Auto tegen lichtmast

Alkmaar, zondag 31 mei 2015

Een automobilist is zondagmiddag op de Smaragdweg in Alkmaar tegen een lichtmast gebotst. De bestuurder nam vanaf de N242 de afrit naar verkeersplein Kooimeer. Daar gleed de auto tegen de lichtmast. De lichtmast brak af.  De drie inzittenden, een man, vrouw en kind werden voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept. Het verkeer ondervond enige hinder van het ongeval.

Aangehouden voor mishandeling

Schagen, zondag 31 mei 2015

Na een melding van een vechtincident in de nacht van zaterdag op zondag rond 04.00 uur, is de politie naar de Loet gegaan. Hier bleek een 17-jarig meisje mishandeld te zijn door een 17-jarige Alkmaarse. De Alkmaarse werd hierop aangehouden en zij werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek zij in het bezit van een vals identificatiebewijs. Tegen de Alkmaarse is proces-verbaal opgemaakt en de politie onderzoekt de toedracht van het incident.

Getuigen gezocht van straatroof

Hoorn, zaterdag 30 mei 2015

De politie is op zoek naar getuigen van een straatroof die plaatsvond in de nacht van vrijdag op zaterdag om 00.15 uur op de Veemarkt. Een jongen liep vanaf het station van Hoorn naar het busstation. Een man sprak hem aan en vroeg of hij zijn telefoon mocht lenen. Op een gegeven moment liep de man weg en toen de jongen achter hem aanliep omdat hij zijn telefoon terug wilde, bedreigde de verdachte hem met vermoedelijk een wapen.

Bij de politie is het volgende signalement bekend:

    -Een donker getinte man
    -Lengte ongeveer 177cm
    -Leeftijd ongeveer 23 jaar
    -Normaal postuur
    -Zwart haar in een blok vorm
    -Hij droeg een zwarte, gewatteerde jas
    -Hij had een grijze rugtas bij zich

De politie doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden via: 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Of vul het online formulier in: www.meldmisdaadanoniem.nl/anoniem-melden.

Rookontwikkeling bij De Blinkerd in Schoorl

Schoorl, vrijdag 29 mei 2015

De brandweer is vrijdagavond in sporthal De Blinkerd in Schoorl op onderzoek uitgegaan nadat iemand had gemeld dat hier mogelijk brand was. De melder had een brandlucht geroken en rook waargenomen. In de hal waren op dat moment geen personen aanwezig. Uiteindelijk is er niets aangetroffen.

Frontale aanrijding Julianadorp

Julianadorp, vrijdag 29 mei 2015

Bij een frontale aanrijding op de Breewijd in Julianadorp is vrijdagmiddag een persoon gewond geraakt. Een automobilist knalde door nog onbekende oorzaak op een tegenligger. De auto van de man draaide na de botsing om zijn as en knalde vervolgens tegen een tractor aan die bezig was met maaiwerkzaamheden. De man liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De aangereden automobiliste werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De medewerker van de gemeente kwam met de schrik vrij. Alle voertuigen moesten worden afgesleept.

Brand in machinekamer van veerboot Schulpengat

Den Helder, vrijdag 29 mei 2015

In de machinekamer van veerboot Schulpengat brak vrijdagmiddag brand uit. De boot lag aangemeerd in Den Helder. De brandweer kwam met meerdere eenheden ter plaatse. Omdat de machinekamer vol met rook stond en de boot ontruimd moest worden, werd de brand opgeschaald naar grote brand. De opvarenden werden opgevangen in een gebouw van Teso. Vrij snel kon de brandweer het sein ‘brand meester’ geven. De brand op de veerboot was ontstaan doordat een relais was doorgebrand. De wachttijd voor reizigers naar Texel liep behoorlijk op. De dienst van de veerboot werd uiteindelijk overgenomen door een andere veerboot.

Vrachtwagen muurvast onder spoorviaduct Bergerweg

Alkmaar, vrijdag 29 mei 2015

Een Engelse vrachtwagen is vrijdagochtend vast komen te zitten onder een spoorviaduct aan de Bergerweg in Alkmaar. De chauffeur was onderweg van Den Helder naar de boot in IJmuiden en nam bij Alkmaar de verkeerde afslag. De vrachtwagen met 8 lege containers bleek net te hoog voor het viaduct en kwam muurvast te zitten. Bergingsbedrijf Haulo bracht uitkomst. Om de vrachtwagen los te krijgen liet men lucht uit de banden lopen. Ook liet men de luchtvering van de vrachtwagen dalen. Naast het viaduct raakten ook twee containers en de trailer beschadigd. De Bergerweg was enige tijd afgesloten.

