N241 urenlang afgesloten vanwege gekantelde aanhanger

Dirkshorn, dinsdag 30 september 2014

De N241 tussen de Middenweg en Moerbeek was dinsdag urenlang afgesloten in verband met een ongeval. Een vrachtwagenchauffeur verloor ’s middags de controle over zijn voertuig toen zijn aanhanger ineens begon te slingeren. De combinatie raakte in de berm, ramde een boom en vloog de weg weer op. Een tegemoet komende automobilist kreeg de schrik van zijn leven toen hij de vrachtwagen met aanhanger op zich af zag komen. Hij week uit maar zijn auto werd toch geraakt door de aanhanger. De aanhanger kantelde en kwam op zijn zijkant tot stilstand. Zowel de vrachtwagenchauffeur als de automobilist kwamen met de schrik vrij. Een duif die in de aangereden boom zat werd weggeslingerd en belandde gewond in een naastgelegen sloot. De dierenambulance ontfermde zich over het beestje. Nadat de Verkeers Ongevallen Analisten hun onderzoek naar de toedracht hadden afgerond kon een berger de zwaar beschadigde aanhanger en een losgeschoten heftruck afslepen. De berm werd hersteld en het wegdek gereinigd. Omstreeks 20:30 werd de weg vrijgegeven.

Aanhouding auto-inbreker

Alkmaar, dinsdag 30 september 2014

Dinsdagochtend is een 48-jarige Zaandammer aangehouden op verdenking van het inbreken in een auto aan de Bagijnenstraat. Rond 4.00 uur hoorde een passant het geluid van brekend glas en zag de man bij een auto weglopen. De man is kort daarna aan de Bagijnenstraat aangehouden en is meegenomen naar het politiebureau. Hij had een navigatiesysteem uit de auto weggenomen.

Vier verdachten van inbraak supermarkt

Alkmaar, maandag 29 september 2014

In de nacht van zondag op maandag, omstreeks 03.57 uur, hield de politie vier verdachten aan op verdenking van inbraak. Het gaat om vier mannen uit Amsterdam, Almere en zonder vaste woon- of verblijfplaats in de leeftijd van 27 tot 24 jaar. Agenten kregen de melding om te gaan naar een supermarkt aan de Nyenburgh in Oudorp. Op camerabeelden was te zien dat drie personen sloffen sigaretten aan het stelen waren. Een getuige meldde dat drie personen wegrenden in de richting van de Meidoornlaan. De hondengeleider trof diverse kledingstukken aan. Agenten zien de drie mannen rennen en zetten de achtervolging in. De politie hield het drietal aan. De hondengeleider kon even later nog een vierde verdachte in de omgeving aanhouden. De politie doet verder onderzoek in deze zaak.

Gewonde bij aanrijding N241

’t Veld, maandag 29 september 2014

Bij een aanrijding in ’t Veld is maandagmiddag een man gewond geraakt. De man reed in zijn auto op de N241 en wilde bij het tankstation afslaan. Hij zag daarbij een tegemoet komende vrachtwagen over het hoofd. Een aanrijding volgde. De vrachtwagenchauffeur probeerde nog uit te wijken. Hij belandde in de berm en raakte een boom. Een dikke tak brak af. De automobilist werd overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn rijbewijs werd ingenomen. De N241 was tijdens de hulpverlening en berging afgesloten voor het verkeer.

Twee gewonden bij ongeluk op de Zuiderdijk Venhuizen

Venhuizen, maandag 29 september 2014

Maandagmiddag zijn twee fietsers gewond geraakt bij een ongeluk op de Zuiderdijk in Venhuizen.  De twee fietsers reden over de dijk in de richting van Bovenkarspel en werden ingehaald door een auto met paardentrailer.  De twee werden geraakt en kwamen hard ten val. Hulpdiensten werden opgeroepen en snel ter plaatse. De twee fietsers zijn met spoed naar het ziekenhuis overgebracht. 

Wesley Boots


Twee keer veel te hard langs snelheidscontrole

Slootdorp, maandag 29 september 2014

Op de Slootweg (80 km per uur) passeerde een automobilist maandagmiddag twee keer met hoge snelheid een radarauto. Beide keren had de bestuurder meer dan 50 km per uur op zijn teller. Tussen 14:00 en 15:00 uur passeerde de automobilist de mobiele snelheidscontrole met een snelheid van 166 km per uur. Een uur later reed de auto opnieuw voorbij en werd een snelheid gemeten van 131 km per uur. De auto-eigenaar krijgt binnenkort bericht van justitie, die de zaak verder afhandelt.

Aanrijding N302

Westwoud, maandag 29 september 2014
Op de N302 ter hoogte van Westwoud raakten maandagmiddag twee vrachtwagens en een personenauto betrokken bij een aanrijding. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. De voertuigen moesten worden afgesleept. De N302 werd ivm de aanrijding afgesloten. Dit zorgde voor een behoorlijke file.

Aanhouding na geweld voetbalwedstrijd damesteam

Heerhugowaard, zondag 28 september 2014

Zondagmorgen is een 22-jarig vrouw uit Vlissingen aangehouden in verband met een mishandeling die zaterdagmiddag tijdens een voetbalwedstrijd plaatsvond in Heerhugowaard. De vrouw zou een tegenspeelster hebben geslagen tijdens de wedstrijd. Zaterdagmiddag was er in Heerhugowaard een voetbalwedstrijd tussen twee damesteams. Tijdens het eindduel raakte een van de speelsters in een trek- en duwpartijtje met een tegenspeelster. Hierop besloot een andere tegenspeelster de speelster een klap tegen het hoofd te geven. De speelster kwam hierdoor ten val en liep letsel op. De politie heeft de verdachte later in Vlissingen aangehouden. De vrouw wordt verhoord en is in afwachting van het verdere onderzoek. 

Auto te water Enkhuizen

Enkhuizen, zondag 28 september 2014

Vlag in beslag genomen

Hoorn, zaterdag 27 september 2014

Zaterdagavond rond 18.00 uur kwamen er verschillende meldingen binnen dat een drietal personen in een auto met een verdachte vlag rondreed in de binnenstad. Het zou om een zwarte vlag met witte Arabische tekens gaan. De politie heeft het drietal staande gehouden op de Nieuwe Steen. Het bleek om drie jongens uit Hoorn in de leeftijd van 20, 21 en 23 jaar te gaan. De identiteit van de mannen is bekend bij de politie. In de auto werd een verdachte vlag aangetroffen. Deze vlag is in beslag genomen. Uit onderzoek blijkt dat het niet om een IS-vlag gaat, maar om een vlag met daarop de geloofsbelijdenis. Het gebruik van een dergelijke vlag zou onder bepaalde omstandigheden strafbaar gedrag op kunnen leveren. Of dat in deze kwestie het geval is, wordt zorgvuldig met het LECD (Landelijk Expertisecentrum Discriminatie) onderzocht.

Automobilist gewond na kopstaart aanrijding N244

Zuidoostbeemster, zaterdag 27 september 2014

Een 49-jarige automobilist uit Purmerend raakte zaterdagmiddag rond 13.15 uur gewond bij een kopstaart aanrijding met vier personenauto’s op de N244. Het is nog niet bekend waardoor de vier auto’s op elkaar botsten. Alleen de automobilist van de derde auto liep zware verwondingen op. De man raakte bekneld en moest door de brandweer uit zijn auto geknipt worden. Hij is met inwendig letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Aanhouding na meldingen van bewoners

Alkmaar, zaterdag 27 september 2014

De politie kreeg zaterdag meerdere meldingen in de omgeving van de Mauritskade in Alkmaar van verdachte situaties. Een man zou aanbellen bij woningen en mogelijk zou dezelfde persoon over schuttingen klimmen. Dankzij het opgegeven signalement kon de politie een 19-jarige man uit Alkmaar aanhouden.

Vier mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging

Bergen, zaterdag 27 september 2014
De politie heeft zaterdagavond, omstreeks 22.00 uur vier mannen aangehouden op de Breelaan. Zij worden verdacht van openlijke geweldpleging in een horecagelegenheid. De politie vermoed dat de vier door de portier van de horecagelegenheid de toegang is ontzegd, waarna zij zich met geweld toch de toegang hebben verschaft. Hierbij zijn de portier en twee klanten die hem te hulp schoten licht gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar wat er zich precies heeft afgespeeld. De aangehouden verdachten zijn Alkmaarders van 26 en 42 jaar oud. De andere twee verdachten zijn lid van de Outlaw Motorcycle Gang (OMG), de Hells Angels. Het gaat om een 25-jarige man uit Sint Pancras en een 44-jarige Alkmaarder. Bij een van de verdachten werd een aanzienlijk geldbedrag aangetroffen, dat in beslag is genomen. Alle verdachten zitten nog vast.

Emotionele inbreker belt politie

Alkmaar, vrijdag 26 september 2014

De politie heeft vrijdagochtend 26 september rond 04.25 uur een 60-jarige man uit Duiven aangehouden. De verdachte had een ruit vernield van een pand aan de Stationsweg in Alkmaar. De man was naar binnen geklommen en kon niet meer zelfstandig het pand verlaten. Hij was emotioneel en bleek onder invloed. De man belde zelf de politie met de mededeling dat hij niet meer uit het pand kon komen. Agenten hebben de verdachte uit het gebouw geholpen en vervolgens aangehouden.

Voetgangster gewond bij aanrijding op de Zuiderdijk in Oosterleek

Oosterleek, donderdag 25 september 2014

Donderdagavond om 23.20 uur vond er een aanrijding plaats op de Zuiderdijk ter hoogte van het Kippenbillenstrandje. Een voetgangsers was hier aangereden door een fietser. De voetgangster liep een behoorlijke hoofdwond op en was erg geschrokken. De fietser bleef bij de aanrijding ongedeerd. Wel liep de fiets enige schade op. 

Wesley Boots


Rijden onder invloed GHB

Alkmaar, donderdag 25 september 2014

Donderdagavond rond half twaalf is een 21-jarige man uit Velsen-Noord aangehouden op de Laan van Straatsburg voor rijden onder invloed van GHB. De politie kreeg verschillende meldingen binnen over een personenauto die andere weggebruikers in gevaar zou brengen. Al snel zagen agenten de auto in hoge snelheid voorbijkomen op de N245. Ter hoogte van de Laan van Straatsburg werd de auto aan de kant gezet. Bij controle werd duidelijk dat de man onder invloed was. Zijn rijbewijs is ingenomen. Daarnaast wordt een afgenomen bloedmonster onderzocht op GHB door het Nederlands Forensich Instituut (NFI).

Verdachte beroving aangehouden

Hoorn, donderdag 25 september 2014

Een 20-jarige inwoner van Opmeer is donderdag 25 september na een achtervolging over de A7 kort na 03.00 uur in Hoorn aangehouden. Hij wordt verdacht van een beroving van een medewerker van een koeriersdienst op de Limmerick in Amsterdam. Tijdens een achtervolging maakte hij verschillende verkeersovertredingen. De man bedreigde en beroofde de medewerker van de koeriersdienst omstreeks 02.45 uur. De dader vluchtte in een Audi en de medewerker gaf aan de politie een goed signalement van het betrokken voertuig. De gewaarschuwde politie zag de betreffende auto kort daarna rijden.De bestuurder negeerde het stopteken en reed met hoge snelheid over de A7. De bestuurder doofde af en toe de verlichting van zijn auto. Ter hoogte van Hoorn verliet hij de autosnelweg en hielden agenten van de eenheid Noord Holland de verdachte aan. Het rijbewijs van de bestuurder van de Audi is ingevorderd.

Landingsvaartuig marine vastgelopen op Afsluitdijk

Den Oever, woensdag 24 september 2014

Diefstal auto

Heerhugowaard, dinsdag 23 september 2014

Dinsdagmiddag om 15.15 uur kwam een pakketbezorger tot de ontdekking dat zijn auto was gestolen toen hij een pakketje moest bezorgen bij het winkelcentrum de Middenwaard. De pakketbezorger heeft direct melding gedaan van de diefstal van zijn auto. Slechts tien minuten later hebben agenten de auto aangetroffen in een van de parkeervakken op de Bilderdijkstraat. De auto had geen schade, maar alle pakketten waren uit de auto gehaald.

Aanhoudingen na ongeregeldheden in Nieuwe Niedorp

Nieuwe Niedorp, maandag 22 september 2014

Vier mannen in de leeftijd van 18, 19 en 20 jaar uit Nieuwe Niedorp en een 22-jarige Amsterdammer zijn in de nacht van zondag op maandag aangehouden. Diverse andere personen zijn bekeurd. Politie kreeg in de nacht van zondag op maandag omstreeks 1.00 uur melding van geluidsoverlast aan de Dorpsstraat. Een grote groep jongeren hield zich hier op en hadden luide muziek aan staan en kratten bier bij zich. Agenten hebben geprobeerd met de jongeren te praten en verzochten hun de muziek uit te zetten en zich te verwijderen van de Dorpsstraat. Hier werd geen gehoor aan gegeven en de jongeren namen een agressieve houding aan. Enkele jongeren begonnen met het gooien van bierflesjes naar agenten. Aan de hand hiervan heeft de politie gepast geweld gebruikt om de ongeregeldheden onder controle te krijgen. Een verdachte negeerde meerdere keren de bevelen van de politie en verzette zich bij zijn aanhouding waarna hij werd gebeten door een politiehond. De verdachte wist uiteindelijk te ontkomen. Er zijn diverse mensen bekeurd voor het verstoren van de openbare orde, het belemmeren van ambtenaren in functie en het niet kunnen tonen van legitimatie. Tevens zijn er vier jongemannen aangehouden voor openlijke geweldpleging en poging tot zware mishandeling.

Scooterrijder onder invloed negeert agenten

Langedijk, Zuid-Scharwoude, maandag 22 september 2014

De politie heeft in de nacht van zondag op maandag op de Korteweide een 29-jarige man uit Heerhugowaard aangehouden. De man, die onder invloed van alcohol een scooter bestuurde, kreeg vier boetes. Behalve voor het rijden onder invloed, kreeg de man drie boetes voor het negeren van een stopteken, het rijden zonder kentekenplaat en het rijden door rood. De scooterrijder probeerde een alcoholcontrole op de Voorburgracht te vermijden door er bij het zien van de agenten vandoor te gaan. Een motoragent zette de achtervolging in waarbij de scooterrijder door rood en over het voetpad reed. De agent besloot de man, die duidelijk geen zin had om te stoppen, klem te rijden. Op het Melkpad stond de scooter eindelijk stil maar gaf de bestuurder het nog niet op en ging er te voet vandoor. Collega’s schoten de motoragent te hulp waarna de man, na een korte achtervolging, alsnog kon worden aangehouden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee gewonden bij aanrijding in Middenbeemster

Middenbeemster, zondag 21 september 2014

Twee mannen zijn zondagochtend rond 05.00 uur gewond geraakt bij een ongeluk op de Middenweg in Middenbeemster. Het gaat om een 26-jarige man uit Ursem en een 21-jarige man uit Stompetoren. De auto waarin zij reden, die bestuurd werd door de man uit Ursem, botste door onbekende oorzaak op een geparkeerde auto. Deze auto schoot door en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De betrokken voertuigen zijn weggesleept. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van de aanrijding.

Ongeval in duinen Egmond

Egmond Binnen, zondag 21 september 2014

Een mountainbiker is zondagmorgen gewond geraakt in het duingebied ten zuidwesten van Egmond-Binnen. De fietser kwam door een nog onbekende oorzaak ten val op de fietsroute tussen Egmond en Castricum en brak daarbij zijn sleutelbeen. De reddingsbrigade heeft eerste hulp geboden en vervolgens is het slachtoffer per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Kees Zwaan


Man komt om bij geweldsincident

Alkmaar, zaterdag 20 september 2014

Op zaterdagavond omstreeks 19.30 uur kreeg de politie melding van een geweldsincident dat plaats vond in of bij een woning aan de Houtdraaierstraat in Alkmaar. Hierbij kwam een man om het leven. Het gaat daarbij om een 62-jarige Alkmaarder. Korte tijd later meldde zich een 48-jarige man uit Schagen bij de politie die aangaf betrokken te zijn geweest bij het geweldsincident. De man is aangehouden. De politie onderzoekt de toedracht van het geweldsincident en de betrokkenheid van de verdachte hierbij. Ook is de politie bezig met een uitgebreid technisch sporenonderzoek op de plaats van het delict die vermoedelijk ook de hele zondag in beslag zal nemen.

Auto-inbreker aangehouden

Alkmaar, zaterdag 20 september 2014

Op zaterdagmorgen hield de politie een 31-jarige Alkmaarder aan op verdenking van een inbraak in een personenauto aan de Lorreinenlaan in zijn woonplaats. Omstreeks 02.00 uur kreeg de politie een melding van een getuige die zag dat een man probeerde in te breken in een geparkeerd staande auto. De inbreker had zijn eigen auto naast de opengebroken auto gezet. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam, zagen zij nog juist de verdachte wegrennen. Een onderzoek in de buurt, waarbij ook een politiehond werd ingezet, leverde geen verdachte op. Ongeveer een uur later zag de politie de inbreker weer naar de Lorreinenlaan komen om zijn eigen auto op te halen. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. De politie nam zijn auto in beslag.

Fietser aangereden door auto

Wieringerwerf, vrijdag 19 september 2014

Op vrijdagmorgen raakte een 12-jarige jongen uit Middenmeer gewond bij een verkeersongeval op de kruising van de Flevoweg en de Medemblikkerweg onder Wieringerwerf. Omstreeks 07.35 uur fietste het slachtoffer in een groep van ongeveer tien personen over de Flevoweg in de richting van de Medemblikkerweg. Hier wilde de groep de rijbaan van de Medemblikkerweg oversteken naar het fietspad dat aan de andere zijde van deze weg ligt. Toen de groep overstak kwam er over de Medemblikkerweg een personenauto aangereden. Deze werd bestuurd door een 61-jarige vrouw uit Wieringerwerf. De meeste fietsers konden veilig oversteken. De laatsten, waaronder het slachtoffer, twijfelden aanvankelijk maar staken toch over. De bestuurster van de auto zag de fietsers pas op het laatste moment doordat het uitzicht ter plaatse werd beperkt door bosschages en door de mist. Ondanks haar lagere snelheid kon zij een aanrijding niet voorkomen en reed zij tegen het slachtoffer aan die daarbij verwondingen aan zijn gezicht opliep. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Hennepkwekerij

Oudendijk, donderdag 18 september 2014

Op donderdagmiddag hield de politie vier mannen aan op verdenking van hennepteelt. Het gaat om een 51-jarige man uit Oudendijk en drie mannen van 36, 42 en 51 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Omstreeks 14.15 uur kreeg de politie melding dat er mogelijk een hennepplantage was in een pand aan de Zomerdijk in Oudendijk. Er stond een bestelauto bij het pand waarin of waaruit goederen werden geplaatst of gehaald. De gewaarschuwde politie zag de bestelbus korte tijd later rijden in de richting van Beets. Bij controle zaten er drie personen in de auto. In de auto lagen stapels bloempompen en slangen. Het gaat om materiaal dat gebruikt wordt in een hennepkwekerij. Bij controle van het pand aan de Zomerdijk bleek, dat hier een hennepkwekerij is was gevestigd. Er waren echter geen planten meer aanwezig. Wel lagen er nog een aantal stekken en vuilniszakken met hennepafval. Bij het perceel was de verdachte uit Oudendijk aanwezig. De politie hield de mannen aan. Zij zijn inmiddels in verzekering gesteld. Het materiaal uit de hennepkwekerij, uit de bestelbus en deze bus zelf werden in beslag genomen.

Twee gewonden bij aanrijding op de N9

Schoorl, donderdag 18 september 2014

Op donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur vond er een aanrijding plaats op de Kanaaldijk in Bergen waarbij twee personen gewond raakten. Een 59-jarige man uit Bergen reed op een motorfiets Hij zag te laat dat het verkeer voor hem tot stilstand was gekomen. Hij remde uit alle macht, maar kwam ten val en botste tegen de achterzijde van de laatste auto die in de file reed. De man liep hierdoor ernstig beenletsel op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis. De auto waar hij tegenaan reed, schoot hierdoor enigszins naar voren en botste tegen een voorligger. Hierbij ontstond materiële schade. Een inzittende van de achterste auto, een 23-jarige vrouw uit Alkmaar, werd overgebracht naar het ziekenhuis. Na onderzoek mocht zij weer naar huis. Door de aanrijding was de weg in beide richtingen gestremd. Het verkeer werd omgeleid.

Twee gewonden bij botsing op Kerkweg

Anna Paulowna, donderdag 18 september 2014

Verwarde man te water met auto na vernieling in Anna Paulowna

Anna Paulowna, donderdag 18 september 2014

Een verwarde man heeft donderdagmiddag een paar ruiten ingegooid van een woning in Anna Paulowna. De man ging er daarna vandoor in een auto, maar raakte op de N249 te water met zijn voertuig. In de tussentijd was de man ook nog ingereden op een persoon. Agenten hebben de man aangehouden, meldt een woordvoerder van de politie. Hij was niet gewond, maar maakte wel een verwarde indruk. Hij is meegenomen naar het bureau.

Auto in Noordhollands Kanaal

Alkmaar, donderdag 18 september 2014

Inbreker er vandoor

Alkmaar, donderdag 18 september 2014

Op donderdagavond omstreeks 20.45 uur lag de bewoonster van een pand aan de Katrolstraat te slapen. Plotseling werd zij wakker van stemmen op de benedenverdieping van haar woning. In de veronderstelling dat het haar vriend was, riep zij naar beneden. Daarop hoorde zij personen snel de woning verlaten. Toen zij ging kijken, zag zij dat er was ingebroken. De inbrekers hadden lades opengetrokken. Vermoedelijk was er nog niets gestolen. De inbrekers zijn vermoedelijk binnengekomen via de voordeur. Deze was wel dicht, maar zat niet op het nachtslot.

Hennepkwekerij ontruimd

Heerhugowaard, dinsdag 16 september 2014

Dinsdagmiddag is een hennepkwekerij ontruimd aan de Granaat. Er zijn 110 planten aangetroffen en vernietigd. Daarnaast is er illegaal stroom afgetapt.

Man aangehouden na vernieling auto

Alkmaar, dinsdag 16 september 2014

Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag een 19-jarige man uit Noorwegen aangehouden voor het vernielen van een auto in Alkmaar.Dat gebeurde rond 00.20 uur op de Rhijnvis Feithlaan. Agenten troffen in de omgeving een persoon aan, die aan het signalement voldeed. De man maakte een verwarde indruk en had geen duidelijke verklaring wat hij aan het doen was. Hij is aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Waarom de man de auto vernielde is niet bekend.