Schuurbrand in Den Hoorn

Den Hoorn, woensdag 15 oktober 2014

Woensdagmorgen rond acht uur werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand aan de Westerweg bij den Hoorn. Bij aankomst bleek al dat het om een uitslaande brand ging. Er bleek een van de vele schuren op het terrein in brand te staan. De brandweer schaalde gelijk op naar grote brand en er werden eenheden van het vaste land opgeroepen.  De betreffende schuur kan als verloren worden beschouwt.

Marcel Winter


Man rijdt op gestolen scooter

Alkmaar, woensdag 15 oktober 2014

Woensdagmiddag is een 17-jarige Alkmaarder aangehouden nadat hij op een gestolen scooter reed. De jongeman viel op doordat hij te hard over de Koedijkerstraat reed. Nadat hij aan de kant werd gezet bleek dat het om een gestolen voertuig ging. De jongeman is aangehouden, de scooter in beslag genomen.

Auto in brand

Hippolytushoef, woensdag 15 oktober 2014

Op woensdagmorgen omstreeks 03.25 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Zonnebloemstraat. De auto stond geparkeerd voor een woning. Een van de bewoners werd wakker van geluid op straat. Toen hij ging kijken bleek de auto volledig is brand te staan.  De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Omdat de auto al op de plaats geparkeerd stond vanaf de vorige ochtend, sluit de politie brandstichting niet uit.  De politie is op zoek naar getuigen van de brand, met name twee jongens die ten tijde van de brand in de omgeving waren. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Vrachtwagen in berm N249

Anna Paulowna, woensdag 15 oktober 2014
De N249 bij Anna Paulowna is woensdagochtend enige tijd afgesloten geweest ivm het bergen van een vrachtwagen. Deze kwam door onbekende oorzaak vast te zitten in de berm en kon er niet zelfstandig uit komen.

Elf aanhoudingen na ongeregeldheden Heerhugowaard

Heerhugowaard, woensdag 15 oktober 2014

De politie heeft dinsdagavond in de wijk Huygenhoek in Heerhugowaard elf personen aangehouden. Rond 21.40 uur zocht een groep jongeren aan het A.C. op ’t Landplantsoen de confrontatie met elkaar. De politie heeft de groep gefouilleerd en gevorderd weg te gaan. Daarbij zijn twee personen aangehouden. Daarna keerde de rust terug. Later op de avond was het opnieuw onrustig op het AC op ’t Landplantsoen. Er werd met stenen gegooid en de jongeren zochten opnieuw de confrontatie met elkaar. Agenten hebben de jongeren uit elkaar gedreven. Bij deze actie zijn negen personen aangehouden. Boven de wijk heeft lange tijd een helikopter gehangen. Dit om agenten op straat bijstand te verlenen. De elf verdachten in de leeftijd van 14 tot 20 jaar zitten vast voor onderzoek.

Vrouw mishandeld in Heerhugowaard

Heerhugowaard, dinsdag 14 oktober 2014

Een vrouw is in de nacht van maandag op dinsdag naar eigen zeggen ernstig mishandeld door twee jongens in Heerhugowaard. Op Facebook heeft het slachtoffer foto’s van de verwondingen in haar gezicht geplaatst. De vrouw liet in een eigen getuigenoproep op Facebook weten dat zij op de Oosttangent ter hoogte van de Molenwijk die nacht rond 00.30 uur van haar fiets werd getrapt door twee vermoedelijk Noord-Afrikaanse jongens. Haar gezicht zou op het fietspad zijn gedrukt, ze werd op haar wenkbrauw geslagen en kreeg vervolgens een mes op haar keel nadat ze aan haar nek omhoog was getild. Ook zou het duo aan haar kleren hebben gesjord. Volgens het slachtoffer ging het tweetal er vervolgens vandoor toen er honden in een tuin begonnen te blaffen. Het duo rende weg in de richting van de Waarderhout. De jongens droegen donkere kleding en hadden petjes op.

