Autobrand

Alkmaar, zaterdag 31 januari 2009

Zaterdagavond om tien voor half elf werd er een brandende auto aangetroffen op het industrieterrein Beverkoog. De auto stond geparkeerd naast een bedrijfsverzamelgebouw aan de Wezelkoog. Door de hitte liep de voorgevel schade op. De auto ging volledig verloren.


Skimmer aangehouden

Bergen, zaterdag 31 januari 2009

Omstreeks 13.00 uur is op het Plein een 29-jarige man uit Roemenië aangehouden. Hij wordt verdacht van het plaatsen van een skimapparaat bij een geldautomaat aan het Plein.
De politie kreeg de melding dat er mogelijk een skimapparaat zou zijn geplaatst bij deze geldautomaat.  Het skimapparaat is verwijderd en wordt door de politie onderzocht.
De agenten zagen in de omgeving van de geldautomaat een verdacht persoon rondlopen. Hij was hier eerder in de ochtend ook al gesignaleerd door agenten. De man is meegenomen naar het bureau en ook in verzekering gesteld.

Afvalbrand

Oudkarspel, zaterdag 31 januari 2009

Bij basisschool Sint Maarten aan de Voorburggracht in Oudkarspel stak men omstreeks 23:20 uur afval in brand. De school liep geen schade op.


Politiehond vindt verdachte van vernieling

Heerhugowaard, zaterdag 31 januari 2009

Getuigen belden de politie rond 4.00 uur omdat ze zagen dat twee jongens er vandoor gingen na een vernieling bij een dierenkliniek aan de Middenwaard. De jongens bleken ramen te hebben ingegooid met zware voorwerpen. Agenten met politiehonden gingen bij de Waterradmolen en omgeving op zoek naar de verdachten. Uiteindelijk konden de hond en de agent een van de verdachten, een 22-jarige man uit Heerhugowaard, aanhouden op de Snuifmolen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor de bijtwonden van de politiehond. De man probeerde er steeds vandoor te gaan bij zijn aanhouding.

Stoffelijk overschot op straat gevonden

Middenmeer, zaterdag 31 januari 2009

Een door een misdrijf om het leven gekomen  man van tussen de 30 en 40 jaar heeft zaterdagochtend geruime tijd op de hoek van de Torenstraat en de Kerkring gelegen. Het stoffelijk overschot werd omstreeks acht uur gevonden door een voorbijganger. Het slachtoffer was bebloed aan hoofd en handen. Hoe de man om het leven is gebracht kon de politie nog niet zeggen. Dat er grof geweld is gebruikt staat echter wel vast.


Alcohol en verkeer

Castricum, zaterdag 31 januari 2009
Op de Voorweide is rond 2.00 uur een 42-jarige man aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim 2,5 keer teveel had gedronken (545 ug/l). Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook kreeg hij een rijverbod.

Alkmaar, zaterdag 31 januari 2009
Een 19-jarige man uit Alkmaar is rond 3.00 uur aangehouden op de Gedempte Nieuwesloot. De man schold de agenten uit en weigerde een blaastest af te leggen. Hij kreeg drie bonnen mee naar huis.

Alkmaar, zaterdag 31 januari 2009
Een 36-jarige man uit Aruba is om 17.00 uur aangehouden op de Gedempte Nieuwesloot. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van meerdere aanrijdingen met materiële schade. Ook bleek hij teveel te hebben gedronken. Tijdens en na zijn aanhouding beledigde en bedreigde de man meerdere agenten. Zij hebben hiervan aangifte gedaan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De Cocksdorp, zaterdag 31 januari 2009
Een 50-jarige man uit De Cocksdorp is om 20.30 uur aangehouden op de Postweg. Agenten zagen hem hier hard rijden, hij haalde snelheden van 130 km/u waar 80 km/u is toegestaan. Uit de ademanalyse bleek dat de man ook ruim twee keer teveel had gedronken. De man kon direct zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hoorn, zaterdag 31 januari 2009
Een 21-jarige man uit Hoorn is om 1.45 uur aangehouden op het Kerkplein. Hij reed tegen het verkeer in op een eenrichtingsweg. Uit de ademanalyse bleek dat de man, een beginnend bestuurder, bijna vijf keer teveel had gedronken. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Heerhugowaard, zaterdag 31 januari 2009
Een 22-jarige man uit Ursem is om 2.00 uur aangehouden op de Jan Glijnisweg op verdenking van het rijden onder invloed. De man, een beginnend  bestuurder, bleek bijna vijf keer teveel te hebben gedronken. Hij kreeg een proces verbaal en kon zijn rijbewijs inleveren.

Schagerbrug, zondag 1 februari 2009
Een 20-jarige man uit Amsterdam is om 4.00 uur aangehouden op de Provincialeweg. Hij (een beginnend bestuurder) bleek tien keer teveel te hebben gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Warmenhuizen, zondag 1 februari 2009
Een 19-jarige man uit Warmenhuizen is om 00.45 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De man, een beginnend bestuurder, bleek ruim vijf keer teveel te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Hoorn, zondag 1 februari 2009
Een 28-jarige man uit Armenië is om 1.30 uur aangehouden op de Vale Hen op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij bijna twee keer teveel had gedronken. Omdat de man geen rijbewijs heeft is hij aangehouden. De man krijgt een proces-verbaal.


Scheepsbrand

Alkmaar, zaterdag 31 januari 2009

Op het Zeglis heeft zaterdagmorgen omstreeks kwart voor tien korte tjd brand gewoed in een boot. Er waren geen personen aanwezig. De kajuit heeft flink wat schade opgelopen. De oorzaak van de brand is onbekend.


Verhuiswagen door brand verwoest

Alkmaar, zaterdag 31 januari 2009

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks half drie is een verhuiswagen van Gul & Albers volledig door brand verwoest. Een fietser ontdekte de brand. De man rook in de buurt van de Jadestraat in de Boekelermeer een sterke brandlucht en ging op onderzoek uit. Op de Laanenderweg ontdekte de man de hevig brandende verhuiswagen, die drie meter voor het bedrijf stond geparkeerd. De verhuiswagen stond vol met spullen van het Petrus Canisius College. Archiefstukken en inboedel gingen samen met de vrachtwagen verloren. De wagen was klaargezet opdat verhuizers om zeven uur gelijk aan de slag konden gaan met het verhuizen van goederen naar het vernieuwde PCC aan de Blekerskade. Naast de vrachtwagen stonden containers, vol met kantoormeubilair. Of deze door de enorme hitte zijn beschadigd is nog niet bekend. De schade aan het pand is beperkt gebleven tot de voorgevel. De oorzaak van de brand wordt onderzocht. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


Zinloos geweld

Broek op Langedijk, zaterdag 31 januari 2009
Rond 1.30 uur is een 57-jarige man uit Zuid-Scharwoude mishandeld terwijl hij zijn autoband aan het verwisselen was. Hij parkeerde zijn auto op het doodlopende weggetje Het Westeinde. De man werd opeens om niets geschopt, geslagen en uitgescholden door een groep van vier jongens. Zij reden op fiets weg na de mishandeling. De man liep verschillende wonden op aan zijn gezicht en handen. Ook zijn auto raakte beschadigd door het geweld van de mannen. De politie is op zoek naar eventuele getuigen van deze mishandeling die tussen 00.00 en 00.30 uur heeft plaatsgevonden. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Heerhugowaard tel: 0900 – 8844.

Hoorn, zondag 1 februari 2009
Een 19-jarige man uit Hoorn is rond 4.00 uur mishandeld door een groep onbekende personen. Hij fietste over het fietspad aan de Weel. Hij zag een groep personen staan en een van hen lag languit op het fietspad. De man stopte en vroeg of hij kon helpen omdat hij dacht dat de man gewond was. Hierop werd hij uitgelachen omdat het een ‘grap’ bleek te zijn. Vervolgens is hij in elkaar geslagen waarbij hij verwondingen aan zijn gezicht opliep. Het gaat om een groep van ongeveer acht personen. De politie is dringend op zoek naar eventuele getuigen van deze mishandeling of mensen die hier iets over gehoord hebben. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn, tel: 0900 – 8844.

Paarden in de modder

Dirkshorn, vrijdag 30 januari 2009

Gisteren werd door de Milieupolitie een controle uitgevoerd bij een perceel weiland aan de Galgenkade in Dirkshorn. In twee weilandjes staan in totaal 18 paarden. Door  regenval en het feit dat er veel paarden op een relatief klein stuk grond lopen is de weide veranderd in een modderpoel, die gedeeltelijk bevroren is. De paarden worden echter bijgevoerd. Op het terrein ligt ook allerlei afval, waaronder een uitgebrande caravan. De verantwoordelijke persoon, een 63-jarige vrouw uit Andijk, werd al eerder aangesproken op het afval, dat zij moest verwijderen. In overleg met de politie heeft de gemeente Harenkarspel besloten de vrouw nog enig respijt te geven met betrekking tot het opruimen van het afval. Wordt dit binnen een termijn van 3 maanden niet gedaan, dan wordt dit op haar kosten door de gemeente geregeld. De Milieupolitie en de Landelijke Inspectie Dieren houden de leefsituatie van de paarden in de gaten. Mocht hier aanleiding voor zijn, dan worden de dieren uit de weide gehaald.


Ongeval N242

Heerhugowaard, vrijdag 30 januari 2009

Op de Westerweg in Heerhugowaard, de N242, heeft maandagmiddag 12:10 uur een aanrijding plaats gevonden waarbij slechts één gewonde viel. Het ongeval gebeurde tussen de Roskamsluis en de Pannekeetweg. Een automobilist reed vanaf de Roskamsluis richting Alkmaar toen hij voor het viaduct de stilstaande auto’s over het hoofd zag. De laatste in die rij, een automobiliste, zag in haar spiegel de man met grote vaart naderen en dook met haar auto de berm in. Haar voorganger werd vervolgens vol geraakt. De automobilist raakte bekneld in zijn auto en moest door de brandweer worden bevrijd. Het Mobiel Medisch Team assisteert het ambulancepersoneel.


Ongeval Kanaaldijk

Alkmaar, vrijdag 30 januari 2009

Een bestuurder van een scooter is vrijdagmorgen om 11:20 gewond geraakt nadat hij op de Kanaaldijk ter hoogte van de Breeuwerstraat in botsing kwam met een personenauto. De automobilist kwam van de Huiswaarderweg en wist de plotseling overstekende scooter niet meer te ontwijken. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het mca.

 


Terug met fietsketting

Alkmaar, vrijdag 30 januari 2009

Op vrijdagmorgen omstreeks 02.30 uur hield de politie drie mannen aan op het Waagplein in Alkmaar. Het ging om twee 25-jarige- en een 22-jarige Alkmaarder. Een van de 25-jarigen had eerder in de nacht ruzie gehad op het Waagplein, was daarbij geslagen en was zelfs even bewusteloos geraakt. Toen hij weer bijkwam, was hij weggelopen om even later met twee vrienden terug te komen. Hij bleek zelf gewapend te zijn met een fietsketting waarmee hij een groep op het Waagplein te lijf wilde gaan. Hij werd echter tegengehouden door horecaportiers. Zijn twee vrienden probeerden hem te ontzetten en werden ook vastgepakt door de horecaportiers. De politie heeft de drie verdachten overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de man met de fietsketting verwondingen aan zijn gezicht had, werd een arts gewaarschuwd. De politie moest echter ingrijpen toen deze verdachte de arts te lijf wilde gaan.

Autobrand

Camperduin, vrijdag 30 januari 2009

Op vrijdagmorgen werd op de Hargerstrandweg in Schoorl een uitgebrande personenauto aangetroffen. De auto bleek tussen 22.30 en 02.00 uur gestolen te zijn vanaf de Patrijzenhof in Schagen. De auto werd op de Hargerstrandweg ontdekt door een passerende politiepatrouille. De brandweer werd gewaarschuwd om de auto te blussen. De brand was echter al zo ver dat de gehele auto uitbrandde. De eigenaar had zijn auto nog niet gemist en werd door de politie hierover geïnformeerd.

 


Vijftig kilometer te snel

Den Hoorn, donderdag 29 januari 2009
Op donderdagmorgen omstreeks 11.20 uur werd een automobilist op de Pontweg in Den Hoorn geklokt met maar liefst 130 km per uur (gecorrigeerde snelheid). Ter plaatse is 80 km per uur toegestaan. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.
De 34-jarige automobilist uit Bilthoven reed over de Pontweg en haalde, ondank het inhaalverbod, verschillende auto’s in. Bij de ingehaalde auto’s zat ook een onopvallende politieauto. De bestuurder van de politieauto zette direct de achtervolging in en kon over ruime afstand de snelheid van de auto meten.