Gezocht: eigenaar flessen drank

Alkmaar, donderdag 28 mei 2015

De politie is op zoek naar de eigenaar van enkele dozen met daarin flessen wijn en champagne. De flessen zijn zeer waarschijnlijk gestolen. Afgelopen weekend werd de drank aangetroffen bij een man die verdacht wordt van inbraak. Aangezien de dozen niet te herleiden zijn tot een aangifte, probeert de politie via deze weg in contact te komen met de rechtmatige eigenaar. Bent u de eigenaar of weet u wie aan wie deze flessen toebehoren, neemt u dan contact op met het Woninginbrakenteam van de politie in Alkmaar, via tel. 0900-8844.

Opnieuw gaslek Maasstraat in Alkmaar

Alkmaar, donderdag 28 mei 2015

Ramkraak camerawinkel in Alkmaar

Alkmaar, donderdag 28 mei 2015

Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 45-jarige man uit Egmond aan Zee zijn in de nacht van woensdag op donderdag aangehouden op de Eeuwigelaan in Bergen. De politie kreeg rond 03.00 uur een melding van een ramkraak bij een camerawinkel op de Van Ostadelaan in Alkmaar. Hierbij was de pui van de winkel met een auto gekraakt. Agenten die ter plaatse kwamen en bezig waren de plek af te zetten zagen een BMW met hoge snelheid wegrijden. Er werd gezocht naar deze auto. Deze werd eerst niet aangetroffen. Op de Hoeverweg zagen agenten wel een Mercedes Vito rijden. Toen zij de inzittenden hiervan wilden controleren ging het busje er met hoge snelheid vandoor. Op de Eeuwigelaan in Bergen kon het busje uiteindelijk staande worden gehouden. In het busje werd gereedschap aangetroffen dat gebruikt wordt bij ramkraken. In Egmond aan den Hoef werd kort daarna de BMW aangetroffen die agenten weg hadden zien rijden op de Van Ostadelaan. Hierin werd de buit aangetroffen. De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Alkmaar. Volgens mede-eigenaar Ed Dorrestijn van Cameraland bedraagt de schade ongeveer 250.000 euro. De winkel zal vandaag gewoon open zijn.

Auto te water in Ursem

Ursem, woensdag 27 mei 2015

Een auto is woensdagavond op de Schermerdijk in Ursem te water geraakt. De bestuurder raakte daarbij gewond, twee kinderen kwamen met de schrik vrij. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto zal door een bergingsdienst uit het water worden gehaald onder begeleiding van een duiker.

Gaslek door graafwerkzaamheden Maasstraat

Alkmaar, woensdag 27 mei 2015

Achter een flat aan de Maasstraat in Alkmaar is woensdagmiddag tijdens graafwerkzaamheden een gaslek ontstaan. De brandweer is ter plaatse om de situatie veilig te stellen. Liander zal ter plaatse komen om het lek te dichten.

Plofkraak winkelcentrum Grote Beer

Hoorn, dinsdag 26 mei 2015

In de nacht van maandag op dinsdag vond er rond 03.40 uur een plofkraak plaats bij een pinautomaat in het winkelcentrum Grote Beer. De daders moesten inbreken in het winkelcentrum om binnen te komen en kraakten daarna de geldautomaat. Ze gingen er met buit vandoor. Een getuige hoorde dat er een brommer gestart werd. Vermoedelijk zijn de daders weggereden in de richting van de Houtzaagmolen.

Inbreker aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 26 mei 2015

Op dinsdagmorgen hield de politie een 39-jarige Alkmaarder aan wegens inbraak in een bedrijfspand aan de Smuigelweg in Heerhugowaard. Een tweede verdachte wist te ontkomen. Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie melding dat er was ingebroken in een bedrijfspand aan de Smuigelweg. Ter plaatse bleek dat een raam van het bedrijf was vernield en dat een aantal generatoren en waterpompen waren gestolen. Een getuige had gezien dat een auto bij de inbraak was weggereden. De politie zag de auto korte tijd later vanaf Sint Pancras richting Alkmaar rijden. De politie zette de achtervolging in waarbij de vluchtende auto ongeveer 130 km per uur reed op een weg waar 70 gereden mag worden, een rood licht negeerde en een betonpaal platreed. De auto werd even later aangetroffen op de Marsdiepstraat in Alkmaar. In de auto lag de buit. Er waren geen verdachten meer bij de auto aanwezig. Tijdens een zoektocht, waarbij ook een helikopter en een diensthond werden ingezet, zag de politie twee verdachten op de Huiswaarderweg. Een van hen, een 39-jarige Alkmaarder, werd ter plaatse aangehouden. Hij probeerde zich te verstoppen in een sloot. De tweede verdachte wist te ontkomen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte. De auto van de verdachten werd in beslag genomen. Onderzoek wees uit dat deze auto als gestolen gesignaleerd stond.