14-jarig meisje aangehouden

Heerhugowaard, maandag 13 oktober 2014

De politie heeft maandag een 14-jarig meisje uit Alkmaar aangehouden voor betrokkenheid bij het mishandelen van een ander meisje in Heerhugowaard. Vorige week verschenen diverse filmpjes in de media waar te zien was dat het slachtoffer werd mishandeld door andere jongeren. Bij één van die mishandelingen werd het slachtoffer van haar fiets getrokken  Het aangehouden meisje heeft meegewerkt aan het onderzoek en is na verhoor heengezonden. De politie doet nog nader onderzoek naar betrokkenheid van andere jongeren bij deze mishandeling.

Hooibrand in Oudeschild

Oudeschild, zondag 12 oktober 2014

Zondagmorgen rond elf uur werd de brandweer opgeroepen voor een binnenbrand aan het Mieland in Oudeschild. De brandweer rukte met twee tankauto`s en de tankwagen uit. Bij aankomst bleek het te gaan om hooibroei in balen stro, die opgeslagen waren in een half open schuur. De bewoners en omstanders waren al bezig met het uit de schuur halen van de balen stro en ze aan het blussen. De brandweer nam de blussing over en liet de pakken uit de schuur halen. Met behulp van de eigenaar werden de pakken uit elkaar getrokken om ze beter te kunnen afblussen. Waarna met behulp van een warmtebeeld camera alles werd nagekeken. Over de schade is niets bekend, maar de schuur werd behouden.

Marcel Winter


Boerderijbrand in Sint Maartensvlotbrug

Sint Maartensvlotbrug, zondag 12 oktober 2014

Automobilist rijdt voortuin in

Berkhout, zondag 12 oktober 2014

In de nacht van zaterdag op zondag is een 28-jarige man de voortuin van een woning aan de Oosteinde ingereden. De bestuurder kwam aanrijden vanuit de Kerkebuurt, is de controle over het voertuig verloren en is de voortuin van een woning aan de Oosteinde ingereden. Hij kwam tot stilstand tegen de gevel van de woning. Hierdoor is veel schade ontstaan. De twee inzittenden van het voertuig zijn onmiddellijk na het incident gevlucht. De politie kon de 28-jarige bestuurder en de 43-jarige passagier uit Zwaag aanhouden op de Dirk Laanstraat voor verlaten van de plaats van het ongeval. Op het politiebureau blies de bestuurder 855 ugl waar de maximale norm 220 ugl is. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en het tweetal is ingesloten.

Zeehonden op nieuw strand Hondbossche Zeewering

Petten, zaterdag 11 oktober 2014

Beroving in woning

Alkmaar, zaterdag 11 oktober 2014
Zaterdagavond omstreeks 22.45 uur is er een jongeman beroofd in zijn woning aan de Bloemstraat. Er kwam een jonge vrouw aan de deur bij het slachtoffer die aangaf in zware problemen te zitten en geld nodig te hebben. Het slachtoffer besloot het meisje te helpen en liep samen met haar naar een pinautomaat. Het lukte het slachtoffer niet om geld te pinnen en zij liepen vervolgens terug naar de woning. Eenmaal voor de deur van de woning van het slachtoffer kwam er een man achter hem staan die hem dwong de woning in te gaan. In de woning kwamen ook de jonge vrouw en een andere man de woning binnen. Zij wilden geld van het slachtoffer, maar dit had het slachtoffer niet. De mannen hebben toen elektronica uit de woning gepakt en zijn vervolgens weggegaan.

De eerste man betreft een licht getinte man van 1,80 meter lang, smal en mager postuur en rond de 20 jaar. Hij heeft lange dreadlocks, een getrimde baard, bakkenbaarden en bruine ogen. De man droeg een grijs vest en had een ring om zijn rechterhand.  De tweede man betreft een getinte man van 1.85 meter lang, half lange dreadlocks en een breed postuur. De man droeg een rood trainingsvest, donkere trainingbroek en lichte sportschoenen. Het meisje is rond de 1,65 meter lang, heeft een bleek gezicht, is rond de 22 jaar, heeft een fors postuur en lang donker golvend haar. Zij droeg een zwarte legging, een wit shirt en een zwart colbert jasje.


