Auto op de kop N9

Bergen, zaterdag 15 november 2014

Een 22-jarige Volendammer is zaterdagavond iets voor twaalf uur licht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de N9. De man vloog met zijn auto uit een bocht. Een vangrail voorkwam dat de auto in het kanaal belandde. De auto schoot vervolgens de weg weer op en kwam ondersteboven tot stilstand. De bestuurder kon zelfstandig uit zijn auto kruipen. In de ambulance moest de man blazen. Hij bleek alcohol te hebben gedronken. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel. Hij werd voor controle en behandeling overgebracht naar het MCA. De Volendammer had overigens niet alleen een slok op, maar bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. De zwaar beschadigde auto werd afgesleept.


Aantreffen gestolen voertuig; vier aanhoudingen

Den Helder, zaterdag 15 november 2014

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er twee mannen van 20 en 21 jaar uit Hoorn en twee mannen van 20 en 25 jaar uit Den Helder aangehouden op verdenking van autodiefstal. Omstreeks 01.30 uur zagen agenten een auto op de Middenweg slingeren en harder rijden dan is toegestaan. Zij besloten de auto een stopteken te geven, waar de bestuurder aan voldeed in de Witte de Withstraat. De bestuurder wist te vluchten en is niet meer aangetroffen. Bij het controleren van het voertuig bleek deze als gestolen te zijn opgegeven. De vier inzittenden zijn aangehouden voor verdenking autodiefstal.

Agent redt meisje

Alkmaar, donderdag 13 november 2014

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie melding dat een verward meisje op een steiger was geklommen op een bouwterrein aan de Bergerweg in Alkmaar. Het meisje stond op een steiger op een hoogte van ongeveer vijftien meter en leek te willen springen. Het meisje werd door omstanders aan de praat gehouden. Een van de gewaarschuwde politiemensen bedacht zich geen moment, klom over het hek van de bouwplaats en klauterde omhoog. Hij wist het meisje onopvallend van achteren te naderen. Juist toen zijn een fatale laatste stap leek te willen maken, wist hij haar bij haar middel te grijpen en haar bij de rand weg te trekken. Een tweede politieman was inmiddels omhoog geklommen en samen konden zij het meisje veilig naar beneden brengen.
 


Man aangehouden na verkeersconflict

Middenmeer, donderdag 13 november 2014

Een 41-jarige man uit Lelystad is donderdagochtend aangehouden. Na een verkeersconflict op de Koggenrandweg heeft hij enige honderden meters een 32-jarige Middenmeerder op de motorkap van zijn auto meegenomen. De broer van de Middenmeerder slaagde er in om op de Koggenrandweg de verdachte klem te rijden. De gealarmeerde politie heeft de Lelystedeling voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Hoorn. In de loop van de avond is de verdachte weer vrijgelaten en hij zal zich in een later stadium voor de rechter dienen te verantwoorden.

Mishandeling na uitwijken voor tak

Hoorn, donderdag 13 november 2014

De politie zoekt getuigen van een mishandeling op donderdagmiddag rond 14.45 uur in de Risdammerhout in Hoorn. Twee jongens reden op de fiets door het park. Er lag een tak op de weg en het tweetal moest uitwijken. Daarbij botsten de twee tieners bijna op twee andere jongens die hen op de fiets tegemoet kwamen rijden. Daardoor ontstond er een woordenwisseling. Deze jongens keerden hun fiets en reden achter de tieners aan. Daarbij werd een 13-jarige jongen, al rijdend, geschopt en geslagen. Het 13-jarige slachtoffer kwam in de berm tot stilstand. Daarna wist hij aan het tweetal te ontkomen. De jongen is ter controle naar het ziekenhuis gegaan. Door het schoppen is de fiets van het slachtoffer kapot gegaan. De 13-jarige jongen schat de jongens tussen de dertien en zestien jaar. Eén van de jongens had kort zwart haar met een hanenkam en droeg een korte beige zomerjas. De andere jongen had een rond zwart brilletje en droeg een zwart/grijze jas. De politie zoekt getuigen van deze mishandeling. Mensen die iets gezien hebben of meer weten worden verzocht te bellen met 0900-8844.

