Overval op motorservice in Den Helder

Den Helder, woensdag 30 november 2011

Woensdagmiddag werd een motorservice aan de Blokmakersweg overvallen. Rond 14.25 uur kwamen twee mannen de zaak binnen. De eigenaresse werd bedreigd met een (mogelijk) vuurwapen. Nadat de overvallers de buit in ontvangst hadden genomen, gingen zij ervan door. De politie is op zoek naar getuigen die woensdagmiddag op of rond de Blokmakersweg iets verdachts hebben gezien. Ook mensen die andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen.  Dit kan met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Update na brand Zuidstraat Den Helder

Den Helder, woensdag 30 november 2011

Onderzoek in het pand aan de Zuidstraat heeft uitgewezen dat er geen slachtoffers zijn gevallen bij de brand woensdagochtend. Op het moment dat er brand uitbrak waren er wel mensen in het pand aanwezig. Zij hebben allemaal het pand tijdig kunnen verlaten. Vermoedelijk is een technisch mankement in de stroomvoorziening de oorzaak geweest van de brand.

Man neemt spullen brandweer weg

Den Helder, woensdag 30 november 2011

Een 50-jarige man uit Den Helder werd woensdagochtend rond 02.45 uur aangehouden op de Zuidstraat. De hulpverleningsdiensten waren op de Zuidstraat aanwezig vanwege een woningbrand. Een agent hoorde een brandweerman roepen dat er spullen werden gestolen. Bij de brandweerman stond de 50-jarige man. De brandweerman vertelde dat de man een pion had weggenomen. Toen de 50-jarige man hier op aan werd gesproken, gaf hij de pion terug. Ook gaf de brandweerman aan dat hij een zogenaamde flair mistte. De agent zag dat de jas van de 50-jarige man bol stond en vroeg hem zijn jas open te maken. Hij bleek de flair onder zijn jas te hebben gestopt. De man werd aangehouden.

Fikse schade na ongeval

Bovenkarspel, woensdag 30 november 2011

Een 41-jarige Poolse automobilist veroorzaakte woensdagmiddag rond 15.40 uur fikse schade op de Hoofdstraat. De man kwam vanuit de richting van Grootebroek en passeerde een geparkeerd voertuig, terwijl er tegemoet komend verkeer aan kwam. De 41-jarige man moest hierdoor uitwijken en raakte de macht over het stuur kwijt. Hij kwam 100 meter verder tot stilstand nadat hij met zijn bestelauto een gemeentepaal, een hekwerk, een lantaarnpaal  en een geparkeerde auto had beschadigd. Er vielen geen gewonden. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingevorderd. Er was geen alcohol in het spel.

Auto tegen lantaarnpaal

Alkmaar, woensdag 30 november 2011

Een 63-jarige automobiliste uit Schagen werd woensdagmiddag rond 18.45 uur naar het MCA overgebracht nadat zij met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden op de Huiswaarderweg. De vrouw was met haar auto in de berm geraakt en wilde terug sturen. Zij reed hierbij echter met volle vaart tegen een lantaarnpaal. De automobiliste werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding Dudokweg

Heerhugowaard, woensdag 30 november 2011

Woensdagochtend vond rond 11.15 uur een aanrijding plaats op de W.M. Dudokweg. Een 75-jarige automobilist uit Oudkarspel reed over deze weg en verleende geen voorrang aan een 40-jarige automobilist die over de G. Rietveldweg reed. De 75-jarige man en de 40-jarige automobilist en zijn inzittende werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Voormalig cafe door brand verwoest

Den Helder, woensdag 30 november 2011

Voormalig café Co-Co aan de Zuidstraat is in de nacht van dinsdag op woensdag volledig door brand verwoest. Omstreeks half twee werd de brand ontdekt door een voorbijganger. In afwachting van de hulpdiensten maakte de man de bewoners van naastgelegen woningen wakker. Deze verklaarden dat er vermoedelijk geen personen in het brandende pand waren. Het pand wordt bewoond door een aantal Poolse mensen. Waar deze zich bevinden is onbekend. Mogelijk zijn er slachtoffers in het pand. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. Vorige week donderdag werden in Den Helder zeven Poolse Arbeiders uit hun woonverblijven aan de Nieuweweg uitgezet. De eigenaar van de woning had zijn pand illegaal verhuurd. Volgens de gemeente was het gevaar voor brand groot.

Beroofd van telefoon, verdachten aangehouden

Koedijk, dinsdag 29 november 2011

Een 20-jarige man uit Uitgeest en een 15-jarige man uit Heerhugowaard zijn dinsdagmiddag rond 14.20 uur aangehouden op de Broekerweg in Heerhugowaard. Kort daarvoor was op de Saskerstraat in Koedijk een 17-jarige jongen van zijn telefoon beroofd. Een jongen vroeg hem de weg. Het slachtoffer had zijn telefoon op dat moment in zijn hand. De jongen die hem aansprak trok hem met kracht uit zijn hand. Omdat de 17-jarige jongen zijn telefoon stevig vast hield werd hij meerdere keren in zijn gezicht geslagen. De jongen ging er uiteindelijk met de telefoon vandoor. De politie werd gebeld. Agenten troffen de jongen, die voldeed aan het opgegeven signalement aan, op de fiets op de Broekerweg. Hij was in gezelschap van de 20-jarige man. Bij fouillering van de 20-jarige man kwam een telefoon tevoorschijn. De man gaf aan dat hij niet wist hoe hij aan het toestel kwam. De man werd aangehouden. Ook de 15-jarige jongen werd aangehouden. Beide mannen werden in verzekering gesteld. De 20-jarige man werd woensdagochtend heen gezonden.

Twee jongens aangehouden met gestolen auto

Hoorn, maandag 28 november 2011

Een 17-jarige en een 16-jarige jongen, beiden afkomstig uit Hoorn, zijn maandagmiddag rond 12.25 uur aangehouden op de Koepoortsweg. Agenten hadden een ongevalsmelding en zagen vlak voor de stopstreep op de Van Dedemstraat een auto abrupt stoppen. Twee jongens renden uit de auto in de richting van de Koepoortsweg. Omdat het vermoeden bestond dat de jongens een ongeval hadden veroorzaakt gingen de agenten achter de twee aan. De twee jongens werden op de Koepoortsweg aangehouden. De auto waar zij uit waren gesprongen bleek gestolen te zijn.

Automobilist gaat er vandoor

Heerhugowaard, maandag 28 november 2011

Een 21-jarige man uit Heerhugowaard is maandagochtend rond 02.40 uur aangehouden op de Van Eedenstraat. Agenten zagen op het Kooimeerplein een auto staan. Bij natrekken van het kenteken bleek het voertuig niet verzekerd te zijn, de APK verlopen en de te naam gestelde niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De agenten gaven de bestuurder een stopteken bij de afslag bij de Smaragdweg. De bestuurder ging er echter met verhoogde snelheid vandoor richting Heerhugowaard. Net voorbij het spoorviaduct verloor de man de macht over het stuur en kwam in de berm terecht. Hij vervolgde zijn weg weer gewoon, terwijl de agenten links naast het voertuig wisten te komen. De bestuurder stuurde echter naar links waardoor de agenten krachtig af moest remmen en uit moesten wijken om niet van de weg gedrukt te worden. De auto werd zonder bestuurder aangetroffen op de Taxuslaan. Na een korte zoekslag kon de 21-jarige man aangehouden worden op de Van Eedenstraat. De bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies 475 ug/l. De man is in verzekering gesteld.

