Dubbele aanrijding A9

A9 / Heiloo, vrijdag 31 oktober 2008

Vrijdagavond om 23:50 uur vond er op de A9 ter hoogte van Heillo een dubbele aanrijding plaats waar vier voertuigen bij waren betrokken. Een automobilist reed door nog onbekende oorzaak achterop een personenauto. Deze draaide om zijn as en kwam tegen de vangrail tot stilstand. Een politiewagen die ter plaatse kwam werd vervolgens door een andere automobiliste aangereden. Vier personen werden overgebracht naar het ziekenhuis voor controle en behandeling. Ook de bestuurder van de politieauto werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis. Alle voertuigen moesten worden weggesleept. Twee auto’s raakten total loss. De A9 richting Haarlem werd voor ruim een uur afgesloten voor het verkeer. Analisten van de politie hebben de aanrijding in onderzoek.


Groep mannen opgepakt

Heerhugowaard, vrijdag 31 oktober 2008
De politie heeft vijf mannen in de leeftijd van 16 tot en met 22 jaar aangehouden op verdenking van onder anderen diefstal.
Het onderzoek naar de mannen werd ingesteld naar aanleiding van een woninginbraak op de Bosgroet te Zuid-Scharwoude op 20 oktober en een inbraak bij Schoenenwinkel in Alkmaar op 26 oktober. Uit het onderzoek kwam naar voren dat het vijftal verantwoordelijk was voor in totaal 4 bedrijfsinbraken, 2 woninginbraken, diefstal auto, 2 diefstallen van scooters en 3 fietsendiefstallen. De feiten werden gepleegd in Alkmaar, Langedijk en Heerhugowaard. De groep mannen trad steeds in wisselende samenstelling op. Bij een inbraak in de woning op de Bosgroet te Zuid-Scharwoude gaf een 16 jarige verdachte uit Langedijk de tip dat de bewoners op vakantie waren. Hierna werd door twee andere verdachten in de woning ingebroken en namen zij onder anderen de lcd tv, sieraden en een bromfiets mee. Tevens zijn twee verdachten betrokken bij de diefstal van de auto Suzuki Splash te Alkmaar die in het water van de Huygendijk werd gedumpt.
In dit onderzoek is tevens een 22 jarige Heerhugowaarder aangehouden als heler van een gestolen fiets en de bromfiets van de woninginbraak aan de Bosgroet. De bromfiets werd geheel gedemonteerd aangetroffen in een schuur in Hoorn.
De drie hoofdverdachten (van 18 en 22 jaar oud) zijn op vrijdag voorgeleid bij de Rechter Commissaris.


Aanrijdingen

Oost-Graftdijk, vrijdag 31 oktober 2008
Op vrijdagmorgen omstreeks 00.30 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Oostgraftdijk in Oost-Graftdijk. Een 51-jarige man uit Middenbeemster probeerde tijdens het autorijden een sigaartje op te steken. Roken is sowieso ongezond, maar in dit geval raakte de man daardoor de macht over het stuur kwijt, reed de berm in en belandde met zijn auto in de sloot. Hij liep hierbij geen letsel op en kon zelf uit de auto komen. Welk bleek de man alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 300 ug/l. Dat is anderhalf keer het toegestane maximum van 220 ug.l (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht).

Heerhugowaard, donderdag 30 oktober 2008
Op donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur raakte een 13-jarige jongen uit Heerhugowaard gewond bij een aanrijding op de kruising Westerweg – Zuidtangent in zijn woonplaats. De jongen reed op een fiets over het fietspad van de Zuidtangent. Op de kruising kreeg hij geen voorrang van de bestuurder van een bromfiets die van links over het fietspad van de Westerweg aan kwam rijden. De bromfiets werd bestuurd door een 17-jarige Alkmaarder. De fietser liep een beenbreuk op en werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Diefstal auto

Alkmaar, donderdag 30 oktober 2008

Op donderdag werd tussen 06.30 en 17.00 uur een personenauto ontvreemd vanaf de Huibert Pootlaan in Alkmaar. De auto stond geparkeerd op de rijbaan voor een woning. Het ging om een zwarte Volkswagen Golf uit 1993 met kenteken GN-XD-65.

Eenzijdig ongeval politieauto

Alkmaar, donderdag 30 oktober 2008

Vannacht rond 04.15 uur reed een politieauto tegen een stilstaande oplegger op de Walruskoog. De bestuurder van de politieauto remde te laat in een bocht in de weg en reed met de rechtervoorkant tegen de zijkant van de oplegger op. De oplegger had geen zichtbare schade, de dienstauto raakte rechtsvoor gedeukt. De bestuurder en een collega die op de passagiersstoel zat, zijn onderzocht in het ziekenhuis maar mochten na behandeling naar huis. De verkeerspolitie onderzoekt de zaak.

Nekletsel na kop-staart aanrijding

Grootebroek, woensdag 29 oktober 2008

Rond 17.45 uur vond er op de Drechterlandseweg, tussen de Esdoornlaan en de Verlengde Raadhuislaan, een kop-straat aanrijding plaats waar drie auto’s bij waren betrokken.
Een 47-jarige automobilist uit Amsterdam Zuidoost reed over de Drechterlandseweg in de richting van Enkhuizen. Hij zag te laat dat er voor hem geremd werd en botste op zijn voorganger. Dat was een auto bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Bovenkarspel. Haar auto tikte vervolgens nog een auto voor haar aan (gegevens van die auto nog onbekend). De vrouw liep door de botsing nekletsel op en werd met nekletsel opgenomen in het ziekenhuis. De bij de aanrijding betrokken voertuigen liepen blikschade op.

Motorfiets aangereden

Hoogkarspel, woensdag 29 oktober 2008
Rond 14.15 uur vond er op de kruising Noordervoert-Streekweg een aanrijding plaats. Een 26-jarige automobiliste uit Wijdenes kwam vanaf de Noordervoert en zag bij de kruising een voor haar van rechts komende 55-jarige motorrijder uit Hoogkarspel over het hoofd. Door de aanrijding kwam de motorrijder ten val. Hij werd met vermoedelijk een sleutelbeenbreuk en beenletsel per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn.


Spookrijder onder invloed

Den Helder, woensdag 29 oktober 2008

Rond 14.45 uur stuitte een politiemotorrijder op de Rijkweg N9 op een spookrijder. Het ging om een 55-jarige automobilist uit Den Hoorn. De man kwam vanaf de Rijksweg N99 en ging bij De Kooybrug linksaf de N9 op in de richting van Den Helder. Daarbij ging hij aan de verkeerde kant van de vluchtheuvel langs en reed een stuk op de weghelft voor het tegemoetkomend verkeer. Na de vluchtheuvel koos hij wel voor de goede kant van de weg maar werd ter hoogte van de Binnenhaven aan de kant gezet. Toen bleek dat hij flink had gedronken. Aan het bureau blies hij bij een ademanalyse bijna vier maal de toegestane hoeveelheid: 855 ug/l (tot 220 toegestaan). Het rijbewijs van de man is ingevorderd.

Dronken automobilist vast in de berm

Alkmaar, woensdag 29 oktober 2008

Vanmorgen rond 1:00 uur reden surveillerende agenten langs een stilstaande auto aan de Diamantweg. De auto stond met de bodemplaat op een hoge stoeprand en kon niet meer voor- of achteruit. De 34-jarige bestuurder uit Alkmaar zat nog in zijn auto. Eenmaal uitgestapt was hij onvast ter been en hij sprak met dubbele tong. Hij bleek ruim vier keer (930 ug/l) de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed te hebben. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Zijn auto moest weggesleept worden.

Binnenbrand Landstraat

Alkmaar, dinsdag 28 oktober 2008

In een woning aan de Landstraat in Alkmaar heeft dinsdagmiddag korte tijd brand gewoed. De bewoners van de woning waren ten tijde van de brand niet thuis. Onduidelijk is nog hoe de brand heeft kunnen ontstaan. De brandweer had de brand snel onder controle.


Aanrijding leidt tot aanhouding

Den Burg, dinsdag 28 oktober 2008

Gisteravond is een 34-jarige bromfietser uit Den Burg op de Sluyscoog (Texel) in botsing gekomen met een personenauto. De 56-jarige autobestuurder uit Oudeschild reed in de bocht niet genoeg rechts, waardoor de botsing kon plaatsvinden. De bromfietser bleek alcohol gedronken te hebben. Hij had bijna vier keer (820 ug/l) de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed en is aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur.

Automobiliste gewond bij botsing N506

Enkhuizen, dinsdag 28 oktober 2008

Bij een aanrijding dinsdagochtend op de N506 ter hoogte van Enkhuizen raakte een 55-jarige automobiliste uit Enkhuizen gewond. Een 25-jarige vrouw uit Westwoud raakte met haar auto op de andere weghelft toen zij iets uit haar tas wilde pakken. Ze stuurde terug en raakte hierdoor bijna in de berm waarop ze weer terugstuurde en de macht over het stuur verloor. Hierdoor kwam zij in aanrijding met de auto van de 55-jarige vrouw, wiens auto half in de sloot belandde. De automobiliste uit Enkhuizen werd met buik- en schouderletsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Drankrijder belandt in berm

Opmeer, dinsdag 28 oktober 2008

Een 32-jarige automobilist uit Alkmaar belandde dinsdagochtend rond 02.00 uur met zijn auto in de berm op de AC de Graafweg. De man bleek gedronken te hebben. De beginnend bestuurder blies 515 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Dit gebeurt bij 350 ug/l.

Brand bij Sortiva

Alkmaar, dinsdag 28 oktober 2008

In de nacht van maandag op dinsdag om 00:20 uur heeft er brand gewoed in een afvalhoop bij Sortiva aan de Boekelerdijk. De afvalhoop lag op de plaats waar voorheen de Lansinkhal stond. Deze hal werd in augustus vorig jaar verwoest door een grote brand. Net als in 2007 werd deze brand ontdekt door een beveiligingsbedrijf. Met een shovel werd ruimte gemaakt in de afvalhoop waardoor de brandweer makkelijker kon blussen. De oorzaak van de brand is onbekend.