Politie waarschuwt voor klussende oplichters

Alkmaar, donderdag 13 november 2014
De politie waarschuwt voor klussende Engelssprekende oplichters in de regio noord Holland. In onder andere Purmerend, Oudorp/Alkmaar, zijn deze klussers gesignaleerd of hebben zij bewoners opgelicht. Het gaat om personen die stelselmatig aan de deur hun diensten aanbieden zoals het schoonmaken of renoveren van de gevel of dak, ophogen van de oprit of de voortuin en andere tuinwerkzaamheden. Bewoners wordt verteld dat bijvoorbeeld hun dak onderhoud nodig heeft en vervolgens worden de slachtoffers hoge rekeningen gepresenteerd die contant betaald moeten worden. Ook wordt het werk dikwijls niet afgemaakt. De politie adviseert om niet met deze Engelssprekende klussers, die vaak rijden in bestelbusjes, in zee te gaan. De politie werkt aan de aanpak van deze reizende Engelssprekende klusjesmannen. Daarbij is informatie van gedupeerden en ook van bewoners van Zaanstreek/Waterland die deze klussers zien, van groot belang.

De politie krijgt met enige regelmaat meldingen van deze vorm van oplichting en waarschuwt bewoners hier niet op in te gaan. Wordt u met dergelijke personen geconfronteerd en u vertrouwt het niet, bel dan de politie via het alarmnummer 112. Noteer signalementen en/of kentekennummers. De politie adviseert niet in zee te gaan met klusbedrijven die aan de deur hun diensten aanbieden. Zoek zelf een bedrijf en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk. Weet met wie u in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld na of een bedrijf is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Zoek op internet naar het bedrijf en check referenties. Op die manier verkleint u de kans aanzienlijk op teleurstelling of zelfs oplichting. Meld het altijd bij de politie als u slachtoffer bent geworden van deze klussers via 0900-8844. Staan de klusjesmannen bij u voor de deur bel dan 112.


A7 dicht door geschaarde vrachtwagen

Hoorn, donderdag 13 november 2014
Op de A7 bij Hoorn is donderdagochtend omstreeks half vijf een vrachtwagen geschaard. De chauffeur reed richting Den Oever en belandde door nog onbekende oorzaak in de berm. Daar reed de vrachtwagen bovenop een vangrail en botste tegen een lichtmast. De vrachtwagen met oplegger schaarde en kwam dwars op de weg tot stilstand. De chauffeur kwam met de schrik vrij. De lading belandde op de weg. Het verkeer werd via parkeerplaats De Koggen om het ongeval geleid. De berging- en opruimwerkzaamheden namen enkele uren in beslag.

Verkeersongeval Wijdewormer

Wijdewormer, woensdag 12 november 2014
Een 20-jarige automobilist uit Purmerend heeft dinsdagnacht rond 02.30 uur een eenzijdig ongeval veroorzaakt op de Neckerstraat in Wijdewormer. Agenten zagen de auto met hoge snelheid de Neckerstraat inrijden. Zij besloten achter de auto aan te gaan en hem een stopteken te geven. Nog voor de agenten het stopteken konden geven verloor de bestuurder controle over het voertuig en belandde op zijn kant tegen een boom in de berm. Zowel de bestuurder als de bijrijder hebben hierbij lichte verwondingen opgelopen. Er is onderzoek ingesteld naar het ongeval, omdat het vermoeden bestaat dat de bestuurder onder invloed was van drugs.


