Op de kop in berm

Oudkarspel, dinsdag 31 januari 2012
Een 26-jarige automobilist uit Oudkarspel belandde dinsdagavond rond 19.30 uur op zijn kop in de berm langs de Provinciale weg. De bestuurder werd ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig werd afgesleept door een bergingsbedrijf.

Auto belandt tegen vangrail

Wognum, dinsdag 31 januari 2012

Een 59-jarige automobilist uit Opperdoes belandde dinsdagochtend rond 09.35 uur op de A7 tegen de vangrail. De man reed in de richting van Hoorn toen zijn auto opeens begon te slippen ter hoogte van de afslag naar de A.C. de Graafweg. De auto kwam tegen de vangrail terecht. De bestuurder raakte niet gewond. De auto moest worden weggesleept door een bergingsbedrijf.

Drankrijder vliegt uit bocht

Heerhugowaard, dinsdag 31 januari 2012

Een 23-jarige Poolse automobilist raakte zijn rijbewijs maandagochtend kwijt toen hij op de Westerweg uit de bocht was gevlogen rond 03.30 uur. De bestuurder moest blazen en bleek gedronken te hebben. Hij blies 620 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l.


Vier personen gewond bij ongeval

Kolhorn, dinsdag 31 januari 2012

Twee Poolse mannen en twee Poolse vrouwen raakten dinsdagochtend rond 06.30 uur gewond op de Havenweg. De auto kwam uit de richting van Schagen en raakte in een flauwe bocht voor de brug in de berm. Het voertuig kwam tegen een lantaarnpaal terecht en ging over de kop. Alle vier de inzittenden waren aanspreekbaar en werden met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries gasthuis. De auto raakte volledig vernield.


Aanrijding tussen auto en fietsster

Den Helder, dinsdag 31 januari 2012

Een 43-jarige fietsster uit Den Helder raakte dinsdagochtend rond 08.45 uur gewond bij een aanrijding op de Schootenweg. Een 44-jarige automobilist die over de Nijverheidsweg in de richting van de Schootenweg reed zag de fietsster over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de fietsster een hoofdwond opliep. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee gewonden bij kop-/staartbotsing

Zwaagdijk-Oost, maandag 30 januari 2012

Een 17-jarige inzittende uit Enkhuizen en een 47-jarige automobiliste uit Enkhuizen raakten maandagochtend rond 07.45 uur gewond bij een kop-staartbotsing op de Westfrisiaweg. Een 69-jarige automobilist uit Middelie reed met zijn voertuig met aanhanger bovenop een auto die voor hem stilstond. Hierdoor ontstond een kettingbotsing waarbij nog eens twee auto’s betrokken raakten. De bestuurster van het eerste voertuig en een inzittende van de tweede auto hadden nekklachten. Zij werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Op de aanhanger van de 69-jarige man stonden twee koeien. Deze braken los door de aanrijding. Zij werden later weer gevangen. De weg was enkele uren afgesloten.

Auto met achterkant in sloot

Heerhugowaard, maandag 30 januari 2012

Een 29-jarige Poolse automobiliste kwam maandagochtend rond 02.00 uur met de achterkant van haar auto in de sloot terecht op de A.C de Graafweg. De bestuurster was iets te ver naar de berm gereden en van de weg geraakt. De auto gleed door met de achterkant het talud af, de sloot in. De drie inzittenden kwamen veilig de kant op. Er raakte niemand gewond.

Veel schade bij woningbrand

Noord-Scharwoude, maandag 30 januari 2012

Bewoners van een woning aan de Handelskade in noord-Scharwoude werden maandagochtend iets na half vier wakker van rook. Het huis bleek in brand te staan. Zij konden de woning tijdig verlaten. De brandweer had de brand snel onder controle. De brand is waarschijnlijk ontstaan door een nog smeulende open haard. De schade aan de woning is groot.

Auto van beveiligingsbedrijf in brand

Alkmaar, maandag 30 januari 2012

Toen een medewerker van een beveiligingsbedrijf het terrein van een autobedrijf aan de Helderseweg opdraaide, kon hij niet vermoeden na enkele minuten de brandweer nodig te hebben. In de nacht van zondag op maandag omstreeks twee uur wilde de medewerker na een controleronde op het terrein weer wegrijden. Toen er een vreemd geluid onder de motorkap vandaan kwam, werd de motor uitgezet en de sleutel uit het contactslot gehaald. De startmotor bleef echter doordraaien. Er ontstond brand dat de brandweer moest blussen. De auto liep zware schade op door de brand.


Poging beroving snackbareigenaar

Hoorn, zondag 29 januari 2012

Zondagavond werd rond 19.40 uur geprobeerd de eigenaar van een snackbar te beroven van zijn dagopbrengst. De man was uit zijn snackbar aan de Spoorsingel gelopen en stapte in zijn auto. Op het moment dat hij weg wilde rijden werd aan de passagierskant het portier geopend door een man met een vuurwapen. De snackbareigenaar bedacht zich geen moment. Hij griste zijn dagopbrengst mee en vluchtte terug zijn zaak in. De berover ging er vandoor in de richting van de Koepoortsweg. De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Spoorsingel/Koepoortsweg. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Mannen aangehouden met gestolen auto, aanhangwagen en grasmaaier

Noordbeemster/Avenhorn, zondag 29 januari 2012

Een 41-jarige en een 38-jarige man, beiden afkomstig uit Alkmaar zijn zondagochtend rond 04.30 uur aangehouden op de Middenweg in Noordbeemster. Agenten stonden bij een melding van een vechtpartij aan het Hoog in Avenhorn en zagen de twee mannen voorbijrijden in een auto met aanhanger. Op de aanhanger stond een grasmaaier. Gezien het tijdstip vonden de agenten dit verdacht en gingen achter de auto aan. De auto reed een pad op aan de Walingsdijk. De bestuurder, de 41-jarige man, werd aangesproken. Hij gaf aan dat hij de grasmaaier op een adres moest afleveren in Noordbeemster. De agenten reden achter de mannen aan naar dit adres op de Middenweg. Het bleek om een leegstaande woning te gaan waar ook braakschade geconstateerd werd. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van diefstal. Later bleek dat de auto en de aanhanger dezelfde nacht gestolen waren bij een inbraak in Alkmaar. Ook de grasmaaier bleek gestolen te zijn. De 41-jarige verdachte had een valse naam opgegeven.

