Zwemmers in problemen

Egmond aan zee, donderdag 14 augustus 2014
 
Op donderdagavond heeft de Egmondse Reddingsbrigade een vader en een dochter uit een gevaarlijke stroming bij het strand gered. Omstreeks 17:50 wordt de strandwacht van de Egmondse Reddingsbrigade gewaarschuwd door een strandbezoeker. Haar man en dochter zijn op dat moment al een tijd in zee en de melder vertrouwt dit niet echt meer. De strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade ondernemen hierop direct actie. Wanneer de terreinwagen met de strandwachten van de Egmondse Reddingsbrigade arriveert op de plek waar het tweetal in het water ligt zwaaien de 2 zwemmers naar de reeds uitgestapte strandwachten. Hierop wordt besloten dat 1 persoon met een drijfmiddel het water in zal gaan om de 2 mensen te helpen. De vader weet op eigen kracht het strand te bereiken, de dochter wordt door de strandwacht veilig naar het strand gezwommen. De 2 slachtoffers worden meegenomen naar de post om daar even tot rust te komen en op te warmen. Weer blijkt dat de stroming bij de kust van Egmond gevaarlijk kan zijn, neem dus de adviezen van de strandwachten aan en kijk uit met het zwemmen in zee.
Kees Zwaan

Verdachte van autovernielingen

Heiloo, dinsdag 12 augustus 2014

De politie verhoorde dinsdagochtend een 42-jarige man uit Heiloo op verdenking van het vernielen van auto’s in Heiloo en Limmen. De vernieler zou onder andere hebben toegeslagen in de wijk Ypenstein in Heiloo. De politie kwam de verdachte op het spoor dankzij een aantal tips. Op camerabeelden zijn meerdere vernielingen vastgelegd. De Heilooënaar wordt tevens verdacht van het plegen van meer dan driehonderd autovernielingen in Schagen in maart van dit jaar. De politie doet verder onderzoek in deze zaak. De verdachte is verhoord en heeft meerdere vernielingen bekend. Bent u ook slachtoffer geworden van een autovernieling, in omgeving Heiloo en Limmen, en hebt u nog geen aangifte gedaan? Neemt u dan contact op met de politie via: 0900-8844.

Man vlucht zee in bij aanhouding

Callantsoog, maandag 11 augustus 2014

Een man die gesignaleerd stond voor 121 dagen hechtenis en een geldboete is maandagavond rond 19.40 uur bij zijn aanhouding de zee bij Callantsoog ingevlucht. Agenten zagen de verdachte op het strand bij strandslag de Groote Keeten lopen en spraken de man aan. Hij weigerde mee te gaan en rende de zee in. De politie heeft vervolgens op de man ingepraat, maar hij weigerde de zee uit te komen. Agenten zijn na enige tijd het water ingegaan en hebben de verdachte kunnen overmeesteren. De politie kreeg hierbij hulp van de reddingsbrigade en de KNRM. In totaal heeft de man ongeveer drie kwartier in het water gestaan. De verdachte is met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het politiebureau. Daar heeft hij een warme douche gekregen. Hij is door een arts nagekeken en bleek ongedeerd. De man was onder invloed van drugs. De verdachte is ingesloten en zal zijn hechtenis van 121 dagen moeten uitzitten en de openstaande geldboete betalen.

Man en vrouw overleden bij verkeersongeval

Oudkarspel, zondag 10 augustus 2014

Bij een ongeval waarbij twee voertuigen betrokken waren, zijn zondagavond een 89-jarige man en een 87-jarige vrouw uit Middenmeer om het leven gekomen. Een bestelbus met daarin een man reed over de Westelijke Randweg N245 in Oudkarspel terwijl de man en de vrouw uit Middenmeer, in een 45-km voertuig, de weg wilden oversteken. Zij kwamen uit de Kerkmeerweg. De twee voertuigen kwamen met elkaar in botsing. Het tweetal in het 45-km voertuig zat bekneld. Zij werden later zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zij zijn overleden aan hun verwondingen. De afdeling Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de verdere toedracht van het ongeval.