Schuurbrandje lombardijeweg in Alkmaar

Alkmaar, maandag 28 november 2011

Man aangehouden in bos

Egmond aan Zee, zondag 27 november 2011

De politie hield om 16.30 uur aan Strandslag Bad Noord een 64-jarige man uit Egmond aan Zee aan. Een 47-jarige boswachter uit Castricum had de man even daarvoor aangesproken op het niet aanlijnen van zijn hond. Toen de boswachter hem wilde bekeuren voor het niet aangelijnd houden van zijn hond, bleek hij zich niet te kunnen legitimeren. Vervolgens reageerde de man agressief en dreigde hij de boswachter te slaan met de hondenriem en zijn vuist. De boswachter gaf de hondenbezitter te kennen dat hij was aangehouden, omdat hij zich niet kon legitimeren. De man liep echter gewoon door. De gewaarschuwde politie hield de man vervolgens aan wegens het niet kunnen tonen van identificatiepapieren. De boswachter zal ook aangifte wegens bedreiging doen tegen de man.


Groot alarm vanwege rookpluim

Camperduin, zondag 27 november 2011

Hulpdiensten rukten zondag massaal uit voor witte rook dat uit de duinen van Camperduin kwam. In eerste instantie werd gedacht aan een fosforgranaat. De brandweer constanteerde alleen witte rook en geen vlammen. Toen men met een hark wat helmgras weg haalde begon het heftiger te roken. De EOD werd gewaarschuwd. Deze adviseerde om 100 meter afstand te houden. Omdat het mogelijk ook om een gasleiding kon gaan werd Taqa gewaarschuwd. Ter plaatse gekomen Taqa medewerkers wisten zeker dat er op het punt waar de rook vandaan kwam geen gasleiding liep. Na controle werd er wel een lichte drukverschil in een leiding gemeten. Nadat er op twee punten kranen werden dichtgedraaid werd de rook minder. In de buurt, op het fietspad en op het wegdek ligt witte poeder.  Mogelijk is het zand. Dit zal worden onderzocht. De brandweer blijft, tot duidelijk is wat de rook veroorzaakte, paraat.

Update : Het gaat om een breuk in de gasleiding. Deze zal maandag worden gerepareerd

Alcohol en verkeer

Heerhugowaard / Alkmaar, zondag 27 november 2011
Een 18-jarige jongen uit Heerhugowaard werd zondagochtend rond 05.10 uur aangehouden op de Wilhelminalaan in Alkmaar. De politie kreeg een melding dat drie jongens in een zwaar beschadigde auto waren aan komen rijden bij het MCA ziekenhuis. Een van de jongens was gewond. Het voertuig stond in één van de parkeervakken geparkeerd en bleek inderdaad zwaar beschadigd te zijn aan de voorzijde. Er werden twee jongens aangetroffen in de wachtkamer van de spoedeisende hulp. De derde jongen werd inmiddels behandeld. De 18-jarige man, eveneens uit Heerhugowaard, was buiten bewustzijn binnengebracht. De twee jongens in de wachtkamer verklaarden dat zij de auto van de moeder van de 18-jarige verdachte hadden meegenomen en op het industrieterrein de Zandhorst een ongeval te hebben gekregen. De verdachte bleek met alcohol op en zonder rijbewijs zijn vriend naar het ziekenhuis te hebben gereden. Bij navraag bleken de jongens zonder toestemming de auto te hebben meegenomen. De 18-jarige jongen blies 495 ug/l. Dit is vierenhalf maal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. De jongen werd aangehouden voor rijden onder invloed, verlaten plaats ongeval en het in gevaar brengen van anderen. De 19-jarige gewonde jongen moet 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven.

Den Helder, zondag 27 november 2011
Een 22-jarige automobilist uit Litouwen werd zondagochtend rond 00.17 uur op de Polderweg aangehouden met teveel alcohol op. De man, een beginnend bestuurder,  blies 810 ug/l. Dit is negen keer de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Heerhugowaard, zaterdag 26 november 2011
Een 41-jarige man uit Heerhugowaard werd zaterdagavond rond 22.20 uur aangehouden in zijn woning. Een 25-jarige man uit Oosterhout stond met zijn auto op de Middenweg te wachten voor een verkeerslicht. Hij voelde dat hij van achteren opgedrukt werd door een auto achter hem. De 25-jarige man stapte uit en liep naar de bestuurder van de auto. Hij opende het portier en rook een alcohollucht. De bestuurder probeerde de auto in zijn achteruit te krijgen, dit lukte echter niet. Hij reed nog enkele keren tegen de achterkant van de auto van de 25-jarige man. Hierna lukte het de bestuurder blijkbaar wel het voertuig in zijn achteruit te krijgen. Hij keerde en reed weg. De 25-jarige man had schade aan zijn auto. De politie werd gebeld. Deze achterhaalde via het kenteken van de weggereden bestuurder het adres van de te naam gestelde van het voertuig. De 41-jarige man werd aangehouden voor verlaten van de plaats van het ongeval en bleek inderdaad onder invloed van alcohol te verkeren. Hij blies op het politiebureau 815 ug/l. Dit is bijna viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
 
Slootdorp, zaterdag 26 november 2011
Een 46-jarige automobilist uit Slootdorp raakte zaterdagochtend zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Wieringerrandweg met zijn auto tegen een boom was gereden. De politie kreeg net na middernacht een melding van het ongeval. Toen agenten onderweg waren naar de melding kregen zij door dat de eigenaar van de auto net thuis was aangekomen. Bij de woning van de man aangekomen bleek dat hij bloed op zijn kleren had, een bloedlip en last had van zijn arm. De man werd, nadat hij ter controle naar het ziekenhuis was geweest, aangehouden voor rijden onder invloed. Hij blies 650 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd.

Autobrand Hensbroek

Hensbroek, zondag 27 november 2011

Op camping Holiday, aan de Kerkweg in Hensbroek, woedde vanmorgen omstreeks half 8 een autobrand. De brandweer kwam ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat het voertuig geheel uitbrandde. De oorzaak van de brand is niet bekend.


Brand in opslagruimte Den Helder

Den Helder, zondag 27 november 2011

Vuurwapen

Schagen, zaterdag 26 november 2011

Zaterdagochtend trof de politie trof bij controle van een auto een vuurwapen aan. De 40-jarige bestuurder reed rond 03.50 uur over de Provinciale weg. Hij werd aan de kant gezet. Op de achterbank van de auto lagen meerdere jerrycans. Ook werd er veel  gereedschap in het voertuig aangetroffen. Tussen de passagiersstoel en de achterbank bleek een vuurwapen te liggen. Het wapen en de gereedschappen werden in beslag genomen. De man werd aangehouden voor wapenbezit. Hij is in verzekering gesteld.