 


Auto tegen boom

Waarland, zondag 26 oktober 2008

Op zondagmiddag omstreeks 14.15 uur vond er een eenzijdig verkeersongeval plaats op de Speketersweg in Waarland waarbij twee personen gewond raakten. Een 20-jarige man uit Tuitjenhorn reed in zijn personenauto over de Speketersweg. Naast hem zat een vrouw uit Groet. Omdat het wegdek nat was remde de man af. Hierbij raakte zijn auto in de slip en belandde aan de rechterzijde in de berm. Hier kwam de auto tegen een boom tot stilstand. De bestuurder liep verwondingen aan borst en hoofd op. Hij droeg tijdens het ongeval geen gordel. De passagier kwam in de auto bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Beide personen werden per ambulance overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Uit een technisch onderzoek aan de auto kwam naar voren dat beide voorbanden glad waren. Dit is mogelijk de oorzaak van de slippartij, te meer omdat het wegdek ter plaatse weliswaar nat, maar niet vervuild was.


Alcohol en verkeer

Den Helder, zondag 26 oktober 2008
Op zondagmorgen omstreeks 01.20 uur raakte een 51-jarige man uit Den Helder op een fiets betrokken bij een aanrijding op de kruising Kievitstraat-Sluisdijkerstraat in zijn woonplaats. Hier was de man aangereden door een personenauto (bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Den Helder) nadat hij de auto op de kruising geen voorrang had verleend. Hij werd met een hoofdwond en een gebroken enkel overgebracht naar het Geminieziekenhuis. In het ziekenhuis werd van de man bloed afgenomen. Dit bloedmonster wordt door het Nederlands Forensisch Instituut op de aanwezigheid van alcohol onderzocht. De man verklaarde zelf tien flesjes bier te hebben gedronken.

Den Helder, zondag 26 oktober 2008
Op zondagmorgen omstreeks 00.15 uur werd een 24-jarige Nieuwedieper gecontroleerd. Nadat hij eerst een stopteken had genegeerd werd hij op de Schootenweg in zijn woonplaats aan de kant gezet. De automobilist blies maar liefst 945 ug/l. Omdat het om een beginnend bestuurder ging, blies hij meer dan tien keer het maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook kreeg hij een bekeuring voor het negeren van het stopteken.

Hoorn, zondag 26 oktober 2008
Op zondagmorgen omstreeks 00.20 uur werd een 37-jarige Purmerender gecontroleerd op het Dampten in Hoorn. De man viel op doordat hij met zijn auto vlak op een voorganger reed (kleven). De man blies 620 ug/l. Dat is drie maal het voor hem geldende maximum. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Bovendien krijgt deze verdachte een proces-verbaal omdat hij zich bij zijn aanhouding bedreigend uitliet tegenover de politiemensen.

Heiloo, zondag 26 oktober 2008
Op zondagmorgen omstreeks 01.25 uur zag de politie een personenauto rijden op de Pastoor van Muijenweg in Heiloo. Opvallend was dat de remschrijven van de auto rood opgloeiden. Achter het stuur van de auto zat een 18-jarige jongen uit Heiloo die de auto had meegenomen vanaf de oprit bij zijn woning. De jongen deed dit zonder toestemming van zijn ouders, de eigenaren van de auto. Ook had de jongen geen rijbewijs. Hij blies 715 ug/l. Dat is acht maal het toegestane maximum voor een beginnend bestuurder. Toen de knaap bij zijn ouders werd afgeleverd meende hij ook de politie nog te moeten beledigen.

Sint Pancras, zondag 26 oktober 2008
Op zondagmorgen omstreeks 01.35 uur kreeg een 24-jarige man uit Den haag een proces-verbaal omdat hij 710 ug/l blies. Voor een beginnend bestuurder is dat acht maal het maximum. De man werd gecontroleerd nadat hij met zijn auto op de Bovenweg in Sint Pancras tegen een boom was gereden. Even daarvoor had hij rakelings langs een groepje fietsers gereden. De man moest zijn rijbewijs inleveren. Ook wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt wegens zijn roekeloze weggedrag.

Alkmaar, zondag 26 oktober 2008
Op zondagmorgen omstreeks 01.55 uur zag de politie een 30-jarige man uit Koedijk met een bedrijfsauto uit de Karpertongarage aan de Dijk in Alkmaar komen. De man had alcohol gebruikt en moest blazen. Hij weigerde echter fatsoenlijk te blazen waardoor geen meetresultaat bekend werd. De man kreeg een proces-verbaal wegens weigering. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Den Helder, zaterdag 25 oktober 2008
Op zaterdagavond omstreeks 22.45 uur werd een 23-jarige man uit Den Helder in zijn woonplaats op de Ravelijnweg gecontroleerd. De automobilist blies 605 ug/l. Dat is bijna 7 keer het toegestane maximum voor een beginnend bestuurder. De man bleek bovendien geen geldig rijbewijs meer te hebben. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard.

Overval op woning

Alkmaar, zaterdag 25 oktober 2008

Op zaterdagmiddag omstreeks 13.10 uur werd een woning aan de Montalbaen in Alkmaar overvallen. In de woning waren een 47-jarige moeder met haar 16-jarige zoon en 18-jarige dochter. Toen er bij de voordeur werd aangebeld, werd de deur open gedaan. Buiten stonden twee mannen. Een man had (mogelijk) een vuurwapen. Nadat zij de woning binnen waren gegaan, moesten de slachtoffer op de grond gaan liggen. De woning werd vervolgens doorzocht waarna de overvallers verdwenen. Vermoedelijk zijn alleen twee GSM’s buitgemaakt.

Aanrijding Venhuizen

Venhuizen, vrijdag 24 oktober 2008

Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond er een aanrijding plaats op de Provincialeweg te Venhuizen. Een 33-jarige man uit Zwaagdijk reed in een personenauto over de Provincialeweg. Achter hem reed een 19-jarige vrouw uit Spakenburg, eveneens in een personenauto. Toen de voorste auto afremde, kon de vrouw niet op tijd meer stoppen. Er ontstond een kop-staartbotsing waarbij beide personen gewond raakten. De vrouw liep inwendig letsel op, de man had nekklachten. Beiden werden overgebacht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.

Aanrijding met doorrijder

Heiloo, vrijdag 24 oktober 2008
Op vrijdagmiddag omstreeks 15.00 uur raakte een 21-jarige vrouw uit Heiloo gewond bij een aanrijding op de De Wildtlaan in haar woonplaats. De vrouw stak op de fiets de De Wildtlaan over en kreeg daarbij geen voorrang van de bestuurster van een personenauto. Er ontstond een aanrijding waarbij het slachtoffer rugletsel opliep. De bestuurster van de auto reed door zonder haar identiteit bekend te maken. Op basis van het kenteken van de auto kon zij echter worden achterhaald. Het ging om een 43-jarige vrouw uit Heiloo. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Getuigen van bekrassing politieauto gezocht

Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2008
Rond 13.45 uur hebben zich bij de receptie van de Regionale Brandweer, aan de Hertog Aalbrechtweg, twee dames gemeld met de mededeling dat zij hadden gezien dat een man van ongeveer 25 jaar een politieauto bekraste met een mes. De auto stond geparkeerd voor het gebouw van de Brandweer, waar ook de politie oefent.
De dames hebben iets tegen de dader gezegd waarop deze heel kwaad werd en begon te spugen. Ze hebben zich gemeld bij de receptie van het brandweergebouw maar toen is verzuimd hun gegevens te noteren. De getuigen worden nu verzocht te bellen met de politie in Heerhugowaard, via 0900-8844. Er wordt een nader onderzoek naar de verdachte ingesteld.

Gestolen auto gedumpt

Heerhugowaard, vrijdag 24 oktober 2008

Rond 13.00 uur kreeg de politie de melding van een passant dat er een auto boven het water uit zou komen van de vaart Alkmaar-Kolhorn, langs de Huygendijk. Onmiddellijk rukten ook duikers van de brandweer uit naar de plek des onheils. Er bleek een in Alkmaar gestolen voertuig gedumpt te zijn, zonder inzittenden. De auto, een Suzuki Splash, was vier maanden oud en is vannacht gestolen vanaf de Vliestroom in Alkmaar.


Rood licht, geen rijbewijs

Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2008

Een 36-jarige man uit Alkmaar kreeg vrijdagavond omstreeks 21.00 uur een bekeuring omdat hij op de kruising van de Nollenweg en de Westerweg door rood licht reed. De man veroorzaakte daardoor bijna een ongeluk. Toen de politie hem aan de kant zette bleek dat zijn rijbewijs al twee jaar was verlopen.

Hoge drankscore overdag

Alkmaar, vrijdag 24 oktober 2008
Een 53-jarige automobilist uit Alkmaar werd vanmorgen rond 11.45 uur, bij wijze van routine, gecontroleerd op drankgebruik op de Nieuwpoortslaan. De man stonk naar alcohol en moest meewerken aan een blaastest. Aan het bureau bleek dat de man viereneenhalf keer de toegestane hoeveelheid had gedronken: 1000 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij was vanmorgen na het ontbijt begonnen te drinken en hij gaf toe dat hij ‘stom in de weer’ was geweest door te gaan rijden. Zijn rijbewijs is afgepakt.

Rijbewijs kwijt bij te hoge snelheid

Wognum, donderdag 23 oktober 2008
Een motorsurveillant betrapte in de middag en avonduren diverse automobilisten op overtredingen. Zo kregen vier automobilisten op de A7 tussen Wognum en de Wieringermeer een bon omdat ze veel te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was 171 gecorrigeerde km/u waar 120 is toegestaan. Dit ging om een 56-jarige bestuurder van een auto uit Enkhuizen. Het rijbewijs van de man werd meteen ingenomen. De surveillant bekeurde verder iemand die belde met de telefoon in zijn hand en daarbij een bocht verkeerd nam, een motorrijder die gevaarlijk inhaalde en een automobilist die onnodig links bleef rijden op de snelweg.

Man gedood door stier

Wieringerwaard , donderdag 23 oktober 2008
Op donderdagavond overleed een 48-jarige man uit Slootdorp aan zijn verwondingen nadat hij was aangevallen door een dolle stier. Het ongeval vond plaats op een bedrijf aan het Poolland in Wieringerwaard . Hier was de man naar toe gegaan als ‘boerenhulp’ om tijdens de afwezigheid van de bewoner / eigenaar de koeien te melken. Bij het verplaatsen van de koeien is waarschijnlijk een stier, die in een afgerasterd gedeelte van een wei stond, dol geworden en uitgebroken. De stier viel de man daarop aan. Familie van de man sloeg alarm toen hij niet thuis kwam. De man werd ter plaatse aangetroffen met meerdere ernstige verwondingen. Hij bleek te zijn overleden.

