zij geld wilden. De medewerker wist zich te verweren en kon vluchten naar een tegenoverliggend pand waar hij alarm sloeg. Hier werd de politie gebeld. De overvallers vluchtten in de richting van de fietsenmaker en zijn de 1e Vroonstraat in gegaan. Uit de coffeeshop werden geld en softdrugs ontvreemd.

De daders zijn 1.75 à 1.80 lang en spraken met een Antilliaans accent.

Heeft u op of in de omgeving van de Spoorstraat rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Auto’s te water bij ernstig verkeersongeval

’t Veld, dinsdag 17 maart 2009

Bij een ernstig verkeersongeval op de Hartweg in ’t Veld zijn dinsdagmiddag rond 13:15 uur vier gewonden gevallen. De aanrijding ontstond toen de 45-jarige bestuurster van een personenauto uit Heerhugowaard op de kruising aan kwam rijden over de Zwarteweg. Zij verleende geen voorrang aan de voor haar van rechts komende 61-jarige bestuurder van een personenauto uit Lutjewinkel die kwam uit de richting van Winkel. Er ontstond een botsing waarbij beide auto’s in een sloot terechtkwamen. De auto uit Lutjewinkel kwam op z’n kop terecht. Daar zat de man alleen in. In de andere auto zat naast de bestuurster nog een 41-jarige vrouw uit ’t Veld en achterin zat haar 16-jarige dochter. De brandweer verleende met de politie assistentie. Er kwam een traumahelikopter ter plaatse waarmee de 41-jarige vrouw naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam werd vervoerd. Zij had hoofdletsel en was niet stabiel. De drie overig betrokkenen waren gewond maar stabiel en zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en Hoorn.

Voetganger aangereden op zebrapad

Den Helder, dinsdag 17 maart 2009

Een 27-jarige vrouw uit Den Helder raakte dinsdagmiddag rond 16.35 uur gewond op de Polderweg. Zij liep op het zebrapad en werd over het hoofd gezien door een 65-jarige automobilist uit Den Helder door de laagstaande zon. De voetgangster kwam met haar hoofd tegen het voorraam van de auto en viel. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar

Auto’s raken van de weg

Heerhugowaard / Alkmaar, maandag 16 maart 2009

Maandagmorgen zijn er in Heerhugowaard en Alkmaar twee auto’s total loss gereden. Het eerste ongeval gebeurde om 06:15 uur op de N508 in Heerhugowaard. Een bestuurder van een bedrijfswagen raakte hier van de weg en belandde in een greppel. Hij hield er een pijnlijke hand aan over. Omstreeks 08:00 uur raakte een automobilist op de Vronermeerweg in Alkmaar van de weg en belandde op de kop in een sloot. Hij werd voor controle overgebracht naar het MCA. Beide auto’s zullen niet meer terugkeren in het verkeer.


Rijbewijs al na 12 dagen ingevorderd

Alkmaar, zondag 15 maart 2009

’s Morgens om 0:55 uur werd een 22-jarige automobilist op de Noorderkade in Alkmaar gecontroleerd op het gebruik van alcohol. Hij bleek pas twaalf dagen zijn rijbewijs te hebben en dus beginnend bestuurder. Hij blies op het bureau 560 ug/l en moest zijn rijbewijs alweer inleveren.

Dronken automobiliste ramt bus

Alkmaar, zaterdag 14 maart 2009

Een dronken automobiliste heeft zaterdagavond om 22:15 uur een ongeval veroorzaakt waarbij zij en een buschauffeur gewond raakte. De vrouw reed met haar personenauto op de Schinkelwaard in Alkmaar richting Station Noord toen zij ter hoogte van de Winkelwaard een tegemoetkomende Connexxionbus ramde. De chauffeur raakte hierbij gewond en werd met onder andere nek-en rugklachten overgebracht naar het MCA. De buspassagiers liepen geen verwondingen op. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA, alwaar een bloedproef werd afgenomen. Het Nederlands Forensisch Instituut onderzoekt hoeveel de vrouw heeft gedronken. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. Haar auto raakte total loss.

Ramkraak Intersport

Hoorn, zaterdag 14 maart 2009

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 02:00 uur een ramkraak gepleegd op een filiaal van Intersport aan de Huesmolen in Hoorn. Met een Suzuki Alto reed men achteruit de gevel van de winkel kapot. Uit de winkel werden een aantal kledingstukken van het merk Björn Borg meegenomen. De auto werd omstreeks 03:00 uur teruggevonden in een sloot langs het spoor aan het Dampten. Deze bleek van diefstal afkomstig te zijn. Van de daders ontbreekt vooralsnog ieder spoor.  