Man gooit met biljartballen in café

Alkmaar, zaterdag 26 november 2011

Een 26-jarige man uit Alkmaar werd zaterdagavond rond 20.45 uur aangehouden op de Stationstraat. De man zat in een café en werd door de bardame aangesproken omdat hij een sigaret opstak. De man ging hierop door het lint, en pakte enkele biljartballen van de biljarttafel. Deze gooide hij met kracht tegen verschillende ruiten. Enkele sneuvelden hierdoor. Vervolgens gooide hij enkele barkrukken naar de ruimte achter de bar. Alle bezoekers vluchtten uit het café. De politie hield de 26-jarige man aan.

Personenauto vat vlam aan de Dracht

Grootebroek, vrijdag 25 november 2011

De voorkant van een personenauto brandde vrijdagavond rond 21.30 uur volledig uit aan de Dracht in Grootebroek. Door onbekende oorzaak vatte de auto vlam. De gealarmeerde brandweer had de brand snel onder controle. Door de brand ontstond er veel schade aan de auto. De politie doet onderzoek naar de oorzaak. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Wesley Boots


Fietsster gewond

Hoorn, vrijdag 25 november 2011

Een 82-jarige fietsster uit Hoorn raakte vrijdagmiddag gewond bij een ongeval op de Timmerwerf. Een 51-jarige automobiliste uit Hoorn had last van de zon en zag, bij het nemen van de bocht naar links, niet de haar tegemoetkomende fietsster. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam. De vrouw werd per ambulance overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Zij bleek aan beide zijden gebroken ribben te hebben en twee gebroken oogkassen.

Auto in slootje

Waarland, vrijdag 25 november 2011

Een automobilist belandde vrijdagavond omstreeks negen uur met de auto van zijn vader in een slootje. De man reed op de Nieuwboerweg toen hij waarschijnlijk een bocht verkeerd inschatte. De man kon zelfstandig het voertuig verlaten. Het ambulancepersoneel heeft de man ter plaatse nagekeken. Hij raakte niet gewond. Uit een blaastest bleek dat er geen alcohol in het spel was.

Tuinhuis in vlammen op

Heerhugowaard, vrijdag 25 november 2011

Aan de Van Santenlaan in Heerhugowaard bleek vrijdagmiddag een tuinhuis in brand te staan. Van het tuinhuis bleef weinig over. Ook een deel van een schutting en enkele coniferen gingen verloren. De oorzaak van de brand is onbekend. In een naastgelegen vijver kwam bluswater terecht. Vanwege de aanwezigheid van enkele grote Koikarpers zal het water worden ververst.

Automobilist onder invloed

Den Helder, vrijdag 25 november 2011

Een 48-jarige automobilist uit Den Helder raakte vrijdagochtend net na middernacht zijn rijbewijs kwijt. Agenten zagen de man met zijn auto rijden over rotonde bij de Ravelijnweg. Hij kwam op de rijbaan voor tegemoetkomend verkeer terecht. Op de Guldemondweg reed de man bijna tegen de middengeleider. Op de Torplaan miste de bestuurder bijna de afslag met de C.G. Geusstraat en reed bijna over de stoep. Op de Hendrik Broertjeslaan stopte de man en stapte uit. Hij was erg onvast ter been en sprak met dubbele tong toen hij door de agenten werd aangesproken. De man wilde weglopen, maar hem werd te kennen gegeven dat hij was aangehouden. Op het politiebureau blies hij 890 ug/l. Dit ruim viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. De man raakte zijn rijbewijs kwijt.

Graafmachine in brand

Warmenhuizen, vrijdag 25 november 2011

Op een stuk grond tussen De Helling en de Ontsluitingsweg in Warmenhuizen bleek vrijdagmorgen een graafmachine in brand te staan. De brand werd omstreeks tien voor half vijf ontdekt. De brandweer had de brand snel onder controle. De kappen van de machine bleken bij aankomst open te staan. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Aanrijding Westfriesedijk

Aartswoud, donderdag 24 november 2011

Een 53-jarige automobiliste uit Wieringerwerf werd donderdagmiddag rond 17.45 uur ter controle overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding. Een 41-jarige automobilist uit Den Helder kwam vanaf de Westfriesedijk en zag de auto van de vrouw, die vanaf de Oude Provincialeweg kwam, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding. De 53-jarige automobiliste werd ter controle overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Beide auto’s werden afgesleept door een takelbedrijf.

Automobiliste te water

Schagerbrug, donderdag 24 november 2011

Een 20-jarige automobiliste uit Den Helder raakte donderdagmiddag van de weg en belandde met haar auto in het water langs de N248. De vrouw reed richting de N9 toen zij ter hoogte van hectometerpaaltje 0.9 met haar auto in de rechterberm belandde. Ze stuurde fors tegen, schoot over de weg om vervolgens half in het water tot stilstand te komen. De vrouw werd ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. Ze raakte niet gewond. Loonwerkers van Sneekes uit Schagerbrug hebben de auto op het droge getrokken. Het verkeer op de N248 ondervond geen hinder van het ongeval.

Bromfietser glijdt uit

Schagen, donderdag 24 november 2011

Een 16-jarige bromfietser uit Anna Paulowna werd donderdagochtend rond 11.45 uur overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij op de Julianalaan met zijn brommer onderuit was gegaan. De jongen kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht en was even buiten bewustzijn. Hij werd met de ambulance naar het Gemini ziekenhuis overgebracht. Het wegdek van het fietspad was nat.

Motorrijder naar ziekenhuis na aanrijding

Den Helder, donderdag 24 november 2011

Een 42-jarige motorrijder uit Julianadorp raakte donderdagochtend rond 07.10 uur gewond op de Touwslagersweg. De man kwam met zijn motor vanaf het tankstation en klapte bij het afslaan op de auto van een 52-jarige automobilist uit Breezand, die vanaf de parallelrijbaan naar het tankstation wilde afslaan. De motorrijder kwam ten val en had last van zijn onderbuik. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.


