Twee motorrijders zijn rijbewijs kwijt

Den Helder, vrijdag 31 oktober 2014
Twee motorrijders zijn vrijdagmiddag rond 13.00 uur hun rijbewijs kwijtgeraakt. Agenten zagen tijdens hun surveillance drie motoren met hoge snelheid rijden. Dat was op de Zanddijk tussen Julianadorp en Den Helder.
Daar mag 60 kilometer per uur worden gereden. De agenten hebben de achtervolging ingezet. Daarbij werd een snelheid van 140 kilometer per uur gehaald, waarbij de motorrijders nog altijd uitliepen op de politiewagen. De agenten wisten twee motorrijders aan de kant te zetten. De derde motorrijder wist te ontkomen. Na correctie werd er een overschrijding geconstateerd van 68 kilometer te hard. Daarop moesten de motorrijders, een 26-jarige en een 27-jarige man uit Alkmaar, hun rijbewijs inleveren. De derde motorrijder was niet meer te achterhalen.

Dieseldieven

’t Veld, vrijdag 31 oktober 2014

Op vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur hield de politie een alcoholcontrole bij het Verlaat. Vanuit de richting Oudkarspel kwam een bestelauto aanrijden, die voor controle aan de kant werd gezet. Bij controle kwam er uit de auto een diesellucht. Deze bleek afkomstig te zijn van een groot vat, dat bijna geheel met diesel gevuld was. Ook lagen er stukken slang bij dat gebruikt kan worden om een dieseltank leeg te hevelen. Beide inzittenden van de auto, mannen van 35 en 37 jaar oud uit Julianadorp, zijn aangehouden op verdenking van diefstal van diesel. De politie nam de auto en het vat met diesel in beslag.

Meerdere bedrijfsinbraken

Hoorn/Zwaag, vrijdag 31 oktober 2014

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in vier bedrijven in Hoorn en Zwaag. Het gaat om bedrijven aan de Huesmolen (horecagelegenheid) en Betje Wolffplein (textielwinkel) in Hoorn en aan de Korenbloem (supermarkt) en Dorpsstraat (horecagelegenheid) in Zwaag.

Brommobiel te water in Hoogwoud

Hoogwoud, vrijdag 31 oktober 2014

Langs de Koningspade in Hoogwoud raakte vrijdagochtend een brommobiel te water. De bestuurder werd door aanwonenden opgevangen. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer ter plaatse nagekeken. De oorzaak van het ongeval is nog onduidelijk.

Foto Mariska Zoon


Kortsluiting

Egmond aan zee, donderdag 30 oktober 2014

De Egmondse brandweer is donderdagavond uitgerukt voor een melding ‘binnenbrand’ aan het Achterom in Egmond aan Zee. Eenmaal ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van brand. In de stekkerverbinding van een elektrische oven is kortsluiting ontstaan. Door de hitte was de stekker en het stopcontact deels gesmolten. De bewoners hebben het zekere voor het onzekere genomen en de brandweer ingeschakeld. De brandweer heeft het stopcontact en de stoppenkast gecontroleerd en zijn vervolgens weer vertrokken richting de kazerne.

Kees Zwaan


Inbrekers in huis

Alkmaar, donderdag 16 oktober 2014

Op donderdagmorgen werd de bewoner van een pand aan de Terschellingstraat wakker van twee inbrekers in zijn woning. De bewoner was in de woonkamer op de bank in slaap gevallen. Omstreeks 01.20 uur werd hij wakker. In de woonkamer zag hij twee mannen staan. Toen hij de mannen aansprak, gingen zij er vandoor. Bij controle bleek er te zijn ingebroken. De inbrekers gingen er vandoor met een GSM en een portemonnee. Ook werd er een bromscooter gestolen, merk Piaggio, type Liberty met in het kenteken de cijferlettercombinatie -817TH.

Auto te water in Zuid-Scharwoude

Zuid-Scharwoude, donderdag 30 oktober 2014

Op de Westelijke Randweg in Zuid-Scharwoude raakte donderdagmiddag een auto te water. De bestuurder van de auto reed op de Westelijke Randweg richting de N504. Vanaf de Loopakker kwam een auto die rechtsaf sloeg de Randweg op. De bestuurder wilde deze auto inhalen, maar moest uitwijken omdat de auto meteen linksaf wilde slaan richting De Swaan. Na de uitwijkmanoeuvre belandde de auto in een sloot. In de auto die te water raakte zaten naast twee volwassenen ook een kind en een baby van drie maanden. Alle vier kwamen met de schrik vrij. Een bergingsbedrijf heeft de auto uit de sloot getakeld.