Eénzijdig ongeval A9

Heiloo, vrijdag 13 maart 2009

Bij een éénzijdig ongeval op de snelweg A9 ter hoogte van Heiloo zijn vrijdagavond twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. Om ongeveer half zeven raakte de wagen die uit de richting Alkmaar kwam door nog onbekende oorzaak van de weg. De auto werd gelanceerd door de vangrail en kwam op de kop tot stilstand in de berm. De slachtoffers raakten bekneld in de auto en moesten worden bevrijd door de brandweer. Zij werden met onbekend letsel overgebracht naar het mca.

Moeder gewond naar het ziekenhuis

Zwaag, donderdag 12 maart 2009

Rond 12.30 uur ontstond er op de Dorpsstraat een aanrijding tussen een 17-jarige bestuurder van een scootmobiel uit Hoorn en een 27-jarige moeder uit Zwaag die reed op een fiets en haar bijna 1-jarige dochtertje vervoerde. De 17-jarige bestuurder haalde de moeder op de fiets in maar omdat er een tegenligger aankwam stuurde hij naar rechts. Daarbij tikte hij de vrouw op de fiets aan en kwam zij met haar kind ten val. De baby liep enkele schaafwondjes op een de moeder had nog onbekend letsel. Ze zijn beiden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Controles in belang van de verkeersveiligheid

Hoorn, donderdag 12 maart 2009
De Politie Noord-Holland houdt regelmatig verkeerscontroles met als doel het aantal gewonden in het verkeer terug te brengen. In de middag en avond zijn in Hoorn zo’n tien agenten en vier motorrijders ingezet om een grote inspectie te houden.
In de middaguren werden automobilisten op de rotondes Zwaagmergouw/Nieuwe Steen en Oostergouw/Factorij door de politie staande gehouden. Hierbij kwamen 30 overtredingen aan het licht. De meeste bonnen werden geschreven voor het rijden zonder autogordel. Bij gordelgebruik neemt het risico van letsel bij een aanrijding met 40% af. In combinatie met een airbag is dit zelfs 50%. De boete voor het rijden zonder gordel is 90 euro. Tevens werden er vijf automobilisten bekeurd omdat ze niet handsfree belden. Deze automobilisten kregen een bon van 150 euro.

De controle richtte zich in de avonduren op bromfietsers in de wijk Risdam en op Blokker. De politie krijgt van bewoners uit die gebieden regelmatig klachten over het rijgedrag van bromfietsers.
De overlast die bromfietsers veroorzaken behoort al jaren tot de top drie van de ergernissen van het publiek. Maar er gebeuren ook veel ongevallen met bromfietsen. Ruim 20% van de verkeersslachtoffers (20% van de bijna 600 in NHN) in het verkeer valt onder bestuurders en passagiers van bromfietsen en/of snorfietsen, terwijl de groep brom- en snorfietsen relatief klein is.

De motorrijders pikten de bromfietsers in de wijken op en daarna werden ze begeleid naar een parkeerplaats in de Huesmolen waar de voertuigen aan een nader onderzoek werden onderworpen. Veertien bromfietsers kregen een bon ondermeer wegens ondeugdelijke verlichting, het hebben van teveel vermogen of het ontbreken van een bromfietscertificaat.

Een 40-jarige bromfietser uit Hoorn probeerde aan de controle te ontkomen door weg te rijden en een stopteken te negeren. Hij kon worden achterhaald en bleek flink gedronken te hebben. Aan het bureau blies hij ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid voor een ervaren bestuurder: 1140 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal voor het misdrijf: rijden onder invloed.

Zware hersenschudding voor fietser

Alkmaar, donderdag 12 maart 2009

Een 49-jarige fietser uit Alkmaar liep donderdagochtend rond 07.50 uur een zware hersenschudding op de Rekerdijk. Een 36-jarige automobilist uit Alkmaar reed in de richting van de Noorderkade en verleende op de kruising van de Rekerdijk met de Muiderwaard geen voorrang aan de fietser die in de richting van Park Rekerhout fietste. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietser ten val kwam. Hierbij liep hij een zware hersenschudding op. Hij werd overgebracht naar het MCA waar hij een dag ter observatie moet verblijven.

Diefstal Harley

Heiloo, donderdag 12 maart 2009

Op donderdagmorgen werd tussen 08.30 en 09.00 uur een Harley Davidson motorfiets gestolen vanaf de Zeeweg in Heiloo. De bestuurder had onder het rijden een lekke band gekregen. Hij had de motor op een pad geparkeerd en was lopend naar huis gegaan om een bus te halen waarmee hij de motor op kon halen. Bij terugkomst op de Zeeweg bleek de motor te zijn ontvreemd. De motor had afgesloten gestaan met degelijk beugelslot. Het gaat om een grijze Harley Davidson Fxdxt met kenteken MH-NR-05.