Snorfietsster gewond

Alkmaar, woensdag 28 januari 2009
Een 16-jarige snorfietsster uit Alkmaar werd woensdagmiddag om 13.37 uur overgebracht naar het ziekenhuis nadat zij op de Hertog Aalbrechtweg in aanrijding was gekomen met een auto. Een 23-jarige automobiliste uit Heerhugowaard reed over de Zeswielen uit de richting van het centrum en zag de snorfietsster en haar passagier over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de snorfietsster ten val kwam. Zij werd met letsel aan haar gezicht overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcohol en verkeer

Heerhugowaard, woensdag 28 januari 2009

Een 20-jarige beginnend bestuurder uit Heerhugowaard moest dinsdagnacht rond 01.30 uur zijn rijbewijs inleveren. Agenten zagen op de Zuidtangent een voertuig met verhoogde snelheid op zich afkomen, en linksaf de Parelhof inslaan. De agenten reden achter de auto aan en troffen het voertuig geparkeerd aan op het Koraal. Er stonden twee mannen op de stoep. Eén van de mannen rende weg nadat de agenten de mannen aanspraken. Hij werd echter 500 meter verderop door één van de agenten staande gehouden. De man bleek de bestuurder te zijn van de auto en alcohol op te hebben. Hij blies 540 ug/l. en mocht zijn rijbewijs inleveren.

Wederom beroving pizzakoerier

Alkmaar, dinsdag 27 januari 2009
Op dinsdagavond hebben twee mannen geprobeerd op de Camphuysenkade een 24-jarige pizzakoerier te overvallen. De koerier moest naar een adres wat niet meer bestond en werd al zoekende op de kruising met de Stalpertstraat door twee mannen van zijn bromfiets getrapt. Het slachtoffer werd geschopt en geslagen met een voorwerp. De mannen wilden geld. Een omwonende hoorde lawaai en ging naar buiten. Zij zag nog net de twee daders in de richting van Vondelstraat wegrennen. Er werd uiteindelijk geen buit meegenomen. De daders zijn 17 tot 21 jaar, zijn licht getint en tussen de 1.80 en 1.85 lang. De één droeg een donkere jas, gympen en een grijze wollen sjaal. De ander droeg een donkere jas met een capuchon, die hij over zijn hoofd droeg en een petje.
De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u dinsdagavond op of in de omgeving van de Camphuysenkade iets verdachts gezien op of rond bovengenoemd tijdstip? Neemt u dan contact op met de recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Eerder berichtgevingen in deze buurt :

Alkmaar, donderdag 22 januari 2009
Rond 19.30 uur is er op de Melis Stokelaan een 17-jarige pizzakoerier overvallen. De jongen had juist een pizza bezorgd op een adres in die straat toen hij in een trapportaal benaderd werd door twee jongens die onder bedreiging geld van hem eisten. Hij moest de portemonnee van de pizzeria afgeven waarna de twee verdachten wegrenden. Het ging om twee zuideuropeese types van een jaar of 19. De één had lange en de ander had korte zwarte krullen.  De een droeg donkere kleding en de ander droeg een witte jas met een lichte spijkerbroek.

Alkmaar, donderdag 22 januari 2009
Rond 21.30 uur vond er een overval plaats op het benzinestation aan de Vondelstraat. Een getinte man van ongeveer 18 jaar kwam de winkelruimte binnen en bedreigde de caissière met een vuurwapen. Hij eiste geld maar kreeg dit niet van de medewerkster, die achter kogelvrij glas stond. Zij liep naar een ruimte achter het kassagedeelte waarna de man wegliep in de richting van flats nabij het tankstation. Het ging om een kleine slanke man met een lengte van ongeveer 1,70 m. Hij droeg een glimmend donkerblauw bomberjack met een capuchon met bontrand. Hij had een wit met blauwe sjaal om. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Ongevallen

Berkhout, dinsdag 27 januari 2009
Bij een aanrijding op de A7 dinsdagmiddag rond 17.40 uur liep een 53-jarige automobiliste uit Heerhugowaard gekneusde ribben op. Een 19-jarige automobilist uit Bunschoten wilde de Heerhugowaardse en een andere auto inhalen, maar raakte in de slip waardoor hij eerst tegen de vangrail botste en hierna tegen de auto van de Heerhugowaardse. De vrouw liep door de botsing gekneusde ribben op. Zij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel.

Hoorn, woensdag 28 januari 2009
Een 49-jarige automobiliste uit Hoorn raakte dinsdagnacht rond 01.15 uur gewond op de Berkhouterweg nadat zij met haar auto tegen een boom was gereden. De vrouw kwam uit de richting van de Provinciale weg in de richting van de Venneweg. Door onbekende oorzaak raakte zij van de weg en reed tegen een boom. De bestuurster werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Hier werd een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of er alcohol in het spel is geweest bij het ongeval.

Betonmixer uit de bocht

Warmenhuizen, dinsdag 27 januari 2009

Een betonmixer is dinsdagmorgen op de Dergmeerweg in Warmenhuizen uit de bocht gevlogen. De chauffeur reed vanaf de Warmerhuizerweg richting Het Kromwater toen hij in een bocht in de zachte berm terecht kwam. De met 10 kuub beton beladen mixer ramde een lantaarnpaal en kwam enkele meters voor een dikke boom tot stilstand. De chauffeur wist zijn in totaal  40 ton wegende mixer overeind te houden. Het beton werd overgeladen in een andere betonmixer, waarna de wagen uit de berm getrokken kon worden. De chauffeur raakte niet gewond. De Dergmeerweg is enkele uren afgesloten geweest.


Ontdekking hennepkwekerij door wateroverlast

Alkmaar, dinsdag 27 januari 2009
Dinsdagavond werd rond 21.00 uur een hennepkwekerij ontdekt in een pand aan de Jongkindlaan. De politie ging een kijkje nemen bij het pand naar aanleiding van een melding van wateroverlast. Bij binnentreden van de woning werd er een kwekerij in de flatwoning aangetroffen. Het ging in totaal om 454 planten. Er was sprake van het  illegaal aftappen van stroom. De kwekerij is inmiddels ontmanteld. Naar de huurder van de woning wordt onderzoek gedaan.


Dodelijk ongeval (met video)

Slootdorp, maandag 26 januari 2009

Maandagmiddag rond 13.40 uur vond er een aanrijding met dodelijke afloop plaats in Slootdorp op de kruising van de Nieuwesluizerweg en de Molenweg tussen een tankauto en een personenauto. Hierbij is een 74-jarige vrouw uit Hippolytushoef overleden.  De personenauto werd bestuurd door de 75-jarige echtgenoot van de vrouw. Het paar reed op de Molenweg en verleende op de kruising met de Nieuwesluizerweg geen voorrang aan een tankauto die voor hen van rechts kwam (uit de richting van Wieringerwaard) en werd bestuurd door een 37-jarige chauffeur uit Slootdorp. De personenauto werd in de rechterflank gegrepen en van een talud afgeduwd. De vrouw, die als passagier voorin de personenauto zat, was op slag dood. Haar man is zeer zwaar gewond geraakt en per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De tankauto was geladen met gasolie maar er ontstond geen explosiegevaar. De chauffeur liep een lichte shock op en de voertuigen raakten flink beschadigd. De ongeveer 12.000 liter gasolie werd overgepompt in een onbeschadigde tankauto. De weg is enkele uren gestremd geweest. De politie stelt een nader onderzoek in.

VIDEO


Alcohol en verkeer

Krommenie, maandag 26 januari 2009
De politie hield in de nacht van zondag 25 januari op maandag 26 januari tijdens een alcoholcontrole een 38-jarige Krommenieër aan. De man had ruim 2 keer de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken. Na verhoor werd de verdachte weer in vrijheid gesteld. Hij zou door een vriend worden opgehaald. De agenten zagen vlak daarna dezelfde auto weer rijden. Bij controle bleek de gebelde vriend, een 28-jarige Zaankanter, ook teveel te hebben gedronken. Hij blies ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. De man reed daarbij ook nog zonder geldig rijbewijs en met een enkel in het gips. Ook deze verdachte werd na verhoor weer in vrijheid gesteld.
Omdat de agenten het vermoeden hadden dat de 38-jarige man weer zou gaan rijden is zijn auto in de gaten gehouden. Dit deden de politiemensen totdat er een andere auto aan kwam rijden met enkel 1 klein stadslicht aan. Bij deze controle bleek de bestuurder, een 25-jarige Wormerveerder, nuchter te zijn en een vriend te zijn van de 38-jarige man. Alleen moest hij zijn rijbewijs inleveren omdat dit ongeldig was verklaard in verband met eerdere veroordelingen voor het rijden onder invloed..

Den Helder, maandag 26 januari 2009
Rond 08.40 uur ramde een 78-jarige automobilist uit Den Helder op de Bremstraat een lantaarnpaal waarna de man met de neus van zijn auto in een slootje belandde. De ruitenwisservloeistof van zijn auto was op, waardoor hij weinig zicht had. De man raakte licht gewond en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Tevens bleek hij alcoholhoudende drank te hebben gebruikt. Er is een bloedproef van hem afgenomen omdat een blaastest mislukte. Gezien zijn rijgedrag en zijn drankgebruik is zijn rijbewijs ingenomen.

Heiloo, maandag 26 januari 2009
Gisteravond rond 23.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Kennemerstraatweg waarbij een 45-jarige vrouw uit Heilloo tegen een tegemoetkomende taxi aanschampte. De vrouw reed door maar kon een kwartier later in haar woning worden aangehouden. Ze bleek flink te hebben gedronken. De vrouw was naar een café geweest en ging met de auto naar huis. Ze reed daarbij over de Kennemerstraatweg. Een 61-jarige taxichauffeur reed over de Kennemerstraatweg in de richting van Limmen en zag de vrouw met haar auto op zich afkomen op zijn weghelft. Hij kon een botsing niet voorkomen. Er ontstond lichte schade. Na de aanrijding sprak hij de vrouw aan maar zij wilde niet meewerken en reed weg. De chauffeur belde de politie en gaf het kenteken van de auto van de vrouw door. Agenten troffen haar thuis aan. Ze moest mee naar het bureau en moest blazen. De uitslag van de ademanalyse was 925 ug/l (tot 220 toegestaan). Het rijbewijs van de vrouw is onmiddellijk ingenomen en zij krijgt een proces-verbaal ondermeer wegens het met drank op veroorzaken van een aanrijding en het verlaten van de plaats van het ongeval. Ze is in de vroege ochtend heengezonden.

De Cocksdorp, zondag 25 januari 2009
Rond 18.30 uur zagen agenten een 49-jarige bekende drankrijder op een bromfiets rijden over de Zanddijk. Het was de agenten bekend dat de man wegens drankrijden de bevoegdheid om enig motorrijtuig te besturen door de rechter was ontzegd. De man werd aangehouden en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse. De man blies bijna vier maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l namelijk: 875 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Auto’s van de weg door gladheid

Slootdorp, maandag 26 januari 2009
Rond 08.45 uur raakte een 42-jarige vrouw uit Groet op de Slootweg de macht over haar stuur kwijt. De vrouw kwam uit de richting van Slootdorp en ging in de richting van de Schelpenbolweg. Door het opvriezen van het wegdek was de weg plaatselijk glad. Ze raakte in een slip en kwam in de linkerberm terecht. Haar auto sloeg over de kop maar de vrouw kwam met de schrik vrij. Haar auto raakte rondom flink beschadigd.

Wieringerwaard, maandag 26 januari 2009
Rond 09.00 uur verloor een 50-jarige automobilist uit Anna Paulowna door gladheid de macht over het stuur van zijn auto op de Waardpolderhoofdweg. De achterkant van zijn auto brak uit waarna hij over de kop ging en met het dak van de auto in een greppel met water erin naast de weg terecht kwam. De wallenkanten van de greppel zorgden ervoor dat de man het portier van zijn auto niet kon openen. Er liep water in de auto. Een agent die als eerste ter plaatse was sneed de gordel van de man los waardoor hij voldoende ruimte had om te ademen. De brandweer knipte de auto open waarna het slachtoffer per ambulance naar het ziekenhuis in Hoorn kon worden vervoerd. Hij was licht onderkoeld maar verder niet gewond en werd uit het ziekenhuis ontslagen. Zijn auto raakte total loss.