Auto in sloot N241

Heerhugowaard, donderdag 24 november 2011

Op donderdagmorgen omstreeks 07.10 uur, raakte een 25-jarige vrouw uit Dirkshorn met haar auto te water in een sloot langs de A.C. de Graafweg in Heerhugowaard. De vrouw reed met een snelheid van ongeveer 70 km per uur toen zij in de berm terecht kwam. Zij verloor de macht over het stuur en belandde in de naast de weg gelegen sloot. De brandweer verwijderde het autodak om de vrouw rechtstandig uit het voertuig te kunnen halen. De vrouw werd met beenletsel en nek – en rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Hennepkwekerij ontdekt na brandmelding

Enkhuizen, donderdag 24 november 2011

In een bedrijfspand aan de Trompet werd donderdagochtend een hennepkwekerij ontdekt. Bij de hulpdiensten kwam voor 10.00 uur een brandmelding binnen van het pand op een industrieterrein in Enkhuizen. Bij het pand was geen rookontwikkeling zichtbaar maar werd wel een brandlucht geroken. Bij het naar binnen gaan van de bedrijfsruimte bleek er geknoeid te zijn met de elektriciteitsmeter. Hierdoor ontstond het vermoeden dat er een hennepkwekerij aanwezig was. Op de zolder bleek inderdaad een hennepkwekerij aanwezig te zijn met 831 planten. Ook werden er tientallen dozen met illegaal vuurwerk op de begane grond aangetroffen. De 48-jarige huurder van het pand werd aangehouden. De gemeente gaat over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit houdt in dat de kosten van de ontmanteling van de kwekerij verhaald worden op de verdachte. De gemeente gaat over tot deze maatregel wanneer er sprake is van het in gevaar brengen van omgeving.


Aanrijding Vroedschap

Zuid-Scharwoude, donderdag 24 november 2011

Op donderdagmorgen omstreeks 07.30 uur raakte een 15-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude ernstig gewond bij een aanrijding op de Vroedschap in Zuid-Scharwoude. De jongen reed over het fietspad en kwam in een flauwe bocht frontaal in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 23-jarige man uit Oudkarspel. Mogelijk heeft de bromfietser teveel de binnenbocht genomen. Beide betrokkenen werden voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Gas blijft hangen ; auto tegen boom

Middenmeer, donderdag 24 november 2011

Een 63-jarige automobilist uit Middenmeer botste donderdagmiddag rond 17.20 uur op de Dr. Colijnstraat met zijn auto tegen een boom. Het gas van de auto bleef hangen, waardoor het voertuig vooruit schoot en tegen een boom terecht kwam. De 56-jarige vrouw van de man, die op de passagiersstoel zat, had last van haar nek. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder had een buil op zijn hoofd.

Aanrijding met letsel

Den Hoorn, woensdag 23 november 2011

Op woensdagavond omstreeks 18.40 uur reed een 49-jarige man uit Den Hoorn in een bestelauto over de Westerweg in Den Hoorn. In een flauwe bocht begon het busje, mogelijk door een glad wegdek, te glijden. Het voertuig raakte van de weg, schoof over het naast de weg gelegen fietspad en kwam tot stilstand tegen een walkant. De bestuurder liep rugletsel op. Hij werd per ambulance overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Marcel Winter / Texelphoto.nl

Gestolen brommers

Alkmaar, woensdag 23 november 2011
Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur werd een snorfiets ontvreemd vanaf de van Ostadelaan in Alkmaar. De 21-jarige eigenaar zag de diefstal, maar kon op dat moment de dader niet meer achterhalen. Later op de middag zag hij de verdachte, een 31-jarige Alkmaarder, in de stad lopen. Hij waarschuwde de politie die de man kon aanhouden. De verdachte verklaarde direct de snorfiets te hebben verkocht aan een 46-jarige man uit Alkmaar. Ook deze verdachte kon even later op het Zeglis worden aangehouden. De snorfiets werd hier ook aangetroffen. Het voertuig is terug naar de eigenaar.

Den Helder, woensdag 23 november 2011
Op woensdagavond hield de politie een 14-jarige jongen uit Den Helder aan wegens heling van een bromfiets. Tijdens een surveillance zag de politie een jongen rijden op een bromfiets op de Anemomenstraat in Den Helder. De bestuurder droeg geen helm. Ook was de bromfiets niet voorzien van een kentekenplaat. Bij controle bleek deze als gestolen geregistreerd te staan. De bestuurder werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de bromfiets in beslag.


Gewapende overval op snackbar in Julianadorp

Julianadorp, woensdag 23 november 2011

Op woensdagavond omstreeks 20.45 uur werd een gewapende overval gepleegd op snackbar ‘t Centrum in het Loopuytpark in Julianadorp. Rond die tijd was een 23-jarige medewerkster alleen in de snackbar aanwezig. Zij was in de keuken aan het werk toen er plotseling een man het vertrek binnen kwam lopen. Hij dreigde met een vuurwapen. Direct daarna kwamen nog twee mannen de keuken binnen. De overvallers eisten geld. Nadat zij geld uit de kassa buit hadden gemaakt gingen de mannen er lopend vandoor. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie heeft een uitgebreide zoektocht in de omgeving ingesteld waarbij onder anderen een helikopter en een vliegtuig werden ingezet. De verdachten werden echter niet meer aangetroffen. De drie overvallers hebben allen een donkere huidskleur. De eerste dader had een lengte van ongeveer 1.65 en een slank postuur. Hij was ongeveer 24 a 25 jaar oud. De man droeg een zwarte bomberachtige jas, een zwarte muts en een zwarte broek. Opvallend aan de man was dat hij een troebel oog had. De tweede dader had een lengte van ongeveer 1,70 meter en een leeftijd van ongeveer 20 jaar. Hij droeg zwarte kleding en had zijn gezicht bedekt. De derde dader was ook rond de 1,65 a 1,70 lang. Ook hij droeg donkere kleding. De politie verzoekt eventuele getuigen van de overval zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem, bel dan met Meldt Misdaad Anoniem,tel.nr. 0800-7000.

illegale personen in paardenstal

Schoorl, woensdag 23 november 2011

Op woensdagmorgen heeft de politie een onderzoek ingesteld in een bedrijfspand aan de Omloop in Schoorl. Hierbij werden twee mannen en drie vrouwen aangetroffen die afkomstig waren uit de Oekraïne en illegaal in ons land verbleven. De vreemdelingen verbleven in een paardenstal waarin woonruimte was gemaakt. De vijf zijn overgebracht naar het politiebureau en hier in vreemdelingenbewaring gegaan. De politie stelt een onderzoek in naar de gedragingen van de eigenaar van het bedrijfspand.

Fietser ernstig gewond bij aanrijding

Noord-Scharwoude, woensdag 23 november 2011

Op woensdagmiddag omstreeks 14.00 uur raakte een 86-jarige man uit Zuid-Scharwoude gewond bij een aanrijding op de Spoorstraat in Noord-Scharwoude. De man reed op een fiets over het fietspad en passeerde de uitrit van een benzinestation. Vanaf het terrein kwam een 77-jarige man uit Aartswoud in een personenauto. Bij het oprijden van het fietspad zag hij de fietser over het hoofd. De Langedijker werd aangereden en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Hierbij liep hij ernstig hoofdletsel op. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Hij bleek onder anderen een schedelfractuur te hebben.

Hennepkwekerijen

Alkmaar, woensdag 23 november 2011
Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een bedrijfspand aan de Hamsterkoog in Alkmaar. In de loods werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen met ongeveer 760 planten en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. Ter plaatse werd een 27-jarige Serviër aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen.

