Politie jaagt op autodieven

Schoorl, donderdag 31 mei 2012

Op donderdagmorgen werd vanaf de oprit van een woning aan de Westersingel in Schagen een personenauto ontvreemd.Omstreeks 03.50 uur hoorde de bewoner van het pand glasgerinkel naast zijn woning. Toen hij ging kijken zag hij dat twee mannen in zijn auto zaten die er met hoge snelheid vandoor gingen in de richting van het NS-station. De gestolen auto was een zwarte Audi RS4. Voordat de autodieven de auto konden stelen, moest eerst een tweede auto van de oprit worden gereden. Van deze auto was een ruit ingeslagen.De gestolen auto werd omstreeks 07.20 uur gezien door de politie. De auto reed toen over de Huiswaarderweg in Alkmaar en ging in de richting Den Helder. Ter hoogte van de Kogendijk raakte de auto een lantarenpaal. De bestuurder bleef echter onverminderd hard rijden in noordelijke richting. Nadat de auto uit het zicht was verdwenen, vond een politiepatrouille het voertuig terug in Schoorl op de Laanweg. De bestuurder reed richting Voorweg en stopte bij de Duindoornweg, waar twee inzittenden uit de auto sprongen en de daar gelegen woonwijk inrenden. Een van hen, een 26-jarige man, kon worden aangehouden. De wijk werd afgesloten. Vier speurhonden en een politiehelikopter werden ingezet om de tweede verdachte op te kunnen sporen. De verdachte werd niet meer aangetroffen.

Autobrand Noord-Scharwoude

Noord-Scharwoude, donderdag 31 mei 2012

Een fietsster ontdekte donderdagochtend omstreeks 02:20 uur een auto die aan de voorkant in brand stond. De auto stond geparkeerd aan de Molenkade in Noord-Scharwoude en brandde geheel uit. De eigenaar is er zeker van dat zijn auto in brand is gestoken en kent waarschijnlijk de dader. De auto werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Fietser redt moeder en kind uit brandende woning

Zwaag, woensdag 30 mei 2012
Omstreeks 13.00 uur hoorde een 47-jarige fietser uit Hoorn geschreeuw vanuit een woning aan de Paardenweide. Toen hij poolshoogte nam, zag hij dat er rookontwikkeling op de begane grond van de woning was. De 39-jarige bewoonster was nog boven met haar 10-jarige zoon. Hij heeft het tweetal naar buiten gepraat en uit voorzorg twee gasflessen uit de woning gehaald. De brand is geblust en de moeder en haar zoon zijn vanwege de ingeademde rook naar het ziekenhuis gebracht voor controle. Vermoedelijk is de brand ontstaan in een luchtfilteringsapparaat. De woning is voorlopig onbewoonbaar.

Bosbrand snel onder controle

Lutjebroek, woensdag 30 mei 2012

De brandweerkorpsen van Stede-Broec en Westwoud werden woensdagmiddag rond 16.30 uur gealarmeerd voor een bosbrand tussen de Kadijkweg en de Gouw in Lutjebroek. Ter plaatse bleek er behoorlijk wat rook uit de rand van het bos te komen. De brandweer had de brand snel onder controle.


Wesley Boots


Aanhouding na mishandeling

Heiloo, dinsdag 29 mei 2012

De politie hield omstreeks 17.45 uur aan de Termijen een 18-jarige pizzakoerier uit Heiloo aan wegens mishandeling. Hij wordt ervan verdacht een 64-jarige man uit Heiloo te hebben geslagen. De man liep hierbij zware verwondingen in zijn gezicht op. De 64-jarige man zag de pizzakoerier aan komen rijden over het voetpad en wilde hem laten stoppen om hem hierop aan te spreken. De pizzakoerier stapte af en begon hem direct hard in het gezicht te slaan. De man is hierop vermoedelijk even kort buiten bewustzijn geraakt. De politie was snel ter plaatse en heeft de pizzakoerier direct aangehouden.

Geen warm water voor Heerhugowaard

Heerhugowaard, dinsdag 29 mei 2012

Bewoners van de Heerhugowaardse wijken Zuidwijk en Huygenhoek moeten het de komende uren zonder warm water doen. Door een lekkage bij de stadsverwarming is het leveren van warm water niet mogelijk. De storing is woensdagochtend hopelijk verholpen. De oorzaak van de lekkage wordt onderzocht.

Twee gewonden bij aanrijding Leeghwaterbrug

Alkmaar, dinsdag 29 mei 2012

Dinsdagmiddag rond raakten twee bestuurders gewond bij een aanrijding tussen drie voertuigen op de N245 voor de Leeghwaterbrug. De brug ging open en de voertuigen stonden stil. Een 28-jarige man uit Alkmaar in een bestelbus met aanhanger wilde invoegen. Hij reed tegen de stilstaande auto van een 49-jarige vrouw uit Oudkarspel op. Door de botsing reed zij tegen de derde betrokken auto van een 64-jarige man uit Heiloo. De 49-jarige vrouw had last van haar nek en werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 64-jarige man ging met klachten aan zijn ribben zelf naar het ziekenhuis. De 28-jarige man uit Alkmaar had geen verwondingen.

Aanhouding drankrijder

Medemblik, dinsdag 29 mei 2012

Aan de Overtoom was de politie ter plaatse bij een melding, toen zij omstreeks 00.00 uur een auto hard hoorden optrekken. Zij zagen een auto met hoge snelheid rijden. Nadat de auto uit het zicht was, hoorde de politie piepende banden en een harde klap. Ter plaatse bleek dat een auto op de rotonde tegen een hekwerk en op een betonblok was gereden. Op en over de rotonde was een remspoor van 25 meter zichtbaar. De 22-jarige bestuurder uit Alkmaar probeerde zijn auto achteruit van het betonblok te rijden. De politie blokkeerde daarom zijn vluchtweg door de politieauto erachter te parkeren. Op een gegeven moment viel de bestuurder zijwaarts uit de auto, waarna de politie hem aanhield. Hij bleek teveel te hebben gedronken. De man was slechts drie maanden in het bezit van zijn rijbewijs. Omdat hij dit niet kon tonen, kreeg hij hiervoor ook een proces-verbaal.