Auto op zijn kant

Den Burg, zondag 29 januari 2012

Een 87-jarige automobiliste uit Den Hoorn werd overgebracht naar het ziekenhuis in Den Helder nadat zij zondagavond tegen 19.00 uur met haar auto tegen een boomstronk was belandt op de Ploeglanderweg. De automobiliste had een bocht gemist. Zij werd door de hulpverleningsdiensten uit haar voertuig gehaald. De vrouw was iets onderkoeld en had last van een rib.

Marcel Winter


Mishandeling

Avenhorn, zondag 29 januari 2012

Een 26-jarige man uit Castricum is zondagochtend rond 03.50 uur aangehouden op het Hoog. Een 22-jarige man uit Noordbeemster stond met zijn vriendin bij een stoplicht toen er een groepje mannen op hen afkwam vanaf de andere kant van de weg. De vriendin van de 22-jarige man werd door de 26-jarige man in het gezicht geslagen. Zij liep hierdoor vermoedelijk een gebroken neus op. Ook de 22-jarige man kreeg klappen. De 26-jarige man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Auto te water in Hoorn

Hoorn, zondag 29 januari 2012

Een 19-jarige automobilist uit Wognum werd zondagochtend rond 03.00 uur aangehouden op de Westfrieseparkweg. De man was van de weg afgeraakt met zijn auto en ondersteboven in het water terecht gekomen. Hij was uitgestapt en weggelopen. Hij werd echter staande gehouden door een passerende automobilist. De beginnend bestuurder bleek gedronken te hebben. Hij blies aan het politiebureau 195 ug/l. Voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. toegestaan. De man krijgt een proces verbaal voor rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats ongeval.

Vast in slik op bouwterrein

Enkhuizen, zaterdag 28 januari 2012

Een 8-jarig jongetje uit Enkhuizen kwam zaterdagmiddag rond 15.45 uur vast te zitten in het slik op een bouwterrein aan de Haling. Het jongetje stond tot net over zijn knieën in de modder en kon niet meer wegkomen. Een 36-jarige vrouw wilde hem helpen, maar ook zij kwam in het slik vast te zitten. Er moest een kraan van de brandweer komen om de twee eruit te halen. Zij bleven verder ongedeerd. De gemeente heeft inmiddels hekken geplaatst bij het bouwterrein.

112enkhuizen.tk


Aanhouding na inbraak

Breezand, zaterdag 28 januari 2012

Een 27-jarige Pool werd zaterdagochtend rond 04.25 uur aangehouden op de Koningsweg. Bij een elektronicazaak op deze weg was het inbraakalarm afgegaan. Agenten troffen in het magazijn van de winkel de 27-jarige man zittend op de grond aan. Hij was binnengekomen door een lichtkoepel op het dak open te breken. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Vrouw op zebrapad aangereden door brommobiel

Julianadorp, zaterdag 28 januari 2012

Een  57-jarige voetgangster raakte zaterdagavond rond 19.40 uur gewond op de Zuiderhaaks. Een 85-jarige automobilist uit Julianadorp kwam vanaf de Langevliet met zijn 45 km voertuig en zag de vrouw uit Julianadorp met haar hondje over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het Gemini ziekenhuis.

Raam vernielt door vuurwerk

Den Helder, zaterdag 28 januari 2012

Op de Vletweg werd zaterdagochtend rond 03.20 uur een raam vernield van een woning. De bewoner stond net op om wat te drinken te pakken toen het raam eruit klapte. Er vloog glas door de woonkamer. De bewoner liep geen letsel op. Buiten werden er restanten gevonden van vuurwerk en tape. Mogelijk is het vuurwerk op het raam geplakt. Heeft u op de Vletweg zaterdagochtend iets verdachts gezien? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Autobrand van Teylingenstraat

Alkmaar, zaterdag 28 januari 2012

Op de Van Teijlingenstraat ontstond zaterdagochtend rond 03.00 uur brand in een auto. Uit de auto kwam rook. Het rechtervoorraam bleek kapot te zijn. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen. Op de bestuurdersstoel bleek een plastic fles te liggen met daarin een vloeistof met een doek erin. Er is dus sprake geweest van brandstichting. Het voertuig werd afgesleept voor verder onderzoek. De politie vraagt getuigen die zaterdagochtend op of in de omgeving van de Van Teijlingenstraat iets gezien hebben, contact op te nemen met de politie in Alkmaar. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Diefstal berenbeelden: getuigen gezocht

Bovenkarspel, zaterdag 28 januari 2012

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn twee bronzen beelden gestolen voor het gemeentehuis aan de Middend. Een voorbijganger meldde dit rond 07.25 uur zaterdagochtend bij de politie. De bevestigingsbouten waren doorgezaagd. Het gaat om beelden van twee groepen beren. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen die mogelijk iets verdachts gezien of gehoord hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Middend. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Man slaat met biljartbal

Hoorn, vrijdag 27 januari 2012

Een 55-jarige man uit Zwaag werd vrijdagavond rond 22.50 uur aangehouden in een horecagelegenheid aan de Dubbele buurt. De man had een 47-jarige Hoornaar met een biljartbal op zijn hoofd geslagen. De 47-jarige man liep hierdoor een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis voor onderzoek. In de horecagelegenheid werd de 55-jarige man aangehouden. Hij gaf aan dat hij het gedrag van de man zat was en hem daarom geslagen had.