Ruiten niet voldoende ijsvrij

Heiloo, maandag 26 januari 2009
Vanmorgen rond 08.25 uur ontstond er op de Ewisweg een botsing tussen een 38-jarige automobiliste uit Heiloo en een 40-jarige vrouw op een fiets omdat de automobiliste onvoldoende zicht had. De fietsster raakte gewond.
De automobiliste bracht even snel haar kinderen naar school maar maakte de ruiten rondom niet voldoende ijsvrij. Op de Ewisweg moest zij iets naar rechts uitwijken en botste toen tegen de vrouw die op een fietsstrook reed. Ze had de vrouw, die op haar beurt naast een andere vrouw fietste, niet gezien. De beide vrouwen kwamen met hun fiets ten val. De ene vrouw mankeerde niets maar de 40-jarige vrouw moest per ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Ze heeft een gekneusde elleboog die mogelijk gebroken is.


Alcohol en verkeer

Schagerbrug, zondag 25 januari 2009
Een 34-jarige Pool is op zondagochtend om 1:30 uur op de Provincialeweg N248 richting Schagen bij Schagerbrug aangehouden. De politie had een melding gekregen dat er een auto slingerend en met zeer lage snelheid over de weg reed. De automobilist werd staande gehouden. Tijdens de controle vermoedden de agenten dat de man had gedronken, hij weigerde echter te blazen. De agenten namen hem mee naar het politiebureau. De man weigerde zijn identiteit bekend te maken. Achteraf bleek zijn paspoort in de auto te liggen. Uiteindelijk werkte hij mee aan de ademanalyse. Hij bleek ruim vijf keer teveel te hebben gedronken (1130 ug/l).  Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij moet zich voor de rechter verantwoorden.

Hensbroek, zaterdag 24 januari 2009
Op het Oudelandsdijkje te Obdam stond op zaterdagavond rond 22:50 uur een auto in de brand. De bestuurder was niet meer aanwezig, maar getuigen hadden een man richting Obdam zien lopen. Vlakbij was echter een kentekenplaat gevonden, waardoor de 32-jarige eigenaar van de auto achterhaald kon worden. De agenten gingen naar zijn adres. De man kon huis ondervraagd worden en het bleek dat hij zelf de auto had bestuurd. De agenten hebben hem aangehouden en vermoedden ook dat hij had gedronken. Op het bureau bleek uit de ademanalyse dat hij drie keer teveel had gedronken (680 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Autobrand Koedijk

Koedijk, zaterdag 24 januari 2009

Een 31 jaar oude Renault Rodeo is in de nacht van vrijdag op zaterdag zwaar beschadigd door brand. De klassieker stond voor een woning aan de Klip in Koedijk. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.


Overvallen

Den-Helder, zaterdag 24 januari 2009

Twee 17-jarige jongemannen uit Den-Helder en een 15-jarige jongen uit Den-Haag zijn aan de Spoorgracht in Den-Helder aangehouden. Zij worden ervan verdacht de 25-jarige man uit Groningen te hebben beroofd bij een pinautomaat aan de Beatrixstraat in Den-Helder. Het slachtoffer had net geld gepind toen de drie verdachten onder bedreiging van vermoedelijk een vuurwapen het net gepinde geld van hem eisten. De verdachten vluchtten omstreeks 22:30 uur weg in de richting van de Keizerstraat en het slachtoffer belde de politie. Op het doorgegeven signalement konden de verdachten worden aangehouden.Heiloo, vrijdag 23 januari 2009
Gisteravond omstreeks 21.15 uur hebben vier of vijf verdachten een woning aan de Westerweg overvallen. Daarbij werd de 48-jarige heer des huizes bedreigd met een vuurwapen. Ook viel er een schot, zonder dat er gewonden vielen. De overvallers zijn met een geringe buit op de vlucht geslagen en de politie heeft twee verdachten in het Heilooerbos aangehouden.
De vrouw des huizes hoorde rond 21.15 uur haar man roepen vanuit de woonkamer. Toen zij poolshoogte ging nemen zag zij dat haar man door een aantal mannen werd bedreigd die de woning binnen waren gekomen. Ze rende de voordeur uit en sloeg via 112 alarm. De verdachten waren op dat moment met een geringe buit de woning uitgevlucht. De overval vond plaats terwijl op de bovenverdieping twee kleine kinderen lagen te slapen.
De politie zette zo’n 15 agenten in om de omgeving uit te kammen. Er werd ook een helikopter ingezet. Korte tijd later troffen agenten twee verdachten in het Heilooerbos aan die zich probeerden te verstoppen. Het ging om een 19-jarige man uit Noord-Scharwoude en een 23-jarige man uit Limmen die werden aangehouden. Hierna heeft de politie nog geruime tijd gezocht naar de andere twee of drie verdachten (aantal nog onduidelijk). Hierbij werden ook speurhonden ingezet doch dit leverde geen resultaat op. De twee verdachten worden vandaag in verzekering gesteld in verband met het nadere onderzoek.
Update : Een 22-jarige man uit Alkmaar is zaterdagmiddag om 13:05 uur alsnog in Alkmaar aangehouden op verdenking van de woningoverval van donderdagavond 22 januari. Een 19-jarige man uit Harderwijk is zaterdagochtend om 1:35 uur in Harderwijk hiervoor aangehouden.


Alkmaar, vrijdag 23 januari 2009
Rond 20:45 uur vrijdagavond heeft een gewapende overval plaatsgevonden bij de winkel Blokker aan de Europaboulevard in Alkmaar. Een onbekend gebleven man springt over de balie en eist van een winkelmedewerkster onder bedreiging van een steekwapen de kassalade te openen. Hij pakt het geld uit de kassa en springt weer over de balie en loopt de winkel weer uit. Ten tijde van de overval bevinden zich twee klanten en twee winkelmedewerksters in de winkel. Ze bleven allen ongedeerd. Het ging om een man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij droeg een donkere trainingsbroek, blauwe sjaal voor het gezicht en hij had een donkere jas met capuchon aan. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Alkmaar, donderdag 22 januari 2009
Rond 19.30 uur is er op de Melis Stokelaan een 17-jarige pizzakoerier overvallen. De jongen had juist een pizza bezorgd op een adres in die straat toen hij in een trapportaal benaderd werd door twee jongens die onder bedreiging geld van hem eisten. Hij moest de portemonnee van de pizzeria afgeven waarna de twee verdachten wegrenden. Het ging om twee zuideuropeese types van een jaar of 19. De één had lange en de ander had korte zwarte krullen.  De een droeg donkere kleding en de ander droeg een witte jas met een lichte spijkerbroek.

Alkmaar, donderdag 22 januari 2009
Rond 21.30 uur vond er een overval plaats op het benzinestation aan de Vondelstraat. Een getinte man van ongeveer 18 jaar kwam de winkelruimte binnen en bedreigde de caissière met een vuurwapen. Hij eiste geld maar kreeg dit niet van de medewerkster, die achter kogelvrij glas stond. Zij liep naar een ruimte achter het kassagedeelte waarna de man wegliep in de richting van flats nabij het tankstation. Het ging om een kleine slanke man met een lengte van ongeveer 1,70 m. Hij droeg een glimmend donkerblauw bomberjack met een capuchon met bontrand. Hij had een wit met blauwe sjaal om. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie in Alkmaar via 0900-8844.

Gevaarlijk vuurwerk in brievenbus

Heerhugowaard, vrijdag 23 januari 2009

Afgelopen woensdagmiddag, 21 januari omstreeks 16.15 uur, werd er door drie onbekend gebleven jongens op de Granaat een stuk vuurwerk in een brievenbus gedaan van een middenwoning en tot ontploffing gebracht.
De explosie was dermate krachtig dat er metaaldelen van de brievenbusgleuf door de hele hal sprongen. Ondermeer de muur, een thermostaat en een meterkast raakten flink beschadigd. Twee kleine kinderen waren gelukkig in de woonkamer maar anders hadden er gewonden kunnen vallen. De bewoonster van het huis deed aangifte bij de politie. De drie jongens zijn na deze gevaarlijke vorm van vernieling weggerend. Het zijn blanke jongens van rond de 17 jaar oud. Eén van hen droeg een gestreepte muts en een donker jack. De twee anderen droegen een bruine en blauwe jas en hadden beiden kort haar.

Hoofd koel

Slootdorp, donderdag 22 januari 2009

Een 49-jarige automobiliste uit Den Helder hield het hoofd koel toen zij rond 17.50 uur op de Sluisweg een kanaal in reed. Het was donker en het regende hevig. De vrouw is niet bekend in de omgeving en kwam vanaf de Prins Bernhardweg. Ze reed over de doodlopende Sluisweg en had niet door dat zij rechtsaf de Kanaalkade op had moeten rijden. Toen haar auto met geringe snelheid in het water was beland bleef zij kalm en sloeg ze met een lifehammer een zijruit in waarna ze op eigen kracht haar voertuig kon verlaten. Getuigen hebben haar op de kant geholpen. De auto was volledig onder water gezonken. De vrouw was licht gewond en had een snee op haar arm en een hoofdwond. Ze is per ambulance voor onderzoek naar het Geminizieknhuis in Den Helder gebracht waar ze niet opgenomen behoefde te worden.

Vrachtauto te water (met video)

Stompetoren, donderdag 22 januari 2009

Op donderdagmorgen omstreeks 07.00 uur raakte een 58-jarige man uit Zeist met zijn vrachtwagen, geladen met 32 ton puin, van de weg op de Noordervaart in Stompetoren. De vrachtwagen reed daarbij in de naast de weg gelegen sloot. De bestuurder kon zelf uit de wagen en op de kant komen. Met de takelwerkzaamheden werd gewacht tot na de ochtendspits en duurde tot ver in de middag.

 

VIDEO


Frontale aanrijding

Burgerbrug, donderdag 22 januari 2009

Donderdagmorgen omstreeks 6 uur vond er op de Pettemerweg in Burgerbrug een frontale aanrijding plaats tussen twee busjes. De bestuurder van een bus, komende vanaf de richting van Petten, wilde voor de rotonde bij de N9 de bocht afsnijden. Een tegenligger, eveneens bestuurder van een bedrijfswagen, reed frontaal op de bus. Ambulancepersoneel hebben de inzittenden onderzocht. De verwondingen vielen mee.

Bromfietsers gewond

Den Helder, woensdag 21 januari 2009
Op woensdagavond omstreeks 19.30 uur raakte een 20-jarige Nieuwedieper gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op de Burgemeester Ritmeesterweg in zijn woonplaats. De man reed op een bromfiets. Bij het verkeersplein bij de Nieuweweg wilde hij rechtdoor. Vermoedelijk gleed in de bocht zijn achterwiel weg, waarbij de bromfietser ten val kwam. Hij werd met een hersenschudding voor behandeling overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Heerhugowaard, donderdag 22 januari 2009
Op donderdagmorgen omstreeks 11.30 uur reed een 20-jarige vrouw uit Oudkarspel in een personenauto over de Marsmanweg in Heerhugowaard. Op de kruising met de Middenweg verleende zij geen voorrang aan een bromscooter, die over de Middenweg aan kwam rijden. De bromscooter werd bestuurd door een 17-jarig meisje uit Heerhugowaard dat bij de aanrijding beenletsel opliep. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Verwonding met mes

Bovenkarspel, donderdag 15 januari 2009
Bijna een week nadat een 52-jarige vrouw uit Bovenkarspel gewond raakte bij een schermutseling op de Florasingel in Bovenkarspel, heeft het slachtoffer aangifte gedaan bij de politie. De politie verzoek eventuele getuigen contact op te nemen met de politie in Stede Broec, tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Het slachtoffer liep op donderdag 15 januari omstreeks 21.30 uur over de Florasingel. Zij zag dat twee mannen een vrouw lastig vielen, mogelijk was er sprake van een beroving. Toen het slachtoffer naar de mannen riep dat zij de vrouw met rust moesten laten, lieten zij hun slachtoffer los en kwamen zij op de 52-jarige Bovenkarspelse toegelopen. Terwijl de ene man haar vasthield, maakte de tweede verdachte een snijdende beweging met een mes langs de wang van de vrouw. Zij liep daarbij een diepe snijwond over haar hele gezicht op. Nadat zij de man met het mes een schop had gegeven kon zij zich los maken en hard wegrennen.
De politie verzoek getuigen zich te melden. Hierbij wordt met name contact gezocht met het eerste slachtoffer van de mannen, van wie de identiteit onbekend is.