Leden Outlaw Motorcycle Gang aangehouden op verdenking hennepteelt

Heerhugowaard, donderdag 30 oktober 2014

Bij een inval in woningen aan de Van Veenweg in Heerhugowaard heeft de politie donderdag een 53-jarige man en een 47-jarige man aangehouden. Zij worden verdacht van betrokkenheid van georganiseerde hennepteelt. Beide mannen zijn prominente leden van Outlaw Motorcycle Gang de Expendables in Obdam. De politie zet het onderzoek voort en sluit meer aanhoudingen de komende tijd niet uit.

Autobrand Cataloniëstraat Alkmaar

Alkmaar, donderdag 30 oktober 2014

1700 kilo vuurwerk

Castricum, woensdag 29 oktober 2014

In een onderzoek naar illegaal vuurwerk nam de politie in totaal 1700 kilo vuurwerk in beslag. Een 47-jarige man uit Castricum werd aangehouden. Op woensdagmorgen omstreeks 11.00 uur hield de politie een verkeerscontrole op de Oude Haarlemmerweg in Castricum. De politie zette hierbij een bestelbusje aan de kant. Bij onderzoek in het busje bleek dat er illegaal vuurwerk in lag. Het ging om twee flowerbeds met een totaalgewicht van zo’n 43 kilogram. De bestuurder werd door de politie aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het busje en het vuurwerk werden in beslag genomen. Tijdens het daarop volgende onderzoek bleek de verdachte loodsen in Castricum te hebben. Hierin trof de politie een grote hoeveelheid illegaal vuurwerk aan met een totaalgewicht van ongeveer 1700 kilogram. Het ging hierbij om zwaar vuurwerk dat ofwel verboden is ofwel alleen voor professioneel gebruik is. Al het vuurwerk is in beslag genomen. De verdachte is inmiddels in verzekering gesteld.

Zware mishandeling tijdens kermis Sint Maartensbrug

Sint Maartensbrug
De politie zoekt getuigen van een zware mishandeling tijdens de kermis in Sint Maartensbrug. Een 30-jarige man werd in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 oktober rond 02.00 uur mishandeld. Dat gebeurde in het dorpshuis aan de Maarten Breetstraat. Het slachtoffer werd door een onbekend gebleven persoon hard op zijn achterhoofd geslagen. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is de man opgenomen met een zware hersenschudding. De klap was zelfs zo hard dat het slachtoffer een scheurtje in zijn schedel heeft opgelopen. Een vriend van het slachtoffer werd ook mishandeld. Deze man had een aantal gekneusde ribben. De politie zoekt getuigen van het incident. Mensen die iets gezien hebben van de mishandeling worden verzocht contact op te nemen met 0900-8844. Er mag ook gebeld worden met Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Man herkent zijn gestolen gitaar op Marktplaats

Zaandam/ Hoogkarspel, woensdag 29 oktober 2014

Een 27-jarige Zaandammer is woensdagmiddag aangehouden op verdenking van diefstal. Op 14 september jl. is er ingebroken in een woning aan de Julianastraat in Hoogkarspel waar diverse goederen en een gitaar zijn gestolen. De gitaar is enigszins bijzonder aangezien deze voor linkshandigen is. Het slachtoffer herkende begin deze week zijn gitaar in een advertentie op Marktplaats en meldde dit bij de politie. De politie heeft onmiddellijk een onderzoek ingesteld en heeft woensdagmiddag de verdachte aan kunnen houden. De Zaandammer is ingesloten.

Man aangehouden na inbraak in kantine sportcomplex

Den Helder, woensdag 29 oktober 2014

In de nacht van dinsdag op woensdag om 04.45 uur heeft personeel van een beveiligingsbedrijf een 38-jarige man uit Den Helder betrapt bij een inbraak op een sportcomplex aan de Linieweg. Na een alarmmelding waren zij naar het complex gegaan, waar zij de man op heterdaad betrapten. De verdachte is aangehouden en overgedragen aan de politie. De Heldenaar is voor onderzoek ingesloten.

