Aanhouding na poging diefstal

Alkmaar, zondag 14 september 2014

Zondagavond heeft de politie een 33-jarige man uit Alkmaar aangehouden voor poging tot diefstal. Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie melding van een mogelijke inbraak aan de Geesterweg. Toen agenten bij de woning aankwamen liep de verdachte gelijk naar de agenten toe en bekende dat hij bakken van zink probeerde te stelen uit de tuin van de woning. Door middel van het kapot knippen van het hekwerk had de man zich toegang weten te verschaffen tot de tuin. De man is ingesloten.

Poging tot overval op hotel

Alkmaar, zondag 14 september 2014

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een man getracht een hotel aan de Arcadialaan te overvallen. Omstreeks 2.30 uur werd er aangebeld bij het hotel. Een medewerker van het hotel zag een jonge man voor de deur staan en deed open. De verdachte schreeuwde gelijk dat het een overval was. Tevens liet hij het slachtoffer een voorwerp zien wat leek op een vuurwapen. Het slachtoffer moest de kassa openen, maar toen dit de verdachte niet snel genoeg ging sprong hij zelf achter de balie. De hotelmedewerker kon toen wegrennen en de politie bellen. De man is zonder buit vertrokken.

Man gewond na mishandeling

Heerhugowaard, zaterdag 13 september 2014

Zaterdagochtend rond 11.30 uur is in een winkel aan de Raadhuisstraat een conflict ontstaan waarbij een man is gestoken met een scherp voorwerp. Een 69-jarige man uit Alkmaar kreeg ruzie met het slachtoffer. Toen het slachtoffer de politie wilde bellen werd de verdachte boos en er ontstond een worteling tussen de twee mannen. Het slachtoffer raakte hierbij gewond en liep een snijwond op aan zijn arm. Zowel het slachtoffer als de verdachte zijn voor hun verwondingen onderzocht in het ziekenhuis. De verdachte is inmiddels ingesloten.

Verdachte van vechtpartij zakt door dak

Hoorn, zaterdag 13 september 2014

Zaterdagochtend rond 1.00 uur was er een vechtpartij op het Kerkplein in Hoorn. Toen de politie arriveerde ging een van de vechtersbazen er vandoor en probeert via een dak te vluchten. Hierbij zakte de 20-jarige man uit Wognum door het dak en kwam in een restaurant aan het Kerkplein terecht. Hier is hij aangehouden, hij is ongedeerd gebleven. Ook is een andere verdachte van de vechtpartij aangehouden, een 28-jarige man uit Hoorn. De toedracht van de vechtpartij is vooralsnog onduidelijk.

Aanrijding Sint Pancras

Sint Pancras, vrijdag 12 september 2014

Getuigenoproep inbraak in winkel Hippolytushoef

Hippolytushoef, woensdag 10 september 2014

Bij een supermarkt aan de Hoofdstraat is woensdagochtend rond 05.10 uur ingebroken. Volgens getuigen drongen drie mannen de winkel binnen door een ruit te vernielen. Na de inbraak gingen de verdachten ervandoor in een zwarte personenauto. Uit de winkel zijn voornamelijk rookwaren gestolen. De politie zoekt getuigen. Mensen die iets gehoord of gezien hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie pakt auto’s, boten en contant geld af

Medemblik, dinsdag 9 september 2014

Het hennepteam van de politie Noord-Holland heeft dinsdag twee woningen en twee bedrijfspanden doorzocht. Afgelopen winter werd in een bedrijfsloods in Wervershoof een hennepkwekerij met 850 planten gevonden. Het onderzoek heeft er toe geleid dat er dinsdag drie boten, één Harley Davidson motorfiets en vier luxe personenauto’s (onder andere een Mercedes Benz 460 en een Volkswagen Transporter) conservatoir inbeslag zijn genomen. Ook werd er een geldbedrag van 22.000 euro aangetroffen en afgepakt. Tevens zijn er twee Medemblikkers van 49 en 50 jaar aangehouden. Zij worden onder meer verdacht van het telen van hennep in de loods en het witwassen van de opbrengst. De Medemblikkers zijn voor nader onderzoek ingesloten.


Grote brand bij tennisvereniging Daalmeer aan het Klaas Bootpad in Alkmaar

Alkmaar, zondag 7 september 2014

Vrouwen stelen kleding

Hoorn, donderdag 5 september 2014

De politie hield donderdagavond drie vrouwen van 17, 28 en 30 jaar uit Hoorn en Obdam aan wegens winkeldiefstal. Agenten kregen via de meldkamer door dat er op het Kleine Noord in een kledingzaak gestolen was. Een getuige kon de agenten vertellen waar de verdachten liepen. Toen twee vrouwen de agenten in het oog kregen, renden ze weg. De twee vrouwen werden gearresteerd. Ook een derde die zich in de omgeving ophield. De 28-jarige vrouw werd enkele uren na de aanhouding op last van justitie heengezonden. Agenten vonden de gestolen goederen terug langs de looproute. Kleding lag onder geparkeerde auto’s.