Strobalen in brand

Egmond Binnen, woensdag 22 oktober 2008

Een stapel strobalen in Egmond Binnen is woensdagavond volledig door brand verloren gegaan. De stapel lag midden op het land en veroorzaakte geen overlast. Buurtbewoners hebben kort na het uitbreken van de brand drie jongens zien weglopen. Of deze wat met de brand te maken hebben wordt onderzocht.


Kisten vallen van aanhanger; voetganger gewond

Wervershoof, woensdag 22 oktober 2008

Een 53-jarige voetganger uit Hoogkarspel raakte woensdagmiddag rond 17.30 uur gewond. Een tractor met twee aanhangers verloor op de rotonde Zeeweg/Kagerdijk twee kisten. Deze kwamen terecht op de voetganger die hierdoor zijn voet op twee plaatsen brak en vleeswond opliep. De oorzaak dat de 30-jarige tractorrijder uit Lutjebroek de kisten verloor was de breuk van het touw waarmee de kisten vastgezet waren. de voetganger werd overgebracht naar het Westfries Gasthuis.

Honden verwonden schapen

De Cocksdorp, woensdag 22 oktober 2008

Woensdagochtend raakten zes schapen gewond aan de Oorsprongweg nadat zij verwond waren door twee honden. De honden waren losgebroken en achter de 52 schapen aangegaan van de 56-jarige eigenaar. Zes schapen werden door de honden aangebeten. Eén schaap is er ernstig aan toe. De 46-jarige eigenaar van de honden heeft zijn beesten ’s middags in laten slapen.

Motorrijder gewond

Alkmaar, woensdag 22 oktober 2008

Een 67-jarige motorrijder uit Alkmaar raakte woensdagmiddag rond 17.00 uur ernstig gewond op de Martin Luther Kingweg bij een aanrijding met een vrachtwagen. De man reed op zijn motor op deze weg. Toen het verkeerslicht op groen sprong passeerde hij een wachtende rij auto’s en reed als eerste de kruising op. Hier reed echter nog een vrachtwagen met aanhanger die bezig was linksaf de Bergerweg op te gaan. De motorrijder raakte de oplegger van de vrachtwagen en kwam ten val. Een zoon van het slachtoffer kreeg de schrik van zijn leven toen hij langs het ongeval reed en de motor van zijn vader herkende. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. Zijn toestand is kritiek. De 41-jarige vrachtwagenchauffeur werd op het politiebureau verhoord.


Identiteit slachtoffer brand apotheek bekend

Julianadorp, woensdag 22 oktober 2008
Zondagmorgen 19 oktober werd op een binnenplaats achter een apotheek aan de Langevliet bij het blussen van een brandje het stoffelijk overschot gevonden van een persoon. Bij de sectie die het Nederlands Forensisch Instituut verrichte kon worden vastgesteld dat het om een man ging. Inmiddels is door middel van gebitsonderzoek ook de identiteit van de man vastgesteld. Het gaat om een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De man hield zich sinds korte tijd in de omgeving van Den Helder op, maar kwam oorspronkelijk uit het Oosten van het land. De politie is bezig het onderzoek naar de brand af te ronden.

Autobrand Den Helder

Den Helder, woensdag 22 oktober 2008

Afgelopen nacht is er in Den Helder wéér een auto uitgebrand. De auto werd door buurtbewoners om 00.45 uur brandend aangetroffen aan de Graaf Willem 2 straat.De bumpers van de Peugeot, waarop de kentekenplaten zaten, waren verwijderd. Aan de hand van het chassisnummer gaat men proberen de eigenaar te achterhalen. Dit is al de derde autobrand in één week tijd. Op zondag 19 oktober werd om 07.30 een auto brandend aangetroffen bij zwembad De Schots. Een dag eerder stond een auto in brand in de Rijnstraat. Men gaat vooralsnog uit van brandstichting.

 


Doorgereden na verkeersongeval met gewonde

Den Helder, dinsdag 21 oktober 2008
Dinsdagmorgen 21 oktober rond 1:30 uur vond op de Marsdiepstraat een aanrijding plaats tussen de 29-jarige fietser uit Den Helder en een onbekend gebleven personenauto. De autobestuurder reed langs de fietser en botste door een onbekende oorzaak tegen de fietser aan, die ten val kwam. De jongeman raakte gewond aan zijn knieën en hand en is overgebracht naar het Gemini Ziekenhuis. Zijn fiets is beschadigd. Het verlaten van een plaats van het ongeval wordt aangemerkt als een misdrijf zeker als iemand in hulpeloze toestand wordt achtergelaten. De politie stelt een onderzoek in. We raden de autobestuurder aan om contact op te nemen met de politie in Den Helder via nummer 0900-8844 (lokaal tarief). Heeft u informatie over deze aanrijding, of heeft u een signalement van de personenauto die is doorgereden, belt u dan ook met de politie in Den Helder.

Verkoold lichaam blijkt man

Den Helder, maandag 20 oktober 2008


Gistermorgen, zondag 19 oktober, werd op een binnenplaats achter een apotheek aan de Langevliet bij het blussen van een brand het stoffelijk overschot gevonden van een persoon. Vandaag is bij het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag sectie op het lichaam verricht. Daarbij kon worden vastgesteld dat het om een man gaat. Gezien de ernst van de verbranding kon het ras van de man niet worden nagegaan en ook niet wat zijn leeftijd ongeveer is geweest. Het gebit van de persoon is nog wel intact en daar wordt verder onderzoek naar verricht, evenals naar het DNA wat van het verbrandingsslachtoffer is afgenomen. De recherche gaat er nog steeds van uit dat het zowel om een misdrijf als een ongeluk kan gaan. Er is een team van zo’n 10 rechercheurs geformeerd dat bezig is met het verdere onderzoek. Zij zijn ondermeer op zoek naar mensen die weten of er weleens iemand overnacht achter de apotheek, bij de fietsenstalling.
Mocht u een tip hebben dan kunt u contact opnemen met de politie in Den Helder via 0900-8844. Ook anonieme tips kunt u doorgeven via het meldpunt misdaad anoniem: 0800-7000.

 


Inbreker aangehouden

Heerhugowaard, maandag 20 oktober 2008

Op maandagavond 20 oktober rond 23:00 uur is een verdachte aangehouden op verdenking van een inbraak in een bedrijf in winkelcentrum Middenwaard in Heerhugowaard. De 31-jarige man uit Almere kon op heterdaad aangehouden worden door een melding van een getuige die de inbreker spullen via het dak uit het pand zag halen. In eerste instantie sloeg de man op de vlucht, maar kon na een zoekactie uit een nabijgelegen sloot gehaald worden. De gestolen goederen, vooral lcd-schermen, computers en een geldbedrag werden teruggevonden op het dak van het pand. In de auto van de verdachte trof de politie allerlei inbreekwerktuigen aan. De forensische rechercheurs zijn een sporenonderzoek gestart. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Echtgenoot moet rijbewijs inleveren

Alkmaar, maandag 20 oktober 2008
Agenten hebben rond 01.00 uur bemiddeld tussen een 51-jarige man uit Overdie en zijn echtgenoot. Zij hadden ruzie en hadden elkaar ieder een klap gegeven. Om de rust te herstellen ging de man in zijn auto de nacht doorbrengen. Omdat de man gedronken had en de agenten wilden voorkomen dat hij zou gaan rijden, gaven ze de man op voorhand een rijverbod. Nadat de agenten waren vertrokken ging de man toch rijden met zijn auto. Op de 2e Kanaalstraat werd hij staande gehouden. Aan het bureau moest hij meewerken aan een ademanalyse. Hij blies 590 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal wegens rijden onder invloed tijdens een rijverbod en moest meteen zijn rijbewijs inleveren.

Onderzoek naar branden in Alkmaar

Alkmaar, maandag 20 oktober 2008
Het onderzoek naar de branden van het afgelopen weekend in Alkmaar wordt vandaag door rechercheurs en agenten voortgezet. In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 oktober deden zich een aantal ongebruikelijke branden voor. Zo gingen er twee personenauto’s in vlammen op, ontstond er een beginnende brand in een schoollokaal en ging een woning aan de Drechterwaard verloren. Afgelopen nacht bleef het betrekkelijk rustig. Wel moest de brandweer  rond middernacht uitrukken om twee afvalbakken aan de Wielingenweg te blussen. De politie doet vandaag buurtonderzoeken. Bij de woning aan de Drechterwaard doet de forensische opsporing vandaag nader onderzoek. Mogelijk is bij dat woonhuis ingebroken voordat de brand uitbrak. De bewoners waren niet thuis. Tevens onderzoekt de politie of de diverse branden verband met elkaar houden. Bij de autobranden lijkt dat het geval, bij de overige branden is dat onzeker.

Een ieder die inlichtingen over de branden kan verschaffen wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Alkmaar via 0900-8844 (lokaal tarief) Anoniem bellen met Meld misdrijf anoniem kan ook: 0800-7000.

Inbraak geldautomaat

Ursem, maandag 20 oktober 2008

Vannacht om 05.00 uur ging het alarm af van een geldautomaat  aan de Noorddijkerweg. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat er was gepoogd om de automaat te kraken. Er stond een snijbrander en in de ruimte waar de automaat is geplaatst lag gereedschap. Het alarm heeft kunnen voorkomen dat de inbrekers hun slag konden slaan. De automaat is flink beschadigd en voorlopig onbruikbaar.

Supermarkt overvallen

Heemskerk, maandag 20 oktober 2008

Maandagmorgen rond 06.30 uur is de C1000 supermarkt aan de Dr. Prinsengalerij overvallen door gewapende mannen. De overvallers zijn de supermarkt binnengedrongen en hebben het aanwezige personeel bedreigd met hun wapens. Ook hebben ze personeelsleden geslagen en geschopt. Ze hebben wat geld buitgemaakt en zijn daarmee gevlucht. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mogelijk getuigen van de overval contact op te nemen met de politie in Beverwijk, tel. 0900-8844.