Gestolen auto brandend in sloot aangetroffen in Oterleek

Oterleek, woensdag 12 november 2014

In een sloot langs de Oterlekerweg in Oterleek is woensdagochtend om kwart over drie een een brandende auto aangetroffen. De brandweer heeft de brand geblust en heeft gezocht naar mogelijke inzittenden. Een politiehelikopter zocht met een warmtebeeldcamera van bovenaf. Aan de hand van het chassisnummer werden de voertuiggegevens opgevraagd. De auto, een Volkswagen Golf, bleek van diefstal afkomstig te zijn. Er werden in de buurt geen personen aangetroffen. Een berger heeft de auto uit de sloot getakeld. De politie doet verder onderzoek.

Gehoorbeschadiging door vuurwerk

Hoorn, dinsdag 11 november 2014

De politie is op zoek naar getuigen van een vuurwerkincident dat op dinsdagmiddag plaatsvond op de Rijnweg in Hoorn. Omstreeks 16.15 uur liep een 18-jarige vrouw uit Castricum door het tunneltje bij het station Kersenboogerd aan de Rijnstraat. Ter plaatse werd door een groepje jeugd vuurwerk afgestoken. De knal was zo luid, dat de vrouw een gescheurd trommelvlies opliep en zich onder doktersbehandeling moest laten stellen. De politie verzoekt eventuele getuigen van dit voorval om zich te melden. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844.

Belgisch busje met Roemenen betrokken bij aanrijding in Egmond

Egmond aan den Hoef, dinsdag 11 november 2014

Een Belgisch busje met Roemenen raakte dinsdagochtend betrokken bij een ongeval op de Heilooër Zeeweg in Egmond aan den Hoef. De bestuurder van het busje wilde op de Heilooër Zeeweg keren. Een automobiliste die richting Heiloo reed zag, mede door de laaghangende zon, het witte busje te laat. Een aanrijding met het busje was het gevolg. Niemand raakte bij de botsing gewond. Omdat er onduidelijkheid bestond wie het busje bestuurde ten tijden van de aanrijding werden de inzittenden overgebracht naar het politiebureau. Beide voertuigen raakten fors beschadigd en moesten worden afgesleept. Het verkeer kon via fietspaden om het ongeval heen.


Auto uit de bocht in Warmenhuizen

Warmenhuizen, zondag 9 november 2014

Een Poolse man is zondagmiddag met zijn auto op de Dergmeerweg in Warmenhuizen uit de bocht gevlogen. Nadat een lantaarnpaal uit de grond was gereden belandde de auto in de bosjes. De man werd door medisch personeel nagekeken. Hij bleek gedronken te hebben en werd door de politie aangehouden. Onderzoek in het ziekenhuis moet uitwijzen hoeveel de man gedronken heeft. Zijn auto raakte total loss en werd afgesleept.

Verdachte aangehouden voor vernieling auto’s

Alkmaar, zondag 9 november 2014

Een 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag op zondag tegen 05.30 uur aangehouden op de Stationsweg. De politie kreeg een melding dat er op de Drebbelstraat spiegels van auto’s werden geschopt. De melder hoorde geluid en zag buiten een man staan. Deze werd later door agenten aangetroffen bij de fietsenstalling van het station. Hij werd aangehouden op verdenking van vernieling en is overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar.

Man overleden bij ongeval Zeeweg

Bergen aan Zee, zondag 9 november 2014

Een 24-jarige man uit Bergen overleed zondagochtend toen hij op de Zeeweg met zijn auto van de weg raakte. De auto werd door voorbijgangers aangetroffen. De man verloor door onbekende oorzaak de macht over het stuur en raakte een struik en een hekwerk. Het slachtoffer werd door de klap uit de auto geslingerd. Hij overleed ter plekke. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De Zeeweg is enkele uren afgesloten geweest.

Bewoner betrapt bier drinkende inbreker

Bergen, zaterdag 8 november 2014

De eigenaar van een vakantiewoning aan de Lijtweg betrapte zaterdagmiddag rond 15.00 uur een inbreker. De man had zichzelf toegang verschaft door een uitzetraam open te breken en zat onder het genot van een biertje TV te kijken toen de eigenaar thuiskwam. Er ontstond een worsteling waarbij de inbreker wist te vluchten. Met behulp van bewoners kon de 28-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats later worden aangehouden op de Sparrenlaan.