Auto op de kop in ’t Zand

’t Zand, dinsdag 28 oktober 2014

Dinsdagavond omstreeks 22.15 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Groteweg. Agenten waren op zoek naar een bestuurder die eerder op de avond een ongeluk had veroorzaakt in Alkmaar. Doordat het alleen blikschade betrof kon de bestuurder zijn gegevens achterlaten bij de tegenpartij en zijn weg vervolgen. De tegenpartij vermoedde echter dat er alcohol in het spel was en meldde dit bij de politie. Tijdens de zoekactie kregen de agenten een melding van een auto die op zijn kop op de Groteweg lag. Ter plaatse bleek het de auto te zijn die de politie zocht voor de aanrijding in Alkmaar. De 48-jarige bestuurder uit Anna Paulowna heeft vermoedelijk de macht over het stuur verloren en is gaan slingeren. Hierbij raakte hij een paal in de berm en is met zijn auto op de kop terecht gekomen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en zijn voertuig was onverzekerd. Er is onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval en is er een bloedproef afgenomen bij bestuurder.

Vrouw aangehouden voor diefstal gereedschap

Warmenhuizen, dinsdag 28 oktober 2014

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 42-jarige vrouw uit Uitgeest aangehouden op verdenking van diefstal van gereedschap uit een bedrijfsauto. Die auto stond in de Dorpsstraat geparkeerd. Volgens een zeer oplettende getuige was de verdachte weggereden in een paarse auto. Op weg naar Warmenhuizen kwam de politie die auto tegen. Na een stopteken bleek er in deze personenauto een behoorlijke hoeveelheid gereedschap te liggen. Die gereedschappen zijn door de politie in beslag genomen. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten.

Vier verdachten aangehouden

Heerhugowaard, dinsdag 28 oktober 2014

De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag vier verdachten aangehouden op verdenking van auto-inbraak en de diefstal van een scooter. Na een alerte melding van een getuige kon de politie na een zoektocht een viertal jongens aanhouden op verdenking van het inbreken in een auto die geparkeerd stond op het Maria Rutgersland. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar hun betrokkenheid en heeft alle vier verdachten, jongens in de leeftijd van 16 t/m 18 jaar, aangehouden. Bij het viertal werd inbrekerswerktuig en er werd een gestolen scooter aangetroffen: ook hiernaar wordt een onderzoek ingesteld.

Vals geld uitgegeven in Warmenhuizen

Warmenhuizen, dinsdag 28 oktober 2014

Bij een aantal winkeliers rond de Dorpstraat in Warmenhuizen is dinsdagmiddag met vals geld betaald. Dit werd gedaan tussen 14.50 en 15.30 uur. De betalingen werden gedaan met biljetten van vijftig euro. Het valse geld werd uitgegeven door een blanke man van tussen de 18 en 25 jaar. Hij was rond de 1.90 meter, had kort donker haar en was netjes gekleed.

Scooterbestuurster gewond na val op Zeswielen in Alkmaar

Alkmaar, zondag 26 oktober 2014

Een 46-jarige scooterbestuurster uit Alkmaar raakte in de nacht van zaterdag op zondag gewond bij een valpartij op de Zeswielen in Alkmaar. Het slachtoffer was buiten bewustzijn. Een traumateam kwam per helikopter ter plaatse om bijstand te verlenen. Ze werd met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. Twee 20-jarige mannen uit Alkmaar zijn bij het ongeval aangehouden. Eén had een foto gemaakt van het bewusteloze slachtoffer. De politie sommeerde de man de foto te verwijderen. Daarna bleef men de hulpdiensten lastig vallen en werd geen gehoor gegeven aan de vordering te vertrekken. De twee werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Aangehouden met stroomstootwapen

Alkmaar, zaterdag 25 oktober 2014

Een 17-jarige jongen uit Alkmaar is zaterdagavond tegen 18.30 uur op het Oudorperplein aangehouden. Agenten stonden op het plein en hoorden het geluid van een stoomstootwapen. Zij zagen de verdachte fietsen die net iets in zijn jaszak stopte. Bij controle bleek dat hij in bezit was van een taser. Het wapen werd in beslag genomen en de 17-jarige jongen werd aangehouden voor wapenbezit.