Alcoholcontrole

Nieuwe Niedorp, woensdag 21 januari 2009

Tijdens een routinecontrole werd op woensdagavond omstreeks 18.15 uur op de Provincialeweg in Nieuwe Niedorp een 66-jarige man uit Bergen aan Zee in een personenauto gecontroleerd. De man blies 900 ug/l. Dat is vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Politiebusje betrokken bij aanrijding (met video)

Alkmaar, maandag 19 januari 2009

Op maandagmorgen omstreeks 11.45 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising van de Schagerweg (N245) en de Laan van Tata in Alkmaar waarbij drie personen gewond raakten. Een politieauto, bestuurd door een 24-jarige politieagente en met een 42-jarige politieman als passagier, reden over de N245 vanuit Schagen in de richting Alkmaar. Zij waren op weg naar een spoedmelding en voerden zwaailicht en sirene. Bij de kruising met de Laan van Tata, negeerde de bestuurster het rode verkeerslicht en reed de kruising op.
Vanuit de andere richting naderden auto’s die linksaf wilden slaan de Laan van Tata op. Als eerste kwam een bestelbus die vermoedelijk de politieauto niet had gezien of gehoord. Doordat de bestuurster van de politieauto afremde, kon zij nog juist de bestelbus ontwijken. Dit was echter niet het geval bij een personenauto, die achter de bestelbus reed.
Er ontstond een aanrijding waarbij beide inzittenden van de politieauto en de bestuurster van de personenauto gewond raakten. Beide politiemensen werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De agente bleek slechts lichte verwondingen te hebben opgelopen. Haar collega is ter observatie opgenomen. De bestuurster van de personenauto (gegevens nog niet bekend) werd met mogelijk een gebroken heup overgebracht naar het Rode Kruis ziekenhuis in Beverwijk.

 

FILMPJE


Verdachte steekpartij aangehouden

Alkmaar, zondag 18 januari 2009
Op zondagavond zag het slachtoffer van een steekpartij de vermoedelijke dader lopen op de Dijk in Alkmaar. Hij waarschuwde de politie die de 28-jarige uit Alkmaar afkomstige verdachte ter plaatse aan kon houden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
De steekpartij vond plaats op donderdagmorgen omstreeks 03.00 uur op de Molenbuurt in Alkmaar. Het slachtoffer, een 42-jarige man, werd daar aangesproken door twee mannen. In de veronderstelling dat hij met twee overvallers te maken had, liep het slachtoffer snel weg. Hij merkte dat er bloedspatten op zijn kleding zaten. Bij onderzoek bleek hij in zijn bil te zijn gestoken met een scherp voorwerp. De man moest in het Medisch Centrum Alkmaar worden behandeld.
Toen het slachtoffer zondagavond op de Dijk liep, zag hij de verdachte lopen. Hierop belde hij direct de politie. Het slachtoffer, die aanvankelijk nog geen melding van het voorval bij de politie had gedaan, deed alsnog aangifte.

Ouderen gedupeerd door brandstichting

Noord-Scharwoude, zondag 18 januari 2009

Zondagavond iets voor 24:00 uur is in Noord-Scharwoude een busje van  Stichting Welzijn Ouderen Langedijk in brand gestoken. Een poging om een tweede bus van de Stichting in brand te steken mislukte. De busjes stonden op het terrein van het dienstencentrum van de Stichting aan de Dr. Wilminkstraat. De getroffen bus, de 55+bus, kan als verloren worden beschouwd. Ouderen in een rolstoel zijn zwaar gedupeerd door de brandstichting. De bus was speciaal aangepast voor senioren en gehandicapten. Zo was er bijvoorbeeld een lift aanwezig voor rolstoel gebonden senioren. De bus werd onder andere ingezet voor het vervoer van en naar Creativiteitsclub Binnenmikke in Broek op Langedijk. De gehandicapten kunnen niet in de andere bus worden vervoerd en moeten op zoek gaan naar ander vervoer.


Ongeval A7

Middenmeer, zondag 18 januari 2009

Twee mensen zijn zondagmorgen om 03:40 uur gewond geraakt op de A7 ter hoogte van Middenmeer. De bestuurder, een 23-jarige man uit Medemblik, raakte door een windstoot van de weg en ramde een grote ANWB bord. Omdat beide portieren door niet ver genoeg open konden, werd de brandweer ingeschakeld. De bestuurder en de inzittende van de auto, een 23-jarige vrouw uit Hem, werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis.


Automobilist gewond bij aanrijding A7

Abbekerk, zondag 18 januari 2009

Een 21-jarige automobilist uit Hippolytushoef raakte zondagochtend rond 07.30 uur gewond bij een aanrijding op de A7 ter hoogte van Abbekerk. Een 58-jarige automobilist uit Leeuwarden werd ingehaald door de 21-jarige man. Deze stuurde terug naar de rechterbaan en reed tegen de auto van de man uit Leeuwarden aan. De auto van de 21-jarige man kwam tot stilstand tegen een boom. Agenten troffen de man aan op de passagiersstoel van de auto, waar hij vermoedelijk door de klap terecht was gekomen. De bestuurder was zeer verward en werd met thorax- en aangezichtsletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Van hem is een bloedproef afgenomen om te onderzoeken of er alcohol in het spel was. De bestuurder van de andere auto liep geen letsel op.

Kampeerwagen door brand verwoest

Limmen, zondag 18 januari 2009

Een bijna 32 jaar oude kampeerwagen is zondagmorgen iets voor 4 uur door brand verwoest. De wagen stond op een parkeerterrein aan de Dampegheestlaan in Limmen.


Alcohol

Egmond aan Zee, zondag 18 januari 2009
Op zondagavond omstreeks 19.00 uur werd een automobilist door een getuige klem gereden op de Kennedyboulevard in Egmond aan Zee. De getuige had gezien dat de man beschonken achter het stuur was en een gevaar opleverde voor de veiligheid. De gewaarschuwde politie liet de man een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 940 ug/l alcohol in zijn adem had. De man mocht niet meer dan 220 ug/l  alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve meer dan vier keer het maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zondag 18 januari 2009
Op zondagavond omstreeks 18.40 uur moesten omstanders een 46-jarige Pool van de rijbaan halen op de Binnenhaven in Den Helder. De man was languit op de rijbaan gaan liggen. Ook nadat hij daar was weggehaald probeerde hij diverse malen zijn rustplaats weer in te nemen. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het politiebureau. Hij bleek echter zo dronken te zijn, dat er niet met hem te praten viel. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Alcohol

Egmond aan Zee, zondag 18 januari 2009
Op zondagavond omstreeks 19.00 uur werd een automobilist door een getuige klem gereden op de Kennedyboulevard in Egmond aan Zee. De getuige had gezien dat de man beschonken achter het stuur was en een gevaar opleverde voor de veiligheid. De gewaarschuwde politie liet de man een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 940 ug/l alcohol in zijn adem had. De man mocht niet meer dan 220 ug/l  alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve meer dan vier keer het maximum. De man kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zondag 18 januari 2009
Op zondagavond omstreeks 18.40 uur moesten omstanders een 46-jarige Pool van de rijbaan halen op de Binnenhaven in Den Helder. De man was languit op de rijbaan gaan liggen. Ook nadat hij daar was weggehaald probeerde hij diverse malen zijn rustplaats weer in te nemen. De gewaarschuwde politie nam de man mee naar het politiebureau. Hij bleek echter zo dronken te zijn, dat er niet met hem te praten viel. Hij werd ter ontnuchtering ingesloten en kreeg een proces-verbaal wegens openbare dronkenschap.

Veel schade bij autobrand

Heerhugowaard, zondag 18 januari 2009

In de nacht van zaterdag op zondag werd er een Renault Clio brandend aangetroffen aan de Huygenhoekring in Heerhugowaard. Bij aankomst van de brandweer stond de auto al in lichterlaaie. De auto stond bij een flat half op de stoep geparkeerd. Door de hitte ontstond er in 10 ruiten van de portiek en van een benedenwoning grote scheuren. Brandstichting wordt niet uitgesloten. Buurtbewoners hoorden minuten voor de brand dat er in de straat vuurwerk werd afgestoken. De politie zoekt getuigen die omstreeks 00:15 uur uur iets verdachts in de omgeving hebben gezien. Zij worden verzocht te bellen met de politie in Heerhugowaard.


Alcohol en verkeer

Alkmaar, zaterdag 17 januari 2009
Een 28-jarige man uit Zwaag werd zaterdagochtend rond 02.30 uur aangehouden op de Voordam. De bestuurder viel op doordat hij veel te hard reed door het centrum en een noodstop moest maken om fietsers en voetgangers niet aan te rijden. De man bleek niet in het bezit van een rijbewijs, maar bleek ook teveel gedronken te hebben. Hij blies 660 ug/l. Dit is driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het voertuig waar hij in reed werd in beslag genomen.

Heerhugowaard, vrijdag 16 januari 2009
Een 40-jarige vrouw uit Alkmaar raakte vrijdagavond rond 20.30 uur haar rijbewijs kwijt toen zij werd aangehouden op de Oosttangent. Zij blies 1295 ug/l. (!) en moest haar rijbewijs inleveren.

Vijf gewonden bij ongeval A7 (met video)

Wognum / A7, vrijdag 16 januari 2009

Bij een verkeersongeval op de A7 ter hoogte van Wognum zijn vrijdagavond omstreeks 22:20 zeker vijf gewonden gevallen. Een automobilist reed een auto van achteren aan en kwam uiteindelijk tegen een lichtmast tot stilstand. Het achterwiel van de aangereden auto belandde in de middenberm. Twee auto’s raakte total loss, een derde personenauto raakte zwaar beschadigd. Het rijbewijs van de veroorzaker is ingenomen. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie heeft het ongeval in onderzoek.

 

VIDEO


Gewapende overval

Schagen, vrijdag 16 januari 2009
Vrijdagochtend vond rond 06.15 uur een gewapende overval plaats op een woning aan de Eksterstraat. De 51-jarige bewoner en zijn vrouw lagen te slapen, toen er een gewapende man bij hen de slaapkamer in kwam. De man schreeuwde naar hen dat hij geld wilde. Gelijk hierop kwam er een tweede gewapende man de slaapkamer binnen. Door optreden van de bewoner sloegen de mannen echter op de vlucht. Er werd niets meegenomen.

Het signalement van daders luidt:

Dader 1: 18 à 19 jaar oud, 1.80 lang, tenger postuur, een rond gelaat, een Zuid-Europees uiterlijk en een buitenlands accent. Hij droeg een zwart bomberjack met een capuchon.

Dader 2: 20 à 25 jaar oud, 1.85 à 1.90 lang, gespierd postuur, een Zuid-Europees uiterlijk en een buitenlands accent. Hij droeg een donkere jas met een capuchon.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u vrijdagochtend rond bovengenoemd tijdstip op in de dagen voorafgaand aan de overval iets verdachts gezien op of in de omgeving van de Eksterstraat? Neemt u dan contact op met de Recherche in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Autobrand

Alkmaar, donderdag 15 januari 2009
Aan de Honthorstlaan in Alkmaar is donderdagavond een auto uitgebrand. De brand werd omstreeks kwart voor tien ontdekt. De oorzaak is onbekend.

Politiemensen beledigd en bedreigd

Alkmaar, donderdag 15 januari 2009
Een 30-jarige Alkmaarder werd dondermiddag rond 16.30 uur aangehouden op de  Noorderkade nadat hij een agent had bedreigd en beledigd. De agent had de man met zijn auto aangehouden omdat hij reed met een kapotte buitenspiegel en een loshangende lekke uitlaat. De man kreeg hiervoor een bekeuring maar begon tijdens het uitschrijven hiervan de agent te beledigen. Deze waarschuwde de Alkmaarder dat als hij hiermee door zou gaan hem aan zou houden. De man ging echter door met beledigen en begon ook bedreigingen te uiten. De agent hield de man aan en deze werd overgebracht naar het politiebureau.