Castricum, woensdag 23 november 2011
Op woensdagmorgen deed de politie onderzoek in een woning aan de Bloemen in Castricum. In het pand werd in meerdere vertrekken kweekruimtes voor hennep aangetroffen. In totaal ging het om ongeveer 135 planten, 10 kilo gedroogde henneptoppen en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek er ook sprake te zijn van diefstal van stroom. Ook was er met de gasmeter geknoeid. Ter plaatse werd de 56-jarige bewoner aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen.

Heiloo, woensdag 23 november 2011
Op woensdagmiddag deed de politie onderzoek in een woning aan de Kapellaan in Heiloo. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. In totaal ging het om ongeveer 91 planten en de benodigde apparatuur. Bij onderzoek bleek dat er geen sprake was van diefstal van stroom. In de woning was niemand aanwzeig. De hennep en de apparatuur werden in beslag genomen.

Weer auto te water op Schermerdijk

Ursem, woensdag 23 november 2011

Een automobilist is maandagmiddag op de Schermerdijk in Ursem te water geraakt. De bestuurder werd voor controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het is de derde keer in korte tijd dat er een auto op dezelfde plek in de ringvaart verdwijnt. Op 14 november reed een automobilist het koude water in. Hij raakte niet gewond. Eind augustus raakten twee jonge mensen gewond nadat de auto waarin zij zaten te water raakte. De bestuurder kon toen zijn rijbewijs inleveren.

Krantenbezorger lichtgewond bij autobrand

Benningbroek, woensdag 23 november 2011

Een bezorger van het Noord-Hollands Dagblad is woensdagochtend lichtgewond geraakt bij een autobrand in Benningbroek. De man zette omstreeks half vijf zijn auto stil op de Oosterstraat nabij het viaduct onder de A7 en deed de motor uit. Nadat hij was uitgestapt om de kranten te bezorgen kwam er rook uit zijn auto. Niet veel later ontstond er brand en volgde een kleine explosie. Na een tweede harde knal begon de auto, die nog in de eerste versnelling stond, ineens te rijden. Meters verderop kwam de brandende auto tot stilstand. De man probeerde met een brandblusser de brand te blussen. Daarbij raakte hij lichtgewond aan zijn gezicht. De brandweer moest er aan te pas komen om het vuur te doven. Voor de brandweer werd het bijna een spannende klus. De auto bleek precies tussen twee rietgedekte boerderijen tot stilstand te zijn gekomen. Met een watergordijn wist de brandweer het rieten dak van de ene boerderij te beschermen tegen de vonken. De brandweer wist de auto niet te redden.

Schuurbrand

Barsingerhorn, dinsdag 22 november 2011

Even voor tienen in de avond werd de brandweer van Wieringerwaard gealarmeerd voor een schuurbrand aan het Kreil in Barsingerhorn. Tijdens het aanrijden kwam via de alarmcentrale de informatie dat er wel brand was maar nog geen vlammen te zien waren. Het betrof een houten schuur met een kachel. Aangekomen bij de locatie werd er eerst een verkenningsronde gedaan. Al snel bleek dat het vuur, of dat wat er van over was, tussen de houten wanden en in het plafond van de schuur zat. Gelijk werd er van buitenaf een blusstraal tussen de wand geplaatst om zo de aanwezige brandhaard te bestrijden . Ondertussen werd van binnenuit het plafond deels open gehaald en de kachel werd verwijderd.In het plafond werd gelukkig geen actieve brand meer aangetroffen, maar om er zeker van te zijn dat deze ook niet meer tussen de houten wanden aanwezig was, werd er van binnenuit een deel van de houten wand weggezaagd. Nadat dit gebeurd was constateerde de bevelvoerder dat de brand inmiddels compleet gedoofd was.

Sandro Kwestro


Aanrijding met letsel

Den Burg, dinsdag 22 november 2011

Op dinsdagmiddag omstreeks 17.40 uur raakte een 51-jarige vrouw uit Den Burg gewond bij een verkeersongeval op de Waalderstraat in haar woonplaats. De vrouw reed op een fiets over de Bernhardlaan en fietste de rotonde op op de kruising met de Waalderstraat. Vanaf de Waalderstraat kwam een personenauto, bestuurder door een 51-jarige Pool in een bestelauto. Hij zag de vrouw over het hoofd en botste tegen haar aan. De vrouw kwam ten val en liep rug- en beenletsel op. Zij werd voor onderzoek overgebracht naar het Geminiziekenhuis in Den Helder.

Vrouw aangereden door buurtbus

Schagen, dinsdag 22 november 2011

Op dinsdagmiddag omstreek 15.20 uur raakte een 43-jarige vrouw uit Schagerbrug ernstig gewond bij een verkeersongeval op de Langestraat in Schagerbrug. De vrouw reed op een fiets over de Langestraat, waar zij vermoedelijk bij een oversteekplaats de rijbaan overstak. Hier werd zij geschept door de buurtbus, die vanaf de Frans Halsstraat de Langestraat op kwam rijden. De bus, die in de richting Sweelinckstraat reed, werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Nieuwe Niedorp. Het slachtoffer werd met mogelijk hersenletsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Haar toestand is kritiek.

Overleden fietser aangetroffen in sloot

Hoorn, dinsdag 22 november 2011

Dinsdagmiddag werd rond 12.55 uur het lichaam van een fietser aangetroffen in een sloot langs het fietspad aan het Keern bij de Bobeldijkerweg. Een bewoner wiens tuin aan de sloot grenst, zag de man met zijn fiets in het water liggen. De bewoner alarmeerde de hulpdiensten. De fietser bleek al overleden te zijn. Hij was korte tijd daarvoor van zijn werk vertrokken. Vast is komen te staan dat de man onwel is geworden en daardoor met zijn fiets in het water terecht is gekomen. Het ging om en 62-jarige man uit Zwaag.

Vernieling vrachtauto’s

Middenmeer, dinsdag 22 november 2011

Op dinsdag werden tussen 17.30 en 19.10 uur vernielingen gepleegd aan twee vrachtwagens en een bedrijfspand aan de Agriport in Middenmeer. Van een oplegger was het zeil kapotgesneden, terwijl bij een andere combinatie de lichten en de ruiten van de cabine waren vernield. Ook bleek de toegangsdeur van het pand geforceerd te zijn. Ongeveer zes weken geleden werden op hetzelfde terrein ook vernielingen gepleegd.

Auto in brand

Den Helder, dinsdag 22 november 2011

Op dinsdagavond omstreeks 22.20 uur vatte een auto vlam op de Huygensstraat in Den Helder. De brand was onder de motorkap begonnen. De eigenaar verklaarde dat er juist een nieuwe startmotor in de kleine bestelauto was gekomen en dat deze uit zichzelf wilde aanslaan. Kort daarop kwam er rook onder de motorkap vandaan. De brandweer kwam ter plaatse om het vuur te doven.

Illegaal vuurwerk

Heerhugowaard, dinsdag 22 november 2011

Op dinsdagmiddag omstreeks 12.50 uur controleerde de politie een auto op de Titanialaan in Heerhugowaard. De politie was getipt dat in de auto illegaal vuurwerk zou liggen. In de auto trof de politie zes nitraatbommen. Het gaat hier om uiterst gevaarlijk en in Nederland verboden zwaar vuurwerk. Het vuurwerk werd in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de 18-jarige en uit Hoogwoud afkomstige eigenaar.