Olie op de weg

Venhuizen, dinsdag 29 mei 2012

De brandweer van Venhuizen werd dinsdagochtend rond 11.00 uur gealarmeerd voor olie op het wegdek op de Westerkerkweg. Het oliespoor lag vanaf de Pastoor Suidgeeststraat tot de Markerwaardweg. De brandweer heeft eerst schuim op de olie gespoten, daarna geborsteld en met water afgespoten. Het verkeer had enige hinder door de werkzaamheden. Waar de olie vandaan komt is onbekend.

Wesley Boots


Drugsdealer aangehouden

Schoorl, maandag 28 mei 2012

Tijdens de Meidenmarkt zag de politie omstreeks 17.45 uur in een portiek een man staan die vermoedelijk drugs gebruikte. Vervolgens liep hij naar een andere man en stopte na een kort gesprek iets in de broekzak van de andere man. Omdat er vermoedelijk drugs werd gedeald, hield de politie de man onopvallend in de gaten. De man voerde veel korte telefoongesprekken en stapte vervolgens op de Sportlaan in een geparkeerde auto. Er stapte ook een vrouw in. Toen de politie hen controleerde ontkenden zij drugs te gebruiken, of te handelen in drugs. Om zijn identiteit vast te stellen, vroeg de politie naar zijn rijbewijs. Daarop gaf de man aan dat dit lastig was. Kort daarop bleek waarom: op zijn rijbewijs zat cocaïne. Ook in zijn broekzak zat een wikkel cocaïne. In de auto werden verder nog drie flesjes GHB en een zakje speed aangetroffen. De man, 19 jaar uit Kolhorn, is aangehouden. Bij de 17-jarige vrouw uit Warmenhuizen werden geen drugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen.

Rijden onder invloed: rijbewijs kwijt

Alkmaar, maandag 28 mei 2012

Op maandagmorgen omstreeks 03.00 uur controleerde de politie een automobilist op de Huiswaarderweg in Alkmaar. De bestuurder, een 18-jarige jongen uit Alkmaar, bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 360 ug/l. Omdat het een beginnend bestuurder was, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve drie maal het wettelijk toegestane maximum. Omdat hij meer dan 350 ug/l blies, moest hij bovendien zijn rijbewijs inleveren. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Motor botst op auto

Limmen, maandag 28 mei 2012

Op de Rijksweg kwam omstreeks 13.30 uur een motorrijder in botsing met een auto. De 60-jarige automobilist uit Geleen kwam vanaf de Uitgeesterweg en gaf geen voorrang aan de 53-jarige motorrijder uit Hoorn die over de Rijksweg kwam aangereden. Hierdoor reed de motor tegen het linkerachterportier van de auto en viel hij. De motorrijder is met pijn in zijn nek en been met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Meidenmarkt rustig verlopen

Schoorl, maandag 28 mei 2012

De Meidenmarkt in Schoorl is dit jaar rustig verlopen. ’s Avonds om 21.00 uur waren er nog maar twee personen aangehouden. Een jongen van 14 uit Schoorl was al enkele malen gewaarschuwd dat hij geen brandje mocht maken op het klimduin. Toen hij weigerde te stoppen, werd hij aangehouden. Hij kreeg een bekeuring wegens baldadigheid. Een 19-jarige jongen uit Kolhorn bleek drugs bij zich te hebben (GHB en cocaïne). De drugs werden in beslag genomen. Na te zijn verhoord kon ook hij weer (met een bekeuring) op huis aan. Aan het begin van de middag verzamelden zo’n duizend jeugdigen zich op en rondom het duin. Doordat de temperatuur daalde en er zeemist op kwam zetten, werd het aan het eind van de middag en begin van de avond voor velen te koud. Al snel nam het aantal af zodat er rond 21.00 uur nog slecht een handvol mensen aanwezig was.

Kees Zwaan

Koe doodgeschoten

Westwoud, maandag 28 mei 2012

Fietsers meldden omstreeks 13.30 uur een harde knal te hebben gehoord bij de Oudijk. Vlak daarna zagen zij een kleine, (doffe) rode auto keren op de Oudijk en op hoge snelheid wegrijden in de richting van Westwoud. In de auto zaten twee personen. Toen de fietsers iets verderop in een weiland keken, zagen zij een dode koe in de wei liggen. De koe is waarschijnlijk van een afstand van 80 meter doodgeschoten. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Man met wapen aangehouden

Den Helder, maandag 28 mei 2012

Aan de Waddenzeestraat hield de politie omstreeks 23.15 uur een 44-jarige man uit Den Helder aan. Er was kort daarvoor een melding bij de politie binnen gekomen dat er in de omgeving van de Kamperfoeliestraat een verwarde man met een pistool rond zou lopen, die dreigende taal uitte. In de Waddenzeestraat werd de man aangetroffen. Hij was in het bezit van een vuurwapen. De man is aangehouden.