Noord-Scharwoude, donderdag 15 januari 2009
Een 16-jarige jongen uit Oudkarspel werd donderdagavond rond 20.30 uur aangehouden op de Dorpsstraat nadat hij een politiebiker had beledigd. De biker fietste toe op een groep jongeren die voor een supermarkt stonden. De verdachte riep beledigende woorden richting de agent. De jongen fietste weg maar de agent ging achter hem aan en hield hem staande. Toen de agent de jongen meedeelde dat hij was aangehouden wilde deze weg gaan. De agent pakte de verdachte vast maar moest hem los laten omdat een aantal van de jongeren uit de groep tegen de dienstfiets van de agent begonnen aan te trappen. Uiteindelijk moest de agent worden ontzet door ter plaatse gekomen collega’s. De verdachte werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Brand in woning boven juwelier (met video)

Bergen, donderdag 15 januari 2009

In de nacht van woensdag op donderdag is er in een woning boven een juwelier in Bergen aan de Breelaan brand uitgebroken. De brand werd iets na half twee ontdekt. Bewoners en buren konden tijdig uit hun woningen worden gehaald. De brandweer had enige moeite om de brandhaard te lokaliseren. Om toegang te krijgen in de winkel moest de brandweer een rolluik verwijderen. Er raakte niemand gewond bij de brand. De oorzaak van de brand, die vooral veel rookschade veroorzaakte, is nog niet bekend.

 

VIDEO


Rijbewijzen kwijt

Schagen, woensdag 14 januari 2009
Op woensdagavond omstreeks 20.40 uur raakte een 21-jarige man uit Sint Maarten zijn rijbewijs kwijt. De beginnend bestuurder van een personenauto werd op de Zuiderweg in Schagen bij een snelheidscontrole geklokt met maar liefst 111 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 50 km per uur.

Middenmeer, donderdag 15 januari 2009
Een 47-jarige automobilist uit Wieringerwerf raakte donderdagavond zijn rijbewijs kwijt. Hij raakte op de Schagerweg vlak voor Middenmeer uit de bocht. Zijn auto raakte hierbij total loss. De man moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 610 ug/l. Dit is ruim tweeënhalf keer de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

10-184 in de showbusiness

Een oude ambulance van Alkmaar is in de showbusiness terecht gekomen. De oude 184 werd vorig jaar vervangen en stond een tijdje te koop (7750,- ex btw) bij een autobedrijf in IJsselmuiden. Afgelopen vrijdagavond 9 januari 2009  was hij op SBS6 te bewonderen in het programma ‘De nieuwe Uri Geller’. Hierbij werd verteld dat sommige optredens ‘zeer gevaarlijk’ waren en dat er voor de zekerheid een ambulance klaar stond. En daar stond hij, de hele uitzending met de zwaailichten aan (?) :  de oude 10-184….

(Let ook eens op de gulp van de meneer rechts…..) Verlegen

In het Noordhollands dagblad van donderdag 15 januari 2009 staat het volledige (wonderbaarlijke) verhaal. Zie pagina ‘Binnenland’  Verbaasd

De kans is groot dat bij de uitzending van aankomende vrijdag in ieder geval het codenummer (10-184) van de ambulance is verdwenen.


Alcohol en verkeer

Enkhuizen, donderdag 15 januari 2009
Kort voor middernacht kreeg de politie de melding van een getuige dat een 20-jarige Pool uit Enkhuizen achteruit tegen een paaltje zou zijn gereden op de Gerard Brandtweg. Om 00.08 uur zagen agenten de man rijden over die weg bij de kruising met de Randweg. Hij voerde geen verlichting. Nadat hij aan de kant was gezet bleek hij in kennelijke staat van dronkenschap te zijn. Hij moest mee naar het bureau en blies daar maar liefst 1215 ug/l (voor een beginnend bestuurder tot 90 ug/l toegestaan). Hij verklaarde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Hij reed in de auto van een vriend en had daar geen toestemming voor. De auto was aan de achterkant licht beschadigd. De man krijgt een proces-verbaal wegens drankrijden, rijden zonder rijbewijs, het doorrijden na een aanrijding en joyriding.

Alkmaar, donderdag 15 januari 2009
Gisteravond heeft de politie een 47-jarige Poolse man uit Bergen aangehouden in zijn woning. De man was rond 17.00 uur met zijn bromfiets op de Bergerhout tegen een 84-jarige man op de fiets aangereden en liet daarna zijn voertuig achter. Het slachtoffer werd met rugpijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Aan de hand van het framenummer kon de eigenaar van de bromfiets in Bergen worden achterhaald. Hij bleek onder invloed van drank te zijn en van hem is bloed afgenomen. De man werd voor de nacht ingesloten en is vandaag gehoord. Hij moet blijven want er staat nog een gevangenisstraf van 30 dagen voor hem open.

Hoorn, woensdag 14 januari 2009
Rond 14.00 uur zagen agenten op de Lingeweg een 48-jarige man uit Alkmaar in een auto rijden. De man is een bekende veelpleger (ondermeer diefstallen) van de politie. Hij beschikt bovendien niet over een rijbewijs omdat het ongeldig is verklaard al in 1995.  Bij het zien van de politieauto, liet de verdachte zijn voertuig op de weg staan en rende er vandoor. Even later kreeg de politie de melding dat de man vermoedelijk in de trein op het station van Hoorn zat. Het NS-personeel wachtte de komst van de politie af waarna hij kon worden aangehouden. Hij bleek flink te hebben gedronken en blies 520 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal wegens rijden met drank op zonder rijbewijs. Zijn auto is in beslag genomen. Bovendien bleek hij nog gesignaleerd te staan wegens diefstallen in Alkmaar in november vorig jaar. Daarom werd hij in een cel opgesloten.

Sarrende automobilist met vuurwapen

Alkmaar, woensdag 14 januari 2009
Woensdagavond rond 20.30 uur heeft de politie op de Kwartelstraat twee mannen uit Alkmaar aangehouden van 21 en 23 jaar. Ze hadden kort daarvoor ruzie gekregen over verkeersgedrag met een andere automobilist. Ze hadden hem bedreigd op de Heinskensdel en gezegd dat ze met een vuurwapen terug zouden komen. Voordat het echter zover kon komen had de politie de auto met daarin de bedreigers al gesignaleerd. Onder de bestuurdersstoel in de auto werd een pistool met munitie aangetroffen. Voorts hadden de mannen een honkbalknuppel en een mes bij zich. Deze wapens zijn in beslag genomen en de verdachten zijn woensdagavond opgesloten in verband met het verdere onderzoek.

Rijbewijs ingenomen na veroorzaken aanrijding met letsel

Grootebroek, woensdag 14 januari 2009

Rond 19.00 uur werd op de rotonde Zesstedenweg-Burgemeester Stuifbergenlaan-Dirk Essenlaan, een 26-jarige vrouw uit Enkhuizen op haar fiets aangereden door een 74-jarige automobiliste uit Grootebroek. De vrouw op de fiets werd met een hoofdwond vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn. De automobiliste naderde de rotonde vanaf de Stuifbergenlaan en had de fietsster, die voor haar van links kwam maar voorrang had, over het hoofd gezien. Na de botsing reageerde de 74-jarige vrouw wat verward. De politie heeft haar rijbewijs ingenomen.

Aanrijding met letsel

Schagen, woensdag 14 januari 2009

Vanmorgen om 08.15 uur botste op de Kanaalweg (N248) een 17-jarige jongen op een bromfiets uit Wieringerwaard op een personenauto bestuurd door een 31-jarige vrouw uit Schagen. De bromfietser werd gewond in het ziekenhuis opgenomen. De aanrijding vond plaats op het wegvak tussen de Wadweg en de Provincialeweg. De jongen reed over de Kanaalweg en kwam uit de richting van de Wadweg. Hij stak de Kanaalweg over en verleende geen voorrang aan de voor hem van rechts komende personenauto, die in de richting van Wieringerwerf reed. Door de botsing kwam hij ten val en liep inwendig letsel op. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Alkmaar vervoerd en daar opgenomen.

Drankrijder veroorzaakt aanrijding

Heerhugowaard, dinsdag 13 januari 2009
Rond het middaguur veroorzaakte een 62-jarige automobilist uit Heerhugowaard een aanrijding met blikschade op de kruising Zuidtangent-Bevelandseweg. De man verleende op die kruising geen voorrang aan een voor hem van rechts komende 57-jarige automobiliste uit Wijk aan Zee. De bij de aanrijding betrokken personenauto’s raakten flink beschadigd.
Bij aanrijdingen controleert de politie, bij wijze van standaardprocedure, of de betrokkenen alcohol gedronken hebben. De man bleek onder invloed en moest mee naar het bureau. Daar blies hij 560 ug/, ruim tweeënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

222 km per uur op de A7

Middenbeemster, maandag 12 januari 2009

Tijdens een snelheidscontrole op de A7 werd maandagavond een snelheid van 222 km per uur gemeten, daar waar 120 is toegestaan. De eigenaar van de zeer snelle BMW zal gedagvaard worden, waarbij de automobilist kan rekenen op een minimale boete van 1300 euro.

Aanrijding Dullenweg

Broek op Langedijk, maandag 12 januari 2009
Een 19-jarige automobiliste uit Heiloo werd maandagavond na een aanrijding op de Dullenweg met borst- en nek- en rugklachten overgebracht naar het MCA in Alkmaar na een aanrijding. De vrouw reed over deze weg en verleende op het kruispunt met De Punt geen voorrang aan de auto van de voor haar van rechts komende 19-jarige bestuurder uit Langedijk.

Jacht dreigt te zinken (met video)

Alkmaar, maandag 12 januari 2009

Maandagmiddag om 13:15 uur dreigde er in Alkmaar een kapitale jacht te zinken. Het jacht lag aan de Voormeer en maakte door nog onbekende oorzaak water. De brandweer rukte uit om het water weg te pompen. ’s Avonds werden er twee kranen ingezet om het jacht te lichten. De omvang van de schade is nog onbekend.

 

VIDEO

 


Automobilist ziet bromfietser over het hoofd

Obdam, maandag 12 januari 2009

Een 17-jarige bromfietser uit Heerhugowaard raakte maandagochtend rond 11.00 uur gewond op het Geveland. Een 38-jarige automobilist uit Spierdijk reed over de Braken en verleende bij het linksaf slaan geen voorrang aan de bromfietser, die op het parallel lopende fietspad reed. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam en knieletsel opliep. Hij werd ter controle overgebracht naar het MCA in Alkmaar.

Getuigenoproep beroving vrouw met rollator

Alkmaar, maandag 12 januari 2009
Een 68-jarige vrouw uit Alkmaar werd maandagavond rond 22.00 uur op de Amalia van Solmstraat beroofd van haar handtas. De vrouw werd door omwonenden aangetroffen op de parkeerplaats. Zij bleek te zijn beroofd door twee jongens die haar rollator wegtrokken waardoor zij viel. De twee daders gingen er met haar handtas vandoor in de richting van de Wytemalaan. Het slachtoffer werd voor onderzoek overgebracht naar het MCA.

De daders zijn rond de 15 jaar oud, 1.70 lang en hebben een slank postuur. De ene dader droeg een zwarte gewatteerde jas en een donkere joggingbroek. De ander droeg een donker petje en donkere kleding.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u in de omgeving van de Amalia van Solmstraat maandagavond rond bovengenoemd tijdstip iets verdachts gezien? Of herkent u de daders aan de hand van het genoemde signalement? Neemt u dan contact op met de Recherche in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Bewoner overloopt inbrekers en wordt bedreigd

Lutjebroek, zondag 11 januari 2009

Rond 01.00 uur kwam een 64-jarige bewoner van een woning met daarbij een tapijtzaak aan de P.J.Jongstraat thuis. Toen hij via de winkel naar zijn woning ging kwam hij er achter dat er twee mannen in zijn huis waren. De bewoner wilde daarop vluchten maar werd tegen gehouden.
Onder bedreiging van geweld moest hij zijn kluis openen. Toen dit niet lukte zijn de daders weggevlucht. De gehele woning was doorzocht en het is nog niet duidelijk of en wat ze hebben meegenomen. De bewoner raakte licht gewond. De daders zijn binnengekomen na het inslaan van een ruit in de achterdeur. Achteraf heeft een buurman dit rond 23.30 uur gehoord.
De daders zijn vermoedelijk over het ijs achter de woning gevlucht in de richting van basisschool ‘De Bascuul’. Van hen is geen signalement bekend. Eén van hen sprak wel beschaafd Nederlands. De politie heeft vannacht de omgeving afgezocht. Hierbij werd ook een hond ingezet, echter zonder resultaat.