Drie hennepkwekerijen ontmanteld

Heerhugowaard, dinsdag 26 mei 2015

Het kernteam hennep van de politie heeft dinsdag 3 hennepkwekerijen ontmanteld. Op de J. van de Veldelaan werden drie kweektenten in een garage aangetroffen. Er stonden 73 planten en een 29-jarige Heerhugowaarder is aangehouden. Een 45-jarige Heerhugowaarder liep tegen de lamp op de Mulmerlaan. De politie trof daar 91 planten aan. Op de Poel in Obdam werd een kwekerij aangetroffen met 225 planten, die geruimd zijn. Hier is geen verdachte aangehouden.

Brand bij zonnestudio

Hoorn, dinsdag 26 mei 2015

Bij zonnestudio Starzon aan de Reiger in Hoorn brak dinsdagmiddag brand uit. De zonnestudio zit op de begane grond van een flat. Bij de brand kwam veel rook vrij. Enkele woningen werden ontruimd. De schade aan de studio is enorm. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Auto in brand

Alkmaar, dinsdag 26 mei 2015

In de Groen van Prinstererstraat stond in de nacht van maandag op dinsdag een auto in brand. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De brand werd rond 04.45 uur door de eigenaresse zelf ontdekt en gemeld bij de hulpdiensten. Een omstander probeerde de brand te blussen. Omdat er mogelijk sprake is van brandstichting is de politie een onderzoek gestart.

Diefstal bestelauto

Egmond aan den Hoef, dinsdag 26 mei 2015

In de nacht van maandag op dinsdag werd een bestelauto ontvreemd vanaf de Prins Bernhardlaan in Egmond aan den Hoef. De auto stond op de rijbaan, tegenover een woning, geparkeerd. Het ging om een groene Volkswagen Transporter tdi met in het kenteken de lettercombinatie –BL-VP. De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen 23.00 en 06.40 uur.

Zeven aanhoudingen tijdens Meidenmarkt

Schoorl, maandag 25 mei 2015

Op maandagmiddag en -avond hield de politie in totaal zeven personen aan bij de Meidenmarkt op het Klimduin aan de Duinvoetweg in Schoorl. De Meidenmarkt is een niet-georganiseerd evenement, dat jaarlijks spontaan ontstaat op Tweede Pinksterdag en waarbij jongeren uit de wijde omgeving op het Klimduin samenkomen. Bij de Meidenmarkt wordt overdadig alcohol genuttigd. Omstreeks 19.20 uur werd er een vreugdevuur gemaakt op het Klimduin. Omdat het vuur dicht bij de bosrand was en er gevaar ontstond voor bosbrand, gingen toezichthouders en medewerkers van de brandweer ter plaatse. Zij werden echter bekogeld met bierflesjes en –blikjes. Hierop greep de politie in, zodat de brand kon worden geblust. Twee jongen uit Schoorl (van 17 en 19 jaar oud) werden aangehouden wegens het gooien met flessen. Omstreeks 19.50 en 20.15 uur vonden er vechtpartijen plaats tussen twee groepen jongeren. Hierbij werden nog eens vijf personen aangehouden. Het gaat om vier jongens en een meisje van 17 tot en met 19 jaar uit Bergen, Groningen. Alkmaar en Heiloo. Alle verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Tevens werden er bekeuringen uitgeschreven wegens openbare dronkenschap en belediging. Een 52-jarige Alkmaarder werd aangehouden omdat hij gesignaleerd stond.

Fietser gewond na val op Voorweg

Schoorl, maandag 25 mei 2015

Een fietser heeft maandagavond een hoofdwond opgelopen bij een valpartij op de Voorweg in Schoorl. De man kwam met zijn hoofd op de weg terecht. Naast twee ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. De helikopter hoefde niet ter plaatse te komen. De fietser was aanspreekbaar en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterdieven aangehouden

Hoorn, maandag 25 mei 2015

Maandagochtend rond 6.15 uur zijn twee jongeren aangehouden die een scooter hadden gestolen aan het Braziliëhof. Toen de politie arriveerde gingen ze er vandoor, maar ze werden snel achterhaald en aangehouden aan het John Raedeckerhof. Zij hadden gereedschap bij zich om de scooter open te breken. De verdachten, beiden 19 jaar uit Hoorn en Blokker, zijn meegenomen naar het politiebureau.

Man rijdt met scootmobiel in sloot

Stompetoren, zondag 24 mei 2015

Een man is zondagmiddag met z’n scootmobiel het water langs de Noordervaart in Stompetoren ingereden. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, kwamen ter plaatse. De man werd gereanimeerd en werd in kritieke toestand per ambulance overgebracht naar het MCA. Daar overleed de man ’s avonds. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Auto knalt op drie bomen en eindigt in sloot Zuidermeer

Zuidermeer, zondag 24 mei 2015

Op de Zuidermeerweg in Zuidermeer raakte zondagochtend vroeg een auto van de weg. De bestuurder raakte na een bocht in de berm, schampte een boom en botste frontaal tegen een tweede boom. De auto knalde aan de overkant van de weg tegen een derde boom waarna de auto in een sloot tot stilstand kwam. De eigenaar van de auto verklaarde niet zelf te hebben gereden, maar zijn vriendin. Hij raakte bij de aanrijding gewond. In plaats van een ambulance werd de vader van de man gebeld. Die kwam met zijn eigen auto ter plaatse. De vriendin nam de auto van de vader mee om haar gewonde vriend naar het ziekenhuis te brengen. De auto, een Subaru Impreza, raakte total loss. Een berger heeft het wrak afgesleept. De gemeente zal in kennis worden gesteld over de drie beschadigde bomen.