Motorrijder gewond

Midwoud, zondag 27 mei 2012

Op zondagmiddag omstreeks 15.45 uur raakte een 25-jarige man uit Purmerend gewond bij een aanrijding op de Broerdijk in Midwoud. De man reed op een motor. Hij kwam vanaf de afrit A7 en reed in de richting Midwoud. Kort nadat hij een personenauto had ingehaald stuurde hij iets naar rechts, om vervolgens de motor op de rijbaan te kunnen keren. De ingehaalde automobilist, een 19-jarige man uit Abbekerk, dacht dat de motorrijder in de berm wilde stoppen en stuurde iets naar links om goed te kunnen passeren. Toen hij zag dat de motorrijder de rijbaan opreed, kon hij niet meer op tijd stoppen. Er ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij liep mogelijk rugletsel op en werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Man zwaargewond

Hoogkarspel, zondag 27 mei 2012

De politie is op zoek naar getuigen die iets kunnen vertellen over de man die op zondagavond omstreeks 23.45 uur zwaargewond werd aangetroffen op de Streekweg in Hoogkarspel. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief). Voorbijgangers meldden dat ter hoogte van perceel Streekweg 25 een man tegen een muurtje zat die ernstige verwondingen aan zijn hals had. Het ging om een 38-jarige man uit Westwoud. Hij verloor veel bloed door een slagaderlijke bloeding. Naast hem lag zijn fiets. Het gewaarschuwde ambulancepersoneel bracht de man over naar het Westfries Gasthuis in Hoorn waar de man meteen werd geopereerd. Zijn toestand is zorgwekkend. Het is mogelijk dat de man met zijn fiets is gevallen of bij een ongeval betrokken is geweest. De politie sluit echter ook niet uit dat de man het slachtoffer is van een misdrijf. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie, tel.nr. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Jongen beroofd van Blackberry

Hoorn, zondag 27 mei 2012

Op zondagmiddag omstreeks 17.00 uur werd een 14-jarige jongen uit Hoorn beroofd van zijn Blackberry op het strandje aan het Visserseiland in Hoorn, plaatselijk bekend als het strandje aan de Haai.
Het slachtoffer was met een groep vrienden op het strand. Toen zij afspraken met elkaar maken over de avond, voelde een jongen uit een andere groep zich klaarblijkelijk aangesproken. Er ontstond onenigheid tussen personen uit beide groepen. Hierbij werd de telefoon uit de handen van het slachtoffer getrokken. Vervolgens kreeg hij een schop in zijn gezicht. De dader ging er daarna met zijn telefoon vandoor.

Invorderen rijbewijs

Drechterland, zaterdag 26 mei 2012 

Zaterdagmiddag omstreeks kwart voor vijf kregen wij de melding dat er een dronken  bestuurder tegen een hek was aangereden op de Hemmerbuurt te Hem.Ter plaatse troffen agenten een Litouwse auto aan tegen het hek met de bestuurder op de stoep. De bestuurder, een 31-jarige man uit Polen, rook sterk naar alcohol. Bij de blaastest, bleek hij veel te veel hebben gedronken. Hierop de verdachte aangehouden en auto laten afslepen. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Verkeersongeval met scootmobiel

Spanbroek, zaterdag 26 mei 2012  

Op zaterdagmiddag omstreeks half vier raakte een 62- jarige man uit Hoogwoud gewond toen hij voor de haaientanden stond te wachten op het fietspad vanaf de Kaag richting Spanbroekerweg. Plotseling gaf hij gas terwijl daar net zojuist een tractor met dubbele aanhanger reed.  De man botste tegen de achterste aanhanger en werd uit zijn scootmobiel gelanceerd. Hij belandde in de berm en had hevige pijn in zijn rechter schouder. Hij is vervolgens naar het ziekenhuis afgevoerd.  

Gewonde bij aanrijding

Heiloo, zaterdag 26 mei 2012

Het leek allemaal heel ernstig in Heiloo. Op de Kerkelaan vond zaterdag een aanrijding plaats tussen twee voertuigen. Twee ambulances, politie en een traumahelikopter werden naar de plaats des onheils gestuurd. Gelukkig viel het reuze mee. Eén persoon werd overgebracht naar het MCA voor controle. Een auto moest worden afgesleept.

Kees Zwaan


Rustige luilakviering

Noord-Holland Noord, zaterdag 26 mei 2012

Tijdens de luilakviering in de nacht van vrijdag op zaterdag is het in vergelijking tot voorgaande jaren erg rustig geweest in Noord Holland. Het enige incident vond plaats in Alkmaar-Noord waar de ramen van een buurthuis zijn ingegooid. Verder zijn er geen aanhoudingen verricht.

Uit de bocht

Alkmaar, vrijdag 25 mei 2012

Een jonge automobilist is vrijdagavond bij de Molen van Piet uit de bocht gevlogen. De jongen reed met een te hoge snelheid door de bocht en verloor de controle over het stuur. De auto belandde in het riet van de singel. De bestuurder en drie inzittenden kwamen met de schrik vrij. De auto werd door een bergingsbedrijf uit het riet getrokken.

Wielrenner gewond

Heiloo, vrijdag 25 mei 2012

Op de Kennemerstraatweg in Heiloo is vrijdagavond een wielrenner gewond geraakt. De bestuurder van een bestelbusje wilde vanaf de Lagelaan de Kennemerstraatweg op rijden en zag daarbij de wielrenner over het hoofd. Vermoedelijk probeerde de wielrenner het busje te ontwijken en is daarbij lelijk ten val gekomen. Vanwege de hoge snelheid waarmee de fietser ten val is gekomen werd er ook een traumahelikopter opgeroepen, deze hoefde echter niet ter plaatse te komen. De wielrenner is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

 Kees Zwaan


Brand verwoest Mercedes

Alkmaar, vrijdag 25 mei 2012

Een vrouw kreeg vrijdagochtend de schrik van haar leven toen haar auto ineens vlam vatte. De vrouw wilde vanaf haar woning aan de Daalderstraat wegrijden. De auto wilde echter niet starten. Toen er rook onder de motorkap vandaan kwam, stapte ze uit, haalde haar baby uit de auto en vroeg buurtbewoners om hulp. Enkele buurtbewoners wisten de auto een paar meter van de woning af te duwen. Daarna sloegen de vlammen uit de auto. Enkele spuitbussen in de auto explodeerden. De brandweer werd gewaarschuwd, maar deze kon de auto niet meer redden. De auto van de buurman liep lichte schade op door de hitte.