Stoffelijk overschot gevonden bij brand

Julianadorp, zondag 19 oktober 2008

Vanmorgen om 06.54 uur meldde een passant dat er brand woedde achter de apotheek aan de Langevliet in Julianadorp, gemeente Den Helder. Toen de brandweer arriveerde sloegen er vlammen vanachter de apotheek boven het dak uit. Bij de bluswerkzaamheden achter het pand troffen brandweerlieden, op een binnenplaats, het onherkenbaar verbrandde stoffelijk overschot van een persoon aan. De brand was snel geblust en het pand liep ondermeer schade op aan het dak. De politie stelt een onderzoek in dat zich in eerste instantie richt op de identiteit van de verbrandde persoon. Nu is nog niet duidelijk of het om een man of vrouw gaat. De forensische opsporing is daar mee bezig.
De politie heeft een rechercheteam geformeerd dat ondermeer de oorzaak van de brand onderzoekt en nagaat of het hier gaat om een misdrijf dan wel een ongeluk. Het binnenplaatsje achter de apotheek was makkelijk toegankelijk en wordt ook wel als fietsenstalling gebruikt door personeel van de apotheek. Het grenst ook aan een gebouw van de Thuiszorg. Een ieder die inlichtingen over deze zaak kan verschaffen wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de politie in Den Helder: 0900-8844 (lokaal tarief). 


Politiemotorrijder aangereden

Den Helder, zondag 19 oktober 2008

Rond 18.00 uur vond op de kruising Breewijd-Zuiderhaaks een aanrijding plaats tussen een 36-jarige motoragent uit Den Helder en een 63-jarige  automobilist eveneens uit Den Helder. De agent brak zijn pols en een rib.
De automoblist reed over de Zuiderhaaks en ging in de richting van de T-kruising met de voorrangsweg, de Breewijd. Hij bracht zijn voertuig nog tot stilstand maar zag niet dat er voor hem van rechts een politiemotor aankwam over de Breewijd die met zwaailicht en sirene op weg was naar een spoedmelding. Toen de auto optrok kon de motorrijder een botsing niet meer voorkomen. Hij reed tegen de rechterzijde van de auto op, kwam ten val en brak daarbij zijn pols en een rib. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten zwaar beschadigd. De motorrijder ging per ambulance naar het ziekenhuis maar mocht na behandeling naar huis. De verkeersongevallendienst van de politie uit Alkmaar heeft een nader onderzoek ingesteld en rapporteert aan justitie de bevindingen.


Zwaar letsel na aanrijding met bus

Alkmaar, zaterdag 18 oktober 2008

Rond 12.30 uur werd een 18-jarige Alkmaarder op een fiets op de Noorderkade aangereden door een 40-jarige man uit Alkmaar, die een stadsbus bestuurde. De fietser werd zwaar gewond naar het ziekenhuis overgebracht.
De fietser reed over het fietspad langs de Noorderkade en kwam uit de richting van de Muiderwaard. Bij de kruising met de Hiemerwaard week hij plotseling uit naar links om een koppel ganzen te ontwijken. Hierbij kwam hij op de rijbaan voor het autoverkeer. De achteropkomende buschauffeur kon een botsing niet meer voorkomen. Door de aanrijding werd de fietser gelanceerd. Hij kwam enkele tientallen meters verderop aan de overkant van de weg in de berm terecht.
De ambulance kreeg assistentie van de traumahelikopter. De fietser was nog aanspreekbaar maar de aard van zijn letsel is onbekend. Hij is in het ziekenhuis opgenomen.

Drukke nacht voor brandweer

Alkmaar / Heiloo, zaterdag 18 oktober 2008

De brandweer van Alkmaar en heiloo hebben een onrustige nacht achter de rug. Zaterdagavond om half tien stond een speeltoestel in brand aan de Spieghelstraat. Om 22:00 uur werd een autobrand gemeld aan de Koelmalaan in Alkmaar. Deze auto stond geparkeerd naast het KPN Business Center. Een fietsenstalling raakte zwaar beschadigd. Ook ontstond er schade aan het gebouw.
Om 23:00 uur werd een brand gemeld aan de brederostraat. Hier heeft men geprobeerd met een molotovcocktail een bouwkeet in brand te steken. Dit mislukte omdat de fles niet brak. Een buurtbewoner heeft drie jongens het park  in zien rennen. De politie heeft het park doorzocht. Om 23:22 uur  werd de brandweer van Heiloo gealarmeerd voor een autobrand aan de Kanaalweg. Hier ging het om twee auto’s aan de Molenlei. Deze twee auto’s stonden geparkeerd aan de zijkant van een tegelzetbedrijf. Van de auto’s bleef niets over. Om 23:48 werd een autobrand gemeld bij autobedrijf Martin Schilder aan de Smaragdweg in Alkmaar. Het bleek echter om een grote afvalcontainer te gaan die in de Boekelermeer (Fluorietweg) stond. Om 00:55 uur mocht de brandweer naar de Berenkoog. Daar stond een auto volledig in brand. Om 05:58 uur kwam er bij de alarmcentrale een brandmelding binnen van school de Prinsenhof aan de Tochtwaard. Het betrof hier brandstichting in een lokaal. Om 07:23 uur werd een brand gemeld bij school Jules Verne aan de Drechterwaard.Hier ging het om een woning naast de school. De bewoners waren op vakantie. Er werd een ingeslagen ruit geconstateerd. De brand begon op de begane grond. De woning brandde geheel uit.


Bromfiets breekt bovenbeen bij eenzijdig ongeval

Zuid-Scharwoude, zaterdag 18 oktober 2008

Rond 07.20 uur reed een 37-jarige bromfietser uit Langedijk op de Oostelijke Randweg tegen een lantaarnpaal. De man liep daarbij een gebroken bovenbeen op en werd per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar. Hij verklaarde een black-out te hebben gehad na de nachtdienst.

Drie gewonden bij verkeersongeval in Heiloo

Heiloo, zaterdag 18 oktober 2008

Zaterdagmiddag rond 17.00 uur vond er een frontale aanrijding plaats op de Kerkelaan waarbij drie gewonden vielen en de veroorzaker, een 49-jarige man uit Heiloo, wegliep.
De 49-jarige man reed in zijn zware pick-up en kwam uit de richting van Egmond en ging in de richting van de Kennemerstraatweg. Hij reed slingerend. Een tegenligger kon een frontale botsing niet ontwijken. De tegemoetkomende auto werd bestuurd door een 22-jarige man uit Heiloo met naast hem een 22-jarige vrouw, eveneens uit Heiloo.
Door de botsing werd de personenauto enkele meters teruggeworpen en kwam omgekeerd op de weg tot stilstand. De pick-up raakte van de weg, raakte een geparkeerde auto, reed een verkeersbord omver en kwam tot stilstand in een voortuin van een huis aan de Kerkelaan. De bewoonster van dat huis stond op de stoep en werd geraakt door de spiegel van de auto maar liep weinig letsel op. De inzittenden van de tegemoetkomende auto werden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar en Beverwijk. De 22-jarige man uit Heiloo mocht na onderzoek naar huis, zijn vrouwelijke passagier bleef ter observatie.
De 49-jarige bestuurder van de pick-up meldde zich in eerste instantie bij de bewoners van de Kerkelaan waar hij in de voortuin was beland. Hij was echter onrustig en verward en liep weg. De politie heeft de vrouw van de man in kennis gesteld. Hij kwam kort na middernacht thuis en heeft zich toen bij de politie gemeld. Hij had last van geheugenverlies en kon niet precies zeggen wat er nu was gebeurd. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

 


Aanhouding na mishandeling

Schagen, zaterdag 18 oktober 2008
Gisteravond, vlak voor middernacht, liep een groep baldadige jongens door de Abeelstraat. Ze kwamen onder invloed van drank van een feestje en gingen naar het centrum van Schagen. Een 51-jarige bewoner uit de straat was buiten bezig bij zijn voertuig  en hoorde dat er tegen autospiegels werd getrapt. Toen hij de luidruchtige groep van zo’n negen jongens aansprak kreeg hij meteen klappen van een 18-jarige jongen uit Schagen. De man werd in zijn gezicht en in zijn maagstreek geslagen. Hij liep lichte verwondingen op. Een 59-jarige buurman die hem te hulp kwam kreeg ook enkele klappen tegen zijn hoofd en ook in zijn maagstreek . Hierop werd de politie ingeschakeld en werden er twee jongens, waaronder de 18-jarige en een 17-jarige jongen uit Schagen als verdachte aangewezen en aangehouden. De 17-jarige werd in de loop van de zaterdag in vrijheid gesteld. Hij had vermoedelijk geen aandeel in de mishandeling dan wel de mogelijke vernieling van een autospiegel. De 18-jarige gaf toe dat hij geslagen had en werd in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt voortgezet. Alle betrokkenen zullen worden gehoord.

Spontane autobrand N245

Oudkarspel, vrijdag 17 oktober 2008

Een automobilist moest vrijdagmiddag lijdzaam toezien hoe de vlammen onder de motorkap groter en groter werden. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de wagen volledig uitbrandde. De exacte oorzaak van de brand is onbekend.


Zonder rijbewijs met drank op de berm in

Zwaagdijk, vrijdag 17 oktober 2008
Rond 03.30 uur reed een 18-jarige jongen uit Wervershoof met de auto van zijn ouders de berm in op de kruising van de Zwaagdijk en het Zijdwerk. Hij kwam uit noordelijke richting over het Zuidwerk en had op de T-splitsing zijn voertuig niet onder controle. Hij raakte in een slip en kwam in de berm tot stilstand. De auto liep geen schade op. De jongeman had ruim zes keer teveel op voor een beginnend bestuurder. Hij blies aan het bureau 590 ug/l. De auto had hij thuis zonder toestemming meegenomen. Hij krijgt een proces-verbaal.

Gewonden na inhaalmanoeuvre

Zwaagdijk, vrijdag 17 oktober 2008

Vanmorgen rond 07.00 uur vond er een ongeval plaats op de Markerwaardweg. Door een uitwijkmanoeuvre raakten twee automobilisten gewond. De één eindigde tegen een boom, de ander kwam in een sloot terecht.
Het ongeval ontstond op het moment dat een 36-jarige vrouw uit Medemblik met haar auto inhaalde op de Markerwaardweg. Ze kwam uit de richting van haar woonplaats en zag te laat dat een 42-jarige automobilist uit Grootebroek haar tegemoet kwam. Hij week uit naar rechts en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. De man liep nek- en hoofdletsel op en werd opgenomen in het ziekenhuis in Hoorn.
De inhalende vrouw raakte in een slip en kwam uiteindelijk terecht in een sloot. Zij liep een gebroken borstbeen op maar mocht na behandeling in het ziekenhuis naar huis. De beide auto’s raakten aan de voorzijde flink beschadigd.