Gevaarlijke hond in beslag genomen

Alkmaar, vrijdag 27 januari 2012

’s Middags rond 17:00 uur is een Amerikaanse Stafford door de politie bij zijn 54-jarige eigenaar uit Alkmaar weggenomen. De eigenaar had tijdens het uitlaten verzuimd om de hond een muilkorf om te doen en aan te lijnen. De hond was na een eerder incident aangemerkt als gevaarlijk, en dan is de eigenaar verplicht om de hond aan te lijnen en te muilkorfen. Er was aangifte tegen de eigenaar gedaan, omdat hij zijn hond toch los had laten lopen. De officier van justitie zal een besluit nemen over het lot van de hond.

Fietser gewond

Abbekerk, vrijdag 27 januari 2012

Een 76-jarige fietser uit Medemblik liep vrijdagmiddag rond 14.35 uur ene hoofdwond op na een aanrijding op de Vekenweg. Een 79-jarige automobiliste uit Abbekerk was net bezig de fietser in te halen toen deze zijn hand uitstak en naar links afsloeg. De automobiliste kon de fietser niet meer ontwijken en reed met de rechterzijde van haar voertuig tegen de fietser. Deze kwam ten val en liep een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Monumentale toegangspoort begraafplaats vernield door auto

Alkmaar, vrijdag 27 januari 2012

De monumentale toegangspoort van de Algemene begraafplaats aan de Westerweg in Alkmaar is vrijdagochtend door een auto vernield. De bestuurder van de auto reed op de Julianalaan en vergat bij de Westerweg af te slaan. Bij de toegangspoort werd eerst het hek geramd. De auto kwam vervolgens tegen een natuurstenen pilaar tot stilstand. Door de harde klap verschoof de pilaar enkele tientallen centimeters. De toegangspoort raakte door de harde klap ontzet en kan voorlopig niet meer worden gebruikt. De bestuurder van het voertuig was spoorloos. De politie stelt een onderzoek in naar zijn of haar identiteit.

Gewelddadige straatroof

Den Helder, donderdag 26 januari 2012

’s Middags rond 13:30 uur werd op de Spuistraat een 28-jarige man uit Den Helder berooft van zijn portemonnee en mobiele telefoon. Hij werd van achteren door drie mannen vastgepakt en een steeg tussen de Spuistraat en Prinsenstraat ingetrokken. Daar werd hij onder bedreiging van een steekwapen berooft. Het gaat om drie mannen van begin twintig jaar met een donkere huidskleur. Twee ervan hadden een petje op, een blauwe en een zwarte. De derde man had een wollen donkere muts met franje op. Zij hadden donkere kleding aan. De politie is op zoek naar informatie dat kan leiden tot het aanhouden van de overvallers. Heeft u informatie over dit voorval of herkent u de verdachten? Neemt u dan contact op met recherche in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Anoniem kan ook, belt u dan met 0800-7000.

Door foutje in tuin verpleeghuis

Den Burg, donderdag 26 janauri 2012

Een Duitse toerist is donderdagavond iets voor zeven uur met zijn auto in een tuin van een verpleeghuis gereden. De man wilde op de Hollewal in Den Burg achteruit de weg op. Door een bedieningsfout schoot de auto echter over de weg, reed een stoep op en kwam in de tuin van verpleeghuis Texel tot stilstand. Door de bomen rondom de auto konden de deuren niet open. De man heeft anderhalf uur in zijn auto vastgezeten.


Marcel WinterMan overleden na ongeval op schip

Den Oever, donderdag 26 januari 2012

Een 75-jarige man uit Den Oever is donderdag even na 13.30 uur om het leven gekomen bij een ongeval op een schip in zijn woonplaats. De man, eigenaar van een machinefabriek, was samen met een medewerker bezig met werkzaamheden aan de behuizing van een scheepslier. Toen de man door het gangboord liep viel de behuizing bovenop hem. Hulpdiensten probeerden de man te reanimeren. Hij overleed echter ter plaatse aan zijn verwondingen. De Arbeidsinspectie onderzoekt het ongeval.

Brommerbestuurder gewond

Alkmaar, woensdag 25 januari 2012

Een brommerbestuurder raakte woensdagavond gewond bij een aanrijding op de Laan van Brussel in Alkmaar. Een automobilist sloeg na een bocht abrupt rechtsaf naar een laad- en losplaats. De brommerbestuurder, die achter de auto reed, botste tegen de auto en kwam ten val. Hij werd met beenletsel overgebracht naar het MCA. De politie heeft sporenonderzoek verricht.

Boerderijbrand snel onder controle

Andijk, woensdag 25 januari 2012

Bij een boerderij met rietendak aan de Dijkweg brak woensdagavond rond 18.30 brand uit. Vanwege het rietendak werden korpsen uit Andijk, Wervershoof en Enkhuizen gealarmeerd. De brandweer had de brand, dat bij de schoorsteen woedde, snel onder controle en kon zo erger voorkomen. Een deel van de Dijkweg werd enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Wesley Boots


Drankrijder met ingevorderd rijbewijs gaat weer rijden

Alkmaar, woensdag 26 januari 2012

Een 39-jarige automobilist uit Den Helder is woensdagavond rond 18.50 uur aangehouden. Hij reed te hard met zijn auto over de Wageweg en werd aan de kant gezet. De man moest blazen en bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 620 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Nadat hij werd heengezonden zag een agent hem echter weer in zijn auto stappen, die op de Wageweg stond geparkeerd. De man werd opnieuw aangehouden voor rijden onder invloed en voor rijden met een ingetrokken rijbewijs.

Snorfietsster gewond bij aanrijding

Alkmaar, woensdag 25 januari 2012

Een snorfietsster raakte woensdagochtend gewond bij een aanrijding met een personenauto. De vrouw stak vanaf de Frederik Hendriklaan de Willem de Zwijgerlaan over. Vanaf de N.G. Piersonstraat draaide een automobiliste linksaf de Willem de Zwijger op. Daarbij werd de snorfietsster over het hoofd gezien. De vrouw raakte bij de aanrijding gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben sporenonderzoek verricht. Een berger heeft de auto weggetakeld.