Video van Rob Bakker

Gewonden bij ongeval N99

Den Helder, vrijdag 25 mei 2012

Vrijdagmiddag is de N99 tussen Den Helder en Van Ewijcksluis enige uren afgesloten geweest na een botsing. Een vrachtauto en twee personenauto’s botsten rond 14.15 uur om onbekende redenen op elkaar waarbij drie personen gewond zijn geraakt die in de auto’s zaten. Een van hen zat bekneld en moest uit de auto gehaald worden. Over de aard van de verwondingen was vrijdagmiddag nog niets bekend, de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

Tractor ondersteboven in sloot

Krabbendam, vrijdag 25 mei 2012

Tractor te hard door bocht

Heerhugowaard, vrijdag 25 mei 2012

Een bestuurder van een tractor met aanhanger reed vrijdagochtend iets te hard door een bocht. De tractorbestuurder reed op de Westtangent en sloeg bij de verkeerslichten linksaf de N242 op richting Alkmaar. Dit ging iets te hard voor de aanhanger. Deze kantelde en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. Niemand raakte gewond. Het ongeval en het bergen zorgde voor een behoorlijke verkeersopstopping in Heerhugowaard. Een berger heeft de aanhanger weer op de wielen gezet.

Motorrijders gewond

Den Helder, vrijdag 25 mei 2012

Vrijdagochtend zijn twee motorrijders tegen elkaar gebotst aan de Rijksweg in Den Helder. Een motorrijder kwam uit de richting van Alkmaar, de ander uit de richting van Den Helder. Zij stonden stil voor de openstaande Burgemeester Visserbrug en nadat deze gesloten was reden beide personen, een 35-jarige man uit Den Helder en een 26-jarige vrouw uit Alkmaar, de brug op en kwamen in botsing met elkaar. De toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Pony rent over N242 naar Heerhugowaard

Alkmaar / Heerhugowaard, vrijdag 25 mei 2012

De politie kreeg vrijdagochtend een melding binnen over een loslopende pony. Het dier zou vanaf de Edisonweg richting het centrum van Alkmaar lopen. Het beestje besloot voor de aankomst van de sterke arm echter om te draaien richting Heerhugowaard. Via de N242 rende de pony richting Heerhugowaard. Voorbij de Westtangent probeerden politie, bergers, provinciemedewerkers, omstanders en fotograaf de snelle viervoeter te pakken te krijgen. Op de Westtangent ter hoogte van de Reuzepandasingel lukte dit uiteindelijk en was het gevaar voor het verkeer en de pony geweken.


Brandje bij Woonschakel in Bovenkarspel

Bovenkarspel, vrijdag 25 mei 2012

De brandweer van Stede-Broec, officier van dienst brandweer en de politie werden vrijdagmiddag rond 15.00 uur gealarmeerd voor een binnenbrand bij de Woonschakel aan de Middenweg in Bovenkarspel. Ter plaatse bleek er een klein brandje gewoed te hebben in het plafond. De brand was nog voor de brandweer ter plaatse kwam geblust. Wat de oorzaak is van de brand is nog onbekend. Niemand raakte gewond.

Wesley Boots


Motorrijder breekt arm

Hoorn, donderdag 24 mei 2012

Donderdag aan het begin van de avond heeft een 28-jarige motorrijder uit Wormerveer zijn arm gebroken na een valpartij. De man reed over de Provincialeweg in Hoorn en raakte om onbekende redenen de macht over het stuur kwijt en kwam tegen een vangrail tot stilstand. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht

Rijden zonder rijbewijs

Alkmaar, donderdag 24 mei 2012
Donderdag even voor middernacht heeft een 30-jarige bromfietser uit Alkmaar zijn bromfiets moeten inleveren. Hij reed zonder rijbewijs en onverzekerd over de Kanaalkade in Alkmaar. Aangezien hij hier al meerdere keren voor is bekeurd werd zijn vervoermiddel in beslag genomen.

Den Helder, donderdag 24 mei 2012
Donderdag aan het einde van de middag is een 20-jarige motorrijder uit Den Helder bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. Aangezien dit al meerdere keren was gebeurd de laatste maanden werd de motor in beslag genomen.

Motorrijder gewond

Enkhuizen, donderdag 24 mei 2012

Een motorrijder is donderdagavond rond 21.00 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Zijlweg N302 in Enkhuizen. De motorrijder met een passagier achterop kwam door nog onbekende oorzaak ten val. De bestuurder van de motor werd overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier kon ter plaatse worden behandeld. De politie heeft het ongeval in onderzoek.

Wesley Boots


Man ernstig gewond na stroomschok

Venhuizen, donderdag 24 mei 2012

Een man is donderdag aan het einde van de middag ernstig gewond geraakt nadat hij onder stroom kwam te staan in een garage bij een woning aan de Pastoor Suidgeestraat in Venhuizen. De man was in de garage bezig met werkzaamheden aan de wasmachine toen de man een stroomschok kreeg. Politie, ambulancedienst en een traumahelikopter werden met spoed opgeroepen. De hulpdiensten waren lange tijd bezig de man te stabiliseren. Nadat dit gebeurt was werd de man met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De opgeroepen trauma heli kwam niet ter plaatse.

Wesley Boots


Dode zwaan

Wognum, woensdag 23 mei 2012

Op woensdagmiddag bekeurde de politie een 72-jarige man uit Sijbekarspel nadat hij over het nest van een zwaan was gegaan met een maaimachine. Een zwaan was hierbij overleden. De man was op een weiland aan de A.C.de Graafweg in Wognum aan het maaien. Hij verklaarde de zwaan te hebben zien zitten op een nest aan de zijkant van het weiland, tegen de slootrand aan. Toen hij in de buurt van het nest was gekomen, was naar zijn zeggen de zwaan opgevlogen, waarbij het beest in de maaimachine terecht was gekomen. Uit het maaispoor en de verwondingen van de zwaan lijkt het er eerder op, dat de zwaan op het nest met vier eieren heeft gezeten en dat de maaimachine over het nest is gegaan.