Inbreker mishandelt drie politieagenten

Alkmaar, zondag 24 mei 2015

De politie heeft zondagmorgen rond 05.40 uur een 44-jarige man aangehouden, die verdacht wordt van een inbraak in een schuur aan de Herenweg. Toen de politie arriveerde was de verdachte reeds vertrokken, doch met behulp van een politiehond werd de man aangetroffen in de omgeving. De verdachte vluchtte en zwom een sloot over en gooide een fiets naar een politieagente, die daardoor lichtgewond raakte aan haar hand. Een andere agent liep de verdachte op de Achterweg tegen het lijf en ondanks het gebruik van pepperspray wist de verdachte hem een slag in het gezicht te geven en ging er weer vandoor. Daar liep hij de volgende diender tegen het lijf, die eveneens pepperspray gebruikte. Ook nu gebruikte de verdachte geweld en sloeg hij de agent. Hierbij kwam de verdachte ten val en kon hij uiteindelijk worden aangehouden. De verdachte in voor nader onderzoek ingesloten.

Fietsster tegen voorruit auto bij aanrijding Westerblokker

Blokker, zaterdag 23 mei 2015

Een fietsster raakte zaterdagmiddag gewond bij een ongeval op de Westerblokker in Blokker. Het meisje werd door een automobiliste van achteren aangereden. Ze kwam hard met haar hoofd tegen de voorruit van de auto en liep daarbij een hoofdwond op. Een meisje wat naast haar fietste kwam, net als de automobiliste, met de schrik vrij. Het slachtoffer werd overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De politie heeft ter plaatse sporenonderzoek verricht.

Man achterna gezeten met kettingzaag

Den Helder, zaterdag 23 mei 2015

De politie heeft zaterdagavond rond 20.45 op de Koningstraat een 41-jarige man uit Den Helder aangehouden. Hij bedreigde een 21-jarige plaatsgenoot, die in de Koningstraat met een vriend stond te praten, met een kettingzaag. Politieagenten waren voor een andere melding in de Koningstraat aan het werk, toen zij plotseling het geluid van een kettingzaag hoorden. Toen zij poolshoogte gingen nemen zagen zij de verdachte achter een andere man aanlopen. De agenten grepen in en sommeerden de man de kettingzaag weg te leggen, toen hij dit niet deed, hebben zij pepperspray gebruikt om hem onder controle te brengen. De verdachte is ingesloten en de politie doet nader onderzoek naar zijn motieven.

Hennepkwekerij in boerderij ontmanteld

Noordbeemster, zaterdag 23 mei 2015

In een boerderij aan de Middenweg in Noordbeemster is zaterdag een grote hennepkwekerij ontdekt. De politie ging direct aan de slag met het ontmantelen van de kwekerij. Buiten op het erf werden de hennepplanten vernietigd.

Auto op zijn kant, meisjes aangehouden

Bergen, zaterdag 23 mei 2015

Om kwart voor drie zaterdagmorgen komt er een melding dat er een voertuig op zijn kant was gezet op de Kerkelaan.Een aantal bewoners wijst de politie in de richting van het van Reenenpark waar een aantal personen zouden lopen die mogelijk betrokken zouden zijn. Ter plaatse werden twee verdachten aangetroffen die zich gehurkt ophielden in de bosjes. Een jongen van 13 uit Harderwijk en een meisje van 13 uit Bergen geven aan betrokken te zijn geweest bij het op zijn kant zetten van het voertuig. Zij werden aangehouden. De ouders van de minderjarige verdachten zijn in kennis gesteld. De politie sluit nieuwe aanhoudingen in deze zaak niet uit maar roept jongeren die hierbij betrokken waren op om zichzelf te melden bij de politie. Men is al in het bezit van twee fietsen die zijn achtergelaten bij het incident.

Negen aanhoudingen voor luilak

Heerhugowaard, vrijdag 22 mei 2015

In Heerhugowaard was het vrijdagavond onrustig door luilak. Er kwamen continu meldingen van een overlast gevende groep jeugd in het zuidelijk gebied van Heerhugowaard. De jeugd zou in het zwart gekleed zijn en droeg maskers. In eerste instantie is door de politie geprobeerd om de groep kleiner te maken en uit te dunnen. Bij een basisschool aan de Zuidwijkring bleef het onrustig en blijven meldingen van vernielingen binnen komen. Om half drie ’s nachts worden er negen personen aangehouden in de leeftijd van 14 tot 19 jaar.