Drankmisbruik

Blokker, zondag 11 januari 2009
Een dronken snorfietser kon vannacht rond 01.45 uur niet wegkomen over een fietspad aan de Westerblokker. De 18-jarige bestuurder uit Hoorn wilde een controle van de politie ontwijken door een fietspad te kiezen gelegen tussen de Barnsteen en de Westerblokker. Normaal gesproken is dit fietspad voor motorvoertuigen niet toegankelijk maar vanwege het feit dat de gemeente bij opvriezen regelmatig zout strooit zijn de paaltjes die de auto’s moeten weren tijdelijk verwijderd. De politiesurveillancewagen kon er door en de agenten konden de bromfietser staande houden. De beginnende bestuurder blies aan het bureau 595 ug/l (tot 90 toegestaan) en krijgt een proces-verbaal. Zijn bromfietsrijbewijs is tevens ingenomen.

Grootebroek, zondag 11 januari 2009
Rond 05.00 uur reed een 36-jarige automobilist uit Venhuizen op de Raadhuislaan tegen een boom. Hij kwam vanaf de Industrieweg en reed op de T-kruising rechtdoor. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. Daar werd hij opgenomen ondermeer met knie- en hoofdletsel. Van hem is bloed afgenomen om te onderzoeken hoeveel alcohol hij gedronken heeft. Zijn auto raakte flink beschadigd, evenals de boom.

De Koog, zondag 11 januari 2009
Vannacht rond 04.00 uur hebben agenten op de Dorpsstraat een 32-jarige man uit Den Burg aangehouden omdat hij een agent bij zijn jas beetpakte en niet meer losliet. De man was in kennelijke staat van dronkenschap. Hij had ruzie gezocht met een paar vrienden. Ze duwden hem weg  maar hij keerde iedere keer terug. Toen de agenten ingrepen pakte de verdachte de kraag van één van de agenten beet en hield deze vast. Met een bevrijdingsreep wist de agent los te komen waarna de man kon worden aangehouden en werd bekeurd wegens openbare dronkenschap.

Nieuwe Niedorp, zaterdag 10 januari 2009
Kort na middernacht zagen agenten op de Dorpsstraat dat hen een auto tegemoet kwam. De 22-jarige beginnende bestuurder uit Nieuwe Niedorp zette onmiddellijk zijn auto aan de kant en trok hiermee de aandacht van de surveillanten. De bestuurder werd aangehouden en moest mee naar het bureau voor een ademanalyse omdat hij alcoholhoudende drank gedronken had. Hij blies ruim 11 maal de toegestane hoeveelheid: 1030 ug/l (tot 90 toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Castricum, zaterdag 10 januari 2009
Rond 03.40 uur zagen agenten op de Bakkummmerstraat een bekende van hen rijden in een auto. Het ging om een 29-jarige automobilist uit Egmond-Binnen wiens rijbewijs door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) is ingenomen wegens ongeschiktheid om een auto te besturen. De man staat bekend als een drank- en drugsgebruiker. Na zijn aanhouding blies hij deze maal bijna drie maal de toegestane hoeveelheid: 625 ug/l (tot 220 toegestaan). De auto is hem afgenomen. De verdachte is een recordrecidivist want hij is sinds 2004 al twaalf maal eerder aangehouden wegens rijden met drank op.

Alkmaar, zaterdag 10 januari 2009
Rond 06.15 uur waren agenten er op de Noorderkade getuige van dat een 37-jarige man uit Alkmaar een ruit van een geparkeerde auto insloeg. De man kroop door het ontstane gat naar binnen en nam plaats achter het stuur. Op dat moment werd hij aangehouden. De man was stomdronken en had geen enkele reden om in de auto te gaan zitten. Hij was op de fiets uit gegaan en verklaarde in de loop van de morgen dat hij ‘helemaal de weg kwijt was’. Hij is rond het middaguur met een proces-verbaal op zak heengezonden en zal de schade moeten vergoeden.

Den Helder, zaterdag 10 januari 2009
Rond 04.15 uur betrapten agenten op de Stationsstraat een 32-jarige snorfietser uit Den Helder op het rijden met drank op. Hij reed nogal slingerend en viel daardoor op. Bij het afstappen viel hij tegen een muur en bleek hij zeer onvast ter been te zijn. Aan het bureau bleek waarom. Hij blies bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 815 ug/l (tot 220 toegestaan). Het rijbewijs B van deze man is ingevorderd.

Onrust bij discotheek

Heerhugowaard, zondag 11 januari 2009
Tijdens een party in de discotheek ‘De Waerdse Tempel’ aan het Strand van Luna in Heerhugowaard heeft de politie vannacht rond 04.00 uur zeven jongeren gearresteerd die allemaal in verzekering zijn gesteld. Vier van hen waren door portiers de zaak uitgezet wegens wangedrag. Toen agenten de verdachten buiten overnamen werd het onrustig en voldeed het publiek niet aan de vordering van de agenten om ruimte te maken. Er kwam assistentie van andere agenten uit de omgeving.
Opzij van de discotheek ontstonden buiten opstootjes tussen jongeren onderling. De politie voerde charges uit om de jongeren uit elkaar te drijven en de orde te handhaven. Hierbij keerden enkele jongeren zich tegen de agenten en werd er ondermeer met kluiten bevroren aarde gegooid. Eén politieman werd getroffen maar raakte niet gewond. Er werden raddraaiers herkend en aangehouden. De politie heeft gebruik gemaakt van de lange wapenstok en heeft drie diensthonden ingezet. Nadat de groep in de richting van de Westtangent was gedreven en de arrestaties waren verricht keerde de rust op straat terug.
De zeven aangehouden jongeren zijn tussen de 14 en 21 jaar oud. Zes van hen komen uit Heerhugowaard en één van hen, een 16-jarige jongen, komt uit Alkmaar. De meesten zijn eerder met de politie in aanraking geweest, onder andere wegens openlijke geweldpleging.  De verdachten zijn voorlopig vastgezet en de politie stelt een nader onderzoek in. 

Mishandeling buschauffeur

Hoorn zondag 11 januari 2009

Een 51-jarige buschauffeur werd zondagmiddag rond 12.05 uur mishandeld op het Dampten. De chauffeur sorteerde met zijn Connexionbus rechts voor om af te slaan richting het NS-station. Een 31-jarige automobilist uit De Goorn gooide echter op het  laatste moment zijn auto voor de bus waardoor de chauffeur bovenop zijn remmen moest gaan staan. De automobilist kwam uit zijn auto en gebaarde naar de chauffeur, waarop deze ook uit zijn bus stapte. Er ontstond een conflict, waarbij de automobilist uithaalde naar de chauffeur. Deze werd nog net geraakt bij zijn oog. De automobilist reed hierna weg. De politie ging naar het adres van de te naam gestelde van de auto, maar trof de eigenaar niet thuis. Hij meldde zich rond 16.30 uur aan het politiebureau in Hoorn. Zijn rijbewijs werd ingevorderd wegens agressief rijgedrag.

Ondersteboven

Heerhugowaard De Noord, zaterdag 10 januari 2009

Zaterdagavond iets voor 12 uur heeft een Poolse automobilist een ravage veroorzaakt in Heerhugowaard De Noord. De man reed op de Middenweg richting het Verlaat toen hij door nog onbekende oorzaak ter hoogte van huisnummer 518 de macht over zijn voertuig verloor. Na het rammen van een kabelkast, een boom en een lantaarnpaal belandde de auto op de kop op het voetpad. De vijf inzittenden, allen uit Polen, konden zelfstandig het voertuig verlaten. Zij bleken, net als de bestuurder, alcohol te hebben genuttigd. Twee personen verlieten de plaats van het ongeval. Zij werden verderop op de Middenweg door de politie aangehouden. De auto raakte total loss.

 


Schaatsen in de Schermer


Autobrand

Hoorn, vrijdag 9 januari 2009
Op vrijdagmorgen omstreeks 01.00 uur bleek op het Diepenbrockhof in Hoorn een personenauto in brand te staan. De brand begon aan de voorzijde van het voertuig. Hoewel er geen sporen van brandstichting zijn, gaat de politie wel van deze mogelijkheid uit omdat er ook geen andere brandoorzaak gevonden is.

Gewapende overval

Alkmaar, donderdag 8 januari 2009

Op donderdagavond omstreeks 19.00 uur werd een supermarkt aan de Saskerstraat in Alkmaar overvallen. Een man kwam de winkel binnen rennen en bedreigde twee personeelsleden met een vuurwapen. Hij dwong hen twee kassa’s leeg te halen en het geld af te geven. Een tweede man kwam ook de winkel binnen rennen. Zijn rol in de overval is echter nog onduidelijk.
Na de overval rende de twee mannen de winkel uit. Even later zagen getuigen een personenauto hard wegrijden. Op basis van het door hen opgenomen kenteken konden later in de nacht vier personen worden aangehouden. De politie onderzoekt de eventuele betrokkenheid en rol van deze verdachten bij de overval.

Aanrijdingen met letsel

Alkmaar, donderdag 8 januari 2009
Op donderdagavond 20.20 uur raakte een 45-jarige man uit Alkmaar gewond bij een eenzijdig ongeval op de Provincialeweg in Alkmaar. De man reed in een bestelbusje in de richting Heerhugowaard. Volgens getuigen haalde hij daarbij op onverantwoorde wijze zowel links als rechts verschillende auto’s in. In sommige gevallen moesten bestuurders uitwijken of remmen om een aanrijding te voorkomen. De bestuurder van de bestelbus raakte vervolgens met zijn wielen in de berm. Bij het terugsturen schoot de auto de rijbaan op, sloeg over de kop en kwam op zijn kop op de middenvangrail terecht. De bestuurder liep ogenschijnlijk geen verwondingen op, maar werd wel voor onderzoek overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Hier werd een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Den Helder, donderdag 8 januari 2009
Op donderdagmiddag omstreeks 16.45 uur raakte een 37-jarige man uit Den Helder gewond bij een aanrijding op de Brakkeveldweg in zijn woonplaats. De man reed op een fiets over de Brakkeveldweg. Toen hij de rijbaan over wilde steken, kwam hij in botsing met een personenauto, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Den Helder. De fietsers werd met rugletsel overgebracht naar het Geminiziekenhuis.

Mishandeling

Castricum, donderdag 8 januari 2009

Op woensdag 31 december werd een 47-jarige vrouw uit Uitgeest mishandeld. De vrouw werd op de spoorwegovergang aan de Mient meerdere malen geslagen door een jongeman met een wit Ceasar hondje. Dit gebeurde tussen 13.10 en 13.20 uur. De man beschuldigde de vrouw ervan op de spoorwegovergang het hondje geschopt te hebben. Het slachtoffer werd ontzet door een jongen die aan kwam lopen. Zij liep bij de mishandeling een blauw oog op en een snee aan de binnenkant van haar mond. Verder had zij last van hoofdpijn en duizeligheid.

Gewapende overval op coffeeshop

Heerhugowaard, woensdag 7 januari 2009
Woensdagavond heeft er op de Raadhuisstraat een gewapende overval plaatsgevonden op een coffeeshopmedewerker. De man was rond 23.25 uur van de coffeeshop op weg naar zijn auto, die voor zijn zaak geparkeerd stond toen hij werd overvallen door vier jongens. De medewerker werd bedreigd met een wapen en moest zijn tas, met daarin de kassaopbrengst, afstaan. De daders gingen er vandoor in de richting van de Bickerstraat.

De daders zijn tussen de 18 en 25 jaar en spraken met een Turks/Nederlands accent.

Van de daders is het volgende signalement bekend:

  • Dader 1 droeg een donkere stoffen winterjas met capuchon tot over de heupen, hij droeg    een roodkleurige sjaal waarmee hij zijn gezicht afdekte en een donkerkleurige broek. Hij is tussen de 1.80 en 1.85 lang.
  • Dader 2 droeg een witte muts met zwarte opdruk, een donkere stoffen winterjas met capuchon tot over de heupen en een donkerkleurige broek. Hij is 1.70 tot 1.75 lang.
  • Dader 3 had een donkerkleurige muts op, droeg een donkere jas en een donkerblauwe spijkerbroek. Hij is 1.80 tot 1.85 lang.
  • Dader 4 droeg donkere kleding en is 1.75 tot 1.85 lang.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Raadhuisstraat of Bickerstraat woensdagavond iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn bij de opsporing van de daders? Neemt u dan contact op met de recherche in Heerhugowaard, via telefoonnummer 0900-8844

Automobilist rijdt door na aanrijding trein

Berkhout, woensdag 7 januari 2009

Een automobilist is woensdagmiddag om 12:45 uur doorgereden na een aanrijding met een trein. De aanrijding vond plaats op de spoorwegovergang op de Grootweg in Bobeldijk, bij Berkhout. De auto werd echter niet aangetroffen, wel wat brokstukken, waaronder de bumper met kentekenplaat  De veroorzaker van het ongeluk was doorgereden. Hij kon later op de ringweg A10 bij Amsterdam worden aangehouden. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk waarom de automobilist doorreed.