Dronken achter het roer

Alkmaar, woensdag 23 mei 2012

Op woensdagmiddag maakte de politie een proces-verbaal op tegen een 58-jarige Alkmaarder die dronken achter het roer van een boot stond op de Schermerringvaart in zijn woonplaats. De man moest een ademanalyse afleggen. Hij blies 875 ug/l. Dat is vier maal het toegestane maximum van 220 ug/l.

Hennepkwekerijen ontruimd

Alkmaar, woensdag 23 mei 2012

Op dinsdag 22 mei en woensdag 23 mei deed de politie onderzoek in een zevental panden in Alkmaar. Over de panden was afzonderlijke informatie binnengekomen dat hierin hennepkwekerijen gevestigd zouden zijn. Op dinsdag bracht de politie een bezoek aan een appartement op de Geestersingel. Hier stond in een kweekruimte 247 planten. Ook bleek er sprake te zijn van diefstal van stroom. In een woning aan de Saskerstraat bleek een kwekerij met 90 planten te staan. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. In een woning aan de Bourgondiestraat stonden slechts vijf grote planten, vermoedelijk voor eigen gebruik. In de woning aan de Saskerstraat werd een persoon aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De bewoner/gebruiker van het appartement aan de Geestersingel wordt nog uitgenodigd om een verklaring af te leggen. Op woensdag werden vier adressen bezocht. In een woning aan de Zeepziederstraat werd een plantage met 36 planten aangetroffen. In een kelder van een bedrijfspand aan de Strooijonkerstraat (foto) trof de politie een grote kwekerij aan. Helaas waren de planten juist gerooid. Vermoedelijk hadden er zo’n 450 planten gestaan. De eigenaar werd door de politie aangehouden. In een woning aan de Huibert Pootlaan trof de politie een plantage met 160 planten aan. Ook hier was sprake van diefstal van stroom. Als laatste was de politie in een woning aan de Zwaluwstraat. Ook hier waren de planten juist gerooid. De politie trof echter wel plantenresten aan. De bewoner werd aangehouden. De politie nam overal de hennep en/of de daarbij behorende apparatuur in beslag. Tegen de bewoners/eigenaren van de panden wordt proces-verbaal opgemaakt. De aanpak van hennepteelt is een van de speerpunten van de politie. Hennepkwekerijen leveren niet alleen gevaar en hinder op voor omwonenden (brandgevaar, water- en stankoverlast), maar in toenemende mate blijkt hennepteelt in handen te zijn van criminelen.

Vijf auto’s tegen elkaar

Den Hoorn, woensdag 16 mei 2012

Woensdag zijn aan het einde van de middag vijf auto’s op elkaar gebotst (kop-staart) aan de Postweg in Den Hoorn. Om onbekende redenen reden de auto’s op elkaar, er is een vrouw die last van haar nek had, verder waren alle betrokkenen ongedeerd.

Man met scootmobiel raakt van de weg

Oudkarspel, woensdag 23 mei 2012

Bij de Roskamsluis in Oudkarspel raakte woensdag een man op een scootmobiel van de weg. De man reed van een talud en belandde in een slootje. Hij werd voor controle per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe de man de macht over het stuur verloor is niet bekend. Een passant heeft met zijn bedrijswagen met kraan de scootmobiel weer boven weten te krijgen.


Inbreker aangehouden

Hoorn, woensdag 23 mei 2012

Op woensdagmorgen hield de politie een 21-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van inbraak in een bedrijfspand aan de Achterstraat in Hoorn. Omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding van een getuige die glasgerinkel had gehoord, gevolgd door snel wegrijdende scooters. De politie trof een snel rijdende scooter aan in de omgeving van het Risdammerhoutpark. Op de bromscooter zaten twee personen die er bij het zien van de politie vandoor gingen. Toen de bestuurder de berm instuurde om te ontkomen, reed hij in een greppel waardoor beide mannen vielen. Een van de twee wist te ontkomen, maar de verdachte kon worden aangehouden. Bij onderzoek bleek bij een bedrijfspand in de Achterstraat een raam te zijn ingegooid. Door dit raam werden diverse goederen ontvreemd. De politie stelt een onderzoek in naar de tweede en eventueel andere verdachten. In het onderzoek wordt tevens gekeken naar andere inbraken waarbij ramen werden vernield.

Vuurwapenvondst

Alkmaar, dinsdag 22 mei 2012

Op dinsdag hield de politie een 60-jarige Alkmaarder aan op verdenking van het voorhanden hebben van vuurwapens. De politie stelde omstreeks 15.00 uur een onderzoek in in een woning aan de Montalbaen in Alkmaar. In de woning lagen een aantal wapens. Het ging om vier vuurwapens, kruit, munitie, een taser (elektroshockwapen) en enkele messen. Alle wapens werden in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de wapens. De bewoner werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij is in verzekering gesteld.

Kat van dak gered

Alkmaar, dinsdag 22 mei 2012

Blijkbaar was er niemand in de buurt met een ladder, want de brandweer moest er dinsdagmiddag aan te pas komen om een poes van een dak te halen. De poes zat op het dak van de Alexander Bar aan de Vincent van Goghlaan in Alkmaar en durfde de sprong van drie meter hoogte blijkbaar niet aan. Het beest liet zich gewillig vangen door de brandweer.

Scooter onderuit: gebroken been

Hoorn, dinsdag 22 mei 2012

Op dinsdagmiddag omstreeks 13.45 uur raakte een 18-jarige vrouw uit Spanbroek gewond bij een eenzijdig verkeersongeval op het Keern in Hoorn. De vrouw reed op een bromscooter en raakte door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt. De vrouw kwam ten val en brak mogelijk een been. Zij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Insluiping in woning

Bergen, dinsdag 22 mei 2012

Op dinsdagmiddag werd er ingebroken in een woning aan de Schumanlaan in Bergen. Terwijl een persoon in de tuin aan het werk was, sloop een inbreker door een openstaande deur aan de achterzijde van het pand de woning binnen. Hier stal hij een laptop, een iPad en twee iPhones.

