Auto gestolen bij inbraak

Heerhugowaard, maandag 30 september 2013

Op maandagavond omstreeks 21.20 uur werd een inbraak ontdekt in een woning aan de Stationsweg in Heerhugowaard. De daders kwamen binnen door een raam in de voordeur in te slaan. Uit de woning werden in ieder geval sleutel van een personenauto ontvreemd. Ook de auto werd gestolen. Het gaat daarbij om een blauwe Volvo V70, met in het kenteken de lettercombinatie -HT-GH. De inbraak heeft vermoedelijk plaatsgevonden tussen 20.00 en 21.20 uur.

Fietser gewond bij aanrijding op Oostergouw

Zwaag, maandag 30 september 2013

Op maandagmiddag omstreeks 17.10 uur raakte een 77-jarige man uit Hoorn gewond bij een aanrijding op de kruising van de Oostergouw en de Westerblokker in Zwaag. Een 44-jarige vrouw uit Venhuizen reed in een personenauto over de Oostergouw in de richtring van de IJsselweg. Doordat het druk was reed het verkeer niet sneller dan ongeveer 30 km per uur. Op de kruising met de Westerblokker had de bestuurster groen licht en reed langzaam door. Plotseling stak er bij de kruising met de Westerblokker een fietser voor haar de rijbaan over. De vrouw kon een aanrijding niet voorkomen. De fietser werd geschept en belandde op de motorkap en tegen de voorruit van de auto. De man liep gebroken ribben en mogelijk hoofdletsel op. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. Hier is hij voor de nacht opgenomen op Intensive Care.

Woningbrand Schagen

Schagen, zondag 29 september 2013

Onder invloed tegen een boom

Alkmaar, zaterdag 28 september 2013

In de nacht van vrijdag op zaterdag, iets na middernacht, is een auto uit de bocht gevlogen aan de Laan van Parijs in Alkmaar. De bestuurder, een 22-jarige man uit Alkmaar, is met een gebroken knie en diverse gebroken ribben naar het ziekenhuis overgebracht. Controle wees uit dat de man onder invloed van alcohol had gereden, hij had ongeveer 1,5 promille in zijn bloed.

Brandweer redt te water geraakt paard in Venhuizen

Venhuizen, zaterdag 28 september 2013

Brandweerlieden van Venhuizen hebben zaterdagochtend rond 11.30 uur een paard gered die te water was geraakt. Het dier was achter het gemaal langs de Zuiderdijk in het diepe kanaal terecht gekomen. De brandweer heeft het dier naar een smalle aftakking van het kanaal gejaagd waar deze makkelijk eruit kon worden gehaald. 
 
Wesley Boots

Inbrekersgereedschap

Alkmaar, vrijdag 27 september 2013

De politie heeft op vrijdagmorgen drie mannen aangehouden op verdenking van poging tot inbraak en het aanwezig hebben van inbrekersgereedschap. Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie melding dat drie mannen aan deuren van cafés voelden op de Platte Stenenbrug in Alkmaar. Ter plaatse trof de politie de drie mannen in de portiek van een café. De mannen bleken bij controle nieuwe rolletjes geld bij zich te hebben. Een van de mannen had autosleutels bij zich van een personenauto die in de omgeving geparkeerd stond. In de auto trof de politie onder anderen een koevoet aan. De mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het gaat om mannen van 18 en 19 uit Utrecht en een 21-jarige Amsterdammer. De auto en het inbrekersgereedschap is in beslag genomen.

Man ernstig gewond bij aanrijding

Alkmaar, vrijdag 27 september 2013

Rond 12.00 uur is een 84-jarige man uit Oudorp ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed in zijn scootmobiel over de Noorderkade en wilde de kruising met de Tesselsebrug/Noorderstraat oversteken richting Huiswaard. Op dat moment reed daar een 49-jarige vrouw uit Alkmaar over de Tesselsebrug richting de Noorderstraat. Zij kon een aanrijding niet meer voorkomen. De man viel met zijn scootmobiel en is met ernstig letsel aan onder andere zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis.

Rob Bakker

Inbrekers aangehouden dankzij oplettende getuigen

Hippolytushoef, Hoorn, woensdag 25 september 2013

Woensdagavond omstreeks 19:40 uur heeft de politie twee mannen van 26 en 18 jaar uit Haarlem aangehouden. De mannen worden ervan verdacht te hebben ingebroken in twee bedrijfspanden aan De Wieken in Hippolytushoef. Een oplettende getuige belde de politie dat er was ingebroken en de vermoedelijke daders er vandoor gingen in een auto. In Westerland, bij de kruising Koningsweg en Poelweg, werd de auto met twee lekke banden achtergelaten en gingen de inzittenden er te voet vandoor. Dankzij meerdere tips en een duidelijk signalement konden de agenten de verdachten bij de ingang van het station in Hoorn in de kraag vatten. De Haarlemmers zijn ingesloten voor verhoor en de gereedschappen, die bij de inbraken buit waren gemaakt, zijn in beslag genomen.