Auto in kanaal, bestuurder overleden

Akersloot, zondag 10 augustus 2014

Zondagmiddag is een 38-jarige inwoner uit Rotterdam om het leven gekomen nadat hij met zijn auto het Noord-Hollands Kanaal ter hoogte van de Boekel in was gereden. Bij hem in de auto zaten twee kinderen, een meisje van twee en een jongen van vier jaar. Duikers van de brandweer wisten de drie inzittenden uit het voertuig te halen. Zij zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit onderzoek is gebleken dat de man opzettelijk met zijn auto het water van het Noord-Hollands Kanaal in is gereden. Zijn twee kinderen, een meisje van twee en een jongen van vier jaar, liggen in het ziekenhuis en hun toestand is nog steeds kritiek. Getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad, worden nogmaals verzocht dit te doen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.


Dronken bestuurder ramt auto’s

Alkmaar, vrijdag 8 augustus 2014

Op vrijdagavond hield de politie een 35-jarige man uit Helmond aan. De man wordt ervan verdachte onder invloed van alcohol een aanrijding te hebben veroorzaakt waarvan hij is weggelopen. Omstreeks 21.45 uur kreeg de politie melding dat de verdachte op de N.G. Piersonstraat drie geparkeerd staande auto’s had aangereden. De verdachte was niet op de plaats van het ongeval gebleven, maar was weggelopen. Getuigen volgden de man en gaven aan de politie door was hij liep. De verdachte kon in de buurt worden aangehouden. Bij onderzoek bleek de man niet alleen op de Piersonstraat geparkeerd staande auto’s te hebben aangereden, maar ook kort daarvoor op de Dr. Schaepmanstraat, waar een beschadigde auto stond. De verdachte bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 1105 ug/l. Aangezien de man geen rijbewijs had, gelden voor hem de regels voor beginnend bestuurder en mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve ruim twaalf maal het voor hem geldende maximum. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.


Grote brand Wervershoof

Wervershoof, donderdag 7 augustus 2014


Man overleden in veerhaven Den Helder

Den Helder, woensdag 7 augustus 2014

Woensdagochtend, omstreeks 11.50 uur kreeg de politie een melding dat er een dode man op de veerhaven van de Teso zou liggen. Ter plaatse trof de politie een stoffelijk overschot aan. Later bleek het te gaan om het lichaam van een 48-jarige man uit Dordrecht. Hij verbleef bij zijn moeder in Den Helder. Na onderzoek is gebleken dat er van een misdrijf geen sprake is. De veerhaven is in verband met het onderzoek enige tijd afgesloten geweest.

Drie gewonden bij botsing N240

Wieringerwerf, woensdag 6 augustus 2014

Bij een aanrijding op het kruispunt Wagenpad en de N240 in Wieringerwerf zijn woensdagochtend drie gewonden gevallen. Een echtpaar, rijdende op de N240, kreeg op het kruispunt geen voorrang van een automobilist. Een botsing volgde, waarna de auto van het echtpaar een talud afschoot en op de zijkant tot stilstand kwam. De drie slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Steengooier

Zwaag, woensdag 7 augustus 2014

De politie is op zoek naar getuigen van een tweetal incidenten waarbij een steen door een autoruit en tegen een woning is gegooid. Woensdagochtend om 08:10 uur schrok een bewoner op de Hoornbloem op van een harde klap. Een onbekende bleek een steen tegen de achtergevel van zijn woning te hebben gegooid. De politie vermoedt dat het om dezelfde steengooier gaat die later, rond 8:30 uur, op de Opgang een steen door een de ruit van een auto had gegooid. Van de (vermoedelijke) dader is het volgende signalement bekend. Het gaat om een negroide jongen van ongeveer 1.70 – 1.75, slank postuur, kort krullend haar en hij droeg donkere kleding. De politie onderzoekt de beide incidenten en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. Anoniem kan ook, via 0800 7000.