Vier aanhoudingen na inbraak in auto

Den Helder, woensdag 25 januari 2012

Op de Irisstraat werden woensdagmiddag rond 16.00 uur vier mannen in de leeftijd van 24 tot en met 27 jaar aangehouden. Een getuige had gezien dat er op de Prins Hendriklaan een auto werd opengebroken. Daarna was er een auto weggereden met vier personen erin. De auto werd aangetroffen in de Tulpstraat. De inzittenden waren een woning binnen gegaan aan de Irisstraat. Op het moment dat zij de woning via de achtertuin wilden verlaten werden drie van de verdachten aangehouden door de politie. In de woning werd een 24-jarige man uit Den Helder aangehouden. In de woning werd een map aangetroffen die uit de auto was gestolen. Bijéén van de verdachten werd een boksbeugel in beslag genomen.

Vrouw in het kanaal in Alkmaar

Alkmaar, woensdag 25 janauri 2012

Een vrouw is woensdagochtend vanaf de Noorderkade in het kanaal gesprongen. Voorbijgangers zagen omstreeks kwart over drie ter hoogte van de Drechterwaard een fiets liggen. Onmiddellijk werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Al gauw werd de vrouw in het ijskoude water ontdekt. De vrouw werd 200 meter verderop aan de overkant van het kanaal uit het water gehaald. Ze raakte onderkoeld en werd overgebracht naar het MCA. Het is nog niet duidelijk waarom de vrouw in het kanaal sprong.

Brand verwoest paardenschuur aan de Haling

Enkhuizen, dinsdag 24 januari 2012

In een oude paardenschuur aan de Haling in Enkhuizen is dinsdagavond rond 21.00 uur een uitslaande brand uitgebroken. De brandweer kwam met groot materiaal ter plaatse om de brand onder controle te krijgen. Aanvankelijk was er een vermoeden dat asbest in het pand aanwezig as, maar na onderzoek bleek dit niet het geval. Rond 21.45 kon het sein brand meester worden gegeven. De schuur werd gebruikt door ruitervereniging De IJsselmeerruiters. Veel attributen van de club zijn door de brand verloren gegaan. Op het moment van de brand bevonden zich geen leden of paarden in de schuur. Niemand raakte gewond. Het nablussen nam enkele uren in beslag. De oorzaak van de brand is nog onbekend.
 
Wesley Boots

Verwarde mannen

Hoorn, maandag 23 januari 2012
Op maandagavond omstreeks 22.50 uur werd een 17-jarige jongen uit Hoorn bedreigd met een mes. De jongen reed op de fiets over de Vredehofstraat. Hier werd hij van zijn fiets getrokken door een man die midden op de rijbaan stond. De man bedreigde het slachtoffer met een mes en prikte hem daarbij in zijn hals. De verdachte was duidelijk verward. Onduidelijk is wat hij precies van het slachtoffer wilde. Na enkele momenten liep de verdachte weg. Op aanwijzing van het slachtoffer kon de 42-jarige verdachte korte tijd later in zijn woning in Hoorn worden aangehouden.

Heerhugowaard, maandag 23 januari 2012
Op maandagmiddag omstreeks 13.00 uur kreeg de politie een melding dat er ruiten waren vernield bij een pand aan de Olmenlaan in Heerhugowaard. Een getuige had een man weg zien lopen in de richting van een dokterspraktijk in de Hortensiaflats. Hier bleek de 39-jarige Heerhugowaardse verdachte juist te worden behandeld. Hij bleek verwondingen aan zijn voet te hebben opgelopen die moesten worden gehecht. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De man bleek verward te zijn. Er wordt gezocht naar een oplossing in de hulpverlening.

Brommerrijder gewond bij ongeval op het Nes

Wervershoof, maandag 23 januari 2012

Een brommerrijder raakte maandagavond rond 19.50 uur gewond bij een ongeval op het Nes in Wervershoof. De brommerijder en een automobilist kwamen door nog onbekende oorzaak in botsing waarbij de man op de brommer gewond raakte. Nadat de ambulancedienst het slachtoffer gestabiliseerd had werd deze per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van het ongeval.

Stropers aangehouden

Waarland, maandag 25 januari 2012

Twee 27-jarige mannen uit Nieuwe Niedorp en Zuid-Scharwoude zijn maandagochtend rond 02.10 uur aangehouden op de Middenkoogweg. Agenten zagen de auto met de mannen erin rijden. Het voertuig werd aan de kant gezet. In de auto bleken twee dode zwanen te liggen en een tiental dode eenden. Ook werd er een luchtdrukwapen aangetroffen. De bestuurder bleek onder het bloed te zitten. Hij wilde het wapen uit de auto halen om dit aan de agenten overhandigen. Er werd vervolgens een knal gehoord. Het bleek dat de man even wilde testen of het wapen geladen was. De beide mannen werden aangehouden voor stroperij.

Twee gewonden bij aanrijding N242

Nieuwe Niedorp, maandag 23 januari 2012

Bij een aanrijding tussen twee personenauto’s zijn maandagmiddag twee personen gewond geraakt. De aanrijding op het kruispunt N242 / Leijerdijk ontstond na een voorrangsfout. Twee betrokkenen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd.

Vijf verdachten heengezonden, twee nog vast na steekpartij

Tuitjenhorn, maandag 23 januari 2012

Vijf verdachten die aangehouden werden in verband met de steekpartij die zaterdagochtend plaatsvond op de Dorpsstraat in Tuitjenhorn zijn zondagavond heengezonden. Uit onderzoek is hun betrokkenheid bij het incident niet gebleken. Twee verdachten, een 35-jarige man uit Alkmaar en een 26-jarige man uit Heerhugowaard, blijven nog wel vastzitten. De 26-jarige man raakte gewond bij het conflict Hij werd met steekwonden overgebracht naar het ziekenhuis, maar werd hier zondag ontslagen. Zaterdagochtend vond rond 03.30 uur een  conflict plaats voor een café aan de Dorpsstraat. De 43-jarige café-eigenaar probeerde de ruzie te sussen. Toen hij zijn café weer inliep bleek hij een steekwond te hebben. Hij raakte buiten bewustzijn en overleed even later in het ziekenhuis. De vijf heengezonden verdachten zijn in de leeftijd van 24 tot en met 29 jaar en zijn afkomstig uit Langedijk en Alkmaar.