Beroving voetganger

Oudorp, woensdag 25 september 2013

Een 45-jarige inwoner uit Alkmaar is woensdagnacht rond één uur beroofd van zijn portefeuille aan de Nyenburgh. De man werd door twee personen tegen de grond geduwd waarbij hij ook meerdere klappen kreeg. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt dit ook anoniem doen via 0800-7000.

Agressieve man aangehouden

Sijbekarspel, dinsdag 24 september 2013

Dinsdagochtend is een 45-jarige man uit Sijbekarspel aangehouden nadat hij twee politiemensen aanviel met een riek. Rond 8.00 uur begon het Hoogheemraadschap aan werkzaamheden op het weiland van de man, aan de Westerstraat in Sijbekarspel. De man leefde al langere tijd in onmin met het Hoogheemraadschap omtrent de werkzaamheden. Hij wilde niet dat er op zijn land werd gewerkt. Onlangs had de rechter besloten dat het Hoogheemraadschap op het land aan de slag mocht, waar de eigenaar het niet mee eens was. De man wilde ook vandaag de werkzaamheden tegenhouden waardoor de politie aanwezig was. Vervolgens bedreigde de man twee politiemensen en viel hen aan met een riek. De agenten zijn hierbij niet gewond geraakt. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Woninginbraken

Warmenhuizen, dinsdag 24 september 2013

In de nacht van maandag op dinsdag, tussen 23.00 en 06.15 uur, werd er ingebroken in een vrijstaande woning aan de Dorpsstraat in Warmenhuizen. De daders kwamen de woning binnen door het slot uit de achterdeur te breken via de Bulgaarse methode. De gehele benedenverdieping werd doorzocht. Uit de woning werd in ieder geval zilverkleurig bestek gestolen. Ook werd er ingebroken in een woning aan de Fabrieksstraat, een zijstraat van de Dorpsstraat. Hier kwamen de daders binnen door via een opengebroken raam naar binnen te klimmen. Uit de woning werden een portemonnee en autosleutels gestolen. Ook werd de auto ontvreemd. Het ging om een nagelnieuwe Volkswagen Transporter, met in het kenteken de letter/cijfercombinatie VB819-. De inbraak moet hebben plaatsgevonden tussen 23.30 en 07.30 uur.

Auto over de kop op N9

Bergen, maandag 23 september 2013

Een automobiliste uit Uitgeest raakte maandag tegen het eind van de middag gewond bij een eenzijdig ongeval op de N9. De vrouw reed van Schoorldam richting Alkmaar. Ter hoogte van de Rekervlotbrug belandde de auto in de berm. In de berm zat een behoorlijk gat. Het hoogte verschil was, zo bleek later uit onderzoek, 21 centimeter. De vrouw schrok, stuurde fors tegen waarna de auto de weg weer opschoot. De auto sloeg uiteindelijk over de kop en belandde ondersteboven in de berm. Omstanders boden eerste hulp. De vrouw raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie onderzoeken het ongeval. De N9 tussen Alkmaar en Schoorldam werd voor het verkeer afgesloten. De auto van de vrouw raakte total loss en werd door een berger afgesleept. Het grote gat werd ’s avonds nog gedicht.

Vrienden rijden elkaars auto in puin

Heerhugowaard, zaterdag 21 september 2013

Bij een verkeersongeval op de Galileistraat in Heerhugowaard zijn zaterdagavond drie personen gewond geraakt. Het ongeval gebeurde toen twee automobilisten, vrienden van elkaar, ter hoogte van de Amperestraat elkaar passeerden. Door onbekende oorzaak raakten de twee auto’s elkaar waarna een van de auto’s van de weg schoot en een betonnen muurtje omver reed. De drie inzittenden van deze auto raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder en de inzittenden van de andere auto raakten niet gewond. Beide auto’s raakten zwaar beschadigd. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie hebben de aanrijding in onderzoek.


Woningoverval Medemblik

Medemblik, vrijdag 20 september 2013

Vrijdagavond kreeg de politie even na 22.15 uur de melding binnen dat er zojuist een woningoverval had plaatsgevonden aan het Vooreiland. Een aantal minuten voor de melding was er aangebeld bij de woning en de vrouwelijke bewoonster opende de deur. Vervolgens kwamen er vier mannen de woning binnen. Zij dwongen de vrouw en de mannelijke bewoner op de bank te gaan zitten en daarna is de woning doorzocht. De verdachten zijn er vervolgens met onbekende buit vandoor gegaan. Van de mannen is bekend dat zij een donkere huidskleur hebben. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest of die rond het tijdstip van de woningoverval het viertal mogelijk gezien hebben. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Medemblik via het telefoonnummer 0900-8844.