Man onder shovel

Alkmaar, donderdag 16 oktober 2008

Een medewerker van de Huisvuilcentrale in Alkmaar is donderdagmiddag om 12:45 uur gewond geraakt. De man was werkzaam in de nieuwe hal van de Huisvuilcentrale toen een shovel over hem heen reed. Een traumateam werd, naast twee ambulances, opgeroepen maar hoefde geen medische hulp te verlenen. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het mca. De politie en de arbeidsinspectie doen onderzoek naar het ongeval.


Aanhouding na vandalisme in streekbus

Broek op Langedijk, donderdag 16 oktober 2008
Rond 16.00 uur meldde een passagier van een Connexionbus op de Voorburggracht dat ze had gezien dat twee jongens met een aansteker bezig waren om een stoel achter in de bus aan te steken. De rugleuning was geschroeid. De chauffeur schakelde de politie in. Een van de beide jongens vluchtte weg nog voordat er agenten ter plaatse waren. De andere verdachte, een 15-jarige jongen uit Oudkarspel wachtte de komst van de politie af. Hij ontkent dat hij met de aansteker bezig is geweest en wijst naar de andere jongen. De politie stelt een nader onderzoek naar hem in.

Ongeval AC de Graafweg

Heerhugowaard, donderdag 16 oktober 2008

Op donderdagmorgen omstreeks 06.30 uur vond er een ongeval plaats op de A.C. de Graafweg in Heerhugowaard waarbij drie personen gewond raakten. Een 23-jarige man uit Waarland reed in een personenauto vanaf het Verlaat in de richting van de Frik /  Schapenweg. Door nog onbekende oorzaak raakte hij op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer. Hier botste hij frontaal op een busje die vanuit tegengesteld richting aan kwam rijden. Het busje raakte bij de botsing van de weg en belandde op de kop in de naast de weg gelegen vaart. De 26-jarige bestuurder uit Zwaag en de 22-jarige passagier uit Hoorn konden uit het voertuig gehaald worden. Omdat niet duidelijk was of er nog een derde inzittende in het busje had gezeten werd een duikteam van de brandweer gewaarschuwd. Zij zochten de sloot af, maar vonden niets. Uit een later verhoor bleken er niet meer dan twee personen in het busje te hebben gezeten.
De bestuurder van de personenauto raakte ernstig gewond. Hij liep arm- en nekletsel op. De passagier van het busje raakte ook gewond. Hij liep vermoedelijk een beenbreuk op. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar. De bestuurder van de bestelbus liep lichte verwondingen op. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn.
De weg bleef tot 09.30 uur voor het verkeer gestremd.


Twee slachtoffers; twee verdachten

Alkmaar, woensdag 15 oktober 2008

Op woensdagavond hield de politie twee mannen aan die zowel slachtoffer als verdachte zijn van een geweldsmisdrijf. Omstreeks 22.50 uur kreeg de politie een melding dat een persoon bij de Eerste Hulp zou zitten met een hoofdwond. Hij had aangegeven dat hij was gestoken, maar dat hij de andere partij ook had gestoken. Dit slachtoffer, een 21-jarige Alkmaarder, werd ter plaatse aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Bij het overbrengen naar het politiebureau bedreigde hij bovendien politiemensen en probeerde hij een portier uit een politieauto te schoppen.
Enige tijd later meldde zich een 33-jarige man uit Heerhugowaard. Hij bleek meerdere steekwonden te hebben. De man werd voor behandeling overgebracht naar de Eerste hulp. Na behandeling werd ook hij aangehouden. De man blijft echter in het ziekenhuis, waar hij is opgenomen. Beide mannen verkeren niet in levensgevaar.
Uit de verklaringen bleek dat het incident had plaatsgevonden op het Achtergeestpad in Alkmaar. De Alkmaarder verklaarde in het park door iemand tegen zijn hoofd te zijn geslagen en zich te hebben verdedigd. De Heerhugowaarder gaf aan in het park te zijn overvallen en daarbij te zijn gestoken.

Automobilist gewond bij aanrijding

Hoorn, woensdag 15 oktober 2008
Een 28-jarige automobilist uit Zwaag raakte woensdagochtend rond 05.30 uur gewond bij een verkeersongeval op de Provincialeweg. Hij reed over de Provincialeweg N506 in de richting van de A7. Op het kruispunt met de Oostergouw reed hij vermoedelijk door rood licht. Hierdoor ontstond een aanrijding met een 31-jarige automobilist uit Grootebroek die vanaf de Oostergouw linksaf de Provinciale weg op wilde rijden. De 28-jarige man werd met onbekend letsel overgebracht naar het Westfries Gasthuis in Hoorn. De andere automobilist bleef vrijwel ongedeerd. Hij had last van zijn hand.

Overval op supermarkt

Alkmaar, maandag 13 oktober 2008

Maandagmiddag om 13.15 uur is er bij de supermarkt van Lidl aan het Geert Groteplein een geldloper overvallen. Er is geld buitgemaakt en er vielen geen gewonden.
De geldloper was de supermarkt in gegaan om geld op te halen en te transporteren naar de geldauto die buiten stond te wachten. Op het moment dat hij binnen was  kwamen er twee onbekend gebleven mannen in de leeftijd van 18 tot 19 jaar. Ze droegen elk een bivakmuts en waren beiden ongeveer 1,75 meter lang. Onder bedreiging van een vuurwapen eisten ze het geld op. De geldloper gaf een niet nader te noemen bedrag af waarna de jonge mannen er te voet rennend vandoor gingen in de richting van het Boendalehof, waar ze uit het zicht verdwenen.

De politie werd gealarmeerd en die kamde de omgeving van de supermarkt uit waarbij ook een speurhond werd ingezet. Het sporenonderzoek werd in gang gezet door forensisch rechercheurs. Van diverse klanten en van het personeel werden verklaringen opgenomen.
In mei van dit jaar is de supermarkt ook al overvallen. Het personeel was dan ook aangeslagen. Er waren diverse klanten in de supermarkt die de overval hebben meegemaakt.

De politie roept getuigen, die nog niet met agenten of rechercheurs gesproken hebben, op zich te melden bij de politie in Alkmaar via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Dit geldt ook voor mensen die voorafgaand of na de overval op straat iets opvallends hebben gezien. U kunt ook anoniem inlichtingen verstrekken via meld misdaad anoniem: 0800-7000.

 


Kuitblessure na achtervolging inbrekers

Den Helder, maandag 13 oktober 2008

Een bewoner van een huis aan de Coenraad Bothstraat werd vannacht om 01.35 uur wakker van een knal aan de achterkant van zijn huis. Toen hij vanaf de eerste verdieping naar beneden keek zag hij op de begane grond twee inbrekers staan. Ze waren bezig om een achterraam open te breken. De bewoner rende op zijn blote voeten naar hen toe waarna ze op de vlucht sloegen via de steeg achter de woning. Het ging om twee blanke mannen. De een was 1,90 meter lang en droeg een donker jack tot op de heup. De ander was een stuk korter. Hij was ongeveer 1,60 meter lang en droeg ook een donker jack. De mannen wisten te ontkomen maar de bewoner liep tijdens de achtervolging een flinke kuitblessure op. Hij heeft een gescheurde achillespees en is daaraan vanmorgen geopereerd in het Geminiziekenhuis en zit voor acht weken met zijn onderbeen in het gips. Het raamkozijn is beschadigd. De politie trof de mannen niet meer in de omgeving aan en stelt een sporenonderzoek in.

Kind gewond bij kop-staartaanrijding

Egmond aan den Hoef, zondag 12 oktober 2008

Rond 16.45 uur vond er op de Hoeverweg een kop-straataanrijding plaats waar drie auto’s bij waren betrokken. Een 35-jarige automobiliste uit Langedijk zag te laat dat er voor haar geremd werd. Ze botste op de auto voor haar, bestuurd door een 59-jarige man uit Anna Paulowna. Deze werd vervolgens gedrukt tegen de voorste auto, bestuurd door een 38-jarige vrouw uit Avenhorn. In de auto van de vrouw uit Langedijk zat haar 3-jarige dochtertje. Het kindje had last van haar buik en is een nachtje ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten beschadigd.

 


Gevel geramd

Alkmaar, zondag 12 oktober 2008

Rond 19.30 uur reed een 42-jarige automobilist uit Alkmaar op de Castiliestraat tegen de voorgevel van een woonhuis. Hij besloot om, zonder in het bezit te zijn van een rijbewijs, een auto van een vriend een stukje te verplaatsen. Hij reed vanaf een erf de straat op, schampte een geparkeerde auto, reed een verkeerspaaltje omver met daaraan een bord ‘parkeren voor gehandicapten’ en eindigde half tegen een stenen tuinmuurtje en de gevel van de woning in de straat. Na controle bleek hij teveel gedronken te hebben. De ademanalyse aan het bureau wees uit dat hij anderhalf maal de toegestane hoeveelheid op had: 340 ug/l. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt wegens het onder invloed van drank veroorzaken van een aanrijding zonder rijbewijs.

Dodelijk ongeval N302

Enkhuizen – Lelystad, zondag 12 oktober 2008

 

Zondagochtend overleed een 21-jarige bestuurder uit Grootebroek nadat hij betrokken was bij een aanrijding op de Markerwaarddijk tussen Lelystad-Enkhuizen. Een 32-jarige bestuurder uit Enkhuizen raakte gewond en is door de politie als verdachte aangehouden. De dienst Verkeersongevallenanalyse heeft de dodelijke aanrijding in onderzoek. De dijk Enkhuizen-Lelystad werd afgesloten voor alle verkeer.

Rond 06.45 uur rukten brandweer, ambulance en politie uit voor een ernstige aanrijding op de Markerwaarddijk. Door nog onbekende oorzaak vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s in de richting van Enkhuizen. Het 21-jarige slachtoffer raakte zo zwaar gewond dat alle hulp voor hem te laat kwam. De politie sloot de dijk voor alle verkeer af en startte uitgebreid sporen- en oorzaak onderzoek. De 32-jarige verdachte sloeg met de auto meerdere malen over de kop en raakte wonderwel slechts lichtgewond. Hij is aangehouden en voor controle naar een ziekenhuis overgebracht.