Vernieling banden

’t Veld, zaterdag 8 november 2014

Op zaterdagmorgen omstreeks 10.00 uur bleek dat er twee auto’s waren vernield op de Hartweg in ’t Veld. Beide auto stonden op een erf geparkeerd, maar waren vanaf de weg toegankelijk. Bij een van de auto waren twee banden lek gestoken. De andere auto had zelfs drie lekke banden. De politie stelt een onderzoek in.

Fietsers aangereden

Den Helder, zaterdag 8 november 2014

Zaterdagmiddag iets na half vier vond er op de Schootenweg in Den Helder een aanrijding plaats tussen een auto en twee fietsers. Een automobilist gaf bij het afslaan geen voorrang aan de twee fietsers. De Verkeers Ongevallen Analisten hebben ter plaatse onderzoek gedaan.

Inbreker aangehouden

Hoorn, zaterdag 8 november 2014

Op zaterdagmorgen omstreeks 05.00 uur hield de politie een 21-jarige man uit Hoorn aan op verdenking van een inbraak in een snackbar aan het Betje Wolffplein.Kort daarvoor hoorde de politie dat er een ruit werd ingegooid bij de snackbar. Een jongen op een snorscooter reed van het pand weg. De politie, die in verband met overlast in de buurt aanwezig was, liepen richting de snackbar, juist op het moment dat de verdachte op zijn scooter terugkeerde en door het kapotte ruit de snackbar binnenging. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. Vermoedelijk had hij nog niets gestolen. Bij controle bleek de snorfiets waarop hij reed opgevoerd te zijn. Op de rollentestbank haalde het voertuigen een (constructie)snelheid van 64 km per uur. Bovendien was de snorfiets niet voorzien van een kentekenplaat en was het framenummer verdwenen. De politie stelt een onderzoek in naar de herkomst van de snorscooter. Het voertuig is in beslag genomen. De verdachte is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau en hier ingesloten.

Vrouw gewond bij aanrijding

Egmond aan zee, zaterdag 8 november 2014

Een bromfietsster raakte zaterdagochtend gewond bij een aanrijding met een auto in Egmond aan zee. De vrouw reed op de Sportlaan en kreeg geen voorrang van een automobilist die vanaf de Nolenweg de Sportlaan op wilde rijden. De vrouw raakte gewond en werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben ter plaatse onderzoek gedaan.

Kees Zwaan


Hardleers

Hoorn, zaterdag 8 november 2014

Op zaterdagmorgen omstreeks 04.00 uur kreeg de politie melding dat een man op een snorfiets een eenzijdig verkeersongeval had gehad op de kruising van de Provincialeweg, de Liornestraat en de Zwaagmergouw.
Een getuige had gezien dat de man aan kwam rijden, op de kruising heftig begon te slingeren en op het wegdek viel. Omstanders hielden de man, die alcohol had gebruikt, ter plaatse tot de politie was gearriveerd.
De man, een 26-jarige inwoner van Hoorn, moest een ademanalyse afleggen, maar weigerde hieraan mee te werken. Het weigeren van een ademanalyse wordt aangemerkt als misdrijf. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal. Ook kreeg hij een verbod om nog verder te rijden. Omstreeks 07.00 uur zag de politie de man rijden op De Molengang in Hoorn. Hij bleek nog steeds onder invloed van alcohol te verkeren. Dit keer wilde hij wel blazen. Hij blies 565 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l alcohol in zijn adem hebben. Hij blies derhalve zes maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden onder invloed en het rijden tijdens een rijverbod. De politie nam zijn snorfiets in beslag.