Inbreker aangehouden

Egmond aan Zee, vrijdag 22 mei 2015

Op vrijdagmorgen hield de politie een 45-jarige man uit Egmond aan Zee aan wegens poging tot inbraak en mishandeling van politiemedewerkers. Omstreeks 02.30 uur zag een politieman in burger en in privétijd een verdachte lopen op het Luilaantje in Egmond-Binnen. De verdachte scheen met een zaklamp in huizen en was duidelijk op zoek naar een pand om in te kunnen breken. De politiemedewerker riep de man aan. Als reactie werd hij in zijn gezicht geschenen en kreeg hij een harde stomp in zijn gezicht. De verdachte ging er vandoor, maar kon door de gewaarschuwde politiepatrouille even verderop worden aangehouden. Ook dit keer verzette hij zich hevig tegen zijn aanhouding. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt wegens poging inbraak en mishandeling van politiemedewerkers.

Getuigenoproep aanrijding fietsster en scooter

Alkmaar, vrijdag 22 mei 2015

Op vrijdag rond 15.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Nieuwe Schermerweg tussen een fietsster en een scooterrijder. Een 68-jarige vrouw uit Stompetoren reed op haar elektrische fiets en werd aan het einde van een inhaalmanoeuvre geraakt door een scooterrijder en kwam ten val. De scooterrijder leek in eerste instantie mee te willen werken aan het uitwisselen van gegevens maar ging er vandoor. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Specifiek naar een meneer in een invalidewagen die de fietsster geholpen heeft en een man met een kinderwagen die stond te kijken. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Alkmaar op 0900-8844 (lokaal tarief).

Man gewond bij beroving

Schagen, donderdag 21 mei 2015

Op donderdagavond raakte een 22-jarige man uit Winkel gewond bij een beroving op het Plantsoen in Schagen. De politie hield drie mannen aan. Het gaat om mannen uit Den Helder van 20 en 21 jaar oud. Omstreeks 19.45 uur kreeg de politie melding dat er een mogelijke beroving had plaatsgevonden op het Plantsoen. Het slachtoffer was met een vriend bij het station, toen er een auto aan kwam rijden met drie personen. Op straat ontstond een woordenwisseling tussen een van de inzittenden uit de auto en het slachtoffer. Hierop trok de verdachte een mogelijk vuurwapen en loste een schot. Vervolgens werd het slachtoffer ook geslagen en geschopt. Het slachtoffer liep een verwonding aan zijn arm op. Onduidelijk is nog of dit het gevolg is van de mishandeling of het mogelijke schot. De drie verdachten vluchtten weg in een personenauto. Een getuige kon het kenteken noteren. Op basis hiervan werd omstreeks 20.20 uur de auto aangetroffen. De politie hield de drie inzittenden aan. Zij zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de auto van de verdachten in beslag. In de auto werd geen vuurwapen aangetroffen.

Paraglider gewond

Egmond aan zee, donderdag 21 mei 2015

Een paraglider is donderdagmiddag gewond geraakt op het strand van Egmond. De KNRM, reddingsbrigade, twee ambulances en een traumahelikopter werden gealarmeerd. Het slachtoffer werd, aanspreekbaar, per ambulance naar het MCA overgebracht.

Motordief springt te water

Hoorn, donderdag 21 mei 2015

Agenten hebben donderdagochtend vroeg een 36-jarige man aangehouden op verdenking van heling. De man, die op een gestolen motor door Zwaag reed, ging er bij het zien van de agenten vandoor. Ter hoogte van de Sluiswachter gooide de bestuurder de tweewieler op de grond en maakte zich uit de voeten. In de buurt van de Stoelenmatter sprong de man in het water. De agenten troffen de doorweekte verdachte vervolgens aan in een schuurtje achter een woning aan de Stoelenmatter. De motorrijder was de agenten woensdagavond laat ook al opgevallen toen hij hen zonder licht in de omgeving van de ijsbaan tegemoet reed. Het lukte de agenten toen niet om de bestuurder staande te houden. Donderdag rond 4:55 uur dook de bestuurder echter opnieuw op. Hij reed zonder verlichting over een fietspad. Deze keer slaagden de agenten er, na een achtervolging, wel in de man aan te houden.  De verdachte was niet in het bezit van een rijbewijs, dat was namelijk ongeldig verklaard. De motor bleek eerder deze maand te zijn gestolen in Schoorl.

Scooterbestuurder gewond

Alkmaar, donderdag 21 mei 2015

Een scooterbestuurder raakte donderdagmiddag gewond bij een ongeval op de Van de Veldelaan in Alkmaar. De man kwam in een bocht met zijn snorscooter ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Hij werd overgebracht naar het MCA. Zijn scooter liep schade op.