Motorrijder gewond na val op Huiswaarderweg

Alkmaar, zaterdag 11 oktober 2014

Een motorrijder raakte zaterdagavond omstreeks half zeven gewond op de Huiswaarderweg in Alkmaar. De motorrijder trok op bij de verkeerslichten richting de Huiswaarderbrug toen een personenauto naar de baan wilde waar de motorrijder op reed. Vermoedelijk schrok de motorrijder van dit voornemen, raakte de controle over zijn voertuig kwijt en kwam ten val. Zijn motor ging er vervolgens alleen vandoor en kwam verderop op het kruispunt Huiswaarderweg / Neswaard tegen een paal tot stilstand. De motor en de personenauto zijn niet met elkaar in botsing gekomen. Een traumateam kwam per helikopter ter plaatse om medische assistentie te verlenen. De motorrijder werd onder begeleiding van een trauma-arts per ambulance overgebracht naar het MCA. De Verkeers Ongevallen Analisten hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht.

Bewoners betrappen drie inbrekers

Blokker, vrijdag 10 oktober 2014

De politie zoekt drie inbrekers, die terwijl ze een inbraak in een woning aan het Zuiderhout pleegden, door de bewoners werden overlopen. De 79-jarige bewoner kreeg een duw en een trap van één van de inbrekers. Daarna gingen de drie inbrekers er direct vandoor. De bewoner is nagekeken door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis. Van de drie inbrekers is op dit moment alleen bekend dat zij een licht getinte huidskleur hebben, tussen de 25 en 35 jaar oud zijn.  En tussen de 1.80m en 1.85 m groot. Iets gezien of gehoord? Bel 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

Buurtbewoner pakt sleutel van beschonken brokkenpiloot af

Schoorl, vrijdag 10 oktober 2014

Een automobilist is vrijdagavond op de Duinweg in Schoorl tegen een bermpaal gereden. Na de aanrijding is de man aangehouden omdat hij de plaats van het ongeval had getracht te verlaten, ook bleek hij gedronken te hebben. De man wilde na de aanrijding met zijn beschadigde auto wegrijden. Een buurtbewoner kon dat echter voorkomen door de contactsleutel weg te nemen. De man werd agressief en wilde de sleutel terug. De gewaarschuwde politie constateerde dat de man teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel de man heeft gedronken. Zijn beschadigde auto moest worden afgesleept.

Vrachtwagen botst op auto op N245

Langedijk, vrijdag 10 oktober 2014

Op de N245 bij Langedijk is vrijdagmiddag een vrachtwagen achterop een personenauto gebotst. Het ongeluk gebeurde bij de verkeerslichten met de Nauertogt. De automobiliste remde hard af voor oranje. De vrachtwagenchauffeur kon niet meer op tijd remmen en een botsing was het gevolg. De vrouw in de auto raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Een berger heeft de auto meegenomen.

Auto in brand

Hippolytushoef, vrijdag 10 oktober 2014

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.25 uur bleek een personenauto in brand te staan op de Zonnebloemstraat. De auto stond geparkeerd voor een woning. Een van de bewoners werd wakker van geluid op straat. Toen hij ging kijken bleek de auto volledig is brand te staan. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Omdat de auto al op de plaats geparkeerd stond vanaf de vorige ochtend, sluit de politie brandstichting niet uit. De politie is op zoek naar getuigen van de brand, met name twee jongens die ten tijde van de brand in de omgeving waren. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Gewonde na schietpartij

Heerhugowaard, donderdag 9 oktober 2014
Donderdagavond rond 20.45 uur is een 34-jarige man uit Heerhugowaard gewond geraakt na een schietpartij aan de Esdoornlaan. Hij kwam twee jongeren tegen waar hij om onduidelijke reden een woordenwisseling kreeg. Daarna is er op hem geschoten door het duo. De verdachten zijn twee jongeren met Noord-Afrikaans uiterlijk van ongeveer 1.75 meter. Zij droegen een donkere jas, jeans en petjes. Het duo maakte zich uit de voeten in de richting van de Middenweg. Er is een Burgernetactie opgestart en de omgeving is doorzocht, maar er zijn geen verdachten aangetroffen. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis overgebracht voor onderzoek en kon later weer naar huis. De politie onderzoekt de toedracht van de zaak en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Verdachte steekincident aangehouden