Brand in afvalpers bij de Action Zwaagdijk-Oost

Zwaagdijk-Oost, dinsdag 22 november 2011

In een afvalpers bij Action Distributiecentrum aan de Perenmarkt in Zwaagdijk-Oost is dinsdag rond 12.30 uur brand ontstaan. De brandweer korpsen van Wevershoof, Westwoud en de Officier van dienst kwamen ter plaatse.  De brandweerlieden hebben een deel van de container waar het afval in brandde leeg gehaald en zo konden zij het brandende afval blussen.  De brandweer was ongeveer een uur bezig met de bluswerkzaamheden. De brand in de container die aan de afvalpers vast zit, is vermoedelijk ontstaan door wrijving van het afval dat vanuit de afvalpers dat naar de container toe gaat.

Wesley Boots


Automobiliste rijdt lantaarnpaal omver

Warmenhuizen, maandag 21 november 2011

Een 57-jarige automobiliste uit Den Helder kwam maandagmiddag rond 17.20 uur met haar auto tegen een lantaarnpaal terecht op de Debbemeerweg. Zij reed met haar auto door een bocht en verloor, mogelijk door het gladde wegdek, de macht over het stuur. Hierdoor ging zij met haar overtuig rechtdoor. Hierdoor reed ze een lantaarnpaal omver en kwam in de berm tot stilstand. De bestuurster raakte niet gewond. Het voertuig werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Gewonden bij aanrijding Nauertogt

Broek op Langedijk, maandag 21 november 2011

Een 64-jarige automobilist uit Koedijk en een 35-jarige automobiliste uit Julianadorp werd maandagmiddag rond 17.15 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een kettingbotsing op de Nauertogt. Een 41-jarige automobilist uit Heerhugowaard reed achterop een voor hem stilstaande auto. Deze 64-jarige man reed vervolgens weer tegen zijn voorligger, de 35-jarige automobiliste. De 64-jarige man werd met onbekend buik- en nekletsel overgebracht naar het MCA in Alkmaar. De 35-jarige automobiliste werd met vermoedelijk rugletsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Straatroof

Den Helder, maandag 23 november 2011

Op maandagmorgen omstreeks 08.20 uur werd een 20-jarige man uit Den Helder beroofd bij de kruising van het Liniepad en het Nieuwland in Den Helder. De man liep over straat toen hij werd aangesproken door vier mannen. Hij moest zijn geld en pinpas afgeven. Een van de mannen stond erbij met een stuk hout als knuppel in zijn handen. Toen er andere mensen langskwamen, gingen de overvallers er zonder buit vandoor. Het ging om vier mannen van 20 tot 25 jaar oud. Zij waren donker gekleed en hadden hun gezicht bedekt. De mannen renden weg in de richting Dollardlaan.

Toko Marsdiepstraat overvallen

Den Helder, maandag 21 november 2011

Maandagavond werd een toko aan de Marsdiepstraat overvallen. Rond 18.55 uur kwam er een man met een vuurwapen de zaak binnen. De man richtte het vuurwapen op de eigenaar, die achter de kassa stond. Vlak hierna kwam er een tweede man binnen die een klant, die aan het afrekenen was, beetpakte en naar de grond werkte. Een derde man ging bij de deur staan. De eerste overvaller gaf aan dat hij geld wilde. Nadat hij een greep in de kassa had gedaan, wilde hij meer geld. Nadat de eigenaar aangaf dat dit er niet was, werd hij een aantal keren met het vuurwapen tegen zijn hoofd geslagen. de 49-jarige eigenaar liep hierdoor een verwonding op aan zijn oor. De drie overvallers gingen er hierna snel vandoor. De politie is op zoek naar getuigen die maandagavond op of in de omgeving van de Marsdiepstraat iets verdachts hebben gezien. Ook mensen die andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht contact op te nemen met het overvallenteam. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Fietsster aangereden door automobilist

Den Helder, maandag 21 november 2011
Een 23-jarige fietsster uit Den Helder werd maandagochtend rond 08.00 uur aangereden door een auto op de Marsdiepstraat. De fietsster reed over deze straat in de richting van de Rijnstraat. Ter hoogte van deze straat kreeg zij geen voorrang van een 48-jarige automobilist uit Den Helder. Deze zag haar bij het optrekken te laat. De fietsster kwam ten val en raakte met haar hoofd het wegdek. Zij had last van haar hoofd en had een wondje aan haar linkerhand. Zij werd ter plaatse door ambulancepersoneel onderzocht.

Automobiliste rijdt voorgevel in

Wieringerwerf, maandag 21 november 2011

Een 48-jarige automobiliste uit Wieringerwerf reed maandagochtend rond 07.00 uur de voorgevel van een woning aan de Schouw in. Vermoedelijk is de bestuurster onwel geworden en daardoor de macht over het stuur verloren. Zij is korte tijd buiten bewustzijn geweest en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De 74-jarige bewoonster van het pand lag nog te slapen toen de vrouw tegen de gevel reed. Zij werd wakker van de harde knal en raakte verder niet gewond. De schade aan de gevel van het huis is aanzienlijk.

Inbraak woning

Broek op Langedijk, zondag 20 november 2011

Op de Dorpsstraat werd zondag rond 20.00 uur ingebroken in een woning. Aan de achterzijde van de woning bleek de balkondeur te zijn opengebroken. Uit het huis werd een horloge weggenomen.


Geschoten bij overval op straat

Alkmaar, zondag 20 november 2011

Een 32-jarige man uit Alkmaar is zondagavond rond 20.00 uur op de Willem Marishof beschoten en beroofd. Het slachtoffer had net zijn auto op de stoep voor een flat gezet en stapte uit. Er kwam een man naar hem toe lopen die een vuurwapen op hem richtte en vuurde. De 32-jarige man vluchtte een portiek in. Hij zag dat er meerdere mannen een doos mobiele telefoons uit de achterbak van zijn auto haalden. Hierna stapten de mannen in een donkerkleurige Seat en reden weg. Er vielen geen gewonden. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Willem Marishof iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met het overvallenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Alcohol in het verkeer

Alkmaar, zondag 20 november 2011
Op zondagmorgen omstreeks 06.00 uur controleerde de politie op de Smaragdweg in Alkmaar een  28-jarige Pool in een personenauto. De man viel op doordat hij richting aangaf naar links, terwijl hij rechtsaf sloeg. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. De man blies 910 ug/l. Dat is ruim vier maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal. De politie onderzoekt nog of de man in het bezit is van een geldig rijbewijs. Als hij dat heeft, zal hij het moeten inleveren.