Specialisten van de dienst Verkeersongeval analyse hebben de plaats van aanrijding nauwkeurig onderzocht om de toedracht te kunnen achterhalen. De ravage op de Markerwaarddijk is enorm en wordt door calamiteitenspecialisten van de provincie gereinigd en opgeruimd. Uit de eerste onderzoeksresultaten blijkt dat beide bestuurders richting Enkhuizen reden en er geen andere personen in de auto’s zaten. Ook blijkt dat de verdachte onder invloed was van vermoedelijk alcohol. Een bloedproef moet uitkomst bieden hoezeer de man onder invloed was.


Ongevallen met letsel

Waarland, zaterdag 11 oktober 2008
Bij een ongeval op de Diepgatweg zijn drie personen gewond geraakt. Een 31-jarige vrouw uit Waarland reed over de Diepgatweg. Op de kruising met de Speketersweg verleende zij geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto, bestuurd door een 60-jarige man uit Oudkarspel. De 60-jarige man, zijn vrouw en de andere automobiliste zijn ter controle naar het ziekenhuis vervoerd.

Hoorn, zaterdag 11 oktober 2008
Een 23-jarige vrouw uit Opmeer is gewond geraakt bij een aanrijding tussen een auto en een bromfietser. Een auto, bestuurd door een 49-jarige vrouw uit Zwaag, reed vanuit een uitrit het Keern op. Bij deze manoeuvre liet zij de voor haar van links naderende vrouw op de fiets niet voorgaan. De vrouw viel en is met verschillende verwondingen opgenomen in hets ziekenhuis.

Ongeval A9

Uitgeest / A9, zaterdag 11 oktober 2008

Op de linkerweghelft van de A9, ter hoogte van Uitgeest, is om 18.15 uur een personenauto door een klapband tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De 26-jarige bestuurster uit Alkmaar alsmede een 22-jarige inzittende klaagden over pijn in hun nek en zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De overige vier inzittenden mankeerden niks.  .


Alcohol en verkeer

Alkmaar, zaterdag 11 oktober 2008
Rond 2.15 uur is op de Kanaaldijk een 36-jarige man uit Polen aangehouden wegens het rijden onder invloed van drank. Agenten zagen hem slingerend over de weg rijden. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim 2,5 keer teveel had gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 11 oktober 2008
Een 40-jarige man uit Callantsoog is rond 2.15 uur aangehouden op de Marsdiepstraat op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat de man bijna drie keer teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Heerhugowaard, zaterdag 11 oktober 2008
Op de Rudbeckialaan is om 3.00 uur een 41-jarige vrouw uit Heerhugowaard aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Ze bleek 1,5 keer teveel te hebben gedronken. De vrouw kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Den Helder, zaterdag 11 oktober 2008
Een 27-jarige man uit Den Helder is omstreeks 5.30 uur aangehouden op de Spoorgracht op verdenking van het rijden onder invloed. Uit de ademanalyse bleek dat hij ruim drie keer teveel had gedronken. De man, een beginnend bestuurder, kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Burgervlotbrug, zaterdag 11 oktober 2008
Op de Rijksweg N9 is om 19.30 uur een 38-jarige man uit Polen aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed. Hij reed op de N9 een andere weggebruiker aan. Deze bestuurder heeft samen met een andere benadeelde de drankrijker tot stoppen gedwongen. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Zij rijbewijs is ingevorderd en hij krijgt een proces-verbaal.

Alkmaar, zaterdag 11 oktober 2008
Een 52-jarige man uit Tuitjenhorn is omstreeks 20.00 uur aangehouden op de Bestevaerstraat. De man voerde dimlicht en mistlicht en de agent wilde de man hierop aanspreken. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim drie keer teveel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg een proces-verbaal.

Castricum, zondag 12 oktober 2008
Een 33-jarige man uit Castricum is rond 4.00 uur aangehouden op De Bloemen op verdenking van het rijden onder invloed. Agenten zagen hem met hoge snelheid over de weg rijden. Uit de ademanalyse bleek dat de man ruim 2,5 keer teveel had gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal.

Bergen, zondag 12 oktober 2008
Een 23-jarige man uit Egmond aan Zee is rond 3.30 uur aangehouden op de Eeuwigelaan. De politie kreeg de melding dat een dronken man van zijn fiets was gevallen en niet meer op kon staan. Agenten zagen de man in de berm liggen. Zij wilden helpen en boden zijn vriendin aan een ouder te bellen om het tweetal op te halen uit Bergen. De man schold de agenten uit en hij sloeg een van hen in het gezicht. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Daf op zijn kant

Groet, zaterdag 11 oktober 2008

 Een vrouw is zaterdagmiddag iets voor 17:00 uur licht gewond geraakt bij een éénzijdig ongeval. De vrouw maakte deel uit van een groepje Daf-rijders en reed vooraan. Voor een bocht op de Jaagkade weigerde volgens omstanders de remmen en verloor zij de controle over het 42 jaar oude voertuig. Zij kwam op de zijkant tot stilstand en werd uit de auto geholpen. De auto liep forse schade op.


Drankrijder

Alkmaar, vrijdag 10 oktober 2008
Rond 00.15 uur werd een 39-jarige automobilist uit Broek op Langedijk gecontroleerd op het Scharlo. Hij blies aan het bureau 515 ug/l. Zijn rijbewijs was enkele dagen geleden al ingenomen wegens het rijden met drank op. Dit keer werd ook zijn auto afgepakt. Deze bleek van een bedrijf te zijn. De eigenaar van de auto heeft deze weer teruggekregen. De verdachte kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Drankrijder

Alkmaar, vrijdag 10 oktober 2008

Rond 00.15 uur werd een 39-jarige automobilist uit Broek op Langedijk gecontroleerd op het Scharlo. Hij blies aan het bureau 515 ug/l. Zijn rijbewijs was enkele dagen geleden al ingenomen wegens het rijden met drank op. Dit keer werd ook zijn auto afgepakt. Deze bleek van een bedrijf te zijn. De eigenaar van de auto heeft deze weer teruggekregen. De verdachte kreeg opnieuw een proces-verbaal.

Puber loopt weg na aanrijding

Hoorn, donderdag 9 oktober 2008
Rond 22.40 uur vond er een aanrijding plaats bij parkeervakken op de Houtzaagmolen. Een, naar later bleek, slechts 15-jarige jongen uit Hoorn reed bij het wegrijden vanuit een parkeervak tegen de geparkeerde auto van een 44-jarige vrouw uit Hoorn op. De vrouw was zojuist ingeparkeerd en zat nog in haar auto. Ze stapte snel uit en ging voor de auto staan die haar voertuig  had aangereden omdat het er op leek dat deze door wilde rijden. De jonge bestuurder stapte uit, zei dat de schade wel meeviel en wilde wegrijden. De vrouw verhinderde dat door voor de auto te gaan staan maar werd aangetikt door de auto. Ze kwam hierdoor  op de motorkap terecht en greep de ruitenwisser van de auto. Deze brak af en de 15-jarige bestuurder reed weg. Hij liet even verderop de auto achter en verdween. De politie heeft inmiddels telefonisch contact met hem kunnen krijgen en hij zal zich nog melden voor het afleggen van een verklaring. Hij had de auto zonder toestemming van zijn ouders meegenomen en heeft, uiteraard, geen rijbewijs. De vrouw liep, naast lichte schade aan haar auto, een blauwe teen en schaafwonden op.

Fiets door voorruit

Alkmaar, donderdag 9 oktober 2008
Op donderdagmorgen omstreeks 03.50 uur ontsnapte een 31-jarige vrouw uit Dirkshorn ternauwernood aan de dood toen zij een fiets door de voorruit van haar bestelauto kreeg. De vrouw reed in auto over de Nollenweg in Alkmaar. Bij het viaduct versplinterde plotseling haar voorruit. De vrouw wist de auto aan de kant te zetten. Toen zij uitstapte zag zij dat er een fiets op de auto lag. De damesfiets werd vermoedelijk vanaf het viaduct naar beneden gegooid toen zij langs reed.
De politie is op zoek naar getuigen die iets van dit misdrijf hebben gezien of gehoord. De politie in Alkmaar is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844 (lokaal tarief).

Gewonden bij aanrijding

Alkmaar, dinsdag 7 oktober 2008

Dinsdagavond vond rond 18.00 uur bij de Omval een aanrijding plaats waarbij vier slachtoffers gewond zijn geraakt. Een 39-jarige automobiliste uit Medemblik kwam vanaf de Nieuwe Schermerweg en wilde linksaf naar Haarlem. Vermoedelijk heeft zij het rode verkeerlicht over het hoofd gezien. Een 25-jarige automobilist uit Stompetoren kwam vanaf de Noordervaart en botste tegen het voertuig van de Medemblikse. De 25-jarige bestuurder en zijn passagier werden met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Hoorn. De 60-jarige vrouwelijke passagier van de Medemblikse moest door de brandweer uit het overtuig worden bevrijdt. De bestuurster werd met een hersenschudding, diverse kneuzingen en onderbeen letsel naar het MCA overgebracht. Haar passagier werd hier ook heen gebracht met zwaar nek en rugletsel.


Overvaller op sigarenmagazijn aangehouden

Den Helder, dinsdag 7 oktober 2008

Een 18-jarige man uit den Helder is dinsdagmiddag rond 15.45 uur aangehouden op de Irisstraat. Hij wordt ervan verdacht afgelopen zaterdag 4 oktober de overval op een sigarenmagazijn in Anna Paulowna te hebben gepleegd.
De politie startte een onderzoek naar overval en kwam naar aanleiding van getuigenverklaringen en het signalement uit bij deze verdachte. Hij werd dinsdagmiddag gesignaleerd op de Irisstraat en aangehouden. De man is inmiddels in verzekering gesteld.

Brandstichting speeltuin

Alkmaar, dinsdag 7 oktober 2008

In de nacht van maandag op dinsdag is er brand gesticht in een speeltoestel van speeltuin ’t Span in Alkmaar Noord. De brand werd ontdekt door buurtbewoners die om kwart voor twee wakker werden van het knetterende vuur. Toen zij uit het raam keken zagen zij de toren van het speeltoestel in lichterlaaie staan. De brandweer had de brand, mede dankzij het kletsnatte hout,  snel onder controle.

 


Rood licht controle

Heerhugowaard, dinsdag 7 oktober 2008
Wanneer een automobilist door rood licht rijdt is de kans op dodelijke afloop voor een voetganger of fietser bij een snelheid van 35 km/u 5%, bij 50 km/u 45% en bij 65 km/u 85%. Door rood licht rijden kan dus, afhankelijk van de snelheid, levensgevaarlijk zijn. Mensen die door rood rijden geven vaak gas bij en bereiken soms nog hogere snelheden.
Tussen 07.30 en 08.40 uur werd gecontroleerd op het de Vondelllaan. In die tijd reden er elf automobilisten door rood. Zij werden aan de kant gezet en kregen een bon van 150 euro.