Alkmaar, donderdag 9 oktober 2014

Op donderdag hield de politie een 44-jarige man uit Alkmaar aan. De man wordt ervan verdacht een 32-jarige plaatsgenoot te hebben verwond op de Keizerstraat. Omstreeks 16.35 uur kreeg de politie melding van een steekincident waarbij het slachtoffer lichte verwondingen had opgelopen. Uit de verklaring van het slachtoffer kwam naar voren dat hij een afspraak had met de verdachte in verband met een zakelijke overeenkomst. Toen het slachtoffer bij de verdachte kwam, liep deze snel naar hem toe met een voorwerp, waarmee hij stekende bewegingen maakte. De verdachte werd ter plaatse door de politie aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Bij hem of in de directe omgeving is geen scherp steekvoorwerp aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Huisdieren overleden bij keukenbrand aan Kompasweg

Alkmaar, donderdag 9 oktober 2014

In een woning aan de Kompasweg in Alkmaar is donderdagochtend brand uitgebroken. Het vuur ontstond in de keuken van de rijtjeswoning. Tijdens de brand waren er meerdere dieren aanwezig. Hiervan zijn enkele dieren overleden en een aantal gewond. De dierenambulance werd opgeroepen voor de aanwezige huisdieren. Bij de brand kwam veel rook vrij, hierdoor heeft de woning flinke rookschade opgelopen.

Aanhouding na rijden zonder gordel

Alkmaar, donderdag 9 oktober 2014

In de nacht van woensdag op donderdag omstreeks 1.00 uur heeft de politie een 37-jarige man uit Alkmaar aangehouden aan de Ruijterstraat voor het rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden zonder gordel en besloten de automobilist staande te houden aan de Zeglis. De agenten hadden het vermoeden dat de bestuurder gedronken had en lieten hem een blaastest ondergaan. De man blies een A wat inhoudt dat de man meer dan de toegestane hoeveel alcohol had genuttigd. Toen agenten de bestuurder vertelden dat hij mee moest naar het bureau verzette de man zich en begon te rennen. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden op de Ruijterstraat. De agent heeft hierbij pepperspray moeten gebruiken, omdat de man zich verzette tegen zijn aanhouding. Op het bureau bleek dat de man een alcoholpromillage van 0,8 had.

Verkeersongeval tussen motor en busje

Akersloot, woensdag 8 oktober 2014

Woensdagmiddag omstreeks 16.30 uur heeft er een verkeersongeval plaatsgevonden tussen een motor en een busje op de kruising van de Kanaaldijk en de Molenlei. De bus en de motor reden over de Kanaaldijk in de richting van Alkmaar, toen de bus linksaf sloeg de Molenlei op. De motorrijder heeft dit vermoedelijk niet gezien en wilde de bus linksom inhalen. Hierbij raakte de motorrijder de linkerkant van de bus en kwam hard ten val. De motorrijder is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Vermiste man mogelijk niet meer in leven

Beets, dinsdag 7 oktober 2014

In het onderzoek naar de vermiste 69-jarige Rolf Langenberg uit Beets heeft de politie een aantal belangrijke sporen gevonden. Mogelijk is de man niet meer in leven. Over wat de politie heeft gevonden worden op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. Sinds vrijdag is de politie bezig met het onderzoek in- en rond de woning van Langenberg. Het onderzoek wordt de komende dagen voortgezet. Afgelopen zaterdag heeft de politie in dit onderzoek een 53-jarige inwoner van Beets aangehouden. De verdachte en de vermiste man uit Beets zijn bekenden van elkaar. De aangehouden verdachte wordt vandaag, dinsdag 7 oktober, voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Zwangere vrouw gewond bij frontale botsing op N9

Burgervlotbrug, dinsdag 7 oktober 2014

Bij een frontale aanrijding tussen een busje en een auto is dinsdagmiddag een zwangere vrouw gewond geraakt op de N9 bij Burgervlotbrug. Een personenauto botste achterop het busje. De vrouw is op een wervelplank gelegd en is overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanhouding na bromfietsdiefstal

Heerhugowaard, dinsdag 7 oktober 2014

Dinsdagmiddag omstreeks 14.30 uur heeft de politie een 16-jarige jongen uit Alkmaar aangehouden voor diefstal van een bromfiets. Een agent zag een drietal jongens uit de richting van het Transferium lopen met een bromfiets aan de hand. De verdachte probeerde tevergeefs de bromfiets te starten. De agent besloot het kenteken van de bromfiets te controleren, deze bleek als gestolen te zijn opgegeven. De jongen had inmiddels de brommer in de greppel naast het fietspad aan De Vork gelegd. De Alkmaarder is aangehouden voor diefstal van de bromfiets.