Man spreekt kind aan, getuigen gezocht

Alkmaar, donderdag 21 mei 2015
Een 11-jarige jongen is donderdagmiddag rond 15.30 op de Tochtwaard aangesproken door een man, toen de jongen ter hoogte van de apotheek fietste. De man sprak de jongen aan en onduidelijk is, wat de bedoeling van deze man is geweest. De jongen was echter erg geschrokken van dit incident, want de man zou hebben gevraagd of de jongen mee kwam naar zijn bestelbus, waarop de jongen hard weg is gefietst. Omdat niet helder is wat de intenties waren van deze man, heeft de politie een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen.

Signalement van de man:
De man had een mager gezicht, zwart haar, blank uiterlijk en een lengte van ongeveer 1.75 – 1.85 m. Hij reed in een grote zwarte bestelbus, die hij had geparkeerd bij de kruising van de Tochtwaard met de Stetwaard.

Getuigenoproep:
– Heeft u donderdagmiddag iets gezien of andere informatie over bovenstaand incident op de Tochtweg? Belt u dan s.v.p. met de politie in Alkmaar via tel.nr. 0900-8844.
– Bent u die man die de jongen heeft aangesproken? Neemt u dan ook s.v.p. contact op met de politie in Alkmaar.

Zoekactie langs kust

Egmond, donderdag 21 mei 2015

De hulpdiensten zijn donderdagavond omstreeks kwart voor acht groots uitgerukt in verband met een vermiste man langs de kust tussen Den Helder en Egmond aan Zee. De politie, reddingsbrigade, knrm en een helikopter van de kustwacht hebben een aantal zoekslagen gemaakt. Rond negen uur is de zoekactie afgeblazen. Het is nog niet duidelijk of er iemand is aangetroffen.

Kees Zwaan

Diefstal motorfiets

Oudorp, woensdag 20 mei 2015

Op woensdagmorgen kreeg de politie melding van diefstal van een motorfiets. Omstreeks 01.40 uur belde een getuige. Hij hoorde vanuit zijn woning een doffe klap. Toen hij buiten ging kijken, zag hij op de Saturnusstraat een motorfiets liggen. Verderop reed een bestelbus weg. De getuige belde meteen de politie, die een onderzoek in de omgeving instelde. De bestelbus werd teruggevonden op de Nollenweg. De bestuurder was verdwenen. Ook de inzet van een politiehond leverde geen verdachte op. De gevonden motorfiets bleek korte tijd eerder uit Oudorp te zijn gestolen.

Aanrijding op de Drechterwaard in Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 19 mei 2015

Op de Drechterwaard heeft dinsdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een scooter. De automobilist wilde vanaf de Drechterwaard linksaf de Vlietwaard inslaan. De scooterbestuurder haalde op dat moment de auto links in. Een botsing volgde waarbij de scooterbestuurder en passagier ten val kwamen. Zij werden ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Zij hoefden niet mee naar het ziekenhuis. De auto liep lichte schade op.

164 op de Helderseweg

Alkmaar, dinsdag 19 mei 2015

Tijdens een snelheidscontrole op de Helderseweg (50 km) heeft de politie dinsdagavond het rijbewijs van een motorrijder ingevorderd. De 39-jarige motorrijder haalde een snelheid van 164 km per uur en had zijn in spijkerbroek geklede zoon achterop zitten. Op zondag 17 mei werd er ook een snelheidscontrole gehouden op de Helderseweg. Toen kwam een motorrijder aanrijden met 183 km per uur. Deze negeerde het stopteken en ging er vandoor.

Motorrijder ten val

Julianadorp, dinsdag 19 mei 2015

De afdeling Verkeersondersteuning van de politie heeft dinsdagochtend een onderzoek ingesteld naar een aanrijding op de Langevliet in Julianadorp. Een motorrijder van politie kwam hierbij ten val een raakte gewond; hij liep o.a. beenletsel op. De motorrijder van politie kreeg rond 07.50 uur vermoedelijk geen voorrang op de rotonde van de Zuiderhaaks met de Langevliet en kwam via een uitwijkmanoeuvre op de verkeerde weghelft terecht, waar op dat moment een auto reed. Het gevolg was dat de motorrijder ten val raakte en hierbij o.a. beenletsel opliep. Hij werd met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 42-jarige automobilist die de politiemotor geen voorrang verleende, werd door de politie ter plaatse gehoord. De Langevliet is ter hoogte van de rotonde met Zuiderhaaks enige tijd afgesloten geweest voor verkeer in verband met het onderzoek door de afd. Verkeersondersteuning.

Aanhouding na vondst hennepkwekerij

Alkmaar, dinsdag 19 mei 2015

Dinsdagochtend is een winkel aan de Noorderkade een hennepkwekerij aangetroffen en een 67-jarige man uit Assendelft aangehouden. In de kelder onder de winkel vonden agenten een grote hoeveelheid hennepplanten, gedroogde toppen en potten. In totaal werden er ongeveer 600 planten, 400 potten, 1 kilo gedroogde toppen en toebehoren aangetroffen. Vermoedelijk zijn er meerdere oogsten geweest.