Ongeval N242

Alkmaar, woensdag 11 maart 2009

Een 22-jarige automobiliste uit Berkhout raakte woensdagmiddag rond 16.30 uur gewond bij een kop -staart aanrijding op de N242 bij de Omval. De vrouw kwam uit de richting van Amsterdam en reed op de rechterrijstrook in de achterzijde van haar voorganger, een 48-jarige man uit Hoorn. Deze reed als gevolg van de aanrijding met zijn bestelbus weer tegen zijn voorganger, een 40-jarige automobiliste uit Den Burg. De 22-jarige vrouw raakte bij de aanrijding gewond. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De overige twee bestuurders bleven ongedeerd. Het ongeval zorgde voor een lange file op de A9.

Negeren rood verkeerslicht : twee gewonden

Alkmaar, woensdag 11 maart 2009

Bij een ongeval op de Huiswaarderweg zijn woensdagmorgen om 11 uur twee gewonden gevallen. Het ongeval, op het kruispunt met de Schinkelwaard en de Laan van Straatsburg, gebeurde nadat een automobiliste een voor haar op rood staande verkeerslicht negeerde. Een richting de Schinkelwaard rijdende automobilist werd vol in de zijkant geramd. Twee personen werden voor behandeling en controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakte zwaar beschadigd.

Rugletsel na aanrijding

Den Helder, woensdag 11 maart 2009

Vanmorgen rond 07.40 uur vond er op de kruising Drs. F. Bijlweg-Nieuweweg een aanrijding plaats. Een 19-jarige vrouw op een snorfiets uit Den Helder kreeg geen voorrang van een 35-jarige plaatsgenoot die een auto bestuurde. De vrouw reed over het fietspad langs de Nieuweweg in de richting van Julianadorp. Voor haar van rechts kwam de automobilist aanrijden over de Bijlweg. Hij moest voorrang verlenen maar zag de vrouw over het hoofd en botste tegen haar aan. De vrouw kwam ten val en werd per ambulance met pijn in haar rug vervoerd naar het Geminiziekenhuis voor onderzoek. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten flink beschadigd.

Vrachtwagen in berm

Middenmeer, woensdag 11 maart 2009

Een vrachtwagen is woensdagmorgen op de N242 ter hoogte van Middenmeer vast komen te zitten in de berm.

Fietsster gewond

Schagen, woensdag 11 maart 2009

Een 13-jarige fietsster uit Schagen raakte woensdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Lagedijkerweg. Een 70-jarige automobiliste, die in de richting van de Schagerweg reed, zag bij de fietsoversteekplaats het meisje over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij het meisje tegen de voorruit van de auto terecht kwam. De fietsster werd ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis waar zij de nacht moest blijven.

Oude man thuis overvallen

Alkmaar dinsdag 10 maart 2009

Rond 15.30 uur werd een 77-jarige bewoner van een pand aan de Betje Wolffstraat thuis overvallen door twee onbekend gebleven mannen. Nadat er was aangebeld deed de bejaarde man open en kwamen de twee mannen, die bivakmutsen droegen, binnen. Ze hebben de man op een stoel gezet en doorzochten de gehele woning. Ze vroegen om geld maar de man kon alleen wat papiergeld uit zijn portemonnee geven. Hierop vertrokken de daders. Het slachtoffer was zeer geschrokken maar raakte niet gewond. Eén van de verdachten was blank. Hij was ongeveer 1,95 meter lang en droeg een snor. Van de tweede man is alleen bekend dat hij een stuk kleiner was, ongeveer 1,75 meter. De beide mannen droegen een spijkerbroek en een zwarte jas.

Autoruit vernield bij ruzie

Hoorn, dinsdag 10 maart 2009

Rond 17.30 uur heeft de politie een 31-jarige man uit Hoorn aangehouden op de Vredemaker in Zwaag. Kort ervoor had hij bij hem voor de deur ruzie gehad met zijn ex-vriendin. Zij had tegen zijn deur aangeschopt en was in haar auto gestapt waar twee kinderen van haar achterin zaten. Toen zij met de auto wegreed rende haar ex-man achter haar aan en gooide een schoen door de achterruit. Eén van de twee kinderen, een peuter, werd door de schoen en glassplinters geraakt. Ze liep een lichte hersenschudding op. Bij zijn verhoor toonde de verdachte spijt. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Ongevallen met letsel

Heerhugowaard, maandag 9 maart 2009
Een 76-jarige automobilist uit Heerhugowaard liep maandagmiddag rond 15.10 uur een gebroken vinger op bij een aanrijding op de Beukenlaan. Een 16-jarige fietsster verleende geen voorrang aan de van rechts komende bestuurder. Hierdoor werd de fietsster geschept en reed de auto tegen een lichtmast aan. Hierdoor liep de automobilist licht letsel op, vermoedelijk een gebroken vinger. De bestuurder werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis ter controle. De fietsster liep geen letsel op.