Brand bij ING

Alkmaar, dinsdag 22 mei 2012

In het pand van de ING aan de Rogier vd Weydestraat in Alkmaar brak dinsdagochtend brand uit. Door overbelasting werd een stopcontact heet en vatte vlam. De brandweer werd gewaarschuwd en het personeel werd geëvacueerd. Het brandje was snel onder controle. Nadat de rook uit het gebouw was verdreven kon het personeel weer aan het werk.

Video

Voetgangster aangereden

Alkmaar, maandag 21 mei 2012

Op de Vondelstraat werd om 14.15 uur een 30-jarige vrouw uit Alkmaar aangereden toen zij overstak op een oversteekplaats voor voetgangers. De 44-jarige automobiliste uit Alkmaar zag haar over het hoofd toen zij een taxibusje inhaalde. De 30-jarige vrouw is met onbekend letsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Aanhoudingen na ongeval

Alkmaar, maandag 21 mei 2012

Omstreeks 20.45 uur vond er een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter op de Geulstraat. De automobiliste, een 20-jarige vrouw uit Alkmaar wilde linksaf de Geulstraat op rijden, toen zij geen voorrang kreeg van een snorfiets. Deze reed tegen haar auto aan, waardoor de bestuurder van de snorfiets en zijn passagier beiden via de motorkap van de auto op de grond vielen. Toen de vrouw de jongens wilde helpen, ging de bestuurder er vandoor op de snorfiets. De passagier probeerde weg te rennen, maar kon door omstanders tegen worden gehouden. Deze 16-jarige jongen uit Alkmaar is aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de snorfiets een 15-jarige jongen is uit Alkmaar. Hij is even later thuis aangehouden. De beschadigde snorfiets werd in zijn tuin aangetroffen.

Tractor in brand

Hoogkarspel, maandag 21 mei 2012

Een tractor van bloembollenbedrijf Reus uit Hoogkarspel vatte maandagavond rond 21.30 uur vlam. De trekker stond in het land aan de Oosterwijzend en voerde water aan voor de bollen. De brandweer van Westwoud was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de trekker volledig werd verwoest door de vlammen. De brand veroorzaakte een enorme zwarte rookwolk. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Wesley Boots

 


Rijden zonder rijbewijs

Alkmaar, maandag 21 mei 2012

Op de Oudegracht zag de politie om 01.45 uur een onverzekerde auto rijden. De 22-jarige bestuurder uit Amsterdam bleek ook niet over een rijbewijs te beschikken. De auto is aan de kant gezet, de man is aangehouden.

Overval op woning

Den Helder, maandag 21 mei 2012

Omstreeks 22.15 uur werd een woning aan de Schokkerstraat overvallen door drie mannen, gewapend met vuurwapens. De mannen zijn mogelijk van Antilliaanse afkomst. In de woning waren op dat moment vier mannen, 41 jaar, 45 jaar, 54 jaar en 58 jaar oud uit Den Helder aanwezig. Onder bedreiging van de vuurwapens werden zij gedwongen geld af te staan. Er is een worsteling geweest, maar er zijn geen gewonden gevallen. De overvallers zijn vertrokken via de achterzijde van de woning.

Auto over sloot

Julianadorp, maandag 21 mei 2012

Bij een verkeersongeval op Rijksweg N9 / Schoolweg zijn in de nacht van zondag op maandag twee personen gewond geraakt. De bestuurder van een personenauto werd tijdens het rijden onwel. De bijrijdster gaf een ruk aan het stuur in de hoop in bosschages tot stilstand te komen. De auto schampte een paar boompjes, reed van een talud en werd door beschoeiing over een sloot gelanceerd. De auto schoot vervolgens over de Schoolweg en kwam tegen een hekwerk tot stilstand. Beide waren aanspreekbaar. De automobilist werd overgebracht naar het ziekenhuis. Voordat de bijrijdster naar het ziekenhuis kon worden overgebracht, moest de vrouw rechtstandig uit het voertuig worden gehaald. Om dit mogelijk te maken verwijderde de brandweer het dak. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgesleept.

Aanhoudingen na straatroof

Den Helder, zondag 20 mei 2012

Omstreeks 17.00 uur hield de politie twee mannen aan wegens het beroven van een 14-jarige jongen uit Den Helder en een 13-jarige jongen uit Den Helder. Aan de Torplaan hadden de jongens de fietssleutel en geld (20 eurocent) afgepakt. Ze wilden ook de mobiele telefoon van een van de jongens afpakken, maar een omstander heeft dit kunnen voorkomen. Van beide verdachten waren goede signalementen beschikbaar die door getuigen aan de politie werden gegeven. Een 20-jarige man uit Breezand kon in de directe omgeving worden aangehouden. Zijn 18-jarige medeverdachte werd thuis in Den Helder aangehouden.

Politie zoekt nog naar overvallers pizzeria

Hoorn, zondag 20 mei 2012

De drie mannen die de politie zondag aanhield op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een pizzeria aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg blijken hiervoor niet verantwoordelijk. Zij zijn heengezonden. De politie is daarom nog intensief op zoek naar de drie mannen die zondag omstreeks 15.15 uur met een wapen de pizzeria overvielen. De drie eisten geld, maar gingen er waarschijnlijk zonder buit vandoor. Ze vertrokken te voet in de richting van de Gildenweg. Het signalement van de overvallers luidt als volgt:
Dader 1: man van ongeveer 20/21 jaar oud. Lengte 1.85 meter, blanke huidskleur en half lang blond haar. Hij droeg een groene, halflange jas van stof, een spijkerbroek en witte sportschoenen. De tweede dader was even oud en ongeveer 1.75 meter lang. Ook hij was blank en mager/sportief gebouwd. Hij heeft donker haar, half lang en groene ogen. Hij droeg een zwarte jas tot op zijn heupen, met capuchon en een zwarte cap daaronder. Verder had hij een zwarte spijkerbroek aan en bruine sportschoenen. Dader 3 was ongeveer even oud en 1.70 meter lang. Hij is blank, heeft een normaal postuur en kort donker haar. Hij heeft zware wenkbrauwen. Dader 3 droeg een zwarte jas met capuchon, witte onderkleding, een spijkerbroek en sportschoenen. De politie is nog op zoek naar deze verdachten en vraagt eventuele getuigen zich te melden. Om meer informatie te verkrijgen zal de politie ook nog buurtonderzoek gaan verrichten. Hebt u tips over deze overval, of over de beschreven overvallers, neemt u dan contact op met de politie in Hoorn via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Drie aanhoudingen na mishandeling