Windmolen geraakt door de bliksem in Oostwoud

Oostwoud, dinsdag 19 mei 2015

Een windmolen die achter een bedrijf aan de Poelweg in Oostwoud staat is in de vroege ochtend van dinsdag 19 mei geraakt door de bliksem. Omstreeks 03.30 uur trokken een aantal onweersbuien over West-Friesland. In de omgeving van Medemblik / Oostwoud was deze op zijn hevigst. Een gigantische knal werd gehoord door mensen aan de Poelweg. De windmolen die er stond was hier geraakt. De schade aan de windmolen is groot.

Politie houdt autodief aan

Hoorn, maandag 18 mei 2015

Op maandagmiddag hield de politie een 27-jarige man (zonder bekende woonplaats) aan wegen poging tot diefstal van een bedrijfsbusje op de Sterrenweg in Hoorn. Kort na 12.00 uur kreeg de politie melding dat een man in een bestelbus zat, die daar niet in thuishoorde. Ter plaatse trof de politie de verdachte. Hij zat achter het stuur en had een laptop op schoot. De man verklaarde dat hij met de laptop de beveiligingscode van de auto kon kraken. De politie hield de man aan. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hier werd hij in verzekering gesteld. De politie nam de laptop in beslag.

Brand op cruiseschip

Den Helder, maandag 18 mei 2015

Aan boord van een cruiseschip aan het Nieuwe Diep in Den Helder is maandagavond brand uitgebroken. De brand ontstond in de stuurhut. Aan boord waren 57 passagiers die het schip moesten verlaten. 4 passagiers werden vermist. Zij bleken in het centrum van Den Helder te zitten. De brand ontstond in een prullenbak. De brand was snel onder controle. De schade lijkt, op zwarte roet na, mee te vallen. Er vielen geen gewonden.

Wijkagent met hamer op hoofd geslagen

Den Helder, maandag 18 mei 2015

Een wijkagent is maandagochtend rond 11.40 uur door een 16-jarige Amsterdammer enkele keren met een hamer op zijn hoofd geslagen. De wijkagent was op de Jan Blankenstraat voor een controle bezoek.  Zonder aanleiding  pakte de verdachte een hamer en sloeg hem op zijn hoofd. Die slaagde er, ondanks zijn letsel, in om de verdachte te arresteren en alarm te slaan, waarop collega’s en ambulancepersoneel te hulp schoten. De wijkagent heeft ernstig letsel aan zijn hoofd en is voor behandeling opgenomen in het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Met 183 km langs snelheidscontrole

Alkmaar, zondag 17 mei 2015

De politie is op zoek naar de eigenaar van een blauwe Yamaha sportmotor die zondag tussen 16:45 en 17:20 uur met gevaarlijk hoge snelheid door Alkmaar en omgeving reed. De bestuurder passeerde zondagavondmiddag op de Helderseweg een groep agenten die bezig waren met een snelheidscontrole. De motorrijder haalde een snelheid van 183 km per uur waarop een motoragent de bestuurder staande wilde houden. De bestuurder weigerde echter te stoppen en voerde in plaats daarvan zijn snelheid verder op. De motoragent zette de achtervolging in in de richting Burgervlotbrug. Tijdens de achtervolging haalde de bestuurder gevaarlijke inhaalmanoeuvres uit en reed op rotondes tegen het verkeer in. De achtervolging ging via Groet en Schoorl en via de Helderseweg weer terug naar Alkmaar. Tijdens deze achtervolging negeerde de motorrijder twee keer een stopteken van een surveillance eenheid. Uiteindelijk reed de man over de A9 richting Haarlem waarna de motoragent, uit veiligheidsoverwegingen, besloot de achtervolging te staken. Omdat de motor geen kenteken had, kon de politie de eigenaar niet achterhalen. De politie vraagt getuigen die weten om wie het gaat, dan ook om zich te melden bij de verkeerspolitie. Dat kan via tel. 0900 8844. Wilt u liever anoniem melding maken, dan kan dat via 0800-7000.

Motor vat vlam

Bergen, zondag 17 mei 2015

Een bewoner aan het Van Reenenpark in Bergen heeft zondagmiddag een motorbrand weten te blussen. De eigenaar van de motor, een man uit Hoogland, was met een aantal vrienden aan het toeren. In Bergen stopte de motor ineens. Een rood lampje begon te branden. ‘Controleer motor’. De man startte de motor opnieuw en kon verder rijden. Op het Van Reenenpark begon de motor te roken. Zijn motormaat achter hem wist de man hiervoor te waarschuwen. De motor vatte aan de achterkant vlam. Een buurtbewoner wist met een tuinslang de brand te blussen. De gewaarschuwde Bergense brandweer deed een nacontrole. De brand is vermoedelijk door kortsluiting bij de accu ontstaan. De motor werd door een berger opgehaald.