Alkmaar, maandag 9 maart 2009
Een 12-jarig jongetje uit Alkmaar brak maandagmiddag rond 17.45 uur zijn voet. Het jongetje was aan het spelen op de Esmoreitstraat. Hij ging tussen geparkeerde auto’s door de weg op. Hier reed juist een 32-jarige automobilist uit Alkmaar. Het jongetje botste tegen het rechter voorscherm van de stapvoets rijdende auto en kwam ten val. Hierdoor reed de automobilist over de voet van de jongen. De jongen werd met onbekend beenletsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Alkmaar, maandag 9 maart 2009
Op maandagmorgen omstreeks 07.35 uur werd een 51-jarige vrouw uit Oost-Graftdijk aangereden op de Kennemerstraatweg in Alkmaar. De vrouw probeerde de rijbaan over te steken via een zebrapad. Hier werd zij aangereden door een 55-jarige man uit Alkmaar in een personenauto. De vrouw liep mogelijk beenletsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch centrum in Alkmaar.

Heerhugowaard, maandag 9 maart 2009
Op maandagmorgen omstreeks 08.30 uur reed een 52-jarige man uit Heerhugowaard over de Provincialeweg N242 ter hoogte van Waarland (gemeente Heerhugowaard). Door nog onbekende oorzaak kwam de man met de wielen van zijn bestelauto in de rechterberm terecht, raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurder is mogelijk even buiten bewustzijn geweest. Hij wist echter zelf wel uit de auto te komen. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Blokker, maandag 9 maart 2009
Op maandagmorgen omstreeks 10.25 uur werd de 75-jarige bestuurder van een personenauto onwel toen hij op de Krijterslaan in zijn woonplaats Blokker reed. De man raakte van de weg en reed in de berm tegen een boom. Hierbij raakte hij gewond, evenals zijn 76-jarige echtgenote die als passagier meereed. Om beide slachtoffers uit de auto te krijgen moest de gloednieuwe auto door de brandweer worden opengeknipt. Beide personen zijn voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Overval op winkel

Egmond aan Zee, zondag 8 maart 2009

Op zondagavond omstreeks 22.00 uur was een 22-jarige medewerker van een supermarkt aan de Voorstraat in Egmond aan Zee bezig met schoonmaakwerkzaamheden toen er plotseling een man voor hem stond. De medewerkers werd bedreigd met een mes en moest geld uit de kassa afgeven. Toen de man een (nog onbekend) geldbedrag uit de kassa had afgegeven, verdween de overvaller weer.
De overvaller was een man van ongeveer 1,90 meter lang. Hij ging gekleed in een spijkerbroek en een zwarte jas. Ook droeg hij een zwarte muts en een zwarte sjaal voor zijn gezicht. Hij sprak Nederlands. Een leeftijd is niet bekend. Mogelijk heeft de overvaller enige tijd voor de winkel gestaan om zijn kans af te wachten. Hij ging pas naar binnen toen omstreeks 21.45 uur de laatste klanten, een man en een vrouw, naar buiten kwamen. Eventuele getuigen die de verdachte hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Drank: botsing tussen fietsers

Bergen, zondag 8 maart 2009

Op zondagavond omstreeks 23.25 uur fietste een 33-jarige Alkmaarder met zijn fiets over de Kogendijk in Bergen. Omdat hij door alcoholgebruik geen controle meer had over zijn stuur, botste hij tegen een tegemoetkomende fietser, een 23-jarige man uit Bergen.De Alkmaarder had alcohol gebruikt. Hij blies maar liefst 975 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hiervoor kreeg hij een proces-verbaal. Ook moest hij zijn rijbewijs inleveren. De verdachte brak bij de aanrijding zijn enkel en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Botsen met drank op

Obdam-Avenhorn, zondag 8 maart 2009

Op zondagavond omstreeks 20.20 uur kreeg de politie melding dat een man in een personenauto over de Braken in Obdam reed terwijl hij hevig slingerde en daarbij de hele breedte van de rijbaan nodig had. De man had daarbij in ieder geval tot tweemaal toe een aanrijding met een andere weggebruiker gehad.Door aanwijzingen van getuigen kon de politie de man, een 32-jarige inwoner van Oudkarspel, aanhouden in Avenhorn, waar bij met zijn auto tegen de brugleuning van een fietsbrug tot stilstand was gekomen. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Er is echter niet vast komen te staan hoeveel de man had gedronken, omdat hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De man krijgt een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Eventuele slachtoffers, die zijn aangereden maar die zich nog niet hebben gemeld bij de politie, worden verzocht dit alsnog te doen.