Motorrijder aangereden door vrachtwagen op N245

Oudkarspel, zaterdag 25 oktober 2014

Een motorrijder is zaterdagochtend bij een aanrijding op de Schagerweg bij Oudkarspel ernstig gewond geraakt. Op de kruising van de N245 met de N504 trok de motor samen met andere motoren net op, toen een vrachtwagen één van de tweewielers schepte. De chauffeur zou het rode verkeerslicht hebben genegeerd. Een traumahelikopter werd ingevlogen om het slachtoffer aan zijn verwondingen te behandelen. Het kruispunt was grotendeels afgesloten voor verkeer. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Uitsmijter café belaagd

Alkmaar, zaterdag 25 oktober 2014

Tijdens een surveillance rond twee uur zaterdagmorgen ziet de politie een opstootje bij een café aan de Houttil. Een 39-jarige portier wordt bedreigd en mishandelt door een 28-jarige man uit IJmuiden en een 35-jarige vrouw uit Heerhugowaard. Beide werken niet mee aan hun aanhouding en worden na enig verzet meegenomen naar het politiebureau.


Frontale aanrijding op Willemsweg in Hoorn

Hoorn, zaterdag 25 oktober 2014

Op de Willemsweg ter hoogte van tankstation Total vond zaterdagmiddag een frontale aanrijding plaats tussen twee voertuigen. De betrokkenen werden voor onderzoek en behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten onderzoeken de toedracht van het ongeval. 

Brand in schuur

Heiloo, vrijdag 24 oktober 2014

Vrijdag aan het einde van de middag is er brand uitgebroken in een schuur aan de Hoogeweg in Heiloo. Het vuur is ontstaan in de schoorsteen van een houtkachel en is doorgeslagen naar het dak. De brandweer, die met meerdere voertuigen ter plaatse is gekomen, heeft het vuur snel kunnen bedwingen. Met behulp van een slijptol en een breekijzer zijn een aantal dakplaten verwijderd. Vervolgens is het smeulende isolatiemateriaal afgeblust. Over de omvang van de schade in de schuur is nog niets bekend. Er zijn geen gewonden gevallen.

Kees Zwaan


Drie aanhoudingen voor gestolen auto

Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2014

Vrijdagavond om kwart voor tien meldt cameratoezicht dat er een auto geparkeerd wordt op de Herenstraat die als gestolen gesignaleerd staat door collega’s uit Oost-Nederland. Doordat er direct een duidelijk signalement van de mannen is weet de politie ze later op de avond in de buurt van de Achterdam aan te houden. Het gaat om een 19- en 23-jarige man uit Enschede en een 21-jarige man uit Den Haag. Bij de mannen worden tevens geldbedragen en drugs aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Fietser gewond uit water gehaald

Heerhugowaard, vrijdag 24 oktober 2014

Een fietser is vrijdagmiddag te water geraakt langs de J. Duikerweg in Heerhugowaard. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. Het is niet duidelijk hoe de fietser te water is geraakt. De persoon is met hulp van de brandweer op de kant gehaald en met onbekend letsel naar een ziekenhuis overgebracht.

Frontale aanrijding voorkomen door oplettende automobilist

Sint Maartensvlotbrug, vrijdag 24 oktober 2014

Een automobilist heeft vrijdagochtend een frontale aanrijding weten te voorkomen door snel uit te wijken. Een automobiliste reed op de N9 richting Den Helder en was al rijdend bezig met haar navigatie. Ter hoogte van Sint Maartensvlotbrug belandde zij op de verkeerde weghelft. De tegenligger wist een frontale aanrijding te voorkomen. Toch raakten de twee voertuigen elkaar zijdelings. De auto van de vrouw kwam in een greppel tot stilstand. Alle betrokkenen kwamen met de schrik vrij. Beide voertuigen moesten worden afgesleept.

Automobiliste ramt boom na aanrijding

Bergen, vrijdag 24 oktober 2014

Een vrouw raakte vrijdagmiddag gewond nadat zij met haar auto tegen een boom was gereden. De vrouw reed op de Bergerweg in Bergen en kreeg op het kruispunt met de Oosterweg geen voorrang van een automobilist die de Bergerweg wilde oversteken. De auto van de vrouw werd aan de zijkant geraakt. De automobiliste reed vervolgens een paaltje omver en kwam tegen een boom tot stilstand. Ze raakte gewond en werd overgebracht naar het MCA. Haar hond werd door de politie opgevangen. De auto raakte total loss.