Fietster door rood licht en veroorzaakt aanrijding

Hoorn, dinsdag 7 oktober 2008
Rond 11:30 uur vond op de kruising De Weel met en Poolster in Hoorn een aanrijding tussen een fietster en een automobilist plaats. De 71-jarige fietster uit Hoorn reed vanuit Grote Beer door het rode verkeerslicht. Op dat moment reed de 21-jarige automobilist uit Wognum vanuit de Weel door het groene verkeerslicht de kruising op, waardoor beiden in botsing kwamen. De vrouw is met beenletsel naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht.

Hond overleden na aanrijding

Den Helder, maandag 6 oktober 2008
Vanmorgen rond 07.30 uur werd een 47-jarige voetgangster uit Den Helder, die twee honden uitliet, aangereden op de Kanaalweg door een 55-jarige automobilist uit Den Helder.  Door de botsing overleed één van de honden. De andere hond werd meegenomen door de dierenambulance en de vrouw werd met een pijnlijke schouder en een hoofdwond opgenomen in het Geminiziekenhuis.
De automobilist reed over de Kanaalweg en kwam uit de richting van het Koningsplein. Ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats zag hij de vrouw met de honden lopen maar hij was in de veronderstelling dat ze zou blijven staan. Toen de vrouw toch met de honden via het zebrapad overstak kon hij het niet meer beremmen en botste hij tegen de vrouw en de honden aan.

Gewapende overval

Alkmaar, maandag 6 oktober 2008


Gisteravond  werd een supermarkt aan het Ouddorperplein in Alkmaar overvallen. Rond 19:50 kwamen vier donkere mannen rond de twintig jaar de supermarkt binnen en bedreigden het personeel en de klanten, onder andere met een steekwapen. Eén van de klanten kreeg een klap in het gezicht. Ze zijn met een onbekend geldbedrag de winkel uitgelopen. Heeft u informatie die de politie kan helpen in het oplossen van deze overval, neemt u dan contact op met de politie in Alkmaar, 0900-8844.


Automobilist ziet bromfietser over het hoofd

Egmond aan Zee, zondag 5 oktober 2008

Rond 20.00 uur vond er op de kruising Voorstraat-Kerkstraat een aanrijding plaats tussen een 22-jarige automobilist uit Egmond aan Zee en een 35-jarige man op een bromfiets uit Heiloo. De bromfietser liep een heupfractuur op.
De automobilist reed over de Voorstraat en sloeg linksaf de Kerkstraat in. Daarbij liet hij de hem tegemoetkomende bromfietser niet voorgaan. Hij zag hem over het hoofd. Door de botsing kwam de bromfietser ten val. Hij moest per ambulance worden vervoerd naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij werd opgenomen. De bij de aanrijding betrokken voertuigen raakten beschadigd.

Aanrijding met drie gewonden

Slootdorp, zondag 5 oktober 2008
Rond 18.30 uur vond er een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s op de kruising Amstelmeerweg-Molenweg waarbij drie gewonden vielen.
De oorzaak van de aanrijding is nog in onderzoek maar het ziet er naar uit dat een 19-jarige automobilist uit Den Helder  op de Amstelmeerweg geen voorrang heeft verleend aan een voor hem van rechts komende personenauto. Die auto kwam vanaf de Molenweg en werd bestuurd door een 64-jarige man uit Medemblik.
De 19-jarige automobilist raakte, samen met een vrouwelijke passagier uit Sneek (leeftijd onbekend), gewond. Zij werden per ambulance overgebracht naar en opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.
De 64-jarige man had zijn 23-jarige zoon eveneens uit Medemblik zijn 20-jarige schoondochter en een kleinzoon (leeftijd onbekend)  in de auto. Alleen de kleinzoon liep een kleine hoofdwond op en moest voor een korte behandeling naar het Geminiziekenhuis in Den Helder. De anderen kwamen met de schrik vrij.
Het was druk op de Amstelmeerweg omdat de Rijksweg N99 wegens hevige regenval was afgesloten.

Wateroverlast Noordholland

Hippolytushoef, zondag 5 oktober 2008


Tientallen woningen in het Noord-Hollandse Hippolytushoef zijn zondagmiddag onder water gelopen door zware regenval. Voor meer woningen dreigt hetzelfde. Door de zware regenval kunnen sloten, plassen en riolering de afvoer van het water niet meer goed aan.  Verschillende instanties zijn bezig de wateroverlast te beperken, onder meer door de inzet van pompen. De N99 werd afgesloten vanwege het vele water.

 


Auto over het hoofd gezien

Zwaagdijk, zondag 5 oktober 2008

Rond 19.00 uur vond er een aanrijding plaats op de krukising Veenakkers-Tolweg waarbij twee bestuurders gewond raakten. Twee kinderen kwamen met de schrik vrij.
De aanrijding ontstond toen een 40-jarige automobiliste uit Andijk, die reed over de Veenakkers, op de kruising geen vrije doorgang verleende aan een 51-jarige automobilist uit Wervershoof, die reed over de Tolweg. Door de botsing die volgde liep de vrouw een stijve nek en diverse kneuzingen op. Twee kinderen van haar van 11 en 12 jaar oud kwamen met de schrik vrij. De automobilist uit Wervershoof liep een hersenschudding en eveneens diverse blauwe plekken op. De beide bestuurders zijn per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis in Hoorn maar mochten na behandeling naar huis. De bij de aanrijding betrokken auto’s raakten flink beschadigd.

Meisjes gewond na mishandeling

Uitgeest, zondag 5 oktober 2008
Een 17-jarig meisje uit Heiloo is gewond geraakt bij een mishandeling in een discotheek aan de Westerwerf. Ze meldde zich rond 00.50 uur in de EHBO-ruimte van de zaak. Ze had een gescheurde lip en miste een aantal tanden. Ze vertelde dat ze in de disco was lastig gevallen door een jongen met een gouden tand en kroeshaar. Toen ze hem wegduwde gaf hij haar eerst een vuistslag in haar gezicht en sloeg haar toen met een glas in op haar mond. De vriendin van het slachtoffer was hier getuige van geweest. Beveiligingspersoneel van de disco is op zoek gegaan naar de dader en heeft hem gevonden en aangehouden. Hij bleek een 22-jarige bewoner van Zwaag. De verdachte is meegenomen naar het bureau en ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Rond 03:15 uur werd een 17-jarig meisje uit Heemskerk in dezelfde discotheek door een ander meisje met een glas in haar gezicht gestoken. Ze heeft hierbij hevig bloedende snijwonden rond haar oog opgelopen. Het slachtoffer en de dader, een 19-jarige Utrechtse, waren na het incident samen in de EHBO-ruimte van de zaak. Daar ging de verdachte volledig door het lint. Ze was door de beveiliging nauwelijks in bedwang te houden en sloeg en trapte om zich heen. Daarbij raakte ze het slachtoffer ook nog een keer. De jonge dame is aangehouden en in de boeien gewerkt. Daarbij hebben de agenten geweld moeten gebruiken. Ook onderweg naar het bureau bleef de verdachte onhandelbaar. Ze is ingesloten en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt. Het slachtoffer is voor behandeling naar een ziekenhuis gebracht.

Eénzijdig verkeersongeval A7

Wieringerwerf, zondag 5 oktober 2008

Een 24-jarige man uit Harlingen raakte zondagmiddag net na 14.00 uur gewond toen hij als gevolg van het vele water op het wegdek met zijn auto van de weg raakte en tegen een boom knalde. Dit gebeurde op de A7 ter hoogte van Wieringerwerf. De man zat bekneld en moest door de brandweer uit zijn voertuig worden gehaald. Hij werd met onbekend letsel  per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel.

Drankrijders

Egmond aan den Hoef, zondag 5 oktober 2008
Een 27-jarige man uit Egmond aan Zee raakte zondagochtend rond 03.30 uur zijn rijbewijs kwijt toen hij werd aangehouden op de Herenweg. Agenten zagen hem met hoge snelheid door een bocht rijden en reden achter de auto aan. de bestuurder reed naar De Bleek en parkeerde hier. Eén van agenten sprak de bestuurder aan. Deze bleek met zijn voet in het gips te zitten. Hij verklaarde te zijn lastig gevallen tijdens het uitgaan en samen met zijn vriend in de auto te zijn weggereden. De man bleek teveel gedronken te hebben en blies 610 ug/l. Het rijbewijs wordt ingevorderd bij 570 ug/l. de man moest zijn rijbewijs inleveren.

Marken -Binnen, zaterdag 4 oktober 2008
De politie kreeg zaterdagochtend  rond 02.30 uur de melding dat er op de Provinciale weg een auto in de sloot lag. Zowel de brandweer als de chauffeur van de takelwagen zagen een man in een half nat pak aan de kant van de weg lopen. De man gaf aan gewoon aan het wandelen te zijn. Hij werd op verdenking van het rijden onder invloed toch mee genomen naar het bureau. Daar gaf hij toe de bestuurder te zijn van het te water geraakte voertuig. De 47-jarige man uit IJmuiden blies 655 ug/l. Dit is bijna driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij krijgt proces verbaal voor rijden onder invloed en voor het verlaten van de plaats van het ongeval.

Piratenfeest Lutjebroek

Lutjebroek, zondag 5 oktober 2008
Op het Piratenfeest in Lutjebroek ontstond na afloop een vechtpartij van circa 25 mensen. Hierbij werd over en weer flink uitgehaald. De beveiligers van het evenement haalden de politie erbij. De vechtpartij loste echter zichzelf op doordat de mensenmassa zich naar buiten begaf.
Rond 02.00 uur werd gemeld dat er een vechtpartij gaande was bij een bus op de Drechterlandseweg. Hier bleek dat een buschauffeur problemen had met het luchtventiel van zijn bus waardoor de deuren niet dicht gingen. ondanks dit euvel wilde hij toch wegrijden. Hierbij schoot zijn voet van de koppeling en schoot de bus naar voren. Hierdoor raakte één persoon gewond aan zijn arm en liep een flinke bloeduitstorting op. Twee andere personen liepen blauwe plekken op. Een groep wachtenden ging de bus in om verhaal te halen bij de chauffeur. Deze moest door de politie worden ontzet.
De politie besloot een onrustige groep van de Drechterlandseweg in de richting van de Kerspelweg te begeleiden. Dit om de situatie enigszins rustig te houden. Met de komst van de laatste bus, waarin het grootste deel van het publiek stapte, keerde de rust terug. Een 18-jarige man uit Hoogkarspel werd rond 02.30 uur op de Kerspelweg aangehouden voor het vernielen van een verkeersbord.