Waarschuwen helpt niet altijd

Heerhugowaard, zaterdag 8 november 2014

Op zaterdagmorgen controleerde de politie een groep jongeren die samen waren gekomen bij het Tjaarlingermeer. Omdat de meesten hadden gedronken, waarschuwde de politie een van de jongens, een19-jarige Heerhugowaarder, om niet in zijn auto te gaan rijden die daar geparkeerd stond. Korte tijd later bleken de jongeren en ook de auto vertrokken te zijn. Bij een zoekslag door Heerhugowaard werd de verdachte in zijn auto aangetroffen. Hij moest een ademanalyse afleggen. Hieruit bleek dat hij 360 ug/l alcohol in zijn adem had. Omdat het hier om een beginnend bestuurder ging, mocht hij niet meer dan 90 ug/l hebben. Hij blies derhalve vier maal het voor hem geldende maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren.

Auto in slootje, bestuurster beschonken

Egmond aan den Hoef, zaterdag 8 november 2014

Zaterdagmorgen omstreeks 5 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Hoeverweg N512 tussen Alkmaar en Egmond aan den Hoef. De bestuurster reed vanuit Alkmaar richting Egmond aan den Hoef en raakte vlak voor Egmond aan den Hoef de macht over het stuur kwijt en belandde in een slootje. De vrouw bleek onder invloed te zijn van alcohol. Ze is ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. De beschadigde auto, een Mercedes E200, is afgesleept door een bergingsbedrijf.

Kees Zwaan


Aanrijding met letsel

Wieringerwerf, vrijdag 7 november 2014

Op vrijdagavond omstreeks 19.30 uur vond er op de Friescheweg in Wieringerwerf een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een 22-jarige man uit Slootdorp gewond raakte. Omstreeks 19.40 uur kreeg de politie melding van een automobiliste die het slachtoffer op de Friescheweg was tegengekomen. Zij had de hulpdiensten gewaarschuwd. Het slachtoffer werd meteen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht in verband met mogelijk inwendig letsel. Uit onderzoek kwam naar voren dat de auto van het slachtoffer vermoedelijk naast de weg in de berm terecht is gekomen en hier tegen een boom is gebotst. Het slachtoffer was op eigen kracht uit de auto gekomen en was de rijbaan opgelopen.

Diefstal personenauto

Den Helder, vrijdag 7 november 2014

Op vrijdagmiddag werd omstreeks 16.45 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Polderweg in Den Helder. De eigenaresse had haar auto afgesloten langs de Polderweg gezet. Toen zij een kwartiertje later terug kwam, bleek de auto te zijn verdwenen. De auto is een grijze Peugeot 206 met in het kenteken de lettercijfercombinatie –JS-GS

Man rijdt in op vrachtwagenchauffeur

Den Helder, vrijdag 7 november 2014

Op vrijdagmiddag raakte een 40-jarige man uit Den Helder gewond bij een incident op de Ijzergietersweg in zijn woonplaats. Het slachtoffer had een vrachtwagencombinatie stilgezet op de Ijzergietersweg om deze te kunnen lossen. Doordat aan de andere zijde van de weg een andere auto geparkeerd stond, was de doorgang geblokkeerd.De bestuurder van een donkergroene Renault Kangoo wilde passeren en toeterde. Toen het slachtoffer doorging met lossen, besloot de bestuurder van de Renault om de combinatie aan de rechterzijde via de berm te passeren. Doordat de ruimte hier erg krap was, reed de man recht op het slachtoffer af. Deze had nauwelijks ruimte om zich in veiligheid te brengen. Hij werd geraakt door de buitenspiegel van de auto en liep verwondingen aan een knie op. De bestuurder van de auto reed na het incident door.

Diefstal airbags

Schagen, vrijdag 7 november 2014

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 17.40 en 07.45 uur zijn airbags gestolen vanaf een bedrijfsterrein aan de Fok. Personeel van een garagebedrijf ontdekte dat de auto’s die bij hun bedrijf stonden waren opengebroken. In totaal ging het om achttien auto’s. Uit de auto’s waren de airbags gestolen.