Drie aanrijdingen op N9

Alkmaar, donderdag 23 oktober 2014

Op de N9 in Alkmaar vonden donderdagmiddag drie aanrijdingen plaats. Daarbij raakte twee mensen gewond. Een automobilist, rijdende op de N9 in noordelijke richting, remde bij het kruispunt Bergerweg / N9 af voor het rode verkeerslicht. Een automobilist zag dit te laat en botste achterop de auto. Een automobilist die vanaf Bergen het kruispunt overstak wilde om de aanrijding heen rijden maar kwam vervolgens zelf in botsing met een ander voertuig. Vervolgens gebeurde er een derde aanrijding in een file die was ontstond door het ongeval. Twee personen werden overgebracht naar het ziekenhuis. Het kruispunt was tijdens de hulpverlening en onderzoek voor een groot gedeelte afgesloten voor het verkeer.

Bestuurster brommobiel gewond

Warmenhuizen, woensdag 22 oktober 2014

Een vrouw raakte woensdagavond gewond bij een ongeval in Warmenhuizen. De vrouw reed in een brommobiel op de Kanaalweg en moest uitwijken voor een tegenligger die op haar weghelft reed. De vrouw botste tegen een boom en raakte daarbij gewond. De tegenligger is na het ongeval niet gestopt om zich om de vrouw te bekommeren. Het slachtoffer werd overgebracht naar het MCA.
De politie is op zoek naar de bestuurder van de auto en getuigen van dit ongeval. U kunt bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

Auto tegen lantaarnpaal

Heerhugowaard, dinsdag 21 oktober 2014

Een automobilist is dinsdagmiddag op de N241 tegen een lantaarnpaal gereden. De bestuurder stapte na de botsing uit en stapte bij een andere auto in, zijn zwaar beschadigde auto achterlatend. Een berger heeft de auto afgesleept.

Doorrijden na ongeval

Bergen, maandag 20 oktober 2014

De politie is op zoek naar de bestuurder van een bestelbus, die op maandagavond rond 20.15 uur op de rotonde van de Blaaderenweg met de Bergerweg in aanrijding kwam met een fietser. De fietser, een 75-jarige man uit Bergen, kwam hierbij ten val en raakte gewond. Na de aanrijding heeft de bestuurder van de bestelauto de man in zijn voertuig getild en de fiets achterin gelegd. Vervolgens is hij naar de woning van de fietser gereden en heeft hij de man in de garage gelegd. De bestuurder zou zijn gegevens achterlaten bij de vrouw van de fietser, maar heeft dit nagelaten.


Vrachtwagen tegen boom op N511 in Bergen

Bergen, maandag 20 oktober 2014

Een vrachtwagen met aanhanger, geladen met mest, is maandagmiddag in de berm beland en tegen een boom tot stilstand gekomen. De chauffeur reed op de Herenweg richting Bergen. Tussen de Voert en de Zeeweg belandde de vrachtwagen in de berm. De vrachtwagen kwam tegen een boom tot stilstand. De aanhanger kantelde in de berm. De brandweer van Bergen kwam ter plaatse om takken en de boom te verwijderen.


Gewonde na eenzijdig ongeval

Wieringerwerf, maandag 20 oktober 2014

Maandagavond iets na 23.00 uur is een 45-jarige automobilist uit Middenmeer gewond geraakt bij een verkeersongeval op de A7. De man kwam om onbekende wijze tegen de vangrail met zijn auto en sloeg een aantal keren over de kop. De man is hierbij uit zijn auto geslingerd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding N242

Middenmeer, maandag 20 oktober 2014

Op de N242 in Middenmeer zijn maandagmiddag twee gewonden gevallen. Een bedrijfswagen met aanhangwagen en een vrachtwagen waren bij de aanrijding betrokken. De twee gewonden zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Loslopende koe beschadigt voertuigen

Avenhorn, zondag 19 oktober 2014
Een loslopende koe heeft zondagochtend een aantal voertuigen beschadigd op de Provincialeweg. De politie kreeg een melding van een agressieve stier. Ter plaatse bleek het om een vaars te gaan, een drachtige koe. De koe was losgebroken en had twee personenauto’s en een politiemotor beschadigd. Samen met de brandweer wist de politie de koe in te sluiten. Zij is teruggebracht naar haar eigenaar op de boerderij.