Drankrijder zonder rijbewijs moet auto inleveren

Alkmaar, zaterdag 16 mei 2015

De politie heeft zaterdagavond en –nacht op de Vondelstraat en de Rijnstraat vier drankrijders aangehouden. Eén van de bestuurders had ruim twee keer de alcohollimiet overschreden en bleek bovendien zonder rijbewijs te rijden. Dit bleek al eerder te zijn ingevorderd. De bestuurder probeerde er nog vandoor te gaan maar slaagde daar niet in. De man bleek enkele dagen eerder ook al tegen de lamp te zijn gelopen wegens het rijden onder invloed en het rijden zonder rijbewijs. Zaterdagavond namen de agenten daarom de auto van de man in beslag. Een andere drankrijder werd betrapt op het in bezit hebben van een ploertendoder. Een agent zag het wapen in de auto van de man liggen toen hij de auto wilde verplaatsen. Tegen de 21-jarige Zaandammer is een proces-verbaal opgemaakt wegens verboden wapenbezit. De alcoholcontroles vonden plaats tussen 22:00 uur en 04:00 uur. In totaal werden 384 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. Tegen alle drankrijders is proces-verbaal opgemaakt.

Auto met vrouw en kind te water

Avenhorn, zaterdag 16 mei 2015

Een toevallig passerende brandweerman heeft zaterdagavond in Avenhorn een vrouw en een 4-jarig kind gered. De vrouw reed in haar auto op de N243 en belandde door nog onbekende oorzaak in het water. De brandweerman twijfelde geen moment en sprong in het water. Hij en een omstander wisten de vrouw en het kind uit de auto te halen. Ze werden door ambulancepersoneel ter plaatse nagekeken. Ze raakten niet gewond. De auto werd door een berger uit het water getakeld en afgevoerd. De N243 was tijdens de hulpverlening en berging afgesloten.

Scooterdief aangehouden

Heerhugowaard, zaterdag 16 mei 2015

De politie heeft zaterdagmiddag op de Lijsterbeslaan een 15-jarige scooterdief aangehouden. Agenten zagen twee jongens bij een scooter staan. Bij het zien van de agenten gingen de twee er plotseling vandoor. De een rennend en de ander, zonder helm, op de scooter. De agenten besloten de bestuurder ter controle aan de kant te zetten. Na onderzoek bleek dat de scooter was voorzien van een valse kentekenplaat en ruim een maand geleden was gestolen. De jongen is aangehouden wegens heling en de agenten hebben de moeder van de jongen in kennis gesteld. Bij het zien van de agenten gingen de twee er plotseling vandoor. De een rennend en de ander, zonder helm, op de scooter. De agenten besloten de bestuurder ter controle aan de kant te zetten. Na onderzoek bleek dat de scooter was voorzien van een valse kentekenplaat en ruim een maand geleden was gestolen. De jongen is aangehouden wegens heling en de agenten hebben de moeder van de jongen in kennis gesteld. Verder kreeg de jongen nog twee boetes voor het rijden zonder helm en rijden zonder rijbewijs.

Warme bakker steekt weg over ; 1 gewonde

Oudkarspel, zaterdag 16 mei 2015

Bij een aanrijding op de Schagerweg in Oudkarspel is zaterdagochtend een automobilist gewond geraakt. Een bakkersbusje stak vanaf de Wagenweg de Schagerweg over. Hierbij werd geen vrije doorgang verleend aan een op de Schagerweg rijdende automobilist. Deze kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste op het busje. De automobilist werd met rugklachten overgebracht naar het MCA. Na het overladen van het vers gebakken brood van de bakkersbus konden beide voertuigen worden afgesleept.

Frontale aanrijding Julianadorp

Julianadorp, vrijdag 29 mei 2015

Bij een frontale aanrijding op de Breewijd in Julianadorp is vrijdagmiddag een persoon gewond geraakt. Een automobilist knalde door nog onbekende oorzaak op een tegenligger. De auto van de man draaide na de botsing om zijn as en knalde vervolgens tegen een tractor aan die bezig was met maaiwerkzaamheden. De man liep een hoofdwond op en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De aangereden automobiliste werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De medewerker van de gemeente kwam met de schrik vrij. Alle voertuigen moesten worden afgesleept.

Appierun 2015

De jaarlijkse motortoertocht Appierun ging zaterdagochtend om half tien van start in Hoofddorp. De tocht wordt georganiseerd door de Stichting 2Wheels4Wings voor gehandicapte kinderen, ouderen of zieke mensen. De tocht begon om 09:30 uur in Hoofddorp. Via Haarlem, IJmuiden, Wijk aan zee, Heemskerk, Castricum, Egmond, Bergen, Schoorl, Groet, Petten en Sint Maartensvlotbrug ging de tocht naar Sint Maarten. Daar kwam men om 15:00 uur aan bij voetbalvereniging Sint Boy’s om te barbecuen. De gasten werden daarna met bussen teruggereden naar Hoofddorp.