Met nekklachten naar ziekenhuis

Heerhugowaard, zondag 22 januari 2012

Een 22-jarige vrouw uit Kolhorn werd zondagavond met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. Zij liep deze klachten op nadat de auto waarin zij als inzittende zat rond 18.15 uur tegen een andere auto botste op de van Veenweg. Ter hoogte van de Dreef besloot de 24-jarige man uit Schagen, waarbij zij in de auto zat, zijn auto te keren. Een 27-jarige automobilist uit Hensbroek, die achter hem reed verwachte dit niet, en kwam met de voorzijde van zijn auto in aanrijding met de bestuurderszijde van de andere auto.

Aanrijding op berucht kruispunt in Sint Pancras

Sint Pancras, zondag 22 januari 2012

Wederom heeft er op het kruispunt Vronermeerweg / De Helling een aanrijding plaatsgevonden. Een automobiliste wilde zondagavond omstreeks kwart voor negen vanaf Sint Pancras de Vronermeerweg oversteken. Een op de Vronermeerweg rijdende automobilist werd over het hoofd gezien waarna een aanrijding volgde. De vrouw werd overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist raakte niet gewond. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept.

Kinderen aanhoudingen na openlijke geweldpleging

Hoorn, zondag 22 januari 2012

Drie jongens van 12, 13 en 14 jaar afkomstig uit Hoorn zijn zondagmiddag rond 17.15 uur aangehouden op het Stationsplein. Een 14-jarige jongen kwam de Burger King uitlopen en kreeg het aan de stok met de 14-jarige verdachte, omdat hij hem vuil aan zou hebben gekeken. De twee andere verdachten kwamen ertussen staan. Een van hen had een mes bij zich waarmee hij de 14-jarige jongen aan zijn vinger verwonde. De drie jongens werden aangehouden voor openlijke geweldpleging. De 13- en 14-jarige jongen werden zondagavond heengezonden. De 12-jarige jongen is in verzekering gesteld. Hij wordt morgen voorgeleid bij de rechter-commissaris.


Uitgebrande auto komt bij bergingsbedrijf weer tot ‘leven’

Alkmaar / Schagen, zondag 22 januari 2012

Klaas Klomp van bergingsbedrijf Haulo kon het geluid wat hij zondagochtend hoorde maar niet thuisbrengen. Toen hij in het pand aan de Fok in Schagen vreemde geluiden waarnam, ging Klaas op onderzoek uit. Het geluid bleek afkomstig van een uitgebrande bedrijfswagen die eerder was opgehaald uit Alkmaar. Aan de Winkelwaard stonden in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks half drie twee voertuigen in brand. Beide voertuigen bleken van één eigenaar. De uitgebrande auto’s werden naar Schagen afgesleept en binnen geparkeerd. Om vergunning-en milieu redenen mogen dit soort wrakken niet buiten op het terrein worden gestald. Het geluid bleek van de ventilator afkomstig. Ook de radio bleek aan te staan. Doordat kabels waren weggesmolten en de accu niet was losgekoppeld ontstond er sluiting. Hierdoor begon de auto te ‘spoken’. Het probleem werd snel opgelost door de accu los te koppelen. De oorzaak van de brand is mogelijk brandstichting.

Man vernielt deur café en spuugt agent in gezicht

Hoorn, zondag 22 januari 2012

Een 21-jarige man uit Hoorn is zondagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Roode Steen. De man had de toegangsdeur van een café vernield en werd hiervoor aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding en spuugde een agent in zijn gezicht. Vervolgens schopte hij tegen een politieauto en uitte beledigingen in de richting van de agenten. Hij werd overgebracht naar het politiebureau in den Helder.


Auto in het kanaal

Burgervlotbrug, zaterdag 21 januari 2012

Hulpdiensten waren zaterdagmiddag massal uitgerukt voor mogelijk te water geraakte auto. Een voorbijganger ontdekte langs de N9 ter hoogte van Burgervlotbrug bandensporen in de berm en waarschuwden de hulpdiensten. Brandweer, duikers, ambulances en een traumahelikopter kwamen ter plaatse. Duikers troffen in het kanaal een lege auto aan. Er werd rondom de auto en langs de waterkant gezocht naar mogelijke slachtoffers. Er werd niemand aangetroffen. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit het water getakeld. De politie doet onderzoek.

 


Plofkraak pinautomaat

Spanbroek, zaterdag 21 januari 2012

Zaterdagochtend vond een plofkraak plaats bij een pinautomaat aan de Wuiver. Rond 04.35 uur kwam er bij een beveiligingsbedrijf een alarmmelding binnen. De beveiligers, die ter plaatse gingen, zagen nog net een zwarte auto wegrijden. De pinautomaat op de Wuiver bleek gekraakt te zijn. Er bleef een auto achter die gebruikt was bij de plofkraak. Deze bleek gestolen te zijn. Het geld uit de pinautomaat werd buitgemaakt. De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u op of in de omgeving van de Wuiver iets verdachts heeft gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met recherche in Stede Broec via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Café-eigenaar komt om na sussen ruzie

Tuitjenhorn, zaterdag 21 januari 2012

Een 43-jarige café-uitbater is zaterdagochtend overleden nadat hij een ruzie voor zijn café probeerde te sussen. De man liep rond 03.30 uur zijn café aan de Dorpsstraat weer binnen. Hij bleek een verwonding te hebben en raakte buiten bewustzijn. De hulpverleningsdiensten probeerden hem te reanimeren. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij korte tijd later overleed. Vlak na het conflict hadden getuigen een auto zien wegrijden. Deze auto met de inzittenden werd aangetroffen op de N245. Een van hen bleek gewond te zijn. Ook hij moest naar het ziekenhuis. Alle inzittenden van de auto werden aangehouden. De politie doet op dit moment onderzoek naar hun betrokkenheid bij het conflict en sluit niet uit dat er nog meer personen betrokken waren.