Alkmaar, zaterdag 19 mei 2012

Op zaterdag 19 mei omstreeks 15.30 uur werd een man uit Schoorl dusdanig mishandeld dat hij in het ziekenhuis opgenomen moest worden. De mishandeling vond plaats in de omgeving van de Torenburg te Alkmaar. Tijdens het uitlaten van zijn hond kreeg hij een woordenwisseling met vier personen. De vier personen volgden hem en sloegen en schopten hem. Het zou gaan om vier mannen tussen de 15 en 25 jaar met een getinte huidskleur, waarvan één donkergekleurd. Zij reden op twee scooters, een bruine en een donkergrijze of –blauwe. De daders zijn weggereden richting Bierkade/Vondelstraat. Na onderzoek heeft de politie drie verdachten buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om een 18-jarige, een 19-jarige en een 20-jarige man, allen uit Alkmaar. Zij zijn in verzekering gesteld. Hun rol bij de mishandeling wordt onderzocht. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche in Alkmaar via 0900-8844.

Motorrijder tegen boom

Bergen, zaterdag 19 mei 2012

Een 24-jarige motorrijder uit Alkmaar is zaterdagavond gewond geraakt. De man verloor op de Breelaan om onbekende reden de macht over het stuur en botste tegen een boom en een geparkeerde motorfiets. Het slachtoffer is met ernstig beenletsel naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht.

Zware mishandeling

Alkmaar, zaterdag 19  mei 2012

De politie doet onderzoek naar een geweldsincident dat zaterdagmiddag rond 15.30 uur plaatsvond op het kruispunt Torenburg / Dirk Duivelsweg. Een 24-jarige man uit Schagen liep met zijn hond, een Duitse Herder, op straat en werd om onbekende reden in elkaar geslagen en geschopt door een groepje mannen. Het zou gaan om vier mannen tussen de 15 en 25 jaar met een getinte huidskleur, waarvan één donkergekleurd. Zij reden op twee scooters, een bruine en een donkergrijze of –blauwe. De daders zijn weggereden richting Bierkade / Vondelstraat. Het slachtoffer is met een gebroken rib, een klaplong en diverse kneuzingen naar het ziekenhuis vervoerd. De politie komt graag in contact met getuigen. Gezien de locatie en het tijdstip is de kans groot dat mensen het incident hebben gezien en mogelijk waardevolle informatie hebben voor het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie Noord-Holland-Noord via 0900-8844

Drie gewonden na aanrijding

Castricum, zaterdag 19 mei 2012

Zaterdagmiddag zijn bij een verkeersongeval op de kruising van Haerlemlaan / Stetweg drie personen gewond geraakt.  Een 57-jarige automobilist uit Castricum stond, in afwachting van het tegemoetkomende verkeer, stil om links af te slaan. Een 88-jarige plaatsgenoot die achter hem reed zag dit niet of te laat en knalde achterop zijn voorganger. Deze schoot door naar de andere weghelft en botste op zijn beurt tegen de auto die uit tegenovergestelde richting aan kwam rijden. De 57-jarige man zat bekneld in het voertuig. Hij moest door de brandweer worden bevrijd en is vermoedelijk met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. De man en vrouw die in de achteropkomende auto zaten hadden lichte verwondingen aan hun ledematen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Aanhoudingen na straatroof

Den Oever, zaterdag 19 mei 2012

Een 16-jarige jongen uit Eefde en een 26-jarige man uit Enschede zijn zaterdagochtend vroeg door de politie aangehouden naar aanleiding van een straatroof. Het tweetal zou een 20-jarige man uit Den Oever en een vriendin na een woordenwisseling in een café zijn achtervolgd en op de hoek van de Laan Bloys van Treslong / Gasthuisweg met geweld hebben beroofd van portemonnee, gsm, schoenen en horloge. De verdachten renden weg richting de Havenkade, gevolgd door de slachtoffers met wat toegesnelde vrienden. Op de kade ontstond vervolgens een vechtpartij waarbij de Enschedeër een mes trok. Een 29-jarige man uit Den Oever liep hierdoor wat oppervlakkige snijwonden op. De politie onderzoekt de toedracht. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

Woningoverval

Heerhugowaard, vrijdag 18 mei 2012

De politie doet onderzoek naar een overval op een woning aan de Pastoor Sprengerstraat. Vrijdagavond, rond kwart voor elf ’s avonds werd de bewoner bij zijn voordeur aangesproken door twee onbekende mannen. Eén dwong de bewoner onder geweld naar binnen en eiste geld. Toen de man hem een geldbedrag gaf gingen de overvallers er vandoor in de richting van het Hertenkamp. Dader 1 was een lichtgetinte man, en droeg een grijs vest met capuchon. Zijn gezicht was deels bedekt met een wit stuk textiel. Van dader 2 is alleen bekend dat hij ook een lichtgetinte huidskleur had. De politie is direct een onderzoek gestart. Er is sporen- en buurtonderzoek verricht en er zijn diverse getuigen gehoord.

Politie op zoek naar gestolen brommer

Heerhugowaard, vrijdag 18 mei 2012

De politie heeft vrijdagavond een Burgernetactie opgestart in Heerhugowaard. Men is op zoek naar twee jonge Noord-Afrikaanse jongens op een beige brommer. Het betreft een Piaggio met kenteken D-618-RP. Deze staat geregistreerd als gestolen. De jongens reden vanaf de Donge richting het centrum van Heerhugowaard. Bij aantreffen wordt u verzocht te bellen met de politie. 