Jongen neergestoken om petje

Heerhugowaard, dinsdag 7 oktober 2014

Bij een steekpartij aan de Van Benthuizenlaan in Heerhugowaard is dinsdagmiddag om 13:30 uur een 16-jarige jongen uit Alkmaar gewond geraakt. Volgens een getuige moest de  jongen onder bedreiging van een mes zijn petje afstaan. Toen hij dit weigerde werd hij in zijn zij gestoken. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een Burgernetactie opgestart ivm het zieken naar de verdachten. Het betreft twee Marokkaanse mannen van 1.70 m. De één droeg een zwart trainingspak van Adidas en de ander had een aan de zijkant opgeschoren kapsel. De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Daarbij werd ook een speurhond ingezet. De daders zijn vooralsnog spoorloos. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.


Boerderij verwoest bij grote brand aan Akkerweg

Den Oever, maandag 6 oktober 2014

Een boerderij aan de Akkerweg in Den Oever is maandagochtend volledig in vlammen opgegaan. Het vuur ontstond om even voor 5.00 uur in het leegstaande pand. De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse maar konden de boerderij, met rieten dak, niet meer redden. In verband met vliegvuur werden bewoners van de omliggende woningen uit hun huis gehaald. Om 6.30 uur werd het sein brand meester gegeven.  Ten tijden van de brand was er niemand aanwezig in het pand. De boerderij is volledig verwoest. Wat de oorzaak van de brand is, is nog onbekend.

Rijexaminator aangehouden

Purmerend, maandag 6 oktober 2014
De politie en het OM verdenken een 62-jarige rijexaminator van het CBR van grootschalige fraude met rijexamens. Hij wordt ervan verdacht dat hij examenkandidaten, na het aannemen van geld, liet slagen voor hun praktijkexamen waardoor zij in het bezit kwamen van een rijbewijs. De rijexaminator werd vrijdagochtend 3 oktober aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat mogelijk honderd kandidaten op deze wijze hun rijbewijs hebben gehaald. Naast de rijexaminator hield de politie recent ook drie rijschoolhouders (47, 45 en 66 jaar) en een 29-jarige rijinstructeur aan. Agenten kwamen de 62-jarige rijexaminator uit Purmerend op het spoor na een aangifte van het CBR. Uit onderzoek van het CBR bleek dat opvallend veel kandidaten voor het praktijkexamen slaagden als de verdachte verantwoordelijk voor hun examen was. De examinator nam via de verdachte rijschoolhouders geld van kandidaten aan waarna deze het praktijkexamen behaalden, ongeacht hoe ze tijdens het examen presteerden. De recherche startte na de aangifte een onderzoek onder leiding van een officier van justitie. Dit onderzoek leidde naar de rijschoolhouders en de rijinstructeur. De recherche sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

De 62-jarige rijexaminator werd maandag 6 oktober voorgeleid bij de rechter-commissaris. Die bepaalde dat de hechtenis van de verdachte met 14 dagen moest worden verlengd. Er is op de woning van deze verdachte conservatoir beslag gelegd. Daarnaast is een hoeveelheid geld in beslag genomen.

Het Centraal Rijvaardigheidsbureau (CBR) neemt dit heel serieus; een woordvoerder: “De examinator is meteen na aanhouding op non-actief gesteld. Als fraude wordt vastgesteld, volgt ontslag. En wanneer uit het politieonderzoek blijkt dat mensen een gefraudeerd rijbewijs hebben, gaan we er alles aan doen om het rijbewijs ongeldig te verklaren. Ook tegen de betrokken rijscholen nemen we passende maatregelen. Maar daarvoor hebben we wel namen en rugnummers nodig.”