Bootbrandje

Oudeschild, zondag 8 maart 2009

Zondagmiddag tegen half twee uur werd de brandweer opgeroepen voor een bootbrandje in de haven van Oudeschild. Het bootje bleek vol rook te staan. Een gasfles werd veilig gesteld. De oorzaak van het brandje is nog onbekend.


Foto’s  Marcel Winter  www.texelphoto.nl
             Leon Verra      www.112texel.nl


              


Gestolen motorfiets terug

Wognum, zondag 8 maart 2009

Op zondagmiddag omstreeks 15.00 uur zag een voorbijgangster een motorfiets liggen in de sloot naast de Grote Zomerdijk in Wognum. Zij waarschuwde de brandweer en de politie. Omdat onduidelijk was of de bestuurder van de motor mogelijk nog in het water zou liggen werd een onderzoek ingesteld door de brandweer. Er werd echter niemand aangetroffen. Bij controle bleek de motor in de nacht van vrijdag op zaterdag in Hoorn was gestolen.

Ramkraak

Avenhorn, zondag 8 maart 2009

Rond 3.40 uur is de voorgevel van een opticien aan de Vijverhof eruit geramd met betonpalen. Uit de winkel zijn diverse brillen ontvreemd. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien.

Verdachten mishandeling aangehouden

Alkmaar, zaterdag 7 maart 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag is rond 3.00 uur een 39-jarige man uit Hippolytushoef mishandeld. Hij stond op de Friesebrug en zag een voor hem onbekende jongen tegen geparkeerde auto’s aanschoppen. De man riep dat hij van deze auto moest afblijven. Hierop liep de dader weg, maar korte tijd later kwam hij terug met twee anderen erbij. De drie sloegen erop los waarbij het slachtoffer verwondingen opliep over zijn hele lichaam. Een passant in een auto stopte en joeg de drie jongens weg. Korte tijd later konden twee verdachten worden aangehouden op het Waagplein. Het gaat om 20-jarige man uit Warmenhuizen en een 24-jarige man uit Amsterdam.

Beschermengel

Burgervlotbrug, zaterdag 7 maart 2009

Een automobiliste is zaterdagmorgen omstreeks 05:50 uur licht gewond geraakt bij een ongeval. De vrouw reed op de N9 tussen Sint Maartensvlotbug en Burgervlotbrug toen zij door nog onbekende reden met haar auto in de berm belandde en richting het Noordhollands kanaal gleed. De auto kwam op de walkant tot stilstand, met de neus in het ijskoude water. Een getuige twijfelde geen moment en gebruikte zijn auto en een sleepkabel om de auto op het droge te houden. Omdat de vrouw vast zat in haar auto kon zij het voertuig niet verlaten. De brandweer trok de auto verder de berm in, zodat de vrouw kon worden bevrijd. De N9 is korte tijd afgesloten geweest. Verkeer werd via de parallelweg omgeleid.


In de olie

Hoorn, zaterdag 7 maart 2009

Op de kruising Provincialeweg / Rijnweg lag op vrijdagavond rond 23.00 uur verse olie. Agenten volgden het spoor en kwamen uit bij een auto die in een woonwijk geparkeerd stond. Al snel werd de eigenaar gevonden, een 34-jarige man uit Hoorn. Hij moest blazen en bleek teveel te hebben gedronken. Hij verklaarde thuis een fles drank te hebben leeggedronken. De fles echter was niet meer te vinden in de woning. Hierop is hij aangehouden en kon hij ook zijn rijbewijs inleveren. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Bom blijkt accu

Hoorn, vrijdag 6 maart 2009

Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagochtend rond 09.10 uur aangehouden op de Van Dedemstraat. De man had eerder een beveiligingsmedewerker van een gebouw aan de Dampten bedreigd met een bom. De man hield de medewerker een plastic tas voor de neus. De verdachte dreigde dat hij de bom in de tas zou laten afgaan als hij geen geld zou krijgen. Hij ging hierna na een medewerker van het UWV en vroeg ook hier om geld. De beveiligingsmedewerker belde de politie en wachtte deze buiten op. Op dit moment kwam de 42-jarige man ook naar buiten lopen. Hij werd aangehouden door agenten op de Van Dedemstraat. In de tas bleek een accu te zitten van een scooter.