Verkeersongeluk op de N9

Callantsoog, dindag 5 augustus 2014

Bij een verkeersongeluk op de N9 in Callantsoog is dinsdagmiddag rond 15.50 uur een 51-jarige man uit IJmuiden gewond geraakt. Eén van de auto’s draaide de weg op en de bestuurder zag daarbij de andere auto over het hoofd. Een botsing was het gevolg. In de auto die de weg op draaide zaten twee personen, zij zijn niet gewoon geraakt. In de andere auto zaten ook twee personen, de bestuurder moest naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer een gebroken borstbeen te hebben. De passagier raakte niet gewond. Beide voertuigen zijn weggesleept.

Man in zijn woning overvallen

Sint Maarten, dindag 5 augustus 2014

Gisteravond is een 63-jarige inwoner van de Kerkweg in zijn woning overvallen door twee mannen. Rond de klok van 23.15 kwamen twee mannen de woning binnen, na het inslaan van een ruitje. De bewoner die door het glasgerinkel was opgeschrikt wilde poolshoogte gaan nemen en liep de twee overvallers in zijn slaapkamer tegen het lijf. Hij werd door één van de mannen neergeslagen en liep daardoor letsel op aan zijn neus, waaraan de bewoner in het ziekenhuis is behandeld. De mannen eisten geld, doch gingen er uiteindelijk vandoor met de mobiele telefoon van het slachtoffer. Het volgende signalement is van de verdachten bekend; één verdachte is ongeveer 1.70m, hij had een hoed op en een sjaal voor zijn gezicht. Hij droeg donkere kleding. Van de andere verdachte is slechts bekend dat hij een trui voor zijn gezicht droeg. De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld en met een politiehond de omgeving afgezocht. De daders zijn daarbij niet meer aangetroffen.

Verdachten van overval aangehouden

Alkmaar, dinsdag 5 augustus 2014

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag twee Alkmaarders van 26 en 30 jaar aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval. Bij de politie kwam even na middernacht een melding binnen van een poging overval bij een horecagelegenheid aan de Vincent van Goghlaan. Hierbij zouden twee gewapende mannen de horecagelegenheid willen hebben overvallen en zijn weggevlucht. Niemand raakte gewond. De politie is direct gaan zoeken naar de overvallers en omdat een signalement bekend was, konden twee verdachten in de omgeving worden aangehouden. Hierbij werd ook een politiehond ingezet, die o.a. spullen terugvond die mogelijk bij de poging overval zijn gebruikt. Het overvallenteam heeft een onderzoek ingesteld en beide Alkmaarders zijn ingesloten.

Man ernstig gewond bij ongeval, duiker overleden

Koedijk, maandag 4 augustus 2014

Een 51-jarige man uit Schoorl is ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Kanaaldijk. Rond 15.30 uur reed hij over de Kanaaldijk vanuit Alkmaar richting Koedijk toen hij vermoedelijk bij een uitwijkmanoevre via de berm in het kanaal terecht kwam. Verschillende omstanders en politieagenten gingen het water in om het slachtoffer te helpen. De brandweer heeft het slachtoffer uit het voertuig bevrijd. Bij werkzaamheden ter afronding van het incident is één van de duikers komen te overlijden. Wat er precies gebeurd is wordt onderzocht door de Inspectie SZW (voorheen Arbeidsinspectie).  De 51-jarige man uit Schoorl is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de auto die in het water raakte.

Hennepkwekerij

Abbekerk, maandag 5 augustus 2014

Op maandag deed de politie onderzoek in een woning aan het Middenerf in Abbekerk. Ter plaatse werden twee personen aangehouden op verdenking van de teelt van hennep.In de woning trof de politie in vier verschillende ruimtes hennepkwekerijen aan. In de ruimtes werden stekken gekweekt vanuit moederplanten. In totaal stonden er 667 moederplanten en 3086 stekken. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. Doordat de stroom buiten de meter werd afgetakt ontstond een brandgevaarlijke situatie. De politie nam de planten en de bijbehorende apparatuur (lampen, transformatoren, pompen e.d.)in beslag.Ter plaatse hield de politie een 61-jarige man en een 57-jarige vrouw aan. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld.