Ongeval Anna Paulowna

Anna Paulowna, zaterdag 4 oktober 2008

Zaterdagmiddag raakten rond 17.00 uur twee auto’s betrokken bij een aanrijding op de Molenvaart. Een 62-jarige automobiliste uit Westerland wilde links afslaan naar het treinstation en liet hierbij de rechtdoorgaande auto van een 57-jarige man uit Anna Paulowna niet voor gaan. De auto van de vrouw, die haar 31-jarige zwangere dochter uit Alkmaar bij zich had werd hierdoor in de flank geraakt. De twee vrouwen moesten door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. Beiden werden ter observatie voor de nacht overgebracht naar het ziekenhuis. De andere automobilist werd ter controle meegenomen naar het ziekenhuis.


Overval sigarenwinkel

Anna Paulowna, zaterdag 4 oktober 2008
Zaterdagmiddag vond rond 15.30 uur een overval plaats op een sigarenwinkel aan de Molenvaart. Een medewerkster, die op dat moment alleen in de winkel was, was een klant aan het helpen toen een man de winkel binnen kwam en haar bedreigde met een steekwapen. Hij wilde geld. Zij deed de kassalade open en de dader deed een greep in de lade. Hij bedreigde de medewerkster met de dood en ging er vandoor.
Het signalement van de dader luidt: 1.80 lang, lichte huidskleur, rood haar en ringbaardje. Ten tijde van de overval droeg hij een grijs sweatvest en een blauwe spijkerbroek.

Bromfietser gewond

Lutjebroek, zaterdag 4 oktober 2008

Een 16-jarige bromfietser uit Lutjebroek raakte zaterdagmiddag rond 14.45 uur gewond toen hij op de Weed met zijn bromfiets ten val kwam. Hij botste tegen een stoeprand aan. In eerste instantie leek het goed met hem te gaan, maar even later raakte hij buiten bewustzijn. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en heeft vermoedelijk een zware hersenschudding. De bromfiets was net een uur voor het ongeval gebeurde gekocht.

Auto te water

Bergen, zaterdag 4 oktober 2008

Een automobilist is zaterdagmorgen rond 11 uur te water geraakt op de Kogendijk in Bergen. De man reed komende vanaf Bergen richting Alkmaar en kwam met de rechterwielen in de berm, stuurde tegen en belandde in de sloot. Hij kon eigenhandig het voertuig verlaten. Nadat de auto uit het water was getakeld bleek de auto nog volledig intact. De bestuurder raakte niet gewond.


Slaags bij eerste hulp

Alkmaar, zaterdag 4 oktober 2008

Zaterdagochtend raakten rond 05.00 uur bij de eerste hulp post van het Medisch Centrum Alkmaar twee groepen slaags. De vechtpartij was begonnen in Akersloot. Naar aanleiding hiervan moest een 17-jarige jongen uit Akersloot voor zijn verwonding naar de eerste hulp. Hij was met een grote zaklamp op zijn hoofd geslagen. Ook uit de andere groep raakten een 18-jarige en 19-jarige jongen, afkomstig uit Roggel, gewond. Beide groepen troffen elkaar weer bij de eerste hulp en gingen opnieuw met elkaar op de vuist. De 19-jarige jongen raakte hierbij dusdanig gewond dat hij in het ziekenhuis moest blijven. De politie hield vier mannen, in de leeftijd van 17 tot en met 48 jaar, uit Akersloot aan. Eén van hen bleek niets met de tweede vechtpartij te maken te hebben en werd op vrije voeten gesteld. De andere drie mannen zijn in verzekering gesteld.

Autobrand Heerhugowaard

Heerhugowaard, vrijdag 3 oktober 2008

In de nacht van donderdag op vrijdag iets na twaalven stond er aan de Vecht in Heerhugowaard een auto in brand. Omwonenden verklaarden dat het leek alsof de auto was overgoten met een brandbare vloeistof. De BWM 525 raakte total loss.
Een dag eerder was er geprobeerd een auto in brand te steken die stond geparkeerd aan de Taxuslaan. Deze brand werd tijdig door buurtbewoners ontdekt en hadden slechts een emmer water nodig om het vuur te doven. Afgelopen weekend werd er brand gesticht in winkelcentrum Middenwaard. De politie doet onderzoek naar de branden. 


Aanhoudingen na mishandeling

Alkmaar, donderdag 2 oktober 2008
Een 36-jarige en een 30-jarige man uit Alkmaar zijn donderdagochtend rond 08.15 uur aangehouden op de Graalstraat wegens mishandeling van een 52-jarige Alkmaarder. De politie kreeg rond 08.00 uur melding dat in het portiek van de flat aan de Graalstraat een gewond persoon zou liggen. Toen agenten hier ter plaatse kwamen troffen zij de twee verdachten aan bij de gewonde. Het slachtoffer was ’s nachts in een café de 36-jarige verdachte tegengekomen en was bij sluiting van het café met hem mee naar huis gegaan. Daar kregen zij ruzie. Het slachtoffer liep weg en kwam met zijn arm tussen de trapleuning en werd liggend op de balustrade door de man op het hoofd getrapt. Hij liep een hoofdwond op en een aantal blauwe plekken en bulten op zijn hoofd. ter behandeling werd hij overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Wat de rol is geweest van de 30-jarige man bij dit incident wordt nog onderzocht.

Aanhoudingen na mishandeling

Alkmaar, donderdag 2 oktober 2008
Een 36-jarige en een 30-jarige man uit Alkmaar zijn donderdagochtend rond 08.15 uur aangehouden op de Graalstraat wegens mishandeling van een 52-jarige Alkmaarder. De politie kreeg rond 08.00 uur melding dat in het portiek van de flat aan de Graalstraat een gewond persoon zou liggen. Toen agenten hier ter plaatse kwamen troffen zij de twee verdachten aan bij de gewonde. Het slachtoffer was ’s nachts in een café de 36-jarige verdachte tegengekomen en was bij sluiting van het café met hem mee naar huis gegaan. Daar kregen zij ruzie. Het slachtoffer liep weg en kwam met zijn arm tussen de trapleuning en werd liggend op de balustrade door de man op het hoofd getrapt. Hij liep een hoofdwond op en een aantal blauwe plekken en bulten op zijn hoofd. ter behandeling werd hij overgebracht naar het MCA in Alkmaar. Wat de rol is geweest van de 30-jarige man bij dit incident wordt nog onderzocht.

Lek in waterleiding leidt tot hoge druk

Warmenhuizen, donderdag 2 oktober 2008 Een lek in een drinkwaterleiding in Warmenhuizen zorgde woensdag voor overlast. Een groot aantal huishoudens in de omgeving van Warmenhuizen kwam zonder water te zitten. PWN sloot tijdelijk het netwerk waar de lekke leiding in zich bevond af. Hierdoor verhoogde de druk op andere leidingen.

Poging tot brandstichting

Heerhugowaard, donderdag 2 oktober 2008

In de nacht van woensdag op donderdag is er in Heerhugowaard geprobeerd een auto in brand te steken. De auto stond geparkeerd aan de Taxuslaan en werd tijdig door buurtbewoners ontdekt. Die hadden slechts een emmer water nodig om het brandje te blussen.

Kind gewond na val balkon

Alkmaar, woensdag 1 oktober 2008

Een kind is woensdagmiddag van de eerste verdieping van een flat gevallen. Het ongeval vond plaats op de Mesdaglaan in het Hoefplan. Door nog onbekende oorzaak viel het kind van het balkon en kwam op straat terecht. Het slachtoffertje is met onbekend letsel overgebracht naar het mca. Het traumateam verleende medische assistentie.

Dronken automobilist

Alkmaar, woensdag 01 oktober 2008

Op woensdagochtend om 5:40 uur vond op de Bergerhout een eenzijdig ongeval plaats. De 29-jarige automobilist uit Broek op Langedijk reed met hoge snelheid de rotonde over, verloor de macht over het stuur en ramde de stoeprand. De auto kwam op een stenen verhoging tot stilstand. Bij een verkeersongeval worden de betrokkenen altijd door de politie getest op het gebruik van alcohol. Zo ook deze automobilist. Hij had drieeneenhalf keer teveel gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs

Hoorn, woensdag 01 oktober 2008

Woensdagochtend om 0:40 uur is op de Achterom in Hoorn de 26-jarige automobilist uit Hoorn aangehouden omdat hij met een ongeldig verklaard rijbewijs reed. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard omdat hij eerder met drank op had gereden.

Dierenheld 2008

Aankomende vrijdag worden door de dierenbescherming 50 mensen in het zonnetje gezet die zich onbaatzuchtig hebben ingezet voor een dier. Vijf mensen maken kans om te worden gekozen tot Dierenheld van 2008. Eén van de kanshebbers is Dhr. Blokker uit Warmenhuizen. Hij wilde in juni een beknelde duif redden in Schoorldam, maar vergat zijn auto op de handrem te zetten. Zijn auto verdween in het Noordhollands kanaal. Via de website van de dierenbescherming kan iedereen nog tot donderdag stemmen. De nieuwe dierenheld wordt zaterdag bekend gemaakt.

 


Hennepkwekerij ontdekt door melding inbraak

Hoorn, woensdag 1 oktober 2008
In een pand aan de Orionstraat werd woensdagavond rond 21.00 uur een hennepkwekerij ontdekt. De politie kreeg in eerste instantie melding dat er meerdere mannen het pand waren binnengaan die hier niet woonachtig waren.  Na herhaaldelijk aanroepen door agenten werd de deur van het pand door twee mannen geopend. Bij het openen van de deur herkenden de agenten aan de inrichting van het pand dat het hier om een hennepkwekerij moest gaan. De twee mannen, een 24-jarige en een 26-jarige man uit Amsterdam, werden aangehouden. Een 25-jarige man kwam naar buiten nadat de politiehond zich liet horen. In het pand werden 456 hennepplanten aangetroffen. De kwekerij is inmiddels ontruimd.