Dode man aangetroffen in caravan

Hoogwoud, zondag 5 oktober 2014

In de nacht van zaterdag op zondag, omstreeks 04.00 uur, kreeg de brandweer melding van een brand in een caravan aan de Groene Wuiver. De uitslaande brand was overgeslagen naar een naastgelegen kas. In de caravan is het stoffelijk overschot van een onbekende man aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de man en heeft sporen- en buurtonderzoek verricht. Een 31-jarige Poolse man werd aangehouden op verdenking van brandstichting. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Dronken bestuurder quad veroorzaakt ongeval

Petten, zondag 5 oktober 2014
Op de Sportweg heeft de politie zondagavond rond 21:00 uur twee mannen van 27 en 28 jaar uit Alkmaar en Heerhugowaard aangehouden. De Alkmaarder was zonder geldig rijbewijs en met een slok op over de kop geslagen met zijn quad en in de sloot beland. Zijn passagier, een 28-jarige man uit Heerhugowaard, werd ook aangehouden omdat hij nog boetes had open staan en niet in het bezit was van een geldig identiteitsbewijs. De bestuurder en zijn passagier werden ter plaatse door medewerkers van de ambulance nagekeken waarna de bestuurder met onbekend letsel naar het ziekenhuis werd vervoerd.  Omdat uit een blaastest bleek dat er drank in het spel was, heeft een arts in het ziekenhuis bloed van de man afgenomen om het precieze alcoholgehalte te kunnen vaststellen. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt wegens gevaarlijk weggedrag.

Gestolen vrachtwagen met 120 vaten chemisch afval aangetroffen

Alkmaar, zaterdag 4 oktober 2014

Vrijdagavond rond half twaalf komt er een melding bij de politie binnen van een vrachtwagen in het gras langs de N242, ter hoogte van het AFAS stadion. De politie treft een vrachtwagen met alarmlichten aan zonder personen bij het voertuig. Bij nadere controle van het voertuig treft men valse kentekenplaten op voor- en achterzijde aan. De vrachtwagen blijkt te zijn gestolen. In de vrachtwagen staan 120 vaten met chemische afval (vermoedelijk drugsafval) en een aantal zakken “bijtend soda”. De brandweer is gekomen voor nader onderzoek en zij zijn om half twee gestart om de vaten in een container over te laden. Tegen half vijf was men hiermee klaar en zijn de vaten afgevoerd. De inhoud van de vaten wordt nader onderzocht.

Huis beschoten met paintballguns

Wervershoof/Andijk/Bovenkarspel, vrijdag 3 oktober 2014

Vrijdagavond rond 11 uur belt een bewoner van een woning aan de Dres naar de politie met de melding dat drie mannen zijn woning hebben beschoten met paintballguns. Deze waren geladen met verf. De inwoner is samen met een andere man achter de daders aangegaan. Hierbij wordt door één van de mannen met de paintballgun geschoten en raakt de achtervolger gewond aan zijn been. Aan de hand van de beschrijving van één van de verdachten gaat de politie rond kwart voor twaalf naar een huisadres in Andijk. Hier treft men drie personen aan die in het bezit zijn drie paintballguns. Alle drie de verdachten, een 19-, 20- en 23-jarige inwoner uit Andijk, zijn aangehouden voor openlijke geweldpleging. Op 1 oktober zijn er vanuit Bovenkarspel diverse meldingen gekomen van beschietingen met paintball geweren. De politie neemt dit mee in het verdere onderzoek van deze zaak.


Aanrijding Hoeverweg

Egmond aan den Hoef, vrijdag 3 oktober 2014

Bij een frontale aanrijding tussen twee auto’s zijn vrijdagmiddag om 14:45 uur vier gewonden gevallen. Het ongeval vond plaats op de Hoeverweg tussen Alkmaar en Egmond. Een traumateam kwam ter plaatse om medische assistentie te verlenen. Vier personen werden met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De weg tussen Alkmaar en Egmond was tot 16:45 uur afgesloten voor het verkeer.