Man lost schoten

Alkmaar, maandag 4 augustus 2014

Op maandagavond hield de politie een 54-jarige man uit Oudkarspel aan op verdenking van het lossen van schoten in een woning aan de Terschellingstraat. Omstreeks 21.40 uur kreeg de politie melding vanuit de buurt dat er schoten waren gehoord. Ter plaatse trof de politie de verdachte aan. Hij zou in de woning, in het bijzijn van familieleden, boos zijn geworden. Daarop had hij een vuurwapen gepakt en in de lucht geschoten. Er raakte niemand gewond. Bij onderzoek in en om de woning werd een vuurwapen aangetroffen. De politie nam het wapen in beslag. De verdachte werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar het incident en naar de herkomst van het wapen.


Honden in auto achtergelaten

Egmond aan Zee, zaterdag 2 augustus 2014

De afgelopen dagen zijn er wederom diverse meldingen binnengekomen bij de politie van honden die achtergelaten werden auto’s. Vandaag was het weer raak in Alkmaar en Egmond aan Zee. Deze honden zijn uiteindelijk gelukkig tijdig door de eigenaren uit de auto gehaald. Als het buiten 24 °C is, is het in een auto na een half uur al 43 °C. Wanneer de lichaamstemperatuur van een hond 42°C is, kan het bloed niet meer goed worden rondgepompt omdat dit stroperig wordt. Op deze manier kan een hond overlijden. Daarnaast is het gewoon wettelijk verboden om de gezondheid of het welzijn van een dier te benadelen. Een eigenaar is het verboden aan een dier de nodige verzorging te onthouden.
 
Neem uw hond niet mee in de auto als u boodschappen gaat doen.
De dierenpolitie adviseert dan ook aan hondeneigenaren om hun honden bij warme temperaturen niet in de auto achter te laten. Neem uw hond ook niet mee met boodschappen doen, als e.e.a. langer duurt dan gepland, kan de hond in coma raken, ernstig letsel overhouden of erger. Als uw hond oververhit is, gaat hij hard hijgen, kwijlen en ook braken. Hij ziet er uitgeput uit en heeft dringend verkoeling en water nodig.
 
Wat te doen als u een hond in de problemen ziet in een auto .
Afgelopen dagen werden meerdere meldingen gedaan van honden die oververhit waren geraakt in geparkeerd staande auto’s. Ook als de auto’s in de schaduw staan, kan een hond ernstig in de problemen komen. Iedereen is verplicht om hulpbehoevende dieren de nodige zorg te verlenen. Of dat nou gaat om een aangereden eend of een hond in een te warme auto: degene die niets doet maakt zichzelf schuldig aan een overtreding.
 
Ziet u dus een hond in de problemen in een auto? Belt u dan met 1-1-2 of met 1-4-4. De politie en dierenambulance zullen ter plaatse komen om de hond te bevrijden en de nodige hulp te geven


Auto ondersteboven in sloot

Schermerhorn, zaterdag 2 augustus 2014


Man aangehouden na in de brand steken van een auto

Heerhugowaard, vrijdag 1 augustus 2014

Vrijdagavond, omstreeks 19.15 heeft de politie een 46-jarige Haarlemmer aangehouden. Hij wordt verdacht van het in de brand steken van een auto, bij het station van Heerhugowaard. Gelukkig kon de brand snel geblust worden. De verdachte is ingesloten en de politie doet vandaag nader onderzoek naar de motieven van de Haarlemmer.

Man overvallen in zijn woning

Alkmaar, vrijdag 1 augustus 2014

Vrijdagmorgen omstreeks half zes is een 29-jarige Alkmaarder mogelijk het slachtoffer geworden van een woningoverval. Volgens zijn eigen verklaring stonden er twee mannen voor de deur, die een raam hebben ingeslagen. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de Alkmaarder verschillende snijwonden te hebben. Waarschijnlijk is hij door het vernielde raam naar buiten gesprongen. De politie heeft onmiddellijk een buurtonderzoek ingesteld, maar niemand aangetroffen. De Alkmaarder is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld en de politie doet nader onderzoek naar de toedracht.