Dronken bestuurder zonder rijbewijs

Anna Paulowna, donderdag 6 november 2014

De politie heeft donderdagochtend vroeg, omstreeks 4 uur, een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man werd tijdens een motorsurveillance ter controle aan de kant gezet op de Molenvaart. Hij bleek de alcohollimiet fors te hebben overschreden (1,7 promille) en bovendien geen geldig rijbewijs te hebben. Dit was enkele jaren geleden ingevorderd. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Jarige man rijdt auto in sloot

Alkmaar, donderdag 6 november 2014

Een automobilist, vandaag 66 jaar geworden, is donderdagavond op de Nollenweg te water geraakt. De man nam vanaf de Nollenweg de afrit naar de Hertog Aalbrecht. In een bocht reed de man rechtdoor en belandde in een sloot. De jarige kwam met de schrik vrij. De auto werd door een berger uit de sloot getakeld.

Automobilist botst in dichte mist op geparkeerde aanhanger

Heerhugowaard, donderdag 6 november 2014

Een automobilist uit Heerhugowaard heeft donderdag heel veel geluk gehad bij een aanrijding in zijn woonplaats. De man reed in dichte mist op de Noordscharwouderpolderweg. Door de mist zag hij een onder een lantaarnpaal geparkeerde aanhanger te laat. De man remde uit alle macht maar botste toch tegen de onverlichte aanhanger. De triangel van de aanhanger doorboorde zijn auto en miste de bestuurder op centimeters na. Geschrokken maar ongedeerd stapte de man uit. De vrachtwagenchauffeur had de aanhanger losgekoppeld en op de weg geparkeerd zodat hij kon lossen. De plaats onder de lantaarnpaal werd bewust gekozen zodat de aanhanger zichtbaar zou zijn. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben ter plaatse onderzoek gedaan. De auto van de man raakte zwaar beschadigd en moest worden afgesleept.

Aanhouding bestuurder gestolen auto

Alkmaar, woensdag 5 november 2014

Woensdagmiddag omstreeks 16.00 uur heeft de politie een 19-jarige Alkmaarder aangehouden op verdenking van autodiefstal. Agenten zagen het gestolen voertuig rijden op de Kruseman van Eltenweg en gingen achter het voertuig aan. Ter hoogte van de Papaverstraat sprong de bestuurder uit de auto en rende de naastgelegen wijk in. De man kon enkele minuten later worden aangehouden op het station. Tijdens zijn aanhouding verzette de Alkmaarder zich flink.

Eenzijdig ongeval N9, weg afgesloten

Schoorldam, woensdag 5 november 2014

Een 39-jarige man raakte woensdagochtend gewond bij een eenzijdig ongeval op de N9 bij Schoorldam. Omstreeks kwart over zeven reed de automobilist van de weg, mogelijk door onwelwording. Een lichtmast werd omver gereden, waarna de auto via een talud en de berm 180 meter doorreed. De auto kwam uiteindelijk tegen een groot verkeersbord tot stilstand. De man klaagde over pijn in de nek en misselijkheid. Het kapot gereden verkeersbord belemmerde het uitstappen aan de bestuurderskant. De brandweer kwam ter plaatse om het bord te verwijderen. Vervolgens werd het dak van de auto gehaald. Met een nekkraag om kon de bestuurder voorzichtig uit de auto stappen. Hij werd voor controle en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. Het verkeer richting Alkmaar en Den Helder ondervond enige hinder van het ongeval. Om 9 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Autobrand tegen gevel van banketbakkerij vd Berg aan de Nieuwstraat in Hoorn