 


Ongevallen door gladheid

Spanbroek, woensdag 7 januari 2009
Vanmorgen rond 10.00 uur verloor een 48-jarige automobilist uit Hoogwoud de macht over zijn stuur op de Grote Wijzend. Door gladheid ging zijn auto in een bocht rechtdoor. Zijn auto belandde op de kop in een diepe sloot en alleen de wielen staken nog boven water uit. De auto liep vol met water en de bestuurder had maar een klein beetje lucht ter hoogte van de autovloer. Een 55-jarige passant uit de Zuidermeer zag de auto in het water liggen en spoedde zich naar een 58-jarige boer aan de Grote Wijzend. Die startte zijn tractor en trok de auto boven water waarna de passant in het water een portier open kon krijgen en het slachtoffer zichzelf uit zijn benauwde positie kon bevrijden. Hij had nog maar een heel klein beetje lucht over in zijn auto. Hij kon met zijn achterhoofd onder water nog maar net met zijn mond een beetje lucht happen. Hij raakte bij de aanrijding niet gewond maar wel licht onderkoeld. Hij moest thuis een warme douche nemen. Zijn auto raakte total loss. De politie gaat de twee hulpverleners nog bedanken want het had niet enkele minuten langer moeten duren of de automobilist zou zijn verdronken.

Nibbixwoud, woensdag 7 januari 2009
Vanmorgen rond 08.50 uur reed een moeder uit Nibbixwoud met haar drie kinderen in de auto te water vlakbij haar huis. De weg was spiegelglad en ze verloor in een S-bocht de macht over het stuur waarna ze op de kop met haar voertuig in de sloot terecht kwam. Met hulp van een 45-jarige passant uit Hoogkarspel konden de portieren van de auto open en werden de inzittenden eruit gehaald. De vrouw is met haar kinderen naar huis gelopen en daar kwamen twee ambulances om een onderzoek in te stellen. De grootste verwonding had één van de kinderen. Deze had een paar losse tanden. Alle betrokkenen zijn voor onderzoek vervoerd naar het ziekenhuis. De leeftijden van de betrokkenen zijn nog niet exact bekend maar de drie kinderen waren naar schatting tussen de 2 en 6 jaar oud. De auto raakte total loss.

Wieringerwerf, woensdag 7 januari 2009
Vanmorgen tussen 06.30 en 09.00 uur vroor het wegdek van de A7 plotseling op. Op viaducten en op- en afritten was het asfalt glad. Dit leidde tot een zevental botsingen waarbij diverse auto’s betrokken raakten en geen zwaar gewonden vielen. De aanrijdingen vonden plaats op het wegvak tussen Den Oever en Hoorn, ondermeer bij de afritten bij Wieringerwerf, Middenmeer en Wognum. De politie roept automobilisten op om voorzichtig te rijden wanneer er sprake kan zijn van opvriezende weggedeelten, afstand te houden en de snelheid te matigen.

Aanhoudingen voor brandstichting in vuilcontainers

Alkmaar, woensdag 7 januari 2009

Drie jongens werden woensdagavond aangehouden voor brandstichting. De politie kreeg rond 19.15 uur een melding dat er een bovengrondse vuilcontainer in brand stond aan de Spieghelstraat. Dit zou gedaan zijn door drie jongens die vuurwerk in de container hadden gegooid. Een politiebiker die op weg was naar de melding zag dat twee jongens zich voor de politie verstopten achter een geparkeerde auto op de Uitenboschstraat. Zij verdwenen in een steeg, maar de politiebiker kon de twee op de Karel Manderstraat staande houden. Eén van hen vluchtte echter. de jongen kon echter, samen met de derde verdachte een half uur later worden aangehouden op de Jan van Galenstraat. De 17-jarige jongen en de twee 19-jarige jongens uit Alkmaar werden overgebracht naar het politiebureau aan het Mallegatsplein.

Honderden slachtoffers door vrieskou

Heiloo, dinsdag 6 januari 2009

In een sloot rondom een appartementencomplex aan de Zeeweg in Heiloo hebben enkele honderden vissen het leven gelaten door de kou. De brandweer heeft op zwakke plekken wakken gemaakt zodat er meer zuurstof in het water komt. Voor honderden witvisjes en enkele grote karpers kwam deze reddingsactie echter te laat. Zo ook voor de grote karper die op zijn kop lag en ogenschijnlijk nog bewoog had een toevoer van zuurstof geen zin meer.

Video


Conducteur mishandeld

Hoorn, maandag 5 januari 2008

Op maandagavond 5 januari 2009 omstreeks 21.30 uur werd een 51-jarige hoofdconducteur mishandeld op het treinstation in Hoorn. Een 22-jarige man uit Hoorn kon ter plaatse worden aangehouden als verdachte.

De verdachte werd in de trein gecontroleerd door de conducteur. Hij bleek geen geldig vervoersbewijs bij zich te hebben. Hierop kreeg hij een Uitstel van Betaling. Toen de trein stil stond op het centraal station in Hoorn, belette de verdachte de conducteur om uit te stappen. Er ontstond een handgemeen waarbij de conducteur meerdere malen in het gezicht werd geslagen. De verdachte vertrok toen de machinist van de trein zijn collega te hulp schoot.

De verdachte kon ter plaatse door de gewaarschuwde politie worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het onderzoek is inmiddels overgedragen aan de Spoorwegpolitie.

Vrachtwagen valt om bij de Omval

Alkmaar, maandag 5 januari 2009

Op de N242 bij de Omval in Alkmaar is maandag om 17:20 uur een vrachtwagen met een lading sloophout gekanteld. De chauffeur is hierbij gewond geraakt.  Het sloophout is op de rijbanen terecht gekomen en blokkeerde het verkeer richting de A9. Twee personenauto’s waren over de lading hout gereden, waarbij deze licht beschadigd raakte.  De vrachtwagen kwam vanaf de Nieuwe Schermerweg en wilde de N242 richting de A9 opdraaien. Volgens een getuige begon de wagen plotseling te slingeren, waarna het eerste gedeelte kantelde. De verwachting is dat het verkeer langere tijd hinder zal ondervinden van het ongeval.


Aanrijding met letsel

Wieringerwaard, maandag 5 januari 2009

Op maandagmorgen omstreeks 00.35 uur raakte een 42-jarige man gewond bij een aanrijding op de Slikkerdijk in Wieringerwaard. De man stond in een personenauto stil op de Slikkerdijk. Van achteren naderde een 50-jarige man uit Schagen in een vrachtwagen. Hij zag te laat dat de personenauto stil stond en botste hier achterop. Door de klap schoot de personenauto de berm in, reed het talud van de naast de weg gelegen sloot af en kwam in de sloot tot stilstand. De bestuurder werd met mogelijk nek- en schouderletsel overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Containers aangespoeld

IJmuiden – zondag 4 januari 2009

In de nacht van zaterdag op zondag zijn op het strand ten zuiden van IJmuiden tien grote zeecontainers aangespoeld. De lege containers zijn rond vier uur van het schip de Hem uit Antigua en Barbuda overboord gevallen. Het schip heeft geen schade opgelopen, enkele containers liepen flinke schade op. Eén container is mogelijk gezonken en is nog niet gevonden.  In opdracht van de eigenaar heeft een aannemer de containers in de loop van de zondag geborgen.


Ernstige mishandeling

Alkmaar, zondag 4 januari 2009

Op zondagavond omstreeks 20.15 uur werd een 29-jarige Alkmaarder ernstig mishandeld op de Kerkstraat in Alkmaar. Een getuige zag dat twee mannen met elkaar op de vuist gingen. Het slachtoffer viel daarbij tegen een hek, waarna hij op de grond terechtkwam. Hij kreeg toen nog verschillende schoppen tegen zijn hoofd. Toen de getuige tussenbeiden wilde komen, ging de dader er vandoor. Het slachtoffer bleek een zware hersenschudding en aangezichtsletsel te hebben opgelopen. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Steekpartijen

De Koog, zondag 4 januari 2009
Op zondagmorgen omstreeks 02.00 uur kreeg de politie melding dat een 18-jarige jongen uit De Koog zou zijn neergestoken in een café aan de Dorpsstraat in De Koog. Ter plaatse bleek het slachtoffer met een glas in zijn zij te zijn gestoken. Het slachtoffer werd ter behandeling van zijn wond overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Zijn toestand is stabiel.
In het café was een 25-jarige man uit De Cocksdorp aanwezig die door enkele omstanders werd aangewezen als mogelijke dader. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.De politie onderzoekt de ware toedracht van het steekincident en de betrokkenheid daarbij van de verdachte.

Alkmaar, zondag 4 januari 2009
Op zondagmorgen omstreeks 03.30 uur werd een 20-jarige Alkmaarder aangehouden op de Willem Marishof in zijn woonplaats. De man wordt er van verdacht met een mes op een 37-jarige Alkmaarder te hebben ingestoken. Het slachtoffer was uit geweest met een ex-vriendin, een eveneens 37-jarige Alkmaarse. Op de weg naar de woning van de vrouw hadden de ex-geliefden ruzie gekregen. Bij de flatwoning had de vrouw de vriend van haar dochter gewaarschuwd. Deze kwam, volgens de verklaring van het slachtoffer, met een mes naar buiten en probeerde de man hiermee neer te steken. Het slachtoffer liep een snijwond aan zijn arm op. Deze wond moest in het Medisch Centrum in Alkmaar worden behandeld. De verdachte werd ter plaatse aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Bocht gemist

Obdam, zaterdag 3 januari 2008

Op zaterdagmiddag omstreeks 14.20 uur reed een 19-jarige man uit Obdam in een bestelauto over het Hofland in zijn woonplaats. Vermoedelijk door te laat remmen, een te hoge snelheid en een nat en enigszins glad wegdek gleed de auto in een bocht de sloot in. De bestuurder liep daarbij geen letsel op. Een 21-jarige uit Alkmaar afkomstige passagier moest overgebracht worden naar het Medisch Centrum in Alkmaar met een mogelijke heupfractuur. Ook had de man verwondingen aan zijn gezicht. Doordat hij geen gordel droeg, was hij met zijn hoofd tegen de voorruit aangekomen.


Zoekactie

Akersloot, zaterdag 3 januari 2008

Zaterdag werd er door brandweerduikers gezocht naar twee kinderen die vermoedelijk door het ijs waren gezakt langs de A9 ter hoogte van Akersloot. Er werd uiteindelijk niemand gevonden. De brandweer heeft het gevaarlijk stuk ijs met lint afgezet.


Zeer grote brand bloembollenbedrijf

Hem, vrijdag 2 januari 2009

Een zeer grote brand in Hem heeft vrijdagavond een bloembollenbedrijf volledig verwoest. De brand werd omstreeks kwart voor negen ontdekt. Het complex aan de Torenstraat beslaat enkele duizenden vierkante meter. Korpsen uit de wijde omgeving bestreden de vlammenzee. De oorzaak is, net als de totale schade, nog onbekend.


Auto te water

Sint Maartensvlotbrug, donderdag 1 januari 2009

Op donderdagmiddag omstreeks 16.15 uur raakte een 54-jarige vrouw uit Marken met haar auto in het water van het Noordhollandskanaal. De vrouw reed over de Rijksweg N9 tussen Sint Maartensvlotbrug en Burgervlotbrug. Door onbekende oorzaak raakte zij aan de rechterzijde van de weg met haar wielen in de berm. Bij het terugsturen schoot de auto de weg over. De auto belandde daardoor in het water van het Noordhollandskanaal. De vrouw kon op eigen kracht uit de auto komen. Hoewel diverse personen stonden te kijken, was het een 36-jarige man uit Den Helder die het water in sprong en de vrouw op de kant hielp. De vrouw werd met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. In verband met alcoholgebruik werd een bloedmonster van de vrouw afgenomen. Het bloed wordt op de aanwezigheid van alcohol onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd.


Klem gereden

Warmenhuizen, donderdag 1 januari 2009

Op donderdagavond omstreeks 22.00 uur reed een 40-jarige Poolse vrouw in een personenauto over de Warmenhuizerweg in Warmenhuizen. Zij had alcohol gebruikt en slingerde over de rijbaan heen en weer. Om ongelukken te voorkomen werd de vrouw met haar auto klem gereden door enkele inwoners van Warmenhuizen. De gewaarschuwde politie trof de vrouw aan die verklaarde niet te hebben gereden. Een vriend zou achter het stuur van de auto hebben gezeten. Jammer voor de vrouw was, dat zij alleen in de auto zat. De vrouw werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Zij weigerde echter haar medewerking hieraan te verlenen. De vrouw krijgt een proces-verbaal. Haar rijbewijs in ingevorderd.