Dodelijke aanrijding Hoeverweg

Egmond aan den Hoef, donderdag 5 maart 2009

Een 75-jarige fietsster uit Heiloo overleed donderdagmiddag 5 maart ten gevolge van een aanrijding. Dit gebeurde rond 13.45 uur op de Hoeverweg. De vrouw fietste samen met haar man over de Kalkovensweg en wilde de Hoeverweg oversteken. Zij heeft hierbij vermoedelijk de voor haar van links komende bestelwagen niet aan zien komen. Er ontstond een aanrijding. De vrouw overleed ter plaatse. De 47-jarige bestuurder van de bestelwagen wordt momenteel aan het bureau verhoord.


Stoffelijk overschot vermiste Pool aangetroffen

Wieringermeer, donderdag 5 maart 2009

Donderdagochtend werd rond 10.00 uur een lichaam aangetroffen in het Amstelmeer. Het bleek te gaan om het stoffelijk overschot van de sinds 21 januari jl. vermiste Stanistaw Drygiel. Een vrouw die haar hond aan het uitlaten was, zag iets in het water drijven. Zij gaf dit door aan medewerkers van het Hoorheemraadschap die vlakbij aan het werk waren. Zij gingen polshoogte nemen en troffen in het water een stoffelijk overschot aan. Later bleek het te gaan om het lichaam van de 61-jarige Poolse man. De Poolse man verbleef in een pension in Slootdorp en werd maandagavond 21 januari voor het laatst gezien. Er werd door de politie gezocht in de omgeving van het pension, helaas zonder resultaat.

Betonmixer vast in berm

Harenkarspel, donderdag 5 maart 2009

Door onbekende oorzaak is donderdagmorgen een chauffeur van een betonmixer van de weg geraakt. Het ongeval gebeurde op de N504 tussen de Schagerweg en het Noordhollands kanaal. De chauffeur raakte niet gewond. Zijn 40 ton wegende mixer kwam volledig vast te zitten in de zachte berm. Een hekwerk werd kapotgereden. Voordat men kon beginnen met het bergen van de mixer moest eerst de 10 kuub beton worden overgeheveld. De N504 is enkele uren afgesloten geweest.


Burnout

Beverwijk, woensdag 4 maart 2009

Een 16-jarige bromfietsbestuurder moest woensdagavond om 22:00 uur hulpeloos toekijken hoe zijn brommer in vlammen op ging. De 16-jarige was met zijn brommer aan het slippen, toen de achterband in brand vloog. Uiteindelijk vatte zijn hele bromfiets vlam en moest de brandweer in actie komen.

Een ezel stoot zich in het algemeen …….

Alkmaar, woensdag 4 maart 2009

Op woensdagmorgen omstreeks 03.15 uur controleerde de politie een automobilist op de Koedijkerstraatweg in Alkmaar. De man, een 28-jarige Heerhugowaarder bleek alcohol te hebben gebruikt, Hij blies 340 ug/l. Dat is anderhalf keer het voor hem geldende maximum van 220 ug/l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht. Ook bleek de auto niet verzekerd te zijn. De man kreeg een rijverbod van een aantal uren, zodat hij niet weer zou rijden terwijl hij nog onder invloed verkeerde. Omstreeks 05.15 uur bleek dezelfde man weer in zijn auto te zijn gestapt, terwijl het rijverbod tot 06.05 uur liep. Hij werd weer aangehouden op de Berkenlaan in Heerhugowaard en moest opnieuw een ademanalyse afleggen. Hij blies 235 ug/l. Dat is nog juist boven de strafbare grens. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal wegens het rijden onder invloed en voor het rijden tijdens een rijverbod. Na het verhoor was er zoveel tijd verstreken dat de man met de auto naar huis mocht.

Bijzondere kunst

Alkmaar, dinsdag 3 maart 2009

Het kantoorgebouw aan de Hertog Aalbrechtweg in Alkmaar, waar een deel van de medewerkers van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord werkzaam zijn, is onlangs gepimpt met bijzondere kunst. Werkstukken van oude meesters zijn gekoppeld aan de dagelijkse taken van een hulpverleningsorganisatie zoals de Veiligheidsregio. Het levert fraaie beelden op. Zo blijkt dat Rembrandt van Rijn’s Nachtwacht prachtig combineert met een nachtelijke brandweerinzet en dat het schilderij ‘De aanbidding der Herders’ van Jan Steen een prima tegenhanger vormt voor een actie van de ambulance. Totaal hangen er zeven werkstukken op groot formaat. De grote namen uit de kunstgeschiedenis hebben fotografisch tegenspel gekregen van Veiligheids-fotografen Maurice Amoureus en Jan Jong.