Automobiliste te water

Koedijk, vrijdag 20 januari 2012

Op de Nauertogt in Koedijk is vrijdagavond een automobiliste te water geraakt. Het ongeval gebeurde nadat zij moest uitwijken voor een tegenligger. Toen zij met de rechterwielen in de berm belandde verloor zij de controle over haar auto en kwam op zijkant in een sloot terecht. De bestuurster is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Haar auto raakte door het ongeval total loss.


Handrem vergeten

Alkmaar, vrijdag 20 januari 2012

Even iets afgeven op het Waagplein in Alkmaar, en weg is je auto. Het overkwam een man vrijdag. De man vergat de elektronische handrem van zijn auto in te schakelen. De auto rolde achteruit het Waagplein af. De auto werd iets afgeremd door een bankje, die volledig werd vernield. De auto kwam met de achterkant boven het water tot stilstand. De brandweer kwam ter plaatse omdat de brandstoftank lekte. Er werd een emmertje onder de auto gehangen om de brandstof op te vangen. Met een stuk kauwgom van de fotograaf werd vervolgens het gat gedicht. Haulo takelde de auto weer op het droge.

Aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

Obdam, vrijdag 20 januari 2012

Vijf jongens in de leeftijd van 14 tot en met 20 jaar afkomstig uit Obdam, zijn vrijdagavond rond 21.30 uur aangehouden. De politie kreeg melding dat er jongeren eieren gooiden naar gebouwen en voorbijgangers. Later staken zij servetten in de brand die zij in een prullenbak gooiden op het plein. De prullenbak vloog hierdoor in brand. De politie wist het groepje te traceren en kon de vijf jongens aanhouden. Zij zijn in verzekering gesteld. Er wordt onderzoek gedaan of er meer personen betrokken zijn geweest bij de openlijke geweldpleging.

Met 25 ton aardappelen bijna te water

Wieringerwaard, vrijdag 20 januari 2012

Een vrachtwagenchauffeur, met net drie weken zijn rijbewijs op zak, beleefde vrijdag enige angstige momenten toen zijn vrachtwagen dreigde te kantelen. De chauffeur draaide vanaf een bedrijf de Barsingerweg in Wieringerwaard op. De bocht werd daarbij zo krap genomen dat de achterwielen wegzakte in de zachte berm. De vrachtwagen, met 25 ton aardappelen, dreigde daarna te gaan kantelen. Bergingsbedrijf Haulo wist met een grote bergingswagen erger te voorkomen.

Alcohol en verkeer

Opperdoes, vrijdag 20 januari 2012
’s Morgens rond 7:55 uur was een 54-jarige automobilist uit Opperdoes tegen een put van wegwerkzaamheden aangereden. Hij had zijn auto laten staan en was weggelopen. Kort daarna verscheen hij weer bij zijn auto, waarop de agenten hem konden controleren op alcohol. Hij blies op het bureau 345 ug/l. Dit is teveel, maar omdat het niet boven de 570 ug/l uitkomt kan de overtreding sinds kort ter plaatse worden betaald. Hij moest 340 euro betalen en kreeg een rijverbod van twee uur. Dit is een nieuwe versnelde werkwijze waarbij een overtreding gelijk door de politie met een geldboete kan worden afgehandeld. Dit is alleen mogelijk als de automobilist niet meer dan 570 ug/l heeft geblazen. Heeft de bestuurder meer gedronken, dan wordt namelijk zijn rijbewijs ingevorderd en beslist de officier van justitie de uiteindelijke boete.

Castricum, vrijdag 20 januari 2012
’s Morgens rond 5:30 uur kwamen agenten na een melding bij een stilstaande auto met draaiende motor naast de sporthal De Bloemen. In de auto zat een man achter het stuur te slapen. Na langdurig kloppen werd de 40-jarige man uit Castricum wakker. Hij rook naar de alcohol en is voor een ademanalyse naar het bureau meegenomen. Hij blies 720ug/l, ruim drie keer teveel. Hij kreeg een rijverbod van acht uur.

Heerhugowaard, donderdag 19 januari 2012
’s Avonds rond 3:00 uur zagen agenten op De Spaarne een auto rijden met een fiets in een open achterbak. Ze controleerden de 38-jarige bestuurder uit Noord-Scharwoude en hij reageerde verward. Reden voor de agenten om hem te controleren op het gebruik van alcohol. Op bureau blies hij 590 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De fiets had een afgesloten slot en de bestuurder wist niet van wie de fiets afkomstig was. De eigenaar van de fiets kon later via het framenummer worden achterhaald en worden teruggegeven.

Enkhuizen, donderdag 19 januari 2012
Op donderdagavond liep een politieman verwondingen op bij het controleren van een bromfietsbestuurder op de Piet Smitstraat in Enkhuizen. De politieman controleerde de 41-jarige man uit Enkhuizen op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Toen de man probeerde weg te rennen, zette de politieman de achtervolging in. Onderweg werd hij gestompt door de verdachte. De politieman liep licht letsel aan zijn gezicht op. De man kon worden aangehouden en voor verhoor worden overgebracht naar het politiebureau. Hier blies hij 850 ug/l, bijna vier maal het wettelijk maximum van 220 ug/l.

Aanrijding vijf voertuigen N9

Burgervlotbrug, vrijdag 20 januari 2012


Diefstal gereedschap uit bedrijfsbusjes

Nibbixwoud, vrijdag 20 januari 2012

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 16.30 en 05.10 uur werd er ingebroken in een bedrijfsbusje dat geparkeerd stond op het Fresiahof in Nibbixwoud. Tussen 20.00 en 05.15 uur gebeurde hetzelfde op het Gerberahof. Uit beide auto werd veel elektrisch gereedschap gestolen. In de directe omgeving hield de politie twee mannen aan. Het gaat om verdachten van 29 en 32 jaar die geen vast adres hebben in Nederland. De verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijs bromfietser ingevorderd

Hoorn, donderdag 19 januari 2012

’s Avonds rond 20:00 uur zag een agent op de Venenlaan een bromfietser zonder licht en kentekenplaat rijden. Ook had de 33-jarige bromfietser uit Bovenkarspel geen helm op. De agent gaf de bromfietser een stopteken, maar hij ging er snel vandoor. Na een korte achtervolging werd de bromfietser staande gehouden. Hij moest zijn rijbewijs inleveren als gevolg van zijn gevaarlijke rijgedrag tijdens de achtervolging. Ook kreeg hij een procesverbaal voor het niet dragen van de helm, geen kentekenplaat en geen verlichting. Hij was wel stom geweest, zo verklaarde hij later.

Auto te water

Heerhugowaard, vrijdag 20 januari 2012

Een automobilist raakte vrijdagochtend te water langs de Oostdijk in Heerhugowaard. De man reed op de Plemdijk en wilde rechtsaf de Oostdijk oprijden. Door onbekende oorzaak belandde de automobilist in de berm en schoot met zijn wagen het water in. Hij kon zelfstandig zijn voertuig verlaten en op het droge komen. De man werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Brand in bouwkeet

Oudkarspel, vrijdag 20 januari 2012


Aanrijding Balgweg

Breezand, donderdag 19 januari 2012

’s Middags rond 16:00 uur vond op de Balgweg in Breezand een frontale aanrijding tussen twee personenauto’s plaats, waarbij drie gewonden zijn gevallen. De 78-jarige bestuurder uit Breezand reed met zijn auto vanuit Den Helder naar Breezand en kwam met zijn rechterwiel in de berm terecht. Bij het corrigeren kwam hij op de verkeerde weghelft terecht en botste frontaal op de tegemoetkomende auto. Hierin zaten de 39-jarige bestuurster en haar 67-jarige passagier, beiden uit Den Helder. Zij raakte hierbij lichtgewond,en hij is met botbreuken naar het Gemini ziekenhuis gebracht. Achter haar reed een busje die haar niet meer kon ontwijken en de auto van achteren raakte. De verdachte is met onbekend letsel naar het MCA gebracht. Het rijbewijs van de 78-jarige automobilist is ingevorderd op verdenking van onveilig rijgedrag. De weg is enkele uren afgesloten geweest.


Aanrijding Schagerweg

Langedijk, donderdag 19 januari 2012

Op de Schagerweg, bij het kruispunt met de N504, vond donderdagmiddag een kop-staart aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Een automobilist hield onvoldoende afstand bij zijn voorganger. Toen er voor de verkeerslichten geremd moest worden botste de automobilist achterop. De inzittenden van de voorste auto werden ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. De veroorzaker werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Beide wagens raakten zwaar beschadigd.

Bromfietser en fietsser ten val

Alkmaar, donderdag 19 januari 2012

Een 14-jarige fietsster uit Heiloo en een 16-jarige bromfietser uit Sint Pancras kwamen donderdagochtend rond 08.10 uur in botsing op de Koedijkerstraat. De bromfietser kwam vanaf de Zeswielen en wilde de over de rotonde in de richting van de Pettemerstraat. Hij had waarschijnlijk door het regenachtige weer slecht zicht door het windscherm van zijn bromfiets en zag hierdoor de fietsster te laat. De bromfietser remde, maar gleed hierdoor weg. Hij gleed tegen de fietsster aan, waardoor zij beiden ten val kwamen. De fietsster werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietser gewond bij aanrijding

Noord-Scharwoude, donderdag 19 januari 2012

Een fietser raakte donderdagmiddag gewond bij een aanrijding op de Westelijke Randweg in Noord-Scharwoude. De man wilde vanaf de Kerkmeerweg de Westelijke Randweg oversteken. Toen er een auto naderde ontstond er miscommunicatie. De fietser dacht dat de automobilist hem voor wilde laten gaan maar twijfelde met oversteken. Op het moment dat de automobilist toch doorreed stak de man over. De automobilist week uit naar links maar raakte de fietser toch. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten onderzoeken het ongeval. 

Hennepkwekerijen aangetroffen

Middenmeer/Breezand, woensdag 19 januari 2012

In drie panden in Middenmeer en Breezand werden woensdag hennepkwekerijen aangetroffen. In een woning aan de Dr. Lovinkstraat in Middenmeer werden op twee slaapkamers en de zolder in totaal 300 planten aangetroffen. De 26-jarige bewoner van het pand werd aangehouden. De gemeente gaat hier over tot het nemen van de bestuurlijke maatregel. Dit houdt in dat de kosten van de ontmanteling van de kwekerij op de verdachte worden verhaald. In een aanbouw achter een woning aan de Burgemeester Lovinkstraat in Breezand werden 200 hennepplanten ontdekt. In de woning werden een 25-jarige en een 28-jarige man aangehouden. Op de Zandvaart in Breezand werd in schuur achter een huis een kwekerij met 65 hennepplanten aangetroffen. De 40-jarige bewoner werd verhoord.


15-jarig meisje vermist

Alkmaar, woensdag 18 januari 2012

De politie is woensdag op zoek gegaan naar een vermist 15-jarige meisje. Het meisje is omstreeks 17:00 uur vanaf de Sperwerstraat lopend vertrokken in onbekende richting. Het meisje is 1.70 meter lang, getint, heeft roodbruin haar en een witte haarband met roze stippen. Zij draagt een lichtgrijze jas tot boven haar knieën, een grijze gebeide sjaal, donkerblauwe blazer, zwart truitje en lichtbruine Uggs. Zij heeft een bruine handtas. Mensen die haar zien worden verzocht de politie te bellen.

Aanhouding op dak zorgcentrum

Schagen, woensdag 18 januari 2012

Een 21-jarige man uit Dirkshorn werd woensdagochtend rond 02.05 uur aangehouden op de Hornhoeve. De man was door een getuigen gezien op de dak van een zorgcentrum. Hij werd door de beveiliging van het dak afgehaald en aan de politie overgedragen toen deze arriveerde. De man gaf aan lood te hebben willen stelen van het dak om aan geld te komen.