Hoorn, woensdag 5 november 2014

In de Nieuwstraat is afgelopen nacht een gestolen auto tegen de gevel van banketbakkerij vd Berg gereden en uitgebrand. De gevel van de banketbakkerij is daarbij zwaar beschadigd geraakt. De melding kwam rond 02.30 uur bij brandweer en politie binnen. Toen de hulpdiensten arriveerden sloegen de vlammen uit de auto tegen de gevel van de banketbakkerij. Door de verdachten is een kluis buitgemaakt. De uitgebrande auto bleek eerder die nacht ergens anders in Hoorn gestolen te zijn. De politie doet nader onderzoek naar de gebeurtenissen in de Nieuwstraat. Na het blussen van de brand werden naburige panden gecontroleerd. Bij één van die panden werd een hennepkwekerij aangetroffen. De bewoners, een man en vrouw van 32 jaar, zijn allebei aangehouden en de kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontmanteld.

Inbraken Alkmaarse operawijk

Alkmaar, dinsdag 4 november 2014

Op dinsdagavond werd er in de operawijk in Alkmaar (Daalmeer) ingebroken in twee woningen. In de Otellostraat werd ingebroken tussen 18.00 en 21.45 uur. De dader kwam het seniorenappartement binnen door een raam open te breken. Ook was er braakschade aan een balkondeur. De gehele woning werd doorzocht. Hierbij werd onder anderen geld buitgemaakt. Tussen 19.15 en 21.45 uur werd ingebroken in een woning aan de Fideliostraat. Hier kwam de dader binnen door een balkondeur open te breken. Ook hier werd de hele woning doorzocht. Of er iets is buitgemaakt is nog niet bekend. Eventuele getuigen worde verzocht contact op te nemen met de politie Alkmaar op tel.nr. 0900-8844.

Verloskundige te water

Warmenhuizen, dinsdag 4 november 2014

Een verloskundige raakte dinsdagavond te water op de Kanaalweg in Warmenhuizen. De vrouw reed op de t-splitsing Wengeweg / Stationsstraat door onbekende rechtdoor. De auto belandde vervolgens in een sloot. Door de harde klap met de wal klapten de airbags eruit. De vrouw werd door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken en behandeld. De auto werd door een berger afgesleept.


Uitslaande brand cafetaria Elmaar in Alkmaar

Alkmaar, maandag 3 november 2014

Cafetaria Elmaar aan de Thomas á Kempislaan in Alkmaar is in de nacht van zondag op maandag getroffen door brand. Omstreeks 1 uur brak de brand uit en begon in de bakkerij. Omdat overslag naar de buren werd gevreesd werden naastgelegen woningen ontruimd. De brandweer schaalde op naar grote brand. Twee hoogwerkers werden ingezet om de brand van bovenaf te bestrijden. Voor zes personen werd opvang geregeld.

Drie aanhoudingen voor wapen- en drugsbezit

Hoorn, zondag 2 november 2014

Zondagavond omstreeks 22.00 uur heeft de politie drie verdachten aangehouden op de Moerbalk. Een melder belde de politie naar aanleiding van het zien van een verdachte situatie waarbij vier personen goederen van de ene auto naar de andere auto aan het overhevelen waren. Toen de politie ter plaatse kwam stond er nog één voertuig met daarin één verdachte. In de auto zag een agent een vuurwapen en besloot de 16-jarige verdachte uit Oostwoud aan te houden. Andere agenten waren op zoek naar de tweede auto, toen de drie verdachten hen tegemoet kwamen lopen. Bij het zien van de agenten begon het drietal te rennen en gooiden een tas met bijna 400 gram hennep in een plantsoen. Twee verdachten, een 27-jarige man uit Opperdoes en een 22-jarige man uit Hoorn, zijn aangehouden. De politie is nog op zoek naar de vierde verdachte en heeft een onderzoek ingesteld.