Brand in loods

Julianadorp, vrijdag 18 mei 2012

Op de Middenvliet is rond 10.00 uur een brand ontstaan, waarbij een bewoner gewond is geraakt. De bewoner was bezig met slijpwerkzaamheden waarna er een klein brandje ontstond. De eigenaar heeft direct geprobeerd om dit te blussen, maar hij liep hierbij brandwonden op in o.a. zijn gezicht. Omdat de man veel rook had ingeademd, is hij door het ambulancepersoneel meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling.


Ramkraak op geldautomaat Rabobank in Abbekerk

Abbekerk, vrijdag 18 mei 2012

Onbekenden hebben vrijdagochtend omstreeks half vier een ramkraak gepleegd op een geldautomaat van de Rabobank aan de Burgemeester P. Kromplein in Abbekerk. Met een gestolen Volkswagen Transporter werd de vrijstaande automaat vernield. De daders konden echter niet binnenkomen en wisten geen buit te maken. Nadat men de bus in brand had gestoken vluchtten de daders weg in een zwarte Volkswagen Golf in de richting van Lambertschaag. Zij werden niet meer aangetroffen. Ook in Beverwijk aan de Plantage werd een ramkraak gepleegd op een geldautomaat van de Rabobank. Ook hier werd een gestolen Volkswagen busje gebruikt. De schade bij deze kraak is groot. Toch wisten de daders niet bij het geld te komen.

Alcohol en verkeer

Warmenhuizen, donderdag 17 mei 2012
Donderdag is een 44-jarige man uit Warmenhuizen zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij onder invloed over de Sportlaan in zijn woonplaats reed. De man blies ruim 2,1 promille.Actuele dossiers

Callantsoog, donderdag 17 mei 2012
Een 42-jarige man uit Julianadorp is op Scheidingsvliet met een auto in de sloot beland rond 20.30 uur. De man werd door de politie aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol verkeerde, hij blies 1,3 promille. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. 


Dekschuit met damwandplaten omgeslagen

Akersloot, donderdag 17 mei 2012

Een dekschuit met daarop 200 damwandplaten sloeg donderdag om ter hoogte van de betoncentrale in Akersloot. Met twee telekranen werd de schuit weer overeind getakeld. De 200 platen met een totaal gewicht van 200 ton liggen op de bodem van het kanaal. Een monsterklus voor de duikers. Iedere plaat zal onder water vastgemaakt en opgehesen moeten worden. De verwachting is dat vrijdag de klus geklaard is. De oorzaak van het omslaan wordt onderzocht.

Brandweer in actie voor kat in de boom

Hoorn, donderdag 17 mei 2012

De Hoornse brandweer werd dondermiddag rond 13.00 uur opgroepen voor een kat in de boom aan de Messing in Hoorn. De kat zat al enige tijd in de boom. De brandweer kwam met een hoogwerker en een tankautospuit ter plaatse. Nadat de brandweer met de hoogwerker omhoog ging om de kat te pakken sprong de kat er echter zelf uit en rende snel weg.

Wesley Boots


Man valt uit boom

Castricum, donderdag 17 mei 2012

Een man is donderdag tijdens snoeiwerkzaamheden uit een boom gevallen en daarbij gewond geraakt. Een traumateam werd in eerste instantie opgeroepen maar hoefde geen assistentie te verlenen. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Kees Zwaan


Aanrijding Venneweg

Berkhout, donderdag 17 mei 2012

Op de Venneweg in Berkhouk vond donderdagochtend rond half 12 een aanrijding plaats tussen 2 auto’s. De brandweer en het traumateam kwamen ter plaatse om hulpverlening te bieden aan de slachtoffers. De Venneweg werd afgesloten voor het verkeer. De toedracht van het ongeval is nog niet duidelijk. 
 
Wesley Boots

Aanhoudingen na straatroof

Hoorn, donderdag 17 mei 2012

Donderdag om 1.00 uur zijn twee jongens aangehouden wegens het beroven van een 57-jarige vrouw uit Hoorn. De vrouw fietste vanuit de binnenstad van Hoorn naar huis en bij de kruising van de Provincialeweg en het Keern hoorde ze de twee jongens achter zich. Zij fietsten een stuk achter de vrouw en aan het fietspad langs de Zwaagmergouw reden beide jongens de vrouw klem, bedreigden haar en ze wilden de tas van de vrouw. Die gaf niet toe en reed weg. Vervolgens gaven de jongens het op en vrouw kwam de politie tegen. Die konden de jongens, van 15 jaar uit Oosthuizen en 16 jaar uit Hoorn, kort daarna aanhouden aan het Karveel

Bromfietser op de snelweg

Den Oever, woensdag 16 mei 2012

Woensdagmiddag is een 16-jarige bromfietser bekeurd omdat hij over de A7 reed ter hoogte van Den Oever. Hij kon het fietspad niet vinden en ging vervolgens over de vluchtstrook van de A7 in de richting van de Breezanddijk rijden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Grote verkeerscontrole A7

Wieringerwerf, woensdag 30 mei 2012

Tussen 10.00 uur en 16.30 uur hield de politie samen met verschillende partners een grootschalige verkeerscontrole op de A7. Naast de politie namen onder andere ook de Belastingdienst, Douane, Koninklijke Marechaussee, Veilig Verkeer Nederland en de ANWB deel aan de actie. Het doel van deze controle is om de veiligheid van de weggebruikers te vergoten. In totaal kregen 72 bestuurders een bekeuring. Er werd onder anderen geschreven voor het rijden zonder gordel, defecte verlichting, gladde banden, overbelading, onverzekerd rijden, te hoge snelheid en overschrijding van de geluidsnorm. Vijf bestuurders bleken nog boetes open te hebben staan en moesten in totaal 1500 euro betalen. De belastingdienst controleerde 2135 voertuigen. In totaal bleek in 28 gevallen nog een navordering van de belasting open te staan.