Wesley Boots


Jongen beroofd van telefoon

Bergen, vrijdag 20 september 2013

Een 12-jarige jongen uit Schoorl is vrijdag even na 17.30 uur van zijn smartphone beroofd aan de Jan Leijenlaan. De jongen fietste met zijn telefoon in zijn hand en ter hoogte van de Landweg werd hij aangesproken door twee jongens op de fiets die vroegen of zij mochten bellen met zijn telefoon. De jongen fietste door, maar even later fietsten dezelfde jongens bij hem. Een derde jongen had zich bij het tweetal gevoegd. De jongen uit Schoorl kreeg een klap tegen zijn kaak en vervolgens werd zijn telefoon uit zijn handen weggenomen. De verdachten zijn vervolgens weggefietst. Van de verdachten is bekend dat zij alle drie een licht getinte huidskleur hebben. Eén van de jongens had een opvallend doorlopende wenkbrauw. Van een andere verdachte is bekend dat hij een opgeschoren kapsel had. De politie is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van de beroving of die de drie verdachten hebben gezien. Informatie kan worden doorgegeven aan de politie in Bergen via het telefoonnummer 0900-8844.

Automobiliste van de weg gereden in Alkmaar

Alkmaar, vrijdag 20 september 2013

In de nacht van donderdag op vrijdag is op de N9 in Alkmaar een automobiliste van de weg gereden. Ter hoogte van de Terborchlaan werd de auto van de vrouw aangetikt door een andere auto. De auto van de vrouw draaide om zijn as en kwam in de berm terecht. De veroorzaker reed na de aanrijding door. De vrouw kwam met de schrik vrij. Toch werd er voor de zekerheid een ambulance bijgehaald om letsel uit te sluiten. De auto van de vrouw raakte dusdanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept. De politie heeft een verklaring van de vrouw en getuigen afgenomen en stelt een onderzoek in naar de doorrijder.

Scooterrijdster bekneld onder auto

Heiloo, donderdag 19 september 2013

Op de Brasemcroftlaan in Heiloo is donderdagmiddag een scooterrijdster onder een auto gekomen. De scooterrijdster kwam bekneld te zitten. De brandweer heeft de vrouw uit haar benarde positie bevrijd. Het slachtoffer is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Een woordvoerster van de politie meldde dat de vrouw nog wel aanspreekbaar was. De verkeersdienst van de politie onderzoekt wat er precies is gebeurd. 

Alcoholcontrole Enkhuizen

Enkhuizen, donderdag 19 september 2013
De politie heeft donderdagavond een alcoholcontrole gehouden in Enkhuizen op meerdere locaties. Hierbij werden in totaal 200 blaastesten afgenomen, met de volgende resultaten:

– Op de Bosmankade werd een beginnend bestuurder op een bromfiets uit het verkeer gehaald omdat deze onder invloed van alcohol verkeerde. Tegen de bromfietser is proces-verbaal opgemaakt

Een automobiliste bleek eveneens onder invloed van alcohol te hebben gereden, ook tegen haar werd proces-verbaal opgemaakt.

Op de Noorderweg werd een automobilist aan de kant gezet die ernstig onder invloed van alcohol verkeerde. Deze automobilist bleek niet in bezit van een autorijbewijs en bleek 9x de limiet te hebben overschreden. Zijn rijbewijs werd direct ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. Voorlopig krijgt hij zijn rijbewijs niet terug.

Brand in leegstaand pand Stompetoren

Stompetoren, donderdag 19 september 2013

In een leegstaand pand aan de Noordervaart in Stompetoren is donderdagochtend brand uitgebroken. De brandweer kan de brand lastig bereiken, omdat die woedt achter een metalen plaat. De N243 is afgesloten als gevolg van de brand. Het verkeer ondervindt daarvan veel hinder.

Autobrand

Oosterblokker, dinsdag 17 september 2013

In de vroege ochtend van dinsdag kreeg de politie een melding van een autobrand op de Noorderdracht. Ter plaatse bleek er een brandende auto op het erf naast de woning te staan. De brandweer had de brand snel onder controle en geblust. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand en sluit brandstichting niet uit.

Hennepkwekerij zorgt voor wateroverlast

Alkmaar, dinsdag 17 september 2013

In een woning aan de Zandkreek werd dinsdagochtend een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg een melding binnen van de buren dat er water door de muren kwam. Ter plaatse bleek de gevel van de naastgelegen woning geheel nat te zijn. Er werd onderzoek gedaan in de woning en er werd op zolder een hennepkwekerij aangetroffen. Er wordt verder onderzoek gedaan naar de bewoner van het pand. De kwekerij is inmiddels ontruimd.

Twee gewonden in Hoogwoud

Hoogwoud, maandag 16 september 2013

Twee fietsers zijn in de nacht van zondag op maandag gewond geraakt op de Graaf Willemstraat in Hoogwoud. Volgens een buurtbewoners kwamen de twee iets na middernacht frontaal met elkaar in botsing. Een traumateam uit Amsterdam kwam per auto ter plaatse om medische bijstand te verlenen. De arts is samen met een slachtoffer per ambulance meegereden naar het MCA. Het andere slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn.