Auto tegen boom

Alkmaar, zaterdag 30 augustus 2014

Vrouw overleden in woning

Alkmaar, vrijdag 29 augustus 2014

Vrijdagavond omstreeks 23.00 uur kreeg de politie melding dat een vrouw om het leven was gekomen in een woning aan de Elegaststraat. Toen agenten ter plaatse kwamen bleek dat een misdrijf niet kon worden uitgesloten. Rond middernacht is een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden op een parkeerterrein aan de Lancelotstraat. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Brand in badkamer

Bergen, vrijdag 29 augustus 2014

Omstreeks tien voor drie werd de brandweer van Bergen gealarmeerd voor een woningbrand aan het Zakedijkje in Bergen. Door werkzaamheden was er brand ontstaan in de badkamer. Aanwezigen konden tijdig de woning verlaten. De badkamer raakte zwaar beschadigd.

Wielrenner ernstig gewond bij aanrijding

Oosterblokker, vrijdag 29 augustus 2014

Een 71-jarige man uit Hoogkarspel is ernstig gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed vrijdag rond 11.00 uur op zijn racefiets over de Oosterblokker toen hij achterop een personenauto reed. Dit voertuig wilde rechtsafslaan en stond vermoedelijk stil op de rijbaan. Het slachtoffer liep onder andere rug- en hoofdletsel op. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de exacte toedracht van de aanrijding.


Auto tegen boom ; twee zwaar gewonden

Lambertschaag, vrijdag 29 augustus 2014

Bij een verkeersongeval in Lambertschaag zijn in de nacht van donderdag op vrijdag twee personen ernstig gewond geraakt. De twee zaten in een auto die door nog onbekende oorzaak op het Noordeinde tegen een boom botste. De brandweer kwam ter plaatse omdat de twee slachtoffers bekneld zaten in de auto. Het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam kwam per auto naar het ongeval om medische bijstand te verlenen. De oorzaak van het ongeval wordt door de politie onderzocht.

70-jarige man overleden na geweldsincident

Zuid-Scharwoude, donderdag 28 augustus 2014

De politie doet onderzoek naar een geweldsincident in een woning aan de Iepenlaan in Zuid-Scharwoude. Dat gebeurde donderdagmiddag rond 12.30 uur. Ter plaatse is één aanhouding verricht. Het slachtoffer is zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht. De man overleed uiteindelijk aan zijn verwondingen. Sectieonderzoek zal moeten uitwijzen wat de precieze doodsoorzaak is. De politie heeft een familielid in de woning aangehouden. Het gaat hier om de zoon van het slachtoffer. Hij zal worden voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze beslist of de man in bewaring wordt gesteld. 

Rijbewijs kwijt na parkeeractie

Heerhugowaard, donderdag 28 augustus 2014

Een slordige parkeeractie heeft donderdagochtend een Heerhugowaarder zijn rijbewijs gekost. De man reed met zijn Golf op de Dommel en wilde zijn auto parkeren. De auto schoot echter over een stoeprand, door de bosjes om vervolgens tegen een stenen berging van de overburen tot stilstand te komen. De ambulance en brandweer werden opgeroepen maar waren niet nodig. De man raakte niet gewond en er was geen sprake van instortingsgevaar. Het rijbewijs van de man werd ingenomen.

Tuinhuis in brand op volkstuin De Razende Bol

Den Helder, donderdag 28 augustus 2014

Op het terrein van volkstuinvereniging De Razende Bol aan het Tuinderspad in Den Helder heeft donderdagochtend brand gewoed. De brand werd omstreeks vier uur ontdekt. Een tuinhuisje bleek volledig in brand te staan. Het water van de eerste tankautospuit van de brandweer was al snel op. De spuitgasten gaven al snel het sein middelbrand ivm het watertekort. Het brandende tuinhuis was voor de spuitgasten lastig te bereiken. De politie heeft op het complex een zoekslag gemaakt. Het is niet de eerste keer dat er op het terrein een tuinhuisje in brand vliegt.

Auto uitgebrand op Jan Willem Frisostraat

Alkmaar, donderdag 28 augustus 2014

Op de Jan Willem Frisostraat in Alkmaar is woensdagnacht een auto uitgebrand. Vanwege een volle en lekkende benzinetank had de brandweer moeite het vuur onder controle te krijgen. De auto moet als verloren worden beschouwd. Een ernaast geparkeerde auto liep schade op. De oorzaak van de brand is nog onbekend maar er wordt rekening gehouden met brandstichting.

Rechtdoor OP rotonde

Verlaat, woensdag 27 augustus 2014

Een automobilist parkeerde woensdagochtend zijn auto op een bijzondere plek. De man reed op de AC de Graafweg richting Schagen. Voor de rotonde bij de N242 werd de bestuurder onwel en reed met zijn auto rechtdoor. Op de rotonde werd eerst een verkeersbord en een paal omver gereden, om vervolgens bovenop de rotonde tot stilstand te komen. Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, spoedden zich naar het ongeval. De traumahelikopter hoefde uiteindelijk niet ter plaatse te komen. De man werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn zwaar beschadigde auto werd door een berger van de rotonde gehaald en afgesleept.

Bewoners gewond na overval woning

Opmeer, woensdag 27 augustus 2014

In de nacht van dinsdag op woensdag vond er een overval plaats op een woning op een recreatiepark aan de Dreef. De bewoners lagen te slapen, maar werden even voor 04.00 uur wakker van een harde knal. Zij gingen poolshoogte nemen. Er bleken drie mannen het huis te zijn binnengedrongen. De 52-jarige man en de 66-jarige vrouw werden door hen bedreigd met een vuurwapen en er werd veel geweld tegen hen gebruikt. De drie overvallers gingen er uiteindelijk met onder andere geld vandoor. De twee bewoners zijn gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

30-jarige man aangehouden in onderzoek overlijden Michelle Koek

Andijk, dinsdag 26 augustus 2014

Een 30-jarige man uit Roosendaal is dinsdagochtend 19 augustus in zijn woonplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de dood van Michelle Koek. De 49-jarige Michelle werd op dinsdagmiddag 29 april dood in haar woning aan de Gerrit de Vriesweg in Andijk aangetroffen. Na sectie bleek dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen. Een rechercheteam doet onderzoek hiernaar en kwam de verdachte op het spoor. Naast dat er huiszoeking wordt gedaan in het huis van de verdachte, wordt er dinsdagochtend ook huiszoeking verricht in een woning in Andijk in verband met deze zaak. De politie kan hierover verder geen mededelingen doen.

Mishandeling na verkeersconflict

Heerhugowaard, dinsdag 26 augustus 2014

Bij een ruzie tussen twee fietsers op de Amstel in Heerhugowaard is dinsdagavond rond 18.50 uur een 49-jarige man uit Heerhugowaard mishandeld. Bij een conflict over een verkeerssituatie werd het slachtoffer door een andere man geslagen. Na een korte woordenwisseling ging de verdachte er vandoor. Het gaat om een man van begin twintig, 1,80 meter, normaal postuur, kort donkerblond haar, blauwe spijkerbroek en de man droeg een jas met rood en wit. Getuigen die iets gezien hebben verzocht zich melden via 0900-8844.

Vijf aanhoudingen na vernielen auto’s

Alkmaar, dinsdag 26 augustus 2014

Vijf mannen in de leeftijd van 19, 20 en 22 jaar uit Wieringerwerf en Alkmaar zijn in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.30 uur aangehouden op de Koningsweg. De politie kreeg een melding dat een groep zich baldadig gedroeg op deze straat. Agenten troffen ter plaatse circa elf auto’s aan waarvan de spiegels waren afgetrapt. Ook was er een snorfiets omver geduwd. De verdachten, die voldeden aan het signalement, werden aangetroffen en aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau.

Beroving

Avenhorn, maandag 25 augustus 2014

Op maandagmiddag is rond 13.45 uur een 28-jarige man uit de Goorn bij de Lidl aan de Vijverhof beroofd van twee telefoons en een fiets.De man laadde zijn pasgekochte boodschappen in zijn fietstassen, toen hij vanuit het niets een klap in zijn gezicht kreeg van een andere man. Er ontstond een gevecht, wat ten einde kwam toen het slachtoffer door de verdachte aan het eind van het parkeerterrein in het water werd geduwd. 

Bestuurder komt in sloot terecht bij N9

Schoorldam, 24 augustus 2014

Op de N9 bij Schoorldam kwam een auto zondag in de sloot terecht. De automobilist raakte de berm, en toen de bestuurder tegen stuurde, raakte deze de controle over de auto kwijt. Het voertuig kwam in een sloot terecht. De man uit Den Burg kwam met de schrik vrij.

Vijf aanhoudingen na vernielen auto’s

Den Helder, zondag 24 augustus 2014

Vier jongens en een meisje in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar uit Den Helder zijn in de nacht van zaterdag op zondag rond 00.30 uur aangehouden op de Sluisdijkstraat. De politie kreeg een melding dat er een groepje jeugd op de Zuidstraat van meerdere auto’s spiegels aftrapte. Agenten troffen de vijf verdachten die voldeden aan het signalement aan op de Sluisdijkstraat. Zij werden aangehouden. Op de Zuidstraat waren van drie auto’s de spiegels afgetrapt, van een aantal andere auto’s waren ze omgeklapt maar niet vernield. Op de Spoorgracht werden nog twee omgetrapte verkeerszuilen aangetroffen.

Ernstig verkeersongeval

Julianadorp,  vrijdag 22 augustus 2014

De politie krijgt vrijdagavond rond half 10 een melding van een aanrijding tussen een scooter en fietser op de Langevliet. Op de grond liggen een meisje van 17 jaar en een jongen van 11 jaar uit Den Helder. Het meisje is goed aanspreekbaar maar het jongetje heeft ernstige verwondingen aan zijn gezicht, hoofd en benen en is niet aanspreekbaar. Zij zijn aangereden door een 21 jarige inwoner uit Julianadorp. Bij controle van de bestuurder blijkt dat deze geen alcohol op heeft. Naar de toedracht van dit ongeval doet de politie verder onderzoek. Alle drie de personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis waarbij de toestand van het jongetje kritiek is.

Drankrijders moeten rijbewijs inleveren

Bergen, donderdag 21 augustus 2014

Tijdens een alcoholcontrole op de Dreef heeft de politie in de nacht van woensdag op donderdag acht bestuurders aangehouden wegens rijden onder invloed. Het meest gedronken had een 59-jarige man uit Bergen. De man reed met zijn snorfiets over het Plein toen hij onderuit ging. Agenten zagen het gebeuren en hielpen de man overeind. Al snel bleek dat de bestuurder een flinke slok op had. Hij had ruim vier keer zoveel drank op als toegestaan en moest zijn rijbewijs inleveren.  Ook een 22-jarige bestuurder van een bestelbus had teveel gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren. In totaal werden 750 bestuurders aan de kant gezet voor een blaastest. De controle was vooral gericht op bezoekers van het festival in Bergen aan Zee dat woensdagavond plaats vond.

Auto te water geduwd bij Roskamsluis

Oudkarspel, woensdag 20 augustus 2014

In het water bij de Roskamsluis aan de Waarddijk in Oudkarspel is woensdagavond een auto aangetroffen. De verwarde bestuurder uit Oudkarspel bleek het voertuig zelf het water in te hebben geduwd. De man gaf geen duidelijke antwoorden op vragen zoals of er mensen in de auto zaten en waarom hij de auto te water had geduwd. Daarop werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Duikers van defensie werden ingezet om naar personen te zoeken, maar deze bleken niet in het voertuig te zitten. De man werd uiteindelijk door de politie meegenomen naar het bureau. Zijn rijbewijs werd ingenomen.

Meisje ernstig gewond bij aanrijding op Molenvaart

Breezand, woensdag 20 augustus 2014

De afdeling Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) van de politie heeft woensdagochtend een onderzoek ingesteld naar de toedracht van een aanrijding op de Molenvaart in Breezand. Een 13-jarig meisje is bij het ongeluk rond 07.15 uur, ter hoogte van de Zandvaart, gewond geraakt. Het slachtoffer stak met haar fiets de weg over en werd daarbij geschept door een personenauto. Deze werd bestuurd door een 22-jarige man uit Wieringerwaard. Het meisje is met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De politie is nog op zoek naar getuigen van het ongeluk. Als u iets gezien heeft, neemt u dan contact op via 0900-8844.

Vrachtwagen knalt achterop auto op N9

Alkmaar, zondag 17 augustus 2014

Een vrachtwagen is zondagochtend op de N9 in Alkmaar achterop een auto geknalt. De bestuurder van een Belgische auto remde bij de Kogendijk af voor het verkeerslicht. De vrachtwagenchauffeur kon een aanrijding niet voorkomen en knalde achterop. De automobilist raakte gewond en werd overgebracht naar het mca. Een passagier en de vrachtwagenchauffeur kwamen met de schrik vrij. De N9 tussen de Huiswaarderweg en de Kogendijk was enige tijd gestremd.

Brand bij viswinkel

Alkmaar, zondag 17 augustus 2014

Aan het Geert Groteplein brak zondag rond 03.30 uur brand uit bij een viswinkel. Door getuigen is gezien dat een man een brandend voorwerp tegen de gevel van de winkel gooide en daarna vluchtte. De brandweer was de uitslaande brand gelukkig snel meester. Van de verdachte is slechts een beperkt signalement bekend; geheel in het zwart gekleed, tussen de 1.85 en 1.90 m groot en bovendien droeg de verdachte iets voor zijn gezicht. In de loop van deze zondag zal er door Forensische Opsporing van de politie nader onderzoek worden verricht. Als u getuige bent geweest van deze brandstichting, neemt u dan contact op via het bekende nummer. 0900-8844. Melden via Misdaad Anoniem kan natuurlijk ook. Dan belt u met 0800-7000.

Met auto van pa over de kop en in de sloot

Alkmaar, zondag 17 augustus 2014

Zondagochtend, rond 01.30 uur, kreeg de politie een melding dat er een auto over de kop was geslagen en in de sloot langs de Hoeverweg lag. Die auto werd inderdaad aangetroffen en de brandweer, ambulance en een traumahelicopter werden gewaarschuwd. Toen politieagenten te water gingen, zagen zij dat er niemand meer in de auto zat. Even later zag een andere surveillerende eenheid in de omgeving van de Meerweg een man uit de bosjes komen, die doorweekt was en naar de prut stonk. Het bleek te gaan om een 27-jarige man uit Egmond aan de Hoef, die de auto van zijn vader had geleend. De Egmonder is aangehouden voor het verlaten van de plaats van het ongeval. Hij bleek verder niet onder invloed en is onderzocht in het ziekenhuis.