Warmenhuizen, zaterdag 19 november 2011
Op de Wonge is rond 00.46 uur een 52-jarige man uit Sint Maarten aangehouden die onder invloed van alcohol tegen een schutting was aangereden met zijn voertuig. Hij bleek bijna vijf keer teveel te hebben gedronken. De man kon zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Hensbroek, zaterdag 19 november 2011
Rond 6.00 uur is een 31-jarige man uit Hensbroek aangehouden op de Dorpsweg. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van een aanrijding onder invloed van drank. De man reed over de Dorpsweg uit de richting van Obdam. Bij de kruising met de Burgemeester Kooimanweg raakte hij met zijn voertuig een verkeersremmer. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd. Uit de ademanalyse bleek dat de man twee keer teveel had gedronken. Ook bleek hij niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal.

Man met vuurwapen aangehouden

Alkmaar, zondag 20 november 2011

Op zondagmorgen omstreeks 09.45 uur zag een buschauffeur een man lopen op de Stationsweg in Alkmaar. De chauffeur zag de man lopen bij het stationsgebouw. De man had een vuurwapen in zijn handen en laadde dit door. De man stapte op een fiets en reed weg in de richting Stationsstraat. De gewaarschuwde politie kon de man hier aanhouden. In zijn fietstassen had een vuurwapen. Het bleek te gaan om een imitatie vuurwapen dat hij, naar eigen zeggen, in de bosjes had gevonden. De 40-jarige Russische verdachte werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam het wapen in beslag.

Gewapende overval

Avenhorn, zaterdag 19 november 2011
Op zaterdagavond omstreeks 20.45 uur vond er een gewapende overval plaats op een cafetaria aan de Vijverhof in Avenhorn. Rond die tijd was de 30-jarige eigenaar in de zaak aanwezig. Ook was er een klant die aan de bar zat. Plotseling kwamen twee mannen de cafetaria binnen en eisten geld. Om hun eis kracht bij te zetten, dreigden zij met een steek- en een mogelijk vuurwapen. Nadat de daders geld buit hadden gemaakt, gingen zij er weer vandoor.Zij zouden zijn weggelopen vanuit de cafetaria, schuin de weg over naar het voetpad dat langs het water tussen het gemeentehuis en de parkeerplaats van het winkelcentrum, in de richting van Het West in Avenhorn. Het ging om een lange en een kleinere man. Beiden droegen een zwarte jas met witte strepen. Ook droegen beide gezichtbedekking. Een onderzoek in de omgeving, waarbij ook een politiehond werd ingezet, leverde geen verdachten op. De politie verzoekt eventuele getuigen van deze overval zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Neem dan contact op met Meldt misdaad anoniem 0800-7000.

Geen rijbewijs: auto kwijt

Hoorn, zaterdag 19 november 2011

Op zaterdagavond omstreeks 20.00 uur controleerde de politie een 22-jarige bestuurder van een personenauto op de Vale Hen in zijn woonplaats. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Omdat hij in april 2009 en augustus 2010 ook al was gepakt voor het rijden zonder rijbewijs werd dit maal zijn auto in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist veroorzaakt aanrijding

Zwaagdijk, zaterdag 19 november 2011

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.45 uur reed een 28-jarige Pool in een personenauto over de Zwaagdijk in Zwaagdijk. Voor hem reed een 47-jarige man uit Zwaagdijk in een personenauto. Beiden reden in de richting Markerwaardweg. Bij een wegversmalling week de Nederlandse bestuurder uit naar links. Juist op dat moment probeerde de Pool links in te halen. Hij moest echter ook naar links uitwijken om een aanrijding te voorkomen. Hierdoor raakte hij met zijn auto aan de linkerkant naast de rijbaan en kwam hier tot stilstand tegen een boom. Door de klap schoot de auto echter weer de rijbaan op en botste hier alsnog tegen de auto van de man uit Zwaagdijk. De Poolse bestuurder en een 24-jarige Poolse passagier werden voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis. Hier bleek de bestuurder alcohol te hebben gebruikt. In het ziekenhuis werd bloed van hem afgenomen. Dit bloedmoster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van alcohol.

Scooterbestuurster aangereden

Alkmaar, zaterdag 19 november 2011

Bij tuincentrum Ranzijn in Alkmaar vond zaterdagmiddag een aanrijding plaats tussen een scooter en een personenauto. De bestuurster van de scooter reed op het rijwielpad richting de Nieuwe Schermerweg. Een automobilist die afsloeg richting het parkeerterrein van het tuincentrum zag het meisje over het hoofd waarna een aanrijding volgde. Het meisje liep lichte verwondingen op.

Jongetje aangereden op Vondelstraat

Alkmaar, zaterdag 19 november 2011

Een jongetje is zaterdagmiddag op de Vondelstraat aangereden door een auto. Het jongetje stak ter hoogte van de fietsenwinkel de Vondelstraat over. In plaats van in de middenberm te wachten op het verkeer rende de jongen door naar de overkant. Een automobilist kon een aanrijding niet voorkomen. Omdat het letsel zich ernstig liet aanzien werd naast twee ambulances ook een traumateam gewaarschuwd. Het letsel leek achteraf mee te vallen. Het traumateam hoefde niet ter plaatse te komen. De jongen werd met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewonden bij aanrijding op de Provincialeweg N506

Wijdenes, zaterdag 19 november 2011

Bij een kop-staartbotsing op de Provincialeweg N506 ter hoogte van Wijdenes zaterdagmiddag rond 16.00 uur zijn meerdere gewonden gevallen. Een automobilist remde omdat er bagger op de weg lag, een automobilist die achter deze auto reed zag dit te laat en botste achterop. Twee gewonden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis de overige gewonden werden ter plaatse behandeld. De brandweer heeft de bagger van de weg gespoten waarna de weg weer kon worden vrijgeven.

Wesley Boots


Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, zaterdag 19 november 2011

Wederom is er een auto in vlammen opgegaan aan de Berkenlaan in Heerhugowaard. Zaterdagochtend omstreeks kwart over vier werd de brand ontdekt. De auto brandde geheel uit. Er is vermoedelijk sprake van brandstichting. Eerder gingen er al twee auto’s verloren door brandstichting.

Wapens en drugs

Alkmaar, vrijdag 18 november 2011

Op vrijdagmorgen omstreeks 01.35 uur controleerde de politie een bestuurder van een personenauto op de Kalkovensweg in Alkmaar. Het ging om een 34-jarige man uit Alkmaar. Bij controle bleek de man een ploertendoder (uitschuifbaar slagwapen) en een alarmpistool bij zich te hebben. Bij controle van de auto bleken hier dertien zakjes weed en een flinke bol vermoedelijk speed in te liggen. Ook werd gebruikte apparatuur uit een hennepkwekerij aangetroffen. De wapens, de drugs en de apparatuur werden in beslag genomen. De politie hield de man aan en brachten hem naar het politiebureau voor verhoor. Omdat de verdachte verklaarde zelf ook drugs te hebben gebruikt, werd een bloedproef afgenomen. Het bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut onderzocht op de aanwezigheid van drugs.