Woningbrand in Groet

Groet, zondag 2 november 2014

In een voormalig arbeiderswoning aan de Heereweg in Groet brak zondagochtend brand uit. De gewaarschuwde brandweer schaalde bij aankomst van de eerste brandweerwagen meteen op naar middelbrand. Ten tijden van de brand waren er geen personen aanwezig in de woning. De brandweer had de brand snel onder controle. Het huisje, in 2010 tot gemeentelijk monument verklaard, liep forse brand, rook en- waterschade op. De Heereweg was tijdens de bluswerkzaamheden afgesloten voor het verkeer.

Vier mannen aangehouden na woninginbraak

Medemblik, zondag 2 november 2014

Kort na middernacht heeft de politie vier mannen aangehouden in een woning aan de Baljuwstraat. Zij worden allen verdacht van heling van computerapparatuur. Het gaat om een 58-jarige man uit Venray en drie mannen van 18, 19 en 20 jaar oud uit Medemblik. De politie kwam de mannen op het spoor, na een woninginbraak die donderdag gepleegd is in Grootebroek en waar onder meer de computer van de 62-jarige bewoonster werd gestolen. Door ingestalleerde zoekapparatuur kwam zij haar computer in Medemblik op het spoor en schakelde zij de politie in. De vier mannen zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Getuigenoproep zware mishandeling

Den Helder, zondag 2 november 2014

De politie is op zoek naar getuigen van een zware mishandeling zondagavond omstreeks 21.00 uur bij het buurthuis in het centrum van Den Helder. Twee jongemannen van 18 en 16 jaar uit Den Helder stonden te roken bij het buurthuis toen een groepje jongemannen bij hun kwam staan. Zij vroegen het 18-jarige slachtoffer of zij ook rookwaar voor hun hadden. Toen het 18-jarige slachtoffer dit niet wilde geven werd hij geslagen en geschopt. Hierbij liep hij zwaar letsel op aan het gezicht. Het 16-jarige slachtoffer kreeg tevens een klap in het gezicht. De politie is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Heeft u iets gezien of weet u wie de politie zoekt? Belt u dan aub met 0900-8844. Blijft u liever anoniem belt u dan met 0800-7000.
(2014218701)

Autobrand Bergermeer

Alkmaar, zaterdag 1 november 2014

In de nacht van vrijdag op zaterdag, omstreeks half één, werd de Alkmaarse brandweer gealarmeerd voor een brand in de Bergermeer. Aan de Verdistraat bleek een auto in brand te staan. De brand was snel geblust. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. De politie doet hier onderzoek naar. Een berger heeft de auto, die door de brand total loss raakte, afgesleept.

Overtreders op cursus

Alkmaar, zaterdag 1 november 2014
Zaterdagmiddag heeft de politie tijdens een verkeerscontrole op de Helderseweg (50 km) zestien bestuurders staande gehouden. Tussen 15:45 en 17:20 uur werden elf hardrijders en vier bestuurders die door rood reden betrapt. Daarnaast werd ook een bestuurder bekeurd omdat hij geen gordel droeg. De politie heeft twee van de overtreders aangemeld voor een EMG-cursus bij het CBR. De een reed met hoge snelheid door rood (terwijl het overige verkeer al aan het oprijden was). En de andere bestuurder die binnenkort een uitnodiging van het CBR ontvangt, moet de cursus volgen omdat hij 127 km per uur reed waar 50 km per uur is toegestaan.

EMG (Educatieve Maatregel Gedrag en Verkeer) is een verplichte en dure cursus die kan worden opgelegd door het CBR. Het doel van de EMG is om te voorkomen dat bestuurders opnieuw risicovol rijgedrag vertonen in het verkeer. Bestuurders die zijn aangehouden omdat ze risicovol rijgedrag vertonen en zich tijdens één rit meerdere malen schuldig hebben gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag, kunnen worden aangemeld voor de cursus. Met uitzondering van verkeersgevaarlijk rijgedrag binnen de bebouwde kom. In dat geval is één overtreding voldoende om een EMG op te leggen. Deelname is verplicht: bij weigering of niet betalen verklaart het CBR het rijbewijs ongeldig.