Twee gewonden bij kop-/staartbotsing

Zwaag, woensdag 18 januari 2012

Een 63-jarige automobiliste uit Zwaag en een 35-jarige automobilist uit Hoorn raakten woensdagmiddag rond 14.30 uur betrokken bij een kop-/staartbotsing op de Wogmergouw. De 35-jarige automobilist reed met zijn voertuig over deze weg en botste bovenop de auto van zijn voorligster. De twee automobilisten werden voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.


Gewonde bij kettingbotsing

Alkmaar, dinsdag 17 januari 2012

Bij een botsing tussen drie voertuigen is dinsdagmiddag een gewonde gevallen. De aanrijding vond plaats op de N245 ter hoogte van afslag Daalmeer. Eén bestuurder werd uit voorzorg rechtstandig uit zijn voertuig gehaald. Om dit mogelijk te maken werd door de brandweer het dak verwijdert. De bestuurder werd met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer richting Alkmaar ondervond enige hinder van het ongeval. Twee auto’s moesten door de berger worden afgesleept.

Beroofd van telefoon

Schagen, dinsdag 17 januari 2012

Een 12-jarige jongen werd dinsdagavond rond 21.15 uur op het Zwartepad beroofd van zijn telefoon. De jongen was op weg naar huis en hoorde geritsel uit de bosjes komen. Voor hij het wist lag hij op de grond. Hij had pijn aan zijn hoofd en had geen idee wat er gebeurd was. Zijn fiets liep aan en hij bemerkte dat zijn telefoon weg was. Hij vervolgde zijn weg naar huis, waar door zijn moeder de politie werd gebeld. De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Zwartepad dinsdagavond. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Schagen via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Tankwagen bijna te water

Anna Paulowna, dinsdag 17 januari 2012

De chauffeur van een tankwagen kreeg het dinsdagochtend wel eventjes benauwd toen hij bijna met zijn wagen in het water belandde. De chauffeur wilde bij het tankstation op de Molenvaart achteruit het terrein oprijden. Tijdens het manoeuvreren kwam de wagen in de berm terecht. Bergingsbedrijf Haulo moest er aan te pas komen om de wagen weer op het asfalt te trekken.

145 km/u over de A.C. de Graafweg

Wognum, maandag 16 januari 2012

Op de A.C de Graafweg werd maandagavond van 18.00 tot 22.00 uur gecontroleerd op snelheid. In totaal passeerden 1099 bestuurders de controle. 76 Hiervan reden te hard. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 145 km/u. Deze bestuurder kan een beschikking van Justitie op de deurmat verwachten.

Inbreker aangehouden: getuigen gezocht

Alkmaar, maandag 16 januari 2012

Een 23-jarige man uit Alkmaar is maandagavond rond 19.30 uur aangehouden op de Esmoreitstraat. De politie kreeg melding van een woninginbraak op deze straat. De melder hoorde een geluid aan de achterzijde van een woning. Er bleek te worden ingebroken. Zij riep haar man. Deze overliep één van de inbrekers terwijl hij in de achtertuin over de schutting probeerde te klimmen. De man kreeg hierbij hulp van twee jongens die in de buurt waren. De verdachte kon na een korte achtervolging door de drie mannen worden aangehouden. Aan de achterzijde van de woning bleek het gehele raam uit het kozijn te zijn genomen. De politie is voor haar onderzoek op zoek naar de jongens die de melder en haar man geholpen hebben bij de aanhouding van de 23-jarige man. Ook is zij op zoek naar een andere getuige die gezien heeft dat er nog een andere verdachte betrokken is bij de inbraak. Deze getuigen kunnen contact opnemen met het woninginbrakenteam via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Ook mensen die andere informatie hebben die van belang kan zijn worden verzocht te bellen met het team.

Auto en rijbewijs kwijt

Tuitjenhorn, maandag 16 januari 2012

Op maandagmorgen omstreeks 01.45 uur moest een 39-jarige man uit ’T Veld zijn rijbewijs inleveren. Bovendien nam de politie zijn auto in beslag. De man werd gecontroleerd toen hij op het Kalverdijkerlaantje in Tuitjenhorn reed. De man bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 600 ug/l. Dat is bijna drie maal het voor hem geldende maximum van 220 ug/l. Bij controle bleek de man al eerder met drank op achter het stuur te zijn gepakt. In 2010 blies hij al een keer 400 ug/l en in 2011 blies hij 390 en 530 ug/l. Bovendien bleek zijn auto niet te zijn verzekerd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auto tegen boom door bevroren ramen

Bergen, maandag 16 januari 2012

Zij die hun auto buiten hadden staan moesten er maandagochtend weer aan geloven. De ruiten moesten weer ijsvrij worden gemaakt. En dan niet alleen maar een klein stukje aan de voorkant, maar helemaal. De politie controleerde maandagochtend op verschillende plekken op auto’s met bevroren ramen. Automobilisten die ondanks het slechte zicht toch gingen rijden kregen een bekeuring. De hoogte van de bekeuring varieert van 160 tot 240 euro. Dat controle nodig is, bleek wel op de Kerkedijk in Bergen. Een vrouw bracht haar kind met de auto naar school. De voorruit was minimaal ijsvrij gemaakt waardoor het zicht zeer slecht was. Vermoedelijk was de vrouw tijdens het rijden bezig met het zicht te verbeteren. Tussen de Hoekweid en de Landweg botste zij hard tegen een boom. De vrouw werd, net als haar kind, voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De auto liep zware schade op en moest worden afgesleept.

Diefstal auto

De Rijp, maandag 16 januari 2012

Op maandagmorgen kreeg de politie een melding dat er een auto in een sloot zou liggen naast een weg in Purmerend. Ter plaatse bleek er niemand meer in de auto aanwezig te zijn. Op basis van het kenteken van de auto, kon de eigenaar achterhaald worden. Deze verklaarde dat de auto, een zwarte Volkswagen Golf, op zondagavond tussen 21.30 en 23.50 uur gestolen was vanaf het parkeerterrein achter een restaurant aan de Rechtestraat in De Rijp. De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van de auto en het ongeval.