Getuigen beroving gezocht

Enkhuizen, vrijdag 18 november 2011

Tussen 18.15 en 18.40 uur is een 28-jarige man uit Enkhuizen beroofd op het voetpad dat vanaf de kruising Goudenregenstraat/Iepenlaan naar de Gerard Brandtweg loopt. Het slachtoffer fietste hier en werd aan het einde van het pad door twee jongens omver geduwd. De man viel en werd door de jongens belaagd met een mes. Hij kon de mannen het mes afhandig maken, waarbij een van de overvallers letsel opliep aan een hand of pols. Direct daarop kwamen er nog twee personen tevoorschijn van wie er eentje een op een vuurwapen lijkend voorwerp bij zich had. Het slachtoffer staakte daarop zijn verzet en gaf zijn spullen af, een portemonnee met inhoud. De vier jongens renden weg in de richting van de Gerard Brandtweg. Vermoedelijk gaat het om vier jongens met Noord-Afrikaans uiterlijk, een van hen droeg een pet, de anderen een capuchon. De politie is direct een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen die de verdachten hebben gezien of gehoord. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Grootebroek, tel: 0900 – 8844.

Auto uit de bocht

Warmenhuizen, vrijdag 18 november 2011

Bij een verkeersongeval op de Oostwal in Warmenhuizen zijn vrijdag tegen het middaguur twee gewonden gevallen. De bestuurder van een personenauto, rijdende op de Oostwal richting de Dergmeerweg, moest voor een bocht uitwijken en afremmen voor een tegenligger. Mede door het gladde wegdek gleed de auto in de bocht rechtdoor en botste tegen een geparkeerd bestelbusje. De bestuurder en een passagier werden in verband met mogelijk rug- en nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto van de bestuurder raakte total loss.

Diefstal airbags

Opperdoes, vrijdag 18 november 2011

Op vrijdagmorgen werd tussen 04.50 en 06.00 uur ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond op de Nieuweweg in Opperdoes. De daders hadden daarmee gloednieuwe airbags te pakken. Ongeveer een week geleden werden de airbags ook al uit deze auto gestolen. Er waren juist nieuwe in gemonteerd.

Ernstig gewond na val

Callantsoog, donderdag 17 november 2011

Op donderdagmiddag omstreeks 17.55 uur werd in een bedrijfspand aan het Scheidingsvliet in Callantsoog een 46-jarige man uit Callantsoog gevonden die ernstig gewond op de lepels van een vorkheftruck lag.
De man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar. Het vermoeden bestaat dat de man onwel is geworden tijdens het besturen van de heftruck, waarna hij tegen een paar kuubskisten aan is gereden. Hierbij of bij het uitstappen is de man vervolgens ten val gekomen.

Aanrijding Warmenhuizerweg

Warmenhuizen, donderdag 17 november 2011

Op donderdagmiddag omstreeks 17.00 uur raakte een 82-jarige man uit Waarland gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Dergmeerweg en de Warmenhuizerweg in Warmenhuizen. Het slachtoffer reed in een auto over de Dergmeerweg en wilde bij de kruising linksaf slaan. Hier kwamen juist twee voertuigen aanrijden waarvan de voorste auto rechtsaf de Dergmeerweg op reed. Mogelijk door de mist heeft de Waarlander het tweede voertuig niet aan zien komen. Toen hij de Warmenhuizerweg op reed botste hij tegen het busje van een 39-jarige man uit Winkel. De Waarlander raakte even buiten bewustzijn en liep een hersenschudding op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Aanhouding vuurwapenbezit en drugs

Den Helder, woensdag 16 november 2011

Een 39-jarige man uit Den Helder werd woensdagmiddag rond 13.15 uur aangehouden in zijn woning. De politie deed onderzoek naar de man in verband met de levering van een vuurwapen wat gebruikt was bij een overval. In zijn woning werden meerdere zakjes met vermoedelijk harddrugs aangetroffen en een vuurwapen met munitie. Bij fouillering van de man werd een aardig geldbedrag aangetroffen. Hij is in verzekering gesteld.

Diefstallen uit personenauto’s

Heiloo, woensdag 16 november 2011
Uit drie auto’s in Heiloo werden in de nacht van woensdag op donderdag spullen gestolen. Uit een auto aan de Westerweg werd een navigatiesysteem ontvreemd. De eigenaar trof zijn voertuig donderochtend aan met het raam open. Op het Wielemakersland werd een radio/CD-speler uit een auto ontvreemd door een gat in de autodeur te knippen. Uit een auto op de Fonten Verschruirlaan werd een radionavigatiesysteem gestolen door een ruit uit de auto te verwijderen.

Hoorn, woensdag 16 november 2011
Een 23-jarige man uit Hoorn werd woensdagmiddag rond 14.00 uur aangehouden op de Astronautenweg. Een agent zag ’s ochtends op de parkeerplaats bij de Kinderbalk een auto staan waarvan het portier omgebogen was. Er zat een grote deuk op de plaats waar de raamstijl overloopt in de deur. Uit de auto bleek de radio ontvreemd te zijn. De eigenaresse van het voertuig werd op de hoogte gebracht van de diefstal uit haar auto. Zij deed aangifte. Dezelfde agent trof ’s middags op de Astronautenweg een auto op de stoep staan. De 39-jarige man zat in deze auto. Op de achterbank lag een autoradio en een deel van een dashboard. Dit was gelijkend aan het deel wat ’s ochtends was weggenomen uit de auto aan de Kinderbalk. De man werd aangehouden voor diefstal.

Automobilist de greppel in

Heerhugowaard, woensdag 16 november 2011

Een 22-jarige automobilist uit Schagen raakte woensdagmiddag rond 14.15 uur op de Westerweg in de greppel met zijn auto. De man reed achter een andere auto die hard remde. Hij schrok hiervan en stuurde naar links. Hij gleed hierdoor de greppel in. De man werd ter plaatse onderzocht door ambulancepersoneel, maar had verder geen letsel. De auto werd afgesleept door een takelbedrijf.

Aanhouding na achtervolging

Callantsoog, woensdag 16 november 2011

De politie hield om 00.40 uur een 46-jarige man uit Emmen aan. De man zat als bijrijder in een auto die diverse stoptekens van de politie negeerde. De politie wilde omstreeks 00.30 uur de bestuurder van de auto laten stoppen, toen deze op De Langevliet in Julianadorp te hard reed. Op de Callantsogervaart werd een snelheid van 110 km/uur gemeten, waar 60 km/uur is toegestaan. Na in eerste instantie het stopteken te negeren, minderde de auto plotseling snelheid en draaide 180 graden en reed op de politieauto af. De politie kon een aanrijding net voorkomen. Politiemensen in Callantsoog zagen de auto vervolgens in Callantsoog rijden bij het Dorpsplein. Na een korte achtervolging stopte de auto uiteindelijk op de Zuid Schinkeldijk. De bestuurder vluchtte te voet. De bijrijder kon in de auto worden aangehouden. Er is in de omgeving nog gezocht naar de bestuurder, waarbij ook een politiehond is ingezet. De man is niet meer aangetroffen. De auto is mogelijk gestolen. De politie onderzoekt de identiteit van de bestuurder.