Motorrijder gewond bij aanrijding

Hoorn, zaterdag 18 oktober 2014

Op zaterdagmiddag omstreeks 14.05 uur raakte een 62-jarige man uit Zuid-Scharwoude gewond bij een aanrijding op de Vale Hen in Hoorn. De man reed op een motorfiets over de Vale Hen. Voor hem reed een personenauto, bestuurd door een 24-jarige man uit Warder. De automobilist wilde linksaf een parkeerterrein oprijden. De motorrijder verkeerde in de veronderstelling dat hij afremde om aan de rechterzijde van de weg te stoppen en haalde in. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de motorrijder ten val kwam. Hij brak daarbij een rib en een sleutelbeen. Het slachtoffer is voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Scooterrijder onder invloed veroorzaakt ongeval

Opmeer, zaterdag 18 oktober 2014

Op de A.c. de Graafweg vond zaterdagavond even voor middernacht een aanrijding plaats tussen een auto en een scooter. Ter hoogte van de verkeerslichten op het kruispunt met de Pade reed de scooter tegen een auto aan. De 19-jarige bestuurder van de scooter bleek onder invloed en moest haar rijbewijs inleveren. Ondanks dat de scooterrijder en haar passagier geen helm droegen, bleven de beide vrouwen ongedeerd. Tegen de 19-jarige scooterrijder is proces-verbaal opgemaakt.

Ongewenst bezoek

Alkmaar, zaterdag 18 oktober 2014

Op zaterdagavond werd de bewoonster van een pand aan de Robert Owenstraat in Alkmaar bij thuiskomst geconfronteerd met vreemd bezoek. Toen de vrouw met haar zoontje omstreeks 22.40 bij haar woning kwamen, zagen zij dat er nog licht brandde. In de veronderstelling dat zij dat bij vertrek waren vergeten, gingen zij de woning binnen. In de huiskamer zat een vrouw op de bank televisie te kijken. De bewoonster en haar zoontje vluchtten de woning uit en belden de politie. Deze trof de ‘bezoekster’ aan op het toilet. Het ging om een 41-jarige Alkmaarse die ernstig in de war was. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hoe zij de woning binnen is gekomen en of zij iets gestolen heeft is nog niet bekend.

Dronken vrouw met wapens op bankje

Schoorl, zaterdag 18 oktober 2014

Op zaterdagmiddag hield de politie een 39-jarige vrouw uit Alkmaar aan op verdenking van het bezit van een vuurwapen. Omstreeks 12.15 uur kreeg de politie melding dat een vrouw met een geweer stond te zwaaien op de Oorsprongweg in Schoorl. Ter plaatse trof de politie de vrouw. Zij zat op een bankje en was overduidelijk onder invloed van alcohol. Naast haar stond een vuurwapen. Bij onderzoek bleek zij ook nog een keukenmes bij zich te hebben. De vrouw verklaarde de wapens bij zich te hebben om zich te beschermen. De vrouw werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie nam de wapens in beslag.

Minibike na achtervolging in beslag genomen

Den Helder, zaterdag 18 oktober 2014

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie op de Texelstroomlaan een 22-jarige man uit Den Helder aangehouden wegens onder andere gevaarlijk rijgedrag. De beschonken bestuurder, die al enkele maanden een ontzegging van de rijbevoegdheid had, reed met hoge snelheid op een minibike. De politie kreeg rond twee uur ’s nachts een melding dat er een brommer zonder verlichting over het gras reed en dat dit voor geluidsoverlast zorgde. Ter plaatse bleek het te gaan om een minibike.  Bij het zien van de agenten ging de bestuurder er snel vandoor. Na een korte achtervolging, waarbij de bestuurder met hoge snelheid en zonder verlichting over een kruising reed,  werd hij alsnog staande gehouden. De minibike is in beslaggenomen.

Fietser overleden na aanrijding met personenauto

Castricum, vrijdag 17 oktober 2014

Een 73-jarige fietser uit Castricum is vrijdagmiddag aan zijn verwondingen overleden na een aanrijding op de Walstro in Castricum. De fietser reed over het fietspad, toen hij geschept werd door een personenauto. Het slachtoffer is met zwaar hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Daar is het slachtoffer aan zijn verwoningen overleden. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding.

Bewoner aangehouden na brand

Alkmaar, donderdag 30 oktober 2014

Na een brand in een woning aan de Laan van Bath in Alkmaar heeft de politie de 52-jarige bewoner aangehouden. De man verklaarde de brand zelf te hebben aangestoken. Rond 16.30 uur werd het vuur ontdekt. De bewoner stond op het balkon en is met behulp van de brandweer naar beneden gehaald. Waarom de man brand in zijn woning heeft gesticht is onduidelijk. De Alkmaarder is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De woning is door de brand onbewoonbaar verklaard.