Diverse aanhoudingen tijdens Oud en Nieuw

De jaarwisseling in de regio Noord-Holland Noord is redelijk verlopen. Over het algemeen was de sfeer goed met hier en daar een negatieve uitschieter. De politie kreeg diverse tips en veel meldingen van het publiek waardoor ongeregeldheden vaak konden worden voorkomen. De Mobiele Eenheid behoefde nergens in actie te komen. Er werden in de hele regio 22 personen door de politie aangehouden, inclusief de niet aan Oud & Nieuw gerelateerde arrestaties.

Alkmaar en omgeving
De georganiseerde vreugdevuren , ondermeer in de Bloemwijk, het Scharlo en de Kruseman van Eltenweg, zijn mede dankzij medewerking van buurtbewoners goed verlopen. In Nieuw Overdie wisten de buurtvaders enkele akkefietjes in de kiem te smoren, samen met medewerkers van een particulier beveiligingsbedrijf. In Oud-Overdie deed zich rond 23.15 uur het grootste incident voor. Daar was op de Kortenearkade gepoogd basisschool ‘De Piramyde’ in brand te steken. Er waren twee ruiten vernield. Door het ontstane gat was een jerrycan met benzine in de school geplaatst. Daaraan was een stuk vuurwerk bevestigd dat was afgegaan waardoor het brandalarm in de school in werking trad en een beveiligingsbedrijf de politie en brandweer kon inschakelen. Gelukkig heeft de jerrycan met benzine geen vlam gevat. De schade bleef beperkt tot de ruiten en wat roet aan het plafond. De politie stelt een nader onderzoek in.
Voorts zijn er in Alkmaar enkele voertuigen in vlammen opgegaan. Rond 01.30 uur stond er op de Bestevaerstraat een acamper en een bestelbusje in de brand en twintig minuten later vatte een Fiat Panda op de Piet Heinstraat vlam. Er werden in Alkmaar geen arrestaties verricht.

Heerhugowaard en omgeving
De politie in Heerhugowaard had het rustiger dan vorig jaar. Er waren wel diverse meldingen van kleine brandjes. Er werden in totaal vijf personen aangehouden. De eerste aanhouding vond plaats rond 01.30 uur op de Bosboomstraat. Daar had een 17-jarige jongen uit Heerhugowaard van een afstandje een 23-jarige plaatsgenoot bedreigd met een mes. De verdachte werd weggehouden door vrienden en later door de politie gearresteerd.
Rond 02.00 uur werden een 50-jarige vader en zijn 18-jarige zoon, beiden uit Heerhugowaard, aangehouden op de Lijsterbeslaan. De zoon had ruzie gekregen met een 57-jarige buurman en kreeg van hem een duw. Hierna ging de vader verhaal halen en gaf hem een kaakslag. Bij de aanhouding werden de agenten door de zoon bedreigd en gaf de vader een schop tegen het bovenlichaam van een agent.
Rond 02.15 uur hield de politie op de Rustenburgerweg twee broers uit Alkmaar aan van 30 en 32 jaar oud. Ze waren stomdronken met elkaar op straat aan het vechten en werden wegens openbare dronkenschap ter ontnuchtering ingesloten.
Rond 06.15 uur moest een 24-jarige man uit Heerhugowaard voor een hechting worden vervoerd naar het ziekenhuis nadat hij op de Zuidwijkring door een kennis in zijn wenkbrauw was gestoken. Hij had woorden met de kennis gekregen waarna er een schermutseling was ontstaan en de kennis vermoedelijk een mes heeft gebruikt. Hij zag kans om weg te komen maar zijn identiteit is bij de politie bekend.

Schagen en omgeving
De nacht in Schagen en Wieringerland is redelijk rustig verlopen. In een discotheek aan de Loet werd rond 04.30 uur een 17-jarige jongen aangehouden nadat hij door portiers buiten was gezet. Hij had een 20-jarige man uit Oudkarspel op zijn neus geslagen en krijgt een proces-verbaal wegens mishandeling.
Een 46-jarige man uit Schagen werd rond 03.35 uur op de Markt aangehouden. Hij had een fiets tegen het portier van een politieauto aangegooid waardoor er een kras was ontstaan. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens vernieling en tevens krijgt hij de schaderekening gepresenteerd.
Rond 04.00 uur is er op de Parallelweg in Schagen door onbekend gebleven oorzaak een geparkeerde personenauto in de brand gevlogen. De brandweer heeft het vuur geblust en de auto raakte zwaar beschadigd.

Bergen, Heiloo en Castricum en omgeving
De politie in de Duinstreek spreekt van een rustig verloop van de jaarwisseling in een goede sfeer. Er waren wel enkele incidenten waaronder: een caravanbrand op de Banweg in Egmond aan den Hoef, vuurwerk gooiende jeugd naar passanten in Castricum, een vernieling van een telefooncel op de Kennemerstraatweg in Heiloo en twee vernielde lantaarnpalen in Egmond Binnen. Er werd één aanhouding verricht. Dat betrof een 41-jarige automobilist uit Uitgeest. Hij reed na een bezoek aan een discotheek met zijn auto over de A9 ter hoogte van Akersloot door rood licht. Hij werd gecontroleerd op drankgebruik en bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies aan het bureau 325 ug/l (tot 220 toegestaan) en krijgt een proces-verbaal.

Den Helder en Texel
Op Texel deden zich geen incidenten voor. In Den Helder was het hier en daar wat onrustig en werden er in totaal acht arrestaties verricht in verband met Oud en Nieuw en nog eens drie wegens overige oorzaken.
Kort na middernacht kwamen er veel meldingen van overlast van vuurwerk uit de wijk Tuindorp. Een groepje bewoners uit de Anjelierstraat stichtte brandjes op de kruising met de Brakkeveldweg en gedroeg zich wat provocerend naar de hulpverleners. Rond 03.30 uur keerde de rust weer en heeft de gemeente de restanten van de rijbaan verwijderd.
Vanaf 04.00 uur kreeg de politie meldingen van overlast vanaf Willemsoord. Daar was een groot nieuwjaarsfeest aan de gang met zo’n 1500 bezoekers. Er bleken zich binnen enkele kleine opstootjes te hebben voorgedaan. Rond 06.00 uur heeft de politie in samenspraak met de organisatie besloten het feest te beëindigen. Er werden hier in totaal vijf aanhoudingen verricht.
De eerste aanhouding betrof een 21-jarige man uit Den Helder. Agenten waren er getuige van dat hij een vrouw vol in haar gezicht sloeg. Toen zij hem aanhielden bemoeiden een 21-jarige man uit Almere en een 22-jarige man uit Den Helder zich hiermee waarna ook zij werden aangehouden. De mishandelde vrouw is onbekend gebleven.
Een 21-jarige man uit Den Helder werd om 05.00 uur aangehouden omdat hij op het terrein van Willemsoord met zijn schouder expres tegen de buitenspiegel van een politieauto liep, waardoor die spiegel werd vernield. Hij krijgt de rekening gepresenteerd.
Om 05.40 uur werd een 19-jarige man uit Den Helder op Willemsoord aangehouden omdat hij op straat een fles stuk gooide en tegen reclameborden aanschopte.
Rond 05.30 uur werd in de Koningstraat een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden na een mislukte drugsverkoop. De klant uit Den Helder was niet tevreden en nam zijn geld terug waarop de Amsterdammer een mes trok en de man bedreigde, zonder hem te raken. Bij zijn aanhouding had hij het mes al aan iemand anders doorgegeven. De man is ingesloten in afwachting van zijn verhoor.
Rond 07.00 uur werd op de Koningstraat een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens openbare dronkenschap. Hij gedroeg zich vervelend en wilde nog een shoarmazaak in. Hij is ter ontnuchtering ingesloten.
Eerder in de nacht, omstreeks 00.45 uur, werd op de Marsdiepstraat een 14-jarige jongen uit Den Helder aangehouden. Hij had in de telefoon in een telefooncel een rotje afgestoken waardoor het toestel vernield raakte. Zijn ouders zullen de rekening moeten betalen.
Rond 04.00 uur werd een 22-jarige man uit Den Helder aangehouden nadat hij, zonder rijbewijs en onder invloed van alcohol, een aanrijding had veroorzaakt op de Professor Blokstraat. Hij reed in de  auto van zijn vriendin achteruit tegen de geparkeerde auto van zijn schoonvader. Hij had de auto zonder de toestemming van zijn vriendin meegenomen. Na de aanrijding liep de man even weg maar hij meldde zich even later toch bij de politie. Hij blies aan het bureau ruim vijf keer de toegestane hoeveelheid voor een beginnend bestuurder: 495 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij krijgt een proces-verbaal wegens joy-riding en het veroorzaken van een aanrijding met drank op, zonder rijbewijs.
In een woning aan de Nieuweweg werd een 34-jarige man uit Den Helder aangehouden omdat hij zijn echtgenote met zijn vuist in haar gezicht had geslagen. De vrouw klaagde over pijn maar had geen zichtbaar letsel. De man is in verband met het plegen van huiselijk geweld ingesloten.
Rond 05.00 uur werd op de Prins Willem Alexandersingel een 26-jarige man uit Heiloo aangehouden nadat hij met behulp van een bloempot een ruit van de PAAZ-afdeling van het Geminiziekenhuis aan de Huisduinerweg had vernield. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding waardoor de politie pepperspray moest gebruiken om hem onder controle te brengen. Hij is ingesloten voor verhoor.

Hoorn
De sfeer in Hoorn was rustig dit jaar. Er waren vrij weinig ongeregeldheden. De politie hield twee personen aan wegens vernieling van een ruit van een restaurant en drie personen wegens geweld in de relationele sfeer.
Rond 03.30 uur waren enkele personen er getuige van dat twee jongens van 17 jaar oud uit Hoorn en Amsterdam een ruit inschopten van een restaurantje aan de Grote Noord. Ze wezen toegesnelde agenten waar de jongens liepen. Eén getuige was ze gevolgd en had hen aangesproken. Hij werd daarbij met mishandeling bedreigd. Nog voordat de getuige iets kon overkomen waren de agenten al ter plaatse en konden ze de jongemannen inrekenen. Ze zijn voor de nacht ingesloten en gaven vanmorgen bij het verhoor hun domme actie toe. Ze waren baldadig en hadden niet verwacht dat de ruit stuk zou gaan.
Rond 03.30 uur werd op de Karos een 22-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij was behoorlijk dronken en agressief en had ruzie gemaakt met enkele familieleden. De man is ter ontnuchtering ingesloten.
Om 05.30 uur is bij een woning in Hoorn een 31-jarige man uit Zwaag aangehouden nadat hij onder invloed van drank het glas in de voordeur van de woning van zijn vriendin had vernield en haar auto had beschadigd. Hij wilde blijven slapen maar zijn vriendin stelde daar geen prijs op waarna hij boos werd en door de politie wegens vernieling werd aangehouden en ingesloten.
Om 07.15 uur werd in een woning in Hoorn een 31-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij had haar geslagen waardoor ze enkele blauwe plekken had opgelopen. De man is voor verhoor ingesloten.

Grootebroek en wijde omgeving
De politie in De Koggen spreekt van een redelijk goed verlopen Oud & Nieuw-viering. Vooral bij het uitgaan van de horeca is er sprake geweest van enkele kleine opstootjes. De sfeer bleef echter over het algemeen goed. In Opperdoes werd een brandweerman bedreigd door jeugd tijdens het blussen van een brandje op straat aan de Almersdorperweg. Toen de politie ter plaatse kwam keerde de rust terug maar er wordt nog een nader onderzoek ingesteld naar mogelijke verdachten.
Om 04.00 uur werd op het Westeinde in Enkhuizen een 40-jarige Oosteuropeaan op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning. Een 22-jarige bewoner van het pand kwam omstreeks 03.55 uur thuis toen hij de man nog net over de achterpoort zag klimmen. In de woning bleken allerlei spullen te zijn klaargezet om mee te nemen en de hele woning was doorzocht. Hij volgde de man maar raakte hem kwijt in bosschages aan het Westeinde. De politie zette een diensthond in waarna de man uit de bosjes tevoorschijn kwam en kon worden aangehouden. Hij is in het belang van het onderzoek opgesloten.