Foto : links een combinatie van Maurice Amoureus en Antonie van Borssom. Rechts een combinatie van Jan Jong en Johannes Vermeer

Met dank aan Harry Katstra en de Veiligheidsregio.


Hennepplantage

Alkmaar, dinsdag 3 maart 2009

Op dinsdagavond werd de politie gewaarschuwd in verband met een hennepplantage in een flatwoning aan de Jan Brugmankade in Alkmaar. De bewoners hadden ernstig wateroverlast van de bovenburen, waarbij het water langs de muren naar beneden kwam lopen. De aanvankelijk gewaarschuwde woningstichting trof in de woning een hennepplantage aan, waarbij een geopende kraan voor de wateroverlast zorgde. Nadat de kraan was dichtgedraaid werd de politie gewaarschuwd. Deze stelde een onderzoek in en trof een in werking zijnde hennepplantage met 139 planten en de benodigde apparatuur aan. Ook stonden er materialen om in een ander vertrek in de woning ook een hennepplantage te beginnen. Stroom werd buiten de meter om afgetapt. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen. De bewoners/gebruikers van het pand werden niet aangetroffen. Zij worden uitgenodigd voor het afleggen van een verklaring.

Aanhouding autodieven

Heerhugowaard, dinsdag 3 maart 2009

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.15 uur zag de eigenaar van een gestolen auto zijn voertuig staan op de Liede in Heerhugowaard. De gewaarschuwde politie hield de auto vervolgens in de gaten en zag dat twee mannen instapten en met de auto wegreden. De auto werd vervolgens gecontroleerd waarbij beide inzittenden werden aangehouden. Het ging om een 22-jarige en een 24-jarige Heerhugowaarder. Zij werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Auto rolt te water

’t Zand, dinsdag 3 maart 2009

Rond middernacht zette een automobilist uit Sneek zijn BMW uit 2006 aan de kant op de Kanaalkade. Hij stapte uit om iets uit zijn kofferbak te halen maar had zijn auto niet op de handrem staan. Zijn auto rolde het talud af en kwam in het water van het Noordhollands Kanaal terecht. De brandweer en een berger hebben de auto uit het water gehaald. Het voertuig was total loss.

Diefstal van twee auto’s uit garagebedrijf

Alkmaar, maandag 2 maart 2009

Rond 22.00 uur is er ingebroken in een garagebedrijf aan de Wolvenkoog. Er was een ruit vernield in een rolluik aan de achterkant. Een sleutelkluis werd opengebroken en er werden vijf auto’s de showroom uitgereden waarvan er twee zijn gestolen. Dat gaat op een zwarte Audi S5 coupé en een zwarte Audi A6 Allroad Quatro, beiden zonder kenteken. In een ander autobedrijf aan de Beverkoog vond in de avond een poging tot diefstal van auto’s plaats. Daar kon men echter geen sleutels vinden en bleef de schade beperkt tot een gat in een muur aan de achterkant.

      

  

Gestolen auto ramt pui

Hoorn, maandag 2 maart 2009

Rond 21.45 uur kreeg de politie de melding dat er een personenauto van het merk Suzuki, type Alto, tegen de pui van een flat was aangereden aan de Waterman. De bestuurder en een bijrijder waren uit de auto gevlucht. De auto was aan de voorzijde flink beschadigd. Uit onderzoek bleek dat het ging om een auto die afgelopen zondag in Hoorn vanaf de Westerdijk is gestolen. De auto is van een vrouw uit Hoorn.

Ramkraak bij kledingwinkel

Heiloo, maandag 2 maart 2009

Vannacht rond 04.10 uur hebben inbrekers met een auto de toegangsdeuren van Winkelhof ’t Loo ingeramd. Vervolgens ramden ze in het winkelcentrum de winkeldeuren van een kledingzaak en namen daar diverse leren jassen mee. De  daders zijn met hun voertuig weer vertrokken nog voor de gealarmeerde bewakingsdienst ter plaatse was. De politie stelt een sporenonderzoek in.