Fietser en motorrijder gewond in Stompetoren

Stompetoren, donderdag 4 september 2014

Twee mannen zijn donderdagochtend gewond geraakt bij een ongeval op de N243 in Stompetoren. Een fietser wilde de N243 oversteken richting de Zuidervaart. Een motorrijder, rijdende op de N243 richting Schermerhorn, zag de fietser en minderde vaart. De fietser twijfelde met het oversteken omdat de motorrijder voorrang had. Toen hij toch voor de motor overstak ontstond er een aanrijding. Beide kwamen ten val en raakten gewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de aanrijding in onderzoek.

Wielrenner gewond bij aanrijding in Groet

Groet, woensdag 3 september 2014

Een 67-jarige wielrenner raakte woensdagavond gewond bij een ongeval op de Heereweg in Groet. De man reed samen met een andere wielrenner op het fietspad richting Schoorl. In tegenovergestelde richting kwamen twee motorrijders die rechtsaf sloegen richting Munnikenweg. Zowel de wielrenner als één van de motorrijders kwamen ten val. De wielrenner liep een hoofdwond op en werd, aanspreekbaar, overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten van de politie doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Jacht maakt water in Den Helder

Den Helder, woensdag 3 september 2014

Geweldsincident, getuigen gezocht

Uitgeest, dinsdag 2 september 2014

De politie zoekt getuigen van een geweldsincident op de Molenwerf in Uitgeest. Rond 20.00 uur dinsdagavond kreeg de politie een melding dat er geschoten was. Op de locatie werd niemand aangetroffen,  de politie heeft een onderzoek ingesteld. Vanwege het incident heeft er enige tijd een helikopter boven Uitgeest en omgeving gevlogen. De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die iets gezien of gehoord hebben om contact op te nemen via 0900-8844. Wilt u anoniem melding doen kan dat via 0800-7000.

Busje brandt uit in Alkmaar

Alkmaar, dinsdag 2 september 2014

In de nacht van maandag op dinsdag blijkt er op de Pieter Langendijkstraat in Alkmaar een voertuig in brand te staan. Het busje viel door de brandweer niet meer te redden. De politie houdt rekening met brandstichting. Een paar dagen eerder, op donderdag 28 augustus, brandde ook een auto geheel uit in Alkmaar. Dit voertuig stond geparkeerd op de Jan Willem Frisostraat.

Jongen rijdt in op agent

Alkmaar / Bergen, maandag 1 september 2014

De politie heeft maandagmiddag rond 16.05 uur een 17-jarige jongen uit Den Helder opgepakt. Agenten wilden op de Johan wagenaarkade in Alkmaar een bromfietser controleren. De bromfietser negeerde het stopteken en ging er vandoor. Agenten hebben de achtervolging ingezet. Op de Groeneweg in Bergen werd opnieuw een stopteken gegeven. De politieman op straat kon net op tijd op zij springen. De bromfietser kwam bij de actie ten val. Hij raakte niet gewond en kon worden aangehouden. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Waarom de jongen er vandoor ging is niet bekend. De agent heeft aangifte gedaan tegen de verdachte.

Fietser gewond bij aanrijding in Bergen

Bergen, maandag 1 september 2014

Een 13-jarige fietser raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding op de Bergerweg in Bergen. De jongen stak ter hoogte van het tankstation de Bergerweg over. Daarbij gaf hij geen voorrang aan een automobiliste die een botsing niet meer kon voorkomen. De fietser raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De Verkeers Ongevallen Analisten doen onderzoek.

Geen misdrijf aangetroffen dode vrouw Elegaststraat

Alkmaar, maandag 1 september 2014

Vrijdagavond 29 augustus werd een overleden vrouw aangetroffen in haar woning aan de Elegaststraat. Uit onderzoek is gebleken dat er geen sprake is van een misdrijf. De 47-jarige man die vrijdag werd aangehouden is niet langer verdacht. Hij is inmiddels heengezonden.

Paard te water

Schoorl, maandag 1 september 2014

Hulpdiensten hadden maandagochtend hun handen vol aan een te water geraakt paard. Dirk van Binsbergen en zijn collega Roel de la Haye reden in een bedrijfsbusje op de N9. Ten noorden van Schoorl zagen zij in het Noord-Hollands Kanaal een paard zwemmen. Nadat men 112 had gebeld probeerden de twee het paard aan de kant te lokken. Het paard kon echter met geen mogelijkheid zelfstandig op het droge komen. Brandweer, brandweerduikers van Velsen, marineduikers, politie, reddingsbrigade en de dierenambulance kwamen ter plaatse. Het scheepvaartverkeer werd in verband met de inzet stilgelegd. Na wat heen en weer zwemmen wist een duiker uiteindelijk het dier aan een touw vast te maken. Aan de overkant werden twee waterslangen om het paard gedaan en kon een graafmachine het beest uit het kanaal hijsen. Een dierenarts heeft het paard,luisterend naar de naam Iemer, nagekeken. Het edele dier hield er niets aan over en stond even later weer veilig in de stal.