Kees Zwaan


Jongen beroofd van fiets

Den Helder, donderdag 2 oktober 2014

Een 16-jarige jongen reed donderdagmiddag omstreeks 12.45 uur samen met nog twee scholieren op de fiets op de Zoomstraat, in de buurt van het Cruyff Court, toen een donker getinte man hem benaderde. De jongen stopte en de man bedreigde hem vervolgens en pakte zijn fiets af. De dreiger was in het bijzijn van nog een groepje donker getinte mannen. De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien van of gehoord over deze beroving.

Brandstofdief aangehouden

Alkmaar, donderdag 2 oktober 2014

De politie heeft donderdagochtend vroeg een 29-jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van diefstal van brandstof. Een agent zag de man omstreeks 4:30 uur in de berm bij de Boekelerdijk lopen en vertrouwde het niet. Op de vraag wat hij daar deed, kon de verdachte geen duidelijk antwoord geven. In de auto van de man trof de agent een grote jerrycan gevuld met brandstof aan. Na nader onderzoek werden in de berm nog elf volle jerrycans aangetroffen. De man is meegenomen voor verhoor en de auto en de jerrycans zijn inbeslag genomen. De eigenaar van een garagebedrijf op het nabijgelegen industrieterrein heeft aangifte gedaan van diefstal van brandstof.

Tractor verliest achterwiel, jongen gewond

Zijdewind, donderdag 2 oktober 2014

Een jongen raakte donderdagochtend om 9 uur gewond bij een ongeval op de N241 in Zijdewind. Een tractor met aanhanger, geladen met zand, verloor op de rotonde zijn linker achterwiel. De jongen die in de cabine zat raakte gewond aan zijn hand. Het losgeslagen wiel kwam vast te zitten onder de aanhanger. De brandweer heeft het wiel onder de aanhanger los weten te krijgen. De tractor werd van de rotonde gesleept en even verderop in de berm gezet zodat het verkeer er weer door kon. Tijdens de bergingswerkzaamheden kreeg een vrachtwagenchauffeur pech. Zijn vrachtwagen met oplegger bleek zonder brandstof te zitten en kwam op de rotonde tot stilstand. Een jerrycan met diesel bracht voor hem uitkomst. Omstreeks half elf werd de rotonde weer vrijgegeven.

Autobrand

Hoorn, woensdag 1 oktober 2014

Op woensdagavond omstreeks 23.50 uur werden de bewoners van een pand aan de Wever wakker van een harde klap. Toen zij naar buiten keken, zagen zij een personenauto op straat in brand staan. De gewaarschuwde brandweer kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. De politie stelt een onderzoek in en sluit brandstichting niet uit.

Mannen vernielen auto in Bakkerstraat

Alkmaar, woensdag 1 oktober 2014

Het waarom snapt Ed Bakker, eigenaar van een Saab, nog steeds niet. Zijn auto werd woensdagavond vernield door drie mannen die na de vernieling ervandoor gingen in een auto. De buurt werd ’s avonds opgeschrikt door een paar harde knallen. Diverse buurtbewoners liepen naar buiten en zagen dat de ruiten van de auto van Bakker werden vernield door drie grote mannen. Daarbij maakten zij gebruik van een metalen buis of een honkbalknuppel. Nadat de voorruit en twee zijramen waren ingegooid gingen de in het geheel zwart geklede daders er in een donkere sportwagen ervandoor. Het waarom begrijpt Bakker, boekhouder van beroep, niet. Hij heeft naar eigen zeggen geen vijanden. Op hetzelfde tijdstip werd er verderop in de straat een raam van een woning vernield. De bewoner was niet thuis. Vermoedelijk gaat het om dezelfde daders. Het is nog onbekend of er meer vernielingen in de buurt zijn gepleegd. Mensen die getuigen zijn geweest van de vernielingen of meer informatie kunnen verschaffen over de daders worden verzocht contact op te nemen met de politie. 

Leidingen kapot getrokken bij sloopwerkzaamheden

Hippolytushoef, woensdag 1 oktober 2014

Bij sloopwerkzaamheden aan de Koningsstraat in Hippolytushoef zijn woensdagochtend leidingen kapot getrokken. Het betrof een gas en waterleiding. Ook was er een elektrakabel kapot. Uit voorzorg werd de brandweer gewaarschuwd. Liander kwam ter plaatse om alles af te sluiten.