Auto in beslag genomen

Den Helder, maandag 2 maart 2009

Vannacht rond 01.30 uur betrapten agenten op de Ruyghweg een 40-jarige automobilist uit Amsterdam op het rijden tijdens een ontzegging van de rijbevoegdheid. De man is binnen een jaar al drie maal eerder aangehouden omdat hij onbevoegd een auto bestuurde. Daarom is zijn voertuig in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Skeelers mishandeld

Alkmkaar, maandag 2 maart 2009

Gistermorgen rond 11.30 uur zijn op de Willem de Zwijgerlaan twee vrienden van 65 en 61 jaar uit Alkmaar, die aan het skeeleren waren, aangevallen door een 47-jarige man uit Alkmaar op een fiets. De 65-jarige man raakte daarbij licht gewond. De vrienden waren op de rotonde met de Vondelstraat met de fietser in aanraking gekomen. Hij werd toen licht aangetikt door één van de skeelers. Er werd over en weer wat geroepen en de skeelers reden door, gevolgd door de man op de fiets. Toen hij hen had ingehaald begon hij te slaan met een ketting met daaraan een hangslot. De 61-jarige man kon de slagen ontwijken maar viel op de grond. Zijn 65-jarige vriend schoot te hulp. Hij kreeg een harde vuistslag in zijn gezicht waardoor licht letsel en een kapotte bril opliep. De beide mannen hielden de fietser vervolgens in bedwang totdat hij werd overgenomen door de politie. De verdachte is zondagavond in verzekering gesteld. Justitie beslist of hij maandagmiddag wordt heengezonden of niet. Tegen hem wordt in ieder geval door de politie proces-verbaal opgemaakt wegens poging tot zware mishandeling.

Auto per ongeluk vooruit

Alkmaar, maandag 2 maart 2009

Rond 20.15 uur wilde een 47-jarie automobiliste uit Alkmaar haar personenauto met automatische versnelling achteruit inparkeren op de Oudegracht. Ze was in de veronderstelling dat haar auto in de ‘R-stand’ (achteruit) stond en gaf een beetje gas. Hierbij ging haar auto echter vooruit. Ze reed tegen een geparkeerde auto aan die op zijn beurt weer tegen nog drie andere auto’s werd gedrukt. In totaal liepen dus vijf auto’s schade op. De Verkeersongevallendienst van de politie onderzoekt de auto van de vrouw nader maar kon in eerste instantie geen technisch mankement ontdekken.

Mannen overleven crash

Slootdorp, zondag 1 maart 2009

Twee mannen hebben zondagmiddag omstreeks 12:10 uur uur een ernstig ongeval overleefd. De 40-jarige automobilist uit Wieringerwaard reed met vermoedelijk hoge snelheid op de Nieuwesluizerweg waar hij op het kruispunt met de Ulkeweg de macht over het stuur verloor. Hij belandde in de rechterberm waar hij een boom ramde, twee keer over de kop sloeg en in een greppel tot stilstand kwam. Zowel de bestuurder als de 43-jarige passagier konden op eigen kracht het wrak verlaten. Een traumateam uit Amsterdam kwam ter plaatse om het ambulancepersoneel te assisteren. De mannen zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De klassieke BMW 745 waarin zij zaten raakte total loss.


Beroving

Alkmaar, zondag 1 maart 2009

Twee mannen hebben zondagochtend rond 02.20 uur geprobeerd een 33-jarige Alkmaarder te beroven. Het slachtoffer kwam een café aan het Doelenveld uitlopen toen hij op de hoek bij de bioscoop werd aangevallen door twee donkere mannen. Eén van de daders trok een mes. De Alkmaarder wist zich te verweren en na een worsteling vluchtten de daders op een fiets. Het slachtoffer liep schaafwonden op.

Brand in busje

Broek op Langedijk, zondag 1 maart 2009

De brandweer van Langedijk werd zondagmorgen iets voor 7 uur gealarmeerd voor een autobrand aan de Prins Hendrikkade in Broek op Langedijk. Ter plaatse bleek het te gaan om een busje wat stond geparkeerd aan de Prinses Irenestraat. De oorzaak van de brand is onbekend.


Tuinkabouters aangetroffen

Tuitjenhorn, zondag 1 maart 2009

In de middag meldde een man uit Tuitjenhorn dat er op het openbare speelveld bij zijn huis aan de Manusveert door onverlaten allerlei tuinkabouters en andere tuinbeeldjes waren achtergelaten. Het ging op 29 stuks die vermoedelijk uit tuinen in de omgeving afkomstig zijn en in de nacht van zaterdag op zondag op het speelveld bij elkaar zijn gezet. De politie heeft de beeldjes meegenomen naar het bureau in Schagen. Bewoners die een beeldje missen kunnen hun eigendom daar overdag op werkdagen ophalen. De politie in Schagen is telefonisch te bereiken via nummer: 0900-8844.